Zobacz pełną wersję : Biżuteria wykonana własnoręcznie
kasandra262
06-12-2012, 10:27
śliczna bransoleta czarno czerwona na zamówienie, stary model troszkę stiuningowany ale bransoletka nabrała klasy i elegancji , kiepskie fotki przepraszam ale nie mogę zrobić jakoś lepszych(czerń i czerwień to dla mnie najgorsze kolory do fotografowania:( ) na żywo jest przepiękna
katiaa162
06-12-2012, 10:41
wow super!
kasandra262
07-12-2012, 07:59
Nie bić :) za wszelkie niedociągnięcia :p to moja pierwsza bransoleta wykonana ściegiem peyote i na dodatek w połączeniu z haftem sutaszowym ( onyks perełkie TOHO 80 ) i jak się podoba?
dzieki dziewczyny :)
kasandra wiedzialam ze koraliki ciebie dopadna :) masz reke to i w tym cie widziałam :)
kasandra ta bransoletka jest rewelacyjna. Bardzo lubię biżu z koralików, ale na razie sama zmagam się z sutaszem. Tobie to wychodzi rewelacyjnie. Podziwiam Twoją pomysłowość :kwiatek:
kasandra262
07-12-2012, 09:16
:love: dzięki dziewuszki :) już dawno mnie koraliki dopadły tylko z marnymi skutkami a teraz powiedziałam im że im nie podaruję i pomału wkraczam w tajniki koralikowe trzymajcie kciuki będą jeszcze nowe inne rzeczy:)
:love: dzięki dziewuszki :) już dawno mnie koraliki dopadły tylko z marnymi skutkami a teraz powiedziałam im że im nie podaruję i pomału wkraczam w tajniki koralikowe trzymajcie kciuki będą jeszcze nowe inne rzeczy:)
Ale obiecaj kasandra, że nie zarzucisz sutaszu. Uwielbiam oglądać Twoje prace. Są dla mnie motywacją do pracy ;)
kasandra obie bransolety są zjawiskowe
koralikowa - nie uwierzę, że pierwsza jest dopracowana i tak starannie wykonana jakbyś robiła je już od kilku lat :wow:
kasandra262
12-12-2012, 13:51
Dziękuję pięknie wam zamiłe słówka a tu piękne sylwestrowe kolczyki , w kolorach turkusowym i czarnym
Dziewczyno, kiedy masz czas żeby takie cuda robić, do tego pazury, a do tego jeszcze piękne kieliszki ? :D
kasandra262
17-12-2012, 10:42
:Dasiek kochana nie wiem kiedy mam czas :D ale treraz okres świąteczny i troszke się uspokoję :P
kasandra262
18-12-2012, 09:33
Asiek :wstydek: http://srebrnaagrafka.pl/sklep/kasandra262/produkt/sloneczne-kolczyki
ladybird
19-12-2012, 11:54
Kasandra piękności tworzysz!!! Jestem pełna podziwu ;)
Wszyscy się chwalą, więc pochwalę się i ja!
Ja wymodziłam przyjaciółce na święta bransoletka i kolczyki modelikowe... żadne szaleństwo ale wyszła ciekawa kompozycja
6379163792
karchola
27-12-2012, 13:41
Germana szkoda, że mieszkasz tak daleko, bardzo chciałabym się z Tobą zaprzyjaźnić :D:D przecudne! :))
kasandra262
03-01-2013, 10:04
No więc przez ostatnie dwa dni pracowałam nad taką oto kolią (naszyjnikiem ) kolory naszły mnie jakoś ale że pasują do wyzwania kreatywnego kufra więc pomyślałam że sprubóję a co mi tam :) Kolia utrzymana jest w dwóch odcieniach zieleni i krwistej czerwieni to zdjęcie najbardziej odzwierciedla jej kolorki i jak się wam podoba??? a no i szukam nazwy dla mojego dzieciątka u mnie jakoś brak weny aby ją jakoś nazwać :)
AnastazjaB
03-01-2013, 22:50
Ja uwielbiam sutaszowa biżuteria, wygląda rewelacyjnie... tutaj pięknie wychodzi, aż sobie dodam bloga do obserwowanych ;)
Gdzie się tego można nauczyć? Chyba muszę usiąść wreszcie pewnego pięknego dnia i dokładnie przeszukać internet :)
Ewelinko, ja bym go nazwała - extraordinary co oznacza nadzwyczajny :D
mega mi się podoba, ale jeśli chodzi o biżu sutaszową to podobają mi się kolczyki i bransoletki, ale kolia by mi nie przypasowała, jeśli miałabym ją osobiście założyć ;)
kasandra262
04-01-2013, 06:04
Nanami rozumiem :) :P tą kolię zamówiła sobie pani na swój góralski ślub i będą jeszcze kolczyki i bransoleta :) rozumiem że nie każdemu podoba się to samo :)
jak patrze na te naszyjniki... to niektóre kolorystycznie są takie 'moje', ale nie wiedzialabym do czego to zalozyc ;)
moje kolejne podejście do sutaszu. Kolczyki...
kasandra262
22-01-2013, 13:35
kilka zaległych projektów i link do mojego sklepu należy wpisać kasandra262(sutaszowe niebo)http://srebrnaagrafka.pl/moje_produkty
edusia777
22-01-2013, 19:15
nanami, kasandra -ślicznosci! marzy mi sie bransoleta z szutaszu... nawet zamowilam sobie zestawik;p wiecie ze ja myslalam ze to sie wszystko robi na klej? matko, co za kretynka ze mnie;p dopiero jak zaczelam w to wchodzic 'glebiej' to sie dowiedzialam ze to sie szyje ha ha :D jak cos stworze to wrzuce, najwyzej bedzie wstyd;p a czym szyjecie? zwykla nicia czy jak? bo ja zamowilam monofilowa i nie wiem czy dobrze zrobilam
Nanami super :)
Kasandra Ty już przechodzisz samą siebie :),choć zgadzam się z nanami i zastanawiam zarazem do czego to się nosi,bo bardzo rzuca się w oczy? Macie może jakieś zdjęci całych zestawów? tzn do jakich stylizacji(ubraniowych) zakłada się te cudeńka? dzięki z góry,bo bardzo jestem ciekawa :) to tak jak z pazurkami-niektóre są boooskie,ale nie do chodzenia na codzień,a tu?
ja np nosiłam kolczyki do spódniczki gładkiej zielonej i białej bluzki... pokażę Wam, ale nie śmiać się z mojej miny :P
ostatnio poszłam dalej - zrobiłam znów dwie pary kolczyków. Wciągnęłam się, chociaż pewnie nie dorównam nigdy ani w 1/3 Ewelince. Jej prace są cudowne !!
Kolczyki na zdjęciu wygrałam w konkursie na warsztatach i są robione przez Agnieszkę-x ^_^
kasandra262
08-02-2013, 15:55
zaległości nadrabiam :)
kasandra te czarne kolczyki są mega piękne !!!!
znalazłam fotki moich pierwszych tworów
zrobione jakieś 2 miesiące temu
świadoma jestem ich niedoskonałości ale i jednocześnie dumna
że jednak udało mi się je zrobić bez żadnego przygotowania...
........ no to pośmiejmy się razem :skacze:
natalia268
21-02-2013, 22:11
niestety musze Cie zmartwić, nie ma sie z czego śmiać...
zakochałam się w drugim :love:
jak nie lubię takich wisiorków/naszyjników to ten bym chetnie i dumnie nosiła
Dzięki Natalko :przytul:
mnie strasznie irytuje to, że widać parę mankamentów
wiesz ja bym chciała od razu robić choć w połowie tak pięknie jak kasandra :skacze:
.... ale tak mnie to rajcuje że już od kilku tygodni usiłuję zacząć kolczyki - ale czasu mi brak :/:
może w niedzielę uda mi się chociaż zacząć - bo śnią mi się już po nocach :D
natalia268
22-02-2013, 10:26
rob rob kolczyki, chetnie pooglądam :cwaniak2:
kasandra262
22-02-2013, 12:00
Nyszko ty nie dobra babo czemu ja dopiero teraz widzę te twoje cacuszka?????? ;[;
A tu moje z kilku ostatnich dni
olciazd18
24-02-2013, 21:00
dziewczyny takie cuda robicie że aż dech zapiera:)
o kurcze Nyszka nie wiedzialam ze z ciebie taki skubaniec w sutaszu? mistrzostwo :)
o Kassandrze nic nie mowie :love:
wrzuce cos z malunkow moze komus przypadnie do gustu bo sa na sprzedaz :)
dzięki Zyza :) sznureczki omotały mnie na całego - mąż już zaczął na mnie wołać cepelia :skacze:
oto moje pierwsze kolczyki ....
Nyszko ekstra ! Czekam na wiecej ! :)
kasandra262
26-03-2013, 11:47
A tu dzis takie i moje nowości koralikowe bransoletki -moja nowa miłość :)
zlotko87
26-03-2013, 19:47
Kasandra uwielbiam te twoje prace- patrze patrze i napatrzeć się nie mogę :)
Nysza- chylę czoła jak to pierwsze... śliczne :)
Kasandra przepiękne! Ja postaram się jakoś po świętach też wstawić swoje nowe :)
Chantelle
29-03-2013, 23:08
dziewczyny, ale piękne rzeczy robicie :( aż mam ochotę pisac privy z ofertą kupna...szkoda, że portfela nie da się rozciagnąc...:placz:
Ta czarno czerwona bransoletka przecudna!
a tutaj taki sobie naszyjniczek
fotki jakoś słabe - coś pokrochaliłam w ustawieniach aparatu
więc muszę znaleźć co i to odkręcić :D a tymczasem ...
naszyjnik rewelacyjny, świetny pomysł :)
kasandra262
12-04-2013, 07:15
;(Nyszko kochanie wypierasz mnie z rynku nie dobra ty :P:wstydek: pięknie rsię rozwijasz czekamy na więcej:) a tu moje kilka rzeczy których nie dodawałam:) na końcu mojego nowego zajęcia bransolety koralikowe ach och moja nowa miłość,ale sutaszu nie zdradzam jest na 1 miejscu, wszystkie moje prace można kupić na srebrnej agrafce lub pytać proszę na priv:)szkoda żeby biżu leżała w pudełeczku:)
Tusia - dziękuję :kwiatek::kwiatek::kwiatek:
Kasandra - hahaha ale masz poczucie humoru hahah , bez obawy kochana , przecież Ty się urodziłaś ze sznurkami..
ale dziękuje za miłe słowa :wstydek::*
przepiękna jest bransoleta ślubna - cudna :wow:
Tosiaczek
12-04-2013, 12:55
Kasandra :wow::wow: nie wiem co napisać :love::love: niebieskie wszystkie skradły moje serducho
Nysza świetne te kolorki naszyjnika ;D ale te kolczyki białe <3
Zyza te malowanki :love::love:
... kurcze jak dawno nie malowałam kolczyków :) będzie trzeba kiedyś siąść do tego hehe
karnityna
16-04-2013, 15:19
Kasandra, Twoje prace są niesamowite. Masz kolejną fankę :). Już dodałam sobie Twojego bloga do zakładek i chętnie kupię jedną z Twoich cudnych bransoletek albo jakiś wisior :)
To jest gorsze niż narkotyk :skacze:
Długość kolczyka z biglem : 11cm
Sznurek Soutache,kolorowe koraliki TOHO, podklejone skórą :)
kasandra262
31-05-2013, 19:27
Moja nowa miłość i pasja..........
reniusia1002
31-05-2013, 20:47
zmijki fajne ale soutach poprostu szok nie mam slow!!!CUDA!!!z checia sama zakupilabym bo nie mozna oczu oderwac!!!
kasandra262
20-07-2013, 10:06
no więc najnowsze dawno mnie nie było:)
paznokietek1000
20-07-2013, 19:44
Kasandra jak zawsze boskie, nie mogę sie napatrzeć na tą twoją biżuterię
kasandra262
08-10-2013, 10:41
Najnowsze :) oraz kilka panien młodych w mojej biżuterii:)
dla wszystkich początkujących polecam bransoletki wykonane z kulek filcowych
Patrycja90
26-09-2014, 17:42
A to praktyczne?
talavera
10-02-2015, 18:33
Kasandra, Twoja biżuteria jest cudna! Chciałabym być taka zdolna :wstydek:
akaKowalska
01-02-2016, 20:37
Witam, to tez się pochwalę moją biżuterią. Właściwie robię biżu od 2007, a większość robie w technice wire-wrapping. Większośc ze zdjęć to biżuteria z miedzi z naturalnymi kamieniami, typu agat, masa perłowa, perełki słodkowodne. Lubię też kryształki Swarowskiego (również na paznokciach:))
kolorowa220
30-05-2016, 15:36
Wow! Ta wasza biżuteria robi na mnie wrażenie! Sama niestety nie mam cierpliwości do takich prac, ale bardzo lubię je nosić. I jak tylko mam okazję kupuję sobie takie małe cudeńka. Tylko największy problem jest w tym, ze niektóre materiały mnie uczulają, więc też nie wszystko mogę nosić chociaż bardzo bym chciała. Dziewczyny, jak wy robicie takie piękne ozdoby? Też bym chciała się nauczyć, ale nie wiem czy to moja bajka i może zwyczajnie nie mam takich zdolności :P
jasmina29
30-11-2016, 16:50
Ja też robię dla siebie biżuterię sama, a koraliki Toho (http://kolorowekoraliki.pl/6-koraliki-szklane) kupuję poprzez sklep internetowy. Mają tam śliczne koraliki w różnych kolorach, wielkościach i kształtach. Najbardziej lubię robić nowe bransoletki, które zawsze noszę albo potem daję znajomym.
akacja66
14-12-2016, 16:57
Taka wykonana samemu jest najlepsza. Mi się podoba :)
Bardzo lubię biżuterię, a biżuteria hand made (https://www.kuferart.pl/bizuteria-artystyczna,5.html)
jest moją ulubioną, jest po prostu inna. Zawsze znajdę coś wyjątkowego. Zawsze też wybieram taką biżuterię na prezenty i wszyscy są zachwyceni. Wcale się nie dziwię, bo w sklepach teraz wszędzie to samo. Sklepy jubilerskie mają ten sam asortyment już nie mówię o sieciówkach typu Apart. Ja wolę być oryginalna :)
Fajna ta biżuteria chociaż widze,że skupiacie się tutaj raczej na tańszych materiałach. Ze swoejj strony proponowałabym zastanowić się nad biżuterią robioną ze srebra i z kamieni szlachetnych. Materiały takie są droższe, ale:
porządniejsze
możecie drożej je sprzedać
poza tym biżuteria wykonana z naturalnych metali na długo będzie zachowywała pierwotny wygląd (nie czernieje tak jak wykle metale)
Są sklepy, w których można kupić kamienie szlachetne :)
Opale szlachetne, opal - sklep - Arlekin - Biżuteria z Duszą (http://sklep.arlekin.design/17-opale-szlachetne)
Dlatego ja kupuję biżuterię w małych pracowniach niż np. sieciówkach. Ręcznie robione, autorskie projekty są indywidualne i mamy pewność, że wyróżnimy się na tle innych ;) Zakochałam się w bransoletkach kulkowych marki Kulka Bransoletki - bransoletki z kamieni, bransoletki ze sznurka - Olivia Kupis Kulka - producent rcznie zdobionych bransoletek z kamieni (http://www.kulkabransoletki.pl/) , które wykonane są z kamieni naturalnych typu jaspis, jadeit, agat, labradoryt, lazuryt, obsydian, rodonit, hematyt, onyks, kwarc, amazonit, kryształ górski, cytryn, anhydryt. Przepiękna, ręczna robota, do tego nowoczesne projekty. Polecam każdej Pani sprawdzić!
Też uwielbiam biżuterię robioną własnoręcznie! Szkoda, że nie mam talentu do tego i sama nie potrafię nic stworzyć :( Mimo tego mam naprawdę sporą kolekcję ręcznie robionej biżuterii, którą zamawiam sobie z https://artyferia.pl/katalog/na-okazje-prezenty . Mają bardzo dużo pięknych naszyjników, które są moją największą miłością :D
Mi osobiście bardzo spodobała się w ostatnim czasie biżuteria od Lavivre- tutaj możesz sobie obejrzeć jakie mają w ofercie ciekawe modele. Generalnie lubię nieszablonowe i niestandardowe dodatki a tam ciągle pojawia się coś nowego i ciekawego. Szczególnie zadowolona jestem z zamówionych tam charmsów. W sklepie mozna kupić charmsy, które idealnie pasują do bransoletki typu pandora, a są o wiele tańsze od tych oryginalnych.
Co do sklepu to polecam ! Zamawiałam już w nim bardzo wiele razy i zawsze byłam zadowolona. Szybka dostawa i wszystko było w najlepszym porządku.
świetne naprawdzę dziewczyny świetna biżuteria. Ja takiego talentu nie mam, no ale cóż. Staram się kupować różne naszyjniki męskie (https://www.blingart.pl/kategoria/naszyjniki-meskie) czy dla siebie. Czy branosetki.
Lubię taką biżuterię
___
Ślub na Śląsku (http://fotograf-slubny-katowice.pl/)
Jak planujesz otworzyć sklep internetowy z własną biżuterią to na pewno będziesz też potrzebować kogoś do obsługi płatności online w twoim sklepie. Tutaj https://bluemedia.pl/oferta/platnosci/platnosci-online masz taką firmę, mają dobre stawki i bezpieczne niezawodne płatności, będziesz zadowolona.
Kiedyś próbowalam , potem jednak przestalam. Okazało się, ze kupowanie tych wzystkich półproduktów tanie nie jest i dodatkowo zajmuje to sporo czasu. Tak wiec bardziej opłaciło sie kupić biżuterię w sklepie.
Poza tym od jakiegoś czasu preferuję biżuterię złotą i srebrną. Ktora posłuży mi o wiele dłużej:
https://www.marko.pl/bransoletki-zlote
Niezłe promocje mają obecnie w sklepie Marko :) Na co dzień piękne są takie delikatne celebrytki:
https://www.marko.pl/environment/cache/images/300_300_productGfx_5ee7b804babbef390504b238357c206 2.jpg
Kiedyś była moda na robienie własnej biżuterii, ale mam wrażenie, że już minęła.
Przy zakupie biżuterii online, porównuj nie tylko ceny, ale i szczegółowe parametry. złote łańcuszki damskie (https://jubilerprestiz.pl/produkty/bizuteria/lancuszki/lancuszki-damskie,2,13817) różnią się długością, splotem i grubością. Warto też sprawdzić, czy sklep oferuje darmową dostawę i możliwość zwrotu, jeśli produkt nie spełni oczekiwań.