Zobacz pełną wersję : hybryda / żel / lakier - zmieniający kolor - celowo:)
Prze bajera kolor strasznie mi się podoba limonka i cytrynka daj znać jak się trzymają etc :D
Kaka80 a jak pracujesz tymi zelami jak normalnymi??tzn baza kolor budowa?
Chocolata
21-08-2012, 20:24
http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/2162-zel-zmieniajacy-kolor-celowo-10.html#post348827
Elizabeth76
21-08-2012, 20:34
czy ma juz ktos te zele????? w pędzelku,dwukolorowe:)
Żel dwukolorowy EFExclusive SHADE Color Gel 15ml - nr 4 | efexclusive.com (http://www.efexclusive.com/pl/sklep,p=17084,%C5%BBel-dwukolorowy-EFExclusive-SHADE-Color-Gel-15ml---nr-4)
jak sie sprawują,bo wyglądają zachęcająco :D
dokładnie wedle życzenia #4 :D
http://pliki.wzorki.info/images/jneSm.jpg
przeniesione/na przyszłośc prosze o wstawianie zdjęć w odpowiednim temacie!!!!
Hybryda zmieniająca kolor z allepaznokcie kolor nr.11 j.zielony-turkus.
Zauważyłam, że ten kolor jest najmniej czuły na zmiany temperatury. Musi być naprawdę upał żeby kolor stał się turkusowy ;)
Chocolata (http://forum.wzorki.info/members/2303-chocolata.html) w jakiej cenie są kameleony Indygo?
Elizabeth76
21-08-2012, 20:59
jumpi a jak te hybrydy zmieniajace kolor alle ..... jak konsystencja ,jak krycie i wytrzymałosc ??
jumpi a jak te hybrydy zmieniajace kolor alle ..... jak konsystencja ,jak krycie i wytrzymałosc ??
konsystencja fajna, można nakładać na wszystkie pazurki na raz, na tych pazurkach są 3 warstwy, moim zdaniem on jest nie 100% kryjący (inne z alle również), ale smug nie zostawia. Noszę go na stopach ponad tydzień na bazie bluesky i na razie wszystko ok.na rękach jeszcze nie testowałam ;)
Chocolata
21-08-2012, 21:43
Hybryda zmieniająca kolor z allepaznokcie kolor nr.11 j.zielony-turkus.
Zauważyłam, że ten kolor jest najmniej czuły na zmiany temperatury. Musi być naprawdę upał żeby kolor stał się turkusowy ;)
Chocolata (http://forum.wzorki.info/members/2303-chocolata.html) w jakiej cenie są kameleony Indygo?
33 zł /szt. Bardzo podoba mi się ten twój kolorek, chociaz konsystencja mojego lakierozelu grafit/bialy z Alle mi nie odpowiada:-/
Niestety żywotnośc kazdego żelu na stopach jest o wiele wieksza od tego na rączkach - i jest niemiarodajny:(
---------- Dodano o godzinie 21:43 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:36 ----------
Kameleon namber 02:)
http://i1091.photobucket.com/albums/i384/Szokolada/DSC07311.jpghttp://i1091.photobucket.com/albums/i384/Szokolada/DSC07309.jpg
W pudełeczku wygląda tak jak na zimno:)
Kaka80 a jak pracujesz tymi zelami jak normalnymi??tzn baza kolor budowa?
jesli chodzi o te z EF shade to nie kochana nie buduje bo to hybryda-primer,baza,kolor,nablyszczacz,no chyba ze nakladasz na juz zbudowany paznokiec np.zelem twardym to wtedy na to kolor hybryd.i nablyszczacz ;) a jesli ci chodzi o te twarde zele ja przewaznie na baze klade kolor a potem buduje ale dziewczyny robia tez,ze kladą na juz zbudowany ;)
Ja zakupiłam w alle lakierki zmieniające kolor, straasznie marne krycie, a ten z drobinkami jest do pupki
żółty jeszcze ok, ale ten jasny turkus ... chyba z 5 warstw cienkich mam
prezentują się tak
na zimno ciemne kolorki
ohhh Plusia jak dobrze ze dzis ich nie kupilam tylko patrzylam na nie i sie zastanawialam. Dobrze wiedziec ze sa do pupcii :D
zlotko87
24-08-2012, 18:44
Ja też je chciałam kupić... ciekawe jak ich żeliki termiczne??
zele sa fajne z alle, jak bede miala zdjecia to wstawie ( teraz leze w szpitalu i nie mam jak ;( )
Oj Drapi wracaj do nas szybko - dużo zdrówka.
A tutaj cherry to yellow, chyba stanie się moim ulubieńcem :D
58516 58517
zdrowiej Drapi ,zdrowiej :)
Sami ,ten cherry jest po prostu piekny ,yellow juz mniej sie mi podoba ,ale poswiecila bym sie ,bo cherry :love:
Jak się rozgrzeje całkowicie to jest piękny żółty odcień w stylu farbki poly 074 :)
A pomiędzy cała gama ciekawych odcieni - uwielbiam go :D
katerina15
26-08-2012, 20:16
Oj Plusiu :( szkoda że Ci się tak trafiło. Ja dzięki uprzejmości naszej Souki :kwiatek: mam lakierki z firmy editt. Bardzo ładnie kryją. Jedyne co to uważam ze słabo zmieniają kolory. Twój żółto-pomarańczowy jest duzo ładniejszy od mojego
Samaron on jest przepiękny :love:
A ja chyba zaryzykuje i wezmę sobie ten ruby to green :P
zlotko87
26-08-2012, 23:09
łoooooo Sami ale piękne kolorki!! chcem takie :D
xsunnyolciax
27-08-2012, 08:37
Plusiu, szkoda że takie badziewie Ci się trafiło, ale dzięki za opinię ;)
Sami, bardzo ładnie się cieniuje, super kolor ! :D
luska102
28-08-2012, 12:19
kilka moich
ja Wam dodaje zdjecie zmieniajacego kolor z impresionails soak off. srednio sie go naklada ale efekt jest fajny :)
troszke z odrostem, ale dobrze ze zrobilam zdjecie bo pozniej je zdjelam :skacze:
minimouse
28-08-2012, 19:11
ja mam bardzo podobny do tego co ma sami z indigo mój ma dodatkowo drobinki :)
Zuuzaneczka
28-08-2012, 21:41
A to mój pierwszy raz z żelami Indigo, które dziś dostałam. Akurat miałam klientkę lubiącą takie nowinki więc od razu spróbowałam na wzorniku i pokazałam jej jak to działa. Normalnie myślałam, że się posika z wrażenia :leze:
Najpierw zimna, potem ciepła woda :)
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
natalia268
29-08-2012, 10:13
Zuza a nie na odwrót z tą wodą ? :)
PS Mam pytanie co do hybryd termo. Czy spokojnie mogę traktować ją jako twardy żel i dać na szkielet, później zbudować clearem i nabłyszczacz zwykły ?
raczej najpierw bym zbudowała i na to kolor i nabłyszczacz :)
natalia268
29-08-2012, 11:32
ale masz na myśli ze na kolor jeszcze cienka warstwa clear - zmatowić - nabłyszczacz ? czy jak ? Bo nie chce tego traktować jako hybrydy. A jak dam zwykły nabłyszczacz to bedzie pękał
Chocolata
29-08-2012, 11:52
Natalia te zele duo color sa zazwyczaj soak-of wiec chyba jak zalejesz je twardym żelem to i tak popęka. Najlepiej je tylko nablyszczyć i to miękkim żelem ( np topem hybrydowym) Na zbudowanym pazurku trzyma sie jak beton
PS Mam pytanie co do hybryd termo. Czy spokojnie mogę traktować ją jako twardy żel i dać na szkielet, później zbudować clearem i nabłyszczacz zwykły ?
Któraś z dziewczyn robiła mixy z akrylami (Iraa?) ja kiedyś miałam niezbyt dobre doświadczenia - na zbudowanym akrylu sołki mi odłaziły (z tym, że to był frencz nieodmaczalnymi sołkami z dr ;)), ale pamiętam że któraś "zatapiała" głębiej, musisz przejrzeć posty.
Poza tym, możesz przecież użyć samego topu hybrydowego zamiast twardego, a podstawę zrobić jak przy twardych.
dokładnie tak jak dziewczyny tu piszą
miękki nabłyszczacz na kolor i będzie ok
Zuuzaneczka
29-08-2012, 21:24
Zuza a nie na odwrót z tą wodą ? :)
Haha oczywiście kochana, że na odwrót, już zmieniam, co za głąb ze mnie :D:torba:
zołzella
29-08-2012, 22:00
a ja dałam ten żel jak kolor zwykły pod warstwe budująca i jest ok:) dam znac jak sie ma po 3-4 tygodniach ale póki co ma sie dobrze juz ponad tydzien
malutkaistotkaa
30-08-2012, 08:38
właśnie ja tez mam pytanie dotyczące nakładania.
czy najpierw budujemy clerem pazurka i później jedna warswte czy 2 zelu duo i nablyszczacz?
czy duo ,budujacy zel opracowac i nablyszczac bo z filmiku widzialam ze nakladala tylko 1 duo i koniec...
Chocolata
30-08-2012, 09:21
Wszystko zależy od krycia żelu. Są takie, którym wystarczy jedna warstwa i takie gdzie 3 to za mało. Na wyczucie musicie, pamiętając, że w czasie nakładania żel staje się b. jasny i trudniej uchwycić kontury przy skórkach.
Osobiście robiłam tylko na zbudowany już pazurek i tylko nabłyszczałam topem hybrydowym.
pisalam w innym temacie,o hybrydach EF-cytuje......co do innych hybryd tak samo stosuje....
"jesli chodzi o te z EF shade to nie kochana nie buduje bo to hybryda-primer,baza,kolor,nablyszczacz,no chyba ze nakladasz na juz zbudowany paznokiec np.zelem twardym to wtedy na to kolor hybryd.i nablyszczacz hybryd.;)" i tyle...nie pokrywamy hybryd zelem twardym czy "twardym "nablyszczaczem;)
DiamondShine
30-08-2012, 09:42
ja wam przedstawiam hybryde zmieniajaca kolor z eclair ;)
luska102
30-08-2012, 09:57
malutkaistotkaa- ja juz od pol roku przetestowalam i najpierw buduje pazurka potem kolkor jednan lub dwie warstwy(zalezy jak kryje) i bez przemywania i bez matowienia nablyszczam topem hybrydowym.trzyma jak beton. potem jak kobiety przychodza na uzupelnienie to nie ma potrzeby zdzierac calej warstwy budujacej by dostac sie do koloru by go usunac.
natalia268
30-08-2012, 10:14
kurcze ja nie mogę sobie przypomniec jak robiłam pazurki z żelem zmieniającym kolor..
Pierwsze to pamietam, że robiłam na Modenie i wszystko odlazło pieknie na drugi dzien :huh:
Drugie robilam na innym żelu i bylo ok, z tym, że nie pamiętam czy na kolor dawałam w końcu clear czy nie.. nie wiem co lekko matowilam, by coś nabazgrolić
malutkaistotkaa
31-08-2012, 08:23
kupilam wczoraj zelik z alle duo nr 15 fiolet w roz ...
niestety nie iwem dlaczego jakos slabo zmienia kolor..:( prawie nei widac roznicy ...
Chocolata
31-08-2012, 08:42
Istotka, a patrzyłaś pod zimną i gorącą wodą? One zazwyczaj reagują na gwałtowną zmianę temperatury. Na dłoniach zazwyczaj wtedy jak na dworze jest ok 19-20 st. Bo jak jest ciepło na dworze to będą ciągle jasne. Ew. wymieszaj dobrze żel bo może osiadł pigment na dnie.
katerina15
31-08-2012, 09:45
dokladnie tak jak czekoladka mówi :) najlepiej włóż do zamrażarki pazurek/tips żeby zobaczyć różnice. I od razu nałóż na dwie-trzy warstwy żelu, bo przy jednej tez to inaczej wygląda. No chyba ze wybrałaś właśnie taki odcień żelu gdzie różnica jest minimalna
natalia268
31-08-2012, 11:02
ja kupiłam INS na próbę..
Masakra... wybrałam nr 1
58725
źr.: CK*LAKIER ŻELOWY TERMO LAKIERY TERMICZNE HYBRYDOWY (2572827155) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/ck-lakier-zelowy-termo-lakiery-termiczne-hybrydowy-i2572827155.html)
Byłam świadoma ze różnica będzie minimalna, ale nie ma jej wcale ! jest to zwykły róż neon, a na dodatek bez brokatu, w przeciwieństwie do tego co tam pokazali... Plus taki,że jest gęsta, dobrze się nakłada, nie rozlewa się i nie szczypie mnie tak jak inne hybrydy (tak, własnie, jest jakaś substancje, że szczypią mnie jak cholera:]) więc.. skoro nie szczypią, nie są do końca prawdziwymi hybrydami ^_^ co raczej wiadomo bo nie schodzą acetonem ;)
guska007
01-09-2012, 15:59
ja kupiłam INS na próbę..
Masakra... wybrałam nr 1
58725
źr.: CK*LAKIER ŻELOWY TERMO LAKIERY TERMICZNE HYBRYDOWY (2572827155) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/ck-lakier-zelowy-termo-lakiery-termiczne-hybrydowy-i2572827155.html)
Byłam świadoma ze różnica będzie minimalna, ale nie ma jej wcale ! jest to zwykły róż neon, a na dodatek bez brokatu, w przeciwieństwie do tego co tam pokazali... Plus taki,że jest gęsta, dobrze się nakłada, nie rozlewa się i nie szczypie mnie tak jak inne hybrydy (tak, własnie, jest jakaś substancje, że szczypią mnie jak cholera:]) więc.. skoro nie szczypią, nie są do końca prawdziwymi hybrydami ^_^ co raczej wiadomo bo nie schodzą acetonem ;)
A ja właśnie wczoraj kupilam na allepazokcie.pl numer 12 z niebieskim i turkusem i 20 brąz w bordo. Ten drugi już sprawdziłam i super się zmienia. Mają też zwykłe lakiery do paznokci po 10zł zmieniając kolor i wypróbowałam na sobie ciemnoszary -biały, zmienia się co chwilkę :) Tylko nauczka na przyszłość nie mogę nakładać na te żele nabłyszczacza z modeny, tylko gloss do hybryd wtedy się świecą i nic się z nimi nie robi dziwnego :)
ajda***pazurki
01-09-2012, 22:42
guska a możesz wstawić fotki tych żelików i lakieru bo ja kupiłam różowo biały i jest fajny wstawie foty w niedziele, a chce też inne kolorki :D
Chocolata
01-09-2012, 22:52
Ajda wystarczy cofnąć się kilka stron wstecz - tam wklejałyśmy kilka kolorów Alle :)lakiery też.
guska007
02-09-2012, 00:21
guska a możesz wstawić fotki tych żelików i lakieru bo ja kupiłam różowo biały i jest fajny wstawie foty w niedziele, a chce też inne kolorki :D
Z tej palety natali 268 powyżej robiłam numer 20 ze zdjęcia, a jutro wkleję ci zwykły lakier ten szary. Turkusu z niebieakim i pomarańczy z zółtym jeszcze nie próbowałam, ale o tym który robiłam widzę że paleta oddaje rzeczywisty kolor więc sugeruj się paletą :)
CzekoladQa
02-09-2012, 13:50
Bardzo fajnie się prezentuje ten różowo brązowy, cenowo zaskoczenie, chyba się skuszę na niego na jesień będzie chyba idealny? Na ciepło tak jak teraz jest różowy tak ?
Pozdrawiam.
ajda***pazurki
02-09-2012, 22:29
moje różowo białe alle. ogólnie to fajna zabawa że zmieniają kolorki:D
guska007
02-09-2012, 23:05
Podoba mi się ten róż :) CzekoladQa on bardziej w malinowy wpada niż w róż
malutkaistotkaa
03-09-2012, 08:13
dziewcyzny nalozylam 3warstwy zelu ale i tak nie byl tak ciemny jak w pojemniczku moze dlatego srednio zmienia kolor...
albo taki to kolor z fioletu na roz...
kupie inny tylko teraz musze wiedziec ktory bankowo zmienia i ladnie widac:P
natalia268
03-09-2012, 15:29
ja to nie mogę dobrać do swoich upodobań, bo zieleni, fioletu, niebieskich, turkusów, białych, brązowych, mlecznych nie lubię :D
Natalia żółto-pomarańczowy Ci jeszcze został :D
I ten cherry/yellow co ja mam :)
oraz zawsze przecież możesz z czymś pomieszać? ;)
natalia268
03-09-2012, 17:00
żółto pomaranczowy mam :D
Twój Samcia będę mieć :D
mieszać będę jutro hahahahah :D zdam relacje
kupilam wczoraj zelik z alle duo nr 15 fiolet w roz ...
niestety nie iwem dlaczego jakos slabo zmienia kolor..:( prawie nei widac roznicy ...
ja chyba mam też ten kolor, ale próbowałam go tylko na wzorniku, faktycznie słaba jest różnica, ale muszę powiedzieć, że te z alle wolniej zmieniają te kolorki, musi być naprawdę bardzo ciepło by się zmnienił. Najbardziej widać zmianę koloru przy kolorach kontrastowych...
natalia268
04-09-2012, 11:40
POLECAM MIESZAĆ :cwaniak2: !! z moich mieszanin mam swoje 2 faworyty :love:
Zaraz wstawię zdjęcia, tylko coś kiepsko wychodzą :(
Natalia dawaj dawaj :D :D jestem ciekawa
natalia268
04-09-2012, 11:52
jutro wstawię bo dziś już nie zdąże :( :*
edit. zmiana planów. WSTAWIAM :)
na początek moje faworyty, które na 100% będą u mnie na łapkach (efekty oczywiście pokażę:])
58870 58871
i inne:
58872 58873 58874
aparat odmówił posłuszeństwa, na żywo o wiele lepiej kolory wyglądają i różnią się od siebie.
Ostatnia fotka - mieszany Impressio z czerwonym z alle
Kolorki zmieniają się w sekundę :)
Fajowe Natalia! Dobry pomysł z tym mieszaniem :)
Chocolata
04-09-2012, 13:27
Natalia a mieszasz w pudełeczku czy na pazurku? Świetne efekty!
natalia268
04-09-2012, 14:13
mieszałam na kartce ;P troszkę wykałaczką jednego kolorku i trochę drugiego. Trochę mało profesjonalnie, ale główny zamysł był taki, by zobaczyć czy w ogole zadziała i wyjdą jakieś ładne kolorki ;)
A tak to myślę, że dobrym rozwiązaniem jest pomieszanie koloru w opakowaniu na ozdoby ;)
PS co do ostaniej fotki to teraz jestem na innym kompie i zauważyłam, że nie widać różnicy w kolorze, wiec zależy od komputera, bo na moim w domku była różnica ;)
Chocolata
04-09-2012, 14:22
Myślę, że do hybryd i żeli soak trzeba pojemniczków z termosikiem, bo w ozdobnym się utwardzą. Ja tak mieszam hybrydy.
Napisz jeszcze proszę czy łączysz je tylko z soakami, czy też z twardymi żelami?
natalia268
04-09-2012, 14:56
a no to nie wiem...
wszystkie mieszałam z żelami twardymi. Jak z wytrzymałością na paznokciu to nie powiem.
dizzzy_girl
04-09-2012, 22:50
Rewelacyjne efekty z tego mieszania :) ciekawe jak z trwałością będzie :)
natalia268
05-09-2012, 16:20
jakby ktoś chciał mieszać to od razu mówię że tego zmieniającego kolor trzeba dać z 30%, a zwykłej kolorówki z 70%. Nie może być pół na pół, bo bedzie i tak kolor pierwotny !
nie wytrzymałam i musiałam sobie zmienić pazurki :D
dałam żel (twardy), mieszanka kolorowo wybuchowa, cienka warstwa żelu (twardego) i nabłyszczacz zwykły. Jak z wytrzymałością, będę dawała znać.
Coś aparat nie chciał mi złapać kolorku na zimno na obu dłoniach, ale w przybliżeniu widać :)
Nie jest to tak wielka zmiana kolorów jak np. zółty na pomarańczowy ale mi się podoba ;)
58908 58909 58910
Przepraszam za mokre pazurki, ale chciałam Wam jak najlepiej pokazać, a kolorki się zmieniały w mig ;)
EDYCJA !!
Pazurki wytrzymały prawie 2 tyg. - prawie, bo zmieniłam.
Dodam jeszcze, że pomimo mieszanki soak z twardymmpazurki są twarde. Piłować trzeba jak normalne twarde żele.
zakupiłam w alle 09. Żel termo termiczny 5ml. - Allepaznokcie Hurtownia Kosmetyczna (http://www.allepaznokcie.pl/12492-09-zel-termo-termiczny-5ml.html)
ma malutkie opalizujace drobinki, ale musialam dac 3 warstwy. nie chcial mi pokryc. nastepnym razem zrobie podklad z coverka.
Chocolata
10-09-2012, 23:24
Mam ten sam ale z serii 'hybryd" w pędzelku - pisałam ze się kiepsko naklada.. ja dalam 4 warstwy przez co pazurek zrobil się kulfonowaty..
robiłam na akrylu. Efekt kolorystyczny super ale to krycie.. szkoda:(
edytakon
11-09-2012, 10:03
A ja wlasnie wczoraj wykonczylam pierwszy zelik termiczny z dobrej rady.
Wykonałam nim TYLKO 6 aplikacji ( z cego 1 na 1 dloni) - bo zawsze nosze dwie rozne. Krycie średnie, 2 warstwy... Jednak Impressio duzo lepsze.
Teraz czekam na kameleona z Indigo i sie doczekac juz nie mogę :):)
natalia268
11-09-2012, 12:56
o matko, strasznie malutko !
PS te co wyżej wstawiałam nadal sie trzymają na moich pazurkach ;)
Chocolata
11-09-2012, 13:00
Pobawiłam się jak natalia w mieszanie żeli różnych maści
Wyszedł ciemny morski przechodzący w niebieski - też dość ciemny, z drobinkami.
Bazą była hybryda PB nr 16 i żel twardy clear z drobinkami. Do nich dodałam żółty EF duo z serii smooth i ciut kameleona 04 Indigo :-x
http://i1091.photobucket.com/albums/i384/Szokolada/DSC07531.jpghttp://i1091.photobucket.com/albums/i384/Szokolada/DSC07529.jpghttp://i1091.photobucket.com/albums/i384/Szokolada/DSC07528.jpghttp://i1091.photobucket.com/albums/i384/Szokolada/DSC07527.jpg
natalia268
11-09-2012, 14:29
o fajnie wyszło ! tylko drobinek nie widać. W realu są czy się utopiły gdzieś ? ;P
edytakon
11-09-2012, 15:14
Ale fajne efekty z mieszania Wam wyszly. Moje kobiety nie chcą sprobować nawet zielonego w błękit macie jakis pomysł z czym go wymieszać, zeby powstał ciekawszy efekt?
No Natalia naprawdę się zawiodłam. Opakowanie śliczne z termosikiem, ale zawartość.. hmmm mało wydajna :( a szkoda.
Swoja droga jak to sie dzieje ze żele zmieniają kolor ?:) hehe
natalia268
11-09-2012, 15:34
Trzeba zawołać chemika :D Samcia, wypowiedz się, co tam w składzie jest takiego magicznego ? :skacze:
Edyta próbuj mieszać ze wszystkim, naprawdę cięzko określić co to wyjdzie z połączenia kolorów ;)
Ja musze jeszcze spróbować połączyć swój termo z niebieskim...
edytakon
11-09-2012, 15:39
własnie wczoraj zrobiłam 3 nowe hybrydki ale o tych to nie pomysalałam zeby mieszać :)
ale przynajmniej proporcje juz znam :) to moze pokombinuje :) bo ten jeden kolor lezy .. az szkoda nie lubię kiedy tak cos się marnuje :)
katerina15
11-09-2012, 15:45
Ja też się pobawiłam :)
żółto-pomarańczowy z niebieski-turkus :)
59126 59127
natalia268
11-09-2012, 17:12
z jakim dokładnie mieszałaś ? :) śliczny zielony :love:
katerina15
11-09-2012, 17:18
dokładnie z tym :
Hurtownia artykułów do paznokci - akryle, ozdoby, pędzle, pilniki, tipsy, żele uv i akcesoria - MJ Paznokcie, Elbląg (http://mjpaznokcie.pl/KOSMETYKA_D%C5%81ONI_I_PAZNOKCI,METODA_ZELOWA,TERM OZELE/1443-TERMOZEL_NR_8_NIEBIESKI_TURKUS_5ML) :)
na pazurkach ten turkus wygląda tak:
http://forum.wzorki.info/members/10821-albums1126-picture27245.html a granat zgadza się ze zdjęciem :)
żółto-pomarańczowy tez mam z tej strony ;)
ja rozjaśniłam bielą swój 20. Żel termo termiczny 5ml. - Allepaznokcie Hurtownia Kosmetyczna (http://www.allepaznokcie.pl/12619-20-zel-termo-termiczny-5ml.html)
katerina15
13-09-2012, 19:22
A ja zakupiłam sobie kolejny ^^ Jestem z niego bardzo zadowolona:) Szybko reaguje na zmianę temperatury :)
koral - brąz
5928859289
Swoja droga jak to sie dzieje ze żele zmieniają kolor ?:) hehe
Trzeba zawołać chemika :D Samcia, wypowiedz się, co tam w składzie jest takiego magicznego ? :skacze:
Magicznego nic, sama chemia ;)
Najprościej mówiąc są to m.in. barwniki - pigmenty termochromiczne, o budowie ciekłego kryształu, czyli substancji na poziomie atomowym strukturalnej cieczy - chaosu nieuporządkowania cząstek, oraz krystalicznej - najwyższego stopnia uporządkowania atomowego - jak w diamencie, gdzie każdy atom ma swoje ściśle określone miejsce oraz wszystkie stany pomiędzy tymi skrajnymi.
I teraz np w "fazie ciekłej" taki barwnik składa się z atomów "stojących przodem" i jest powiedzmy biały, a pod wpływem temperatury następuje przemieszczanie się cząstek, zaczynają się one ustawiać, systematyzować, np "stają bokiem", a ich bok wygląda inaczej niż przód i inaczej odbija / pochłania światło, wtedy ludzkie oko widzi ten bok jako czarny, albo różowy.
O matko wyszłam kompletnie z wprawy tłumaczenia czegokolwiek z chemii ... :haha:
Paniały coś ? :leze:
natalia268
13-09-2012, 20:36
aaaaa no to teraz wszystko jasne :haha: Z takim wyjaśnieniem same stworzymy termo żele ! :leze:
PS mały spamik... poszukałam....i mam kilka rzeczy ciekawych :]
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
EDYCJA :
Wstawiam Shade nr 1
tam można się dopatrzeć drobinek, ale to aparat oszukał. Normalne czyste kolorki.
Na wzorniku dwie warstwy.
http://pliki.wzorki.info/images/IbTA6.jpg
szczerze powiedziawszy, na paznokciu ten różowy wygląda średnio... na fotce wygląda to inaczej, mówię jak jest na żywo. Jak bym mogła wybrać jeszcze raz to wybrałabym inny kolor ;)
katerina15
01-10-2012, 15:51
Natalia, ale na zimno bardzo mi się podoba:) śliczna czerwień:)
Ruby to sky z impressio
60124
allepaznockie hybryda termo kolor 16 (http://www.allepaznokcie.pl/12596--16-lakier-zelowy-hybrydowy-termo-termiczny-uv-6ml-.html)
60141
nakreciłam też filmik jak się zmienia ale musze przesiąść się na lepszy komp żeby zmontować więc będzie z czasem... :D
trwałość ciężko mi ocenić bo mojej znajomej jeden zlazł mimo bazy i topu z harmony po 6 dniach ale ona ma zdolności do niszczenia/skubania pazurów... :/:
edytakon
02-10-2012, 11:03
Sami Ty se jaja robisz hehe :)
Natalia oj mialam podobny odcien z tego inailsa, i tez go nie polubilam niestety (dobrze ze nie byl wydajny) :)
Chocolata
05-10-2012, 19:07
Thermożele Elegance Granat w niebieski i Ciemna czerwień w jasną czerwień
Na zimno i potem ocieplanie
http://i1091.photobucket.com/albums/i384/Szokolada/DSC07906.jpghttp://i1091.photobucket.com/albums/i384/Szokolada/DSC07905.jpghttp://i1091.photobucket.com/albums/i384/Szokolada/DSC07903.jpghttp://i1091.photobucket.com/albums/i384/Szokolada/DSC07901.jpghttp://i1091.photobucket.com/albums/i384/Szokolada/DSC07900.jpg
Żele są bardzo gęste ale kolorki super!
Od lewej:
Impressio Nails Jeans to Gray
Impressio Nails Purple to Pink
Impressio Nails Blue to Violet
allepaznockie hybryda termo kolor 16 (http://www.allepaznokcie.pl/12596--16-lakier-zelowy-hybrydowy-termo-termiczny-uv-6ml-.html)
60473
z góry ciepło z dołu zimno....
Ode mnie lakier, znowu alle paznokcie nr 20. Róż- fiolet
Fajerwerków z kryciem nie ma, ale fajnie zmienia kolor, widac różnicę i kolory bardzo fajne
Cena ok 5 zeta mała buteleczka, for fun dla siebie można kupić :P dla klientek nie polecam :)
natalia268
12-10-2012, 11:27
ja wstawiam lepsze fotki w świetle dziennym Shade #1
strasznie fajne udało mi się uchwycić momenty :)
http://pliki.wzorki.info/images/jbWR4.jpg
natalia268 super jest ten kolor :) i momenty przechodzenia uchwycone fantastycznie :)
mania818
12-10-2012, 13:54
Moja stylizacja żelem Shade
malinowa
12-10-2012, 19:13
mania818 (http://forum.wzorki.info/members/15290-mania818.html) śliczny ten kolorek i pięknie się zmienia, a mogłabyś napisać jakiej farbki złotej użyłaś na tych paznokciach?
mania818
12-10-2012, 21:50
mania818 (http://forum.wzorki.info/members/15290-mania818.html) śliczny ten kolorek i pięknie się zmienia, a mogłabyś napisać jakiej farbki złotej użyłaś na tych paznokciach?
dziękuję , to farbka Polycolor nr 144 Pale gold :D
Karola84
17-10-2012, 17:45
moje syrki impressionails amethyst to turquoise i plum to milk
Karola cuuudo muszę naumieć się takich ślicznych kwiatuchów :D
Karola ale magicznie wyglądają :o
natalianikola
18-10-2012, 15:58
Karola śliczne kolorki i wykonanie
lonia1990
19-10-2012, 08:52
A to moje stylizacje ;) Wykonane żelami INDIGO ;) Kameleony;)
Chocolata
19-10-2012, 13:58
Z rozpędu wrzuciłam je do Hybryd a to Thermożel - Elegance Dark Red to Red ( na zimno przecudny Burgund)
610626106361064
MagdaM_91
21-10-2012, 20:12
Prześliczne te kolory i jakie cuda tworza te żele :) Trzeba będzie wypróbować. ;)
Najbardziej jednak urzekł mnie kolor który dodała natalia268 :) Cudowne :)
W sumie - sama nie wiem czy kolorek mnie tak urzekł czy to jak ślicznie wyglądają te fotki :) hehe :P
Możecie mnie zlinczować, ale mnie się te żele w ogóle nie podobają. Kiedy jest efekt ombre to jest ok. Ale jak zaczynają zmieniać kolory w ciapki i tworzą się plamki to drażni mnie to nieziemsko
Chocolata
24-10-2012, 20:57
Nikt tu nikogo za poglądy nie będzie linczował;) Najważniejsze to to czy podoba się naszym klientkom a z tego co widać to i owszem:)
Elegance - Dark Blue to Blue
6121461215
6121661217
lonia1990
25-10-2012, 10:10
Możecie mnie zlinczować, ale mnie się te żele w ogóle nie podobają. Kiedy jest efekt ombre to jest ok. Ale jak zaczynają zmieniać kolory w ciapki i tworzą się plamki to drażni mnie to nieziemsko
Ja używam żeli z INDIGO i tak się nie dzieje.. Albo są takie cieniowane w stylu "ombre" albo jednokolorowe jasne lub ciemne :)
natalia268
25-10-2012, 10:19
takie plamki są przez pół sekundy, jak i nie krócej - w przypadku gdy moczymy ręce, albo mamy zimne i suszymy.
Nikt tu nikogo za poglądy nie będzie linczował;) Najważniejsze to to czy podoba się naszym klientkom a z tego co widać to i owszem:)
Nie wnikam w to, co się klientkom podoba :P Nie cierpię frencha, ale robię go dziesiątki w miesiącu. Grunt, że nie ja go noszę :D Każdy ma swój gust i może robi z pazurami co tylko zechce :) Gdybym chciała robi klientkom tylko to co mi się podoba, to robiłabym tylko hybrydy i czasem brokat (który podoba mi się u innych, a nie u siebie)
Ja używam żeli z INDIGO i tak się nie dzieje.. Albo są takie cieniowane w stylu "ombre" albo jednokolorowe jasne lub ciemne :)
:)
takie plamki są przez pół sekundy, jak i nie krócej - w przypadku gdy moczymy ręce, albo mamy zimne i suszymy.
Mnie nawet taka sekunda potrafi drażnić :D Tak już mam :)
Ciekawa jestem czy moda na te żele przeminie wraz z ombre? Bo firmy już dosć dawno oferowały te produkty i nie przyjęły się. Obecnie, gdy w modzie są cieniowania nagle zrobiło się ogromne zapotrzebowanie na tego typu żele i hybrydy. Może wymyślą i akryl? :D
natalia268
25-10-2012, 11:09
ale po co Ci akryl, jak Ci sie to nie podoba ? :D
ja nie idę za tym co modne, wiec myślę, że będą moimi ulubieńcami
Chocolata
25-10-2012, 11:22
Tak się dzieje, jeśli dajemy im w naturalny sposób się schłodzić albo ogrzać - na potrzeby szybkiego efektu do zdjęć niestety nie ma lepszej metody jak tylko włożyć je do cieplej lub zimnej wody a wtedy robią się te "plamy"
lonia1990
25-10-2012, 11:37
Chocolata: Być może:)
ale po co Ci akryl, jak Ci sie to nie podoba ? :D
ja nie idę za tym co modne, wiec myślę, że będą moimi ulubieńcami
To, że mi się nie podoba, nie znaczy, że produktu nie używam. Tak jak napisałam ja i moja poprzedniczka - to, co nie podoba się mi, nie musi się. nie podobać klientkom. Gdybym kupowała produkty pod siebie samą to miałabym kilka kolorów hybryd, 4-5 brokatów i żel jednofazowy :P
Twoimi ulubieńcami pewnie tak, ale czy klientek? I jak wielu? Przez jaki czas? Zastanawia mnie po prostu jak to z tym będzie za rok czy dwa? Czy nie okaże się, że zainwestowałyśmy bardzo dużo pieniędzy w coś, co klientkom się znudzi, albo wejdzie moda na jeszcze inne cuda? To, że będzie moda na coś innego to jest pewne w 100%, powstaje jednak pytanie jak szybko (no i czy w ogóle) te żele pójdą w odstawkę. Klientki są nieprzewidywalne, a ombre nie jest tak uniwersalne jak french :P
Chocolata
25-10-2012, 16:38
Idąc Twoim tokiem myślenia... po zdaniu egzaminu na stylistkę najlepiej zaszyć się w dziupli i stukać biliardy frenchy - bo są ponadczasowe! Zero nowości, zero twórczości.. zero zmian bo grozi to stratą pieniędzy! No a wydawanie swoich w błoto boli...
Dla mnie takie odmiany w salonie są warte każdych pieniedzy. Bawię się, uczę, poznaję nowe techniki - mam pojęcie co jest nowego na rynku i jak się stosuje.
Przychodzą do mnie dziewczyny z bananem na gębie i pytają co mam nowego??? Bo koleżanka padnie jak zobaczy! I o to chodzi!!!
Nie traktujmy tego zawodu jak maszynki do robienia kasy! Pobawmy się, wyżyjmy czasem artystycznie!
I wiem że do mnie taka klientka wróci, bo jak ombre wyjdzie z mody to znajdę takie zastosowanie dla tego żelu, że wykorzystam go do dna, a nawet jeśli nie to spojrzę na swoją galerie prac i wspomnę jaki był fajny szał na te żele :) Bo lubię się bawić :)
Nie ma nic gorszego jak zgorzkniała stylistka mordująca po raz tysięczny nieśmiertelny frech, nie dająca klientkom wyboru ani natchnienia na coś innego;)
Chwalmy się swoimi zasobami - po to te różnorodne tematy a nie po to by użalać się nad losem nowości - jak wszystko przemija - tak i miną one.
Teraz się nimi po prostu cieszmy:)
Idąc Twoim tokiem myślenia - nikt nie może mieć innego zdania niż Ty. A jak komuś się coś nie podoba to już jest problem.
Masz rację, zgorzkniała stylistka nie jest fajna. A Ty oceniasz mnie nie mając pojęcia o mojej pracy.
I masz głęboko gdzieś, że napisałam, że osobiście nie cierpię frencha, ba! mam na niego uczulenie, ale go robię, bo klientka chce! Chce, bo jest ponadczasowy, to nie moje zdanie, ale bardzo wielu pań. Nie ja to noszę i nie moja sprawa.
To czy mi sie coś podoba czy nie, nie znaczy, że bedę to robić czy też nie. Rządzą mną klientki i to one mają być zadowolone. Bez względu na to czy będę im robi ombre czy znienawidzonego frencha, jednokolorowe czy kilometrowe szpice z toną brokatu.
Do jednego mojego słowa dorabiasz sobie całą historię i pojęcia nie mam skąd ją bierzesz, bo nawet nie jesteś w stanie przeanalizować tego, co napisałam.
Lubisz ombre? Świetnie! Noś, rób, co tylko chcesz. Klientki są zadowolone? Super!
Przestań wyłapywać moje słowa z kontekstu. Możesz nie odpisywać, na pewno nie odpiszę, nie będę się wdawać w bezsensowne kłótnie.
Ciekawa jestem czy moda na te żele przeminie wraz z ombre? Bo firmy już dosć dawno oferowały te produkty i nie przyjęły się. Obecnie, gdy w modzie są cieniowania nagle zrobiło się ogromne zapotrzebowanie na tego typu żele i hybrydy. Może wymyślą i akryl? :D
U mnie te zmieniające kolor żele cieszyły się sporym zainetresowaniem zanim zagościła na dobre moda na ombre :)
A frenchy moje dziewczyny nie lubią za bardzo... Ale mnie to cieszy bo wolę kolorowe pazurki :D
Chocolata
25-10-2012, 18:16
Nie miałam zamiaru sie kłócić, jedynie zwrócić uwagę na fakt że ten temat po to by się chwalić swoimi pracami a nie utyskiwać na to ze żel thermo jest mniej uniwersalny od frencha.. i to wszystkim udowadniać. Pytania jakie stawiasz sa w formie zarzutów i tak je jak widać większość z nas odbiera. Pisząc takie posty wywołujesz jedynie szum wokół swojej osoby, nie wnosząc nic ciekawego ( naprawdę mało kogo obchodzi fakt, ze nie podpasował Ci ten żel)
Tu chcemy dzielić się opiniami jak się nimi pracuje i wymieniać się kolorystyką.
Póki co w prawie każdym temacie to Ty sama udowadniasz że Twoja racja jest "najmojsza"
Cyt. "Nie ma nic gorszego jak zgorzkniała stylistka mordująca po raz tysięczny nieśmiertelny frech, nie dająca klientkom wyboru ani natchnienia na coś innego;)" nie był skierowany do Ciebie ale skoro go tak odebrałaś.. ;)
U mnie te zmieniające kolor żele cieszyły się sporym zainetresowaniem zanim zagościła na dobre moda na ombre :)
A frenchy moje dziewczyny nie lubią za bardzo... Ale mnie to cieszy bo wolę kolorowe pazurki :D
Również wolę kolorowe, cho niekoniecznie zmieniające kolor :P ale co poradzić, jak klientki walą do mnie drzwiami i oknami na frencha? Żele zmieniające kolor wprowadziłam do oferty dwa lata temu... do tej pory ŻADNA klientka się nie skusiła. Nawet sobie raz zrobiłam i nosiłam dzielnie przez trzy tygodnie. Gdzie tam. Fajnie, ale... One są ustatkowanymi mamusiami to im nie wypada... mają firmowy dress code... noszą tysiące kolorów i fasonów w ciagu tygodnia, więc tylko french albo nude pasuje... bla bla bla... Przekonać którąś na kwiatka czy cyrkonię graniczy z cudem :P Jak chcę sobie poszaleć to muszę robić gratisowe pazury. Dlatego w moim przypadku produkty zmieniajace kolor to strata pieniędzy...
Aczkolwiek myślę, że akryl mógłby się sprawdzić... pomyślcie tylko! Kwiatki zmieniające kolor :D
Nigdzie nie jest napisane, że to galeria do pokazywania prac. Temat jest o żelach zmieniajacych kolor i o nich piszę. Nie zauważyłam, by w regulaminie była wzmianka, że nie mam prawa wypowiadać swojego zdania, kiedy jest ono sprzeczne ze zdaniem ogółu. Mam inne zdanie i mam prawo podyskutować na ten temat. Nie potępiam osób, które pracują tymi produktami, ani tych, które lubią je na swoich paznokciach. Nie podoba się, to można nie czytać i nie odpisywać. Amen
zdrowa dyskusja zawsze mile wskazana!! zawsze mozna wypowiedziec swoje zdanie i tyle, no wlasnie i TYLE a ta dyskusja tak naprawde nie wnosi niczego ciekawego do tematu.o
Chocolata
26-10-2012, 21:21
A więc wnosząc coś do tematu przedstawiam dwa nowe kolorki - Allepaznokcie w pędzelku -
http://www.allepaznokcie.pl/zdjecia/16899,1b5a7d9426f2c04865e3d56cf56fa3ded3g1.jpg i http://www.allepaznokcie.pl/zdjecia/16920,80933c6fd554c4c60a000ec0a614307cd3g1.jpg
Oba nijak się mają do rzeczywistości
6130961310
6131161312
6131361314
katerina15
26-10-2012, 23:18
Czoko, a ta 18 to jakiś brokacik ma w sobie ?
Chocolata
27-10-2012, 22:38
Jeśli miała to minimalne jakieś.. najgorsze ze się zmienia w żółto-łososiowy a nie czerwony.
Shonali- wybacz, że się wtrącę w tą nie związaną z tematem dyskusję, ale wiesz jak to jest, jak się coś czyta i nie słyszy w jaki sposób ktoś do nas mówi? Piszesz w taki sposób jakbyś miała pretensje do całego świata, że ktoś ma inny pogląd a przecież to Ty wiesz lepiej, zgadzam się z Choco. Może poproś kogoś żeby przeczytał Ci "po swojemu" to co napisałaś i sprawdź jak to zarozumiale brzmi.
Żeby nie było kolejnej dyskusji- nie uważam, że jesteś zarozumiała tylko tak odbieram Twoje wypowiedzi.
choco ja tez kupilam ten 18 z mysla ze bedzie fajnie sie prezentowal a on wyglada zupelnie inaczej, ale moj ma duzo brokatu... :)
mam wszystkie numerki oprocz 14 ( nie wiem czemu umknela mi ) jak bede miala chwilke to wrzuce wam wzornik :)
katerina15
30-10-2012, 16:58
Nowość od allepaznokcie
kamuflaż termoaktywny ;)
61486
źródło:http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/21431_416446085087665_11324486_n.jpg
co myślicie? :)
Chocolata
30-10-2012, 20:54
Nie ma go jeszcze w sklepie z tego co widzę?
Wiecie co? Troszkę się załamałam. Bo właśnie zamówiłam parę kolorów z Allepaznokcie. Mówicie , ze nie są takie jak na załączonym obrazku ;(
Aż sie boję , ze mnie rozczarują . A tak się już ich doczekać nie mogę.
Zamówiłam min. nr16
Nie ma co płakać . Jak przyjdą to będę testować i wstawię fotki!
J głupia znowu lakiery z alle zamówiłam bo żeli mi się po prostu robić nie chcę.. wróce wieczorem to wstawie wzornik bo paczuszka podobno doszła :-)
katerina15
31-10-2012, 17:47
Czoko już są:)
Najnowsze produkty - Allepaznokcie Hurtownia Kosmetyczna (http://www.allepaznokcie.pl/produkty/nowosci)
Przed chwilą dodali:)
Wiecie co? Troszkę się załamałam. Bo właśnie zamówiłam parę kolorów z Allepaznokcie. Mówicie , ze nie są takie jak na załączonym obrazku ;(
Aż sie boję , ze mnie rozczarują . A tak się już ich doczekać nie mogę.
Zamówiłam min. nr16
Nie ma co płakać . Jak przyjdą to będę testować i wstawię fotki!
Z tego co pamiętam to ja mam 16.
Klientki go lubią, bo... ma słaby efekt :)
Również wolę kolorowe, cho niekoniecznie zmieniające kolor :P ale co poradzić, jak klientki walą do mnie drzwiami i oknami na frencha? Żele zmieniające kolor wprowadziłam do oferty dwa lata temu... do tej pory ŻADNA klientka się nie skusiła. Nawet sobie raz zrobiłam i nosiłam dzielnie przez trzy tygodnie. Gdzie tam. Fajnie, ale... One są ustatkowanymi mamusiami to im nie wypada... mają firmowy dress code... noszą tysiące kolorów i fasonów w ciagu tygodnia, więc tylko french albo nude pasuje... bla bla bla...
Moje dziewczyny widziały je na moich paznokciach i bardzo spodobał im się efekt :) Ale to studentki więc zrozumiałe ;)
Lakiery allepaznokcie termiczne, 3 warstwy.
od prawej: 01, 36, 20, 09,, 31,19,39,
lonia1990
05-11-2012, 10:49
A to moję nowe osobiste :) Kameleon INDIGO nr.7 ;) i zdobienie farbkami:)
Co jak co ale JA je pokochałam :) i moje klientki również:)
Te co miały je na paznokciach mówiły ,że wszysty są nimi zachwyceni i podziwili bo jeszcze takich nie widzieli :)
Jedna znajma mi odpowiadała jak Pani w autobusie się dziwinie na nią patrzyła jak zobaczyła ,że jej paznokcie zmieniaja kolor (nie wiedziałacosię dzieje xD ) hehe :)
zele z allepaznokcie termo i hybrydy z allepaznokcie termo :) wzornik :)
Moje żele termiczne Allepaznokcie. Kolory fajne , ale krycie by mogły mieć lepsze ;[;
dokladnie , krycie srednie nawet po kilku warstwach zwlaszcza przy tych jasnych kolorach
katerina15
19-11-2012, 22:18
Podoba mi się ta 15 u Sylli :) kolor podobny jak u Lonia1990 .
faktycznie całkiem podobny ten mój 15 do tego co lonia 1990 wstawiła
lonia1990
23-11-2012, 08:40
Faktycznie :) prawie identyczny w różnica w cenie pewnie duża.. tylko INDIGO dobrze kryje:)
olciazd18
24-11-2012, 16:17
Ja tez mam żel term z allep i też nie jestem zadowolona z krycia. Ale lakier termo od nich świetnie sie trzyma.
a co robisz ze ci lakier termo schnie?? bo mi nie chce wyschnac;/ jak zwykle napalilam sie i kupilam prawie cala kolorowke i co? czekam godzine i lipa;/ nie chce zaschnac, robi sie taka hmmm guma
tomaszka
26-11-2012, 21:48
A jak pojedziesz nabłyszczaczem to też nie?
ale jak, lakier?? (nie zel)
Dziewczyny a stosujecie preparat przyspieszający wysychanie lakieru?
Może to pomoże?
tomaszka
27-11-2012, 18:17
ale jak, lakier?? (nie zel)
No ja mam na myśli jakiś top.
no probowalam;/ i wysuszacz i top i nic;/
Elizabeth76
23-01-2013, 18:00
4 pro
natalia268
24-01-2013, 21:26
Elcia mozesz napisac cos wiecej ? jaka cena, jaki to kolorek, jak z wytrzymalością? jakie krycie ? to żel ? hybryda ? soak ? :]
Elizabeth76
25-01-2013, 09:09
Jasne ;) To 4 PRO NAIL TECH FREE COLOR LED w pędzelku jak dobrze pamietam uzyłam tu koloru # 235 musiała bym sprawdzic dla pewności . Utwardza sie w lampie UV 3min lub LED 30s . Krycie bardzo dobre ja zawsze kłade dwie warstwy dla wydobycia koloru ;) Cena za 15 ml 57zł . Co do wytrzymałosci mam dopiero dwa dni takze zdam relacje :D Jedna łapak na MM druga na harmony :D
wisienkakwspz
29-01-2013, 14:15
Dziewczynki znalazłam, że w pędzelku są: EFExclusive SHADE, 4 PRO NAIL TECH FREE COLOR LED, Eclair no i Allepaznokcie, ale do tych nie jestem przekonana ;) Są jeszcze jakieś inne?
elizabeth i jak tam Twoje 4 pro?
Elizabeth76
29-01-2013, 14:27
: Ja maEFExclusive SHADE, 4 PRO NAIL TECH FREE COLOR LED nie mam zastrzezeń
Co do 4 pro nadal mam na pazurkach wszystko trzyma
Agnieszka Praska
29-01-2013, 15:39
ja mam nail techa tango to mango:D trzyma sie fajnie na gelishu jednak przy sciaganiu jest jakis dziwny jak sie piluje to tak jakby pilnikiem po kredzie trzec, no i jak dalam 2 watstwy koloru jedna na druga to sie rozwarstwial wiec pomidzy kolory lece jeszcze topem ;) i trzyma sie elegancko:D
żel esn dark indigo to dracula rozjaśniony białą hybrydą :)
mania818
27-02-2013, 22:30
Dziewczynki znalazłam, że w pędzelku są: EFExclusive SHADE, 4 PRO NAIL TECH FREE COLOR LED, Eclair no i Allepaznokcie, ale do tych nie jestem przekonana ;) Są jeszcze jakieś inne?
Ja mam jeszcze Indigo i ImpressioNails, te drugie mają rewelacyjne krycie i ślicznie się zmieniają , jestem z nich mega zadowolona :ok:
Ja mam allepaznokcie, neo nail i esn :)
Elizabeth76
28-02-2013, 07:27
tak u mnie wyglądało 4 pro ,po dwóch tygodniach
mania818
28-02-2013, 08:41
Pięknie się trzyma i mały odrościk jak na 2 tyg , ja po takim czasie mam mega odrost :)
ja taki odrost mam po tygodniu ;)
czy oprócz impressio są jeszcze jakieś inne ściągalne acetonem (mam na myśli takie które faktycznie schodzą)?
Zuuzaneczka
07-04-2013, 00:53
Macie filmik od Zuuzaneczki z innym Shade'm :D
Shade Color Gel Color Changing - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=unq0qHE891A)
luska102
08-04-2013, 09:11
jasny na cieplo
luska102
08-04-2013, 17:17
Kupilam na targach w Düsseldorfie Firma nieznana. :)
Chocolata
13-05-2013, 21:46
Żel EFexclusive Shade #15
68733687346873568736
Chocolata
28-05-2013, 20:55
Żele Cameleon Company - seria Duo-color
Na zimno
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/575737_616995948311904_1155526611_n.jpg
na ciepło
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/401096_616995944978571_550873784_n.jpg
katerina15
28-05-2013, 20:57
13 wspaniała :love: jak będzie na allegro dostępna to będzie moja :D
ciągle go nie ma :( Czy można go jakoś inaczej zdobyć?:)
Elizabeth76
24-06-2013, 21:15
4 PRO NAIL TECH free color Vermilion to Yellow 145
Elizabeth76 ten z 3 zdjęcia wychodzi dwukolorowy????
Sylwia87
25-06-2013, 11:01
Przecież nawet na zdjęciu widać, że to jest ten sam kolor 4 PRO NAIL TECH free color Vermilion to Yellow 145
Mimo że wiem,nadal jestem zaskoczona pomysłowością producentów,efekt niezapomniany.
Elizabeth76
25-06-2013, 19:26
na trzech fotkach ten sam zellakier ;) na pierwszej fotce kolor na ciepło na drugiej na zimno ,a ta trzecia fotka to w trakcie zmiany koloru ;)
Elizabeth76
11-07-2013, 15:07
Czy do impressionails soak-off two colour gel też dajecie basę hybrydową i nabłyszczacz ?? ;)
ja daje bazę i nabł. gelish
natalia268
15-07-2013, 11:34
Sami wrzucała z impressio : http://forum.wzorki.info/349443-post264.html
ale pokaze i swoje ;)
zakochałam sie w nim, nawet mój chłopak mówi ze swietne :cwaniak2:
http://pliki.wzorki.info/images/H3U5.jpg
http://pliki.wzorki.info/images/c6e8n.jpg
http://pliki.wzorki.info/images/mgnO.jpg
Elizabeth76
15-07-2013, 11:56
natalcia pięknie :brawa:a Ty jaką baze i top dajesz do tego zelu ??;) latwo go usunąć ??
natalia268
15-07-2013, 12:35
o widzisz, miałam odpisać na Twoje pytanie powyżej i w końcu zapomniałam :D
ja na vitagel daje i piłuje..
Szczerze mówiąc nie probowałam rozpuszczać, bo zanim bym wszystko wyjeła to już jedną rączke miałabym sciągnietą. Jest miekki, wiec szybko idzie piłowanko.
a ja rozpuszczałam(zmywaczem z rossmana zielonym) fajnie schodzi :)
rudzia1985
15-07-2013, 17:03
Super to polaczenie :) Najlepiej wyglada jak przechodzi z zimnego w cieply na przeostatniej fotce. Wyglada jakbys wycieniowala...i z tymi kwiatkami pieknie sie prezentuja :ok:
Rewelacyjnie Nat i jak pięknie dobrałaś kolory kwiatucha, pasuje w każdej temperaturze :) :)
Mówiłam, że to najlepszy z tych impression ;)
natalia268
15-07-2013, 21:54
dzieki :*
Bałam sie ze nie bedzie widać i ze żółty kolor zelu bedzie za jasny. Ale jest idealny. I najgorszebbyły obawy o konsystencje zelu. Ale jestem pozytywnie zaskoczona. Jest rzadszy od gęściocha pomarańczowo żółtego.
Eter od MM
http://pliki.wzorki.info/images/TLagk.jpg
katerina15
23-12-2013, 21:07
w zeszłym roku szpiegując YT natrafiłam na filmik, którym podzieliłam się z wami w temacie "zel zmieniajacy kolor - celowo:) " http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/2162-zel-zmieniajacy-kolor-celowo-10.html#post345840
może ktoś z Was już testował, posiada taki żelik i może się podzielić wrażeniami? ja przyznam ze już od dłuższego czasu się przymierzam i chyba w końcu się na jakiś zdecyduje :D
Sylwia87
25-12-2013, 01:45
Allepaznokcie mają takie żele: 01 ŻEL KOLOROWY LCG 5 ml (http://www.allepaznokcie.pl/19474-01-zel-kolorowy-lcg-5-ml.html)
katerina15
14-01-2014, 17:05
mają mają i chyba jako pierwsza odważna postanowiłam go wypróbować:)
Żelik przyszedł mi przed chwilą dlatego zdążyłam go wypróbować jedynie na wzorniku ;)
74946
wsze co zauważyłam to żelu pojemniczku jest bardzo mało . Mam wrażenie że tylko na dnie, ale allepaznokcie chyba zawsze tak mało wlewają do buteleczek. (kupując ins na allegro jest ich zawsze więcej w buteleczce niż w tych kupionych na allepaznokcie)
nałożyłam jedną cieniutką warstwę na wzornik. nie wiedziałam czy to będzie bezbarwny z brokatem, czy perłowy ale już wiem. jest to kolor w pełni kryjący perłowy srebrny. Przyznam, że bardzo ładny kolor. na wzorniku 1 warstwa.
74948
Po wyjęciu z lampy przez chwile miał zmieniony kolor, ale szybko bladł. niestety nie ma już słoneczka wiec musiałam szybko robić zdjęcie :) Zamówiłam kolor różowy i niby z nr na słoiczku się zgadza, ale mnie to bardziej wygląda na fiolet.
74947
tyle ode mnie ;)
Katerina śliczny ten żelik i najważniejsze,ze sie zmienia :)
Czy mi się wydaje,ze wszystkie z tej serii są takie jaśniutkie i tylko na różne kolory się zmieniają?
Doczytałam też,ze zmieniają kolor pod wpływem ŚWIATŁA.
wszystkie termiczne działają pod wpływem TEMPERATURY.
katerina15
14-01-2014, 17:09
wydaje mi się własnie że jest tak jak mówisz - wszystkie jasne, a w świetle niespodzianka! :D
Tak sandruś, on nie ma nic wspólnego ze zmianą temperatury :) zmienia jedynie pod wpływem światła słonecznego (lub własnie lampki uv ;) )
Dziewczyny ja zamówilam taki,zobaczymy co to będzie,mialyscie moze go?dzisiaj będzie kurier.
MAGIC GEL MAGICZNY ŻEL UV KOLOROWY 5ml * OKAZJA (3873850484) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/magic-gel-magiczny-zel-uv-kolorowy-5ml-okazja-i3873850484.html)
A to na pewno jest żel który zmienia kolor ;)
Ze zdjęć bardziej wynika ze to zel z drobinkami brokatu
katerina15
21-01-2014, 01:06
mnie sie tez wydaje że to jest tylko taki opalizujący żelik ;)
A korzystając z okazji że tu zajrzałam, mogę trochę więcej powiedzieć o żeliku REAGUJĄCYM NA ŚWIATŁO ;)
Przypomnę tylko, że mówię o żelu z allepaznokcie nr 05 . w pomieszczeniu kolor jest srebrny, w promieniach słonecznych (lub po wyjęciu z lampki uv) kolor jest różowy
Wypróbowałam go na serdecznych pazurkach i ciesze się, ze tylko na tych dwóch , ponieważ od 3 dni nie było słońca więc moje paznokcie cały czas są białe.
Zmienię jednak zdanie co do jego krycia.
Najpierw wypróbowałam nałożyć cienką warstwę na paznokieć z białą końcówką. Jak widać wyglądało to bardzo fajnie. Biała końcówka przebija a frenczyk jest połyskujący. Po wyjęciu z lampy róż był bardzo intensywny co oznacza że do takiej stylizacji jedna cienka warstwa wystarcza :)
7502575026
Mnie jednak ten jeden paznokieć nie pasował do pozostałych paznokci wiec usunęłam białą końcówkę i nałożyłam dwie warstwy. Pazurek został ładnie pokryty a róż był jeszcze bardziej intensywny.
Żel jest super moim zdaniem, ale totalnie nie nadaje się na zimę :P O tej porze roku o wiele lepiej sprawdzają się termo. LCG najlepiej zostawić sobie na lato ;)
(zdjęcia robione telefonem )
Dziewczyny ja zamówilam taki,zobaczymy co to będzie,mialyscie moze go?dzisiaj będzie kurier.
MAGIC GEL MAGICZNY ŻEL UV KOLOROWY 5ml * OKAZJA (3873850484) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/magic-gel-magiczny-zel-uv-kolorowy-5ml-okazja-i3873850484.html)
Mam 3 albo cztery kolory.
To zwykłe żele.Nie zmieniaja koloru.Pięknie błyszczą.
malutkaistotkaa
21-01-2014, 07:45
probowalyscie zeli termicznych z indigo?
kasik 1983
21-01-2014, 11:10
Witam
Jakiej firmy polecacie hybrydy termiczne?
Macie rację dziewczyny nie zmienia koloru,ale jest ślicznawy super błyszczy jak pisała sandrus,dzięki mądre kobietki.
Witam
Jakiej firmy polecacie hybrydy termiczne?
http://sunflower.com.pl/GELAQ-ZEL-LAKIER-UV-HYBRYDOWY/GELAQ-CHANGING-COLOR/GELAQ-Changing-Color-No-002-12-g.htmlhttp://sunflower.com.pl/GELAQ-ZEL-LAKIER-UV-HYBRYDOWY/GELAQ-CHANGING-COLOR/GELAQ-Changing-Color-
No-006-12g.html
Mam 2 z Sun Flower i tak...
Ten o numerze 002 różowo fioletowy jest mega cudny!!! Na lato rewelacja, zmienia się po wejściu ze słońca w cień i na odwrót. Efekt śliczny na bardzo długich paznokciach, kiedy część na palcu jest różowa a wystająca poza palec fioletowa. Jak ombre. A nawet jak się nie zmienia warto nim pomalować bo czy różowy czy fioletowy jest odlotowo żarówiasty.
No i ta sama firma, kolor o numerze 006, zmieniający się z błękitnego na fiolet po prostu masakra. Błękit jest tak słabo widoczny, że po trzech warstwach wygląda jak sine paznokcie topielca(przepraszam). Jest chudy jakbym umyła po lakierze butelkę. Do wyrzucenia. I nie wiem dlaczego. Aż się boję zakupić następne kolory. Próbowałam nawet nałożyć go na jakiś inny kryjący błękit ale dupa, bez sensu tyle warstw.
Nie wiem dlaczego taka różnica, jeden rewelacyjny, drugi do wyrzucenia...
Lubie hybrydy GELAQ ale przyznaje że kolor 006 to to totalny niewypał. W niskiej temperaturze to całkiem fajna... hymmm.... śliwka? ale przy cieple... szary kompletnie nie kryjący:(
Ma się to nijak do przedstawianego błękitu z fioletem;)
Przystawiłam palucha żeby nagrzać kolorek;)
75595
tomaszka
10-03-2014, 18:53
probowalyscie zeli termicznych z indigo?
Malutka, a oni maja takowe?
dziewczyny polećcie mi jakąś firmę mającą hybrydy termiczne.
I to takie, które zejdą pod acetonem, bo te z allepaznokcie a ni drgną:why:
Ignorantka
05-09-2014, 15:23
dziewczyny polećcie mi jakąś firmę mającą hybrydy termiczne.
I to takie, które zejdą pod acetonem, bo te z allepaznokcie a ni drgną:why:
LeChat Mood. Piękne kolory, świetna jakość. Mam teraz na paznokciach neonowy róż do fioletu. Koleżanki w biurze, nie mogą skupić się na pracy, bo ciągle zerkają jaki aktualnie mam kolor na paznokciach :haha2:. Do kupienia w zagranicznych sklepach internetowych, wysyłają do Polski, chociaż koszty przesyłki "bolą".
W ubiegłym sezonie kupiłam w Polsce i nosiłam kilka kolorów z ImpressioNails Soak Off Twu Color i ESN duo Color Soak Off. W słoiczkach po 7ml ok. 30zł. Bardzo gęste, kremowe ale dobrze nakładające się pędzelkiem do żelu. Odmaczają się super. Odpadają praktycznie w jednym płatku. Nic nie trzeba skrobać. Mam od wczoraj kilka nowych, bardzo zachwalanych na rosyjskich forach, kupionych na ebayu, ale jeszcze nie testowałam, więc nie mam zdania.
natalia268
05-09-2014, 17:50
gdzie kupić te LeChat Mood ?? :)
Ignorantka
05-09-2014, 20:44
gdzie kupić te LeChat Mood ?? :)
Victoria's Beauty - No 1 w Polsce! #8 (http://victoriasbeauty.com/search.php?text=lechat&counter=7)
witam :) mam pytanie co do hybryd i żeli, a w zasadzie ich łączenia.
czy mogę najpierw nałożyć hybrydę, a następnie zbudować paznokieć żelem?
możesz!!
możesz też przedłużyć paznokcie tips lub forma zbudować je a na koniec hybryda lub żel kolor
Nie na temat, carl już masz odp w innym temacie,ania38 czytaj ze zrozumieniem.
białaaaa
03-02-2015, 21:00
dziewczyny powiedzcie mi jaki płyn jest najlepszy do ściągania hybryd? bo ja już nie mam siły po 15min z reguły nic nie odmacza się
reniusia1002
09-10-2016, 23:26
carl
najpierw zel na koniec hybryda,
białaaaa
wiem ze długo już tu jesteś i absolutnie nie zamierzam Ci doradzać bo pewnie Ty mogla bys mi tylko powiem jak ja robie.ja nie odmaczam w Acetonie ani zadnym Removerze hybryd.Ja osobiście piluje najczasciej kapturkami bo na Ebayu kupuje za grosze chyba za 1 czy 2 funty 100 sztuk z przesylka gratis dlatego najszybciej mi spilowac kapturkiem ewentualnie poprawić lekko pilnikiem szczerze szybciej i mniej inwazyjnie niż Aceton na okraglo.niektore klientki w Uk pracują w takich warunkach ze jakbym ciagle odmaczala im hybryde to skore na paluchach po takich kilkunastu razach miałyby w opłakanym stanie.ale ja tak robie i tak mnie uczono.w Pl troche inaczej dziewczyny robia.ale sa firmy hybryd które nie chcą schodzić nawet namaczane.wiec jak kto uważa.ja osobiście mam taki sposób.
kolezanka wyzej ma racje ;)