Zobacz pełną wersję : Kursy, opinie, doświadczenia
ajda***pazurki
06-08-2012, 08:49
a czy któraś z was była na szkoleniu w Pile w spn magic u pani Magdy:)? ponieważ chcę tam iść na doszkolenie z żelu i na one stroke. zależałoby mi aby poznać wasze opinie
ja byłam na one stroke i jestem zadowolona :) Madzia jest bardzo sympatyczna i można się od niej dużo nauczyć:) jeśli chcesz to zajrzyj do mojego albumu "ćwiczenia" tam są moje strolki ktore malowalam juz w domu, krotko po kursie.
mania818
07-08-2012, 06:51
ja również byłam u Magdy na warsztacikach z one stroke i z żelu i jestem bardzo zadowolona , wszystko dokładnie pokazane , począwszy od pędzelków i farbek , , omówiony każdy ruch ręki , później tylko ćwiczyć w domku trzeba żeby nabrać wprawy .:D
ajda***pazurki
08-08-2012, 07:30
dzięki za opinie teraz napewno skorzystam. a może jakaś dziewczyna u byłaby chętna na szkolenie w magicu one stroke na jakąś sobotę. we dwie zawsze razniej:) możecie pisać na priv;)
tomaszka
08-08-2012, 21:29
dziewczęta może znacie jakąś książkę o malowaniu kwiatów metodą one stroke farbami? Kiedyś widziałam taką na allegro ale nie pamiętam ani nazwy ani nic i za parę dni nie mogłam jej już znależć. I nie chodzi mi o książkę Donny tylko jakąś w języku polskim.:/:
Tomaszka, poszedł priv. Mam nadzieję, że trochę pomogło :)
Candynails
09-09-2012, 19:45
Jeśli nie masz smykałki do malowania to kurs w chwili obecnej nic Ci nie da.
Pokażą Ci co i jak jedynie i tyle, a potem zostaniesz z wiedzą której nie umiesz wykorzystać.
Proponuję Ci w takim wypadku najpierw podszkolić warsztat plastyczny, mazanko na tipsach itp.
Możesz również kupić książki o rysunku, malowaniu w celu podniesienia swoich umiejętności i wtedy na kurs.
Osobiście wychodzę z założenia, że jeśli chcesz coś robić profesjonalnie musisz zrobić kurs, ale najpierw musisz się do tego przygotować.
Żaden poradnik nie pomoże Ci tyle co drugi człowiek patrzący Ci na ręce.
Zgadzam się, czytanie o jakiejś metodzie i oglądane filmików w internecie nie zastąpi szkolenia, zresztą informacje publikowane w internecie mogą wprowadzić nas w błąd, nie zawsze są właściwe, a strona techniczna jest niekiedy owiana tajemnicą.
Myślę, że nikt nie powinien się zniechęcać do tworzenia sztuki na paznokciach tylko dlatego, że nigdy nie próbował malowania lub uważa, że nie ma talentu plastycznego. Ćwiczenie czyni mistrza, stale trenując można dojść do perfekcji, jednak trzeba zasięgnąć porad specjalisty. Szkoliłam dziewczyny które nigdy wcześniej nie miały okazji malować metodą one stroke, próbowały wcześniej w domu i bez rezultatu, na szkoleniu jednak stworzyły swoje pierwsze w życiu kwiaty:)
A ja musze powiedziec że bylam ostatnio na kilku kursach w EF I duuzo sie zminiło:):) na plus!! cala ekipa"wymieniona" jest fajna mila i przyjemna atmosferka:D mozna duuzo sie nauczyc:D ja jestem mega zadowolona :)!
dziewczyny szukam dobrego kursu wizażu w okolicach lub w samej Zielonej Górze
Hej,
wprawdzie dopiero po nowym roku ale chciałabym wybrać się na kurs stylizacji paznokci, interesuje mnie metoda akrylowa:) I tak, mam dwa miejsca na oku, otóż:
Pani Maria Korczak(Day SPA Innowacje w Słupsku) oraz P. Klaudię Wieczorek, filia Gdańsk/Bydgoszcz, ale na tym forum znalazłam informację, że szkoli też w Sierakowicach, gdzie byłoby mi dużo bliżej.
Czy możecie coś napisać na temat szkolenia u którejś z tych Pań? :)
Dziewczynki szczerze mowjąc to że na kursie się było to wiecie to tylko pierwsze kroki. Na kursie pokazuję sie odpowiednja technike, jest teoria itp. Ale wychodząc z kursu nikt nie bedzi,,mistrzem". Trzeba cwiczyć aby polepszać tą technikę i tyle. Teraz robjac pazurki dlugo po kursie, kiedy wyciwiczyłyście na swój sposób ręke wydaję się że pazurki są super, ale na to potrzeba bylo czasu by byl postęp. Więc na to też patrzeć trzeba, bo świerzo po kursiku ciężko jest robic super pazurki i czesto w doskonaleniach pomagają doszkolenia. Nasze techniki sie zmieniaja, wzbogacają, każdy ma swoj sposob pracy ktory mozemy poznac przez doszkalanie sie, chodzenie na warsztaty itp. Spokojnie, kazdy uczy sie cale zycie....
Też mi się tak wydaje.I oprócz tego wydaje mi się bezczelnie hm,że kursantka to też klientka,bo w końcu płaci i powinno się ją traktować kulturalnie.A nie tak,że człowiek przychodzi na kurs a baba robi foha i łaskę,że odpowie na jakieś pytanie i jeszcze się niegrzecznie odzywa jak się czegoś nie umie.No przecież jakbym umiała to bym do niej nie szła tylko sama szkolenia prowadziła.Jeszcze mi nie minął szok po przedwczorajszym szkoleniu (nie napiszę gdzie bo nie chcę być chamska). Dla mnie liczy się nie tylko wiedza i umiejętności pani szkoleniowiec ale też jej kultura osobista.
agnes111
07-11-2012, 23:05
No ja też przeszłam przez jeden kurs , gdzie pracuje się na przestarzałych lakierach. Pani prowadząca szkolenie bardziej zajęta była wydzwanianiem do znajomych i czatowaniem w oddzielnym pomieszczeniu. Nie kontrolowała zbytnio pracy. Od czasu do czasu zdarzyło jej się przypomnieć o tym by zerknąc na nasze prace. A zadawanie za dużo pytań z naszej strony chyba ją zabijało. Jeśli ktoś robił dobry kurs na śląsku to prosze piszcie Dziewczyny.
Wczoraj byłam na kursie Golden Nails w Wrocławiu (ul Śliczna).Kurs był z żelu kolor i jestem bardzo zadowolona :ok:.Instruktorka bardzo kulturalna,uprzejma,cały czas się zajmuje kursantką,można było pogadać,wypytać się co i jak nie tylko odnośnie tego co w programie kursu bo wiadomo jak człowiek dopiero zaczyna i jakieś tam plany ma to chce się jak najwięcej dowiedzieć także o prowadzeniu gabinetu.:] Polecam serdecznie kursy w tym gabinecie bo naprawdę do niczego nie można było mieć zastrzeżeń i można się dużo nauczyć w przyjemnej atmosferze.Żele tej firmy też są bardzo fajne^_^
Madziullka
11-11-2012, 12:48
Bardzo mi przykro, że macie niemiłe wspomnienia odnośnie instruktorek. Myśle jednak, że warto by było napisać gdzie nie wybierać się na szkolenie, bo chyba nam wszystkim zależy, żeby zdobyć umiejętności za które trzeba zapłacić, często nie małe pieniądze.
Aniuta27
17-11-2012, 09:44
Ja szkolenia odbywałam w Piasecznie, w EliteNails. Za żel płaciłam 600zł 14h/2dni, Manicure 300zł 5h, Zdobienia Akryl 3d 350z 7hł.
Atmosfera b.miła. Byłam sama z instruktorką, gdy coś robiłam nie tak, to natychmiast poprawiała i tłumaczyła bez stresów. Na szkolenie z manicure i żelu wzięłam koleżanki na których ćwiczyłam. Po zakończeniu kursów oczywiście mały wywiad i sprawdzenie informacji czy coś do głowy weszło, później dyplomy w języku Angielskim, rabat 10% na zakupy w sklepie. Ale co zachodzę to i tak dziewczyna mi coś z ceny spuści. Mówi żeby wysyłać do niej zdjęcia z pracami, a jak coś nie będzie szło, to zawsze można przyjść i wytłumaczy :)
Po nowym roku mam zamiar zrobić jeszcze Pedicure, i chciałabym Hennę Rzęs, Brwi i regulację. Myślałam też o Malowaniu OneStroke, ale boje się że nie dam rady :/
Madziullka
18-11-2012, 12:20
I ak powinno wyglądać szkolenie:ok:
Aniuta27
26-11-2012, 14:49
W sobotę jadę na Piękną do Warszawy na szkolenie z Regulacji Brwii- Henny na brwi i rzęsy do NEW NAILS. Napiszę jak było, z racji tej że w tym temacie trochę o nich pisze i to wszystko w samych superlatywach, dziewczyny pisały że wygląda to podejrzanie... sprawdzę to :))
Niestety nie mam gdzie takiego szkolenia odbyć u siebie w mieścinie, więc wybieram się tam.
Madziullka
17-12-2012, 23:05
Nie wiem czy w dobym dziale zadam to pytanie ale spróbuje :) Też jest ściśle związane z opinią na temat szkoleń :P
Mianowicie: Czy na pierwszych szkoleniach ćwiczylyscie na modelce czy na sobie??? ZAstanawia mnie ta opcja, ponieważ ostatnio w gazecie paznokciowej przeczytałam, że niedopuszczalne jest szkolenie na sztucznej łapce i na samym sobie?! Co Wy o tym myslicie????
karchola
18-12-2012, 00:56
Ja na modelkach. Ale z racji tego, że wiadomo - sobie coś wykonać jest dużo ciężej i jeżeli sobie wykona się stylizacje to komuś też - nie dyskryminuję szkoleń na sobie. Sztuczną rekę to chyba tylko nailtrainera bym zaakceptowała. Wiadomo jak np. z tymi plastikowymi się pracuje
Agnieszka Praska
18-12-2012, 07:40
no na sztucznej lapce to sobie nie wyobrazam, ale na sobie czemu nie:)
ja sie tak kiedys uczylam na kursie i uwazam ze sie nauczylam;)
a kursantki jak chca modelke to maja, jak nie to ucza sie na sobie:P
Ja kurs ukonczyłam 8 lat temu w w szkole select w Warszawie..niestety nie byłam zadowolona z tego względu,że niestety instruktorki nie zwracały nam uwagi nam na szczegóły n.p primer tylko na naturalka, tego nie mówiły i potem mialam niespodzianki,że tips pękł czy cos w tym stylu..kurs ukonczyłam z oceną b.doba ale wiem, ze nie dałabym sobie nawet tróji...dostałam certyfikat który w zasadzie nie potwierdzał moich umiejejętności:( widziałam, ze robie to żle,pazury nagminnie odpadały...postanowiłam,ze pujdę na kurs indywidualny do doswiadczonej manikiurzystki juz bez żadnych certyfikatów,dopiero ona nauczyła mnie wszystkiego prawidłowo,eliminowała każdy błąd,pilnowała każdy mój ruch...ale z czasem nie musiała juz nic poprawiac...mam nadzieję,że teraz kursy wyglądaj inaczej niz 8 lat temu:)
Madziullka
18-12-2012, 19:18
Ja tak sobie myśle, że na sobie najlepiej ćwiczyć, jezeli sie nie ma doswiadczenia i przede wszystkim wyczucia, bo modelce można nie lade krzywde zrobić na początku, nie prawdasz?!
No tak, są dziewczyny, które myślą, że jak pójdą na kurs to od razu wiedzą wszystko i wszystko potrafią :P a trzeba ćwiczyć i pochłaniać wiedzę :p
Aniuta27
04-01-2013, 17:36
Ja na pierwszy kurs wybrałam przedłużanie met żelową. I powiem wam że ćwiczyliśmy na MNIE :D
Jedną łapkę czyli prawą robiła mi instruktorka, a ja powtarzałam wszystko na lewej samodzielnie. Robiłam paznokcie na tipsie clear, na frenczowej białej końcówce, z coverem, na szablonie.. także każdy paznokieć być inną metodą i materiałami wykonany. Myślę że sporo wyniosłam z tamtych zajęć.
Choć nie ukrywam że wciąż mam problem z ładnym wypiłowaniem paznokcia :/
Bardzo bym chciała nauczyć się robić paznokcie o różnych kształtach, pipe,edge, combo.. ciekawe czy gdzieś jest jakieś takie szkolenie czy warsztaty stworzone pod tym kontem? tak żeby ogarnąć wszystko na 1/2dni a nie oddzielnie combo, oddzielnie edge itp
Normalnie pożyczkę bym wzięła żeby tylko się przeszkolić :D
soffii25
05-01-2013, 10:36
Moje kursantki też czasem ćwiczą na sobie jeżeli nie mają modelki, chociaż zawsze namawiam żeby przynajmniej na jeden dzień ktoś z nimi przyszedł. Wiadomo, że inaczej jest robić paznokcie komus, a inaczej sobie. Poza tym ile można sobie ściagać i zakładać pazurki w ciągu 3 dni przez 8h ? ;)
Aniutka my mamy w programie szkolenie Nowatorskie kształty - edge, pipe, szpic :)
W sobotę jadę na Piękną do Warszawy na szkolenie z Regulacji Brwii- Henny na brwi i rzęsy do NEW NAILS. Napiszę jak było, z racji tej że w tym temacie trochę o nich pisze i to wszystko w samych superlatywach, dziewczyny pisały że wygląda to podejrzanie... sprawdzę to :))
Aniuta i jak to szkolonko?
Aniuta27
05-01-2013, 14:09
Moje kursantki też czasem ćwiczą na sobie jeżeli nie mają modelki, chociaż zawsze namawiam żeby przynajmniej na jeden dzień ktoś z nimi przyszedł. Wiadomo, że inaczej jest robić paznokcie komus, a inaczej sobie. Poza tym ile można sobie ściagać i zakładać pazurki w ciągu 3 dni przez 8h ? ;)
Aniutka my mamy w programie szkolenie Nowatorskie kształty - edge, pipe, szpic :)
Super z tym szkoleniem, tylko ja nie bardzo mogę się ruszyć z domu, najdalej do Warszawy mogłabym dojechać, no i teraz krucho z kasą, ale będę zbierać :) Mam małe dziecko i nie bardzo mam z kim zostawić :/
A co do ćwiczenia na sobie na kursach, to... Nie napisałam że na egzaminie sprawdzającym praktykę, to musiałam przyprowadzić kogoś :) także nic sobie nie musiałam zdejmować i zakładać od nowa. Takie małe sprostowanie z mojej strony :)
---------- Dodano o godzinie 14:09 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:54 ----------
Aniuta i jak to szkolonko?
Jak dla mnie super, byłam sama z instruktorką, dziewczyna co prawda młodsza ode mnie ale bardzo miła i sympatyczna.
Na początku praktyka, omówienie wszystkiego dokładnie.. produktów, narzędzi, przeciwwskazań,dla kogo jaki kolor itp później ja musiałam pokazać i powiedzieć co do czego i po co :) Raz chyba ćwiczyłam malowanie łuku na sztucznej głowie, a później przez +/- 5h ciągle ktoś przychodził na hennę i regulację, obskoczyłam chyba ponad 10 babek jak nie więcej, wiem że nie było czasu siedzieć :) plecy mi strasznie dokuczały. Niestety nie miałam okazji poćwiczyć regulacji woskiem, i nie wiem jak to robić :/
Ale samo szkolenie miło wspominam, i chętnie wrócę tam na inne szkolenia gdy będzie ku temu okazja :)
barbarka_kr
05-01-2013, 23:24
Witam!
Chciałam się dowiedzieć co sądzicie o szkoleniach z przedłużania paznokci na własnych dłoniach? nie wydaje mi się to dobrym pomysłem, bo nie wyobrażam sobie ćwiczyć np. formy jedną ręką.. Jestem z krakowa, zachwalano tu sobie m.i. jedno szkolenie, zadzwoniłam tam i tu taka informacja - że szkolenie na własnej ręce :o .. no i jestem w kropce. chyba muszę szukać dalej? co myślicie ? :/:
Przed założeniem nowego tematu dokładnie poszukaj czy nie istenieje taki sam lub podobny.
Wyszukiwarka w górnym prawym rogu. //Natalia
Mi się wydaje,ze uczenie sie na własnych pazurkach to nie jest zły pomysł,poniewaz widzisz pozniej czy pazurki sie zapowietrzaja,czy sie nie łamią,z drugiej strony przydałaby sie tez modelka, bo inaczej jest jednak patrzec na swój pazurek niz na modelki,z reszta każdy pazurek jest inny i inaczej trzeba do niego podejsc;)
osobie z doświadczeniem ciężko jest podłożyć poprawnie formę samej sobie
a co dopiero kursantce, która dopiero się uczy !!!!!
na sobie to może ćwiczyć w domu malowanie frencha
aplikację masy, czy poprawnej budowy ....
kursantka powinna uczyć się na modelce !!
Mi także wydaje sie ze powinno uczyc się na kimś, ja sama nauczyłam się wszystkiego na sobie i sobie potrafilam wszystko zrobic a komus nic :/
dopiero po kursie na ktorym cwiczylam na kims nauczylam sie jak chocby trzymac dlon
agnieszka-nails
29-04-2013, 09:57
hej dziewczyny, a co myślicie o szkoleniach przez firmę NEW NAILS?
kiwaczek2
29-04-2013, 11:31
ja byłam na zawodowym kursie u nich. generalnie oceniam na OK.
godzin dużo ale za dużo tematów do tylu godzin. za mały nacisk był na podstawy, za duży na zdobienia. za szybko kazali robić na modelkach i na dodatek pojawiały się modelki które miały ogryzki. Ja wiem że dobrze na takiej tez, to potem człowiek nie bedzie w szoku, ale żeby tak na 1szy raz od razu. Jak ja już kończylam to i z modelkami byly problemy, nie bylo chętnych.
Intruktorki wg mnie dobre, mimo tłumu ludzi było ok. Na każdą przypadało ok 4-5 osób.
Brakowało mi właśnie cwiczeń na swojej rece , bo na paluchu to przeciez nie to samo.
I niektore tematy bez sensu typu russian style. Najpierw trzeba opanowac podstawy a potem kurde russian i szpice.
moim zdaniem szpice i inne awangardowe ksztalty lepiej zrobic osobno, nie sztuka jest zawalic kursantke tematami, a wazne aby dobrze nauczyc dana osobe podstaw (o ile to kurs podstawowy ofc)
Ja też robiłam kursy w New Nails ale jeszcze jak byli na Grzybowskiej. Ogólnie również mogę dać ocenę pozytywną aczkolwiek jak narazie nie zajmuję się stylizacją paznokci profesjonalnie i jeszcze wielu rzeczy nie wiem. Instruktorki nie były przydzielone do osób, codziennie praktycznie ktoś się zmieniał i to było fajne. Bo różne podejścia, różne spojrzenie. Moża było się uczyć na kilka sposobów. Może faktycznie trochę nauka w pigule i za mało czasu na konkretną technikę. Dziewczyny bardzo sympatyczne i pomocne, odpowiadają na wszystkie nawet głupie:P pytania.
Mi zabrakło wiedzy na temat uzupełnień, ściągnięć, odnowy itp. Jak ściągnąć hybrydę nauczyłam się przypadkowo bo przydzielono mi modelkę która miała poprzednią stylizację na łapkach. W trakcie kursu mnóstwo wiedzy i pewnie bym nie wpadła na to żeby zapytać.
Egzamin też OK. Nie na zasadzie płacisz - masz. Trochę wkuwania jest:D
reniusia1002
23-06-2013, 14:20
Dziewczyny nie wiem czy zadam w dobrym watku to pytanie ale co sadzicie o tym bardzo prosze o opiniebo zalezy mi na Waszych opiniach czy wyglada to ciekawie czy nie?za 140 zl kurs na pismie Certyfikat i materialy do tego co Wy na to.69806
Tylko materiały? Żadnych ćwiczeń praktycznych pod okiem instruktora? Moim zdaniem to za mało żeby się nauczyć chyba że ktoś jest samoukiem i chce tylko zdobyc certyfikat
niestety jest bardzo dużo takich ofert w internecie, ale niestety ładny certyfikat i kilka ulotek czy naweet płytka z instruktażem nic nam nie dadzą. najważniejsze by ktoś przekazał nam wiedzę, pokazał krok po kroku jak wykonywać stylizację i pod swoim okiem sprawdzał naszą prace. tylko tak nauczymy się fachu:)
reniusia1002
24-06-2013, 09:36
mi chyba zalezy tylko na Certyfikacie bo jestem samoukiem i rzeczywiscie pazurki robie dosc dlugo natomiast wg mnie Macie racje ze dobry Instruktor przekaze tk duzo waznych rzeczy ze plyta nie jest w stanie tego "sama zroic"ja np zawsze mialam problem z ladnym ksztaltem pazurka ale kiedy zanim jeszcze sie zalogowalam n tym forum to wlasnie dzieki temu forum dowiedzialam sie jak dokladnie go opilowywac ize to jaky jest najwazniejsza rzecz ale to wszystko droga dedukcji.a plata tego nie zastapi.i ja np lubiezadawac pytania a plyta mi na nic nie odpowie.fakt cea ze ten ''kurs"tylko 140 ale wg mnie nie jest tego warta ta aukcja zainteresowaniem!
Hej Dziewczyny :) 2 lata temu zrobilam kurs stylizacji paznokci metoda zelowowa. Wiem jak przedluzyc paznokcie jednak w ogole mi to nie wychodzi... Paznokcie wychodza mi brzydkie,zapowietrzaja sie,zel odchodzi od plytki,mam problem z nalozeniem zelu(budowanie krzywej C,french),czesto zdarza mi sie spilowac zbyt duzo plytki co konczy sie podraznieniem ;/ . Kurs mialam inwidualny jednak instruktorka nie poswiecala mi zbyt duzo uwagi... Np. przy przedluzaniu paznokci pokazala mi na jednym paznokciu jak mam przykleic tipsa,opracowac go,nalozyc zel itd i kazala mi tak zrobic z kazdym paznokciem, tak tez robilam jednak instruktorka nie stala kolo mnie i nie patrzyla czy robie dobrze czy zle,co powinnam zmienic... w tym czasie robila paznokcie znajomej. Wiem co mam robic krok po kroku bo dostalam ksero z rozpiska.Od roku nie robie paznokci bo obecnie jestem za granica ale pod koniec lipca planuje wrocic do Polski i chcialabym zajac sie stylizacja paznokci na powaznie. Chce robic fajne ladne paznokietki dlatego zastanawiam sie nad zrobieniem drugiego kursu tyle ze teraz chcialaym zrobic kurs u Agnieszki Frutkowskiej Paznokcie Szczecin - Stylizacja paznokci, szkolenia żel, akryl, kurs przedłużania , tipsy, Przedłużanie rzes, rzesy Szczecin (http://nail-by-fruta.blog.onet.pl/) . Jak myslicie dziewczyny powinnam zrobic drugi kurs czy bedzie to strata kasy?Bo juz sama nie wiem czy nie wychodzi mi przedluzanie paznokci z powodu lipnego kursu czy z powodu braku talentu? Dzieki za pomoc
P.S Dodaje kilka moich prac
http://pliki.wzorki.info/images/oeDu9.jpg
http://pliki.wzorki.info/images/91USX.jpg
http://pliki.wzorki.info/images/8fcCb.jpg
http://pliki.wzorki.info/images/06y7p.jpg
kiwaczek2
28-06-2013, 18:47
no moim zdaniem tu nie ma nad czym się zastanawiać. jesli chcesz się tym zajmować na powaznie. a gdzie to już inna sprawa. znaleźć kogoś porządnego. moze wystarczy doszkolenie...a nie sam kurs od podstaw.
lub cwiczyć samemu, szukać porad na forum. w zaleznosci ile masz czasu wolnego, kasy itd.
wszystko zależy od tego jak sie w tym czujesz, ale z opisu wynika że się nie czujesz
reniusia1002
28-06-2013, 20:09
emma89
te prace Twoje nie sa zle.fakt jeszcze duzo cwiczen przed Toba ale wg mnie jest w Tobie duzy potencjal tylko uwiez w siebie.i wg mnie wystarczy Ci dobre doszkolenie a nie nowy kurs.pozdrawiam.i zycze sukcesow bo napewno beda.
Ja też robiłam kursy w New Nails ale jeszcze jak byli na Grzybowskiej. Ogólnie również mogę dać ocenę pozytywną aczkolwiek jak narazie nie zajmuję się stylizacją paznokci profesjonalnie i jeszcze wielu rzeczy nie wiem. Instruktorki nie były przydzielone do osób, codziennie praktycznie ktoś się zmieniał i to było fajne. Bo różne podejścia, różne spojrzenie. Moża było się uczyć na kilka sposobów. Może faktycznie trochę nauka w pigule i za mało czasu na konkretną technikę. Dziewczyny bardzo sympatyczne i pomocne, odpowiadają na wszystkie nawet głupie:P pytania.
Mi zabrakło wiedzy na temat uzupełnień, ściągnięć, odnowy itp. Jak ściągnąć hybrydę nauczyłam się przypadkowo bo przydzielono mi modelkę która miała poprzednią stylizację na łapkach. W trakcie kursu mnóstwo wiedzy i pewnie bym nie wpadła na to żeby zapytać.
Egzamin też OK. Nie na zasadzie płacisz - masz. Trochę wkuwania jest:D
Ja również u nich się uczyłam. To fakt - nauki cała masa, łatwo nie było, ale tak naprawdę to u nich nauczyłam się większości rzeczy., Wiadomo - później masa treningu, ale pracuję w branży, bez siedzenia na studiach czy studium.
Jeśli zawód poznajesz przez szkolenia to ciężko się spodziewać, że nauki nie będzie mnóstwo.
Weź pod uwagę fakt, że inni poświęcali na to samo nawet kilka lat. Wiadomo, że teorii więcej, ale tak było.
No niby tak, ale jaka część tych kilku lat to są bzdury, które nigdy nie okazują się być przydatne?
emma89 nie znam się na kursach pazurkowych, ale powiem Ci jedną najważniejszą rzecz. Dobrze, że "zauważasz" że coś jest nie tak.
podam dla przykładu pewne zdjęcie
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1016152_538086289586961_2112570052_n.jpg
To zdjęcie z Facebook, nie wkleiłam linku, bo nie pamiętam czy można, ale pierwszy komentarz jaki sie pojawił to " What the difference?? "
Widziałam różne cuda i skoro Stylistka nie potrafi znaleźć różnicy między tymi paznokciami, powinna dać sobie spokój i nie krzywdzić ludzi. Spotkałam na swojej drodze i takie "stylistki" które twierdzą, że robią prawidłowo. Nie wiedzą o co chodzi jak coś się im powie. Ja jestem ciężka klientka, to raz, ale w sumie skoro płacę to wymagam chociaż prawidłowej budowy tych paznokci.
Podstawy masz, myślę, że porządne indywidualne doszkolenie Ci pomoże. Jeżeli masz iść na jakieś tanie lepiej poczekaj zbierz więcej pieniędzy bądź znajdź ją na forum tutaj. Ja tak doszkoliłam się do przedłużania rzęs. Widziałam prace mojej Instruktorki, widziałam ocenę jej prac i nie żałuję. a wcześniej patrzyłam i płakałam nad swoimi naciapanymi urobkami. Jak one tworzą taką defiladę równiutkich rzęs?? Kursantki płacą duże pieniądze dlatego też nie ma się co dziwić, że każdy hamuje się z podpowiedziami. Nie załamuj się tylko dobre doszkolenie i pilnik w dłoń :*
Dzisiaj zapisałam się na kurs przedłużania paznokci metoda żelową Crystal Nails . Kurs trwa 4 dni i 5 dzień egzamin. :cwaniak2:
Aaaale to dopiero we wrześniu ;)
Oj ciekawa jestem. Znam dwie dziewczyny po ichnim kursie i są najlepsze w swoich regionach. Wiem że trzeba mieć smykałkę... wiem ;)
emma ja rowniez mysle ,ze doszkolenie ci wystarczy.
musisz sama sporo pracowac ,testowac ,robic i jeszcze raz robic pazurki.jest rowniez forum i NAPRAWDE znajdziesz tutaj mase przydatnych informacji .... za darmo;) ...wystarczy tylko poszukac :)
zycze powodzenia!
To inna sprawa i nie mnie to oceniać. Zresztą ja po opiniach koleżanek, które zaczynały 2 lata wcześniej studia, przed terminem kiedy ja miałam zaczynać, zrezygnowałam.
Po prostu doszłam do wniosku, że będę się uczyła tego, co niezbędne do pracy zawodowej, bez głupot, które nigdy nie będą przydatne.
Nie ma co oceniać decyzji, ale jeśli masz etat to dobrze zarobiłaś. Problemem studiów jest zbyt duża ilość teorii i brak fachowców, którzy powinni tam uczyć. Dopóki to się nie zmieni, ludzie po studiach nie będę mieli perspektyw.
choco-lashes
26-08-2013, 21:41
mogłybyście mi dziewczyny polecić dobry kurs/szkolenie na terenie trojmiasta?:) pozdrawiam
mania818
26-08-2013, 23:54
Pilnie poszukuję osób które zapisane były na szkolenie z Natalią Lariną organizowane w Złotowie przez Alę Warmke , szkolenie miało odbyć się 15 czerwca potem przesunięte na 15 lipca aż w końcu całkiem odwołane . Czy są osoby takie jak jak które wpłaciły zaliczki do Ali i teraz nie mogą ich odzyskać ? żadne prośby i groźby nie pomagają . Ostrzegam przed nieuczciwym szkoleniowcem / partnerem PB . :(
reniusia1002
27-08-2013, 17:44
jaka kwote wplacilas,jezeli powyzej 250 zl to zglos sprawe na policje .na dodatek do prokuratury mozna bez wzgledu na kwote na podstawie wyludzenia oraz nie dotrzymania warunkow umowy.pieniadze musza Ci zwrocic.na dodatek jest jeszcze 3 opcja sprawe zglos do UOIKu jest to Urzad Ochrony konsumenta.do wszystkich instytucji mozesz takie same pismo zlozyc.w prokuraturze musisz dopisac Art. z KK,natomiast do UOIKu naciskajac na oszustwo.wspolczuje i nie poddawaj sie walcz oszustow trzeba tepic.na dodateknapisalabym na Twoim miejscu odpowiednie pismo do firmy w ktorej ta kobieta jest szkoleniowcem.
mania818
27-08-2013, 19:16
w moim przypadku jest to 400 zł więc sprawy tak nie zostawię i już 2 miesiąc walczę o kasę , niestety nie mam namiarów na pozostałe dziewczyny które były zapisane na szkolenie a jestem ciekawa czy komuś udało się odzyskać pieniądze .
reniusia1002
28-08-2013, 11:42
to jak najbardziej nie ma naco czekac tylko idz na posterunek policji i zglos wyludzenie oraz oszustwo tylko nie daj sie zwiesc tekstom policjantow ze to i owo maja przyjac zgloszenie i tyle,oprocz tego Uoik tez jak najbardziej.i nie czekalabym wogole.pozdrawiam.
AtelierStylizacji Carolla
29-08-2013, 23:06
Mi się wydaje,ze uczenie sie na własnych pazurkach to nie jest zły pomysł,poniewaz widzisz pozniej czy pazurki sie zapowietrzaja,czy sie nie łamią,z drugiej strony przydałaby sie tez modelka, bo inaczej jest jednak patrzec na swój pazurek niz na modelki,z reszta każdy pazurek jest inny i inaczej trzeba do niego podejsc;)
jestem dokładnie tego samego zdania
z modlkami jest ten problem niestetyze cieko je znależć nawet w gronie najblizszym, zwłazcza w przypadku szkolen ustalanych indywidualnie- wiadomo ciagły brak czasu
bywa tez tak ze niektóre modelki sa pozniej konkurncja poniewaz " były na kursie, widziały i słyszały wszystko wiec teraz tez moga robic same":(
ja szkolę już dobrych kika lat i osobiscie jak był wybór czy z modelką czy bez 99% kursantek chciało się uczyc na własnych dłoniach.
namezaneta
07-10-2013, 14:04
Hej dziewczyny chcialam sie wybrac na kurs stylizacji paznokci (zaowodwy 120h) w firmie new nails w warszawie. pytanie mam jedno wytlumaczy mi ktos porzadnie jak wygladaj te testy teoretyczne i praktyczne ? bo pieniedza sa nie male i zastanawiam sie czy warto .
Zaneta ja nie do końca pamiętam zresztą od tamtego czasu mogło się pozmieniać. No ale miałam test (ilości pytań nie pamiętam ale sporo) Zestawów było kilka. Pytania były zarówno testowe jak i opisowe (np. krok po kroku wykonanie manicure biologicznego, co to jest paznokieć, opisać jego budowę, pytania o choroby itp.itd) Większość odpowiedzi znajdowała się w skrypcie, który dostaniesz ale część też była z tego co w ciągu całego kursu opowiadały instruktorki. Egzamin teoretyczny na modelce to dowolne wykonanie stylizacji. Wiem że należało wykorzystać kilka technik. Ja zrobiłam przedłużenie combo na szablonie ze zdobieniem akrylowym i wystarczyło. Oceniana jest budowa, wykonanie, czystość miejsca pracy, przestrzeganie zasad higieny itp. Na całość było 5h więc luz.
namezaneta
07-10-2013, 23:27
super bardzo Ci dziekuje !
Pani rzęsa
25-10-2013, 15:35
Dziewczyny potrzebuje kogoś bardzo dobrego :] z Trójmiasta do doszkolenia z przedłużania rzęs metodą 1:1. Już mi dziewczyny kogoś polecały ale postanowiłam jeszcze tutaj dla pewności zapytać. Zancie kogoś godnego polecenia?
pani rzęso - jak się doszkalać to tylko u najlepszych dlatego w trójmieście to dziką kurę z Evolashes polecam - wyszkoliła tu z połowę dziewczyn
Pani rzęsa
25-10-2013, 19:20
Też tak uważam Iosa i dlatego pytam Was :) W takim razie skontaktuje się z kurą. Dziękuje bardzo za podpowiedź:przytul:
Pani rzęsa
13-11-2013, 20:31
To znowu ja z tym doszkoleniem :-/ Dzika kura jest unieruchomiona na co najmniej 2 tygodnie. Czy któraś z Was zna instruktorkę Grażynę Klebę z Nobli z Gdyni? Czy może którąś z Was szkoliła? Pomocy bo mi się tu pali!!!
Hej dziewczyny chcialam sie wybrac na kurs stylizacji paznokci (zaowodwy 120h) w firmie new nails w warszawie. pytanie mam jedno wytlumaczy mi ktos porzadnie jak wygladaj te testy teoretyczne i praktyczne ? bo pieniedza sa nie male i zastanawiam sie czy warto .
Jeśli nie idziesz na szkolenie po to, żeby posiedzieć, to bez problemów z egzamiem sobie poradzisz.
A rozumiem, że idziesz tak jak ja, po to, żeby nauczyć się zawodu, co nie?
Spokojnie - dasz radę.
Moje dwie koleżanki poszły tak na szkolenie zawodowe - głównie siedziały, nie do końca słuchały, nie ćwiczyły w domu i... w zasadzie powinny na niego iść ponownie.
Bo nie ma szans, żeby ktokolwiek im dał pracę - mają za sobą po kilkanaście rozmów.
A co takim poradzisz? Dalej panuje przekonanie, że liczy się papier i nic więcej. Później ludzie mają problem, że nikt im nie chce dać etatu i na szkoły wyzywają. Cała Polska? ;-)
Nic nie poradzę, po prostu żal ludzi, a szczególnie tych, którzy nie kompletnie nie nadając się na studia, idą na nie.
Ale to już jest leczenie ambicji rodziców - bo jak to możliwe, żeby moje dziecko nie miało wyższego ;-)
No sporo w tym racji - trudno to zrozumieć, bo rodzice powinni mieć całkiem inne priorytety. W ciągu kilku lat popularność studiów mocno zmaleje. Ja sama wiem na własnym przykładzie, że można zarabiać dobre pieniądze bez studiowania. Trzeba tylko dobrze wykorzystać ten okres, na którym siedziałoby się na studiach.
jest problem bo jest popyt i podaż na papierek mgr. Wszyscy chcą mieć papierek, a pracodawcy mają wybór. Zrobili modę na studiowanie więc wszyscy studiują. To jest bez sensu bo rzeczywiście 50% studentów nie nadaje się na studia. Skutkuje to tym, że powstają takie kierunki jak ZARZĄDZANIE PAŃSTWEM. Co to jest w ogóle??? Przysposobienie do zawodu prezydenta?
100% poparcia. Ja moim zdaniem jestem odpowiednią osobą na studia, bo zawsze byłam zaangażowana i dążyłam do celu. Ale m.in. dlatego wolałam nie podzielać scenariusza przerabianego przez moje koleżanki. One po kosmetologii siedzą na bezrobociu, a ja od lat pracuję w salonie, po samych szkoleniach.
To jeszcze kwestia tego, co kto robi na tych studiach. Bo inny ma efekt osoba "chodząca" na studia, a inny ta szukająca praktyki, zleceń i doświadczenia.
W tym drugim przypadku ze studiów wychodzi się jako fachowiec i pracę ma się od zaraz, bo takich ludzi szukają.
Też mam polewkę z ludzi słysząc kiedy mówią, że jeśli coś tam to skończą to praca gwarantowana...
Kilka dni temu koleżanka, która nie ma skończonej matury, wygrała w rywalizacji o pracę w sklepie komputerowym z informatykami. I taka wartość naszych studiów.
Spotkałam się już nie raz z taką sytuacją, że pytam się o pracę i dostaję pytanie "a co umiesz?" a nie "a co skończyłaś?". Nikogo nie obchodzi co kto skończył tylko co umie. Kuzyn informatyk studiuje już 10 lat informatykę na 3 roku bo ma tyle pracy że nie ma czasu:D Po prostu dużo umie.
Mam wrażenie, że dla pracodawców oczywistym stało się posiadanie papierków przez kandydatów, więc sprawdzają tylko umiejętności. Poza tym - każdy pracodawca wie, ile jest warty papier, tyle co nic. Liczy się wyłącznie to co potrafimy.
kiwaczek2
10-12-2013, 09:01
kończymy temat studiów, bo można tak w nieskończoność a odbiegamy od właściwego wątku
Dziewczyny - macie w swoich salonach masaże? Jak zainteresowanie? Jest dla kogo działać? Chcemy to wprowadzić u nas, ale na zasadzie przeszkolenia kogoś z kadry, bez zatrudnienia kolejnej osoby. Można na tym zarobić pieniądze?
Masażysta w tym kraju nie ma źle - poza tymi, którzy chodzą na masaże dla przyjemności, wiele osób jest kierowana na nie przez lekarzy, więc grono osób rośnie.
Nikt nie będzie czekał na masaże w ramach NFZ, bo w ten sposób prędzej trafi do grobu. Więc jeśli usługa będzie dobra, to zainteresowania nie zabraknie.
Cały czas o tym nawijamy ;D Ja wszystko robiłam w new nails, teraz planuję kolejne szkolenia. Nie ukończyłam żadnej szkoły kierunkowej tj. technikum, studium czy studiów. Pracuję po samych szkoleniach w zawodzie.
Podejrzewam,że za kilka lat to będzie norma. Ludzie już teraz widzą, że studentowanie to strata czasu i pieniędzy.
Jeśli jeszcze rodzice dojrzeją to zainteresowanie studiami mocno zmaleje.
Pewnie tak, chociaż pamiętaj, że duża część studentów idzie na te studia tylko po to, aby przedłużyć sobie młodość. Kompletnie nie myślą o przyszłości. Zależy im tylko na tym, co dzieje się aktualnie - na zabawie. Pracy to oni z tego nie będą mieli, ale może nie kręćmy już wkoło tego samego - szkoda czasu.
Hej mam pytanko miałyście może do czynienia z jakimś kursem bądz szkoleniem o Magdaleny Jasionowskiej? Znalazłam ją na internecie, chciałabym zorganizować kurs u siebie w domu ( oferuje się że przyjedzie) musiałabym zorganizować z 6-8 osób koszt nie duży tylko 550zł, ale wiecie może coś słyszałyście na jej temat czy nie bardzo?
Nie znam tego szkoleniowca ale spojrzałam na jej prace i sa na nie zbyt wysokim poziomie, produkty takze sredniej jakości no ale jest to proporconalne do ceny ;)
Nie można liczyć na to że w tej cenie przy takiej ilości osób i jeszcze z dojazdem do nas dostaniemy jakiegos instruktora z najwyzszej półki.
Może rozejrzyj się za jakimiś warsztatami, jeśli zależy ci na cenie na pewno wyjda taniej niz zwykłe szkolenie a takze mozna sie wiele nauczyc :)
Kochane czy któras zajmuje się makijazEm permanentnym.? Może polecić jakieś szkolenia?
kiwaczek2
12-02-2014, 15:23
a ja poszukuję szybkie przeszkolenie z henny i regulacji peseta. bez dyplomu nawet.
śmieszna
15-02-2014, 12:43
kiwaczek jak znajdziesz to podepnij mnie:) też chcę! ale z tego co zdżżyłam się dowiedzieć to poznajesz podstawy, zasady i jedziesz z koksem! ćwiczysz, ćwiczysz... Póki co umówiłam się z koleżanką , że mnie nauczy...
kiwaczek2
15-02-2014, 15:21
no właśnie kasiu ja tak samo, bo to w sumie niewiele jest do nauczenia :D henne mam, machnę koleżankom hurtem i się zobaczy.
kobietazpazurem
18-02-2014, 17:10
Kochane czy któras zajmuje się makijazEm permanentnym.? Może polecić jakieś szkolenia?
Wejdź na strone long time libero tam masz zakładane w którym sa wypisane ośrodki szkoleniowe. Jednak taki kurs to na naprawde duże pieniadze. Ale warto! Polecam bezapelacyjnie LONG TIME LINER.
Danus072
20-02-2014, 18:02
Witam
Poleca ktoś dobry kurs stylizacji paznokci żel, akryl plus dodatki w Bydgoszczy ? Ewentualnie Gdynia i okolice ?
Pozdrawiam ;)
markotka
20-02-2014, 18:03
Bydgoszcz-Zosia Działa
Dziewczyny powiedzcie mi który pochłaniacz pyłu wg was jest lepszy, z jednym wiatrakiem czy dwoma? Bo mam z jedym i mam wrazenie ze on go nie wciąga.. :)
Dydola korzystaj z wyszukiwarki bo Cię moderatorzy zjedzą;)
Ja nie mam nie pomogę ale szukaj tu:
http://forum.wzorki.info/sprzet-do-przedluzania-paznokci/1285-urzadzenie-do-pylu-pochlaniacz-pylu.html
albo chociaż zadaj pytanie w odpowiednim wątku:)
Danus072
20-02-2014, 22:47
Bydgoszcz-Zosia Działa
Dziękuję!
Właśnie byłam na jej stronie ciut pooglądać. Prace ma po prostu zniewalające, jak zdecyduję, na który kurs mam się wybrać na pewno zadzwonię właśnie tam! Dziękuję za namiary ;)
Widać ten profesjonalizm od razu :)
Dydola korzystaj z wyszukiwarki bo Cię moderatorzy zjedzą;)
Ja nie mam nie pomogę ale szukaj tu:
http://forum.wzorki.info/sprzet-do-przedluzania-paznokci/1285-urzadzenie-do-pylu-pochlaniacz-pylu.html
albo chociaż zadaj pytanie w odpowiednim wątku:)
Dzięki! :) tyle tych tematów że się odnaleźć nie mogę :)
Przede wszystkim - nie kieruj się tym, gdzie jest najbliżej. Nastawiaj się na najbardziej wartościowe szkolenia.
Bo niestety z tym bywa bardzo, bardzo różnie.
Zgodzę się, ale czy pojechała byś na szkolenie do Gdańska, mieszkając w Zakopanym?
Sądzę, że nie. Wiadomo, że chodzi przede wszystkim o wartość szkolenia, przekazane umiejętności, no ale koszty również mają znaczenie.
markotka
23-02-2014, 15:38
Danus ja się u Zosi akurat nie szkoliłam, ale widziałam ją w akcji, ma dziewczyna talent, jest bardzo sympatyczna i cierpliwa :)
Wybierając szkolenie nie powinno się sugerować głównie odległością od miejsca zamieszkania, chociaż wiadomo, że im bliżej, tym lepiej ;) trzeba zwrócić uwagę na umiejętności instruktorki i warto poczytać opinie na jej temat.
Pewnie, że bym pojechała, o ile wiedziałabym, że miejsce robi dużą różnicę. Co lepsze? Zrobić u siebie na miejscu szkolenie, które daje papier, czy zrobić kawałek drogi dla szkolenia, które poprawia umiejętności? Ja wybieram opcję numer 2 i sądzę, że zdecydowana większość osób zrobi podobnie.
agulan82
27-02-2014, 23:23
Dziewczyny a ma ktos wiedze na temat szkolen w Center Beauty w Pajecznie u pani Anny Kasprzak?
Tak rozmyslam nad szkoleniem tam bo mi Bautica w Lodzi odmowila a u mnie jednak odleglosc ma znaczenie (dwojka dzieci 6 i 2 latka musze zostawic pod opieka dziadkow i nie ma opcji, zebym nie wracala na noc do domu takze chyba tylko to mi pozostaje a zeby dodatkowo nie bylo tak latwo to i termin mnie ogranicza tylko miedzy 17-30.07). Chyba ze jest jakis szkoleniowiec SPN, ktory szkoli w miejscowosciach nad morzem, w gorach lub na Mazurach - doradzcie cos - a tak sie cieszylam
jak Pajęczno to polecam KamilaC to szkoleniowiec GoldenNails sama się szkoliłam u niej!! POLECAM!!
Nie wiem, nie byłam u niej. Pajęczno pod Częstochową? Czy nie masz czasami lepszego połączenia z Warszawą?
Mogłabyś bez problemu codziennie na nocki wracać do domu. Co ty na to?
agulan82
28-02-2014, 08:07
Dojezdzalabym z Belchatowa wiec do Pajeczna mam niecala godzinke a do Wawy ze 3-4 takze odpada.
Ania a dalabys jakies namiary :)
Agnieszka Praska
28-02-2014, 15:42
JaK z belchatowa to polecam age mazur z mistero milano jesli dobrze kojaze jest z belchatowa ;)
katiaa162
02-03-2014, 23:28
AGNIESZKA KWIATKOWSKA KRAKOW !! NOBLE LASHES :ok:
Hehe, a ja właśnie na szkolenia jeździłam z Czewy do Wawy ;-) Odległość nie ma znaczenia, znaczenie ma tylko to, co po tym wszystkim wyniesiesz ;-)
Przerabiałyśmy to ;-) Chyba dla tej laski kilometry też nie mają znaczenia. Sama sobie obrała miejsce w którym chce się uczyć - wynika z tego że sprawdzone.
Pozostaje jedynie życzyć powodzenia ;-)
Dziewczyny, czy któraś z Was robi masaże po samych szkoleniach. Jak reagują klienci? Wracają, czy przychodzą tylko na jedną wizytę?
Akurat w tej branży większość panien pracuje po kursach, ewentualni studiach zaocznych.
Na dziennie to nie jest popularny kierunek, bo nie oszukujmy się - to nie jest zawód, który można wykonywać przez całe życie.
Głównie można tak pracować będąc osobą młodą.
No właśnie bardzo mnie to ciekawi, bo lista technik masażu na tych szkoleniach jest tak duża że szok. Ciężko powiedzieć czy da się to wszystko łatwo opanować. Tylko czy istnieje bardzo duża różnica pomiędzy poszczególnymi technikami?
Witam, bardzo proszę o polecenie szkoleniowca ze Śląska a najlepiej Tychy, Katowice i okolice tych miejscowości:)
kiwaczek2
17-03-2014, 09:14
ale jakiego szkoleniowca? rzęsy, paznokcie czy co?
O widzisz Kiwaczku, najważniejsza informacje pominęłam:) szkolenie jak najbardziej pazurków - żelowe.
moncia2209
15-05-2014, 20:24
Dziewczyny poleccie kogoś sprawdzonego na terenie podkarpacia do szkolenia ze zdobnictwa farbkami akrylowymi i akrylem....
Jeśli masz możliwość dalszego wyjazdu to na pewno Beauty Lux w Wawce. Moje doświadczenia wyłącznie pozytywne. NIgdy nie robiłam szkoły kierunkowej, wyłącznie szkolenia, a jednak w branży sobie fajnie radzę - już na własnym biznesie.
klaudia22
25-07-2015, 16:06
Witam! Staram sie o przyznanie dofinansowania z UP na szkolenie . Poniewaz potrzebuje i na rzesy (przynajmniej 1:1) i paznokcie (przynajmniej motoda zelowa, hybrydy , przydalby sie tez fiberglass i japonski) szukam jakiegos miejsca gdzie mozna oba szkolenia polaczyc . Zalezy mi zeby to byly jak najlepsze kursy . Jestem z okolic Bydgoszczy. Czy moglybyscie mi podpowiedziec gdzie warto isc? Z tego co mowila pani w UP musza to byc osrodki zgloszone do rejestru szkolnictwa.
Bożena P
26-07-2015, 16:32
Osoby zainteresowane szkoleniami ze stylizacji paznokci, manicure i pedicure zapraszamy do mnie! :) Szkolenia prowadzę w miejscowościach: Oświęcim, Bielsko-Biała, Czaniec, Kęty. Istnieje również możliwość poprowadzenia szkolenia u Was w salonie :) Wszystkie szkolenia prowadzone są wg programu i na produktach SPN Nails professional :)
Ja robiłam takie szkolenie przez Beauty Lux. A nie jest czasami tak, że najpierw musisz znaleźć kogoś kto Cię zatrudni?
Szukam szkolenia z zakresu stylizacji paznokci metodą żelową w Katowicach i okolicach. Póki co znalazłam szkolenie w Nail & Beauty Center, indywidualne 2 dniowe w kwocie 600zł oraz w Okagami 4 dni za 500zł ale w grupie dwuosobowej... Czy któraś była na takich szkoleniach może?
szukam szkoleniowcow INDIGO rejon Jelenia Gora,ewentualnie Wroclaw
Pytaj w Beauty lux, ale to Warszawa - jednak poziom bardzo wysokie, przynajmniej w stosunku do tych tematów, jakie dotychczas przerabialiśmy.
Sama ostatnio zastanawiałam sie czy wybrac się na jakis kurs kosmetyczny czy do szkoły kosmetycznej....
Jesli nie masz duzego doświadczenia oraz jeśli zalezy Ci na podstawowej i ogólnej wiedzy to zdecydowanie lepiej jest zapisać się do szkoły 2 letniej. Albo przynajmniej rocznej. Dowiessz się tam o wiele więcej informacji niż na kilkudniowym kursie, podczas którego liźniesz jedynie szczątkową wiedzę z pewnej waskiem dziedziny.... Poza tym przed klientem o wiele lepiej jest pochwalić się dyplomem konkretniej szkoły niż jedynie papierkiem poświadczającym ukończenie kursu. Dobry międzynarodowy dyplom dostaniesz po ukończeniu tej szkoły: https://atutszkola.pl/oferta/kursy-i-szkolenia/kursy-kwalifikacyjne-i-zawodowe/technik-uslug-kosmetycznych/
Według mnie zawsze warto inwestować w szkolenia, jeśli podchodzimy do stylizacji paznokci na poważnie. Więcej umiemy, wzrasta nasza pozycja na rynku. Tutaj akurat ścisła specjalizacja, tzn. z jednego rodzaju manicure, nie jest najlepszym rozwiązaniem ;) Z takim założeniem wybierałam choćby szkolenie z tytanów Revi. Różne klientki mają różne potrzeby - moim zadaniem jako profesjonalistki jest dobranie najlepszych rozwiązań :)
w zawodzie kosmetyczki inwestowanie w swoje wykształcenie to podstawa... tyle sie teraz namnożyło tych pseudo salonow ze trzeba byc konkurencyjnym. u mnie ostatnio coraz wiecej klientek pyta i zabiegi podologiczne, wiec zastanawiam sie nad poszerzeniem działalnosci i o takie uslugi. chcialabym przeszkolic caly team i myslalam o warsztatach grupowych z kerpro.pl - wyposazaja mi w sprzet caly salon wiec mam do nich zaufanie. co myslicie o poszerzeniu uslug kosmetycznych o podologiczne?
Nie jestem przekonana co do kursow online. Brałam udział w kilku takich kursach, jednak jest to dobre jako uzupełnienie, a nie jako kurs bazowy. Wiele z nich dają dyplomy ukończenia, jednak nie chodzi tutaj jedynie o dyplom ale o rzeczywistą wiedzę.....
Sama skończyłam zawodowy kurs kosmetyczny w Lukomades. https://lukomades.pl/zawodowy-kurs-kosmetyczny/ Polecam zorientować się czy obecnie maja jeszcze szkolenia z dofinansowanie z unii europejskiej. Dzięki temu można zyskać porządne wykształcenie bez konieczności inwestowania dużych pieniędzy.
Poza tym szkolenia tam organizowane są w dwuosobowych grupach albo indywidualnie. Tak więc cała uwaga nauczyciela jest skoncentrowana konkretnie na Was...
Co do kursów które ja bym wam polecała to tutaj https://cgwisdom.pl/kursy-wideo/revit.html macie kursy na grafikę komputerową i ja nauczyłam się z nich bardzo dużo. Mają je tanie więc tym bardziej warto spróbować, grafika to moja pasja i hobby.
Moim zdaniem dobrze mieć naprawdę pewny fach w ręku, na który cały czas jest zapotrzebowanie. Są to zazwyczaj mało kobiece zawody, ale niektóre panie się w nich odnajdują, przykładem może być kurs na dźwigi budowlane http://akademiarozwojubiznesu.pl/jak-wyglada-ile-kosztuje-kurs-na-dzwigi-budowlane/ . U mojego męża w firmie kobiety obsługują suwnice na hali, także wszystko jest możliwe.
A z kursów języka angielskiego również korzystacie? Pytam, ponieważ mam nadzieję na to, że uda mi się zapisać moje dziecko na język angielski, więc czytam sobie na ten temat na stronie https://www.wrocek.pl/dziecko-a-kurs-jezyka-angielskiego/ . Przyznaję, że można znaleźć tam wiele różnych i jednocześnie cennych informacji. Korzystajcie bez wątpienia!
Jasne, to najlepsza inwestycja w siebie lub nasze pociechy! Dla dorosłych polecam intensywne kursy językowe https://lime.nextgenbridge.pl/ To jeden z najskuteczniejszych sposobów nauki języka obcego :D
Kursy i szkolenia to w dzisiejszych czasach konieczność, zwłaszcza w takich zawodach jak nauczyciel. Wystarczy popatrzeć na ostatnie dwa lata i ogrom pracy, który musieli wykonać nauczyciele, żeby dostosować się do wydarzeń na świecie - najpierw 2 lata pandemii, teraz wojna na Ukrainie, wszystko to dostarczało nowych i niełatwych wyzwań dla kadry. Dlatego szkolenia są konieczne, warto tutaj zerknąć na ofertę firmy https://ecrklex.pl/ - oni organizują kursy dla nauczycieli i pracowników oświaty, polecam także zapoznać się z informacjami publikowanymi na stronie, można znaleźć tam sprawdzone doniesienia odnośnie zmian i reform.
Fajne kursy znajdziecie również na stronie - https://szkolenia-kargroup.eu/aktualne-kursy/ Dużym atutem jest naprawdę szeroki wybór i wysoki poziom szkoleń. Poza tym szczerze mówiąc ciężko znaleźć tak różnorodne szkolenia w tak okazyjnych cenach. Ja już skorzystałam, dlatego mogę powiedzieć, że było warto :) A Was zapraszam do sprawdzenia
Bardzo dobre miejsce znajdziecie w Bochni - to Auto-Lex Bochnia https://www.instagram.com/osk_auto_lex/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D Instruktorzy uczą tak, aby bez trudu zdać egzamin i później swobodnie i bez strachu poruszać się po ulicy. Poziom nauki jest wysoki i widać, że wykładowcy starają się aby wiedza nie uleciała wraz z końcem kursu. Jeśli nie wiecie jaką szkołę wybrać, to warto postawić na Auto-Lex