Zobacz pełną wersję : Cover = Kamuflaż proszę o pomoc
tzn jeżeli robisz na tipsie, to możesz przeciągnąć cienką warstwę po całości
ale clear nakładam na całą płytkę tak? czy tylko tam gdzie ma być cover?
ja robie na formie i jeśli robię szkielet z clearu to buduję zawsze na całym go na całym pazurku (chodzi mi o żel, bo pod akryl cover nie daję nic) jeynie co to daje na tyle tego clearu żeby nie zalać skórek, czyli ok 2-3milimierty od wału paznokciowego:)
no, woszczur dobrze mówi, a na tipsie to zależy jaki masz biały żel, jeżeli używasz go prosto na tipsa, to nie musisz dawać cleara po całości. ja mam taki biały że daję go i tak na cleara żeby była lepsza przyczepność.
a teraz coś interaktywnego: http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/1506-ankieta-najlepszy-cover-zel.html#post66024 (http://forum.wzorki.info/1506-ankieta-najlepszy-cover-zel.html#post66024)
dodaję akrylową: http://forum.wzorki.info/metoda-akrylowa/1507-ankieta-najlepszy-cover-akryl.html
Agnieszka Praska
05-10-2009, 07:40
mozesz dac clear bo nie wszystkie covery moga sie trzymac dobrze
ja nie daje zadnego podkladu i jest super:D
Jak to dobrze ,że mam to forum:good: Znowu jestem ciut mądrzejsza :)Dzięki dziewczyny :*
milenka_olsztyn
28-10-2009, 21:26
dziewczyny a co myślicie o tym kamuflażu??
ŻEL UV KAMUFLARZ IDEALNE KRYCIE I KOLOR NAJLEPSZ (789115851) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=789115851)
wiesz co na obrazku to on swietnie wyglada... ciekawe jaki jest w rzeczuwistosci , ale szczerze mowiac to sama bym sie teraz na niego skusila...
ładnie na zdjęciu wygląda i cena też jest o.k :D
milenka_olsztyn
28-10-2009, 21:41
Ja też mam właśnie ochotę na niego.... bo właśnie cena też niska a może być naprawdę fajny
to jak kupisz to daj znac jaki jest na prawde hihi
milenka_olsztyn
28-10-2009, 21:47
a na pewno dam znac:)
malutkaistotkaa
28-10-2009, 22:21
mi tez bardzo wpadl w oko:) koniecznie napisz jak sie zamowiszz:)
a dziewczyny jakie inne covery polecacie?
kochana musisz tu poszperac bo dziewczyny sie juz wypowiadaly ;) ja mam z sf i nie zmieniam jak na razie ;P
w temacie http://forum.wzorki.info/ogloszenia/1363-sprzedam-zele-allepaznokcie-2.html pisałyście o coverku z alle paznokcie w srebrnym opakowaniu:
aniu a czy masz moze zelik coverek w srebrnym pudeleczku ten co nam annamon polecala z allepaznokcie i w jakiej cenie??
Gosiu, ja nie mogę takiego namierzyć, w srebrnym pudełeczku to oni mają tylko ten gęściuch, co go dziewczyny jak ciepłe bułki pobrały, a covery mają tylko takie jak w 1 poście...
też mi się tak zdaje,że coverki tylko w białych są
byłam dziś w Dąbrowie górniczej (w gołonogu-dokładniej) i tam babeczka ma takowe po 15ml za 29zł, oglądałam go i kolorem, konsystencją a nawet zapachem bardzo mi przypomina mojego basica... widziałam tam u babki sporo tych słoiczków, gdybym się wybierała jeszcze kiedyś chociaż bywam tam bardzo rzadko by chciał kupić to dam znać:)
Ja tylko przypominam że za 20 zł możecie kupić też 15 ml coverku z basica;)
kasiasssss
29-10-2009, 19:11
ja zamowilam z silker cower basika ale maja jakas awarie no i czekam
byłam dziś w Dąbrowie górniczej (w gołonogu-dokładniej) i tam babeczka ma takowe po 15ml za 29zł, oglądałam go i kolorem, konsystencją a nawet zapachem bardzo mi przypomina mojego basica... widziałam tam u babki sporo tych słoiczków, gdybym się wybierała jeszcze kiedyś chociaż bywam tam bardzo rzadko by chciał kupić to dam znać:)
Ja tylko przypominam że za 20 zł możecie kupić też 15 ml coverku z basica;)
dlatego własnie napisałam o basicu bo jest tańszy... ale sie uparły to nie będę wciskać... tylko informuje że jak na necie nie dostana to ja widzialam w sklepie i moge pomóc w zdobyciu;)
Tak wiem Woszczurku:) tylko to tak do dziewczyn było bo moim zdaniem lepiej kupić coś sprawdzonego i do tego tańszego. Na zdjęciu tamten wygląda bardzo ładnie ale ja już się na tym przejechałam więc w zdjęcia nie wierze.
milenka_olsztyn
29-10-2009, 19:29
a mi jakoś ten z basica nie podchodzi znów...;/
Źle Ci się na nim pracuje?
milenka_olsztyn
30-10-2009, 06:59
kolor i cała reszta są niby ok tyle że paznokcie z nim strasznie podchodzą mi powietrzem... nie wiem czemu.... gdy używałam coverów z pb albo pl nie było takich problemów....;/ a teraz zdarza się (przeważnie u mnie) że już przy opracowaniu paznokci one podchodzą powietrzem.... ;/
Alexandraa
10-11-2009, 09:32
Dokładnie tak. Jest to żel lub akryl w kolorze zbliżonym do naturalnej płytki paznokcia. Może mieś zabarwienie lekko różowe lub brzoskwiniowe. Nakładamy go tylko na płytkę paznokcia, ewentualnie odrobinę dalej w celu fikcyjnego wydłużenia płytki paznokcia, ale nigdy na cały przedłużony paznokieć.
Czyli kamuflaż to inaczej cover? I nakładamy go na przyklejony tips, na formę czy jak? Bo nie bardzo rozumiem. :P
Proszę o wybaczenie ale stawiam w tym pierwsze kroki. :)
soffii25
10-11-2009, 09:45
cover używa się w celu zakrycia niedoskonałości płytki, albo tak jak napisła ivonna żeby wydłużyć łoże paznokcia :) kładzie się go zawsze na cienką warstwę clear'a i staraj się nie kłaść na cały paznokeć bo jak nałożysz biały żel to zrobi ci się kanapka na wolnym brzegu :)
izabelats
10-11-2009, 09:48
Dziewczyny pomóżcie mi...robiłam wczoraj klientce frencha z coverem, akrylem. Klientka miała bardzo krótkie i obgryzione paznokcie. Nałożyłam cover, końcówke, zaczełam piłować no i..końcówka zaczełą sie ścierać....a po wypiłowaniu pazurków okazało sie że na dwóch prześwituje naturalny paznokieć...czy nałożyłam za dużo białego i za mało covera??? Jak prawidłowo nałożyć cover akrylowy?? Czy końcówka ma sie stykać z resztą paznokcia czy na nią nachodzić?? Jakie techniki nakładania covera wy stosujecie? Dodam, że używam akryli allepaznokcie.
Pomocy....
Ewelina83
10-11-2009, 10:12
Ja wlasnie kupilam swoj pierwszy w zyciu kamuflaz u Dobrejrady Black Line masked
i powiem zczerze ze jestem mega zadowolona:P nie spodziewalam sie ze az tak to fajnie wyglada...Na prawde polecam!
soffii25
10-11-2009, 11:35
ja też mam od DR kamuflaż i również uważam, że jest bardzo fajny :)
Dziewczyny pomóżcie mi...robiłam wczoraj klientce frencha z coverem, akrylem. Klientka miała bardzo krótkie i obgryzione paznokcie. Nałożyłam cover, końcówke, zaczełam piłować no i..końcówka zaczełą sie ścierać....a po wypiłowaniu pazurków okazało sie że na dwóch prześwituje naturalny paznokieć...czy nałożyłam za dużo białego i za mało covera??? Jak prawidłowo nałożyć cover akrylowy?? Czy końcówka ma sie stykać z resztą paznokcia czy na nią nachodzić?? Jakie techniki nakładania covera wy stosujecie? Dodam, że używam akryli allepaznokcie.
Pomocy....
nakładasz kulkę covera i cieniujesz, tak żeby przy wale i skórkach było mniej, w celu uzyskania naturalnego efektu. cover ma się stykać z frenczem w tym miejscu gdzie kończył przedłużać łożysko.
"Czy końcówka ma się stykać z resztą paznokcia czy na nią nachodzić" wytłumacz proszę o co chodzi
Czyli kamuflaż to inaczej cover?
Tak, cover (ang. coś kryjącego) to inaczej kamuflaż.
I nakładamy go na przyklejony tips, na formę czy jak?
Nakładamy go tak, aby nie zakrył końcówki frenchowej, generalnie mniej więcej w ten sposób w jaki nakładasz różowy budujący pazurka. Pamiętać musisz po prostu o jednym - kryje wszystko, co pod spodem, a więc możesz pracować nawet na krótkim pazurku tak, jabyś miała pięknego, długiego naturalka... Możesz kłaść kamuflaż i w pracy na formie i na tipsie.
izabelats
10-11-2009, 13:38
Dziękuje moderatorom za przeniesienie mojego pytania w odpowiednie miejsce:) o takie odpowiedzi właśnie mi chodziło:)
---------- Dodano o godzinie 13:38 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:34 ----------
Dziekuje Asiu za odpowiedź. Chodziło mi o to jak ma sie stykać koniec covera z końcówką frenchową - czy ona ma nachodzić na cover. Ale odpowiedziałaś mi w poprzednim poście. Jeszcze jednio - czy tak zrobiony pazur pokryć warstwą cleara?
paznokietek1000
10-11-2009, 13:46
jak najbardziej, cover i french pokrywamy produktem przezroczystym
izabelats
10-11-2009, 14:01
Dziekuje jeszcze raz:good:
Alexandraa
11-11-2009, 10:45
Zgredo, dziękuję za odpowiedź.
I jeszcze jedno pytanie. Jak nałożę cover to potem coś na to kładę? W sensie, że jakiś akryl kolorowy czy coś? Czy wystarczy to potem tylko nabłyszczyć?
kasiasssss
11-11-2009, 12:12
kolorowy na kower nie, wkoncu kower kladziesz by ladnie wygladal paznokiec tam gdzie nie ma koloru
Ja też zamówiłam cover od Dr ale w słoiczku jakos tak dziwnie wygląda inaczej niz ten który miałam i nie byłam z niego zadowolona. Musze wypróbowac :)
Alexandraa
11-11-2009, 13:23
kolorowy na kower nie, wkoncu kower kladziesz by ladnie wygladal paznokiec tam gdzie nie ma koloru
Czyli tylko nabłyszczamy?
kasiasssss
11-11-2009, 13:31
poprostu robisz to co sobie zaplanowalas, dajesz ozdoby i budujesz paznokcia z krzywiznami
Alexandraa
11-11-2009, 16:13
Dzięki za pomoc. :)
Anna Kosińska
11-11-2009, 16:45
cover rowniez swietnie sprawdza sie jako kolor akryl na zdobienia..mozna rowniez cudenka wymyslac z coverem nie tylko do pokrycia niedoskonalosci czy wydluzenia loza paznokcia..
Sylwunia83
14-11-2009, 08:58
Mam pytanie ,ktory żel basic kamuflarz tak chwaliłyscie bo znalazłam w dwoch różnych opakowaniach i nie wiem ktory zamowic?:skacze:https://ssl.allegro.pl/item802613907_nail_art1_zel_basic_masked_kamuflaz_ 15_ml.html https://ssl.allegro.pl/item788378823_zel_basic_masked_15_ml.html
Ja używam w czarnym słoiczku :D i nie zamieniłabym go na żaden inny :skacze::skacze::skacze:
Sylwunia83
14-11-2009, 09:14
Oki w takim razie juz wiem jaki zamowić bo sie wahałam:D
kasiasssss
14-11-2009, 09:25
ja tez amm ale nie zdazylam go sprawdzic
to jest właśnie robione basiciem zdjęcie nie za wyraźne bo robione telefonem :P
złoty brokacik, blaszka
Sylwunia83
14-11-2009, 09:34
Super faktycznie fajnie wyglada:P
nakładam go raz troszkę grubszą warstwą :) miałam kiedyś jeszcze cover z naildesign ale porażka, wcale nie krył...
kasiasssss
14-11-2009, 10:54
bardzo naturalnie wyglada,juz sie ciesze
mozna go na primer nakladac? bo tez bylabym chetna:) zamowilabym go.
tez mam ten coverek...jest super:).... a z tego co wiem(choc moze sie myle:P to mnie naprostujcie) to cover powinno sie nakladac na cienka warstwe clear a nie bezposrednio na plytke:)
kasiasssss
14-11-2009, 12:26
oczywiscie primer zawsze, a kower ja nie nakladam na clear,tylko na przygotowany gotowy paurek,utworony np.na formie
ja zawsze przed coverem daje cieniutką warstewkę klear
Sylwunia83
14-11-2009, 15:20
Dziwczyny a nie wiecie czy ten w bialym opakowaniu to ta sama zawartosc???
nie wiem, nie miałam okazji go użyć :)
Sylwunia83
14-11-2009, 15:47
no wlasnie pisalam z babka z allegro i mi twierdzi ze to ten sam zel natomiast gdzies na forum wyczytalam ze ten w bialym sloiczku jest do naturalnych natomiast czarny do tipsow:(
paznokietek1000
14-11-2009, 16:25
basic ma tylko jeden cover i niezależnie w jakim słoiczku to powinno być to samo, ale ja słyszałam ostatnio, ze nieciekawie sie z nim dzieje, bywa za ciemny i odpada bądź się łuszczy. jednak ja już na nim nie pracuje od dłuższego czasu więc za bardzo się nie wypowiem
Ja słyszałam,że oba są takie same :) O ile się nie mylę, to Woszczurek się wypowiadał na ten temat w temacie o coverach :)
ja mam ten w bialym i jest to dokladnie to samo co w tym drugim opakowaniu:)....
Kasiassss hmm no jesli przedluzasz na formie to wiadome ze pod coverkiem juz masz ta cienka warstwe zelu :)....
możecie mi podać jakiegoś linka gdzie mogę dostać ten basic, który tak zachwalacie laski? Jestem już lekko zdesperowana ... :kwiatek:
milenka_olsztyn
15-11-2009, 19:57
proszę:)
[slay] ŻEL KAMUFLAŻ MASKUJĄCY 30g BASIC Silcare (805847316) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item805847316_slay_zel_kamuflaz_maskujacy_30g_basi c_silcare.html)
Ja też mysle nad jego zakupem, bo mam dwa ale jeden mimo że ma fajny kolorek wcale nie kryje musiałabym 4- 5 warstw kłaść a drugi który kupiłam jest taki jasny - mdły
dzięki :kwiatek: już zamówiłam ale w czarnym słoiczku, mam nadzieję, że to nie był błąd :huh: jak wypróbuję to dam znaka! buźka
dziewczyny mam cover z PB do tej pory kładłam go na całego paznokcia, ale chcę to zmienić bo jak paznokieć odrasta to nieładnie to wygląda...jak wy kładziecie coverek że wasze paznokcie są takie ładniutkie? może macie inne kolorki tych coverków? nawet jeżeli położe tylko przy końcówce french to i tak będzie go widać :(
Co do tego, czy kłaść coś jeszcze na cover - to zależy! Możesz nim budować paznokcia - tak jest najłatwiej w moim odczuciu, ale jeśli jest super kryjący, bądź pazurek jest zbyt płaski możesz dopełniać clearem.
Jeśli zaś chodzi o odrastanie pazurka pod coverem... To trudne zagadnienie. Możesz próbować różnych coverów, aby dobrać zbliżony kolorem do naturalnego koloru płytki klientki, ja np mam paluszki, które przy różowym coverze wyglądają na wściekle niebieskie :D (sine). Tak więc jego kolor jest istotny. Możesz też stosować sztuczkę polegająca na mieszaniu covera z clearem o której wspominasz (mieszając, lub cieniując już na pazurku), aby przy wałach nakładać rozjaśniony cover, który nie będzie kontrastował z naturalnym kolorem płytki i odrost nie będzie tak szalenie rzucał się w oczy - ale to tylko, gdy nie mamy nic do ukrycia przy wałach, a więc raczej w przypadku wydłużania łoża. Widoczność tegoż zabiegu nie powinna być duża, może spróbuj innych intensywności koloru?
Można też klientki coverowe zapraszać do siebie częściej :P na uzupełnienie
olesia88
20-11-2009, 20:54
ja uzywam kamuflazu jak i innych zeli z firmy nailproduct jestem zadowolona
zakupiłam ten żel i szczerze nie wiem czy to był dobry wybór .. jest jakiś taki ciemny i w ogóle niezbyt mi przypadł do gustu :/: a rozmawiałam z kobietą, która to sprzedaje na allegro i mówiła, że producent twierdzi, że zawartość czarnego pudełka i białego jest taka sama ...
j amam w białym i jest super, nie jest ciemny, bardzo naturalny. W czarnym nie miałam to nie wiem... zawsze od slaydis zamawiam.
Ja też mam cover z PB i jestem mega zadowolona:D Fantastycznie się poziomuje, super kryje i kolorek śliczny.
Ja najpierw robię tak:
- jednofazówka i-nails,
- jajeczko cieniowane z covera (im bliżej linii uśmiechu, tym grubiej),
- uśmiech z White PB,
- budujący i-nais,
- gloss i-nails.
Przy odnowie spiłowuję warstwę budującą i trochę covera i white - uzupełniam.
izabelats
02-12-2009, 11:27
Do tych pazurków użyłam kamuflażu z allepaznokcie - cover pink. Na żywo jest ciut bardziej w w odcieniu różowego, ale delikatny bardzo. Ogólnie bardzo fajny, plastyczny.
laleczka
02-12-2009, 11:40
Dzieki dziewczyny, ja tez zamowie ten civerek i sprobuje.
O bardzo podoba mi się ten kamuflaż, chyba sobi taki zakupie na próbę albo do mieszania z innymi coverkami. Mam kamuflaż od DR Perfect Beige, jest mega jasny, co mi się osobiście podoba i pasuje do mojej naturalnej płytki. Wymieszałam pefect beige z xtreme pink z ibd i wyszedł cudowny jasny kolor z różowym połyskiem. Cudo :)
laleczka
02-12-2009, 11:47
Covrek znaczy sie:D
malutkaistotkaa
02-12-2009, 21:01
ja mialam z alle paznkcie ale nie byl bardzo kryjacy musialam pare warstw nakladac!!!
teraz zakupilam z spn 15ml za 70 myslalam ze bedzie jakis super
ale moim zdaniem tez rewelacji nie ma
Ja mialam z spnu , tzn caly czas mam , ale przezucilam sie na cover nsi ogolnie przezucilam sie na nsi , cenowo jest super bo spn ma troche drogo , a po co przeplacac jak mozna miec cos dobrego za nizsza cene:skacze:ogolnie z nsi coverka jestem zadowolona ale trzeba sie do niego przyzwyczaic , bo jezeli sie zle go pocieniuje to zostawia smugi , ale to kwestia wprawy z tym akrylem i jest aprawde super , wogole nie ma mowy o zapowietrzeniach , co do Spn, ten coverek jak dla mnie byl troche za ciemny i taki jakis , kurde nie wiem jak to napisac , bez zycia malo rozowego pigmentu moe:) niewiem ale kolorek nie za fajny , tyle ze fajnie sie go naklada jest plastyczny i sie dobrze cieniuje:]
tipserka78
03-12-2009, 00:04
ja też używam coverku z allepaznokcie bo daje piękny i delikatny różowy odcień, ale nakładam trzy cienkie warstwy żeby zakryć niedoskonałości :wstydek::wstydek::wstydek:
czym różni sie ten cover z basica, ten w białym opakowaniu od tego w czarnym?? na zdjeciach ten w czarnym wygladal na ciemniejszy?
czym różni sie ten cover z basica, ten w białym opakowaniu od tego w czarnym?? na zdjeciach ten w czarnym wygladal na ciemniejszy?
tu macie zdjęcie kilku rodzajów opakowań basika masked- kamuflaża. (biały, czarny, biało przezroczysty, biało-czarno-przezroczysty)
i napiszę to po raz kolejny wszystkie te covery (zawartość opakowań) są takie same jedyne co je różni to opakowanie...
mam takie pytanie: jak od poczatku zrobić pazurki żelowe przy pomocy covera? czyli konkretnie chodzi mi kiedy trzeba go nałożyć? bylabym bardzo wdzieczna za odpowiedz:]
na przykład po szkielecie,przeczytaj temacik, jest wszystko napisane:)
to zależy od tego czy pracujesz na jednofazówkach czy używasz bondera . . .
Ja używam jednofazówki i robię tak: np. szkielet na formie na to coverek do linii uśmiechu, końcówka french, zalewam, piłuje, buduje
Można robić też na odwrót czyli szkielet, biała końcówka frencha najpierw a od linii uśmiechu w górę cover i znowu zalewam, piłuje buduje.
Cover trzeba cieniować to znaczy przy linii uśmiechu więcej przy skórkach mniej.
turkusova
09-12-2009, 19:53
witam, witam:)
Dotychczas cover nakładałam na całą płytkę. Obiło mi się o uszy że można ten cover jakby "wycienować" tzn położytc go tylko w miejscu gdzie chcemu przedłużyć płytkę a przy skórkach były by tylko go śladowe ilości. Bredzę, czy coś w tym jest? :D ktoś stosuje?
buziole,
Kaska
http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/290-cover-kamufaz-prosze-o-pomoc.html wydaje mi się że tutaj może już przeczytać coś na ten temat. O dobieraniu koloru, mieszaniu, markach :)
Chocolata
09-12-2009, 20:53
Trzeba mieć do tego naprawde dobrze dobrany kolor covera do plytki - w przeciwnym razie będzie widac chyba róznicę.. ja mam z tym wielki klopot.
dziewczyny to proste, kladziemy cover w miejscu ewentualnego przedluzenia plytki i jak jest jeszcze mokry to cieniujemy go ku gorze ale nie do samych skorek, tak zeby powoli zanikal ku gorze :)
ja mam cover z Basica i przy skórkach rzeczywiście nakładam go troszkę mniej, bo jak płytka odrasta to nienaturalnie wygląda. A czy to jest problem? Chyba nie...cieniutko się nakłada..
---------- Dodano o godzinie 21:39 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:38 ----------
dziewczyny to proste, kladziemy cover w miejscu ewentualnego przedluzenia plytki i jak jest jeszcze mokry to cieniujemy go ku gorze ale nie do samych skorek, tak zeby powoli zanikal ku gorze :)
no właśnie :P
dziewczyny przenoszę temacik do temaciku o coverkach
kasiasssss
10-12-2009, 14:10
ja mam kowerek z basika ale w pudeleczku zcarnym
Alexandraa
21-12-2009, 10:17
Jako początkująca mam jeszcze jedno głupie pytanie - chociaż nie ma głupich pytań podobno. :)
Jeśli używam coveru to biały akryl nakładam na końcu? Bo w sumie na logikę to jak nałożę najpierw biały a potem cover to mija się z celem tak jakby...
Wiem, że zadaje dziwne pytania ale kto pyta nie błądzi. :skacze:
chociaż nie ma głupich pytań podobno. :)
Jeśli używam coveru to biały akryl nakładam na końcu?((...)
są tylko łupie odpowiedzi ;P
i w jednej i w drugiej metodzie zauważyłam dowolność... zalezy jak kto lubi:)
ja w obu metodach najpierw daję cover potem koncówkę... ;)
Agnieszka Praska
21-12-2009, 10:24
Jako początkująca mam jeszcze jedno głupie pytanie - chociaż nie ma głupich pytań podobno. :)
Jeśli używam coveru to biały akryl nakładam na końcu? Bo w sumie na logikę to jak nałożę najpierw biały a potem cover to mija się z celem tak jakby...
Wiem, że zadaje dziwne pytania ale kto pyta nie błądzi. :skacze:
jesli robisz akrylem bez budowania szkieletu to najpierw dajesz cover a pozniej dokladasz koncowke
ale to mija sie z celem bo pozniej musisz sciagac calosc zeby zrobic odnowe najlepiej roznic na szkielecie i tu dowolnosc albo najpierw koncowke albo cover:)
ale aguś niekoniecznie to bez sensu... są panie które preferują tylko i wyłącznie french, ew jakies dobienie na wierzchu, więc szkielet nie jest potrzebny, a uzupełnienie lub odnowe nie robi sie ściągając wszystko tylko spiłowuje sie koncówke frech, trchę covera i dokłada się tyle ile trzeba,a to że od spodu widać "odrośniety szkielet coverowy" to mało komu przeszkadza:D
chociaż ja tez preferuje szkielet z clearu:) chyba z przyzwyczajenia:)
Agnieszka Praska
21-12-2009, 12:56
no ale przy duzym odroscie to glupio wyglada jak od spodu 3/4 wolnego brzegu to cover;) a jeszcze gorzej jak przy nastepnej wizycie klientka zazyczy sobie cos innego niz frencz wtedy musisz calosc zdjac:)
Gabuszka
26-12-2009, 13:50
Hej dziewczyny:) Chciałam się dowiedzieć jak nakładać kamuflaż. Pani na kursie mi o tym nie powiedziała a jakos wyleciało mi z głowy. Czytałam gdzieś, że mozna pomalować nim cały paznokcieć a później malować frencha. Lub też zeby zostawić miejsce na french tylko czy to musi być idelanie pomalowane kamuflażem pod linie uśmiechu? Przymierzam się do zakupu kamuflazu z SF bo na tych żelach pracuję. I jeszcze jedno pytanie. Czy można kamuflażem pomalować załóżmy od połowy płytki do linii uśmiechu? czy bedzie widoczna różnica pomiedzy kamuflazem a naturalnym panozkciem? Bardzo prosze o pomoc:):)
kasiasssss
26-12-2009, 14:43
oczywiscie ze bedzie widoczna roznica,musisz wycieniowac kamuflaz,pisze wszytsko w tym temacie,zapraszam do czytania,powodzenia
Hej dziewczyny:) Chciałam się dowiedzieć jak nakładać kamuflaż. (...) Bardzo prosze o pomoc:):)kilka stron wczesniej jest kilka filnmików w ktorych widać jak sie go nakłada, poza tym dziewczyny juz sie kilka razy wypowiadały, tylko wysratczy dogłębnie przejrzeć temat
powodzenia i cierpliowści w czytaniu:good:
mam problem odkąd zaczęłam uzywac covera podchodzi mi powietrze a robie je tak:
-matuje paznokcia
-primer
-kamuflaz
-usmiech
-cienka warstwa budujacego
-buduje paznokcia
-opilowuje ksztalt
-nabyszczajacy
wczesniej jak robilam bez niego wszystko bylo wporzadku mozecie mi powiedzic co robie zle?
szpila59
01-01-2010, 15:41
mam problem odkąd zaczęłam uzywac covera podchodzi mi powietrze a robie je tak:
-matuje paznokcia
-primer
-kamuflaz
-usmiech
-cienka warstwa budujacego
-buduje paznokcia
-opilowuje ksztalt
-nabyszczajacy
wczesniej jak robilam bez niego wszystko bylo wporzadku mozecie mi powiedzic co robie zle?
niektóre kamuflaze trzeba nakładać dopiero na warstwę podkładową, a nie na płytkę paznokcia. Mój z Sun Flower'a jest taki. Najpierw muszę nałożyć cienką warstwę przezroczystego żelu na pazurka, utwardzić i dopiero potem żel :) Być może to jest przyczyną podpowietrzeń.
niektóre kamuflaze trzeba nakładać dopiero na warstwę podkładową, a nie na płytkę paznokcia. Mój z Sun Flower'a jest taki. Najpierw muszę nałożyć cienką warstwę przezroczystego żelu na pazurka, utwardzić i dopiero potem żel :) Być może to jest przyczyną podpowietrzeń.
dzięki wielkie właśnie tak myślałam ze to możne być przez to ze nie dalam warstwy podkładowej ale wolalam sie upewnic
dokładnie też tak uważam, ja też daję dopiero na szkielet, tak dla pewności:)
Wymieniłam coverek DR, na basic :good: i jest bez porównania!!!
ja też używam basic cover i la femme i nie widzę różnicy ,oprócz ceny oczywiście:)
milenka_olsztyn
01-01-2010, 20:14
a ja basica nie lubie jakoś...
Elizabeth76
24-01-2010, 19:45
cieniowanie covera
Dobieramy odpowiedni cover,który będzie wyjściowym kolorem i w zależnosci od potrzeby zmieniamy jego odcień dodając mieszankę kolorów z gamy ciepłej lub zimnej.Zanim zaczniemy aplikowac produkt sprawdzmy czy uzyskany kolor pasuje , nakładajac niewielka ilośc na płytkę. Na wysokości opuszka palca nakładamy mocno maskujacy coverw strefie trzeciej kładziemy cover do którego w osobnym słoiczku możemy dodać odrobinę przezroczytej masy ,co pozwoli na uzyskanie łagodnego przejściado naturalnego koloru łoża paznokcia, produkt cieniujemy w kierunku wału paznokciowego . Dzięki takiej aplikacji paznokcie w czasie między uzupełnieniami nie będą miały widocznych odrostów, dodatkowym walorem może też być widoczny naturalny obłoczek, co będzie jeszcze bardziej podkreślało naturalny wygląd stylizowanych paznokci. Zdarza się że kolor plytki nie oddaje koloru karnacji, wtedy możemy zastosowaćw odpowiedniej kolejności zimny i ciepły cover .Jednym kolorem wydłużamy Loże nadając mu wysmuklony kształt, a drugim cieniujemy plytkę w kierunku wału całośc pokrywamy przezroczystą masą . W taki sposób , mimo iż używamy mocno kryjących produktów paznokieć wydaje się dosyć naturalnie.Przedstawiony sposób pozwala też ukryć mocne uszkodzeniai przebarwienia nie tracąc porządanego wyglądu. Pamiętajmy, aby nie nakładac kryjących coverów w jednym kolorze i o jednym nasyceniu pigmentu na całą płytkę , ponieważ w miarę wzrostu paznokcia masa będzie sie przesówać razem z paznokciem i będzie sie wyraznie odznaczać. Mimo ze mamy do dyspozycji gotowe produkty to kazdy z nich możemy potraktować jako półprodukt do stworzenia nowego koloru
daniela dorsz
27-01-2010, 08:18
Witam dziewczyny.Mam pytanie jeżeli użyję covera brzoskwiniowego,to nie wiem czy kładzie się jego jedną warstwę a póżniej np zwykły budujący przezroczysty .Czy on służy tylko do kamuflażu ? No po prostu nie wiem jak go użyć ,pomóżcie ;(
daniela covery zazwyczaj sluza do frenchy czyli do pokrycia naturalnej plytki paznokcia, jesli chodzi o nakladanie go (np. akryl) to moczysz pedzelek w liguidzie potem w puder akrylowy-cover i nakladasz w miejscu gdzie konczy sie naturalny paznokiec chyba ze chcesz przedluzyc plytke to ciut nizej juz na wolnym brzegu i cieniujesz go ku gorze w kierunku skorek ale tak zeby ci zaczal zanikac zanim dotrzesz do oblaczka-moona (polksiezyc bialy na naturalnym pazurku tuz przy skorkach) i to dopiero pokrywasz akrylem clear :)
hairkama
31-01-2010, 11:30
Ja robie na akrylu Ez Flow High Finition Jest rewelacyjny :)
Ja kupiłam perfect lady- z tym ze jak dla mnie jest troche za drogi 15 ml 50 zl, tymbardziej ze paznokci nie robie profesjonalnie. Jaki tanszy kamuflaz polecicie? :)
dzikakura
31-01-2010, 21:49
Ja kupiłam perfect lady- z tym ze jak dla mnie jest troche za drogi 15 ml 50 zl, tymbardziej ze paznokci nie robie profesjonalnie. Jaki tanszy kamuflaz polecicie? :)
Proponuje Ci kamuflaz od Dobrej rady. 44 złote za 30 gram. Chyba mozna kupic rowniez w mniejszych ilosciach. Jesli bedzie dla Ciebie zbyt ciemny dodaj troche bialego do frencha. Zapytaj rowniez naszej forumowiczki "Samaron", moze ona tez ma jakies kamuflaże.
Chyba, ze chodzi Ci o kamuflaz akrylowy. "ra" jest przyzwoity i niedrogi.
Dziękuje bardzo :) O żelik mi chodziło :) Miałam kiedyś kamuflaż z allepaznokcie- byl dosc tani, ale kolor mi nie odpowiadal- byl strasznie jasny- brzydko wygladal :(
julcia88
09-02-2010, 20:51
też używam cover z SF i bardzo mi odpowiada, tylko ciężko jest trafić na taki sam odcień:P. Kupiłam kolejny i jest bardziej różowy.. wcześniejszy miał odcień bardziej brązowy ;P:huh:
milenka_olsztyn
09-02-2010, 20:58
ja tam na sf sie przejechałam i nie dość że co partia to inny kolor to jeszcze nie wszystkie partie dobrze kryją... dlatego wole kupić jakiś lepszy...
dzikakura
09-02-2010, 22:04
Dziękuje bardzo :) O żelik mi chodziło :) Miałam kiedyś kamuflaż z allepaznokcie- byl dosc tani, ale kolor mi nie odpowiadal- byl strasznie jasny- brzydko wygladal :(
DR rady jest ciemniejszy, oto dzisiejsze pazurki dzis nim wykonane
Oni tam mają kilka odcieni, ciemny - natural chyba się zwie i dziewczyny polecały, ale jest taki jasny beige, fatalny, nadaje się na ostatnią warstwę jak ktoś lubi taki mleczny look.
dziewczynki ja kupiłam od DR taki coverek brzoskwiniowy (na allegro mają tylko w pojemnikach 5ml). jest piękny!!! idealnie dostosowuje się do płytki. Zamówiłam znów kilka. jak przyjdą to dodam fotki.
dekorynka Żel UV COVER KAMUFLAŻ 5ml NOWOŚĆ!!! (928654138) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item928654138_dekorynka_zel_uv_cover_kamuflaz_5ml_ nowosc.html)
miałam teraz od tenne. pink. jak dla mnie za jasny i jakiś taki trupi.
sylwia-p_86
27-02-2010, 23:07
To ja pokusiłam się i kupiłam pierwszy raz z Perfect Beauty i to 30g:wow: Jestem bardzo zadowolona, ma piękny odcień i ładnie kamufluje :D
goska197512
27-02-2010, 23:59
ja używam basica (podoba mi się jego odcień)ale pojawił się kłopot ponieważ ostatnio robione frenche po kilku dniach mocno sie "zapowietrzyły" i zastanawiam się czy ma to jakiś związek z kamuflażem ,czy robię coś nie tak ,czy może to problem jest z żelem sun flower z którego buduję pazurki:( ... dodam jeszcze ze od niedawna używam kamuflażu.... może macie jakiś pomysł na mój problem ?
też go uzywam i nie mam pki c takich przebojów, chć śłyszałam własnie od jednej laski ze też cąłymi płatami jej odchodził i w koncu złozyła rekalamacje.
ja pod niego uzywam clear, a pod clera primer silacre półkwasowy, choć teraz przezuciłam sie na kwasowke goldenową i jest lepsza
AgUsia950
28-02-2010, 00:11
kalaga, poważnie odpowiada Ci ten cover?
kupiłam go i odniosłam wrażenie, że wgle nie kamufluje.. :( ale to jakieś pół roku temu. do tej pory leży w szafce. :P
goska197512
28-02-2010, 00:16
woszczurku mam pytanko reklamacje składałaś w silcare na kamuflaż? i jaka dostałaś odpowiedz? i jeszcze jedno na jakich żelach teraz pracujesz?
gosiu, wiem że mi klaiwatura przepuszcza ale przeczytaj jeszce raz mój post:
poprawiłam literówki
cyt: "też go uzywam i nie mam póki co takich przebojów, choć śłyszałam własnie od jednej laski ze też cąłymi płatami jej odchodził i w koncu złozyła rekalamacje"
Agusiula strasznie mi się podoba. mam kilka klientek które mają bardzo jasną karnację (mieszkam w Irlandii... kraju bez słońca....)i jest dla nich idealny!!! szukałam bez końca!!!
goska197512
28-02-2010, 00:21
ok faktycznie trochę inaczej to odczytałam .... ale mam przeczucie że to może byc problem z sun flowerem chyba muszę zmienic żel clear
AgUsia950
28-02-2010, 00:22
muszę go jeszcze raz wypróbować w takim razie. :D
może przestanie w końcu zbierać na sobie kurz i się do czegoś przyda. :D
ok faktycznie trochę inaczej to odczytałam .... ale mam przeczucie że to może byc problem z sun flowerem chyba muszę zmienic żel clear
a jak go dajesz?? przemywasz clear??
bo ja daje na 2 sposoby,
robie szkielet z clera, ****trzdzam go i na mokry nieprzetarty daje cver basica albo
przecieram szkielet przemywam cleanerem i bardz dobrze, porządnie go matowie zwłaszca przy wale okolopazn., przemywam zmawowiony szkilet i dopiero cover
---------- Dodano o godzinie 00:29 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 00:26 ----------
wykropkowalo mi U*T*W*A*R*D*Z*A*M
goska197512
28-02-2010, 00:35
ja nie przemywam... ale spróbuję zrobic twoim drugim sposobem może tak będzie lepiej się trzymał ... napisz mi na jakim żelu clear ty pracujesz?
ja nie przemywam... ale spróbuję zrobic twoim drugim sposobem może tak będzie lepiej się trzymał ... napisz mi na jakim żelu clear ty pracujesz?
kiesys pracwałam na galarecie basica, ale teraz pracuje na sredniogestym alleapzonciowym, albo czasem daje szkielet z akrylu- zalezy od płutki klientki i jej naturalnego tunelu
goska197512
28-02-2010, 00:43
:*dzięki woszczurku za rady
Elizabeth76
16-03-2010, 16:34
ja dziś dostałam paczuszkę z kamuflazem basic i powiem wam szczerze że jak odkręciłam pojemniczek to pokręciłam nosem ale jak dopiero położyłam na paznokcie to się w nim od razu zakochałam :love: kolorek jest boski :good: naprawdę polecam
julcia88
16-03-2010, 23:11
elaxx a jakieś zdjęcie mogłabyś wrzucić bo chętnie bym zobaczyła jak wygląda :)
dzikakura
17-03-2010, 01:17
Julka, ostatnie moje zdjecie we frenchach i zdobieniach slubnych to kamuflaz z basica-tak wyglada:skacze:
julcia88
17-03-2010, 08:12
ooo no to mi się podoba w takim razie :D bardzo ładnie wygląda :)
a powiedzcie mi jeszcze gdzie go kupie ?? bo mój mi się akurat kończy :P
aa i jeszcze jaką ma konsystencję, jest gęsty czy jak??:)
Elizabeth76
17-03-2010, 09:13
ooo no to mi się podoba w takim razie :D bardzo ładnie wygląda :)
a powiedzcie mi jeszcze gdzie go kupie ?? bo mój mi się akurat kończy :P
aa i jeszcze jaką ma konsystencję, jest gęsty czy jak??:)
julcia basic kamuflaż jest gęsty ale bardzo fajny tu masz link do sklepu http://www.idora.pl/k86,zele-uv-zele-silcare.html sa też na allegro mi kupiła woszczurka w sklepie w Zawierciu.
julcia88
17-03-2010, 10:44
faktycznie na tych zdjęciach widać, że ma taki nieciekawy kolor w pudełeczku:p ale na pazurkach wygląda bardzo ładnie :)
chyba sie na niego skuszę :D
a na długo wystarcza ?? jeżeli ktos oczywiście wie już :)
KaMiLaC.
17-03-2010, 10:47
ja cover - i akrylowy i żelowy mam z GN :D nie kupie innych, bo te maja piekny kolor - bardzo naturalny! żel jest gęsty i nie spływa na skórki, kryje w 100 % i co najwazniejsze świetnie sie łączy z innymi markami :good:
Elizabeth76
17-03-2010, 11:11
faktycznie na tych zdjęciach widać, że ma taki nieciekawy kolor w pudełeczku:p ale na pazurkach wygląda bardzo ładnie :)
julcia nie wiem na ile starcza ja kupiłam dopiero pierwsze pudełeczko 15g ja kładę jedną warstwe bo już przy jednej warstwie ładnie kryję ;)
milenka_olsztyn
17-03-2010, 12:10
Kamila podaj mi stronke z GN
Elizabeth76
17-03-2010, 12:14
Kamila podaj mi stronke z GN
http://www.golden-nails.pl/index.php
Ja kupiłam 15 ml, użyłam go już ok 20 razy i nawet do połowy pudełeczka nie doszłam. Więc wydaje mi się że wydajny:D
KaMiLaC.
17-03-2010, 12:59
http://www.golden-nails.pl/index.php
Elax dzieki :good:
Elizabeth76
17-03-2010, 13:03
Elax dzieki :good:
Kamilka jak by co to słuzę pomocą;) :*
Kaniusia0
19-03-2010, 19:41
Dziewczyny mam nadzieje że mi pomożecie...
mam kamuflaż z dobrej rady (Black Line Żel UV I-nails MASKED ) :D
Dobrze mi się na nim pracuje... bardzo mi się podoba jego kolor, konsystencja mi bardzo odpowiada...
Jednak wydaję mi się tak jakby miał za mało pigmentu.
Żeby przedłużyć płytkę musze go dosłownie grubo "NAWALIĆ", paznokcie potem grubo wyglądają :(
Macie jakieś kamuflaże które możecie mi zaproponować... ?
Żeby miał dużo pigmentu ... co nie trzeba dużo , grubo nakładać... ?
;*
ja mam z silcare cover i jestem zadowolona :)
wcześniej miałam z SF i był jakiś taki przezroczysty.
z kolei jak kupiłam kolejny raz z SF to był brzydki i nienaturalnie wyglądał.
Elizabeth76
19-03-2010, 20:05
ja mam basica i ładnie kryje już przy pierwszej warstwie :)
kobietazpazurem
19-03-2010, 20:18
no i jak widać nie drogi :)
julcia88
19-03-2010, 20:34
mnie dziewczyny przekonały właśnie do basica i zamierzam sie na niego skusic :D
kobietazpazurem
19-03-2010, 20:38
ja mam z SF i jestem zadowolona jak mi się skonczy to moze sprobuje :)
julcia88
19-03-2010, 21:09
mi się w SF nie podoba ,że nie mogę na taki sam odcień trafić przy zakupie następnego :]
Kaniusia0
19-03-2010, 21:51
możecie podać linka z dokładnym żelikiem jaiego uzywacie, i kolorki ;)?
Elizabeth76
19-03-2010, 21:55
kaniusia przejrzyj temacik tu jest dużo linków ,które dziewczyny już wstawiały
milenka_olsztyn
20-03-2010, 07:43
Jak dla mnie to ten basic też jest beznadziejny i wcale nie jest taki gęsty....
Teraz mam ten:
http://www.allegro.pl/item952649246_isssy_zel_cover_camouflage_2_kolory_ kamuflaz.html (make-up gel)
i jak dla mnie jest idealny. Idealna gęstość kolor krycie tylko szkoda że większych pojemności nie ma ;(
Ja tez mam z Basica i nie jestem zadowolona za rzadki, spływa mi na skórki.Dlatego zapewne bo jetem począdkująca.Natomiast polecam nie wiele kosztuje żel od naszej koleżanki paznokietek1000 z firmy ZBY-MAL dla mnie gęstość super i kolor :)
milenka_olsztyn
20-03-2010, 10:47
Kurde ja chyba teraz też skusze się na ten od Paznokietka...
Naprawdę polecam 12 zł kosztuje 5 ml. Podam Ci link do stronki http://www.zbymal.sklepna5.pl/. Ja ostatnio nawet wysyłałam za granicę żele od koleżanki.:)
Basic jest dla Was za rzadki? :wow: No przyznam że jestem w szoku... O tym od DR już wcześniej pisałam - kupiłam 5 ml brzoskwiniowego i nawet jakbym to wszystko wylała na paznokcie to nie przedłużyłabym łożyska:huh: nie wiem czy ten kolor był taki beznadziejny czy ja miałam pechową partie.
Elizabeth76
20-03-2010, 15:24
Mi też nic nie spływa ,jest bardzo fajna konsystencja i kolorek
julcia88
20-03-2010, 16:39
Jak wiadomo nie wszystkim jedna rzecz będzie pasowała.. trzeba się na własnej skórze (paznokciach:P) przekonać co komu będzie dobrze służyło:)
kobietazpazurem
20-03-2010, 16:48
julcia jak pisali wcześniej wystarczy je wymieszać patyczkiem bo one są z pigmentem i wszystko osiada na spód.
milenka_olsztyn
21-03-2010, 12:01
mi po basic wszystko się zapowietrza juz przy opracowywaniu paznokcia... z innymi coverami problemów takich nie mam...
Ja nie mam dużego doswiadczenia z żelami wiec porównując te 2 żele lepszy jest dla mnie Zby-Mal. Basic mi spływa i nie mogę sobie dać z nim rady. Może jak nabiorę wiekszej wprawy to bedę śmigać na każdym :D
ja sobie mieszam coverki (używając różnych kolorów) i też mi się zapowietrzają więc robie najpierw pełen szkielet z cleara i wtedy juz nic mi się z nimi nie dzieje
dziewczyny, nie wiem jak nakladacie covery.. ja kiedys nakladam na zmatowiony szkielet, ale szkielet musi byc naprawde baaaardo dobrze zmatowiony, bo jesli jest choć ciut "gładkiego" niezmatowionego żelu to na bank sie zpoietrzy...
teraz mam inną- nie tylko lepsza ale te szybszą metode iabsolutnie nic mi sie nie zapowietrza otóż:
przygotowuje pazur, nakladam primer, potm praie od skorek nakldaam zel clear-utwardam i nie przeywam... na utwarony jeszcze lepiący się clear, NIE PRZYMYTY I NIE ZMATOWIONY cler nakladam cieniując cover... nie ma bata żeby sie zapowietrzył!!
polecam :)
Agnieszka Praska
24-03-2010, 12:29
ogolnie pod covery powinno sie baze lub bonder dawac bo to nie sa zele jednofazowe;)
ja daje bonder i nic nigdy sie nie zapowietrzylo
KaMiLaC.
24-03-2010, 13:34
ogolnie pod covery powinno sie baze lub bonder dawac bo to nie sa zele jednofazowe;)
GN jest jednofazowy, ale polecane jest zastosowanie cienkiej warstwy clear'a bo cover zaliczany jest do żeli kolorowych, a jak wiemy pod kolorówkę musimy dać clear ;)
Woszczur ja przed coverem nie przecieram :) daję clear lub base gel, robie koncowke french i potem cover cieniując go do skóreczek :D
Ja nakładam primer, żel podkładowy, następnie cieniutko clear i dopiero żel kamuflujący i większych problemów nie mam.
ja uwielbiam cover SF jest rewelacyjny...cover od Dr to tylko na stopy bo do przedłuzania łozyska nie nadaje sie wcale:]
silverghost
29-03-2010, 20:40
Dziewczyny, mam cover z SF. Dopiero raz nim robiłam, ale mi się jakiś taki ciemny, brudny wydaje. Oceńcie same:
19227
19228
Ktoś wcześniej napisał, że u nich kolor zależy od partii towaru - ja już u nich nie zamówię.
Teraz się zastanawiam nad DR (kupiłam od nich cleare i kolorki i są fajne), ale też tu znalazłam negatywne opinie, że nie pokrywają. Ale podobno można je z SF łączyć i nic się nie dzieje - to by mnie urządzało, bo mam jeszcze cały biały z SF.
Mógłby się jeszcze ktoś wypowiedzieć?
A miał ktoś biały do frencha z DR? Jaki jest?
Bo ja pazurki robię na małą skalę, więc wygodnie by mi było zamawiać wszystkie żeliki z jednej firmy, żeby za przy każdym żelu nie płacić za wysyłkę.
Zuuzaneczka
29-03-2010, 21:31
No niestety to właśnie jest Sun Flower - ciemny, bury kolor, zero delikatności i przejrzystości :/: nie używałam od DR kamuflażu, ale mam teraz z Modeny i jestem bardzo zadowolona :P
---------- Dodano o godzinie 21:31 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:30 ----------
No niestety to właśnie jest Sun Flower - ciemny, bury kolor, zero delikatności i przejrzystości :/: nie używałam od DR kamuflażu, ale mam teraz z Modeny i jestem bardzo zadowolona :P łączę z żelami SF i nie ma problemu ^_^
milenka_olsztyn
30-03-2010, 08:36
Jak dla mnie to ten twój sf wyglada jeszcze normalnie:) ja bym go wycieniowała tylko i by było ok...
Jak ja sf miałam to w ogóle mi nie krył i był 100 razy gorszy na paznokciu... taki pomarańczowy...
Ewelina83
30-03-2010, 09:46
ja mam cover od DR i uwazam ze jest bardzo fajny-fakt trzeba go nalozyc ze dwa razy szczegolnie jak chcemy przedluzyc ale kryje dobrze ewentualnie poprawiam tam gdzie wydaje mi sie ze jest za slabo-ale jak dla mnie jest w porzadku!
silverghost
30-03-2010, 20:26
A który konkretnie masz? Bo DR ma kilka. Masz jakąś fotkę?
GN jest jednofazowy, ale polecane jest zastosowanie cienkiej warstwy clear'a bo cover zaliczany jest do żeli kolorowych, a jak wiemy pod kolorówkę musimy dać clear ;)
Woszczur ja przed coverem nie przecieram :) daję clear lub base gel, robie koncowke french i potem cover cieniując go do skóreczek :D
podpisuje sie pod tym słowami Kamilko i tez uzywam covera z Golden Nails i jest rewelacyjny:D
milenka_olsztyn
14-04-2010, 07:43
ja mam teraz ten i jestem bardzo zadowolona:)
ellio ŻEL UV KAMUFLAŻ JEDNOFAZOWY 15g (990739754) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item990739754_ellio_zel_uv_kamuflaz_jednofazowy_15 g.html)
Ja używam cover z Perfect Beauty - nie jest tani - 15ml/60zł, ale bardzo wydajny i super kryje.
soffii25
14-04-2010, 09:39
Ja używam cover z Perfect Beauty - nie jest tani - 15ml/60zł, ale bardzo wydajny i super kryje.
i jest gęsty, więc nie spływa :D
KaMiLaC.
14-04-2010, 09:47
ja na PB pracowałam na kursie i niby fajny jest ale dla mnie ciut za ciemny :( za to chyba skusze sie na ten nowy cover PB - w odcieniu pink :D
GN ma bardziej naturalny kolorek :) spodobał mi sie tez Gabrielle :)
dzikakura
14-04-2010, 10:17
Dziewczyny-piszecie tu o kamuflazu od Dr. Wyprobowalam wszystkie trzy(bo tyle ma chyba DR w swej ofercie) Jedyny, ktory kryje w 100% to masked i jest naprawde przywoity, peach nie kupowac, bardziej sie nadaje aby nadac koloru frenchowi, niz jako kamuflaz(zapytac Tusi4ever ona go ma):skacze: jest jeszcze Pink Blush-ktory kryje troche gorzej niz masked, ale daje rade z tym, ze jest to bardzo cukierkowy jasnorozowy odcien i mam wrazenie, ze kazda partia jest inna, bo zamowilam jeden byl w miare ok, a drugi jak zamowilam byl prwie bialy i nie mozna go bylo uzyc jako kamuflaz, bo pazury wygladaly conajmniej.. dziwnie:/:
oto foty kolejno tam gdzie uzyty jest masked(fota pierwsza i druga) i tam gdzie uzyty jest pink blush(ten dobry z dobrej partii fota nr 3)
peach ma tylko fajny specyficzny zapach :]ale z kryciem to on nie ma wiele wspólnego....
dzikakura
14-04-2010, 10:35
peach ma tylko fajny specyficzny zapach :]ale z kryciem to on nie ma wiele wspólnego....
z kryciem to wiele wspolnego maja.. kroliki:)
natalia268
14-04-2010, 11:00
bu a ja go zamowiłam ;(;(;(
natalia w tym temacie pokazywałam zdjęcie tego coveru i podkreśliłam że zdążyłam nim uformować krzywą a łożyska nie przedłużyłam:/:
natalia268
14-04-2010, 11:17
mówi się trudno.. :(
dobrze ze kupiłam mały..
Agnieszka Praska
14-04-2010, 11:31
ja na PB pracowałam na kursie i niby fajny jest ale dla mnie ciut za ciemny :( za to chyba skusze sie na ten nowy cover PB - w odcieniu pink :D
pracowalas na nim???
na warsztatach robilam nim pazurka hmmmm wole ten normalny, na stopkach moze i fajnie bedzie wygladal ale na dloniach wyglada bardzo nienaturalnie, jest strasznie mleczno rozowy:)
paznokietek1000
14-04-2010, 11:32
co co covera brzoskwiniowego, to można go używać na mlecznych tipsach, lub do wyrównania kolorytu naturalnej płytki, bo z tego co wiem to jest on bardzo podobny do naszego covera peach
tu był użyty nasz cover peach na tipsach mlecznych
http://img36.imageshack.us/img36/492/inga31081.jpg
By null (http://profile.imageshack.us/user/null), shot with FE170,X760 (http://profile.imageshack.us/camerabuy.php?model=FE170%2CX760&make=OLYMPUS+IMAGING+CORP) at 2009-09-18
na warsztatach robilam nim pazurka hmmmm wole ten normalny, na stopkach moze i fajnie bedzie wygladal ale na dloniach wyglada bardzo nienaturalnie, jest strasznie mleczno rozowy:)
Mam próbkę tego nowego covera pink z PB i jeszcze nie wypróbowałam.
Co do I-nails Pink Blush to ten co mam taki za bardzo blady.
Aż poszłam spróbować nowy odcień covera pink z PB. Mam malutką próbkę, więc na środku nałożyłam więcej a tam gdzie powinna być końcówka frencz bardzo cieniutko. Muszę z nim zrobić łapkę to będzie lepiej widać. Ale zawsze coś;) Aha - super się poziomuje (tak samo dobrze ja zwykły ich cover) i jest gęsty:good:
Na pazurkach miałam ciemny lakier i na szybkiego zmazywałam - jeden pazurek goły, a drugi z coverem pink z PB^_^
milenka_olsztyn
14-04-2010, 12:11
powiem wam że ten mój który mam teraz kryje bardziej za 1 pociągnięciem pędzla...
A masz jaki odcień - jasny róż czy beżowy? Zauważyłam już w kilku firmach, że odcienie różowe- takie budyniowe mają słabsze krycie ok. 80-90%. Natomiast przy odcieniach beżowych krycie jest 90-100% ;)
Na tym pazurku dałam małego kleksika nabranego tą mniejszą kuleczką sondy:P
milenka_olsztyn
14-04-2010, 12:28
ja mam beżowy bardziej kolor... ale mowie jedną dosyć cienką warstwą pokryłam tipsa mlecznego i nie było żadnego prześwitu..
Ewelina83
14-04-2010, 12:45
A który konkretnie masz? Bo DR ma kilka. Masz jakąś fotkę?
Ja mam Masked -Black Line w mojej galerii Zdjecie "Paznokcie inspirowane bizuteria" Tam wlasnie jest uzyty ten kamuflaz
Glas-Nails tez z tym kamuflazem i "Klasyka-french"
KaMiLaC.
14-04-2010, 15:58
pracowalas na nim???
mówisz Aga?? wiesz na 1 pazurku tylko widziałam, ale dość ładnie w pojemniczku wygladał :) ale jak mówisz ze bardzo mleczny to hmmmm musze to przemyśleć ;)
dzieki za info :D
Cofam to, co powiedziałam o coverze pink z PB ... Przy jednej warstwie niewystarczające krycie, ale druga - masakra - płytka blada jak pupa biskupa!! Nie cieniowałam covera - tak na szybko robione - ale odcień i tak pozostawia wiele do życzenia.
Muszę przetestować cover z Asto ultra pink;) Podobno lepszy...
cover z Modena Nails jest super. ja zakupilam na allegro i nei jest taki drogi zaplacilam jakos niecale 3 0zł jak si nei myle
Szybko usunęłam frezarką poprzedni fioletwoy frencz;) Powróciłam do mojego covera zwykłaego z PB:D
Kasia889
21-04-2010, 15:11
ja sie związałam z Goldenkowym coverkiem i nie zamienie go na innego :)
Jestem początkującą i chciałabym spróbować używać covera, jaki powinnam nabyć? Narazie chcialabym zacząć od jakiegoś niedrogiego. co sądzicie o kamuflazu Sun Flower róż, Ma naturalny kolorek i dobrze kryje. Proszę o rade.
ŻEL JEDNOFAZOWY KAMUFLAŻ RÓŻ 7G -SUN FLOWER (1003375946) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item1003375946_zel_jednofazowy_kamuflaz_roz_7g_sun _flower.html)
soffii25
21-04-2010, 17:42
Cofam to, co powiedziałam o coverze pink z PB ... Przy jednej warstwie niewystarczające krycie, ale druga - masakra - płytka blada jak pupa biskupa!! Nie cieniowałam covera - tak na szybko robione - ale odcień i tak pozostawia wiele do życzenia.
Muszę przetestować cover z Asto ultra pink;) Podobno lepszy...
na zdjęciu pojedynczego pazurka fajnie się prezentował, na kolejnym faktycznie trochę dziwnie, ale fotka trochę słaba :/:
ja mało firm testowałam, ale pink z astonishing (bo chyba o to Ci chodziło) miałam na próbę i bardzo mi podpasował. Jeszcze go nie zamówiłam bo mam chyba 3 inne kamuflaże i czekam az się skończą ;)
Jestem początkującą i chciałabym spróbować używać covera, jaki powinnam nabyć? Narazie chcialabym zacząć od jakiegoś niedrogiego. co sądzicie o kamuflazu Sun Flower róż, Ma naturalny kolorek i dobrze kryje. Proszę o rade.
ŻEL JEDNOFAZOWY KAMUFLAŻ RÓŻ 7G -SUN FLOWER (1003375946) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item1003375946_zel_jednofazowy_kamuflaz_roz_7g_sun _flower.html)
sun flower jet w porządku ale niektórym nie pasuje bo jest dość ciemny, polecam cover basic silcare
za te same pieniadze bedziesz miala dwa razy więcej żelu:] Basic żel budujący - Masked 15 g :: idora.pl (http://www.idora.pl/p22,basic-zel-budujacy-masked-15-g.html) warto przejrzeć cały ten temat, znajdziesz w nim mnóstwo opini o coverach innych firm:)
na zdjęciu pojedynczego pazurka fajnie się prezentował, na kolejnym faktycznie trochę dziwnie, ale fotka trochę słaba :/:
ja mało firm testowałam, ale pink z astonishing (bo chyba o to Ci chodziło) miałam na próbę i bardzo mi podpasował. Jeszcze go nie zamówiłam bo mam chyba 3 inne kamuflaże i czekam az się skończą ;)
Soffi a masz może fotkę z pazurkami nim zrobione?
soffii25
21-04-2010, 18:00
no właśnie nie :/
zamów sobie próbki, są tanie i starczą na całgo seta przynajmniej ;)
Faktycznie w Asto można kupić mini próbki - zamówię, bo szkoda było by kupić słoiczek i nie być zadowoloną ;)
Witam, mam mały problem z kamuflażem nie chce mi się trzymać na paznokciu. Nakładam cienką warstwę daje do lampy na 2 min. Wyciągam aby przemyć i tu zaczyna się zdejmuję go przy zmywaniu ;( i przy nałożeniu następnej warstwy to samo:/:!!! Pomocy bo nie wiem dlaczego tak się dzieje. Bardzo dziękuję za pomoc!!!:przytul:
kasiasssss
22-04-2010, 18:52
ja nie zmywam tylko robie nastepny ruch,czyli zel i ozdoby itd,
Ale mi się strasznie lepi i nie kryje mi za pierwszym razem!!!
Elizabeth76
22-04-2010, 18:56
Ale mi się strasznie lepi i nie kryje mi za pierwszym razem!!!
ta klejąca warstwa to warstwa despresyjna przetrzyj clinerem a krycie covera zależy od jego jakości moze po prostu musisz nałozyć dwie ciensze warstwy albo zmienić na inny kamuflaż jedne kryją lepiej inne gorzej :D
Bardzo dziękuję!!! Kupię sobie nowy i zobaczę!!! :ok:
Elizabeth76
22-04-2010, 18:59
Bardzo dziękuję!!! Kupię sobie nowy i zobaczę!!! :ok:
a z jakiej firmy masz ten cover??:)
kasiasssss
22-04-2010, 19:01
no wlasnie,ciezko kupic dobry cccccowerek,no i kolor musi ci pasowac
Masked z i nailsa dobrze kryję przy 2 warstwach :) natomiast jest troszkę ciemniejszym kamuflażem :)
Uzupełniałam tym kamuflażem paznokcie akrylowe bez szkieletu bez niczego trzymał się pięknie 3 tygodnie bez zapowietrzenia:)
Elizabeth76
22-04-2010, 19:05
i-nails żel UV Masked
to jest od dobrejrady dziewczyny chwalą ich cover nie wiem ,który masz bo ta firma ma dwa jak sie nie myle może po prostu nie potrafisz dobrze nałożyć poczytaj temacik o coverku tam dziewczyny pisza jak go nakładać:)
kasiasssss
22-04-2010, 19:06
nie lub ie ciemnych kamuflazy.wole rozowy,naturalny bo jak odrasta pazurek to brzydko to wyglada,
Witam, mam mały problem z kamuflażem nie chce mi się trzymać na paznokciu. Nakładam cienką warstwę daje do lampy na 2 min. Wyciągam aby przemyć i tu zaczyna się zdejmuję go przy zmywaniu ;( i przy nałożeniu następnej warstwy to samo:/:!!! Pomocy bo nie wiem dlaczego tak się dzieje. Bardzo dziękuję za pomoc!!!:przytul:
Cover utwardzasz za krótko - to żel o wysokiej zawartości barwnika i trzeba utwardzać min. 3 minuty, a jeszcze lepiej nawet 4 minuty. Nie przemywaj kolejnych warstw, bo będą się pazurki gorzej trzymały.
Witam, mam mały problem z kamuflażem nie chce mi się trzymać na paznokciu. (...) a czy dajesz od razu na paur czu na żel clear (szkielet)
przyczyną moze być
złe przygotowanie płyktki
złe przygotowanie płyktki i do tego nałozenie covera bezpośrednio na naturalną płytkę
nałozenie covera bezpośrednio na naturalną płytkę
złe zmatowienie covera przed nałozeniem warswty clearu
moja rada
przygotowanie paznokci (zmatowienie, dopytenie, odtłuszczenie , bardzo dokładnie przy wałach --->może być patyczkiem do uszu (metoda pazurka:)))
primer
cieniuteńka warstwa żelu clear na całą płytkę aż do wałów (tylko nie zalać skórek ale tak 1mm przed)------>lampa
na mokry (nieprzemyty) żel clear nakładamy cover ----> grubiej przy wolnym brzegu cieniując do zera przy walałch okołopaznokciowych---------->lampa
dalej tak jak koncepcja (ozdoby, french etc)
na mokro znów clear i budowa krzywych----->lampa\
przemycie, wyrównanie pilnikiem,
nabłyszczenie---->lampa
oliwka
:)
Roksi niekoniecznie ;) Jeśli lampa jest dobra, tzn. ma dobre żarówki, to jeśli zalecany czas utwardzania to 2 min to ok. Ale dajesz bonder pod spód? i jakiej firmy masz cover?
Jeśli chcesz nakładać kolejne warstwy żelu to tego covera nie przemywaj bo się nie będą trzymały ;)
Potwierdzam, ja nigdy nie utwardzałam covera tak długo i nigdy problemów nie miałam;) co innego pozostałe kolorówki np biel:)
Ja używałam maskeda - inails i nie działy mi się takie rzeczy wręcz przeciwnie spisywał się świetnie!
A może poprzednia warstwa jest źle utwardzona?
Albo za grubo nałożyła covera... ja wolę dłużej potrzymać w lampie i mieć pewność, że jest dobrze utwardzony;)
milenka_olsztyn
23-04-2010, 07:11
albo żarówki w lampie do wymiany... chyba to najprędzej..
Bardzo dziękuję za rady dziś będę robić to posłucham Waszych rad:good:!! Żarówki nie mogą być problemem bo mam je dopiero miesiąc.
Zdecydowałam sie na zakup kamuflazu z Basica. W jakiej hurtowni wy zamawiacie żel Basic Masked? Bo te ceny są różne, znalazłam na stronie Silcare - Twoja hurtownia kosmetyczna (http://silcare.pl/produkt/2570) 15 g za 20,50 zł więc to chyba dobra oferta.
Zdecydowałam sie na zakup kamuflazu z Basica. W jakiej hurtowni wy zamawiacie żel Basic Masked? Bo te ceny są różne, znalazłam na stronie Silcare - Twoja hurtownia kosmetyczna (http://silcare.pl/produkt/2570) 15 g za 20,50 zł więc to chyba dobra oferta.
ja basica kupije u siebie (u pana fikusowego) za 30zł, ale kiedys robiłam większe zamówienie w tej silcerowej hurtowni co podajesz... tylko weź pod uwagę że oni mają sporą opłate... ja za paczke za pobraniem płaciłam ponad 17zł
goska197512
26-04-2010, 14:47
ja miałam duży problem z kamuflażem basica- bardzo szybko się zapowietrzał -ale w tym momencie juz wiem że za krótko go utwardzałam.teraz jest już ok podobnie miałam z białym żelem z basica też potrzebuje aby go utwardzac 3 min.
Darianna_Krak
08-05-2010, 23:30
Roksik,fotkę tę wklejałam już gdzies tam ale tutaj wkleję aby pokazać odcień Ultra Pink'a Astonishing:
http://i653.photobucket.com/albums/uu251/dariexowa/ench1-1.jpg
kasiasssss
09-05-2010, 09:11
pazurki ladne i kowerek tez mi sie podoba
farbstift
09-05-2010, 19:06
masked z NailSecret ma fajny odcień
vanessita
10-05-2010, 15:04
Ja używałam bsica, maskeda i- nails, sun flower i Perfekt Beauty i powiem, że jak dla mnie to one wszystkie bardzo fajniusie są. Bardzo ładny kolorek ma nowy coverek z La Femme. Własnie bardzo podobny do tego z Asto...:)
farbstift
10-05-2010, 15:28
mi Emilka podeśle basica^_^
tylko ze mi o cover najbardziej chodzi,yu mam lepsze zdjecie
i jeszcze jedno pytanko,czym wyrownac french zeby byl taki piekny i rowny ??
czasem wyrownuje patyczkiem umoczonym w cleanerze, a wy?
AgUsia950
15-05-2010, 13:04
Coverów jest pełno, więc trudno powiedzieć, co to za firma.. Poprzeglądaj galerie Dziewczyn, może znajdziesz podobny odcień u ktorejś z nich.. A żeby wyrównać french używam pędzelka (płaska 4). :)
albo po prostu napisz do Dziewczyny, od której wzięłaś zdjęcie..
to skopiowane z galeri sosnowiec...,nie ma tam imion...
szukalam juz tutaj ale nic nie znalazlam wiec dlatego pytam ,nie chodzi mi o konkretna firme tylko czy ktos moze uzywa bardzo podobnego to by mi pomogło.
mnie sie wydaje ze podobny kolor covera mają te co ja mam... basic, gn i ar style... wszystko zalezy od ilości i wycieniowania.. koloru też bo wiadomo... ale jak jest ładny cover a źle sie go wycieniuje, alo da za dużo to bedzie wygladał nieestetycznie,
moje podobnee...cover żel GN + czarny zel fikusowyZdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
czym wyrownac french zeby byl taki piekny i rowny ?? najlepiej dać cover, utwardzić go, nie przecierac tylko na jeszce lepki (z warstwą dyspersyjną) nałozyć koncówkę french i czystym (wytartym w wacik z cleanerem) skosnym pędzlem jednym zdecydowanym ruchem przetrzec od jednego do 2go boku:)
i jeszcze jedno pytanko,czym wyrownac french zeby byl taki piekny i rowny ??
czasem wyrownuje patyczkiem umoczonym w cleanerze, a wy?
Z I-nails jest bardzo podobny, nazywa się Pink Blush od Dobrejrady.
Żel UV I-nails 1-Phase UV Gel MASKED Blush PINK 5ml/5g :: dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/index.php?p16169,zel-uv-i-nails-1-phase-uv-gel-masked-blush-pink-5ml-5g)
Żel UV I-nails 1-Phase UV Gel MASKED Blush PINK 15ml/15g :: dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/index.php?p16170,zel-uv-i-nails-1-phase-uv-gel-masked-blush-pink-15ml-15g)
W pojemniczku jest różowy a na pazurku ma taki właśnie kolorek^_^
Ja przecieram uśmiech pędzelkiem skośnym lekko nasączonym cleanerem. Mam taki http://www.dobrarada.com.pl/index.php?p11127,pedzel-nylonowy-do-zelu-uv-4-acc-krotki-skosny
farbstift
16-05-2010, 10:19
Mi ten coverek przypomina Basic:)
Dziewczyny a co myślicie o easy off cover pink z allepaznokcie? Bo na dołączonym obrazku wydaje się on bardzo ciemny, a nie chce kupować kota w worku:/
madzialena
18-05-2010, 12:27
ja widziałam ten coverek na paznokciach i jak dla mnie był ciemny.. :/: wyglądał na taką przybrudzoną brzoskwinie
Zastanawiałam się też nad żelem jednofazowym on jest w białym pojemniczku jest to ciemno różowy, ale nie piszę na nim że jest kamuflażem, więc nie wiem;(
A nie wiem czy mogę żele z alle mieszać z innymi
farbstift
19-05-2010, 12:25
Ja łączę cover z Basic z allepaznokcie i innymi markami i jest:ok: no i odcień ma fajny, bardzo naturalny i niezbyt ciemny
Elizabeth76
19-05-2010, 12:33
Ja łączę cover z Basic z allepaznokcie
ja też łacze cover basic z allepaznokcie :]
minimouse
19-05-2010, 12:55
a ja mam cover basica ale zbyt go rozjaśniłam .... i chyba kupie ten z allepaznokcie i go zmieszam ..... co wy na to ??
emiliawawa
19-05-2010, 16:49
To nienajlepszy pomysł, zeby mieszać pudry z różnych firm:/:
Sweetestgirl13
19-05-2010, 16:55
Dziewczyny a co myślicie o easy off cover pink z allepaznokcie? Bo na dołączonym obrazku wydaje się on bardzo ciemny, a nie chce kupować kota w worku:/
ja go uzywam i wyglada switnie na pazurku:) jest najlepszy civer jakich uzywalam:)
paulina_ooo11
19-05-2010, 17:07
ja używam coverka z SPN i jestem bardzo zadowolona. w ogole uwazam ze ze wsyztskich żeli jakie testowałam Spn ma najlepsze :)
dziewczyny chciałabym zamówić swój pierwszy kamuflaż i co sądzicie o firmie alle paznokcie? M&M żel UV *15 ml *HIT *NOWOŚĆ* 9 kolorów (1032345592) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item1032345592_m_m_zel_uv_15_ml_hit_nowosc_9_kolor ow.html)
zastanawiam sie nad kupnem nr 7 tylko nie wiem czy bedzie odpowiedni
farbstift
20-05-2010, 09:16
To pytanie padalo już kilka razy w tym temacie. Musisz przeczytać od początku...
kachna831
20-05-2010, 15:18
Chciałam kupić sobie kamuflaż z RaNails, Perfect Cover Pink ale nie wiem czy będzie dobry... PORADŹCIE...
(http://www.euro-fashion.pl/skleppliki1/kategorie.php)
anecka17171
20-05-2010, 15:27
czy któraś z was uzywała żel french natural z alle paznokcie? bo jstem ciekawa czy jest dobry:)
BasiaPazderska
20-05-2010, 16:02
czy któraś z was uzywała żel french natural z alle paznokcie? bo jstem ciekawa czy jest dobry:)
o ten Ci chodzi? Hurtownia kosmetyczna, tipsy, lakiery, paznokcie Ĺźelowe, akrylowe - Allepaznokcie.pl (http://allepaznokcie.pl/08Zel_UV_-_5ml_-_perfekt_french_gel_beige__perfekt_kamuflaz__4186. html)
Mi się wydaje jakiś taki za blady jak na cover,dziwnie muszą pazurki wyglądać z jego użyciem...
A jeśli o ten http://allepaznokcie.pl/07Zel_UV_-_30ml_-_natural_french_1541.html
To sama jestem ciekawa jak się sprawuje:)
Kochane
Po długim rozmyslaniu co by zamówić za cover weszłam na allegro co dziewczyny kupują najczęściej i co by miało przeciętną cenę.
I wybrałam kamuflaż modena, oczywiście wcześniej zajrzałam na nasze forum i polecałyście więc go zamówiłam.
Zobaczymy w przszłym tygodniu co z tego będzie:)
milenka_olsztyn
21-05-2010, 07:12
Ja polecam ten cover:)
ellio ŻEL UV KAMUFLAŻ JEDNOFAZOWY 15g (1040849792) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item1040849792_ellio_zel_uv_kamuflaz_jednofazowy_1 5g.html)
tani a świetny:) kryje wszystko po 1 cienkiej warstwie:)
korcia225
21-05-2010, 09:25
ja narazie używam tylko covera z gn ale akryl żel muszę dopiero kupić może wypróbuję ten co milenka poleca niedrogi jest tylko ciekawe jaka konsystencja jest bo nie lubię rzadkich żeli
milenka_olsztyn
21-05-2010, 14:22
też nie lubię rzadkich:) ten jest jak dla mnie idealny:):)
kasiasssss
21-05-2010, 16:19
jak kryje jedna warstwa to pewnie jest mocny,ja wole zeby wygladal naturalnie i w rozowym kolorku,moze ktos cos poleci,narazie uzywam z silcera