Ile u Was dni najdłużej trwał ból głowy ? ! ?
Miesiącami. Ale były np.1-2-3 dniowe przerwy. U mnie powodem były estrogen(w ogóle tabletki antykoncepcyjne, które brałam, żeby uregulować okresy po zabiegach - stanowczo za długo uważam), przewlekle chora zatoka klinowa, i wydaje mi się gluten, ale nie wszystko. Wszystko wypracowałam po tym jak trafiłam do szpitala z bardzo ostrym zachorowaniem zatok (wtedy jeszcze nie widziałam co mi jest). Operacja na cito, po tym bóle były rzadziej, ale też były i to silne. Tak jakby zostały tylko te migrenowe. Wcześniej bóle mieszały się i przez to ciągle głowa bolała, aż byłam tak słaba, że zachorowałam poważnie. Po około roku od operacji postanowiła zamienić tabletki na jednoskładnikowe (ogarnęłam to na tej grupie, bo nie widziałam, że estrogen może wywołać migreny albo bardzo źle na nie wpływać). Dwuskładnikowe też był koszmar, bo okres rozlegulowal się i sporo przytyłam. W końcu w ubiegłym roku w sierpniu odstawiłam. Po odstawieniu dwuskładnikowych głowa przestała boleć w jakieś 3 dni i już nigdy tak nie bolała. Po odstawieniu jednoskładnikowych w ogóle odżyłam, a jak w styczniu tego roku odstawiłam chleb, mąkę, ryże, tylko kupiłam się na zdrowych węglowodanach, tak teraz jak mam migrenę, to raz na jakiś czas przed lub po okresie, lekką, pomaga nomigren. Ćwiczę, mam więcej siły. Jakbym wróciła do dawnego życia sprzed migren. Jedyne co, to pojawiły mi się aury bez bólu, czego wcześniej nie miałam. Poza tym ręka lewa mi się trzęsie po przebytych migrenach, prawdopodobnie przez zmiany w mózgu. Także ten tego... Życzę nam wszystkim zdrowia nie tylko w tej sferze, bo zazwyczaj jak się ma migreny, to coś jeszcze w zapasie "w nagrodę". Ps. Szukajcie przyczyn, dopóki sami poczujecie się lepiej
A i jako wspomaganie polecam tabletki na ból głowy Loremvit:
https://loremvit.pl/herbata-na-bol-glowy/
Zmniejszają napady.