Hmm.. Szukałam takiego tematu, nigdzie znaleźc nie umiałam... Zadaje więc pytanie tutaj
Tak czytałam temat "Gwarancja?" i doszłam do wniosku ze tak w zasadzie to nie mowie klientkom DO KONCA co wolno,a czego nie... bo tak naprawde.. sama do konca nie wiem... Mówię tylko zeby dbały jak o naturalne, zeby np po tygodniu pomalowały bezarwnym lakierem, zeby się jeszcze ładniej swiecily gdyby stracily blask, zeby rece smarowały kremem...
Mówie zeby puszek nie otwierały, uważały na klamki w samochodach, w domu, na dzwi od auta itp.
podejrzewam ze tych ZA i PRZECIW jest wiecej...
Czy każda z was mogła by się wypowiedzieć co mowicie klientkom po skonczeniu pracy?
Pomoże to nie tylko mi, ale też innym dziewczynom, mam nadzieje!
Buziaki
__________________ Pokochałam to forum
__________________________________________________ ___________________
Zawsze uczulam klientki, aby przy ciężkich pracach domowych używały rękawic gumowych. Proponuję stosowanie oliwki do skórek dla odżywienia paznokci i przedłużenia elastyczności masy. Oczywiście zwracam też uwagę na potrzebę stosowania innych technik niż przy krótkich naturalnych paznokciach jeśli chodzi o posługiwanie się różnymi przedmiotami. Proszę, aby nigdy nie próbowały doklejać paznokcia, który się ułamał i tłumaczę czym to grozi. I to by było ogólnie na tyle. Zawsze jednak jeszcze daję indywidualne rady w przypadku klientek, które są u mnie pierwszy raz. Wypytuję je o rodzaj pracy i i nawyki.
"na paznokci eprosze uważać, nie używac jako narzędzi otwierających i skrobiących, oczywiście nie mówię że nleży leżeć i pachniec ale traktować je tak jak swoje zapuszczone to tej długości. nie skubać, nie odrywać, nie obgryzać, a jesli zauważy pani coś niepokojacego to prosze o kontakt"
Ivona masz racje, nie pomyslalam, zeby spytac o prace itp...
Woszczurku też mowie zeby w razie czego dzwonily no i zeby nie odrywały zebami ani niczym innym xD
__________________ Pokochałam to forum
__________________________________________________ ___________________
ja jeszcze dodaje, aby smarowaly oliwka albo kreme pazur pod spodem, bo jak pazur pod spodem suchy to sie odkleja od przedluzki, podwijaja mu sie rogi, robi sie zolty i w ogole buee, a wiadomo, bo dwoch tygodniach od przedluzenia juz naturalny pazur pod spodem widac.
2 użytkowników podziękowało za ten użyteczny post:
ja mowie zeby smarowaly oliwka (przy wale i od spodu), smarowaly rece kremikiem i od razu skorki tez, ze moga je sobie przypilowac ale pilniczkami papierowymi najlepiej, ze w razie czego odrost mozna zakryc lakierem, i zeby nie uzywac zmywaczy z acetonem. a do tego wsyztskiego ze nie mozna gryzc, podwazac, skubac i zaczepiac. a trzymanie w buzi tez szkodzi, szczegolnie mowie to tym, ktore przychodza z obgryziuchami i maja taki nawyk (podobno żel sie rozpuszcza i zapowietrza pod wplywem sliny, w sumie to widze to u siebie czasem )
---------- Dodano o godzinie 19:21 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:20 ----------
no i oczywiscie dzwonic w razie czego na szczescie tego nie robia, tylko umawiaja sie po miesiacu na uzupelnnienie Aha i jeszcze ze najlepiej na uzupelnienie przyjsc po 3-4 tygodniach, bo pozniej naturalne paznokcie przy przesuwaniu sie krzywej C sa za bardzo narazone na zlamania. Wiem ze wsyztskie sie ciesza jak nosza po 7-8 tygodni, ale mi serce staje ze im sie nic nie stalo jeszcze z takimi odrostami
świetna sprawa Milenko dzwoniłam do mojej hurtowni w Zielonej i babeczka na moją prośbę sprowadzi mi ta książeczkę po co mam płacić za przesyłkę odbiorę na miejscu. Dziękuję bardzo
jeeej świetne te karteczki...aż sobie zrobię. Poleci mi 200 kartek i rox. Szczerze mówiąc napomykałam co nieco aby klientki uważały na pazurki ale aż tak bardzo jak wy to jakoś tak.........nie pomyślałam. Ale z tymi karteczkami będę miała pewność, że nie zapomnę cokolwiek powiedzieć hehehe
tia...to się nazywa nieprofesjonalizm. Pozdrawiam was bardzo serdecznie
świetna sprawa Milenko dzwoniłam do mojej hurtowni w Zielonej i babeczka na moją prośbę sprowadzi mi ta książeczkę po co mam płacić za przesyłkę odbiorę na miejscu. Dziękuję bardzo