Zobacz pełną wersję : Rekonstrukcja paznokci obgryzionych
pokaże Wam z jaką metamorfozą musiałam się zmierzyć w zeszłym roku
pomijając klasyczne ogryzki było to moje największe wyzwanie pazurkowe w mojej karierze
zamurowało mnie na amen
następnie szybka analiza
negocjacja z poszkodowaną ( chciała oczywiście długieeeeegoooo:D)
obecnie paznokieć ma się już dobrze i spokojnie sobie zrasta
a tak to wyglądało
tylko dla ludzi o mocnych nerwach :D:D
luska102
25-01-2012, 19:58
Oooo:wow: gratulace,poradzilas sobie swietnie!
Nysza- o łał niezłe wyzwanie!super wynik:))
dzięki kobietki :kwiatek:
jak patrzyłam na niego to mnie bolało
tym bardziej stylizacja musiała być tak zrobiona aby nie zaszkodzić naturalkowi
natalia268
26-01-2012, 19:34
o rany, a co się stało z tym pazurkiem?
natalia268 pani pakując się na wczasach niefortunnie zamknęła walizkę ... i po paznokciu :(
Zuuzaneczka
01-02-2012, 17:41
Brawo Nysza, jeszcze trochę i pazurek ładnie odrośnie ;) widzę że moje ostatnie maskowanie krwiaka na pazurku to nic w porównaniu z tym co znalazłam w tym wątku ;)
marshall
01-02-2012, 17:44
Nysza (http://forum.wzorki.info/members/10021-nysza.html)
no super efekt , bo taki paluch to naprawde wyzwanie , wierze ze nie było latwo
RedSunset
01-02-2012, 17:54
o kurcze Nysza! masakra! Aż mnie zabolało jak to zobaczyłam:wow::o musiałą się klientka nacierpieć jak nie wiem co :o
ale za to rekonstrukcja udana ;]
Witam,
wczoraj zrobiłam klientce przedłużanie na formie, swoje pazurki miała obgryzione. dzis podobno odpadły 2. zapewne ja zrobiłam coś źle, bardzo trudne było przymocowanie formy, ale ostateczny efekt był zadowalający. Tym bardziej martwi mnie, że popełniłam błąd. Czy przyczyną może być to, że zrobiłam jej za długie pazurki ( zrobiłam tak, bo ma bardzo szeroką płytkę i jej obgryzki wygladały jak paseczki...zreszta co ja Wam bede opowiadać jak widziałyście zapewne takich sporo) ja osobiscie miałam juz klientki obgryzające , ale nigdy nie było tak źle. Miałam obiekcje czy sie bedzie trzymac, ale po zrobieniu wszystko wygladało dobrze. Zastanawiam się nad tym sposobem z nadlewaniem bez formy. Nie znałam tej metody i teraz nie wiem czy nie powinnam jej sciagnac i załozyc od nowa? Bo to bez sensu , żeby codziennie do mnie przychodziła na kolejne dwa... Pomóżcie. Ma przyjść dzis wieczorem dlatego zależy mi na szybkich odpowiedziach.
rudzielec
22-02-2012, 11:06
fajnie by bylo gdybys wkleila zdjecie, bo konkretnie nie wiadomo jaka byla ich dlugosc, ale faktem jest ze takich meega ogryzków nie mozna robic długich, jedynie zrobic je tak, zeby wygladały jak krótkie naturalki, bo to wszystko nie ma sie na czym trzymac.
Witam,
wczoraj zrobiłam klientce przedłużanie na formie, swoje pazurki miała obgryzione. dzis podobno odpadły 2. zapewne ja zrobiłam coś źle, bardzo trudne było przymocowanie formy, ale ostateczny efekt był zadowalający. Tym bardziej martwi mnie, że popełniłam błąd. Czy przyczyną może być to, że zrobiłam jej za długie pazurki ( zrobiłam tak, bo ma bardzo szeroką płytkę i jej obgryzki wygladały jak paseczki...zreszta co ja Wam bede opowiadać jak widziałyście zapewne takich sporo) ja osobiscie miałam juz klientki obgryzające , ale nigdy nie było tak źle. Miałam obiekcje czy sie bedzie trzymac, ale po zrobieniu wszystko wygladało dobrze. Zastanawiam się nad tym sposobem z nadlewaniem bez formy. Nie znałam tej metody i teraz nie wiem czy nie powinnam jej sciagnac i załozyc od nowa? Bo to bez sensu , żeby codziennie do mnie przychodziła na kolejne dwa... Pomóżcie. Ma przyjść dzis wieczorem dlatego zależy mi na szybkich odpowiedziach.
kobieto przede wszystkim na ogryzkach max długość jaką możesz zrobić do minimalnie za opuszek !!!!
piszesz że ma szeroką płytkę - zaproponuj jej kształ owal
wysmuklisz tym płytkę i będą bardziej wytrzymałe
(boki opuszka będą wolne a pracując potrzebujemy tych opuszków
i zapewne kobieta nie przyzwyczajona do paznokci przedłużanych
wykonując jakieś czynności uszkodziła stylizację)
jeśli będzie się upierać przy kwadratach, to delikatnie jej zaokrągl boczki
musisz sie skupić na poprawnym zabezpieczeniu punktu stresu - on tu jest bardzo ważny !!!
zerknij sobie kilka postów do góry wstawiłam fotkę
uszkodzonego pazurka, zwróć uwagę na jego długość i kształt
na dzień dzisiejszy paznokieć zdrowo zrasta
robiony był na szablonie - pierwsze kroki to przedłużka robiona na podciętym jajeczku z formy ...
trzyma się super a pani co tydzień przychodziła na kontrol i minimalne skrócenie stylizacji ..
rudzielec
22-02-2012, 11:57
hehe to pierwsze zdanie powiało grozą:D
malinowa
22-02-2012, 16:21
Klaudia (http://forum.wzorki.info/members/594-klaudia.html) w najnowszym numerze gazetki Paznokcie jest artykuł o rekonstrukcji paznokci obgryzionych i jest wszystko ładnie opisane i pokazane
natalia268
22-02-2012, 21:10
a mi się wydaje że problem tkwi w tym że nie zrobiłas przedłuzki, tylko podłozyłas formę obok ogryzka. Piszę obok, bo pod nie ma takiej mozliwosci by podłożyc przy ogryzku, a co za tym idzie - zła budowa. I przypuszczam ze po bokach pazurów weszło powietrze i odpadłu w kilka sekund bez jakichkolwiek uszkodzen
malinowa
22-02-2012, 21:51
ja już nie wiem czy jest konieczność robienia tej przedłużki jeśli nie ma pod co podłożyć szablon czy nie? widziałam też takie zakładanie szablonu gdzie przykleja się go do skóry i przedłuża kładąc żel/akryl bezpośrednio na skórze i dalej na szablon, tu jest pokazane bez przedłużki i szablon nie jest podłożony pod paznokieć Akryl - Beautify - sklep (http://artykuly.beautify.pl/article_view.php?aid=15)
Moim zdaniem przedłużkę robimy tylko dla własnej wygody, żeby lepiej było podłożyć formę, ale nie jest ona konieczna, bo tak jak pisze malinowa jak ma się wprawę to można formę przykleić do skóry i na jedno wychodzi. Jeśli paznokcie mają być krótkie i nie wystawać za opuszek, to właściwie możemy przedłużyć je na opuszku nie podkładając formy, tak jak to robimy przedłużając paznokcie na stopach. Bardzo wyżarte paznokcie lepiej przedłużyć minimalnie, tylko po to żeby nie zostały znowu obżarte, co tydzień- półtora robić odnowę żeby wszystkie krzywe byłe na swoim miejscu, bo przy ogryzkach szybko się te krzywe przesuwają i dopiero jak odrosną to można je ładnie przedłużyć. Niestety, niektóre panie myślą że przyjdą do stylistki a ta im coś naklei i będą miały od razu piękne paznokcie. Kolejna sprawa to taka, że nie dość że żel nie ma się czego trzymać, to płytka jest osłabiona a nałogowa obgryzaczka na 100% podgryza żel/akryl albo trzyma w buzi i to wszystko ma wpływ na wytrzymałość takiej stylizacji. Jak bredzę to poprawcie bo ja bez kursu jestem.
wyszperałam w końcu- bez przedłużki http://akzentz.blogspot.com/2008/08/akzentz-bitten-nails-demo-by-anna.html
ile szkół tyle sposobów
generalnie dla wprawnej stylistki nie ma problemu
wymodelowania paznokcia bez "przedłużki"
jednak zastosowanie przedłużki pozwala na stabilizację formy
a przez to wymodelowania ładnego tunelu
po drugie nieutwardzony żel/akryl nie powinien stykać się ze skórą
może wywołać reakcje alergiczną
rudzielec
23-02-2012, 07:23
moze to banalne ale czy przy obgryzkach i ich rekonstrukcji i takiej dlugosci jest mowa o tunelu?
no jeśli ktoś idzie na łatwiznę
to na pewno nie pokusi się o poprawne doklejenie szablonu
a jak zapewne wiesz
jeśli umiejętnie podłożysz szablon
i/lub wspomożesz się zaciskarką
to i króciutki paznokieć wygląda zgrabnie
a nie jak rozjechany naleśnik
co w większości można zaobserwować
natalia268
23-02-2012, 08:57
ja już nie wiem czy jest konieczność robienia tej przedłużki jeśli nie ma pod co podłożyć szablon czy nie? widziałam też takie zakładanie szablonu gdzie przykleja się go do skóry i przedłuża kładąc żel/akryl bezpośrednio na skórze i dalej na szablon, tu jest pokazane bez przedłużki i szablon nie jest podłożony pod paznokieć Akryl - Beautify - sklep (http://artykuly.beautify.pl/article_view.php?aid=15)
pisząc swoje zdanie miałam na myśli maksymalnie obgryziony paznokieć, ten co podałaś to nie jest taki straszny;)
moze to banalne ale czy przy obgryzkach i ich rekonstrukcji i takiej dlugosci jest mowa o tunelu?
Ja uważam, że tunel zawsze, kosztem przereklamowanej krzywej c.
Pomijając oczywistą oczywistość jaką wspomniała Nyszka - wygląd (w sumie najważniejszy przy ogryzkach), ogryzki muszą mieć stabilną konstrukcję, a tę zapewnia tunel, a nie napakowanie masy na krzywą.
rudzielec
23-02-2012, 11:12
okej dzieki za odp, zastanawiałam się nad tym, bo w sumie nie robiłam jeszcze aż tak maxymalnych ogryzków i tak sobie myślałam czy można zacisnąć tunel na paznokciu, który nie przekracza opuszka. wybaczcie za głupie pytania - ale kto pyta nie błądzi:)
rudzielec obyś miała jak najmniej tych ekstremalnych ogryzków
bo wystylizować je poprawnie to na prawdę nie lada wyzwanie
rzucić żel na paznokieć to każdy potrafi
ja niestety albo stety od pierwszego dnia miałam szczęście do prawdziwych ogryzków
w pobliskich salonach tym paniom odmawiano stylizacji
więc w końcu trafiały do mnie
a ja pociłam się kombinując zrobić coś milego dla oka
wówczas jeszcze panowały przekonania
że tipsa nie da się przykleić na tak wygryzione paznokcie
zresztą ta opinia do tej pory jeszcze pokutuje...
ja mam zupełnie odmienne zdanie i doświadczenie w tym temacie
bo wszystko zależy od poprawnie podciętego tipsa i dobraniu
odpowiedniej kieszonki rozmiaru i kształtu...
a reszta to ćwiczenia, nasz upór i doświadczenie ..
malinowa
23-02-2012, 12:48
Akryl - Beautify - sklep (http://artykuly.beautify.pl/article_view.php?aid=25) to trudniejszy przypadek rekonstrukcji
Nysza (http://forum.wzorki.info/members/10021-nysza.html) piszesz, że żel/akryl nieutwardzony nie powinien stykać się ze skórą, ale w przypadku rekonstrukcji z przedłużka lub bez w obu tych metodach kładzie się masę bezpośrednio na skórę, więc chyba w takim razie zostaje tylko tips, a przecież chyba większość stylistek robi taka rekonstrukcję na szablonie czyli tak nie powinny robić?
malinowa kilka postów wyżej pisałam
jak właśnie robiłam przedłużkę - aby nie dotykać skóry
mój przypadek rekonstrukcji paznokcia (nie będę się licytować który gorszy) jest kilka postów wcześniej :)
malinowa
23-02-2012, 15:23
tak, widziałam i świetnie sobie poradziłaś z tym ciężkim przypadkiem, mam prośbę, mogłabyś pokazać jak umiescić takie podcięte jajeczko z formy?
oczywiście że Ci pokażę - postaram się wrzucić fot. wkrótce jak tylko się obrobię z babeczkami - przed weekendem zawsze młyn ...
aanniiaa90
14-03-2012, 09:51
Dziewczyny sama paznokcie obgryzione i chciała bym je wyprowadzic z takiego stanu. ze swojej okolicy nikt sie raczej nie zajmuje takimi. mam kolezanke ktpora zajmuje sie paznokciami tlyko ,że ona chce mi tipsy założyć,a przeciez one nie będą sie trzymać:(
jak jest dobrą stylistką to będą się trzymać
najważniejsze aby wystylizowane paznokcie były długości minimalnie za opuszek
a Ty na kolejną wizytę zjawisz się max po dwóch tygodniach
w celu skrócenia stylizacji i przesunięcia apaxu, który to zabezpiecza stylizację bez uszkodzeniem ..
aanniiaa90
14-03-2012, 11:01
dziekuje za odpowiedz. zastanawiam sie czy sama nie zaczac sobie przedluzac na formie, tylko nie wiem czy bedzie mi to wychodziło.
Ania, jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz :)
RedSunset
16-03-2012, 14:38
oto pazurki które wykonywałam dziś :)
Klientka nie chciała żadnych ozdób, kwiatuszków, zależało jej na jak najbardziej naturalnym wyglądzie.
Na trzeciej fotce, te same pazurki w świetle naturalnym.
ewelinka:*
16-03-2012, 16:37
ale wspaniała zmiana! gratuluję metamorfozy!!
RedSunset i wyszły mega naturalnie
świetnie sobie poradziłaś...
malinowa
16-03-2012, 17:34
RedSunset, (http://forum.wzorki.info/members/7516-redsunset.html) wyszło bardzo naturalnie, jak widzę takie opuszki to się zastanawiam czy one nie przeszkadzają podczas przedłużania?
ewelinka:*
16-03-2012, 17:53
ja robiłam jedne takie mega ogryzki i opuchnięte opuszki wystawały nad pazurek... ale ja najpierw zrobiłam "zaczępkę" nie wiem, czy też to tak nazywacie;P i jak podłożyłam potem formę to nie przeszkadzało... nie wiem jak w przypadku redsunset;)
RedSunset
16-03-2012, 18:09
Opuszki miała troszkę wystające nad pazurek, ale nie to było najtrudniejsze... Najgorsze było to, że całe opuszki były strasznie twarde i nie mogłam porządnie zacisnąć tunelu, klientkę bolało i nie chciałam jej sprawiać bólu dociskaniem tunelu, tak więc jedynie wolny brzeg udało mi się nieco zacisnąć... Zakazałam jej zupełnie obgryzania i trzymania pazurków w buzi i za dwa tygodnie sie spotykamy na uzupełnienie :)
Aha, ja nie robiłam na zaczepkę.
Wyszły świetnie Red, tylko nie wiem czy na fotce tak widać? czy one idą ciutkę do góry?
RedSunset
16-03-2012, 19:49
Sami, raczej na fotce, bo w rzeczywistości były na prosto :)
kasiulka81
16-03-2012, 23:00
RedSunset - chylę czoła :master: naprawdę świetna "naturalna" robota :ok:
DiamondShine
17-03-2012, 07:55
Red super metamorfoza! szkoda, ze wiecej kobietek nie dba o pazurki. w klasie mam dwie co praktycznie paznokci nie maja :( przykro to wyglada ale szkoda im kasy zeby miec ladne.
diamentowa21
17-03-2012, 22:33
pokaże Wam z jaką metamorfozą musiałam się zmierzyć w zeszłym roku
pomijając klasyczne ogryzki było to moje największe wyzwanie pazurkowe w mojej karierze
zamurowało mnie na amen
następnie szybka analiza
negocjacja z poszkodowaną ( chciała oczywiście długieeeeegoooo:D)
obecnie paznokieć ma się już dobrze i spokojnie sobie zrasta
a tak to wyglądało
tylko dla ludzi o mocnych nerwach :D:D
Po raz pierwszy coś takiego widzę :wow:
jestem pełna podziwu dla metamorfozy jaką wykonałaś.:ok::cwaniak2:
Nysza hard core po prostu ,az mnie boli jak patrze ,ale oczywiscie po rekonstrukcji ,to juz inna bajka
Red bardzo udana metamorfoza
Dzisiaj miałam przypadek obgryzków.
Poddaję ocenie. Były już naturalne, zapuszczone, malowane lakierem,
ale klientka wróciła, bo obżarła. I źle i dobrze. Źle, że obżarła, a dobrze, bo grosz wpadł ;)
Boki były powyżerane, więc jest efekt szerokich paznokci na kilku,
ale powiem Wam, że jestem z siebie dumna, bo każda taka stylizacja/rekonstrukcja,
coś bardziej skomplikowanego idzie mi szybciej i wygląda coraz lepiej *(wg mnie :) )
zlotko87
05-04-2012, 00:10
ładnie sobie poradziłaś :) dla mnie są ok :) najważniejsze że Ty widzisz że się rozwijasz :)
rudzia1985
05-04-2012, 08:05
Bardzo ladnie teraz wygladaja, brawo :ok:
Miejmy nadzieje, ze przez jakis czas nie bedzie ich gryzla...
ona przychodzi regularnie co dwa tygodnie i nie ma bata :D
Moja nałogowa zjadaczka pazurków :/:,oczywiście sama "zdjęła" pazurki,a drugą rączkę jeszcze ogryzła :porazka:...w drodze do mnie. Zmontowałyśmy (na życzenie i próbę) pazurki metodą one touch ;)
RedSunset
19-05-2012, 19:22
obgryzaczki mnie lubią widocznie :P
dziś przez 3 godziny majstrowałam przy tych pazurkach :)
pinusia6
19-05-2012, 20:06
Red Powaliła na kolana mnie ta metamorfoza :o Jedna z najlepszych jakie widziałam :) Brawo :brawa:;)
malinowa
19-05-2012, 20:11
RedSunset (http://forum.wzorki.info/members/7516-redsunset.html) to co zmajstrowałaś z tymi pazurkami to coś niesamowitego, wyszło przepięknie, a powiedz mi jak je robiłaś, od razu szablon czy najpierw zaczepki?
RedSunset
19-05-2012, 20:34
dziękuję :* Malinowa, od razu podłożyłam szablon. Całość budowałam akrylem i domalowałam kwiatuszki.
malinowa
19-05-2012, 21:59
uważam tak samo jak Pinusia, też jeszcze tak pięknej metamorfozy nie widziałam, pazurki przed to koszmar, a Ty zrobiłaś z nich cudo po prostu!
Pazurki idealnie dopracowane i jeszcze pięknie ozdobione, taka stylistka jak Ty to marzenie każdej klientki
Red sama pewnie wiesz,że metamorfoza wyszła cuuudownie :)
Dziwię się tylko jak mało słów uznania tu "usłyszałaś",bo to nie były łatwe pazurki,ja gratuluję jeszcze raz, a tamta pani to powinna Cię całować po stopach :)
rudzielec
20-05-2012, 22:46
red - woow. :master: :master: w zyciu bym nie powiedziala, ze przed mogly byc takie jakie były. zdobienie tez swietne, caloksztalt bomba:) tylko poggratulowac;)
luska102
21-05-2012, 07:53
Red-:wow:Swietny robota!
natalia268
21-05-2012, 08:28
nie będę oryginalna, popieram wszystkie wypowiedzi. Najlepsza metamorfoza jaką widziałam. W ogole nie widać co kryje się pod tym zdobieniem. Rewelacja. Idealnie wszystko dobrane.
Oby tylko klientka doceniła i nie zgryzła...
Iraa jak ja juz mam takie klientki to chcą zaokrąglone brzegi,jak one to mowią jak najbardziej naturalnie ^_^a twoja metamorfoza super:ok:
nawet facet sie zdecydował w końcu :Dspecjalnie mu coverek nie dokladnie kladlam ,zeby juz nie plakal:haha:za swoimi poprzednimi :huh::D
kurcze prosze o przeniesienie na obgryzki bo mi sie pomyliło ;) przepraszam :)
Red jesteś moim guru jeśli chodzi o metamorfozę ! Chylę czoła normalnie
RedSunset
26-05-2012, 20:29
zdecydowanie lepiej!! nie wiem jak wyglądały przed ale można się domyślić no i po bardzo ładnie :) widać że się starałaś i ćwiczyłaś :* Brawo!
Drapi ,ladniutkie ,skromne .Tez jestem ciekawa jak wygladaly wczesniej?
wczesniej mozna powiedziec ze nie wygladaly bo ich nie byloprawie ;/ a doslownie to pol milimetra od skorek. i to wygryzione od srodka w "U".ale juz 3 tyg wytrzymala :P
Drapi szkoda ze nie zrobiłaś foty "przed"
ale wybaczam - poradziłaś sobie wzorowo :ok:
Drapi pazurki po bardzo ladne!!!.Pamietaj o robieniu fotki przed, wtedy widac co naprawde zrobilas
kasiulka81
29-05-2012, 20:45
Drapi- no pewnie że lepiej i bardzo naturalnie :ok:
ciesze sie :)) jezeli zgryzie je znow to zrobie fote. specjalnie dla was :)
klientka przyszla pierwszy raz i od razu chciala ostry kolor ,bede jeszcze nad nią pracowac bo plytka bebebe....
i moja mini metamorfozka :)
przytulanka86
13-06-2012, 15:45
zyza super wyszły :)
mania818
13-06-2012, 22:14
Red sunset metamorfoza wyszła fantastycznie , dawno tak udanej nie widziałam , kształt , długość , zdobienie , wszystko idealnie :ok:
Nysza podzielam twoje zdanie!! Najlepszy jest ten moment kiedy przychodzą masakrycznie zniszczone paznokcie lub ich kompletny brak, a wychodzą piękne i zadbane dłonie :) :)
Tu ode mnie. Nastolatka która notorycznie obgryza paznokcie od trzech lat..
http://img155.imageshack.us/img155/1287/img5457001.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/155/img5457001.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
http://img716.imageshack.us/img716/559/img5459001.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/716/img5459001.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Amorek bardzo fajna zmiana na "lepsze" ;)
Amorek super, a malowanki boskie :)
DiamondShine
03-07-2012, 14:59
ja wczoraj robiłam metamorfoze obgryzionych paznokci
i teraz kobieta nie musi chować dłoni !!!
Diamond super sobie poradziłaś - bardzo dobrze że padło na migdały
tak najpóźniej za 2 tyg. powinnaś jej zrobić uzupełnienie ...
PS. intryguje mnie przy skórkach- co tam się dzieje, tak daleko jest żel położony, czy to tylko moje złudzenie ??
Dorociadoti
03-07-2012, 22:09
Diamond śliczne są, klientka na pewno bardzo zadowolona :)
Diamond bardzo ładne:) ja ja bardzo dawno nie miałam nikogo z ogryzkami
mojafuria
04-07-2012, 21:24
Mam pytanie a co zrobić jeśli paznokcia nie ma wogóle? bo ja np. odkąd pamiętam dłubie przy tych moich ogryzkach i przyznam szczerze że ich stan jest tragiczny...na dwóch paznokciach mam pozostałości po płytce coś co przypomina bardziej strup niż paznokieć a reszta jest najzwyczajniej w świecie zjedzona czy myślicie że to da się naprawić?
---------- Dodano o godzinie 21:24 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:03 ----------
Zdjęcia użytkownika Anna Niewęgłowska | Facebook (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=359826774085436&set=a.359826734085440.80034.100001743480177&type=3&theater)
o tym właśnie mówie czy da się zrobić na tym paznokieć?
pewnie tak - tylko zalezy od umiejętności i jakości produktów
nie wiem, czy przejrzałaś ten temat
ja tutaj kilka stron wcześniej wkleiłam mój najgorszy przypadek http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/106-rekonstrukcja-paznokci-obgryzionych-21.html#post322394
poza tym fajnie by było wkleić fotkę jak już mamy doradzać ;)
mojafuria
04-07-2012, 21:38
jest zdjęcie niestety w formie linku bo nie mogłam otworzyć zarządzania załącznikami
Moim zdaniem da rade zrobic rekonstrukcje ale do zrosniecia potrzeba czasu :)
odpowiedza Ci takze dziewczyny ktore maja wieksza praktyke w takich metamorfozach.
mojafuria
04-07-2012, 21:48
a znacie kogoś warszawie kto mógłby mi pomóc naprawić to co sobie zrobiłam?
Oj tu nie jedna zdolniacha jest ze stolicy wiec na pewno ktos Tobie odpisze ;)
jest zdjęcie niestety w formie linku bo nie mogłam otworzyć zarządzania załącznikami
może masz za mała ilość postów ...
zobacz sobie kilka stron wcześniej 501 postlink
niestety nie jestem z Warszawy bo chętnie bym Ci pomogła - lubię wyzwania :]
RedSunset świetna robota, nie tylko sprawiłaś, że klientka nie musi się już wstydzić swoich dłoni ale i będzie je z dumą prezentować. Oby doceniła, że trafiła na taką mega zdolną stylistkę i wracała do Ciebie regularnie.
Namami ładnie sobie poradziłaś, i bardzo bardzo bardzo duże gratulacje za to, że się rozwijasz
Drapi - super, pewnie się bardzo namęczyłaś ale zdolniacho zrobiłaś coś (pięknego) z niczego
a znacie kogoś warszawie kto mógłby mi pomóc naprawić to co sobie zrobiłam?
zapraszam do siebie:P
mam mnóstwo takich przypadków.za kilka dni zrzucę zdjecia to co nieco wkleję.
Moje ukochane Panie obgryzaczki:)
[URL="http://fotozrzut.pl/"]Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
wiekszą ilość zdjęć ukrywamy :)
masakra tasmańska - oby Ci sie udało
w końcu wyprowadzić te paznokcie na prostą
Klientka z pierwszej fotki robi pazury jak tylko gdzieś wychodzi więc jej nie zależy na tym by na stałe zmienić ich wygląd.
Druga Pani ma inne postanowienia.Zobaczymy.
Kilka babeczek wytrwało i wyszło z "nałogu":P
Nysza ... usmialam sie z MASAKRY TASMAŃSKIEJ hehehehe :lol::lol::lol:
rozbawilo mnie hihi:P
Ale te panie obgryzaczki to jest przegiecie. Ja wiem ze mozna obgryzac bo kiedys sama to robilam, jeszcze czesto moje lapki wedruja do pyszczka ale zeby zrobic sobie taka krzywde to tego akurat kompletnie nie rozumiem :)
Sandrus dobra robota,"przed" to jakiś horror :porazka:
natalia268
10-07-2012, 17:14
zmierzyłam się z tym przypadkiem ...
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
i wyszło tak :) :
56682
na fotce chyba nie widać, ale pazurki są coverowe + delikatna masa perłowa
Natalia, troche za jasna ta fotka, ale mimo wszystko gratuluje, bo byl to ciezki przypadek...
mojafuria
10-07-2012, 17:31
Pewnie że wyszło świetnie ja jestem zachwycona...w końcu mam pazurki :) dziękuję Natalko jesteś fantastyczna :*
Mojafuria, tylko teraz nie obzeraj :D
natalia268
10-07-2012, 17:37
Natalia, troche za jasna ta fotka, ale mimo wszystko gratuluje, bo byl to ciezki przypadek...
kurcze wiem, teraz co wrzucam jakieś fotki na forum, to są zupełnie innej jakości ... :huh: ... nie wiem co jest
O rany natka rewelacja ! ale obżarte były :nie_powiem:
No teraz widać, że furia wreszcie ma pazurki, tylko tych nie zjedz :aty:
mojafuria
10-07-2012, 18:33
O rany natka rewelacja ! ale obżarte były :nie_powiem:
No teraz widać, że furia wreszcie ma pazurki, tylko tych nie zjedz :aty:
Obiecałam już Natalii że będę grzeczna i słowa dotrzymam pozatym szkoda by mi było zniszczyć coś tak udanego :D ja jestem zadowolona i zamierzam chodzić do Natalki tak długo aż albo sama będzie miała mnie dość albo ja bedę miała piękne długie paznokcie...:D
Allle kawał dobrej roboty zrobiłas Natalia, musiałaś się nieźle namęczyć
Natalia - piękna robota !!!! :ok::ok::ok::ok::ok:
Natalia, jestem pod wrażeniem!
Mojafuria, ani mi się waż pogryźć tak dobrze wykonaną pracę! Wierzę w Ciebie! ;)
Stare już zdjęcie, zapomniane :)
moja metamorfoza. Kolezanka "antypazurkowa", ale dala sie namowic na rekonstrukcje. wczoraj i tak zostaly zjedzone, ale wazne ze wytrzymaly na impreze i na absolutorium ;)
Ach, Nanami, szkoda, że nie dała się namówić, pewnie wyczarowałabyś cudo ;) Ale myślę, że i tak po dorwaniu ich przez Ciebie wyglądają świetnie! :ok:
Askar ! Nie doczytalas chyba ... napisalam ze DAŁA SIE NAMÓWIC :D ale je zjadla. Wytrzymala dwa tygodnie :o
Ja muszę pójść na kurs czytania ze zrozumieniem!!!! Co ja tu na forum wyprawiam :sciana:
Wybaczcie :kwiatek:
RedSunset
23-07-2012, 09:15
w sobotę odwiedziła mnie moja klientka...
Poprzednio była u mnie w maju, dokładnie 19-stego...zrobiłam jej to:
Paznokcie Agnieszki: Metamorfoza paznokci obgryzanych. (http://paznokcieagnieszki.blogspot.com/2012/05/metamorfoza-paznokci-obgryzanych.html)
Przez telefon mówiła że paznokcie trzymały jej się prawie miesiąc...Później ją korciło na podgryzanie...i wróciła do mnie z takimi jakie praktycznie miała wcześniej...
http://pliki.wzorki.info/images/7wdSj.jpg
http://pliki.wzorki.info/images/dOfHr.jpg
http://pliki.wzorki.info/images/bDAFi.jpg
malinowa
23-07-2012, 11:43
RedSunset (http://forum.wzorki.info/members/7516-redsunset.html) wyszło znowu super, ale jak ta kobieta mogła znowu doprowadzić do takiego stanu swoje paznokcie, masakra to co przed było
kasiulka81
23-07-2012, 16:06
RedSunset - cudnie jak zawsze :yess:
RunSunset świetna robota aby tylko klientka ich nie zniszczyła
Super rekonstrukcja!!urocze kolorki;))
oj Red tak to jest z tymi nerwusami ;)niech zaluje,ze maltretuje takie piekne pazurki,te po oczywiscie:)mi sie zdarzyla 14-to latka,malutka,obgryziona i szeroka plytka
RedSunset bardzo ładnie, zdolniacha :) a powiedz taka rekonstrukcje to na formie robisz czi tips?
Bo jakos mam opór przed aż takimi krótkimi, boje sie pocwiczyc
moja niestrudzona obgryzaczka!
Kaka super sobie poradziłaś, co raz młodsze klientki macie :P
Zyza świetnie oby tylko nie zostały zjedzone ;D
mania818
31-07-2012, 10:34
RedSunset koszmarne były te pazurki przed ,a po to zupełnie inna bajka ,klientka pewnie szczęśliwa że ma pazurki
kaka ,zyza również świetne metamorfozy
ja ostatnio miałam taki przypadek
Karola84
31-07-2012, 19:29
Kaka super wyszło:ok:
Zyza fantastyczna przemiana tylko ciekawe na jak długo hehe:skacze:
Mania rewelacja:ok:
znajac moja masazystke nawet jak mam ja na oku to i tak podzera... akryle żele itd...
mania super przemiana :)
ajda***pazurki
28-08-2012, 08:25
a tutaj moja obgryzaczka:o, pazury zrobione bardzo krótkie z powodu cięzkiej pracy;(
ajda - miałaś cieżki przypadek
ale świetnie sobie poradziłaś !!!
co do długości to przy takiej płytce nie zalecam robić dłuższych
ma to wpływ na trwałość stylizacji, ważne jest również aby uzupełnienie takich paznokci
nastąpiło w przeciągu 2-3tyg.
ajda***pazurki
28-08-2012, 12:27
dziękuje nysza:D uzupełnienie zrobione po dwoch tygodniach i umówiona kolejna wizyta i teraz ściągamy całkowicie i przedłużamy od nowa. mam nadzieje że wyprowadzę kobietkę na prostą:)
dizzzy_girl
28-08-2012, 13:38
Ajda - super przemiana, koniecznie zamieść zdjęcia po kolejnych przemianach :)
dziękuje nysza:D uzupełnienie zrobione po dwoch tygodniach i umówiona kolejna wizyta i teraz ściągamy całkowicie i przedłużamy od nowa. mam nadzieje że wyprowadzę kobietkę na prostą:)
na pewno Ci się uda wyprowadzić płytkę aby była ozdobą dłoni
i zgadzam się z dizzzy - koniecznie fotka :)
ajda***pazurki
28-08-2012, 15:03
jak tylko będę robić wstawie fotki:) mam nadzieje że ich nie zje:P
souki2020
28-08-2012, 20:08
I ja coś dodam, niestety nie mam zdjęcia przed ale to z gapiostwa, pazurki zrobione jak najbardziej na naturalny wygląd, kobietka nie mogła uwierzyć że ma takie pazurki długie i wyglądają jak własne , w realu bardziej brzoskwiniowe niż mleczne, aparat przeklamal kolor
oj szkoda że nie ma foty przed
ale jak się człowiek spieszy to tak bywa
ładnie sobie poradziłaś - przy kilku tylko dopracowałabym boki
i będzie git
przy takiej rekonstrukcji musisz szczególnie zwrócić uwagę aby masa
nie rozlewała się na boki :ok::ok:
... i zyskałaś nową kobietkę, która będzie od teraz cieszyć się ładnymi paznokciami :)
souki2020
29-08-2012, 09:59
Nysza powiem ci ze strasznie sie nameczylam poniewaz naturalne pazurki byly poszarpane i nieregularnne, strasznie zel sie jej w lampie zlewal na boki nie wiem ale chyba krzywo paluszki 3mala :( staralam ze dawac cienkie warstwy zelu ale wiecej zamiast jednej to dwie ciensze oczywiscie plus podklad ... pierwszy raz robilam takie pazurki na naturalny look i balam sie strasznie jak to wyjdzie, ale chyba wyszlo naturalnie
a boczki to juz z pospiechu robilam je jak na moj czas szybko poltorej godziny:]
skoro to pierwsze podejście to następne będą już mega naturalne !!!
tak to prawda cieżko wystylizować takie pazurki - dlatego gratuluję !!!
Wrzucę coś od siebie ;) historyjka zapuszczania ogryzeczków
http://img266.imageshack.us/img266/3060/dsc06462c.jpg
By anikol (http://profile.imageshack.us/user/anikol) at 2012-06-20
po, żel na formie
http://img826.imageshack.us/img826/7523/dsc06469w.jpg
By anikol (http://profile.imageshack.us/user/anikol) at 2012-06-20
odrościki, ściągnięcie
http://img94.imageshack.us/img94/671/dsc06683y.jpg
By anikol (http://profile.imageshack.us/user/anikol) at 2012-08-09
po, żel na formie
http://img854.imageshack.us/img854/7615/dsc06695003.jpg
a tu już naturalki, zapuszczone i pierwszy raz tak długie 2 miesiące i 2 stylizacje że tak się wyrażę zajeło nam ich "hodowanie"
http://img707.imageshack.us/img707/315/dsc06971b.jpg
http://img9.imageshack.us/img9/9527/dsc06985nb.jpg
anikol dobra robota :ok::ok::ok:
śliczne zestawienie kolorystyczne
i zdobienie, które dodaje subtelności :)
dizzzy_girl
29-08-2012, 15:54
Anikol - chylę czoła, przepiękna rekonstrukcja :)
Anikol przepieknie,a te zestawienie niebieskiego z koralowym bardzo mi sie podoba SUPER!!!!!!!!!!!:ok::respekt:
kasiulka81
29-08-2012, 21:16
Anikol - przepiękne zestawienia kolorystyczne, a stylizacje rewelacyjne !:skacze:
To i ja wkleję coś swojego. Na forum jestem nowa a pazurki robię dopiero od miesiąca więc proszę o wyrozumiałość :/:
Paula, od miesiaca robisz pazury ? :o
nie do wiary !!
Sliczna rekonstrukcje zrobilas :)
Dziękuję zawsze stresują mnie takie obgryzione pazurki :) Wklejam jeszcze jedną metamorfozę
Paula :o serio od miesiaca robisz pazury!??
Dziewczyno ,to ty za rok to bedziesz Danisenko normalnie.
Super metamorfozy ,tak trzymaj!
Paula w życiu bym nie powiedziała
że jesteś świeżynką w stylizacji paznokci
masz ogromny potencjał nie ma co !!!!!!
kasiulka81
31-08-2012, 16:54
Paulka - popieram wypowiedzi dziewczyn, super robota :ok: a jak na świeżynkę to "super" przez duże "S" :D
dizzzy_girl
31-08-2012, 17:47
Paula - świetna metamorfoza!
Dziękuję wam dziewczyny za miłe słowa. Szczerze powiedziawszy paznokcie to moja wielka pasja, a jak ktoś wychodzi ode mnie zadowolony to już w ogóle nic mi do szczęścia nie potrzeba :D
Jutro wkleję coś nowego bo też będę miała Panią z obgryzionymi pazurkami.
ajda***pazurki
31-08-2012, 23:35
:)paula szacun:ok: to moje po 2,5roku nie są takie ładne
Moja dzisiejsza rekonstrukcja, niestety pazurki na zdjęciu wyszły jakby były krzywe, ale zapewniam że w realu było wszystko proste :ok:
ajda***pazurki
01-09-2012, 22:33
i znów super!!
souki2020
14-09-2012, 20:40
U mnie aż wstyd pokazać, ale pokażę, bo ciężko mi było ;p wiem że niektóre zapiłowałam bardzo wąsko, ale starałam się :(
Candynails
14-09-2012, 21:02
souki2020 metamorfoza super!!!, bardzo dobrze sobie poradziłaś:) zdobienie też ładne i pomysłowe, ale dam Ci radę...zdobienie może mieć bardzo duży wpływ na kształt paznokci, optycznie go zmienia, gdybyś brokat oraz linie tygrysich pasków poprowadziła bardziej ukośnie przez płytkę, lub zaokrągliła jako a'la french paznokcie byłyby optycznie smuklejsze, poprzeczne linie je poszerzają. Warto zwrócić na to uwagę zwłaszcza przy obgryzionych paznokciach gdzie naturalna płytka jest krótka i tworząc metamorfozę chcemy ją wydłużyć;)
takie obgryzki 11latki ;)
mama chciala powstrzymac ja od tego nawyku
Souki, mnie się bardzo podoba ta metamorfoza. Poradziłaś sobie świetnie! :ok:
Souki świetna robota, przyklejałaś tipsa czy foremka ?
Ja wstawiam moje, które już znasz :P
Candynails
15-09-2012, 15:36
Paula86 świetna robota!! maiłaś bardzo ciężki przypadek!
Oj byłam przerażona jak zobaczyłam te pazurki i aż mnie wszystko zabolało.
Candynails
15-09-2012, 17:10
zrobiłaś najpierw z żelu zaczepki i dopiero pod nie odłożyłaś formy??
Dokładnie tak, nie wiem czy dobrze zrobiłam w tym przypadku ?
souki2020
15-09-2012, 17:52
Paulka kochana wiem widzialam poradzilas ze mega bałabym sie serio
ja robilam na formie
Candynails
15-09-2012, 18:42
Dokładnie tak, nie wiem czy dobrze zrobiłam w tym przypadku ?
bardzo dobrze;)
Szczerze powiedziawszy to jakoś ogólnie wolę formy niż tipsy
dizzzy_girl
15-09-2012, 19:43
Paula - świetna metamorfoza! Brawo :)
Paula świetna robota,tak trzymać :ok:
kasiulka81
16-09-2012, 18:22
Paula - świetna robota, łapki nie do poznania :wow:
Paula bardzo ładnie ;)
Do mnie ostatnio umówiła się klientka obgryzająca...
Jak dojechała do mnie to przyznała się , że po drodze wygryzła wszystkie paznokcie naturalne. Bo wiedziała, że jej zrobię piękne nowe. Ale zaczepki musiałam przez nią robić. Dziwne tak zgryźć na zawołanie pazurki ...?
Moja dzisiejsza misja: doprowadzić te pazurki do ładu :P
Wow efekt końcowy super, klientka musiała być zadowolona.
kasiulka81
19-09-2012, 09:41
Fryzzz - efekt końcowy o niebo lepszy niż te biedne ogryzki :ok:klientka pewnie przeszczęśliwa, może nie zje Twojej pracy :P
To kuzynka więc zarządziłam za tydzień kontrolę :)
Kolory są trochę przekłamane, na żywo to nasycony jasny róż z delikatnym brokatem, miał wyjść neonowy ale nałożyłam 4 cienkie warstwy a i tak nie otrzymałam zamierzonego koloru.
ciasteczko000
13-10-2012, 23:06
Ja również dodam coś od siebie :)
Ogólnie z pierwszych nie jestem zadowolona.. ale cóż, paznokcie obcinane ŻYLETKĄ! Mam nadzieję, że jako tako poradziłam :)
Drugie- czyściutka czerwień nałogowej obgryzaczki, ale na szczęście wesele przeżyły :D
Mam nadzieję, że się podobają :)
bardzo ładne:) staram sobie wyobrazić obcinanie żyletką ...
hmm... To jest rzeczywiście problem. Ja mam koleżankę, która namiętnie obgryza paznokiety i twierdzi, ze płyn przeciw obgryzaniu paznokci dla niej nie posiada smaku i ona może dalej je obgryzać. A tipsy? Zgryza je, żeby dostać się do naturalek, bez przeszkód. Coś takiego przyprawia mnie o dreszcze. Staram się znajomych i ludzi w moim otoczeniu uczulac na to i dokladam wszelkich starań, żeby w moim towarzystkie tego nie robili. Jes to pewnien sposób okaleczania się spowodowanego stresem. Dłonie, a co za tym idzie również paznokcie są nasza wizytówką, więc trzeba o nie dbać. Dla tych dziewczyn, które odbudowały zniszczone obgryzaniem paznokcie, gorące brawa :) Nie miałam okazji pracować z taką klientką, ale kto wie.
Ja się muszę pochwalić moją klientką, niestety nie posiadam fotki odhodowanych pazurków (przy następnej wizycie zrobię) ale paznokcie wyglądają ładnie estetycznie i zdrowo. Dziewczyna miała silną motywację i mówiła mi, że już nie wstydzi się swoich rąk.
hmm... To jest rzeczywiście problem. Ja mam koleżankę, która namiętnie obgryza paznokiety i twierdzi, ze płyn przeciw obgryzaniu paznokci dla niej nie posiada smaku i ona może dalej je obgryzać. A tipsy? Zgryza je, żeby dostać się do naturalek, bez przeszkód. Coś takiego przyprawia mnie o dreszcze. Staram się znajomych i ludzi w moim otoczeniu uczulac na to i dokladam wszelkich starań, żeby w moim towarzystkie tego nie robili. Jes to pewnien sposób okaleczania się spowodowanego stresem. Dłonie, a co za tym idzie również paznokcie są nasza wizytówką, więc trzeba o nie dbać. Dla tych dziewczyn, które odbudowały zniszczone obgryzaniem paznokcie, gorące brawa :) Nie miałam okazji pracować z taką klientką, ale kto wie.
Ja bardzo żałuję, że nie zrobiłam sobie zdjęcia paznokci, zanim pierwszy raz poszłam na akryl :( Różnica nieziemska. Masz rację, to stres. Ja również potrafiłam zrywać żel (a na klientki huczę ;) ), żeby móc się dobrać do naturalka :P Ale ostatnio postanowiłam zdjąć żel i odżywić pazurki. Już miesiąc ich nie obgryzam. I o dziwo mi się nawet podobają :P
Rzadko robię zdjęcia przed, bo panie się wstydzą :(
ajda***pazurki
25-10-2012, 23:30
shonali piękna rekonstrukcja:ok:
Śliczne, a te drugie to już w ogóle poezja jak dla mnie:)
ja mam tak samo jak shonali, tez kiedys namietnie obgryzałam pazury i kaleczylam sobie niemilosiernie skórki, w koncu kolezanka (współuzależniona) stwierdzila ze musimy zrobic cos z tym i poszłysmy na żel ( nwłaściwie tipsy haha ), od tamtej pory jakos tak... samo przeszło :D a teraz sama warczę na klientki i mówię że jak się postara to się uda, bo wiem to sama po sobie, aż szkoda że również nie mam zdjęć swoich rąk z tamtych czasów... chociaż moze to i lepiej ;d
Shonali świetna robota :)
xsunnyolciax
28-10-2012, 19:41
Shonali, super! szczególnie podoba mi sie frenchyk ;)
natalilka
28-10-2012, 20:19
Anikol jestem pod wrażeniem Twoich metamorfoz:) Twoje zdobienia i dobór kolorów bardzo przypadły mi do gustu:) a co do klientek obgryzających to mam tylko jedna Panią,któram sewgo czasu robiła mi problemów co 10 klientek na raz...baaardzo obgryza paznokcie,wszystko co jej zrekonstruowałam to po dwóch tygodniach z powrotem zniszczyła,połamała i wracała z paznokciami w jeszcze gorszym stanie..co ja sie nagadałam...naprosiłam żeby nie maltretowała ich tak...W końcu powiedziałam jej,że nie bede jej już obsługiwać ponieważ jeśli chce nakładac paznokcie żelowe to najpierw ma popracować sama nad kondycją płytki :zly: :zly: i wyobrazcie sobie,że po miesiący przyszła do mnie z zapuszczonym wolnym brzegiem w całkiem niezłym stanie!! także jak sie chce to sie wszystko da;);]
Wow, fajnie ze trafilam na ten temat :) Od dawna obgryzam i nie wiem co z tym zrobic :<
shonali - pięknie!! wcześniejsze dziewczyny miały troszkę większy problem ale też świetnie sobie poradziły! Brawo:)
Ała - żyletka?!
ciasteczko000
07-11-2012, 16:40
Shonali- no genialne są, pierwsze jak i drugie!!! :)
Anikol jak zawsze świetnie:) Podziwiam Twoje prace. Starannie wykonane, estetyczne, a przy okazji jaka widoczna zmiana, tyle kolorów!:)
Patrycja_92
19-11-2012, 18:13
Z przed chwilką :) musiałam robić zaczepkę żelową, bo nie dało się podłożyć formy :)
szkoda, wielka szkoda, że nie zrobiłam fotki przed. Rekonstrukcję uważam za udaną bo pazurki były w opłakanym stanie. Aż żal, że były tak zapuszczone. Szkoda, bo młoda fajna laska, opalona, ładna buźka i.... taaaaakie pazury, że prawie wogóle ich nie było :/:
Patrycja_92
21-11-2012, 23:08
najczęściej tak jest:) u mojej tez tak było:) wszystko zadbane oprócz paznokci
nanami jestem w stanie sobie wyobrazić jak wyglądały przed, bo teraz są naprawdę śliczne:)
Evcianka
26-11-2012, 23:56
Zdolniachy dziewczyny są z was. A oto moje co nieco :
-przed z ,,zaczepami"
-po- akryl na formie pomalowany hybrydą
karchola
30-11-2012, 22:56
A tu moja. Pierwsza, o której mogę powiedzieć, że coś tam jestem zadowolona.
Zaczepki+ króciutka forma bez szaleństw ponieważ Pani masuje :)
6276862769
kasiulka81
05-12-2012, 21:54
Piękne te Wasze rekonstrukcje, ja nie wiem czy bym sobie z czymś takim poradziła:/:
Poradziłyście sobie dziewczynki rewelacyjnie :)
uwielbiam takie przemiany:)Ale i tak nic nie pobije tych klientek,które zamiast płytki mają mieso podobne twory:/:
cześć proszę was o radę, od kilku lat z przerwami obgryzam paznokcie, skórki są ok.No ale i tak przez obgryzanie paznokcie mam słabe, bardzo miekkie i nie moge ich zapuścić, nawet mimo tego ze nakładałam odzywkę w lakierze. W październiku wybrałam się do firmy Select i tam dziewczyna na kursie zrobiła mi manicure hybrydowy w ciemnym ładnym fiolecie. Wygladało to bardzo dobrze na moich paznokciach i gdzies przez 3 tygodnie mialam twarde, błyszczące paznokcie, szybko mi i sporo zresztą urosły i jak miałam iść znowu zeby wyrównac róznice o to co urosło to w moment zdjełam sama ten lakier z paznokci i znowu je obgryzłam:(
Co polecacie znowu zalozenie tego hybrydowego manicure czy przedłuzenie i utrwalenie żelem? nie chcę mieć dlugich paznokci ale pragnę mieć zadbane jak ostatnio i zastawiam się czytając na forum o róznych metodach -która metoda jest lepsza? planuję nie poddawac się i dalej próbować, ale potrzebuje pomocy ktora metoda bedzie efektywniejsza dla moich paznokci?
natalia268
21-12-2012, 09:28
Nie wiem jak bardzo masz obgryzione paznokcie, ale ja bym radziła przedłużyć (tyle razy ile potrzeba, by paznokcie ładnie odrosły). Tylko, żeby na koniec, po całej 'kuracji' pazurki nie były znowu zjedzone ;) Bo cała praca na marne.
Mariola musisz systematycznie sobie utwardzać pazurki, jeżeli byłaś zadowolona z hybrydowego to zostań przy nim :) tylko nie zdejmuj sobie tego sama, poczekaj na wizytę :p nie będziesz miała możliwości wtedy obgryźć, zobaczysz jak szybko Twoje pazurki staną się długie i śliczne :)
dla obgryzaczek etc., bardzo fajny filmik :)
Madziullka
24-01-2013, 22:43
A to moja metamorfoza obgzyzionych pazurków. Paznokietki zrekonstruowane żelem na szablonie :ok:
malinowa
25-01-2013, 10:03
Madziullka (http://forum.wzorki.info/members/17082-madziullka.html) świetna metamorfoza, wzorcowa
i moja wczorajsza 100dniowkowa, proponowalam jasny kolor ale uparła sie na french i kwadraty...
mojej zjadaczki :) hihi. Na szczescie caly czas juz tylko kciuki zjada, a reszcie pazurkow robimy odnowe.
rudzia1985
31-01-2013, 18:00
Dokladnie tak samo zjada moja kumpela, zupelnie jakbym widziala jej dwa wskazujace palce :D Teraz juz ma ponad 2 miesiace pazurki zelowe, ciagle jej odnawiam i pieknie rosna pod zelkiem :)
ta pani je tylko kciuki :) reszte ma naturalsy juz wychodowane pod zelem. Jestem z niej dumna, bo dzielnie daje rade i sie powstrzymuje. Ale kciuki skoro juz je zjadla, to obfocilam :)
xsunnyolciax
31-01-2013, 22:18
Bardzo dobra rekonstrukcja Marta!! Brawo! pewnie dużo pracy, ale efekt osiągnięty ;)
ta Pani mnie juz tak zaprawila w boju, ze taka rekonstrukcja to juz nic wielkiego przy jej pazurkach ;)
Madziullka
31-01-2013, 23:18
A to moja żelowa rekonstrukcja :) Bez przedłużek i bez docinki szblonów :ok:
Rekonstrukcja na piątkę.
Też nigdy nie docinam szablonów i nie robie przedłużek.
Aniuta27
01-02-2013, 00:41
dziewczyny, jak to bez docinki szablonów i przedłużek? wytłumaczcie łopatologicznie prostej dziewczynie :P
Na gołego palucha kładzione? aż wstyd pytać :( no ale muszę to wiedzię
No powiedzmy na gołego:)
Warunek -taki zjedzony pazur nie może byc bardzo głęboko osadzony z takimi mocno wystajacymi wałami.
Aniuta27
01-02-2013, 00:53
no tak, jak te opuszki tak odstają i ponad paluchem zachodzą to ciężko trochę :)
Otóż to:)
Szablon wtedy nad paznokciem bys miała.i z boków i z przodu:D
Madziullka
01-02-2013, 11:22
Ja naklejam na skórę przy samym wolnym brzegu i mocno sciskam szablon, żeby troszkę "wyprostować" opuszek:D
A u mnie dzisiaj taka metamorfoza...
Stylizacja obgryzionych paznokci.
http://2.bp.blogspot.com/-u_nF3dJxGf0/URNh6KTshhI/AAAAAAAAAcY/R8k4IqYEAuk/s400/1.JPG
http://2.bp.blogspot.com/-LFQCkURXa5Y/URNh38-8kII/AAAAAAAAAcQ/290QKYFWzvY/s640/1+%25284%2529.JPG
http://4.bp.blogspot.com/-hrCPN6u-oMQ/URNh8hCZPEI/AAAAAAAAAco/TxyPxtIKM6M/s640/1+%25282%2529.JPG
http://2.bp.blogspot.com/-_2lwoXz3j88/URNh8SohqQI/AAAAAAAAAcg/eBWLuIlmT7k/s640/1+%25285%2529.JPG
napracowałaś się Sylla
ale za to metamorfoza pierwsza klasa :)
Dzisiaj miałam klientkę z ogryzeczkami :)
Pati bardzo fajnie :)
u mnie troszkę ogryzione :P
Evcianka
08-02-2013, 23:52
Widzę, że sobie nieźle radzicie z ogryzeczkami. Oto wykonane przeze mnie :
Przed i po
Evcianka pazurki jak to pazurki, ale te zapuszczone skóry to jest jakis koszmar :o
najwazniejsze ze udalo ci sie doprowadzic paznokcie do stanu uzywalnosci. Matko !! wstyd by mi bylo z takimi paluchami !
olciazd18
11-02-2013, 14:47
oj tak...popieram kolezankę wyżej:)
Chocolata
11-02-2013, 21:54
Śliczne przemiany dziewczyny!
U mnie dziś był Pan - ogryzeczki podobne do tych jakie wstawiła Asiek, nie pozwolił zrobić foty przed - za to po - pękał z dumy:) Efekt matowych paznokci popsułam chwilowo dodaniem oliwki.
6573765738
Dobra robota Chocolata
Akryl czy żel kładłaś i jaki?
Bo na fotce wygląda super!niczym 100% natury:-)
natalia268
12-02-2013, 09:03
szkoda ze pan nie dał zrobić fotki przed...
są ekstra !
PS bardzo męskie ułożenie dłoni :skacze:
Sandrus, to żelowe pazurki. Położyłam różowy żel, kolorem podobnym do covera, i pomalowałam jej pazurki lakierem beżowym :)
Chocolata
12-02-2013, 14:12
Ogryzki Pana zrobione akrylem IVORY NATURAL Nail Harmony. Można go kłaść na sam wolny brzeg, lub pokryć nim całego paznokcia( tak jak w moim przypadku) Na wierzchu lakier matujący ale oliwka popsuła efekt.
Oj ;p myślałam że mnie Sandrus pyta czym robione :D
souki2020
15-02-2013, 13:23
Druga stylizacja to paznokcie Pani, która ma nerwicę :/ zjada płatami, dłubie cyrklem, prawdopodobnie łuszczyca paznokcia, środkowy straciła niedawno
moja pasja paznokcie
19-02-2013, 13:10
ta klientka była the best :)
dzisiejsze obgryziuszki :)
Wyjątkowo mało zjedzone:)
no i zjedzone... ale milo sie dzis robilo i w miare szybko 1h45min
DiamondShine
03-03-2013, 08:45
super metamorfozy ! ostatnio u mnie była jedna ;)
Super Diamond
Nieźle były pocharatane:D
Diamond super przemiana! :)
Nanami bardzo łądnie, delikatnie :)
Kasiulka, Sandrus świetne metamorfozy :)
luska102
04-03-2013, 07:51
Diamond-piekne. Nie to reka. :ok:
katerina15
05-03-2013, 15:53
moja pasja jestem pod wrażeniem! Tam przecież prawie nie ma paznokcia! Powiedz, jak go uratowałaś? forma? tips? (choć tips wydaje mi się tu wręcz nierealny:P )
Ja ostatnio chodziłam po różnych blogach stylistek i jakaś Pani napisała, że robiąc ogryzki najpierw przedłuża go żelem kładąc żel na paznokieć i na opuszek, a po wyjęciu z lampy odkleja patyczkiem żel od opuszka i wtedy podkłada formę. Jak się do tego odniesiecie?
Katerina, to o czym piszesz to tzw zaczepka :) Ja jej nie wykonuję tylko jesli trzeba to docinam szablon i podkładam pod takiego obgryzka lub przyklejam do skóry, dla mnie to duzo szybsza metoda i od poczatku formuje szablon tak jak chce aby wygladał przedłużony pazurek
moja pasja jestem pod wrażeniem! Tam przecież prawie nie ma paznokcia! Powiedz, jak go uratowałaś? forma? tips? (choć tips wydaje mi się tu wręcz nierealny:P )
Ja ostatnio chodziłam po różnych blogach stylistek i jakaś Pani napisała, że robiąc ogryzki najpierw przedłuża go żelem kładąc żel na paznokieć i na opuszek, a po wyjęciu z lampy odkleja patyczkiem żel od opuszka i wtedy podkłada formę. Jak się do tego odniesiecie?
.. to o czym piszesz to jak najbardziej poprawna metoda, która ma za zadanie ułatwić podkładanie formy
pod maksymalnie krótki naturalny paznokieć.
Forma musi być pod coś podłożona więc robi się taką "zaczepkę",
dzięki której masz pod co formę podłożyć oraz jednocześnie możesz formować ładny tunel
bo jak wiadomo tunel jest odpowiedzialny za estetyczny wygląd oraz trwałość paznokci :)
katerina15
05-03-2013, 18:41
Dziękuję dziewczyny:) Zadałam to pytanie, bo pierwszy raz spotkałam się z czymś takim, a forum wzorki uważam za najlepsze źródło informacji, więc wolałam Was zapytać:D sama pracuję głównie na swoich łapkach, a nie obgryzam;) Dobrze poznać wasze zdanie i zaczerpnąć nową informację:)
A jeżeli nie robi się przedłużki, podkłada szablon i zostaje miejsce między szablonem a pazurkiem, tzn opuszek, a nie jakaś dziura, to źle robione?
mi sie wydaje Asiek,ze lepiej najpierw" nalac "na opuszek a potem podkladac forme...
zobaczcie jaka mega płytka mi sie trafiła i zniszczona strasznie nawet zdjecie tego nie odzwierciedla,kciuk zmasakrowany,niestety nie widac,nawet boki plytki głęboko powycinane,masakra nawet migdałek ich nie wyszczuplił ,formy musialam podcinac nawet na gorze bo nachodzily na paznokiec ;( :o mam nadzieje,ze wroci moze bedzie łatwiej jak juz co nie co odrosnie ;(
http://iv.pl/images/51434293459394750453.jpg (http://iv.pl/)
http://iv.pl/images/83960401653623133476.jpg (http://iv.pl/)
i takie jeszcze
http://iv.pl/images/93933905407448567866.jpg (http://iv.pl/)
http://iv.pl/images/93760585310093289432.jpg (http://iv.pl/)
ja mam na jutro zapowiedziana rekonstrukcje, na dodatek mam tylko 1,5h na wykonanie i od 5 lat nie robilam rekonstrukcji... mam stresa. Kiedys wychodzily szybko i sprawnie, ale 5 lat to duzo i dopiero wracam do formy, od miesiaca pracuje... strach mnie oblecial. Na dodatek praca ma byc do zrobienia zdjec na wystawke w salonie, musze sie sprzedac, to dadza mi stanowisko :) ech cala jestem w nerwach... a klientka ma 15 lat i przyjdzie z nadopiekuncza mama, ktorej nie trawie... same plusy :)
pieknie Wam wychodza te metamorfozy dziewczyny :) mam nadzieje, ze jakos dam rade jutro...
A jeżeli nie robi się przedłużki, podkłada szablon i zostaje miejsce między szablonem a pazurkiem, tzn opuszek, a nie jakaś dziura, to źle robione? generalnie nie powinno się aplikować masy żelowej bezpośrednio na skórę - może to doprowadzić do uczuleń...
poza tym robiąc zaczepkę i pod nią wsuwając formę masz większą władzę nad powstającym tunelem i kształtem, co i tak jest bardzo trudne przy stylizacji ogryzków, a przecież musimy wymodelować ten pazurek tak, aby był mega naturalny ...
kaka80 poradziłaś sobie super z rekonstrukcją :)
razi mnie tylko ten brzydki prześwit covera przy linii uśmiechu ...
ja mam na jutro zapowiedziana rekonstrukcje, na dodatek mam tylko 1,5h na wykonanie i od 5 lat nie robilam rekonstrukcji... mam stresa. Kiedys wychodzily szybko i sprawnie, ale 5 lat to duzo i dopiero wracam do formy, od miesiaca pracuje... strach mnie oblecial. Na dodatek praca ma byc do zrobienia zdjec na wystawke w salonie, musze sie sprzedac, to dadza mi stanowisko :) ech cala jestem w nerwach... a klientka ma 15 lat i przyjdzie z nadopiekuncza mama, ktorej nie trawie... same plusy :)
pieknie Wam wychodza te metamorfozy dziewczyny :) mam nadzieje, ze jakos dam rade jutro...
oj to będą ciężkie chwile , ale trzymam kciuki
zdaj koniecznie relacje jak było :)
nie jestem zadowolona z siebie ,bylo bardzo ciężko,jedne paznokcie miala płaskie i okrągłe a inne zas pagórki ,doliny ,wypukłe ogólnie tak wielkiej płytki jeszcze nie miałam,chcialam jej na początek zrobic delikatne króciaki aby sie ładnie zregenerowaly no ale chciala frencha :(:why:
No i moj ulubiony motyw - Pani z corka spoznila sie prawie pol godziny i z zaplanowanej 1,5 zostala godzina i 10 minut. Paznokcie masakra, cale skorki w ranach, oczyscilam wszystko, zamalowalam czterema warstwami odzywek i lakieru zeby przez trzy dni ich nie podjadala i umowilam sie na niedziele, bez mamy. Mamie w pozostalym czasie polozylam hybryde (wyszla niezbyt ladnie bo jak widac obgrysanie maja w genach) ale tym sposobem wybrnelam z klopotliwej sytuacji i w niedziele z rana wezme dziewczynie bez pospiechu zrobie mam nadzieje cos sensownego.
No i przynajmniej bede miala wieksza gwarancje, ze po zrobienu dzisiaj manicure masa w niedziele bedzie sie lepiej trzymala. Taka mam nadzieje.
Kaka nie narzekaj, poradzilas sobie swietnie :) a niezadowolenie z siebie samej jest zdrowym objawem :) Ja tez niecierpie takich pan, ktorym za zadne skarby nie da sie wytlumaczyc, ze na jej paznokciach french nie jest dobrym pomyslem itp. (mamusia wlasnie taka byla i tez poszla z frenchowa hybryda na pazurkach, ktorych nie dala mi skrocic ani pol milimetra, zeby mialy jednakowa dlugosc :) klient nasz pan jak mowia :)
Przychodzi do mnie jutro babka.,która swego czasu nic nie miała tylko prawie żywe mięso.
Była kilka razy i za każdym razem wracała bez trzech u lewej ręki.
Stwierdziła,że nie potrafi się oprzeć:-)
Nie wiem co jutro zobacze,bo nawet nie jestem sobie w stanie
Przypomnieć kiedy była na odnowie ostatni raz.
http://pliki.wzorki.info/images/jxKl1.jpg
No to zrobilam w koncu swoja pierwsza rekonstrukcje po 5 latach :)
wyszlo srednio, ale paznokcie byly tak otoczone opuszkiem i walami, ze po prostu nie moglam sie dopchac :) na fotce nie widac za dobrze :)
Nie krzyczcie za mocno, nastepnym razem wyjdzie mi ladniej
http://pliki.wzorki.info/images/2UrdB.jpg
el.ch dobra robota :) podejścia klientki nie zazdroszczę :)
kasiulka81
10-03-2013, 17:01
Ira świetne metamorfozy, z resztą jak zawsze :D
Na fotce przed nie wyglądają jeszcze tak źle.
Po zrobieniu wiadomo że bez porównania lepiej
Chociaż ja omijam takie zdobienia przy krótkich paznokciach
I puchatych palcach.:D
Iraa boskie pazurki :D świetnie sobie poradziłaś :)
el.ch na przyszłość nie wstawiaj pazurków w dwóch tematach bo Moderatorki cię zjedzą ;) wyraziłam opinię w metamorfozach :)
:glupek:sorki... fakt niepotrzebnie zasmiecam forum :) nie powtorzy sie :)