Depilacja zbiorczy - rodzaje, czego u¿ywasz, co polecasz
Zrobi³am sobie raz w salonie kosmetycznym, i jestem zachwycona. Wziê³am przepis na pastê cukrow±, ale mi nie wysz³o...
Mo¿e która¶/y¶ z Was wie jak uzyskaæ pastê o w³a¶ciwej konsystencji? Bo nie u¶miecha mi siê wydawaæ 50 z³ na gotowy produkt z Allegro....
Przepis:
Szklanka wody, szklanka cukru, sok z po³ówki cytryny, ca³o¶æ gotowaæ a¿ zmieni barwê na bursztynow±, ale nie spaliæ.
Próbowa³am u¿yæ miodu zamiast wody (pó³ szklanki) i wysz³o nieco lepsze, ale te¿ to nie by³o to...
Odp: Depilacja zbiorczy - rodzaje, czego u¿ywasz, co polecasz
ja napisze tak:
zim±: ¿yletunia, co siê katowaæ bêdê do jasnej ciasnej, jak nóg nie pokazujê go³ych
latem: depilator, przez te parê miesiêcy ciepe³ka mo¿na to znie¶æ
he he... ja latem tez depilator a w zimie nic, bo nido¶æ ze ciep³o to jeszcze dodaja mi objêto¶ci ³ydek
Cytat:
Napisa³ nowicjuszka
Zrobi³am sobie raz w salonie kosmetycznym, i jestem zachwycona. Wziê³am przepis na pastê cukrow±, ale mi nie wysz³o...
Mo¿e która¶/y¶ z Was wie jak uzyskaæ pastê o w³a¶ciwej konsystencji? Bo nie u¶miecha mi siê wydawaæ 50 z³ na gotowy produkt z Allegro....
Przepis:
Szklanka wody, szklanka cukru, sok z po³ówki cytryny, ca³o¶æ gotowaæ a¿ zmieni barwê na bursztynow±, ale nie spaliæ.
Próbowa³am u¿yæ miodu zamiast wody (pó³ szklanki) i wysz³o nieco lepsze, ale te¿ to nie by³o to...
próbowalam te¿ robic pastê cukrowa 5 razy i te¿ nie wysz³o wiêc polecam kupiæ a ceny na allegro s± do 23z³ za s³oik to chyba nie du¿o a szkoda nerwów na robienie samemu
ja mam wszystkie narzedzia tortur
depilator latem, zim± maszynka do golenia(czasem jak mi sie skoncz± chuopowi podprowadze) a ostatnio podgrzewam wosk w podgrzewaczu od samaron
ze wzglêdu na swoja prace jestem zwolenniczk± laserowego usuwania ow³osienia
a w domu heja depilator
i mam juz tak przyzwyczajone koñczyny ¿e mnie wogole nie boli
a patent na zaczerwienione kropki po depilacji? jest taki krem kasztanowy do nóg z ziaji ko³o 5z³, ¶wietnie ³agodzi te zaczerwienienia i praktycznie zaraz po depilacji mozna smigac w spódnicy
Cytat:
Napisa³ nowicjuszka
Przepis:
Ja znalaz³am taki przepis:
Aby wykonaæ pastê bêd± nam potrzebne:
2 szklanki cukru
1/4 szklanki soku z cytryny
1/4 szklanki wody
Po³±cz wszystkie sk³adniki i podgrzej na ¶rednim ogniu, czêsto mieszaj±c. Po kilku minutach zmniejsz ogieñ i mieszaj dalej, a¿ uzyskasz bogaty bursztynowy kolor.
Zdejmij rondelek z ognia i poczekaj a¿ b±belki siê uspokoj± i bêdziesz mieæ dobry widok na kolor. Kiedy pasta jest dobrze wykonana powinna mieæ ³adny cytrynowy zapach.
Przenie¶ pastê do pojemniczka i pozwól jej czê¶ciowo wystygn±æ (oko³o 15 minut)
Wa¿ne jest, aby mikstura by³a podgrzewana wcze¶niej wystarczaj±co d³ugo. Je¶li tak nie bêdzie, to mog± wyst±piæ problemy, poniewa¿ bêdzie siê lepiæ i nie nadawaæ do u¿ycia.
Pasta do depilacji gotowa! Przelej j± do pojemnika z zamkniêciem. Pasty nale¿y u¿ywaæ kiedy ju¿ wystygnie do koñca.
Aplikacja na skórê
Nak³adanie pasty jest bardzo proste. Wygl±da to podobnie jak w przypadku pasków z woskiem.
Wyjmij z pojemnika niewielki kawa³ek pasty (trzeba u¿yæ trochê si³y, aby to zrobiæ). Rozgnieæ j± lekko w rêkach, aby siê podgrza³a. Nie musisz tego robiæ jako¶ specjalnie d³ugo i starannie.
Uformuj z pasty owalny kszta³t, który bêdzie mia³ odpowiedni± grubo¶æ. Nastêpnie na³ó¿ j± na miejsce, które ma byæ depilowane. Po chwili oderwij zdecydowanym ruchem. Gotowe!
Pamiêtaj, ¿e depilacja bikini i depilacja brwi równie¿ mo¿e byæ wykonywana przy pomocy tej pasty.
Ten przepis te¿ wypróbowa³am...Szczerze mówi±c jest gorzej ni¿ przy tym kóry ja poda³am....Bo nawet jak siê podgrzeje, to nie da siê tej pasty ugnie¶æ...
Najlepszy efekt by³ po dodaniu miodu zamiast wody...
Chyba jeszcze poeksperymentuje
Kiedy¶ u¿ywa³am depilatora, ale bardzo d³ugo mi schodzi³o,
dwie ³ydki ponad 1,5 h, potem wypróbowa³am chyba wszystkie dostêpne na rynku plastry z woskiem,
ale ¿aden nie wyrywa³ w³osów w zadowalaj±cym stopniu, jeden plaster praktycznie na dwa u¿ycia (podgrzewa³am suszark± i k³ad³am na kaloryferze).
Mia³am te¿ wosk w rolce, ale trzymanie we wrz±tku jest do bani, bo szybko stygnie.
Teraz smarujê siê tym woskiem z podgrzewacza i uwa¿am, ¿e znalaz³am swój idea³
Wosk jest ciep³y, rozpulchnia skórê, co zmniejsza ból przy wyrywaniu, jeden pasek u¿ywam nawet kilkana¶cie razy, mimo i¿ jest ju¿ na nim gruba warstwa wosku, to i tak dzia³a.
Jadê tym cudem chiñskiej techniki nawet pachy i bikini i nie zamieniê go na nic innego
Tak dla u¶ci¶lenia nomenklatury: depilacja g³êboka - obejmuj±ca ca³e bikini (z zostawianiem paseczków, choineczek, serduszek, b±d¼ ca³kiem na ³yso) wargi sromowe, okolice odbytu.
Woskiem rwê tylko z przodu, zostawiaj±c ewentualnie wê¿szy czy szerszy pasek,
natomiast resztê - kremem do depilacji, takim do nóg, bo ten do bikini na moje k³aki nie dzia³a
---------- Dodano o godzinie 13:32 ---------- Poprzedni post by³ napisany o godzinie 11:59 ----------
Cytat:
Napisa³ asia
ja o laserowej s³ysza³am ¿e na wiele osob nie dzia³a, plus trzeba j± zrobiæ kilka razy ¿eby usun±æ ca³e ow³osienie (z tego co wiem).
Tak trzeba robiæ kilka serii, a takim jak ja z mocnym ow³osieniem potrafi odrosn±æ w stosunkowo krótkim czasie.
odrastanie w³osów po laserze to wynik hormonów kobiecych...
poniewa¿ praktycznie usuwanie ow³osienia laserem jest trwa³e jednak¿e mo¿e byc tak ze kobieta z problemami hormonalnymi, lub w ci±zy lub w okresie menopauzy mo¿e 'zarosn±c' od nowa... bo laserem mozliwe jest usuniêcie mieszków iwdocznych a sporo mieszków jest uspionych i hormonki dzia³aja i juz jest klops...
to jest trwa³e usuwanie ale nikt o tym nie zapewnia bo kobiety rózne problemy maja z hormonami :d co nie oznacza akurat ¿e jak jeste¶ m³oda przedci±zowa to akurat w³osy ci urosn±... wszystko zalezy od organizmu ka¿dy zabieg laserem daje efekt... jesli nie usunie od razu w³osów bo nie ma takiej mozliwo¶ci za pierwszym razem z ka¿dym zabiegiem w³osy staj± sie delikatniejsze i z czasem sa usuwane
zreszt± tu wszystko jest http://forum.wzorki.info/zabiegi-kos...-new-post.html
Cytat:
Napisa³ samaron
Tak dla u¶ci¶lenia nomenklatury: depilacja g³êboka - obejmuj±ca ca³e bikini (z zostawianiem paseczków, choineczek, serduszek, b±d¼ ca³kiem na ³yso) wargi sromowe, okolice odbytu.
to sie tez nazywa albo hawajska albo brazylijska depilacja
do do plastów to ja uzywa³am chyba wszytskiego co w przedziale 8-30z³ veet, tanita, babyliss, vipera,perfecta i co tam jeszcze i najbardziej mi pasuj± te http://www.stylistka.pl/img/kosmetyk...nna_8113_4.png w s± w cenie 8-12z³ jak mam robiæ hawajsk± lub pachy lub brwi to poprostu sobie rozcinam na odpowiednie kawa³ki
Ja mam jasne, s³abe w³oski i plastry, kremy etc. nie dzia³aj±...na dodatek mam atopow± skórê. Pozostajê wierna mojej maszynce z wymiennymi wk³adami i piance z Rosmanna Nawet z brazylijsk± dajê radê
__________________ "Du waerest zware baz genant:
Juvente bele et la riant!"
o mamo.. Samaron i Woszczur jak Wy wytrzymujecie ten ból? Samaron jak jestes w stanie robic "pó³ g³êbokie" a Woszczur jak brazylijskie tak samej? bo ja mam tak twarde ow³osienie,¿e sama nie dam rady chyba ostatnio próbowa³am tak jak Samaron, ale jak poci±gnê³am plaster to rêkê mi zatrzyma³o,bo tak twarde i mocno trzymaj±ce siê w³osy i zrezygnowa³am z reszty, bo bola³o i siê ba³am poza tym nie wiem jak poci±gn±æ w górê w kierunku brzucha, ¿eby je wyrwaæ a nie pod k±tem bardziej odchylonym ¿eby bola³o i nie wyrwa³o wlosów.. jak to robicie? czy mo¿e kto¶ Wam pomaga? (mam nadziejê,¿e rozumiecie,¿e nie jest za bardzo zagmatwane)
Cytat:
Napisa³ dzoana
o mamo.. Samaron i Woszczur jak Wy wytrzymujecie ten ból? Samaron jak jestes w stanie robic "pó³ g³êbokie" a Woszczur jak brazylijskie tak samej? bo ja mam tak twarde ow³osienie,¿e sama nie dam rady chyba ostatnio próbowa³am tak jak Samaron, ale jak poci±gnê³am plaster to rêkê mi zatrzyma³o,bo tak twarde i mocno trzymaj±ce siê w³osy i zrezygnowa³am z reszty, bo bola³o i siê ba³am poza tym nie wiem jak poci±gn±æ w górê w kierunku brzucha, ¿eby je wyrwaæ a nie pod k±tem bardziej odchylonym ¿eby bola³o i nie wyrwa³o wlosów.. jak to robicie? czy mo¿e kto¶ Wam pomaga? (mam nadziejê,¿e rozumiecie,¿e nie jest za bardzo zagmatwane)
Dzoana, pierwsza sprawa przy mocnych i grubych w³osach to wzi±æ ciep³± k±piel, dok³adnie wytrzeæ wszystko do sucha, ja pudrujê siê posypk± dla dzieci i wcieram w skórê, ¿eby mi jej nie wyrwa³o, potem k³adê wosk na ma³ej powierzchni zaczynaj±c od zewn±trz zarostu (a porastam daleko na uda), przyklejam pasek i trzymam drug± rêk± skórê, tak jakby naci±gam j± w przeciwnym kierunku do tego w którym bêdê szarpa³a pasek, biorê g³êboki oddech i ciach.
Potem powtarzam procedurê z pudrem i robiê do momentu, do którego mogê wytrzymaæ
Raz próbowa³am woskiem potraktowaæ wewnêtrzn± stronê ud, przy po¶ladkach, ale ga³ki oczne wype³z³y mi na wierzch i da³am spokój, tam robiê kremem