Chyba wiekszosc z nas zna "krok po kroku" Bukowiny z zeberka.pl Jezeli ktos spotyka sie z tym pierwszy raz to zachecam do 'przestudiowania' idealnego makijazu
Oko jak laguna
Gama błękitów to świetna alternatywa na wieczorowy makijaż – wyrazisty i intensywny, a zarazem świeży i wiosenny. Inspirując się barwami natury, stwórzmy świetlisty makijaż, mieniący się rozmaitymi odcieniami niebieskości niczym błękitna laguna.
Kod:
Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treść
Polecane kosmetyki do wykonania tego makijażu:
Żelowa farbka w kolorze morskim INGLOT, nr 87 – 30,00 zł
Błękitny cień z czwórki Colorful Eye Shadow Palette, SEPHORA, nr 02 – 36,00
Jasno-złocisty cień z czwórki GOSH, nr 23 (goldfinger) – 40,00 zł
Granatowy cień INGLOT, nr 649 –20,00 zł
Perłowy, jasnoniebieski cień BOURJOIS, nr 55 (bleu myosotis) – 35,00 zł
Sypki cień złoty, opalizujący na zielono, INGLOT, nr 85 – 30,00 zł
Czarna maskara Volume Shocking, L’OREAL – 60,00 zł
Makijaż klasyczny
Prezentujemy klasyczny makijaż, wzorowany na trendach lat 50-tych, który polega na podkreśleniu oczu wyrazistą czarną kreską i perfekcyjnym wymalowaniu ust ostrą czerwienią. Taki makijaż nigdy nie wychodzi z mody, zawsze elegancki i uniwersalny – pasuje do kreacji zarówno „biurowej”, jak i wieczorowej. Jest także bardzo seksowny. Klasyczną modę lat 50-tych prezentowała Marilyn Monroe. Dziś do tych niezwykle kobiecych trendów lubi powracać wiele gwiazd. Na lata 50-te chętnie stylizowała się Christina Aguilera oraz Madonna, która odświeżyła tę modę w latach 80-tych. Współczesną ikoną tego stylu niewątpliwie jest Dita von Teese.
Taki makijaż wcale nie jest skomplikowany. Wykonanie to zaledwie kilka kroków, które wystarczy poznać.
1. Całą powiekę górną, zwłaszcza wewnętrzny kącik oka rozświetl mocno perłowym, jasnym cieniem.
Kod:
Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treść
Polecane kosmetyki do wykonania tego makijażu: Oczy:
Perłowe cienie: jasny oraz szary z poczwórnej paletki Eye Shadow Quartet, ISA DORA, nr 28 (pearly minerals) – 56,00 zł
Czarny eyeliner ISA DORA – 50,00 zł
Czarna mascara Masterpiece MAX FACTOR – 50,00 zł Usta:
Czerwona konturówka do ust INGLOT, nr 58 – 15,00 zł
Czerwona pomadka INGLOT, nr 860 – 20,00 zł
Ostatnio edytowane przez aga ; 13-05-2010 o 22:34
21 użytkowników podziękowało za ten użyteczny post:
A ja sobie wlasnie tak pomalowalam,moze nie do konca tak wyglada ale nie jest zle,hihi.Ale tej czarnej kreski to w zyciu bym nie zrobila bo mi nie wychodzi
Moja koleżanka ostatnio na mnie eksperymentuje różne makijaże bo twierdzi, że mam dużą powiekę i fajnie się na takiej maluje hihi Ja od paru lat maluję się tak samo eyelinerem obrysowuję wkoło oczko i nie używam żadnych cieni, dlatego ciężko jest mi stwierdzić czy dobrze wyglądam w tych makijażach, które ona mi robi bo tak jakby mi czegoś brakowało jak eyeliner jest zastępiony cieniami lub rozmazaną czarną kredką
Muszę jej pokazać tą lagunę bo zrobiła na mnie duże wrażenie
---------- Dodano o godzinie 16:57 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:54 ----------
Oo już mam pomysł, teraz jak będzie mnie malowała to będę robiła sobie fotki i Wy realnie ocenicie czy mi pasują takie makijaże jak ona mi robi A będę je załączać w temacie założonym przez Dzidzię
Muszę za szczęściem wzdychać.
Patrząc na chmury nad miastem
Powoli zamykam oczy.
Daj spokój z bólem...
I tak zbyt wiele czuję...
Makijaż potrafi dodać uroku albo oszpecić - kwestia to odpowiedni dobór kosmetyków i odpowiednie ich użycie. W naszym nowym cyklu rad udziela profesjonalna wizażystka.
W dzisiejszym odcinku zajmiemy się podstawami – czyli tym, co trzeba mieć, żeby zrobić kompletny makijaż, a także kolejnością nakładania kosmetyków.
Zacznijmy od podstaw – czyli nie od kosmetyków kolorowych, ale pielęgnacyjnych. Oto, czego potrzebujesz:
*Mleczko odpowiednie do typu cery
*Tonik odpowiedni do typu cery
*Krem pod oczy, odpowiedni na Twój „problem”; zmarszczki, opuchlizna, cienie
*Krem do twarzy, odpowiedni do rodzaju cery
*Balsam do ust, jeżeli są popękane lub spierzchnięte
*Krople do oczu, jeżeli są zaczerwienione lub zmęczone
Przed rozpoczęciem makijażu brwi powinny być starannie wyregulowane!
Zaczynamy! :
Kod:
kwestia wprawy, ponoć jest taka metoda żeby sobie zrobić kropki, a potem po tych kropkach jechać linerem. ja robię bardzo powoli, na 2-3 razy i potem końcóweczkę czasami jeszcze wykańczam
kwestia wprawy, ponoć jest taka metoda żeby sobie zrobić kropki, a potem po tych kropkach jechać linerem. ja robię bardzo powoli, na 2-3 razy i potem końcóweczkę czasami jeszcze wykańczam
ja to nie wiem czemu ja tak mam, ale jak robię kreskę to nie mogę powoli bo mi krzywa wychodzi i zawsze tak 3 sekundy i już mam krechę na oku Jakoś zawsze tak po prostu mi wychodziła....