PDA

Zobacz pełną wersję : Co najlepiej pomoże na azs

ell
02-12-2024, 12:44
Jak w temacie. Jakie znacie obecnie najlepsze metody radzenia sobie z atopowym zapaleniem skóry? Co powinno pomóc? Dodam, że chodzi tutaj o moją mamę. Bywa, że azs potrafi naprawdę dać w kość.

cass
02-12-2024, 13:18
Może niech mama pójdzie do dobrego alergologa i wykona testy, bo jeśli ma na coś alergie to objawy AZS będą się nasilać. Niech mama unika gorącej wody i niech używa specjalnych kremów i zeli do mycia ciała dla osób z atopią. Niech zacznie może od tych tańszych. Mój synek przerobił najpierw te bardzo drogie, a ostatecznie najbardziej przypasował mu dexeryl, który jest w przystępnej cenie. Jeśli mama tak mocne stany zapalne to dermatolog powinien zlecić zrobienie specjalnych maści ze sterydem. Później warto je stopniowo odstawiać i skupić się już tylko na odpowiedniej pielęgnacji. I tutaj polecam szczególnie kosmetyki Atopicin na atopowe zapalenie skóry: https://atopicin.pl/sklep/ Nam maści zlecał dermatolog z Łodzi poprzez konsultację online i dzięki niemu mój synek wyleczył skórę. Ogólnie AZS to nie wyrok. Mój synek to ma i zapomnieliśmy o tym kompletnie.