PDA

Zobacz pełną wersję : Mój pierwszy raz

Strony : 1 [2] 3

total
16-11-2009, 17:34
:skacze: kochana wariatka :D

szpila59
16-11-2009, 19:07
SZPILA WARIATKO hahahahahaha ja już myślałam, że przeczytan jakiś pikantny koniec a tu dupa:P hahaha
ahahahaha... jakie nadzieje :P

aga
16-11-2009, 19:37
a mnie wcale nie bolało...bo był taki delikatny... (akryl oczywiście) hehe wariatki :D

natalia268
16-11-2009, 19:50
mnie za pierwszym razem tez nie bolało.. zdarzyło sie to po któryś tam razie :skacze:

buziaczek2019
18-11-2009, 14:44
hej dziewczyny....też robię tipsy ale mam problem z piłowaniem lini tipsa a paznokciem naturalnym...bo gdy nałoże żel to widać mi linie że było piłowane...jak mozna zrobić by nie było widac ?:/:

szpila59
18-11-2009, 15:54
hej dziewczyny....też robię tipsy ale mam problem z piłowaniem lini tipsa a paznokciem naturalnym...bo gdy nałoże żel to widać mi linie że było piłowane...jak mozna zrobić by nie było widac ?:/:
ale że widać tipsa czy linie od pilnika?

PAZURKOMANIA
18-11-2009, 23:24
a ja jak wsadziłam rączke do lampki to potem myslałam ze sie z bólu posikam...az sie po ręce gryzłam tak mnie bolało...nie wiedziałam ze tak sie moze dziać...na kursiku poczułam to na własnym pazurku...hehe

Lola
20-11-2009, 01:29
Witam Serdecznie Wszystkich na forum :macham:
Mam na imię Karolina ;) Fajnie ze jestem tutaj z Wami :yess:

Pozdrawiam i mam nadzieje że przyjmiecie mnie do swojego grona :przytul:

Valia
20-11-2009, 23:06
wypoleruj blokiem polerskim, potem polerka, albo ewentualnie masz takie pilniki miekkie prostokątne większe troszke i one służą właśnie to łagodzenia tych rys

reni
22-11-2009, 17:34
hej często maluje paznokcie ,koleżanki namawiają mnie żeby robić akryle ale ja nie wie jak to się robi:(

mohrla
22-11-2009, 23:05
Witam Was dziewczyny...

I ja zaczynam swoje żelowe podboje... narazie uczę się sama a z czasem jak już okiełznam żel wybieram sie na kurs... narazie mam zamiar ćwiczyć ćwiczyć i cwiczyć

No i piersze koty za płoty :)

Moje pierwsze pazurki i pierwsze ćwiczenia.

Nancy
13-12-2009, 16:37
Cześć! Jestem tu pierwszy raz, dlatego proszę o pomoc w razie potrzeby:P
Mój pierwszy raz był na kursie. Zarówno żeliki jak i akryle robiłam ok. 6h - bo co chwilę trzeba było podchodzić do instruktorki i patrzeć jak ona robi, bo były przerwy itp. Teraz robię od 2 do 4h, w zależności od klientki. opiero zaczynam, więc mam nadzieję, że czas się skróci. Czytałam porady na tym forum już niejednokrotnie i dużo się tu nauczyłam:)

tusia
13-12-2009, 17:25
hahahahah szpila:D normalnie leże, aparatka:D
moj pierwszy raz był ponad rok temu w listopadzie i spodobało mi się:rolleyes:
potem zrobiłam "bułeczki" koleżance na sylwestra a że miałam marny klej to wszystkie odpadały w ekspresowym tempie:] zaczynałam od lepienia tipsów a teraz kocham formy:love: i nie wróce juz do tipsów:P

Gość
13-12-2009, 19:24
szperałam szperaam i znalazłam... jedne z pierszych łopat jakie robiłam na początku mojej przygody pazurowej

tylko błagam!! nie bijcie
Koloru czerwonego na forum może używać tylko administracja, forumowiczów prosimy o używanie standardowego koloru czarnego

madzivlek
15-12-2009, 14:04
woszczurhttp://forum.wzorki.info/images/keepupfashion/misc/level/award_posting.gif (http://forum.wzorki.info/members/woszczur.html) http://forum.wzorki.info/images/keepupfashion/statusicon/user_offline.gif

sliczne naprawde;)

madzivlek
15-12-2009, 14:20
to sa fotki zrobionych ostatnio lecz nie mam pierwszych;( co o nich myslicie???

_kasiunia_4
15-12-2009, 14:57
są nie wyraźne

izabelats
15-12-2009, 16:23
szperałam szperaam i znalazłam... jedne z pierszych łopat jakie robiłam na początku mojej przygody pazurowej

tylko błagam!! nie bijcie

Woszczurku:) po obejrzeniu Twoich pierwszych prac, i patrząc na to jakie cudeńka teraz robisz, mam nadzieje,że i mnie kiedyś uda się takie piękne paznokcie robić:)

natalia268
15-12-2009, 17:55
to samo sobie pomyślałam... tak troszkę nabrałam wiary w siebie :)

bo czasem to az rezygnuje i tylko płakac sie chce .. i same mysli po glowie chodzą ze to chyba nie dla mnie...

evelinusss
17-12-2009, 08:49
Heej Wam wszystkim ;)

Jak widać nowa jestem, wczoraj przyjechał do mnie mój pierwszy zestaw ;)
Bardzo się cieszę [dziś już będę robiła sobie pazurki ;P]...
Mam nadzieję że będzie wszystko ok :)

Myślę że mogę na Was liczyć w tych 'trudnych chwilach' :)

Pozdrawiam cieplutko ;**

gattina
18-12-2009, 15:41
Ja zaczęłam chyba dość dziwnie.
Szukałam w necie jakiś ciekawych blogów i natknęłam się na blogi o paznockiach, zdobieniach i przedłużaniach. Zaczęłam malować swoje no i jakoś tak wyszło ;) Teraz próbuje swoich sił z farbkami i kwiatkami akrylowymi, a na kurs wybiore sie po maturze :)

evevlina
04-01-2010, 13:42
Ja w zasadzie przygodę z pazurkami rozpoczęłam drugi raz jeśli można tak powiedzieć:p pierwszy raz jakieś półtora roku temu kupiłam zestaw, zrobiłam pazurki kilka razy i stwierdzilam ze to nie dla mnie;p
Po pewnym czasie, jakoś miesiąc temu ponownie kupilam zestaw( wiem, że troche głupota:p ) bo jednak mnie do tego ciągnie. Jestem samoukiem, ćwiczę, wiem, że nadal robię błędy, w przyszłości zamierzam zrobić kurs. Kilka moich prac ułożone chronologicznie ;) :

Lili
13-01-2010, 10:37
Hej wszystkim :]

izago1
15-01-2010, 20:02
Witam Was !

Paznokcie to moja pasja i jednoczesnie praca. Jedne z moich ostatnich paznokci:

jusia6
19-01-2010, 23:06
Witam mam na imię Justyna,a to są moje pierwsze akryle.:)

nanami7
19-01-2010, 23:40
Kochana dużo pracy przed Tobą :):)

jusia6
20-01-2010, 00:00
Wiem ale myślę że i tak nie jest źle:/:
Nie jestem po żadnym kursie i to są moje pierwsze jakie zrobiłam

pa_pi1
22-01-2010, 19:59
pewnie że jak na pierwsze podejscie to nie jest źle :good: tylko tak dalej, ćwicz a zobaczysz że każde kolejne będą coraz lepsze ;)

jusia6
25-01-2010, 09:20
Dużo się dowiedziałam z waszego forum i :good:ciągle ćwiczę

laguna
29-01-2010, 08:33
Przywitalnia się mi pomyliła :/:

sandruss
29-01-2010, 19:00
Uuu..
W moim przypadku to było tak, że paznokcie malowałam i zdobiłam od dziecka, w podstawówce, codziennie zmieniałam zdobienie (miałam przez to problemy w szkole), lecz przedłużaniem paznokci zajmuje się od kilku lat (z 1,5 roczna przerwa), otóż zaczęło się to tak, że czytałam wiele na rożnych forach i stwierdziłam, że muszę spróbować swoich sił, że to coś dla mnie i tak się zaczęło :)

Chociaż moje paznokcie nie są idealne, ponieważ wyszłam z wprawy po tej przerwie, ale cały czas się wprawiam.

skarbenia7
29-01-2010, 20:40
Ja od zawsze lubiłam malowac paznokcie, zdobic...
Pewnego dnia stwierdziła, że musze kupic sobie wszystko do robienia akryli i że będę się uczyc na własnych błędach. W ten oto sposób jestem samoukiem już 1,5 roku.
Chciałabym pójśc na kurs, w przyszłości pracowac w salonie.
A propos - Może mi ktoś doradzi na temat dobrego kursu w Warszawie?
Może ktoś słyszał o refundowanym kursie?

nadmorzem12
06-02-2010, 17:18
Swoje piersze tipsy zakładałam godzinke haha:P

zyza
06-02-2010, 19:09
ja w sumie zaczęłam od malowania jak większośc... kumpela zrobiła sobie na stopach takie małe kwiatki zapałką... tak mi sie ten pomysł spodobał a to było jakieś 10 lat temu zaczęłam robić kwiatki wykałaczka bo ładne listki wychodziły.. wtedy linerów nie było a jak sie pojawiły to były bardzo drogie :d no to buchnęłam pędzelek malarski i malowałam :D wiecie jaka byłam dumna z moich pierwszych gwiazdek i księzyców? i zasłynęłam tym że wykałaczką umiałam narysować ganję na paznokciu :D :D
pierwsze żele na zajęciach w szkole więc nic rewelacyjnego :D

agaciorka93
06-02-2010, 22:34
Moja przygoda z paznokciami zaczęła się od malowania w podstawowce roznych wzorków lakierami, zawsze lubiłam coś wymyslac... Marzyłam sobie że w przyszłości jak skończe edukacje zajme się tym. Nie mogłam się do czekac do tego czasu wiec postanowiłam że zaczne się sama uczyc przedłużania paznokietów i te wszystkie inne sprawy :D kupiłam niezbędne rzeczy no i uczę sie, cwicze. A moje pierwsze żele na formie wyglądały tak http://img641.imageshack.us/img641/4489/dsc00371j.jpgwiem tragedia :P ale może kiedyś się wycwicze i bedzie to jakos wygladało ;)

dzikakura
07-02-2010, 01:43
Witam mam na imię Justyna,a to są moje pierwsze akryle.:)

kazdy zaczynal-jestem z Gdyni:D

---------- Dodano o godzinie 01:43 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 01:39 ----------

Moje pierwsze.... eee, to bylo prawie rok temu i tak naprawde zaczelam szalec jak skumałam sie z dwoma dziewczynami stad- z naszego forum-one wtedy na tym forum nie byly:D. Dzielilysmy sie doswiadczeniami, przesiedzialysmy setki godzin na gg. Pierwsze moje paznokcie odpadly po dwoch godzinach. Teraz jest lepiej, ale cwicze bo duuzo mi brakuje do perfekcji.

kobietazpazurem
07-02-2010, 18:28
heh temat wieloznaczny, jakby nie patrzec :) Co do mnie to pierwsze tipsy zakladalam jakos 3 lata temu, jednak samym zdobnictwem paznokci to juz w liceum robilam furrore, swoje paznokcie mialam bardzo dlugie i zdrowe no ba jak sie nie pracowalo to sie nie lamaly, i na nie naklejalam naklejki, hologramy itp przykrywając gruba warstwa lakieru bezbarwnego. moja mama sie smiala ze zamiast na mature sie stresowac to ja tuz przed wyjsciem paznokcie malowalam... hehe nie bylo tak zle ale na poczatku moje zakladanie trwalo okolo 5 godzin..

kotek2121
07-02-2010, 19:14
:) Witam serdecznie :)

Ja też zaczynałam jako samouk :) kupiłam jakiś badziew w internecie i poczęłam kleić na sobie gdyż straszne pieniądze zostawiałam w salonach :( a że do "zestawu" była załączona "instrukcja obsługi" hehe dosłownie :) to niestety kiepska sprawa lepiłam straszne kaszaloty :) W niczym nie przypominały pazurków z salonu :/ Po jakimś czasie mej męki postanowiłam popróbować na mamie z myślą, że może może wyjdzie zleksza lepiej. Po totalnej klapie może nie tyle w wykonaniu co trwałości swej pseudo pracy która odleciała po tygodniu, obie z mama stwierdziłyśmy że jednak kurs to by się przydał :) I tak się zaczęło wkręciłam się na maksa, ale i po kursie robiłam łopatki , wszystko jednak przyjszło z czasem :) tak więc człowiek ciągle się uczy :) Swoje serce oddałam akrylowi i głównie tę metodę preferuję, żelki robię tylko sobie, i no chyba, że ktoś się już uprze :) :D Ale kocham akryl i to by było tyle :):skacze: Serdecznie pozdrawiam

magdorothy@yahoo.co.uk
16-02-2010, 17:29
czesc mam na imie malgorzata tak naprawde to nie pamietam jako takiego pierwszego razu poniewaz bylo to na kursi aczkolwiek jedna rzecza ktora zapamietalam bylo to ze bardzo trzesly mi ie rece opanowalam to na drugi dzien i dalej bylo juz lepiej. zajmuje sie paznokciami od roku wiekszosci technik ucze sie sama mam jednak kilka pytan najwieksza trudnsc sprawia mi akladanie cieniowanego acrylu jak rowniez aby uzyskac taki sam efekt z zelu rowniez nie wiem jak nakladac zel na naturalne paznokcie zeby si trzymal . duzo czytam na internecie o paznokciach i ciekawi mnie w jaki sposob mozna wzelowac zwykly lakier. Jesli kto udzieli mi poradz bede wdzieczna i pozdrawiam wszystkie uczestniczki forum:):rolleyes::wstydek:

szpila59
16-02-2010, 18:00
czesc mam na imie malgorzata tak naprawde to nie pamietam jako takiego pierwszego razu poniewaz bylo to na kursi aczkolwiek jedna rzecza ktora zapamietalam bylo to ze bardzo trzesly mi ie rece opanowalam to na drugi dzien i dalej bylo juz lepiej. zajmuje sie paznokciami od roku wiekszosci technik ucze sie sama mam jednak kilka pytan najwieksza trudnsc sprawia mi akladanie cieniowanego acrylu jak rowniez aby uzyskac taki sam efekt z zelu rowniez nie wiem jak nakladac zel na naturalne paznokcie zeby si trzymal . duzo czytam na internecie o paznokciach i ciekawi mnie w jaki sposob mozna wzelowac zwykly lakier. Jesli kto udzieli mi poradz bede wdzieczna i pozdrawiam wszystkie uczestniczki forum:):rolleyes::wstydek:
Witamy na forum!! :kooffa:
Myśle, że warto poczytać ten temacik :]
http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/409-zel-na-lakier-do-paznokci.html

zoja000
19-02-2010, 16:13
Witam
Jestem tu po raz pierwszy i mam nadzieje nie ostatni chciałam pokazać parę zdjęć

nanami7
19-02-2010, 22:57
Zoja mało co widać niestety... :/:

zoja000
20-02-2010, 06:36
może teraz będzie lepiej na razie próbuje

farbstift
20-02-2010, 10:03
Teraz dużo lepiej widać. Ciekawe próbowanki;)

gattina
20-02-2010, 11:50
zoja000, na czwartym zdjęciu te same tipsy z malowaniami są swietne. Cudownie Ci wyszły :)

kobietazpazurem
20-02-2010, 21:51
no zoja nawet nawet jak na pierwsze zdobienia :) Bardzo pozytywnie i kreatywnie

nanami7
20-02-2010, 23:04
no teraz to widzę i mogę ocenić ! :)
kwiatuchy cudowneee :) !!

zoja000
21-02-2010, 21:09
Dziękuje Bardzo wasze opinie są dla mnie bardzo ważne.:)

zoja000
28-02-2010, 11:45
Pierwsze zdjecie to moja amatorska zabawa z akrylem(jestem laikiem nigdy tego nie robilam ale postanowilam sprobowac)
Nastepne to moja proba na palcach(jest to cos innego nisz na tipsie):P

nanami7
28-02-2010, 23:29
Zoja całkiem ładne :)

sadira
06-03-2010, 23:20
Hej, hej :)
tak sobie czytam i patrze na Wasze pierwsze prace i stwierdziłam, że też pokaże co zrobiłam. Jestem początkująca więc nie krzyczcie :P ale proszę o opinie.
Jedne i dugie to akryle na formie, pierwsze robiłam 4 godziny a drugie 3 ^_^
17925 17926
A to pierwsze z użyciem form dual system
17927

zoja000
14-03-2010, 08:36
Mi sie podobaja :)

nanami7
16-03-2010, 11:30
Sadira troszkę przypiłować - poprawić kształt i będzie lepiej :)

Niteczka20
17-03-2010, 23:10
Pierwszy raz zrobilam pazurki na siostrze... ojjj długo to trwało... :) zwykły frenchyk ... no ale teraz po 4 miesiącach jest juz lepiej :)

madzialenkabuziaczek
05-04-2010, 13:02
Witajcie;) Pierwsze pazurki akrylowe wykonałam w grudniu 2009 r :) do idealnych było im daleko:P
Teraz jest już trochę lepiej :)

Zgredo
06-04-2010, 12:52
Moje pierwsze paznokcie wykonałam na kursie - wcześniej nie miałam styczności ze stylizacją paznokci. Koleżanka zażyczyła sobie brokatowy french. Paznokcie wykonane żelem na tipsie, całe upaćkane brokatem + pierwsze akrylowy kwiatek z listkiem :D.

BasiaPazderska
08-04-2010, 06:14
Moja przygoda z pazurkami to chyba standardowo jak większość z was tzn. malowanie wzorków lakierami:)
A co przedłużanych pazurków to zaczęło się od mojej koleżanki...
Jakiś rok temu moja kumpela zdecydowała się,że zajmie się przedłużaniem paznokci i poprosiła mnie,żebym zamówiła jej zestaw na allegro.Jak mi to wszystko przyszło do domu to mi ślinka pociekła:slina: ,a zarazem przeleciała myśl,żeby sobie też sprawić takie cudeńka,ale wtedy nie wiedziałam co jak i do czego,po za tym nie miałam funduszy.Poszłam do kumpeli,żeby mi zrobiła pazurki i trochę byłam rozczarowana efektem jej pracy(niezbyt estetyczne,szybko odpadły i zniszczona płytka)stwierdziłam już nigdy więcej...
Ale jednak po ponad pół roku zdecydowałam się,ponownie licząc,że po kursie pójdzie jej lepiej(kolejne rozczarowanie gdy zapłaciłam 50zł za zdobienie trawką i w dodatku po tygodniu zaczęły odchodzić ).
I w ten sposób coraz bardziej zastawiałam się nad zakupem zestawu.Zaczęłam przegrzebywać internet,żeby dowiedzieć się jaka firma jest dobra,co mi jest tak naprawdę potrzebne i tak trafiłam na to forum gdy znalazłam post w którym Sami oferowała zestaw startowy(niestety już się nie załapałam).Brat wspierając mój rozwój i hobby zorganizował zbiórkę pieniędzy w domu.Zrobił skarbonkę i w ciągu 2tyg zebrałam kwotę wystarczającą na zakup zestawu:).Miałam na tyle szczęścia,że akurat Sami znów stworzyła nowe zestawy startowe i od razu zdecydowałam na jego kupno,czego nie żałuje :D
I w ten oto sposób moje pierwsze żelowe pazurki zrobiłam jakieś 3tyg temu,oczywiście bez rewelacji,ale trzeba ćwiczyć,ćwiczyć i się dokształcać oraz słuchać rad doświadczonych koleżanek z forum:przytul:

Ale się rozpisałam...:wstydek:

farbstift
08-04-2010, 12:32
To super kochana, że w końcu się zmobilizowałaś:) To forum jest cudne- istna skarbnica wiedzy.
Swoją drogą masz super rodzinkę:)

kasiulka81
10-04-2010, 22:34
Witam!!!!
Od 7 lat jestem "użytkownikiem" sztucznych paznokci, zaczynałam od akrylowych obecnie (od ładnych kilku lat) są to pazurki żelowe, zarówno jedne jak i drugie były wykonywane przez jedną i tę samą osobę, którą podziwiam za talent :) Zawsze chciałam sama spróbować swoich sił i teraz mam okazje bo kilka dni temu dostałam cały sprzęt do metody żelowej i właśnie zaczynam przygodę z żelem ;) na "własną rękę" dosłownie hahaha. Będę Was informowała na bieżąco o swoich osiągnięciach i oczekuję szczerej oceny. Póki co pozdrawiam !!!!!!!!
Kasia :)

sasmita
26-04-2010, 17:22
Witam :) Swoje pierwsze paznokcie robilam jakies 3 godziny, najbardziej ucierpialy skorki ale juz jest coraz lepiej ;) kurs skonczylam w lutym czyli stosunkowo niedawno ;) Mysle, ze z kazdym razem nabiera sie wiekszej wprawy i kazdy nawet najmniejszy postep bardzo cieszy, poza tym jest to moje ogromne hobby, jak zreszta wielu z Was :)

paznokietki000
27-04-2010, 20:31
Ja swoją przygodę z pazurkami żelowymi rozpoczęłam rok temu :D
Byłam z kumpelką u takiej dziewczyny która robi pazurki i obserwując jej pracę i efekty, również zapragnęłam spróbować ! :P Na urodziny dostałam od chłopaka zestaw :] Pierwsze pazurki robiłam przyjaciółce. Zajęło nam to chyba z 6h , ale sprawiło mi to mega przyjemność i do tej pory sprawia :D:D

Wcześniej zapuszczałam pazurki, piłowałam w migdał albo kwadracik i malowałam na przeróżne kolory ! ^_^

jOotka
29-04-2010, 02:20
Hahah xD Też miałam 'dziwne myśli' xD

No to wszytko przez szpile :) Robila tipsy mojej mamie i zaczeło mnie to krecic. Kupiłam zestaw i robie :):):skacze::skacze:

hima
17-05-2010, 13:49
Witam wszystkie pasjonatki tego wdzięcznego zawodu ;)
Moja przygoda z paznokciami zaczęła się w 2005 roku. Byłam wtedy w niemczech u mojej siostry i w jednym z sieciowych sklepów zobaczyłam zestaw do robienia paznokci. Oczywiście zakupiłam go i zaraz tego samego dnia wykorzystałam swoja siostrę jako modelkę i zrobiłam jej paznokcie. Ekhmmm ale to co jej zrobiłam wcale nie przypominało paznokci, siostra wręcz stwierdziła ze na drugi dzien do szkoły nie idzie bo jej wstyd :).
Po przyjezdzie do polski postanowiłam ze zakupie sobie zestaw akrylowy bo pewnie z nim mi pojdzie lepiej. I rzeczywiście tak sie stalo. Używalam wtedy tipsów french i proszków akrylowych , mało zdobiłam ,raczej bardzo proste paznokcie. Radziłam sobie nawet nawet- tak mi się wtedy wydawało . Powoli powoli zaczęlam robic sobie rozne kursy i tak dzis jestem dyplomowana pedikurzystka, manikurzystka-stylistka,makijazystka, kosmetyczka.
Staram sie zawsze choć raz w roku zrobic jakis nowy kurs dlatego przybywa mi ich coraz wiecej :)
Ale to nie certyfikaty czy dyplomy swiadcza o umiejetnosciach ... :)'
Pracowałam w kilku gabinetach a dziś pracuje sama dla siebie :) i jestem przeszczesliwa ... wiecie dlaczego ? bo jak nie być szczesliwym czlowiekiem skoro wykonuje sie zawod który sie KOCHA :):D

http://images38.fotosik.pl/291/a6459de75f3e8376med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a6459de75f3e8376.html)

powyzej jedna z moich prac :)

rudzia1985
17-05-2010, 17:50
wow Hima podobaja mi sie tez pazury :D
swietnie wygladaja :)

anecka17171
17-05-2010, 17:55
hima piękne te pazurki:)

hima
17-05-2010, 20:27
Dziekuję kobitki za miłe słowa ... narazie jestem zielona jezeli chodzi o forum wiec systematycznie bede dodawac nowe zdjecia a troche ich mam :)
ale to powoli :)
narazie jestem zupelnie zagubiona musze sobie poukladac to forum w mojej glowie ;):D

smuteczek
20-05-2010, 13:53
No to ja sie pochwale!! WPADLAM!!... w paznokcie :D siedze dzis w domu, bo jak zwykle leje, za tydzien ide na slub, wiec postanowilam wziac w koncu moj zestawik i cos wymodzic. nie szlo mi na poczatku najlepiej, ale zrobilam sobie cala lewa reke!! moze i sa paksudne (zdjecia jesli w ogole zrobie to chyba ocenzuruje, zeby nie wywolac mdlosci u niektorych :D), tu za grube, tam nierowne itd., ale juz wiem ze to jest to!! moze za 100 lat osiagne poziom jaki bym chciala, ale poki co jestem zachwycona, ze sie da... :skacze:

szerek
20-05-2010, 22:13
Hej:)
U mnie zaczęło się od tak, po prostu nigdy nie miałam ładnych swoich paznokci a moja rodzinka ma ten sam problem, więc stwierdziłam dlaczego by nie?
Jako prezent urodzinowy zażyczyłam sobie zestaw startowy- ogólnie zajmuję się żelami od listopada.
Jakoś idzie, czasem brak czasu, czasem nie mam jak bo przy prawie trzy letniej córeczce po prostu się nie da.
Tydzień temu zrobiłam moje pierwsze paznokcie za pieniądze, chociaż zastanawiałam się czy brać kasę a może i nie?? W końcu nie mam kursu.
Ale dziewczyna była bardzo zadowolona i jeszcze ,, napiwek" dostałam:)
Co o nich myslicie?

ziutka0508
21-05-2010, 12:56
A oto moja pierwsza klientka i pierwsze akrylki. Co o nich sądzicie?

rudzia1985
21-05-2010, 13:13
generalnie ja tak sie znam na pazurach jak...ale napisze ze 3 slowa :)

Co o nich myslicie?
albo mi sie wydaje albo widac gorki i dolinki np. na serdecznym widze wiec musialabys jest ladnie wyrownac :) no i podpilowalabym boczki bo sa ciut lopatkowate :) ale zdobienie calkiem przyjemne :)

A oto moja pierwsza klientka i pierwsze akrylki. Co o nich sądzicie?
patrzac na Twoja prace to nic zlego nie widze, moze gdzie niegdzie ciut szerokie ale to moje zludzenie np. wskazujace :)
a tak to ladnie i czysto :)

szerek
21-05-2010, 13:22
[QUOTE=rudzia1985;160522]generalnie ja tak sie znam na pazurach jak...ale napisze ze 3 slowa :)

albo mi sie wydaje albo widac gorki i dolinki np. na serdecznym widze wiec musialabys jest ladnie wyrownac :) no i podpilowalabym boczki bo sa ciut lopatkowate :) ale zdobienie calkiem przyjemne :)

Często zdaża mi się że przy bokach jakby żel ,, znikał" i robią się dziurki, chyba muszę dawać go więcej.
Jeśli chodzi o boczki to faktycznie moglam bardziej przypiłować, ale jakbyście widziały warunki w jakich robiłam te paznokcie to i tak wyszły jak na taką ciemnicę :D
A po za tym różowy żel mam okropny:/ z naildesign :( bardzo słaby jakościowo:(

maartekkk
22-05-2010, 09:30
Jestem tutaj nowa, mój pierwszy raz zaliczyłam rok temu :D Były to moje paznokcie, od tej pory chyba troszkę poszłam do przodu :D
A dlaczego zdecydowałam się zakupić zestaw?
Za pierwszym razem dziewczyna tak mi obrobiła skórki, że miałam zalane krwią i aż wszystko bolało... drugie zaś były bezbolesne :D natomiast nie wytrzymały 2 tygodni, w dwa dni po ich wykonaniu podeszło mi powietrze, miałam pozalewane skórki... trzecie zaś miały góry i doliny i też się troszkę nacierpiałam... więc stwierdziłam, że za takie pieniądze to ja mam w nosie te panie :P Część zestawu w zasadzie dostałam, resztę dokupowałam i tak oto zaczęłam 'bawić się w paznokcie'... wiele osób znajomych, przychodzących do mnie dziwi się, czemu to nie boli, czemu po zdjęciu masy nie mają płytki jak kartki papieru...
A oto moje pierwsze paznokcie :P
http://images39.fotosik.pl/203/a697d948e5d42289med.jpg (http://www.fotosik.pl)

farbstift
22-05-2010, 19:15
[quote=szerek;160528][QUOTE=rudzia1985;160522]generalnie ja tak sie znam na pazurach jak...ale napisze ze 3 slowa :)

Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
Bardzo ładnie wyszły, ale musisz dawać więcej tego żelu i potem nie bać się piłować:) przyjdzie z czasem:*

kasiasssss
23-05-2010, 11:31
Hima,Ziutka bardzo ladne pazurki

nanami7
23-05-2010, 12:09
Hima super ;) najważniejsze to robić to, co się kocha :D
Szerek, trochę pracy przed Tobą, bo są górki i doliny ...
Ziutka super !!
Martek bardzo ładne :D

Kaja21
24-05-2010, 10:25
to były moje pierwsze naturalki zażelowane jeszcze w tedy nie wiedziałam jak robić frencha

hassi
24-05-2010, 21:11
Kaja... Jak zobaczylam Twoje paznokcie to az się usmiechnełam :P
Moje pierwsze zazelowane naturalki wygladaly identycznie :D

liliath
30-05-2010, 13:14
Witam :)
Postanowiłam stworzyć nowy rozdział w moim życiu.... Rozdział pt Pazurki ;) który rozpoczęłam zaledwie tydzień temu małym prologiem - zakupując zestaw startowy.
Mam nadzieję, że będę mogła liczyć na Waszą pomoc, jak i krytykę.

Na tę chwilę bawię się tylko frenchem i tylko w żelkach, kusi mnie akryl, ale boję się że nie podołam...
Zrobiłam pazurki 3 modelkom, którym bardzo dziękuję :*
Wrzucę kilka fotek, prosząc jednocześnie o komentarze uwagi i porady
Dziękuję
Na zdjęciu powyżej zrobiłam nowym żelem Sun flowera - przezroczystym, i nie wiem dlaczego pełno bąbelków powietrza się narobiło :(
Wyczytałam, że przyczyną może być zły pędzel, i możliwe że tak jest :/

nanami7
30-05-2010, 16:11
bardzo ładne :) świetnie te frenche wyszły :)

julcia88
30-05-2010, 17:40
ładne pazurki ;)

hassi
01-06-2010, 14:44
Nie wydaje mi się, by tak wyglądały pazurki po tygodniowej samodzielnej nauce..
No, moze jeszcze te pierwsze, ale nie pozostałe..

paznokietek1000
01-06-2010, 16:02
hmm jak na pierwszy raz to te pazurki są aż za idealne, nio chyba, ze taki talencik nam się na forum trafił, czekamy na więcej prac

LAURKA
02-06-2010, 13:53
Witam kochane!
Czytam wątki na tym forum już długo. Mam chęć zająć się stylizacją paznokci. Jeszcze nic nie zaczęłam oprócz małej próby u koleżanki w salonie. Efekt był marny, jak się zapewne domyślacie. Ale trochę mnie to wkręciło. Na razie czytam, kompletuję sprzęt. Przez lato będę się na mamie uczyć. Później chyba na kurs się wybiorę... Zobaczymy... :tuptup::)

kasiasssss
02-06-2010, 20:58
dobrzeze ja nie mam swoich pierwszych bo wstyd by bylo je tu wstawic:leze::leze::leze:

Gogan
02-06-2010, 21:17
Witam :)
Mialo byc o poczatku a u mnie w zasadzie poczatku nawet jeszcze nie bylo =] Wyglada to tak ze przez cale zycie obgryzalam swoje pazurki wiec jakis czas temu (bedzie ze 3 lata) zdecydowalam sie na zrobienie sobie sztucznych :) od tamtej pory podejmowalam kilka prob zrywania z brzydkim nawykiem ale za kazdym razem nic z tego nie wychodzilo i co jakis czas na nowo robilam sobie pazurki akrylowe albo zelowe (znaczy nie sama sobie tylko u kogos czy w sumie to ktos mi robil :D ) ostatnio znowu pojawila sie okazja poniewaz jechalam na wesele i tak jakos od miesiaca udaje mi sie moich wlasnych nie obgryzac ale poniewaz znany jest moj slaby charakter w tej materii, a poza tym stylizacja paznokci zawsze mnie ciekawila (moze dlatego ze nigdy nie mialam swoich =]) na nadchodzace urodzinki rodzinka postanowila mi zafundowac moj wlasny zestaw no i zobaczymy jak to wszystko sie potoczy.. Narazie zestawu jeszcze nie mam za to znalazlam to forum i az mi sie w glowie kreci od mnogosci ciekawych i przydatnych informacji tu zawartych :o takze mozna powiedziec ze niniejsze forum jest poczatkiem poczatku :P

liliath
03-06-2010, 07:35
Nie wydaje mi się, by tak wyglądały pazurki po tygodniowej samodzielnej nauce..
No, moze jeszcze te pierwsze, ale nie pozostałe..
Naprawdę dopiero zaczynam :P
Ale napatrzyłam się na moją stylistkę (rok) , i stąd troszku się orientuję co i jak ^_^

Jest jednak dużo niedoskonałości, może na zdjęciu tego nie widać, ale są napowietrzone w sensie bąbelkowym, i zalewam wciąż skórki czego wynikiem jest potem podchodzenie powietrzem :(

kaja317
03-06-2010, 09:53
Hmm ;)
ubieglego roku zaczelam pracowac w solarium z hurtownia żeli do paznokci.
No i tak dziwiąc na te wszystkie rózne akcesoria , ozdobki , zeliki , i rozmawiajac ze stylistkami na ten temat pomyslalam ze czemu by nie zacząc sporbowac.
Na wielkanoc dostalam od rodziców zestaw no i sie bawie.. ;)

aaa dziewczyny za chwile mam pierwsza powazna klientke haha trzymajcie kciuki !!!!

nanami7
05-06-2010, 21:14
czekamy na fotki :):)

martusiaja
07-06-2010, 13:46
Sama aż sie zaczełam smiac jak je teraz oglądam :)
pięknie wychodziło mi zalewanie skórek :)

24479

aswalcik22
07-06-2010, 17:53
Chodzi o malowanie, zdobienie, tipsy.. :P

Jak zaczynałyście?? opowiedz nam swoją historię.

Ja zaczelam jakies 4 lata temu a dokladnie poszlam zrobic sobie paznokcie na wesele i dostalam tzw olsnienia szalu paznokciowego i zaczelam robic wszystko aby zaczac szkolic sie w tym zawodzie :) teraz prowadze wlasne male studio paznokci :) i nadal sie szkole bo w tym zawodzie trzeba byc na bierzaco i caly czas doskonalic swoje umiejetnosci :)

Tekila_18
09-06-2010, 21:13
Ja tez jak aswalcik22 poszłam zrobić paznokcie na wesele:D. Z tego co słyszałam jest to dobry salon bo dużo osób przychodzi. Ale jak potem poczułam ból i zarazem wściekłość, że na wszystkich palcach, wał okolopaznokciowy miałam poraniony;(. Typisy owszem były wytrzymałe, ale jak się nie zbulwersować gdy dookoła paznokci są krwawiące rany?? I dlatego stwierdziłam, że sama zacznę robić paznokcie bo jak widziałam co ta "stylistka" robi to nie wydawało mi się trudne:) Ale teraz wiem, że trzeba dużo świczyć, żeby byc coraz lepszą:D

liliath
13-06-2010, 20:46
Kolejny pierwszy raz ;)

---------- Dodano o godzinie 20:46 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:41 ----------

A to zrobione samej sobie :/:

http://images38.fotosik.pl/300/69ef8cc3af3c052bm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/69ef8cc3af3c052b.html)

http://images46.fotosik.pl/303/83e12ec75c7ae3d0m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/83e12ec75c7ae3d0.html)

Ellemi
14-06-2010, 21:08
Te pazurki pozwoliła mi zrobić sobie koleżanka na jej sprzęcie. No i myślę że jestem zielona, ale wyszły całkiem nieźle. Ale to wy się na tym znacie, zajęło mi to jakieś 2 godziny z hakiem. Przepraszam, że takie niewyraźne.

liliath
16-06-2010, 20:25
Nie wiem gdzie mogę wrzucać kolejne zdjęcia z mojej pracy nad frenchami więc znów prezentuję je tutaj

http://forum.wzorki.info/%3Ca%20href=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d4545fe9000c012c.html%20target=_blank%3E[IMG]http://images41.fotosik.pl/300/d4545fe9000c012cm.jpghttp://images41.fotosik.pl/300/d4545fe9000c012cm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d4545fe9000c012c.html)

farbstift
16-06-2010, 20:28
http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/303-nasze-poczatki-przed-po.html lub http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/10-french-zdobienia-slubne.html

kasiasssss
16-06-2010, 20:48
Liliath piekny ten french

Ripi
20-06-2010, 19:46
Witajcie :) to i ja pokażę jak zaczynałam :) oto fotka pierwszych w życiu żelowych paznokci jakie zrobiłam koleżance
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu :) co o nich sądzicie ?
A to z kolei pazurki jakie zrobiłam sobie dzień po ukończeniu kursu :) Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu

kobietazpazurem
20-06-2010, 20:43
Jest różnica :) A ile już czasu jesteś po kursie ?:)

rudzia1985
20-06-2010, 21:08
w pierwszych fajne zdobionko, za to w drugich juz nadganiasz budowa :)
kursy robia swoje... :)

olusia87
21-06-2010, 10:33
Witam!
Moja przygoda z pazurkami zaczęła się przez starszą siostrę....od ładnych paru lat chodziła to tu to tam "na paznokcie". W styczniu tego roku zaczęłam przegląd internet w poszukiwaniu fajnego wzorku dla siebie na wesele przyszłej szwagierki. Tak jakoś trafiłam na to forum. Chwała Bogu,że na to,bo chyba bym się nie podjęła samodzielnej próby robienia paznokci;) Potem siostra zaczęła mnie namawiać,że skoro umiem i lubię układać fryzury, robić makijaż i malować dość fajnie lakierami to "mogłabym się wreszcie na coś przydać i nauczyć się robić żelowe pazury"....Wjechała mi na ambicję,oj wjechała:placz: Po urodzinach zakupiłam zestaw startowy a allegro,było do niego parę ozdób i tak akurat przyszło to w Wielki Piątek i na prośbę drugiej siostry zaczęłam robić jej paznokcie....Straszne były....45minut zajęło mi samo przyklejenie tipsów-mlecznych,bo gdzieś wyczytałam,że są łatwiejsze w obróbce dla początkujących. Guzik prawda...przebijał mi kolor tipsa spod żelu clear. Warstw żelu dałam chyba z 5 a i tak po5dniach odpadły jeden po drugim:( Ćwiczę cały czas na sobie,siostrach,czasem mama się zdecyduje. Może się kiedyś odważę pokazać Wam te moje pierwsze "kociuby".

nanami7
21-06-2010, 10:52
To musisz odważyć się Oluś jak najszybciej nam pokazać, żeby zweryfikować co robisz źle. Nie masz czego się bać, bo daję gwarancję, że nikt Cię tu nie "zjedzie" :).

olusia87
21-06-2010, 11:03
Mam nadzieję,bo raczej nie byłabym zbyt smaczna:D.
Poszukam,poczytam jak dodać zdjęcie i coś wrzucę:)

No więc próbuję dodać moje pierwsze dzieło.
Troszkę wstyd się przyznać,ale jestem samoukiem i to moje naprawdę pierwsze dzieło.

farbstift
21-06-2010, 11:21
Moje pierwsze wyglądały niemalże tak samo tylko na tipsie clear:) Poczytaj tematy o przedłużaniu paznokci na naszym forum, są nawet opisy co i jak krok po kroku, dasz radę:przytul:

olusia87
21-06-2010, 11:30
Dziękuję:) Kolejne już są troszkę lepsze....i nawet się trzymają około 2-3 tygodni. Wrzucę gdzieś kolejne to zobaczycie same.

LAURKA
24-06-2010, 12:34
A to moje pierwsze. Żele na tipsie. Piszcie opinie. Zalezy mi na nich bardzo!

25481
Trochę niewyraźne to zdjęcie ale może jednak cokolwiek da się zobaczyć

Emilia B.
24-06-2010, 13:19
kiepskie zdjęcia...ale z tego co widzę troszkę kształt i budowę dopracować -boczki głównie wyrównać :)

LAURKA
24-06-2010, 15:13
No zdjęcie bardzo kiepskie. Postaram się żeby były lepsze.
Dzięki! :)
Ciężko bardzo mi się tipsy przyklejało. W paru miejscach powietrze popodchodziło. Może jakaś rada dla początkującej?

Emilia B.
24-06-2010, 15:20
Rada dla wszystkich he he - przerzucić się na formy ;) :D Na początku jest trudno ale później jak już się człowiek wprawi to rewelacja- dopasujesz do każdego rodzaju pazurka :)
Jeśli o tipsy chodzi-może za mało kleju? Polecam formy :D

LAURKA
24-06-2010, 19:41
No myślałam o formach prawdę mówiąc, ale jakoś śmiałości nie mam. Nigdy nie widziałam jak to się robi. Tylko zdjęcia na naszym forum. A jakim żelem budujesz na formie?

aa1pp2
29-06-2010, 16:07
witam,
a ja dopiero zaczynam.moja przygoda właśnie się zaczyna.musze coś zrobić dla siebie.mam małą córeczkę 5,5 mies ,i więcej czasu na...hm..właśnie na pazurki:-)zawsze lubiałam ładnie wyglądać a pazurki to numer 1!!!
kilka dni temu zrobiłam pierwszego akrylowego pazurka,jak sie tu doczytam jak to zrobić to go wstawię :-):/:
dla mnie jest śliczny,ale mam dużo jeszcze do zrobienia :-)pozdrawiam wszystkich
dosyć szybko wysycha mój akrylek (allepazurki)ale już zamówiłam inne wolnoschnące z Lady Perfect(tak jak radziły znawczynie) :-)
on jeden zajął mi około 2 godzin czasu :-):)
mam małe pytanko :dlaczego w akrylu przeżroczystym widać zarys naturalnego paznokcia?w waszych fotkach tego nie widać ,a u mnie hm :huh:,...jestem twarda -będę próbować -ha ha ha !!!

moniska139
29-06-2010, 17:40
bo do maskowania służy cover, poczytaj sobie:
http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/290-cover-kamuflaz-prosze-o-pomoc.html

nanami7
29-06-2010, 17:57
aa1pp2 musisz użyć covera albo innego zdobienia by zakryć linię Twojego naturalnego paznokcia.
Powinnaś też zwęzić boczki ;).
Nabierzesz wprawy, bo jak na pierwszy raz to na prawdę nie jest źle.

joannab80
03-07-2010, 10:55
To teraz moja kolej... jakies 2 miesiace temu zakupilam swoj pierwszy zestaw... i zaczelam ta zabawe, na poczatku mialam tylko mala instrukce co po kolei nalezy wykonywac. Do dzisiaj zrobilam swoje paznokcie 3 razy. Chetnie poslucham rad co nalezy zmienic... z gory przepraszam za kiepskie fotki. Wiem, ze paznokcie sa brzydkie... ale moze to bedzie pocieszenie dla innych poczatkujacych, co im lepiej wychodza :)

Pierwsze na tipsie, nalozylam za malo zelu (oszczednie) i zaczely sie szybko lamac, a i nagminnie zlewam skorki:
25985
drugie, wiecej zelu ale moim zdaniem krzywe...
25986
trzecie: aktualne, czasem rog tipsa odchodzi od paznokcia, moze powinnam nakladac wiecej zelu przy brzegach?
25987

LAURKA
03-07-2010, 11:58
Moim zdaniem są ok. Super french jak na pierwszy raz. Sama jestem nowicjuszką i mogę smiało powiedzieć, że mój french mi taki ładny nie wyszedł. Na jakich żelach pracujesz?
A to moje pierwsze kolorowe na naturalkach.
25992

gattina
03-07-2010, 12:06
joannab80, we frenchu najlepiej jakby go bardziej uśmiechnąć, wtedy od razu będzie lepiej wyglądać :) Te niebieskie niektóre wydają się troszkę łopatkowate, więc spiłować boczki by trzeba było. A w ostatnich mi się wszystko w sumie podoba, tylko paznokieć na serdecznym palcu jakiś krzywy wyszedł, albo tak się wydaje ;)

joannab80
03-07-2010, 13:30
Laurka, mam zele exfashion.

A paznokiec na serdecznym palcu jest faktycznie krzywy... tips byl krzywo przyklejony.

riczka
05-07-2010, 07:15
Zaczęło się w tym roku w marcu, zakupiłam zestaw z allegro i tworzyłam tipsy sobie i koleżanką (byłam bez doświadczenia)
Po dłuższym używaniu tego sprzętu stwierdziłam,ze moje dzieła są tragiczne i postanowiłam wybrać się na kurs metoda żelowa i manicure, który rozpoczęłam 28.06.2010, a dziś mam egzamin.
Na kursie nauczyłam się przedłużać paznokcie na formie czego wcześniej nie robiłam i przekonałam się,że kupienie zestawu z allegro było wyrzuceniem pieniędzy.

A oto moje pierwsze dzieła (oczywiście robione przed kursem bez doświadczenia)

olusia87
05-07-2010, 10:02
Jak na mój gust nie są te twoje dzieła takie tragiczne-zważywszy,że to dzieła samouka. Oczywiście idealne nie są,ale lepsze rady dostaniesz na pewno od bardziej doświadczonych koleżanek,bo ja mam staż podobny do twojego i też samouk-forum.wzorki.info-uk;P

joannab80
05-07-2010, 11:20
Riczka, moje poczatki byly gorsze :) powiedz mi jeszcze (ja co prawda na allegro nie kupowalam zestawu) ale czemu zalujesz zakupu? zla marka?

Hosenka
05-07-2010, 16:17
Ja też nigdy na kursie stylizacji paznokci nie byłam. To co wiem na temat przedłużania wzięło się stąd, że kilka lat temu sama biegałam do stylistki na żel i patrzyłam i podpytywałam, a w zeszłym roku rozpoczęłam naukę w szkole o profilu kosmetycznym więc podstawy znam. Wiem, że pazurki nie są tak ładne jak powinny ( czy mogły by) być, ale wierzę, że jeśli się nie poddam i będę ćwiczyć będzie coraz lepiej.

olusia87
05-07-2010, 16:28
No boczki musisz przypiłować troszkę,ale moim zdaniem jak na początki jest ok. Moje pierwsze były dużo gorsze;(Ale z własnego doświadczenia powiem,że practice makes perfect-ćwicz,ćwicz i jeszcze raz ćwicz,a sama zobaczysz,że każde kolejne będą lepsze od poprzednich:):):)

riczka
05-07-2010, 17:16
Riczka, moje poczatki byly gorsze :) powiedz mi jeszcze (ja co prawda na allegro nie kupowalam zestawu) ale czemu zalujesz zakupu? zla marka?

Może i lampa narazie jest ok, ale żele są bardzo kwasowe i strasznie niszczą płytkę paznokcia. W zestawie nie było primera ani nabłyszczacza z czego są to też ważne produkty.
A co do żeli to nawet nie za ładnie się prezentują :D

liliath
05-07-2010, 20:58
Rada dla wszystkich he he - przerzucić się na formy ;) :D Na początku jest trudno ale później jak już się człowiek wprawi to rewelacja- dopasujesz do każdego rodzaju pazurka :)
Jeśli o tipsy chodzi-może za mało kleju? Polecam formy :D
Ja próbuję na formach,ale pod spód mi wchodzi akryl, może znasz jakiś tutorial jak nakładać formę i akryl? I jakie formy polecasz?

bozena1
05-07-2010, 21:14
Witam moja przygoda z paznokciami zaczela sie zupelnie przez przypadek mialam jechać do rodzinki z którą widzialam sie jakies 15 lat temu a że obgryzam paznokcie to poszlam sobie zrobic żeliki (no bo trzeba się jakoś pokazać:haha:) i tak mi się to spodobalo ze postanowilam iść na kurs.Rzucilam sie odrazu na glęboką wode -kurs full wypas 10 dniowy w ostatni dzień ze zmęczenia to niewiedzialam jak sie nazywam (ale to szczegól) do tego bylam jeszcze najstarszą kursantką (33 l) no ale jakoś to pcham już 2 lata.

samaron
05-07-2010, 21:17
Ja próbuję na formach,ale pod spód mi wchodzi akryl, może znasz jakiś tutorial jak nakładać formę i akryl? I jakie formy polecasz?

Ja polecam lekturę tego tematu http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/332-wszystko-o-formach-szablonach-prawidlowe-podlozenie-instrukcje-itp.html
na pewno znajdziesz coś dla siebie

Tyśka
12-07-2010, 11:16
Witam .Moje pierwsze paznokcie zrobiłam rok temu i trwało to 5 godzin i jak czytam nie jestem osamotniona ;) Jestem samoukiem i za często pazurków nie robię więc moje postępy nie są tak zadowalające jak bym chciała .Wyślę kilka prac i nie szczędźcie krytyki przyjmuje wszystko ;)Tylko nie wiem czy uda mi się wkleić coś mi nie wychodzi :placz:
żele - Odzież i Moda > Paznokcie - Fotosik.pl (http://tinyla.fotosik.pl/albumy/772673.html)

już wiem jak załączy zdjęcia :]
czekam na komentarze .

farbstift
12-07-2010, 15:53
Wstawiaj fotki tu:
http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/303-nasze-poczatki-przed-po.html
lub tu:
http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/10-french-zdobienia-slubne.html

cgtokd
21-07-2010, 12:49
odzawsze marzyły mi sie długie pazurki więc kiedy było mnie na nie stac zaraz pobiegłam do kosmetyczki hmmmm ale niestey nie trafiłam na fachowca , wiec postanowilam sama sprobowac i tak hehe swoje pierwsze pazuuuurki robiłam 5 godzin i wyszły całkiem całkiem , popełniłam pare błedów ale na błedach człowiek sie uczy :)

rosse
27-07-2010, 08:19
Ja swoje pierwsze prawdziwe pazurki zrobiłam na szkoleniu :). Może nie były perfekcyjne ale koleżanka i tak była zadowolona:P.

Oto fotka :

http://images39.fotosik.pl/315/805677bc577a5b46med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/805677bc577a5b46.html)

(http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/805677bc577a5b46.html)

farbstift
27-07-2010, 13:32
szczerze mówiąc nie wyglądają jakby były robione pod okiem instruktora;) ale jak na początki nie jest źle.

sylla
27-07-2010, 16:28
Mój pierwszy raz? Pamiętam to jak dziś:rolleyes:.Tak to było jakieś dwa miesiące temu;).
Po dwóch nieudanych zabiegach na moich pazurkach (u kosmetyczki) postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce. Dosłownie. Kupiłam co trzeba i zakasałam rękawy. Pierwszy raz jak robiłam sobie pazurki to mi siedem godzin zeszło z ręką na zegarku. Ale byłam zadowolona z efektu. No i wreszcie młody (mąż) nie nabijał się z moich pazurów. Nie ukrywam że jestem samoukiem i tylko dwa razy u kosmetyczki podejrzałam co i jak reszta z naszego forum... Jak na pierwszy raz to byłam zadowolona. Zdjęcie nie wyraźne bo telefonem. Sorki:wstydek:.

marlena901
28-07-2010, 11:38
Moje początki

rudzia1985
28-07-2010, 17:43
Marlena jak na poczatki to nie jest zle :) na sztucznym paluchu wedlug mnie wyszlo najlepiej :) biala koncoweczke postaraj sie bardziej usmiechac bo robisz prawie na prosto...gdzie nie gdzie na wolnym brzegu masz nierowno spilowane ale pocwiczysz, pobawisz sie z pilnikami i bedzie trzaskac super pazury :)

rosse
29-07-2010, 16:41
szczerze mówiąc nie wyglądają jakby były robione pod okiem instruktora;) ale jak na początki nie jest źle.

Wiesz ja sama jestem bardzo średnio zadowolona z tego szkolenia :/:, ale przynajmniej złapałam bakcyla:D:D i będę ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć :). Zamówiłam już sobie zestaw do robienia paznokci żelowych więc będę miała co robić :cwaniak2::)

farbstift
30-07-2010, 07:51
no bo jednak idąc na kurs płacisz za to, że ktoś Ci naprawdę pomoże, pokaże...Pazurki jak na osobę poczatkującą zrobiłaś naprawdę w porządku, ale po prostu nie widać, że instruktorka pomagała.

marlena901
01-08-2010, 16:29
A to z dziś próbowanki

bozena1
01-08-2010, 22:55
rosse jestem ciekawa co mówila pani instruktor na efekt końcowy? ( poinformowala cie o bledach ktore zrobilas?)

rosse
02-08-2010, 10:45
Szczerze? To powiedziała tylko że krzywa C jest trochę nie taka jak trzeba ale tak poza tym to jest ok. W ogóle to szkolenie to jakieś takie było dziwne, instruktorka tylko sobie siedziała i albo gadała przez telefon, albo robiła swoje własne paznokcie...:/:

Emilia B.
02-08-2010, 11:09
rosse to warto żebys podzieliła się wrażeniami ze szkolenia tu http://forum.wzorki.info/kursy-szkolenia/144-kursy-opinie-doswiadczenia-15.html i żeby inne dziewczyny potem nie żałowały.
marlena bardziej wyciągnąć łożysko, wtedy automatycznie frenchyk się uśmiechnie a paznokieć optycznie wyszczupli :) zrób najpierw jajeczko z covera (rożnie na początku będzie wychodzić) a później dokładasz białą końcówkę :) spróbuj i pochwal się nam jak wyszło ;) czekam ;)
27858

bozena1
02-08-2010, 14:55
rosse to szkoda bylo twoich pieniędzy ,wspólczuje, ale ćwicz to będziesz trzaskać śliczne pazurki

Szanowna
11-08-2010, 11:56
Cześc Jestem tutaj nowa :) I Zauważyłam że tu nikt nie traktuje nowych poczatkujących dziewczyn po Chamsku co mnie ucieszyło :ok:Zestaw mam ok tygodnia zrobiłam pazurki lecz sa niedociagniecia ... :placz: Ale Czytam i pracuje nad tym ost czytałam do 4 w nocy o lini łuku .... o krzywej C normalnie aż głowa bolała :D

gattina
11-08-2010, 12:01
Szanowna, boczki trzeba spiłować, bo się rozchodzą i powstają łopatki :) Troszkę zdjęcie słabe, nie wszystko jest ładnie widać.

Emilia B.
11-08-2010, 12:03
nasze forum jest przyjazne ;) tu możesz o wszystko zapytać :) Znajdziesz u nas dużo informacji i porad od dziewczyn :)
http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/15-paznokcie-do-oceny-budowa-technika-krzywe-paznokcia-48.html tu możesz wrzucić fotke pazurków (wymagane 3 ujęcia) a my podpowiemy ci co trzeba poprawić :)

Szanowna
11-08-2010, 22:51
A co myślicie o tych ? Dziekuje wam że jesteście miłe bo na niektórych blogach pojawienie sie nowej osoby to już Zbrodnia chyba aż mi sie przykro zrobiło gdy ktoś po chamsku mi pisał na innym blogu ;(

gattina
11-08-2010, 23:01
kaasiuleek, temat do przywitań jest tutaj: http://forum.wzorki.info/przywitaj-sie/1-witam-wszystkich-114.html

_kasiunia_4
11-08-2010, 23:25

musisz bardziej uśmiechać french :) a ogólnie nawet ładnie jak na początki :P

Szanowna
12-08-2010, 00:01

musisz bardziej uśmiechać french :) a ogólnie nawet ładnie jak na początki :P
Dziekuje Bo na innym forum po mnie ciagle Jeżdzą .... :(

rudzia1985
12-08-2010, 07:36
Szanowna to po prostu przenies sie do nas i juz nie bedzie Tobie przykro :)
pazurki - powinnas poprawic linie usmiechu, robisz to na prosto, musisz tez popracowac nad budowa pazurkow ale jak wejdziesz sobie w tematy na forum np. http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/10-french-zdobienia-slubne-277.html albo tutaj http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/433-najpopularniejszy-sposob-wykonywania-frencha-9.html lub http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/15-paznokcie-do-oceny-budowa-technika-krzywe-paznokcia.html
jest wiele tematow, w ktorych sa napisane cenne uwagi :) poczytaj forum, na pewno Tobie pomoze :)
powodzenia

Szanowna
12-08-2010, 11:05
Dziekuje właśnie przeniosłam sie tutaj bo tam tylko mnie sie czepiały nawet o to że pomyliłam słowo i napisałam maszynka na lampe aż mi sie mega przykro zrobiło ;(A pisałam że nowa tam na forum jestem i sie nie znam :wow:

xsunnyolciax
12-08-2010, 11:51
Szanowna, nie robisz takich strasznie złych paznokci, ważne jest że się starasz, a to jest oczywiste że od razu nie zbudujesz takich perfekcyjnych :) jak dla mnie to jest dobrze, teraz tylko dużo ćwiczyć, a wraz z praktyką będzie coraz lepiej :)

Szanowna
12-08-2010, 15:05
Dziekuje wam że tu jestem inaczej odbierana niż tam .... ;) hmmm bede trenować już mam pare koleżanek :) i bede wstawiać a nie powiem wciaga :D

Cześć dziś zrobiłam pazurki koleżance ale nie wiem ale pozdzierały mi sie ozdoby przy piłowaniu .... -_- mam pytanie na która warstwe kłaść ozdoby ??? i co myślicie o tych pazurkach :huh:

Emilia B.
13-08-2010, 14:37
budowa do poprawy - za płaskie, boczki do poprawy, tunelu nie ma (domyślam się ze tipsy-można zakupić tunelówki :) )
tu masz przedstawioną prawidłową budowę i wiele informacjii http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/15-paznokcie-do-oceny-budowa-technika-krzywe-paznokcia.html
tu masz cały temat o kolejności wtapiania ozdób http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/15-paznokcie-do-oceny-budowa-technika-krzywe-paznokcia.html widać za mało na nich było żelu bądź akrylu i przy piłowaniu zahaczyłaś o ozdoby. dajemy z reguły na 1 lub 2 warstwę (zależy ile ich akurat dajemy i jakie to ozdoby)
poprawiłabym french - jest za gruby i za mało uśmiechnięty - polecam używać covera (kamuflaż) wtedy wydłużamy płytkę i wyszczuplamy frencha.
http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/290-cover-kamuflaz-prosze-o-pomoc-21.html

Zawsze możesz o wszystko śmiało zapytać :) Najpierw polecam przejrzeć podstawowe tematy, poczytać poszukać, w razie wątpliwości śmiało pytać :)

rosse
13-08-2010, 14:46
Moj pierwszy poszkoleniowy french :) Robiony na siostrze :D. Zdjęcie pochodzi z jej bloga :). Trochę niedoskonały ale wydaje mi się że jest lepszy niż ten robiony na szkoleniu :)

http://images46.fotosik.pl/324/20e364a116efa0cbm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/20e364a116efa0cb.html)

Emilia B.
13-08-2010, 14:51
za szeroki i za mało uśmiechnięty french i boczki do spiłowania :) reszta chyba ok ;) Polecam wam dziewczyny cover-na prawdę odrazu inaczej pazurki wyglądają ;)

rosse
13-08-2010, 15:08
French rzeczywiście mi wyszedł za szeroki :P, biję się w piersi i obiecuję poprawę:). A co do uśmiechu to siostra jakoś nie chciała takiego uśmiechniętego frencha i chciała krótkie paznokcie bo długich nie lubi;).
A covera użyłam :P z allepaznokcie żel easy off cover pink :P

Emilia B.
13-08-2010, 15:19
długość paznokci by się nie zmieniła :) a cieńsza końcówka odrazu by lepiej wyglądała, wystarczy zrobić ją bliżej wolnego brzegu i już :) albo skrócić pazurki ;) :) wtedy pazurek wygląda lżej i bardziej naturalnie :)

Szanowna
13-08-2010, 15:21
no poczytam :P Dziekuje :P :skacze:

rosse
13-08-2010, 15:24
Wielkie dzięki za rady :) Będę trenować :)

Szanowna
15-08-2010, 10:48
Cześć i co o tych sądzicie lepiej już czy jeszcze dużo czytałam i długo siedziałam nad nimi a starałam sie :P liczę na szczerość :)

Emilia B.
15-08-2010, 11:02
może ciut lepiej, ale dalej budowa do poprawy, uśmiech....zdjęcia do oceny wrzucaj tu (pamiętaj o wymaganych ujęciach) http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/15-paznokcie-do-oceny-budowa-technika-krzywe-paznokcia.html
ten wątek służy do pokazywania swoich pierwszych pazurków i opowiadania o pierwszej przygodzie z nimi ;)

Szanowna
15-08-2010, 11:10
hmm nie chciałam aż takiego dużego uśmiechu .... ale bede pracować nad tym obiecuje staram sie :)

Cytryna6412
15-08-2010, 11:49
Oto moje pierwsze żele wyk przezemnie na swoich paznokciach na tipsie :) Nie doszły mi ozdoby i dlatego takie zdobienie oceńcie prosze ! :)
28521

28522

Emilia B.
15-08-2010, 11:53
Cytryna duuużo pracy przed tobą. Poczytaj na forum o prawidłowej budowie, co i jak, rady dziewczyn na pewno dużo pomogą. Zobaczysz po zastosowaniu się do tego twoje drugie pazurki będą o wiele lepsze ;)
Chyba, ze już dawno się wyćwiczyłaś :) Bo nie wiem czy to pierwsze i jak narazie jedyne czy były robione dawno temu :)

Cytryna6412
15-08-2010, 12:00
Pierwsze przed wczoraj robione oczywiście amatorsko jak na razie :) Czytam czytam i mam nadzieję,że kolejne wyjdą lepsze :)

Emilia B.
15-08-2010, 12:03
Zapewniam cie że tu nauczysz się więcej niż czasami na niejednym kursie (choć dobry kurs jest niezastąpiony żeby nie było):) Tylko trzeba na prawde poczytać. Później zapraszam do wrzucania foteczek tu http://forum.wzorki.info/zdjecia-paz...paznokcia.html (http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/15-paznokcie-do-oceny-budowa-technika-krzywe-paznokcia.html) a my ci podpowiemy co jeszcze jest źle i co trzeba poprawić :) I pamiętamy o 3 wymaganych ujęciach ;)

Cytryna6412
15-08-2010, 12:08
Dziękuje Ci ślicznie za pokierowanie ;) Na pewno postaram się dopracować i wkleić coś niebawem :) Trening czyni mistrza :) Najważniejsze,że mam chęci !!:D

asiekfr
15-08-2010, 18:39
Zapewniam cie że tu nauczysz się więcej niż czasami na niejednym kursie (choć dobry kurs jest niezastąpiony żeby nie było):) Tylko trzeba na prawde poczytać. Później zapraszam do wrzucania foteczek tu http://forum.wzorki.info/zdjecia-paz...paznokcia.html (http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/15-paznokcie-do-oceny-budowa-technika-krzywe-paznokcia.html) a my ci podpowiemy co jeszcze jest źle i co trzeba poprawić :) I pamiętamy o 3 wymaganych ujęciach ;)

...I swieta racja Emilia
...pedzel w dlon Cytryna i czekamy na fotki...powodzenia:)

nanami7
15-08-2010, 19:02
Cytryna, duuużo pracy przed Tobą :)
dobrze, że trafiłaś na forum. Z pewnością wiele się nauczysz ! :)

ElkaNT
31-08-2010, 14:05
Witam:)
Niedawno dostałam od mamy w prezencie zestaw startowy do wykonywania panokci metodą żelową. Nigdy nie byłam na kursie, i wiem tyle ile widziałam u mojej kosmetyczki jak robiła mi żele. Oto zdjęcie moich pierwszych żeli wykonanych tym zestawem. Co o nich sądzicie. Co powinnam poprawić i gdzie robię błędy...proszę was o kilka słów krytyki...rzućcie na to fachowym okiem. Będę wdzięczna, za każdą wypowiedź;) Wiem, że muszę się wiele jeszcze nauczyć, ale chcę nad tym pracować:)

Odnośnie tych żeli, które dziś wrzucam na forum, wiem, że zdobienie skraca optycznie płytkę paznokcia, ale mama koniecznie taki chciała.

Proszę o opinie;)

Pozdrawiam:)

_kasiunia_4
31-08-2010, 16:26
budowa i kształt paznokci do poprawy :) nie ma krzywej C i każdy pazurek jest inny

nuum
10-09-2010, 12:10
A to moje pierwsze pazurki. ;) (Uczę się sama od niecałego miesiąca. :D)

29910

natuss2707
12-09-2010, 17:29
Moje drugie podejście do żeli ;) narazie uczę się sama na sobie ;)

http://images44.fotosik.pl/311/22aa6bdcaede89d6med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/22aa6bdcaede89d6.html)

rudzia1985
12-09-2010, 18:16
Natuss nie jest zle ale troszke bym jeszcze boczki podpilowala i mam wrazenie, ze za duzo zelu dalas przy skorkach...tak na kciuku widze jakis walek i chyba to zelik...
zawsze zostaw sobie jakis margines przy skorce wtedy nie zalejesz i pozniej nie bedziesz miala zapowietrzen :)
ale oczywiscie cwiczyc trzeba :)

natuss2707
12-09-2010, 20:44
Natuss nie jest zle ale troszke bym jeszcze boczki podpilowala i mam wrazenie, ze za duzo zelu dalas przy skorkach...tak na kciuku widze jakis walek i chyba to zelik...
zawsze zostaw sobie jakis margines przy skorce wtedy nie zalejesz i pozniej nie bedziesz miala zapowietrzen :)
ale oczywiscie cwiczyc trzeba :)

Dziękuję za radę ;) Staram się, ale samej sobie jest ciężej niestety ;/ a nikt nie chce zostać moim królikiem doświadczalnym ;(

justi84
19-09-2010, 11:40
moje początkowe pazurki:)
jeszcze bez szkolenia...

Tosiaczek
19-09-2010, 11:53
;( A ja nie mam zdjęć z moich początków :( :)

Ale to było rok temu nie będę do tego wracać :D

Wena
20-09-2010, 13:52
A to moje jedne z pierwszych :leze::leze::leze::leze: bo nie mogę tych "lepszych" kąsków znaleźć.

http://images48.fotosik.pl/314/1cba7934dd3d8a9emed.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1cba7934dd3d8a9e.html)

http://images47.fotosik.pl/343/e2054cda4862b066med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e2054cda4862b066.html)

http://images50.fotosik.pl/343/7e2981857cbd311fmed.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7e2981857cbd311f.html)

http://images41.fotosik.pl/339/dd422763d2dbf016med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dd422763d2dbf016.html)

Najśmieszniejsze jest to, że teraz wcale nie jestem lepsza:huh:

MariolciaS
20-09-2010, 14:17
Wena moja droga ja też się dopiero uczę, jestem na jeszcze wcześbiejszym etapie niż ty więc nic się nie martw i pracuj;)

Wena
20-09-2010, 14:59
A to prace sprzed... hmm, będzie sprzed 2 lat :D jeszcze przed kursem.
W powijakach to ja jestem z żelem.. Jakoś się nie za kumplowaliśmy :P

nanami7
23-09-2010, 10:40
Wena no co Ty ? Przecież jest lepiej ;) widać to po zdjęciach prac :)

marrika87
28-09-2010, 18:33
Hmmm a moj pierwszy raz byl bardzo dawno temu jeszcze w podstawowce kiedy to chcialysmy razem z siostra "być fajne" hehe:haha: i zrobilysmy sobie same akrylowe paznokietki. MASAKRA ;(. Mialam tak zniszczone paznokcie po tych eksperymentach ze szok.
Potem kiedy bylam coraz starsza zaczelam chodzic do roznych stylistek i zawsze bylam niezadowolona. Zawsze cos bylo nie tak jak bym chciala (przez 5 lat). Wreszcie postanowila sama sprobowac i kupilam profesjonalne produkty do zakladania paznokietkow :) ogladalam gazety, internetowe filmy. Robilam wylacznie sobie i najblizszym. Wreszcie jedna z najcudowniejszych osob na swiecie (widzac moje prace) namowila mnie na kurs i robienie innym osoba. Zgodzilam sie i nie zaluje. To pasja w ktorej sie spelniam ;) choc jeszcze duzo pracy przede mna. Pozdrawiam i trzymajcie kciuki :]

gizmolek
06-10-2010, 09:35
Witam wszystkich na forum :macham: moje pierwsze paznokcie żelowe zrobiłam sobie 3 lata temu na sylwestra ,ponieważ dostałam cały sprzęt pazurkowy pod choinkę od męża :D pamiętam jak dziś taki jasny brokat na całości i do tego 3 gwiazdki holo srebrne i różowa. Pięknie się świeciły, szkoda że zdjęcia nie zrobilam...;( teraz to już łatwizna wtedy trwało to godzinami.

Tosiaczek
12-10-2010, 09:16
Wena Głupoty gadasz.!! Każda z nas robi postępy! :kwiatek:

luna07
18-10-2010, 23:12
moja styczność z pazurkami żelowymi zaczęła się od... sąsiadki :) jej znajoma robiła kurs i potrzebowała modelki do nauki czyli zaczynałam jako królik doświadczalny ;) po 2 latach wróciłam do tego samego salonu ale już na kurs i tak od marca 2010 zajmuję się stylizacją :):):)

maddleen
23-10-2010, 23:46
Witam nazywam się Magda, jestem dość młodą osóbką ale od dawna inspirują mnie paznokcie. Jako że nautralną płytkę paznokcia mam bardzo miękką i nie da się na niej pracować, postanowiłam zagłębiać się w robieniu paznokci narazie dla siebie. Więc tak próbowałam z żelem.. ale miałam marnej firmy, jestem samoukiem i nie potrafiłam się nawet tym jeszcze obsłużyć. Robiłam wiele błędów. Nie czytałam ani nie oglądałam nic na temat robienia. Jednak to się zmieniło. Mój cały stary zestaw trafił ( za przeproszeniem )szlag i została mi tylko lampa.. postanowiłam sie najpierw poedukować na własną rękę a później zakupić potrzebne mi materiały i urzekł mnie sposób robienia paznokci akrylowych. Zdaje mi się on łatwiejszy bo jest bez lampy ale i też dlatego że nie łatwo jest tak pozalewać skórek w czym byłam mistrzynią..:/: no i tak już wiem co jest niezbędne, do czego potrzebne jest to tamto, zastosowanie niektórych rzeczy, a także jak i co powinno się robić, ale nie wszystko. Znam tylko te podstawowe rzeczy których wyuczyłam się z filmików. Jednak te śmieszne drobiazgi czasem chodzą mi po głowie i nie moge do nich dojść. tak moje pytania brzmią ;

1. słyszałam kiedyś że wystarczy zamoczyć pędzelek w liquidzie (?) a potem w proszku akrylowym i ot mamy ładną i fajną kuleczke..
jakoś nigdy nie miałam (jeszcze) okazji na żywo tego zobaczyć, ani sama nie robiłam.. ale w teoretyce zdaje mi sie to niewykonalne..
a żadne filmiki nie pokazują tego.

2. czy to prawda że na sam koniec roboty akrylowej trzeba jeszcze żelem clear ?

3. czy ozdoby nie można zatapiać w akrylu ?

martwie się o to bo w zestawie nie mam żelu. Mam także tylko przezroczyste paznokcie z kieszonką.. a boje sie ze nie bede potrafiła zrobic frencha.. ale to swoją drogą, muszę zakupić białe tipsy bez kieszonki.

Więc czekam i dziękuje z góry za odpowiedzi. :kwiatek:

rudzia1985
24-10-2010, 00:07
1. słyszałam kiedyś że wystarczy zamoczyć pędzelek w liquidzie (?) a potem w proszku akrylowym i ot mamy ładną i fajną kuleczke..
jakoś nigdy nie miałam (jeszcze) okazji na żywo tego zobaczyć, ani sama nie robiłam.. ale w teoretyce zdaje mi sie to niewykonalne..
a żadne filmiki nie pokazują tego.

2. czy to prawda że na sam koniec roboty akrylowej trzeba jeszcze żelem clear ?

3. czy ozdoby nie można zatapiać w akrylu ?

martwie się o to bo w zestawie nie mam żelu. Mam także tylko przezroczyste paznokcie z kieszonką..

1. jesli pracujesz na akrylu to oczywiscie musisz zamoczyc pedzelek w liquidzie ale musisz tez go mocno odsaczyc o scianke kieliszka, pozniej dajesz do proszku i bedziesz miala mokra kulke, chwilke odczekaj sie akryl zrobi sie jednolistej konsystencji
namiar liquidu mozesz tez odsaczyc na reczniku papierowym, pedzelek nie moze byc mokry
2. nie musisz, mozesz na przygotowany juz pazurek polozyc lakier bezbarwny, ale jak zrobisz zelikiem wykanczajacym ( podobny do lakieru konsystencja ) to bedzie ladniejszy efekt
3. jasne, ze mozna, mamy nawet temat o zatapianiu ozdobek

poczytaj sobie forum, znajdziesz tu odpowiednie tematy Ciebie interesujace, jest tu wiele cennych i przydatnych porad, krok po kroku, filmiki :)

nie paznokcie przezroczyste a tipsy przezroczyste :) ale tez jest temat o tym :)

Emilia B.
24-10-2010, 13:11
rudzia już ładnie wytłumaczyła :) madlen, jak przestudiujesz nasze forum i informacje w nim zawarte to będziesz wiedzieć prawie wszystko :) W odpowiednich działach możesz zapytać o co tylko chcesz ;) Tu nie ma głupich pytań, ale za to jest mnóstwo dziewczyn, które pomogą i wytłumaczą :) Witamy na forum :)

maddleen
24-10-2010, 22:16
tak, tipsy.. nie paznokcie. Pomyliło mi się. :)
buszowałam już troche po forum ale ciężko mi czasem się na nim połapać, dziękuje !! ;*

rudzia1985
24-10-2010, 22:26
najlepiej poruszac sie na forum szukajac odpowiedniego dzialu na glownej stronie np. metoda akrylowa i pozniej poszczegolne podtematy w tym dziale :) zdecydowanie latwiej...

selijah
25-10-2010, 21:04
Przedstawiam swoje pierwsze (po szkoleniu) prace

(mam nadzieje, ze zdjecia sie zaladowaly ;p )

rudzia1985
25-10-2010, 21:13
nad frenchem musisz jeszcze popracowac, nad linia usmiechu bo jest prawie prosta, nad boczkami, uzyj coverka bo nie bedzie widac naturalnego pazurka ( gdy bedzie odrastac ), ktorego widze na malym paluszku :)
z czasem bedzie coraz lepiej...
drugi wyglada lepiej...

zapraszam do lektury na naszym forum :)

selijah
26-10-2010, 15:38
Dzieki za opinie, nastepnym razem zwroce uwage na linie usmiechu :D,
a co do coverka, to chcialam powiedziec, ze chyba kupilam bylejaki, bo tutaj polozylam dwie warstwy i mimo wszystko
nie kryje :/: albo to wina pigmentu, ktory opadl. Nie mieszalam zelu przed apikacja, bo balam sie,
ze narobie pecherzykow :(

rudzia1985
26-10-2010, 17:39
mozez smialo wymieszac jakies 30min przed praca, ja robie to zawsze wieczorem, a rano siadam do roboty :)
pamietaj, ze coverek sie cieniuje, od walu ( mniej ) do wolnego brzegu...
http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/290-cover-kamuflaz-prosze-o-pomoc.html

rudzielec
26-10-2010, 18:14
jedne z pierwszych...fotki dosc malo ostre...

monika1984lodz
26-10-2010, 20:34
Moj pierwszy raz hihi :)
Pazuri malowalam od zawsze :) mozna powiedziec, ze od kolyski hehehe, ale nie zawsze konczylo sie na paznokciach- czasem sciana sie zalapala albo stol hihi :P mama nie bardzo bylo zadowolona, jak zobaczyla, ze jej ulubiony czerwony lakier jest wszedzie hehe :leze:
Z czasem paznokcie staly sie moja pasja :) malowalam sobie i wszystkim znajomym. Wkoncu poszlam na kurs stylizacji - to zawsze bylo moje marzenie :)
Wiec teraz robie to co lubie :):)

pazureczek89
12-11-2010, 13:33
Cześc dziewczyny Ja zajmuję się stylizacją paznokci 2,5 roku, Ukończyłam kurs w La Femme W Krakowie. Kocham to co robię jest to moją pasją. Chętnie wybrała bym sie na szkolenia inne może ktoś mi coś doradzi. Pozdrawiam!

samaron
12-11-2010, 13:36
W Krakowie masz szczęście być blisko Pauliny Pastuszak,
Studio Kreacji Paznokci (http://www.studiokreacji.pl/)

Blonda1984
01-12-2010, 22:27
Witam, a w sumie dobry wieczor. Jestem z Rudy Śląskiej, ale obecnie mieszkam w Bytomiu. Moja przygoda ze stylizacja paznokci tzn stylizacją głównie żelową zaczęła sie 2 miesiace temu, kiedy wybrałam się na kurs. Od zawsze moje dłonie były dla mnie jednym z najważniejszych elementów mojego całego wizażu. Dokładnie rok temu po raz pierwszy w życiu wybrałam się na wizytę do salony kosmetycznego w celu żelowego wystylizowania moich pazurków. Jestem dociekliwą osobą, więc osoba, która mi robiła żele musiała się nieźle napocić opowiadając dodatkowo o stylizacji paznokci. No i tak o to postanowiłam 2 miesiące temu wybrać się na kurs (wspomnę iż przed tym poza malowaniem sowich pazurków lakierem to nigdy nie robiłam sobie samej paznokci żelowych). Kurs super, bo miałam go indywidualnie z osobą, która zajmuje się tym profesjonalnie i której bardzo dziękuje za wszystkie wskazówki i cierpliwość. :) Mój samodzielny pierwszy raz był w ostatnią niedzielę, zrobiłam żele na moich paznokciach, dzisiaj był pierwszy samodzielny raz na paznokciach mojej kolezanki. Uuuuu no to sie rozpisalam. :):) załączam 2 pliczki mam nadzieję, że będzie coś widać - pierwszy to moje pazurki, drugi - pazurki koleżanki.

Emilia B.
02-12-2010, 08:57
Blonda chciałabym żeby moje pierwsze tak wyglądały :D

nanami7
02-12-2010, 10:25
Blonda gratuluję :) nie powiedziałabym, że to pierwszy raz :)

Blonda1984
02-12-2010, 21:46
Jeszcze sporo przed emna ale dziekuje za mile slowa. Chciałam powiedzieć, że dużo mi dalo to że pierwsze samodzielne paznokcie żelowe zrobiłam sobie samej. Trwało to pare godzin ale poobserwowałam sobie jak sie zachowuje żel. Nakładalam go sobie powoli żeby nie było zapowietrzeń i byłam bardzo zdumiona a zarazem szczęśliwa jak zobaczyłam efekt końcowy.:):):)

darma25
05-12-2010, 22:25
Witam serdecznie :) Co sądzicie o pazurkach na zdjęciu ??? Są to moje pierwsze pazurki z akrylu na tipsie. :/: więc nie jest to coś godne podziwu :placz: Mam nadzieję, że otrzymam jakieś rady, z których będę mogła skorzystać :) Bardzo proszę o szczerość ;)

przeniesione\\ tusia:)

joystynka
05-12-2010, 22:33
moim zdaniem łożysko jest za krótkie,przez co pazurki wyglądaja na kwadratowe.ale jak na pierwszy raz nie jest źle.:)

RedSunset
05-12-2010, 22:34
poczytaj w tych tematach

Paznokcie do oceny {budowa, technika, krzywe paznokcia} (http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/15-paznokcie-do-oceny-budowa-technika-krzywe-paznokcia.html)

Akryl - Jak zrobić Paznokcie Akrylowe? (http://forum.wzorki.info/metoda-akrylowa/43-akryl-jak-zrobic-paznokcie-akrylowe.html)

Video Instrukcje - Paznokcie akrylowe (http://forum.wzorki.info/metoda-akrylowa/187-video-instrukcje-paznokcie-akrylowe.html)

Patusiia
06-12-2010, 14:41
Witam! Dzisiaj wkońcu dostałam przesyłke od Mikołaja:skacze: odrazu musiałam sie sprawdzić i na próbnym pazurku miałam swój pierwszy raz:cwaniak2: z góry przepraszam za jakość ale mój telefon niestety nie chce robić ładnych zdjęć;( napiszcie co sądzicie nastepnym razem zdjęcia będą lepszej jakości :]

pozdrawiam:kooffa:

http://images41.fotosik.pl/438/db45c7dc99ea51d2m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/db45c7dc99ea51d2.html)

Emilia B.
06-12-2010, 15:49
niestety nie jestem w stanie nic napisać bo nic nie widać....

joystynka
06-12-2010, 21:36
ja tez ,choc się bardzo straram ...nic nie widzę..:(

Brilliant
07-12-2010, 14:33
patusia zrob jeszcze raz to zdjecie tylko moze bardziej z bliska i wtedy ocenimy i doradzimy:-)

gosia807
08-12-2010, 22:04
Witam
Ja robię pazurki od 3 miesięcy, głównie sobie

pierwsze sobie robiłam ok. 3,5 h
pozdrawiam

amorek
17-12-2010, 15:09
ja jak pierwszy raz robiłam sobie paznokcie to nie zmatowiłam nawet tipsa :leze: po prostu przykleiłam go i od razy jechałam z żelem, bez zniwelowania kieszonki. Możecie sobie wyobrazić jak to wyglądało :haha:

sztynka
18-12-2010, 13:55
A ja się wyłamię:skacze: Dawno dawno temu to zjadałam swoje paznokcie łącznie ze skórkami, do mięcha he he. Nie malowałam ich, bo byłam i jestem BEZTALENCIEM plastycznym. Tak właśnie jest. Nie umiem rysować nic , a nic :haha: Do szkoły prace robił mi ojciec, a matka usprawiedliwiała jak coś. Przyklejałam sztuczne paznokiety z drogerii, ale po nich moje pazury wyglądały jak teksańska masakra he he :o Rok temu na mój kościelny ślub robiła mi paznokcie kumpela po kursie. Przykleiła białego tipsa do połowy płytki i poleciała 3 warstwy przezroczystego żelu . Nawet się trzymało. Potem robiłam drugi raz i trafiłam niechcący na wizaż.pl . Tam poczytałam co nieco i postanowiłam zakupić zestaw za 199 zł he he allegro ofc. Były tam żele, które śmierdziały jak rozpuszczalnik i robiłam sobie na tipsie kilka paznokci. Spodobało mi się i kupiłam płytę CD na allegro żeby zobaczyć z czym to się je. W lubelskim ciężko było o kurs, ale kochana Bittunia na wizażu poleciła mi Arletkę i szkolenie Golden Nails. Pierwszy set był dopiero na szkoleniu. Minęło 9 miesięcy i śmigam dalej pazury. Baa robię śliczny manicure i pedicure lakierami :wow: I kto by pomyślał z zawodu jestem fryzjerką, a rysować nadal nie potrafię :D

Alexa
28-12-2010, 13:24
hmmm ja sama tyle się naoglądałam jak mi robią tipsy i tak się zbierałam żeby samej sobie robić jakieś pół roku prawie aż w końcu myślę sobie, że jestem po szkole krawieckiej mam zdolności manualne to czemu nie miałabym dać rady z tipsami no i poszło :) dostałam od męża pod choinkę zestaw allepaznokie po uprzednim zaakceptowaniu zawartości przez przyjaciółkę co robi już kilka lat tipsiory, przeszłam u niej kursik ktory trwał ....4,5h...masakra ;) no i jakoś poszło w sumie prosta sprawa teraz tylko trening trening i trening :) jak na pierwszy raz poszło nawet nieźle :D

Moje pierwsze w zyciu pazurki :) robota z wczoraj

http://images38.fotosik.pl/482/4e24220d6c674cc9med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4e24220d6c674cc9.html)

przeniesione z Nasze początki - Przed i PO/Emila :)

minimouse
28-12-2010, 14:09
zdobienie ładne nad budową troszeczkę trzeba popracować,

Emilia B.
28-12-2010, 14:14
jak na pierwsze to naprawdę super :ok:ale budowa do ćwiczenia i polecam formę zamiast tipsiaków ;)

natalia268
28-12-2010, 14:20
ja jak pierwszy raz robiłam sobie paznokcie to nie zmatowiłam nawet tipsa :leze: po prostu przykleiłam go i od razy jechałam z żelem, bez zniwelowania kieszonki. Możecie sobie wyobrazić jak to wyglądało :haha:

teraz mozemy sie z tego smiac.. ale słyszałam i wiem ze duzo osób tak robi.. zajmujac sie pazurkami juz długo.. ale nie mowie jak ich pazury wygladaja bo sama nie mam sie czym chwalic :D

Alexa zazdroszcze takich poczatków.. takich pierwszych pazurków.. widac ze masz do tego głowe :)

Alexa
28-12-2010, 14:48
dziękuje :) stram sie a praktyka czyni mistrza :)

madzia_buzka4
28-12-2010, 18:40
Patrze i patrze na te wasze pazurki i nadziwić się nie moge.....cuda!!! Też chcialabym takie robic....Planuję rozpocząć przygode z akrylem...tylko nie bardzo wiem jak się do tego zabrać, a kurs? No cóż...nie stać mnie póki co...;P Chętnie kupilabym jakis zestaw...moze z allegro? Co polecacie dla początkującej???

madziula90
02-01-2011, 23:49
cześc :) dostałam sprzęt do robienia pazurków i chce się pochwalić moim pierwszym dziełem. Odrazu się wzięłam za przedłużanie na formie żelem. Tipsy jakoś słabo mi się trzymają. Kokardki z akrylu. Jeszcze nie umiem sie nim dobrze posługiwać. Ale nie jest chyba tak źle, co? Co sądzicie?

katherinne
04-01-2011, 21:59
madziulka już w jednym wątku napisałam to samo co chcę napisać teraz- jak na pierwszy raz to fajnie. Musiałaś dużo się napatrzeć na zabiegi przedłużania. Poza tym jakbyś nie napisała to bym myślała, że to żel na płytce więc formą też się potrafisz posługiwać. Za rok będziesz trzaskać takie pazury jak nasze forumkowe mistrzynie:)

madziula90
04-01-2011, 22:22
Sporo tutaj wyczytałam i starałam się jak tylko mogłam :)

katherinne
04-01-2011, 22:26
ćwicz jak najwięcej, a na pewno przyniesie Ci to skutki jakich się nie spodziewasz:)

Cashmere
06-01-2011, 14:08
Witam wszystkich, przesyłam swoje pierwsze paznokcie akrylowe zrobione na szablonie. Esperymenty przeprowadzam na sobie i nie mam zamiaru robić tego zawodowo, a jedynie na własny użytek;) mimo to proszę o konstruktywną krytykę co robię źle i nad czym popracowć. Mam problem z akrylem dostającym się pod naturalny paznokieć, przez co ostateczny kształt jest moim zdaniem za gruby:/

przeniesione/ Emila

katherinne
06-01-2011, 19:59
mam wrażenie, że na skóry poleciało, musisz też wydłużać łoże a nie skracać go (bo właśnie to zrobiłaś). Szkoda, że nie ma też fotki z boku to by było więcej na temat budowy powiedzieć. Ja bym je jeszcze zwęziła no i nie robiła po bokach tak szeroko uśmiechu- głęboko ale wąsko, bo wygląda nienaturalnie.
Akryl Ci się pod naturalny dostaje? A dobrze formę zakładasz?

Emilia B.
06-01-2011, 20:21
jak na pierwszy raz źle nie jest ale na pewno za dużo towaru przy skórkach :)
a masz frezarkę? możesz nią wypiłować spód pazurka. albo kładziesz za rzadki akryl i ci sie wlewa...

xsunnyolciax
06-01-2011, 20:41
faktycznie jakby skórki trochę zalane, więc mogą Ci się szybko zapowietrzyć. Ale jak na pierwszy raz to wcale nie są złe- tak myślę ;)

Sroka
25-01-2011, 19:06
Hej dziewczyny. Jak żyję już 29 (łeeee) lat na tym świecie tak na palcach jednej ręki można by policzyć ile razy miałam pomalowane paznokcie. Jestem strasznym leniem, także malowanie paznokci co dwa dni odpada. Nie malowałam, bo nienawidziłam jak lakier najpierw długo schnął, a potem szybko odpryskiwał. Jeśli chodzi o manicure w salonie to uważałam to za marnowanie czasu i pieniędzy. Do momentu kiedy moja kochana szwagierka poprosiła mnie abym służyła jej swoimi dłońmi do nauki przedłużania pazurków żelem. Doznałam wtedy olśnienia :leze: Paznokcie były piękne i trzymały sie w niezmienionym stanie pół!!! wakacji! Wiedziałam już, że to jest coś dla mnie - bałam się tylko bo plastycznie jestem kompletnym beztalenciem. No ale przyszedł zestaw startowy z allegro (a te żele to nie żele tylko żenada była :() , no i ukrzywdziłam tą samą szwagierkę, a efekty wdać na zdjęciu poniżej. Nie pytajcie mnie ile czasu je robiłam.... ale trzymały się długo (o dziwo). Budowy nie miały żadnej ale wtedy nawet nie wiedziałam co to jest budowa hehe.:leze: Jak zrobię jakieś warte uwagi to wkleję do oceny, a mam już pomysł. Sorki za przynudzanie, ale fajnie się tym podzielić z wami :D

trendy77
26-01-2011, 11:39
ale pazurkaski :Ddobrze ze człowik sie rozwija:o

lusia_1991
26-01-2011, 12:55
Witam wszystkich :)
W poniedziałek przyszedł mi zamówiony zestaw do robienia paznokci akrylowych.
Od zawsze marzyłam żeby robić pazurki no i w końcu jestem bardzo blisko celu ale....
No właśnie jest ale:/:
Od razu wzięłam sie za robienie:cwaniak2: i tu zaczęły sie schody.:/:
Na początku spiłowałam pazurki, odtłuściłam i wszystko było dobrze do puki nie zaczęłam nakładać akrylu.
Dodam że nakładałam na naturalnego paznokcia gdyż takie było życzenie mojego "manekina" no i nie ukrywam, bałam sie trochę, że na pierwszy raz to różnie wyjdzie. Nakładałam akryl małymi porcjami i pierwsza warstwa była przezroczysta a następne juz robiły sie różowe(akryl którego używałam podobno jest przezroczysty). Skąd ten różowy kolor??
No więc postanowiłam poczytać co robie źle i tak trafiłam tu. Liczę na to, że dzięki waszej pomocy bede robic pazurki poprawnie i ładnie chociaż najbliższym. Jeśli ktoś ma jakieś dobre rady to bardzo proszę. Najlepiej na gadu-gadu(nr podany na profilu).
Pozdrawiam
lusia:papa:

Sroka
26-01-2011, 19:57
Ha ha ha trendy77 nie bój się, ja ciągle czytam forum, walczę z żelem, obiecuję poprawę... :haha:

Emilia B.
26-01-2011, 20:45
lusia na forum znajdziesz wszystko co jest ci potrzebne, wiele porad i wskazówek :) wystarczy poczytać - a jest co ;)

Laleczkam2
26-01-2011, 21:34
Pewnego dnia koleżanka oznajmiła mnie że właśnie zamówiła sobie zestaw startowy do robienia tipsów żelowych i poprosiła mnie żebym wpadła do niej a ona popróbuje co i jak. Gdy pojechałam do niej to bardzo mi się podobało te nakładanie żelów, wymyślanie wzorków itp. ale przyznam że nigdy nie byłam przekonana do tipsów. Na drugi dzień jak pokazałam mamie śliczne paznokcie od razu zamówiłyśmy ten sam zestaw :) i teraz ja się bawię robieniem paznokci ;)) A to właściwie zasługa Grażynki :) ;P

Luthvian
28-01-2011, 17:48
U mnie to było tak...
Zawsze lubiłam mieć pomalowane paznokcie i sama sobie tam jakieś kreseczki i kropeczki robiłam. Podobało się to rodzinie znajomym to czasem im coś nabazgrałam parę prostych kresek oni zachwycenia a mi się w sumie nie podobał zawsze coś.
Później po szkole średniej tak się potoczył mój los że trafiłam do Medycznej Szkoły Policealnej na profilu Technik Usług Kosmetycznych.
W szkole zrobiłam kurs na przedłużanie paznokci. I tak się to zaczęło.
Teraz w wolnych chwilach ćwiczę zdobienia, ręce poprzez rysowanie i dokształcam się przy różnych okazjach.
I w sumie ja bardzo lubię robić i bawić się przy paznokciach ale nienawidzę jak ktoś mi coś przy nich robi bo muszę sama :D wtedy jest ok
I jestem strasznie wybredna jeśli chodzi o zdobnictwo i wzorki i rzadko się zdarza że coś mi się spodoba.
Przeważnie podoba się znajomym a mnie niekoniecznie ;)

tunia22555
29-01-2011, 22:50
Hej wszystkim :)
U mnie było podobnie jak u Luthvian. Malowanie paznokci zaczęło się w liceum,razem z koleżanką wymyślałyśmy różne wzorki i malowałyśmy sobie na wzajem pazurki.Po szkole średniej zdecydowałam się pójść do studium kosmetycznego na profil Technik usług kosmetycznych.Zrobiłam kurs stylizacji paznokci.Moje pierwsze podrygi trwały jakieś 5 godzin :/: ale wyszło całkiem całkiem.Teraz robię pazurki koleżankom,mamie,i wszystkim którzy się do mnie zgłoszą ^_^
To mój zawód i hobby i cieszę się że robię w życiu to,co lubię :D

tanulka
30-01-2011, 18:38
Kiedy mieszkałam w Polsce miałam swoją stylistkę paznokci... Przyjaciółkę mojej mamy, która miała anielską cierpliwość i świetnie się czuła w tym co robiła... aż miło było tam pójść. Wtedy nawet przez myśl mi nie przeszło żeby robić coś takiego... Choć bardzo mi się to podobało.
Wyjechałam z Polski... pierwsze paznokcie zrobiłam w dość ładnie wyglądającym salonie. Chciałam zwykły french, bo pracowałam wtedy w sklepie z ubraniami jako kasjerka. "Stylistka" na przeźroczystym tipsie pomalowała mi białym lakierem do paznokci końcówkę french:blink::blink:, pokryła żelem clear... i skasowała 75 euro:zly::zly::sciana:!!Paznokcie zżółkły po dwóch dniach.
Potem dłuuugo nie mogłam się przemóc żeby pójść do hiszpańskich "stylistek paznokci"... i miałam rację ;( Nie powinnam tego robić! Po sezonie spędzonym w pracy moje dłonie i paznokcie domagały się wręcz żeby poświęcić im chwilę uwagi. Do tego doszła jeszcze kolacja z całym szefostwem hotelu dlatego postanowiłam zaryzykować. Poszłam do miejscowego salonu kosmetycznego tydzień wcześniej żeby uprzedzić panią,że chciałabym żelowy french na tipsie i na kciuku i palcu serdecznym jakiś delikatny wzorek, lub na wszystkich palcach srebrną linią zaznaczyć linię uśmiechu... Nie muszę mówić, ze nie zrobiła ani jednego ani drugiego twierdząc, że po prostu nie ma czasu :szczena: !! Cała się trzęsłam z nerwów! Zapłaciłam 60 euro... a w domu, w normalnym świetle zauważyłam bąbelki i... włoski z pędzla wtopione w paznokcie. Zagotowało się we mnie i postanowiłam, że następne paznokcie wykonam sobie sama. I tak też jest. Od jakichś 3..może 4 tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką lampy UV, żeli, pędzelków i innych dupereli. Jak na razie nie są to idealne i wymarzone paznokcie bo dopiero się uczę i stawiam pierwsze kroczki w świecie stylizacji paznokci. Ale wzór zawsze taki jak sobie wymyślę, mam jakieś zajęcie... coś co pozwala zapomnieć o reszcie świata i wszystkich problemach... Jednym słowem mam nowe hobby:love: :)

asantir
31-01-2011, 13:27
mój pierwszy raz samodzielnego robienia paznokci to było przyklejanie gotowych tipsów z zestawów. koleżanki zawsze się zachwycały jak to ja pięknie je przyklejam, ale to przecież żadna filozofia.

z kolei pierwszy raz samodzielnych zeli miał być dziś, ale kurier się nie spieszy, ja specjalnie rano wracałam do domu, żeby go zastać a jego nie ma a na infolinii mówią, że nie mają z nimi kontaktu i do 21 powinien przyjechać. 21?! przecież ja chciałam się już dziś chwalić moimi nowymi pazurkami :(

Strawberry4792
19-03-2011, 10:23
W 2008 roku szłam z moim byłym chłopakiem na 100dniówkę, a jak każda dziewczyna chciałam ładnie wyglądać. Moja sąsiadka jest kosmetyczką, więc zapisałam się do niej by zrobiła mi manicure. W noc 100dniówkową wszystko mi pasowało, tylko na drugi dzień zaczął mi już lakier odpryskiwać, a wydałam za tę wizytę 25zł. :( Zdenerwowałam się troszkę i postanowiłam, że zacznę sama malować i tak właśnie zaczęła się moja przygoda z malowaniem paznokci. :)

migotta
25-03-2011, 14:24
Ja zanim zaczęłam robić paznokcie namiętnie przeglądałam internet i różne fora. Trwalo to prawie dwa miesiące zanim się zdecydowałam kupić zestaw startowy. Kwiatki akrylowe tak mi się podobały że musiałam je oczywiście też mieć na paznokciach. Kupiłam żele, akryl itp. i do dzieła! Najpierw ćwiczyłam kwiatki, wykończyłam kilka pędzelków, na szczęscie takich tanich od makijażu. Paznokcie robiłam cały dzień, upociłam się tak że masakrrrra, ale jak na pierwszy raz to doslownie kipiałam z dumy. Oto efekt
38892
I nawet dlugo trzymały:)

kasiaandrzejczak87
05-04-2011, 22:37
oj w koncu udalo sie . to moje pierwsze 4 prace wiec jestem przygotowana na krytyke;-)

kkosiek
07-04-2011, 23:04
hej.:skacze:
moja praca zaczęła się w 2000 roku. najpierw liczyła się kosmetyka a później wdarły się w moje życie pazury.
opornie, bez szału i z ogromnym dystansem. robiłam bo robiłam, aż do dnia wybuchu absolutnej miłości.
Robię tylko żelowe, nie lubię esów floresów ani 3d. kocham te naturalne, stonowane, klasyczne, chociaż kiedy nadchodzi sylwester to nadrabiam gotowymi ozdobami.
obecnie, po 5 latach przerwy wracam do pełnych obrotów...
Pozdrawiam:macham:
p.s. i jak nigdy w życiu chcę więcej!!!!

ewuniaa.92
04-05-2011, 13:45
Witajcie! Również jestem samoukiem i... testuję wszystko na sobie.
Myślałam o zrobieniu kursu, ale najpierw potrzeba sporo pieniążków :)
Póki co, "posługuję się" metodą żelową, ale mam ochotę rozpocząć przygodę z akrylem :)

Powoli dochodzę do wprawy - każdy się uczy na błędach, nieprawdaż? :)
Pozdrawiam wszystkie forumowiczki :P

stefcia92
05-05-2011, 07:19
Moj pierwszy raz :D hehe dobre dobre.

ja to w sumie zawsze lubilam "grzebac" przy pazurkach. zawsze mialam pełno lakierow ozdobnych i roznych pierdołek.( kiedys :( mialam dlugie naturalne paznokcie ;) a pazurki żelowe zaczęłam robić w 2009r.

to moje pierwsze żele:

http://republika.pl/blog_at_4521823/6730879/tr/p1170040.jpg

AgnesBeauty
05-05-2011, 09:16
ja natomiast miałam ogromnego farta. Od kiedy pamiętam to zawsze lubiłam majstrować coś przy pazurkach lakierami. A kiedy moja mama znalazła w gazecie ogłoszenie o bezpłatnym szkoleniu z UE to od razu wysłałam swoje zgłoszenie. Potem była rozmowa rekrutacyjna a po 3 tygodniach telefon, że zostałam przyjęta. Myślałam, że ze szczęścia to się opiórkuję :skacze: Potem już było tylko 9 tygodniowe jeżdżenie do miasta obok (ja jestem ze Stargardu, a szkolenie było w Szczecinie). Szkolenie było z pielęgnacji dłoni, stylizacji paznokci i makijażu. :D Teraz robię pazurki oficjalnie, tzn podnajmuję miejsce w salonie fryzjerskim i powolutku się rozkręcam :)

malinnka2
05-05-2011, 10:10
czesc jestem Magda rok temu ukonczyłam szkołe kosmetyczną teraz konczę szkołę wizazu i stylizacji paznokci, w 2009 roku ukonczyłam kurs stylizacji paznokci ,pocztki były trudne i dluugie:) Lecz moja przygoda z pazurkami rozpoczęła sie troszke szybciej ,razem z kolezanką pozstanowiłysmy nie chodzic wiecej do kosmetyczki i same nauczyc sie robic pazurki ,zamowiłam caly zestaw i tak zaczeła sie moja przygoda,sama z kolezanka powoli do wszystkiego dochodziłyśmy co i jak po kolei trzeba robic ,jakie czynnosci po sobie wykonywać,bylo cięzko :)moje pierwsze tipsy robiłam 5 godzin. tak mnie to wszytsko wciągnęło ,ze postanowiłam pojsc do szkoly kosmetycznej,po jej ukonczeniu do rocznej szkoly wizazu i styl.paznokci ktorą własnie kończę ,od pazdziernika mam zamiar pojsc do szkoly stylizacji ubiorumam nadzieje ,ze wszystko wypali:)Uwielbiam paznokcie ,kazdą wolną chwile poświecam wlasnie im:) niestety nie mam zbut wiele czasu na moja pasje ,mam 2,5 telniego synka ,ktoremu poswiecam caly moj czas ,ale wieczorami mam czas dla siebie i paznokci mam nadzieję ze naucze sie od was tego czego jeszce nie wiem ,pozdrawiam wszytskich :*

omecik
09-05-2011, 14:00
Witam nazywam się Ania i jestem tutaj nowa.
Paznokciami zajmuje się amatorsko od kilku lat. Zaczynałam od akryli później żele a teraz myślę o fiberglassie

MagdalenaJasionowska
18-05-2011, 16:50
Mój pierwszy raz:haha:

szkoda że nie mam zdjęcia, ale były przyjemne:) bardzo króciutkie, z białymi tipsami i czarnym kwiatuszkiem naklejką, i ;( zdjęłam je w identyczny sposób jak przewraca się kartki w książce po 2óch godzinach!!! ;( Wyłam ja bóbr:D

katarynka89
18-05-2011, 20:06
ehhh....
a ja się "wychowywałam" przy akrylu :D
Moja mama jakieś 13 lat temu robiła kurs (nie jestem pewna czy to akurat 13, może 12 a może 14), zawsze sterczałam nad nią jak miała klientki :D brokaty, lakiery itd. więc zaczełam robić jak miałam gdzieś 16 lat tak dla zabawy, potem poszłam na kurs bo planowałam w salonie robić, ale moje plany szlak trafił :D

dadaq
24-05-2011, 15:48
Witam mam na imię Renata. Swoją przygodę z kosmetyką i pazurkami zaczęłam dość późno, bo w wieku 36 lat...ale zawsze mnie to "kręciło". Pracowałam jako nauczycielka, ale zdycydowałam sie wtedy na studium kosmetyczne, jest akurat w moim miasteczku. Wtedy też dosłownie zaczął się istny szał na pazurki :D. Gdy zrobiłam po raz pierwszy mojej kolezance, chociaż nie były doskonałe ani w formie, ani w zdobnictwie (cóż zwykły krótki frenczyk z czarnymi paseczkami na linii uśmiechu. Nie mogłam już opędzic sie od innych "chętnych". No i tak się zaczęło, ale potem wyjechałam za granicę, no i...jak to bywa w takich sytuacjach, nie miałam już kontaktu , przestałam robić.Teraz wróciłam i znów chcę zacząć się rozwijać w tym kierunku. Maluję obrazy akrylowe, robię koronki i frywolitki, wyszywam...takie drobne małe zdobienie, to całe moje życie. Mam nadzieję, że tutaj odkryję na nowo wiele tajników i będę mogła znów nazywać siebie "Stylistką Paznokci" Pozdrawiam serdecznie

katarynka89
24-05-2011, 15:51
dadaq jestem pewna że zakochasz się w tym miejscu jam My wszystkie :)

dadaq
30-05-2011, 07:28
dadaq jestem pewna że zakochasz się w tym miejscu jam My wszystkie :)
Dziekuję :* Mam taką nadzieję :) Nie mówiąc o tym, ze juz znalazła tu parę bardzo cennych dla mnei uwag i juz powoli pochłania mnie na nowo PASJA :love: Nie wszyscy w mojej rodzince są tak samo tym zachwyceni, ale już "odkurzyłam" dawny sprzęt, wymieniła żarówki w lampie ( na szczęście lampa i frezy ciągle na topie :tuptup: ) No i już odwiedziłam nasza pobliską hurtownię, aby sprawdzić co tam sie pojawiło..hmm ale wybór, aż w głowie się kręci. Gdy ja zaczynałam to było zawsze po parę słoiczków ECN , Ez Flower i IBD. Pamietam też wybór w ok 10 kolorkach żeli. Gdy chciałam coś ciekawego musiałam czekać na przesyłki z Krakowa...nie ten świat. Ja w szkole zaczynałam od fiberglass'u. Od akrylu bolała mnie głowa, a lampy wtedy kosztowały majatek...Gdy tylko się trochę wkręcę, to napewno zmienię swoją ( chociaż widzę, ze ten typ który ja mam nadal jest w sprzedaży) Ale najpierw własnie pogmyram sobie tutaj i poczytam Waszych opinii. Potem może jakiś mały kursik, doszkolenie, bo jednak zawrót głowy...farbki, nowe akrylki - jak patrzę na fotki Cud- Miód. Wiecie jednak Polska to raj dla kobiet.

katarynka89
01-06-2011, 11:34
co prawda to prawda u mnie też nie każdemu podoba się powrót miłości do paznokci :)