Zobacz pełną wersję : Pomoc dla wszystkich nowych dziewczyn i nie tylko
Dziewczyny!! Szukałam na forum czegoś na temat żółknięcia żeli. Tematów jest pełno ale w sumie nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, a to jest chyba odpowiednie miejsce żeby nie zaśmiecać forum.
Otóż używam bardzo tanich żeli... może znacie...to jakaś lipa jest "SurePromise" dopóki używałam ich na tipsie do kolorowych wzorków nic nie zauważyłam żeby żółknął.Ostatnio uczę się robić french, ćwiczę linię uśmiechu.Używam do tego covera firmy Vital, białego i przeźroczystego żelu firmy SurePromise.Sam biały żel nie żółknie.Dopiero po pokryciu go bezbarwnym robi się okropnie żółty... nie było by w tym nic dziwnego ze względu na markę i cenę produktu, ale ten żel na drugi dzień traci żółty kolor i jest taki jak być powinien, czysty i przeźroczysty! Spotkałyście się kiedyś z czymś takim?
natalia268
10-02-2011, 08:41
Jeśli chodzisz na solarium i nie zabezpieczasz odpowiednio pazurków to to główna przyczyna..
Natomiast jeśli nie korzystasz z solarium to cały problem tkwi w żelach i szybko je zmień ! :)
ewentyalnie powodem mogą być różne chemikalia.. ale obstawiam gorszą jakość żeli...
xsunnyolciax
10-02-2011, 09:38
Wiem, że akryle mogą żółknąć na solarium, ale o żelach nie słyszałam. :o bo przecież w lampie też jest promieniowanie uv, na tym to przecież polega, to znaczy wiem, że nie aż taka moc jak na solarium, no ale uv :) nigdy mi się nie zdarzyło, żeby żele zżółkły, także też obstawiam jakość żeli.
czarnyaniol121
10-02-2011, 10:33
ja tego nie pojmuje najpierw jest żólty a potem taki jak powinien byc...a sprobuj moze tak ze jak zrobisz pazura to spiłuj troche tego żółtego i zobacz czy podspodem dalej jest taki... a co do żelu to chyba biały lubi żółknąc na solarium ale nie dam sobie łapy uciac bo ja sie nie opalam :D a pozatym przeciez sa te wszyskie sun blocker czy cos takiego :D o mam
"Najwyższej jakości preparat zapobiegający żółknięciu wystylizowanych paznokci metodą żelową, jak i akrylową. Uniemożliwia przenikanie promieni emitowanych przez lampy i solaria"
czy jest coś czym mogę zastąpić cleaner? zaraz muszę zrobić pazury dwóm koleżankom a mam tylko na jedną (jedna nadprogramowo :D)
mozesz, spirytusem salicylowym:D
Nie chodzę na solarium:P Sęk tkwi w tym, że paznokcie żółkną nie po jakimś czasie tylko podczas stylizacji... pierwszy efekt jest tragiczny! Na drugi dzień jest ok. A próbowałam też piłować. Z białym się nic nie dzieje tylko z bezbarwnym. Wychodzi na to, że to wina żelu. A spotkałyście się kiedyś z tym żelem? Dzięki za odpowiedzi!:kwiatek::kwiatek:
dziewczyny, pomocy.
moja lampa robi dyskotekę, żarówki błyskają w rytm nieznanej mi melodii, myślicie, ze to lampa, czy żarówki? ale żeby tak wszystkie cztery na raz błyskały? :( w sumie nie wiem jak opisać ten problem, włączam ją, a żarówki zamiast palić się jednostajnie gaszą i zapalają się o chwila :(
(mam nadzieje, że to nie lampa, bo za co ja kupię nową ;( )
Emilia B.
24-02-2011, 14:17
a dobrze sa wciśnięte?? mogą być luźno i latać i wtedy nie styka. Albo są już zużyte. Dopiero teraz się tak zaczęło robić??
tak, dopiero teraz, zużyte nie mogą być, mam ją niecały miesiąc a robiłam do tej pory może 30 łapek w sumie. wlasnie sprawdziłam, docisnęłam i dalej to samo.
ja to mam szczęście :(
Emilia B.
24-02-2011, 15:02
hmmm to ja nie wiem...
Z tyłu lampki jest taki "bezpieczniczek", może zaczyna się psuć, trzeba go wykręcić i sprawdzić, da się chyba nawet kupić nowy, tylko musiałabyś z takim połazić po elektrycznych.
Candynails
24-02-2011, 15:25
coś w środku nie ma styku, musisz ja rozkrecić i sprawdzić, albo poprosić kogoś, żeby Ci zrobił, bo w sumie baby to lepiej, żeby się nie pchały do elektryki:skacze:
Szukałam na forum tematu dotyczącego doboru metody przedłużania do rodzaju paznokci. Nic jednak nie znalazłam... Chodzi o to, że będę miała niedługo klientkę z paznokciami cienkimi niczym papier do papierosów...kwadratowymi...malutkimi i zawiniętymi do góry:help::help:...
Jestem przerażona ;( Na początku myślałam,że jak ja skrócę i zrobię na formie to będzie ok... ale jak ja mam formę podłożyć pod taką SKOCZNIE ??? Da się tak? Czy trzeba kleić tipsa?? Z góry dzięki za odpowiedź:)
rudzia1985
24-02-2011, 16:42
Asantir, wystarczy, ze jeden kabelek jest poluzowany, naciety albo oderwany i juz jest problem, nie sadze, ze to wina zarowek ;) probonuje wybrac sie do elektryka, szybko i na miejscu powinien sprawdzic :)
dzięki dziewczyny, sprawdzę u elektryka lampkę. :)
dziewczyny, pomocy.
moja lampa robi dyskotekę, żarówki błyskają w rytm nieznanej mi melodii, myślicie, ze to lampa, czy żarówki? ale żeby tak wszystkie cztery na raz błyskały? :( w sumie nie wiem jak opisać ten problem, włączam ją, a żarówki zamiast palić się jednostajnie gaszą i zapalają się o chwila :(
(mam nadzieje, że to nie lampa, bo za co ja kupię nową ;( )
przybij piątkę!
moja też się buntuje. najpier myślałam że to przez spadki napięcia które u mnie w domku się pojawiają. jasne mogę to zrozumieć. ale jak robię sobie np o 23 paznokcie kiedy nikt nie używa żadnych poważnych maszyn to coś jest nie halo.
tata miał mi zasponsorować dwie żarówki (bo przeważnie dwie te same migają) aby zobaczyć czy to ich wina. jesli nie to pójdę za Waszą radą i będzie mi ją rozkręcać ; )
xCombination
26-02-2011, 09:29
mi tak ostatnio moja zaczęła wariować, ale tylko przy włączaniu. sprawdzałam czy są dobrze włożone żarówki i były. no i dwie się przepaliły w trakcie robienia sobie pazurków :/: i weź tu z ledwo utwardzonym żelem sobie wyciągaj z szafy awaryjną lampę :leze:
kasandra262
26-02-2011, 10:35
Dziewczyny mam pytanko jak zrobić naturalnie wyglądające pazurki? czego użyć jakie akrylki wchodzą w grę? nie chodzi mi tu o coverowe paznokcie ;)
Emilia B.
26-02-2011, 11:59
najlepiej akryl pink :) taki półprzezroczysty o naturalnym zabarwieniu płytki.... można też pomieszać troszkę covera z clearem lub takim pinkiem :)
hej, dziewczyny, czy jak przekładacie ozdoby z saszetek do pudełek, to wam tez się tak strasznie elektryzują? potem cała jestem w brokacie i uciekajacych ozdobach :( jak temu zaradzić?
Emilia B.
01-03-2011, 20:33
też mi się elektryzują dlatego kupuję w pojemniczku i już ich nie ruszam :) raz zamówiłam w dilerkach i niiiigdy więcej :D
kupiłam żel bonder, pod który nie używa się primera, czy coś się stanie, jak jednak użyję? jak go nie używam to mam wrażenie, że zaraz coś mi się zalęgnie pod żelem, nie wiem co, ale taki mam strach. albo, że odpadną. (mam strasznie chorobliwe paznokcie, łamią się, przebarwiają, mam problemy witaminowe, zdrowotne i inne pierdoły co się niestety odbija na moich pazurkach :( )
asantir ja używam primer do wszystkich żeli
mam pytanko wie ktoś w którym temacie uzyskam wskazówki jak założyć bloga?? a może nie ma takiego tematu...:huh:
kobietazpazurem
09-04-2011, 09:57
http://forum.wzorki.info/wasze-blogi/962-zakladanie-bloga-help.html bardzo prosze :)
kasandra262
09-04-2011, 12:27
Kochane kobietki chciałabym zamówić sobie wizytóweczki na stronie vistaprint http://www.vistaprint.pl/vp/ns/default.aspx?GP=4%2f9%2f2011+6%3a00%3a43+AM&GPS=1518925491&GNF=0&rd=2 aale nie wiem jak to zrobić żeby za dużo nie zapłacić , może mi któraś powiedzieć co po kolei? nie chciałabym się oszukać potrzebuję około 250 wizytówek będę wdzięczna :)
stefcia92
13-04-2011, 14:42
wie ktoraś może czy za komentarze pod zdjeciami w galeriach tez naliczana jest aktywność? Bo ja się udzielam na forum a mam coraz mniej aktywności ;/
stefcia92
14-04-2011, 06:26
a dlaczego nie moge dziękować za niektóre posty ;/? (nie dziekowałam za nie wczeniej :P)
kasandra262
14-04-2011, 06:32
Możesz dziennie 7 razy wykorzystać podziękowanie a później ci się odnawiają i chyba nie ważne za co dziękujesz :)
stefcia92
14-04-2011, 06:47
no tak ale teraz np. chcialam podziekowac dziewczyna na kolorowe pazurki .... i tym co mi cos pisaly w poscie nie moge podziekowac a wszyatkim innym moge :P i ta dam . :P
kasandra262
14-04-2011, 06:50
To nie wiem,dlaczego. Ja czegoś takiego u siebie nie zauważyłam :/:
rudzia1985
14-04-2011, 07:40
Stefcia, czasami masz tak, ze w jednym temacie masz ptaszki a w innym nie ;)
Musisz poczekac az wroca do tego tematu, przewaznie jest 24 h :)
Oczywiscie w Off Topach nie ma ptaszkow :)
stefcia92
14-04-2011, 07:52
i proszę taka głupota i jak zycie komplikuje hehe :D dzieki dziewczyny ;*
kurczę .. szukam i szukam.. gdzie się wysyła załączniki dyplomów itp..żeby dostać tytuł np. wizażystki?? już nie wiem..
A tutaj: http://forum.wzorki.info/rangi/2249-wizazystka-zgloszenia-po-range.html
KarolciaK
01-05-2011, 15:02
dla wszystkich nowych dziewczyn i nie tylko. dziewczyny jeśli nie wiecie gdzie znajduje się jakiś temat. czy już istnieje. lub są jakieś podobne tematy. tu możecie napisać o tym. zawsze możecie się zapytać a my wam pomożemy. nie zakładajcie nowych tematów tylko najpierw zapytajcie. bo robi się na prawdę bałagan na forum i szefostwo ma potem pełno roboty z przenoszeniem tematów i sklejaniem ich na forum. lepiej zapytać niż zakładać nowy temat. na pewno wam pomożemy.
nie wiem czemu, ale nie mogę pisać postów w innych tematach. mogę prosić o pomoc?
Emilia B.
01-05-2011, 15:18
a w jakim konkretnie chciałaś napisać temacie?? Bo nie we wszystkich można odrazu :)
KarolciaK
01-05-2011, 16:43
odnośnie kursów i szkoleń. Jeżeli coś będzie nie tak, to przepraszam najmocniej, ale dopiero oswajam się z tym forum :)
Emilia B.
01-05-2011, 17:08
W tych działach można pisać dopiero po jakimś czasie, nie są one dostępne dla nowych użytkowników :) Narazie zapraszam do udzielania sie w innych tematach :kwiatek:
monibeni
03-05-2011, 16:01
dlaczego nie moge nic napisac w zakładce z tematami o kursach i szkoleniach:(
wyskakuje mi takie cos:
monibeni nie masz dostępu do tej strony. Prawdopodobne powody to:
Twoje konto nie ma wystarczających uprawnień, aby przeglądać tę stronę,
Próbujesz edytować cudzą wiadomość lub wykonywać jakiekolwiek inne akcje administracyjne,
Twoje konto nie zostało w pełni aktywowane lub jest wyłączone przez administratora,
a w innych tematach pisalam i nic sie nie dzialo, o co chodzi :>
Przeczytaj post wyżej :) najwidoczniej masz za mało postów, by udzielać się w innych tematach :)
monibeni
03-05-2011, 16:25
widzialam, bo przeczytalam po fakcie, ale dzieki i tak. =]
btw. wiadomo od ilu postów mozna się już tam udzielać?
rudzia1985
03-05-2011, 16:50
Niektore dzialy odblokowywuja sie po 30 napisanych postach :)
monibeni
03-05-2011, 16:56
a mozna gdzies zaspamowac pare postow?:P bo chcialabym sie juz wypowiedziec w tamtym temacie... troche ktos nie pomyslal, zeby taka blokade robic... po co to...
rudzia1985
03-05-2011, 17:12
Po co zablokowane ? Bo tak ma byc i koniec...Nasz Szef zakladajac to forum, napisal Regulamin.
Nie rozumiem zdania - po co to ? Taki jest regulamin tego forum, naszego forum :) Niektore dzialy zawieraja tresci prywatne, z zycia wziete i jakos nie wyobrazam sobie by ktos z jednym postem komentowal w temacie, nic nie wiedzac o sprawie ;)
Dlatego niektore z nich sa poblokowane ;)
kobietazpazurem
03-05-2011, 17:22
Są to prywatne części, które można przeczytać po zapracowaniu na to.
monibeni
03-05-2011, 17:24
ja nie mam problemu z czytaniem postow, tylko pisaniem w tym konkretnym temacie, a to, ze ktos jest swiezo na forum i ma jeden post, nie oznacza, ze jest niekumaty:) dlatego uwazam, ze ktos nie pomyslal o tym, bo glupota dla mnie jest teraz pisanie jakis postow gdzies, zeby "nabic" te 30 czy ile tam trzeba i wtedy w koncu sie udzielic w temacie......
predzej uwazam, ze czytanie prywatnych z zycia wzietych postow powinno byc ograniczone dla 'nowych', niz odpowiadanie na nie. =]
wlasnie spr ten temat, w ktorym jestem z niewiadomo jakich powodow "ograniczona" i wypowiada sie w nim dziewczyna, ktora ma 1 post tylko! to chyba jakis inny problem mam, niz zbyt mala ilosc postow... :(
http://forum.wzorki.info/kursy-szkolenia/144-kursy-opinie-doswiadczenia-18.html
post Fionulki dokladnie...
i co ja mam teraz zrobic?:(
natalia268
03-05-2011, 17:31
z wiadomo jakich powodów jest od jakiejs ilosci postów ! :)
a wiesz dlaczego?
bo przychodził jakiś pracownik, pracodawca danej firmy i pisał:
'zaraszam do XXXX jest super ekstra mega. wszystko co potrzeba. bardzo tanio. szkolenia indywidualne. A po szkoleniu dostajesz złoty pędzel do akrylu/żelu' *
Oczywiscie ktos sie podpisywał jako niby kursant ale to bujda... i najzwyczajniej osoby zwiazane z dna firma robiły sobie reklame.. a chyba nie o to chodzi.. Zależy kazdemu na szczerej opini a nie wyssanej z palca, nawet jeśli miałaby być ona najgorsza.
* nic nie przytaczałam, wymyśliłam
PS Nikt nie karze Ci anbijać postów, a nawet i zabrania sie tego. Bo to jest własnie bez sensu, a nie to ze pisanie postów w danym temacie jest od ograniczonej liczby postów.;]
idziewczyna która miała jeden post pisała dawno.. od tego czasu i po tych incydentach jest wprowadzone ograniczenie
mam nadzieje ze rozwiałam Twoje wszelkie wątpliwość ;)
i ogólnie to jest forum, masa różnych tematów a nie tylko jeden o szkoleniach wiec nie wiem czemu az tak Ci na tym zalezy...
aaaa i bym zapomniała.. przeczytaj koniecznie ! -> http://forum.wzorki.info/uwagi-o-forum/3-propozycje-9.html .. 9 strone i koncówke 8 ;)
rudzia1985
03-05-2011, 17:32
Jest wiele "otwarych" tematow, w ktorych mozesz smialo napisac posty :)
Nie napisalam, ze ktos z jednym postem jest niekumaty. Chodzilo mi bardziej o to, ze jak ktos jest nowy ( dopiero co sie zarejestrowal ) to nie koniecznie moze na forum pisac wszedzie, my nie mamy i nie mialysmy z tym problemow by napisac te 30 postow ;)
"Daj sie poznac" :)
Na pewno jakis Moderator badz sam Szef odpowie Tobie na to pytanie.
A właśnie dlatego jest zablokowany, że wchodziły tam dziewczyny takie jak Ty tylko po to by zareklamować usługi "cioci Zosi" .
Jeśli nie podoba Ci się regulamin, droga wolna, są inne fora paznokciowe, niekogo nie trzymamy tu na siłę.
Przypominam również, że zaakceptowałaś regulamin, więc komentowanie reguł tutaj obowiązujących jest nie na miejscu.
KarolciaK
03-05-2011, 17:34
zwróć uwagę kiedy był pisany ten post, od tamtej chwili regulamin mógł ulec zmianie. Ja też chciałam wypowiedzieć się w tym dziale,spytałam i dostałam odpowiedź dlaczego tak jest. Przypuszczam,że to ograniczenie ma tez na celu zapoznanie się z forum i udzielanie w innych tematach. Oczywiście w taki sposób, żeby go nie zaśmiecać.
monibeni
03-05-2011, 17:42
ok, teraz rozumiem to ograniczenie ze wzgledu na robienie reklam. bardzo madrze, tylko szkoda, ze przez takich musza cierpiec Ci, ktorzy by chcieli troche prawdy napisac ;)
skoro to ograniczenie jest od niedawna, to tymbardziej rozumiem, dlaczego ta dziewczyna z 1 postem mogla sie wypowiedziec wtedy..spoznilam sie. xP
a zalezy mi akurat na tamtym temacie, bo wydaje mi sie, ze ejst najbardziej odpowiedni, nie chcialabym robic balaganu i zeby ktos musial moj post potem przenosic gdzies:)
DZIEKI :):)
natalia268
03-05-2011, 17:46
Zatem jezeli zamierzasz zostac z Nami dłuzej to napewno pokojnie doczekac możliwosci pisania w tamtym temacie.. jezeli nie doczekasz to.... przykro ;]
monibeni
03-05-2011, 18:01
samaron:
nie czaje kto powiedzial, ze ja chce cokolwiek reklamowac:||| pierwsze slysze, wiec argument zupelnie nietrafiony...
ten temat sluzy do POMOCY, wiec dlatego tutaj pisze i pytam, ale juz wiem, ze regulamin sie zmienil odkad wypowiadala sie ta dziewczyna z 1 postem, wiec juz nikt nie musi mi odpowiadac i tlumaczyc.
wszystko czaje, dzieki jeszcze raz
Monibeni moje doświadczenie na tym forum pokazuje, że świeże osoby, wypowiadające się w temacie np o kursach zazwyczaj kogoś reklamują bądź szklaują w żadnym wypadku nie jest to informacja rzetelna. Dziewczyny nasze są na tyle mądre, że rzadko dają wiarę wypowiedziom osób z kilkoma postami, doskonale widać kto się w czym udziela i co ma do powiedzenia.
Niezależnie od tego co napiszesz czytelnik wyrobi sobie własne zdanie.
A poprzez lekceważenie zasad masz na starcie minus, niestety.
AlterBea
12-05-2011, 11:47
:)
"jeśli nie wiecie gdzie znajduje się jakiś temat, czy już istnieje lub są jakieś podobne tematy tu możecie napisać o tym ..."
Poza zainteresowaniem sama stylizacją paznokci interesuję się także ich historią np. historią kształtów paznokci - np. kto pierwszy zrobił szpice, pipe itp. Jeśli jest taki temat o historii bardzo prosiłabym o wskazanie bo nie mogę nic takiego znalezc. Wpisuje tez w Google np. kto wymyślił szpice i nic. Historie tego typu bardzo mnie interesują. Wiec czy ktoś mógłby mi podać jakieś źródło (np. numer gazety poświęconej paznokciom itp.) lub gdzie mogę na forum o tym poczytać. Z góry dziękuję.
farbstift
12-05-2011, 23:01
spróbuj wpisywać po prostu: szpice, edge, pipe etc. Bo konkretnie o historii kształtów nie ma tematu, ale są osobno o poszczególnych kształtach i być może znajdziesz tam interesujace Cię informacje.
kasandra262
13-05-2011, 12:18
A ja mam takie pytanie może głupie ale pytam, gdy macie zrobić uzupełnienie zrobione przedtem na formie to ja to robicie piłujecie? jeśli tak to do którego momentu? bo do tej pory miałam na tipsie i nie widziałam żadnego problemu. Czy może w ogóle założyć nowe? pomóżcie bo nie wiem a wieczorem mam taką klientkę;(
Emilia B.
13-05-2011, 12:29
ale chodzi ci o uzupełnienie (takie tylko przy skórkach) czy o odnowe (spiłowanie 80-90% masy i nowy wzór) ??
ewelinka32
13-05-2011, 12:31
:]witam ja tez jestem nowa ,i kompletnie nie wiem nic chciala bym zeby ktos wyjasnil mi o ksmetykach i firmach kture sa naprawde dobre ,i z czym co sie laczy i co pokolei bo te nazwy angielskie mi nic nie muwia .zaczynam od zera i nie wiem co kupic czy do cwiczen na paluszku kupic jakies tansze art.czy uczyc sie juz na czyms konkretnym.dziekje za pooc dziewczynki
kasandra262
13-05-2011, 12:32
ona chciała uzupełnienie ale ma już duży odrost 7 tygodni i nie wiem czy to zda egzamin,więc pewnie odnowa, jeśli odnowa to co mam zrobić, i ile mam wziąść za taką odnowę skoro za pazurki biorę 50 zł nie mam pojęcia kurcze ale zamotałam
Emilia B.
13-05-2011, 12:37
to musisz zrobić najlepiej odnowę i spiłować materiał doi cienkiego szkieletu (chyba że będą tak odrośnięte ze po skróceniu nic prawie nie zostanie materiału to wtedy od nowa całość. Jak za nowe bierzesz 50 to za odnowę np 40-45.....
kasandra262
16-05-2011, 10:21
Mam takie pytanko nie wiecie gdzie można kupić akryl płynne srebro czy złoto? chodzi mi o takie typowo srebrny akryl mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi :P
kurcze, chyba u Asi Rozwadowskiej bylo
Akryl kolorowy 5g płynne złoto - odcień: miedziany - : : FOR - NAILS : : Wszystko czego potrzebują Twoje paznokcie (http://www.for-nails.pl/229,akryl-kolorowy-5g-plynne-zloto-odcien-miedziany.html)
Akryl kolorowy 5g płynne złoto - odcień: stare złoto - : : FOR - NAILS : : Wszystko czego potrzebują Twoje paznokcie (http://www.for-nails.pl/228,akryl-kolorowy-5g-plynne-zloto-odcien-stare-zloto.html)
Było też w charismie (typowe płynne złoto i srebro) u Ani Śledź, ale robi się nowy sklep internetowy i nie ma jak pokazać.
A ja chcę się zapytać (w ogóle nie wiem czy w temacie,ale dobra :D) bo nie wiem gdzie mogę to znaleźć, jak zrobić podpis zdjęcia, w jakim programie, chodzi mi o podpis np. Emilia B ma tak podpisane zdjęcia :D
rudzia1985
03-06-2011, 11:19
Chodzi Ci o znak wodny ? :)
http://forum.wzorki.info/ogolnie-o-paznokciach/1018-jak-dodac-znak-wodny-do-zdjecia.html
Tutaj mamy takie coś: http://forum.wzorki.info/ogolnie-o-paznokciach/1018-jak-dodac-znak-wodny-do-zdjecia-3.html#post177350
O rudzia spidi-gonzales, hihi
O tak tak, :)
znalazłam chyba ;p
O tak tak, :)
znalazłam chyba ;p
w tym linku ode mnie masz przekierowanie do postu (3 strona wątku) , w którym zaczyna się to o co Ci chodzi:P
Załozyłam temat z pytaniem w dziele metoda żelowa ale został usunięty nim dostałam odpowiedź... dla jasności forum przewertowałam na tyle na ile pozwala mi czas i to kilkoma podejściami, ale odpowiedzi nie dostałam na nurtujący mnie problem... wójek google też mi niezbyt pomógł.... więc po pewnym czasie(kilku miesięcznym dodam) załozyłam temat z opisem ale wylądował w koszu.. a więc do rzeczy po kilku dniach odchodzi mi żel z wolnego brzegu ... wiem o tym że trzeba paznokieć dobrze zmatowić... wolny brzeg zalać itd. ale nadal coś mi nie wychodzi... a więc prosze o pomoc gdzie mam poszukać rady
monibeni
06-06-2011, 14:02
Dormir: poczytaj tutaj, są tam różne problemy z żelowymi paznokciami
Metoda żelowa - Forum Paznokcie Wzorki.Info (http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/)
bo wygląda na to, że kursu nie ukończyłaś żadnego, a tam by Ci najlepiej wszystko wytłumaczyli
Kurs skończyłam ale ponad 5 lat temu... ale fundusze i inne sprawy odwlekały zakup sprzętu... teraz dopiero kupiłam... i muszę doszkolić się od nowa bo wszystko wyparowało
kasandra262
06-06-2011, 15:10
Dziewczyny a ja mam takie pytanie jak mam podłożyć szablon do pazurków zjedzonych do połowy? mam takie pazurki w czwartek robić i nie wiem jak mam się zabrać do tego zgłupiałam pomóżcie bo chyba durna jestem ale pierwszy raz takie pazurki będę robić i nie wiem od czego mam zacząć.:(
Ja robię tak, jeśli opuszek jest nisko, to przykładam formę do paznokcia, jak najbliżej, aby żel się nie wlał pod formę i pojedynczo wkładam do lampy. Wtedy i na formę jestem pewniejsza, że się nie przesunie.
Jak opuszek jest dużo wyżej /raz tak miałam/ to przedłużam sobie normalnie paznokieć na opuszku, tak o 1-2mm, delikatnie rozdzielam i podkładam formę pod to przedłużenie. Opuszek oczywiście należy przetrzeć clanerem ale nie daję primera.
Generalnie chyba lepiej przykleić tipsa, ale jak nie ma do czego...
Jeśli się mylę, to proszę mnie poprawić, też się może czegoś jeszcze nauczę ;)
http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/106-rekonstrukcja-paznokci-obgryzionych.html
Dzięki aga774, znaczy, że nie jestem taka nieuświadomiona ;)
Dopisuję:
Już się bałam, że robię coś źle, ale wszystko OK.
barbara_kawka
06-06-2011, 21:55
Załozyłam temat z pytaniem w dziele metoda żelowa ale został usunięty nim dostałam odpowiedź... dla jasności forum przewertowałam na tyle na ile pozwala mi czas i to kilkoma podejściami, ale odpowiedzi nie dostałam na nurtujący mnie problem... wójek google też mi niezbyt pomógł.... więc po pewnym czasie(kilku miesięcznym dodam) załozyłam temat z opisem ale wylądował w koszu.. a więc do rzeczy po kilku dniach odchodzi mi żel z wolnego brzegu ... wiem o tym że trzeba paznokieć dobrze zmatowić... wolny brzeg zalać itd. ale nadal coś mi nie wychodzi... a więc prosze o pomoc gdzie mam poszukać rady
problem moze byc z zelem lub jego aplikacja ( np.za grubo i sie nie utwardza za dobrze a przez to zle jest "przyklejony" do plytki i odłazi ) dużo było o tym ;) musisz sprecyzowac w wyszukiwarce... moglabys wpisać np tagi : naturalna płytka , naturalny paznokiec itp ;) gwarantuje ze cos wyskoczy tylko trzeba niestety przewertowac :)
kasandra262
08-06-2011, 10:49
Dziewczyny potrzebuję pilnie fotki gdzie jest pokazane jak podkładać szablony do stóp pod duże paluchy w celu przedłużenia ich pilnie bo mam klientkę na 17 i nie wiem jak mam to zrobić próbowałam sobie ale mi nie wychodzi pilneeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!
kasandra nozyczkami forme przytnij na prosto w miejscu jajeczka, wtedy bez problemu podlozysz forme
kochanaa
08-06-2011, 16:16
Dziewczyny ! Chyba się zaraz pochlastam szarym mydłem !! :( Szukam wszędzie żarówki 7 watt i nie mogę znaleźć nigdzie, w sklepach u mnie też nie mają ... !! Wiecie może gdzie są takie żarówki ? Bo mi kurna się spaliła i nie mam jak nabłyszczać gotowych akrylowych pazurów !! :(:(
rudzia1985
08-06-2011, 17:12
Hmmm...A wogole sa 7 Watt'owki do wymiany ? :huh:
Nie spotkalam sie jeszcze z takimi wiec Tobie nie pomoge ;)
Na allegro lub ebay'u patrzylas ?
kochanaa
08-06-2011, 19:38
Na allegro nie ma, a na ebay znalazłam teraz :D Dziękuję ;*
katarynka89
11-06-2011, 14:33
Kochane moje, mam do was romansa :D mianowicie pracuję na akrylu , ale chce rozszerzyć swe umiejętności o żel :D byłam na kursie z żelu ale to było dawno pozatym to słynny kurs na odolańskiej więc mało mi z niego zostało w głowie:D teraz jest tyle żeli jakies silikonowe, 3d, 5d i cała masa jednofazowych 3fazowych... Więc ja żyjąca w świecie akryli dusza nie wiem jak się zabrać do tych żeli :D napiszcie jakie żele na początek kupić (clear, cover, biały i jakiś kolor jeden albo 2) z racji że napewno będe ćwiczyć tylko na robie i rodzinie jakieś małe ilości 5-10ml w średniej cenie. Chodzi mi o konkretne firmy no i rodzaje żeli, budujący czy bazowy...
Przepraszam was kochane ale naprawdę jest tego tak wiele że jak zaczełam oglądać to zgłupiałam :/
farbstift
11-06-2011, 14:37
http://forum.wzorki.info/pomoc-pytania-problemy/3060-jak-powinien-wygladac-idealny-zestaw.html
http://forum.wzorki.info/pomoc-pytania-problemy/1106-co-na-poczatek.html
Metoda żelowa - Forum Paznokcie Wzorki.Info (http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/)
Z ostatnich doniesień dziewczyny najbardziej polecają Mistero Milano, Indigo i modenę.
kasandra262
13-06-2011, 23:10
A ja mam pytanie czy to się nadaje do pazurków do barwienia liquidu i czy na początek wystarczą jeśli to to?
~ARTYSTA~ FARBY DO SZKŁA farba 7x10ml + konturówka (1653328033) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/artysta-farby-do-szkla-farba-7x10ml-konturowka-i1653328033.html)
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
Kochane moje, mam do was romansa :D mianowicie pracuję na akrylu , ale chce rozszerzyć swe umiejętności o żel :D byłam na kursie z żelu ale to było dawno pozatym to słynny kurs na odolańskiej więc mało mi z niego zostało w głowie:D teraz jest tyle żeli jakies silikonowe, 3d, 5d i cała masa jednofazowych 3fazowych... Więc ja żyjąca w świecie akryli dusza nie wiem jak się zabrać do tych żeli :D napiszcie jakie żele na początek kupić (clear, cover, biały i jakiś kolor jeden albo 2) z racji że napewno będe ćwiczyć tylko na robie i rodzinie jakieś małe ilości 5-10ml w średniej cenie. Chodzi mi o konkretne firmy no i rodzaje żeli, budujący czy bazowy...
Przepraszam was kochane ale naprawdę jest tego tak wiele że jak zaczełam oglądać to zgłupiałam :/Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
Katarynko ja pracuje na kilku firmach, mianowicie raz na No Name, raz na I-Nailsach, nieraz na Golden Nails.
Jako bazę i na szkielet daję jednofazowy clear z No name, albo jednofazowy z I-Nails, następnie cover , ale nie z No Name, bo słabo kryje, kładę najczęściej z ellio,modena nails, biały daję albo rzadki z Golden Nails, albo 3D white z i-Nails, mleczny soft white-gęsty i delikatny. Nabłyszczam jednofazowym violetem z No Name.
Z I-Nails polecam, masked jako cover, jasniejszy jest pink blush, można je mieszac, białe powyżej. Nabłyszczacz w pędzelku dziewczyny polecają-ja się zawiodłam, bo mi zażółca frencza :(
Jeżeli jesteś początkująca to pewnie na tipsie będziesz, jeśli nie to polecam na formę żel z Golden Nails, strong, wymiata, ani drgnie na formie, a ładnie się poziomuje. Covera z Goldena nie lubię, nie polubiłam na szkoleniu-za blady jest i za rzadki.
Ja się nie bawię w jakieś tam bazy, bondery. Mam żele jednofazowe i zwykły primer, póki co zero problemów.
Silikonowe do naturalnej płytki-nie posiadam, nie mam zainteresowania wcale takowymi. Mam kolorówkę z No Name i I-Nails.
margo.craft
17-06-2011, 17:28
Sztynka, rozumiem, że na naturalną płytkę nie przedłużaną kładziesz te same jednofazowe żele, tak? Mówiąc, że cię nie interesują miałaś na myśli silikony czyli easy soak off? Pytam gdyż chciałam tylko wzmocnić swoją nat. płytkę dając zwykły żelik, ale odpryskuje, a na tipsach się tak nie zachowywał :-(
barbara_kawka
17-06-2011, 19:59
margo tutaj byc moze znajdziesz odp na nurtujace cie pytania :) http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/1229-problem-z-zelem-na-naturalnych-pazurkach.html
izunia2010
20-06-2011, 21:33
Hej,jestem Nowa i mam pytanie czy ktoras z Was jest stylistka paznokci z Koszalina i pracuje produktami Mistero Milano???Zobaczylam w magazynie Paznokcie kolorowe zele transparentne i chcialabym zrobic sobie takie.Z gory dziekuje za odpowiedz.
w zakładce społeczeństwo masz mape, moze akurat znajdziesz :)
Szukam i szukam i coś znaleźć nie mogę. Czy na forum opisane są gdzieś techniki zdobienia pazurków kredkami akwarelowymi? [przygotowanie, etc]
Kolorowe kredki, w pudełeczku noszę, kolorowe kredki bardzo lubią mnie....
http://forum.wzorki.info/ozdoby-na-paznokcie/5671-kredki-akwarelowe-jakie-polecacie-zdobienia-itp.html
xsunnyolciax
22-06-2011, 10:24
Hej,jestem Nowa i mam pytanie czy ktoras z Was jest stylistka paznokci z Koszalina i pracuje produktami Mistero Milano???Zobaczylam w magazynie Paznokcie kolorowe zele transparentne i chcialabym zrobic sobie takie.Z gory dziekuje za odpowiedz.
ja jestem z Koszalina, ale nie jestem stylistką paznokci :) wiem, że tu od nas z forum na pewno jest Meg19791, ale czy pracuje na mistero milano to nie wiem :)
Nie chcę zakładać nowego tematu, bo może już było, tylko ja nie znalazłam...
Jakiego kleju używacie do przyklejania cyrkonii? Jaki polecacie?
Albo inaczej, jak przyklejacie cyrkonie na zbudowanym paznokciu?
Miałam pierwszy do tipsów i na nim sie wszystko rewelacyjnie trzymało. niestety czas zrobił swoje i klej juz nie nadaje się do użytku, a nie znam firmy, bo napis się starł. Kupiłam drugi z innej firmy /inna buteleczka/ i cyrkonie odpadają po 2 dniach.
lenanails
28-06-2011, 14:09
ja zawsze na opiłowany już paznokiec przed nabłyszczaczem daje cyrkonie wczesniej w miejscu gdzie ona ma byc daje kropke żelu i pod lampe potem nakładając nabłyszczacz lekko ją zalewam ale tak by nie zakryć szlifów i się trzyma:) Mam koleżanke której trzyma sie cały miesiac a mam taką ktora juz po tyg nie ma cyrkonii ale to zalezy jak kto pracuje rękoma...ja zawsze szybko trace bo zawsze nożem zachacze:D
mi siostra mojego (kosmetyczka) poradziła, żeby na opracowany pazurek przed nabłyszczeniem przyklejać cyrkonie na klej (ten sam co tipsy) na to nabłyszczacz, do lampy i po robocie. ja obecnie używam kleju Gabrielle i naprawdę mocno trzyma, chociaż zależy to jeszcze od klientki jak się z nimi obchodzą:)
Ja też na kropelkę kleju i dopiero nabłyszczam. U tej samej klientki na starym kleju trzymały sie nawet 5 tyg i to wszyściutkie /coś kole 50szt/ a nowy klej to badziewie jakich mało. Dlatego chciałabym wiedzieć jakich klejów używacie, albo gdzie najlepiej je kupować.
Ja jestem ślepa, albo nie wiem co ;( ale nie mam pojęcia gdzie się sprwdza aktywność na forum. Proszę o bardzo dokładny opis :) Z góry dzięki
rudzia1985
03-07-2011, 22:47
Klikasz na swoj profil, tam gdzie jest miejsce na wpisanie komentarza u gory sa rozne zakladki: wpisy, o mnie, statystyki... - > system punktow i pojawia Ci sie okienko z Twoimi punktami i aktywnoscia :)
W końcu znalazłam, bo mnie to strasznie męczylo :skacze:
CYRUSS1703
04-07-2011, 21:30
Teraz już wiem najpierw przeszukać forum potem zakładać temat :P
natalia268
04-07-2011, 21:47
Dobrze że uczysz się na błędach ! :)
A ja chciałam zapytać jak mogę dodać adres mojego bloga by pokazywał się pod każdą napisaną przeze mnie wiadomością. Szukałam ale jakoś nie mogę tego ogarnąć...???
Proszę o pomoc.
Wchodzisz w panel -> edytuj sygnaturę, tam wrzucasz adres :)
Dzięki . Zaraz zajrzę co i jak ... Mam nadzieję , ze się pokapuję o co kaman...
rudzia1985
11-07-2011, 07:37
Oprocz tego musisz zaznaczyc by pokazywalo Tobie ta sygnature...
Opcja do wlaczenia np. pod okienkiem "Szybkiej odpowiedzi"
Dziękuję bardzo . Już wszystko działa jak należy :)
ajda***pazurki
15-07-2011, 18:48
hej mam problem ponieważ robię tipsyżelami jednofazowymi i wszystko jest ok a jak kładę na naturalki to żel odchodzi zwłaszcza na wolnym brzegu arobię dokładnie tak jak powinnam matuje odtłuszczam znów matuje i odtłuszczam i primer kwasowy i tak nie trzyma? pomocy
Tipsy to się robi z plastiku;)
A jak zalewasz naturalki, to musisz oprócz tego co wymieniłaś, dokładnie otulić żelem wolny brzeg, zawinąć pod spód.
Poza tym mamy tematy na forum dokładnie opisujące problem, wystarczy tylko przeczytać.
coralick
15-07-2011, 21:45
tu masz ajda :)
pozdrawiam
http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/1229-problem-z-zelem-na-naturalnych-pazurkach.html
wisienkakwspz
09-09-2011, 13:53
Dziewczynki mam pytanko - poczytałam o żelach soak off/easy off i o hybrydach i jak dla mnie to prawie to samo ;) Tematu porównawczego nie znalazłam, więc pytam tu - jakbyście chciały kupić "coś" do naturalnych pazurków i musiałybyście wybrać, to co lepsze - żele silikonowe czy hybrydy ??
barbara_kawka
10-09-2011, 11:17
hybrydy to alternatywa dla lakierow ... a easy offy sa tez do naturalnej ale ( moim zdaniem ) zeby bylo widac ze zel .... hm tak na moj chlopski rozum ;)
Z moich doświadczeń wynika, że z hybrydami jest mniej problemów (SO lubiły odpryskiwać, bo jednak czasem były za twarde do miękkiej naturalnej) oraz są zdecydowanie wygodniejsze w stosowaniu.
DiamondShine
17-09-2011, 08:54
a ja mam pytanie niektore dziewczyny jak pisza posty maja podpis np wyswietla sie link do bloga czy jakis obrazek. szukam od wczoraj u siebie w ustawieniach, zeby tez zrobic i nie moge znalezc;(
rudzia1985
17-09-2011, 10:52
Profil > Edytuj sygnature > tu wybierasz co chcesz np. tylko podpis w polu pisania lub zdjecie ponizej do wybrania w odpowiednim rozmiarze > zapisujesz :)
Pozniej jak piszesz posta to pod polem "Szybka odpwiedz" masz napis " Pokaz Twoja Sygnature" zaznacz i powinna sie pojawiac przy kazdym napisanym Twoim postem :)
DiamondShine
17-09-2011, 11:04
dziekuje bardzo za pomoc :przytul:
czornula
12-10-2011, 13:31
o masarka jestem tu od wczoraj i kroczek po kroczku czytam wszystko po koleji ;) i mam tkai natlok informacji ze moja glowa chce wybuchnac dlatego wszystko spisuje na karteczkach ale do rzeczy moje pytanie jest takie jakis czas temu olgadam o pazurkach zelowych krok po kroku i tam bylo ze kamuflaz byl nakladany kawalek od skorek pozniej droga wastrwa tez a jak clear nakladalam tam pani bez odstepu tak ma byc czy nie ? Chyba strasznie chaotycznie to napisalam i jak narazie nic nie znalalzam na tem temat mozlwie ze nei doszlam jeszcze do tego tematu.
Ps. Jestescie wspaniale to foum to istna kopalnia wiedzy mozna sie tu wiele wiele nauczyc:skacze::ok:
natalia268
12-10-2011, 13:50
jak to bez odstępu ? nie rozumiem...
czornula
12-10-2011, 14:02
hmm kurde jak to wytlumaczyc :( ooo wiem ta Pani kamuflaz naklada na pazurka tak ze wygladal jak byl by odrost pozniejk druga warstwa tak samo i clear juz bez tego ''odrostu''
chyba chodzi o to ze pani zrobila odstep miedzy skorkami zeby ich nie zalac a potem nablyszczacz dlała blizej skorek, tak??
czornula
12-10-2011, 14:58
a co do skorek tak dokladnei tak zrobila odstpe zeby ich nei zalac a pozniej dala nie nablyszczasza tylko zel jednofrazowy przejzroczysty pozniej pilnikiem opracowlaa pazurka i dobiero nablyszczacz
ja nie jestem zelowa, ale na tylko co mi sie wdaje...to wlasnie zaczela dalej od skorek zeby ne bylo zapowietrzen, to wplywa na wytrzymalosc pazurkow, potem dal ten zel jednofazowy blizej bo wiadomo ze nie mozla zrobic pazurkow do "połowy";)
rudzia1985
12-10-2011, 15:33
Ja tak robie, ze "przykrywam" cover...Jak bedzie mi sie zapowietrzac to tylko ten odstep miedzy clearem a coverem i w praktyce wlasnie tak sie dzieje....
Z tym, ze staram sie cover cieniowac, zeby przy skorkach byl prawie niewidoczny ( ale cienko mi to idzie :P ) wiec jak nalozysz na niego pozniej clear to roznicy nie widac :)
czornula
12-10-2011, 15:49
conieco zrozumialam ;) czyli kamuflaz zawsze trzeba nakladac troskszke dlalej od skorek zeby nei bylo zapowietrzen? a w ogle nei jestem pewna czy w dobrm temacie pisze jak nie to krzyczec na mnie prosze jestescie kochane :kwiatek:
Tutaj mamy o zapowietrzeniach, poczytaj ;)
http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/331-podchodzenie-powietrza-pod-paznokiec.html
czornula
17-10-2011, 15:17
pomocy mam pytanie szuakalm wsumei w tematach o rozych osobach wystawiajacych pazurkowe rzeczy na allegro nie znalalzma takiego temaut a nei chce zaladac nowe dlatego tu prosze o rade a mianowicie czy ktos zamawial u tej osoby ? natknelam sie na nia przypadkiem bo ma podobny login jak ja ;) ale jak sprawdzilam to zlych cen nei ma tylko wysyla z zagranicy niestety ;/ co o tym myslicie ? Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy (http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=14339592)
barbara_kawka
18-10-2011, 09:55
czornulko zajzyj tutaj a napewno znajdziesz jakiegos dobrego dostawce w polsce ;) Sprzęt do przedłużania paznokci - Forum Paznokcie Wzorki.Info (http://forum.wzorki.info/sprzet-do-przedluzania-paznokci/)
:macham:Cześć. Mam na imię Karolina i też jestem nowa.Szczerze mówiąc fajne to forum ale dziewczyny mają rację, ze można się trochę tu zgubić. :placz: Może by trzeba pomyśleć o zrobieniu małego porządku :] ale fajnie, że zawsze ktoś odpowie :skacze:
barbara_kawka
18-10-2011, 12:34
kochana kk ;) porzadek jest jak najbardziej tylko jest mega duzo tematow i pewnie dlatego ciezko wam sie odnalesc ;) zapraszam do korzystania z wyszukiwarki ktora znajdziecie w prawym gornym rogu ;) wpisuje sie slowo ktore chcemy wyszukac i enterek ;)
katarynka89
18-10-2011, 18:06
gdzie znajdę jak sie robi frencz żelowy na formie z coverem ?? szukałam w filmikach ale oglądam i oglądam i albo tandeta albo na tipsie albo bez covera a ja nie wiem czy tak jak w akrylu najpierw jajko coverowe sie robi a potem końcówkę czy jak ?? i czy wystarczy cienka warstwa covera a budować przeźroczystym czy coverem budować ??
rudzia1985
18-10-2011, 18:11
Katarynka, wg Twojego uznania...
Moze lepiej zrob sobie pierw szkielet akrylowy i dalej zelem > jajo z covera > koncowka > budujacy > nablyszczacz ? :)
Ja ostatnio klade na caly pazur cover, przemywam, lekko matuje i na to bialy i pozniej cala reszta...
katarynka89
18-10-2011, 18:15
czekam na próbki i będę robić każdego pazura innym patentem :D aż znajdę swój :D
rudzia1985
18-10-2011, 19:33
Pewnie, probuj :)
Ja robie w ten sposob, a no masz tu tez zel na formie :P Ęëóá Íĺéë Ěŕńňĺđîâ - NailClub� (http://www.nailclub.ru/forum/showthread.php?t=23249)
katarynka89
18-10-2011, 21:48
dzieki za linka :D dopiero teraz udało mi się zarejestrowac na tym forum :D ehhhh siedzę i podziwiam :O
rudzielec
19-10-2011, 13:07
katarynko, ja na formie robie tak ze najpierw szkielet normalnie zelem potem calosc coverem potem koncowka biala i buduje czystym, ale jak czasem zrobie najpierw jajo coverem to faktycznie juz samo sie coverem buduje w tym miejscu. ze pozniej tylko niewiele musze dac cleara zeby zbudowac do konca.
czornula
20-10-2011, 12:24
to niestety znowu ja wiem ze napewno jest temat odnosnie problematycznej plytki glownei chodzi mi o naturlaki z tak zwanymi '' gorami i dolinami '' i wydaje mi sie ze przegladajac forum trafilam na takim temat a teraz roznymi sposobami probowlaam go znalesc i nie dalam rady pomozecie ? tylko linka bym prosila jak mozna :love::kwiatek:
nie wiem czy dokładnie o to chodziło, ale proszę
http://forum.wzorki.info/choroby-paznokci/23-choroby-paznokci.html :)
czornula
20-10-2011, 16:41
nie nietety nie to :( hmm jak to napisac moze tak kolezanka na swoim naturalku ma '' góry i doliny'' i sie tak zastanawiałam jak to trzeba zrobić zeby sie tips trzymał takiego naturalka bo watpie ze po zwykłym zmatowieniu bedzie sie trzymał jak dalej beda te '' góry i doliny '' myslalam tez zeby polozyc zel jednofrazowke na tego naturalka zmatowic go i wtedy dopiero tipsa ale nie mam zielonego pojecia czy to by sie trzymalo w gole ale co z bonderem ( ja go zawsze uzywam) jego sie daje jako pierwsza warstwe a moja wtedy by byla juz druga
malinowa
20-10-2011, 17:25
bonder dajesz na zmatowionego pazurka, tego z górami i dolinami, dajesz następnie budujący czy jednofazówkę i po utwardzeniu piłujesz do równości, potem klej i tips, czytałam gdzieś, że tak można zrobić, chociaż nie wiem czy się sprawdzi,
ja ci polecam podłozyć szablon i zbudować pazurka, to najlepsze rozwiązanie, po co kombinować z tym tipsem
czornula
20-10-2011, 19:37
ja wlasnei myslaam zeby to zrobic podobnie jak ty piszesz tylko myslaam ze na te gory doliny bonder grubiej ( ale wsumei on ma rzadka konsystencje hmmm ) i jego zmatowic zeby wyrownac pazurka eh jestem poczatkujaca j i swoja pzygotde zaczelam na tipsach i najlierw chce to opanowac a pozniej w przyszlosci przerzucic sie na szablon wlasnei czytalam o tym ze tak mozna tylko sie zastanawiam czy to zda egzamin w gole
malinowa
20-10-2011, 19:42
ale z tipsem masz więcej roboty, poczytaj temat jak prawidłowo podłożyć szablon i spróbuj, chociaż na tym jednym problematycznym pazurku, na pewno sobie poradzisz po przeczytaniu tego tematu
czornula
20-10-2011, 20:50
czytac czytalam ale jednak bezpieczniej bedzie mi stawiac male kroczki ;) ja swoja przygode zaczelam w maju dopiero i to kursem na ktorym mnie oszukali wiec teraz powolutku ucze sie sama napewno do szablonow dojde jak narazie leza sobie spokojnie i czekaja na swoja kolej ale puki mi sie lapka nie wyrobi to zostane przy tipsach
wisienkakwspz
21-10-2011, 12:25
czornula a ja mimo wszystko radziłabym ćwiczyć z szablonami, bo tak nauczysz się na tipsie, a potem jak będziesz chciała przejść na szablon to nauka od nowa ;) Ale Twój wybór ;)
czornula
21-10-2011, 13:19
wisienka wsumei chyba masz racje ale jesli chodzi o szablony to chyab jak narazie bede cwiczyc tylko na sobie ;)
malinowa
21-10-2011, 13:21
widzę, że się bronisz przed tymi szablonami, a są o niebo lepsze od tipsów, spróbuj to nie takie trudne jak ci się wydaje
czornula
21-10-2011, 14:11
hehe bronie bronie dlatego ze nei mam jeszcze takiej wprawy w lapkach ale napewno spróbuje :kwiatek::love:
malinowa
21-10-2011, 14:18
próbuj próbuj, a przekonasz się, że forma jest o wiele lepsza od tipsa, wybierając tipsy utrudniasz sobie życie, wiele dziewczyn ci to tu powie, ja cię zachęcam do przedłużania na formie:)
wisienkakwspz
21-10-2011, 20:29
hehe malinowa mam takie samo zdanie ;)
czornula
21-10-2011, 20:34
ja nawet wizualnie widze ze formy sa wygodniejsze i napewno robiac na tipsach dokladam sobie pracy bo wiem ile mi czasu schodzi zeby odpowiedzio dobrac tipsa skrocic opilowac no ale napewno sprobuje :) ;)
kasandra262
22-10-2011, 06:10
czornula radzę ci to samo co dziewczyny , ja też zapierałam się że nigdy na szablonie tylko na tipsie będę robić ale spróbowałam i moje tipsy leżą w pudełeczku juz jakiś czas i wcale ich nie używam, skończył się problem z różną długością coverka na tipsie nie masz żadnej miarki i wychodzą jak chcą, na prawdę polecam na poxczątku jest ciężko ale potem pysznie po prostu :)
zuziajanosz
22-10-2011, 12:53
Dziewczyny gdzie lub kto mnie nauczy dobrze pracy z szablonami, chodzi o doszkolenie, najlepiej na SPN, mogę miec swoje produkty żeby wyszło mniej za szkolenie.
Normalnie kosztuje 300zł a jak dla mnie to troche dużo.
Bede wdzieczna za pomoc.
Okolice Wawy lub sama Wawa.
czornula
26-10-2011, 22:44
przekonalyscie mnie kochane jutro jeden bo jeden pazurek ale bedzie robiony na formie bo mam jeszcze maly odrost ale za bardzo mnie nakrecilyscie i chce sprobowac;p
malinowa
27-10-2011, 12:45
to do dzieła czornula i napisz jak ci się robiła na formie
czornula
27-10-2011, 13:44
po zmarnowanych 20 formach i wscieklosci siegajacej wrzenia wulkanu sobie odpuscilam a spilowalam stare opazurki wiec musialam je zrobic na tipsie buuuuu :placz:;(:wstydek::wstydek::wstydek:
malinowa
27-10-2011, 15:25
a co ci nie wychodziło? z czym miałeś największy problem?
czornula
27-10-2011, 16:12
podlozyc forme podlozylam ( wydawalo mi sie ze dobrze ) :skacze: noale jak ja chcialam sciagnac to schodzil tez zel i tak w kolko no i niestety nerowo mnei trafic chcialo i dalam sobie spokoj ;p mi chyab tak jak jakiemus matolkowi trzeba zdjecie po zdjeciu kroczek po kroczku ;p a takiego czego nei znalalzam ale nie mowie ze to jest moje ostatnie starcie co to to nie ;):kwiatek:
rudzia1985
27-10-2011, 16:30
Moglas wstawic foteczki. Na pewno dziewczyny pracujace na formach by Tobie podpowiedzialy co i jak...Ostatnio Paulka w temacie http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/332-wszystko-o-formach-szablonach-prawidlowe-podlozenie-instrukcje-itp-37.html wstawiala zdjecia z podlozeniem formy ( ostatnia strona w polowie ) :)
czornula
27-10-2011, 17:03
wiem wiem caly temat o formach przeczytalam i dalej jakos mi to nie idzie :( ale jak narazie sie nie poddam :D
malinowa
27-10-2011, 17:54
to może nie ściągaj szablonu zaraz po zrobieniu szkieletu tylko buduj dalej pazurka , sciągniesz później i nic się nie złamie, spróbuj w ten sposób:]
rudzielec
27-10-2011, 18:37
albo! źle ściągasz forme, ja jak ściągam to ten cały wolny brzeg jakby zwijam, dwa boki łącze z sobą i żel normalnie odchodzi. tzn nie wolny brzeg tylko forme pod nim:D
natalia268
27-10-2011, 19:50
o szablonach rozmawiac w temacie o szablonach ! :P
czornula
28-10-2011, 12:42
no nic kochane tu nie bedziemy rozmawiac bo beda krzyczec na nas ( maja racje :):* ) ale ja sie nei poddam i dzieki za slowa otuchy :kwiatek:
anetka12787
30-10-2011, 11:27
Hej dziewczyny.!! :)
Jestem tutaj nowa i zaczynam zbierać potrzebne informacje.
Interesuje mnie jak zrobić/uzupełnić odrost paznokci robionych wcześniej żelem na tipsie krok po kroku. Piszę o tym tutaj bo nie wiem gdzie mogłabym to znaleźć , a tak jak dziewczyny wczesniej pisały, żeby nie narobić bałaganu :D:P
Liczę na waszą odpowiedź ^_^:macham:
malinowa
30-10-2011, 11:44
http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/1028-odnowa-paznokci-zelowych.html tu masz temat o uzupełnieniu i odnowie
anetka12787
30-10-2011, 12:00
plushak i malinowa DZIĘKUJĘ !! :przytul::przytul:
anetka12787
09-11-2011, 08:34
Witam.!
Dziewczyny mam poważny problem. Wczoraj zrobiłam swoje pierwsze paznokcie koleżance ale coś poszło nie tak. przejście między paznokciem na naturalną płytką jest bardzo widocznie. Nie wiem dlaczego. Czy to wina żelu budującego (róż) czy moja. Proszę o waszą pomoc ;(
Tutaj wypowiedzą się na pewno fachowo stylistki z większym doświadczeniem niż ja.... a na moje oko to trochę słabo widać ale na ostatniej fotce ,bliżej macierzy jest jakaś kreska i to chyba na każdym, chyba o to Ci chodzi....może za grubo dalas zelu i bardzo sie różni i dosyć za daleko od macierzy jesli żel konczy sie w tym miejscu albo ja słabo widzę:)
natalia268
09-11-2011, 08:59
Nie zniwelowałaś granicy pomiędzy naturalnym paznokciem a tipsem. Musisz to spiłować, by granica była niewyczuwalna. A po drugie używmy covera :)
Na początek zapraszam tu : http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/879-zakladanie-tipsow.html
Myślę, że po przeczytaniu wyłapiesz błędy :)
Emilia B.
09-11-2011, 08:59
a czy opracowałaś tipsa?? bo wydaje mi sie ze nie :)
musisz jeszcze popracować nad budową - na forum w dziale "przedłużanie paznokci" znajdziesz wiele cennych informacji :) jak coś pytaj śmiało :)
Nie wziełam pod uwage ,że to na tipsie hehehe ( ja robię na szablonach )
anetka12787
09-11-2011, 16:01
natalia268 (http://forum.wzorki.info/members/953-natalia268.html) wydawało mi się że przy paznokciu to przejście było niewyczuwalne ;/ ale jak widać jeszcze duuużo muszę się nauczyć.
Nefra tak to są paznokcie robione na tipsie.
Dziewczyny to w takim razie jak ja mam niwelować to przejście ? całego tipsa czy tylko ten kawałek który łączy się z naturalną płytką paznokcia?
A co do tego COVERU to jaki i za ile mam sobie kupić ??
malinowa
09-11-2011, 16:27
anetka, tipsa matowisz po przyklejeniu całego i na łączeniu tipsa z naturalną płytką spiłowujesz tipsa tak żeby zrównał się z naturalną płytką, piłujesz po tipsie, nie po paznokciu, budowa strasznie kuleje, są za szerokie, za gruba końcówka, za płaska linia uśmiechu, krzywa c też do poprawy,
co do covera to musisz zwrócić uwagę na to, żeby był kryjący w 100%, lepszy gęsty, żeby się nie rozlewał, może ten sklep akcesoria tipsy paznokcie gliwice - Modena Nails - Żel Cover, Kamuflaż, Maskujący 15g (http://www.modenanails.pl/Zel_Cover_Kamuflaz_Maskujacy_15g-33.html)
no i polecam poczytać tematy, które dziewczyny ci poleciły, próbuj też sama szukać tematów w których znajdziesz to co ci potrzeba, na forum jest wszystko, wystarczy przeszukać
natalia268
09-11-2011, 16:30
Jeden temat podałam wyżej, tam znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie, a co do covera http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/290-cover-kamuflaz-prosze-o-pomoc.html ... a nastepnym razem używaj opcji SZUKAJ :) w prawym górnym rogu
Kurcze pogubiłam sie z paroma rzeczami...
Pyt. 1 czy na naturalną płytke zwykły żel moge też dawać? Bo niby na naturalną są silikonowe ale jednak jak sie na szablonie robi to i tak jakby na naturalną płytke sie dawało żel wiec chyba da rade? W silikonowe chce sie zaopatrzyć ale dopiero jak sie troche odbije z pieniążkami...
Pyt. 2 ozdoby wtapiam w pierwszą warstwe po podkładowej, a jak robie kolorowy żel to najlepiej dać jako przedostatnią warstwe i na to jeszcze cienko clearem przed glossem tak? Tylko jak zatapiam ozdoby na kolorowym to chyba i tak musze wszystko dac jak najwcześniej wiec przy odnowie i tak sie napiłuje tego koloru. Dobrze rozumiem?;>
P.S. Ja mam z allepaznokci Cover i taki troche rzadki mi sie wydaje :/: Ale daje na pół minutki do lampki żeby mi sie nie rozlewał i robie dalej co trzeba i potem normalnie jak dam ozdoby naprzykład to na te 3 minuty :)
czornula
09-11-2011, 17:40
tusia ja neistety nei pomoge tu trzeba specjalistki od szablonow ja jeszcze z tym walcze a co do kolorowego frencza to nei za bardzo rozumiem ? ja daje na cower ozdoby i jest wszystko ok
Chodzi mi o to jak daje kolorowy żel na całą płytke i na to jakąś ozdobe :) Ale juz wszystko wiem :D
rudzia1985
09-11-2011, 20:13
Tusia90 ale mamy opcje szukaj...Nie idziemy na skroty, nie leniuchujemy i nie pytamy o rzeczy, ktore juz sa na forum m.in. ( przykladowy temat ) http://forum.wzorki.info/ozdoby-na-paznokcie/160-wtapianie-ozdob.html
Sa dzialy np. Metoda zelowa i tam sa tematy dotyczace zelu...
Tusia90 ale mamy opcje szukaj...Nie idziemy na skroty, nie leniuchujemy i nie pytamy o rzeczy, ktore juz sa na forum m.in. ( przykladowy temat ) http://forum.wzorki.info/ozdoby-na-paznokcie/160-wtapianie-ozdob.html
Sa dzialy np. Metoda zelowa i tam sa tematy dotyczace zelu...
Wiem wiem, pogubiłam sie tylko od natłoku informacji ;) Dobrze wiem, że ozdoby wtapiamy na pierwszą bądź drugą warstwe. Przeczytałam też że w przypadku nakładania kolorowego żelu na cały pazurek, większość nakłada go na warstwe budującą i pokrywa przed opracowaniem pazura warstwą clearu ;) Chodziło mi tylko o to co w przypadku gdy na ten kolorowy dajemy jeszcze ozdoby. Ale wydedukowałam że postępujemy tak jak w przypadku gdyby to nie był kolorowy żel.
Na skróty nie ide, broń Boże. Forum czytam codziennie od dobrych dwóch tygodni ;) Ot pokręciły mi sie te 2 rzeczy. Jeśli nie powinnam o to pytać tutaj to przepraszam :)
czornula
10-11-2011, 12:31
nie no powinnac pytac jesli czegos nie wiesz mi tez troche czasu zajelo az sie tu odnalazlam i dziewczyny meczylam na okroglo tam gdzie nie powinnam tylko czasami lepiej jest korzystac z opcji szukaj bo jak zjajdziesz temat o ktory ci chozi dowiesz sie wiecej niz potrzebujesz :)
Tusia - ja tez jeszcze ciągle szukam jak coś mi trzeba...:przytul:
dziewczyny za cholerę nie mogę ukryć tekstu.dlaczego?
xsunnyolciax
23-11-2011, 17:44
Sandrus, tu jest na ten temat http://forum.wzorki.info/uwagi-o-forum/6140-jak-ukryc-tekst-zdjecia.html poćwicz ;)
mam pytanie może się powtórze a może jestem jakaś tępa ale nie wiem...
napisałam kilka postów i teraz kompletnie nie mogę ich znależć czy jest jakaś zakładka typu- moje posty?? żebym mogła kontrolować ewentuyalne odpowiedzi innych na temat gdzie zawierałam głos??
pewnie teraz napisze i znów do tego nie wróce ;p :haha:
rudzia1985
04-12-2011, 20:05
Klikasz na swoj nick, wybierasz Zobacz profil publiczny, pojawia Ci sie profil, pod zdjeciem masz opcje do wybrania m.in. Wpisy O Mnie Statystyki itd.
Klikasz na Statystyki i tam pierwsze dwa linki dotycza postow i watkow jakie napisalas i gdzie :)
rudzia ... dziękuję bardzo :) napewno będzie łatwiej ;) :kooffa:
czesc! jestem tu nowa i kompletnie zielona, jak mam założyć album gdzie bede wklejać własne prace?
Prosze o pomoc!:))
---------- Dodano o godzinie 16:02 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:57 ----------
juz znalazłam gdzie ale wyświetla mi sie coś takiego :
"makos nie masz dostępu do tej strony. Prawdopodobne powody to:
Próbujesz edytować cudzą wiadomość lub wykonywać jakiekolwiek inne akcje administracyjne,
Twoje konto nie zostało w pełni aktywowane lub jest wyłączone przez administratora,"
dlaczego?:(
rudzia1985
05-12-2011, 20:12
Zeby zalozyc album musisz miec min. napisanych 30 postow.
makos wypadałoby żebyś na początek zapoznała się chociażby z tymi działami:
UWAGI o Forum - Forum Paznokcie Wzorki.Info (http://forum.wzorki.info/uwagi-o-forum/)
Przywitaj się - Forum Paznokcie Wzorki.Info (http://forum.wzorki.info/przywitaj-sie/)
misia662
06-12-2011, 10:05
:)Dziewczyny jestem tu nowa i kompletnie nie mogę się odnaleźć, ale wszystkiego się tu dowiedziałam.Dziękuje
Kochane a ja mam takie pytanie.
Do tematu
http://forum.wzorki.info/humor/3158-czego-ludzie-nie-wymysla.html
wkleiłam link kierujący do osoby,która robi to co robi(w skrócie "żeluje tipsa,zdobi na życzenie i wysyła w cenie 19zł...")
Wkleiłam,bo nie widziałam w tym nic złego.Jest to jej strona,którą w necie reklamuje.
Pojawiły się komentarze no trudno żeby się nie pojawiły tym bardziej w takim miejscu jak tu na forum.
Dlaczego wiec zostało to skasowane?
poniewaz nie wysmiewamy sie na forum z innych osob probujących swoich pazurowych sil :)
Rozumiem:)
Ale z tego co się zorientowałam to ona ma 12 lat doświadczenia:)
Wiec co jak co,ale początkująca nie jest hehe
Przepraszam:)
ingusia_sz
19-01-2012, 13:12
wejdź w interesujący cię temat i zaznacz włącz subskrypcje dla tego wątku
http://dl.getdropbox.com/u/138074/wzorki.info/img/instrukcje/subskrypcje.jpg
ewentualnie pisząc odpowiedź na dany temat na dole masz opcję do zaznaczenia "subskrybuj ten temat"
dzięki dzięki dzięki a to ja niekumata :) sorki limit na przycisk dziś wyczerpałam
i dziękuje również za taki wątek a to przeglądam już trzeci dzień i jakoś nie zawsze mogę znaleźć to co szukam, jeżeli można prosić nakierujcie mnie na wątek o kamuflażu
dzięki i przepraszam jeżeli się powtarzam :kwiatek:
Tutaj mamy temacik o coverkach: http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/290-cover-kamuflaz-prosze-o-pomoc.html
Witam! Dopiero się u was pojawiłam i muszę przyznać, że jestem w szoku działającym tak profesjonalnie forum:-) Pogratulować tylko prowadzącym:-)
Dopiero raczkuję w temacie zarówno pazurków jak i korzystania z waszego forum, mam więc pytanie. Gdzie mogłabym znależć temat na którym byłyby porady dotyczące zakupu sprzętu - chodzi mi tu głównie o lampę i wybór odpowiednich żeli. Szukam, szukam i znależć tego nie mogę.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz:-):)
Witamy Jezabel, dziękuję w imieniu ekipy tzw zarządzającej, ale wiesz to nasi ludzie tworza forum, my tylko to układamy w półeczki ;)
tutaj znajdziesz podpowiedzi:
http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/230-lampa-uv-zakup-lampy-uv-led.html
http://forum.wzorki.info/sprzet-do-przedluzania-paznokci/1364-gotowe-zestawy-z-allegro-co-o-tym-myslicie.html
http://forum.wzorki.info/pomoc-pytania-problemy/3060-jak-powinien-wygladac-idealny-zestaw.html
a ja mam takie pytanie, czy istnieje możliwość zmiany swojej publicznej nazwy? tzn z mysiula na inny?
DiamondShine
24-01-2012, 13:08
jest mozliwy ;) ja mialam zmieniny ale musisz napisac do szefostwa ;)
natalia268
24-01-2012, 14:17
Teraz nicki są zmieniane jak sie ma poważny powód. Ale ogólnie niechętnie, chyba ze nickiem by było Twoje imie i nazwisko, nazwa salonu albo cos konkretnego. Trzeb a zawsze przemyslec wybór loginu..
Pomóżcie, bo albo ja niw umiem, albo nie idzie...
Chciałabym wyłączyć powiadomienia e-mail przy subskrypcjach, jak to zrobić?
A może odgórnie mnie któryś Admin poratuje? Czyszczenie skrzynki to męczące zadanie przy tej ilości postów...
W panelu kontrolnym (zakładka za górze strony) po lewej masz na dole subskrypcje tematów oraz mozliwości powiadamiania.
Tam możesz sobie ustalić co chcesz i w jakiej częstotliwości.
W tej chwili wyłączyłam, żebyś miała spokój ;) i sama sobie pozaznaczała ew. co chcesz śledzić, jakby co wal na pw ;)
catalina1412
08-02-2012, 17:24
Witam! jestem tu nowa ,nie wiem czy temat byl poruszany dlatego pisze tutaj ,zeby sie czegos dowiedziec w temacie czy lepsze jest nakladanie zelu warstwami ,czy lepiej nalozyc jedna wieksza ilosc i nastepnie ja rozprowadzic po tipsie, i jeszcze jedno moze ktos sie orientuje gdzie moge znalezc jakis filmik instruktazowy w ,ktorym moge zobaczyc jak dobrze nalozyc zel .Dzieki bardzo ,pomozcie!!!
rudzia1985
08-02-2012, 18:33
Prosze uprzejmie, caly dzial poswiecony metoda zelowa >
Znadziesz tam filmiki - kpk, kolejnosc nakladania itp. sprawy :)
Co do nakladania > zalezy jakim zelem pracujesz i co chcesz zrobic na paznokciach. Sa zele 3 fazowe czyli trzy rozne zele do nakladania warstwami w swoich kolejnosciach i 1fazowy - robisz nim wszystkie warstwy ale poczytaj dzial a znajdziesz na pewno odpowiedzi na swoje pytania :)
anetek86
16-02-2012, 14:00
szlak mnie już trafia bo nie wiem co zrobić pomóżcie próbuje coś wpisać w dziale warsztaty i ciągle taki komunikat:
nie masz dostępu do tej strony. Prawdopodobne powody to:
Twoje konto nie zostało w pełni aktywowane lub jest wyłączone przez administratora,
---------- Dodano o godzinie 14:00 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:59 ----------
a wcale nie edytuje cudzej wiadomości. Zaakceptowałam regulamin itp. nie wiem co jeszcze mam zrobić. :(
W tym wypadku punkt pierwszy, nie masz wystarczających uprawnień.
Osoby z małą ilością postów mają ograniczenia szczególnie w działach kursy i szkolenia oraz ogłoszenia.
nie wiem jak tutaj otworzyc swoj album na profilu? chodz epo forum juz jakies dobre 2h i nie moge nigdziue znalesc, help? chyba ze mam jeszcz emalo postow ale tak mnie to pochlonelo iz nie jestem wstanie o tym msylec hehe:P
rudzielec
21-02-2012, 08:17
tak tak, masz zbyt mało postów kochana:)
rudzia1985
21-02-2012, 15:18
Tush, zapraszamy tutaj > http://forum.wzorki.info/rangi/62-rangi-obowiazujace-na-forum-wzorki-info.html
Witam,ja tez jestem nowa i bardzo zielona,nie wiem jak wgrac zdjecie pod moim nickiem,szukam,szukam i patrze i nic nie znalazlam,a mam brzydki znak zapytania zamiast zdjecia
na samej górze strony masz zakładkę "Panel", otwórz ją i pokaże Ci się twój panel. Po lewej stronie masz "Twój panel kontrolny", trzecia od góry zakładka to "Edytuj zdjęcie profilu" klikasz i pojawi Ci się okienko. Tam masz do wyboru skąd chcesz wgrać zdjęcie.
luska102
13-03-2012, 08:22
Jak chce napisac Post to mnie wywala z wzorkow,dlaczego?
rudzia1985
13-03-2012, 18:02
Moze masz cos z przegladarka, jakiej uzywasz ? :)
Jak masz FireFoxa to wejdz na gorze na Narzedzia i dalej > Opcje > Prywatnosc > Usun wszystkie ciasteczka, powinno pomoc :)
Z tym, ze tam gdzie masz zapamietane hasla to Ci sie usuna, bedzie musiala wpisac na nowo i zapamietac.
Proponuje taki proces robic co kilka tygodni.
luska102
22-03-2012, 20:13
Znow nie moge na pw Pisas bo mnie wywala:(
rudzia1985
22-03-2012, 21:48
A zrobilas tak jak Tobie wyzej napisalam ? :)
hej dziewczyny przeżyłam horror!! dwa dni temu. otóż popsuł mi się dysk więc mąż wgrywał system od nowa, tym samym skasowały mi się ciasteczka, a nie mogłam sobie przypomnieć hasła na forum. Przez 2 dni próbowałam odzyskać hasło, ale niestety system mi go nie wysłał, założyłam nowe konto, ale nie dostałam weryfikacji na email męża, a z konta nie zweryfikowanego nie mogłam nic do was napisać. proszę powiedzcie mi jak to możliwe, że nie wysyła się na email przypomnienie hasla??
(na szczęście jakimś cudem po setnej próbie przypomniało mi się hasło)
Zdaje się, że poczta na wp nas nie lubi i odrzuca mejle od nas, stąd też kłopoty z otrzymaniem potwierdzenia przyjęcia pracy konkursowej czasami.
W takich wypadkach najlepiej do nas na gg pisać :)
niestety nie mam Twojego gg Sami:(
kotuś w moim profilu jest, zapisz sobie ;)
ok dziękuję zapiszę na gg:*
gosiaczek00061
01-07-2012, 22:33
witam, mam pytanie jak stworzyć swoj album na własnym profilu ????
PANEL(na samej górze)->po prawej stronie masz TWÓJ PANEL KONTROLNY i tam masz OBRAZKI I ALBUMY klikasz i powinno być dodaj album;) mam nadzieje,ze dasz rade:))
natalia268
02-07-2012, 08:06
tylko... : http://forum.wzorki.info/rangi/62-rangi-obowiazujace-na-forum-wzorki-info.html
masz za mało postów
violcias
21-09-2012, 00:46
co zrobić by uzyskać rangę ?
tzn jestem stylista mam certyfikat ?
Patrycja_92
21-09-2012, 01:04
co zrobić by uzyskać rangę ?
tzn jestem stylista mam certyfikat ?
Rangi - Forum Paznokcie Wzorki.Info (http://forum.wzorki.info/rangi/) tutaj jest dział zgłoszeń po range, piszesz post w odpowiednim temacie, który dotyczy rangi jaką chcesz otrzymać, dołączasz w załączniku certyfikat, lub dosyłasz na meila buziaki :)
violcias
21-09-2012, 22:28
Patrycja Dziękuję bardzo za pomoc sama bym nie znalazła :*
Patrycja_92
22-09-2012, 00:01
nie ma za co :)) :* jakby nie patrzeć oprócz adminów i moderatorów to wszyscy tworzymy to forum, więc czemu miałabym nie pomóc? :)
magdalenasteinhof
30-09-2012, 13:09
dziewczyny może mi sie uda czegoś tu dowiedzieć, pytałam się dziewczyn na forum o temacie żeli z dobrej rady czy znają jakąś opinie o żelach La Rosa od dobrej rady , odpowiedż dostałam : przeglądarka nie gryzie :)
hehe wiem że nie ale po prosu nie mogę znaleźć , jestem nowa i nie posługuje się jeszcze sprawnie po forum ;/
Madzia, pierwotne pytanie zadałaś w temacie Silcare, dlatego moderator zwrócił Ci uwagę
staramy trzymać się tematów, czyli o żele z DR pytamy w temacie o DR, a nie w tym w którym akurat jesteśmy, bo nam się właśnie przypomniało.
Poza tym Twoje pytanie o żele La rosa jest już w temacie DR od wczorajszego wieczora (powtórzone 2 krotnie, w 40 minutowym odstępie)
dzisiaj pytasz po raz trzeci w kolejnym, innym temacie.
Daj czas dziewczynom na odpowiedź, zwiększając liczbę jednakowych pytań nie zwielokrotnisz odpowiedzi, tylko zirytujesz innych użytkowników ;)
magdalenasteinhof
30-09-2012, 13:39
dziekuje za odpowiedź , troche nie ogarniam i nawet nie wiem ze napisałam coś dwa razy widocznie coś namieszałam , nie chciałam nikogo zirytować , jeżeli to zrobiłam to przepraszam ale zrobiłam to niechcący,
---------- Dodano o godzinie 13:39 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:36 ----------
chciałam też się zapytać jak się usuwa swoje posty aby w razie pomyłki go usunąć ?
Można edytować post albo zgłosić raport, czyli kliknąć ten różowy wykrzyknik i napisać w okienku powód :)
My się resztą zajmiemy :)
betisska
08-10-2012, 09:19
Dziewczyny nie potrafie dodac suwaczka:( Pomozcie jak to zrobic. Z gory slicznie dziekuje.
Ja tez kiedys probowalam ale nie udalo mi sie :( Nie mam pojecia jak to dziewczyny robily:/::/:
Trzeba wejść w PANEL (na samej górze po lewej stronie)
Następnie po lewej stronie będzie napis Twój panel kontrolny
I pod nim w dziale ustawienia będzie opcja edytuj sygnaturę
trzeba w to wejsc i wkleic tam link do suwaczka
kliknij na byle czyj suwaczek i wejdziesz wtedy na strone suwaczkow, komponujesz sobie swojego suwaczka ia na koncu dostajesz adres URL, czy taki link do tego swojego i wklejasz je potem tu, jako sygnatura swoja
betisska
09-10-2012, 11:20
:kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek:Nie widac, dalej probuje.
Ja mam swoj suwaczek tylko nie potrafie go tutaj umiescic:(
Jak robie tak jak pisala fryzz to nie wyswietla sie...hmm
:( :( :(
Nie potrafie....
Udalo sie:) Dziekuje :kwiatek:
kiwaczek2
15-10-2012, 12:32
to teraz moje pytanie - czy mogę jakoś zasubskrybować dany wątek? żebym była powiadamiana, że coś nowego zostało dodane w danym temacie?
Tak, w każdym temacie na pasku jest "Narzędzia wątku" i tam masz m.in opcję subskrybuj
kiwaczek2
15-10-2012, 13:10
wielkie dzięki. ja mam kiepski net i za każdym razem (a było ich kilka) klikałam na te narzedzia to mi net padał ;-)
DiamondShine
18-10-2012, 15:43
Dziewczyny szukam i szukam i nigdzie znaleźć nie moge... mam kamuflaż beżowy z Silcare da sie z niego zrobić jakiś mleczny rozowy? co dodać do niego?? pewnie moj post zostanie skasowany bo wiem ze cos gdzies na ten temat tu na forum jest bo czytalam kiedys ale nie moge znalezc wiec prosze o wiadomosc prywatna jesli ktos wie;)
w temacie coverowym powinno byc, akryl czy żel? sprobuj jakis pink + natural white, ale dodawaj bardzo male ilosci i sprawdzaj co wyniknie
jak czegoś nie możecie znaleść to tu wpisujcie a my was pokierujemy
lepiej zapytać niz nowe tematy zakładać.
Ja przeszukuję forum aby znaleźć coś na temat O.C w działalności kosmetycznej ale nie mogę znaleźć ;(Też jestem nowa i eksperymentuję jak się tu pisze itd :)
rudzia1985
03-11-2012, 16:55
Takiego nie mamy a ze zalozylas sama taki temat to musisz poczekac az dziewczyny z wlasnym salonem Tobie odpowiedza, o ile same maja takie ubezpieczenie :)
No założyłam bo nigdzie nie znalazłam :( czyżby nikt tego nie miał????????
Danutka, założyłaś temat, dzisiaj w sobotę o 10 rano naprawdę nie sądzisz, że wypadałoby dać dziewczynom czas na zauważenie tematu?
katiaa162
04-11-2012, 11:20
Niedawno ukonczylam doszkolenie z metody zelowej, glownie skupiajac sie na stylizacji na formie.
Niestety nie dostalam( tez nie pytalam) o pomocne informacje na temat podkladania, wycinania form do danego ksztaltu paznokcia.. mozna taki plik gdzies znalezc? Np jak zalozyc forme gdy paznokcie sa plaskie.... ?
---------- Dodano o godzinie 10:20 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:16 ----------
Druga rzecz... gdzie na forum znajde informacje jak zalozyc wlasna strone internetowa?:blink:
natalia268
04-11-2012, 11:48
http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/332-wszystko-o-formach-szablonach-prawidlowe-podlozenie-instrukcje-itp.html tu znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania