Odpowiedz
stare 17-03-2009, 22:18   #1 (permalink)
Rekonstrukcja paznokci obgryzionych
seqoya seqoya jest nieaktywny 17-03-2009, 22:18
Ocena: (1 votes - 5.00 average)

Wiele osób ma problem z obgryzaniem paznokci. Gdy nie pomagają żadne preparaty dostępne w sprzedaży, skuteczną alternatywą może okazać się np. przedłużenie paznokci żelem.Takie paznokcie nie od razu będą wyglądały idealnie, ale wystarczy kilka wizyt u stylistki, alby odzyskały estetyczny wygląd.
Przy rekonstrukcji pazurków obgryzionych z pewnością dużym błędem jest użycie do tego celu tipsów, gdyż musiałybyśmy przykleić go na opuszku palca co nie da nam gwarancji trwałości pazurków. Jedyne skuteczne wyjście, to zastosowanie formy i pewnie wielu z was nasuwa się pytanie jak tą formę podłożyć, skoro nie ma pod co...
W takiej sytuacji wystarczy nałożyć na opuszek odrobinę żelu, a po jego utwardzeniu oddzielić go delikatnie od skóry. A następnie pod szkielecik podłożyć formę i przedłużyć jak zawsze, pamiętając, że paznokieć nie może być dłuższy niż 1/3 naturalnej długości płytki. Co do zdobienia takich pazurków, to powinny być delikatne zdobienia, natomiast jeśli chodzi o french, to musimy pamiętać o wydłużeniu łożyska specialnym żelem. I oczywiście informacja dla klientki o częstrzych wizytach by doprowadzić pazurki do ładnego wyglądu

Ostatnio edytowane przez seqoya ; 30-05-2009 o 22:42.

seqoya's Avatar
seqoya
Punkty: 5 266, Poziom: 46 Punkty: 5 266, Poziom: 46 Punkty: 5 266, Poziom: 46
Aktywność: 0% Aktywność: 0% Aktywność: 0%
Podziękowania wysłane: 54
Podziękowania otrzymane: 151
Odwiedzin: 7191
Odpowiedź z Cytatem
  #2 (permalink)  
stare 17-03-2009, 22:25
ivonna70's Avatar
Super Moderator
Punkty: 14 952, Poziom: 79 Punkty: 14 952, Poziom: 79 Punkty: 14 952, Poziom: 79
Aktywność: 18% Aktywność: 18% Aktywność: 18%
Otrzymane medale: 7
Wyróżnienie Kreatywność Mikołajki Szkolenia Konkursowy 

Podziękowania wysłane: 328
Podziękowania otrzymane: 534
ivonna70 ma reputacje ponad wszystkieivonna70 ma reputacje ponad wszystkieivonna70 ma reputacje ponad wszystkieivonna70 ma reputacje ponad wszystkieivonna70 ma reputacje ponad wszystkieivonna70 ma reputacje ponad wszystkieivonna70 ma reputacje ponad wszystkieivonna70 ma reputacje ponad wszystkie
Domyślnie

Zgadza się. Robię dokładnie tak samo. Dzięki temu, że paznokcie są przedłużone, klientka nie może ich obgryzać i dzięki temu łatwiej jej przejść przez etap odrastania. Niestety zdarzają się również klientki, które obgryzają i skubią skórki. Tragedia!
Odpowiedź z Cytatem
  #3 (permalink)  
stare 18-03-2009, 13:11
magoo's Avatar
Rozkręcanko
Punkty: 1 890, Poziom: 25 Punkty: 1 890, Poziom: 25 Punkty: 1 890, Poziom: 25

Podziękowania wysłane: 10
Podziękowania otrzymane: 35
magoo ma niesamowite możliwościmagoo ma niesamowite możliwości
Domyślnie

Ten sposób również stosuję, ale zdarza mi się często klientka, która upiera się na doklejenie. Do tego celu stosuję tipsy firmy a.i. Polska w wersji elegance x-rated. Są delikatne, kolorem przypominają naturalne, mają cieniutką kieszonkę, nie wymagają intensywnego piłowania i można je przykleić do pozostałej po obgryzaniu płytki. Pozostawiam długość wystającą dwa mm ponad opuszek, nie więcej. Odrastającą płytkę uzupełniam średnio co dwa tygodnie a zdobię ukosem, żeby przy odrastaniu nie wyglądały dziwacznie.
  #4 (permalink)  
stare 05-05-2009, 19:57
zizia's Avatar
Super Moderator
Punkty: 12 711, Poziom: 73 Punkty: 12 711, Poziom: 73 Punkty: 12 711, Poziom: 73
Aktywność: 4% Aktywność: 4% Aktywność: 4%
Otrzymane medale: 5
Zasługi Detektyw Mikołajki Szkolenia Konkursowy 

Podziękowania wysłane: 180
Podziękowania otrzymane: 392
zizia jest profesjonalistkązizia jest profesjonalistkązizia jest profesjonalistkązizia jest profesjonalistkązizia jest profesjonalistkązizia jest profesjonalistkązizia jest profesjonalistką
Domyślnie

za to nobel. mam koleżankę która wszystkie pazurki zgryzie.swoje razem ze skórkami obgryza. tipsy też żadna przeszkoda. może to pomoże. a jak nie
Odpowiedź z Cytatem
  #5 (permalink)  
stare 05-05-2009, 19:59
natalia268's Avatar
Molestantka klawiatury
Punkty: 13 130, Poziom: 74 Punkty: 13 130, Poziom: 74 Punkty: 13 130, Poziom: 74
Aktywność: 35% Aktywność: 35% Aktywność: 35%
Otrzymane medale: 1
Kreatywność 

Podziękowania wysłane: 533
Podziękowania otrzymane: 335
natalia268 wszyscy jej zazdroszcząnatalia268 wszyscy jej zazdroszcząnatalia268 wszyscy jej zazdroszcząnatalia268 wszyscy jej zazdroszcząnatalia268 wszyscy jej zazdroszcząnatalia268 wszyscy jej zazdroszcząnatalia268 wszyscy jej zazdroszczą
Domyślnie

a co jak facet obgryza?
Odpowiedź z Cytatem
  #6 (permalink)  
stare 05-05-2009, 20:02
annamon79's Avatar
Super-Szkoleniowiec
Punkty: 15 384, Poziom: 80 Punkty: 15 384, Poziom: 80 Punkty: 15 384, Poziom: 80
Aktywność: 11% Aktywność: 11% Aktywność: 11%
Zasługi Serce Mikołajki Szkolenia Konkursowy 

Podziękowania wysłane: 539
Podziękowania otrzymane: 1 077
annamon79 ma reputacje ponad wszystkie
annamon79 ma reputacje ponad wszystkieannamon79 ma reputacje ponad wszystkieannamon79 ma reputacje ponad wszystkieannamon79 ma reputacje ponad wszystkieannamon79 ma reputacje ponad wszystkie
Domyślnie

bardzo mnie ciekawi co dziewczyny na ten temat napisza,bo ten temat powinnien byc bardzo dlugi...ja to wlasnie nobla za to powinnam dostac bo najwiecej takich klijentek mialam...i wogole masakratos,jak to przeczytalam to az mna trzasnelo..hihihi

---------- Dodano o godzinie 19:02 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:00 ----------

seqoyka pieknie opisalas..uklon dla ciebie za dokladnosc i profesjonalnosc...
Odpowiedź z Cytatem
  #7 (permalink)  
stare 05-05-2009, 20:12
czarus's Avatar
No to..wpadłam
Punkty: 1 219, Poziom: 19 Punkty: 1 219, Poziom: 19 Punkty: 1 219, Poziom: 19

Podziękowania wysłane: 1
Podziękowania otrzymane: 25
czarus ma niesamowite możliwościczarus ma niesamowite możliwości
Domyślnie

no ja właśnie mam mieć kolerzankę która ma strasznie obgryzione pazurki i nie wiem jak to zrobić , nie specjalnie umiem na formie proszę o konkretne porady jak i co mam zrobić żeby to jakoś wyglądało
  #8 (permalink)  
stare 05-05-2009, 21:59
ivonna70's Avatar
Super Moderator
Punkty: 14 952, Poziom: 79 Punkty: 14 952, Poziom: 79 Punkty: 14 952, Poziom: 79

ivonna70 ma reputacje ponad wszystkieivonna70 ma reputacje ponad wszystkieivonna70 ma reputacje ponad wszystkieivonna70 ma reputacje ponad wszystkieivonna70 ma reputacje ponad wszystkieivonna70 ma reputacje ponad wszystkieivonna70 ma reputacje ponad wszystkieivonna70 ma reputacje ponad wszystkie
Domyślnie

Cytat:
Napisał natalia268 Zobacz post
a co jak facet obgryza?
Mężczyznom też można zrobić przedłużki. Swego czasu nawet w TV w jakimś programie był poruszony ten temat. Przeważnie korzystają z takich usług mężczyźni, którzy mają bezpośredni kontakt z klientem biznesowym i muszą dobrze wyglądać.
Odpowiedź z Cytatem
  #9 (permalink)  
stare 05-05-2009, 23:54
ulala10's Avatar
No to..wpadłam
Punkty: 2 620, Poziom: 31 Punkty: 2 620, Poziom: 31 Punkty: 2 620, Poziom: 31
Otrzymane medale: 2
Konkursowy Konkursowy 

Podziękowania wysłane: 127
Podziękowania otrzymane: 129
ulala10 jest diementem wśród kamieniulala10 jest diementem wśród kamieniulala10 jest diementem wśród kamieniulala10 jest diementem wśród kamieni
Domyślnie

Cytat:
Napisał czarus Zobacz post
no ja właśnie mam mieć kolerzankę która ma strasznie obgryzione pazurki i nie wiem jak to zrobić , nie specjalnie umiem na formie proszę o konkretne porady jak i co mam zrobić żeby to jakoś wyglądało
Krok po Kroku
Kod:
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu ;)
Tutoriale > Modelowanie > Modelowanie paznokci obgryzionych na szablonie.
Kod:
Kod:
Tutorial opracowal:
Anna Gembala-Papież
Instruktor Bass Cosmetics, Odyssey Nail System, Tammy Taylor, En Vogue

Kod:
Paznokcie obgryzione przed.
Kod:
Przygotowanie paznokcia.
Kod:
Kładziemy szablon bezpośrednio na skórze.
Kod:
Przedłużamy paznokieć żelem mlecznym różowym (Bass Cosmetics: FP). Utwardzamy UV2min.
Kod:
Jeśli to możliwe można ściągnąć szablon. Widok przedłużonego paznokcia.
Kod:
Budujemy paznokieć żelem kmuflującym (KAM). Pazokieć budujemy najlepiej dwoma warstwami, aby odpowiednio wzmocnić paznokieć bez ryzyka zalania skórek. UV 2min.
Kod:
Opracowujemy kształt paznokcia i wygładzamy powierzchnię blokiem.
Kod:
Widok z bliska.
Kod:
Nakładamy rzadki żel biały (FUW lub FPW) małym pędzelkiem. W razie konieczności przecieramy linię uśmiechu aby ją wyrównać. UV 2min.
Kod:
Nakładamy żel nawierzchniowy nabłyszczający (K, P+W lub WK) wygładzając i wyrównując powierzchnię paznokcia. UV 4min.
Kod:
Efekt końcowy.
Odpowiedź z Cytatem
  #10 (permalink)  
stare 05-05-2009, 23:57
ivonna70's Avatar
Super Moderator

Domyślnie

Bardzo ładnie pokazane.
Odpowiedź z Cytatem
  #11 (permalink)  
stare 06-05-2009, 00:01
ulala10's Avatar
No to..wpadłam
Punkty: 2 620, Poziom: 31 Punkty: 2 620, Poziom: 31 Punkty: 2 620, Poziom: 31
Konkursowy Konkursowy 

Podziękowania wysłane: 127
Podziękowania otrzymane: 129
ulala10 jest diementem wśród kamieniulala10 jest diementem wśród kamieniulala10 jest diementem wśród kamieniulala10 jest diementem wśród kamieni
Domyślnie

Ja w sobote mam własnie klientke z jeszcze gorszymi paznokietkami(prawie brak płytki)mam nadzieje ze cos podobnego uzyskam
Odpowiedź z Cytatem
  #12 (permalink)  
stare 06-05-2009, 00:04
mala's Avatar
Szefowa
Punkty: 19 400, Poziom: 88 Punkty: 19 400, Poziom: 88 Punkty: 19 400, Poziom: 88
Aktywność: 77% Aktywność: 77% Aktywność: 77%
Oskar Konkursowy 

Podziękowania wysłane: 389
Podziękowania otrzymane: 502
mala ma reputacje ponad wszystkiemala ma reputacje ponad wszystkiemala ma reputacje ponad wszystkiemala ma reputacje ponad wszystkiemala ma reputacje ponad wszystkiemala ma reputacje ponad wszystkiemala ma reputacje ponad wszystkiemala ma reputacje ponad wszystkie
Domyślnie

pieknie zrobione

www.nails-by-aga.bloog.pl ZAPRASZAM
Odpowiedź z Cytatem
  #13 (permalink)  
stare 06-05-2009, 00:36
annamon79's Avatar
Super-Szkoleniowiec
Punkty: 15 384, Poziom: 80 Punkty: 15 384, Poziom: 80 Punkty: 15 384, Poziom: 80
Aktywność: 11% Aktywność: 11% Aktywność: 11%
Zasługi Serce Mikołajki Szkolenia Konkursowy 

Podziękowania wysłane: 539
Podziękowania otrzymane: 1 077
annamon79 ma reputacje ponad wszystkie
annamon79 ma reputacje ponad wszystkieannamon79 ma reputacje ponad wszystkieannamon79 ma reputacje ponad wszystkieannamon79 ma reputacje ponad wszystkieannamon79 ma reputacje ponad wszystkie
Domyślnie

pieknie pokazane,ale tak jak ktos wczesniej napisal to sa jezcze piekne paznokcie,bo u mnie to przewaznie do polowy plytki byly wygryzione przez co znieksztalcaja sie bardzo opuszki i tu sie zaczyna problem..i aby wyprowadzic takie paznokcie potrzeba czasami kilku miesiecy i na prawde cierpliwosci..regularnosc takich zabiegow musi byc wykonywana co dwa tygodnie,tak najlepiej i bezpieczniej...seqoyka ja mam ta stronke dla Ciebie z airbrusshem,tylko gdzies zapisalam,jutro wrzuce..
Odpowiedź z Cytatem
Za ten użyteczny post podziękowali:
  #14 (permalink)  
stare 08-05-2009, 12:18
Nałogowiec
Punkty: 1 827, Poziom: 25 Punkty: 1 827, Poziom: 25 Punkty: 1 827, Poziom: 25
Aktywność: 15% Aktywność: 15% Aktywność: 15%

Podziękowania wysłane: 65
Podziękowania otrzymane: 113
sylwia-p_86 jest diementem wśród kamienisylwia-p_86 jest diementem wśród kamienisylwia-p_86 jest diementem wśród kamienisylwia-p_86 jest diementem wśród kamieni
Domyślnie

Annamon zgadzam się z Tobą,że klientki powinny nas odwiedzac co 2 tygodnie w celu małej korekty i sprawdzenia czy wszytsko jest oki,ale niestey większość z nich to 'olewa'

Tu zdjęcie pazurków z jakimi trafiłam do mnie kobieta po wcześniejszej wizycie u innej 'stylistki' Jest to akryl na tipsie,pazurki maja tu 3 dni.

Na palcu wskazującym jak i innych widać w połowie taka przebijająca kreseczkę jest to jej naturalny obgryziony pazurek.
Kod:

A tu po....

Kod:
Odpowiedź z Cytatem
  #15 (permalink)  
stare 08-05-2009, 12:50
Anu-La's Avatar
Wczytuje się
Punkty: 631, Poziom: 12 Punkty: 631, Poziom: 12 Punkty: 631, Poziom: 12

Podziękowania wysłane: 0
Podziękowania otrzymane: 1
Anu-La jest początkujący
Domyślnie

ech też mam jedną taką klientkę z cienką wklęsłą i obgryzaną płytką, najgorsze jest jeszcze to że dziewczyna nie rozumie że często trzeba paznokcie odnawiać i chodzi z nimi po 4 tyg. maluje lakierami nie zmywając kolejnych warstw i wiecie co? Ostatnio gdy do mnie przyszła paznokcie były w strasznym stanie załamałam się normalnie bo nie dość że cienkie jak papier to jeszcze miałam wrażenie że płytka była jakaś odparzona oczywiście 2 paznokcie po tygodniu jej odpadły.
Wydaje mi się że gdy przyjdzie to powinnam ją normalnie skasować bez taryfy ulgowej bo nie dba o paznokcie :/
Odpowiedź z Cytatem
  #16 (permalink)  
stare 08-05-2009, 13:02
Martita1503's Avatar
Wczytuje się
Punkty: 664, Poziom: 13 Punkty: 664, Poziom: 13 Punkty: 664, Poziom: 13

Podziękowania wysłane: 2
Podziękowania otrzymane: 16
Martita1503 wkrótce będzie sławna
Domyślnie

hmm dziewczyny wydaję mi się że obgryzanie paznokci to kwestia psychiki
ja osobiście od dziecka obgryzam paznokcie i nie powiem jak wyglądają jak nie są przedłużone... i zdarza mi się obgryzać też tipsy i choć innym to pomaga to mi nie
Odpowiedź z Cytatem
  #17 (permalink)  
stare 08-05-2009, 13:20
Nałogowiec
Punkty: 1 199, Poziom: 18 Punkty: 1 199, Poziom: 18 Punkty: 1 199, Poziom: 18

Podziękowania wysłane: 39
Podziękowania otrzymane: 26
stella ma niesamowite możliwościstella ma niesamowite możliwości
Domyślnie

kiedy robilam kursy, uczono mnie ze nawet na najbardziej obgryziony paznokiec mozna dokleic tipsy, oczywiscie nie jest to latwe, ja pracuje tylko na tipsach i tylko zelami, szkoda bo widze ze na formie super efekt, mam klientke ktora bardzo bardzo obgryza paznokcie, zapuszcza skorki naprawde nie dba o dlonie, duzo z nia pracy a do tego ma bardzo male opuszki i plytki paznokci ktore i tak sa wygryzione do polowy, roboty tu duzo! musze pilowac tipsy zeby dopasowac mini mini, ale efekt nie jest zly nie wiem czy na formie udalo by mi sie tu cos zrobic, z reszta jak mowilam nie umiem,
prawda jest taka ze chyba kazda z nas miala inna szkole nauki, i swoje przyzwyczjenia!
je nie robie fotek, podziwiam wasze bardzo ladnie pracujecie, napewno zasypie was pytaniami! tym bardziej ze ni dlugo am 3 sluby do przygotowania: wlosy i paznokcie, zyczzcie mi powodzenia bo dosyc wybredne babeczki z nich!
Odpowiedź z Cytatem
  #18 (permalink)  
stare 08-05-2009, 14:05
Martita1503's Avatar
Wczytuje się

Domyślnie

Jeśli chodzi o paznokcie których płytka jest bardzo bardzo bardzo krótka i obgryziona to zamiast męczyć się z opiłowywaniem tipsa i dopasowywaniem go co nie wiadomo czy da oczekiwany efekt można zastosować tzw "zaczepkę" którą można wykonać i z żelu i z akrylu następnie pod nią podłożyć formę i przedłużyć... wydaje mi się że to prostszy sposób... przynajmniej dla mnie dlatego też ja taką zaczepkę wykonuje w razie potrzeby
Odpowiedź z Cytatem
  #19 (permalink)  
stare 08-05-2009, 14:13
Nałogowiec

Domyślnie

Martita a jak ty robisz ta zaczepke?
Odpowiedź z Cytatem
  #20 (permalink)  
stare 08-05-2009, 14:51
Martita1503's Avatar
Wczytuje się

Domyślnie

hmmm nie mam akurat porobionych zdjęc i nie wiem czy dobrze Ci to wytłumacze. ja robie to w ten sposob że normalnie przygotowuje pazurka do przedłuzenia następnie kluka z akrylu bądz żelem kłade na wolnym brzegu pazurka tak żeby troche żelu było na pazurku a część wylała się na opuszek
na tej fotce pokzauje jak to mniej wiecej powinno wyglądać.
następnie czekamy aż akryl wyschnie będz utwardzi się żel patyczkiem odklejamy od opuszka akryl/zel i pod to podkładamy formę i budujemy pazurka...
mam nadzieje że mniej więcej przejźyście to wyjaśniłam
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg P5060044.JPG (18.2 KB, 277 wyświetleń)
Odpowiedź z Cytatem
5 użytkowników podziękowało za ten użyteczny post:
  #21 (permalink)  
stare 08-05-2009, 14:58
Nałogowiec

Domyślnie

dzieki, postaram sie wykonac, nie wiem czy sie uda ale dziekuje
Odpowiedź z Cytatem
  #22 (permalink)  
stare 08-05-2009, 16:11
mala's Avatar
Szefowa
Punkty: 19 400, Poziom: 88 Punkty: 19 400, Poziom: 88 Punkty: 19 400, Poziom: 88
Oskar Konkursowy 

mala ma reputacje ponad wszystkiemala ma reputacje ponad wszystkiemala ma reputacje ponad wszystkiemala ma reputacje ponad wszystkiemala ma reputacje ponad wszystkiemala ma reputacje ponad wszystkiemala ma reputacje ponad wszystkiemala ma reputacje ponad wszystkie
Domyślnie

a wiec tak moja kolezanka przyszla do mnie kiedys z takimi pazurkami jak na fotce nr 1.koszmar dal mnei bo bylam po kursie jakos niedlugo do tego nie umialam na formie robic co widac jakzle jest podlozona forma
w tym momencie jej naturalki wygladaja tak (fotka nr 2 juz zazelowane ale sa takiej dlugosci)
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 001.jpg (76.8 KB, 424 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 461c5dd07feadeabmed.jpg (36.9 KB, 399 wyświetleń)

Odpowiedź z Cytatem
Za ten użyteczny post podziękowali:
  #23 (permalink)  
stare 08-05-2009, 16:16
Pati88's Avatar
Nałogowiec
Punkty: 3 980, Poziom: 40 Punkty: 3 980, Poziom: 40 Punkty: 3 980, Poziom: 40
Aktywność: 8% Aktywność: 8% Aktywność: 8%

Podziękowania wysłane: 112
Podziękowania otrzymane: 174
Pati88 to imię znają wszyscyPati88 to imię znają wszyscyPati88 to imię znają wszyscyPati88 to imię znają wszyscyPati88 to imię znają wszyscy
Domyślnie

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpeg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg
Odpowiedź z Cytatem
  #24 (permalink)  
stare 08-05-2009, 16:20
mala's Avatar
Szefowa
Oskar Konkursowy 

Domyślnie

pieknie pokazane

Odpowiedź z Cytatem
  #25 (permalink)  
stare 08-05-2009, 16:22
Nałogowiec
Punkty: 1 827, Poziom: 25 Punkty: 1 827, Poziom: 25 Punkty: 1 827, Poziom: 25
Aktywność: 15% Aktywność: 15% Aktywność: 15%

Podziękowania wysłane: 65
Podziękowania otrzymane: 113
sylwia-p_86 jest diementem wśród kamienisylwia-p_86 jest diementem wśród kamienisylwia-p_86 jest diementem wśród kamienisylwia-p_86 jest diementem wśród kamieni
Domyślnie

Mała kawał dobrej pracy wykonałaś
Mi łatwiej odrazu podkładać formę niż robić zaczepkę,czasem nawet ten utwardzony żel na opuszku nie chcę się odkleić ha ha chyba łatwiej akryl w tym momenci odczepić...Na początku jak nie umiałam pracowac z formą to tez robiłam na tipsie w końcu dla chcacego nic trudnego,ale przyznaje,że to nielada wyczyn
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
obgryzionych, paznokci, rekonstrukcja

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania