Zobacz pełną wersję : Kolorowe żele
ewelinka:*
18-02-2013, 10:32
no właśnie Sandruś ma rację lepiej zaufać już sprawdzonemu silcare;) ale dostaniemy lańsko, bo to nie ten wątek;)
Dziewczyny wstawiam foto 5 kolorów żeli tych po 4zł.
Pierwszy czyli nr.18 wygląda zupełnie inaczej.
Niestety nie dało się go uchwycić takim jakim jest naprawdę.
7 jest boska.kolorek super naturalny.taki coverek
Sandrus a nie pękają Ci opakowania z Silcare? Ja mam kilka pękniętych zakrętek :( Może te białe mocniejsze trochę?
Jak nie jak tak:D
Oto dowód
Wklejam foto żelików po 4 zecisza ;-) Jestem bardzo zadowolona z krycia :)
http://i167.photobucket.com/albums/u121/Aiskai/Paznokcie/zima031_zps6f226d5c.jpg?t=1360166333
Kolory : 14, 40, 50, 52, 70, 83
<niepokolei>
gdzie kupujecie te żeliki po 4 zł??^_^
Właśnie się skusiłam na te żeliki za 4 zł z tej strony :
OKAZJE-75% ŻEL KOLOROWY tylko 4zł ŻELE KOLOROWE (3003505623) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/okazje-75-zel-kolorowy-tylko-4zl-zele-kolorowe-i3003505623.html) mam nadzieję ,że opakowania nie popękają tak szybko,a jak nawet ,to za taką cenę....
Kolorki są bajeczne :) i prawie darmo ;p
Ten błękitny metalik wygląda fenomenalnie:ok:
Kiedyś kupiłam sobie pigmenty i zrobiłam kilka kolorków takich metalicznych :skacze:
Ja to znów tak średnio za miksturami i wolę gotowce :P
Chociaż kto wie:-)
Gdybym miała gwarancje,że jakieś cudo wyjdzie:)
natalia268
19-02-2013, 10:48
ja mam wrażenie że te żele za 4 zł nie mają zbyt dużej wydajności ;) ale jak za tą cene są ok
co do opakowan silcare - mi jeszcze żadne az tak nie popękało. Za mocno przykręcacie :D
19-02-2013, 10:56
dziewczyny pisały, że niektóre kryją już przy pierwszej warstwie, więc wydajność może być dobra lub bardzo porównywalna do innych firm, a o wiele droższych;)
a ja mam to samo z prawie wszystkimi słoiczkami! oj mamy chyba parę w rękach:P
natalia268
19-02-2013, 11:02
nie wszystkie kryją przy jednej warstwie... Mam taki jasny i dawałam dwie warstwy i jak widziałam ile sie go zmarnowało podczas jednego seta to takie oczy zrobiłam -> :huh: hehe
19-02-2013, 11:09
aaaa... to przepraszam;) dużo pewnie zależy od koloru...też chcę kupić kilka(dziesiąt) haha, więc sprawdzę!
Może faktycznie za mocno dokręcałam, opakowania z perfect Lady mam w dobrym stanie ,bo są metalowe na zewnątrz i może się przyzwyczaiłam ,ze im sie nic nie dzieje jak mocniej dokręcam.:)
Kupiłam 10 szt tych po 4 zł,postaram się nie dokręcać na amen :D
od dłuższego czasu śledzę dyskusję i muszę wtrącić swoje 5 groszy ;)
Dziewczyny ja osobiście nigdy w życiu nie kupiłabym żelu, kremu, wędliny.....czegokolwiek co nie ma etykiety!
Kochane czy Wy do salonów kosmetycznych kupujecie też kosmetyki profesjonalne firmy "nie wiadomo co to i skąd to" przecież gdyby sanepid wpadł i zobaczył że jakiś kosmetyk jest bez oznakowania mandat murowany.
Nie ma dla mnie tłumaczeń trutu tu tu cytuję " celowo nie ujawniamy jeszcze marki produktu, aby Państwo sami poznali zalety doskonałego krycia paznokci i cudownych barw"
Co to za tłumaczenie? W takich sytuacjach zawsze mam wątpliwości.....
Na kosmetyku w świetle prawa ma być widoczna data produkcji, nr partii, przede wszystkim skład. (chyba że jest gdzieś na spodzie bo nie widzę na fotkach)
Podziwiam Was za odwagę bo ja klientce nigdy w życiu nie nałożyłabym kosmetyku niewiadomego pochodzenia ze względu na bezpieczeństwo bo pamiętajcie że to są substancje chemiczne które mogą uczulić. I co w takiej sytuacji?? Jak pomóc np podając skład? Nie można....
Być może nie podzielicie mojego zdania.
20-02-2013, 20:45
Anikol przyszłaś ze zdrowym rozsądkiem w Nasze zapędy... masz bardzo dużo racji!!
Agnieszka Praska
20-02-2013, 21:10
co do etykiet ze skladem to w zupelnosci sie zgodze:)
niestety zakupione hybrydy w silcare rowniez ich nie mialy ;) tak samo w alle, takich firm jest wiele
nie wszystkie firmy zdaja sobie sprawe z tego ze stylistki moga miec pozniej problem z sanepidem ;)
ja zauwazylam ze cala ta tanizna to no namy porozlewane z galonow w male pojemniki, bo chyba ze 6 koloro mi sie pokrylo kolorami i numerkami
natalia268
20-02-2013, 21:37
Anikol czytasz skład WSZYSTKIEGO ? zawsze i wszędzie ? ;) pytam z czystej ciekawości
czy chodzi tylko o sanepid ?
laurencja
20-02-2013, 21:58
ja się nie zgodze bo w większości żele kolorowe są z tej samej ,,rozlewni,, nawet te bez etykiet...a tak w ogóle to ja żelu kolorowego nie kłade bezpośrednio na płytke paznokcia tylko na szkielet tak więc kontaktu takowy żel nie ma z paznokciem...
Anikol czytasz skład WSZYSTKIEGO ? zawsze i wszędzie ? ;) pytam z czystej ciekawości
czy chodzi tylko o sanepid ?
Natalia chodzi mi głównie o sanepid bo wiem z jakimi problemami dla salonu się to wiąże.
Jeżeli chodzi o skład kosmetyków to z racji tego że jestem kosmetyczką zerkam co w nich jest, takie zboczenie większości z nas. Po wielogodzinnych wykładach o substancjach czynnych w szkole nie sposób nie zerknąć cóż dany specyfik zawiera w swoim składzie. Nie znam się na wszystkim ,nie wszystkie substancje znam ale wykorzystuję zdobytą wiedzę bo po to się uczyłam.
Ale nie w tym rzecz bo dyskutować można by było o tym bez końca, chodzi mi o to że kota w worku nie kupuję a już tym bardziej niewiadomego pochodzenia i możecie się ze mną nie zgodzić ale to świadczy o naszym profesjonalizmie. Agulusia wie o co mi chodzi bo czynnie wykonuje swój zawód i ma salon kosmetyczny i wie jakie problemy może nam sanepid narobić w takiej kwestii począwszy od pouczenia, mandatu a skończywszy na zamknięciu zakładu.
A wracając do Twojego pytania bo pytasz wytłuszczając wyraz WSZYSTKO. To owszem zerkam co podaję do jedzenia sobie, mężowi a tym bardziej dziecku. A czy zawsze i wszędzie, oczywiście że nie jak znam produkt.
Wracając do tematu bo dyskutujemy o kolorowych żelach bez etykiet, nie kupiłabym takiego produktu.
Laurencja to skoro żele są z jednej rozlewni to tym bardziej podałabym jej nazwę i argumentowała brak etykiet po prostu względami ekonomicznymi i tym że dany produkt możemy dzięki takiemu zabiegowi sprzedać taniej. W takiej sytuacji NO PROBLEMO !
amen..... ;)
Faktycznie jeśli chodzi o stosowanie dla klientek jakiegoś żelu wolę aby był przede wszystkim sprawdzony i dobry. Gdybym miała salon pewnie bardziej przemyślałabym zakup takich żeli bez etykietki itp.Ale mi np. będą służyć bardziej do ćwiczeń w domu.
Myślę ,że takie pisanie to kit :) " tylko teraz taka okazja ...,... nie podajemy nazwy " itp.Bardziej wiąże się to z tym ,że taniej było ponalewać do zwykłych pojemniczków bez nazwy itp i dać niską cenę żeby wyróżnić się na tle innych sprzedawców podobnych , albo tych samych żeli na allegro.
paula2329
21-02-2013, 14:02
a tu dodaje moje kolorki.ogolnie jeszcze wszystkich nie probowalam,ale kolorki piekne,na probniku wszystkie kryly max w dwoch warstwach.chociaz zrobilam sobie kolor 107 na calosci i szczerze musialam 4 warstwy nalozyc zeby dobrze pokrylo,ale to moze zalezy od koloru,bo np 20 pokryl w dwoch warstwach
kasiulka81
22-02-2013, 13:26
Też mam te żele za 4zł z allegro, ale nie z wszystkich kolorów jestem zadowolona, ponieważ jeden odcień różu dziwnie się zapowietrza i to u różnych osób (bo myślałam że to wina płytki) i po 2 tygodniach pazurki odpadają bo się kruszą, co do krycia to też nie każdy kolor dobrze spełnia tę rolę, ale ogólnie jak na żele za 4zł można czasem zaryzykować, ja głównie do frencha ich używam lub do zdobień :)
Zadowolona jestem z odcieni beżu, ona akurat nadają się do pokrycia całej płytki :ok:nie wiem od czego to zależy, może różnią się ilością pigmentu, no ciężko powiedzieć, a kolorki mają fajne i można zaryzykować stylizację nim, najlepiej najpierw wypróbować na sobie :D
zapowietrzenia?
Ale jak to niby wina kolorówki?
kasiulka81
23-02-2013, 18:06
No właśnie sama nie wiem w czym tkwi problem ale przy tym jednym kolorze dzieje się coś dziwnego :/: podchodzi (chyba) powietrze, ale sama tego nie jestem pewna bo tego nie widać pod kolorem i potem zaczyna pazurek odchodzić od strony odrostu :(
Ale Kasiulka, rozumiem, że przed kolorem dajesz warstwę cleara? Faktycznie dziwne, może rzeczywiście kolor ma za dużo pigmentu... :/
kasiulka81
24-02-2013, 10:37
No i właśnie dlatego mnie to dziwi :/: bo przecież powinno się to trzymać, a przy tym jednym kolorze, żel jakby się rozwarstwiał:( zrobię kiedyś jeszcze jakąś próbę, ale powiem szczerze, że już na nikim nie zaryzykuję tego koloru, może ten 2 clear 2 razy źle nałożyłam, ale nie wydaje mi się bo z innymi kolorami nie mam takiego problemu.
A może ten żel jest stary ??? Na tych opakowaniach nie informacji o dacie produkcji:huh:
Kurcze sama nie wiem
rudzia1985
24-02-2013, 12:24
Kolor sie pierwszy raczej nie zapowietrzy, problem tkwi w warstwach przed bo to one pierwsze na pazurku a jak one sie zapowietrza to odchodzi i reszta.
Moze tez byc i wina starego zelu, jak wspomnialas. Sporobuj moze pierwsze warstwy utwardzac dluzej :)
kasiulka81
24-02-2013, 15:39
Rudzia ja się jak najbardziej z Tobą zgadzam, ale problem jest tylko z tym jednym kolorem, z każdym innym używam tego samego CLEARu i nic się nie dzieje, a ten kolor odłazi, może to zwykły przypadek, że właśnie ten odlazł mnie i kumpeli, a może faktycznie coś źle zrobiłam, no nieważne, chciałam się po prostu podzielić swoim doświadczeniem z tymi właśnie żelami :D
Z tym starym żelem, to nie wiem... Ja mam czerwony od 2006 roku, używam go do dziś i wszystko z nim gra. Przecież nie mamy pojęcia kiedy wyprodukowano żele których używamy i ile już one mają tygodni, miesięcy, lat ;)
rudzia1985
24-02-2013, 19:55
Niektore produkty nie musza miec widocznej daty produkcji, licza sie dni od pierwszego otwarcia pudelka, butelki :)
Sa zele i zele...Ten jest za 4 zl, moze byc zrobiony z nienajlepszych materialow, ktore traca swoja waznosc. Tez mialam zele z nizszej polki, po kilku miesiacach tez zaczely mi sie kruszyc. Ostatnio byl to czarny z alle, kupiony chyba w 2009, uzylam na ostatnie pazurki i sie kruszyl od wolnego brzegu a jak podwazylam patyczkiem to odlamywaly sie kawalki.
Generalnie musze zarowki wymienic wiec moze to byla wina :)
kasiulka81
24-02-2013, 21:09
No więc właśnie, ja tutaj nie szukam przyczyny tylko jak już zeszło na te żele za 4 zł to postanowiłam poinformować o ewentualnych niedogodnościach, ja mimo tej "przygody" z jednym kolorem nadal będę u nich zamawiała, bo pozostałe 4 które zakupiłam sprawują się wyśmienicie :ok:
malinowa
25-02-2013, 10:29
kolorówka z la lill LL ŻEL KOLOROWY UV 100 KOLORÓW 5 ml 5ml CENA HIT! (3013026632) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/ll-zel-kolorowy-uv-100-kolorow-5-ml-5ml-cena-hit-i3013026632.html)
niekryjące kolory to 3, 17,27, 31, 42, 44,55, 81, 88, 91, 92, 101
mania818
25-02-2013, 10:49
Wydaje mi się że z LaLill o wiele więcej kolorków nie kryje , kiedyś mieli świetną kolorówkę ale ostatnio to beznadzieja , mam np 65 który był jak clear a odrobinką koloru więc zrobiłam własną mieszankę dodając brokatu i masy perłowej . Być może to zależy od partii , nie mam pojęcia :( zawsze mówię że ostatni raz tam biorę kolorki ale zamawiam pilniki to skuszę się na kilka kolorów i z tego ok połowa jest bez krycia .
kurcze ladne kolorki, ja za kazdym razem mialaam jakiegos pecha pudelka od tanich zeli zawsze mi pekaly (nakretki) i szlag mnie trafial jak znajduje wszystko zapaprane.
Teraz mam tylko IBD i fakt sa drozsze, ale ladnie kryja, kolorki sa swietne i nic sie nie dzieje z opakowaniami.
Jednak fajnie by bylo znalezc jakies ktore sa w korzystnej cenie i sie nie rozlaza :) Po porostu nie znosze rozlanego zelu, jestem zbyt pedantyczna, wkurzam sie i praca mi juz potem nie idzie :)
macie jakies propozycje takich niedrogich zeli, ktore sie nie rozwalaja?
malinowa
25-02-2013, 11:13
mania818 (http://forum.wzorki.info/members/15290-mania818.html) wszystkie czerwone kryją dobrze, niektóre nawet przy pierwszej warstwie, wszystkie trzeba starannie wymieszać i to naprawdę starannie przed użyciem, z tym numerków które podałam jako niekryjące to na pewno nie pokryją, ja też do nich dosypuje brokatu albo pyłku.
pomarańczowe bardzo ładnie kryją z wyjątkiem tego jednego który wymieniłam, żółte też są kryjące, niebieskie trochę gorzej, ale np nr11 kryje jedna warstwą, nr 8 też jedna warstwa, miedziane kryją bardzo dobrze, te dwa metaliczne z ostatniego wzornika niebieski i fiolet wymagają nawet 3 cienkich warstw, ale pod takie gorzej kryjące można zbudować pazurka mlecznym żelem i wtedy nie ma problemów
Ja teraz testuje te z aukcji za 4zł.
Kolory mają super.dobrze się utwardzają i nie cuchną:D
Jak z pudełkami na dłuższą metę to jeszcze nie wiem,bo mam je krótko.
Może znajdzie się jakaś,ktora testuje je dłużej i powie coś
O wytrzymałości pudełek?
agaciorka93
25-02-2013, 21:31
Z tego co widze to chyba żele z la lill to te same co ntn ktore zamawiam na allepaznokcie :)
Dziewczyny wklejam link do kolorówki po 3,50:)
http://allegro.pl/3-50zl-za-zel-kolorowy-wyprzedaz-zele-kolorowe-i3103787672.html
A może któraś już testowała???
hehe zapomniało mi się wkleić;-)
Sandruś nie widzę linku :/
Sandrus link dodaj, bo nic nie widac :)
kasiulka81
24-03-2013, 21:20
Sandrus - ja jużmam jakiś czas te żele za 4zł i pudełka są OK:ok: nic się z nimi nie dzieje, kolory rewelacyjne (prócz jednej przygody o której wcześniej wspominałam) jest wszystko z nimi jak najbardziej w porządku
Kasiulka
ja tez mam kilka sztuk tych po 4 zł.
jakość jes ok.
pudełka też,bo nie pekają.
Tylko, wyrzuciłam te plastikowe płaskie przykrywki spod wieczka i trochę mi sie wszystko zasyfiło:D
te jeszcze tańsze.W sumie można spróbowac.
malutkaistotkaa
25-03-2013, 13:05
haha no jestem ciekawa tych zeli tylko ja boje sie kupowac poniewaz pozneij moze sie okazac ze mam polowe z tych kolorkow..:/ np flaming wyglada inaczej nzi moja le jestem pewna ze to ten sam kolorek:)
katerina15
25-03-2013, 14:07
ja ostatnio zakupiłam żele za 4,5zł na troszkę innej aukcji. kolory niczym się nie różnią od tych za 4zł. Ale mają coś co niektóre dziewczyny może zainteresować :) Wszystkie słoiczki są obklejone i zawierają nr, nazwę hurtowni, skład i datę ważności :)
A co ciekawe pieniążki wpłacałam na konto allepaznokcie w Łodzi:)
67205
Moje nowe żele pastelowo się zrobiło :)
http://images46.fotosik.pl/2004/c78ca5449b3d194dmed.jpg (http://www.fotosik.pl)
mar_tyna
26-03-2013, 20:37
ja ostatnio zakupiłam żele za 4,5zł na troszkę innej aukcji. kolory niczym się nie różnią od tych za 4zł. Ale mają coś co niektóre dziewczyny może zainteresować :) Wszystkie słoiczki są obklejone i zawierają nr, nazwę hurtowni, skład i datę ważności :)
A co ciekawe pieniążki wpłacałam na konto allepaznokcie w Łodzi:)
67205
Część Dziewczyny! Bardzo mnie kuszą te żele po 4 zł :D ale chyba wolę te z etykietką czy mogła byś podać mi linka z tą stroną?
z góry dziękuję i pozdrawiam :)
katerina15
26-03-2013, 21:04
http://allegro.pl/kf-zel-kolorowy-uv-256-kolorow-5ml-50-taniej-i3116606283.html
proszę:) ja jak zwykle zapomniałam dodać link :P
mar_tyna
27-03-2013, 12:27
Dziękuje bardzo :) Dobrze one kryją bo chciała bym kupić jakieś żywe kolory czerwony, żółty, niebieski, zielony ... jest dość dużo odcieni czy któreś polecacie?
Macie może żele Galaxy? czy czymś szczególnym różni się od zwykłego czarnego żelu z brokatem?
dziewczyny link do żeli po 2,50.podobno mają pobrudzone słoiki:P
2,50zł * ALLE OKAZJE * ŻEL KOLOROWY ŻELE KOLOROWE (3121542161) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/2-50zl-alle-okazje-zel-kolorowy-zele-kolorowe-i3121542161.html)
i jeszcze jedna aukcja
http://allegro.pl/5-99-za-2-zele-kolorowe-zel-kolorowy-2-w-cenie-1-i3121544843.html
i hybrydy,które używam jak żel kolorowy
http://allegro.pl/totalna-wyprzedaz-3-99zl-za-lakier-hybrydowy-zelow-i3134240232.html
ja wczoraj kupilam 100 sztuk :) zobaczymy :)
A jak z kosztem wysyłki.?
Właśnie się dopatrzyłam ,że przy hybrydach kurier to 16zł a za każda kolejna sztukę 1zł.
Chyba się w dup.. poprzewracalo!
Kiedyś jak u nich zamawiałam to 16 i basta
chantelle_
30-03-2013, 11:01
o kurcze Sandrus, ale tanioszki wychaczyłaś! To zamówie po swietach :cwaniak2:
Drapi daj znac koniecznie jak przyjdą ;)
oczywiscie ze dam znac :)) kupilam te po 3,50 :) koszt wysylki lepiej sie oplaca za pobraniem kurierem bo ile by sie nie wzielo to bedzie 19zl
musicie dokladnie czytac aukcje bo na jednej takiej taniej wyczytalam gdzies na koncu ze oni losowo wybieraja kolory!
To zdecydowanie tylko kurier za pobraniem u tych oszustów:D
chantelle_
30-03-2013, 15:47
Ja tez wlasnie jak kupowalam te żele po 4zł to zamawiałam kuriera za pobraniem za 19zł, wydaje mi się że tak najlepiej.
Ja też jakiś czas temu zamawiałam te po 4,ddodatkowo mnóstwo innych rzeczy i za całość
Było 16zł.
Ja wszystko rozumiem dziewczyny,ale żeby tak polecieć w kulki w opcji z kurierem to już lekka przesada.
Zamówień sobie trochę kolorów tych żeli gdzie dwa kosztuja 5.99.
Akurat są tam te pastele.,które mi się podobają.
malinowa
15-04-2013, 16:59
dziewczyny wstawiam wam linka do żeli pastelowych, LL ŻEL KOLOROWY UV 130 KOLORÓW 5 ml 5ml CENA HIT! (3177105573) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/ll-zel-kolorowy-uv-130-kolorow-5-ml-5ml-cena-hit-i3177105573.html) , pytałam w tej hurtowni skąd maja te żele i powiedzieli, że to żele z Silcare, kolory i numery się zgadzają, a cena o połowę niższa, zerknijcie sobie
karchola
15-04-2013, 18:08
sandruś a jak z kryciem tych pasteli? :)
zrobilam wzorniczki tych 100 zeli co zamowilam po 3,5zl :) jestem zadowolona!!! hmmm i zrobilam jeden test. one utwardzaja sie tez w lampie LEDowej! :D SUPER!
zrobilam wzorniczki tych 100 zeli co zamowilam po 3,5zl :) jestem zadowolona!!! hmmm i zrobilam jeden test. one utwardzaja sie tez w lampie LEDowej! :D SUPER!
To ja poproszę zdjęcia, chciałam zamówić ale kolory ze strony pewnie beda przeklamane wolala bym na zdjeciu wzorniczka zobaczyc :kwiatek::kwiatek::kwiatek:
Oj to poprosimy koniecznie zdjęcie :) i (link do aukcji jak można jeszcze raz :) )
sandruś a jak z kryciem tych pasteli? :)
wyszło jak wyszło i jeszcze nie zamówiłam.
Na razie tez sobie odpuszczam,bo mi się niespodziewany mega wydatek trafił.
A teraz to już w ogóle mi się nie chce u nich zamawiać jak nawet kuriera za pobraniem zrobili tak a nie inaczej.
http://allegro.pl/okazja-wyprzedaz-zel-kolorowy-zele-kolorowe-uv-i3143347989.html
sandrus ale na tej aukcji za 3,5zł jest normalnie ( wychodzi na to samo ) i tam masz wiecej kolorow niz na 1,99zl :) dzis wrzuce fotki.
Dziewczyny ja biore te po 2,50 i napisałam do nich z prośbą o przeliczenie kosztów wysyłki za 30żeli, maske i peeling z ziaji, szczoteczki do rzes, pilniki, szampony itp i odpisali ze 16zł :)
Napiszcie do nich :)
prosze :) kolory sa super :) wszystkie kolory sa polozone 1 raz.
Dziewczyny ale jakie krycie mają te tanie żele? Dajcie cynk jak na pazurkach się mają ?
Powiem Wam , że to ciekawy kąsek!
napisalam wlasnie wyzej :) te na paletce sa polozone 1 raz. na pazurkach tak samo :) czasami druga klade ale ogolnie nie jest potrzebne .
tez zalezy jak cienka warstwe kladziesz, jak baaaardzo cieniutka to 2 razy. jak taka normalna to raz max dwa razy za wyjatkiem tych polprzezroczystych i glitterow. :) ( ale to chyba oczywiste ) . trzymaja sie swietnie. i utwardzaja sie w LEDowej lampie wiec czas wykonania sie duuuzo skraca :) ja jestem z nich bardzo zadowolona :)
Martyna.nails
19-04-2013, 01:58
Kurcze,ale super kolekcja! Tyle nowości na raz...ja bym zwariowała ;)
Aż się chciałoby je wszystkie od razu na pazurkach próbować...tylko palców brak,hehe
Chocolata
19-04-2013, 08:09
To dopiero 1/10 tego co dostałam wczoraj - będę systematycznie dorzucać próbniki jak to ogarnę :)) Firma Cameleon Company -seria Candy
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/547229_600236283321204_1558026898_n.jpg
malinowa
19-04-2013, 09:59
Chocolata (http://forum.wzorki.info/members/2303-chocolata.html) piękne pastele, a mogłabyś podać linka gdzie je kupiłaś?
Chocolata
19-04-2013, 10:22
Dostałam do wypróbowania z firmy Cameleon Company:) chyba ok 100 sztuk wszelkiej maści :) Jestem nimi zachwycona
malinowa
19-04-2013, 14:13
Chocolata (http://forum.wzorki.info/members/2303-chocolata.html) no to fajne, też bym tak chciała, to czekam na kolorki na wzornikach
ania_niusia:)
20-04-2013, 19:26
Chocolata (http://forum.wzorki.info/members/2303-chocolata.html) piękne pastele, a mogłabyś podać linka gdzie je kupiłaś?
Tutaj je znalazłam :D :skacze:
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/sklep/11905412_cameleon-company-polska)
Martyna.nails
21-04-2013, 00:50
Chocolata cudeńka!Takie apetyczne,mniam..aż się chce cukierków pudrowych,hehe-przynajmniej mi się od razu na ich widok zachciało :)
Chocolata ale masz farta. Super i kolorowka też po oczach daję; )
Chocolata
26-04-2013, 21:39
Wzorniczek Cameleon Company - Candy
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/399792_601814946496671_1064373937_n.jpg
Chocolata
26-04-2013, 22:39
Kaka - żele hybrydowe wrzucamy tutaj http://forum.wzorki.info/paznokcie-naturalne/7433-katalog-hybryd-zelo-lakierow-9.html#post381418 :)
wiem ,wiem choco tylko na wzorniczkach jest mieszanka,więc to samo bedę musiala wrzucic i do hybrydowych -chyba tak moge??? :D
ludwiczkaLL
30-04-2013, 11:40
Wcześniej używałam naprawdę różnych żeli. Teraz obecnie stosuję te z excellentu.
Dziewczyny w kwestii żeli od Sprzedawcy OkazjeWyprzedaze na Allegro muszę przyznać, że te żele są naprawdę niezłe. Zamówiłam już drugą partię, bo są szokująco dobre i mają szokująco niską cenę. Co do ich jakości nie mam zastrzeżeń, oczywiście niektóre kolory kryją idealnie już przy pierwszej warstwie, a inne trzeba nałożyć dwa razy.
Co do wysyłki ja nie kontaktowałam się z nimi, złożyłam zamówienie przez Allegro, wybrałam opcję "inna dostawa" (lub coś takiego) i napisałam im w wiadomości, że doliczam koszt wysyłki przez kuriera, jaki podali na dole aukcji, czyli 16 zł za całość.
Nikt nie miał żadnych zastrzeżeń ;)
Jakość jest faktycznie b.dobra.
Jeśłi jest tak jak piszecie i nie trzeba dopłacać od sztuki to ja chyba tez złozę zamówienie.
a tak z ciekawości brała któraś z tej aukcj???
brudne słoiczki mogą mieć.
zele kolorowe po 1,95zł/szt !!! ZOBACZ DLACZEGO ? (3186913227) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/zele-kolorowe-po-1-95zl-szt-zobacz-dlaczego-i3186913227.html)
Zamówiłam z tej aukcji, paczka najprawdopodobniej dotrze do mnie dziś, więc dam znać. W poprzedniej partii wszystko było czyste :)
A przy okazji wrzucam wzornik. Wszystkie kolory, które są ponumerowane, kupiłam u tego sprzedawcy.
http://pliki.wzorki.info/images/0P9un.jpg
Sandruś, ,,na tej aukcji nie ma możliwości wyboru kolorów, żele wysyłamy losowo starając jednak, aby kolory nie dublowały się"
Lepiej zamówić z innej aukcji :)
Insane mogła byś wrzucić więcej zdjęć wzornika? Chętnie bym się przyjrzała które kolorki wziąć :)
Faktycznie tego juz nie doczytałam:)
barbara_kawka
03-05-2013, 16:04
ja z czystym sumieniem polecam Wam kolorowke ktora znajdziecie na stronie sklepnails.pl
cena niska i jakosc bardzo dobra czyli to czego nam stylistkom trzeba ;)
Szukam żelu w kolorze koralowym, takim soczystym, cos pomiedzy rozem a czerwienia lub odblaskowy pomaranczowy. Dobrze kryjący i trwały:)
A ja wczoraj w silcare zakupiłam sobie cztery piekne kolorki.
oczywiscie mialam cheć na wiecej tylko kasy brak:)
dziś robiłam nowe wzorniki.
Jak zrobie foty to wstawię.
z pastelowych kupiłam mięte i fiolet a z neonowych pomarańcz i zieleń.
śliczne są:)
Ooo no to jestem ciekawa jak wyglada ten neonowy pomaranczowy :)
Na pewno nie wygląda jak klasyczny neon.
Jest taki łagodny:)
jak byś do neona dodała bieli???
no nie wiem,ale jest boski:)
Tu masz wzornik pasteli
http://forum.wzorki.info/silcare/10148-nowosci-promocje-w-silcare-3.html
malutkaistotkaa
08-05-2013, 22:25
dziewczyny chce zamowi cte zele magiczne po 4 zl wczensiej zamaiwlam bralam kurierem i nic si enei doplacalo teraz za kazda szt niby 1zl to co biore 10zeli i doplacam kolejen 10zl? przesada!!!!!!!
sposób by obejść dopłacanie do każdej sztuki:)
Dziewczyny w kwestii żeli od Sprzedawcy OkazjeWyprzedaze na Allegro muszę przyznać, że te żele są naprawdę niezłe. Zamówiłam już drugą partię, bo są szokująco dobre i mają szokująco niską cenę. Co do ich jakości nie mam zastrzeżeń, oczywiście niektóre kolory kryją idealnie już przy pierwszej warstwie, a inne trzeba nałożyć dwa razy.
Co do wysyłki ja nie kontaktowałam się z nimi, złożyłam zamówienie przez Allegro, wybrałam opcję "inna dostawa" (lub coś takiego) i napisałam im w wiadomości, że doliczam koszt wysyłki przez kuriera, jaki podali na dole aukcji, czyli 16 zł za całość.
Nikt nie miał żadnych zastrzeżeń ;)
malutkaistotkaa
09-05-2013, 08:14
ja im napsilam wiadomosc dzisiaj odpisali ze jest tak jak jest napisane...
czyli mam doliczac do sztuki 1zl?
a kiedy Wy zamawialyscie??ostatnio?
czyli co mam wybrac kuriera i po prostu zaplacic 16zl? i nie doliczac za te sztuki?:]
zalezy ile szt wezmiesz . ja zawsze zamawiam kurierem :)
mam juz prawie wszystkie kolorki . :)
malutkaistotkaa
09-05-2013, 14:29
no chce kupic 10kolorow kolejnych wczesniej zamawilam 10 i bylo placone raz za kuriera ale teraz widze ze to sie zmienilo
agnieszka-x
14-05-2013, 14:35
nowe żele
pierwsza kolumna
LL ŻEL KOLOROWY UV 5 ml 5ml NOWA SERIA PASTELE! (3234193116) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/ll-zel-kolorowy-uv-5-ml-5ml-nowa-seria-pastele-i3234193116.html)
http://pliki.wzorki.info/images/AKCEX.jpg
Oto żele z Cameleon Company, z serii pastelowej Candy, dodatkowo na wzornikach seria metaliczna:
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/923271_518677438193928_104829057_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/944237_518677434860595_1358674988_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/944579_518677451527260_1180759147_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/944657_518677488193923_1604401725_n.jpg
Te metaliczne b.fajne
jak z kryciem pasteli?
zdjęcia są po 2 warstwach, dzis wrzucę swoje nieco już odrośnięte :) robilam na hybrydzie dla sprawdzenia czy się będzie trzymac
Chocolata
28-05-2013, 20:51
Seria Metalic Cameleon Company
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/9745_616995938311905_648794780_n.jpg
Dziewczyny proszę Was o radę.Ma moze któras z Was te żele? http://allegro.pl/bn-zel-kolorowy-uv-256-kolorow-5ml-50-tanie-i3275553276.html.Cena kusząca ale jak z jakością i kryciem?
Sorki linka nie dziala przesle raz jeszcze
http://allegro.pl/bn-zel-kolorowy-uv-256-kolorow-5ml-50-tanie-i3275553276.html
Ja zmówiłam kilka kolorków na próbę, neony na białym podkładzie kryją po 3 bardzo cienkiej warstwie, standardowe kolorki po drugiej. Jakość ok, średnio- gęste, ja za tą cenę produkt dobry :)
reniusia1002
02-06-2013, 12:34
cena jest naprawde powalajaca kosztuja tyle co tanie lakiery a jednak zel to w koncu zel jest na dlugo!!i mega duza gama kolorow.ja osobiscie raczej nie kupuje juz kolorowych zelikow bo nie lubie takich zadkich i nie cierpie gdy rozlweaja siepo bokach ale kolory naprwde ladne!!!
Patrycja_92
03-06-2013, 16:07
A czym robisz kolorowe paznokcie? Hybrydami? Czy jak :))
edytakon
04-06-2013, 11:51
Ja tylko hybrydkami, maja swietne krycie i nie tworzą wałeczka przy skórkach :)
Ale widziałam mnóstwo kolorowych żeli już po 2 zł/szt, momencik poszukam :)
http://allegro.pl/2-50zl-alle-okazje-zel-kolorowy-zele-kolorowe-i3290744905.html
Patrycja_92
04-06-2013, 16:25
Ja tez, wole inwestować raz w hybrydy niż dwa razy w te sam odcień, osobno żelu i osobno hybrydy :)) A co do konsystencji to podobną mają, hybrydy dla mnie nawet rzadsze :)
Chocolata
04-06-2013, 19:53
Cameleon Company - Seria Glitter
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/983825_620300237981475_773166494_n.jpghttps://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/945239_620300241314808_792682060_n.jpghttps://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/922915_620300231314809_1576006531_n.jpghttps://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/6584_620300277981471_42293871_n.jpghttps://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/601808_620300297981469_1158788388_n.jpghttps://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/383444_620300301314802_1430361389_n.jpg
hej wszystkim ;) mam pytani odnosnie kolorowych zeli ;) bo mam problemy z ich nakladaniem... po kolei wwymienie czynnosci
1 przygotowuje plytkee
2 nakladam 2 warstwy jednofazowego
3 przemywam cleanerem
4 wyrownuje
5 nakladam kolor
i tu wlasnie mam dylemat bo nakladam np czerwony i 1 warstwa jest rozowa jak naloze 2 ..3 warstwe jest ok.. ale nie za duzo? bo robilam tez tak ze 1 warstwe nalozylm i z duza iloscia zelu i plynelo mi ale nie bylo zle... generalnie nie powinno byc tak ze po 1 warstwie powinien juz byc super kolor a ni meczyc sie z kilkoma warstwami? bo nie wiem czy dobrze robie..
6. na kolor nakladam jednofazowke... ale wczesniej przemyc? chyba nie trzeba juz nie? a moze cos innego zamiast niej? jakis nablyszczacz czy cos...
moze dziewczyny macie jaies spr zele ktore daja kolor odrazu..? obecnie mam i-nails... nie wiem czy dobre..generlnie musze troche warstw dac zeby byl kolor jaki chce min 3 warstwy... jakie polecacie?
mam jeszcze pytanie..jesli widze male babelki na paznokciu juz utwardzonym na plytce to znaczy ze odpadnie raczej ? bo generalnie nie mieszam zelu ani nic...odrau nakladam tez nie wykonujac duzo ruchow i sa babelki...nie wiem ;/
Patrycja_92
05-06-2013, 01:12
Generalnie najczęściej żele kolorowe wymagają więcej niż jednej warstwy, niektóre pięknie kryją po dwóch cieniutkich, a niektóre nie kryją nawet po 5, i to się zdarza nawet przy różnych firmach. Ja daje kolorówkę na zbudowanego i opiłowanego już paznokcia, więc przemywanie/odpylanie jest konieczne.( można odwrotnie, najpierw kolor a potem budować) Na utwardzony i zmatowiony kolor daję nabłyszczacz bez przemywania. Coraz więcej z Nas lubi pokrywać zamiast żelem kolorowym to przedłużonego i zbudowanego pazura Hybrydą, bo hybrydy mają lepsze krycie wg mnie, ale to już indywidualna sprawa :)
dziekuje ;** a co moze byc przyczyna ze przedluzane na formie paznokcie sie lamia? nie odklejaja sie od plytki tylko sam odcinek przedluzajacy sie lamie..moze za malo warstwy zelu jednofazowego daje..generalnie to daje 2..potem kolor z 3.. nie wiem... moze ten zel jest jakis dziwny w co watpie bo co druga dziewczyna poleca mi activ.. ja mam ten w zlotej kuli chyba seria gold.. sprawdza sie Wam dziewczyny? dokladnie to ta aukcja...
Żel ACTIV Bezbarwny Modelujący HIT z USA 15 gram (3210049037) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/zel-activ-bezbarwny-modelujacy-hit-z-usa-15-gram-i3210049037.html)
Nie wystarczy nałożyć 2 wartw żelu i 3 koloru, trzeba odpowiednio zbudować paznokieć. Staraj się zadawać pytania w odpowiednich tematach aby nie ,,zaśmiecać" forum
Sylwia87
06-06-2013, 10:09
Znalazłam sklep internetowy użytkownika allegro OkazjeWyprzedarze. Przesyłka normalnie, bez dodatkowych kosztów
Kurier - 17,00 zł
Kurier pobranie - 20,00 zł
Okazje -50% Żel Kolorowy Tylko 4Zł Żele Kolorowe, Jednofazowe Świat Paznokci (http://swiatpaznokci.com.pl/opis/4045800/okazje-50-zel-kolorowy-tylko-4zl-zele-kolorowe.html)
evevlina
09-06-2013, 08:21
No to ja wrzucę paletkę z żelami kolorowymi Neonail, bo chyba się jeszcze nie pojawiły. Jest to nowa seria pastelowa, bardzo fajne kolorki:)
jak pokazujesz kolory to chociaż ich numery by się przydały
http://pliki.wzorki.info/images/dCSbD.jpg
malutkaistotkaa
15-06-2013, 08:31
dziewczyny mam pytanie jak radzic sobie ze slabym kryciem w neonowych kolorach?
dawac pod nie jakais kolor moze bialy ?/
kiwaczek2
15-06-2013, 09:26
tak, spróbuj z białym. ale może są jeszcze jakieś inne metody
Czy ma ktos wzornik nowych kolorow żeli spn ?:) Widzialam juz kolor 202 Apricot Nude i jest śliczny :) Bardzo ciekawa jestem jak wygląda 205 Berry Nude i 217 Sweet Papaya :) No i czy dobrze kryją ? Aktualnie mam na paznokciach żelo lakier spn make up your nails kolor hot papaya i jestem zadowolona.
Malutka ja klade bialy cienka warstwa szczerze mowiac byle jak... nawet tak ze sa przeswity :P i na to daje neonki. Super kryją :)
Chocolata
17-06-2013, 21:01
C.D Cameleon Company
Exklusiv Farbgel
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/8643_626560127355486_1636300033_n.jpg
cameleon company seria candy, polozona na naturalku na 2 warstwach bazy hybrydowej, trzyma sie juz 2,5 tyg bez problemu
Chocolata
28-06-2013, 21:14
Cameleon Company c.d
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/q83/480211_631534653524700_1439085755_n.jpg
Gorzkajakmokka
09-07-2013, 10:36
Dziś muszę sobie przejrzeć dokładnie ten temat. Ostatnio mam koszmar z tymi kolorowymi żelami. Albo słabo kryją i nakładam trylion warstw, po czym okazuje się nagle że pod spodem jakaś się nie utwardziła albo w ogóle wychodzą grubasy i ryczeć mi się chce nad efektem końcowym. Ogólnie do tego czasu kolory robiłam sporadycznie, teraz coraz większe zainteresowanie a ja spanikowana. Nie wiem już czy wydać więcej i kupić jakieś dobre, kryjące żele - czy lepiej ogarniać temat hybryd.
Gorzka ja uzywam hybryd, rzadko kolorowych zeli ;) i jestem zadowolona z efektu.
kiwaczek2
09-07-2013, 13:12
ja również. nie trzeba kupować i tego i tego. mimo że żele kolorowe drogie nie są. ja mam kilka i zupełnie o nich zapomniałm. leżą gdzieś sobie.
Gorzkajakmokka
09-07-2013, 14:19
hmmm a jak je stosujecie? Na jednofazówkę? Tak jak standardowy żel? Po przemyciu i zmatowieniu? Czy na "mokro"? Czy w ogóle nie stosujecie żelu w tym?
Możecie polecić mi jakieś dobre, szybko kryjące marki?
kiwaczek2
11-07-2013, 19:27
ja ci zaraz napiszę na priv bo to nie ten temat i bym potem musiała sama swoje posty usuwać:leze:
Dziewczyny czy pod pastele słabo kryjące też się sprawdzi warstwa białego żelu?
Ale pod spodem już będzie na biało widać....
hmmm a jak je stosujecie? Na jednofazówkę? Tak jak standardowy żel? Po przemyciu i zmatowieniu? Czy na "mokro"? Czy w ogóle nie stosujecie żelu w tym?
Możecie polecić mi jakieś dobre, szybko kryjące marki?
albo zainwestujesz w hybrydy i bedzie 2 w 1,albo polecam np.kolorówkę silcare seria basic one.Z nimi nigdy nie miałam problemu.
Mega napigmentowanie,konsystencja idealna,utwardzanie jak należy.
Gorzkajakmokka
14-07-2013, 10:25
Co ja bym bez was zrobiła. I to i to nabędę na próbowanie, a te dziady co je mam opchnę precz, albo zostawię na same frencze-kolorowe, bo tu akurat dają radę :D
kiwaczek2
16-07-2013, 19:49
Sylla - nie mam pojęcia a chętnie tez bym się dowiedziała. a nie możesz dac 3 warstw? czy robią się smugi czy co?
Dziewczyny czy pod pastele słabo kryjące też się sprawdzi warstwa białego żelu?
Ale pod spodem już będzie na biało widać....
Sylla a ja mam sposób na pastele, robię tak już od kilku dobrych tygodni i klientki wracają z odrościkami aż do nieba
Otóż, kładę ciut grubiej clear jako bazę i na to dwie grubsze warstwy pasteli (w moim przypadku silcare) ale buduję nimi pazura czyli jadę od wału do wału, wychodzi piękna krzywa, na to kładę już tylko nabłyszczacz i finito :ok:
Pastele można spokojnie dawać grubiej bo utwardzają się w mig. Kilku koleżankom poleciłam ten sposób i metoda sprawdziła się u nich idealnie.
:*
Gorzkajakmokka
16-07-2013, 21:41
A nie macie tak,że jak dajecie grubsze to potrafią się nie utwardzić od spodu? Mi tak się działo- właśnie przy beżu i jasnym różu szczególnie.
_kasiunia_4
16-07-2013, 22:21
Ja daję 2 albo 3 cieniutkie warstwy wszystko się ładnie utwardza i pięknie kryje ;)
Gorzkajakmokka
16-07-2013, 23:28
Ja daję 2 albo 3 cieniutkie warstwy wszystko się ładnie utwardza i pięknie kryje ;)
No, ale to zapewne zasługa żeli a nie pochwaliłaś się marką :>
_kasiunia_4
16-07-2013, 23:37
Żele mam z różnych firm :) Silcare, Black Diamond, NTN i Reni-Nail ;)
Gorzkajakmokka
16-07-2013, 23:45
Mówicie że to silcare taki dobre? Dopisuję do listy zakupów ;D
kiwaczek2
17-07-2013, 08:40
no podobno właśnie. wszysycy chwalą. wejdź obie na ich wątek i poczytaj. kolorówka piękna.
Mówicie że to silcare taki dobre? Dopisuję do listy zakupów ;D
Kochana jest rewelacyjna :ok:
Wracając do tego czy się ładnie utwardzają.....pastele jak najbardziej, chwytają raz dwa mimo grubszej warstwy, nie polecam takiego sposobu przy ciemniejszych kolorach ze względu na ciemny pigment który potrzebuje więcej "uwagi" (czasu) w lampie ;)
Ja odkąd pracuję tym sposobem nie mam problemu z kryciem :cwaniak2:
Gorzkajakmokka
17-07-2013, 13:14
To ja w ogóle mam na odwrót. Czernie, bordowe i granaty utwardzają się super a jak przychodzi mi jasny róz czy fiolet robić to staję na głowie i albo grubas albo się nie utwardzi. Już serce do paznokci przez to tracę ;(
ale widzę nadzieja jest... dodatkowo hybrydy zamówione więc oby mój los się odmienił :D
Sylla a ja mam sposób na pastele, robię tak już od kilku dobrych tygodni i klientki wracają z odrościkami aż do nieba
Otóż, kładę ciut grubiej clear jako bazę i na to dwie grubsze warstwy pasteli (w moim przypadku silcare) ale buduję nimi pazura czyli jadę od wału do wału, wychodzi piękna krzywa, na to kładę już tylko nabłyszczacz i finito :ok:
Pastele można spokojnie dawać grubiej bo utwardzają się w mig. Kilku koleżankom poleciłam ten sposób i metoda sprawdziła się u nich idealnie.
:*
Właśnie pastele Silcare kładę grubiej. Tzn pierwszą warstwę dosyć cienko a potem dwie grubsze. W sumie chyba dobrze wychodzi i nie miałam problemów z utwardzaniem grubszych warstw. Tylko , ze tym sposobem strasznie dużo mi idzie żelu na jedna stylizację . Myślałam że jest jakiś złoty sposób by dobrze krył przy dwóch cienkich warstwach?
kiwaczek2
17-07-2013, 14:35
używać hybryd :-) zamiast żeli. i znów wracamy do punktu wyjścia.
dziewczyny potrzebuję żeli neonowych , które dobrze kryją - silcare odpada - kryje tragicznie , a nie chcę dawać białego pod spód , bo jak opracuję żel to gdzieniegdzie biały przebija bardziej , a w innych miejscach mniej ....
znacie jakieś neony kryjące przy 2 wartsiwe ?
chantelle_
19-07-2013, 19:06
Wilczus, jako tako zeli kolorowych nie znam, ale hybrydy INS ktore traktuje jak kolorowke, wg mnie bardzo dobrze kryją jak na neony.
nataszka
19-07-2013, 21:31
Polecam allepaznokcie i ntn. Super krycie i mega duży wybór. Wiekszośc z nich kłade jedna ciut grubszą warstwa i nie ma żadnych prześwitów
Znalazłam dwie aukcje z neonami....
ŻEL UV KOLOROWY NEON * NEONOWY W SŁOICZKU NTN 5g (3356274137) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/zel-uv-kolorowy-neon-neonowy-w-sloiczku-ntn-5g-i3356274137.html)
ŻEL UV KOLOROWY NEON NEONOWY 5g NO NAME SUPER CENA (3374652282) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/zel-uv-kolorowy-neon-neonowy-5g-no-name-super-cena-i3374652282.html)
Różnica w cenie kolosalna. A produkt jest całkiem podobnie opisany. Myślicie że ta tańsze będą miały gorsze krycie czy jak? Może któraś z Was ma te tańsze neony?
_kasiunia_4
24-07-2013, 19:36
ja mam neony właśnie z NTN - żółty, róż i zieleń :) kryją przyzwoicie - najsłabiej żółty ale na białej bazie rewelacja :)
ja swoje zamawiałam na stronie allepaznokcie :)
SN Studio
25-07-2013, 19:34
polecam INDIGO - pracują nasze dziewczyny na nich w salonie i są zadowolone
malutkaistotkaa
23-08-2013, 09:24
dziewczyny jak to jest z tymi tanimi kolorowymi zelami bo jak patrze to niby tutaj sa tanie ale w przesylce za dodatkowa kolejna sztuke placimy min 1zl
omijacie to jakos??
Zamów co potrzebujesz a potem ręcznie wpisz pod koniec zakupów 17zł przesyłka kurierska
Kochane mam pytanko jak robicie ombre zelami?? czy ktorejś z was zdarzyly sie takei warchlocle w zelach kolorowych?? Ostatnio zamowilam dosyc sopro z modeny i niestety jak je klade to takie grudki sie osadzaja na pazurach,zaczelam malowac bardzo waskim pedzelkiem dawac bardzo cieniutkie warsty i zas nic normalnie w zelu mam takie zbite faldy-nie wiem jak to opisac
ja miziam oba kolory delikatnie pędzelkiem az sie fajnie pocieniują ^_^a fałdy sie robią jak jest za duzo żelu naraz położone;)
KAKA80 fałdy sie robia jak jest za duzo zelu w pojemniczku -to co mam go wylac?? mam korzuch na nichktory sie pozniej rozbija na mneijsze czesci..
Blejsia nie bardzo wiem o co ci chodzi ?? ....."fałdy sie robia jak jest za duzo zelu w pojemniczku"-ja nic takiego ci nie napisałam????.....jak jest za dużo naraz polozone na pazurku to tak hmmmm.....
Kochane mam pytanko jak robicie ombre zelami?? czy ktorejś z was zdarzyly sie takei warchlocle w zelach kolorowych?? Ostatnio zamowilam dosyc sopro z modeny i niestety jak je klade to takie grudki sie osadzaja na pazurach,zaczelam malowac bardzo waskim pedzelkiem dawac bardzo cieniutkie warsty i zas nic normalnie w zelu mam takie zbite faldy-nie wiem jak to opisac
żele powinny być gładkiej konsystencji,bez żadnych farfocli itp. w opakowaniach.
Co najwyżej mogą wymagac wymieszania ze względu na opadający pigment.
proponuje zareklamować te żele.
Blejsia w tych żelach masz utwardzony kożuch. Niestety albo reklamacja, albo do kosza. Ja tam miałam z biały z allepaznokcie. Dostałam, a w nim wielki glut, który wyglądał jak zastygnięta śmietana. Koszt 9 zł, więc połowę wyrzuciłam i zamówiłam kolejny :/:
edusia777
03-10-2013, 20:07
uzywala ktoras tych zeli? niby jedna warstwa i bez nablyszczacza? cena fajna, ciekawe jak z jakoscia Speed Colour UV Gel - SunnyNails (http://sunnynails.pl/52-speed-colour-uv-gel)
Akurat zamówiłam 4 kolory tych zeli.
czekam na paczkę.
zobaczymy co one warte:)
malutkaistotkaa
05-10-2013, 07:12
popsiadam 1 kolor z modeny nails
i uczucia mam meiszane dobre tojest dla osoby ktora neirobi w domu nic..:P
jak ja zorbilam na sobie ten zelik
to zaraz po praru dniach byl matowy szybko sie resuje
a nalozenei zwyklego Qf nie jest dobrym pomyslem nbo bedzi eodpryskiwac od takiej warswy checsz zmatowic to zdzierasz kolor...
takze mi nie podpasowaly:P
dziewczyny zele z sunny nails te bez przemywania sprawdzone.
Są ok:)
A macie te z la lill?
W wątku ktoś coś o nich pisze,ale na Waszych wzornikach kolory,których nie ma u sprzedawcy.
LL ŻEL KOLOROWY ŻELE KOLOROWE DO PAZNOKCI 5ml (3607613967) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/ll-zel-kolorowy-zele-kolorowe-do-paznokci-5ml-i3607613967.html)
nataszka
02-11-2013, 17:53
Ladne te kolorki la lilla i cena przesyłki nie wzrasta przy wiekszej ilości. Ciekawe jak jakośc bo cena mega niska.
A ja znalazłam takie żele ( link ponizej). Wydaje mi się że są identyczne jak te NTN sprzedawane w allepaznokcie tylko pojemniczki bez nazwy firmy. Ale numerki i nazwy kolorów są identyczne. Zamówiłam na próbe dwa i jakośc tez taka sama- bardzo dobra:) Wogóle ten sprzedawca ma sklep internetowy w jakiejś spółce z allepaznokcie i wszystko identyko jak w alle łącznie z cenami. Tylko na allegro wystawia te zele dużo taniej. Ciekawe dlaczego...
ŻEL UV KOLOROWY 5g WIELE KOLORÓW * PROMOCJA * TNKB (3657235129) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/zel-uv-kolorowy-5g-wiele-kolorow-promocja-tnkb-i3657235129.html)
malinowa
02-11-2013, 17:56
sandrus (http://forum.wzorki.info/members/4849-sandrus.html) la lill sprzedaje te żele od silcare , wzorniki są identyczne i numery z żelami silcare
dla porównania http://allegro.pl/zele-metaliczne-kolorowe-5g-silcare-3-1-gratis-i3605319188.html
o kurcze faktycznie.
w takim razie zamawiam bo lubię no name silcare :)
A te base one glass to są jakieś transparentne?
nataszka
02-11-2013, 21:59
A jakośc tych la lilla taka sama jak silcare?
co do jakości to nie wiem.
wybrałam 31 kolorów :)
mania818
03-11-2013, 08:33
mam kilka kolorków z Silcare i z lalill i jakość taka sama , jest wiele kolorków które kryją już po 1 warstwie a jakość porównywalna do żeli z górnej półki , szczerze polecam :D
3 pierwsze Indigo a następne Cameleon Company
Piękne te cc, a krycie i nakłądanie jak ?
dziewczyny a te żele znacie?
AR ŻEL MAGICZNY KOLOROWY ŻELE SŁOIK 5 ml (3628374313) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/ar-zel-magiczny-kolorowy-zele-sloik-5-ml-i3628374313.html)
plushak krycie mają super,cover kryje tak gdzies w 50% ;) tu np.rubin red methalic:serce:
dziewczyny wklejam fotki żeli la lill
malinowa
10-11-2013, 13:09
[quote=sandrus;395168]dziewczyny zele z sunny nails te bez przemywania sprawdzone.
Są ok:)
błyszczą ładnie te żele? jak długo? faktycznie jedna warstwa wystarczy?
starczy jedna,Fajne są.
Akurat robiłam z nimi takie stylizacje,ze musiałam dac top,bo posypywałam kolor brokatem.
malinowa
10-11-2013, 14:03
czyli jak długo się błyszczą same to nie wiadomo?
markotka
13-11-2013, 13:24
dziewczyny szukam żelu w kolorze ecru, możecie mi jakiś polecić?
Martusiaa550
16-11-2013, 22:47
Słyszałam że żel Sun flower jest dobry, jesli chodzi o frencha ecru ;)
Potrzebna mi pomoc. Dzisiaj jedna klientka zagadnęła mnie o żele z połyskiem .... ciężko mi to określić. Ona nazwała to lustrzanym . Ale zapewne chodziło jej o takie żele które dają efekt nie wiem tak jakby folia na nich była. Idealnie gładkie , nieskazitelne. Czy macie może jakiś trop? Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam...
"gładszych"od tych nie znam:)
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
A pewna była, że chodzi jej o żel? Myślę, że może o takich paznokciach mówiła:
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://z5.kowbojki.pl/49a654431f584cbf19d8c6158966c8f6/Nail-Rock-ASOS-Silver-Shade-02.jpg (http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://z5.kowbojki.pl/49a654431f584cbf19d8c6158966c8f6/Nail-Rock-ASOS-Silver-Shade-02.jpg&imgrefurl=http://www.kowbojki.pl/pokaz/Lakier-do-paznokci-efekt-lustra-245960&h=480&w=640&sz=77&tbnid=Dj8DMLJvmmEkAM:&tbnh=92&tbnw=123&zoom=1&usg=__uenfdQyUp9gaJTzkNBRl0CMA_II=&docid=h5xBFPOBDHY4fM&sa=X&ei=fFmMUuPJA4a57Aa2uIDwBg&ved=0CDAQ9QEwAA)
Ona pytała czy są takie żele. Ja osobiście się nie spotkałam z takimi ale powiedziałam , że poszukam. Jedyne co mi przychodzi do głowy to folia transferowa. Chyba ona daje taki efekt lustra. To nie chodziło o żadne drobinki czy perłowe odcienie. Czysto i gładko miało być .
amorek dokładnie o taki efekt chodziło!
Ale to lakier?
No tak tu jest taki lakier do paznokci akurat, ale mi też nic innego do głowy nie przychodzi, tylko folia..
Aniuta27
20-11-2013, 12:29
W tym linku widać, że to folia, nie lakier, zresztą pod palcami widać kawałek folii na papierze, i delikatne zmarszczenie na palcu wskazującym przy wolnym brzegu. Ktoś opisem tego zdjęcia wprowadza nas w błąd. Ja nigdy nie widziałam takiego lakieru, i myślę że nie ma czego szukać, bo to jest efekt właśnie dzięki folii uzyskany.
Dziękuję za odpowiedzi. Tak podejrzewałam , że to folia ale chciałam się upewnić. Żel byłby idealnym rozwiązaniem... A tak to trzeba z folią próbować.
nataszka
06-12-2013, 19:45
Używał ktos kolorowych żeli greenstyle?
gosialicious
19-12-2013, 11:29
Dziewczyny nigdzie nie znalazlam odpowiedzi na moje pytanie.
Nie robie jeszcze paznokci, na kurs wybiore sie dopiero w okolicach kwietnia, powoli jednak kupuje sobie tipsy (zeby uczyc sie na nich malowac).
Pytanie moje : czy jesli uzyje caly kolorowy tips (na przyklad czerwony, zeby ´french´byl czerwony) , to efekt jest gorszy, niz przy bialym tipsie i kolorowym zelu??
Jeszcze sie na tym nie znam :/:
Bardzo mi sie spodobaly kolorowe tipsy i zamowilam juz pare tysiecy... :skacze:
rudzia1985
19-12-2013, 12:16
Jesli uzyjesz caly czerwony to musisz loze od frencza zamaskowac coverem a to moze byc kilka dobrych warstw wiec nie wiem czy Tobie sie bedzie to oplacac bo paznokcie beda grube. Powinny byc tipsy z gotowa koncowka frencza i wtedy nie bedziesz miala problemu z gruboscia. Ja jednak osobiscie odradzam kolorowe tipsy, lepiej samemu pomalowac zelem na przedluzonym pazurku na formie ale jak pojdziesz na kurs to z pewnoscia bedziesz sie uczyc.
Dziewczyny czy możecie mi polecic jakies dobre żele kolorowe z allegro z tych tanszych od 4 do 6 zl? Któras z Was je kupowala?
Polecam te żele.Są b.dobre.
LL ŻEL KOLOROWY ŻELE KOLOROWE DO PAZNOKCI 5ml (3788144663) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/ll-zel-kolorowy-zele-kolorowe-do-paznokci-5ml-i3788144663.html)
Elizabeth76
09-01-2014, 13:43
znacie może zele kolorowe sunny nails ?? Dostałam ostatnio w gratisie jeden kolor jak cos kupowałam na allegro jeszcze go nie otwierałam ,a jestem ciekawa waszych opinii ??
Dziewczyny z jakiej firmy najbardziej odpowiadają Wam kolorowe żele ?? :rolleyes:
I jak je nakładacie...chodzi mi o pokrycie całej płytki, nie samej końcówki :)
Cześć jestem tu nowa i niezbyt doświadczona:) prubowalas zwyklym pedzelkiem do zelu plaskim nr.6:ok:
tomaszka
10-01-2014, 21:48
Też jestem ciekawa opinii o tych żelach - Sunny Nails
katerina15
11-01-2014, 10:16
Ja jak zaczynałam zabawę z pazurkami to mój pierwszy kolorowy żel był z sunny nails (kolor magenta) . Nie wiem jak reszta ich kolorów, ale mój był jakościowo słaby. nawet po wymieszaniu słabo krył. Dziś bym powiedziała ze był półtransparentny :P Tyle mogę dodać o siebie ;)
nie wiem jak teraz ich żele wyglądają. Ja swój kupiłam 2 lata temu, a od czego czasu nie ryzykowałam. te żele za 4zł były jakościowo lepsze :D
Elizabeth76
11-01-2014, 11:55
katerina15 (http://forum.wzorki.info/members/10821-katerina15.html) aż nie wytrzymałam i otworzyłam z ciekawości ten swój ,bo przecież ciekawość to moja siostra rodzona . Mam numer 105 to jest kolor party ( bordowy ) i muszę powiedzieć że nie jest najgorszy ,a nawet dobry . Porównując do modeny nie jest tak gęsty i może tego pigmentu też ma mniej ale minimalnie .Nie wiem jaka jest jego cena ale kupowałam żele kolorowe po 19 zł i jak otwierałam niektóre kolory to mi sie płakać chciało takie były kiepskie także ten uwazam że jest oki :) Kładłam go na wzornik mleczny dwie warstwy ale jak będe miała okazje to przetestuje na french i cały paznokiec
magdalenasteinhof
12-01-2014, 10:21
Kochane dziewczyny, oooooszalałam po obejrzeniu tego filmiku czy nasza jakaś firma albo zagraniczna która wysyła do polski żele ma takie piękne kolorki i taki wybór w glitterach ?
wiem że Indigo ma kilka kolorków i cameleon company ale te po prostu są bajeczne..... zwariowłam :placz:
https://www.youtube.com/watch?v=ElLhU38o-4k
A TU KOLEJNE GLITTEROWE SZALEŃSTWO !!!
https://www.youtube.com/watch?v=WzMDOcMs360
Mnóstwo takiej chińskiej kolorówki jest na ebay- czy na niemieckim czy na angielskim, i zdarza się tez wysyłka do Polski gratis.
A ja zdecydowanie polecę z kolorowych żeli Silcare seria Base One- u Alphanailstylist wyprzedaż po całe 3.99 za słoiczek :) Base One Kolorowe 5g - wybierz kolor - Silcare - Żele UV Kolorowe - wybierz kolor - alphanailstylist.pl (http://www.alphanailstylist.pl/100761,base-one-kolorowe-5g-wybierz-kolor.html)
Ja zamówiłam około 30 kolorków z Silcera, ale na ich stronie.
LaLill na allegro a i czasami samo Silcare mają te kolorowe żele taniej- zawsze można oszczędzić na coś innego :D
Z Lalill 20 kolorów wybrałam :D zobaczymy czy będą fajne :)
karolcia15031
12-01-2014, 20:37
silcare są dobre i nie ktore kolorki sa super
Z Lalill 20 kolorów wybrałam :D zobaczymy czy będą fajne :)
Sa ok,bo też je mam :)
magdalenasteinhof
12-01-2014, 21:42
daj koniecznie znać:)
http://forum.wzorki.info/silcare/9315-opinie-o-produktach-silcare-noname-35.html#post399399 (http://forum.wzorki.info/attachments/silcare/74825d1389084087-silcare_base_one_kolory.jpg) kolorki super :ok:też domawiałam i czekam na następne :cwaniak2: Asiek jak już dolecą te Twoje to koniecznie w temacie Silcare prosimy o wzornik! :)
Jasne :) od razu wstawię :)
chantelle_
13-01-2014, 13:17
Ja własnie zamowilam od slaydi 4 żele kolorowe party z sunny nails, jak przetestuje dam znac :)
Kamillka
13-01-2014, 14:28
Ja za to bardzo lubie zeliki od jaapee bardzo ladne kolorki i wiekszosc z nich kryje po jednej warstwie.
Agula Hol
07-02-2014, 12:58
A czy któraś z Was miała te żele strona główna - Sklep Nails (http://sklepnails.pl) ? Chodzi mi żele kolorowe, podobno są świetne ale chciałam to potwierdzić u Was :)
Agula ja ich nie mam ale również słyszałam,że są super:)
Cysia2807
21-02-2014, 12:58
Witam.
Ja posiadam żele z i nails są swietne mają dobra pigmentacje łAdne kolorki. mam tez kolorówke z modeny tez sa ładne 2 warstwy wystarcza, maja tylko jeden minus straszne uciekaja ze słoiczków i nie wiem jak je okiełznac;(. może ma któraś z was jakis powmysł? teraz czekam na przesyłke z LL:cwaniak2:
a ja zamowiłam żel cameleon : Cameleon UV Gel 5ml - Cameleon Gel 5ml - NeoNail (http://www.neonail.pl/katalog/zele-uv/zele-uv-kolorowe/cameleon-gel-5ml/3055-cameleon-uv-gel-5ml.html) miała ktoraś z Was dziewczyny taki żel?
chantelle_
03-03-2014, 18:57
Ja go mam i najlepiej wygląda na czarnym podkładzie.
markotka
04-03-2014, 00:41
zamówiłam sobie trochę żeli la lill, no dobra 22szt ;) i muszę przyznać, że są świetne :ok: bardzo fajna konsystencja i krycie, super kolorki, no i mam nieodparte wrażenie, że to silcare ;)
asiad1990
04-03-2014, 08:06
markotka bo to raczej silcare, sądząc po tym jak maja w hurtowni na miejscu oznaczone wzorniki Base One, tak samo żele podstawowe
Wysłane z mojego ALCATEL_ONE_TOUCH_6030X_Orange przy użyciu Tapatalka
chantelle czyli radzisz najpierw pomalować paznokcie czarnym żelem??
markotka
04-03-2014, 14:23
markotka bo to raczej silcare, sądząc po tym jak maja w hurtowni na miejscu oznaczone wzorniki Base One, tak samo żele podstawowe
i te charakterystyczne różowe słoiczki ;)
malinowa
04-03-2014, 16:05
markotka (http://forum.wzorki.info/members/2620-markotka.html) la lill sprzedaje żele kolorowe z silcare i podstawowe też, chociaż nie wiem czy wszystkie podstawowe mają z silcare
chantelle_
04-03-2014, 19:22
chantelle czyli radzisz najpierw pomalować paznokcie czarnym żelem??
Dokładnie lepiej ten kameleon wyjdzie na pazurku :)
miskolala
15-07-2014, 11:57
Dziewczyny co myślicie o tych żelach:
NIE CHIŃSKIE A TANIE -70% ŻELE KOLOROWE 5G 2,99PLN (4388610480) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/nie-chinskie-a-tanie-70-zele-kolorowe-5g-2-99pln-i4388610480.html)
żele kolorowe * ŻEL KOLOROWY * producent Silcare (4389086142) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/zele-kolorowe-zel-kolorowy-producent-silcare-i4389086142.html)
lub Żele KOLOROWE 5g Nowa gama 36 kolorów !!! (Qa) B (4384338097) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/zele-kolorowe-5g-nowa-gama-36-kolorow-qa-b-i4384338097.html)
śmieszna cena tych pierwszych dwóch, ogromny wybór kolorów,
Może któraś z Was je miała?????
Ja do tej pory używałam z Modeny, ale niestety ostatnio coraz więcej nie kryje, przede wszystkim neonowe i te jaśniejsze czyli mint pastell, fluo plum, ice blue itd., dlatego obraziłam się na nie:) i na razie nie będę zamawiała.
Bardzo proszę o odp:*
Mogę tylko się wypowiedzieć o żelach silcare,reszty nie znam.Firma silcare to pewniak,piękne kolory,dobre krycie,ja polecam.Zobacz link z forum:
http://forum.wzorki.info/cfmgoogle.php?cx=partner-pub-6894743036775428%3Ald482-7h6gb&cof=FORID%3A10&ie=ISO-8859-2&q=silcare&sa=Szukaj&siteurl=forum.wzorki.info%2F&ref=forum.wzorki.info%2Fmetoda-zelowa%2F137-kolorowe-zele-29.html&ss=2335j999335j7
Hej, możecie polecić jakiś soczysty kolor koral neon?
sora-imagica
12-08-2014, 23:42
A czy któraś z Was miała te żele strona główna - Sklep Nails (http://sklepnails.pl) ? Chodzi mi żele kolorowe, podobno są świetne ale chciałam to potwierdzić u Was :)
Zamówiłam gamę róży i czerwieni z Nails i jestem zachwycona. Świetnie kryją, trzymają się bez zarzutu i są tanie. Ideały!
Witam . Jestem tu nowa , mam pytanie , chciałam się upewnić piszecie o tych kolorowych żelach z lalill ? Żel kolorowy Exclusive 5ml - Kolorgel 5ml (http://www.lalill.pl/index.php?id_product=12181&controller=product)
Z góry dziękuję za odpowiedź :kwiatek:
asiad1990
19-08-2014, 16:45
Tak o tych :-)
A jasne odcienie z jakiej firmy polecacie ? tak na dwie cienkie warstwy aby kryły ? Mam na mysli biały , jasny róż , beże ? Z indigo będą dobre ? te z lalill jasne są dośc kiepskie :(
sylka1988
17-09-2014, 00:41
Ja mam zamiar kupić kilka tych zeli
2,59 WYPRZEDAŻ MAGAZYNU żele kolorowe ŻEL KOLOROWY (4582305324) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/2-59-wyprzedaz-magazynu-zele-kolorowe-zel-kolorowy-i4582305324.html)
Jest napisane że zostaly wyprodukowane przez Silcare.
Co o nich myslicie?
hej dzieczyny,
czy któraś z was może polecić dobry MATOWY żel ? kupiłam juz z dwóch różnych firm lecz niestety matowe to one nie są :(
matujące topy masz np.Indigo, a nie żel ;)
sora-imagica
04-10-2014, 14:02
Ja wiem tylko, że Silcare ma matowe żele, ale nie wypowiem się co do jakości, bo ich nie kupiłam i nie miałam z nimi styczności na żywo.
no kurcze nie mogę nic znależć ładnego co by było matowe , a szukam żeli :(
no nic poczekam może akurat któraś coś zakupi :)
ale dziekuję za odpowiedzi .
Matowy żel bardzo łatwo zrobić samemu:) wystarczy do zwykłego żelu dosypać troszkę skrobii kukurydzianej.Skrobia stosowana jest w kosmetyce jako wypełniacz do pudrów matujących,jest także składnikiem kosmetyków do ust, oczu, twarzy i paznokci właśnie.:) Musi to być skrobia, nie mąka,w mące znajdują się inne substancje w tym wypadku niewskazane. :)
Dziewczyny. Przepraszam,ale nie mam gdzie tego napisać. :( Gdzie kupujecie cyrkonie,ozdoby itd do paznokci? Często widzę ślicznie przyozdobioną płytkę,jednak nie mam pojęcia gdzie szukać wszystkich cyrkonii,dodatków itd. :( Prosiłabym o linki,stronę do jakiejś hurtowni.
kasiulka81
07-10-2014, 21:34
Ja większość produktów jak i ozdób kupuje na Allepaznokcie Hurtownia Kosmetyczna (http://www.allepaznokcie.pl), mają dobre ceny i fajne cyrkonie, ćwieki, pyłki i inne ozdoby :ok:
asiad1990
08-10-2014, 07:55
Na allegro jest masa ozdób :)
marrtina30
08-10-2014, 09:00
Ja niedawno z polecenia pewnej świetnej stylistki zakupiłam żele kolorowe z MODENY i muszę przyznać,że są to najlepsze żele kolorowe z jakimi miałam kiedykolwiek styczność. Nie trzeba ich mieszać za każdym razem przed użyciem,co niestety dotyczy wielu żeli(niestety nawet tych drogich) i mają świetną pigmentacje(przynajmniej wszystkie te kolory,które mam ja),więc praktycznie zawsze DWIE warstwy to max dla głębokiego koloru,bez "mazajów"-jedynie srebrny z tych co mam jest taki dziwny jakiś. Osobiście jestem z nich bardzo zadowolona,więc polecam,jeśli któraś z Was myślała o ich zakupie zwłaszcza,że są stosunkowo niedrogie :good:
Ja tez ich uzywam i uważam ze sa super!:ok:
człowiek uczy się codziennie czegoś nowego ;)
dzięki wielkie .
dziewczyny a możecie polecić jakieś sprawdzone żele kolorowe, których nie trzeba przemywać cleanerem? najlepiej kryjące od pierwszej warstwy. :)
Pilnie prosze o pomoc!!!!
mam pania ,ktorej osobiscie nie znam ,wiem ze ma polozony kolorowy zel i ok 4 tygodniowy odrost,nie wiem jak to wyglada.zostalam poproszona o uzupelnienie tych paznokci,pani lezy na oddziale rewalityzacji,chodz i ogolnie jest w miare sparawna,moje pytanie brzmi jak te paznokcie uzupelnic?????
sciagnac kolor polozyc jedna warstwe cleara i kolor plus nablyszczacz?
chodzi o to zeby bylo to dobrze zrobione i wmiare szybko,bo osoba jest po wylewie,wiec od nowa( od szkieletu)za dlugo to bedzie trwalo
czy jesli sciagne kolor to klasc jeszcze jakis zel bazowy?
prosze o pomoc wszystkie doswiadczone stylistki
może nie jestem stylistką, ale ja robię to tak że spiłowuję cały kolorek, kładę cieniutko żel podkładowy głównie na naturalny paznokieć, potem clearem czy budującym, buduję paznokcia,ale cieniutko bo jeżeli to uzupełnienie to paznokieć ma już kształt,tak żeby krzywa c była ładna itd, potem wyrównuję nierówności , matuję, i kładę warstwę lub dwie koloru, nabłyszczacz i gotowe :)
i zawsze wszystko jest ładne, równiutkie i kształtne :)
czy klasc na naturalka primer?a potem dac zel podkladowy,czy bez primera?
i jeszcze jedno czy po wyrownaniu i zmatowieniu polozyc jeszcze jakis podklas czy odrazu kolorowka?
na naturalny paznokieć daje primer i na to żel podkładowy. chyba że masz żele co nie wymagają użycia primera, ja też niektóre takie mam, ale niezależnie od żelu zawsze daje primer. :)
po zmatowieniu bezpośrednio kolorek.
dziekuje bardzo za odpowiedz
---------- Dodano o godzinie 18:26 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:48 ----------
przezylam to,ale to byla jazda bez trzymania:( nie wiedzialam na co sie porywam,3 godziny u niej bylam ,babka po wylewie,odpowiedniego miejsca do pracy nie mialam,jedna reka bezwladna,musialam wkladac i wyciagac z lampy,odrosty 6 tygodniowe albo i wiencej,zrobilam co bylo w mojej mocy siedzac ,stojac,polzgieta,eh.... jesli mam byc szczera nie bylam zadowolona w 100% z mojej pracy:wstydek:mam nadzieje ,ze to wszystko bedzie sie jakos trzymac
olka1255
24-01-2016, 14:20
Dziewczyny czy posiada któraś z was Magic Gel z allepaznokcie? Ciekawa jestem tego połysku i czy to jest żel transparentny? Szukam żelu dającego podobny efekt jak Glitter Milk Semilac. :P
Ja mam Magic Gel z allepaznokcie mieniący się na różowo. Jest transparentny i położony na ciemny lub jasny podkład daje efekt delikatnych drobinek. W sumie na każdym kolorze jakiś efekt da. Trzeba eksperymentować :)
olka1255
24-01-2016, 23:08
Ja mam Magic Gel z allepaznokcie mieniący się na różowo. Jest transparentny i położony na ciemny lub jasny podkład daje efekt delikatnych drobinek. W sumie na każdym kolorze jakiś efekt da. Trzeba eksperymentować :)
A masz może jakieś zdjęcie? Bo na tych obrazkach allepaznokci słabo widać. :P
http://pliki.wzorki.info/images/mcfh1.jpg
http://pliki.wzorki.info/images/CpzW.jpg
http://pliki.wzorki.info/images/l6ZO4.jpg
http://pliki.wzorki.info/images/dsf9T.jpg
Sorki za jakość zdjęć. Starałam się jak najlepiej ująć. Wiadomo, to nie to co na żywo ale widać efekt. Dałam dwie warstwy tego żelu Magic, ale myślę że np. na czarnym w zupełności wystarczy jedna warstwa. Na jaśniejszym podkładzie, w tym przypadku na różowym z Basic La Viva Pink, lepiej nałożyć dwie cienkie warstwy.
W każdym bądź razie fajny efekt :)
olka1255
25-01-2016, 17:31
Dziękuje ci bardzo! :* Wygląda super w takim razie zamawiam! :ok:
Ja żeby uzyskać efekt matu posypuję mokry top bezbarwnym akrylem i do lampy :)
Są też żele wykończeniowe matowe. Można zmatowić bloczkiem i podobny efekt, ale moim zdaniem, najlepszy będzie zwykły top matowy np. z golden rose. Wtedy każdy kolor jaki sobie nie zrobimy czy paznokci żelowych czy zwykłych lakierów, możemy pomalować matem, a jak się znudzi zmywamy mat i znowu nam się pazurki błyszczą ;D przynajmniej ja tak robię ;D
kikikuku
21-02-2016, 12:30
a jaki mleczny zel polecacie? albo delikatnie rozowy, chodzi mi zeby byl pod french ale nie zupelnie transparentny
reniusia1002
03-10-2016, 00:06
matujący top ja mam z Alle oraz z Silcare ale widziałam również efekt po Indigo i tez bardzo dobry tylko roznica w cenie ale wszystkie trzy sa dobre.