Bylo juz o farbkach akrylowych co prawda, ale moze to wam sie tez przyda. Metoda one stroke jest to technika malarstwa polegajaca na mieszaniu farb bezposrednio na pedzlu i malowaniu poprzez odpowiednie jego ulozenie. W zalaczniku jest odnosnik do skrotu ksiazki DOnny Dewberry, gdzie jest ladnie pokazane jakie pedzelki sa potrzebne i w zasadzie krok po kroku pokazane w jaki sposob malowac piekne kwiaty. Oczywiscie malujac na paznokciach potrzebne sa odpowiednio mniejsze pedzelki Flowers A to Z with Donna Dewberry - Google Książki
Cytat:
Napisał qatrycja
Kod:
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu ;)
swietne na prawde super,znam jej filmy niestety ciezko z zakupem jej ksiazek bo szukalam i nigdzie nie ma niestety...a co do pedzla to najwazniejszy element bo reszty mozna sie samemu wyuczyc...
metoda jest zajeb***a ale problem tkwi nawet nie w opracowanej technice i odpowiednich ruchach ręką, ale zakupie porządnego pędzelka... nie chce sie chwalić ale ławkowcem to na kartce wychodzi całkiem nieżle, ale na pazurze nie-bo nie umiem kupic porządnego pędzelka
świetny pomysł. wydaje mi się że dobry będzie twardy pędzel prosty wąski. coś w stylu sobola, ale nie wiem dziś spróbuję na farbkach. gorzej że w wersji mikro jest dużo trudniej to namalować
bajeczne te kwiatki i jak sie patrzy na filmiki to wyglada w miare prosto :d....ale wlasnie glowny problem to dobry pedzel.. ja szukam caly czas i nie umiem znalezc..ciagle cos wychodzi nimi nie tak...nie chca sie tak pieknie dwa kolory rozmazac...
Ty Lusill Kochana Twoje malowanki mnie tak zafascynowały, że zaczęłam ćwiczyć i się nie poddam dopóki mi jakiś kwiat nie wyjdzie spod pędzelka lekcje malowania pobieram na You Tube
Kod:
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu ;)
__________________ Wszystko jest w naszych rękach, więc nie mogą zostać pominięte. (G. Chanel)
6 użytkowników podziękowało za ten użyteczny post:
A oto przedstawiam - mój pierwszy namalownay kwiatek - nie śmiać się
eeeeeeeeee. no co ty chcesz lepiej popatrz na moje kupy...