PDA

Zobacz pełną wersję : Na jakich żelach pracujecie

Strony : 1 2 [3] 4

kasiasssss
21-03-2010, 12:36
ja na zelach ra parcuje juz ponad rok,caly zcas uzywam budujacego clear,dobrze ze nie trafilam na taka partie bo chyba bym nie wiedziala jaki inny wybrac,kupuje zawsze 60ml,po dwie sztuki od razu,zawsze jest clarowny i tak samo lejacy,najpierm mi to pzreszkadzalo ze nie jest gesty ale nauczylam sie na nimpracowac to ze nie jest gesty stalo sie zaleta bo ladnie zalewa ozdoby,mozna szybko pracowac

hassi
21-03-2010, 13:50
Dziekuje Ci slicznie, zaraz pomaltretuje tą strone :)

silverghost
21-03-2010, 19:49
Byłabym wdzięczna za "wrażenia" o kolorowych:skacze:

Zamówiłam z DR czarny i żółty (kryjące) - nr 3 i 4. Są średniogęste. Wypróbowałam żółty. Dopiero się uczę robienia pazurków, ale dobrze mi się go nakładało, nie zlewał się. Po pierwszej warstwie dałam jeszcze cienką drugą, bo wydawało mi się, ze nie jest jednolita. Możliwe, że ktoś bardzie doświadczony dałby jedną warstwę i byłoby ok.

Kupiłam jeszcze jednofazowy (ten violet) i builder z black line. Są gęste, dobrze mi się nimi pracowało, ładnie się błyszczy ten jednofazowy. Zobaczę, jak się będą trzymać.

Przede wszystkim te żeliki z DR są taniutkie :D

RoksiSK
21-03-2010, 19:56
Zamówiłam z DR czarny i żółty (kryjące) - nr 3 i 4. Są średniogęste. Wypróbowałam żółty. Dopiero się uczę robienia pazurków, ale dobrze mi się go nakładało, nie zlewał się. Po pierwszej warstwie dałam jeszcze cienką drugą, bo wydawało mi się, ze nie jest jednolita. Możliwe, że ktoś bardzie doświadczony dałby jedną warstwę i byłoby ok.

Kupiłam jeszcze jednofazowy (ten violet) i builder z black line. Są gęste, dobrze mi się nimi pracowało, ładnie się błyszczy ten jednofazowy. Zobaczę, jak się będą trzymać.

Przede wszystkim te żeliki z DR są taniutkie :D

Bardzo Ci dziękuję za odp. Też się zastanawiałam m.in. nad tym żółtym i czarnym. Wypatrzyłam też sobie śliczny odcień różu i fiolecik:D

Zuuzaneczka
21-03-2010, 20:03
Ja pracuję na żelach Sun Flower, dobra jakość za stosunkowo niską cenę (choć ostatnio drożeją). Podoba mi się że mają wiele "ciekawych" żeli: Kryształek z drobinkami, Kruszony Lód z większymi lśniącymi elementami, Hologramowy, Galaretka, itp. Jedynie ich kamuflaż mnie rozczarowuje (paskudny kolor). Odkryłam więc przez przypadek cover-perełkę z Modena Nails, klientki są zachwycone kolorem, a ja konsystencją i ceną ^_^ zamierzam wypróbować pozostałe ich produkty i możliwe że się przerzuce na Modene :D

mini89
05-04-2010, 11:46
czy ktoś używał żeli No Name z Hurtowni Silcare ? zadziwia mnie cena...cos tanie...może ktos sie wypowiedzieć na ich temat ??

Gość
05-04-2010, 13:07
czy ktoś używał żeli No Name z Hurtowni Silcare ? zadziwia mnie cena...cos tanie...może ktos sie wypowiedzieć na ich temat ??
poszperaj w temacie i poczytaj go od początku bo sie wypowaidałyśmy- ja na pewno- i polecam- ładnie wybija biel, ale dla mnie za rzadki do budowania krzywej i musiałam wiecznie wkładac go do lodówki 15 minut przez przyjsciem klientki

mini89
05-04-2010, 13:24
super, dzieki, uwielbiam rzadkie żele :D ...tlyko akurat mają brak cleara ;/ :)

Agnieszka Praska
05-04-2010, 16:53
zelik bardzo fajny i piorunem wszystkie krzywe sie buduje bo pieknie sie poziomuje:D
mam violet i smialo mozesz go jako clear uzywac bo po utwardzeniu robi sie przezroczysty:D

justyna nail
06-04-2010, 09:47
Ja przerobiłam kilkanaście firm ale zostałam wierną fanką cleara Activ w złotej kuli jest bardzo dobry, co do kolorówki całą mam z dekorynki , żeliki tanie i super kryjące chociaż ostatnio na targach w Warszawie byłam na pokazie Dominiki Piroth i ona pokazywała kolorówkę z ABC poprostu szczęka mi opadła, tak gęste żeliki że jak je odwróciła do góry nogami to nawet nie drgnęły, można nimi malować jak farbkami naprawdę super a te kolorki:love:no ale narazie nie na moją kieszeń jeden taki cód kosztuje ponad 60zł;(ale jak się wzbogacę to napewno sobie zafunduje bo naprawdę warto:) ale się rozgadałam :D

Belunia
06-04-2010, 10:09
Ja też do niedawna tylko używałam żeli firmy Activ ( złota kula clear, white ) ale naczytałam się jak niektóre dziewczyny chwalą bassic clear i kamuflaż i ostatnio wzięłam na wypróbowanie. Jest tańszy od Activ i jak narazie muszę przyznać że nic złego się nie dzieje czyli "0" zapowietrzeń i również dobry w opracowaniu pilnikiem. Oby mnie nie zawiódł :good:

vanessita
08-04-2010, 12:22
To i ja się wypowiem. Zaczynałam przygodę od żeli Allepaznokcie ale jeszcze wtedy nie miałam pojęcia o przedłużaniu także nawet najlepszym żelem nie zdziałałabym cudów. Potem już świadoma zakupilam Sun Flower i powiem że byłam zadowolona z kamuflaża i jednofazówki.
Po zagłębieniu się w temacie zdecydowałam się na pracę gęściejszym żelem i zakupiłam ukochane IBD. Są rewelacyjne jak dla mnie i to na nich pracuję obecnie. Próbowałam również PB i również nie ma na co narzekać. Teraz jestem na etapie próbowania I-Nails:)

justyna nail
09-04-2010, 19:20
Ja też do niedawna tylko używałam żeli firmy Activ ( złota kula clear, white ) ale naczytałam się jak niektóre dziewczyny chwalą bassic clear i kamuflaż i ostatnio wzięłam na wypróbowanie. Jest tańszy od Activ i jak narazie muszę przyznać że nic złego się nie dzieje czyli "0" zapowietrzeń i również dobry w opracowaniu pilnikiem. Oby mnie nie zawiódł :good:
Belunia podasz mi jakis link do tego żeliku?

aneczka19895
09-04-2010, 20:22
A zna ktoś żele Staff cosmetics??:huh:

dudejla
09-04-2010, 20:30
Ja nie słyszałam nigdy o tej firmie :huh:, ale chętnie coś się dowiem:)

dorotka_19
10-04-2010, 11:42
ja używam większość z silcare basic, od niedawna kamuflaż z prestige i jestem z niego bardzo zadowolona;]

mini89
10-04-2010, 12:55
hej, pierwszy raz zakupiłam sobie bonder z IBD....czy po nałożeniu kolejnej warstwy żelu, normalne jest to że żel tak się ślizga na tym bonderze ?:P bo nie wiem czy cos zle zrobilam...troche mnie to zdziwilo,ale paznokiety sie trzymają :P

Ladyss
10-04-2010, 18:24
Ja mam żel podkładowy z innej firmy ale też mi się ślizga, wkurzające to jest:)

Belunia
10-04-2010, 22:11
Justyna nail tu jest adres tego żelu ;)Proszę.
Basic żel jednofazowy - Clear 30 g :: idora.pl (http://www.idora.pl/p12,basic-zel-jednofazowy-clear-30-g.html)

aneczka19895
10-04-2010, 22:16
Ja nie słyszałam nigdy o tej firmie :huh:, ale chętnie coś się dowiem:)

Dudejla chyba się nie dowiemy ;)

vanessita
12-04-2010, 16:58
hej, pierwszy raz zakupiłam sobie bonder z IBD....czy po nałożeniu kolejnej warstwy żelu, normalne jest to że żel tak się ślizga na tym bonderze ?:P bo nie wiem czy cos zle zrobilam...troche mnie to zdziwilo,ale paznokiety sie trzymają :P
Bonder z Ibd jest specyficzny troszkę. Należy go wetrzeć w płytkę i nadmiar przetrzeć wacikiem bezpyłowym i dopiero do lampki. Wtedy się nic nie ślizga;]

mini89
12-04-2010, 20:30
jak wetrzec ? i potem zmyć? i dopiero do lampki.... jaki to ma sens ?przy zmyciu .... na instrukcji to co innego jest napisane ....

Agnieszka Praska
12-04-2010, 20:38

dalas za duzo ;)
ocierasz pozadnie pedzelek ja jeszcze dodatkowo delikatnie o wacik ocieram, wcieram takim pol suchym pedzelkiem bonder w pazurek i utwardzam.
jak nalozysz za duzo to nadmiar przed utwardzeniem nalezy delikatnie zebrac wacikiem;) niczym nie zmywac!!suchym wacikiem dotykajac zebrac nadmiar

mini89
12-04-2010, 20:45
aaa no to widzisz :D a ja myslałam że skoro to żel to mozna nałożyć taką normalną ale cienką warstwe :D i po prsotu utwadzić :D....no to następnym razem tak zrobię :) dzięki dziewczynki :)

pilar19
17-04-2010, 15:03
ja używałam żeli Perfect Lady, powiem szczerze, że mimo wielu negatywnych opinii na ich temat mnie się całkiem nieźle nimi pracowało :) jakiś czas temu zamówiłam żel clear, cover, nabłyszczający i angel white z SPN. Najbardziej rozczarował mnie właśnie biały, preferuję rzadki żel do tworzenia końcówki french, ale to chyba po prostu przyzwyczajenie ;) ostatnio widziałam na stronie PB, że mają nowy kolor covera, taki jasny, budyniowy różowy. Jak pozbędę się tych, co posiadam to muszę go wypróbować :D

karna26
17-04-2010, 16:49
Ja wczesniej pracowałam na żelach vigen,pózniej przeniosłam sie na Ibd clear budujacy i french,spoko firma choc niekiedy pazurki sie zapowietrzały,a teraz pracuje na żelach Adriwell i jestem bardzo zadowolona Zero zapowietrzeń,bede musiała z czasem wyprubowac Basic bo widze ze bardzo chwalicie :)

farbstift
17-04-2010, 17:22
nie znam firmy Adriwell...podasz jakiegoś linka czy cuś??:)

karna26
17-04-2010, 17:41
No jasne :P

Adriwell - Adriwell Hurtownia tipsów oraz produktów do stylizacji paznokci (http://adriwell.pl/)

farbstift
18-04-2010, 10:21
w sumie ceny standardowe;) ładne opakowanie ma ten różowy żelik:)

karna26
18-04-2010, 12:10
Dokładnie ceny maja spoko,ja mam własnie ten żel w różowym opakowaniu :P

farbstift
18-04-2010, 12:39
a jak myślisz wyslali by próbki, gdyby ładnie poprosić??

Belunia
18-04-2010, 17:25
Dziewczyny pracujecie badź pracowałyście na tym żelu? Ciekawi mnie ten żel z powodu dużego opakowania ale chciałabym dowiedzieć się jaki jest w praktyce, czy jest mocny i czy nie zapowietrzają sie paznokcie?
Żel Gabrielle jednofazowy przeźroczysty 100ml (http://www.sklep.gabriellenails.pl/p/pl/990/zel_gabrielle_jednofazowy_przezroczysty_100ml.html )

farbstift
18-04-2010, 18:21
natka ma hurtownię z gabrielle:) i w najbliższym czasie przybliży nam ofertę:)

Belunia
18-04-2010, 18:32
No ale wiesz jak to jest ..każdy żyd swój towar chwali, ja chciałabym się dowiedzieć o tym żelu od osoby postronnej co na nim pracuje bądź pracowała a nie od strony handlujacej :D

czarnyaniol121
18-04-2010, 19:59
ja zelem bawie sie od troche ponad pol roku finanse nie pozwalaja mi na to zebym co chwila kupowała nowe żele wiec narazie mialam do czynienie z zelami z naildesigne allepaznokcie i z kąkola z tego ostatniego mam tez primer i jestem bardzo zadowolona i z primera i z zelu

karna26
19-04-2010, 16:48
farbstift niemam pojecia czy wysłali by próbki ale watro zadzwonic i spytac,moze wyśla :)

akinorew1989
19-04-2010, 17:24
ja pracuję od początku na żelach firmy Yasmin i jestem zadowolona :P
któraś z Was też je zna?

Sweetestgirl13
22-04-2010, 18:01
Ja własnie uzywam żelkow gabrielle:P:P:D:D

Belunia
26-04-2010, 21:25
Nie dowiedziałam się niczego na temat żelu gabrielle, to może wiecie coś na temat tego żelu...jak się sprawuje itd czy warto go zakupic?
Ĺťel UV/RENI-NAIL Cosmetics (http://reni-nail.shop.pl/kosmetyki/50g/Zel-jednofazowy-przezroczysty-50g-Qa)

Gość
26-04-2010, 21:31
przejrzyj sobie temat od początku, dziewczyny pisały zelach reni

wystarczy skorzystać z funkcji "przeszukaj temat" (na górze po prawej stronie pod numerami stron ) i wpisac reni nails :)

eksnail
26-04-2010, 22:11
Ja wczesniej pracowałam na żelach vigen,pózniej przeniosłam sie na Ibd clear budujacy i french,spoko firma choc niekiedy pazurki sie zapowietrzały,a teraz pracuje na żelach Adriwell i jestem bardzo zadowolona Zero zapowietrzeń,bede musiała z czasem wyprubowac Basic bo widze ze bardzo chwalicie :)

Bardziej polecam NO NAME równie dobre i nabłyszczać nie trzeba:)

farbstift
28-04-2010, 13:13
ja mam też z Fenomenu (dostałam próbkę 8ml) :wow: i naprawdę fajnie się pazurka buduje nim 1 Phase UV Gel Clear (przezroczysty) 8g :: Fenomen (http://www.fenomenails.pl/index.php?p121,1-phase-uv-gel-clear-przezroczysty-8g)

vanessita
28-04-2010, 13:20
A ja właśnie jestem na etapie testu żeli I-nails:) Zapowiada się kusząco.
Gloss polecam:) jak również jednofazówką glitter czy jakoś tak:)

dudejla
28-04-2010, 16:30
ja pracuję od początku na żelach firmy Yasmin i jestem zadowolona :P
któraś z Was też je zna?

Ja znam te żele, jak dla mnie są bardzo dobre, jedyne co mi u nich nie pasuje to white, bo ja wole gęste, a tak to mają naprawdę rewelacyjne produkty:good:

akinorew1989
28-04-2010, 18:08
mam dokładnie to samo zdanie, bo pracuje mi się rewelacyjnie, ale na gęstych :P
a co do white, to zdarzyło mi się, że zszedł przy przemywaniu cleanerem :/: dlatego szukam jakiegoś innego z dobrej firmy, bo nie mogę się zdecydować.. DUDEJLA masz jakieś godne polecenia?

RoksiSK
28-04-2010, 19:07
A ja właśnie jestem na etapie testu żeli I-nails:) Zapowiada się kusząco.
Gloss polecam:) jak również jednofazówką glitter czy jakoś tak:)

Też polecam Gloss od Dobrejrady. Jednofazówka violet jest też super.

kleo
28-04-2010, 19:13
ło matko to ja mam jakąś manie kupowania żeli

ja pracuję na Prestige, IDB, RaNails, Randevous, NSI, Misterni MIlano,
covery PB, EF Exclusive, Prestige, Misterno Milano
i nie wiem co jeszcze
mieszanka wybuchowa, która nie wybucha na pazurach

a od DR też mam wszystkie praktycznie kolorowe i teraz zakupiłam na próbę masked i violet, glassa już mam

justi9
02-05-2010, 21:32
ja rowniez mam rozne i DR violet test bo chwalony i kolorowke i z RA i diamonda i z naildesign ( te akurat leza nie lubie ich) poza glossem ktory sie blyszczyyy ze szok IBD tez i prestige i nie pamietam wiecej :D

plushak
03-05-2010, 02:25
Nabłyszczacz od dobrej rady nigdy w życiu nie kupię ponownie takich zapowietrzeń nie miałam nigdy po wjechaniu na płytke pazurka szok.
Polecam fikusa błyszczy jak psu jajeczka a można jechać po naturalku bez problemu.
Za to inne żele od dr lubię gęsty biały czy cover chociaż troszq ciemny ale dobry jest nie zapowietrza się nic.

Darianna_Krak
08-05-2010, 23:09
najlepiej pracuje mi się jednofazówką z Astonishing, mimo że jest to rzadki żel, rewelacyjnie się poziomuje, nie spływa i można kłaść bezpośrednio na formę - stoi w miejscu :D bardzo szybko się utwrdza bo w zaledwiem 60 s.

W 30 sekund się utwardza Zosieńko ;)

jOotka
09-05-2010, 00:52
ja używam AllePaznokcie Clear, White i Perfect Pink French :D

Musze sobie jeszcze inne kupić :D

Ewelina83
09-05-2010, 13:49
a ja zrobilam sobie zamowienie na tele golden nails teraz zobaczymy jak sie na nich pracuje:)

Paulistka
10-05-2010, 21:44
Właśnie dziś zrobiłam zakupki w Alessandro:skacze: jutro będę testować żelki ale....zastanawiam się nad jakością lakierów do paznokci. Może któraś z Was coś na ich temat powiedzieć?

Latika
11-05-2010, 20:45
Ja pracowałam na prestige.Ostatnio jednak będąc na zakupach z realu,zakupiłam na nowym stoisku żele exfashion.I jestem mega zadowolona (używałam jak dotąd clear,beige i french)Wczoraj zakupiłam też kamuflaż ,który jutro idzie w ruch :)
Cena ta sama co za prestige a jakos wydają mi sie jeszcze lepsze.Łatwe w obróbce,nie rozlewają się a paznokcie trzymaja się juz 3 tydzień i ani sladu zapowietrzenia,zżółknięcia i innych pierdół :)
Takze polecam te które wymieniłam.Mam też od nich primer i cleaner i pracowałam na tych produktach.

Nie polecam jednak pilników od Nich gdyż sa jakieś tępe i nie da się nimi nic zrobić.

Natalia Czerwaciuk
12-05-2010, 00:08
Właśnie dziś zrobiłam zakupki w Alessandro:skacze: jutro będę testować żelki ale....zastanawiam się nad jakością lakierów do paznokci. Może któraś z Was coś na ich temat powiedzieć?
ja mam ich lakiery,tylko ze kupowane w niemczech..top coat mam,swietny jest,tylko dosc dlugo schnie,zaq to lakiery bajera!szybko schna,maja piekne kolory i naprawde dlugo sie trzymaja,na stopach mam juz jakis miesiac i odrost jak by byly zelowe hehehe:D

Paulistka
12-05-2010, 15:18
A jeśli chodzi o serie Pro White? Bo ja mam z nimi problem:placz:

Kaja21
12-05-2010, 15:47
dziewczyny co sądzicie o tym żelu BLACK PRINCE *** MegaStrong ŻEL UV lux*** 15ml (1020917681) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item1020917681_black_prince_megastrong_zel_uv_lux_ 15ml.html)

farbstift
13-05-2010, 12:06
http://forum.wzorki.info/sprzet-do-przedluzania-paznokci/252-jakie-produkty-oraz-firmy-polecacie-13.html
następnym razem po prostu wpisz w "szukaj":*

edytakon
13-05-2010, 21:40
a czy miałyście do czynienia z tymi żelami GENCO ACTIV
ŻEL UV CLEAR 15g 100% GENCO - ACTIV (1039777473) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item1039777473_zel_uv_clear_15g_100_genco_activ.ht ml)
niestety nigdzie nic o nich nie znalazłam

soffii25
13-05-2010, 21:51
W 30 sekund się utwardza Zosieńko ;)
i wszystko jasne ;) mały błąd ;)

linka-2008
22-05-2010, 17:05
Ja uzywam tylko IBD jak dla mnie sa najlepsze

wilczus
23-05-2010, 21:00
ja mixuję ;)
Prestige ,Astonishing, Abc Nailstore, Pepoonails , IBD ...
mam też ExFashion ze stiska w REalu - cover - jak dla mnie pieniądze wyrzucone w błoto :/
kiepsko się utarwdza , kolor mielonego mięcha - taki rdzawy jakiś :/ źle się go nakłada ....

Kkat
28-05-2010, 02:02
Ja jestem poczatkujaca i wybrałam allepaznokcie i nie powiem w sumie jest niezły;) ale biały żel jest totalna pomyłką, nie wiem moze ja akurat na jakis felerny trafiłam ale nie polecam. Ale za to pink jest naprawde świetny, duzo lepszy niz np. naildesign:):) Chciała bym teraz spróbowac SILCARE kolezanki mi go polecaja a tu tez widze ze sporo osob je chwali;);)

kobietazpazurem
28-05-2010, 08:23
Ja niedawno kupiłam żele z Gabrielle, niby tanie i marka niezbyt popularna ale świetnie się poziomuja a cover ładnie kryje, jednak nie umywają się do tych moich z SPN

Ava
28-05-2010, 22:35
u mnie wlasnie w realu otworzyli stoisko z tym exfashion i chodze i patrze po roznych forach kto tego uzywal :D:D mam zle doswiadczenie w tego typu stoiskach ;d

kupie u nich clear bo akurat mi sie konczy to zobacze czy jest dobry ^^

farbstift
29-05-2010, 07:54
Woszczur polecała od nich ten żel white bardzo gęsty.

Klara
29-05-2010, 09:20
Ja pracowałam zawsze na żelach SF, ale kiedyś na targach kosmetycznych zakupiłam sobie jednofazowy żel mało znanej marki La Rosa i muszę powiedzieć, że byłam z niego zadowolona...:)

minimouse
29-05-2010, 09:52
dziewczyny ta firma exfashion to jest tak :
allepaznokcie mieli wspólnika ale cos im sie razem nie układało i się rozdzielili i powstała nowa marka ... tak mi powiedzieli w sklepie

Latika
29-05-2010, 14:04
Ja jak juz pisałam(i zachwalałam)że mam produkty z exfashion ...mam kilka zastrzeżeń...żel clear-jeśli chodzi o budowanie na tipsie-bez zarzutów...ale chcialam sobie zrobić na formie...żel się nie utwardzał,nie utwardza się też po wymieszaniu z brokatem...Kupilam z prestige i wypas.I ten z exfashion mam tylko do frenczy bo tak to fajnie sie p;racuje ale juz go nie kupie bo wolę uniwersalne a nie potem 10 clearów i każdy do czegoś innego.

Mam też jakiśtam pink...niby cover to jest ale to taki kryjący w 50% ale kolory śliczne(beż i róż) do frencha czy na nadanie odcienia kryjącemu coverowi fajnie daje ale juz go nie kupie bo wole mocniej kryjące.

Żel biały french-polecam i kupię jeśli mi braknie
Formy-sztywne z mocnym kllejem-polecam!
Cleander,primer-godne polecenia
klej-do cyrkoni,,koronek tak,do tipsów -NIE
Pilniki-porażka

Żele 5ml pięknie pachną,pewnie mają zachęcić do kupna większych ale te wieksze już tak nie pachną;]

Moja ocena?Ceny te same jak prestige.Wole kupic bilet za 3zeta jechac to katosów i miec w 100% zadowalające mnie produkty.Jako dodatek-jak najbardziej ale jako podstawa-nie

Ava
31-05-2010, 13:52
ja wlasnie zakupilam na probe clear, szablony i akrylowy cover.. co do covera to sprawdzalam na tipsie i jest ladny odcien, kryjacy... bede teraz sprawdzac na paznokciu czy sie trzyma :)

karolaj.
31-05-2010, 19:34
Ja odkąd skończyłam kurs pracuje na Golden Nails - strong, jednofazowy gęsty, french white, cover i mam kilka kolorowych żelików i z ręka na sercu szczerze polecam, strong na forme superrrr, cover super odrazu na kursie wpadł mi w oko, kolorowe żeliki fajne, ładnie kryją, reszta żeli jak najbardziej ok i jak narazie nie zamierza ich zamieniac na żadne inne :)

cadevra
17-06-2010, 14:30
A ja mam problem z dobraniem żeli... Niedawno postanowiłam się przerzucić na IBD i nie wiem... jakoś się zawiodłam. Rzeczywiście pracuje się super, Builder jest gęsty, fajnie się nim buduje paznokcia, Pink Builder ma ładny kolor - lekko kryjący, w sam raz na french... ale za to biały: nie wiem czy to ma być mleczny czy o co chodzi, jak robię nim końcówkę to jest taki jakby półprzezroczysty. Może to dla mnie taki szok bo wcześniej używałam White Extreme z Nail Design. Ciężko mi też wyczuć Bonder (na buteleczce pisze Primer Bonder)... Zamówiłam zestaw Introductory Gel Kit, razem z instrukcją. Zrobiłam sobie paznokcie zgodnie z instrukcją... Bonder odsączyłam, do lampy i potem reszta... po trzech dniach pęcherzyki, po tygodniu dwa zaczęły odchodzić! Nigdy mi się tak nie działo, a wcześniej robiłam na żelach Nail Design + primer bezkwasowy i trzy tygodnie bez "bąbelków", a dodam, że mam paznokcie problematyczne. Nie wiem czy coś robię źle z tymi IBD, czy o co chodzi... Teraz kolejna próba z IBD. Postanowiłam zrobic test: primer kwasowy + Bonder IBD + biały z Nail Design + Builder IBD + Clear IBD. Jak to nie wytrzyma to chyba zrywam z IBD:P Wracam do dobrego, taniego Nail Design...
Czy któraś już miała takie przeżycia z IBD?

Ewelina83
17-06-2010, 14:41
Ja w koncu wyprobowalam zelki Goldenkowe i jestem super mile zaskoczona!!!Pracuje sie na nich swietnie przynajmniej mi duzo lepiej niz PB i SPN-swietnie sie piluja i w ogole miodzio!

Elizabeth76
17-06-2010, 15:21
Ja w koncu wyprobowalam zelki Goldenkowe i jestem super mile zaskoczona!!!Pracuje sie na nich swietnie przynajmniej mi duzo lepiej niz PB i SPN-swietnie sie piluja i w ogole miodzio!

ewelinka a clear który masz goldenowy ??

madziarella78
18-06-2010, 00:09
Ja właśnie sobie też zakupiłam żelki Golden Nails, super się poziomowały, ale kupiłam sobie ten niby gęsty i on wcale nie jest taki gęsty. Może ktoś ma porównanie z tym strongiem i czy ten strong jest gęstszy? Jeśli chodzi o ich trwałość to jeszcze nie wiem, ale jak sprawdzę to dam znać :)

Gość
18-06-2010, 09:49
GN strong jest konystencji galarety, jak chciałam go przelać do innego słoichka to nie chciał wyskoczyć... ale 1 minus jest... stron dośc mocno piecze w lampie przy budowie jednym glutem :/:

Kaniusia0
18-06-2010, 18:46
kochaniutkie ;)
ja mam taki problem bo kupowałam zawsze sun flower 50g a jak wiemy w sun flowerze nie ma gęstych czy srednio gęstych w 50g j chodzi o onaczenie clear, clear2
zamowialamm tez tym razem sf 50g jednak chyba nie mieli i przyslali mi dwa żele po 30g ;)) z tego co wiem to w 30g jest opisane "clear" "clear2" i jest zaznaczony który to. chodzi wiadomo o gęstość....
w tych zelach co posłali mi przez allegro nie ma znaczka.... nie oznaczone jest na pudelku czy to jest clear czy clear2 .... jak nie jest opisane to może jest tutaj cos oczywistego o czym nie wiem... jak myslicie? wiecie cos na ten temat ?

ciężko poszukać ODPOWIEDNIEGO tematu...Proszę nie pytać w przyszłości o żele w temacie o pomadkach... :porazka://Emist

sweetpazurki
18-06-2010, 19:10
hej czy któraś z Was używała mus brzoskwiniowy z firmy sun flower? co o tym produkcie sądzicie i jak go nakładacie?

nanami7
18-06-2010, 19:31
podobno na paznokciu przyjmuje normalną konsystencję i jest dobry do budowy pazurów. Tylko tak słyszałam ...:)

mini89
18-06-2010, 19:38
mi ten mus nie podpasował, jakoś nie umiem go używać. smugi sie robią i nie poziomuje sie..przynajmniej mi :P no ale moze nie umiem :D pozdrawiam

sweetpazurki
21-06-2010, 18:35
mi ten mus nie podpasował, jakoś nie umiem go używać. smugi sie robią i nie poziomuje sie..przynajmniej mi :P no ale moze nie umiem :D pozdrawiam

no mi się właśnie tak samo dzieje :/

maartekkk
22-06-2010, 15:24
Ja zaczynałam pracę na żelach Sun Flower Clear 2, jak pierwszy słoiczek był świetny, tak drugi to kicha nie z tej ziemi... później wzięłam Silcare Basic ten rzadszy :P Jak dla mnie nadal ciut za gęsty, robiły się pęcherzyki powietrza w nim no i połowa mi wylazła po ściankach :P Później używałam różowego i silikonowego supergęstego Gabrielle Nails. Pozytywnie się zaskoczyłam różowym - idealna konsystencja, alle na dłuższą metę... sama nie wiem... natomiast super gęsty był dosyć dla mnie za gęsty, ale pędzel się wbijał, więc zużyłam. Jego największy minus - bąbelki na porządku dziennym, w żelu były pęcherzyki zaraz po otwarciu i wcale nie znikały...
Teraz mam Rendezvous kupiony w hurtowni ArStyle, jest jak dla mnie bardzo fajny, mógłby być ciutkę gęstszy, ale jest na prawdę fajny :)
W pudełku czekają dwa żele Ladys Nails, które wygrałam... na próbę wzięłam jeden tak na pędzelek... jakiś taki rzadki... ale zobaczymy w praniu :)

Martita1503
22-06-2010, 17:23
Jeśli chodzi o mnie naukę pazurków zaczynałam na żela La Femme - odradzam nie byłam z nich zadowolona.
Obecnie pracuje na produktach metoda żelowa :ESN, Silcare Excellent, Silcare Basic. Metoda akrylowa : Super Nail Professional oraz EF :) I z wszystkich tych firm jestem zadowolona :D
Ceny są przystępne a i jakoś z wyższej półki

szerek
28-06-2010, 13:48
Dziewczyny, skonczył mi się żel clear i chyba nadal powróce do allepaznokciowego, konsystencja nadaje się i na formę i na tipsa. Zstanaiwałam się nad GN ale chyba na razie jeszcze nie. Zrobię kurs na ich produktach to wtedy zobaczę jak się na nich pracuje. A ten z alle przy odpowiednim nalożeniu nie zapowietrza się ani nic się z nim nie dzieję:)

unita
28-06-2010, 19:01
Czy ktoras z was miala do czynienia z zelami Catherine? Slyszalam o nich wiele dobrego, tu w DE sa dosc popularnymi zelami z wyzszej polki a w Polsce s tego co widze niezbyt powszechne

renatka1717
29-06-2010, 19:21
a co sądzicie o żelach LaFemme jednofazowym CONTROL PLUS ?? bo coś mnie kusi żeby zakupić go, pracowałyście na nim może ??:)

(http://www.lf.pl/page,product,pid,1742,lang,pl,index.php5)

ewelinka:*
29-06-2010, 23:35
ja pracuję na całej serii IBD, ale mam kilka i mieszam z tymi od Dobrej Rady, m.in. kamuflaż, pink blush i kolorowe żeliki mam od niej...

hassi
29-06-2010, 23:37
Oj, ja używam bazowych, budujących i covera z Basica, a whita czy nabłyszczacz z Alle :)

ewelinka:*
29-06-2010, 23:43
Ja aktulanie pracuje na żelach I-nails...

i nie liftują te I-nails, ja mam tylko kolorówkę z tej serii, kamuflaż i pink blush, cena rewelacja i chyba właśnie dlatego, że taka niska boję się zaryzykować z tym clearem na pazura, w sensie, że się zapowietrzy i bazę robię z IBD... napisz coś więcej o nich... PROSZĘ, bo byłabym skłonna zaryzykować:)

a co polecę to: ULTRA WHITE od dekorynki/dobrej rady, i cosmic white:) bardzo fajne... cianiutka warstwa, ale śnieżnobiała!! a EXTREME WHITE wysokopigmentowa - jak lakier i czasem nie koniecznie dobrze się utwardza.

szerek
03-07-2010, 10:16
Oj, ja używam bazowych, budujących i covera z Basica, a whita czy nabłyszczacz z Alle :)
A nie wkurza Cię ten white z alle? mój się rozlewa i muszę robić po dwa palce:/ a jak robię całą ręke to troche mi zawsze się linia rozmyje:( Tylko czekam żeby się skończył i kupuję jakiś inny byle bardziej gęsty.

dudejla
03-07-2010, 12:11
Ewelinka ja kiedyś używałam i cleara i maskeda od dobrej rady i naprawdę trzymało jak beton, nie było żadnych zapowietrzeń. Nie wiem czy nakładasz nabłyszczać na pazurki ale ten clear go wymaga przynajmniej takie jest moje zdanie, że nawet jak się go potrzyma 6min w lampie i tak błyszczy się średnio. Ale jak używasz nabłyszczacza to polecam ci go! Ja nie miałam z nim żadnych problemów pazury trzymały się po 3 tygodnie!

Ja już gdzieś pisałam w tym temacie, że przerzuciłam się na produkty alle.
Używam:
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu

Mam także z alle różne ozdoby, pilniki, liquid, polerki i tego typu "akcesoria" i także mogę to polecić!

szerek
05-07-2010, 09:57
dudejla dzieki takim postom wiem żse dobrze zainwestowałam. Na prawdę po zakupie zestawu u nich i czytaniu tych wszystkich postów o SF GN SPN itp. których cena jest dwu i nawet trzy krotnie wyższa niż te z alle myślałam że te paznokcie wcale nie będą trzymać. Z alle mam clear, cleaner- który swietnie pachnie, oliwke, pink gel-którego na razie używam na formę bo jest gęsty i się nie rozlewa, tipsy od nich również były świetne- niestety zamawiając kolejne pudełko nie umieli mi okeślić czy to bedą te co w zestawie miałam bo wysyłają je losowo:/ ogolnie jestem zadowolona:)

olusia87
05-07-2010, 10:10
Ja też kupiłam zestaw startowy z alle i nie narzekam. tipsy od nich były(tzn.są,bo jeszcze je mam)w porządku,nie łamią się itd. Pilniki też jak najbardziej ok-tym bardziej za tą cenę. żele w zestawie dostałam bardzo malutkie-5ml,więc na krótko je miałam,ale fajnie się nimi pracowało,tylko biały do french na początku wydawał się za rzadki,ale to chyba raczej ja go za dużo na raz dawałam,bo już jest ok. No i ogromną rolę odgrywa u mnie cena-robię tylko sobie,siostrze,bardzo rzadko mamie i drugiej siostrze,więc nie mam z tego zysków.

cocaine258
05-07-2010, 11:40
a ja uzywam roznych zeli:
clear sredniogesty :love: i gesty z alle, rozowy do frencha z alle, bialy z alle albo z reni nail, coverek z basica :love: nablyszczacz z alle do naturalnej plytki tez mam z alle (te easy off)
hmm a tak poza tym to z alle inne pierdolki typu pilniki,polerki, oliwka, klej, primer, szablony, tipsy to zalezy ale tez zazwyczaj u nich zamawiam
ozdobki to gdzie sie da kupuję (hihi taka mania :P)
zamowilam u nich swoj pierwszy zestaw, bylo wszystko w porzadku wiec zostalam przy tej firmie i jestem zadowolona. :ok:

dudejla
05-07-2010, 13:02
Ja także oprócz alle mam żele innych firm. Przede wszystkim cover, bo w alle nie ma 100% kryjącego także używam basica, ale ostatnio zamówiłam cover od ellio i bardziej podoba mi się od basica jeśli chodzi o kolor. Także jeśli będzie się dobrze sprawował to się przerzucę. Cały czas poszukuję też nabłyszczacza który by mi odpowiadał...

szerek
05-07-2010, 13:40
Dziewczyny covera i finisha używam z firmy modena- jak dla mnie jakość dobra cover kryje dobrze no dwie warstwy trzeba nałozyć przy przedłuzaniu łożyska bo jedna prześwituję. Finish ładnie się błyszczy nic złego się z nim nie dzieje, nie matowieje i nie łuszczy się. Po utwardzeniu nie trzeba go przemywać i cena jest porównywalna do alle.

olusia87
05-07-2010, 15:01
Dziewczyny czy miała może któraś z was jakikolwiek żel z tej firmy?4nails - Żel roz mleczny - 30 ml FRENCH PINK SN (1114175837) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item1114175837_4nails_zel_roz_mleczny_30_ml_french _pink_sn.html) szukam w miarę dobrego,ale taniego żelu,bo to tylko na mój użytek i nie mogę za wiele inwestować w to:( Proszę o radę czy warto w ogóle to kupić?
Znalazłam małe info o tych żelach w innych tematach,ale jakby któraś z was np. mogła mi porównać te żele do allepaznokcie to byłabym bardzo wdzięczna:):):)

bozena1
05-07-2010, 20:58
Ja jestem na etapie testowania żeli tak wiec mam żele z i-nails,basica , yasmin,mastera , pb i wszystkie są bardzo fajne.

Kaniusia0
12-07-2010, 14:58
czy używał ktos kolorowych zeli z dobrejrady ? dobrze maskuje?
chce kupić czarny i nie wiem czy wtopie ;)

farbstift
12-07-2010, 15:49
masz osobny temat do kolorowych żeli...poza tym jak wpiszesz w "szukaj" (prawy górny róg na głównej stronie) to Ci wyszuka bez problemu;)
http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/137-kolorowe-zele.html

Askar
15-08-2010, 17:51
Dziewczyny, a ja właśnie buszuję po necie i znalazłam coś takiego- cena jest śmieszna, naprawdę, same spójrzcie! Żele - Przezroczysty średniogęsty 5 ml - Hurtownia Kosmetyczna PerfektNail (http://www.perfektnail.pl/sklep,zele,Przezroczysty_sredniogesty_5_ml,58.html )
I zastanawiam się nad zakupem tych 5ml do zrobienia z nich np. witrażówek. Może znajdzie się między nami ktoś, kto kiedyś już się z tymi żelami spotkał?!

Emilia B.
16-08-2010, 10:02
a;e 3,9 kosztuje jak zamówisz powyżej 201 sztuk...tak to jest po 6,5 :)

Gość
16-08-2010, 10:21
ja osttanio wyprobowałam biały żel od pana fikusowego. chciałam taki bardzo mocno sniezny i nawet mi podszedł. (5g/9zł.. acz na stronie jest po 12zl :blink:)

http://www.alletipsy.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/dbd900fbc22ac5eb38b85cf1e8cfda2c.jpg

jest niby sreniogęsty, ale konsystencją przypomina goldenowy white, (czyli nie spływający az tak szybk.. wprawna rączka zrobi na raz 2 a moze nawet 3 paluszki-przetrze i do lampki) nie porównam bieli tych 2ch zeli bo goldenowym nie pracowałam tylko "badałam" knsystencje. a kazdym razie ten fajnie sie prezentuje

ten nowy biały od fikusowego pana, włozyłam do lodóki zeby zobaczyć jak sie zachowa i... jak go wyjełam po 15 minutach i :wow: zrobił sie tak twardy ze jak palcem go dotykałam to był jeszcze twardszy niż mus do powiek :o

jest jeszcze jeden biały żel, extra white ciut droższy od zwyklego white'a
http://www.alletipsy.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/3a1a4eb4ad151022d7b05568fa557a48.jpg
chciałam porównać oba ich zele... ale tego extra nie mieli... aczkolwiek pani powiedziała ze aż tak bardzo sie nie różnią :)

farbstift
16-08-2010, 10:26
no ale ten Żele - Przezroczysty średniogęsty 50 ml - Hurtownia Kosmetyczna PerfektNail (http://www.perfektnail.pl/sklep,zele,Przezroczysty_sredniogesty_50_ml,146.ht ml) się opłaca, choćby do samych ćwiczeniówek i tzw. jedniodniówek, czyli np.konkursowych stylizacji

Emilia B.
16-08-2010, 10:34
a nie mówię ,że nie ;)

farbstift
16-08-2010, 13:32
ale ja emilko teraz pokazałam inny, w sensie pojemności, bo 5ml to tak średnio się opłaca:)
iza, masz może jakieś pazurki z white od fikusa??:)

Gość
16-08-2010, 13:33
tak mam, prawa reka we frenchach moje ostatnie

Emilia B.
16-08-2010, 14:30
Farb wiem i zgadzam się z Tobą absolutnie ;) :) też spojrzałam na tą większą pojemność i wydaję się kusząca... (może mój poprzedni pościk niejasno zabrzmiał he he) :)

Askar
16-08-2010, 15:28
Emilko, wiem, że ta cena jest przy takiej ilości sztuk, doczytałam dokładnie :)
50ml faktycznie kusi. Ja zastanawiałam się nad zakupem najpierw próbki, dlatego wpisałam link do 5ml. :P
Farb, są jakieś tańsze żele o poj.5ml? Ja do tej pory starałam się nie kupować żeli nieznanych mi firm, ale jeśli to mają być np. do masy perłowej lub witraży, to czemu nie?!:)

chwilka1979
16-08-2010, 17:58
Witam !!!!

Na forum jestem od niedawna i to jest moje pierwsze pytanie . Cjodzi oto , zę z zęlami zainteresowałm się nie dawno . Kupiłam sobie zestaw startowy . Obecnie mam firmy SUNNY NAILS Cena jest spoko jeżeli chodzi o te żele. Szukałam opinni i niewiele znalazłam . Dlatego mam dwa pytania .
1)Czy ktoś na nich pracowała i jak wrażenia ?
Moje jest nawet okey jestem zadowolona tymbardziej zę ja początkowa .
2)Jakie proponujecie w takiej samie lub przybliżonej cenie ?
Zaznaczam , że to tylko dla mnie .

samaron
16-08-2010, 18:05
Tutaj mamy co nieco o tych żelach: http://forum.wzorki.info/sprzedawcy-produkty/984-allegro-jaapee-doradzcie.html
Z tzw niższej półki dziewczyny chwalą Dobrąradę (http://dobrarada.com.pl)i allepaznokcie (http://allepaznokcie.pl)

Nnisiaa
16-08-2010, 19:28
ja używam żelu extra strong świat paznokci i jak dla mnie jest super rewelacyjny.... i za 50ml place 55zl...

Agnieszka Praska
16-08-2010, 20:01
nisia daj linka:D

Tekila_18
16-08-2010, 20:02
Ja pracuje na żelach z Allepaznokcie a dokładniej na sculpting. Dla mnie o jest świetny:)

farbstift
16-08-2010, 22:13
Emilko, wiem, że ta cena jest przy takiej ilości sztuk, doczytałam dokładnie :)
50ml faktycznie kusi. Ja zastanawiałam się nad zakupem najpierw próbki, dlatego wpisałam link do 5ml. :P
Farb, są jakieś tańsze żele o poj.5ml? Ja do tej pory starałam się nie kupować żeli nieznanych mi firm, ale jeśli to mają być np. do masy perłowej lub witraży, to czemu nie?!:)
tak kochana, np tu:
http://forum.wzorki.info/kosz/3923-nieaktualne-sprzedam-pedzle-do-zdobien-zelu-oraz-zele-alle.html :D
masz 15ml za 15zł, no i kiedyś było 5ml za 5zł:)

moniula
09-09-2010, 14:05
Ja pracuje o 6 lat tylko na IBD jak dla mnie są rewelacyjne i klientki się przyzwyczaiły. Jedynie kolorowkę mam z ibd i z EMi.

agaciorka93
25-09-2010, 23:29
Ja tak tutaj wróce do tematu żeli PerfektNail czy ktoras cwiczyla badz paracowala na nich??
Bo ja caly czas cwicze i sie ucze budowy itd i bardzo duzo zuzywam zelu a pieniedzy ciagle brak nie moge pozwolic sobie na czeste wydawanie pieniedzy chociaz i tak pracuje na zelach i firmy silcare seri no name z allepaznokcie itd ale na takie wlasnie probowanki itd moznaby bylo pracowac na tych z perfektnail a oprocz tego pomyslalam sobie ze jak widzialam te wasze pierscionki z zelu akrylu jakis czas temu to przeciez taki zel za te kilka zloty idealnie by sie chyba na to nadawal prawda??
Troche to tak haotycznie napisalam ale nie umiem inaczej :P
Byłabym wdzieczna jakby ktoras cos wiedziala na ten temat :)

byli
26-09-2010, 21:41
Ja pracuję głównie na IBD, Perfect Beauty, Astonishing, PepooNails i I-Nails :) Z każdej firmy mam ulubiony żel poszczególny, z IBD pink builder i biały gęścioch, z PB cover i budujący Blush z Pepoo gloss a z Asto biały żel gęsty :)

rudzielec
08-10-2010, 12:22
Ja jestem początkująca więc zamawiam żele z allegro. Ale na serio dobre są;p Ładnie się poziomują. Nie są aż takie drogie, ale są dobre;p

ja tez uzywam wlasnie takich zeli i naprawde dobrze mi sie nimi robi, a robie juz paznokcie jakies 2 lata i nie mam zadnych zastrzezen... moze dlatego, ze nie jestem po kursie i nie mam podownania do lepszych zeli...pozdrawia,m;]

---------- Dodano o godzinie 11:22 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:21 ----------

porównania mialo byc:D:D

truskaweczka99
08-10-2010, 13:14
ostatnio robilam paznokcie kamuflażem z firmy Sun Flower i wyszlo elegancko,wszytsko sie trzyma i sie nie zapowietrzaja.Jezeli chodzi o o nakladanie to najpierw kladzie sie cienka wartwe przezroczystym zelem i sie utwardza,potem grubsza warstwa kamuflazu zeby zakryl niedoskonalosci ale kladzie sie tak aby zostawic miejsce na biala koncowke(jezeli oczywiscie chcemy zorbc frencha),po utwardzeniu robimy frencha i znowu do lampy a potem przezroczystym robimy brzuszek :)
no to CI powiem kochana,ze chyba na jakis dobry kamuflarz trafilas , bo na moim jak sie utwardzal to robily sie takie kuleczki ;/ i zrezygnowalam , teraz uzywam z reni nail 2 rodzaje i z modena'y i jestem bardzo zadowolona :)

Evela
26-10-2010, 18:22
Chcę kupić żele SPN jakie żele z tej firmy polecacie?

Justyna25
26-10-2010, 20:39
Pewnie juz to gdzieś pisałam ;)
Ja pracuje na żelach allepaznokcie.....nie są to żele:) drogie ale powiem wam że mi robi sie na nich pazurki super, przekonałam sie do nich a w szczególności do kolorowych :) i jak narazie w zupełności mi to wystarcza :)

selijah
26-10-2010, 22:04
1. Czy ktos pracuje na zelach LNC ? I czy macie porownanie do innych firm?
2. Czy mozna uzywac roznych firm zeli tzn. baza, budujacy i nablyszczacz jakiejs tam firmy X, a "miedzy" uzyc kolorowego zelu innego producenta?

tusia
26-10-2010, 22:13
akurat zeli LNC nie znam ale jesli chodzi o mieszanie żeli to mieszam ile wlezie:D
przykładowa mieszanka:D szkielet- strong GN, cover- basic silcare a budujący z Holllywod Nails ewentualnie french z Nails Secrets albo od Dobrej rady prime american white i nabłyszczający Fikus Nails:D

Valia
26-10-2010, 22:14
mieszanka wybuchowa:D

paula z wasowa
01-11-2010, 13:09
Ja używam żeli Golden Nails ( cover, strong, clear gęsty, kolorówka, biały),i- nails (jednofazówka z serii black- och te pojemniczki:skacze:,kolorowe,białe), mam jeszcze parę żelików z Alle i naildesign...

andźka
02-11-2010, 23:35
a ja tak czytajac opinie naszych kochanych forumowiczów, skusilam sie i zamowiłam nablyszczacz od fikusowego ludka:D i tak sobie przegladalam strone tego sklepiku i natrafilam na zel gesty violet, prosze o opinie na jego temat czy warto go zakupic, dodam ze lubie pracowac na gesciochach z racji tego ze jestem swiezo po kursie i nie mam jeszcze takiej wprawy w budowaniu pazuraskow:/: i jezeli juz ktos wypowiadal sie wczesniej na jego temat to prosze mnie pokierowac troszku bo ja to zupelny nowicjusz na tutejszym forum, i jeszcze nie do konca sie moge odnalezc:huh:

meg19791
04-11-2010, 09:02
ja pracuję na żelach effective nails dla mnie są najlepsze i nie takie drogie.

xena26
08-11-2010, 16:04
Ja pracuje na Mistero Milano ale od niedawna, póki co jestem bardzo zadowolona

Chocolata
09-11-2010, 08:05
Ja z exfashion mam białego gęściocha( prawie guma)i powiem ze jestem zadowolona ( zwlaszcza do stóp) Innych nie probowałam, wiec nie mam doświadczenia.
Uwielbiam nadal stronga i coverek z GN, z MM bialy bianco w pędzelku i cover i te mogę polecić.

MURKA
09-11-2010, 09:47
Ja uzywam allepaznokci jak sie dorobię większej kaski to kupie cos z wyższej półki tak tylko na spróbowanie :skacze:

Kaniusia0
14-11-2010, 11:17
Czy ktoraś z was uzywala zelu z sun flowera i z alle paznokci. Ja uzywam Sun flower ale astanawiam się nad zmianą nad alle paznokcie... czy z alle paznokcie żele jednfazowe są gęstsze od sun flowera ?

Asik_sk4
14-11-2010, 11:44
ja mialam raz z sun flowera i z alle i te z alle sa ciut gestsze ale dobrze sie na nich robi ... ;) czasami tez odlewam od mamy z Christrio Basic ale ta butelka chyba ma 100ml teraz nie wiem i kosztuje 500zl ;/ wiec wole odlac raz a tak to uzywam z alle :)

pazureczek89
14-11-2010, 19:59
Dziewczyny a jak sobie kupię żel kamuflaż z SF to jaki mam użyc jeszcze żel clear jednofazowy? ...Bo Pani w sklepie mi nie umiała pomóc wogóle się nie znają ..i są nie miłe. Dokładnie w Krakowie... pomóżcie!!!

Kaniusia0
14-11-2010, 21:03
żeby nalozyc kamuflaż musisz mieć zel podkladowy na ktory nalozysz ten kamuflaż. czyli - jak robisz na jedno-fazówkach to kupujesz żel clear jednofazowy i masz je na wszystkie warstwy

od początku :
- żel jednofazowy clear -cienka warstwa
- kamuflaż
- french - czy co tam chcesz
- żel jednofazowy clear- budujesz pazurka
- nadajesz kształt - piłujesz
- nablyszczacz

i wsio ;)

żele z sun fowera są dobre , ja na nich pracuje ;)

pazureczek89
15-11-2010, 09:53
super ! Zamówiłam sobie :)
żel kamuflaż ''stara formuła'
żel jednofazowy clear 2 chyba dobre zamówiłam co?
A mogę użyc do french-a innego żelu mam z alle paznokcie?

Kaniusia0
15-11-2010, 10:44
możesz połączyć te żele bez problemu ;)
jaką pojemność zamoiwlas sobie tego cleara jednofazowego 2 ?

pazureczek89
15-11-2010, 12:12
kamuflaz 15 ml 35zł
clear 2 30ml 75 chyba na ich stronie a czemu pytaszasz? :)

Kaniusia0
15-11-2010, 12:57
pytam bo ja kupialam niby clear 2 z sun flowera 50g ale byl taki sam jak zwykly sun flower. a mial byc gęstrzy. ale to nie wazne;) taka wiadomosc dla mnie z ciekawosci ;)

pazureczek89
15-11-2010, 15:44
a czy mozna tego SF2 stosowac na naturalną płytkę i formę?

Kaniusia0
15-11-2010, 16:25
Tak. ;)

czarna2066
16-11-2010, 18:02
Hej ja pracuje na zelu DIAMANTE french pink crystal kupiłam go w salonie w miejscowosci w ktorej mieszkam, jest naprawde świetny:love:. Nie wiem czy moge go polecic ponieważ na opakowaniu pisze ,ze jest wyprodukowany specjalnie dla tego salonu, takze nie mam pjecia czy mozna go gdzies w internecie dostac:(

---------- Dodano o godzinie 18:02 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:59 ----------

dodam tylko ze za 30 ml dalam 75 zl wiec chyba nie jest taki drogi

pazureczek89
17-11-2010, 15:19
A co sądzicie o żelach SPN nails , bo też bym sobie zakupiła jakieś 15ml na spróbowanie :) Ja zawsze pracowałam na jednofazowych i też bym kupila jakś clear jednofazowy do french-a i chciałabym kupic tez camuflage jakiś ładny dobrze kryjący :) co myślicie? :)

---------- Dodano o godzinie 16:19 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:02 ----------

..aaa i mam pytanko jeszcze odnośnie żeli SF , bo wyczytałam o czymś takim jak '' bonder '' i to trzeba podobno użyc przed nałożeniem żelu na naturalną płytkę , o inneczj odejdzie :(((

Askar
17-11-2010, 18:19
Kaniusia ja też ostatnio chciałam spróbować pracy na gęstym żelu i kupiłam też SF z tym że Twardy (http://sunflower.istore.pl/pl,product,461137,zel,jednofazowy,twardy,7,g.html) i była naprawdę gęsty :)

pazureczek89 (http://forum.wzorki.info/members/10305-pazureczek89.html) mi osobiście SF bardzo pasuje ale niestety kamuflaż mają brzydki, kupiłam kiedyś i był "w miarę", kiedy skończył mi się i kupiłam następny, to kolor był już zupełnie inny (a kupowałam dokładnie ten sam rodzaj)
Jeśli mogę Tobie coś polecić, to spróbuj Modeny (http://www.modenanails.pl/Zele_UV-k1-0--default.html) mają całkiem dobre produkty za niską cenę ( to moja opinia :) )

pazureczek89
18-11-2010, 15:02
A wie ktoś coś o Tych żelach różowych z SPN nails ?

Kaniusia0
22-11-2010, 08:43
[QUOTE=Askar;219796]Kaniusia ja też ostatnio chciałam spróbować pracy na gęstym żelu i kupiłam też SF z tym że Twardy (http://sunflower.istore.pl/pl,product,461137,zel,jednofazowy,twardy,7,g.html) i była naprawdę gęsty :)
[B]

a czy mozesz podać linka z tym żelem twardym ?

weronisiaaa88s
22-11-2010, 11:13
Pracuje na La Femme, uwielbiam ich gesty budujacy róż... :] z tym ze nie szukalam nigdy nic co by mi go zastapilo... Moze juz ktos ma to za soba i podzieli sie ze mna doswoiadczeniem i mi doradzi?

pazureczek89
22-11-2010, 12:34
Ja robiłam kurs w La Femme ..i pózniej pracowałam na niech i nie byłam zadowolona ;/ są mało wystarczalne

Askar
22-11-2010, 16:05
Kaniusia dla Ciebie link :) Sunflower żel TWARDY
(http://sunflower.istore.pl/pl,product,461137,zel,jednofazowy,twardy,7,g.html)

edytakon
22-11-2010, 17:35
W sumie temat jest juz pewnie troche nieaktualny jakby go czytać od początku :)
ja teraz pracuję na Margoo, Activ Genco - jako budujące, podkład z IBD a cover z Modeny, Basica, Ellio, Vital :)

szerek
29-11-2010, 12:43
Kochane ja mam pytanko odnosnie żelu clear gęściocha. Chciałam zamówic sobie zwykły z alle 50ml. u Sami ale na forme się on nie nadaje jak dla mnie poczatkujacej na formie, po prostu mi spływa.
Ale znalazłam żel clear z Pepoonails 50 ml 70 zł
Pepoonails: Bulider Gel Clear 50 ml (http://slajd.nazwa.pl/websites/pepooshop/product_info.php?cPath=38&products_id=45)
Używałabym go tylko do robinie szkieletu.
miała go kiedyś któraś z was? opłaca się go kupić?

joystynka
29-11-2010, 13:07
do pazureczek 89:
bonder nakłada się bardzo cieniutką warstwą na naturalkę,praktycznie suchym pędzelkiem sie go tylko wciera i jest on po to by zel się nie zapowietrzał i miał lepszą przyczepnosc.mam nadzieje ze pomogłam:)

samaron
30-11-2010, 17:58
Kochane ja mam pytanko odnosnie żelu clear gęściocha. Chciałam zamówic sobie zwykły z alle 50ml. u Sami ale na forme się on nie nadaje jak dla mnie poczatkujacej na formie, po prostu mi spływa.
Ale znalazłam żel clear z Pepoonails 50 ml 70 zł
Pepoonails: Bulider Gel Clear 50 ml (http://slajd.nazwa.pl/websites/pepooshop/product_info.php?cPath=38&products_id=45)
Używałabym go tylko do robinie szkieletu.
miała go kiedyś któraś z was? opłaca się go kupić?

Szerek mam też taki gęsty, który dziewczyny właśnie kładą na formę
Żel UV - 30ml - SCULPTING - GĘSTY EXTRA MOCNY - Allepaznokcie.pl (http://www.allepaznokcie.pl/Zel_UV_-_30ml_-_SCULPTING_-_GESTY_EXTRA_MOCNY_783.html)
szczegóły na pw.;)

SPN Magik
01-12-2010, 00:26
SPN Nails tylko i wyłącznie :skacze:

jest w ofercie okolo 14 zeli
np. cover rewelacyjny do kamuflażu, polecam tylko proponuje go klasc malutko przy wale paznokciowym potem zaczac budowac w linii stresu, zeby zakamuflowac naturalna linie usmiechu i w linii wlosa zaczac sciagac, zeby jak na nim utwardzonym polozymy jeszcze bialy zel i wyrownamy clearem wlasnie w linii wlosa bylo cieniutenko

jak ktos chce porady sluze pomocą :yess:

joystynka
01-12-2010, 01:36
ja od jakiegoś czasu pracuję na prestige.zel clear pink mają bardzo gęsty.idealny na formę,podobny do IBD,na którym też pracowałam,ale zmieniłam bo cena za wysoka,choc prestige tez do najtańszych nie nalezy,za 30 ml-ok 70 zł chyba.

precepte
02-12-2010, 12:25
Ja kupilam sobie ostatnio zele i akryle firmy Perfect Lady i mam nadzieje ze beda dobre (bo jeszcze nie mialam okazji ich wyprobowac) bo slyszalam i czytalam wiele pozytywnych opinii o nich. Hm no zobaczymy ;)

Agnieszka Praska
07-12-2010, 08:01
dziewczyny znacie zele paradise nails??
przyjechal wczoraj do mnie wlasciciel firmy z oferta i skusilam sie na zel clear za smieszna pieniadze, dostalam 3 tyg gwarancje zwrotu gdybym miala jakies zastrzezenia co do jakosci:obylam w lekkim szoku
dzisiaj bede go testowac:)

Tosiaczek
07-12-2010, 08:10
Ja niestety nie słyszałam :) Na allegro znalazłam ofertę kilku żeli od niech ale to w zestawie od jakijś laski. Więc nie pisało nic o nich :)

zlotko87
07-12-2010, 15:40
ja przeważnie pracuję na alle. Jakiś czas temu kupiłam no name. Z ellio mam cover. Nie jestem wierna jednej marce- teraz tego jest tyle na rynku...

Agnieszka Praska
08-12-2010, 07:48
pazurka zrobilam wczoraj, jestem zaskoczona tym zelem oczywiscie pozytywnie, 2 ruchy pedzla i krzywe zbudowane, ciezko sie piluje jest twardy bardzo, i po zmyciu warstwy dyspresyjnej blyczczy sie jak po nablyszczaczu:huh: nosze od wczoraj i narazie nic a nic sie nie dzieje i w porownaniu do gesciocha z alle ten nie babelkuje przy nakladaniu czego nie znosze przy bardzo gestych zelach^_^
dam znac za tydzien czy wytrzymal:D

aa sliczne ma poakowanie :) troche podobne do MM:)

sztynka
08-12-2010, 20:28
Czytam i czytam tutaj o Allepaznokciach i jestem zdziwiona. Gdzieś na innym forum dziewczyny odradzały, podobno totalna porażka, a tutaj zachwalacie w większości. Oczywiście nie mam na myśli,że są jakieś najlepsze, ale mam ochotę poeksperymentować z nimi. Obecnie pracuje na Golden Nails, I-Nails i Silcare. Z goldena mam średniogęsty, który sie fantastycznie poziomuje , ale dośc zapowietrza, trzeba uważać przy aplikacji. Z I-Nails mam kilka żeli, jestem zadowolona praktycznie ze wszystkich. Z Silcare miałam jednofazówkę, gęstą i była bardzo fajna na formę. Teraz szukam jakiegoś fajnego Covera . Mam na oku w modeny i planuję wypróbować. Ma któraś porównanie do I-Nailsa? Bo teraz mam właśnie z tej firmy .

goszacz
08-12-2010, 21:08
Ja mam porownanie covera I-nails do modeny. Ten z modeny mniej sie rozlewa i ma ladniejszy kolor.Jest nieco jasniejszy od I-nailsa.Jak dla mnie lepszy cover z modeny-zdecydowanie:)

A jesli chodzi o zele z Allepaznokcie to mi kompletnie nie podeszly-nie ta konsystencja, nie ta lepkosc,nie ten czas utwardzania,nie taka gestosc. Też w wiekszosci pracuje a wlasciwie pracowalam na i-nailsie, ale jak wyprobowalam modene to juz chyba na stale sie przeniose. Konsystencja,gestosc,lepkosc,czas utwardzania,pilowanie jak dla mnie idealne.Ale na razie nie moge sie wypowiedziec co do trzymania tych zelkow bo dopiero niedawno je wyprobowalam.Jedyne zastrzezenia mialam do tej pory to do nablyszczacza ale to prawdopodobnie z mojej winy. I co jeszcze zauwazylam??Te zele sa zupelnie inne niz oferuje konkurencja. Chodzi mi o to ze w wiekszosci firm np zel jednofazowy przezroczysty jest w zasadzie identyczny np. jednofazowka i-nails i jednofazowka reni nail a te zele z modeny maja calkowicie inne wlasciwosci.przynajmniej ja to tak odbieram.
A w najblizszym czasie mam jeszcze zamiar wyprobowac zelki ellio bo gdzies wyczytalam pozytywne opinie na ich temat

Elizabeth76
09-12-2010, 09:01
Ja mam porownanie covera I-nails do modeny.

a masz porównanie może też covera modeny z basic ??? :D

i jeszcze interesuje mnie też modeny żel budujący przezroczysty gęsty czy ktoś moze mi cos o nim napisać ?? :D

katherinne
09-12-2010, 09:12
Ma któraś porównanie do I-Nailsa? Bo teraz mam właśnie z tej firmy .

Ja Ci powiem tak- nie mam prównania, ale: cover brzoskwiniowy z i-nails jest bardzo delkiaktny. Jeśli chciałabyś do frencha żelik, który świetnie imituje płytkę to polecam ci masked i-nails. Jest po prostu boski, łatwy w aplikacji, świetnie się poziomuje i serio idealnie odwzorowuje płytkę.

goszacz
09-12-2010, 12:39
Cove I-nails i Silcare masked to ten sam zel.Sa identyczne bo to te same zele.Jesli nie wierzycie mozecie spytac Dobrejrady :) Dlatego Modena dla mnie lepsza niz masked i I-nails :)

A jesli chodzi o budulca z modeny to ma swietna konsystencje-jest dosc gesty ale nie bardzo lepki. Szybko sie utwardza i mocno nie piecze.Na pedzelku ciagnie sie troche jak taki zastygniety kisiel ale lejacy-widac jakby taka grudkowata konsystencje,ale w rzeczywistosci jest zupelnie gladziutki.Jest twardy i stabilny wiec super sie nim pracuje na formie.Swietnie sie pozomuje. Nie babluje przy budowaniu.Latwo go rozprowadzic na plytce. I nie ma z nim problemow przy pilowaniu. Nawet ladnie blyszczy. Jak ktos pracowal na Ranails-budujacym to ten jest nieco podobny. No i nie zażołca frencha. Nie wiem jeszcze jak z trwaloscia tego zelka ale na razie wrazenia jak najbardziej pozytywne. Nigdy wczesniej mi sie tak fajnie nie pracowalo na zadnym budulcu. Dla porownania powiem ze np super build z I-nails i clear z allepaznokcie wypada bladziutko.Sa okropnie lepkie,dlugo zastygaja-szkielet jest jakby malo twardy i sztywny.Babluja przy nakladaniu i french nieco zółknie:/

sztynka
10-12-2010, 16:13
Ja Ci powiem tak- nie mam prównania, ale: cover brzoskwiniowy z i-nails jest bardzo delkiaktny. Jeśli chciałabyś do frencha żelik, który świetnie imituje płytkę to polecam ci masked i-nails. Jest po prostu boski, łatwy w aplikacji, świetnie się poziomuje i serio idealnie odwzorowuje płytkę.

Kochana ja miałam już masked od Doberka i moje klientki się skarżą, że jest zbyt sztuczny, za ciemny i za różowy. Dawałam go z pink blushem. ale wtedy miałam problem z zapowietrzeniami. Teraz szukam trochę gęściejszego od maskeda, bo masked się zlewa niestety, pracuję na nim od ponad pół roku. Miałam też z Golden Nails i on jest świetny, nawet bym przy nim została, ale cena mnie powala, biorąc pod uwagę, że za seta biorę 40-60 zł z dojazdem, to mi się nie opłaca z domu wychodzić he he. A moje klientki to głównie takie okazyjne są i sporadycznie 3-4 w miesiącu :placz:

Elizabeth76
10-12-2010, 16:31
Teraz szukam trochę gęściejszego od maskeda, bo masked się zlewa niestety, pracuję na nim od ponad pół roku. Miałam też z Golden Nails i on jest świetny, nawet bym przy nim została, ale cena mnie powala
to tak samo jak ja :P ja też szukam gęściejszego coverka co nie będzie spływał mam teraz basica a on jest identyczny jak masked i-nails :] co do gn dla mnie jest rzadszy od basica :)

ulenka
10-12-2010, 16:55
Polecam cover od Zbyt-Mal od naszej koleżanki paznokietek1000 (http://forum.wzorki.info/members/656-paznokietek1000.html).Gęsty śliczny kolorek.Ja już swój znalazłam :)

Belunia
10-12-2010, 18:52
a masz porównanie może też covera modeny z basic ??? :D

i jeszcze interesuje mnie też modeny żel budujący przezroczysty gęsty czy ktoś moze mi cos o nim napisać ?? :D

Ja mogę z ręką na sercu powiedzieć, że kamuflaż z Modeny i Basica są jakby bliźniacze.... super!! co do budującego gęstego to nie wiem ale używam http://www.modenanails.pl/Zel_Clear_Jednofazowy_Przezroczysty_30g_MEGA_PROMO CJA_-334.html i jest ok :)

sztynka
14-12-2010, 15:09
Zamówiłam wczoraj z ellio kamuflaż ze względu na cenę , jeżeli mi nie popasi to najwyżej zostawię dla siebie, ale czytałam pozytywne opinie o nim. Jedno mnie wkurzyło. Składałam zamówienie, zamówiłam 3 rzeczy na próbę wyszło chyba 30 coś zł, a potem klikałam dalej i dalej, a do zapłaty patrze ponad 40 zł :o patrzę, a ja mam w zamówieniu jakiś klej , którego nie zamawiałam. Myślę niemożliwe, że kliknęłam. Więc mój chłop (informatyk) przepyrał mi listę operacji i faktycznie nie było tego kleju w historii. Sami sobie dodali ehh bez sensu, moim zdaniem jest to naciąganie. Już do nich nie pisałam bo 10 zł to nie majątek, ale wy uważajcie... Sorry za off ale musiałam to napisać, bo się wkurzyłam :(

Emilia B.
14-12-2010, 15:13
no jak tak można klientowi wciskać...jako gratis to ja rozumiem...ech :/

trendy77
14-12-2010, 15:38
ja w sumie mam dwa coverki ktorych uzywam i-nailsa masked i coverek ellio,szczerze wole ellio lepiej sie rozprowadza i ma bardziej naturalny kolor,maskeda faktycznie trzeba rozjasniac bo na niektorych łapkach wychodzi sztucznie,ja ellio zamawiam z głownej strony ale sa rowniez na allegro nick;ellio01 na allegro jest pewosc ze niczego nie dołażą a ceny takie same:ok:

Elizabeth76
14-12-2010, 15:57
Zamówiłam wczoraj z ellio kamuflaż ze względu na cenę , jeżeli mi nie popasi to najwyżej zostawię dla siebie, ale czytałam pozytywne opinie o nim. Jedno mnie wkurzyło. Składałam zamówienie, zamówiłam 3 rzeczy na próbę wyszło chyba 30 coś zł, a potem klikałam dalej i dalej, a do zapłaty patrze ponad 40 zł :o patrzę, a ja mam w zamówieniu jakiś klej , którego nie zamawiałam. Myślę niemożliwe, że kliknęłam. Więc mój chłop (informatyk) przepyrał mi listę operacji i faktycznie nie było tego kleju w historii. Sami sobie dodali ehh bez sensu, moim zdaniem jest to naciąganie. Już do nich nie pisałam bo 10 zł to nie majątek, ale wy uważajcie... Sorry za off ale musiałam to napisać, bo się wkurzyłam :(

Nie bardzo rozumiem :huh: jeśli zaszła taka sytuacja i jesteś pewna ze sama nie dodałaś sobie do kosza tylko jak piszesz sklep ci doliczył i jeśli nie chodzi ci o te 10zl które ci doliczyli to napisz albo zadzwoń do nich dla zasady dla twojego spokoju i też mi sie wydaje ze innych ,a moze oni sami nie wiedzą że tak sie robi że dolicza produkty moze mają jakąś awarię systemu róznie bywa po co bezpodstawnie oskarżać . Ja u nich też zamawiałam ,ale wszystko było ok . z zamówieniem :)
tym bardziej ze masz w historii zamowienia bez tego kleju . Tylko jak go nie ma w zamowieniu to skad ta informacja że masz doliczony ?? :huh:

sztynka
14-12-2010, 18:25
Nie bardzo rozumiem :huh: jeśli zaszła taka sytuacja i jesteś pewna ze sama nie dodałaś sobie do kosza tylko jak piszesz sklep ci doliczył i jeśli nie chodzi ci o te 10zl które ci doliczyli to napisz albo zadzwoń do nich dla zasady dla twojego spokoju i też mi sie wydaje ze innych ,a moze oni sami nie wiedzą że tak sie robi że dolicza produkty moze mają jakąś awarię systemu róznie bywa po co bezpodstawnie oskarżać . Ja u nich też zamawiałam ,ale wszystko było ok . z zamówieniem :)
tym bardziej ze masz w historii zamowienia bez tego kleju . Tylko jak go nie ma w zamowieniu to skad ta informacja że masz doliczony ?? :huh:

Kochana wyświetlało mi się najpierw zamówienie , że mam 3 produkty ok był żel, oliwka i jakiś lakier , wyszło 30 parę złotych z wysyłką. Weszłam sobie na konto zrobić przelew. A na stronie ellio kliknęłam złóż zamówienie i w podsumowaniu było tyle co trzeba. Dopiero po wejściu na maila (trzeba potwierdzić zamówienie) zobaczyłam inną kwotę i się zdziwiłam. Oczywiście napisze do nich, ale ostatecznie wyszło 5,50 za ten klej , więc nie będę szumu robiła o taka głupotę :) klej się przyda ;) nie mam tego w historii właśnie, a że to było 1 zamówienie u nich to nic w koszyku nie było. Nie oskarżam ich, wiem głupio to zabrzmiało, byłam wkurzona, przepraszam, ale tez chciałabym dać innym przestrogę żeby uważnie czytali . Ja przyzwyczajona, że u Dobrej Rady automatycznie wszystko, to się pośpieszyłam, także troszkę mojej winy :przytul:

W sumie to może nie oni mieli błąd, może ja miałam w przeglądarce, dlatego nie będę nic im zarzucała, bo w sumie nie udowodnię. A , że kwota taka drobna, to nic się nie stało.Jeju jak zwykle się poirytowałam niepotrzebnie...

Elizabeth76
14-12-2010, 18:39
to zrób skreeny czy jak to sie tam zwie :P zamówienia gdzie nie masz tego kleju wliczonego i im wyslij to ,bo takie błedy nie powinny sie zdarzać nawet na 5 zł ;)

sztynka
14-12-2010, 22:10
to zrób skreeny czy jak to sie tam zwie :P zamówienia gdzie nie masz tego kleju wliczonego i im wyslij to ,bo takie błedy nie powinny sie zdarzać nawet na 5 zł ;)

Patrząc w historii przeglądarki nie ma odnośnika "Kleje". Są żele, tipsy bla bla bla... a KLEJE ni ma tylko tyle, ze wchodząc we wczorajsza historie koszyka, wyświetla mi sie koszyk strona główna ellio, nie da się tego udowodnić nawet gdybym chciała. Nie da się wejść w historię koszyka o to chodzi heh :( no nie ważne nie ma co się przejmować, ewidentnie ich błąd w systemie i nic nie poradzę :/:

trendy77
15-12-2010, 10:30
sztynka (http://forum.wzorki.info/members/9530-sztynka.html)-dziwie sie ze ci taki numer ich stronka wycieła bo ja złozyłam u nich z 6 zmowien i jescze przed chwila sprawdzałam historie i wszytstko co zamawiałam mi sie wyswietla,moze faktycznie zgłos im twoja sprawe moze teraz cos im sie porobiło z systemem:/:

gattina
16-12-2010, 10:34
Ja też kiedyś robiłam zakupy na stronie ellio i wszystko było w porządku, więc może mieli jakiś problem, dlatego lepiej to zgłosić :)

sztynka
16-12-2010, 14:24
Skoro wy nie miałyście problemu, to tym bardziej domniemam błąd w swoim systemie na kompie, nie mogę wejść w historie koszyka, wyświetla mi się strona startowa. Ale czekam jeszcze na przesyłkę, jak przetestuję kamuflaż zdam relację, bo na fotce wygląda bardzo ładnie :D

riczka
18-12-2010, 17:33
Witam czy pracujecie może na żelach NONAME? Zastanawiam się nad zakupem tego produktu, więc możecie coś o nim napisać? Piecze w lampie? Jaka jest gęstość, a przyczepność?
Pozdrawiam i liczę na odpowiedzi.

trendy77
18-12-2010, 19:00
riczka ja mam z noname tylko kolorowe sa bardzo fajne nic nie piecze ładnie sie rozprowadza czarny za jednym razem ładnie kryje,twałosc tez super wiec polecam:ok:

riczka
19-12-2010, 08:07
dziękuje Ci, ale czy może mi ktoś odpisać jak zachowuje się przezroczysty??

Elizabeth76
19-12-2010, 08:49
dziękuje Ci, ale czy może mi ktoś odpisać jak zachowuje się przezroczysty??

przylacze się do pytania riczki napiszcie coś dziewczyny o tych żelach no name o przezroczystym ,violet i coverze :)

edytakon
19-12-2010, 09:23
Z noname mialam violet i w porównaniu z innymi - jest dość gęsty, piecze w lampie, ale nie mialam żadnych pożółknięć czy zapowietrzeń, dla mnie ok. mam jeszcze cleara w domu, ale jeszcze go nie wypróbowałam. (taki ze mnie chomik) że jak widze muszę kupic a poźniej wszystko czeka na swoją kolej

Elizabeth76
19-12-2010, 10:17
mam jeszcze cleara w domu, ale jeszcze go nie wypróbowałam. (taki ze mnie chomik) że jak widze muszę kupic a poźniej wszystko czeka na swoją kolej

a tym violetem to da radę zbudować pazurka czy jest za gęsty ?? no i czekamy na twoją opinię clera :D A ten clear to jest gęsty czy średniogęsty ??

edytakon
19-12-2010, 16:47
oczywiście ze da się zbudować :)

postaram sie w tym tyg przetestować żelik, bo bede w koncu robić sobie przedświąteczne. nawet nie wiem jak z jego gestoscia bo opakowanie jeszcze zaklejone

sztynka
19-12-2010, 20:53
Ja teraz zamówiłam cleara z no name i zobaczę jak on funkcjonuje, bo mi trzeba dość gęsty na formę, jak dojdzie przed świętami to dam znać ^_^

trendy77
30-12-2010, 14:07
dziewczynik i co z tymi zelikami przetestowane?ja mam od nich kolorowe a chetnie sie dowiem jak reszta sie spisuje;)

gattina
30-12-2010, 17:38
Ja mam kolor jeden od nich, a dokładnie 'pastel red' i mi się podoba, jest taki delikatny.
Kolor tutaj: http://forum.wzorki.info/attachments/zdjecia-pazurkow/34289d1293126813-snb15912.jpg

pazureczek89
04-01-2011, 14:57
a mozna używac żeli sun flower i kamuflazu z innej firmy? np SPN ?

Askar
04-01-2011, 16:03
Ja mam cover z Modeny a jednofazówkę z SF i jak na razie nic mi się nie dzieje :)

zołzella
06-01-2011, 22:03
a mozna używac żeli sun flower i kamuflazu z innej firmy? np SPN ? ja uzywam jednofazówki SF i coveru uzyłam no name i ładnie się połączyły nic się nie stało

trendy77
07-01-2011, 10:54
ja uzywam jednofazówki SF i coveru uzyłam no name i ładnie się połączyły nic się nie stało
zołzella-a jak oceniasz ten cover z noname masz od nich jescze jakies inne zeliki wypowiedz sie na ich temat prosze;)a moze jakies zdjecie na pazurku tego coverka???

zołzella
07-01-2011, 11:18
trendy - kurcze cieżko mi się wypowiedzieć na temat covera no name bo ja mam tylko 2 - jeden SF własnie brązowy jakis dziwny odcień ma i niejest ładny (ale sprobuje jak dziewczyny pisały pomieszac go z rózem i clearem...) i drugi ten no name. jest delikatny jak dla mnie, nie ejst typowo rózowy
jak go nakładam na pazurka to wyglada dziwnie ciemno ale mam wrazenie jakby lekko janiał po utwardzeniu w lampce:huh:i efekt koncowy mi sie podoba
to te pazurki
a innych zeli z no name nie mam, kiedys klientka sama sobie przyniosła do mnie takie żele ale ciężko mi coś powiedziec bo nawierzchniowy niby końcowy był do zmywania więc efekt nabłyszczania kiepski:/: nie pomoge niestety bo nie pracowałam na nich nigdy ;)

coralick
08-01-2011, 19:58
Mam pytanie odnośnie żeli firmy The Edge...
Póki co to do nich mam najszybszy dostęp w razie czego. Czy któraś Was może o nich coś bliżej??
Jeśli przeoczyłam jż taki temat, z góry przepraszam :]

SPN Magik
11-01-2011, 00:43
a mozna używac żeli sun flower i kamuflazu z innej firmy? np SPN ?

tak jak najbardziej
jednak baze i primer proponowalabym z firmy, ktora budujesz paznokeic wiec w tym wypadku szkielet i kamuflarz bedziemy budowaly na bazie pod bialy

polecam acid i no acid - nawet jak pracujesz na innych zelach, primery sa nie do pobicia

olusia87
11-01-2011, 19:36
Ja mam pytanko odnośnie żeli Black Prince?Przeglądałam różnie tematy i nie znalazłam opinii na ich temat tylko pytania o nie.Czy któraś z was je miała i mogłaby się wypowiedzieć?Cena podobna do tych z allepaznokcie...jakość też?

zołzella
12-01-2011, 08:27
tak jak najbardziej
jednak baze i primer proponowalabym z firmy, ktora budujesz paznokeic ja mam zupełnie inny primer...od zawsze i to z polecenia (prywatnego;)) szkoleniowca
nie zamieniam na inny póki co ;) wszystko sie ładnie trzyma i nigdy problemu nie było

Alexa
12-01-2011, 21:03
dziewczynki ja dopiero zaczynam robic pazurki juz w sumie 2 razy robilam :) efekt nawet niezly ale... uzywam alle paznokcie ale jest bardzo gesty i chcialam zobaczyc jakis zadszy i tak mysle czy sunflower jest zadszy od alle panokcie? bo kolezanka poleca mi activ w sumie nakladalam nim brokat fajnie sie rozprowadzal ale o sun flower czytalam bdb opinnie... i tak nie wiem teraz jaki bo chcialm wyprobowac kilka i zobaczyc na ktorym najlepiej bedzie mi sie pracowac.

pazureczek89
16-01-2011, 23:04
z allepaznokcie się ciągnie okropnie robią się bąbelki w opakowaniu.
A sunflower napewno są lepsze ale moim zdaniem to ta sama konsystencja.
żele z allepanokcie to i sunflower to żele średniogęste activ mają rzadsze ...
Ale dla początkujących stylistek poleca się gęste które , nie wyciekają na skórki i łatwiej jest zbudowac paznokcia :)

---------- Dodano o godzinie 00:04 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 00:19 ----------

Dziewczynki jakich kamuflaży używacie żeby wydłużyc łoże paznokcia?
Ale żeby nie był to za ciemny kolor mam z sunflower ale średniio mi się podoba ;/

Askar
17-01-2011, 14:59
Ja też miałam SF i dla mnie był za ciemny. Ja covera używam z Modeny- jaśniejszy, naturalniejszy kolor no i niedrogi :)

MartaOSz
18-01-2011, 13:49
ja pracuje na zelach od doberka.... glownie violet masked, bialy z ra, teraz mam zele silcare violet z no name i masked z basica, kolorowka od doberka i no name :)

edytakon
21-01-2011, 09:43
Teścik Noname zrobiony - bede obiektywna, clear - rzadszy od violet, jednak identycznie piecze w lampie, kolor w pudełeczku-hmm nie jest zupelnie clear, jakby pożółkły troche, ale an paznokciu ok. Zapowietrzenia małe się zdarzyły.
Wole MODENĘ - wróciłam do niej po wielkich poszukiwaniach i ona doskonale trzyma sie na płytce naturalnej. jest dobra do każdej fazy . COver najlepszy na świecie :):) żarcik - ale jest naprawdę dobry, konsystencja gęstsza niż Basic i dla mnie ładniejszy kolor
przetestowałam Pepoonails i też mogę polecić mam od nich bazę i budujący, kupilam bo skusiła mnie cena 70 zł za 50 ml i ... uwierzcie mi jest rewelacyjny, budowanie pazurka elegancko bez problemów, nie rozlewa się i ZERO zapowietrzeń
mam coverka od nich, ale jeszcze nie otwarłam bo mam inne, które chcę "WYKOŃCZYĆ" :)

barbara_kawka
21-01-2011, 11:09
pazureczku ja mam, z Nails Secrets...bardzonfajny...nie rozlewa sie i ma ladny colorek. seria desire ;)

andźka
21-01-2011, 15:19
ja mam cleara z activa i jestem mile zaskoczona, bardzo fajnie mi sie nim pracuje:ok:

Milla
21-01-2011, 16:40
ja polecam ibd- są super:)
zamówiłam też ezflow- jak przetestuję, to dam znać co i jak

alimka
23-01-2011, 20:22
Ja pracuję na żelach Perfect Beauty.Blush rewelacyjny do budowy paznokcia,Clear do robienia szkieletu ,oczywiscie do tego baza z PB i kamuflarz w ktorym jestem zakochana .Wczesniej pracowalam na zelach firmy Nail Selection ale byly dla mnie zbyt rzadkie .Rownież zele z SF przewinęly sie przez moje ręce lecz wydaje mi sie ,ze firma sie popsula a bylam z nich zadowolona ,do czasu....

Tosiaczek
24-01-2011, 09:54
JA polecam Mistero Milano. Wszystkie moje klientki mówią mi że mam nie zmieniać żeli na inne bo im one odpowiadają. Sama się zdziwiłam, ale podobają im się kolory coverów i kolor białego żelu. Tak że ja polecam w 100% i moje klientki też :)

alimka
24-01-2011, 11:09
Bardzo kusząco wyglądają tez zelki z Mistero Milano.Chocby nawet ze wzgledu na ich piękne opakowania.A jakim systemem pracujesz jedno czy trojfazowym?

Tosiaczek
24-01-2011, 11:56
Jednofazowym :) Ale będę musiała kiedyś te trzyfazowe żele kupić i wypróbować :)

Alicja Chrzanowska
24-01-2011, 23:11
Alimka tak gwoli wyjaśnienia nasze żele 3-fazowe to uniwersalne żele do wszystkich faz (podkładowej, budującej, wykończeniowej), czyli jednym żelem wykonujesz całą stylizację :) (Polecam Ci szczególnie żel 3-fazowy konstrukcyjny STANDARD (http://misteromilano.pl/linia-gel-standard/1-zel-3-fazowy-konstrukcyjny-standard.html) gęsty o lekko różowym zabarwieniu, bardzo łatwy w pracy.) Natomiast żele 1-fazowe służą tylko do jednej fazy budowania paznokcia (np. podkładowej lub budujący).

sandrus
26-01-2011, 16:53
JA uwielbiam ESN Sculpting i IBD Extreme white.
widzę jednak,ze wiele z Was chwali żelki Mistero Milano...chyba muszę się nimi bardziej zainteresować:)

a co powiecie o tym z Milano-ŻEL KONSTRUKCYJNY BIAŁY FORTE???

Alicja Chrzanowska
28-01-2011, 10:23
sandrus , Żel Konstrukcyjny Biały FORTE to żel bardzo gęsty, dlatego bez potrzeby budowania szkieletu nakłada się go bezpośrednio na formę :) budujesz nim od razu na szablonie końcówkę frenchową i pomimo grubości nakładanego materiału bez problemu się utwardza. Ale nie oznacza to że nie można nim pracować również na tipsie - bo na tips również się nadaje :) tyle że jego główne przeznaczenie to szablon :) Jeżeli chodzi o kolor to jest to czysta biała barwa raczej w zimnej tonacji.

stefcia92
28-01-2011, 18:55
hej dziewczyny ja obecnie pracuje na nail design nie jest najgorzej ale chcialam wypróbować cos innego polecicie mi cos :) ?

Moze ktoras z Was tez pracowała na nail design zmienila na jaka inna firme i jest zadowolona ( moze jakies roznice miedzy nail design a inna firma) ? :)

xsunnyolciax
28-01-2011, 19:57
nail design- ja na początku natknęłam się na tą firmę i moim zdaniem- jak najdalej, nigdy więcej!
z czystym sumieniem wszystkie inne żele jakie przeszły mi przez ręce były lepsze od nich. Neonail- na tym startowałam i były ok, a obecnie mam allepaznokcie, modena, silcare (no name) i basic, mariposa nail, effective nail. Nie są to żele z najwyższej półki, ale są dobre jakościowo i na każdą kieszeń :)

pazureczek89
31-01-2011, 14:53
Dziewczyny użyłam żelu z SF jednofazowy 2 użyłam go do naturalnej płytki i co wszystko odeszło tego samego dni można było sobie do zdzierac ...A zrobiłam dokładnie jak mi doradziłyście :(
1) po opracowaniu odtłuszczeniu nałożyłam cienką warstwę clear ->lampa i powtórzyłam czynnośc ... i co wszystko odeszło dlaczego pomocy !!!!

xsunnyolciax
31-01-2011, 15:12
a nie jest to przypadkiem żel twardy? Do naturalnej płytki powinny być sylikonowe, typu soak off :)

RoksiSK
31-01-2011, 15:56
hej dziewczyny ja obecnie pracuje na nail design nie jest najgorzej ale chcialam wypróbować cos innego polecicie mi cos :) ?

Moze ktoras z Was tez pracowała na nail design zmienila na jaka inna firme i jest zadowolona ( moze jakies roznice miedzy nail design a inna firma) ? :)

Mogę Ci polecić I-nails, bo są bardzo dobre a cena niewysoka. Z droższych Astonishing i PB.

pazureczek89
31-01-2011, 15:59
Nie raczej nie żel sf clear 2 tyle nie twardy kiedys mialam twardy . .

Askar
31-01-2011, 18:25
pazureczek, SF clear 2 "to klasyczny żel jednofazowy o gęściejszej strukturze." (słowa ze str. SF), więc należy do tych bardziej gęstych. W sumie na tej samej stronie jest też napisane, że "Cechuje się bardzo dobrą przyczepnością do płytki paznokcia oraz wysoką jakością." Nie mam pojęcia, dlaczego Tobie żel odszedł. Dla mnie najlepszy na naturalną płytkę był żel silikonowy też od SF :)

Renia1613
21-02-2011, 20:53
Witam! Czy mogła bym się was poradzić? Chce zmienić żele z PB na SPN, tylko zastanawiam się czy konsystęcja będzie mi odpowiadać ponieważ poszukuje czegoś gęściejszego od blush z PB ale nie bardzo gęstego jak galaretka... I ogólnie czy polecacie SPN czy może jednak zostać przy PB i nie kombinować??

mini89
02-03-2011, 20:33
hej, poszukuję żelu, coś takiej gęstości jak easy off z Allepaznokcie. Czy mozecie mi polecić jakieś firmy ktore mają w swojej ofercie żele rzadkie ? (rzadsze niż średnio gęste) mam na mysli żel clear

kasiulka81
02-03-2011, 21:33
Nie wiem czy w dobrym temacie pytam:
CZY UŻYWA KTÓRAŚ Z WAS BASE COAT Z ALLEPAZNOKCIE????? To ponoć jakaś baza podkładowa pod żel, właśnie czekam na paczuszkę od nich i między innymi to zamówiłam, czy wie któraś z Was jak to stosować i czy jest to w ogóle skuteczne??????? :D Wyczytałam w najnowszym numerze PAZNOKCI że fajny produkt więc zamówiłam, ale nie wiem jak tego konkretnie używać, czy z primerem czy zamiast primera czy jak ????? Pomóżcie kochane proszę :kwiatek:

moniiikaa
06-03-2011, 19:36
uzywał ktos tego żelu z załącznika?

trendy77
07-03-2011, 08:52
monika szkoda kasy-ten zel powinien miec naklejke nieporozumienie,pedzla sie w niego nie da wbic:placz:jesli chcesz tani zel i dobry to poczytaj troszke o i-nails,modena,silcare;)

Majkaa130
08-03-2011, 23:01
Monika , zgadzam się jak najbardziej z trendy.
Strasznie gęsty , poza tym żółknie , więc używam go do ćwiczeń . :)

Sieciunia
09-03-2011, 19:19
Ja uzywam zelu Perfect Builder z RaNails i mimo, ze rozne o nim kraza opinie uwazam, ze jest bardzo dobry:) wczoraj poddalam go testowi i poszlam na solarium nic mi nie zzolklo :) a gloss od DR dodam :)

losek78
09-03-2011, 20:15
ja pracuje na Blush PB - juz miałam zmieniać bo jak było chłodniej to bąblował ale jednak ostatnio znów go lubię

olusia29
10-03-2011, 14:50
Czy któraś z was używała żeli vital ? Jak się na nich pracuje?

Samea
10-03-2011, 23:46
Teraz NAilsecrets :)

moniiikaa
13-03-2011, 14:57
a używałyście może żeli z diamond line ?? http://allegro.pl/gel-uv-30ml-pink-jednofazowy-zel-professional-i1490740770.html

asiutek
15-03-2011, 16:35
Hej dziewczyny! czytam w internecie i czytam ale jakoś zaufanie mam tylko do tego forum;) Dziewczyny mam pytanie do was jako do mądrzejszych ode mnie koleżanek. Na kursie była dziewczyna które bardzo sobie chwaliła produkty firmy reni-nails ja jak ta idiotka wszystko pokupywałam sobie tej firmy i... przeszłam załamanie bo nawet jedne paznokcie mi nie wyszły. żel zapowietrzał sie już przy piłowaniu i nadawaniu kształtu. Myślałam że to ja robie coś nie tak i szczerze miałam już dosyć i rezygnowałam, ale dzięki wierze we mnie mojego faceta po jego namowach zaczęłam niuchać w sieci i okazało się że nikt nie poleca tej firmy. Jakiś bubel zwyczajny z niej. Chciałabym dowiedzieć sie jaka jest w miarę solidna firma której można zaufac. Nie mam zbyt dużo pieniedzy więc wolałabym coś nie bardzo drogiego aczkolwiek wiem że na takich rzeczach sienie oszczędza i lepiej czasami te 10-20zł dołożyć i mieć coś solidnego niz tak jak ja od razy wyrzucić 70zł w błoto:/ i znacie może jeszcze jakieś strony na których bezpiecznie można zamówić produkty tego typu, bo do tej pory zamawiałam tylko z allegro, a tam same wiecie jak czasem bywa. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam;)

losek78
15-03-2011, 16:38
Perfect Beauty, prestige ,astonishing , i-nails - te sprawdzone :ok: i modena - na razie mam biały i nabłyszczacz

Emilia B.
15-03-2011, 16:40
polecam z tych dwóch - ceny przyzwoite i jakość dobra :)
Hurtownia kosmetyczna, paznokcie akrylowe, tipsy, pedicure - Hurtownie kosmetyczne - Allepaznokcie.pl (http://www.allepaznokcie.pl/)
żele uv, tipsy - ozdoby, akryl, akcesoria do paznokc - sklep modena nails - Koszyk (http://www.modenanails.pl/koszyk.html)

asiutek
15-03-2011, 16:41
Dziękuje ;)Dla wszystkiego dopisze że prosiłabym najlepiej o marki żeli jednofazowych, bo te inne mi sie nieźle merdają;)

Emilia B.
15-03-2011, 16:44
większość marek ma zele jednofazowe i 2 lub 3- fazowe :) musisz spojrzeć w ofercie które ci pasują :)
cover najlepiej z modeny :)

asiutek
15-03-2011, 16:49
ta Modena to taniutka firma jak patrze-30ml za 34zł Mam nadzieje że jakość nie jest porównywalna do ceny;D
No tak... i jeszcze cover, chyba najpierw musze jeszcze przeczytać co to takiego bo na zajeciach z teorii chyba nie zbyt uważałam:D

Emilia B.
15-03-2011, 16:56
Modena jest bardzo dobra firmą i jak na jakość to jest tania :) Polecam i dziewczyny też chwalą :)
Polecam przeczytać:
http://forum.wzorki.info/sprzedawcy-produkty/1775-produkty-modena-nails-7.html
http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/290-cover-kamuflaz-prosze-o-pomoc-28.html

i najlepiej cały dział
Metoda żelowa - Forum Paznokcie Wzorki.Info (http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/)

i jak cos korzystać z wyszukiwarki -> prawy górny róg :)

niania84
16-06-2011, 12:05
Hej
Ja też zaczynam zabawę w paznokcie i na całe szczęście natrafiłam na to forum:D
Przeglądając stronę SUN FLOWER natrafiłam na żel budujący+podkładowy w jednym: Sunflower, paznokcie, tipsy, sztuczne, akryl, akrylowe, zel, żel, manicure, porcelana termiczna, porcelana, jednofazowy, jednofazowe, tips, sunflower szczecin, porcelana uv, żel uv, paznokcie, ozdoby (http://sunflower.istore.pl/pl,product,461338,zel,budujcy,bonder,7g,dwa,w,jedn ym.html)
Czy któraś z Was testowała ten żel?

Elizabeth76
16-06-2011, 13:42
niania84 tu masz link do tematu o produktach sun flower może znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie ;) http://forum.wzorki.info/sprzedawcy-produkty/6557-sun-flower.html

andzia2209
18-06-2011, 19:31
Wiatam wszystkich mam pytanie czy żele z firmy Simply Nails professional są dobrę!!! Bo zamówiłam zestaw startowy i nie wiem czy nie bedę żałować!!! Dziękuje:D

xsunnyolciax
18-06-2011, 21:06
Andzia, ja nie znam tej firmy :P

Elizabeth76
18-06-2011, 22:21
Wiatam wszystkich mam pytanie czy żele z firmy Simply Nails professional są dobrę!!! Bo zamówiłam zestaw startowy i nie wiem czy nie bedę żałować!!! Dziękuje:D

gdzies tu na form jak dobrze pamietam jakas dziewczyna kupiła te żele i dostała poważnego uczulenia po nich ale nie pamietam gdzie to pisała w jakim temacie :/:

sztynka
18-06-2011, 23:07
Te żele to o du** potłuc jak wszystkie inne allegrowe śmieci. ja po niejakich Phoenix czy jakoś tak dostałam masakrycznego uczulenia i do dziś mam problem z zatokami ;(chiński shi*

andzia2209
19-06-2011, 15:34
Dziękuje bardzo za odpowiedz!!! Zobaczę jeżeli naprawdę będą do d..y to poprostu kupie pożądnę żele wypróbuję na sobie!!! Ja dopiero zaczynam moją wielką przygodę z pazurkami heheh jak mi na to 2,5 letni synek pozwoli heheh!!!!!Pozdrawiami zycze udanej Niedzieli!!!!

CYRUSS1703
04-07-2011, 20:43
Miał ktoś żele vital albo Black Prince albo the one? Bo mnie korci żeby spróbować, zwłaszcza te błękitne "ice"
ŻEL UV Black Prince 5g ICE Mocny bez Odprysków (1682689657) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/zel-uv-black-prince-5g-ice-mocny-bez-odpryskow-i1682689657.html)
i ten super mocny clear ŻEL UV 5g Black Prince Clear 3D *** 50% TANIEJ (1679351007) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/zel-uv-5g-black-prince-clear-3d-50-taniej-i1679351007.html)

vica
07-07-2011, 17:49
Na początku pracowałam na żelach Sunny Nails teraz na Astonishing, zamyślam się na Mistero Milano, bo dziewczyny tutaj chwala sobie.

emila
07-07-2011, 20:13
Ja mam ochotę na Astonishing 1-Phase-Clear Gel , może powiedziałabyś coś więcej na jego temat :D

xsunnyolciax
07-07-2011, 20:40
Emila, tu masz temacik cały o Asto http://forum.wzorki.info/sprzedawcy-produkty/4545-astonishing.html

vica
07-07-2011, 20:54
Ja mam ochotę na Astonishing 1-Phase-Clear Gel , może powiedziałabyś coś więcej na jego temat :D
Mam już kolejne opakowanie, jest średniogęsty, reaguje na temperaturę otoczenia /pewnie jak większość żeli-jak zimno to gęstnieje, ciepło robi się żadszy/ świetnie się samopoziomuje. KrzywaC to teraz dla mnie pikuś. Czas przymrożenia ok 15 sek. utwardzanie 1min. Baaardzo przezroczysty, wreszcie białe jest białe /mam Arctica, też z Asto/ Łatwo się opracowuje i pięknie schodzi pod frezem. Mogę z czystym sumieniem polecić. Aha, jak już kupisz, to buduj pazurka dwoma warstwami, bo na początku możesz go nie "złapać". Jednak dobrze położony nie rozlewa się na skórki.
Mam nadzieję, że pomogłam.