Zobacz pełną wersję : nablyszczanie
pinusia6
03-12-2010, 07:52
No właśnie dziewczyny czy któraś z was miała może ten z MODENY? Bo jestem ciekawa :) chce zakupić sobie jakiś do nablyszczania akrylków i właśnie nie wiem
Emilia B.
03-12-2010, 08:32
ja mam żel nabłyszczający z modeny i polecam :) dobrze się utwardza, dłuuuuugo błyszczy (w zasadzie póki go nie spiłuje przy uzupełnieniu) :D
pinusia6
03-12-2010, 09:01
ja mam żel nabłyszczający z modeny i polecam :) dobrze się utwardza, dłuuuuugo błyszczy (w zasadzie póki go nie spiłuje przy uzupełnieniu) :D
Aha to super więc chyba sobie go sprawie :) Emilko powiedz mi ile go utwardzasz?
Emilia B.
03-12-2010, 09:03
dla pewności 2 minutki w lampie :) musze na sobie spróbować minute (z zegarkiem w ręku bo mam prehistoryczną lampę haha)
pinusia6
03-12-2010, 09:24
dla pewności 2 minutki w lampie :) musze na sobie spróbować minute (z zegarkiem w ręku bo mam prehistoryczną lampę haha)
Aha no to tak przeciętnie :) Hehe ja niebawem sobie kupię również lampę i kilka żeli właśnie z modeny bo chce zacząć ćwiczyć a dopiero w przyszłym roku pójdę na kurs bo póki co narazie brak czasu :P
A mnie ten nablyszczacz z modeny peka jak szalony;( na paznokciu robi sie normalnie zbita szyba i najgorsze jest to ze warstwy pod spodem tez pekaja.Babeczka ze sklepu pwoedziala mi ze za grubo go nakladam, ale z quick finishami roznych firm pracuje nie od dzis i nigdy mi sie nic takiego nie dzialo :huh:
Emilia B.
04-12-2010, 09:44
goszacz jeżeli pękają ci warstwy pod spodem to musi być coś z masą pod nablyszczaczem (nie wiem czy żel czy akryl) gdyby nabłyszczacz sam w sobie pękał to nie naruszyłby warstw pod spodem. A jakim materiałem budowałaś pazura?? może coś zmieniłaś?
mi się jeszcze ani razu nie zdarzyło żeby pękł..a niektóre klientki solidnie wystawiają pazurki na ciężką próbę :D moje zresztą też łatwo nie mają :D
pinusia6
05-12-2010, 09:40
Ja również słyszałam że pękanie może być spowodowane nakładaniem zbyt grubej warstwy nablyszczacza. Więc może następnym razem spróbuj nałożyć go cieniej i wtedy sama zobaczysz
wiola841
06-12-2010, 16:05
Dziewczyny mam problem z żelem nabłyszczającym, czasami niektóre paznokcie nie błyszczą. Trzymam zawsze 5 minut pazurki w lampce i mimo to tak się dzieje.
Czasami też tak jakby kurczy się przy końcu paznokcia, jak bym dała za mało żelu.I w związku z tym na końcu też nie błyszczy.Używam gloss z SPN wymagający przemywania cleanerem. Nie wiem co sie dzieje. Proszę o pomoc!!!
Może macie jakiś wypróbowany super żel nabłyszczający i szybko utwardzający?
Emilia B.
06-12-2010, 16:48
hmmm 5 minut to świat i ludzie...może jakiś trefny się trafił? dziewczyny polecają tu wiele nabłyszczaczy. Mi osobiście pasuje Modena :)
dzikakura
06-12-2010, 18:10
Ja mialam fikusa, mialam naico,mialam DR, a teraz mam alle pazury(zlotko87 mi kupila) i tez dobrze.
ja bym wiola na Twoim miejscu zainwestowala w taki, ktorego nie trzeba przemywac, szybciej hignieczniej i jakos tak.. nie wiem,... lepiej
Emilko B, pazurki budowalam rowniez zelkami z modeny-konkretnie clearem jednofazowym, bialym do frencha i coverem.I popekalo az do naturalnej plytki-zwlaszcza na brzegach wolnego brzegu(po boku paznokcia)Teraz probowalam dac naprawde baaaardzo cienka warstwe-prawie jak bonder i zobaczymy co z tego wyniknie.
rudzielec
06-12-2010, 20:31
a ja uzywam do nablyszczania margoo zel finish w pedzelku i naprawde jest dobry jak dla mnie i tani.
Emilia B.
06-12-2010, 21:12
goszacz to ja nie wiem...robiłam mojej mamie żelami z modeny i było k, nic nie pękało hmmmm a nabłyszczacza ciągle używam i jest ok :) może z boku pazurka dałąś za mało masy i popękało wszystko? a masz może fotkę tych pazurków??
wiola841
07-12-2010, 14:21
Emilia B. dzięki za odp. możesz mi napisać gdzie kupujesz ten żel z Modeny?
zlotko87
07-12-2010, 15:31
Ja mialam fikusa, mialam naico,mialam DR, a teraz mam alle pazury(zlotko87 mi kupila) i tez dobrze.
ja bym wiola na Twoim miejscu zainwestowala w taki, ktorego nie trzeba przemywac, szybciej hignieczniej i jakos tak.. nie wiem,... lepiej
Oj tam chwalipięta. Ja też sobie kupiłam ten sam z alle i jestem bardzo z niego zadowolona.
Kaniusia0
07-12-2010, 16:14
i jak ci sie podobal ten fikusowy kurko ?
Emilia B.
07-12-2010, 19:02
Emilia B. dzięki za odp. możesz mi napisać gdzie kupujesz ten żel z Modeny?
a bezpośrednio od nich http://www.modenanails.pl/index.html :)
O! Ja też ostatnio kupiłam nabłyszczacz z Modeny i już nie mogę doczekać się aż go wypróbuję- cieszy mnie, że Emilka tak go chwali :) Jutro go wypróbuję na sis :):):)
wiola841
09-12-2010, 11:16
Emilka Dziękuje za odpowiedz. Zaraz go zamawiam:D A czy można go nakładać na lakier i na farbki akrylowe?
Emilia B.
09-12-2010, 12:15
na farbki jak najbardziej, na odrobinę lakieru też, ale jak pomalujesz całego pazurka lakierem to jak lakier zacznie schodzić to razem z nabłyszczaczem :)
zosia_29
09-12-2010, 12:20
hmmm 5 minut to świat i ludzie...może jakiś trefny się trafił? dziewczyny polecają tu wiele nabłyszczaczy. Mi osobiście pasuje Modena :)
Może czas żarówki wymienić?
Zarowki sa bardzo wazne. Ja wymieniam je co 4 miesiace.Mysle ze to taki optymalny czas dla zwyklych zarowek. Nie wiem jak to sie ma do tych lepszych zarowek phillipsa czy sylviani(czy jakos tak):P
Ja mam ten od Dobrej Rady, ale nie jestem zadowolona. Owszem na początku był nawet w miarę, a;e teraz kolejne opakowanie jest do bani. Utwardzam 3 minuty i to nic nie daje. Jedna pazury są ładnie nabłyszczone, a inne wcale. A i mam taki problem, dziś robiłam pazurki brokatowe. Szkielet i budowa Superbudującym od Dobrej Rady, chciałam nabłyszczyć jednofazówka z Golden Nails, ale się nie utwardziła . Yyy no lampę mam nowa kupiona w połowie września , używam 4 razy w miesiącu, więc to nie żarówki. Co może być nie tak? :placz:
Sieciunia
11-12-2010, 13:43
Sztynka wiesz ze nie ma znaczenia czy zarowki sa czesto uzywane, a ile leza. Byc moze juz przed zakupem nie byly "najswiezsze". Ja jednak obstaiam zarowki:(
RedSunset
11-12-2010, 14:28
ja już wymiękam jeśli chodzi o szukanie dobrego nabłyszczacza :/:
miałam Perfect Lady, nie dość że żółknął jak herbata to matowiał po kilku dniach :/:
miałam Gabrielle w pędzelku - matowiał :/:
mam Sharto - ogólnie nie najgorzej ale matowieje po kilku dniach :/:
mam Lion - i chyba nawet nie jest zły, traci połysk po ok 2 tygodniach:/:
ale najbardziej zawiodłam się ostatnio na NSI- w pędzelku...cieszyłam sie jak nie wiem...i co się okazało?? po utwardzeniu w lampie nawet 4 minuty i po przemyciu nie błyszczy nic a nic...:placz::placz::placz::placz:
albo ja mam pecha i trafiam ciągle na jakiś trefny towar albo za wiele wymagam :/:
ja na razie ez flow testuję , i na modene czekam dla koleżanki bedzie testowac:)
Elizabeth76
11-12-2010, 14:37
ale najbardziej zawiodłam się ostatnio na NSI- w pędzelku...cieszyłam sie jak nie wiem...i co się okazało?? po utwardzeniu w lampie nawet 4 minuty i po przemyciu nie błyszczy nic a nic...:placz::placz::placz::placz:
albo ja mam pecha i trafiam ciągle na jakiś trefny towar albo za wiele wymagam :/:
RedSunset a który NSI masz bo ja mam z tej firmy i jestem bardzo zadowolona :love: wcześniej miałam z fikusa ale matowiał bardzo szybko . NSI dla mnie numer 1:love:
Jesli chodzi o naprawde dobry nabłyszczacz to polecam quick finish 2 z allepaznokcie. Ale koniecznie dwojka a nie ten zwykly. Ten zel ma warstwe dyspersyjna po utwardzeniu i dlugo ladnie blyszczy.
RedSunset
11-12-2010, 16:10
o ten właśnie :) próbowałam już na wszystkie sposoby go używać i na dyspres i na zmatowionego paznokcia i na akryl i za każdym razem to samo...
albo mam cleaner do d***
Sztynka wiesz ze nie ma znaczenia czy zarowki sa czesto uzywane, a ile leza. Byc moze juz przed zakupem nie byly "najswiezsze". Ja jednak obstaiam zarowki:(
Kupowałam u Dobrej rady, żeby mieć pewność , że są dobre żarówki zapłaciłam 150 zł za nową lampę euro i już zepsute? Ehh wymieniam żarówki 4 razy do roku, kiedyś to wystarczało... Hmm, ale nie jest dziwne to, że inne żele się utwardzają super? Szkielet się spoko zrobił, brokaty też chwyciło 30 sek przymrażania, a te jednofazówkę nie chciało :placz:
Elizabeth76
11-12-2010, 16:27
o ten właśnie :) próbowałam już na wszystkie sposoby go używać i na dyspres i na zmatowionego paznokcia i na akryl i za każdym razem to samo...
albo mam cleaner do d***
RedSunset no ja mam inny NSI
Kaniusia0
11-12-2010, 16:35
a powiedzcie jak uzywać nablyszczacza z fikusa, czy kladlyscie go na warstwe despersyjną? bo czytalam wczesniej ze na zmatowiony pazurek kladziecie.... ja z lady nails mialam to kladlam na warstwe despersyjną i nic się nie dzialo... aaa i jeszcze cos. jak mam zel nalozony, utwardziny i przemyty z warstwy despersyjnej i chce namalować delikatny wzorek ale lakierem to jak potem go nalyszczyc jak pazurek nie jest zmatowiony? zmatowć go przed nalożeniem lakierowego wzorku ?? opiszcie prosze
Elizabeth76
11-12-2010, 18:59
kaniusia na zmatowiony czyli opiłowuje kształt i nabłyszczam
luska102
11-12-2010, 19:08
ja tez zawsze matowie przed mlowaniem wzoru i potem nablyszczam i mam tez ten od fikusa, jest rewelacyjny.
---------- Dodano o godzinie 19:08 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:05 ----------
albo mam cleaner do d***
Wyprobuj od fikusa z pedzelkiem z pomaranczowa etykieta bez przemywania.
Woszczur go polecala i jak dla mnie tez jest super.
zosia_29
13-12-2010, 16:16
Kupowałam u Dobrej rady, żeby mieć pewność , że są dobre żarówki zapłaciłam 150 zł za nową lampę euro i już zepsute? Ehh wymieniam żarówki 4 razy do roku, kiedyś to wystarczało... Hmm, ale nie jest dziwne to, że inne żele się utwardzają super? Szkielet się spoko zrobił, brokaty też chwyciło 30 sek przymrażania, a te jednofazówkę nie chciało :placz:
To może powinnaś zadzwonić i opisać co się dzieje z żelikiem DR Ja mam tylko produkty od DR i są świetne więc może jakiś wadliwy Ci się trafił? Wracając jeszcze do nabłyszczania to żel nabłyszczający nie będzie błyszczał jeśli pod spodem warstwy nie są dobrze utwardzone, lub od razu po wyjęciu zaczynasz po nim szorować palcami, ja po wyjęciu z lampy odczekuję jeszcze ze dwie minuty tak jakby ten żel ostyga i dopiero wtedy aplikuję oliwkę.
Ja mam z Prestige już kilka razy kupowałam i igdy mnie nie zawiódł :) Ładnie sie błyszczy dość długo i nie żółknie czy to na słońcu czy w solarium :)
PB ma fajniutki nablyszczacz :ok: i-nails mi zapowietrza pazurki
Ewelina83
14-12-2010, 08:55
albo mam cleaner do d***
A moze on jest bez przemywania????
Nie wiem bo nie znam sie na tej marce, ale przewaznie te zele wykanczajace w pedzelku to juz sa bez przemywania!
kasandra262
14-12-2010, 09:07
Ja kupiłam ten nabłyszczacz z modeny i jest superancki naprawdę polecam z czystym serduszkiem. Emilia miała rację jak dla mnie nie ma lepszego.
Elizabeth76
14-12-2010, 09:41
Emilia a można nim wyjechac na naturalka nie będzie się zapowietrzał :) ??
Emilia B.
14-12-2010, 10:47
wiesz co Ela nie ty pierwszy sie o to pytasz :) i powiem ci że nie wiem :D bo nie próbowałam malować nim naturalków (od tego mam top coat) :) ale asia będzie robić testy niedługo hehe
MartaOSz
18-01-2011, 17:22
ja do tej pory kupowalam u dr ale pekal i zapowietrzal sie na naturalku.teraz mam z alle paznokci ten czarny ktory trzeba przemywac... nie zapowietrza sie jak wyjade na naturalny ale za to znowu polysk ok 1 tyg...teraz poszukuje jakiegos dobrego...zastanawiam sie nad nablyszczaczem z silcare
RedSunset
18-01-2011, 17:45
A moze on jest bez przemywania????
Nie wiem bo nie znam sie na tej marce, ale przewaznie te zele wykanczajace w pedzelku to juz sa bez przemywania!
właśnie ten mój jest do przemywania :)
Ja posiadam żel z Basic Perfect i jestem tak na wpól z niego zadowolona .Plus ma taki że jesli nawet wjedzie sie na naturalka to sie nie zapowietrza ale ..wlasnie jest jedno ale ; szybko traci ładny połysk.Dlatego teraz mam dylemat jaki nabyć nablyszczacz.Myslalam o PB bo pracuję na ich żelkach i jak narazie sie nie zawiodlam.Mam na oku jeszcze nablyszczacz z Charismy Sealer podobno bardzo dobry jesli chodzi o polysk tylko ta cena trochę odstrasza...
Daruszka
07-02-2011, 23:29
ja używalam z reni nali na poczatku bylam zadowolona(błyszczal) po zuzyciu pol butelki zaczal żółknąc ,tym bardziej na french,teraz kupilam z alle paznokciesrebrna butelka srebrna nie traci polysku do dopelnienia ale tez żółknie tym bardziej kwiatki akrylowe i french,teraz sprobuje fikusowego zobaczymy.czy pod french i akryl nie żółknie bo juz uczulona jestem,a jak na lakier kolorowy mozna go stosowac?czy można go zmyc zmywaczem do paznokci jak naturalne sie nablyszczy?
---------- Dodano o godzinie 23:29 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:27 ----------
aha żaden z tych wyminionych nablyszczaczy nie odpryskiwal ani nie odpowietrzal,moze dobrze nakladalam nie wiem nie mialam z tym nigdy problemy,zawsze nakladam na zmatowiony paznokiec bez przemywania po i przed
Ja dzisiaj zamawiam od modeny, teraz mialam od DR ale jak dl amnie byl okropny, bo sie zapowietrzal i pekal. Wczesniej mialam z allepaznokcie i byl nawet ok.
Ja posiadam z allepaznokcie Quick Finish 2 i jest super :D
Co prawda nie miałam do czynienia z innymi i zazwyczaj (wstyd się przyznać) na nabłyszczenie tipsa dawałam lakier bezbarwny ^_^
albo mam cleaner do d***
akurat ja miałam ten - Euro fashion - SKLEP (http://eurofashion.com.pl/skleppliki1/kategorie.php?duzy=12374&waluta=PLN&lang=pl) i też sie nie chciał utwardzać - pozostawały takie matowe placki , raz spróbowałam 10 minut i 2 warstwy (każda po 10 min) i wtedy się utwardził a żarówki miałam nowe wtedy ale to bez sensu jest - ile by ta klientka musiała siedzieć
też szukam dobrego nabłyszczacza ale widze nie ważne czy coś drogie czy tanie a wszedzie można trafić na buble
teraz mam mało klientek i nie opłaca się nic kupować drogiego więc może sie skusze na modenę
natalia268
18-02-2011, 10:11
ja juz dawno dawno temu wziełam na spróbowanie ten : http://www.fantoma.pl/index.php?products=product&prod_id=327
Błyszczy sie pieknie :)
Ja już przerobiłam mnóstwo nabłyszczaczy, ale najbardziej jestem zadowolona z silikonowego Quick off z Ladys Nails, jest do przemywania ale to jedyny minus jaki widzę, utwardza sie w minute (ja trzymam 2 dla pewności), kładę go na żele silikonowe, twarde, na warstwę dysp i na zmatowiony pazur, zalezy co robię, błyszczy się świetnie do następnej korekty (3-4 tyg) i nie zapowietrza sie w ogóle. Jak na razie to mój nr 1 :skacze: (... jest wprawdzie w słoiczku, ale ja dla swojej wygody przelałam go do buteleczki z pędzelkiem, bo jest dość rzadki)
zołzella
19-02-2011, 21:55
ja tez uzywam silikonowego do przemywania ale SF i tez póki co nie zamienie na inny wąłsnie z jednego głownego powodu - nie zapowietrza się a błyszczy się ładnie
ja juz dawno dawno temu wziełam na spróbowanie ten : http://www.fantoma.pl/index.php?products=product&prod_id=327
Błyszczy sie pieknie :)
Natalia masz jakieś foty z nim?
Szukam uber nabłyszczacza z efektem mokrego szkła? Chcę żeby na prawdę błyszczał jak psu kuleczki
kiedyś fikus tera.. ? ez flow błyszczy ładnie ale to nie to, nabłyszczam czasem bazą hybrydową z mistero ale chcę coś bez przemywania, w necie szukam szukam znalazłam że polecany jest charisma sealer ale nie ma nigdzie sklepu, nie znam nawet jego ceny ...
Wiem że wiele linków podawałyście ale czas leci nasze upodobania się zmieniają czy znalazła ktróraś z Was na prawde dobry nabłyszczacz?
Emilia B.
29-06-2011, 18:06
Pluszka ja ci polecam z Infinity Nails - jest na prawdę super. jestem mega zadowolona z niego (modena sie może schować) :) nie matowi sie i nic sie nie dzieje, nie trzeba przemywać :)
To ten Emilcia?
Shining żel 15ml :: Infinity Nails (http://www.infinitynails.pl/sklep/index.php?p62,shining-zel-15ml)
Emilia B.
29-06-2011, 18:22
tak :) właśnie chciałąm sobie teraz 3 na zapas zamówić ale widzę ze maks można 1 bo nie maja chwilowo więcej na stanie wiec sie wstrzymam ;)
To zamawiam bez wahania!!
dziękuje :kwiatek::kwiatek:
Elizabeth76
29-06-2011, 18:33
Emi a powiedz cos wiecej o tym zelu nie zapowietrza sie przy skórkach można wyjechac na naturalka ?? jak z trwałoscią przy pracach domowych szybko sie rysuje ?? ;)
Emilia B.
29-06-2011, 18:37
Ela no przecież napisałam że nic sie z nim nie dzieje :) wiadomo jak przejedziesz szorstkim zmywakiem do garów to co by nie było to sie porysuje :)
Agnieszka Praska
29-06-2011, 20:31
ela nie zapowietrza sie na naturalku jak wyjedziesz :D
a jak przytrzyma sie go 4 minuty w lampie to jest mega blysk:ok:
A powiedzcie czy ten nabłyszczacz będzie się trzymał od spodu pazurka? Robię pazurki znajomej, która ma baaaaaardzo długie naturalsy i poprzednia stylistka żelowała jej również od spodu. Pierwszy raz miałam do czynienia z taką długością w ogóle, a co dopiero naturalną. Zrobiłam jej violetem z NN i na razie się trzyma, ale wolałabym bez przemywania, bo od spodu ciężko warstwę zmyć i się klei. Nie używałam wcześniej nabłyszczacza. Pazurki robiłam na własne potrzeby teraz mam tak z 5 babeczek na miesiąc i chciałabym kupić nabłyszczasz bez przemywania. Ten infinity się sprawdzi? A modena będzie dobra? Bo o połowę taniej wychodzi, a mi w zasadzie na tym spodzie zależy.
PS. Jak zmatowię frezarką od spodu tak delikatnie to wystarczy bez żadnych primerów i innych cudów?
a ja mam pytanie, poniewz kupilam zel FUTURE, mial byc wlasnie nablyszczajacy, wykanczajacy, po opilowaniu, nakladam go i do lampy na 2 minuty ale po tym jest klejacy...pomyslalm ok- moze trzeba przemyc cleanerem, ale po przemyciu prawie w calosci sie sciera i przebija matowy paznokiec.... co jest nie tak?
Sylwia1982
06-07-2011, 18:23
Allaya mi wyglada tylko na to ze sie nie utwardzil....bo inaczej byc nie moze :P
Emilia B.
06-07-2011, 18:28
allaya a potrzymaj go moze 4 min (niektóre potrzebują dłuższego czasu utwardzania) :)
hersa no dla mnie infinity jest lepszy ale modena też zła nie jest :) ale nie wiem jak sie zachowają w takiej sytuacji - musisz spróbować.
KarolciaK
06-07-2011, 19:07
allaya mnie też się wydaje, że powinnaś go dłużej potrzymac w lampce.
lenanails
06-07-2011, 20:26
ja wszelkie nabłyszczacze zawsze trzymam ok 3 minuty:) i zawsze jest ok. ale kupiłam teraz nabłyszczacz który musze jeszcze przecierać cleanerem bo się pomyliłam przy zamawianiu:D
KarolciaK
06-07-2011, 20:34
ja mam napisane na opakowaniu, żeby utwardzać 3 minuty, ale utwardzam 4 i jest jak najbardziej ok.
Hej:) Ja mam na razie od Dobrejrady nabłyszczacz - musze go wykończyć:) Utwrdza się po 2 minutach ale trzymam go 4 wtedy się dużo ładniej błyszczy, potem mam nabłyszczacz z Silcare NoName, trzeba przemywać, ale po 4 minutach błyszczy się jak to Plush nazwała "jak psu kuleczki" ;) Porównałam ten z NoName z tym od Dobrejrady bo mamie zrobiłam kciuka NoName a reszte od Doberka - nie ma żadnej różnicy w błyszczeniu i wyglądzie, jedynie w cenie:D
Na szkoleniu u Agulusi pracowałam na Infinity, i ten nabłyszczacz jest super :) Zamawiałam teraz od nich ale nie mieli akurat nabłyszczacza już:(
xsunnyolciax
06-07-2011, 22:20
ja mam teraz z modeny i jakos tak dziwnie mi sie nakłada, bo pędzlek nie chce się ładnie rozłożyc :P ale blyszczy się ładnie, utwardza po ok 1,5-2 min, nie wymaga przemywania i jestem zadowolona ;)
natalia268
06-07-2011, 22:58
Natalia masz jakieś foty z nim?
Szukam uber nabłyszczacza z efektem mokrego szkła? Chcę żeby na prawdę błyszczał jak psu kuleczki
kiedyś fikus tera.. ? ez flow błyszczy ładnie ale to nie to, nabłyszczam czasem bazą hybrydową z mistero ale chcę coś bez przemywania, w necie szukam szukam znalazłam że polecany jest charisma sealer ale nie ma nigdzie sklepu, nie znam nawet jego ceny ...
Wiem że wiele linków podawałyście ale czas leci nasze upodobania się zmieniają czy znalazła ktróraś z Was na prawde dobry nabłyszczacz?
nie mam zadnej ladnj fotki by uchwycila ten blysk.. chociaz nie wiem czy mi sie wydaje ale kiedys lepiej blyszczal, niż teraz.. no ale ogolnie jak moja instruktorka mi pokazywala pare nabłyszczaczy, a tym ten to błyszczał sie rewelacyjnie, jak wracalam do domu to pazura obracalam we wszystkie strony. Chyba ze ja jakos nie umiem go nakladac.. nie wiem :] eraz chyba bede probowac z modeny..
dam dam dam... wczoraj doszedł mi nabłyszczacz z Infinity Nails :skacze:
przetestowałam i na razie jestem mega zadowolona.
konsystencje ma ładna więc fajnie się nakłada, pędzelek też ok.
wsadziłam go na 4 minutki.
Błyszczy się ślicznie :love: przetestowałam dzisiaj na kumpeli.
Mam nadzieje że nie przestanie ^_^
Elizabeth76
15-07-2011, 16:14
germana daj znać za kilka dni jak po nosi koleżanka czy nadal wszystko ok. ;)
Ja sama dzisiaj też sobie nałożę. więc będę zdawać relacje ;)
Elizabeth76
15-07-2011, 16:22
Ja sama dzisiaj też sobie nałożę. więc będę zdawać relacje ;)
wieć ja będe śledzila temacik i czekam na twoje dalsze relacje może też sie skuszę na niego :D
natalia268
15-07-2011, 17:25
jestem ciekawa ile czasu bedzie w promocji.. bo tez bym go chciała, a teraz nie moge sobie na niego pozwolic ;(
nie zachwalajcie juz go tak ! ;P
kochane co do nablyszczacza z Infinity, to moja modelka, co jej na egzaminie robilam, ściągłam jej pazurki 10lipca (a miała od 30czerwca) i nabłyszczacz dalej się swiecił jak psu kuleczki:P Nic go nie ruszyło ;)
Polecam:)
A teraz mam ten nabłyszczacz NoName co pisałam, i mam na odnowe dziewczyne z tym nablyszcaczem - super, żadnego zarysowania, pięknie dalej się błyszczy :)
Tylko ja każdy nabłyszczacz daje na 4 min do lampki ;)
Dziewczyny poradzcie cos-poszukuje nablyszczacza, ktory bedzie ladnie podkreslal biel we frenchu. Obecnie mam EzFlow, ale nie jestem zadowolona :/: po wyjeciu z lampy biel zolknie-nie jest to jakas straszna masakra, ale bez porownania z biela przed nalozeniem nablyszczacza :/:. Zastanawiam sie czy problem lezy w zelu czy moze w lampie?? Mam dwie-obie eurotech i kiedys uzywalam IBD ultra seal i bylo ok. Przez 2 lata nie robilam paznokci i wszystko stalo w kacie, wiec postanowilam kupic nowa lampe i nowe materialy do pracy i d...blada :/:. Zarowno nowy EzFlow jak i stary IBD zolkna w starej i nowej lampie. Jedyne co mi przyszlo teraz do glowy, to moze dzieje sie tak bo w starej lampie sa juz stare zarowki no i IBD sam w sobie juz tez wiekowy a w nowej lampie musza sie jakos te zarowki wypalic poczatkowo bo od razu po zamontowaniu nowych sa zbyt mocne?? Nie wiem o co chodzi i wkurzam sie bo kupilam tez violet od DR i zolknie minimalnie, ale jednak odrobinke tez. Paznokcie przedluzam akrylem EzFlow. Macie jakies pomysly???
A palisz albo chodzisz na solarium?
Nie cytujemy poprzedniego posta /Emila
Nena ani nie pale, ani tez nie chodze na solarium. Wczoraj zrobilam maly test i kazdego paznokcia pokrylam innym zelem-ezflow, violet i-nails, clear PB i clear SPN. Rezultat jest taki, ze ladna biel zachowala sie jedynie pod clearem PB, SPN rowniez wyglada dobrze, choc obok PB widac lekka roznice-biel nie pozolkla, ale jest taka przydymiona. Violet od DR rowniez stlumil biel i jest taka poszarzala lekko. EzFlow wypadl najgorzej-french zaraz po wyjeciu z lampy byl zoltawy, po paru minutach lekko sie jakby wybielil i tylko w niektorych miejscach widac przebijajace zoltawe plamki-dziwna sprawa z tym ezflow-po tej firmie spodziewalabym sie najlepszego rezultatu-tym bardziej, ze jest to nablyszczacz a wszystkie inne to jednofazowe clear. EzFlow probowalam juz nakladac i mniej i wiecej, na rozne sposoby.Byc moze trafil mi sie jakis kiepski produkt po prostu bo jak widac po innych zelach z lampa jest wszystko ok :ok:.
natalia268
18-07-2011, 12:35
moze juz za długo stoi Twoj nabłyszczacz?
bo moj jeden na poczatku był dobry a później te biel frencha zanikała.. wiec nie wiem.. moze to wina ważności.. co z tego ze jest napisana jakas dłuzsza, ale moze niewytrzymał jej.. sama nie wiem.. Moze tak jak piszesz jakis wadliwy Ci sie trafił.
A może być też tak, że te 2 żele po prostu się nie lubią, ja też tak mam po fikusowym mi biel żółknie, po alle nie. Fakt, że fikusowy troszku już u mnie stoi a alle świeżutki. Fikusa stosuję na kolorowe, a alle na jasne i frencze.
Samaron ja te wszystkie zele nalozylam na akryl ezflow-dlatego tez kupilam ostatnio nablyszczacz tej samej firmy, zeby nic sie nie gryzlo a tu wlasnie taka wtopa-wszystkei inne zele lepiej wspolgraja z biela akrylu ezflow niz ich firmowy nablyszczacz :/:.
Natalia Kupilam go ze 3 tygodnie temu od sprawdzonego sprzedawcy z USA przez ebay, wiec podejrzewam, ze albo byl zle przechowywany, albo po prostu jakis wadliwy sie trafil-no nie wiem-w kazdym razie do nablyszczania zdobionych paznokci sie nadaje-ponosze go troche na swoich i zobacze czy nie bedzie nic pekalo itp i najwyzej zostawie go do kolorowych paznokci.
A powiedzcie mi jeszcze dziewczyny bo do tej pory uzywalam ultra seal IBD i ten ezflow to moj pierwszy taki nablyszczacz bez przemywania i malo tego, ze zolknie, to musze naprawde mega starannie wszystko odpylic, wydmuchac, nalozyc go ledwo co aby tylko "liznac" po paznokciach itp bo inaczej po wyjeciu z lampy stercza takie krostki wypukle i sama juz nie wiem czy to przez ten nieznosny nablyszczacz EzFlow, czy wszystkie tez bez przecierania sa takie mega wrazliwe?? Z ultra sealem nie mialam zadnych problemow, ale ze przezucilam sie na akryl ezflow to wolalam wszystko z jednej firmy skompletowac, zeby nie bylo problemow-a jednak sa :sciana:.
natalia268
18-07-2011, 14:28
zawsze trzeba cieniutka warstwe dawac
Aaaa z akrylem - no to chyba jednak złe przechowywanie albo feler.
Bez przemywania faktycznie są wrażliwsze, nakładać trzeba oszczędnie, na odpylony (ja jeszcze odtłuszczam) pazur, nie przysuwam do żarówek, tylko trzymam na samym "dnie" lampy. Ale z tego co mówisz to ten Twój jest wyjątkowy, możliwe, że jest zanieczyszczony i ma jakieś "paproszki" uaktywniające się pod UV. Może trzeba go zareklamować?
Natalia, Samaron :kwiatek:
reklamacje sobie daruje bo kosztowal mnie w przeliczeniu jakies 7funtow (mieszkam w uk) z czego za samo ewentualnie odeslanie go do USA zaplace pewnie polowe tego, wiec mam juz w nosie-chcialam jedynie sie dowiedziec o co moze chodzic, zeby ewentualnie nie miec podobnych problemow w przyszlosci :ok:
A powiedzcie mi jeszcze dziewczyny bo do tej pory uzywalam ultra seal IBD i ten ezflow to moj pierwszy taki nablyszczacz bez przemywania i malo tego, ze zolknie, to musze naprawde mega starannie wszystko odpylic, wydmuchac, nalozyc go ledwo co aby tylko "liznac" po paznokciach itp bo inaczej po wyjeciu z lampy stercza takie krostki wypukle i sama juz nie wiem czy to przez ten nieznosny nablyszczacz EzFlow, czy wszystkie tez bez przecierania sa takie mega wrazliwe?? Z ultra sealem nie mialam zadnych problemow, ale ze przezucilam sie na akryl ezflow to wolalam wszystko z jednej firmy skompletowac, zeby nie bylo problemow-a jednak sa :sciana:.
Masz na myśli takie wypukłe grudki? Może je powodować np. niedokładne odpylenie albo nierównomierna warstwa żelu nabłyszczającego - one zastygają w nieco inny sposób... W jakiejś gazetce branżowej był o tym artykuł, zeskanować Wam?
Nena tak-wlasnie takie grudeczki-ale nie na calym paznokciu tylko tak jedna lub czasem kilka malenkich takich-tez wlasnie pomyslalam, ze to przez niedokladne odpylenie moze i jak bardziej dokladnie oczyscilam paznokcia z pylu czysciutka szczoteczka to problemu nie bylo stad tez moj wniosek, ze jakis pylek moze zostal gdzies i dlatego. Ultra Seal taki wrazliwy nie byl, ale on jest gesciejszy i jakby go nie nalozyc to i tak zostawia troszke grubsza warstwe, wiec takie mikro pylki pewnie nie byly w stanie sie tak przebic jak przy takim praktycznie wodnistym nablyszczaczu bez przemywania.
Poprosze o skan jezeli nie sprawi ci to klopoty :)
Jeśli skan to na pw, wstawianie bez zgody autora to łamanie praw autorskich.
edytakon
18-07-2011, 15:32
Ja też potwierdzam, nie mialam lepszego nabłyszczacza niż Infinity :)
wczesniej miałąModene i jakieś tańsze, ale za te 30 zł to to jest naprawdę super nabłyszczacz, moje klientki są nim zachwycone.
RedSunset
18-07-2011, 18:03
lubka, moim zdaniem, masz po prostu stary, przeterminowany żel :/: miałam kiedys taka sytuację chyba z białym żelem IBD. najcieńsza warstwa na french i były grudki. W moim przypadku był to stary żel. Takie cos zdarzyło mi sie tylko i wyłącznie jeden jedyny raz i przy żadnym innym żelu nie miałam podobnej sytuacji. Może w Twoim przypadku problem wynika również z tego...
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
To pewnie wina żelu tak jak dziewczyny mówią :)
SAMARON - zapamiętam! :kwiatek:
Po raz kolejny proszę abyś ukrywała cytaty!/Emila
kobitki kochane...
czy któraś używała Infinity Nails na hybrydy?
bo mi u jednej dziewczyny popękał ( wczoraj jej robiłam i dzisiaj się odezwała) i nie wiem czy to wina złej aplikacji czy tego że na "miekkich pazurach" co innego akryle czy żele tak się dzieje... :(
Ja co prawda nie używałam, ale nie powinno się nakładać "twardych" żeli na soak off, które są elastyczne i pracują z płytką, a nabłyszczacz niestety nie, stąd pęknięcia :(
dlaczego Top Gloss UV (ja mam z Black Prince) wklada sie pod lampe skoro wysycha i bez niej, bo to zwykly lakier nablyszczajacy, myslalam ze to cos w stylu Quick finish, i tylko wywalilam pieniadze w bloto bo mi do dupy taki top gloss, bo pod lampa wcale sie nie utwardza tak jak Quick finish tylko normalnie schnie jak lakier,
Wiec po co to "UV"?
wtf?!
do tego trzeba nalozyc 2 warstwy bo po jednej nawet grubej zostaja duze rysy nawet po delikatnej polerce :O
Po pierwsze zawracam uwagę na język - pilnuj się, na tym forum panuje kultura,
po drugie UV oznacza, że zawiera filtry uv bądź świeci w świetle uv. Następnym razem czytaj dokładnie opis produktu.
kasiek2501
25-07-2011, 11:12
A ja uzywam nablyszczacza z ibd i nie mialam do tej pory lepszego. Paznokcie blyszcza sie do kolejnego uzupelnienia.
samaron (http://forum.wzorki.info/members/240-samaron.html)
tyle,że z tylu pisze zeby wsadzic pomalowane paznockie do lampy uv
nie zajmuje sie tym od dzisiaj wiec bez sensu nie zadawala bym pytania ;]
:papa:
Jest napisane również (z opisu aukcji przytaczam) że: "preparat można usunąć zmywaczem". To od razu sygnał że coś jest nie tak. Poza tym jeśli nie jesteś nowicjuszką to doskonale wiesz, że po takiej firmie jak black prince i za taka cenę (12.95 za gloss) nie oczekuje się spektakularnych efektów.
Agnieszka Praska
25-07-2011, 20:23
kobitki kochane...
czy któraś używała Infinity Nails na hybrydy?
bo mi u jednej dziewczyny popękał ( wczoraj jej robiłam i dzisiaj się odezwała) i nie wiem czy to wina złej aplikacji czy tego że na "miekkich pazurach" co innego akryle czy żele tak się dzieje... :(
kochana uzylas topa hybrydowego czy nablyszczacza shining??
zeli miekkich i twardych nie mieszamy, jesli na hybryde dalas shining to mial prawo popekac;)
samaron
Pierwszy raz zamawialam z tej firmy, w sumie z braku laku, potrzebowalam szybko czegos taniego, ale nie spodziewalam sie az takiej kichy :P
---------- Dodano o godzinie 10:58 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:56 ----------
A powiedzcie mi, czy żelem "future", mozna zrobic cale paznokcie czy nadaje sie on tylko do nablyszczania? Bo jeszcze tej wiedzy nie posiadlam :P
---------- Dodano o godzinie 11:03 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:58 ----------
A nie bardzo moge wyczytac:P na jednej stronie pisze ze jest do nablyszczania, na drugiej ze ma super przyczepnosc i nadaje sie na pelne wykonanie paznokci http://e.pinger.pl/lick.gif
Wy sie znacie lepiej ode mnie wiec doradzcie mi http://e.pinger.pl/smile.gif
teraz już wiem :) dzięki Wam:kwiatek:
po prostu nigdy nie pracowałam na żelach (żadnych) wiecznie akryl i mam teraz nauczkę ^_^
ale nabłyszczacz na akrylu spisuje się bardzo fajnie ;)
może kiedyś jeszcze w końcu przetestuje na żelikach bo coraz bardziej się do nich przekonuje ^_^
natalia268
09-10-2011, 20:53
Dziewczyny nie wiem czy ja jestem upośledzona czy co robie źle ... :placz:
tyle się naoglądałam pazurków i się ekstra błyszczą, wiem ze to nie jest sprawa dobrego nablyszczacza itd. (mam Infinity) .. po prostu nie błyszczą mi tak ladnie jak powinny, nie wiem co robie źle, ale zaczyna mnie to denerwowac :(
Emilia B.
09-10-2011, 21:19
a trzymasz go 4 min?? wtedy jest mega błyszczący i dobrze dać mu chwile odparować po wyjęciu z lampki zanim nałożymy oliwkę :) może też być tak,że już żarówki siadają?
natalia268
09-10-2011, 21:56
trzymam :( ... żarówki hm.. no w sumie mam je juz długo, ale kolorówki i wszystkie inne dobrze się utwardzają
Emilia B.
10-10-2011, 14:06
to ja nie wiem - nie mam innych pomysłów....
dziewczyny mozecie mi cos powiedziec cosik na temat nabyszczacza kodi bo szukam takiego
ktory bedzie mial efekt mokrego pazurka i wlasnie tez sie zastanawiam nad Infinity
moniczka8703
07-01-2012, 14:57
ja też sie zgadzam z biegiem czasu paznokcie a raczej lakier matowieje wiec trzeba zmyć i na nowo świeżo pomalować. ja do nabłyszczania używam utwardzacza nabłyszczacza i przyśpieszacza w jednej buteleczce czyli 3 w 1 nail tek polecam
paznokietki000
25-01-2012, 21:59
Mam pytanko do szanowych koleżanek :)
Czy pod nabłyszczacz polerujecie bloczkiem akryl tudzież żel ?
DiamondShine
25-01-2012, 22:06
ja zawsze przed nablyszczeniem piluje paznokcia, opracowuje go odpylam z pyłku i nakładam nabłyszczacz::)
paznokietki000
25-01-2012, 22:10
Pytam , ponieważ usłyszałam od pewnej osoby, że nie powinno się polerować pazurów pod nabłyszczacz ... a prawda jest taka , że na niektórych żelach typu finish widać wyraźne rysy jeśli się nie wypoleruje masy.
Dlatego już się pogubiłam , czy to jest błędem czy nie ?
malinowa
25-01-2012, 22:31
paznokietki000 (http://forum.wzorki.info/members/6602-paznokietki000.html) tak, wygładzasz bloczkiem żeby nie było widać rys, pierwsze słyszę, żeby nie wygładzać przed nabłyszczaniem
przed nałożeniem nabłyszczacza paznokieć powinien być przynajmniej dobrze zmatowiony i odpylony ( o poprawnym opracowaniu już nie wspominam ;) )
natomiast jeśli z jakiś powodów stwierdzicie, że musicie jeszcze raz nałożyć nabłyszczacz, to pamiętajcie aby ten nieudany nabłyszczacz dobrze zmatowić i odpylić ( nałożenie nabłyszczacza na nie zmatowiony nabłyszczacz grozi katastrofą wizualną )
aby nabłyszczacz miał szanse się dobrze wybłyszczyć, to musi siedzieć w lampie min. 4 min - nawet taki, którego producent twierdzi, że mniej ;)
rudzielec
26-01-2012, 08:33
ja matuje i odtluszczam nawet dwa razy porzadnie cleanerem. a juz nie raz kladlam nablyszczacz na nablyszczacz i absolutnie nic zle nie wygladalo.
cleaner ?? ale to chyba używasz go po to aby zmyć lepką warstwę i opracować pazurek/ zmatowić , odpylić i... już nie używasz cleanera tylko nakładasz nabłyszczacz ???
no ponowne użycie cleanera przed samym nabłyszczaczem jest już bezpodstawne ;)
MartaOSz
26-01-2012, 09:12
ja nadaje kształt przejezdzampilnikiem 180 i nablyszczam ....rys nie wdac.... bloczkiem tylko pod farbki ;)
rudzielec
26-01-2012, 09:15
nie nie. ja sobie nie wyobrazam zeby polozyc nablyszczacz na nie przemyty paznokiec. tak juz robie od zawsze i jest ok. trzyma dlugo i bez zastrzezen.
no coz kazdy robi jak lubi i jak sie nauczyl.
zosia_29
26-01-2012, 09:44
Ja rózne robię, jesli odlilic mi się uda porządnie to od razu nabłyszczacz ale jesli widzę że nie odpyla się tak jak powinno to wtedy cleanerem przemywam przed nabłyszczeniem...
Ja też przemywam przed nabłyszczaniem tyle że ja zamiast cleanera używam acetonu do odtłuszczania. A po opracowaniu przed nabłyszczeniem przemywam po to żeby zgarnąć wszystkie pyłki :)
Ja też przemywam/odtłuszczam tym co tam mam pod ręką, a robię to z tego powodu, że bezwstydnie macam pazur w poszukiwaniu idealnego kształtu (teraz w sumie w rękawiczkach, ale wiadomo co tam na nich?) i nie raz mi się gloss kurczył i zostawiał gołe placki ;)
Ja tak jak większość właśnie po zmatowieniu przemywam w celu odpylenia ,z lenistwa pędzelkowego odpylania.Szybciej.I dokładniej.Chyba....
Magda pazurki
27-01-2012, 22:45
Ja tak samo robię, po opiłowaniu najpierw szczoteczką pozbywam się pyłków a potem dla pewności jeszcze cleaner i dopiero finish .
Cukierek
29-01-2012, 11:29
ja uzywam zawsze bloczka i przemywam przed nabłyszczeniem. Wydaje mi sie że ładniej sie błyszcza jak sie wyrowna powierzchnie :)
Ja matowię bloczkiem, odpylam szczoteczką pazurki i nakładam nabłyszczacz :)
Ja używam do nablyszczania i wykonczenia żelu silikonowego SunFlower i klientki nie marudza na szczescie. Ja tez im radze przemalowac paznokcie ponownie lakierem bezbarwnym ale niestety im sie nawet tego nie chce zrobic :skacze:
Żel Silikonowy - elastyczny z pędzelkiem - 15g - Sunflower, paznokcie, tipsy, sztuczne, akryl, akrylowe, zel, żel, manicure, porcelana termiczna, porcelana, jednofazowy, jednofazowe, tips, sunflower szczecin, porcelana uv, żel uv, paznokcie, ozdo (http://sunflower.istore.pl/pl,product,461806,zel,silikonowy,elastyczny,z,pedz elkiem,15g.html)
ja tez użuwam tego nie zapowietrza sie i jest świetny mało tego bo wrzucam w niego cyrkonie:D
natalia268
20-05-2012, 19:23
jak ja pomaluje sobie lakierem bezbarwnym na babłyszczaczu to po jakimś czasie pęka i nie wygląda to ładnie, wiec juz wole sam nabłyszczacz i go później nie ulepszać na siłe
Gorzkajakmokka
26-08-2012, 16:00
mi też ostatnio coraz więcej osób skarży się na pękanie. Wydaje mi się,że to wina nabłyszczacza ponieważ zmieniałam a problem pojawia się też na naturalkach ;(
Kupiłam nabłyszczacz Infinity po tym jak przeczytałam kilka opinii że z Modeny się popsuł i test zaliczony. Zmatowiłam mamie pazurki z 3tyg, odrostem i pociągnęłam samym nabłyszczaczem również po naturalku i już tydzień bez zapowietrzeń. Tylko nie mogę się przyzwyczaić że taki rzadki jest, ale pewnie w związku z tym wydajny.
Polecam Żel Perfect Beauty Shinnig super nablyszczenie, zero matowienia, żółknięcia i pękania ;-)
ajda***pazurki
26-08-2012, 23:08
gorzka mi też zaczeły pękać jak zmieniłam nabłyszczacz. a jaki masz?
Gorzkajakmokka
27-08-2012, 01:19
zmieniłam na i-nails od DR a wcześniej modeny i nie słyszałam o takich problemach...
a u Ciebie jaki zawiódł?
ajda***pazurki
27-08-2012, 18:08
modena a wcześniej miałam alle czarny i takie rzeczy sie nie działy
ajda, gorzka, a może kładziecie zbyt grubą warstwę tego nabłyszczacza?
ajda***pazurki
29-08-2012, 08:53
samaron właśnie robię test na sobie jedną rączkę zrobiłam modeną a drugą alle i zobaczymy efekty a modeny starałam sie nałożyć jak najcieńszą warstwe:)
Elizabeth76
29-08-2012, 09:21
co do modeny nie mam i nie miałam tego nabłyszczacza ale było czesto wspominane przez dziewczyny ,ktre go uzywały/używaja że trzeba kłaśc go bardzo oszczędnie inaczej pęka
kama32gdy
24-09-2012, 17:30
Dziewczyny mam problem z nabłyszczaczem, a może raczej z klientką i pracą którą wykonuje. A mianowicie. Klientka pracuje jako krawcowa w zakładzie krawieckim i bardzo lubi dosyc długie paznokcie, która po 1,5-2 tyg. są praktycznie matowe. Nie wiem czy jest to wina nabłyszczacza (używam z Modeny) czy tego, że w związku z pracą, którą wykonuje, podtrzymując materiał, przesuwając go po stole niejednokrotnie ociera paznokciami o blat. Tak sobie myślę, że nawet szybę często trąc, stanie się ona matowa. Czy dobrze Wam to przedstawiałm? Jak myślicie, może to byc też wina nabłyszczacza?
Patrycja_92
24-09-2012, 17:42
ja też używam Modeny i moim niektórym klientkom szybko matowieje, nawet mi, jak robie cos w domu to robia sie takie zarysowane, a przecież nie ryje pazurkami w ziemi :skacze: mysle ze to wina nablyszczacza, efekt jest piekny, ale chyba bardzo mało odporny na rysy, możliwe też, że to moja wina, bo utwadzam go 2 minuty, a Dziewczyny piszą, że ma być 4, może za krótko, spróbuje dłużej, zobaczymy czy coś to da, jesli nie, zmienie na coś innego :)
malinowa
24-09-2012, 21:58
ja też mam z Modeny i tak samo zauważyłam, że szybko matowieje, tydzień to maks dla tego nabłyszczacza, więcej nie kupie
kama32gdy
25-09-2012, 10:54
dziewczyny to jaki nabłyszczacz polecacie, na opisaną wyżej przeze mnie sytuację?
Patrycja_92
25-09-2012, 18:46
Ja prześledziłam cały wątek i najczęściej polecany jest Infinity, poczekam aż skoncze moj Modenowy i też go zakupie, ale troszke cena mnie boli, bo nie robie paznokci jakos duzo i nie zarabiam aż tyle :) Ale trudno, warto wydać, jeśli ma się długo świecić:)
Ja do tej pory miałam z Allepaznokci taki szary. Jednym klientkom trzymało się długo z połyskiem a drugie wracały z matowymi pazurkami po 3-4 tyg. Zmieniałam nabłyszczacz na "Ciekłe szkło" z Charbonne.
Ciekawa jestem efektu. Po utwardzeniu wyglądał dokładnie jak ten z Alle... Dzisiaj mam pierwszą klientkę u której zastosowałam ten produkt 4 tyg temu. Ciekawe co zastane na paznokciach?
polecam spróbować porcelanowy nabłyszczacz Extreme Gloss - super połysk nie do zdarcia http://sklep.nailscompany.pl/foto/w4_foto_96EXTREME-GLOS.jpg Nails Company | Tipsy | Zabrze - EXTREME-GLOSS nabłyszczacz (http://sklep.nailscompany.pl/p568/EXTREME-GLOSS_nablyszczacz) mój ulubiony :ok::ok:
lub Perfect Shine, który doskonale "wyciąga" kolory zaaplikowane na paznokciu Nails Company | Tipsy | Zabrze - PERFECT SHINE 15g (nałyszczający) (http://sklep.nailscompany.pl/p1218/PERFECT_SHINE_15g_%28nalyszczajacy%29)
Dzisiaj się okaże .... Jak ten mój się nie sprawdzi, to przy najbliższej okazji kupię jeden z tych co polecasz Nysza
ja osobiscie uzywam nabłyszajacego zelu z astonishing bez przecierania i z czystym sumieniem moge go polecic:)http://www.shop.all4nails.pl/product.php?id_product=860
Patrycja_92
15-10-2012, 01:28
Nysza a te co nam poleciłaś to są do przemywania, czy nie? buziaki :)
nabłyszczacz w pędzelku jest bez przemywania ( zazwyczaj nabłyszczaczy w pędzelku nie przemywa się)
natomiast drugi , Perfect Shine - do przemywania ( a dla wygody przelewam sobie go do buteleczki z pędzelkiem ;) )
kiwaczek2
15-10-2012, 10:07
ja uzywam ciekłe szkło z new nails (bez przemywania), efekt długtrwały i dobry. wydaje mi się że te bez przemywania są lepsze pod względem właśnie błysku. ale z kolei są bardzo twarde więc łatwiej o zapowietrzenie jak pojedziemy po paznokciu przez przypadek :)
lonia1990
15-10-2012, 13:28
Ja do tej pory miałam z Allepaznokci taki szary. Jednym klientkom trzymało się długo z połyskiem a drugie wracały z matowymi pazurkami po 3-4 tyg. Zmieniałam nabłyszczacz na "Ciekłe szkło" z Charbonne.
Ciekawa jestem efektu. Po utwardzeniu wyglądał dokładnie jak ten z Alle... Dzisiaj mam pierwszą klientkę u której zastosowałam ten produkt 4 tyg temu. Ciekawe co zastane na paznokciach?
Co do cieklego szkła z CHARBONNE ja go używam i jestem z niego zadowolona ;) Jedną jego wadą jest to ,że trzeba kłaść go cieniutko bo jeżeli jest go w jakimś miejscu troszke wiecej to robią sie taki wypukłe kuleczki;/
A jak z nim u Ciebie?
Patrycja_92
15-10-2012, 16:35
nabłyszczacz w pędzelku jest bez przemywania ( zazwyczaj nabłyszczaczy w pędzelku nie przemywa się)
natomiast drugi , Perfect Shine - do przemywania ( a dla wygody przelewam sobie go do buteleczki z pędzelkiem ;) )
Tak właśnie myslalam, że jeden do przemywania, a drugi nie wymaga:kwiatek: ;) dziękuje
natalianikola
18-10-2012, 16:03
Mam problem z nabłyszczaczem alle, taka czarna buteleczka...po wyjęciu z lampy robi się "skorupa żółwia", jakoś się kurczy....co może być przyczyną?
Fatalny produkt, ten srebrny był lepszy, czarny zupełnie im nie wyszedł ;)
ja lubię glossa indigo i infinity - indigo jest gęstszy , nie trzeba się bardzo starać , by pieknie pokrył płytkę - jedno pociągnęcie i nie trzeba nic poprawiać ... infinity też świetny , rzadki , czasem muszę w jednym miejscu przejechac 2 razy - świetna cena . ..
miałam też NSI glaze'go - śiwetny - długo trzyma błysk.... do stóp używam perfect silcare sealer i też go bardzo lubię ...
miałam też kilka innych glossów ,ale w większości przypadków robiły się takie jakby utwradzone kropeczki kiedy zbyt dużo glossa nałożyłam , a z tymi które opisałam nie ma takiego problemu :)
indigo jest gęstszy , nie trzeba się bardzo starać , by pieknie pokrył płytkę - jedno pociągnęcie i nie trzeba nic poprawiać
miałam też kilka innych glossów ,ale w większości przypadków robiły się takie jakby utwradzone kropeczki kiedy zbyt dużo glossa nałożyłam , a z tymi które opisałam nie ma takiego problemu :)
To prawda. Aczkolwiek, nie jest to produkt marzeń. Szybko matowieje :( Pod tym względem rewelacyjny jest gloss z La Femme. Nie matowieje i naprawdę można go kłaść na naturalną płytkę. Jakiś czas temu pokryłam nim półcentymetrowy odrost bez primera i po 1,5 tygodnia zero zapowietrzeń. Niestety przy grubszej warstwie powstają grudki, o których piszesz, a zbyt cienka się ściera w ciągu jednego dnia i traci zupełnie błysk... Takim glossem trzeba sie nauczyć pracować, wyczuć go. Ja nie miałam dość cierpliwości, ale kto wie, może się jeszcze skuszę :P
shonali a ten gloss jest bez przemywania? ostatnio dzwoniła do mnie pani z tej firmy (skąd oni mieli moj numer tel? ) i się zastanawiam czy mającoś godnego polecenia.
Tak, bez przemywania. 49zł
Pewnie Cię znaleźli na jakimś portalu ogłoszeniowym, albo forum :)
shonali a ten gloss jest bez przemywania? ostatnio dzwoniła do mnie pani z tej firmy (skąd oni mieli moj numer tel? ) i się zastanawiam czy mającoś godnego polecenia.
pomimo tego , że jest Ochrona Danych Osobowych
naszymi danymi, które zostawiasz np. na targach, czy w jakiś ankietach
po prostu handlują
firmy płacą za takie "nielegalne " listy z danymi ...
pomimo tego , że jest Ochrona Danych Osobowych
naszymi danymi, które zostawiasz np. na targach, czy w jakiś ankietach
po prostu handlują
firmy płacą za takie "nielegalne " listy z danymi ...
Mają nawet wtyki w urzędach... Przed takimi rzeczami się niestety nie uchronimy...Jest ochrona danych osobowych, jest ochrona praw autorskich. I co? I nic :( Nawet próbując coś zrobić, jest to walka z wiatrakami :(
Na zdjęciu macie glossa w pędzelku Indigo po 4 tygodniach i po uzupełnieniu
ajda***pazurki
30-10-2012, 22:07
a ten nabłyszczacz z alle ten srebrny jest rzadki? i nie pęka? bo słyszałam że bez przemywania pęka:(
Ajda ja go mam i nie pęka... nie narzekam :)
ajda***pazurki
31-10-2012, 08:26
a długo błyszczy?:D
katiaa162
31-10-2012, 08:33
Ja mam nablyszczacz twardy z Sunflower i swieci sie bardzo dlugo. Jak klientka dba to 3-4 tygodnie. Jest extra. Nablyszczacz miekki mam z SPN. Nie powiem, zebym z niego byla bardzo zadowolona.:)
ajda ja miałam ten z alle... z przemywaniem i bez przemywania. Obydwa były dobre . Żadem mi nie pękał. Teraz mam ciekłe szkło z Charbone (chyba tak się pisze) i nie widzę w ogóle by był wart swojej ceny. Był dwa razy droższy a efekt ten sam.
rudzia1985
31-10-2012, 23:22
Ja tez mialam ten srebrny z Alle bez przemywania, jest rzadki ale dobry. Blyszczy dlugo jak potrzymasz go troche dluzej niz 3 min a jak sie robil lekko matowy to ciut kremu do rak na pazurek i wypolerowac :)
Jednak w mojej pracy ( produkcja kosmetykow ) szybko stawal sie matowy i porysowany ( czasami pekal ) bo ja grzebie bardzo czesto przy chemikaliach, olejkach, maszynach itd. Ale nie narzekalam na niego. Juz mi sie skonczyl i teraz jestem bez. Uzywam normalnego bezbarwnego lakieru :P
Ja różnych używałam nabłyszczaczy. Zwykły w butelce z reni nails jest oki ale często są bąbelki po nim. Długo używałam z sunflower twardego i miękkiego oba są dobre nie żółkną ale ścierają się. Ostatnio mam z inm i jestem bardzo zadowolona długo błyszczy się tylko cieniutko trzeba nakładać. Teraz mam ochotę kupić i wypróbować z indigo bo z reszty ich żeli jestem zadowolona a nabłyszczacza jeszcze nie miałam
malutkaistotkaa
10-12-2012, 08:16
a uzywala ktoras z was nablyszczacza z spn ??
bo jestem ciekawa opini
katiaa162
11-12-2012, 10:17
Wlasnie zamowilam ten nowy gloss z SPN ( czarny, malutki w buteleczce). Podobno jest dobry, zapobiega zapowietrzeniom i dlugo sie swieci... hmm zobaczymy ;P
SUN FLOWER chyba powoduje u mnie zapowietrzenia... jak uzywam innego to zapowietrzen nie ma. .:cool:
Witam Was :) mam taki problem, po namalowaniu jakiegoś wzorka farbką akrylową, poczekaniu aż wyschnie, nałożeniu nabłyszczacza, utwardzeniu go potem przemyciu.. zmywam cleanerem nabłyszczacz razem z farbką...nie zawsze i nie w każdym miejscu ale w większości... przy czym używałam już kilka farbek i kilku nabłyszczaczy i ciągle to samo... w czym problem?
hmm... a wzorek malujesz na przemytym wcześniej cleanerem pazurkach? bo pamietam kiedys tez mialam taka sytuacje,ze nalozylam nablyszczacz [ale ten bez przemywania] na pazurki,gdzie nie usunelam uprzednio warstwy dyspensyjnej i dlatego gloss nie chcial sie utwardzic..
jeszcze ew. wymiana zarówek,ale to by ci się nie utwardzały poprzednie warstwy...
spróbuj użyć nabłyszczacza bez przemywania, ja jeszcze po namalowaniu wzorków wkładam na chwile łapki do lampy żeby ewentualne pozostałości wody w farbce odparowały
dziękuje za rady:) nie jest to też winą lampy bo właśnie nieutwardzałyby mi się poprzednie warstwy a po drugie to mam dwie lampy i w każdej to samo ;)
i wzorek malowany na opracowanym odpylonym paznokciu..
może spróbuje właśnie nabłyszczacza bez przemywania i to z odparowaniem wody z farbki... swoją drogą nie wiedziałam że lampa może tak zadziałać oparowująco wodę z farbki...;)
katiaa162
25-12-2012, 09:16
Kochana mi na doszkoleniu mowiono, ze farbki po pierwsze musza dobrze wyschnac.
Rowniez bardzo wazne jest uzywanie zelu nablyszczajacego miekkiego, nie twardego.
Ja nakladam zawsze miekki dwa razy jak farba dobrze wyschnie. Potem przemywam i jest rewelacja. Dodatkowo mozesz wypolerowac oliwka, to juz wogle pieknie bedzie sie swiecic.
Rowniez bardzo delikatnie nablyszczaj kwiatki, nie marz duzo po nich :):
Kochane
Ten chwalony z infinity to ten.?
Shining żel 15ml :: Infinity Nails (http://www.infinitynails.pl/sklep/index.php?p62,shining-zel-15ml)
tak to ten :)
Polecam, chociaż po przejściu z nabłyszczacza modeny musiałam się przyzwyczaić ze rzadki bardzo jest, ale nawet na 2 tygodniowy odrost się nadaje i nic nie odłazi.
Elizabeth76
17-02-2013, 15:07
Też go uzywam :)
katerina15
07-04-2013, 23:25
mam pytanie, czy jak kładę hybrydę na zbudowany żelem paznokieć (czyli w momencie gdy używam jej jak zwykły kolorowy żel) to muszę użyć nabłyszczacza do hybryd czy mogę zwykły? (mam Infinity bez przemywania)
natalia268
07-04-2013, 23:28
A jaką masz hybryde ? Jeżeli prawdziwa miękka hybryda to nablyszczacz hybrydowy. Jeżeli nalozysz zwykły twardy to popeka. ;)
katerina15
08-04-2013, 11:06
nawet jak jest żel pod spodem to popęka? bo w sumie wtedy żel utwardza paznokieć i nie jest on elastyczny. Hybrydki mam prawdziwe (harmony) ;)
Tak się tylko upewniam ;)
natalia268
08-04-2013, 11:47
tak, niestety popęka. :(
mi kiedyś popękał nabłyszczacz na zdobieniu farbami akrylowymi, a dodam, iż były one wykonane na opracowanych paznokciach żelowych...
katerina15
08-04-2013, 12:18
ok :) to dziękuję :* pierwszy raz będę nakładać hybrydę na żel i to nie sobie, więc wolałam mieć pewność, bo nie zdążyłabym nawet przetestować ;)
ja klade na zel, hybryde i to nablyszczam twardym nablyszczaczem i mi nie peka ... ;)
katerina15
08-04-2013, 18:25
A jakie masz hybrydki nanami? :) Przecierasz hybrydę przed nałożeniem nabłyszczacza ? Bo w przyszłym tygodniu przetestuję to u siebie :P
Patrycja_92
08-04-2013, 20:05
Ja kładłam Infinity i bywało rożnie, na jednych mi pekał pajęczynką( częściej), a na innych nie(rzadziej), teraz daje hybrydowy top i jest fajnie bo pazury wydaje mi się, błyszczą dłużej :)
kamillxx
08-04-2013, 21:02
patrycja a czym przecierasz top od hybrydek?
Patrycja_92
08-04-2013, 21:56
Spirytusem normalnie, spirytus, a cleaner to to samo, więc uzywam zamiennie :)
kamillxx
08-04-2013, 22:46
spirytusem z monopolowego czy z apteki?
jeden i drugi odtłuszcza - chodzi przecież tylko o to
aby ściągnąć film który wytrącił się w procesie utwardzania
jednak zalecam używanie cleanera - w mniejszym stopniu wysusza skórę :)
Patrycja_92
09-04-2013, 00:08
Z apteki :)
kamillxx
09-04-2013, 00:33
kurcze ja tez uzywam z apteki i zauwazylam ze cos malo blyszczy... uzywam top gelisha...
Ja mam cleaner z silcare.
litr chyba 13,90 kosztował.
Jest ok.
malinowa
09-04-2013, 13:41
a ja dziewczyny uzywam nabłyszczacza ze star nail, dokładnie to tego Universal Soak off UV gel seal 15ml (http://www.starnail.pl/sklep/detail/56-soak-off-soft-gel-uv/starnail/605-universal-soak-off-uv-gel-seal-15ml.html?sef=hcfp), nie muszę sie martwić, czy mi popęka bo jest uniwersalny, daje go na żel, hybrydę i akryl, french pod nim nie zżółknie bo ma filtr i po ponad 5 tygodniach french był biały, 15 ml kosztuje 49 zł a 75 ml 139zł, przemywam cleanerem z la lill
w odpowiedzi na pytania. hybrydy mam mm i przed położeniem twardego nablyszczacza przecieram cleanerem co niestety nie zawsze się sprawdza bo często schodzi kolor i robią się brzydkie przeswity. już wiem jaki kolor mogę przetrzec a który nie. natomiast niekiedy nie przecieram i kładę bezpośrednio rzadki clear który ładnie błyszczy. ale co Wam powiem to Wam powiem - moim zdaniem hybrydowy top ładnie nasyca i wydobywa kolorek:)
Kobietki moje poszukuje nabłyszczacza na czarny żel, żeby nie zmieniał mu koloru na fiolet. Pracuje teraz na IBD i niestety zostaje fioletowa poświata. Help !
Martyna.nails
21-04-2013, 00:42
ja robię bardzo dużo czarnych pazurków i używam nabłyszczacza z INDIGO shine on UV i jest super,żadnych poświat,ale do niedawna używałam NEW NAILS quick finish UV i też super.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=417331555012016&set=a.400790239999481.95254.398798163532022&type=3&theater
Nie znalazłam żadnych póki co nie utwardzalnych UV,bo właśnie zmieniały mi kolor całości i to właśnie głównie czarny na fioletowy
Top do hybrydy IBD na pewno nie zmienia czarnego.
zdaje sie,że gloss z silcare z linii perfect tez był ok.
orchid1989
19-09-2013, 09:50
Witam Was Pazurkomaniaczki :)
Tak przeglądam i przeglądam ten temat i zastanawiam się nad jedną rzeczą. W większości piszecie, że quick finish jaki by nie był, nakładacie po odtłuszczeniu paznokcia. W moim przypadku sama nakładam quick finish na cienką warstwę utwardzonego żelu (na warstwę dyspersyjną) i też wychodzi to poprawnie - błysk jest i nic nie matowieje. Jakoś tak się nauczyłam i tak robię. Czy to może czemuś konkretnie zaszkodzić?
natalia268
19-09-2013, 10:22
jak widzisz ze wszystko współgra i nic sie nie dzieje to chyba masz już odpowiedź :D
kiwaczek2
19-09-2013, 10:23
ja nakladam na zmatowiony dlatego że muszę obrobić paznocieć po zbudowaniu i tylko dlatego.
Witam Was Pazurkomaniaczki :)
Tak przeglądam i przeglądam ten temat i zastanawiam się nad jedną rzeczą. W większości piszecie, że quick finish jaki by nie był, nakładacie po odtłuszczeniu paznokcia. W moim przypadku sama nakładam quick finish na cienką warstwę utwardzonego żelu (na warstwę dyspersyjną) i też wychodzi to poprawnie - błysk jest i nic nie matowieje. Jakoś tak się nauczyłam i tak robię. Czy to może czemuś konkretnie zaszkodzić?
jeśli się trzyma to ok ... jedynie zwróć uwagę aby sobie nie zapaskudzić żelu w pojemniku warstwą dyspersyjną ..
Czy ktoś używa quick finisha z Silcare no name Base One Quick Finish - Nails Silcare (http://nails.silcare.com/base-one-quick-finish.html)
Przy zamawianiu żeli wzięłam sobie na próbę ten mały, na razie testuję go na koleżance, już 2 tygodnie nosi i wszystko pięknie błyszczy. Będę musiała przetestować na bardziej wymagającej klientce- szwagierce. Jej paznokcie są matowe już po tygodniu jak używam nabłyszczacza z Infinity.
Dajcie znać jak się sprawuje, jeśli któraś używała :)
_kasiunia_4
19-09-2013, 14:49
Hersa ja go mam i jest całkiem całkiem na kciuku lewej dłoni bardzo mi sie porysował i był nieco matowy z tego co pamiętam ale tak na innych paznokciach wszystko było ok :)
angelikapl
20-09-2013, 09:11
Widziałam, ze wiele z was zachwalało nabłyszczacz infinity i znalazłam coś takiego:
Shining żel 15ml :: Infinity Nails (http://www.infinitynails.pl/sklep/index.php?p62,shining-zel-15ml) czy to o ten chodzi?
Czy sprawdzi się też na hybrydę?? :*
Elizabeth76
20-09-2013, 13:13
angelikapl (http://forum.wzorki.info/members/18800-angelikapl.html) tak to ten nabłyszczacz :)
Nigdy nie próbowalam go na hybrydy to nie wiem ,używam do żelu i akrylu go tylko
nitownica
31-10-2013, 23:43
hej dziewczyny,zastanawiam sie jaka jest najlepsza metoda nabłyszczania paznokci zelowych...mam żel jednofazowy Ibd, z tego co czytalam wnioskuje ze po żelu jednofazowym nie jest konieczne użycie nablyszczacza,ale ja jednak wole zrobic paznokcie z nabl. Ale nie wiem dokładnie kiedy go użyć...otoz mam nablyszczacz quick finish z mozemy w żelu, czy mam go użyć: gdy pomaluje zbudowaane paznokcie kolorem po utwardzeniu w lampie na mokra warstwę dyspresyjna czy wytrzeć paznokieć ,lekko zmatowic odtluscic i dopiero wtedy nałożyć nablyszczacz?czy może po nalozeniu koloru i utwardzeniu nałożenie cienko clear ,utwardzenie i potem nalozenie nablyszczacza na warstwę dyspresyjna, czy przemycie paznokcia po utwardzeniu, zmatowienie, odtluszczenie i nalozenie nablyszczacza??proszę pomóżcie bo juz sie pogubilam:( I jeszcze jedno czy lamps odgrywa duza role jezeli chodzi o jakos nablyszczania??
markotka
01-11-2013, 15:13
nabłyszczasz paznokieć zmatowiony i odtłuszczony, lampa nie ma znaczenia, ale żarówki już tak, stare będą słabo utwardzać
nitownica
02-11-2013, 09:47
dzieki markotka:) myslalam ze stare zarowki wplywaja na jakość nabkyszczenia,agdzies wyczytalam ze czasami lepiej dluzejw lampie potrzymać paznokieć bo ladniej sie blyszczy?
Dziewczyny mam problem, niektóre klientki przychodząc na uzupełnienie mają popękany top tak jakby pajączki, czy to wina kiepskiego topu czy po prostu ma prawo po 3-4 tygodniach się tak robić ale z drugiej strony nie zdarza się to to przy każdej klientce :/ wina topu ?
natalia268
13-01-2014, 08:54
Obstawiam :
- kladziesz nablyszczacz bezpośrednio na kolor..
- dzieje sie tak przy naturalnych paznokciach.
Jeśli nic z tego powyżej to nie mam pojęcia..
tinuusia
19-01-2014, 16:59
Cześć dziewczyny :) Może Wy mi pomożecie. Używam nabłyszczacza SuperNail Rapid seal. Ostatnio klientka poszła na solarium i jej zżółkł french. Parę dni później i ja go sobie zrobiłam i poszłam na solarium i nic się nie stało, u innej klientki chodzącej na solarium też tego nie zauważyłam. Co może być przyczyną? Pytałam o przyspieszacze i ich nie używa.
samoopalacz? krem brązujący?
tinuusia
20-01-2014, 18:51
Możliwe, już mi się nie chce zagłębiać...
Dziewczyny mam problem, niektóre klientki przychodząc na uzupełnienie mają popękany top tak jakby pajączki, czy to wina kiepskiego topu czy po prostu ma prawo po 3-4 tygodniach się tak robić ale z drugiej strony nie zdarza się to to przy każdej klientce :/ wina topu ?
Ja tez tak miałam kilka razy ale głownie tylko na moich paznokciach
na początku myślałam ze to wina żelu a potem doszłam do wniosku
ze to jednak powód mojego obchodzenia sie z paznokciami
tu gdzie stuknę, tam uderze sie lekko o cos i dlatego miałam lekko popękane
angelikapl
20-01-2014, 22:25
Mam podobną sytuację z popękanym topem u niektórych Pań i zauważyłam, że pęka jedynie położony na jeden kolor z jednej firmy... denerwuje mnie to bo gdy spiłuję, żel jest nienaruszony a strasznie to wygląda takie pajączki ciemne... dodam, że zmieniałam top na inne a mimo wszystko i tak przy danym kolorze pękał.
nitownica
08-04-2014, 19:47
hej dziewczyny jaki polecacie nablyszczacz ktory będzie się nadawal do żelu i hybrydy???
markotka
08-04-2014, 20:26
base&top indigo
nitownica
08-04-2014, 22:43
markotka a powiedz czym przemywasz ten top z indigo??
markotka
09-04-2014, 21:46
utwardzam zawsze 2x i później normalnie cleanerem przemywam, błyszczy dłużej od shine on z indigo, przetestowałam na sobie, jedną rękę zrobiłam base&top drugą shine on.
nitownica
10-04-2014, 12:35
a jaka masz lampę markotka? ja mam zwykłą Uv, jest nowa, nowe zarówki , robiąc hybrydę indigo, po nalozeniu nablyszczacza i przetarciu go cleanerem z indigo nie blyszcza się tak jak powinny, mam nablyszczacz taki Removable Top Coat (http://indigo-nails.com/gel-polish/1227-removable-top-coat.html), nie mam pojecia w czym tkwi problem..czy dlatego ze moja lampa jest za slaba, czy moze powinnam przecierac innym clenarem jednak ?
markotka
10-04-2014, 15:32
a może jego się nie przeciera, w opisie nie ma żadnej informacji na ten temat? Base&top się przeciera, bo on też służy jako baza, więc musi mieć warstwę dyspersyjną.
Nitownica spróbuj innym cleanerem bo ten z indygo to raczej do odtłuszczania paznokcia,chyba jest za mocny do zmywania warstwy dyspersyjnej.
nitownica
14-04-2014, 16:15
wlasnie trzeba go przetrzec bo sie klei, na poczatku myslalam ze za slabe zarowki mam, ale to chyba wina cleanera... bo kupilam clenaer nablyszczajacy z lanolina z innej firmy i jest juz ok, ale myslalam ze indigo ma jakis plyn ktorym moge przetrzec..dlatego tez przetarlam cleanerem z indigo i matowily sie cale...na szczescie ide na szkolenie to jeszcze sie dopytam:)
KorneliaOlszewska
30-04-2014, 18:59
nie nie. ja sobie nie wyobrazam zeby polozyc nablyszczacz na nie przemyty paznokiec. tak juz robie od zawsze i jest ok. trzyma dlugo i bez zastrzezen.
no coz kazdy robi jak lubi i jak sie nauczyl.
Ja też piłuję, bloczkie wygładzam odpylam i przemywam cleanerem a jak odparuje to nakładam Quick Finish i wszystko trzyma się jak należy
Jedyne co kiedyś robiłam źle to od razu po wyciągnięciu z lampy dawałam oliwkę i to czasami kończyło się źle ponieważ nabłyszczacz stawał się mniej lśniący :(
malutkaistotkaa
21-10-2014, 07:55
dziewczyny szukam super nalbyszczacza z tych twardych bez przemywania !!
polecicie cos?:)
mialam ibd modene indigo
natalia268
21-10-2014, 12:59
Silcare i NailsPro mają takie same i bardzo je lubię :) :
http://nablyszczacz.pl/photos/silcare-perfect-nablyszczacz-15ml-likwidacja-towar-2199154416.jpg
<źr:http://nablyszczacz.pl/photos/silcare-perfect-nablyszczacz-15ml-likwidacja-towar-2199154416.jpg>
http://nablyszczacz.pl/photos/nailspro-quick-finish-zel-nablyszczajacy-15ml-70-3174239742.jpg
<źr:http://nablyszczacz.pl/photos/nailspro-quick-finish-zel-nablyszczajacy-15ml-70-3174239742.jpg>