Zobacz pełną wersję : Wszystko o formach/ szablonach. Prawidłowe podłożenie, instrukcje itp
kasiasssss
04-09-2009, 11:24
a ja mam pytanie mam zele em nail design i chcialabym uslyszec o nim opinie
nastepne pytanie dlaczeko rozlewa mi sie zel na formie:D
prawdopodobnie jest zadki,dlatego sie rozlewa,no i napewno firma ma tez znaczenie
karolinko na forme najlepsze sa geste zele i galaretki
kasiasssss
04-09-2009, 11:29
ja mam zadki zel z ra i tez jest super a pracuje na formie
kasiasssss
04-09-2009, 13:09
Boze co wy tu piszecie,wszystko to takie trudne,
madzivlek
04-09-2009, 15:51
ostatnio kupilam nowy zel.. i doradzila mi sprzedawczyni i klientka i do formy jest bardzo dobry.. gesty..:)
ja rowniez mialam dylemat co do form.. ale trening czyni mistrza:) trzeba poprostu cwiczyc i probowac to jest najlepsza forma do nauczenia sie:)
pozdrawiam;P
natalia268
04-09-2009, 17:24
nie chciałam zakładac nowego tematu bo bez sensu.. a zadac mojego pyatnai tez nie ma za bardzo gdzie wiec tu pytam... ;P otóż.. jesli bym natłuściła płytke paznokcia i później normalnie budowała szkielecik to czy tak samo jak na palcu do ćwiczeń bez problemu zdjęłabym cały szkielet z paznokcia bez zadnego problemu?
madzivlek
04-09-2009, 17:30
świetny temat:))
i nawet ładnie mi wyszly moje pierwsze pazurki na szablonie dzieki temu forum:)) :yess: :good:
kasiasssss
04-09-2009, 20:37
mysle ze tak,tylko czy zel sie dobrze rozprowadzi na niezmatowanej powierzchni,nie wiem:huh::huh::huh:
rozprowadzi się dobrze, będzie miał kiepską przyczepność. ale nie jestem pewna czy aż tak kiepską...
qatrycja
04-09-2009, 22:14
ja używam z perfecty nie wiem czy on jest taki popularni no i z RA NAILS mam cover i jest ekstra, jestem bardzo zadowolona!
Wiatm was drogie panie i mam pytanie ktore tipsy sa twarlsze na tispie czy szablonie ,przyznam ze na szablonie robilam raz i to akryle a klientka chciala wlasnie zele na szablonie :/:i tu mam maly problem i drugie pytannie zdobi sie je tak jak na tipsie?? a góry dziekuje za pomoc;););)
obecnie mam zrobione pazurki na szablonie i uważam, ze jest to trudne ale warte zachodu. Do tej pory miewalam tylko na tipsie i z całą pewnoscią wole te robione na formie:)
:ok:super
---------- Dodano o godzinie 23:56 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:47 ----------
a jeszcze jedno! jak zakładam formę to zawsze po srodku poznokcia robi mi sie taki uskok(forma nie przylega idealnie do spodu paznokcia - mam nadzieje, ze dobrze to wytłumaczylam:(), czy mam za płaską płytkę czy coś robie źle?:huh:
Chocolata
05-09-2009, 09:58
nie chciałam zakładac nowego tematu bo bez sensu.. a zadac mojego pyatnai tez nie ma za bardzo gdzie wiec tu pytam... ;P otóż.. jesli bym natłuściła płytke paznokcia i później normalnie budowała szkielecik to czy tak samo jak na palcu do ćwiczeń bez problemu zdjęłabym cały szkielet z paznokcia bez zadnego problemu?
Koleżanka tak zrobiła i chodziła ponad tydzień z tym pazuraskiem, bo nie mogła odczepić:))) Ponoć lepiej pomalować przed żelem kilkoma warstwami lakieru bezbarwnego, albo zainwestować w Nfu.Oh (http://www.sklep.nfuoh.pl/product_info.php?cPath=44_47&products_id=28)
kasiasssss
05-09-2009, 12:57
ja używam z perfecty nie wiem czy on jest taki popularni no i z RA NAILS mam cover i jest ekstra, jestem bardzo zadowolona!
ja mam kover z ra ale rzucilam go w kat,nie kryje wogole,a jak chcesz przedluzyc lozysko to wogole sie nie nadaje,wszystko przeswituje,odkad mam coverek od Swetki to wiem co to cover:D:D
Anna Kosińska
05-09-2009, 13:05
raczej nie jest to dobry pomysl z ta oliwka na naszych pazurkach do zelu taka opcja odpada bedzie ciezko cokolwiek w ogole zbudowac...tylko sie nameczysz i szkoda bedzie tylko tej twojej pracy, najlepiej zainwestowac juz w ten one dy glue te 39zl to nie majatek ajest bardzo wydajny lub pozostaje opcja z lakierem a pozniej aceton...
natalia268
05-09-2009, 13:56
bo chce sie nauczyc w koncu na tych formach na mamie, ale ona nie chce paznokci za bardzo, a na sobie trenowac to zupelnie inaczej.. :(
chyba faktycznie musze to cudo zakupić..
a po tym to od razu tak ładnie cały szkielecik odpada i nic na paznokciu ie pozostaje?
Mi nic nie zostawało ale smarowałam klejem tez od dołu pazurka co by tam akryl nie chycił :)
natalia268
05-09-2009, 14:09
no dobrze.. dziekuje :*:*:*
kasiasssss
05-09-2009, 14:42
ja cwiczxe na sobie,tak jest najlepiej,powoli,bez pospiechu,patzre ile chce,odwracam pazurka jak chce,uwazam ze takie cwiczenia sa najlepsze:D
Elizabeth76
05-09-2009, 14:42
Żeby zrobić szpice na formie to trzeba kupić specjalne formy z tym kształtem czy formy są uniwersalne??????
Anna Kosińska
05-09-2009, 14:51
Ja smaruje z dwa razy tym one day glue nie jet juz potrzebny klej tylko pod ciepla wode i zdejmiesz je bez problemu...
Agnieszka Praska
05-09-2009, 15:41
ja mam kover z ra ale rzucilam go w kat,nie kryje wogole,a jak chcesz przedluzyc lozysko to wogole sie nie nadaje,wszystko przeswituje,odkad mam coverek od Swetki to wiem co to cover:D:D
to dam ci przepis jak z koszmarka ra zrobic cud cover:P do covera dodajesz bialego zelu (ja dalam bialy ef z seri kolorowej) i cleara jak dalam spn budujacy tak ciut na wyczucie:D
zaraz do galerii wrzuce fotke frenczosa tym coverem po tuningu:D no i trzyma sie duzo lepiej po przemieszaniu z innymi:lol:
w galeri mojej mozesz sobie zerknac jak wyglada teraz:P acha lozycko przedluzone o jekies 3mm;)
elax szpice robi sie na normalnych formach ;)
DarciaNails
05-09-2009, 15:50
Bardzo pożyteczny post:) zwłaszcza o piłowaniu:)
dziękuję!!
Tu fajnie pokazane jak babeczka przygotowuje formę
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
Elizabeth76
05-09-2009, 15:57
dzięki plushak filmek naprawdę pomocny
Chocolata
05-09-2009, 18:04
Tu fajnie pokazane jak babeczka przygotowuje formę
YouTube - LCN French Gel Nails mit Schablone & 3 Phasen UV Gel - Step by Step Anleitung (http://www.youtube.com/watch?v=P9NVuiMQWh4)
Filmik super, ale rzadko mamy do czynienia z tak piękną, naturalną płytką prawda?
zamykam chwilowo temat. ponieważ temat o przedłużaniu na formie już istnieje. tu
http://forum.wzorki.info/ogolnie-o-paznokciach/287-podstawowe-pojecia-przy-przedluzaniu-paznokci-zdjecia-opis.html
dziewszyny zanim założycie nowy temat to najpierw szukajcie za pomocą wyszukiwarki.:*:*:*
kasiasssss
05-09-2009, 21:45
juz zerkam,az jestem ciekawa
Elizabeth76
09-09-2009, 12:00
dziewczyny mam taki problem wyczytałam gdzieś w poscie ze dobrarada to na allegroo ten sam sprzedawca to dekorynka? i chcę u nich zamówić szablony formy a jeszcze nigdy tego nie kupowałam więc bardzo proszę o pomoc przy wyborze ,bo są tu rózne i nie bardzo wiem jakie kupić a oto linki to tych form
dekorynka SZABLONY FORMY KOŃSKA PODKOWA 100szt. (726403247) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item726403247_dekorynka_szablony_formy_konska_podk owa_100szt.html)
dekorynka SZABLONY FORMY EXACT 100szt NOWOŚĆ !!! (726365940) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item726365940_dekorynka_szablony_formy_exact_100sz t_nowosc.html)
dekorynka SZABLONY FORMY SUMMER 100szt NOWOŚĆ !! (726386158) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item726386158_dekorynka_szablony_formy_summer_100s zt_nowosc.html)
dekorynka SZABLONY FORMY CE GOLD 100szt NOWOŚĆ!! (726395462) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item726395462_dekorynka_szablony_formy_ce_gold_100 szt_nowosc.html)
dekorynka SZABLONY FORMY 100szt! CENA HIT!!! (733666020) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item733666020_dekorynka_szablony_formy_100szt_cena _hit.html)
dekorynka SZABLONY FORMY 100szt! CENA HIT!!! (733666020) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item733666020_dekorynka_szablony_formy_100szt_cena _hit.html) za pomoc będe bardzo wdzięczna:*
Agnieszka Praska
09-09-2009, 12:05
jesli juz bym miala brac to tylko szablony summer czerwone, rozowe lub szablony z jej sklepu srebrne creative
dekorynka SZABLONY FORMY SUMMER 100szt NOWOŚĆ !! (726386158) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item726386158_dekorynka_szablony_formy_summer_100s zt_nowosc.html)
dekorynka SZABLONY FORMY BIAŁE 10szt. (735410282) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item735410282_dekorynka_szablony_formy_biale_10szt .html)
Szablony formy Creative - szerokie 10 sztuk NOWOŚĆ!!! :: dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/index.php?p14627,szablony-formy-creative-szerokie-10-sztuk-nowosc)
przetestowalam full szablonow i te sa najlepsze:D te srebrne maja taki klej ze jak skleisz to na amen:D
natalia268
09-09-2009, 21:42
Mam pytanie czy przy formach musze spiłować paznokcie 'do zera' jak ja to nazywam :skacze: ? chyba nie.. prawda? tak jak cos dosztukowac albo cos.. ?
jak do zera?przy uzupelnieniu czy jak?bo janie rozumiem pytania
kasiasssss
09-09-2009, 22:26
zmatowic a potem primer iszablon,chyba ze nie o to ci chodzi
Natalia paznokieć nie może być kwadratowy, bo nie będziesz mogła dokładnie podłożyć formy...musi być obcięty po bokach i dość krótki. Na skanach które dodała Anna Otkinska było to opsiane o ile sie nie mylę
ja lubie te czerwone formy, sa fajne sztywne i db sie kleja,
a co do pytanka: natalia, chyba chodzi ci o dlugosc paznokcia??? jezeli tak to nie do "zera" zostaw troszke bo jak podlozysz forme??
Agnieszka Praska
10-09-2009, 09:02
jak spilujesz do zera to mozesz podczas podkladania formy uszkodzic sobie hyponychium i na bank bedzie bardzo bolec;) zostawiasz doslownie tyle zeby tylko forma sie trzymala ja zostawiam ok mm
moje przed podlozeniem formy tak wygladaja;)
http://images49.fotosik.pl/196/d7d4f552d90ce93e.jpg (http://www.fotosik.pl)
natalia268
10-09-2009, 18:31
yhym... dziekuję.. a jak np. złamał sie jeden paznokiec, znaczy załóżmy tak kawałek po boku i juz teraz nie sa wszystkie równe.. i chce aby były to musze go spiłowac i dopiero wtedy wydłużyć formą by miał długosc taka jak inne pazurki bo nie bedzie mozna tylko tego kawałka z boku dorobić?
nie wiem czy zrozumiale to napisałam ;P
Agnieszka Praska
10-09-2009, 18:38
skracasz i przedluzasz na formie bo jak dosztukujesz kawalek moze odpasc przy udezeniu np.
a jak sa za krotkie pod forme to trzeba zaczepke zrobic:)
natalia268
10-09-2009, 18:42
Dziękuje za rozjaśnienie mojej niewiedzy :skacze: :*
zaczepka to juz jak da mnie wyzsza szkoła jazdy.. jeszcze nie ten poziom :P
kochane zaczepke jest bardzo latwo zrobic, jedziesz zelikiem poza pazura na opuszek ,pozniej lekko podwazasz ta czesc na skorze i pod to podkladasz forme :)
qatrycja
10-09-2009, 20:05
a możecie mi powiedzieć czym tak naprawde różni sie paznokiec przedłużany na formie od tego na tipsie? Czemu tak wiele z Was robi na formie? Jest łatwiej? Są trwalsze? Ładniejsze? :P
wydaje mi się, że to kwestia gustu... tak jak np niektóre osoby wolą żel a niektóre akryl
powiem szczerze że wolę na formie robic bo szybciej mi to idzie, ale ciężko jest mi przekonać klientki bo one maja wyrobione zdanie że jak tipsa nie ma to się gorzej trzymają ... a przeciez jak jest dobrze pazurek zbudowany to wszystko ładnie pięknie się trzyma :)
hmm.. dobre pytanie, bo tak naprawde jak jedne i drugie dobrze zrobione to już kwestia gustu. jak masz dobre ładne tipsy to ok,z nimi jest ten problem ze zwykle ciagle brakuje 3 najpopularniejszych rozmiarów a reszty jest aż nad to, dlatego dobrze kupować w firmie która ma uzupełnienia. jest też kwestia tunelu - na formie trzeba go umieć zrobić a w tipsie maasz gotowy, tylko zwykle płaski, ale to też już się zmieniło bo są i tipsy z większym tunelem. za to szablon z początku trudniej podlożyć niż nałożyć tipsa...
qatrycja
10-09-2009, 20:49
czyli jeśli ja mam problem z Krzywa C to lepiej zebym nie porywala sie na forme bo mogą być tego przykre skutki :P
kasiasssss
10-09-2009, 20:52
dasz rade pocwiczysz i sie nauczysz
natalia268
10-09-2009, 21:57
czyli jeśli ja mam problem z Krzywa C to lepiej zebym nie porywala sie na forme bo mogą być tego przykre skutki :P
ja sie porywam.. hehe :]
Mimo wszystko..
Tipsy sa przereklamowane ;P !!
kasiasssss
10-09-2009, 21:58
brawo,tak trzymaj!!!!!!!!!:good::good::good:
no ja też się porwałam:) i jestem zadowolona, z czasem ubędzie mi miliona pudełek różnych rodzajów tipsów:)
kasiasssss
10-09-2009, 22:41
hehheh ja przedluzam na formie i mysle ze sie to nie zmieni,lacze tez akryl z zelami,uzywam tez farbek akrylowych
Agnieszka Praska
11-09-2009, 09:41
przedluzenie na formie rozni sie tym ze
-dostosujesz dogiencie tunelu to potrzeb danej plytki a tipsy tunelowe nie na kazda plytke sie nadadza
-ogryzkow na tipsie nie zrobisz
- na tipsie moga wychodzic lopatki na szablonie tego unikniesz
- na krogulcze lub rosnace do gory paznokcie tipsa sie przyklejac nie powinno a forma sie sprawdzi w 100%
-szpicow i edzi na topsie nie zrobisz
-przy opracowaniu tipsa sie trzeba sie namachac pilnikiem
narazie tyle jak mi sie przypomni wiecej to dopisze:D
agulusia na pewno szpiców na tipsie nie zrobisz?^_^
ja robiłam, przycinalam kwadraty
No właśnie ja też bez problemu dlatego nie rozumiem dlaczego nie da się:)
może agulusi chodziło o to, że szpice lepiej wyglądają wykonane na formie niż na tipsie:)
prawdopodobnie. ale z tipsami nie jest najgorzej (---> ikonka :P zastępowała to zdanie ;))
u mnie w galerii możecie zobaczyć szpice na tipsie, to były 1 szpice, ale miałam zajawke, robiłam z 5 godzin siedząc przed tv:) u ivonny jest super praca na tipsie już fabrycznie szpicowym.
a ja ponieważ zarąbałam w szafke ściągam pazury i na dniach będę ćwiczyć chodzą za mną te bridge ciekawe jak mi wyjdą... wiecie może jak do nich zgiąć formę? bo w temacie o nich nikt mi nie odpisał póki co. myślałam żeby ją zgiąć na szydełku
Agnieszka Praska
11-09-2009, 16:27
ano prawdziwych szpicow/sztyletow na tipsie nie zrobicie:D
po 1 dlatego ze spice tuneli nie maja a po 2 nawet na tycz tipsach do szpicow wychodza krogulce;)
juz uzasadniam swoje stwierdzenie
na tipsie nie zbudujesz pozadnego szpica tak zeby szla w lini prostej krawedz boczna bo tipsy maja swoja krzywa i wg mnie wychodza kurze pazury;) a jak jest prosto z boku to znowu od punktu stresu leca w dol na leb na szyje;) wiecie o co mi chodzi??
w szpicach ma byc tak samo jak w kwadratach czy edziach od punktu stresu nie moga za bardzo opadac
zdjecie znalazlam na kosmetomani tylko po to zeby pokazac wam roznice;) dobienie bardzo mi sie podoba ale szponowatosc juz nie koniecznie
"szpice" na tipsie z kosmetomani
http://www.kosmetomania.pl/obrazy/wzorki/wzorek_3471.jpg
a te krotsze z photobloga
http://wd5.photoblog.pl/lvp3/200907/7B/44174014.jpg
wiec jest zasadnicza roznica miedzy szpicami a szponami, a to co ostro zakonczone nie koniecznie szpicem byc musi;)
a to sa prawdziwe szpice w wykonaniu Liliyi
http://www.liliya.od.ua/gallery/pics/0019.jpg
no dobra już rozumiem o co chodzi. wrzucam tu fote tego co zrobiłam. chyba aż tak krogulcze nie są, ale już widzę tą różnicę o którą ci chodziło.
a powiedz jak mam swoje wskazujące szponowate z natury, obydwa mi rosną w dół, jak podkładam formę to robić je nie tak 'naturalnie' tylko jakby wygiąć na prosto nie? wiesz o co mi chodzi?:)
Agnieszka Praska
11-09-2009, 16:55
na kciuku widac zwlaszcza jak opadaja w dol a nie powinny;)
ja mam krogulcze naturalne w2skazujace i srodkowe i jedyne co pomaga to idealne podlozenie formy na max skrocony pazurek:D
paznokciec jak opada od punktu stresu to musi robic to w lini prostej a nie na pol okraglo:P
tak już zrozumiałam o co ci chodzi:) i przyznaje racje ze jest w tym różnica:) a z tymi wskazującymi to mam w ogole lipe bo dodatkowo są strasznie skręcone. jak zdejmę to zrobię fotke naturalka
agulusia pewnie że różnica jest i to ogromna ale wrzuciłaś edzie (których ewidentnie nie da się zrobić na tipsie) i szpice do jednego worka i nie do końca zrozumiałam o co Ci chodzi z tym że się "nie da":P da się ale nie są takie ładne:) ale powiem Wam że też różnie te szpice na tipsie wychodzą. Na zajęciach robiliśmy właśnie na tipsie bo zabrakło szablonów i na moim palcu nie wyszedł "krogulec" jak to ja nazywam. Niestety mam tylko zdjęcie robione od góry więc nie będzie tego widać:/:
a mi się udało po raz pierwszy cos zrbic na formie może nie maja idealnego kształtu ale są i uważam ze nie zle skoro trzymaja się juź miesiąc wprawdzie teraz czas na odnowe bo są odrosty ale się cieszę
Rozalka87
17-09-2009, 12:54
Ja kiedyś sobie zrobiłam na próbę pazurka na szablonie i użyłam do tego celu żelu z Sun Flower i słabo mi się utwardził był taki jakby elastyczny ten pazurek... wyginał się na każdą stronę, zdjęłam go bez najmniejszego problemu ;/ coś musiałam źle zrobić lub żel się nie nadawał :(
szpila59
17-09-2009, 14:36
Ja kiedyś sobie zrobiłam na próbę pazurka na szablonie i użyłam do tego celu żelu z Sun Flower i słabo mi się utwardził był taki jakby elastyczny ten pazurek... wyginał się na każdą stronę, zdjęłam go bez najmniejszego problemu ;/ coś musiałam źle zrobić lub żel się nie nadawał :(
sam, cieniusi szkielet z żelu zawsze się wygina trochę w te i wewte ;P Musisz przy nim bardzo uważać po prostu . Być może nałożylaś też zbyt cieńką warstewkę, wtedy też nie trudno o złamanie lub wygiecie :]
dzikakura
18-09-2009, 22:14
Uważam, że tak naprawdę zależy pod tego jakiego tipsa uzywamy i jaka dlugosc szpiców chcemy miec, jak dobrze dobrany tips i dobra dlugosc nie wiadomo czy to forma czy tips, a oto zagadka:) który ze szpiców jest na formie, a który na tipsie?
malutkaistotkaa
18-09-2009, 22:48
wydaje mi sie 2na formie 1 tipsik:)
bardzo ladne pazurki:P
Anna Otkińska
18-09-2009, 22:59
no tak tylko że to juz nie jest szpic tylko bardziej wyszczuplony migdał :D i gdybys zrobiła ostrą końcówkę -igiełkę, z boku napewno by było wodac że to tips widok z góry nic nie mówi o kształcie bocznym
ale ja uwielniam takie własnie migdały
margareta
19-09-2009, 18:54
moim zdaniem ten pierwszy to tips :)
w ogole to ładne zdobionko!! :) parę stron wcześniej też wrzucałam, od góry nic nie widać a od boku dopiero :) a bardzo ładne oba, szczególnie podoba mi się drugi:)
dzikakura
19-09-2009, 20:15
odwrotnie:)
---------- Dodano o godzinie 19:41 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:33 ----------
no tak tylko że to juz nie jest szpic tylko bardziej wyszczuplony migdał :D i gdybys zrobiła ostrą końcówkę -igiełkę, z boku napewno by było wodac że to tips widok z góry nic nie mówi o kształcie bocznym
ale ja uwielniam takie własnie migdały
Wiem, niestety, zanim sie zorientowalam, ze widok z gory jest mylacy (jakis slabszy dzien na myslenie) spilowalam wszystkie.:nie_powiem: Zgadzam sie, ze to nie klasyczny szpic, ale migdalek tez nie a jednak widzisz-dziewczyny sie myla, tak w ogole, to jestem ostrą zwolenniczką szablonow:D , tak jak jestem rowniez zdania, ze jak szpice to akryl, a nie zel chocby nie wiadomo ile materialu nakladac, jak wzmacaniac linie stresu szpice żelowe na formie są mniej stabilne, a te szpicko-migdalki sa zelowe, przy takiej dlugosci w miare stabilne, ale to moja opinia, a ja sie znam Aniu-średnio.
---------- Dodano o godzinie 20:15 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:41 ----------
moim zdaniem ten pierwszy to tips :)
nie, pierwszy to forma, a ten jasnoniebieski to tips
Super :)
Ja zakochałam się w formach 2miesiace temu, kiedy po raz kolejny tym razem pod okiem fachowca próbowałam swoich sił i teraz całkowicie odstawiłam tipsy :)
A no i witam, bo ja nowicjuszka :)
Kochane nie chciałam zakładać nowego tematu więc pytam tu, czy wiecie może gdzie można kupić takie dłuuugie szablony? Bo niektóre stylistki robią takie długie szpice np na konkurs..
Kochane nie chciałam zakładać nowego tematu więc pytam tu, czy wiecie może gdzie można kupić takie dłuuugie szablony? Bo niektóre stylistki robią takie długie szpice np na konkurs..
generalnie nigdzie... przyklejasz jedną forme na drugą i jedziesz z koksem jak ci się podoba. jak 2 sklejone formy są za krótkie to sklejasz 3 ajak to mał to więcej... ale 3 formy to chyba by wyszedł od 10-15cm:)
NFU OH maja takie dlugie formy
Agnieszka Praska
23-09-2009, 19:26
ja podklejam jajeczko bo szkoda mi form niszczyc, w zupelnosci wystarcza na wiekliego szpicora:P
super temat,:good: najgorsze, że cos mi sie zepsuło i nie mogę podzekowac za uzyteczne posty;(
być może wykorzystałaś swój limit na dobę. też za pierwszym razem nie wiedziałam czemu nie mogę dziękować:)
:oa jest jakies ograniczenie :x:D? nie wiedziałam, ale juz wszystko działa wiec podziękowałam Ani O. za swietną instrukcję obsługi form:yess: próbowałam i sie udało:D nie ma uskoku pomiedzy pazurkiem i formą...
ja też się bałam formy ale dzięki forum się przekonałam i już robię coraz częściej, a sobie to tylko na formie i wszystko jest git:) teraz właśnie czekam na paczuszkę z "próbkami " form - zamówiłam 3 różne po 50szt na próbę, czy któreś mi pasują wyjątkowo (bo te co mam co kupiłam kiedyś to wiem że mi nie pasują:) )
Ja tez zamówiłam kilka rodzajów próbek form i juz mam swoje faworytki:D a dzieki temu forum nie wyrzuciłam form na które klełam w żywe kamienie. Dlaczego? papier był za cienki i działy się kabarety przy próbie podłożenia ich pod pazurka.Wczoraj spóbowałam usztywnić ją "jajkiem" i super efekt;]. jeszcze jedno mnie zastanawia jak zapanowac nad rozklejającą sie formą? Widziałam u kogos na blogu mini spiacze, gdzie mozna je kupić? Moze macie sposoby i na to:D???
Ja tez zamówiłam kilka rodzajów próbek form i juz mam swoje faworytki:D a dzieki temu forum nie wyrzuciłam form na które klełam w żywe kamienie. Dlaczego? papier był za cienki i działy się kabarety przy próbie podłożenia ich pod pazurka.Wczoraj spóbowałam usztywnić ją "jajkiem" i super efekt;]. jeszcze jedno mnie zastanawia jak zapanowac nad rozklejającą sie formą? Widziałam u kogos na blogu mini spiacze, gdzie mozna je kupić? Moze macie sposoby i na to:D???
z rozklejająca się rormą są problemy tego typu:
albo sklejasz skrzydełka jajeczkiem ale forme masz giętką
albo podklejasz jajeczko pod spód żeby forma była sztywniejsza ale skrzydełka sie rozklejeją... moja rada: zmień formy... ja używam różowych żabek, przeszłam już srebrne i złote z NSI, złote z EuroFasion, złote z allegro, przezroczyste z EzFlow, i metaliczne z CREATIVE... meczyłam się z nim i jak dialbli, jak nie urok to sraczka, albo sie rozklejały, albo były za miekkie, a najgorsze były takie że się nie chciały od żelu odkleić i musiałam szarpac na siłe!! katastrofa!! te różowe sa sztywne, dodatkowo je podklejajm jajem, jak je skleje to ni chu chu... gwarantuję ze sie nie rozkleją!!
http://www.fikusnails.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/edd2739791c46cd1c53c887d3cba54d3.jpg te z napisem "summer" są najlepsze, bo są jeszcze takie same różowe żabki ale z napisem "nails form"- klej jest tak samo mocny jak przy summerach ale są miękksze (te nailsform)
:)
Chocolata
26-09-2009, 15:30
Ja moze nie o podkładaniu a stosowaniu primera przy szablonach.. Otóż jak nalożę formę z IBD ( w kształcie żyletek- dwustronne)czy Creative z allegro
i posmaruję pazurka primerem - chwilkę potem primer spływa w okolice formy i forma że sie tak wyrażę "puszcza farbę";) Niestety po zdjeciu jej okazalo się, ze to co "puściło" zostalo w szkielecie( drobinki rozpuszczonej formy) Przy różowych "summerach"( jak dla mnie też najlepszych) nic nie zostaje, choć czasem jakby wzór się też czasem rozpuszcza.Teraz smaruję pazurka primerem przed nalozeniem formy, choć ryzykuję przypadkowym dotknięciem:-/ Miałyscie podobny problem?
Ja moze nie o podkładaniu a stosowaniu primera przy szablonach.. Otóż jak nalożę formę z IBD ( w kształcie żyletek- dwustronne) i posmaruję pazurka primerem - chwilkę potem primer spływa w okolice formy i forma że sie tak wyrażę "puszcza farbę";) Niestety po zdjeciu jej okazalo się, ze to co "puściło" zostalo w szkielecie( drobinki rozpuszczonej formy) Przy różowych "summerach"( jak dla mnie też najlepszych) nic nie zostaje, choć czasem jakby wzór się też czasem rozpuszcza.Teraz smaruję pazurka primerem przed nalozeniem formy, choć ryzykuję przypadkowym dotknięciem:-/ Miałyscie podobny problem?
no mnie sie4 tak nie robiło bo nie stosowałam primera, primer zaczęłam stosowac jak zmieniłam żel (z RENDEZVOUS na SILCARE BASIC)... noże powinnaś spróbowac z innym priimerem??:/:
szpila59
26-09-2009, 15:35
Ja moze nie o podkładaniu a stosowaniu primera przy szablonach.. Otóż jak nalożę formę z IBD ( w kształcie żyletek- dwustronne) i posmaruję pazurka primerem - chwilkę potem primer spływa w okolice formy i forma że sie tak wyrażę "puszcza farbę";) Niestety po zdjeciu jej okazalo się, ze to co "puściło" zostalo w szkielecie( drobinki rozpuszczonej formy) Przy różowych "summerach"( jak dla mnie też najlepszych) nic nie zostaje, choć czasem jakby wzór się też czasem rozpuszcza.Teraz smaruję pazurka primerem przed nalozeniem formy, choć ryzykuję przypadkowym dotknięciem:-/ Miałyscie podobny problem?
mi też tak "puszcza farbę" a mam niebieskie formy Creative :(
Chocolata
26-09-2009, 15:36
Właśnie edytowalam wpis, bo creativy tez mi"puszczaja" :-/
jak na moje oko to za duzo primera dajecie jak splywa, to sie daje minimalna ilosc zeby sama po paznokciu sie rozeszla i nie ma prawa nic splynac:/:
Agnieszka Praska
26-09-2009, 17:02
dziewczyny forme podkladamy dopiero jak polozymy primer na pazur:)
opracowujemy
nail prep
primer
i dopiero podkladamy forme:D
dziewczyny forme podkladamy dopiero jak polozymy primer na pazur:)
opracowujemy
nail prep
primer
i dopiero podkladamy forme:D
a mnie jest lepiej po nałożeniu, bo jest "zagrożenie " dotknięciem... z resztą tak m i mówiła Ania na warsztatach i annamontez parę razy zwróciła uwagę że jak piszę krok po kroku to że najpierw forma potem primer:) ale każdy robi jak mu wygdnie:)
kasiasssss
26-09-2009, 18:45
wystarczy nakladac primer w otpowiedni sposob i bedzie ok,muskamy pedzelkiem od primera jeszcze odsaczonym i malenka ilosc primera rozchodzi sie na pazurku,nie ma szans sie rozlac,bo nie ma co sie rozlewac:D
rachellis
26-09-2009, 19:19
Dziękuje!! :)
Jutro będę robić... i bardzo przydadzą mi się te wskazówki....! :)
ja też czytałam różne metody, re4z zę najpierw primer, dwa że wcześniej. mi nic nie puszcza farby póki co. a robię tak na zmianę, metodą prób i blędów.
tusia4ever ja kiedyś po kursie walnęłam formy w kąt bo były miękkie, a teraz korzystam z tych samych też podklejam jajeczko i też mi się rozklejają i właśnie dlatego szukam tych "swoich". kupiłam jedne złote, zielone i różowe tylko te nails a nie summer. następnym razem kupię summer, tylko ten użytkownik nie miał a brałam tez inne rzeczy. będę zmieniać aż do skutku:)
szpila59
26-09-2009, 19:47
jak na moje oko to za duzo primera dajecie jak splywa, to sie daje minimalna ilosc zeby sama po paznokciu sie rozeszla i nie ma prawa nic splynac:/:
wydaje mi się, że nie daję za dużo, zawsze odsączam pędzelek żeby mi nic kapało, spływało, ani nie dostalawo się gdzie nie powinno... :/:
Agnieszka Praska
26-09-2009, 20:00
ja obcinam pedzelek od primera :P tzn wlosa zostawiam ok 2-3mm:D nie ma szans nalozyc za duzo
rachellis
27-09-2009, 10:21
Ja też przemywam spirytusem :) Właśnie zaraz wstaje i idę go kupić :)
Pierwsze pazurki na szablonie zrobiłam tydz. temu.... ale obgryzam nałogowo i wczoraj nie zostało ich już wiele.
Dziś planuje zrobić sobie nowe. Dziękuje forum i Wam dziewczyny, bardzo dużo wskazówek i przydatnych informacji tu znalazłam :)
Pozdrawiam wszystkich!
Dziewczyny, a nie jest łatwiej nauczyć się podkładać taki metalowy szablon, żeby wiedzieć jak ładnie robić tunel? Ja kilka razy próbowałam na sobie założyć szablon i nie za bardzo mi wychodziło, niewiem czy za bardzo je "zgniatałam" pod opuszkiem czy co :) ale tuż pod moim paznokciem robił mi się wklęsły - niewiem za bardzo jak to opisać :P
SZABLONY FORMY METALOWE DO TIPSÓW ! (789060475) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item789060475_szablony_formy_metalowe_do_tipsow.ht ml)
korcia225
21-10-2009, 14:22
ja nie umiem nawet założyć szablonu ogulnie jeśli chodzi o robienie tipsiaków to jestem samoukiem i może dlatego nie umiem zakładać dobrze formy albo one są kiepskiej jakości sama nie wiem . a chciałabym się tego nauczyć bo bardzo mi się podobają tipsy na formie może wy mi pomożecie kochane dziewczynki plissss
..ja tez jestem samoukiem ale jakos nie mam przekonania do tipsow.. no coz mam zle doswiadczenia z czasow kiedy sama je nosilam ... ciagle cos lamalam , albo pekaly.... wiem ze nie oszczedzam paznokci moze dlatego tak sie dzialo.... ale od kiedy kolezanka namowila mnie na forme jestem bardzo zadowolona.... :) teraz ucze sie ja dobrze robic na formie .. bo tez wole wlasnie ta metode... no coz troche potrwa zanim dojde do perfekcji ale.... nie poddaje sie :)
http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/332-prawidlowe-podlozenie-formy.html
Ania opisala to swietnie :) :) :*
No ja się właśnie uczyłam z tego co Ania zamieściła i mi jakoś nie wychodzi :porazka: juz niewiem Głupol jestem i tyle :D
Dziewczyny tips to jest to co przyklejacie do paznokcia, nie ma czegoś takiego jak tips na szablonie;)
Wczesniej robiłam sobie pazurki żel na tipsie do czasu aż kolezanka mnie namówiłana formy. Niestety trafiły mi sie jakieś marne i cienkie wiec rzuciłam je i wróciłam do tipsów. Wreszcie zamówiłam sobie formy u DR, wszystkie rodzaje jakie miała po 10 szt i juz wiem, ze Ez Flow, Nail Form i te złote do edge są super. Ten artykuł, który wkleiła Ania O jest niezastąpiony no i oczywiście moja znajoma , która mi pokazała swoje triki. Jeszcze jedno....pazurki na formie i na tipsie, to tylko żelowe robiłam;] z akrylu jestem zielona:(
justysia9
21-10-2009, 21:17
mi właśnie też nie wychodzi podłożenie formy kompletnie bo ona powinna przylegać a mi robi się taka dziurka tak jak na ostatnim zdjęciu w drugim rzedzie Prawidłowe podłożenie formy (http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/332-prawidlowe-podlozenie-formy.html) a tak chyba nie powinno być co nie?
no forma musi idealnie przylegac:) podklej od spodu "jajko" i potrenuj podkładanie z pomoca instrukrazu Ani O;) na pewno uda Ci się:) trzymam kciuki:D
no nie powinno tak byc... ja Wam dziewczynki powiem ze robilam tylko tipsy ale od kad jestem na forum , no moze nie od samego poczatku to dziewczyny mowily zebym sprobowala formy... i tak teraz w sumie juz gdzies 3 msc na formach robie :)
a kiedy w ogole nie bylam przekonana do nich ale to tylko pewno przez to ze wlasnie nie potrafilam podlozyc.... trzeba kochane sobie cwiiiczyc ;)
to ja miałąm tak jak ty:) tylko jakoś podładać umiem, tylko niekiedy po tygodniu czy dwóch kruszy mi się na złączeniu naturlanego z przedłużonym w rożkach, pewnie za mało masy daję chociaż optycznie wygląda że dobrze, ale i tak robię, trening..trening...:)
justysia9
22-10-2009, 08:27
tak tak wiem trening czyni mistrza ;] ale jak próbowałam je przykleić to one się nie trzymają i potem jak sciągałam to na paznokciu zostawał taki schodek... ;/
mam nadzieje że widać to
jezeli dobrze odczytuje to zdjecie, ten schodek powstaje przez to ze zel splywa pod plytke, moze sprobuj innych szablonow, abo przytnij te szablony ktore masz, zeby byl bardziej dopasowany do paznokci, a poza tym mozesz uzyc jeszcze bardziej gestego zelu:]
myślę tsak samo jak unita. może masz kiepskie szablony, jakich używasz? ja też mam takie pazurki, do których trzeba przycinać, jak będziesz robić wstaw fotkę jak przyłożysz, zaraz coś poradzimy:)
Dziewczyny tips to jest to co przyklejacie do paznokcia, nie ma czegoś takiego jak tips na szablonie;)
....wiem kochana :) u nas czesto sie tak mowi tzn tipsiaki na wszelkie robione pazurki :) wiec nawet nie zwrocilam uwagi na ten zwrot :)
:*:przytul:
Witam Was, jestem nowa zarowno tutaj jak i w swiecie robienia paznokci. Nosiłam juz i akryl i żel ale dopiero teraz zaczynam moja przygode po tej drugiej stronie. Kupilam juz potrzebny sprzecik do przedluzania akrylem, i na razie bawie sie sama a jak uzbieram pieniazki spytam was gdzie isc na kurs, ale bede chociaz obyta z pedzelkiem i akrylem po czesci.
Ale mam takie pytanie, dlaczego musze skracac tak mocno naturalnego paznokcia do przedluzenia? czy akryl na odrobine dluzszym naturalnym pazurku nie bedzie trzymal sie dluzej z racji tego ze ma wieksza powierzchnie do przyczepienia sie?
hmmmmmm??
a skad masz taka Informacje?
Ja nie skracam do minimum naturalek bo po co?
Czy ma to jakich wplyw na modelaz,raczej nie,gdyz jesli pazurki sa w odpowiedniej dlugosci to jest to tylko modelaz na naturalkach ii juz.
A jesli przedluzasz na formie to nawet duzo latwiej jest podlozyc ja,jesli sie juz jakas krawedz ma.
poczytaj tutaj
http://forum.wzorki.info/ogolnie-o-paznokciach/444-czy-dobrze-podkladam-forme.html
http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/332-prawidlowe-podlozenie-formy.html
http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/969-przedluzanie-na-formie.html
dokladnie jesli zostawisz sobie troche pazurka naturalnego to robisz sobie automatycznie ladna kieszonke do podlozenia formy
dzieki Wam bardzo.. no i to ze zostawiam troszke tego pazurka to wiedziałam, bardziej mi chodzilo o dlugosc np pol centymetra za opuszek..
justysia9
22-10-2009, 21:57
o to zdjęcia kompletnie nie wiem co robie źle naprawde a Wy jesteście pro więc słucham... widziałam zdjęcia jak podkładać formy i dalej nie umiem.... :blink:
Dziewczyny bo przed nałożeniem szablonu warto zrobić z niego rulonik... Nie wiem jak mam to określić, gdybym miała aparat zrobiłabym Wam zdjęcia:/ ogólnie chodzi i to żeby nadać mu formę tunelu przed naklejeniem.
masz za dlugi wolny brzeg swojego paznokcia, skroc go zeby tylko minimalnie wystawal,aby zahaczyc forme; poza tym pomaltretuj troche szablon zanim go podlozysz, zeby sie lepiej dopasowal pod paznokciem, woszczurek gdzies to obrazowo tlumaczyla:D, a jak jeszcze to nie wyjdzie, to sprobuj moze skleic najpier motylki szablonu i dopiero potem wsun pod paznokiec
No akurat co do skrócenia to się nie zgodzę;)
dziewczyny, nie zgodze sie do konca z wami, bo czasami naturalny paznokiec nie rosnie tak ladnie jakbysmy chcialy i nie da sie dobrze podlozyc formy, wiec wtedy warto paznokiec skrocic zeby dopasowac szablon
justysia9
22-10-2009, 22:23
chodzi Ci o to żeby go trochę podgiac? (zaokraglić) tak jakby do edge tylko żeby nie zaginać?
chodzi Ci o to żeby go trochę podgiac? (zaokraglić) tak jakby do edge tylko żeby nie zaginać?
nie zaginac tylko zrolowac:D
@Ladyss ,polecam post1 w nw temacie
Tak, właśnie o to nam chodzi:) a on i tak wyprostuje Ci się pod pazurkiem i wtedy będzie dobrze dolegał:)
justysia9
22-10-2009, 22:32
ok jutro napewno spróbuje dziękuje za rady ;***
wkleję zdjęcia jutro jak będę podkładać;]
mam nadzieje że mi się uda ;]
Unita ale po pierwsze pod coś trzeba ten szablon podłożyć, a po drugie to nie ma znaczenia jak nam ten paznokieć rośnie, bo to nam nie wpłynie na przedłużanie... chyba, ze jakiś porozdwajany, nie wiem garbaty czy jaki, to moze i tak. :)
@Ladyss ,polecam post1 w nw temacie
Unitko uwierz że ja wiem jak poprawnie podkłada się formę ale akurat w tym przypadku jak dla mnie nie trzeba skracać wolnego brzegu paznokcia bo chyba nawet nie wystaje poza opuszek.;) przecież niekoniecznie musisz się z tym zgadzać.
ma przynajmniej po części, mogę powiedzieć po swoim, rośnie w dół i jak nie skrócę to bardziej kurze wychodzą, a jak skrócę to są idealnie proste:)
a ja się z kolei zgodzę z ladyss co do tego zrolowania, to chyba o to chodzi, ja jak odkleję formę to biorę w 2 palce i skręcam. i to całą, nie tylko tam gdzie się buduje paznokieć, ale też tą część którą się klei do palca
nie ma co sie spierac, rady dane zobaczymy ktore beda skuteczne:D, wiadomo, ze kazdy i tak postatecznie robi po swojemu, wazne ze zamierzony cel osiagnie
wiadomo, ze musi zostac cos na zaczepienie szablonu, ale przy dluzszym wolnym brzegu szablon moze dokladnie nie przylegac do niego i wtedy zel moze spywac pod spod i robia sie schodki:)
gogosobo
23-10-2009, 08:27
a ja zrobiłam tylko raz na szkoleniu , dopiro teraz usiaade i zrobie na próbe bo moja kolezankaa chce zeby jej zrobic szpice
a to nic nie szkodzi ze splywa pod.
przeciez i bez szablona mozna przedluke zrobic,na skorce zeby wlasnie te kieszonke utworzyc.
zobacz jak ja czasami robie z obgryzakami.to co widac na szablonie to przedluzenie bezposrednio na skorze,dopiero po utwardzeniu podlozona zostaal forma bo nawet sie trzymac wczesniej nie chciala,tak byl powcinane pazurki,
moze tego na zdjeciu tak nie widac ale 1/3 pazurka brakowalo
ok, ok, ja sie z tym wszystkim zgadzam, ale i tak - jezeli mozna, wole robic bez tego splywania zelu pod spod
a to nic nie szkodzi ze splywa pod.
przeciez i bez szablona mozna przedluke zrobic,na skorce zeby wlasnie te kieszonke utworzyc.
zobacz jak ja czasami robie z obgryzakami.to co widac na szablonie to przedluzenie bezposrednio na skorze,dopiero po utwardzeniu podlozona zostaal forma bo nawet sie trzymac wczesniej nie chciala,tak byl powcinane pazurki,
moze tego na zdjeciu tak nie widac ale 1/3 pazurka brakowalo
tego paznokcia ze zdjęcia była 1/3? :wow: o kurka
... jak probowalam na poczatku to rozrywalam ta czesc laczaca i szlo mi o wiele gorzej a kiedy przestalam tak robic to sama sie zdziwilam jak duzo lepiej sie zakalada taka forme....:P
:) oczywiscie najpierw roluje troche i potem zakladam bez rozrywania....
w moim przypadku dziala i to swietnie :yess::skacze:
ja całe 14v lat pracowałam na tipsie i żelu, a dwa tygodnie temu byłam na szkoleniu, spodobało mi sie przedłużanie na formie i akryl, zakupiłam i oto efekt ;
10263
10264
ja zakupiłam sobie formy takie podwójne z jednej strony jest wycięcie owalne z drugiej kwadratowe są super..
korcia225
24-10-2009, 11:45
anetf super ci wyszły te akrylki tak czytam i czytam że chyba zciągne tipsy i będę próbować robić akrylowe pazurki
Do szablonu trzeba się przekonać, ja na początku nie mogłam po nieudanych próbach. Dzisiaj nie wyobrażam sobie zrobić przedłużenia inaczej:)
Karolina00
30-10-2009, 18:27
Mam pytanie chodzi mi o te formy
Formy do akrylu EzFlow Perfect C Curve Forms - kwadratowe 500szt.
Czy mozna ich uzywac takze do zelu? i czy wie ktos czy sa sztywne i dobrze sie kleja?
Mam pytanie chodzi mi o te formy
Formy do akrylu EzFlow Perfect C Curve Forms - kwadratowe 500szt.
Czy mozna ich uzywac takze do zelu? i czy wie ktos czy sa sztywne i dobrze sie kleja?
używałam tych form do żelu i uwazam, ze są bardzo dobre:) są sztywne i i mają bardzo dobry klej
jeśli chodzi ci o takie 10719 ja miałam z brokatem to owszem sztywne były ale sie rozklejały jak szlag , chyba ze mi sie taka partia trafiła...
andziuska1
30-10-2009, 21:04
a to moje pierwsze na szablone
i chyba 5 wogole z mojego doswiadczenia pazurki
czekam na uwagi...
SZCZERE
kasiasssss
30-10-2009, 21:19
o to zdjęcia kompletnie nie wiem co robie źle naprawde a Wy jesteście pro więc słucham... widziałam zdjęcia jak podkładać formy i dalej nie umiem.... :blink:
jezeli bys widziala zdjecia ktore dziewczyny zamieszczaja tak bys formy nie skleila na kncu,przestudiuj sobie wszytskie tematy dotyczace form,szablonow,tu sa gotowe materialy,wszystko pieknie wytumaczone,zachecam i zycze powodzenia
jeśli chodzi ci o takie 10719 ja miałam z brokatem to owszem sztywne były ale sie rozklejały jak szlag , chyba ze mi sie taka partia trafiła...
ja mam takie zielone i są ok :)
Widzę, że każdy się upiera przy swoim a o jedno przecież wszystkim chodzi - aby wygodnie i ładnie formę podłożyć. Zgadzam się z tezą, że czasem pazurka warto skrócić (nie obciąć do skóry - skrócić wolny brzeg). Myślę, że to czy w danej sytuacji robić to czy nie zależy od wielu czynników, ja obecnie nie skracam swoich, bo chcę je nieco zapuścić, ale niestety muszę bardzo uważać, bo moje pazurki po kursie - nieco spiłowane - układają się w skocznie ;) a to oznacza, że nie jest trudno dopiłować się do brzydkich, żółtych cieni... zwłaszcza, że noszę króciutkie a więc i niezbyt grube w okolicy naturalnego brzegu paznokcia.
szpila59
05-11-2009, 17:46
Widzę, że każdy się upiera przy swoim a o jedno przecież wszystkim chodzi - aby wygodnie i ładnie formę podłożyć. Zgadzam się z tezą, że czasem pazurka warto skrócić (nie obciąć do skóry - skrócić wolny brzeg). Myślę, że to czy w danej sytuacji robić to czy nie zależy od wielu czynników, ja obecnie nie skracam swoich, bo chcę je nieco zapuścić, ale niestety muszę bardzo uważać, bo moje pazurki po kursie - nieco spiłowane - układają się w skocznie ;) a to oznacza, że nie jest trudno dopiłować się do brzydkich, żółtych cieni... zwłaszcza, że noszę króciutkie a więc i niezbyt grube w okolicy naturalnego brzegu paznokcia.
ja mam skocznie na wszystkich pazurach i do tego straszne tunelu w naturalach ;(.... jeśli chodzi o tą skocznie to najgorzej mam na małym palcu ;( Muszę na końcówkę przedłużać żelem bardzo cienioutko, a na płytkę grubo, żeby mi się wsyztsko zróbnało :( A na stopach to już wogule nam niektóre że będą prawie pionowe :O, gdy są krótkie wogule tego nie widać, ale jak są trszkę dłuzsze to juz zaczynają bardzo w górę rosnać ;(
Ja mam zamiar zaczać robić na szablonie :D, ale tylko żel bo z akrylem nie małam jeszcze styczności (niestety :() i interesuje mnie jak nakłada sie żel na formy? cienkimi watstwami czy kilka grubych i ile warstw trzeba zrobić zeby pazurek był wytrzymały? teraz uzywam zelu Sunflower, paznokcie, tipsy, sztuczne, akryl, akrylowe, zel, żel, manicure, porcelana termiczna, porcelana, jednofazowy, jednofazowe, tips, sunflower szczecin, porcelana uv, żel uv, paznokcie, ozdoby (http://sunflower.istore.pl/pl,product,460807,zel,jednofazowy,clear,2,30g.html ) czy on sie nadaje czy leprzy był by Sunflower, paznokcie, tipsy, sztuczne, akryl, akrylowe, zel, żel, manicure, porcelana termiczna, porcelana, jednofazowy, jednofazowe, tips, sunflower szczecin, porcelana uv, żel uv, paznokcie, ozdoby (http://sunflower.istore.pl/pl,product,461255,zel,jednofazowy,twardy,30g.html) tego jeszcze nie małam
ja mam zelik z la femme i jest on raczej rzadki , ale robie nim na szablonie , ja daje grubsza warstwe tak zeby szkielecik byl mocniejszy
ile mniej wiecej tych warstw trzeba ? 3-4 takie porządniejsze grubsze i wtedy można formować i nabłyszczać? Nie mam zielonego pojecia o formach i nie jestem po żadnym kursie :(
ja robie jedna warstwe tylko taka grubsza ;)
Ooo kurcze tylko jedna :P? kupię formy i będę ćwiczyć to, będzie chyba szybsza robotra niż na tipsie,;) Dziękuję za pomoc :kwiatek:
Ooo kurcze tylko jedna :P? kupię formy i będę ćwiczyć to, będzie chyba szybsza robotra niż na tipsie,;) Dziękuję za pomoc :kwiatek:
ja tak jak dzidzia daję jedną jako szkielet i potem tyle samo warstw co na tips-czyli tyle ile wymagaja ozdoby do zatopienia:)
ale zerknij na fotki jak podkladać prawidłowo formę:
http://dl.dropbox.com/u/138074/wzorki.info/ART_FOTKI/Jak%20pod%C5%82o%C5%BCy%C4%87%20szablony%20formy%2 01%20AP.03.08.jpg
http://dl.dropbox.com/u/138074/wzorki.info/ART_FOTKI/Jak%20pod%C5%82o%C5%BCy%C4%87%20szablony%20formy%2 02%20AP.03.08.jpg
i przeczytaj sobie
paackaa, zakochasz sie w formach:)
hmmm...przez to czytanie Waszych wypowiedzi zaczęłam się zastanawiać nad kupnem form :) hehe trzeba się będzie zastanowić :D
kupuj kupuj ja tez sie tak zastanawialam a teraz sobie nie wyobrazam tipsow zakladac :P
oki to ja już się nie zastanawiam tylko poszukam jakiś i kupie :) dzięki
Nicola popatrz na opinie dziewczyn na temat form, szczególnie na to jakie warto kupić, bo jak trafisz na marne, to mozesz sie zniechęcić. Ja tak miałam na poczatku, bo kupiłam za cienkie i nic mi nie wychodziło. Dobra i sztywna forma to pól skukcesu;]
dzięki za rade :) skorzystam z Waszych propozycji bo sama nie mam o nich jak na razie pojęcia
ooo tusia dobrze powiedziane jak trafisz na byle jakie to na 100 % nie bedziesz chciala na nich robic...
11206
a co sądzicie o formach z RaNails?
ja bym Ci te polecala jak dla mnie bomba Szablony formy CE GOLD - szerokie LUX 100 sztuk NOWOŚĆ!!! :: dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/p12283,szablony-formy-ce-gold-szerokie-lux-100-sztuk-nowosc.html) a te co Ty wstawilas to nie mam pojecia ...
dzięki :) hehe ale normalnie tego się obawiałam, jak weszłam na tą stronkę to już wyjść nie mogę :D
tez polecam te formy co dzidzia:D
ja u Dobrej rady kupilam sobie wszystkie rodzaje po 10 sztuk i wypróbowałam które mi pasują. Złote są świetne, różowe żabki z napisem Nail Form (nie summer) tez są super Szablony formy różowe NAIL FORM - szerokie 10 sztuk NOWOŚĆ!!! :: dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/p12975,szablony-formy-rozowe-nail-form-szerokie-10-sztuk-nowosc.html)
Nicola popatrz na opinie dziewczyn na temat form, szczególnie na to jakie warto kupić, bo jak trafisz na marne, to mozesz sie zniechęcić. Ja tak miałam na poczatku, bo kupiłam za cienkie i nic mi nie wychodziło. Dobra i sztywna forma to pól skukcesu;]
ja tak własnie miałam..
a teraz spodobały mi się bardzo te:4nails - SZABLONY - żel - akryl formy 100szt (1) (742901327) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item742901327_4nails_szablony_zel_akryl_formy_100s zt_1.html) mają fajne duże zaczepki, tylko czasami klej nie trzyma, są b.sztywne,a te są takie klasyczne,sztywne ale mają za** klej, że jak zostawiłam sklejone to na następny dzień też się trzymało: 4nails - SZABLONY - żel - akryl formy 50szt (2) (741224412) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item741224412_4nails_szablony_zel_akryl_formy_50sz t_2.html)
katarina1977
15-11-2009, 15:39
1 - Tammy Taylor Nails -Site & Store (http://tammytaylornails.com/Video/Tammy%20Taylor%20Webolutionary%20Nail%20Procedure% 20Video%20Encyclopedia/Tammy%20Taylor%20Full%20Nail.htm)
tu można zaobserwować rolowanie formy
soffii25
15-11-2009, 15:45
różowe żabki z napisem Nail Form (nie summer) tez są super Szablony formy różowe NAIL FORM - szerokie 10 sztuk NOWOŚĆ!!! :: dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/p12975,szablony-formy-rozowe-nail-form-szerokie-10-sztuk-nowosc.html)
zgadzam się, że te formy są rewelacyjne - dla mnie najlepsze :D
ja jeszcze używam formy creativ'a i tez są fajne, tylko zdecydowanie krótsze.
asia ja własnie takie złote prostokątne kupiłam sobie u DR i były do kitu, cienkie z marnym klejem Szablony formy (klasyczne złote prostokątne) 10 sztuk :: dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/index.php?p9129,szablony-formy-klasyczne-zlote-prostokatne-10-sztuk)
ostatnio na próbe kupiłam te Szablony formy różowe w białe kwiatuszki - szerokie LUX 10 sztuk :: dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/index.php?p10749,szablony-formy-rozowe-w-biale-kwiatuszki-szerokie-lux-10-sztuk) nie u Dobrej Rady tylko w sklepiku u mnie w mieście i oczywiscie są sztywne, powiedziałabym aż za sztywne, bo przy próbie zaokraglenia formy najzwyczajnie w świecie łamie sie:/:
natalia268
15-11-2009, 17:41
ja mam złote i są w porzadku... ale jak kupiłam srebrne, bo myslałam ze róznia sie tylko kolorem to w domu sie przeraziłam... są gó**iane :/: !! tak sie wkurzyłam ze nie wiem :zly: na szczescie kupiłam nie wielka ilość sztuk, za namową mamy... dziekuje jej.. fiu..
czyli forma formie nierówna:/:
może to zależy od sprzedawcy? partii? producenta? jak myślicie?
Ja chciaąłbym teraz kupic te :4nails - SZABLONY - żel - akryl formy 100szt (1) (742901327) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item742901327_4nails_szablony_zel_akryl_formy_100s zt_1.html) prawda jest taka że jeszcze nie zawsze wychodzi mi podkładanie szblonu , więc pewnie dlatego te złote mi nie pasują :P
natalia268
16-11-2009, 16:44
nie no mi tez.. ja tylko mówie pod względem kleju ;)
aaa i jeszcze złote są twardsze/grubsze a te srebrne sa cienkie jak nie wiem co..
luska102
16-11-2009, 19:32
nie no mi tez.. ja tylko mówie pod względem kleju ;)
aaa i jeszcze złote są twardsze/grubsze a te srebrne sa cienkie jak nie wiem co..
Ja mam te zlote i faktycznie klei sie super ale czasami, nie wiem czemu, puszcza klej w lampie i sie odklejaja.
Pod wzgledem sztywnosci to jak dla mnie sa ok.
Przetestowalam rozne formy z roznych firm i moge z czystym sumieniem polecic rozowe formy z Perfect Beuty. Maja mocny klej i sa sztywne. Dobra forma to podstawa :-)
Ja zostawiałam zawsze naturalnego pazurka, tylko go wyrównywałam i pod niego szablonik :P
tusia to muszą być inne, bo te od 4nails są sztywne i super klej, następnym razem tez je kupię
natalia srebrne chyba miałam te co ty mówisz, bo były tak gówniane że przestałam robić na formach (zniechęciły mnie na początku)
kasiasssss
22-11-2009, 15:27
jak jest troche dluzszy to lepiej sie robi bo zel sie nie wlewa pod pazurka ,gdzy sa problemowe plytki i nie pasuja do szablonu
to ja z kolei wole szablon przyciąć, a jak mam ZA dlugie to dużo szybciej od spodu widać:/
Formy "muchy " różowe świetne, kupiłam złote szerokie ohh te to mają klej :D
na białe w różowe kwiatuszki też nie narzekałam,
do złotych prostokątnych nie wróce ..
napisz od kogo dokładnie, jeśli możesz:) tenne?
Asieńko z dobrej rady kupowałam po 10 sztuk na próbe chyba tak najlepiej do siebie coś dopasować:)
natalia268
26-11-2009, 14:12
tusia to muszą być inne, bo te od 4nails są sztywne i super klej, następnym razem tez je kupię
natalia srebrne chyba miałam te co ty mówisz, bo były tak gówniane że przestałam robić na formach (zniechęciły mnie na początku)
dobrze ze to nie były moje pierwsze formy.. bo bym tez sie zniechceciła.. ;]
masz rację pluszaku, ja nadal od dr nic nie brałam jeszcze:)
natalia własnie, dobrze że mamy forum bonie wiem kiedy bym się przemogła:D
soffii25
26-11-2009, 17:25
a ja na warsztatach pracowałam na formach charismy i uważam, że są świetne - jak uformuje się w nich tunel przed nałożeniem form to tak trzyma do końca :D czasem się rozklejają, ale to nie przeszkadza ;)
Ja w szkole na początku pracowałam na złotych (ale nawet nie wiem z jakiej firmy:/:) i na różowych... Te złote były sztywniejsze ale jakoś lepiej pracowało mi się na różowych bo te złote miały tak strasznie słaby klej że szału dostawałam... A później dostaliśmy złote z napisem Edge - te znowu miały tak mocny klej, że nie chciały się odkleić od skóry;)
Myślę jakie teraz kupić bo chce zminimalizować pracę na tipsach do minimum:/:
białaaaa
26-11-2009, 21:13
poczytałam troszku i dowiedziałam się na temat szablonów od DR i skusze się na zakup ich :) mam nadzieję że będą dobre
justynka101
28-11-2009, 21:34
ja jak zakładam formę to podpycham ją jeszcze do góry wykałaczką tak żeby dobrze przylegała do paznokcia, wtedy nie ma szpary miedzy formą a paznokciem i żel nie wpływa pod paznokieć :)
Kupiłam u Dobrejrady formy CE GOLD 100 za 8zł. Na razie leżą, ale jak ostatnio musiałam piłować tipsy z pełną kieszonką, to postanowiłam je wreszcie wypróbować. Jutro muszę się za nie wziąść:D
barzdo przydatne dziekuje równierz
gosik22226
13-12-2009, 15:43
ja tez mam te formy od dobrej rady i musze powiedzieć ze według mnie sa super maja mocny klej ale ja dopiero zaczynam więc to jest tylko moje skromne zdanie.Odkad zaczelam próby z formami muszę powiedziec ze wole je duzo bardziej od tipsów:) :good:
oj zdecydowanie lepiej się pracuje na formach i jakie efekty... :skacze:
Hej laski a co z tunelem czy zaklejacie forme na koncach tak jak na szpice , bo ja robie caly czas na formach i cos takiego mi wychodzi , chodzi mi o tunelik12993
superaśnie tego własnie szukałam, dzięki za skanik :);):)
Agnieszka Praska
21-12-2009, 08:13
Hej laski a co z tunelem czy zaklejacie forme na koncach tak jak na szpice , bo ja robie caly czas na formach i cos takiego mi wychodzi , chodzi mi o tunelik12993
ja nie zaklejam formy na koncach i wychodza ok:)
u cienie troszke nierowne te tunele wyszly, rolujesz forme zanim ja podlozysz???
to zel czy akryl??
zel na formie tez trzeba zaciskarka zacisnac zeby ladny gleboki tunelik wyszedl:)
luska102
21-12-2009, 08:31
a w ktorym momencie ta zaciskarka zacisnac???nie bardzo wiem o co chodzi bo na formie probuje od niedawna.
luska102
21-12-2009, 08:44
ostatnio robilam dziewczynie na formie i mialam dosc!!!tak sie jej rece pocily ze az mokre miala!!!forma sama spadala z palcow.a mialam te zlote z mocnym klejem!!
luska ja przeszłam przez to samo:/: a do tego dziewczyna była fryzjerką... Szablon sam spadał z palca, ale się wtedy nawkurzałam.
Anna Kosińska
21-12-2009, 09:23
Czasami z Tymi klientkami jest wiekszy problem jak z tymi szablonami..jak juz ktos taki Nam sie przydarzy lepiej zakladac tylko na dwa palce,przy tak niesfornych klientkach..
justysia9
22-12-2009, 18:14
ja to w ogóle mam problem z szablonami nie umiem ich zakładać miedzy szablonem a paznokciem robi mi się taka przestrzeń...porażka...
dziewczyny co powiecie o tych formach bo są bardzo tanie i zastanawiam się czy dobre
formy, szablony 500sz- super jakość Beauty-Me (852822869) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item852822869_formy_szablony_500sz_super_jakosc_be auty_me.html#gallery)
szpila59
23-12-2009, 18:15
ja jeszcze ich nie używałam, ale widziałam filmiki na youtube.com gdzie ich używano i chyba są dobre :D
niestety ja tez ic nie mogę na ich temat poweidziec:(
zamówiłam na ryzyko aż trzy ;) powiem wam jak już dostanę
paznokietek1000
24-12-2009, 19:32
miałam podobne i były świetne, ale te są mega tanie
Ja dzisiaj pierwszy raz robiłam na szablonach (moje 2 pazurki z życiu) i zdecydowanie jestem za szablonem.Kocham szablony:skacze::love:
Agnieszka Praska
28-12-2009, 11:25
wkladasz do lampy na 5-10sek wyciagasz i delikatnie sprawdzasz czy zelik sie scial, jak tak to pozadnie zaciskasz i utwardzasz:) bardzo fajne sa klamerki do zelu:)
Dzastunia
28-12-2009, 12:41
Jestes boska ! Dopiero sie ucze robic pazurki i bardzo mi to pomoglo poniewaz nie mam zamiaru zaczynac na tipsach a nie mialam pojecia ze az tak wiele zalezy od dobrego zalozenia szablonu . Dziekuje :*
Chocolata
29-12-2009, 14:55
Te są niesamowite.. sam sie tunel robi:] Dostalam 20 gratis.. ale wiem ze sa strasznie drogie
13399
soffii25
29-12-2009, 15:02
ostatnio robilam dziewczynie na formie i mialam dosc!!!tak sie jej rece pocily ze az mokre miala!!!forma sama spadala z palcow.a mialam te zlote z mocnym klejem!!
najlepiej wtedy odtłuścić palce - sama też tak robię ;)
ja to w ogóle mam problem z szablonami nie umiem ich zakładać miedzy szablonem a paznokciem robi mi się taka przestrzeń...porażka...
jeśli robi Ci się przestrzeń to trzeba formę dociąć, żeby jej nie było. Czasem jest z tym troszkę roboty, ale warto :)
a wiecie może gdzie można dostać formy specjalnie do szpiców? gdzieś widziałam takie, ale nie mogę sobie przypomnieć :/:
Elizabeth76
29-12-2009, 15:03
Te są niesamowite.. sam sie tunel robi:] Dostalam 20 gratis.. ale wiem ze sa strasznie drogie
13399
A jak bardzo sa drogie i gdzie je można kupić?Ja kupuje u dekorynki są nie złe nie rozklejają się choc jak dla mnie mogłyby być troszkę sztywniejsze:)
ja tez chce wiedziec gdzie mozna takie formy kupic
Dziewczyny czy są specjalne formy które przede wszystkim nadają się do szpiców?
Agnieszka Praska
31-12-2009, 10:34
wszystkie formy nadaja sie do szpicow:) nie ma form specjalnie do nich;)
wystarczy umiejetne podlozenie i sklejenie
myślałam że są może jakieś sztywniejsze :)
Chocolata
31-12-2009, 15:55
Szablony Tammy Taylor mozna kupic na Szablony - formy - Beautify - sklep (http://sklep.beautify.pl/index.php?cPath=247_256_224) 150sztuk, lub na probe Szablony wąskie czarne, 20szt. - [Tammy Taylor] - Beautify - sklep (http://sklep.beautify.pl/product_info.php?products_id=1497) 20szt
bardzo przydatna rzecz! cały czas robię na tipsie ale korci mnie ta forma (którą mam ale nie używam) tak, że chyba zaraz sobie wypróbuje :P
:kwiatek::kwiatek:
Elizabeth76
08-01-2010, 18:17
Może komuś się przyda ;) Z pisma ,,Paznokcie" MOCOWANIE SZABLONÓW
W przypadku modelowania na szablonach najważniejszą kwestią jest ich poprawne mocowanie ,które w znacznym stopniu wpływa na pózniejszy wygląd tunelu paznokcia.
Skrzydełka szablonu powinny być sklejone symetrycznie - wówczas tunel również będzie symetryczny i ładny, a paznokcie proste.Krzywo sklejony szablon powoduje ,że boki
paznokcia znajdują się na różnych poziomach , a powinny być na tym samym. Ten błąd jest bardzo ciężki do skorygowania i najczęściej trzeba modelowanie powtórzyć od początku.
Szablon powinien być podłożony idealnie pod paznokciem. Pozostawione luki i uskoki powodują spłaszczenie krzywizny tunelu, co jest widoczne od spodu i osłabia paznokcie.
Szablony powinny mieć mieć bardzo mocny klej, by się nie rozklejały podczas utwardzania w lampie.
Skrzydełka należy skleić mocno i dość głęboko przy opuszku palca, dzięki czemu można uzyskać ładny głęboki tunel .
luska102
08-01-2010, 19:46
najlepiej wtedy odtłuścić palce - sama też tak robię ;)
jeśli robi Ci się przestrzeń to trzeba formę dociąć, żeby jej nie było. Czasem jest z tym troszkę roboty, ale warto :)
a wiecie może gdzie można dostać formy specjalnie do szpiców? gdzieś widziałam takie, ale nie mogę sobie przypomnieć :/:
Ja tez wiem ze wszystkie nadaja sie do szpicow i nie slyszalam o jakis specjalnych..
Byc moze sie myle...
kiesznia88
08-01-2010, 21:06
Pazurki na formie ladniej wygladaja niz na tipsie(naturalniej), sa wytrzymalsze (krzywa C).... wybieram forme pomimo, ze przedluzalazm pazurki na niej tylko kilka razy (akrylem:) Polecam Formy EF Exclusive Nail Forms 500szt so dwustronne z usztywnianego papieru siwetnie dopasowuja sie do kazdego radzaju paznokcia(zawsze mozna forme lekko przyciac) i cena jest wporzadku
luska102
09-01-2010, 14:09
wkladasz do lampy na 5-10sek wyciagasz i delikatnie sprawdzasz czy zelik sie scial, jak tak to pozadnie zaciskasz i utwardzasz:) bardzo fajne sa klamerki do zelu:)
Dzieki, druga reke juz zaciskalam i jest fajnie.
Również jestem zdania, że pazurki na formie ładniej wyglądają :) i z formą można poszleć ad kształtów :)
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
może się przyda :)
Ostatnio chciałam podłożyć szablon klientce, (która miała obgryzione pazurki, ale przychodząc do mnie od jakiegos czasu doprowadziłam je prawie do normalnego stanu) i nie mogłam :/::/: dodam, że miała grubsze palce i malutkie paznokietki...bo to chyba też ma spory wpływ. Czy mogę podciąć szablon żeby go podłożyć pod paznokieć ???:huh:
prosimy o skorzystanie z wyszukiwarki przed założeniem nowego temaciku ;)
AgUsia950
20-01-2010, 19:29
Wydaje mi się, że tak..
Nie miałam nigdy takiego przypadku. :)
Ale Dziewczyny pisały, że przycinają. :)
Elizabeth76
20-01-2010, 19:46
Ostatnio chciałam podłożyć szablon klientce, (która miała obgryzione pazurki, ale przychodząc do mnie od jakiegos czasu doprowadziłam je prawie do normalnego stanu) i nie mogłam :/::/: dodam, że miała grubsze palce i malutkie paznokietki...bo to chyba też ma spory wpływ. Czy mogę podciąć szablon żeby go podłożyć pod paznokieć ???:huh:
jak najbardziej możesz podciąc formę zeby ją dobrze dopasować ja też tak robię ;)
ja tez docinam forme jak trzeba
dokładnie, ja też tak robię
kasiasssss
20-01-2010, 21:26
je tez podcinam formy,poza tym jak jest krotki paznokiec to robie podkladki na palcu,podporki czy nie wiem jak nazwac,przedluzam na paluszku paznokiec potem lekko podwazam i wkladam pod spod forme,apropo u mnie ten filmik nie odbiera
szukałam w wyszukiwarce i nie mogłam znaleźć ;p może nie umiem szukać:]
dziękuję za odpowiedzi teraz będzie mi łatwiej... :)
aneczkavip
21-01-2010, 11:01
Zaczynam się uczyć przedłużania na szablonie bo przeważnie klientki przychodzą z paznokciami tak zniszczonymi ze nie da się założyć szablonu. Wydaje mi się ze łatwiej przedłużać na szablonie metodą akrylową bo żel jest bardziej rzadki i obawiam się że się rozleje zanim go nałoże.No coż ale praktyka czyni mistrza więc zaczynam naukę na szablonie :yess:
Elizabeth76
21-01-2010, 11:35
Zaczynam się uczyć przedłużania na szablonie bo przeważnie klientki przychodzą z paznokciami tak zniszczonymi ze nie da się założyć szablonu. Wydaje mi się ze łatwiej przedłużać na szablonie metodą akrylową bo żel jest bardziej rzadki i obawiam się że się rozleje zanim go nałoże.No coż ale praktyka czyni mistrza więc zaczynam naukę na szablonie :yess:
do budowania szkieletu na formie musisz po protu kupić gęściejszy żel to nie będzie ci spływał:)
kasiasssss
21-01-2010, 14:15
ja mam zadki zel i nie mam problemu,gdzies tu jest temat o przedluzaniu brzydkich,obgryzionych paznokci,pieknie opracowany
AgUsia950
21-01-2010, 22:45
aneczka, tak, jak dziewczyny, polecam gęściejszy żel, to nie będzie problemu. :)
dobrze, że od początku uczyłam się przedłużać pazurki na formie, to teraz zaoszczędziłam sobie stresu. :)
ale niestety zdarzają się dziewczyny, które wolą tipsy i muszę im ulegać. :(
Przy krótkich i bardzo trudnych paznokciach, można sobie troszkę pomóc, raz owszem naciąć szablony, a dwa można położyć 1 warstwę żelu najpierw na naturalny paznokieć, ociupinkę wyjeżdżając na opuszek palca, utwardzić, następnie delikatnie podważyć żel z opuszka, tak, żeby była między nim przestrzeń a wtedy już spokojnie można podłożyć szablon, ale tak jak mówię jest to wyjście przy bardzo trudnych, obgryzionych i zniszczonych paznokciach.
:)
Ja mam gesty zel i bardzo dobrze mi sie pracuje:) z forma nie mialam problemu ale na sztucznego palucha nie umiem podlozyc formy:(
Dziewczyny chce kupić sobie przezroczyste szablony i znalazłam z IBD, ale widze je dostępne tylko w jednym sklepie i do tego sprzedaż tylko na działalność
SABELL - HURTOWNIA KOSMETYKI PROFESJONALNEJ (http://www.sabell.pl/oferta.php?show_product=1&id_prod=3315)
może gdzieś widziałyście ;( do kupienia
ewentualnie innej firmy ale w wiekszej ilości, bo mam jeszcze takie ale po 25szt tylko sprzedają
tipsy żel akryl :: hurtownia kosmetyczna sklep kosmetyczny paznokcie ibd creative nsi ez flow żele akryle żel uv żel kolorowy zel akryl kolorowy zdobienia ozdoby klej do tipsów cyrkonie frech manicure: Formy przezroczyste 25szt (http://www.nailsdesign.pl/product_info.php?cPath=25&products_id=294)
na pewno takie szablony przezroczyste (http://www.fikusnails.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/e8dc3ee97c12d00052a68d7010f64627.jpg) maja w FikusNails hurtownia stylizacji paznokci (http://www.fikusnails.pl/)
ja ich nie używałam ale w fikusie maja jakościowe bardzo dobre produkty
:good:
Dziękuję Woszczurku :* i chyba na te się zdecyduję, bo w takiej normalnej cenie są i też z podziałką.
paulina_ooo11
26-01-2010, 18:28
kurcze a ja nie moge cos sie przekonac do form... oczywiscie jak wsyztsko sie ladnie podlozy to pazurki ida duzo szybciej wiec bardzo chetnie bym robila na szablonach, ale mi jakies szerokie wychodza :/ a jak je zwezam to i tunel sie psuje..
zapewne kwestia wprawy :)
karolinka_zuzia1989
31-01-2010, 12:01
Czesc Dziewczyny uzywa ktoras z was metalowe szablony do paznokci ?? co powiecie o nich sa dobre albo strata pieniedzy??
Elizabeth76
31-01-2010, 12:08
Czesc Dziewczyny uzywa ktoras z was metalowe szablony do paznokci ?? co powiecie o nich sa dobre albo strata pieniedzy??
dziewczyny ich nie polecaja:D. nie można ich dopasowaś do paznokcia tak jak formy jednorazowe :)
mariet86
01-02-2010, 12:39
ja ostatnio kupiłam dwa rodzaje szablonów na próbę bo tak to robie na tipsie a chciałabym zacząć na szablonie ale jedne jak i drugie maja chyba za słaby klej bo sie odklejają:(chyba nie jest mi dane nauczyć się:(albo poszukam innych i będę się męczyć aż mi cosik wyjdzie:)
myślałam że mi tamten post nie wszedł i drugi napisałam a tu tylko kopm sie zawiesił a wiadomosć poszla:)
AgUsia950
03-02-2010, 17:22
ja ostatnio kupiłam dwa rodzaje szablonów na próbę bo tak to robie na tipsie a chciałabym zacząć na szablonie ale jedne jak i drugie maja chyba za słaby klej bo sie odklejają:(chyba nie jest mi dane nauczyć się:(albo poszukam innych i będę się męczyć aż mi cosik wyjdzie:)
myślałam że mi tamten post nie wszedł i drugi napisałam a tu tylko kopm sie zawiesił a wiadomosć poszla:)
a co to za formy? :D też trafiłam kiedyś na takie, które nie miały prawie wgle kleju.. :P
mariet86
03-02-2010, 17:39
jedne takie z różowymi kwiatkami a drugie złote jak zrobie zdjęcie to wkleje:)
AgUsia950
03-02-2010, 19:15
ja właśnie byłam niezadowolona z tych różowych. :)
Ja mam te formy i ich nie polecam, naprawdę ciężko je dopasować do paznokcia, a jak się mocniej przyciśnie to boli :). Także starata pieniążków, lepiej zagryźć zęby i ćwiczyć podklejanie papierowego szablonu :D
paulina_ooo11
05-02-2010, 19:37
26 stycznia pisalam ze nie umiem robic na szbalonie i mnie denerwuje, ale tak poczytalam wasze wypowiedzi, rady itd i dzisiaj zrobilam sobie na probe jednego pazurka. Musze powiedziec ze jestem zachwycona! tunel wyszedl mi mega piekny (jak dla mnie:D) i sa takie wąziutkie! DZIEKI WIELKIE DZIEWCZYNY! jutro dorabiam obie rączki i moze wstawie zdjecie :D
a ja mam te złote i są do d...., ale radzę sobie i skubane spinam zszywaczem hehe taki mój patencik..ale niebawem kupię normalne...zakochałam się w szablonach i jakoś nie bardzo mi już tipsy leżą.
AgUsia950
05-02-2010, 21:06
Paulina, czekam na zdjęcie. :D
No i tunelik nam w takim razie pokaż. :D
qatrycja
05-02-2010, 21:50
ostatnio zaczełam uczyć sie na formie (uuf!) i mam wrażenie że wiecej żelu na to idzie, może być tak?