Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Alle paznokcie

Strony : 1 [2] 3

Elizabeth76
08-05-2010, 12:20
Przegrzebywałam ostatnio stronkę Alle i wpadły mi w oko nowe żele - Hurtownia kosmetyczna, tipsy, lakiery, paznokcie Ĺźelowe, akrylowe - Allepaznokcie.pl (http://www.allepaznokcie.pl/kategorie/Zele_kolorowe/105/7)

Są to żele clear ale jakby z kolorem ->

np.Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu

Używałyście ich może? Jak bardzo intensywne mają kolory? Jest to tylko poświata, czy widać kolor?
Ja niestety tylko żelowa jestem ale bardzo podoba mi się efekt paznokci witrażowych i zastanawiam się czy to nie będzie podobny efekt?

też je wczoraj ogladałam na stronce alle i wydaje mi sie że właśnie taki efekt witrażowy wyjdzie:D

dudejla
08-05-2010, 12:30
Było by fajnie, chyba będzie trzeba nabyć kilka:) w celach doświadczalnych :mml:

KaMiLaC.
08-05-2010, 13:03
Przegrzebywałam ostatnio stronkę Alle i wpadły mi w oko nowe żele - Hurtownia kosmetyczna, tipsy, lakiery, paznokcie Ĺźelowe, akrylowe - Allepaznokcie.pl (http://www.allepaznokcie.pl/kategorie/Zele_kolorowe/105/7)

Są to żele clear ale jakby z kolorem ->

np. http://www.allepaznokcie.pl/public/img/produkty/4258/m/1.jpg

Używałyście ich może? Jak bardzo intensywne mają kolory? Jest to tylko poświata, czy widać kolor?
Ja niestety tylko żelowa jestem ale bardzo podoba mi się efekt paznokci witrażowych i zastanawiam się czy to nie będzie podobny efekt?

no wlasnie ja wczoraj na czacie pytalam czy ktos uzywal juz tych zeli :D no i jestem ciekawa czy Sami je bedzie miala :D :skacze: bo mam chrapke na nie :D

samaron
08-05-2010, 20:53
Będzie miała, tylko jeszcze nie wiem kiedy:D:D
No i cena już nie taka promocyjna jak dotychczas,
ale po bliższe szczegóły zapraszam naprawdę zainteresowanych na PW:D

cocaine258
15-05-2010, 17:41
hej ktory z kowerkow akrylowych od alle ma najfajniejszy kolorek,chodzi mi o taki w miare naturalny i do frencha ktory kolor polecacie?

Sweetestgirl13
15-05-2010, 21:01
cocaine258 coverek pink akrylowy ci polecam swietnie kryje bo peach nie az tak:)

madzialenkabuziaczek
15-05-2010, 22:54
ja używam cover akrylowy peach z alle i kryje, a zobacz sama wygląda tak;)
http://forum.wzorki.info/members/7000-albums562-picture9569.html
jak dla mnie odpowiada i z czystym sumieniem mogę polecić;)

Nnisiaa
16-05-2010, 07:49
jezeli efekt tych super zeli da witrazowe pazurki to ja juz pedze do Sami na PW :D.....

kaja317
31-05-2010, 18:29
clear i pink ujdzie, utwardzają sie dobrze i w miare szybko
biały ... trzeba przynajmniej 2/3 warsztwy bo jedną nie pokryje
kolorówka zalezy od koloru jedne sie utwardzaja normalnie z innymi różnie bywa;/ i tez trzeba przynajmniej dwie warsty
formy nie kleją sie do siebie.
Tipsy dostałam... miękły pod wpływem kleju.. i powstawaly dziury ale to może ja coś zle robilam bo za duzej wprawy nie mam :P
Pilniki? zamawiając caly zestaw dostalam ich ok 12... po paru piłowanach naprawde może 2/3 są do wyrzucenia...

Elizabeth76
31-05-2010, 22:22
clear i pink ujdzie, utwardzają sie dobrze i w miare szybko
biały ... trzeba przynajmniej 2/3 warsztwy bo jedną nie pokryje
kolorówka zalezy od koloru jedne sie utwardzaja normalnie z innymi różnie bywa;/ i tez trzeba przynajmniej dwie warsty
formy nie kleją sie do siebie.
Tipsy dostałam... miękły pod wpływem kleju.. i powstawaly dziury ale to może ja coś zle robilam bo za duzej wprawy nie mam :P
Pilniki? zamawiając caly zestaw dostalam ich ok 12... po paru piłowanach naprawde może 2/3 są do wyrzucenia...

co do form z alle mam te 24151 dla mnie:ok: nic się nie rozkleja,pilniczki te biale mniej mi odpowiadają z tej firmy ,lecz czarne łodeczki :ok: co do tipsów to może masz nie odpowiedni klej może w nim tkwi problem :huh: mam kilka żeli kolorkowych nie wiem co do całej gamy ale te które mam jestem zadowolona ;]

kaja317
31-05-2010, 22:56
no dlatego wlasnie napisałam ze niektore kolorki nie wiem od czego to zalezy a co do tipsów to pewnie masz racje.. klej tez był z alle:P no ale faktycznie ja moglam coś tutaj zepsuc , moze dostałam jakiś lewy zestaw ze tak narzekam ale na szczescie teraz inwestuje w troche lepsze produkty zobacyzmy co z tego wyjdzie hehe

farbstift
04-06-2010, 07:43
Moim zdaniem alle ma świetną kolorówkę i 1 warstwa świetnie kryje. Ja miałam mały problemik z ich utwardzeniem, ale się okazało, że lampa już nie utwardzała. Odkąd mam nową to cieniutka warstwa i na 3min do lampy i efekt rewelacyjny:ok:

Euphoria
04-06-2010, 08:12
właśnie zamówilam sobie 2 kolorki, cieakwe jakie będą:)
mam przezroczysty różówy i jestem bardzo zadowolona:)

RedSunset
04-06-2010, 08:55
ja z alle mam akryle, biały, pink cover i clear , kupiłam je z czystej ciekawości, chcialam je wypróbować i porównać z akrylami innej firmy. Wcześniej używałam Perfect Lady i nie byłam zadowolona, zapowietrzały się i żółkły, różowy był jakby brudny, biały szarzał. I muszę przyznać że nie spodziewałam się rewelacji po alle, jednak jestem mile zaskoczona bo fajnie się na nich pracuje, nie żółkną, nie zapowietrzają się i cena nie jest wygórowana.

xsunnyolciax
04-06-2010, 20:01
ja mam żel i kilka akryli i jestem zadowolona :)

Kasienkaa
04-06-2010, 21:00
Mi osobiście white od alle pasuje :) dobrze się utwardza i ma ładny kolor :)
mam natural French cover który dla mnie jest do bani zbyt rzadki i mało kryje.
kolorówka którą mam jest ok
Clear też był w porządku :)

jOotka
04-06-2010, 21:45
Ja bardzo lubie alle. Mam od nich French white, Clear gęsty i perfect french natural.

Dają bardzo dużo gratisow i bardzo szybko przystyłają produkty ^_^ Polecam

moniska139
24-06-2010, 14:04
mam pytanie do was ile czekałyście średnio na paczkę z allepaznokcie? raz zamawiałam i kurierem bardzo szybko mi przyszło. A teraz płaciłam za żele 14 czerwca priorytetem polecony i nic:( czekam i czekam a potrzebny mi jest bardzo nabłyszczacz:(

Elizabeth76
24-06-2010, 14:10
moniska napisz albo zadzwoń do nich może przeoczyli i ci nie wysłali albo zagineła paczuszka na poczcie ,bo trochę długo czekasz :huh:

kobietazpazurem
24-06-2010, 15:25
ja teraz mialam b.duzą paczkę czekałam w sumie 2 dni

madzialenkabuziaczek
24-06-2010, 22:51
ja najdłużej czekałam 3 dni. ostatnio przysłali mi pocztą to 2 dni czekałam. zadzwoń do nich lub napisz tak jak radzi Elaxx.

malutkaistotkaa
24-06-2010, 23:08
mi wydawalo sie ze cover easy off z alle jest dobry dopoki nie uzylam covera z modeny nails...
i teraz wiem ze modena jest 1000razy lepsza jezeli chodzi o cover:)

przy pilnikach z alle tez zauwazylam ze strasznie szybko si ewyczerpuja ja uzywam na 2razy i juz do niczego sie nie nadaje...
chyba ze do naturalkow

ja mieszklam w Lodzi wiec zawsze jezdze do nich do glownej hurtowni z ktorej to rozsyłają wszystko..

gratisiki sobie wybieram :)cale szczescie bo takto bym juz maila pelno powtorek:)

kobietazpazurem
25-06-2010, 06:33
moze zle pilniki zamowilas, ja teraz mam nowe truminki z alle i jestem nimi zachwycna, albo zla gradacje mialas, a gradacja gradacji nie rowna

Elizabeth76
25-06-2010, 07:03
Mi bardzo pod pasowały czarne łódeczki za alle:ok: jestem z nich zadowolona:]

xsunnyolciax
25-06-2010, 08:12
a co sądzicie o coverach z AP? bo właśnie robię sobie całkiem spore zamówienie i się zastanawiam, czy od razu nie zamówić covera, za jednym razem już bym miała. Teraz mam z SF i jestem zadowolona, ale się kończy i nie wiem czy osobno zamawiać.. :)

malutkaistotkaa
25-06-2010, 08:14
ja zawsze biore 100/180 a wy??

hnm..... ja juz wyzej napsialam ze myslalam ze jest dobry dopoki nie uzylam z modeny:)

Sweetestgirl13
25-06-2010, 09:00
z modeny jest 100 razy lepszy niz od ap:) tylko ze troszke szybko idzie bo przewaznie mocno przedluzzam lozysko i daje grubsza kulke tam gdzie widac przedluzenie czyli paznokiec:)

farbstift
25-06-2010, 09:01
suunyolciak- użyj wyszukiwarki, lub poczytaj temat od początku, w temacie o coverach również znajdziesz odpowiedzi na Twe pytanie.

Ja też mam pilniki z alle i jak dla mnie naprawdę ok. Ale najbardziej z alle kocham żel pink budujący:love:

edytakon
09-07-2010, 14:28
ja mam czarny z alle i za diabła nie chce się utwardzić :( a nowa lampa i nowo kupiony żel :(
mam też śliwkowy i ten utwardza się ok, ale muszę dwie warstwy n ałozyć zeby był ładny kolor.

naatajla
19-07-2010, 13:50
chce sobie zamowic zele z alle paznokcie zamawialam u nich tylko kolorowe teraz chce zamowic te podstawowe doradzcie mi jakie najlepiej zamowic i czy prmer jest tez potrzebny ? podobno ten zel jest dobry Ĺťel UV - 15ml - SCULPTING - GESTY EXTRA MOCNY - Allepaznokcie.pl (http://www.allepaznokcie.pl/Zel_UV_-_15ml_-_SCULPTING_-_GESTY_EXTRA_MOCNY_784.html)

---------- Dodano o godzinie 13:50 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:08 ----------

pomoze mi ktos ? :(

_kasiunia_4
19-07-2010, 13:56
nie używałam ale wiem że dziewczyny go kupowały i były zadowolone ;)
ja sama używam zwykłego clear-a i jest w porządku biały do frencha też jak dla mnie jest ok :)
mleczny róż jest ładny ;) pink też miałam i jest ok :) miałam też beżowy kamuflaż ale nie przepadałam za nim..
więcej kamuflaży nie testowałam więc nie pomogę bardziej ;p

primer daje zawsze więc nie wiem czy jest potrzebny czy też nie ;p

naatajla
19-07-2010, 14:27
kamuflazy nie chce, chce tylko zwykle zele do frencha mam i inne kolorowe tez dzieki wielkie ze napisalas :*

zyza
19-07-2010, 16:59
dla mnie za gesty stanowczo :D wzielam probke bo mozesz sobie zamowic tam 5ml i dla mnie zbyt gesty :D

farbstift
19-07-2010, 18:08
dla mnie jest cudny:love: bo ja kocham galaretkowate żele, choć ten średniogęsty z alle też fajny:)
primer radzę kupić, dzięki temu będziesz mieć pewność co do wytrzymałości pazurków.

naatajla
20-07-2010, 09:59
ok dzieki dziewczyny :**

rosse
31-07-2010, 19:01
Kupiłam zestaw z allepaznokcie :). Najbardziej jestem zadowolona z lampy, z ozdób i gilotynki ;). Żel Clear jest jak dla mnie ciut za gęsty ale myślę, że się przyzwyczaję:). Najmniej jestem zadowolona z bloków :/: jakoś szybko się zużywają...

farbstift
31-07-2010, 19:02
bloczek, to bloczek i zawsze szybko się ściera a i tak służy tylko do wygładzania a ten sam efekt uzyskasz stosując pilnik o odpowiedniej gradacji:)

rosse
31-07-2010, 19:13
Uff bo już myślałam że coś trefnego mi się trafiło :P

klanat
31-07-2010, 21:53
Rosse jak z calego zestawu niezadowolona jestes tylko z bloków to i tak chyba ogromny sukces!!! W takim razie trzeba firme polecać. :)

rosse
01-08-2010, 09:55
Jeszcze zobaczę jak się będzie trzymał żel bo wczoraj zrobiłam sobie pazurki :)
Ale jak na razie jak najbardziej polecam :)

sylla
01-08-2010, 23:51
Ja póki co mampare rzeczy od alle . I jestem zadowolona. Żele super, cliner ok, pilniki rzeczywiście się ścierają ale nie mam porównania. Więc przymuję , że tak ma być.
Polecam tą firmę dają dużo gratisów i rzeczywiście jest szybka przesyłka .

Gość
19-08-2010, 15:11
czytałam temat (i widze ze chwalicie zel scub...cos tam) ale mam konkretne pytanie do dziewcząt ktore pracowały na zwykłym clearze i na tym scub...cos tam... i mają porównianie w gęstosci, opracowaniu i przyczepności:

bo ja używam tego 01.Żel UV - 50ml - clear - Allepaznokcie.pl (http://www.allepaznokcie.pl/01Zel_UV_-_50ml_-_clear_2443.html)
dla mnie jest ok, zwłaszcza jak chłodno, ale jak jest mega gorąco to juz mniej mi sie podoba bo jest dla mnie za rzadki w gorącu... stąd moje pytanie:

ale czy ten Żel UV - 30ml - SCULPTING - GĘSTY EXTRA MOCNY - Allepaznokcie.pl (http://www.allepaznokcie.pl/Zel_UV_-_30ml_-_SCULPTING_-_GESTY_EXTRA_MOCNY_783.html) nie jest przypadkiem gęstszy?

i w porówniau z tym zwykłym czy tez go sie tak dobrze opracowuje? i jak sie trzyma.. w porównianiu ze zwykłym

Tekila_18
19-08-2010, 15:58
Ja pracuje na tych obudwóch żelach i faktycznie sculpting jest gęściejszy, ale lepiej się trzyma naturalnej płytki paznokcia niż clear.
Clear fajnie się opracowywuje bo nie robią się pagórki, za to sculpting, przez to że jest gęściejszy (przynajmniej mnie:D) robia się małe pagórki przez co trzeba się więcej namachać pilnikiem:)

Ale ogólnie jestem zadowolona z tych żeli, bado wg mnie są dobre.:)

Agnieszka Praska
19-08-2010, 16:41
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
sculpting to mega gescioch;) mnie osobiscie zle sie na im robi bo jest stanowczo za gesty a jak jest zimno to pod galaretke podchodzi;) w temp ponad 30st robi sie srednio gesty

KaMiLaC.
19-08-2010, 19:12

Izabela no ja go mam noo :D od Sam dostalam :D mi sie na nim swietnie pracuje :D do formy jest :woot: nie bąbluje i swietnie sie go opracowuje :D trzyma sie tyz elegancko :D

marisol82
23-08-2010, 20:18
A co myslicie o ich kolorowych żelach?Ja mam czarny i jest paskudny-blady jakiś-blee;(
Poradźcie z jakiej firmy są piękne mocne kolory takie jak macie w swoich galeriach-dopiero zaczynam i nie mam doświadczenia z firmami:/:

farbstift
23-08-2010, 20:22
blady?? a zamieszałaś go?? ja mam kilka kolorowych i są świetne, teraz napalam się na witrażowe

Ewelina83
23-08-2010, 20:26
Ja sobie na razie kupilam czerwony z Alle.. i jesz superasny!Nawet nie trzeba go mieszac idealny kolor!!!

Elizabeth76
23-08-2010, 20:29
`ja też mam kilka kolorków z alle i nie narzekam

marisol82
23-08-2010, 20:43
no mieszałam i jest fatalny:placz:może mi jakiś stary wlepili??data niby dobra ale może jakis przelewany czy co??zgupłam juz..a czerwony mówicie,że oki??:/:

farbstift
23-08-2010, 20:45
ja czarny też mam i jest ok, kryje 1 warstwą:)

samaron
23-08-2010, 20:49
A może kupiłaś czarny z serii clear?
Taki niby witrażowy?
Jeszcze nikt na kolorówkę nie narzekał.

marisol82
23-08-2010, 21:19
ej no czytam teraz i faktycznie jest clear:onawet nie wiedziałam co mam:haha::(nie zwróciłam uwagi jak kupowałam i masz babo placek??to jaki musze kupić żeby był ładny??sory za głupie pytania i dzięki za wyrozumiałość:D:/:

Elizabeth76
23-08-2010, 21:24
allepaznokcie mają duzy wybór kolorów rzecz gustu kto co lubi :] tylko musisz czytac w opisach zeby nie był clear kolor ;)

marisol82
23-08-2010, 21:31
no właśnie sie zgapiłam:huh:dzieki bardzo za podpowiedzi-jesteście Kochane:kwiatek:

malutkaistotkaa
23-08-2010, 23:01
ja pracujac tylko na alle myslalam ze jest super ale od kad spobowalam modeny uwazam ze jest 100 razy lepsza bynajmniej jezeli chodzi o clear zel i cover;)

samaron
24-08-2010, 08:23
ej no czytam teraz i faktycznie jest clear:onawet nie wiedziałam co mam:haha::(nie zwróciłam uwagi jak kupowałam i masz babo placek??to jaki musze kupić żeby był ładny??sory za głupie pytania i dzięki za wyrozumiałość:D:/:
Taki czarny-czarny to jest numer 17, jest jeszcze 44-czarny perłowy, a 82-to czarny clear, który już masz:D

JoannaDV
02-09-2010, 21:52
"Alle Paznokcie" wszystkie artykuły i akcesoria do Manicure oraz pielęgnacji dłoni. Konkurencyjne ceny. Zapraszamy do współpracy salony kosmetyczne (sprzedaż hurtowa) oraz osoby indywidualne.

Sklep mieścić się będzie w Warszawie przy ulicy Puławskiej "Pasaż Smyczkowa".

W przypadku pytań, pozostaję do dyspozycji.
Asia.

Tekila_18
02-09-2010, 23:32
ja pracujac tylko na alle myslalam ze jest super ale od kad spobowalam modeny uwazam ze jest 100 razy lepsza bynajmniej jezeli chodzi o clear zel i cover;)
Ja z modeny ma cover i jest super i dobrze współpracuje z żelami alle:)

gattina
03-09-2010, 09:57
JoannaDV, a można się dowiedzieć który to jest konkretny pawilon? Czy tylko produkty alle sprzedajecie?

marta325
14-09-2010, 20:27
A ja juz nigdy nic nie kupie w Alle. Pan z serwisu baardzo niesympatyczny. Kupilam tam 2 frezarki jd500. Jedna niestety uszkodzona. Wyslalam ja do serwisu i czekalam na nia 5 tygodni.Dokladnie 28 dni roboczych. Czyli tyle ile pisze w gwarancji: co do dnia. Masakra.

icha_sm
16-09-2010, 17:56
dziewczyny a czy któras z was używa tipsów z allepaznokcie bo jutro się po żelik wybieram i może bym tipsy kupiła tylko nie wiem czy dobre są?

rosse
16-09-2010, 18:29
Ja mam te:
Tipsy szklane 120szt Pudełko + klej GRATIS - Allepaznokcie.pl (http://www.allepaznokcie.pl/Tipsy_szklane_120szt_Pudelko___klej_GRATIS_529.htm l)
i naprawdę szczerze polecam. Są elastyczne i łatwe w obróbce :). Co prawda teraz mało ich używam bo przerzucam się na formy :P

icha_sm
16-09-2010, 18:37
Rosse ślicznie dziękuję, zatem moje zakupki powiekszą się jutro o tipsy:P

mini89
16-09-2010, 19:10
też polecam tipsy alle, jeszcze och nie używałam na ludziach :P ale są bardzo elastyczne, miękkie :)

malutkaistotkaa
16-09-2010, 23:14
ja rowniez uzywam tipsow a alle i polecam sa naprawde dobre:)

edytakon
17-09-2010, 10:13
ja mam 3 sztuki z alle kolorowych-śliwkowy, krwista czerwien i czarny i wszystkie kipią. Trzymane w lodówce czarny nie twardnieje. juz od nich kolorówki nie kupię na pewno

rudzia1985
17-09-2010, 16:12
ja kupilam teraz z alle czarny, jutro chyba bede testowac, jak czas pozwoli ;)
jedynie co mnie przerazilo to to, ze sie wylewa z pojemniczka, to se przelalam do wiekszego :D
ale po za tym mam cleary od nich i mnie pasuja :)

Zuzanna Rzeszewska
17-09-2010, 16:22
Mnie żele kolorowe z innej firmy też kipią, nie wiem czemu
wkurza mnie to bo się wszystko lepi...

edytakon
17-09-2010, 16:57
Pół biedy lepi, wszystko mam czarne :(:(

xsunnyolciax
17-09-2010, 18:18
ja mam cleary i french pink z alle i są to bardzo gęste żele, nie ma mowy o żadnym wylewaniu z pojemniczka :)

klanat
25-09-2010, 01:30
Niewiem czy kogos to zainteresuje ale jest teraz promocja na akryle kolorowe po 2,90 za sztuke nie moglam sie powstrzymac i zamowilam 11 sztuk ,maz mnie ukatrupi hi hi hi :)

edytakon
25-09-2010, 07:40
Ja mam też clear, pink i ping light i wszystkie tak czy inaczej kipią, mysle ze to wina ich opakowań, nie są to opakowania a termosikiem tak jak mają inne firmy.
A moze po prostu mam pecha.
kupilam ostatnio 1 kolorowy z i-nails i WSZYSTKO JEST OK więc widocznie mam pecha

Elizabeth76
25-09-2010, 07:52
Niewiem czy kogos to zainteresuje ale jest teraz promocja na akryle kolorowe po 2,90 za sztuke nie moglam sie powstrzymac i zamowilam 11 sztuk ,maz mnie ukatrupi hi hi hi :)
klanat jesli chodzi o akryl kolorowy to promocja jest już od bardzo dawna :]

Ja mam też clear, pink i ping light i wszystkie tak czy inaczej kipią, mysle ze to wina ich opakowań, nie są to opakowania a termosikiem tak jak mają inne firmy.
A moze po prostu mam pecha.
kupilam ostatnio 1 kolorowy z i-nails i WSZYSTKO JEST OK więc widocznie mam pecha

edytakon to trochę dziwne jesli chodzi o firmę alle :) ja żele z tej firmy od dośc dawna kupuje i żadne ani podstawowe ani kolorowe mi się nie wylewały:huh:

A po za tym kupilam znów dwa kolorowe zele z alle i z nowych kolorkow również jestem bardzo zadowolona ^_^

RedSunset
25-09-2010, 08:02
również mam żele z alle i nigdy nic mi nie wykipiało...

farbstift
25-09-2010, 09:14
mi kolorówka też kipi, a z clearem i pinkiem ok

naatajla
25-09-2010, 12:30
mi raz tez wykipialy kolorowe zele ale dalam je na 24h do lodowki i wyciaglam i teraz jest z nimi wszystko ok

sarahaha
10-12-2010, 20:29
Ja niestety żelu nie zamawiałam ale zamawiałam akryk i muszę pochwalić jest niezły, ogólnie dużo pozytywnych opini słyszałam o tej firmie

Emilia B.
10-12-2010, 20:32
ja ostatnio sobie zamówiłam akryl clear i liquid i jestem na prawdę mile zaskoczona :) jakość taka sama jak drozsych produktów :) ale np cover dla mnie kiepski...

Robaczek
12-12-2010, 17:58
Hej! Ja mam żel clear z tej firmy i ogólnie nie narzekam ładnie się poziomuje i pod lampą jest ok. Jednak skusiłam się na żel clear z firmy silcare kosztował 20zł i jak dla mnie też jest dobry pozostane chyba przy nim.

zlotko87
12-12-2010, 20:27
ja ostatnio sobie zamówiłam akryl clear i liquid i jestem na prawdę mile zaskoczona :) jakość taka sama jak drozsych produktów :) ale np cover dla mnie kiepski...

ja nie lubię covera od nich.

joannab80
14-12-2010, 20:56
czy ktos ma farbki akrylowe z allep? czy mozna nimi pomalowac koncowke paznokcia i to zalac zelem lub akrylem? nie bedzie pozniej jakos sie zmywac pod woda?

joystynka
15-12-2010, 00:04
farbki akrylowe po wyschnięciu nie zmywają się pod wodą ,a po zalaniu żelem lub nabłyszczaczem mogą ewentualnie odprysnąc,jesli większą czesc płytki pokryje sie farbką.

RedSunset
15-12-2010, 09:20
Emilio, j też nie mogę się przekonać do covera z alle, ale chodzi mi tutaj głównie o pink, jak dla mni jest mało kryjący i bardzo prześwituje, nawet grubsza warstwa i, i tak jakoś dziwnie...Natomiast Peach jesc całkiem całkiem :) kolor ma fajny i kryje lepiej niż pink. Co do przyczepności nie mam nic do zarzucenia bo trzyma fajnie :ok:

MURKA
15-12-2010, 09:51
ja nie lubię covera od nich.
ja również mam dużo rzeczy z alle ale cover to mają beznadziejny!!!!!!!!!:huh:

samaron
15-12-2010, 19:39
Ja też nie lubiłam covera z alle (mówię o akrylu), pink faktycznie mocno prześwituje i kolor mi nie pasuje, ale peach nie jest taki zły,(jak już nauczyłam się w miarę poprawnie nakładać), stosuję go do własnych paznokci i konkursówek, świetnie naśladuje moją płytkę, z innych które testowałam (czasem znacznie droższych) nawet w połowie nie byłam tak zadowolona jak z tego (wyjątek stanowi grafiti ten klasyczny).

julcia88
15-12-2010, 19:58
Ja mam cover akrylowy pink z alle i jestem jak do tej pory zadowolona;)

anetta280
28-12-2010, 19:58
Dziewczyny mam dylemat, tyle się naczytałam i nie wiem... allepaznokcie czy DR. Chcę jednorazowo zrobić większe zakupy, głównie akryle i nie wiem na którą firmę się zdecydować
pomocy;(

kropka
28-12-2010, 21:54
Mam cover peach z Alle,clear,deep pink ,oraz dużo kolorowych od DR. Cover trzeba pomieszać przed użyciem,ale tak są w porządku, jak na taką niską cenę. Osobiście polecam. Trzeba tylko bardzo dokładnie przygotować pazurki, ja daję primer kwasowy i dehydrator, wszystko dobrze się trzyma ,bez podpowietrzeń:D

Daruszka
13-01-2011, 12:10
Dziewczyny to ze cena produktu jest niska nie oznacza to beznadziejnosci produktu,choc tanich i drozszych firm jest wiele ktore sa na prawde beznadziejne..ja moge powiedziec ze alle paznokcie sa bardzo dobra firma i cenowo i jak jakosciowo..coraz bardziej znana na polskim rynku..
ja chwale bardzo zele sama na tych produktach prowadze szkolenia i bede prowadzic sprzedaz tych produktow choc pracuje na zupelnie innych produktach ...
zele sa rewelacyjne tak jak akryle jedynie male zastrzezenie jakie mam do akrylu clear to taki ze nie jest krystalicznie czysto przejrzysty a reszta jest bez zarzutow,dziewczyny bardzo lubia pracowac na tych produktach a te co mowia ze sa do niczego po prostu nie potrafia same dobrze jeszcze pracowac wiec pozniej na cos trzeba zegnac...

Od dłuższego czasu czytam forum i sugeruje sie pani opiniami na temat produktow,dzis wybieram sie do sklepu allepaznokcie i zamierzam zaopatrzyc sie w ich produkty na próbe.pozdrawiam

Daruszka
17-01-2011, 23:19
zdania sa podzielone ale Ja zapewniam ze zele i akryle sa bardzo dobre,ile mozna pisac na temat danego produtu,spokojnie powoli przeczytac posty i wtedy wyciagnac wnioski czy zadac pytania ktore was interesuja..

Jezeli chodzi o pilniki sa ok ale nie najlepsze,ale nawet najlepsze firmy na rynku maja z tym problem..bardzo dobre pilniki maja swoja cene choc mozna znalezc dobre pilniki w dobrej cenie choc ciezko czasami to bywa..cena tu tez ma wielkie znaczenie

ja mam male pytanko,zamowilam żele z allepaznokcie,wczesniej pracowalam na żadkim clear z innej firmy i chcialam troszke gestszy,wiec zamowilam sredniogesty i nawet ciezko go ze sloiczka wydobyc i robia mi sie bąbelki powietrza,jaki błąd robie? konsystencja mi wogole nie odpowiada.jak go dokladnie rozprowadzac?

malutkaistotkaa
18-01-2011, 07:08
zanim uzyjesz popukaj o stol sloiczkiem jak bedziesz maial odkrecona pokrywke to podobno pomaga jak sa zapowietrzenia

jak nakladasz zel na pedzelek od brzegu sloiczka czy ze srodka??
od brzegu bedzie latwiej CI pobrac

a jesli chcesz zeby byl rzadszy postaw go blisko kaloryfera na 5min i juz sprawa bedzie zalatwiona:)

joystynka
30-01-2011, 00:44
ja kupiłam niedawno cleara od alle i zrobiłam nim kilka setów,ale na razie na swoich łapkach tylko i jestem pod ogromnym wrazeniem,zadnych,ale to ŻADNYCH zapowietrzen!! oby tak było na innej płytce to bede mu wierna po grób ;)

asantir
03-02-2011, 20:08
czy allepaznokcie.pl to to samo co allepaznokcie.waw.pl? jutro jadę odebrać moje zamówienie z tej drugiej strony i tak się zastanawiam :)

Evelyn.
03-02-2011, 20:14
używam od nich białego żelu, ale bardzo ma dużo pigmentu i mieszam go z clerem... bardzo wydajny 15 ml miałam rok a pazurki robiłam min. średnio 2x dziennie(french)

goldnails
08-02-2011, 12:12
Zapraszamy do sklepu Hurtownia kosmetyczna, tipsy sklep (http://www.goldnails.pl) Mnóstwo produktów, akcesoriów i ozdób do paznokci w najlepszych cenach. Teraz Pomocja: Luty miesiącem taniej wysyłki (wysyłka kurierem już od 5,00 zł) ZAPRASZAMY

http://img163.imageshack.us/img163/3052/bannerea.jpg

Czekamy również na Wasze porady i propozycje.

Zapraszamy również do sklepu stacjonarnego w GDAŃSKU:
Budynek "LOT", I piętro, lokal nr 2
ul. Wały Jagiellońskie 2/4
80-887 Gdańsk
Pon.-Piąt.: 10:00-17:00
Sobota: 10:00-12:00

ZAPRASZAMY

kasiaandrzejczak87
06-04-2011, 14:41
hej. ja mam bardzo duzo rzeczy z alle i je chwale. na dodatek szybka wysylka, rabaciki i gratisy :ok:

plushak
06-04-2011, 17:09
Alle paznokcie, uwielbiam tą firmę, zacznę od błyskawicznej przesyłki która jest idealnie zapakowana, cleaner piękny zapach, akryle kolorowe do cieniowania ok, lakiery te nowe do paznokci mrr 2,5 za takie cudeńko :)
żele soaki również sobie chwalę bardzo fajnie się trzymają :) (próbowałam na stopach zdjęłam po 3 miesiącach?)
Skusiłam się na ich liquid i nie żałuję, bardzo fajnie się lepi nic nie żółknie :)

groszek
08-04-2011, 00:00
Zapraszamy AllePaznokcie Kalisz i Sieradz a dodatkowo do 15 maja promocja przy zakupie przez stronę internetową rabat 5 % Zapraszamy
Alle Paznokcie - dystrybutor produktów do pielęgnacji i stylizacji paznokci (http://www.allepaznokcie-groszek.pl)

kasandra262
08-04-2011, 08:15
Ja także jestem zadowolona z ich produktów, ostatnio kupiłam np. Cover pink i jest wyśmienity,świetnie kryje, piękny naturalny kolor-polecam:)

---------- Dodano o godzinie 08:15 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 08:09 ----------

malutkaistotkaa
20-04-2011, 07:55
Uwagaaa drogie Panie bylam wczoraj w alle u mnie w lodzi:)

zakupilam lakiery do paznokci 1sz 2,49
sa super!!!!
napraawde mega polecam ladne krycie szybko wysycha i sliczne kolory!!!:)

Emilia B.
20-04-2011, 08:18
a ktoś mi powie coś o pochłaniaczach od nich??

malutkaistotkaa
20-04-2011, 18:04
slyszlam z eten za 89 zl czy cos kolo tej ceny nie jest za dobry...

monibeni
05-05-2011, 14:51
mam pytanie, czy ktoś używał ich zmywacza do paznokci?
M&M*ZMYWACZ BEZACETONOWY 100ML 6ZŁ SUPER (1585076728) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/mm-zmywacz-bezacetonowy-100ml-6zl-super-i1585076728.html)
i oliwkę w sztyfcie? czy warto w ogóle taka kupić, czy lepiej ta zwykłą z pędzelkiem?
M&M*OLIWKA DOZOWNIK I PĘDZEL BRZOSKWINIA 4.9 (1585075592) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/mm-oliwka-dozownik-i-pedzel-brzoskwinia-4-9-i1585075592.html)

i jeszcze się zastanawiam odnośnie farbek akrylowych, bo 'joystynka' pisala, ze po zalaniu nabłyszczaczem mogą odprysnąc...to jak je nakładać, żeby było wszystko ok??
albo te farbki ze sklepu plastycznego, o których też jakaś dziewczyna wspominała, bo wtedy one nie wysychają jak te z AllePaznokcie...

prosze o wypowiedź dziewczyny, które miały z tym styczność ;)

plushak
05-05-2011, 14:58
Jeżeli chodzi o farbki z pojemniczkach i w ogóle nie polecam, w sumie nie polecam innych niż z plastyka polycolor które wcale nie są drogie, płacimy 5 zł za 20 ml farbki, a mamy pewnośc co do jakości(używają ich rosjanki ukrainki polki czego chcieć więcej ? ) , jeśli chodzi o zmywacze mi one nie odpowiadały w ogóle, słabo zmywały lakier do tego strasznie intensywny zapach mają, Mam taki Zmywacz NTN - Allepaznokcie.pl (http://www.allepaznokcie.pl/kategorie/Zmywacz_NTN/468/) Zmywa lepiej ale zapach też jest bardzo intensywny, co do oliwki to bardzo mała pojemność ale jako upominek, prezent dla klientek, czy oliwka do torebki jest ok.

Jade
05-05-2011, 15:04
Ja mam pochlaniacz i jestem z niego zadowolona .Z innych produktow takze.monibeni farbek ci nie doradze bo moje faforytki to FolkArt,ale co do oliwki polecam
Oliwka z kwiatkami 75ml - zakraplacz. - Allepaznokcie.pl (http://www.allepaznokcie.pl/kategorie/undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundef inedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedu/112/)
I bardziej higieniczne niz z pedzelkiem.

monibeni
05-05-2011, 15:10
ten zmywacz, o którym piszesz, wygląda tak samo, jak ten z mojego linka...hmmm, chyba, że mi się wydaje :)

a jak te farbki z plastycznego wtedy nakładać, żeby nic nie odpryskiwało i było ok?? jak ty je nakładasz :>

samaron
05-05-2011, 15:20
Mamy osobny temat o farbkach, o technice one stroke, tutaj dzielimy sie wrażeniami na temat firmy allepaznokcie.

plushak
05-05-2011, 15:21
Butelki te same ale zmywacz wydaje się mocniejszy ntn to jest jakaś nowość w alle paznokcie.
Farbki wiadomo nakładamy cienka warstwa , w ramach możliwośći staramy się nie kłaść ich przy brzegach , czekamy aż dokładnie wyschną i nabłyszczamy, nie zdarzylo mi się żeby coś odpryskiwało.
Jade nie kuś folk artami bo bardzo bym chciała ale przesyłka nie puszcza drugie tyle co farbki :(

monibeni
05-05-2011, 15:28
ok:) a jesli chodzi o polerki, to czy ktoś używał którąś, bo znalazlam 3 różne...
M&M*POLERKA NABŁYSZCZAJĄCA 3SZT/KPL ZESTAW (1585077086) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/mm-polerka-nablyszczajaca-3szt-kpl-zestaw-i1585077086.html)
M&M POLERKA PILNIK NABŁYSZCZAJĄCY 4-STRONY (1585076676) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/mm-polerka-pilnik-nablyszczajacy-4-strony-i1585076676.html)
M&M*POLERKA NABŁYSZCZAJĄCA KOSTKA 3.90ZŁ (1585075543) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/mm-polerka-nablyszczajaca-kostka-3-90zl-i1585075543.html)

i mam pytanie jeśli chodzi o ich lakiery, o których już ktoś wspominał
M&M SZYBKOSCHNĄCY LAKIER DO PAZNOKCI 10ml NTN (1585076675) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/mm-szybkoschnacy-lakier-do-paznokci-10ml-ntn-i1585076675.html)
czy kolor 'buteleczki', rzeczywiście oddaje prawdziwy kolor na paznokciu? bo kupowałam z innej firmy i niestety kolor butelki nie równał się, wręcz znacznie różnił, od koloru widocznego przez butelkę...

plushak
05-05-2011, 15:37
Jeśli chodzi o lakiery to tak już oddają rzeczywisty kolor, zrobili nowe dokładne świetne zdjęcia :)
Polerek nie używam więc się nie wypowiem:)

Elizabeth76
06-05-2011, 11:35
czy któraś kupowała bulion z alle konkretnie chodzi mi o turkusowy ,bo robiłam zamowienie u Dr ale o nim zapomniałam a pilnie potrzebuje :/: tylko na ich stronie i na stronie sprzedawcy z allegro ten sam numer 25 całkiem inaczej wygladaja powiedzmy że ten z allegro 25 może przypomina kolor turkusowy :huh: A&P*BULION KOLOROWY*różne kolory* NOWOŚĆ* (1597370379) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/ap-bulion-kolorowy-rozne-kolory-nowosc-i1597370379.html) ale z ich strony numer 25 to raczej zielony 25. Bulion kolorowy - Allepaznokcie.pl (http://www.allepaznokcie.pl/25_Bulion_kolorowy_1056.html) nie chce drugiego zamówienia brac znow od Dr z samym bulionem z alle coś jeszcze bym wzieła przy okazji tylko powiedzcie mi jak to jest z tymi kolorami :blink:

katarynka89
06-05-2011, 12:36
nie mam pojęcia sądząc po ukłądzie kolorów na allegro to powinien być turkus, zdjęcia robione są w innym oświetleniu i dlatego te kolory są zupełnie inne

kasiaandrzejczak87
18-05-2011, 15:09
Ja z alle mam zele kolorowe, clear sculpting , ozdoby, nablyszczacz, lampe i wszystko sobie chwale. !!

katarynka89
20-05-2011, 13:15
ja zrobiłam właśnie zakupy u nich, akryle, wspomniane wyżej lakiery w letnich barwach, pyłki, cyrkonie, odtłuszczacz, muszle itd
zamówiłam cover brzoskwiniowy, wachałam sie bo pisałyście jedne że lipa inne że ok. ale 15 na wypróbowanie zamówiłam.

monibeni
23-05-2011, 19:46
ja zamówiłam tez ostatnio pare rzeczy z AP i powiem wam, ze jesli chodzi o te polerki to M&M POLERKA PILNIK NABŁYSZCZAJĄCY 4-STRONY (1585076676) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/mm-polerka-pilnik-nablyszczajacy-4-strony-i1585076676.html) jest do niczego, totalna porażka, natomiast M&M*POLERKA NABŁYSZCZAJĄCA KOSTKA 3.90ZŁ (1585075543) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/mm-polerka-nablyszczajaca-kostka-3-90zl-i1585075543.html) jest cudowny:) nie wiem czy szybko sie nie będzie zużywać, ale efekt po pierwszym użyciu super :)

lakiery faktycznie maja taki kolor na paznokciu jak na buteleczce widać :) także polecam :)

ale nie polecam zmywacza do paznokci w sztyfcie, kupiłam sobie na próbę i powiem, że jest beznadziejny:) jak go uzupełnię zmywaczem, to zastanawiam się czy nie lepiej mi się robiło korektę patyczkiem do uszu nasączonym w zmywaczu :)

Emilia B.
23-05-2011, 20:13
ja w tych zmywaczach w pisaku nie uzupełniam tego a na bieżąco moczę końcówkę w zmywaczu, wycieram lakier i przecieram o papier z resztek - przynajmniej ja tak robię :)

monibeni
23-05-2011, 20:16
hmmm to może też tak spróbuje i zmienię wtedy zdanie na temat tych zmywaków w sztyfcie ;) bo ja jak ta głupia owca, przeczytałam na ich stronce, żeby uzupełniać, więc robiłam wg instrukcji ;) hehe ale mam go pare dni dopiero, wiec jeszcze sie może wszystko zmienić, pierwsza moja reakcja, była negatywna ;)

syrena16
25-05-2011, 08:21
A czy ktoś już przetestował może te lakiero zele za 9 z czymś zł?

INS Lakier żelowy UV 5ml - Allepaznokcie.pl (http://www.allepaznokcie.pl/kategorie/INS_Lakier_zelowy_UV_5ml/494/)

ja planuje zakup ale obawiam sie o jakosc

pozdr

stefcia92
26-05-2011, 06:52
ostatnio jak byłam w hurtowni ( ktora ma produkty różnych firm) to pani mi ich nie polecała bo jak pomalowała na próbniku to sie ścierały i kolor tak jakby zanikał.

( a jak malowała z innej firmy to było ok.)

xXGoSiAwXx
26-07-2011, 21:26
ja mam żele i akryle z Alle Paznokcie. Żel miałam kamuflaż ale mi się skończył, wiec został mi tylko Quick Finish 2 i jest bardzo fajny, jestem zadowolona w pełni z tego zakupu. Często kupuje u nich ozdoby do paznokci a ostatnio dokupiłam kolejne kolorki akryli i też jestem w miare zadowolona. Z tej firmy mam też akryl cover Beach i też bardzo mi sie podoba, super odcień ma. No i wielkim plusem jest że za każde wydane 20 zł jest ozdoba gratis, więc się opłaca to ;) Jedynie co mi nie spasowało to farbki akrylowe od nich a miałam tylko 6 z czego jedna była taka chodźby z gumy, więc już sie nie dało z nią nic zrobić ale na szczęście przysłali mi w ramach rekompensaty nową :)

Ogólnie to polecam :)

gosia666
26-07-2011, 22:00
Ja lubie w allepaznokcie kupowac rzeczy typu cleaner,zmywacz,ozdoby,waciki, primer ,mam nawet od nich pedzelek do zelu(za 5zl!) i sobie chwale :P no i zele kolorowe lubie,chociaz jak zamawiam przez internet to niestety zawsze jestem rozczarowana roznica w kolorze:/ ale osatnio dostalam od nich akos gratis za opoznienie wysylki lakier z serii NTN szybkoschnacy nr 38 i musze powiedziec,ze jest fantastyczny ! :) :skacze: w zyciu bym go sama nie kupila,bo kosztuje 2,49zl :P takze wydawal mi sie tandetny ale naprawde jest dobry,zadnych smug,piekny kolor taki kawowy i faktycznie szybko schnie :) napewno kupie jeszcze kilka:P no i te gratisy za kazde wydane 20zl kusza ... :cwaniak2:

Paulka
27-07-2011, 10:07
o tak cleaner maja super pieknie pachnacy:D ale czy za tymi ozdobami bym tak tesknila, niekoniecznie...

RedSunset
10-08-2011, 21:27
ja ogólnie nie narzekam na alle, często kupuję u nich różne produkty, liquid economic, akryle kolorowe i podstawowe, żele kolorowe, ozdoby, pudełeczka na ozdoby, cleaner, zmywacze...no ogólnie mam od nich dużo rzeczy i sobie chcwalę. Jedynie ten akryl clear nie do końca mi pasuje, bo wydaje się być jakby przymglony, ale mam teraz clear z Ez Flow i tez nie jest jakiś super przezroczysty :/: chyba że ja mam jakąś mgłę przed oczyma :D
Jeśli chodzi o kolorystykę to ja zazwyczaj kupuję wszystko u nich na miejscu w Dąbrowie i wybieram tylko takie kolory jakie wpadną mi w oko ;) I tak sobie myślę że to jest właśnie najlepszy sposób na zakupy...bo żadne foto nie pokaże idealnie koloru. A tak jak się zobaczy osobiście to przynajmniej wiadomo co się kupiło ;)
ale ogólnie z alle najbardziej lubiłam te ich pilniki niby z Nfu...i niestety od miesiąca ich nie ma :/: Dziś nawet w Dąbrowie w hurtowni nie było....
Mam nadzieję że jeszcze będą...bo nimi najlepiej mi się robiło :placz:

Elizabeth76
10-08-2011, 21:33
ale ogólnie z alle najbardziej lubiłam te ich pilniki niby z Nfu...i niestety od miesiąca ich nie ma :/: Dziś nawet w Dąbrowie w hurtowni nie było....
Mam nadzieję że jeszcze będą...bo nimi najlepiej mi się robiło :placz:

ja własnie dziś na ich stronie zamówiłam te pilniki i zobaczymy co mi przyślą i jakie będą :D

RedSunset
10-08-2011, 22:05
nie chcę nic mówić....ale ja też zamawiałam te pilniki u nich na stronie i nie mieli :/: dostałam jakieś łódki 100/180
Pani która do mnie dzwoniła właśnie w tej sprawie mówiła że nie mają tych pilników i że nie wie czy jeszcze będą a jeśli będą to nie ma pojęcia kiedy :/: Mnie własnie bardzo na tych pilnikach zależało i nawet chciałam poczekać specjalnie na nie, no ale Pani wytłumaczyła że nie wie ile to może potrwać. Dziś właśnie w Dąbrowie rozmawiałam z panią która ma dystrybucję alle i też własnie mówiła że już zamawia i dzwoni i nie maja ich jeszcze :/:

xsunnyolciax
10-08-2011, 22:37
ja dzisiaj dostałam swój kuferek i... jest super :D :D

Elizabeth76
11-08-2011, 08:19

to nie dobrze :o ja specjalnie dla tych pilnikow złożyłam zamowienie . Red a dawno je zamawiałaś ???? może teraz już mają :huh: Wolałabym dostać to co zamawiałam ,bo własciwie jeśli mają je w ofercie to dla czego wysyłają co innego tego nie rozumiem :huh: jeśli ich nie ma to powinni usunąc z oferty sprzedaży

---------- Dodano o godzinie 08:19 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 07:28 ----------

zadzwoniłam do sklepu i sie okazało że tych pilników jednak nie ma no żeszzz to po co sprzedawać cos czego nie ma . Wysłałam numer konta maja zwrócić kasę ehhh

Nena90
11-08-2011, 08:52
A które to pilniki - pytam tak z ciekawości :D
Elu masz rację, jak czegoś nie ma w ofercie to niech to usuną ze sklepu/zaznaczą, że produkt jest niedostępny :zly: Strasznie mnie irytuje gdy złożę zamówienie i dopiero po zatwierdzeniu i opłaceniu okazuje się, że to na czym mi zależało nie przyjdzie :bruce:

Może kiedyś skuszę się na jakieś akcesoria od Alle bo mają kilka rzeczy ciut tańszych od DR ;)

RedSunset
11-08-2011, 08:54
Dokładnie, ja zamawiałam jakieś 2-3 tygodnie temu ze sklepu alle. Wczoraj w Dąbrowie pani z alle mówiła że dzwoni o te pilniki ciągle bo ma na nie masę klientek. I to właśnie ona mi mówiła że dalej ich nie mają .
Dobrze że zwrócą Ci pieniądze. Ja wzięłam te pilniki które mi proponowali i nawet nie są tragiczne, ale są na pewno mniej wytrzymałe niż te z napisem.
I wkurzyłam się dokładnie tak samo jak Ty, no bo dlaczego te pilniki dalej są dostępne na sklepie???? :zly: skoro już z miesiąc ich nie mają ????

Elizabeth76
11-08-2011, 08:56
ehh no widzisz tak to jest aby klient kupił :/:

RedSunset
11-08-2011, 08:59
cyba tak...bo naprawdę dużo osób je kupuje...i może właśnie o to chodzi :/:

Nena90
11-08-2011, 09:01
Swoją drogą jacy oni są nieekonomiczni - jakbym miała tyyyyyyyle klientek na dany produkt to bym stawała na rzęsach żeby jak najszybciej je sprowadzić do sklepu :D

Ale macie rację, zawsze tak to działa... Zamawiasz ileś pilników a do tego może jakiś cleaner, oliwka, brokacik i się rob i ładna sumka :(

samaron
11-08-2011, 10:10
Ale jeśli to nie są oryginalne pilniki nfu tylko z "takim samym napisem", to raczej mogą mieć na głowie troszku większy problem niż tabun niezadowolonych bab ;)

Nena90
11-08-2011, 10:28
Sami święta prawda :D
A są jeszcze w sklepie? Ktore to? Bo ja chyba ślepa jestem :(

RedSunset
11-08-2011, 11:21
są są , tylko że nie widać napisu na zdjęciu bo odwrócone tyłem...
Możliwe...że mogą mieć większy problem :/:

ooo to te :)
http://www.allepaznokcie.pl/zdjecia/5968,7765ca956f869495f405f25992ebe170d3g0.jpg

plushak
11-08-2011, 11:30
Pilniki są rewelacyjne fakt !! od dana je lubię, chociaż gna się czy odklejają po kąpieli i tak je lubię za taką cenę na raz super są :)

Nena90
11-08-2011, 12:10
Red to tylko te trumienki czy inne też?

lukasiatko
11-08-2011, 12:14
Ja uzywalam juz multum pilnikow CTO ,NSI ,Le chat ,Peggy Sage ale i tak najlepsze okazaly sie z DR :)

A co do zamowien w tej firmie ,mogliby dodac koszyczek i go przekreslic i by bylo ok :) wtedy byscie sie nie zastanawialy czy jest towar czy nie .Co do wysylki dlugi czas oczekiwania :o

W dobrej radzie maksimum dwa dni robocze ...

Elizabeth76
11-08-2011, 12:29
to znaczy towar jest ale kilka dziewczyn je zamawiało i dostawały zawsze takie jakie mają byc tym razem ich nie ma w sklepie juz ale nadal sprzedają tylko wzamian daja inne

ja jak kupowałam parafiniarkę to były dwie praktycznie zestawy identyczne z tym że moj dodatkowo miał rękawiczki w zestawie po zamowieniu dostaje info od nich że rekawiczek nie ma czy zaczekam to jest troche takie naciaganie klienta oczywiście zaczekałam juz nawet przekreśliłam te rękawiczki i nie liczyłam na to że dosla nawet o nich zapomniałam jak listonosz przyniósł przesyłke to sie zdziwilam bo nic wtedy nie zamawiałam ale fakt dosłali i to te lepsze frote te grubsze takze plus dla firmy .

Nena90
11-08-2011, 12:31
Dokładnie, u DR zazwyczaj wysyłają zamówienie tego samego dnia, którego dostają przelew :)

Elu ale kurcze jak zamawiam, no nie wiem, fioletowy pilnik banan o gradacji 100/180 to chce fioletowy banan o gradacji 100/180 a nie zielony prosty, nawet o tej samej gradacji :P
Tak samo jak zamawiam mocniejsze pilniki za 3,50 to chce te pilniki za 3,50 a nie w zamian 2 razy więcej pilników za 1,75 - jest różnica :)

Elizabeth76
11-08-2011, 12:37
ja wczoraj złożyłam dwa zamowienia jedno po drugim własnie w alle i u DR odrazu zapłacilam u DR juz jest realizowane a teraz w alle muszę sie bujać z tymi pilnikami kurde nie lubie takich sytuacji bo teraz muszę czekać co dalej zamowienie na dal stoi u nich jako status oczekiwanie na potwierdzenie muszę zaczekać aż z powrotem kasę mi zwrócą bo nie wiem co dalej robic , a tak potrzebuje tych pilnikow :porazka:

Paulka
11-08-2011, 13:10
ogolnie to mi sie nie podoba ten sklep:(bardzo przyrko mi to "mowic" pisze sie na wszystkie sposoby i ciezko z odpowiedzia, fajne maja rzeczy, ale to chyba byo moje pierwsze i ostatne zamowienie..

RedSunset
11-08-2011, 13:33
ja zamawiałam w alle sklepie raz i właśnie od razu był problem z tymi pilnikami... zamówienie składałam bodajże w poniedziałek i od razu wpłaciłam pieniądze....otrzymałam jakąś wiadomość że zamówienie w realizacji...ale o tym że pilników nie ma napisali mi dopiero w czwartek :/: więc sobie wyobraźcie jak się wkurzyłam... Ja już w domu czekałam na paczkę a tu e-mail że towaru brak...Zamiast im odpisywać zadzwoniłam i podałam inne pilniki. No cóż, ale ja mam takie zdanie, że oni sprzedają również na allegro i bardziej się przykładają do tamtej sprzedaży...Zamawiając u nich na allegro paczkę masz po dwóch dniach, a kupując w sklepie, czekałam prawie 2 tygodnie :/: Wydaje mi się że pozytywne komentarze na allegro maja dla nich duże znaczenie. A przez to cierpią klienci sklepu :/: Ja już postanowiłam że na sklepie nie będę kupowała, wolę na allegro, bo jeśli coś mają to jest aukcja, jak nie to nie wystawiają - bo dostana negatywa...

Elizabeth76
11-08-2011, 13:42
na allegro raz juz konto mieli zawieszone a komentarzy negatywnych i neutralnych maja bardzo dużo też czyli i na allegro z zamowieniami są problemy u nich

Paulka
11-08-2011, 14:03
wlasnie na allegro ma sie wieksza pewnosc raczej, ja bede zamawiala u dziewczyny ktora akurat sprzedaje kilka ich produktow i jest naprawde wporzadu:D

Nena90
11-08-2011, 14:13
Dziewczyny nie dziwię się, że się wkurzyłyście!
U DR obsługa jest ekspresowa... A z Alle chyba narazie nie mam ochoty nic zamawiać po Waszych komentarzach, czekam na kolejną paczkę od DR - cenowo podobnie do Alle a asortyment szerszy, przynajmniej w zakresie produktów, które mnie interesują :D

plushak
11-08-2011, 14:18
A ja nie przypominam sobie żebym miała problemy z allepaznokcie, sklep allegro różni użytkownicy którzy sprzedają ich asortyment :)
Jestem bardzo zadowolona, zawsze szybka przesyłka, mają bardzo tanio i produkty nie są złej jakości :) Jak na tak niską cenę nie mogę narzekać :)

Paulka
11-08-2011, 14:21
no co do produktow to maja fajnie, nie powiem, duzo ich nie mialam ale zakochalam sie cleanerze tzn w zapachu;)

Elizabeth76
11-08-2011, 14:23
nie mozna sie nie zdenerwować jeśli w ofercie jest cos czego nie ma na stanie i próbuja cos wcisnac w zamian . Jeśli ja cos kupuje to oczekuje tego co zamawiam :huh:

Nena90
11-08-2011, 14:34
Ale Ela ma rację... Jak czegoś nie ma to powinno to być pokazane na stronie sklepu albo powiadomienie mailem powinno się dostać jak najszybciej po złożeniu zamówienia a nie dopiero po kilku dniach :porazka:

Elizabeth76
12-08-2011, 09:04
Wiecie co dla mnie to jedna wielka porażka Zamowilam tylko ten zestaw pilnikow i tipsy longi a tyle zamieszania jak można być tak zakręconym !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wczoraj po rozmowie telefonicznej z pracownicą sklepu wysłałam meila z moim numerem konta , po jakims czasie Dostałam od nich . Bo już dostali moja wplatę o zmianie statusu że jest w realizacji ale w informacjach zamówienia na czerwono był mój meil z prosba o zwrot kasy i numerem konta. Czyli nformacje moją dostali Dzis rano wchodze na pocztę a tam meil pilne Pani pisze że pilników nie ma czy mogą być inne lub cos w zamian noszzz ja tu sie nie wnerwic Wiec odpisałam że wiem że ich nie ma bo dzwonilam wczoraj i prosilam o zwrot kasy i jeszcze raz wysłałam numer konta ostatni raz robilam tam zakupy . :o Pilniki zamowilam gdzie indziej

RedSunset
12-08-2011, 09:24
moim zdanie to oni tam śpią....alb robią to specjalnie... Ale nie zyskają na tym, bo na dłuższą metę tylko stracą klientki :/: Ja już nie mam zamiaru robić tam zakupów...Wolę jechać specjalnie do Dąbrowy do dystrybutora i przynajmniej będę wiadziała, albo coś jest i kupuję albo nie ma i wychodzę.

Elizabeth76
12-08-2011, 09:39
oni mnieli sklep u mnie w miescie i w nim pracowała moja koleżanka ale tych pilnikow akurat nie mieli . Sklep już i tak jest zlikwidowany pewnie cos im nie szlo .

Nena90
12-08-2011, 09:56
Ela współczuję tego zamieszania i nerwów :porazka:

celina_celina
29-08-2011, 13:21
Dziewczyny, ma któraś akryl cover z AP? Bo nie wiem, który wybrać do jasnej cery, peach czy pink? :huh:

Elizabeth76
29-08-2011, 13:40
Ela współczuję tego zamieszania i nerwów :porazka:

wiec ja juz pieniadze odzyskałam , troszke na nie czekałam ale zwrócili ;]

Zuuzaneczka
29-08-2011, 19:50
Przepraszam, że może nie w tym temacie, ale nie wiem gdzie mogę o tym napisać, otóż jeśli chodzi o te pilniki niby Nfu Oh to jedna babka u mnie na bazarze ma je u siebie chyba po 3zł... :D Tak wyglądają: http://www.arstyle.pl/img/products/prod_2778_L.jpg więc jeśli komuś jakoś bardzo zależy to mogę przejść się do niej i powysyłać :P bo są naprawdę dobre.

RedSunset
29-08-2011, 20:00
chętnie bym wzięła, ale już łódek mam zapas i nie będę robiła zaopatrzenia jak hurtownia :P choć mąż już mi mówi że powinnam zacząć handlować tym bo już się w szafkach nie mieszczę :P
Celina - jeśli chodzi a cover akrylowy to ja wolę peach. Pink nie kryje fajnie.
tak wygląda pink
http://forum.wzorki.info/members/7516-albums643-picture11261.html
a tak peach
http://forum.wzorki.info/members/7516-albums715-picture15926.html

Ja robię sobie konkursówki coverem peach, mam jasną karnację i jest ok :)

celina_celina
29-08-2011, 21:12
RedSunset, faktycznie peach jest piękny :)
Kupuję!!! Śliczne dzięki :)

Emilia B.
29-08-2011, 21:23
Przypominam o zakazie grupowych zamówień - proszę to załatwiać na pw :)

Nena90
30-08-2011, 11:05
wiec ja juz pieniadze odzyskałam , troszke na nie czekałam ale zwrócili ;]
Jedno co dobre! :*

hersa
30-08-2011, 11:15
Przepraszam, że może nie w tym temacie, ale nie wiem gdzie mogę o tym napisać, otóż jeśli chodzi o te pilniki niby Nfu Oh to jedna babka u mnie na bazarze ma je u siebie chyba po 3zł... :D Tak wyglądają: http://www.arstyle.pl/img/products/prod_2778_L.jpg więc jeśli komuś jakoś bardzo zależy to mogę przejść się do niej i powysyłać :P bo są naprawdę dobre.

też mam te pilniki chociaż jak zamawiałam to na zdjęciu były inne, również bardzo je lubię jedna strona idealna do matowienia naturalka druga do opracowania masy, używam pilników jednorazowo, tylko sobie zostawiam i wystarczył mi na bardzo długo
Może ktoś podać link w allepazurach do nich? Bo mi się kończą a nie mogę znaleźć na stronce, zdjęcia mają inne.

Elizabeth76
30-08-2011, 11:31
Hersa proszę bardzo :) PILNIK ZEBRA 180/220 Nfu Oh-PILNIKI LCZ, Nfu OhARstyle - PRODUKTY DO STYLIZACJI PAZNOKCI (http://www.arstyle.pl/c_429_PILNIKI_LCZ_Nfu_Oh/p_2778_PILNIK_ZEBRA_180_220_Nfu_Oh/)

hersa
30-08-2011, 16:40
elaxx dzięki śliczne, ja szukałam na stronie allepazurów bo wcześniej od nich dostałam takie tyle, że za sztukę wyszło 1,20 zł. To spora różnica.

Elizabeth76
30-08-2011, 17:03
w allepaznokciach nie maja tych pilnikow ja je zamowilam ale sie okazało że ich nie ma i kazałam oddać za nie pieniadze :)

syrena16
31-08-2011, 09:19
w Alle w Łodzi masz 10 szt chyba za 12 zł ... nie chce skłamać co do ceny ale jakoś tak było... najlepiej zadzwonic

kachna831
07-09-2011, 22:57
Dziewczyny, próbowała może któraś z was lakierów żelowych z Allepaznokcie 102. NTN Lakier żelowy UV 15ml. - Allepaznokcie Hurtownia Kosmetyczna (http://www.allepaznokcie.pl/9813--102-ntn-lakier-zelowy-uv-15ml-.html)
http://www.allepaznokcie.pl/kategoria/509/lakiero-zel-uv-allepaznokcie-6ml
Jestem ciekawa jakie one są jakościowo bo cena przystępna tylko ciekawe jak z trwałością...

nieszkam78
08-09-2011, 00:45
jeszcze nie ale szwagierka zamówiła więc jak dostanie paczuszkę to napiszę jak i co :)

sylla
10-09-2011, 12:20
Ja często robię zakupy w Allepaznokcie ale przez Allegro. Jak do tej pory jestem zadowolona. wszystko jest sprawnie i na czas. A do tego dają dużo gratisów no i powyżej stówy jest dostawa gratis. Jak dla mnie to rewelacja. Teraz zamówiłam pilniki w zestawie. Mam nadzieję , ze wszystko będzie dobrze .... Bo po tym co się tutaj naczytałam to zaczynam mieć obawy ...

malutkaistotkaa
14-09-2011, 08:06
dajcie znac co z tymi lakiero zelami bo sama jestem ciekawa:)

kachna831
14-09-2011, 09:31
jeszcze nie ale szwagierka zamówiła więc jak dostanie paczuszkę to napiszę jak i co :)
I jak, wiadomo już jaki efekt i trwałość ??

efa17
19-09-2011, 20:48
Witam :)
a ja mam pytanie czy któraś z Was używała Gel French Pink *NTN (http://www.allepaznokcie.pl/8231-zel-uv-15g-gel-french-pink-ntn.html) lub ŻEL UV - 15g - Gel Cover *NTN (http://www.allepaznokcie.pl/8230-zel-uv-15g-gel-cover-ntn.html) ? Który z nich ma lepszy odcien na pazurku i jak sie trzymają? z góry dziękuje za odp :)
tu linki do nich na AP :)
ŻEL UV - 15g - Gel French Pink *NTN - Allepaznokcie Hurtownia Kosmetyczna (http://www.allepaznokcie.pl/8231-zel-uv-15g-gel-french-pink-ntn.html)
ŻEL UV - 15g - Gel Cover *NTN - Allepaznokcie Hurtownia Kosmetyczna (http://www.allepaznokcie.pl/8230-zel-uv-15g-gel-cover-ntn.html)

Anquelme
25-09-2011, 15:16
Hej. Wczoraj używałam ich coverka- tragedia... Po pierwsze kolor - zamiast przypominać kolor naturalnej płytki jest mleczny, po drugie kiepsko kryje a na koniec żeby nie było zbyt pięknie jest tak rzadki, że w ogóle nie da się na nim pracować - próbowałam nawet sztuczki z lodówką ale nie pomogło. Całkowicie odradzam. Próbowałam też wczoraj ich cleara. Robiłam na szablonie wkładam do lampy odczekałam 3 minutki wyciągam i cały się klei, włożyłam jeszcze na 3 i dalej się klei myślałam że mnie szlak trafi nie wiem czy coś robię źle czy trafiłam na jakąś felerną partie:(

---------- Dodano o godzinie 15:16 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:11 ----------

Miałam jeszcze napisać o Primerze bezkwasowym- w ogóle nie chce schnąć nałożyłam go naprawdę malutko- punktowo a sechł ponad 15 minut a i tak moim zdaniem nie był do końca suchy ta firma to moim zdaniem jedna wielka porażka.

rudzia1985
25-09-2011, 16:07
Bo zel sie klei...Dopiero jak go przemyjesz clenerem to przestanie...To nie jest akryl ;)
Cover to zel kolorowy, moze czasami warto polozyc dwie lub trzy ciensze warstwy bo niekoniecznie kryje za pierwyszym...
Primer odparowac powinien do max 30 sec...Ja tez mam ten bezkwasowy i tez myslalam, ze tak dlugo schnie, on po prostu zostawia polysk ale wyparowuje ;)

xsunnyolciax
25-09-2011, 19:05
Hej. Wczoraj używałam ich coverka- tragedia... Po pierwsze kolor - zamiast przypominać kolor naturalnej płytki jest mleczny, po drugie kiepsko kryje a na koniec żeby nie było zbyt pięknie jest tak rzadki, że w ogóle nie da się na nim pracować - próbowałam nawet sztuczki z lodówką ale nie pomogło. Całkowicie odradzam. Próbowałam też wczoraj ich cleara. Robiłam na szablonie wkładam do lampy odczekałam 3 minutki wyciągam i cały się klei, włożyłam jeszcze na 3 i dalej się klei myślałam że mnie szlak trafi nie wiem czy coś robię źle czy trafiłam na jakąś felerną partie:(

---------- Dodano o godzinie 15:16 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:11 ----------

Miałam jeszcze napisać o Primerze bezkwasowym- w ogóle nie chce schnąć nałożyłam go naprawdę malutko- punktowo a sechł ponad 15 minut a i tak moim zdaniem nie był do końca suchy ta firma to moim zdaniem jedna wielka porażka.

ok, sorki, ale nie mogę przestać się śmiać :leze: bo coś mi się wydaje, że to nie wina produktów, tylko niewiedzy ich uzytkowniczki ;) primer bez kwasowy nawet jak odparuje to pozostawia lekki połysk w odróżnieniu od kwasowego, po ktorym plytka robi się matowa. więcej tutaj http://forum.wzorki.info/metoda-akrylowa/673-primer.html
Natomiast jeśli chodzi o żel, to po utwardzeniu pozostawia on warstwę dyspresyjną, która się lepi ;) co nie znaczy, że żel się nie utwardził :) poczytaj nasze forum, poszukaj, przewertuj interesujące Cię tematy, a dowiesz się wielu rzeczy odnośnie paznokci i będziesz robić je lepiej :)
i nie wystawiaj od razu negatywnej opinii produktom ;]

malinowa
25-09-2011, 20:07
Anquelme (http://forum.wzorki.info/members/14072-anquelme.html), tak to jest jak nie ma się podstawowej wiedzy na temat przedłużania paznokci i produktów do tego służących, najpierw teoria, potem praktyka, nie rozumiem jak można się za coś zabierać nie mając o tym żadnego pojęcia, polecam ci dużo poczytać i dopiero potem próbować i wystawiać opinię danym produktom, na razie wystawiłaś sobie opinię, bez urazy, ale tak to wygląda

Anquelme
25-09-2011, 21:23
wiem, że żel się klei ale chyba nie aż tak... i wiem, że na koniec muszę przemyć je cleanerem żeby pozbyć się warstwy dyspersyjnej o której wspomniała xsunnyolciax. Nie może być jednak takiej sytuacji, że nakładam ozdoby na drugą warstwę utwardzam chce nałożyć następną a wszystkie ozdoby pływają. Chyba że się myle to mnie poprawcie:) Odnośnie Primera bezkwasowego to zdaje sobie sprawę z tego że zostawia połysk ale jak przejadę palcem mogę , że tak powiem rozmazać całą jego powierzchnie po płytce tak jak niezaschniety lakier do paznokci- bo nie wiem jak to lepiej przedstawić.
A do malinowa ja nikogo nie oceniam więc i Ty mogła byś się od tego powstrzymać Skomentowałam krytycznie przede wszystkim kolor i konsystencje żelu cover a do tego nie potrzebny mi magister taką opinie każda z nas może śmiało wystawić.
Co do cleara moja opinia nie była w pełni opinią tylko raczej pytaniem czy tak właśnie powinno się dziać. Przyznam, że nie jestem osobą doświadczoną, powiedzmy że teorie mam ale człowiek uczy się ćwicząc i zadając pytania osobą doświadczonym od których spodziewa się uzyskać pomoc a nie przygane więc bynajmniej ja nie mam sobie nic do zarzucenia.

Drapi
25-09-2011, 21:29
hmmm ozdoby nie powinny splywac ... moze problem tkwi w czym innym a mianowicie w zarowkach. wymien zarowki na nowe i zobacz czy dalej tak sie dzieje ( nie powinno) .

o primerze bezkwasowym nic nie powiem bo uzywam kwasowego :):D

a co do coveru to jesli cie nie satysfakcjonuje krycie to zamien np na basic masced z silcare . jest dzial w ktorym kobitki wypowiadaja sie ktory jest najlepszy wiec zapraszam do lektury :)

Anquelme
25-09-2011, 21:45
Żaróweczki powiedziała bym że nówki sztuki ale może faktucznie to one są źródłem problemu:) A żelik chętnie przetestuje:)

samaron
26-09-2011, 09:52
Alle ma kilka odcieni coverów, w tym mi.in taki mlecznawy, niekoniecznie do 100% krycia, więc pytanie jaki Ty masz? a jeśli chodzi o primer, to jeśli się rozmazuje (? przygotowanego pazura nie dotykamy paluchami!) to jest go zdecydowanie za dużo, odsącz pędzelek na ręczniku papierowym.

Paulka
30-09-2011, 23:09
niestety musze sie poskarzyc na te firme...jedna z forumek miala juz przygody z nimi, ja dzis tez...kilka dni temu złozyłam zamowienie, piniazki wplacilam, doszly a dzis sie dowiaduje ze nie maja zapasu na dwie rzexczy ktore zamowilam...oni sa smieszni!!jak tak mozna przyjac kase za cos czego nie maja, ciekawe ile bede teraz czekala na zwrot kasy...nie poelcam zakupów u nich...wrr....

afterglow
01-10-2011, 19:05
ja z allesów mam myjke ultradzwiekowa- super sprawa, jeszcze teraz płyn izopropylowy jest gratis i 2x lampa z sensorem (ta z różową przykrywką)- jestem BARDZO zadowolona. I dobre promocje teraz na sprzet są

Majty
14-10-2011, 13:40
Używam paru żeli od alle, muszę pochwalić Sculpting Clear Gel jest świetny po prostu!! Jestem początkująca ale z tym żelem pracuje się naprawdę fajnie.:)

Mam tylko jedną zagwozdkę, kupiłam od nich jeszcze żel 3D (wyczytałam gdzieś tam że da się nimi rzeźbić kwiatki jak w akrylu), na opakowaniu pisze że to żel 5D i ni dudu nie idzie nim takowych kwiatków zrobić. Żel niby jest bardzo gęsty a ja go traktuje jak w tutorialach mówili (na youtubie :D) i dalej nic, choć myślę że może w niewłaściwy sposób go używam? Czy któraś z was go używała? I jak się powinno taki żel traktować? Bo jak na razie czuję się wpuszczona w maliny przez media... -.-

Dodaję również link do produktu:
żele 3D - modelujące OngleS - Sklep-Hurtownia Kosmetyczna OngleS (http://www.allepaznokcie.waw.pl/index.php?cPath=24_169)

http://www.allepaznokcie.pl/5010-01zel-kolorowy-5-d-modelujacy.html

zlotko87
14-10-2011, 13:56
ja sobie alle chwalę... w niedzielę w nocy zamówiłam we wtorek już wszystko miałam. Zawsze szybka przesyłka- ale ja zawszę nazbieram na darmową kurierem.
Kiedyś było coś nie tak- zdarzyło się raz-napisałam, bez problemu się dogadałam. Żele też d nich lubię ale chwilowo się przeszłam na modene. Żele kolorowe ntn- fajne kolorki. Cleaner ma ładny zapach. Oliwki rewelacyjnie pachną- wiem kwestia gustu. Polerkę dwustronną od nich bardzo lubię. Dużo gratisów i to czasami nienajgorszych- zależy jak im się włoży. Jak sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę :D

Paulka
14-10-2011, 14:16
nie, o produkty maja fajne ale mogliby troche posiedziec nad organizacja i odrazu pisac jak czegos nie maja albo poprostu niech to uakualniaja czesciej...moja wbrakowana paczke tez w terminie i kase dwa dni po paczce oddali, ale po co takie zamieszania...

kachna831
22-10-2011, 09:22
Próbował ktoś lakiero - żeli z Alle??

sylla
22-10-2011, 12:22
Ja też bardzo często pracuje na produktach z Alle....
Jestem zadowolona z ich żeli, pilników i wszystkiego co zamawiam. Przesyłka zawsze przychodzi bardzo szybko i jest dużo gratisów.

Ja polecam te produkty z czystym sumieniem !!!

wercia
22-10-2011, 23:43
Hej dziewczyny czy mozecie mi polecic jakies fajne zele z alle?? Ja pazurki robilam zaledwie kilka razy ale chce sie wziasc za to mam lampe pilniki i wogule tylko zeli brak jakies kolorki tam mam ale to malo heh ;) ktory byscie polecily??:kwiatek:

malinowa
23-10-2011, 11:29
a może poczytamy sobie temat i się dowiemy, miłej lektury:)

tusia90
31-10-2011, 11:27
Ja zaczynam dopiero "przygode" z pazurkami ;) I zrobiłam dość duże zamówienie w sklepie internetowym w czwartek, w piątek wpłaciłam pieniądze. Dzisiaj jest poniedziałek a nadal żadnego odzewu. Dostałam tylko tego automatycznego maila po złożeniu zamówienia.
I teraz nie wiem czy to jest normalne czy dzwonić i "krzyczeć" na nich? :D Ale z tego co widze wiekszosc po 2-3 dniach to juz ma paczuszke u siebie...Teraz mam długi weekend i chciałam już zaczac a tu widze że nic z tego :/:

rudzia1985
31-10-2011, 11:48
Moze oni po prostu nie pracuja dzisiaj i zrobili sobie dlugi weekend.
Ja bym cierpliwie poczekala.

RedSunset
31-10-2011, 12:11
no dokładnie :) mogą mieć wolne :) sprawdź sobie status zamówienia w sklepie czy jest w trakcie realizacji czy czekają na przelew, ewentualnie zadzwoń sobie i się dowiesz. Ja miałam tak tak że chyba z tydzień się nie odzywali a w końcu jak sama zadzwoniłam to dowiedziałam się że nie ma tego co chciałam i wysyłają mi coś innego - o pilniki chodziło dokładnie. Także możesz zadzwonić i zapytać czy wszystko ok. A tak na marginesie to kilka razy zamawiałam u nich przez allegro i byli 100 razy szybsi!

tusia90
31-10-2011, 19:26
Dzisiaj już dostałam informacje o zmianie statusu że jest przyjęte do realizacji :) Mam nadzieje ze wszystko bedzie i nie bedzie potem problemu z dobieraniem czy zwrotem pieniedzy :)
No i następnym razem może faktycznie na allegro zamówie :)

Nena90
01-12-2011, 22:09
Dziewczyny używała któraś z Was tych oliwek? Oliwki owocowy świat 12ml. - Allepaznokcie Hurtownia Kosmetyczna (http://www.allepaznokcie.pl/kategoria/586/oliwki-owocowy-swiat-12ml) :>

AguchaG
07-12-2011, 13:23
Jakie dokladnie ich zele polecacie? ;] bo zamierzam zamowic w tym tyg :D

RedSunset
07-12-2011, 15:17
AguchaG poszperaj w wątku, bo dziewczyny bardzo dużo pisały na temat żeli i akryli, tam wszystko co potrzebne znajdziesz. :ok:

nataszka
12-12-2011, 00:10
ja z zamówieniami z allepaznokcie też nigdy niemialam problemu , a zamawiam od ponad 4lat :) a jak ktos robi zamowienie w czw a w pt wplaca pieniadze to niech sie nie dziwi ze w pn paczki nie ma- jesli zrobilo sie przelew ze swojego konta czy w banku no to w pt dostali kase ,spakowali paczke , w week nie nadaja paczek raczej wiec w pn zostala ona dopiero nadana. A jesli zrobilo sie wplate na poczcie to najprawdopodobniej w pn oni dop kase dostali.
Z produktów poecam żele kolorowe-maja swietne krycie. A cover jest super z NTN- nowa marka dostepna w hurtowniach alle. Kolory z NTN też dobrze kryja, są bardzo tanie i maja ponad setke kolorow i odcieni:)

asiuniabyd
13-12-2011, 15:48
Ja rowniez nie polecam tej firmy wysylam 3 raz na naprawe frezarke za drugim nic nie zrobili kiedys bylam zadowolona z tej firmy teraz porazka na dodatek zdaza im sie coraz wiecej wpadek i uszkodzony towar trzeba wyslac na swoj koszt nie daja rachunkow i sa niemili dlugo trzeba czekac na wyslanie paczki lub sie o nia upomniec. szkoda bo z zeli bylam zadowolona teraz musze poszukac inna firme

agnkel
13-12-2011, 20:59
na poczatku roku chce zrobic kurs i rozgladam sie na zakupami czy wart jest do polecenia dla osób poczatkujących ?

wercia
26-12-2011, 15:50
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniuhttp://www.allepaznokcie.pl/6415-pedzelki-komplet-do-zdobien-farbkami-akrylem-i-zelem-10szt-kpl-fioletowy.htmlZdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu zamawiałyście może?? bo chce mieć pewność ze sa dobre ;)

sztynka
28-12-2011, 23:54
A miała któraś z was ten liquid? LIQUID do akrylu 100ml economic - Allepaznokcie Hurtownia Kosmetyczna (http://www.allepaznokcie.pl/3804-liquid-do-akrylu-100ml-economic.html) bo taniutki, ale ja mam pudry z i-nails i boję się reakcji:(

natalia268
29-12-2011, 15:32
ja miałam ;) jest w sam raz, a co do reakcji to nie wiem... ja zazwyczaj tylko kwiatki klepie, ale myślę ze powinno być okej ;)

celina_celina
29-12-2011, 20:36
Wercia, ja mam taki komplet, tylko mniejszy (6 pędzelków). Da się z nimi pracować, ale rewelacyjne nie są. Ja kupiłam dlatego, że niedawno zaczynałam bawić się farbkami akrylowymi. I na poczatek mogą być. Później oczywiście zmienię na inne ;)

Sztynka, mam ten liquid i jest ok.... Niestety nie wiem, jak z reakcją i innymi akrylami, bo wszystkie mam z AP.

sztynka
03-01-2012, 18:39
Właśnie chciałabym wypróbować, ale jak kupię i okaże się lipny? Chyba a lepiej jednak kupić od Dobrej Rady, bo od niej mam akryli masę. A ten kupię jak będę miała luźne pieniążki i zobaczę jaka reakcja.Tylko szkoda, bo od razu bym wzięła od nich pilniki widzę, że taniutkie jednorazówki mają :D

MURKA
04-01-2012, 08:55
używam ten liquid od zawsze dla mnie najlepszy :) łącze je z wszystkim co mam MISTERO MILANO INDIGO SUN FLOWER GOLDEN NAILS i nic sie nie dzieje dla mnie bomba :)

samaron
04-01-2012, 09:17
Ja też używałam dłuższy czas economic i łączyłam z różnymi pudrami, w sensie w różnymi firmami i było teoretycznie ok.
Tzn jakichś specjalnych defektów nie zauważyłam, ale cały czas nie byłam zadowolona z jakości pudrów, ciagle mi czegoś brakowało. W końcu szarpnęłam się na lepszy liquid (ja mam akurat z ProNailTech) i zdecydowanie widzę poprawę.
Mój wniosek płynie z tego taki, że pudry wszystkie są na bardzo podobnym poziomie, powiedzmy, że te tańsze są bardziej zanieczyszczone, często mają jakieś paproszki czy niteczki, a jakość gotowego mixu zależy jednak od liquidu. Dodam, że ProNailTech łączę z pudrami z DR, NC, Grafiti, SF, kodi itd.

sztynka
05-01-2012, 21:39
Murka bardzo mi pomogłaś. Ja łącze dobra radę z pudrami indigo i tez idzie elegancko, wszystko zastyga i trzyma się długo. Bardzo przydatne, że z akrylem goldenkowym się łączy, bo mam je dostępne u mojej instruktorki od ręki :D a tak jak mi zbrakło jakiegoś koloru to zaraz musiałam zamówienie robić i 3 dni w plecy się modlić żeby nikt nie wpadł:placz:
Sami nie mogę się nie zgodzić z Tobą. Niestety to prawda, że jakość często jest różna. Ja też ciągle poszukuję np. numeru 1 w białym żelu. jeszcze yakiego nie stworzyli chyba, czekam na próbke z Indigo i mistero milano. Zaraz zamówie ten liqiud. Jak coś to mam kapkę starego z I-Nails, ale ten wypróbuje i zdam relację.

sztynka
09-05-2012, 21:11
No więc jak obiecałam zdaję relację. Właśnie skończyłam opakowanie liqiudu i jestem bardzo zadowolona. Łączy się z pudrami goldenkowymi, I-Nails, indigo to na pewno :D zastyga w miarę średnio, ale w kierunku, że wolniej niż szybciej :P mi jako początkującej pasuje.

andosiek
21-12-2012, 15:25
Witam was dziewczyny:) Mam takie pytanko, czym wysyłają z allepaznokci paczkę darmową powyżej 100 zł, zwykla pocztowa paczka? Pozdrawiam

ewelinka:*
23-12-2012, 18:33
takie informacje przeczytasz u nich na stronie... sprawdź! :)

1lonka
23-12-2012, 19:43
ja wystawie swoją opinie na temat liquidu, mam go i łączę z różnymi pudrami, jednak w porównaniu do liquidu z którego najczęściej korzystam z Ra Nail to liquid z Alle.. śmierdzi niemiłosiernie i bardzo wolno zastyga, a tak to zastrzeżeń większych nie mam

Anastasiya
24-01-2013, 10:40
hej, dziewczyny!
co sądzicie o hybrydach Alle-paznokcie? czy dobre są?
cena jest kusząca....

siuniczka
22-03-2013, 11:55
hej,

posiadam primer bezkwasowy z alle i mam z nim problem, a mianowicie:
zrobiłam manicure hybrydowy i powstały prześiwty, nierówności i w ogóle wygladało to fatalnie. Nakładałam bardzo cienkie warstwy zarówno primera jak i lakierów. Primer bardzo długo zasychał i w sumie ciągle był lepki, mimo że długo czekałam. Wcześniej miałam kwasowy i problemu nie było. I nie wiem, czy kiepski manicure spowodowany był tym, że za krótko czekałam aż primer wyschnie, czy po prostu mam jakiś felerny??

---------- Dodano o godzinie 11:55 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:45 ----------

mają bardzo duży wybór kolorów, krycie jest dobre, ale trwałość KIEPSKA. Ja używam ich z bazą 2w1 MM i wytrzymują 2 tyg, wcześniej odpryski były po 2 dniach

agnieszka-nails
22-03-2013, 12:46
hej dziewczynki, możecie się wypowiedzieć na temat hybrydek z AP? maja super kolory podobno dobrze kryją ale jest problem ze zdjęciem ich... macie na to jakiś sposób oprócz piłowania? Nie każda klientka zgodzi mi się na takie piłowanko :( doradźcie cuś. Liczę na Was :D

malinowa
22-03-2013, 12:48
siuniczka (http://forum.wzorki.info/members/19041-siuniczka.html), kochana primer bezkwasowy pozostawia lepką warstwę więc czekanie aż wyschnie nie ma sensu, pamiętaj, że przy hybrydzie bardzo ważne jest zabezpieczenie wolnego brzegu paznokcia w przeciwnym razie żel szybko zacznie odchodzić od płytki przy wolnym brzegu

Aliz
22-03-2013, 13:11
ja nie polecam termicznych hybryd, bo strasznie słabo kryją, a co do reszty to te z Allepaznokcie potrzebują dwóch warstw, a przy tych z NTN wystarczy już jedna, bo są gęstsze...

agnieszka-nails
22-03-2013, 13:17
Co do termicznych hybryd z AP zgadzam się z poprzedniczką, kiedyś położyłam na przedłużone pazurki żelem i chyba ze 4 warstwy musiałam położyć aby to jakoś wyglądało. Trzymały się bardzo długo (jak wszystko na żelu lub akrylu) i efekt był jak dla mnie extra. Na naturalnych pazurkach trzyma się kilka dni :(

Aliz
22-03-2013, 13:30
ja aktualnie mam 4 warstwy termicznej i od poniedziałku nie miałam jeszcze odprysku, a paznokcie jak najbardziej naturalne, w razie czego dam znać jak zaczną odpryskiwać ;)

agnieszka-nails
22-03-2013, 13:42
mojej koleżance odprysnął po 3-4 dniach :( a możesz powiedzieć coś o zwykłych hybrydkach z Alle? I czym je zdejmujesz? Nie chce ich piłować a czytałam, że aceton ich nie rusza:o

kiwaczek2
22-03-2013, 14:10
ja zdejmuje normalnie, czyli pilnik, odmoczyć, zdrapać no i niestety trzeba jeszcze pilnikiem. i też kiepsko trzymają. teraz będę próbować z baza gelisha.

agnieszka-nails
22-03-2013, 14:16
no własnie ja zakupiłam bazę i topik gelisha ale nie wiem czy opłaca się kupować te hybrydki z alle bo nie wiem jak z gelishem będą współpracować. jak przetestujesz będę wdzięczna za info :)

Kasia991
22-03-2013, 15:13
Z tego co wiem gelish "lubi sie" z wiekszoscia firm :)

agnieszka-nails
22-03-2013, 15:21
tez to wyczytałam tylko czy jest tak samo trwały z każda firma

siuniczka
22-03-2013, 17:39
Malinowa -Brzegi były zabezpieczone dobrze i lakier nie odpryskiwał, ale na płytce były okropne prześwity, nierówności itp- po prostu okropnie to wyglądało z bliska. Robiłam wszytsko jak zawsze, a wyszło fatalnie, więc jedynie ten primer był nowością (wczesniej używałam kwasowego) i wydaje mi się, że to on spowodował taki nędzny efekt. Teraz zrobiłam pazurki bez używania jakiegokolwiek primera (płytkę odtłuściłam cleanerem i acetonem) zobaczymy ile wytrzyma. Teraz będę testować hybrydę z firmy estetiq- cena tez nie duża, ale ze ściaganiem ponoć lepiej, bo te z alle to jest porażka, żeby ściągnąć.

sylla
23-03-2013, 09:30
Mam sporo rzeczy z Ale... Nie narzekam. Ale moja klientka kupiłam mi 4 żele kolorowe z Ale... i przyznam , że mają bardzo słabe krycie. Masakra ! Z pięć warstw muszę dać żeby było ok. Mało tego po pół roku te żele zrobił się jakieś dziwne. Raz że przy przedostatniej stylizacji bardzo słabo się utwardzały co za tym idzie musiałam jechać na poprawkę bo klientka złamała paznokcia. A ostatnia stylizacja... no cóż jakieś dziwne grudki w jednym z kolorów się zrobiły. Na szczęście pazurki robiłam klientce która właśnie te zele kupiła. To nie było mi aż tak głupio...
Ale ogólnie to nie polecam.
Sama kupiłam też termiczne żele i tez mają bardzo słabe krycie :(

Agnieszka Praska
23-03-2013, 10:14
teraz będę próbować z baza gelisha.

niestety beda trzymac sie tak samo :/ na gelishu max 1,5-2 tygodnie
gdzie inne trzymaja bez odpryskow 4 i wiecej :)

kiwaczek2
23-03-2013, 10:22
dobrze ze mam tylko 2 tak z ciekawości ;-) nie oczekuję cudów za tą cenę
ale z kolei na żele kolorowe nie narzekam. wiadomo wole inne i mam tylko 4, ale są ok czyli kryją i utwardzają się ok.

syrena16
23-03-2013, 11:30
...jesli chodzi o tą firme to ja zaopatruje sie tu jedynie w materiały typu waciki bezpyłowe, pilniki, easy off, płyny cleaner, alkohol do dezynfekcji i płyny do zwenętrznej sterylizacji (blaty i takie tam) i te rzeczy z czystym sercem mogę polecić ... jeśli chodzi o kosmetyki to mam gehwola i jest ok i bielenda i też zadawalajaca jakość...
Lakiery uważam że to porażka...

marylin
25-03-2013, 14:32
Ostatnio postanowiłam spróbować robienie kwiatuchów i kupiłam parę akryli alle-nie narzekam,chociaż nie mam porównania:).Postanowiłam kupić też żel kamuflaż na spróbowanie i to okazało się kompletną porażką,jeszcze bym przeżyła,że nie kryje i jest lejący jak woda, ale ten kamuflaż po prostu śmierdzi!Na etykiecie termin przydatności do 01/2015,więc ok. Powiedzcie czy tylko ja miałam pecha,czy komuś też to się zdarzyło?

kiwaczek2
25-03-2013, 16:35
hybrydy z alle tez śmierdzą

agnieszka-nails
01-04-2013, 12:31
Hej, mam pytanko dosyć dziwne :P Chciałam się zalogować u nich aby zamawiać w sklepie przez internet, wypełniam te wszystkie rubryczki a tu nagle widzę, że muszę podać pesel... tak właściwie po co im mój numer pesel? W poprzedniej hurtowni jak się logowałam nie wymagali tego ode mnie... uważam, że pesel to tak troszke bardziej osobista sprawa no ale może mi sie tylko wyaje ale po prostu boję się jakiegoś zonka :P

kiwaczek2
01-04-2013, 18:13
ja nic takiego nie podawałam. aż zerknęłam na swoje dane u nich i nie ma nic o peselu.

agnieszka-nails
01-04-2013, 23:24
a ja musze podać bo jest oznaczone pole z * (gwiazkdka) :/

Kasia991
01-04-2013, 23:30
Właśnie też to zauważyłam, w ogóle zmienili cala strone i ciezko sie tam polapac :/

agnieszka-nails
01-04-2013, 23:32
tylko po co ten pesel, szczegolnie ze zaznaczam "osoba prywatna" nie chce mięc później jakichś nieprzyjemności, nie potrzebne mi to do szczęscia eh

kiwaczek2
02-04-2013, 09:10
ale pesel to przecież żadna tajemnica. fakt strone zmienili, widocznie powprowadzali zmiany.

marylin
02-04-2013, 10:44
Nie wiem,ja nie chciałabym podawać peselu,w innych hurtowniach sprzedających produkty allepaznokcie nie trzeba go podawać. Agnieszko jeśli chcesz spróbuj może w innych, tu masz linki:)
Hurtownia kosmetyczna, fryzjerska - tipsy, paznokcie, żele, lakiery, przedłużanie, sztuczne rzęsy. (http://fajnepaznokcie.pl/)
Hurtownia Kosmetyczna - profesjonalne kosmetyki, lakiery do paznokci (http://tinkerbell.pl/sklep)

agnieszka-nails
02-04-2013, 10:50
Dziekuję Marylin. Mnie się też jakoś nie widzi podawać numeru pesel.

sandrus
02-04-2013, 16:46
Faktycznie pesel to nie żadna tajemnica,ale jeśli o mnie chodzi ty tylko w sprawach
Urzędowych itp.
Co innego firma kiedy np.nip czy regon jest wymagany przy rejestracji
Konta w sklepach czy hurtowniach.

Osoba prywatna robiąca zakupy detaliczne nie powinna być
Zobowiązana do udzielenia takiej informacji.
Ewentualnie powinna mieć wybór i dobrowolnie udzielić takiej informacji.
Takie moje zdanie:-)

kiwaczek2
02-04-2013, 17:03
racja racja. ja az chyba do nich napisze po co ten pesel, bo mnie to bardzo ciekawi.

-----------------------

10 dni i kameleon alle trzyma się bez żadnych odprysków na gelishu. testuje na koleżance ktora ma relacjonować jak tylko cos odprysnie.

agnieszka-nails
04-04-2013, 10:17
już nie wymagają numeru pesel :)

kiwaczek2
11-04-2013, 13:47
znów donosze Alle się trzyma juz 18 dzień

marylin
13-04-2013, 09:49
Pisałam wcześniej,że kamuflaż jest be:/:, ale jeśli chodzi o biały do frencza to nie mam zastrzeżeń,udało mi się nawet nałożyć go sondą, co uważam za sukces.

moja pasja paznokcie
13-04-2013, 10:40
ale numer ja ten kamuflaż dostałam jakis czas temu od koleżanki i wyrzuciłam go do śmietnika myślałam że jest stary jak świat,nic od nich niechcę!

kiwaczek2
13-04-2013, 17:26
no dobra mam problem

oto zdjecie paznokci po 3 tygodniach Ten polyskujący to kameleon z alle. Wszystko fajnie pięknie, ale za nic nie dało rady go odmoczyć. nic a nic. piłowałam, moczyłam i znow i nic . W końcu musiałam wszsytko spiłować. masakra jakoś - miałyście tak z alle??;(
a najlepsze jest to że dziś rano miałam dziewczynę ktora ma wszystkie paznokcie w tym kameleonie:o

Agnieszka Praska
18-04-2013, 15:29
kameleony sie nie odmaczaja tak samo jak inne sprzedawane przez alle "lakiero zele":)

kiwaczek2
18-04-2013, 16:04
termiczny się odmacza :D
ale mowimy tu o kameleonach ogólnie czy tylko z alle?

Agnieszka Praska
18-04-2013, 16:48
Kameleony sie nie odmocza, ins tez sie nie oaczaja;):) w temacie hynrydowym juz wiele razy bylo o tym. ;)

ewelinka:*
18-04-2013, 19:49
ja mam termo hybrydy z alle, gdyby trzymać je w acetonie 100 lat... hmm... to może;) ale nieznacznie miękną, bardzo nieznacznie... ja pod nie kładę 2xbazę i potem lepiej się ściąga, bo baza odmacza się szybciej i można tak jakby podważyć ten kolor i wtedy ładnie schodzi, a płytka cała;)