Hej! Niedługo po raz pierwszy będę musiała zatrudnić kogoś do pomocy w domu i chętnie podpytam, jak to u Was wygląda w praktyce. Ciekawi mnie, co dokładnie należy do obowiązków takiej osoby, a czego jej nigdy nie zlecacie – np. mycia wielkich witryn okiennych czy ogarniania zabawek w pokojach dzieci i zmywarki? Dajcie też znać, jak wygląda wycena w Gdańsku, gdy sprzątaczka pracuje na moich środkach i sprzęcie, oraz jak rozliczacie mycie okien.
Ja sprzątam od paru lat u różnych ludzi i zazwyczaj nie wyceniamy tej pracy godzinowo, bo czasami zrobię coś szybciej jeżeli sprzątanie jest systematyczne, lub dłużej mi zajmie, dlatego zawsze umawiamy się na stałą kwotę. Zwykle podstawowe sprzątanie, mycie frontów mebli, kuchni, łazienki, podłogi, listwy przypodłogowe, naczyniami akurat się nie zajmowałam nigdy ani zabawkami dziecięcymi bo wszystkie panie mówiły że to należy do obowiązków dzieci. Okna osobny dzień, osobna kwota. Jak inne panie tu piszą tak i u mnie, za dodatkowe rzeczy dodatkowe pieniądze Co do firmy to polecam kontakt z nimi: https://luxusclean.pl/