Zobacz pełną wersję : Jakie długości rzęs wybieracie?
Hej dziewczyny! Niedawno skończyłam pierwszy kurs z metody 1:1. Za mną pierwsze 3 aplikacje na bliskich osobach i mam pytanie odnośnie tego jakie najcześciej stylizacje wybieracie- mam na myśli tzw.: na wiewiórkę, otwarte oko, lalka, kocie oko itp? (takie rodzaje zostały przedstawione na szkoleniu secret lashes). Kiedy pierwszy raz robiłam rzęsy siostrze była w szoku, ze w każdym z tych rodzajów w zewnętrznych kącikach oka rzęsy są krótsze niż w środkowej części oka, ponieważ do tej pory dziewczyna, u ktorej robiła rzęsy, zakładała wszystkim rzęsy zaczynajac od najkrótszych i zbliżając sie do zewnetrznego kącika- coraz dłuższe. Siostra byla bardzo zadowolona z takiej metody, ponieważ podobał jej sie ten efekt. Czy taka aplikacja jest właściwa? Na szkoleniu nie wspomniano nam ze mozna w ten sposob aplikować rzęsy... Z jakich metod korzystacie? Dzieki za odpowiedzi! :))
A jak się robi otwarte oko ? jestem ciekawa jako klientka ;)
rudadagusia
30-03-2017, 09:43
A ja jakoś nie jestem zwolenniczką sztucznych rzęs. Uważam, że dobry tusz też jest w stanie zdziałać cuda. Ja na przykład używam https://www.perfumeria.pl/Ona/Makijaz/Pupa-Vamp-Extreme-tusz-do-rzes i jestem bardzo zadowolona, bo świetnie podkręca rzęsy (szczoteczka jest rwelacyjna). No i do tego ma bardzo fajną konsystencję i ładnie pachnie (a nie jak większośc jakoś tak dziwnie).
Martita1503
09-04-2017, 09:41
Ja szkolenie z 1:1 skończyłam na koniec lutego.
szkolenie z noblelashes. O modelowaniu oka nie było nic. Na każde pytanie które zdawałam słyszałam tylko, że takie informacje to na objetosci ach.
Metodę jaka nam pokazano to tylko na otwarte oko :/
P.s. co do przedłużania rzęs to znalazłam takie coś na internecie.
"Zupełnie nie wiem po co przedłużacz ja mam takie jak wytuszuje"
Modelowanie dobiera się do konkretnego oka więc ciężko tu stwierdzić które robi się najczęściej ;) To zależy od klientek. Nie każdej wszystko pasuje :)
alicjasosnowska
17-05-2017, 20:43
szkolenie z 1:1 skończyłam na koniec lutego.
szkolenie z noblelashes. O modelowaniu oka nie było nic. Na każde pytanie które zdawałam słyszałam tylko, że takie informacje to na objetosci ach.
Metodę jaka nam pokazano to tylko na otwarte oko :/
U mnie to samo!
Robilam z secret i tez tylko omowienie jakie sa ale bez wytlumaczenia kiedy jakie stosujemy
Tylko ze otwarte oko najpowszechniejsze i pasuje do wiekszosci i takie bedziemy robic -.-
Bedac stylistka chcialam sie nauczyc WYSTYLIZOWAC oko a nie poprostu dokleic rzesy