PDA

Zobacz pełną wersję : Kursy, opinie, doświadczenia

Strony : 1 [2] 3

gattina
06-04-2010, 14:09
KaMiLaC., a dzięki, dzięki :D A co Ty tak z tymi fotami? :P

KaMiLaC.
06-04-2010, 14:11
Kochana no musisz pokazać coś tam wyskrobała na szkoleniu :skacze: nie odpuścimy Ciiiii ;)

Zgredo
06-04-2010, 15:12
Mnie trochę boli, że kursy z dopłatą są dla tych, którzy... nic nie robią. Podjęłam pracę jako stylistka, ale na wsi zarabiam niewiele - na tyle, że płacąc na wynajęte miejsce i opłacając ZUS, do tego studiując i chcąc coś zjeść nigdy nie sfinansuję sobie kursu doszkalającego, czy nie rozszerzę działalności. Ale gdybym "usiadła na d." w domu z założonymi rękami, rzuciła studia to miała bym prawo do dofinansowania. Strasznie mnie to złości.

Z dofinansowaniami z UE jest tak samo - nie należą mi się - a na założenie działalności też nie bardzo mnie stać.

Generalnie więc zachęcam do korzystania z możliwości jak tylko się da, zanim wypadniecie z grupy, która ma szanse na dofinansowanie. Co urząd to inaczej, ale warto pytać w konkretnych szkołach - często orientują się jakie warunki należy spełniać, może nawet pomogą.

AtelierStylizacji Carolla
08-04-2010, 21:16
Zgredo niestety jest dokładnie tak jak piszesz:(:(

osoby które chca doskonalic swój warsztat a juz działają w branzy niestety musza liczyc tylko na siebie zadenurzaad im nie pomoze
jest tez równiez tak ze kursy obeojetnie jakie sa finansowane osobom które wogóle nie sa nimi tak naprawde zainteresowane tylko je robia bo sa za darmo- ciezko u nich z jakakolwiek inicjatywa w tym zakresie

pytanie nasuwa sie tu tylko czy warto w ten sposób tracic pieniadze- bo urzedy powinny to jakos przemyslec i finasowac kursy tym, którzy w sposób kreatywny chcą wykorzystać swoją wiedzą która zdobęda na kursie

Ladyss
08-04-2010, 21:36
A propo urzędów... Mam znajomą która nie ma ojca, zrobiła z siebie ogromną sierotę przed całym światem. Mama mojej przyjaciółki pozwoliła jej mieszkać w swoim 3 pokojowym mieszkaniu za darmo i dodatkowo płaciła jej wszystkie rachunki (choć ta dziewczyna otrzymywała ok 1500 zł renty). Urząd podarował jej kurs prawa jazdy, kurs angielskiego no i kurs stylizacji paznokci a na zachętę żeby tam poszła zaproponowali jej 600 zł - czyli dopłacili żeby tylko łaskawie poszła. Dostała jeszcze cały zestaw na początek. No oczywiście jak laska dostała kasę to przestała chodzić i sądzę że było tam takich więcej.
Komentarz z tego "kursu" pozostawię Wam moje drogie.

09-04-2010, 11:31
to jakasparanoja w takim razie- osobom które wykorzystuja wszystkich dookoła jeszcze stwarasza sie warunki żeby nadal wszystkich oszukiwały, a te które własna cięzka pracą chcą do czegos dotrzec kopie ssię dołki

i jak tu sie dziwic że ludzi cały czas coś pokrętnie kombinują żal po prostu żal:(:(:(

RoksiSK
09-04-2010, 11:47
Niestety wiele jest takich "ofiar losu" - napisałam w cudzysłowiu, bo często są to wyrachowane osoby, które umieją swoje nieszczęście wykorzystać. Jest też wiele dziewczyn w bardzo nieciekawej sytuacji finansowej, które by chciały na takie kursy chodzić, a wstyd jest im się dopytywać o dotacje czy zapomogi.
Sama miałam koleżankę, która po prostu nie miała kasy - nieraz jej coś chciałam dać z ciuchów czy nawet zapłacić za hamburgera - zawsze odmawiała, bo była bardzo honorowa. Natomiast dwie moje inne znajome, nie przelewało im się, ale zawsze jakieś pieniądze miały, potrafiły wręcz na mnie żerować - pożyczałam drobne sumy, czasem płaciłam za jakieś ciasto, baton czy gazetę - i nigdy nie zarzyło mi się, aby któraś z nich w podobny sposób mi się odwdzięczyła. A ja należę do osób, które nie upomną się o swoje, a takie drobne kwoty zawsze tworzą okrągłą sumkę;)

A wracając do tematu sama wybieram się na doszkolenie. Wolałabym kurs, ale na 3 dni się nie wyrwę. Miałam już jeden kurs wiele lat temu, ale po nim się zraziłam do "tipsów". Od jesieni coś sobie zaczęłam sama dubać, ale jak tylko synek podrośnie idę się dokształcać:D tzn. już w te wakacje, bo od września wracam na uczelnię;)

dzoana
09-04-2010, 12:14
Ladyss po prostu mnie powaliłaś... jak to w ogóle możliwe,że dali jej takie coś? :wow: a ona jeszcze się d*pą odwróciła i zgarnęla kase.. to jakas zenada!!!!! :/:

Ladyss
09-04-2010, 12:35
dzoana jak ktoś potrafi dobrze stękać to wszystko można dostać... Szkoda tylko że nie dokończyła niczego z tego co wymieniłam, nawet prawka nie zdała i stwierdziła że ją na poprawkowy nie stać bo tego już państwo nie refundowało.
Na kursie z akrylu była z moją przyjaciółką i tak jej zjechała płytkę pilnikiem że dziewczyna płakała z bólu a ta ją jeszcze wyzwała że to jej wina czujecie? Przepiłowała płytkę i stwierdziła że to jej wina. A pędzlami do akrylu to podobno tak się "delikatnie" obchodziła że aż instruktorka się wkurzyła i na nią warknęła żeby uważała bo to są drogie rzeczy... Jeśli ktoś nie ma predyspozycji do takich rzeczy a raczej nie szanuje swojej szansy to instruktor powinna wyprosić z sali i po darmowym kursie.

asia
09-04-2010, 13:39
eh, dokładnie, tak zresztą jest róznież z innymi pomocami, społecznymi itp w innych dziedzinach życia. lepiej siedziec i pić piwo niz uczciwie pracować.. zenada..

farbstift
11-04-2010, 09:44
ehh no tak:( ja bym np. po szkole chętnie skorzystała z kursu, ale z pewnością najpierw musze na niego odłożyć.

kobietazpazurem
13-04-2010, 14:16
No więc pierwszy kurs mam już za sobą w SPN W Bydgoszczy u Pani Magdy B. Powiem Wam, że jestem jak na razie strasznie zadowolona. Szkolenia były indywidualne więc cała uwaga Instruktora była skupiona na mnie. Nie odchodziła, nie załatwiała swoich spraw tylko szkoliła. Błędy korygowała. Bardzo przyjazna i pogodna osoba. A to jest bardzo ważne. Bo w końcu też trzeba jakoś zachęcić kursantki do pracy. Mimo, że nie było tego w "umowie" dostałam parę materiałów do pracy. Wszystko było tłumaczone krok po kroku- nie sposób było się tego nie nauczyć. Jestem zachwycona i już się nie moge doczekać kolejnych 3 szkoleń a będą od 23 kwietnia... Świetna sprawa ale w końcu i grube pieniążki.

honeypuff
15-04-2010, 10:23
Witam. Ukończyłam kurs w Koszalinie w EffectiveNails i nie polecam tego miejca!!!! Kobietka pokazała każdej z nas jak zrobic pazurka i przez reszte godzin miala nas gdzies. A kiedy ktos ja poprosil zeby przyszla cos pomoc to robila to z wielka łaska. kurs akryl+żel kosztował 1400zl

paznokietek1000
15-04-2010, 13:22
to współczuję takie kursy są straszliwe, bo się człowiek zraża do pracy i co gorsza nic się nie nauczy

maboul
15-04-2010, 13:57
dziewczyny mogę się pochwalić, że uzbierałam w końcu na kurs i właśnie dzwoniłam do pola cosmetics dowiedzieć się co i jak, jak tylko się obronię (czyt. 26. 04) to maszeruję!!
Taka jestem szczęśliwa, marzenia się spełniają !! :D

p.s znalazłam na necie wypowiedź ludzi, którzy robili kurs w tymże miejscu i szczerze bardzo mnie to przekonało!
Białystok - szkolenie w Pola Cosmetics (http://forum.kosmetyczki.net/index.php?topic=6179.0)

paznokietek1000
15-04-2010, 14:00
to gratulacje, teraz czekamy na relacje z kursu i prace pokursowe

maboul
15-04-2010, 14:04
dzięki, na pewno będą! Co prawda chciałam na kurs do anamon jednak za daleka droga :( nic to, może kiedyś ją nawiedzę :)
Ale jestem podekscytowana jak dziecko :hura:

kobietazpazurem
16-04-2010, 05:56
No ba a zawsze reklamuja sie jacy to nie sa perfekcyjni ale to na prawdę zalezy od charakteru instruktora. Jak leniwy to będzie miał nas gdzieś.

honeypuff
16-04-2010, 10:05
na nastepny kurs pojade do innej miejscowosci bo tu nie ma sensu marnowac pieniedzy

vanessita
16-04-2010, 11:01
A ja ukończyłam mój pierwszy kurs w ECK w Pruszczu Gdańskim. Kurs był zaawansowany i refundowany przez UE, a więc grosza nie wydałam:) Tyle co na paliwo...
Jeśli chodzi o instruktorki to jestem zachwycona. Bardzo dobrze potrafiły przekazać wiedzę i skupiały uwagę na każdym z osobna. Szczególnie Anna Derdowska. Potrafiła nam przekazać i zarazić nas fascynacją do tego co robi. Opowiadała nam o światowej sławie stylistach, o mistrzostwach. Było w tym tyle pasji. Inny świat:)
Na każde pytanie odpowiadała wyczerpująco i pomagała każdemu kto sobie nie radził.
Także ja z czystym sercem polecam:)

Kolejna osoba u której byłam na warsztatach, zanana większości to Joanna Rozwadowska. Szkolenie u niej to sama przyjemność. Jest bardzo miła, sympatyczna. Atmosfera na warsztatach jest bardzo "domowa'" mimo, że niektóre dziewczyny widziały się po raz pierwszy (tak jak ja:) )
Potrafi bardzo dobre przekazać wiedzę i ma rewelacyjne pomysły, które na warsztatach udostępnia i pokazuje krok po kroku jak wykonać piękną i idealną stylizację:) Także również polecam!

madzialenkabuziaczek
18-04-2010, 15:18
W piątek ukończyłam swój pierwszy kurs :skacze:<5 dni akryl> ;) W euro fashion w Pruszczu Gd. i powiem że jestem bardzo zadowolona;):skacze: wszystko dokładnie wytłumaczone i pokazane, na każde pytanie wyczerpująca odp, poprostu polecam. Jeśli kiedyś będe chciała zrobić kurs na metodę żelową to tylko tam:):)

Sylwunia83
21-04-2010, 20:59
Hej dziewczyny szukam szkolenia z przedłuzania rzęs w Warszawie ..Dzieki z góry za pomoc

farbstift
23-04-2010, 12:15
ja szukam czegoś w Katowicach lub okolicach, cena nie może być wysoka, najchętniej skusiłabym się na akryl. Pomóżcie dziewczynki, bo muszę zacząć pieniążki zbierać:)

Gość
23-04-2010, 12:31
ja ci proponuje naszą bitt (z goldena) ona w sosnowcu.. cena raczej taka jak wszedzie przy DOBRYCH kursach... nie ma sie co sugerowac ceną ... wiesz jak to jest... jak chchesz tanio to najlepiej z allegro za 40zł

bitt jest dobra, a z tego co wiem to chyba ma mieć promocje bodajże 20% na 2osobowe szkolenia

poczytaj tu http://forum.wzorki.info/oferty/1663-indywidualne-szkolenia-pazurkowe-golden-nails-katowice.html

albo na stronie jej saloniku Nail Bar - Stylizacja Paznokci - Sosnowiec (http://www.nail-bar.eu/)

Sildre
23-04-2010, 22:10
Witam serdecznie.

Jakiś miesiąc temu przegapiłam kurs przedłużania i zdobnictwa paznokci organizowany przez PUP w mojej małej mieścinie Grudziądzu. Dziś uważam, że dobrze się stało i lepiej jest zrobić coś "konkretnego" nawet za pieniądze, lecz w renomowanym ośrodku szkoleniowym.
Niestety poszukiwanie takowego przysporzyło mi wiele trudności i poza kursem w TEB'ie nie znalazłam w sumie nic. Z tego co wyszperałam w sieci rzeczony kurs ma raczej niską renomę, jednak chciałabym poradzić się Was - pasjonatek i specjalistek.

Jaki kurs poleciłybyście mi najbardziej?
Czy istnieje w ogóle cień szansy na odnalezienie coś chociaż w okolicach Grudziądza? (bo w samej mieścinie już zwątpiłam w taki cud ;) )
Gdzie mogłabym powybierać spomiędzy dobrych ośrodków szkoleniowych w woj. kujawsko-pomorskim? Jakie polecacie?

Pozdrawiam gorąco.

goslava
23-04-2010, 22:17
ja polecam kurs u naszej Annamon79 w Szczecinie lub w Gdansku :)

Sildre
24-04-2010, 18:04

Serdecznie dziękuję za odpowiedź (a Adminów przepraszam za umieszczenie wątku w osobnym temacie... dzikość wieczorna na nowym forum mi się włączyła ;) Przepraszam. ).
Zapoznałam się z ofertą i szczerze powiedziawszy już się zapaliłam, myślę tylko czy zbierać na complex czy po kolei żel, akryl... póki co i tak zbieram pieniążki. Ale dziękuję za pomoc i raczej na 90% wybiorę się na kurs do Gdańska.

Trendy Style
26-04-2010, 10:36
Witaj,

Ośrodek Doskonalenia Zawodowego TRENDY STYLE w Warszawie jest organizatorem takich kursów w trybie indywidualnym (tylko Ty i instruktorka), więc jeśli chciałabyś się dowiedzieć szczegółów odnośnie terminów i ceny skontaktuj się mailowo: biuro@trendy-style.com.pl lub telefonicznie: 509432125.

Ksenia BG
26-04-2010, 11:35
Ja też jestem zainteresowana :)

Valia
26-04-2010, 15:50
dla mnie baja, poszlabym na taki kurs, mogą państwo tu napisac cene i najblizsze wolne terminy?

Emilia B.
26-04-2010, 15:57
Wszystko do paznokci - Moja oferta szkoleń (http://www.szkolenia-tipsy.pl/page4.php) Byłam u nich na kursie z pazurków i byłam bardzo zadowolona, widziałam tez jak dziewczyny robiły kurs na rzęsiska i uważam że super :)

Sylwunia83
26-04-2010, 16:03
:skacze::skacze:wielkie dla was:*

Trendy Style
26-04-2010, 16:53
Nie ma sprawy :)

Tak w telegraficznym skrócie: kurs indywidualny 800zł, kurs w grupie 4-osobowej (2 pary) 600zł. Uprawnienia ministerialne - kursantka po skończonym kursie otrzymuje 3 certyfikaty: ministerialny MEN oraz certyfikat ukończenia kursu w Ośrodku Doskonalenia Zawodowego TRENDY STYLE w języku polskim i angielskim.
Jeśli się pani/e zdecyduje/ą to prosimy o kontakt, uzgodnimy termin.

Ksenia BG
26-04-2010, 19:40
To rewelacyjnie, najtańsza oferta jaką do tej pory spotkałam. W innych firmach patrzyłam to strasznie drogo mieli i w żadnej nie było po niżej 1000 zł. W takim razie ja jak najbardziej jestem chętna na zbiorowy, czy ktoś jeszcze wybrałby się ze mną?

Emilia B.
26-04-2010, 19:42
ten link co ja podałam tam masz za 400 indywidualny... nie powiem który lepszy bo nie mam porównania...

Ksenia BG
26-04-2010, 19:56
Faktycznie jeszcze taniej, tylko ciekawe jakie mają certyfikaty bo to też jest ważne. Trendy Style pisze, że aż 3 co jest wielkim plusem. Zaraz napiszę do tej firmy co podałaś i zobaczę co proponują.

Emilia B.
26-04-2010, 20:02
w galerii masz też dwie prace rzęs, albo wejdź na nk na profil Joli tam ma więcej fotek :)

dzoana
26-04-2010, 20:53
myślę,że nie ilość certyfikatów się liczy, ale instruktor. Najważniejsze są zdjęcia, jak dany szkoleniowiec wykonuje zabieg, no i najlepiej ktoś kto już się w danej firmie szkolił, aby zdał relacje ;) myślę, że wiecie same, że nieraz szkolenia za 'tysiące' są g*wno warte ;) a może taki kurs za 400 jest akurat jednym z lepszych ;)
Oczywiście żeby nie było- ja nikogo do niczego nie namawiam, Trendy Style to może również bardzo dobra firma, dlatego po prostu najlepiej trzeba sprawdzić ;)

Emilia B.
26-04-2010, 20:58
widziałam jak tam szkolili i widziałam rzęsy....ale sama się nie szkoliłam ani tych rzęs nie nosiłam. Z pazurów byłam zadowolona :) Dziewczyna jest dobra w tym co robi i przede wszystkim to jej pasja :)

dzoana
26-04-2010, 21:07
no ale jak mówisz,że miła atmosfera i polecasz samą firmę to jest juz plus ;) no a 400 zł to chyba najtaniej... więc jeśli komuś bardzo zależy to sądzę, że warto :)

Emilia B.
26-04-2010, 21:13
no ja byłam zachwycona. Atmosfera super- o wszystko można było zapytać, bez skrepowania, Jola zawsze uśmiechnięta :) kurs wspominam rewelacyjnie :) No i też starała się nauczyć jak najwięcej :)

asia
26-04-2010, 21:18
a produkty?

gattina
26-04-2010, 22:21
Ja jutro idę wreszcie na kurs :D Trochę się boje, jakoś nieśmiała jestem i ciężko mi poznawać osoby, ale mam nadzieje, że wrócę cała, zdrowa i oczywiscie zadowolona :)

Trendy Style
26-04-2010, 22:30
Produkty, na których pracują nasi specjaliści to głównie Clarena oraz Novolashes. To produkty z najwyższej półki. Nie oszczędzamy na materiałach do ćwiczeń (nie ćwiczymy na chińszczyźnie) i nie wypuszczamy "bubli". To bardzo istotne, bo pamiętajcie że później będziecie miały do czynienia z klejem a także tak wrażliwym i niezastąpionym narządem jakim jest oko ludzkie!
Po zakończonym kursie staramy się aby nasza kursantka poszła w świat z gotowym zapleczem materiałowym do pracy, ma więc ona możliwość nabycia kompletu startowego, który pozwoli jej natychmiast przystąpić do pracy :)

Pozwolę sobie jeszcze, kochane dziewczyny wtrącić słówko odnośnie certyfikatów. Oczywiście, zgadzam się w 100%, że nie ilość jest najważniejsza. Jednakże zwróćcie proszę uwagę, że nie każda firma szkoleniowa ma prawo do posługiwania się drukami ministerialnymi. Na to trzeba zasłużyć, spełniać odpowiednie wymogi. Pragnę także zaznaczyć, że są to certyfikaty ukończenia KURSU - nie mylić z warsztatami czy pokazami.

Buziam Was

Wioletta

26-04-2010, 23:16
ja zapraszam na warsztaty z rzes które pozwolą nabyc umiejetnosci prawidłowej aplikacji rzęs metodą ich semi- pernamentnego przedłużania i zagęszczania:D
jest możliwość zrobienia takich warsztatów niemal w każdym miejscu- ostatnio były one w Krakowie:D wówczas koszt ulega zmianie o 50 zł:D - są to koszty dojazu, jednakze nalezy wówczas zaewnic miejsce- czyli np u kogos w salonie gdzie znajduje sie łózko kosmetyczne- to dla dziewczyn zaintersowanych które z róznych powodów nie moga dotrzeć na warsztaty

koszt warsztatów to 450 zł, jest oczywiscie certyfikat uprawniajacy do wykonywania usługi, czesc teoretyczna i praktyczna, warunek musza sie zebrac 2 osoby- robicie sobie nawzajem toteż wychodzicie z warsztatów z pieknie przedłuzonymi rzęskami:D w cene warsztaów w czewie wliczone sa produkty szkoleniowe, certyfikat, jedzonko i zabieg:D

jeśli ktoś jest zainteresowany serdecznie zapraszam

Valia
26-04-2010, 23:47
widziałam jak tam szkolili i widziałam rzęsy....ale sama się nie szkoliłam ani tych rzęs nie nosiłam. Z pazurów byłam zadowolona :) Dziewczyna jest dobra w tym co robi i przede wszystkim to jej pasja :)
JA WLASNIE KONCZYLAM KURS U JOLI: CYTUJE: KUR......WA KUR...WA... JOŁ JOŁ PRODUKTY CHINSZCZYZNA, CERTYFIKATY WYDRUKOWANE DRUKARKA PO 2 MIESIACACH, POKAZALA JAK SIE PRZYKLEJA JEDNA RZESE I SPIEPRZYLA BO JEJ DZIDZIUS PLAKAL JEJ MAMUSI. Słuchajcie.... ja mam malego brata, ktory zreszta jest najpiekniejszym dzieckiem na swiecie i wiem co to znaczy miec dziecko, ale to nic jej nie tlumaczy, bylam u Komorkowej na kursie i wiem co to jest.... chłam..... i tyle powiem, kochana podobalo ci sie tylko dla tego bo to jest "ziomalka" a nie instruktorka................ SERDECZNIE NIE POLECAM, i nawet Bitt miała by dużo do napisania w jej sprawie...........

hmm... bardzo prosimy o drobną cenzurę..:) i nie piszemy capsem;) dzięki:* //asia

Nnisiaa
27-04-2010, 05:39
Ile osob tyle opinii....

ja uważam że na kurs najlepiej wybrac sie do sprawdzonego salonu.....gdzie szkolilo sie wiele osob i mozna zasiegnac opinii na jego temat....nie tylko u jednej czy 2 osob a u wielu...... poza tym jakos nie jest kuszaca oferta kursu z bledami ortograficznymi....no sory ale to tez powinno cos soba reprezentowac.....czasem tez warsztaty szkoleniowe moga wniesc wiecej nauki(bo sa od A do Z zrobione jak nalezy) niz niejeden kurs.

Także mam nadzieje dziewczyny ze uda sie Wam trafic do salonow z których wyjdziecie naprawde zadowolone z kursu pelne wiedzy bo umiejetnosci=wprawe wiadomo nabywa sie treningiem i ciezka praca.....

farbstift
27-04-2010, 07:28
ja myślę nad szkoleniem refundowanym przez UE, może się uda:)

bitt
27-04-2010, 08:27
Iza dziękuje za polecenie :* Ty wiesz że ja czekam na ciebie :D

Farbstift jeśli złożysz stosowny wniosek w PUP i urząd rozpatrzy go pozytywnie, to u nas możesz sie wyszkolić (również w pakietach)

Trendy Style
27-04-2010, 08:36
Miłe panie, zgadzam się z przedmówczynią co do ostatniej części wypowiedzi. Tylko trening i ciężka praca sprawi, że po zakończonym kursie czy warsztatach będziecie mogły dojść do perfekcji. Życzymy Wam trafnego wyboru, jakikolwiek i gdziekolwiek on będzie.

Co do osądów na temat błędów ortograficznych i wiązania tego z jakością kursu o randze estetyki kosmetycznej raczej byłabym ostrożna. Nie uczymy poprawnej polszczyzny ani zasad ortograficznych a błąd, zwłaszcza po godzinie 22-giej w bardzo intensywnym dniu może przydarzyć się każdemu. Pani nigdy? A może poprostu chciałaby pani zaproponować swoją ofertę? Bardzo proszę, miejsca jest dużo a decyzja należy do samych dziewczyn. Pozdrawiamy!

farbstift
27-04-2010, 08:41
ale mi chodzi o szkolenie, nie kurs. Bo na kurs fundowany przez UP muszę być bezrobotna etc. A ja dopiero liceum kończę:) Po prostu koleżanka napisała podanie i zakwalifikowali ją na szkolenie. Trwało 1,5 miesiąca i miała wizaż, akryl i żel. Jest aktualnie studentką. Pokryli jej w 100% to szkolenie, bo refundowała UE

Emilia B.
27-04-2010, 09:07
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
Nie oceniaj mnie nie znając.Podobało mi się bo mnie dużo nauczyła-czy uważasz, że moje paznokcie to też chłam?? Ja tylko napisałam, że ja byłam zadowolona...nie wiem po co odrazu aż takie słowa... Ja się kłócić nie chce ale można było to bardziej kulturalnie napisać.
Ile ludzi tyle opinii.

Trendy Style
27-04-2010, 09:22
Dziewczyny wyluzujcie! I przypomnijcie sobie po co tu jesteśmy: bo łączy nas piękno. Nie jesteśmy tu po to aby obdarzać się uszczypliwymi uwagami lub dyskredytować kogokolwiek. Każda z nas jest inna, ma inne oczekiwania, każda z nas ma także prawo do "gorszego" dnia lub własnego wyboru, prawda?
Dlatego proszę Was, postarajmy sie wspólnie tworzyć tu miejsce miłe i przyjemne, gdzie czyta się kulturalne posty a nie wbija szpilę konkurencji lub koleżance, które kochają to samo co my.

Ciepło Was pozdrawiam w ten deszczowy dzień :)

Wioletta

Ksenia BG
27-04-2010, 15:55
No właśnie dziewczyny, forum jest po to abyśmy sobie wzajemnie pomagały, wspierały w tym co robimy lub chcemy robić, bo dzięki nie mu poznajemy tyle cudownych osób i nie warto naskakiwać na siebie. SZANUJMY SIĘ WZAJEMNIE :)

Valia
27-04-2010, 17:16
Nie oceniaj mnie nie znając.Podobało mi się bo mnie dużo nauczyła-czy uważasz, że moje paznokcie to też chłam?? Ja tylko napisałam, że ja byłam zadowolona...nie wiem po co odrazu aż takie słowa... Ja się kłócić nie chce ale można było to bardziej kulturalnie napisać.
Ile ludzi tyle opinii.

Kochana ja absolutnie nie oceniam Ciebie, tylko osobę o której się szkoliłaś. Pewnie, że mogło Ci się podobać. Mnie w ogóle, pieniądze wyrzuciałam w błoto...

Asiu przepraszam za przeklenstwa, ale poprostu cytowałam to co uslyszalam pierwszego dnia na kursie. Zero kultury....

Emilia B.
27-04-2010, 18:21
Kiedy ja robiłam kurs było miło, kulturalnie i profesjonalnie :) widać można różnie trafić :)

Valia
27-04-2010, 19:58
no pewnie:) więc się nie fochuj na mnie bo na Twój temat nic złego powiedzieć nie mogę:)

Emilia B.
27-04-2010, 20:00
ja się nie fochuje tylko zaskoczyła mnie Twoja reakcja, a raczej forma wypowiedzi.... temat już uznałam za zamknięty :)

Nnisiaa
27-04-2010, 21:46
TrendyStyle.... widze ze wzielas do siebie bardzo moja uwage fakt byl blad u Ciebie.....zauwazylam go po tym jak napisalam swoja wypowiedz....bardziej mialam na mysli to ze reklamy glowne sa tworzone z bledami co raczej nie przyciaga klientka a odstrasza bynajmniej ja tak to odczuwam..... jakos powinno to wygladac estetycznie i poprawnie...bo co innego jak nie reklama przyciagnie klientke???:)takze prosze bez takiego unoszenia sie itd...spokojnie bez nerwow....a co do swoich propozycji to umieszczam je tam być powinny...:) uwazam ze to naskoczenie z bulwersem na mnie bylo zupelnie niepotrzebne....temat dla mnie zamkniety....zycze wielu kursantek:)

Trendy Style
27-04-2010, 23:44
Wzajemnie. Pozdrawiam.

gattina
29-04-2010, 20:59
A ja dzisiaj skończyłam kurs u Anny Śledź. Bardzo miła osoba, sympatyczna atmosfera, wszystko wyjaśniła, wytłumaczyła, pokazała gdzie robię błędy, co jeszcze poprawić, naprawdę profesjonalizm. Jak w przyszłości pomyślę o metodzie żelowej, czy zdobieniach to napewno tylko u Ani :)

Zgredo
29-04-2010, 21:04
ale mi chodzi o szkolenie, nie kurs. Bo na kurs fundowany przez UP muszę być bezrobotna etc. A ja dopiero liceum kończę:) Po prostu koleżanka napisała podanie i zakwalifikowali ją na szkolenie. Trwało 1,5 miesiąca i miała wizaż, akryl i żel. Jest aktualnie studentką. Pokryli jej w 100% to szkolenie, bo refundowała UE

Podanie napisała do UP? Wskazała gdzie się chce doszkolić i na jakiej podstawie ubiega się o to szkolenie? Bezrobotna być nie musi? Czy koleżanka skończyła 25 lat? Podaj proszę bliższe informacje, zależy mi na doszkoleniu, ale nie bardzo mnie stać na utrzymywanie się bez pracy aby PUP mnie gdzieś wysłał...

kobietazpazurem
29-04-2010, 21:48
Ja dziś skonczyłam kursy w Beautice w bydgoszczy u Pani M. Buchert i musze Wam powiedziec, że nie ma nic lepszego niż indywidualne szkolenia, gwarancja, że pieniądze nie zostaly wyrzucone w bloto!

Jade
29-04-2010, 21:56

:skacze::skacze: Ja jade w sierpniu i bede robic complex juz sie nie moge doczekac:kwiatek:

farbstift
30-04-2010, 08:20
Podanie napisała do UP? Wskazała gdzie się chce doszkolić i na jakiej podstawie ubiega się o to szkolenie? Bezrobotna być nie musi? Czy koleżanka skończyła 25 lat? Podaj proszę bliższe informacje, zależy mi na doszkoleniu, ale nie bardzo mnie stać na utrzymywanie się bez pracy aby PUP mnie gdzieś wysłał...

jakiejś znajomej zaproponowali szkolenie, no i jak ona się dowiedziała to stwierdziła, że też chce i poszła sie zapytać. Wytłumaczono jej co ma zrobić. Miała tylko napisać podanie. Finansowała to szkolenie UE. Ona nie jest bezrobotna. Wtedy była świeżo po maturce.Miała jakieś 19 latek jak poszła tam. Napisała chyba o tym, że pomoże jej to znaleźć w przyszłości pracę etc.

aga
30-04-2010, 11:33
A jak ja studiuje to mam jakieś szanse takie dofinansowanie kursu?:)

farbstift
30-04-2010, 13:51
to nie kurs tylko szkolenie, organizowane co jakiś czas. Nie wiem jak u Ciebie. Co urząd to inaczej:/

Pati88
30-04-2010, 16:55
mam możliwość odbycia szkolenia z firmy Glazel i się zastanawiam czy warto w nie zainwestowac, jesli ktoras z Was byla na takim szkoleniu lub zna tą firmę proszę o sugestie

Gość
30-04-2010, 16:59
do tego typu pytań porad odpowiedzi mamy temat

http://forum.wzorki.info/kursy-szkolenia/144-kursy-opinie-doswiadczenia.html

prosze korzystać z opcji SZUKAJ

Pati88
30-04-2010, 17:00
korzystam z opcji szukaj bardzo często jednak ten temat uznałam za opiniowanie ukończonych kursów i szkoleń z przedłużania paznokci.

evevlina
18-05-2010, 14:09
Czy któraś z was była na kursie prowadzonym przez panią Igę Sadowską z Poznania? Jest instruktorką Perferct Beauty i zastanawiam się nam zrobieniem kursu właśnie u tej pani. Może macie jakieś opinie na jej temat? Pozdrawiam:)

Wiktoria
18-05-2010, 21:57
Dawno nic nie pisałam na forum, ale tak mnie jakoś naszło, aby opisać swój kurs- 2007 rok, lipiec, cena 700 zł, metoda żelowa plus zdobienie paznokci. Kurs zakończony certyfikatem Bass Cosmetics, w Bielsku-Białej w salonie tuż koło mojego domu. Szukałam przez dłuższy czas, gdzie mogę zrobić kurs i za jaką cenę oraz oglądałam gotowe prace, aby mieć jakieś porównanie i ogólny obraz danego miejsca. Niestety, tutaj skusiły mnie piękne, gotowe prace, miłe wnętrze i przyjazne usposobienie pani, która miała przeprowadzić kurs... Pierwszego dnia miałam zrobić paznokcie przyprowadzonej przez siebie modelce, a drugiego dnia wyznaczonej przez nich. Moja kuzynka siedziała ze mną cały dzień, jej paznokcie- jako już gotowe- wyglądały ohydnie (do dzisiaj żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia, ale po prostu nie zdążyłam): brak kamuflażu, biała końcówka na więcej, niż pół płytki itd, no i odpadły po kilku dniach. Drugi dzień troszkę ciekawszy, bo "zapoznawałam się z marką Bass Cosmetics". A ta ich modelka to była teściowa jednej z bab prowadzących szkolenie:co:, przy jej paznokciach już tak źle nie było- ładne, kolorowe itd, ale większość pracy zrobiła za mnie szkoleniowiec, gdyż ja miałam patrzeć i się uczyć... Porażka!! A takie pojęcia, jak krzywa C i tunel poznałam dużo, dużo później, więc kurs uważam za stratę pieniędzy i czasu, a skorzystała na nim tylko "teściowa". No i nie nauczono mnie budowy na formie, tego, że nie wolno dmuchać na paznokcie i tak dalej, a więc podstaw, które powinno się mówić każdemu laikowi, czyli wniosek prosty- tylko naciąganie na kasę.:[

natalia268
19-05-2010, 10:22
W końcu wybrałam pierwszy o którym mówiłam, czyli u Pani Anny Śledź :)

Ja tak na 85% szykuje się tam jakoś niedługo..po zakonczeniu roku :):):) taki sobie sprawie prezent urodzinowy.. juz sie nie mogę doczekać...

gattina
19-05-2010, 10:31
natalia268, ja też z pieniędzy z osiemnastki tam poszłam :D Żałuje tylko jednego, że to niby 2 dni po 6 godzin, a ja zupełnie zielona i jasne, że wszystko wolno robiłam, bo to pierwsze zetknięcie było moje i nie wszystko zostało umówione :wstydek: Nie zrobiłyśmy uzupełniania, odnowy i ściągania tipsów, no i miała jeszcze mi pokazać jak radzić sobie z paznokciami problematycznymi :(

natalia268
19-05-2010, 11:12
ojj to lipa... troszke...

ale Ty poszłaś na żel?

gattina
19-05-2010, 11:15
natalia268, no tak, ja byłam na metodzie żelowej, ale mimo wszystko jak patrzyłam w akrylu masz te same zagadnienia, więc wiesz... Też można czegoś nie zdążyć zrobić.

KaMiLaC.
19-05-2010, 11:28
natalia268, ja też z pieniędzy z osiemnastki tam poszłam :D Żałuje tylko jednego, że to niby 2 dni po 6 godzin, a ja zupełnie zielona i jasne, że wszystko wolno robiłam, bo to pierwsze zetknięcie było moje i nie wszystko zostało umówione :wstydek: Nie zrobiłyśmy uzupełniania, odnowy i ściągania tipsów, no i miała jeszcze mi pokazać jak radzić sobie z paznokciami problematycznymi :(

no ale to co - nie zrobiłyście tego?? :o a zaplacilas calosc normalnie??
jak ja sie szkolilam z zelu i nie wszystko zostalo omowione w planowanym czasie to dostalam jeszcze jeden dzien dodatkowy :D
dlatego uwazam ze kurs nie powinien byc ograniczony godzinowo w sensie 6 godz i kropka, a powinien byc podstosowany pod zdolnosci kursantki, a program szkolenie powinien zostac omowiony w calosci:)

gattina
19-05-2010, 11:47
KaMiLaC., pierwszy dzień siedziałyśmy 6 godzin i było omówione: manicure biologiczny, cążkowy, frezarką, choroby paznokci, budowa paznokcia naturalnego, budowa paznokcia przedłużonego, zasady higieny (chociaż tutaj z tego co pamietam to tylko o dezynfekcji było mówione), malowanie paznokci ciemnymi lakierami i french, paznokcie przedłużone na tipsie clear - french. Drugi dzień był: paznokcie przedłużone na tipsie french, przedłużanie na szablonie. W pierwszym dniu zapomniałam skryptu, aby się nauczyć, więc w drugi dzień skończyliśmy wcześniej i miałam przyjść trzeciego na sam egzamin i wtedy miała mi jeszcze zrobić uzupełnienie, odnowę, ściąganie i paznokcie problematyczne, no ale w dniu trzecim przyszłam, Ania akurat robiła paznokcie konkursowe, to napisałam teorie, potem praktyke, sprawdziła, wystawiła certyfikat i tyle. Niby jak coś to mogę dzwonić, ale głupio mi trochę dzwonić i powiedzieć, żeby pokazała mi to czego nie zdążyłyśmy :wstydek: Ja niestety jestem nieśmiała i ciężko mi to przychodzi.

farbstift
19-05-2010, 11:51
Kochana, ja bym zadzwoniła...w końcu poszłaś na kurs, żeby jak najwięcej z niego wynieść, a nie żądasz wiedzy ponad program, tylko tej, którą zaznaczono w rozpisce:)

KaMiLaC.
19-05-2010, 13:01

za przeproszeniem - a co cie to ze instruktorka robila pazurki na konkurs?? Ty za to zaplacilas i to nie 50 zl a duuuzo wiecej!
Kochana nie wstydz sie! nie masz czego! ja non stop pytam o cos swoich instruktorów! mam ich nr telefonu czy GG :) jestesmy w stalym kontakcie :) (Asiu:* Karolciu:*) kurs jest po to bys nauczyla sie podstaw stylizacji! reszte nadabiasz praktyka i cwiczeniami, ale na kursie powinnas poznac takie rzeczy jak uzupełnienie, odnowę, ściąganie i paznokcie problematyczne!
dzwon i pytaj! i żądaj Kochana! bo wybralas akurat to szkolenie, bo program obejmowal to czy tamto, a zrobilas jedynie czesc tego czego chcialas sie nauczyc i za co zaplacilas! :/:
w ogole to w szoku jestem noooo :huh:bo nazwisko instruktora takie znane, a tak nieprofesjonalnie podejscie do szkolenia i kursanta :(:(:(

gattina
19-05-2010, 13:42
No w sumie racja. Chyba po weekendowych warsztatach zadzwonię do Ani i zapytam się, czy miałaby czas, aby mi to jeszcze pokazać i wytłumaczyć. A jak nie to poszukam kogoś innego, kto by tylko to mi wytłumaczył na czym polega. Dlatego też, gdy ściągałam swoje paznokcie kursowe to spiłowałam swoją płytkę :(

KaMiLaC.
19-05-2010, 13:58
Chyba po ...

nie chyba! tylko dzwon! mowie Ci kochana nie daj sie! bo dla mnie to dziwne, ze nie przerobiono calego materialu nooo!!!sama widzisz ze taki punkt programu jak sciaganie pazurkow bardzo by Ci sie przydal! nie mowiac o uzupelnieniu czy odnowie czy tak waznym dla stylistki punkcie jakim jest pazurek problematyczny! dzwoni i nie gadaj!

gattina
19-05-2010, 18:36
KaMiLaC., no dobrze :P Już nie krzycz, zadzwonie na pewno po forumkowych warsztatach w weekend i się umówie ;D

19-05-2010, 19:45
jak ja sie szkolilam z zelu i nie wszystko zostalo omowione w planowanym czasie to dostalam jeszcze jeden dzien dodatkowy :Di:)

Kamilko- :) dokładnie tak [powinno być
wiadome jest to ze stylizacja ma w swoim zakresie mnóstwo pojec i mozan by siedziec tygodzniami i je zgłębiac ale nie o to chodzi

szkolenie z podstaw powinno byc takie że z podstawami powinno sie wyjsc

tak jak Kamila napisała- jeslli sie z czymś na szkoleniu instruktor nie wyrobił to ja tak robie jak napisała Kamila- umawiam sie jeszcze na jakis dzień i nie na bite jakies fodziny ze czas nam upłynie a my nie zdazymy i ja kurrsantke wyganiam- tylko omawiamy co mamy omówic i wsio

dodatkowo ze zdobien robie kursantkom prace domowe jak to one nazywaja i po miesiacu przyjezdzaja mi pokazac co wyciwczyły do tej pory, sprawdzamy wspólnie, analizujemy, "wytykam: błedy

zawsze słuze rade kursantkom po szkoleniu, maja mojego maila, gg, tel mogą wpaść na kawe i pierdoły

i tak to powinno wygladać

jesli na szkoleniu jest coś nie takk to trzeba to od razu zglaszac a nie pózniej na forum pisać- skoro mozna tutaj to dlaczego nie od razu wprost instruktorce
mysle że jesli instruktor poważniep odchodzi do tematu to wezmie sobie do serca uwagi kursanta

poza tym nie sztuka na szkoleniu zrobić 10 paznokci w secie takich samaych z błedami- sztuka jest zrobienie 1 poprawnie na którym mozna sie póznije wzorowac, mysle sie??

Parvi-Nails
23-05-2010, 21:33
Gorąco Polecam centrum szkoleniowe Yasmin w Tychach , wyniosłam wiele ciekawych wiadomości w porównaniu ze szkoleniem w SPN...

malina570
09-06-2010, 10:41
Hej dziewczyny!
Zamierzam iść na kurs paznokci.
Jestem z Wawy, rozkład cenowy jest bardzo duży.
Nie ukrywam nie mam zbyt dużo w portfelu ale zależy mi żeby program był bogaty w wiadomości.
Znalazłam jedną ofertę, proszę powiedzcie czy warto czy ok?
Ja się na tym nie znam dopiero wchodzę w świat paznokci dlatego też proszę o radę.

stylizacja paznokci (http://www.gowork.pl/programy_promocyjne,35)

gattina
09-06-2010, 23:23
To pytanie chyba bardziej pasowałoby tutaj: http://forum.wzorki.info/kursy-szkolenia/144-kursy-opinie-doswiadczenia.html

A tak w ogóle, to wszędzie masz mniej więcej taki sam program. Tu masz kasę 590 złotych, ja płaciłam 700 i w sumie wiedziałam u kogo i w ogóle, a to jakieś takie... Mało znane, albo ja po prostu nie znam :P

Trendy Style
10-06-2010, 00:15
Malinko,

zapraszamy do siebie. Wprowadzimy cię w świat czarów, sama nauczysz się tworzyć dzieła sztuki na paznokietkach a do tego poczujesz się u nas naprawdę dobrze, ponieważ panuje u nas ciepła atmosfera, jest wesoło a nade wszystko profesjonalnie. Przykładamy się do tego, aby nauczyć ze skutkiem a nasze kursantki aby po zamknięciu drzwi naszego Ośrodka naprawdę potrafiły zająć się klientką i jej paznokciami.

Nasze ceny są obecnie bardzo niskie, przyjdź do nas lub zadzwoń a jestem pewna, że już utkniesz u nas na zawsze :D

A może masz ochotę wszystkiego się nauczyć na tygodniowym turnusie w ośrodku wypoczynkowym nad jeziorem? Jeszcze znajdziemy dla ciebie miejsce :)

Buziam

Wiola

Giordani
15-06-2010, 09:28
A czy ktoś sie szkolił lub zna jakoąś opinie o szkoleniach Crystal Nails w Katowicach u Pani Doroty Zawiszy???

15-06-2010, 23:06
malina moja opinia jest taka że jesli szkolenia z podstaw to maksymalnie w grupach 2 osobowych- im wiecej osób tym mniej sie nauczysz, ponieważ jeśli zaczynasz to niestety liczy się każda minuta którą szkoleniowiec ci poświęci- duże grupy moim zdaniem są fajne na warsztatach ponieważ dziewczyny wiedzą juz co się z czym je i wyłapują różne triki od siebie nawzajem - takie moje zdanie

ja osobiście nigdy sie nie skusiłam na szkolenie z podstaw w grupach ponieważ nie słyszalam żadenej pozytywnej opini na ten temat- szkolenia indywdualne sa jak najbardziej wskazane

i nie chciałabym żeby zaraz ktoś mi zarzucał że krytykuje konkurencje- to moja opinia, a kto jak szkoli to jego sprawa- uprzedzając posty co poniektórych osób

zastanów się czy chcesz aby uwaga instruktora była tylko skierowana na ciebie- czy chcesz sie dzielić instruktorką z innymi

to twoje pieniądze i twoja decyzja

pozdrawiam KArola

kinga3814
19-06-2010, 12:42
Dziewczyny chciałabym zrobić sobie szkolenie właśnie na tej firmie. możecie mi polecic kogoś z okolic poznania lub konina???:ok:

post przeniesiony, koleżanka pyta o szkolenia w Mistero Milano //Emist

Alicja Chrzanowska
24-06-2010, 20:41
kinga3814 (http://forum.wzorki.info/members/kinga3814.html) naszym szkoleniowcem w Poznaniu jest Pani Katarzyna Kaczmarek, więcej informacji na stronie Paznokcie, tipsy Poznań | Shining Nails Studio (http://www.snstudio.pl/)

Anna Kosińska
04-07-2010, 11:45
malina moja opinia jest taka że jesli szkolenia z podstaw to maksymalnie w grupach 2 osobowych- im wiecej osób tym mniej sie nauczysz, ponieważ jeśli zaczynasz to niestety liczy się każda minuta którą szkoleniowiec ci poświęci- duże grupy moim zdaniem są fajne na warsztatach ponieważ dziewczyny wiedzą juz co się z czym je i wyłapują różne triki od siebie nawzajem - takie moje zdanie

ja osobiście nigdy sie nie skusiłam na szkolenie z podstaw w grupach ponieważ nie słyszalam żadenej pozytywnej opini na ten temat- szkolenia indywdualne sa jak najbardziej wskazane

i nie chciałabym żeby zaraz ktoś mi zarzucał że krytykuje konkurencje- to moja opinia, a kto jak szkoli to jego sprawa- uprzedzając posty co poniektórych osób

zastanów się czy chcesz aby uwaga instruktora była tylko skierowana na ciebie- czy chcesz sie dzielić instruktorką z innymi

to twoje pieniądze i twoja decyzja

pozdrawiam KArola

Hej Karola:)

A Ja sie nie zgodze z Twoja wypowiedzia,sorki ale nie chodzi Mi tutaj o krytyke tylko spojrzenie bardziej obiektywnie na sprawe.

Jak mozesz twierdzic ze im wiecej osób na kursie,tym mniej ktos sie nauczy..??

byc moze jest tak u Ciebie bo lepiej ty sie czujesz i bardziej komfortowo prowadzic Ci kursy w grupie dwuosobowej ,dyskredytujesz za to innych bardzo dobrych instruktorow dla ktorych nie ma najmniejszego problemu prowadzic wieksze grupy jak dwie osoby,dla Mnie piec osob jest ok i ja tu nie widze zadnego problemu i czuje sie z tym bardzo dobrze i pewnie..a czasami nawet lepiej jak jest wiecej na wzglad zadawanyvh pytan przez kursantki i spojrzenie na sprawe z roznych perspektyw..

jesli jest wiecej osob zgodze sie z tym ze moze wystapic haos i robia sie podgrupy gdzie wtedy moze wyjsc problem lecz wcale tak byc nie musi,wszystko zalezy od Nas Instruktora,charakteru podejscia do calej sprawy
do kazdego przeciez podchodzimy indywidualnie,musimy jesli chcemy by ktos wyszedł od Nas nauczony
Karola przeciez przechodzac,uczac sie na instruktora mamy szkolenie psychologiczne jak radzic sobie w wiekszych grupach i.t.d ..czy moze niektore Instytucje szkleniowe na Instruktora nie stosuja szkolenia psychologicznego gdzie tu tkwi duzy bład i wychodza nieporozumienia..

Gość
04-07-2010, 14:47
ja sie zgadzam z Carolą... gdybym iala wybierać szkoleniowca to szukalabym takiego który kazdą sekundę poswieci mnie (heh to nie kompleksy ale realne spojrzenie na szkolenie)
dla mnie grupa 2 osób to juz tłok:)

kobietazpazurem
04-07-2010, 14:59
ja pierwsze szkolenie mialam grupowe, drugie w beautice indywidualne i szczerze Wam powiem, ze na pierwsze po prostu zmarnowałam pieniądze, nie jest sie w stanie nauczyć tyle ile instruktor by poswiecil nam indywidualnie, a ile w grupie. Kursy indywidualne to podstawa jezeli nie chce się zmarnować pieniędzy ani swojego czasu.

Anna Kosińska
04-07-2010, 14:59
Iza ok, jest to kazdego kwestia indywidualna ja pisze o mozliwosciach a nie o tym co jest lepsze lub gorsze..lub dyskredytowanie innych Instruktorow to zupełnie juz inna bajka,nie sadzisz.??.nie jestes instruktorem wiec ciezko na jakakolwiek obiektywna uwage pod tym komentarzem..
i nie chodzi Mi tu o jakas krytyke,bron Boże
ja rowniez szkoliłam wiele dziewczyn indywidualnie bo one sobie nie wyobrazaly szkolic sie nawet w grupie dwuosobowej wiec Ja wiem jak to wygląda tu chodzi o zupełnie inna Mi kwestie podejscia do całej sprawy jako Instruktor..i to wszystko na temat

Najwazniejsze jest to ile serca wkładasz w szkolenie uczenie innch i jaka wiedze posiadasz na ten temat,bo jesli robisz to dobrze kazdy wyjdzie nauczony a bardzo dobrych Instruktorow w pl jest niewielu..niestety

a i jeszcze jedna sprawa bardzo logiczna,jesli temat nie przerobiony musi byc przerobiony nawet jesli ten kurs sie zakonczyl..

u Nas dziewczyny maja ten plus ze nie placa za dodatkowe godziny doszkalania,jesli potrzebuja przecwiczyc cos jeszcze po kursie bo jednak czuja sie jeszcze niepewnie w jakiejs kwestii umawiamy sie i strugamy dalej..:)

riczka
05-07-2010, 06:15
Ja dziś mam egzamin z podstaw w Paris Beauty Collage w Katowicach.
Czy może mi ktoś napisać mniej więcej jak taki egzamin wygląda :D

Uczyłam się metody żelowej i manicure

Anna Kosińska
05-07-2010, 07:38
Kochana egzamin bedziesz miec pewnie z tego o czym Ci mowili,przekazali odnosnie manicure i metody zelowej,wiec nie ma sie czego bac podejdz spokojnie to tego egzaminu to nie matura..hihi
strach ma zawsze wielkie oczy,najlepszym przypomnieniem na to czego sie tam uczyłas
to to czego tam doswiadczyłas odnosnie praktyki na te tematy,przypomnij sobie krok po kroku i bedzie dobrze
Ja zycze powodzenia,bedzie dobrze:)

Sildre
05-07-2010, 15:22
Ja osobiście uważam, że kursy indywidualne są dobre, choć jak wspomniała Annamon w grupie też są plusy. Czasami będąc sami jakiś problem lub pytanie może nam umknąć i wtedy może się przydać towarzystwo, które o tym nie zapomniało i zapyta.
Zawsze są plusy i minusy. Choćby i kasowe, czego nie można ukryć. Jeżeli kurs w dwójkę jest tańszy o 300-400 zł to dużo. Ja 400zł wydałam na cały zestaw żelowy. Jeżeli bierzemy kogoś znajomego to wiemy, że dobrze nam się rozmawia i mamy pewne zaufanie, że koleżanka będzie dobrym partnerem podczas kursu.
Sama zbieram na kursik i marzy mi się indywidualny, ale to ze względu na to że będę czuła się lepiej, gdyż jedyna chętna znajoma do grupy jest strasznie gadatliwa i bałabym się paplania nie na temat i zagadywania instruktora ;) Myślę, że wszyscy wolą po prostu kursy indywidualne z racji tej pewności i myśli, że każda sekunda jest dla mnie. Ale na dobrą sprawę jak się zastanowić, przecież nie każda sekunda będzie wykorzystana i tu można by się nią dzielić z innym kursantem ;)
Hmm tak się teraz zastanawiam, że w sumie tyle godzin szkolenia pozwala Instruktorowi spokojnie wyłapać nasze błędy, ale przy grupowym dwuosobowym szkoleniu może nam dojść jednak ten ciekawy aspekt pracy w grupie (w razie pracy w salonie) i łapanie przy okazji cudzych błędów, jeśli my takich nie popełniamy mamy większą szansę na nauczenie się co innym sprawia trudności.
Krótko mówiąc są plusy i minusy. Ale chyba jednak warto głębiej przemyśleć co może dać kurs w grupie.

Trendy Style
06-07-2010, 00:45
ja pisze o mozliwosciach a nie o tym co jest lepsze lub gorsze..lub dyskredytowanie innych Instruktorow to zupełnie juz inna bajka,nie sadzisz.??.

a i jeszcze jedna sprawa bardzo logiczna,jesli temat nie przerobiony musi byc przerobiony nawet jesli ten kurs sie zakonczyl..

u Nas dziewczyny maja ten plus ze nie placa za dodatkowe godziny doszkalania,jesli potrzebuja przecwiczyc cos jeszcze po kursie bo jednak czuja sie jeszcze niepewnie w jakiejs kwestii umawiamy sie i strugamy dalej..:)

Miałam już niczego nie pisać i pozostawić wątek swemu losowi, jednakże pragnę podziękowć Annamon za wyciągnięcie sedna sprawy na światło dzienne, wyjaśnienie, uściślenie.
Dyskredytowanie instruktorów czy też ogólnej pracy konkurencji jest conajmniej nietaktowne (zwłaszcza, jeśli się jawi przy każdej możliwej okazji niczym kryształ idealny), no chyba że owa konkurencja popełnia rażące błędy, zachowuje się wulgarnie, etc, etc. Zarzucanie komuś, że szkolenia grupowe nie są korzystne dla kursantki przy jednoczesnym wyimaginowanym założeniu że na jedną instruktorkę przypada... (no właśnie, ile?) kursantek - to moim zdaniem już nie kwalifikuje się pod "nietakt", nazwałabym to zgoła inaczej ale nie nazwę rzeczy po imieniu gdyż zbyt lubię wszechmogącego Kamisa żeby mu tu podpadać ;-) Nigdzie nie ma, droga moja "święta" konkurencjo informacji ile instruktorek przypada na turnus ale aby uspokoić twe skołatane nerwy donoszę, że preferujemy 2 uczestniczki szkolenia na jedną instruktorkę max.
Wzorem cytowanej Annamon, także i u nas czas jest sprzymierzeńcem a nie wrogiem. Nie każdy łapie w tym samym czasie, stąd w przypadku gdyby kursantka pracowała nieco wolniej lub nie czuła się pewna swych umiejętności - poświęcamy jej więcej czasu nawet wówczas, gdy "jej czas" już się skończył. I robimy to bezpłatnie bo ważniejsze dla naszego Ośrodka nie jest to aby zapełniała się kabza ale to, aby po wyjściu z naszego obiektu kursantka potrafiła sobie poradzić w świecie rzeczywistym, nie czuła się zagubiona a w ręku posiadała silną broń - własne umiejętności, które wypracowała w TRENDY STYLE.

Spotkania masowe - to u nas wyłącznie pokazy i warsztaty, w których już wiele z Was uczestniczyło.

/*cenzurka ;] //Emist

natalia268
16-07-2010, 17:00
Pisałam wczesniej o pewnym kursie, niestety a moze i stety :huh: haha ^_^ zrezygnowałam i wybrałam się do Trendy Style .. Wspaniała, ciepła atmosfera, wszyscy chetni do pomocy, udzielania rad i widać że zależy pracownikom na wypuszczeniu kursanta z pod skrzydeł z wiedzą. Nie ma zadnego olewania, wszystko świetnie wytłumaczone, rozrysowane. Początkowo się strasznie stresowałam, bo nie wiedziałam co mnie czeka czy nie zostanę schłostana hahaha (oczywiscie zart), zostałam mile zaskoczona, chetnie wracałam i chetnie bede odwiedzać to miejsce. Atrakcyjne ceny i różne promocje.

Magda Kowalska moim mistrzem :kwiatek: (czyli forumkowa Myalla)
i Ciocia Wiola :*

Żyć nie umierać normalnie :]

Przede mną jeszcze egzamin :cwaniak2:

Z czystym sumieniem SERDECZNIE POLECAM !! ;)

18-07-2010, 23:30
dziewczyny ok, nie wiem o co kaman ale...

ja nie dyskredytuje konkurencji bo uważam że kto ma gdzieś iść na kurs to i tak pójdzie i moim zdaniem zbędne jest pisanie że konkurencja wam wchodzi w grę... można by tak było pisać jeśli przykładowo byłybyśmy z jednego miasta to ok.... ale kurde jesteśmy rozsiane po całej Polsce i prawda jest taka ze z podstaw na początku większość dziewczyn wybiera kursy najlepsze dla siebie w swoich okolicach
wiec przepychanki słowne na ten temat ze swojej strony uważam za zamknięte bo już nie pierwszy raz jak się ktoś odezwie o szkoleniach indywidualnych te same osoby, grupy czy ośrodki przepraszam za okeslenie "jada" po sobie

litości]
wszystkie robimy to co lubimy najbardziej, każda z nas ma swój tok pracy, sposób nauczania, oraz zadowolonych kursantów

a stwierdzenia ze ktoś wyrażając swoje poglądy od razu działa na niekorzyść konkurencji
ludzie proszę, każdy ma swoje zdanie e tak samo kursant jak i szkoleniowiec

z doswiadczenia wiem swojego i, kursantek, instruktorów i oób zaprzyjaznionych- ktore notabbene tez organizuja szkolenia grupowe- ze rezultaty na szkoleniach indywidualnych sa lepsze... ale to juz kazdy obiektywnie stwierdzic musi odbywajkjac takie czy inne szkolenie

szkolenia psychologiczne- ok ja jestem po pedagogice i psychologii równiez wiec znam sie na tym badzo dobrze i potrafi e wykorzystac w praktyce

mój komfort pracy przy szkoleniach indywidualnych- hm... ja staram sie stwarzać warunki komfortowe dla kursanta ponieważ kocham swoja prace i niezależnie czy szkolenę 1 czy 2 osoby, czy robie warsztaty dla 15, 20, czy pokazy dla 60 osób, ja się czyję komforrtowo ponieważ praca daje mi satysfakcje i robie to nie dlatego ze muszę tylko dla tego że chcę i lubie

a co do problemów które sie moga pojawic w trakcie szkoleń indywidualnych a sa pominiete przykładowo i burza mózgów na szkoleniach grupowych

ok ale wezmy pod uwage ze szkolenia indywidualne maja swoje ramy i kazdy instrukor ktory powaznie podchodzi do swojej pracy wszystko omawia, aa burza mózgów jest super sprawa na warsztatach i pokazach gdzie dziewczyny znaja juz podstawy i same moga wywnioskowac co jest nie tak i o co warto dopytac, poniewaz wiele sytuacji problemowych nie wychodzi od razu na szkoleniu tylko przy indywidualnej pracy z klientka

tak więc kochana konkurencjio!! bez goraczek proszę, ponieważ nie dzialam na wasza niekorzyc, ponieważ sama współpracuje z osobammi z różnych firm, organizuje warsztaty przy współpracy nie tylko Perfect Beauty ale takżeinnych instruktorów innnych marek wiec nie robiłabym tego jesli chcialabym zdyskredytowac konkurencje.... bo przepraszam nie jest dla mnie konkurencja osoba która mieszka na drugim końciu Polski ani ja nie jestem konkurencja dla niej- każdy z nas ma swoje kursantki, klientów i widocznie wszyscy sa zadowolenie poniewaz nadal działamy na rynku

Trendy Style
19-07-2010, 19:08
Natalio, pięknie dziękujemy za tak miłą opinię. Życzymy Ci, abyś wytrwała w niej tak długo, jak tylko upiększanie pazurków będzie Twoim hobby, masz w nas sojuszniczki, wsparcie techniczne i dobre słowo :)

Buziamy :-*

karlanails
20-07-2010, 17:58
hej dziewczyny znow robie zamieszanie i bardzo was za to przepraszam ale tylko chwile moge byc teraz na kompie i doslownie na 10 minut wejde wieczorem i potrzebowalabym wiedziec cos na temat kursu rzes metoda 1:1 w clarenie w poznaniu, albo ogolnie. co o nich sadzicie i jak wam sie podobalo? sa warte pojscia tam? moja szefowa mnie prosila abym sie dowiedziała. mam nadzieje ze pomozecie bo w jakis dzien napewno nie jeden temat przeczytam od poczatku do konca ale dzisiaj i wogole w tygodniu mam okropnie malo czasu....:( do 16 w pracy a jak wracam do domu organizuje moje przyszloroczne wesele:):):) a to tez troche szukania jest:( a dzis nie mam czasu na nic:(::((:

20-07-2010, 19:55
o poznaniu nic dokładnie nie wiem , ale ogólnie rzecz biorac z opinnii dziewczyn clarena cieszy sie dobrym powodzeniem z tego typu szkoleń

melka_89
24-07-2010, 15:00
A co myslicie o kursach stylizacji paznokci organizowanych w poznaniu przez nailfabric :) Szkolenia stylizacji i pielęgnacji paznokci, kursy manicure i pedicure, przedłużanie i zagęszczanie rzęs - Nail Fabric Poznań (http://www.nailfabric.pl/szkolenia.php) proszę o opinie :)

evevlina
24-07-2010, 21:25
Zdaje się, że już ktoś z forum je polecał :)

poolciaa
26-07-2010, 11:55
a wie ktoś jak jest ze szkoleniami u P. Emilii Kossakowskiej? bylam u niej wczoraj na darmowych warsztatach Mistero Milano i jestem pod wrazeniem profesjonalizmu dlatego zastanawialam sie czy sie nie skusic na zel i akryl :)

Alicja Chrzanowska
26-07-2010, 12:43
poolciaa (http://forum.wzorki.info/members/poolciaa.html) powiem Ci, że nie znam osoby, która była na szkoleniach u P. Emilii i nie byłaby zadowolona :) jest naprawdę świetnym fachowcem, a do tego przekazuje wiedzę w niesamowicie przystępny sposób :)

poolciaa
26-07-2010, 17:08
hehe mowisz tak, bo jestes kolezanka z branzy :D ale tak szczerze, to sama zauwazylam, ze Kobieta ma wiedze i wielki uklon w jej strone, bo kiedy mowila, wydawalo mi sie, ze nie ma pytania na ktore mi nie odpowie :)
chyba sie skusze:D a nie wiesz jak to jest z cenami kursow? sprawdzalam na stronie i nie ma cen :(

Martax69
26-07-2010, 18:20
Witam;)
Mam zamiar wybrać się na kurs tylko mam dylemat gdzie. Może mi coś doradzicie?:) Znalazłam coś takiego. Moze któraś z Was była na jakimś z tych kursów i może cos o nim powiedziec?
Quality Nails (http://www.qualitynails.com.pl/index2.php?gdzie=szkolenia)
PRYWATNY ZESPÓŁ EDUKACYJNY EUROSCHOOL (http://www.euroschool.internetdsl.pl/)
World Nails - Świat Paznokci - akryl - żel - szkolenia - kursy - tipsy - manicure - przedłużanie - zdobienie - ipn (http://www.worldnails.pl/index.php?s=szkolenia)

madzialenkabuziaczek
26-07-2010, 18:24
Witam;)
Mam zamiar wybrać się na kurs tylko mam dylemat gdzie. Może mi coś doradzicie?:) Znalazłam coś takiego. Moze któraś z Was była na jakimś z tych kursów i może cos o nim powiedziec?
Quality Nails (http://www.qualitynails.com.pl/index2.php?gdzie=szkolenia)
PRYWATNY ZESPÓŁ EDUKACYJNY EUROSCHOOL (http://www.euroschool.internetdsl.pl/)
World Nails - Świat Paznokci - akryl - żel - szkolenia - kursy - tipsy - manicure - przedłużanie - zdobienie - ipn (http://www.worldnails.pl/index.php?s=szkolenia)

pierwszych 2 nie znam ale te World nails to trafiłam jak szukałam kursu dla siebie ale nie skorzystałam bo wybrałam Euro Fashion i nie żałuje:skacze: poleciłabym Ci też La femme w Gdyni... i jak już to szukaj indywidualnie;)
powodzenia

Martax69
26-07-2010, 18:31
w World Nails jest idywidualne szkolenie,A Quality Nails nie wiem,ale do nich napiszę. O Euro Fashion słyszałam,ale nie chce jeździć aż do Pruszcza. Do samej Gdyni mam 1,5 godz jazdy. :(

madzialenkabuziaczek
26-07-2010, 18:39
Kochana ja jeżdząc na kurs wstawałam o 4 rano a o 20.30 bylam w domu i tak przez 5 dni, jeździłam do Euro Fashion i nie żałuje że musiałam tak wstawać i gdybym miała wybierać kurs na żel jeszcze to napewno u nich, mimo że musiałabym wstawać:D
Quality nails jest w Gdyni , nie znam tej firmy ale jak mialabym Ci polecić w Gdyni kurs to La femme

Alicja Chrzanowska
26-07-2010, 21:14
hehe mowisz tak, bo jestes kolezanka z branzy :D ale tak szczerze, to sama zauwazylam, ze Kobieta ma wiedze i wielki uklon w jej strone, bo kiedy mowila, wydawalo mi sie, ze nie ma pytania na ktore mi nie odpowie :)
chyba sie skusze:D a nie wiesz jak to jest z cenami kursow? sprawdzalam na stronie i nie ma cen :(

zawsze staram się oddzielać sprawy służbowe od prywatnych :) a prawda jest taka, że to właśnie przez ogromną wiedzę P. Emilia zyskała moją sympatię i to ona jest sprawcą mojego paznokciowego uzależnienia :)

Polecam jako forumowiczka, a nie współpracownik, bo nie mam żadnych korzyści z przeprowadzonych przez E. szkoleń ;)

poolciaa
26-07-2010, 21:49
zawsze staram się oddzielać sprawy służbowe od prywatnych :) a prawda jest taka, że to właśnie przez ogromną wiedzę P. Emilia zyskała moją sympatię i to ona jest sprawcą mojego paznokciowego uzależnienia :)

Polecam jako forumowiczka, a nie współpracownik, bo nie mam żadnych korzyści z przeprowadzonych przez E. szkoleń ;)

rozumiem :) zartowalam tylko :) ale co z tymi cenami ? wiesz cos? czy musze zadzwonic i sie zorientowac?

Alicja Chrzanowska
26-07-2010, 21:53
swego czasu ceny kursów były na stronie Europejskie Studium Stylizacji Emilii Kossakowskiej (http://www.emiliakossakowska.eu), ale widzę, że już nie ma :/:, sprawdzę jutro i jak znajdę u siebie cennik to Ci podeśle. Podaj mi tylko maila na PW ;)

Pozdrawiam i miłego wieczorku ;)

evevlina
29-07-2010, 19:01
Czy któraś z was wie coś więcej na temat szkoleń Nail Selection? Na stronie internetowej nie jest napisany ani program szkolenia ani informacja o liczbie osób w grupie podczas szkolenia. Pisałam do nich emaila juz jakiś czas temu ale nadal nie dostałam odpowiedzi :/:

asia
30-07-2010, 13:13
a ja sie o peggy sage chcialam spytac, warto? chodzi mi o pedicure leczniczy

Anna Kosińska
31-07-2010, 09:48
Carolla za kazdym razem kiedy Ja wyrazam swoja opinie Ty sie goraczkujesz..

Nie tylko Ja odebrałam tak Twoja wiadomośc i Ja Cie nie krytykuje.. ani twojego podejscia do pracy czy ludzi z ktorymi wspolpracujesz..

Zycze Ci jeszcze wiecej dobrego bys z najlepszymi Mistrzami tej branzy pracowała..I nikt nie ma do Ciebie pretensji..nie wiem czy to Ja pisze nie jasno czy tak cięzko zrozumiec co chce przekazac..

Moje zdanie na ten temat wyraziłam i wiecej juz nie mam zamiaru strzepic na ten temat jezyka,jestesmy po to tutaj by wymieniac sie doswiadczeniami uzyskanymi przez lata i pomagac tym ktorzy tej pomocy potrzebuja..i jak juz cos piszemy czy odpowiadamy na pytania dziewczyn badzmy obiektywne w swoich wypowiedziach bo sa to czasami dziewczyny ktore zaczynaja swoja przygode z pazurkami a jedna czasami odpowiedz na pewne pytania nie jest wystarczajaca i tu nalezy sie rozwinac i byc otwartym na pytania i sugestie z ich strony..

Asiu jezeli chodzi o pedicure leczniczy polecam MONALISA klinkie urody w Poznaniu
Pedicure poznań, pedicure leczniczy poznań, kosmetyki gehwol, pedikur poznań - Mona Lisa Klinika Urody (http://www.monalisa-poznan.pl/oferta/kosmetyka/stopy) na prawde warto. nauczona wyjdziesz perfekcyjnie odnosnie tego tematu i nie bedziesz sie bala cokolwiek zaczac sama.teoria i praktyka niesamowita.polecam

Trendy Style
01-08-2010, 20:10
Aniu, daj spokój. Ja już powiedziałam pass... Wiesz jak mówią: "Uderz w stół a... dzień bez reklamy dniem straconym" ;-)

Anika
01-08-2010, 20:32
Annamon79 sprawdziłam tą stronkę i nie mogłam znaleść szkolenia pedicure leczniczego. Czy możesz napisać z kim siętam kontaktować odnośnie takiego szkolenia i ile ono kosztuje??

asia
02-08-2010, 11:05
ja też, napiszę do nich ;)

---------- Dodano o godzinie 20:44 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:41 ----------

mail poszedl jak odpiszą dam znac

---------- Dodano o godzinie 11:05 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 20:44 ----------

odpisała mi pani ze nie przeprowadzaja szkolen, i Podala namiary na szkolenia:
[ Powszechny Program Profilaktyczny Zdrowe Nogi ] (http://www.zdrowe-nogi.pl/szkolenia.php)

evevlina
02-08-2010, 19:32
Dziewczyny, naprawdę żadna z was nic nie wie na temat "jakości" szkoleń organizowanych przez Nail Selection? Szczegółowy plan szkolenia juz mam (jakby któraś chciała to piszcie a prześlę) ale nie wiem nic na temat poziomu szkoleń, tego jaką wiedzę się wyniesie itd.

dalia
04-08-2010, 22:09
Zielona Góra, Legnica, Głogów, Leszno
Witam dziewczyny. Zdecydowałam sie zrobić kurs przedłużania paznokci metodą żelową. Proszę, może któraś z was mogłaby mi polecić dobry kurs w tych miastach które podałam w tytule wątku? I w jakich cenach one są ? Dziękuje za pomoc pozdrawiam

post przeniesiony tutaj,kilka wymienionych miast jest już w postach ogólnych ;] proszę nie zakładać osobnych tematów dla tak rozległego terenu poszukiwać kursu./Emist

Giordani
05-08-2010, 10:35
poolciaa (http://forum.wzorki.info/members/poolciaa.html) powiem Ci, że nie znam osoby, która była na szkoleniach u P. Emilii i nie byłaby zadowolona :) jest naprawdę świetnym fachowcem, a do tego przekazuje wiedzę w niesamowicie przystępny sposób :)

U Emilii Kossakoskiej ja się szkoliłam! Szkolenie prowadzone było z Oksaną Salnikową. I powiem ze byłam bardzo zadowolona:ok: Pani Emilia bardzo miła i swietny fachowiec!!zresztą Oksana również!

Ostatnio mialam szkolenie z akrylu kolorowego i żelu na formie u Doroty Zawiszy w Katowicach i jestem bardzo, bardzo ale to bardzo zadowolona i zachwycona!!!!Pani Dorota przemiła osoba, bardzo wymagająca i na pawde swietny szkoleniowiec!siedzialam i cwiczylam, ćwiczyłam, ćwiczyłam!!a o to chodzi zeby na szkoleniu jak najwiecej sie nauczyc.. POLECAM!:)
Natomisat ze szkolenia z Eurofashion w Krakowie nie jestem zadowolona niestety........:/:

jeden wykrzyknik naprawdę wystarczy, w zupełności oddaje akcent zdania - proszę nie nadużywać.//Emist

Lidzia
09-08-2010, 13:29
Polecam Panią Annę Szwarc-Cudo z Katowic :) Przemiła kobitka, posiadająca ogromną wiedzę i lata praktyki! Przekazuje dosłownie wszystko co sama wie i umie, w tak dostępny sposób, że nie ma siły żeby przy niej czegoś się nie nauczyć :)

aneciak
16-08-2010, 16:31
witam wszystkich :)

mam zamiar przekwalifikować się na stylistkę paznokci i zaczynam od szkoleń :)

czy ktoś miał doczynienia z diamond cosmetics w poznaniu na jugosławiańskiej???

planuję wybrać kursy tej instytucji - proszę o porady dla początkującej stylistki!!!!!

wszystkim życzliwym z góry dziękuję :)

kasiek2501
17-08-2010, 13:12
Ja moge polecic szkole w Warszawie SELECT Europejska Szkoła Stylizacji Selekt.
Wielki plus to to, że uczysz się nie na sztucznych palcach tylko zywych klientkach (2 klientki są na dzień). Jest bardzo dużo praktyki, co dla mnei bylo bardzo ważne.

Dziewczyny są bardzo profesjonalne i cierpliwe,
jeśli widziały, ze komuś lepiej idzie pokazywały mu inne rzeczy, np. u mnie uczyłyśmy się dodatkowo zdobień 3D.

Ja Wam serdecznie polecam i z serca i z kieszeni, bo teraz z tego co ostatnio widziałam kurs bardzo potaniał, kiedys kosztowal prawie 2tys. teraz niecałe 1,5tys, wiec warto :)

kobietazpazurem
17-08-2010, 14:02
1,5 tys ale to jest pakiet szkoleń czy za jedną metodę ?

qotka
20-08-2010, 22:34
Możecie polecić jakąś szkołę we Wrocławiu? Cennik, metody, ilość kursantek w grupie)?

OMEGA we Wrocławiu jest w samym centrum przy Rynek-Ratusz 15/1 (wejście od przejścia garcarskiego)
Możecie wejść na ich strone www.omega-edu.pl tel: 71 725-53-42
Mają odział również w Krakowie i jeszcze w wielu innych miastach. Ja dowiadywałm sie o kurs tipsów we Wro. to rzeczywiście kosztuje tam 350 zł a dla ich uczniów nawet taniej o 100 zł.
I trwa 20 godzin najczęsciej jest robiona metoda żelowa + zdobienie paznokci ale mają inne jak porcelanowa itp.
Wszystkie kosmetyki zapewniają trzeba mieć tylko własny pędzelek do żęlu i osobę na której się poćwiczy robienie tych tipsów. A grupa jest tak ok. 10 do 15 osób .
Ja tam się idę zapisać. Tylko że ten kurs jest organizowany raz na jakiś czas na weekend jak uzbierają grupe to robią i poźniej nastepna grupe zbierają. Także kilka razy w roku jest taki kurs.

---------- Dodano o godzinie 21:34 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:31 ----------

poruszmy temat kursow:Dgdzie je ukonczylysmy?jak brzebiegal?czego sie nauczylysmy?ile kosztowal?;)

Polecam szkołe OMEGA www.omega-edu.pl bo ja tam robiłąm kosmetykę i mają ją za darmo, nauczanie zaoczne zjazdy tylko w sobote i niedziele, 2x w miesiącu.

Kasia1407
22-08-2010, 11:54
aneciak jeżeli chodzi o Diamond cosmetics to ja byłam u nich na szkoleniach tylko że w łodzi i byłam zadowolona a jeżeli chodzi o Poznań to nie wiem jak tam jest instruktorka a więc się nie wypowiadam.

melka_89
09-09-2010, 12:11
Baaardzo polecam szkolenia w NailFabric.
Ja odbyłam indywidualne szkolenie z przedłużania paznokci metodą żelowa - 3 dni
Jestem MEGA zadowolona :)
Instruktorka Marta jest bardzo miła i wprowadza świetną atmosferę podczas szkolenia :) :ok:

Golebica
18-10-2010, 16:49
Witam :]
Jestem samoukiem, ale chciałabym się nauczyć profesjonalnie robić paznokcie. W związku z tym poszukuję kursu w Warszawie i okolicach, gdzie byłoby w miarę tanio, dużo mogłabym się nauczyć, no i uzyskać dyplom, który dał by mi możliwość pracy w zawodzie.
Aha! I czy taki dyplom daje mi możliwość otworzenia własnego salonu stylizacji paznokci? Czy trzeba mieć jakieś dodatkowe papierki?
Znalazłam szkołę na Żurawiej w Warszawie, gdzie kurs 1 i 2 stopnia kosztuje 999 zł- czy to dużo? Są tańsze kursy? Czy któraś skończyła tam kurs? Macie zdanie na ten temat?
Bardzo proszę o rady.

natalia268
18-10-2010, 16:55
są tańsze ;)

hm tu masz pewną promocję : http://forum.wzorki.info/oferty/5133-szkolenia-stylizacji-paznokci-350zl-tylko-teraz.html

Myalla
18-10-2010, 17:17
są tańsze ;)

hm tu masz pewną promocję : http://forum.wzorki.info/oferty/5133-szkolenia-stylizacji-paznokci-350zl-tylko-teraz.html

Ja tylko dodam, że to oferta jednorazowa :) Warto więc skorzystać, tym bardziej, że za obie metody wychodzi 700zł!!!!

Serdecznie zapraszamy :D

Golebica - właśnie trwa u nas szkolenie paznokciowe (wt., czw, a potem znowu od poniedziałku), przyjdź do nas, obejrzyj pracownię, powiem Ci czego się nauczysz, pokażę programy :)
(w godz. 10-16)

;)

bozena1
18-10-2010, 20:21
Golebica gdy otwierasz wlasny salon nikt od ciebie nie zada zadnego papierka w twoim interesie jast by dobrze robic pazurki bo inaczej nici z biznesu .

Elizabeth76
28-10-2010, 08:11

Nie byłam na szkoleniu Ale bylam na warsztatach prowadzonych przez p Emilię i oksanę i to mi wystarczy stwierdzic że P Emilia jest bardzo dobrym szkoleniowcem i potrafi bardzo dobrze przekazywac wiedzę :]

A ja od siebie chciała bym wam polecić szkolenia w Ef ja jestem pod wrazeniem a powiem wam co mnie tak tam zachwyciło szkolą na różnych firmach kazdego dnia szkoli sie na innych produktach wiec możecie do siebie dopasować to co wam odpowiada ja tak własnie zrobilam i w koncu mam żele na których mi się super pracuje i nie zamienie na inne :skacze: szkoleniowcy posiadaja duza wiedzę ciagle sami sa doszkalani polecam z Pruszcza P Asię i olę W. i oczywiśccie Beatkę P. dziewczyny pełna klasa i kultura :] co ja w takich osobach bardzo cenię ^_^

xena26
01-11-2010, 20:00
Witam,
Jestem tu nowa i dopiero zaczynam przygodę z pazurkami, nie miałam w dłoniach jeszcze nawet pedzla:) w najblizszych dniach wybieram sie na szkolenie do Bukowna koło Olkusza. Odbędę tam szkolenie indywidualne pod okiem Pani Edyty Bartos. bedzie trwało 3 dni i obejmowalo nauke pracy z żelami, na formie na tipsie, prace z frezarka oraz manicure. Wiem, ze pracuja na kosmetykach Charbonne. Chciałam zapytać czy któraś z Was była tam na szkoleniu? Mam nadzieję, że dobrze wybrałam i duzo się nauczę, szkolenie nie jest tanie bo kosztuje 1800 zł.

02-11-2010, 10:00
napisz ddokładnie program szkolenia bo z tego co napisałas to wydaje mi sie bardzo wysoka cena:(

Elizabeth76
02-11-2010, 10:08
Witam,
bedzie trwało 3 dni i obejmowalo nauke pracy z żelami, na formie na tipsie, prace z frezarka oraz manicure. Wiem, ze pracuja na kosmetykach Charbonne. Chciałam zapytać czy któraś z Was była tam na szkoleniu? Mam nadzieję, że dobrze wybrałam i duzo się nauczę, szkolenie nie jest tanie bo kosztuje 1800 zł.

napisz ddokładnie program szkolenia bo z tego co napisałas to wydaje mi sie bardzo wysoka cena:(

zgodzę sie z Carollą cena dość duza jak za tyle dni co piszesz i i za to co obejmuje to szkolenie :huh: Za tyle to możesz miec cały pakiet szkolenia :huh:

Kamilia B.S.
02-11-2010, 10:08
xena26 1800zł, to dość dużo za 3 dniowe szkolenie moim zdaniem :/:
oby było warte tych pieniążków

fashion.nails
02-11-2010, 11:09
Żel na formie i tipsie - 1 dzień, manicure zapewne drugi, a trzeci dzień to frezarka, ale cena jest kosmicznie wysoka jak za kurs z jednej metody+frezarka<wow>

kasiek2501
02-11-2010, 19:12
1,5 tys ale to jest pakiet szkoleń czy za jedną metodę ?

hihihi bardzo przepraszam, ze dopiero teraz odpisuje ale oczywiscie nie zagladam tam gdzie trzeba. Cena za 65 h 1430zł w tym metoda żelowa akrylowa manicure frezareczka. kurs trwa albo 2 tygodnie albo weekendowo.

daje namiary na szkole:
Select - Europejska szkoła stylizacji :: wizaż, manicure, fryzjerstwo, stylizacja paznokci, SELECT.EDU.PL szkoła wizażu. Profesjonalne kursy wizażu, makijażu, kursy fryzjerskie i stylizacji paznokci (http://www.select.edu.pl/)

Ja się teraz zastanawiam nad kursem rzes u nich :)

poolciaa
09-11-2010, 20:32
Dziewczyny, jesli ktoras jest z trojmiasta i okolic, to polecam Euro Fashion w Pruszczu Gdanskim. Sama jakis czas temu pytalam o rady i teraz jestem juz prawie po - jutro mam ostatni dzien i jestem bardzo zadowolona. P. Asia Hęcka i Ola Wąs to osoby które ucza nie dlatego, ze robia paznokcie i sa instruktorkami, ale dlatego,ze kochaja to co robia. Jesli mialabym ponownie wybierac kurs to na pewno wrocilabym tam jeszcze raz. Polecam goraco!!!:):)

pazureczek89
13-11-2010, 22:04
Ja zrobiłam kurs w La Femme w Krakowie u Pani A.Matogi - byłam zadowolona ale powiem szczerze ,że wróciłam do domu i klapa nic nie pamiętałam... ale dostałam tam kartki które się przydały. Ostatnio dzwoniłam np do firmy Adriwell i zapytałam Panią na jakich żelach pracują i jaki dają certyfikat a Pani instruktorka powiedziała , że nie pamięta nazwy żeli ale '' AMERYKAńSKI '' dobry żel :D a certyfikat '' nasz'' dajemy...

Chciałabym się wybrac na jakieś szkolenia doszkalające zdobienia ale nie wiem gdzie zwątpiłam...

Sildre
13-11-2010, 22:37
Ja bym poleciła Golden Nails wszelkie doszkolenia... ale mogę ocenić jedynie atmosferę, produkty i wiedzę jednej instruktorki - Karoliny Goik... i to z warsztatów. Ah no i w GN ceny są dość przystępne odnośnie doszkoleń.
Ale i tak dla mnie po prostu produkty żelowe są fajne i dlatego wybrałabym tę jednostkę.

pazureczek89
16-11-2010, 09:42
Dziewczyny Ja zrobiłam kurs przedłużania na tipsach już dwa lata temu . W jednym z salonów dziewczyna moim zdaniem dobrze doświadczona pokazywała mi jak sie robi formę i robiłam z nią parę dni . Pózniej w domu tez zrobiłąm sama. Chciałam iśc na kurs doszkalający z przedłużania na formie metodą żelową - to Pani powiedziała , że powinnam zrobic cały kurs. ;/ ale ja wiem jak to sie robi tylko chcialam zeby sprawdzila czy robię dobrze ;/ jak wyglada ten doszkalający , bo jeśli będe umiała super robic to po co mam isc na doszkalający? ;/

Myalla
16-11-2010, 09:51
Zasada jest taka, że doszkolenia są dla osób, które posiadają certyfikat ukończenia szkolenia podstawowego z danej metody, a mają jakieś techniczne problemy, bądź chciałyby uzupełnić posiadaną wiedzę, itp.
Nie spotkałam się z tym, aby Instruktor dopuścił do samego doszkolenia osobę bez "tzw. papierka", bo to, że ktoś potrafi tworzyć pazurki, nie zawsze idzie w parze z posiadaną wiedzą teoretyczną, która też jest bardzo ważna przy pracy z klientkami ;)

Piszesz, że ukończyłaś kurs z pracy żelem na tipsie, więc jak najbardziej możesz skorzystać z doszkolenia, wskazując Instruktorce, że zależy Ci na formie.

Instruktorka nie powinna wymagać ukończenia pełnego kursu u Niej, no chyba, że takie są zasady szkolenia w tej firmie. ;) Choć osobiście nigdy się z tym nie spotkałam. ;)

pazureczek89
16-11-2010, 10:10
No właśnie tak chciałam zrobic ... dziękuję Ci bardzo :)

Elizabeth76
16-11-2010, 10:17
Dziewczyny, jesli ktoras jest z trojmiasta i okolic, to polecam Euro Fashion w Pruszczu Gdanskim. Sama jakis czas temu pytalam o rady i teraz jestem juz prawie po - jutro mam ostatni dzien i jestem bardzo zadowolona. P. Asia Hęcka i Ola Wąs to osoby które ucza nie dlatego, ze robia paznokcie i sa instruktorkami, ale dlatego,ze kochaja to co robia. Jesli mialabym ponownie wybierac kurs to na pewno wrocilabym tam jeszcze raz. Polecam goraco!!!:):)

zgadzam sie w 100 % i równiez polecam W pruszczu są wspaniali szkoleniowcy :] dodam jeszcze że Ola bardzo dobrze tłumaczy i widać że kocha to co robi jest wspaniałym instruktorem :] Miałam okazję uczestniczyć w szkoleniu prowadzonym przez Asię i Olę i bylam na warsztatach które Ola prowadziła jest ona aniołem i na pewno wybiore sie jeszcze nie raz do niej na warsztaty :]

kwiatek1916
30-11-2010, 14:46
Cześć Dziewczyny! Ja jestem właśnie świeżo upieczoną stylistką paznokci:):):) Szkolenie odbywało się w warszawie w select. To co mi się podobało w kursie to napewno wykonywanie usług na modelkach o które dbała szkoła (a że ja przyjechałam z Łodzi to było dla mnie wielkie udogodnienie, że nie musiałam sama organizować koleżanek). Następną sprawą która mnie ujęła było przygotowanie przez szkołę informatora z mapką o komunikacji miejskiej czy najbliższych miejscach gdzie można zjeść - super sprawa! Sala wykładowa trzeba przyznać że jest mała ale według mnie przez to bardziej przytulna! W trakcie kursu były instruktorka robiła nam testy sprawdzające wiedzę - strasznie mnie to wkurzało bo każdego dnia musiałam jeszcze wieczorem czytać konspekt. Cena kursu jak na warunki warszawskie była bardzo przystępna a dodatkowo w pakiecie miałyśmy dodatkowy kurs z nitkowania - zupełnie za darmo! Reasumując profesjonalny kurs - polecam wszystkim dziewczynom które szukają dobrego szkolenia w warszawie:)

madzialenka89
14-01-2011, 21:01
Jestem studentka Kosmetologii i chciałabym zrobić porzadny kurs stylizacji paznokci. Jestem z woj. lubelskiego ale nie koniecznie u siebie moge go robic. pomożcie:)

zanim założymy temat szukamy czy nie ma już podobnego i wrazie co korzystamy z wyszukiwarki/Emila :)

gattina
14-01-2011, 22:49
Tutaj poszukaj: http://forum.wzorki.info/kursy-szkolenia/4512-kursy-szkolenia-stylizacji-paznokci-podzial-na-wojewodztwa.html Może znajdziesz coś blisko siebie i wtedy poszukaj o tym kursie opinii u nas albo w ogóle w necie :)

madzialenka89
15-01-2011, 11:15
dziękuje:) ale wolalabym uslyszec wasz opinie co polecacie a co nie....:) i zastanawiam sie nad szkoleniem z SPN ALBO SUN FLOWER...czy ktos moze cos powiedziec na ich temat?

Elizabeth76
15-01-2011, 11:26
madzialenka a czytałas ten temacik ?? może znajdziesz coś co ci przypadnie do gustu co dziewczyny polecają . Może już ktoś pisał tu cos o szkoleniach które Cię interesują ;)

Lilka
04-02-2011, 16:03
Witam
mam do was dziewczyny pytanko, mianowicie, czy muszę mieć kurs, abym mogła wykonywać henne brwi i rzęs w salonie kosmetycznym?? Jak taki kurs wygląda?? Czy ewentualnie można wykonywać henne po kursie np. wizażu??
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia na ten temat i będę wdzięczna za każdą informację!!

Luthvian
04-02-2011, 16:42
Ja swój kurs ze stylizacji paznokci miałam w szkole 3 w 1 żel, akryl i zdobienie trwał on 2 dni z 2 tygodniowym odstępem abyśmy mogły nauczyć się uzupełnić odrost zapłaciłyśmy za niego 400zl ze względu że była zniszka dla szkoły i dużo chętnych osób a kurs był na produktach firmy prestige :D

lilka jeśli chodzi o henne brwi i rzęs to wiem że niektóre firmy organizują kursy i nie są drogie te szkolenia.
Ja np uczyłam się w szkole i bez specjalnego kursu.
Po prostu musiałabyś zapoznać się z algorytmem przeprowadzenia zabiegu. i podstawowymi zasadami że najpierw henna później regulacja (bo spotkałam się z kosmetyczką w salonie, która zrobiła regulacje i następnie hennę i ja wtedy opuściłam salon ;) )
i tutaj dochodzi też (jeśli ktoś nigdy nie miał henny to test płatkowy czy nie jest uczulony)
A henna jest jednym z najpopularniejszych zabiegów wykonywanych w gabinetach kosmetycznych i wykonują ją kosmetyczki które się tego nauczyły w szkole ewentualnie ktoś im pokazał i nie spotkałam się jeszcze żeby ktoś specjalnie robił kurs . ;)

Tosiaczek
04-02-2011, 17:36
Ja 2 tyg. temu skończyłąm kurs na pedicure frezarką zapłaciłam 350zł na firmie LCN.
1,5 roku temu <czy jakoś tak> skończyłam kurs na przedłużanie paznokci metodą żelową zapłaciłam 1200zł też na LCN, trwał od 3 dni, uczyłam się żelami 1 i 3 fazowymi, na tipsie i formie.
I jeszcze kurs NailArt który był mi nie potrzebny .. ;/ 350zł. też w LCN. były to zdobienia żelowe .. Pieniądze wyrzucone w błoto szczerze powiedziawszy.

No i teraz będę robiła kursy, na hennę+regulację łuku brwiowego, makijaż, przedłużanie i zagęszczanie rzęs no i manicure biologiczny+spa. no i chyba to wszystko . :)

Lilka
04-02-2011, 19:32
Czyli, żeby robić henne w salonie nie muszę mieć specjalnie papieru na to, wystarczy, że umiem to robić!? To fajnie!
Jak na razie mam tylko kurs ze stylizacji paznokci trwał 8 dni zapłaciłam 1590 w Europejskiej szkole stylizacji SELECT W Warszawie. Polecam! Naprawdę warto, dużo się nauczyłam na tym kursie. Miałam manicure, pedicure, żel, akryl.
Teraz planuje zrobić kurs przedłużania rzęs i makijaż z Urzędu Pracy, jednak na początku roku jeszcze nie ma pieniędzy i muszę cierpliwie czekać.

Evelyn.
06-02-2011, 22:19
ja tak z innej beczki... mimo tylu lat pracy, nadal mam problemy z zakładaniem i zachowaniem pożądanego kształtu na formie (robię to niezwykle rzadko tylko dzięki forumkowym konkursom i tylko sobie, bo wcześniej nikt mnie tego nie uczył;() są takie szkolenia z prawidłowego podkładania formy??

06-02-2011, 23:17
musiałabys kochna wybrac sie na doszkolenie- w twoim przypadku mysle ze to by było najlepsze wyjscie, badz na szkolenie z form- niektore firmy niestety to rozdzielaja, inne traktuja jako jedno szkolenie tipsplus forma

mona_82
09-02-2011, 08:48
Ja robiłam kurs z Urzędu pracy w New Nails i jestem zadowolona. Super instruktor, wszystko swietnie omawiał. Całość trwała 120 godzin i myślę, że jeszcze wróce tam na jakieś szkolenie.

monkas
09-02-2011, 09:01
Nie jestem do końca pewna czy to dobry dział - jeśli jest zły to proszę o przeniesienie.

Czy któraś z Was korzystała może z usług jakiejś firmy szkoleniowej w Warszawie? Byłabym wdzięczna za wskazanie takiej, która gwarantuje mi solidne przygotowanie. Cena wcale nie musi być niska, bardziej zależy mi na jakości usługi. Oczywiście największą wartość mają opinie z ostatnich tygodni. Z góry dziękuję za pomoc ;-)

przeniesione//tusia

Miłosna
10-02-2011, 11:03
mona - to New Nails to dobra firma? Napisałaś tak ogólnikowo o nich, a chciałbym poznać szczegóły. W ile osób się uczyłyście? Nie było problemów z kosmetykami? Czy instruktorzy pomagają i traktują cię z szacunkiem? Chcę się wybrać na jakieś szkolenie, ale musi to być decyzja przemyślana (chodzi o firmy z Warszawy)

monkas
11-02-2011, 08:48
Jeśli to New Nails jest z Warszawy i są nieźli to również chętnie poznam szerszą ocenę.

kaja2
11-02-2011, 15:28
To moze ja cos o new nails napisze.
Byłam tam na kursie 40 godzinnym - czyli tym najkrótszym. Jednak wydaje mi się, że jak na tak krótki kurs bardzo dużo się nauczyłam. Bardzo przyddatne jest to, że kazdy prowadzony jest swoim indywidualnym tokiem co oznacza ze moze sie dluzej skupic na tych elementach, ktore go bardziej interesuja. Tym nie mniej poznałam tajniki manicure, pedicure jak również nowe pomysly na nanoszenie roznych wzorkow. Jezeli ktos szuka doobrego i w sumie niedrogiego kursu to moge go z czystym sumieniem polecic.
Z tego co wiem prowadza jeszcze kursy bardziej profesjonalne z tego co pamietam do 120 godzin, ale poki co wystarcza mi ten co ukonczylam.:]

natalia268
11-02-2011, 16:22
4 osoby ledwo co zarejstrowane i prawie w tym samym czasie i wypowiedzi tylko do New Nails... hmm.... zastanawiające oraz nieco dziwne. Ciekawy zbieg okolicznosci ;]

Elizabeth76
11-02-2011, 16:23
Na to samo zwróciłam uwagę

Paulka
11-02-2011, 16:26
no a cena??okreslenie przystepna itp jest wzgledne, chciałabym poznac konkrety, a moze jakis plan zajec ile godzn na co przeznaczone itp...też szukam kursu a z takiego polecenia nic nie wynika...(no ciekawe)

Tosiaczek
11-02-2011, 19:33
Ela, Natalia ja też zwróciłam na to uwagę. Bardzo dziwne. Ciekawe reklamowanie firmy.. Moim zdaniem ale nie chce nikogo obrażać ani nic takiego. A o firmie nie słyszałam... hmm może i dobrze.

atia
12-02-2011, 12:00
Padło pytanie o NEW NAILS. Akurat byłam tam na szkoleniu zawodowym. 120 godzin konkretnej wiedzy i konkretnych umiejętności. Generalnie rzetelnie i na temat, nic nie mogę zarzucić. Myślę że to szkoła godna polecenia.

Elizabeth76
12-02-2011, 12:38
hyy :blink: nowa i zarazem kolejna Pani i od razu zaczyna posty od pisanie dobrych opinii na temat w/w firmy czy to nie dziwne chyba te opnie to nie do końca kursantów,bo jak dla mnie to opinie osób czytaj pracowników . Bo to dziwne że tak ostatnio nowi uzytkonicy forum i tak od razu zaczynają sie jedna po drugiej wypowiadać w samych superlatywach o tej formę . ;]

natalia268
12-02-2011, 12:52
Elax co Ty mówisz... przeciez to całkiem normalne... nie wiem skad Ci to przyszło do głowy :leze:
I widać że Pani wyżej stu procentowo przeczytała nasze posty wyżej :haha:

porażka..

Elizabeth76
12-02-2011, 14:05
Elax co Ty mówisz... przeciez to całkiem normalne... nie wiem skad Ci to przyszło do głowy :leze:
I widać że Pani wyżej stu procentowo przeczytała nasze posty wyżej :haha:

porażka..

Natalia dokładnie na to samo zwróciłam uwagę ta Pani w ogóle nie czytał postów wyzej :haha::haha: :leze::leze:

Paulka
12-02-2011, 15:26
Padło pytanie o NEW NAILS. Akurat byłam tam na szkoleniu zawodowym. 120 godzin konkretnej wiedzy i konkretnych umiejętności. Generalnie rzetelnie i na temat, nic nie mogę zarzucić. Myślę że to szkoła godna polecenia.

wszystko pieknie super ale moze ktoraś z Was (ta która ukonczyła kurs w tej firmie:skacze:) napisała by o cenie i o dokladnych godz co na co jest przeznaczone i czego sie dokladnie mozna nauczyc. niesadze zeby Twoje wypowiedz typu KONKRETNA WIEDZA lub KONKRETNE UMIEJETNOSCI zainteresowanym cos dala bo okreslenie to jest dosc wzgledne, a w przypadku kursu za ktorego trzeba zaplacic tskie informacje sa bardzo wazne! takze albo zaczniecie kochane reklamowac Firme konkretami (tak jka wyzej) albo darujcie sobie takie lanie wody, pozdrawiam:*

monkas
14-02-2011, 08:52
Rzeczywiście dziwnie to wygląda ;-)
Dziewczyny brakuje mi jakiejkolwiek konkretnej opinii. Piszecie ogólnikami i jest to podejrzane. Konkrety prosimy, konkrety - takie oceny są mi potrzebne.

asia
14-02-2011, 13:55
monkas a myslałaś o kursie u instruktora jakieś firmy? mamy w warszawie sporo dobrych instruktorow

monkas
15-02-2011, 08:48
Wolałabym firmę - wydaje mi się, że firma musi dbać o jakość usług, więc wtedy mogę być pewna, że czegoś się na takim szkoleniu nauczę. Z instruktorami pracującymi na lewo może być różnie - im przecież tak bardzo nie zależy na opinii.

natalia268
15-02-2011, 13:42
co do new nails to podczas buszowania po necie napotkałam sie juz w paru miejscach na reklame.. i wydaje mi sie ze pisza to pracownicy

Elizabeth76
15-02-2011, 13:59
co do new nails to podczas buszowania po necie napotkałam sie juz w paru miejscach na reklame.. i wydaje mi sie ze pisza to pracownicy

a mój szpiegowski nochal mowi mi że nawet na pewno pracownicy :]

monkas
16-02-2011, 10:33
Aż pogogluje i sprawdzę co piszą o tym New Nails.
Tą firmę zna ktoś z praktyki? Chętnie poczytam również o doświadczeniach z innymi firmami z Wawy.

mycha503
23-02-2011, 22:53
a był ktoś w szkole OMEGA w krakowie? widziałam ze tam kurs z jednej metody trwa 20 h i kosztuje 350 zł. ale jestem ciekawa czy któraś z was tam była i jakie są wasze opinie? bo chcę się zapisać na jakiś kurs w krakowie i nie wiem gdzie:(

Nie idźcie do OMEGI!! to złodzieje i oszuści!! po pierwszym semestrze podnoszą czesne, a gdy się nie zgodzi chociaż jedna osoba to zamykają kierunek/kurs. Na umowie jest napisane, że się dostanie legitymację i index ale później się okazuje, że nam się nie należą. Zajęć prawie nie ma (np jeden weekend w miesiącu) a płaci się za cały miesiąc!! Nawet gdy w miesiącu w ogóle nie ma zajęć to i tak trzeba zapłacić! A nauczyciele odklepują po prostu zajęcia, nic się tam nie nauczycie!! jedno wielkie DNO!!!

salis
27-02-2011, 15:19
Hmmmmmmmmm, zrobiłam kurs w Rzeszowie, kończy się egzaminem teoretycznym. Praktyczny odbywa sie jakby w trakcie tzn pani pokazuje co robimy i my ćwiczymy, próbujemy, poprawiamy aż wyjdzie. Podpowiada, pokazuje jak trzymać pilnik, jak podkładać formę, co zrobić gdy coś się popsuje itd. Był żel, akryl, odnowa, ozdabianie,no i oczywiście manikiur, bhp i wszystkie podstawy w teorii i praktyce.
Było nas 7 osób i pani prowadząca była bardzo zadowolona z takiej liczy osób bo miała więcej czasu dla każdej z nas na pokazanie i wytłumaczenie.
Pani bardzo miła i chętnie odpowiadała na pytania. po zakończeniu kursu otrzymałyśmy certyfikaty i zaświadczenie MEN Co mi on dał? podstawy i jako takie pojęcie ale aby móc się nazwać stylistka paznokci to trzeba mi jeszcze dużo, dużo i jeszcze raz dużooooooo ćwiczyć.....same wiecie, trening czyni mistrza :win:

Majaa
04-03-2011, 17:38
Nie jestem do końca pewna czy to dobry dział - jeśli jest zły to proszę o przeniesienie.

Czy któraś z Was korzystała może z usług jakiejś firmy szkoleniowej w Warszawie? Byłabym wdzięczna za wskazanie takiej, która gwarantuje mi solidne przygotowanie. Cena wcale nie musi być niska, bardziej zależy mi na jakości usługi. Oczywiście największą wartość mają opinie z ostatnich tygodni. Z góry dziękuję za pomoc ;-)

przeniesione//tusia
Ja polecam ABC nailstore Asię Lużyńską
Byłam na doszkoleniu i powiesz szczerze--rewelacja!! Potrafi świetnie przekazać wiedzę i nauczy Cię budować cudne pazurki:)

---------- Dodano o godzinie 17:38 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:36 ----------

Co mi on dał? podstawy i jako takie pojęcie ale aby móc się nazwać stylistka paznokci to trzeba mi jeszcze dużo, dużo i jeszcze raz dużooooooo ćwiczyć.....same wiecie, trening czyni mistrza :win:
Kochana kursy dla początkujacych nie dadzą Ci więcej niż podstawy--aby iść wyżej musisz opanować właśnie podstawowe czynności.Kurs pokazuje co i jak a reszta już zależy od nas i naszych ćwiczeń
P.S. ja polecam tylko indywidualne
buźka

ducek07
12-03-2011, 12:02
Zobaczyłam w temacie jakąś "Miłosną" i chciałam zobaczyć za co dostała ostrzeżenia. Ładne tu są cyrki czasami haha :skacze:

aga774
13-03-2011, 23:26
Kochane rozglądam się za kursem albo raczej po cichu myślę ;)
Czy znacie ten kurs bo szukam opinii i nie mogę nic na ten temat znaleść :/:
Silhouette DCD

katarynka89
02-05-2011, 13:57
a ja chciałam odkryć amerykę i zjechać firmę nail desing :D ( odolańska )
wchodze a już na 1 stronie takie bluzgi :D
Nie dziwię się mi pani instruktorka wmawiała że nie pod każdy paznokieć można podłożyć szablon :O na kursie oprócz tego że kazali ćwiczyć na palcach pojedynczych to byli zdziwieni jak zapytałam czy moge koleżankę przyprowadzić żeby na żywym ludziu poćwiczyć :/ Pani również nie znała rady jak zrobić linię włosa nie zdzierając brokatu z pod żelu itd. szok po prostu:O Poza tym oferowali chyba 20% rabatu na kosmetyki po ukończeniu kursu którego oczywiście nie dostałam, robiąc zakupy na www (oczywiście jak kazali wysłałam meila z datą ukończenia kursu)

poprostu straszne, nie wspominając o warunkach przez korytarz nie dało się przejść bo wszędzie pudła z gratami :/ jakaś wiata i zarośnięte podwórko!

Zuuzaneczka
14-06-2011, 00:26
Ja powiem tak - NailDesign i spółka to dla mnie największy shit w branży pazurowej, ale kiedyś dostałam od nich zaproszenie na darmowy pokaz, z nudów poszłam. Było bardzo fajnie i o dziwo instruktorka była normalna, znała się na rzeczy :D zrobili promocje i kursy były za 60zł (!), indywidualne, z dyplomem... Stwierdziłam, że ide, co mi tam, coś tam się zawsze dowiem - zdobnictwo z akrylu. I co? Było super, pani Ania opowiadała, że trafiła do ND przez przypadek, a paznokciami zajmuje się 10 lat. Poświęciła mi kilka ładnych godzin, miła atmosfera, dużo się nauczyłam i dostałam bardzo ładny dyplom. Z tym że to było na Cyprysowej, nie Odolańskiej. Taka niespodzianka mnie spotkała :skacze:

A teraz ja pomęczę - chciałabym doszkolić się z żelu (nacisk na tempo pracy) u kogoś naprawdę dobrego w pazurach, W-wa i okolice. Myślałam o pani Joasi Lużyńskiej, ale czy ona nie specjalizuje się raczej w akrylu? Może Ania Śledź? Szukam doszkolenia w cenie 300-400zł, podpowiedzcie coś :)

gattina
14-06-2011, 10:10
Ja robiłam kurs u Anni i w sumie byłam z niego zadowolona, chociaż zależy jakie kto ma wymagania, nam czas nie pozwolił i nie wszystko zostało przerobione, a potem niestety miałam maturę i nie mogłam się umówić, ale dużo nie straciłam ;) A doszkalanie sądzę, że się opłaci, w końcu już coś wiesz :) A nie myślałaś u Golden Nails, a dokładnie u Kamili? Tylko, że tam doszkalanie kosztuje 450 złotych, o ile ceny się nie zmieniły. Ale byłam u niej na pokazie i warsztatach, jest bardzo sympatyczna, wszystko pokazuje i tłumaczy :)

Aliz
14-06-2011, 10:46
a ktoś z Was robił tam kursy?
Szkolenia: Tipsy, Paznokcie | Shining Nails Studio (http://www.snstudio.pl/szkolenia.html)

kasiasyliawal
14-06-2011, 11:44
Dziewczyny a ja sie wybieram na szkolenie z Nail artu do ECKSu (wrocław) koszt to ok chyba 200 zł .. w programie ma być:
one stroke
russian style
zdobienie przestrzenne akrylem
różne kształty paznokci (edge itd..)
zdobienie żelami kolorowymi (rózne sposoby )

Czy sie opłaca?
szkolenie bedzie trwalo jeden dzien

milenka_olsztyn
14-06-2011, 12:38
moim zdaniem się opłaca:)

Zuuzaneczka
14-06-2011, 17:46
Ech, ale Kamilka nie jest z Warszawy, a tak średnio mi się chce dojeżdżać :P nie mniej dzięki :)

natalia268
14-06-2011, 18:17
Jej chodziło o Kamilę Jaworską :)
u nas pod nazwą fashion.nails chyba

gattina
14-06-2011, 19:36
Tak tak, Kamila Jaworska jest z Warszawy, na Pradze ma swój salon :)

Kastanka
14-06-2011, 20:43
Cenowo się oplaca, ale czy będzie to dobrze zainwestowane pieniądze?

Moim zdaniem za dużo materialu jak na jedeń dzień. Nie opanujesz tego dobrze, każdy z tematów powinien być omówiony w jeden lub chociaż pół dnia.
I pytanie ile osób jest w grupie, bo jak za dużo, to tym większy problem by coś dobrze opanować, bo instruktorka nie poświeci Ci tyle czasu co w malutkiej grupie.

To takie moje spostrzeżenia :)

przytulanka86
14-06-2011, 22:00
Tak kastanka ma rację

Zuuzaneczka
15-06-2011, 00:33
Ach ta Kamila!!! To ja wiem, to dwa kroki ode mnie! Oj dziewczyny, Wy to macie łeb na karku :P :D hahaha!

gattina
15-06-2011, 07:17
No widzisz, dwa kroki od Ciebie, a Ty chcesz na Zacisze do Ani jeździć? :P

mysiula
15-06-2011, 15:13
Ja chodziłam na kurs do Eweliny Kikut.Perfect Beauty. I polecam. Bardzo wymagająca ale to chyba dobrze..na kursik jeżdziłam ok. 90km.do Błoni. Ale BYŁO WARTO. Wiele rzeczy się nauczyłam. Miła i lużna atmosfera, A Pani Ewelina potrafi tworzyć cuda na pazurkach! :)

kasiasyliawal
17-06-2011, 10:26
Ah ja to musiałm namieszać ;);)
Szkolenie wygląda następująco:
1 dzień Nail art:
-farbki akrylowe
-one stroke
-kolorowe zele
2 dzień Nail art akrylowy (chyba jakoś tak)
-zdobienie akrylem (3D):Dmoje ulubione
-cieniowanie
-edge, pipe,sztylety

Pierwszy dzień 150 a drugi 200.

No i chyba jednak się wybiore na to szkolenie. Kusi mnie to wszystko bo ja lubie siedzięc i dziergać. :skacze:

Zreszta zakochana :love: jestem w farbkach akrylowych :):)

A tak wogole to nie ma kogos kto by wybrał się ze mna?

Elizabeth76
17-06-2011, 10:38
kasiasyliawal w jakim miescie to szkolenie i jaka firma ??

NiCoLa
17-06-2011, 13:52
Dziewczyny a ja sie wybieram na szkolenie z Nail artu do ECKSu (wrocław) koszt to ok chyba 200 zł .. w programie ma być:
one stroke
russian style
zdobienie przestrzenne akrylem
różne kształty paznokci (edge itd..)
zdobienie żelami kolorowymi (rózne sposoby )

Czy sie opłaca?
szkolenie bedzie trwalo jeden dzien

Elu stronę wcześniej była taka wiadomość, więc pewnie o to chodzi :)

Nena90
21-07-2011, 11:22
Mam nadzieję, że pytam w dobrym temacie :)
Na których materiałach się szkolić -Ra Nails czy Christrio? :)

katarynka89
21-07-2011, 11:48
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniujak ja byłam na tym kursie to na Cyprysowej dopiero otwierali, a kurs prowadziła jakaś Ola, mooże miałam pecha poprostu :/

Elizabeth76
21-07-2011, 12:02
Mam nadzieję, że pytam w dobrym temacie :)
Na których materiałach się szkolić -Ra Nails czy Christrio? :)

hmmm :huh: a czy znasz któreś z nich ?? Christrio to bardzo dobre produkty ,ale z wyższej pólki jesli chodzi o jakosc iceny :) natomiast Ra Nails to też dobre produkty ale cennowo są duzo tańsze znam wiele osób które pracuja na Ra Nails czy żelu czy akrylu mam równiez koleżanke która sie szkoliła na akrylu Ra Nails i tak zostało teraz na tych produktach pracuje . Decyzja należy ddo ciebie czy chcesz na tych produktach pracować po szkoleniu i które cenowo są dla ciebie bardziej przystępne :D ;)

Nena90
21-07-2011, 12:23
No właśnie osobiście nie znam ani jednych ani drugich, tylko o nich czytałam ;) Dlatego pytam bo sama nie wiem co lepsze dla mnie...

Sweet-ka
21-07-2011, 12:59
Nena postaram się jakoś pomoc. Mianowicie te dwie marki mają swoich zwolenników jednak cto (Christrio) są to produkty jak tu koleżanka napisała z wyższej półki ( ceny zatem też nieco wyższe. Akryle mieszczą się w tej granicy rozsądku, żele są natomiast nieco droższe i tu duża jest różnica miedze Ra a CTO). Ja na tych produktach CTO stawiałam pierwsze kroki w pazurkach gdyż jako poczatkujaca osoba sluchajac tez rad bardziej doswiadczonych wtedy ode mnie wolalam kupic dobre produkty aby pozniej posiadac miej watpliwosci co jest przyczyna ewentualnych problemow. Nie sprawialy mi klopotow w pracy zarowno zele jak i akryle. Na Ra Nails nie pracowałam choc przegladam oferty jak i wrażenia innych, wiem że są osoby które pracują i sobie chwalą ( ponoc maja fajny cover akrylowy bo na żelowy było sporo niezadowolonych). Czytalam tez ze bialy akryl czasem żółknie oraz hybrydy nie zbyt przypasowały osobom które pracowały na nich choc ja mam zel hybrydowy i porównanie mam np. do NSI i moze nie jest az tak jakosciowo jak Nsi ale uwazam ze nie jest zły i można nim pracowac.

Cto nie posiada coverów.

Musisz zobaczyc oferty firm, ceny, no i komentarze do poszczegolnych produktow. To ułatwi ci podjecie decyzcji jesli zobaczysz co jest zachwalane a co nie bo sama wiesz na czym w danej firmie bedzie ci najbardziej zależało ;) Mam nadzieje ze choc odrobine pomoglam bo nie chce sugerowac nic bo decyzja powinna byc tylko i wylacznie twoja :D

MadaPP
22-07-2011, 15:20
Cześć dziewczyny ;)
Chciałabym się dowiedzieć co sądzicie o kursach u Igi Sadowskiej z Poznania?Czy jesteście zadowolone i czy wszystko było ok? ponieważ chce się wybrac na kurs z akrylu ale najpierw chce zebrać trochę info na ten temat.

Zależy mi na szybkiej odpowiedzi;)

pazureczek89
22-07-2011, 18:12
Ah ja to musiałm namieszać ;);)
Szkolenie wygląda następująco:
1 dzień Nail art:
-farbki akrylowe
-one stroke
-kolorowe zele
2 dzień Nail art akrylowy (chyba jakoś tak)
-zdobienie akrylem (3D):Dmoje ulubione
-cieniowanie
-edge, pipe,sztylety

Pierwszy dzień 150 a drugi 200.
(...)

Kasiula gdzie to szkolenie może ja bym się wybrała ???
Cena kusi

trendy77
22-07-2011, 22:00
ja tez sie podpisuje pod pytaniem:skacze:

ewciamikusia
31-07-2011, 18:49
Witam :)
Chciałabym się dowiedzieć czy na terenie Bielska-Białej lub Żywca są organizowane kursy lub szkolenia paznokci żelowych proszę o informację:)
pozdrawiam:)

Paulka
31-07-2011, 19:54
a zajrzalas na pierwsza strone tematu, czy odrazu napisalas posta, w oczekiwaniu ze ktos bedzie po raz setny sie produkowal i pisal to samo co jest wyzej??chodzi oten temat...
http://forum.wzorki.info/kursy-szkolenia/4512-kursy-szkolenia-stylizacji-paznokci-podzial-na-wojewodztwa.html
a jak nie w tym miescie to wkolo napewo cos jest.

Nena90
11-08-2011, 11:09
Właściwie to prawie ukończyłam bo jeszcze mi odnowa została ale z czystym sumieniem mogę polecić szkolenia u Sylwii Tomaszowskiej w Chorzowie :) Sylwia jest bardzo ciepłą, sympatyczną i cierpliwą osobąa zarazem jest bardzo wymagająca i nie wypuści modelki z kulfonami zamiast paznokci byle tylko iść jak najszybciej do domu. Cały czas spędza przy kursantce i odpowiada na każde pytanie a także daje wiele cennych wskazówek.
Bardzo się cieszę, że szkoliłam się właśnie pod jej okiem :)

lukasiatko
11-08-2011, 12:04
hmmm :huh: a czy znasz któreś z nich ?? Christrio to bardzo dobre produkty ,ale z wyższej pólki jesli chodzi o jakosc iceny :) natomiast Ra Nails to też dobre produkty ale cennowo są duzo tańsze znam wiele osób które pracuja na Ra Nails czy żelu czy akrylu mam równiez koleżanke która sie szkoliła na akrylu Ra Nails i tak zostało teraz na tych produktach pracuje . Decyzja należy ddo ciebie czy chcesz na tych produktach pracować po szkoleniu i które cenowo są dla ciebie bardziej przystępne :D ;)

Ja jestem tego zdania ,ze mozesz sie szkolic na CTO ,a i tak kupic inny zestaw startowy ...Ja kupilam po kursie wszystkie produkty ,ktore mi zaoferowano na kursie, za meega cene i niekoniecznie bylam z nich zadowolona .Teraz po latach doswadczen stwierdzam iz jest tego tyle na ryku ,ze mozna przebierac w jakosci i firmie :) wtedy tak nie bylo :/ .Co do RA uzywam zel french juz kupe czasu i jestem zadowolona ,potrzeba do niego tyci wprawy poniewaz jest rzadki :).I przedewszystkim nie ma zadnyh problemow z zelami z ktorymi go lacze :).

Nena90
11-08-2011, 14:10
Finalnie wyszło tak, że nie musiałam wybierać artukułów, mogłam korzystać z wszystkiego co instruktorka miała w salonie :D
Swoje materiały mam inne ale fajnie było coś nowego wypróbować :D

rudzielec
11-08-2011, 16:09
dziewczyny a zwlaszcza do dizzy girl mam pytanie, bo wiem gdzies wyczytalam, ze miala kurs u kasi lewickiej u mnie w szczecinku. a jesli ktoras z was jeszcze moze szkolila sie u niej, moglybyscie napisac cos wiecej? no kurcze nie moge znalezc nigdzie do niej aktualnego kontaktu a bede w polsce za niedlugo i pomyslalam ze moze akurat. :)

Azja
11-08-2011, 19:27
Rudzielec z tego co wiem Kasia nie robi juz paznokci i nie prowadzi szkolen.

rudzielec
11-08-2011, 19:31
jaka szkoda, no coz, dzieki za informacje:) :(

katarynka89
14-08-2011, 10:52
dostałam dziś taką ofertę z grupona
199 zł zamiast 900 zł za 32-godzinny kurs wizażu (http://www.groupon.pl/deals/warszawa/odztrendystyle-warszawa/665796?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_226&a=397)

Co o tym myślicie ??

ajda***pazurki
15-08-2011, 17:40
Ja odbywałam szkolenie 2dniowe w szamotułach było to szolenie jednoosobowe za które płaciłam 300zł była to metoda żelowa.

murbania
17-08-2011, 23:52
ja mam kurs na odległość, internetowy. Wszystko co wiem to moja krwawica, metoda prób i błędów i kurs 1 płyta gdzie fakt opisane dokładnie co jak ale to tylko plyta. Chyba nie jestem najgorsza bo dziś od 8 rano robiłam pazury do 22

DiamondShine
22-08-2011, 10:25
Witam wszystkich, chcialabym aby ktoś mi polecił jakiś kurs dobry w Rzeszowie. Wiem, ze w Rzeszowie ciężko znaleźc kogos dobrego. Ale jeśli zna ktoś Panią Viktorie?? czy ktos mogly mi kogos polecic???

natalia268
22-08-2011, 11:32
http://forum.wzorki.info/kursy-szkolenia/4512-kursy-szkolenia-stylizacji-paznokci-podzial-na-wojewodztwa.html tu masz jedną informacje

madziorkowa
31-01-2012, 19:21
Mam zamiar wybrać się na kurs wiem już gdzie tylko pani u której chce go zrobić oferuje certyfikat tylko w j angielskim o ile dobrze zrozumiałam a w j polskim tylko na życzenie nie wiem jaki wybrać przydałby sie w angielskim bo różnie to w życiu bywa i w te wakacje byłam już za granicą w przyszłe też się wybieram wiec sie przyda ale jeśli chciałabym go jakoś wykożystac tutaj w Polsce to czy by mi ten j angielski nie przeszkadzal ? co sadzicie poradzcie cos :(

natalia268
31-01-2012, 20:09
dziwna sprawa.. a czemu nie możesz dostać po polsku i po ang?

Zen.
31-01-2012, 20:16
Moim zdaniem mamy już na tyle wyedukowane spoleczeństwo, a przynajmniej w miarę, że spokojnie możesz zostać przy certyfikacie w j. angielskim.

Dla niektorych klientow jeśli ma się obcojęzyczne certyfikaty moze to oznaczać pewnego rodzaju prestiż i coś więcej niż ukończenie jakiegośtam kursu w PL. Przynajmniej moim zdaniem :)

milenka_olsztyn
01-02-2012, 07:19
Zgadzam się z Zen. Brała bym w j. angielskim :)

madziorkowa
01-02-2012, 08:50
nie wiem dlaczego nie mozna w obu jezykach dostać porozmawiam jeszcze z ta pania jak tam bede osobiście i się wszystko wypytam co i jak,

Dzieki dziewczyny za odpowiedź ;) :kwiatek:

Juz się nie moge doczekać kiedy rozpocznę ten kurs:skacze:

Paulka
01-02-2012, 10:43
zgadzam sie z Zen ze certyfikat w j. ang moze oznaczac pewnego rodzaju prestiz, wiem ze tak jest, ale osobiscie troche dla mnie to głupie ale ludzkiego myslenia nie da sie zmienic, a mianowicie chodzi mi o to ze niektorzy mysla ze jak cos jest zagraniczne nie nasze to lepsze, a przeciez nie zawsze tak jest...ja jestem za tym zeby szanowac to co nasze...
a swoje droga ja tez dostałam certyfikaty w jezyku angielskim;)

marshall
01-02-2012, 13:23
no ja wreszcie robie kurs na zel i akryl , co prawda duzo juz potrafie , ale certyfikat zawsze sie przyda no i na scianie ładnie to wyglada :D, żel to pikus jak dla mnie ale nastawiłem sie na nauke akrylu bo jak dotąd to kilka razy widziałem jak to żonka robi , prby mje jakos konczyly sie tragicznie śmiesznie :leze::leze:, od 27 lutego w mistero milano w poznaniu :cwaniak2:, zobaczymy czego mnie naucza

madziorkowa
01-02-2012, 16:11
Ja jak narazie początkująca jestem i tak pomyślałam że mogłby się przydać taki certyfikat na okres wakacji tym bardziej że kończe szkołę w kwietniu do tego czasu sie jeszcze podszkole i może coś z tego będzię ;) choćby w domu teraz akurat ferie mam więc na luziku sobie go zrobie

marshall
04-03-2012, 23:08
szkolenie w shining studio w poznaniu pod patronatem mister milano uwarzam za naprawde fachowe i bardzo ciekawe, super atmosfera ,POLECAM !!!

karchola
08-03-2012, 15:05
Ja zapisałam się na szkolenie u Goldenek we Wrocku i już nie mogę się doczekać !!! Zastanawiałam się jeszcze między PB ale jednak P. Asia jest bardziej polecana takie przynajmniej odniosłam wrażenie. Zaczęłam technika kosmetyki i stwierdziłam, że nie ma sensu czekać do końca szkoły skoro i tak stylizacji paznokci nie ma w programie. Fajnie, bo babka, która prowadzi naszą grupę stwierdziła, że przyda nam się pedicure frezarką więc przyniesie i pokaże jak czego inni u nas mieć nie bedą. Teraz wyczekuję tego kursu z metody żelowej, aż mi się po nocach śni ;) Podzielę się wrażeniami po ^^

08-03-2012, 23:01
dziewczyny co do certyfikatów- jezyk nie gra roli, poniewaz zawsze w razie koniecznosci mozna go przetłumaczyc:D poza tym wazne ze jest potwierdzenie udziału w szkoleniu, a potem licza sie wasze umiejetnosci:D i to jak to szkolenie wykorzystacie

bo trzeba pamietac ze mimo ze ktos ma 100 certyfikato ale jest jedynie maniakiem w ich zbieraniu a nie na czerpaniu wiedzy ze szkolenia to klientki to widza i korzystac z takich uslug nie beda, a nawet 2 certfikaty w jezyku chinskim:D i super umiejetnosci sprowadza do waszego studia zadowolone klientki

czesto rez pojawia sie pytanie co z nazwiskiem panienskim jak sie zmienia a na panienskie ma sie certfikaty- to tez zaden problem bo zawsze mamy dokumenty powtierdzajace nasze kwalifikacje- podstawoowka, matura, czasami indeks- z innym nazwiskiem i nigdy nikt z tym problemu nie ma w urzedach, itp wiec klientki tez nie maja:D

u nas kiedys dziewczyny chcialy miec certyfikaty tylko w jezyku angielskim, teraz 70% wydawana jest w jezyku polskim, ewentualniek kursantki z zagranicy z przyczyn oczywistych otrzymac chca dyplomy w jezyku angielskim:D

Blejsia
27-06-2012, 21:40
Ja ukończyłam zestaw kursów w EF w Pruszczu Gd. zapłaciłam dosyć sporo kurs trwał 2 tyg od pon-piatku.Osobiscie na poczatku bylam podniecona tyle dyplomów i niby tyle nauki:) dopiero z biegiem czasu uważam że wiecej sie nauczyłam z neta niż od nich.w sali było nas ok 7-8 dziewczyn niby na poczatku kazda miała przydzielona jakaś instruktorke,a pozniej codzinnie inna juz same nie wiedzialy do kogo podchodzic i z ktora pracowac.nauka zdobienia wygladalo tak Pani podeszla zrobila jednego paznokcia i tak mialam robic wszystkie! W kólko zamaist interesować sie kursantkami to miały swoje tematy-jednego dnia przyjechała Pani ktora robila kurs natryskowego opalania i zdobienia wlosow to wszystkie z sali poleciały!Była zima nawet nikt nie zaproponował herbatki :(.Mało tego bo wydali mi dyplom pedicure naturalnego z parafinka na dłoniach -którego do dzis nie mailam zrobionego bo Pani stwierdzila ze kiedys tam sobie przyjade i zrobie bo moja "niby instruktorka" pojechala na szkolenia!Czyli dyplom mam a szkolenia nie było:( Teraz mam szanse dostac prace jako kosmetyczka i szukam jakiegoś kursiku doszkalającego głównie zdobienie one stroke farbki kwiatki czy któras robiła na teranie 3-miasta??

fryzzz
28-06-2012, 14:18
Ja kurs robiłam w stowarzyszeniu Arteria w Katowicach, za jestem zadowolona bo wiem jakie robiłam błędy ale liczyłam ze przygotuje mnie on bardziej do pracy z akrylem ale pozostałe dziewczyny nie chciały ćwiczyć tej metody więc praktycnie nic się takiego nie dowiedziałam

marzena.k
02-07-2012, 12:48
Ja ukończyłam zestaw kursów w EF w Pruszczu Gd. zapłaciłam dosyć sporo kurs trwał 2 tyg od pon-piatku.Osobiscie na poczatku bylam podniecona tyle dyplomów i niby tyle nauki:) dopiero z biegiem czasu uważam że wiecej sie nauczyłam z neta niż od nich.w sali było nas ok 7-8 dziewczyn niby na poczatku kazda miała przydzielona jakaś instruktorke,a pozniej codzinnie inna juz same nie wiedzialy do kogo podchodzic i z ktora pracowac.nauka zdobienia wygladalo tak Pani podeszla zrobila jednego paznokcia i tak mialam robic wszystkie! W kólko zamaist interesować sie kursantkami to miały swoje tematy-jednego dnia przyjechała Pani ktora robila kurs natryskowego opalania i zdobienia wlosow to wszystkie z sali poleciały!Była zima nawet nikt nie zaproponował herbatki :(.Mało tego bo wydali mi dyplom pedicure naturalnego z parafinka na dłoniach -którego do dzis nie mailam zrobionego bo Pani stwierdzila ze kiedys tam sobie przyjade i zrobie bo moja "niby instruktorka" pojechala na szkolenia!Czyli dyplom mam a szkolenia nie było:( Teraz mam szanse dostac prace jako kosmetyczka i szukam jakiegoś kursiku doszkalającego głównie zdobienie one stroke farbki kwiatki czy któras robiła na teranie 3-miasta??

Bardzo proszę o podanie imienia i nazwiska (jako wiadomość prywatna oczywiście), gdyż anonimowe wydawanie opinii jest dla nas krzywdzące. Proszę również o podanie kiedy była Pani u nas na szkoleniu i kto Panią szkolił. W chwili obecnej mamy wiele instruktorek, są podzielone na kilka sal, także nie ma możliwości, aby była jedna instruktorka do 7 osób. Kilka lat temu, kiedy było instruktorek mniej taka sytuacja być może się wydarzyła. Natomiast dziwi nas fakt, że nie zgłosiła Pani skargi bezpośrednio do nas od razu po zdarzeniu, tylko pisze o tym na forum, jest to trochę mało wiarygodne.

dudejla
04-07-2012, 22:07
Bardzo proszę o radę i pomoc. Koleżanka chciałaby iśc na kurs wizażu. Chcielibyśmy jej taki kurs zafundowac w ramach prezentu urodzinowego. Niestety nie orientuje się w tej tematyce. Nie chce wybierać pierwszego kursu znalezionego przez google. Proszę was o pomoc. Chodzi mi o kurs na Śląsku, Tychy, Katowice ... Co wybrać, może któraś forumka udziela takich kursów:)?

Zen.
04-07-2012, 22:36
ja polecam biar beauty group w Katowicach :)

souki2020
05-07-2012, 10:25
proszę o podpowiedź, podstawy znam, chcę jedynie się doszkolić z żelu i akrylu na formie + farby akrylowe, akryl 3d IIstopień i wogle bo mam plan otwierac salonik prosze o podpowiedzi

Madziullka
12-07-2012, 23:19
Ja robiłam kursy stopniowo, najpierw żel i zdobienie, a za 10 miesiecy zrobiłam akryl plus zdobienie. Wszystko w Bass Cosmetics. Kurs odbywał się w prywatnym salonie z instruktorka Bassa i byl indywidualny. Z perspektywy czasu ( bo kursy podstawowe robilam 2009r.), uważam dziewczyny, że ogromnym czynnikiem jaki wpłynie na przyswajanie przez Was wiedzy jest to, że szkolenie jest indywidualne. To znaczy, że jestescie tylko Wy i instruktorka i wasza modelka. Robicie pazurki na obcych łapkach, a nie na swoich i dziwne rzeczy potrafia wychodzić. Jestescie tylko Wy i nie obserwujecie koleżanek z boku jak robią pazurki i czy im wychodzi czy nie, tylko skupiacie sie na swoim zadaniu:Di przede wszystkim jest indywidualne podejscie tylko do Was.

Druga sprawa jest taka, moim skromnym zdaniem, że jeżeli nie macie bladego pojecia o pazurkach i chcecie od czegos zaczać to nie ma sensu robic szkolenia, w którym łączy sie dwie i wiecej technik:porazka: Zdecydujcie się na jedną i stopniowo ja poznajcie, a potem można zrobić reszte. Czesto jest tak, że w natloku wiedzy wszystko sie miesza i nie wiadomo co jest czym i jak to się robiło. Nie sugerujcie się też cenami szkoleń. Dobre szkolenie potrafi mieć wygorowaną cenę, ale czesto też bywa inaczej, wiec czytajcie opinie i szukajcie :)

A po skończonym szkoleniu to już wszystko zależy od Was:] branża paznokciowa ma to do siebie, że rozwija sie bardzo szybko i co chwile są jakieś nowinki i trzeba za tym nadąrzać. Praktyka czyni mistrzem, więc jeżeli i tak nie bedziecie ćwiczyć, czytać, obsereować i pytać to średnie moga być efekty. Ale o il wiecej satysfakcji da wam coś, jesli same do tego dojdziecie^_^ to juz jest Wasze i nikt Wam tego nie odbierze:cool::ok:

kasiulka81
17-07-2012, 18:35
Ja nie robiłam póki co kursów, ale jeżeli bym się decydowała to na pewno na jedną metodę :)

Blejsia
23-07-2012, 17:25
Bardzo proszę o podanie imienia i nazwiska (jako wiadomość prywatna oczywiście), gdyż anonimowe wydawanie opinii jest dla nas krzywdzące. Proszę również o podanie kiedy była Pani u nas na szkoleniu i kto Panią szkolił. W chwili obecnej mamy wiele instruktorek, są podzielone na kilka sal, także nie ma możliwości, aby była jedna instruktorka do 7 osób. Kilka lat temu, kiedy było instruktorek mniej taka sytuacja być może się wydarzyła. Natomiast dziwi nas fakt, że nie zgłosiła Pani skargi bezpośrednio do nas od razu po zdarzeniu, tylko pisze o tym na forum, jest to trochę mało wiarygodne.

Odp. na priv . może i mało wiarygodne ale prawdziwe, nie rozumiem w jakim celu miałabym zmyślać ,brzydko z Pani strony;/.Bo wyszłam na oszustkę. Kiedy ja robiłam kursy była tylko jedna sala i 3 instruktorki być może teraz jest inaczej ja nap. swoje doświadczenie i odczucie.Co miałam zgłaszać kiedy myślałam ze tak ma byc dopiero z perspektywy czasu zrozumiałam . Kolezanka ktora przyszła tydz. później była bardzo zadowolona. Mimo wszystko wybiorę sie do was na jakiś kursik mam okazje zob jak sie pozmieniało :)

marzena.k
24-07-2012, 10:08
Odp. na priv . może i mało wiarygodne ale prawdziwe, nie rozumiem w jakim celu miałabym zmyślać ,brzydko z Pani strony;/.Bo wyszłam na oszustkę. Kiedy ja robiłam kursy była tylko jedna sala i 3 instruktorki być może teraz jest inaczej ja nap. swoje doświadczenie i odczucie.Co miałam zgłaszać kiedy myślałam ze tak ma byc dopiero z perspektywy czasu zrozumiałam . Kolezanka ktora przyszła tydz. później była bardzo zadowolona. Mimo wszystko wybiorę sie do was na jakiś kursik mam okazje zob jak sie pozmieniało :)
Wystarczyło napisać, że to było conajmniej 6 lat temu, bo z Pani postu wynika, jakby była to świeża sprawa. A to jest krzywdzące dla nas obecnie.

Blejsia
25-07-2012, 18:57
dla mnie tez było to krzywdzące że tyle kasy mama wydała a tak mnie potraktowali.....!

Margaretka23
02-08-2012, 14:28
Cześć dziewczyny!

Jako że jestem tu nowa wiem wiem.. pewnie ten temat był już poruszany.. Szukam odpowiedzi na pytanie "Czy warto zapisać się na kurs One Stroke czy uczyć się samemu?"

Nie mam smykałki do malowania (talentu plastycznego), nie wiem jak się za to zabrać.

Bardzo proszę o rade czy warto iść na kurs i wydać 500 zł czy uczyć się cierpliwości i mazać pędzelkami dopóty, dopóki coś nie wyjdzie?

Czy jest ktoś z Sosnowca lub okolic kto mógłby mi pomóc, udzielić wskazówek itp.?

;(;(;(

Paulka
02-08-2012, 14:45
proponuje przeniesc post do tematu o kursach:)

jesli masz chceci nauczyc sie one stroke to siadaj i cwicz, na forum jest pełno pomocnych matarialow, kwiatow kpk itp:)
co do kursu to mysle ze zawsze warto wydac te kilkaset zlotych, ale na DOBRY, SPRAWDZONY kurs, nigdy w ciemno

mar-kos
02-08-2012, 14:50
Jeśli nie masz smykałki do malowania to kurs w chwili obecnej nic Ci nie da.
Pokażą Ci co i jak jedynie i tyle, a potem zostaniesz z wiedzą której nie umiesz wykorzystać.

Proponuję Ci w takim wypadku najpierw podszkolić warsztat plastyczny, mazanko na tipsach itp.
Możesz również kupić książki o rysunku, malowaniu w celu podniesienia swoich umiejętności i wtedy na kurs.

Osobiście wychodzę z założenia, że jeśli chcesz coś robić profesjonalnie musisz zrobić kurs, ale najpierw musisz się do tego przygotować.
Żaden poradnik nie pomoże Ci tyle co drugi człowiek patrzący Ci na ręce.