Zobacz pełną wersję : odchudzanie
DiamondShine
22-01-2012, 11:40
Gadałam dziś z ciotką, która po latach przyznała się nam, że miała anemię.... i radziła mi abym poszła do dietetyka, żebym sobie krzywdy nie zrobiła. Ona też myślała, że odżywia się zdrowo, i że jej dieta jest zdrowa. A wyszło jak wyszło. Że schudnąć 2-5kg to spoko ale ja chce schudnąć ok 10kg. A wy co myślicie o dietetyku??
RedSunset
22-01-2012, 12:07
moim zdaniem to jest dobry pomysł...Dietetyczka doradzi Ci co i jak, powie jakie błędy robisz i poprowadzi Twoją dietę odpowiednio... także możesz się wybrać. To nie zaszkodzi a jedynie może pomóc :)
kochanaa
27-01-2012, 23:49
Znowu się wzięłam za siebie :D Dziś kupiłam skakankę i już wypróbowałam :D Nie wiem dokładnie ile ćwiczyłam, ale czuję, że skakanka to jest to ! Czułam się jak po 1,5 godzinnym treningu siatkówki :D A i jest przyjemniejsza od tych treningów :D Chociaż szkoda, że klub się rozpadł, bo to zawsze 3 treningi w tygodniu po 1,5 h coś dawało :) A jeździłam też ostatnio na tym rowerku stacjonarnym, ale zauważyłam, że on nie daje żadnych rezultatów. Zobaczymy za tydzień jakie będą efekty :D
Pamiętajcie tylko o tym, że jak zrobicie sobie ćwiczenia na mięśnie, to zejdzie Wam tłuszcz, ale ważyć mniej nie będziecie, zwłaszcza, jeśli to będzie intensywne. ;) Nie sugeruję oczywiście, że tego nie wiecie, tylko przypominam. :)
DiamondShine
30-01-2012, 19:32
no wlasnie ja od dzis robie 6 weidera na brzuch nie wiem czy dotrwam... i na stepperze cwicze... ograniczam jedzenie pije czerwona herbate. boje sie cwiczyc wlasnie ze wzgledu na miesnie :( bardzo chce stracic duzo tluszczu nie wiem jak sie za to zabrac. jutro jade nawet na saune wieczór
kochanaa
30-01-2012, 20:19
Ja wiem, o tym doskonale :] Na skakance ćwicze codziennie, ale nie po 3h tylko ok 20-25 minut, a skakanka bardzo wyczerpuje i straszne zakwasy miałam na początku w łydkach, a teraz jest ok. No i oczywiście do tego mniej jem. Nie stosuje żadnych diet, bo zauważyłam, na mnie że jak wracam do posiłków normalnych ( oczywiście mniej i rozsądnie) to i tak wracają mi kg, a czasem kilka dochodzi, dlatego teraz jem to co normalnie, ale tylko na obiad. Na śniadanie jem małą miseczkę płatków, a jak na obiad zupa, to też jakąś mniejszą miseczkę biorę no i potem jakiś owoc lub jogurt i tyle i najlepsze jest to, że nie czuje głodu :D Bo jakbym była głodna to coś bym zjadła, ale to mi w pełni wystarcza :skacze:
No i 4 dni odchudzania i 1,3 mniej :skacze:
rudzielec
01-02-2012, 11:24
kochana tylko skacząc na skakance pamiętaj żeby zawsze po skakaniu stanąć na jakimś schodku lub no nie wiem krawężniku ale samymymi palcami, a pięty ciągnąć w dół, tak zeby poczuć ze je rozciagasz, chyba wiesz o co mi chodzi, dzieki temu unikniesz łydek pudziana:D gdzies to wyczytałam . co do skakanki kupiłam sobie kiedys taka specjalną z chyba everlasta, miała nawet obciążniki po pół kg w jednej rączce, ale zapał miałam chwilowy:D kondycja słaba nawet 3 min nie mogłam poskakać, bo zadycha mnie łapała, ale chyba dzis wyjde przed dom i poskacze, a co mi tam:D
kochanaa
01-02-2012, 16:51
Wiem o rozciąganiu :) Niczym kupiłam to naczytałam się dużo o skakance. Ja jak skacze to szybko kusze, ale próbuję tak ok 20 minut dziennie ćwiczyć bo już zauważyłam lekkie zmiany a najbardziej w tym, że talia mi się ładnie wyrzeźbia :) Także jak masz skakanke to bierz i skaczesz :D Tylko ja w domu skacze bo na dworze zimno :D
Chyba każda ćwiczaca,która chce schudnąć ćwicząc,wie,ża się nie ważymy tylko mierzymy? Bie bójmy się mięśni od ćwiczeń,bo ich nie dostaniemy.Jako kobiety nie mamy takich predyspozycji.Faceci co innego.Chodziłam 4 lata na siłownię3 razy w tyg.Ciało było wyrzeżbione bardzo ładnie. I właściwie to trochę zależy od naszej figury.I dobrego trenera.U nas jest taka jedna siłownia z trenerem samozwańcem,który każdej kobiecie dawał ten sam zestaw ćwiczeń,a tak nie można.Teraz nie chodzę ,ale ciągle chcę.
marshall
02-02-2012, 13:34
nie che mi sie na silownie chodzic :) wole na rowerku posmigac po lesie ze 2 godzinki i mam taka siłwnie ze szok ,u mnie tu takie gorki ze starczy mi rower, tak z miesiac poczekam izaczne jexdzic bo narazie za zimno, mam diete 1000 kl dziennie i jak narazie od miesiaca stosowania 4 kilo mniej ,jest dobrze , troche deptak w domu wieczorami i starczy wieczorami nie podjadac jak to robilem wczesniej :D
kochanaa
02-02-2012, 15:52
Za mną już 3,40 kg :D
DiamondShine
03-02-2012, 13:45
kochane, zaczelam robic 6 weidera ale moja znajoma mi odradzila bo mam troszke tluszczyku na brzuchu i skory i ze tylko miesnie po tym mi sie zrobia pod tkanka tluszczową. robie ok 100 brzuszkow dziennie... jej nie wiem jak sie tego tluszczu pozbyc z brzucha noi z ud... a tez na stepperze cwicze.
Diamenciku-myślę ,że ćwiczenia połączone z dietą jednak.
DiamondShine
08-02-2012, 20:41
mam diete i cwicze ostro na wadze 64 takze jest okej ide w doł.. jednak teraz moj problem brzuch... i co najgorsze skora na niej nie wiem gadalam z komsetyczka poleca mi fale radiowe i mezoterapie bezigl. noi nie wiem czy jej wierzyc ze to pomoze i ujedrni moj brzych..jest w tragicznym stanie... a za niedlugo wiosna i lato ;(
Diamond ja też robiłam a6w i też miałam tłuszczyk i byłam zadowolona z efektów...
nie słuchaj koleżanki, na każdego coś innego działa.
DiamondShine
09-02-2012, 14:20
nanami tluszczyk jak tluszczyk ale skora :O przeraża mnie :(
Diamond ja tez mam brzuch po ciazy :( i zupelnie nie wiem co z nim zrobic :( a wage mam 62kg a wzrost 162... chcialabym jeszcze 5kg zrzucic :( ale boje sie ze mi sie wroci ehh ;/ jaka polecacie diete ;(
DiamondShine
14-02-2012, 14:44
ja od dzis zaczynam silownie 2 razy w tygodniu ;) ja chce 10kg schudnac waze 65... moj cel 55... ograniczam duzo jedzenia i czuje ze lece w dol. w domu nie chcemi sie tak cwiczyc takze bede jezdzic na silke mam nadzieje ze mi to pomoze. zdalam sobie sprawe co do brzucha szkoda kasy na masaze. mama moja mowila, ze miala taki sam jak ja brzuch i to dosc dlugo po porodzie a potem jakos sam sie jej zmiejszyla skora ;) a tak brzuch zawsze koszulke ubiore obcisłą ... najgorsze nogi i biodra.
rudzielec
14-02-2012, 15:49
oj chciałabym mieć takie problemy jak wy, 62kg, nawet mi sie nie marzy, bo musialabym ladne pare kilo zjechać. jesli chodzi o skore na brzuchu, dozywotnio nie założe kostiumu dwuczęsciowego. mam takie rozstępy jakby to były blizny po samookaleczaniu, na piersiach to samo, na plecach też tylko że poziome, na udach od zewnetrznej strony to juz nie wspomne:D mogłabym jeszcze tak dłuugo:D ale taka juz kolej rzeczy, nie załamuje sie tym i lubie siebie mimo wszystko:)
DiamondShine
14-02-2012, 20:44
rudzielec tez mam mega rozstepy i to w tych samych miejscach co ty + pod kolanami styłu:( no ale trudno. mam wrazenie, ze jak odwiedze solarium to to tak zanika mi troche . dzis jestem po siłowni super sie czuje ;) lało sie ze mnie jak z dzikiej świni ze tak powiem a na wadze juz 63,2 :skacze:
marshall
17-02-2012, 13:41
no wresczie pogoda dopisuje i jezdzimy na squasha i badnintona ,codzienie wieczorem i waga idzie w dół, juz 86 :D
katarynka89
17-02-2012, 21:45
ja już nie mam siły :/ troche schudłam na aerobiku a teraz nie mam z kim smyka zostawiac i lipa :/ a w domu jak to w domu nie ma czasu siły i motywacji :/
planuję wybrać się na bieżnię w podciśnieniu i na taką platfornę na której się ćwiczy a ona wibruję ale nie wiem czy to faktycznie działa czy może pic na wodę :/ była któraś na czymś takim ??
DiamondShine
17-02-2012, 21:55
katarynka ja cos slyszalam , ale nie znam opini na ten temat
a ja sie wlasnie dowiedzialam dlaczego moja znajoma schudla i wyglada teraz jak laska.... miala diete przez ok 5 miesiecy u dietetyka zostawila 700 zl i schudla 14kg.
katarynka89
17-02-2012, 21:57
ehhh ładnie :? ja mam przynajmniej 20 do schudnięcia to tysiaka bym musiała naszykować :D a dietetyk wogóle przyjmuje na kase chorych ?? ze skierowaniem czy bez to mało istotne myślę że moja nadwaga czy już otyłość kwalifikuję się na leczenie na NFZ:/
dzidzia1987
17-02-2012, 22:23
A mi motywacji brak:/: Zmienilam tryb zycia, wczesniej uprawialam duzo sportu, gralam w pilke nozna, mialam treningi 4 razy w tygodniu,w weekendy mecze ligowe i do tego chodzilam do szkoly sportowej.Moim calym zyciem byl sport. Po tym jak przestalam grac w pilke, uprawialam coraz mniej sportu i to byl blad, mialam ochote isc pobiegac ale za leniwa bylam. Jak juz poszlam i troche pobiegalam od razu lepiej sie czulam, i samopoczucie lepsze i wogole. Teraz nie robie nic:( W przeciagu 1,5 roku przytylam ok.10 kg:placz: Po miesniach nie zostalo juz duzo, zauwazylam ze mam tez mniej sily, np.jak chce cos podniesc i przeniesc:o, no i dostalo mi sie duzo tkanki tluszczowej.Czakam jak sie troszke cieplej zrobi to pojde pobiegac, juz mnie kolezanki namawiaja, a oprocz tego zaczne cwiczyc, udalo mi zdobyc 2 urzadzonka do cwiczen. Pierwszy to steper skosny a drugi to masazer ze zmiennymi pasami,ponoc dobry na cellulit. No i nie jem juz tak pozno jak to kiedys robilam...Pocwiczymy zobaczymy:/:
DiamondShine
18-02-2012, 06:52
katarynka nie jestem pewna ale chyba nie mozna na nfz?? bo inaczej juz bym byla hihi
ilonkjapazurek
14-03-2012, 16:20
ta 13 dniowa dieta to koszmar... ciagle jest sie glodnym trzeba ze soba walczyc... jest slabo i niedobrze, kiedys jeszcze w liceum ja stosowalam schudlam 4 kilo ALE jak mnie rozlozylo to kazdy wirus mnie lapal... czasami mam ochote ja zaczac ale nie wiem czy warto, przez to co przeszlam jeszcze wiosna jak mozna po zimie zlapac kazda infekcje... Natomiast dziewczynki, mam problem po ciazy przytylam ok.18 kg i ciagle to "nosze" juz wszystkich drastycznych metod i nic. myslicie ze wizyta u dietetyka dobry pomysl, macie jakies doswiadczenia?? Moich znajomych znajomi chwala...
katarynka89
14-03-2012, 21:26
ja się zapisałam już do dietetyka na koniec marca , ale niestety nie pojade bo dentysta mi wypadł i okrada mnie mocno :/ więc kasy braknie :/ musze przełożyć wizytę :/
Moja koleżanka sie odchudza z dietetykiem i mega schudla takze chwali sobie, glodna nie chodzi ;)
poziomka101
14-03-2012, 21:46
Katarynka nic się nie martw ja miałam 26 do stracenia teraz mam 19 , po miesiącu, dieta 1000 kalorii ( znajdziesz w necie rozpiskę potraw na 13 dni) 3 razy w tygodniu ćwiczenia, ja mam basen ale jeszcze nie dotarłam a i tak 7 kg mniej i nie chodzę głodna , tylko trzeba jeść o określonych godzinach i zero napojów słodzonych woda i sok pomidorowy
ewelinka:*
15-03-2012, 12:21
:o a ja się dowiedziałam od mojej znajomej o diecie urynowej!!
przez tydzień odstawia się słodycze, mięso, alkohol... żeby polepszyć smak moczu... a potem wypija się ten własny mocz!! :/: hmmm.... może i skuteczne, bo stosowała ją siostra tej pani i schudła 15 kg. podobno ona bardzo dobrze oczyszcza organizm z toksyn i w przypadku siostry tej pani to jakiś fenomen, bo miała torbiele w żuchwie, piersi i tarczycy... w tarczycy zmniejszył się guzek, a pozostałe znikły!!:wow:
na razie moja Ela czuje się dobrze, teraz już chyba 10 dni stosuje, głodu nie czuje... mówi, że picie moczu do przyjemnych nie należy, ale pije... nic nie je! dodatkowo tylko woda!
ale dla mnie to obrzydliwe! chyba, że musiałabym ze względu na zdrowie...
a któraś z Was stosowała? słyszała?
DiamondShine
15-03-2012, 17:36
ewelinka ja pierwsze slysze...
a ja wczesniej pisalam , ze dietetyk dobry ;) pisalam wczesniej moja nauczycielka schudla w 5 mc 15kg ale zostawila u dietetyka przez te miesiace 700zł + kasa na potrawy.
ja sie zawzielam ostro, mam swoja diete ograniczam wszystko. cwiczenia codzinne , brzuszki itd. czuje o wiele ze mi brzuch spadł i 2 kg w ciagu 10dni spadło.
ilonkjapazurek
15-03-2012, 17:44
ewelinka ja pierwsze slysze...
a ja wczesniej pisalam , ze dietetyk dobry ;) pisalam wczesniej moja nauczycielka schudla w 5 mc 15kg ale zostawila u dietetyka przez te miesiace 700zł + kasa na potrawy.
ja sie zawzielam ostro, mam swoja diete ograniczam wszystko. cwiczenia codzinne , brzuszki itd. czuje o wiele ze mi brzuch spadł i 2 kg w ciagu 10dni spadło.
Jestes pod kontrola dietetyka ? czy sama na wlasna reke >:)?
15-03-2012, 17:44
wow to już super efekt! oby tak dalej Diamond!! a ćwiczenia... moja koleżanka codziennie ćwiczy to:
BODYROCK.tv | Fitness Advice, Workout Videos, Health & Fitness | Bodyrock.tv (http://www.bodyrock.tv/2009/11/14/workout-550-killer-reps/)
to powinno zająć ok. 45min... wygląda rewelacyjnie, bo one są na te wszystkie babskie bolączki... ja nie mam jeszcze weny na ćwiczenia, ale już nie długo zacznę! wspieram Cię kochana! powodzenia!!
ilonkjapazurek
15-03-2012, 17:47
:o a ja się dowiedziałam od mojej klientki o diecie urynowej!!
przez tydzień odstawia się słodycze, mięso, alkohol... żeby polepszyć smak moczu... a potem wypija się ten własny mocz!! :/: hmmm.... może i skuteczne, bo stosowała ją siostra tej klientki i schudła 15 kg. podobno ona bardzo dobrze oczyszcza organizm z toksyn i w przypadku siostry tej klientki to jakiś fenomen, bo miała torbiele w żuchwie, piersi i tarczycy... w tarczycy zmniejszył się guzek, a pozostałe znikły!!:wow:
na razie moja Ela czuje się dobrze, teraz już chyba 10 dni stosuje, głodu nie czuje... mówi, że picie moczu do przyjemnych nie należy, ale pije... nic nie je! dodatkowo tylko woda!
ale dla mnie to obrzydliwe! chyba, że musiałabym ze względu na zdrowie...
a któraś z Was stosowała? słyszała?
hmm.. a nie szukalas w necie ?? Wydaje mi sie ze mimo wszystko moze to byc szkodliwe w koncu mocznik powstaje w reakcji dwutlenku wegla z amoniakiem a to raczej nie jest zdrowe. uhhh ja bym chyba po wypiciu tego nie mogla patrzec na jedzenie i zaraz bym zwrocila, jak sobie pomysle to juz w ogole ;c
15-03-2012, 18:04
nie nie nie!! ilonkja ja nie mam zamiaru tego stosować! absolutnie:P ale myślałam, że może któraś z Was o tym słyszała i podzieli sie jakimiś doświadczeniami;)
DiamondShine
24-03-2012, 09:04
a ja sie pochwale ;d jestem juz 3 tygodnie na diecie takiej swojej ;) cwicze codzinnie ;) i na wadze juz 60,5 :D 5 kg schudlam . jeszcze 5kg i osiagne swoj cel :skacze:
betisska
24-03-2012, 13:54
Diamond to moje gratulacje!
A ja dalej sie lenie....
rudzielec
24-03-2012, 15:13
no diamond idziesz jak burza, tak trzymac kochana, ja tez tylko zaprzestaje na planach:D a skakanka czeka:D
ana_zaba
26-03-2012, 12:05
ja tez mam w planie odchudzanie troche swoje, ale bardziej meza bo sie zbyt w zime rozpuszczal i sa tego efekty gdyzaczal wiosenne koszule mierzyc, tylko z facetem to ciezko bo on na basen nie pojdzie bo ma brzuch, na silownie to samo a w domu to ciezko sie zmotywowac, wiec nie wiem jak to bedzie.
jadamy dosc lekko, bez kolacji obiadek o 17 max, a do pracy 2 kanapki jablko i jogurt, wiec jedzenie w normie tylko ruchu brak
zobaczymy jak to bedzie
ja sobie skakanke zamowilam z licznikiem wiec bede cwiczyc:D
DiamondShine
26-03-2012, 12:23
ana ja tez mam diete swoja ;)
to moze bieganie we dwoje??:>
jonaska 13
03-04-2012, 21:23
ja dziewczyny w pierwszej ciąży przytyłam 45kg, już nawet nie marzę,że schudnę tak dużo...ale z 10kg chociaż powinnam...ech...tylko samozaparcia brak jak głodna się robię:(
murbania
03-04-2012, 21:41
heee ehe jonaska a ja mślałam że to ja jestem mistrznią, bo w ciązy przytyłam prawie 40 kg... :) ale pociesze cię że po pótora roku od porodu brakuje mi jeszcze z 6 kg do poprzedniej wagi
DiamondShine
04-04-2012, 09:39
ja tez myslalam, że nie dam rady... zawsze jak mówiłam mamie 'przechodze na diete' to ta w śmiech i odpowiadala 'ciekawe jak dlugo' ale teraz sie wzielam za siebie i to ostro... jeszcze 4 miesiace temu wazylam 70kg dzis waze 58,7 ;) mama mi mowi, ze juz wystarczy bo jak ja wygladac chudo bede. Ale jednak do tych 55 chce zejść i będzie gitarka. Jedynie to smutno mi, że piersi mi zmalały... ale niestety coś za coś :)
RedSunset
04-04-2012, 10:06
Diamond pięknie wyglądasz!! Ja schudłam dopiero 1,5 kg i jeszcze trochę przede mną...mój cel to tak samo jak u Ciebie 55 kg...Też jestem na "swojej" diecie. Jem praktycznie wszystko, tylko tak abym się zmieściła w 1200 kcal.
kasandra262
04-04-2012, 10:14
Kurde diamond jaka laska z ciebie teraz :) ja ważę 64 a chciałabym zejść poniżej 60 myślę żeby ważyć jakieś 58 na razie, ale brak mi samozaparcia ciężko mi zrezygnować z moich ukochanych fryteczek, nie długo będę się kulać zamiast chodzić :(
Gratuluję Kasiu zrzucenia zbędnych kilogramów i wiary w siebie:love:, ślicznie wyglądasz:).
serduszko
04-04-2012, 14:17
DiamondShine (http://forum.wzorki.info/members/13831-diamondshine.html) super efekty..Ja od tygodna jestem wegetarianka...;-) co najsmieszniejsze kocham miesko..;-) ale uznalam ze to n jest przyczyna mojej opnki...dodatkowo po swietach 5 razy w tygodniu bede pkonywala droge 4 kilometre.. corcia idze do przedszkla i nie przez przypadek wybralam to wlasnie przedszkle ale dlateg zeby miec wiecej ruchu.. ;-) mam nadzieje ze juz w czerwcu bede miala blizej niz dalej do mojjej wagi z przed ciazy 55..;-) Trzymam kciuki za wszystkie kobietki..
kochanaa
04-04-2012, 15:26
Diamond wyglądasz prześlicznie ! Twarz masz piękną ! :kwiatek: Gratuluję :kwiatek:
DiamondShine
04-04-2012, 16:32
dziekuje wam bardzo;* no wlasnie ja mam ze szkoly do domu ok 4km i jak tylko pogoda to poniedzielek, wtorek, sroda , czwartek na nuzkach sobie wracam do domu;) caaaała spocona
rudzia1985
04-04-2012, 17:33
Nooo...Kobitka teraz seksowna z Ciebie :) Brawo za motywacje...
Ja mam 60 kg i 175 cm wzrostu...Przez ostatnie lata wazylam caly czas 54-55 kg i tak nagle jakos te 4 kg przybralam. Moze byc taka waga, byle nie wiecej. A teraz przynajmniej nie mam wkleslych policzkow, no i cycki mi urosly z czego ja sie nie ciesze ale moj chlop owszem :D :P
DiamondShine
04-04-2012, 18:53
a ja wam powiem ze moja mamuska ma wzrost taki jak ja czyli 160 noi ja waze te no juz 59 jak sobie pojem .. a ona przez zime przytyla 5kg i wazy 57 kg;/ i wiecie co nie widac . ona chuda ... a ja grubsza o wiele odniej
Kasia ! I pokazałaś, że chcieć to móc :D :* pięknie wyglądasz.
natalia268
08-04-2012, 11:54
ale nie chudnij już ! tak jest dobrze !
Rany ale po buzi w szczególności widac zmiane, zupełnie inna osoba :wow:
DiamondShine
08-04-2012, 13:39
dziekuje nanami, Natalko ;*** no teraz ćwiczę, żeby jakoś to zbić... a zwłaszcza nogi od wewnętrznej strony.
Kaska ,normalnie w szoku jestem !super schudlas i widac ze chciec to moc . tez mi sie wydaje ze po buzi najbardziej jakos tak widac :) super!tak trzymaj !
murbania
11-04-2012, 23:02
kiedyś gdzieś wyczytałam że przy odchudzaniu zawsze w pierwszej kolejności buzia chudnie.
u dorosłych ludzi najpierw chudnie twarz potem brzuch ,biodra i nóżki
u dzieci jest odwrotnie nóżki chude jak patyczki a buzia nawet okrągła zostaje :)
rudzielec
14-04-2012, 18:17
dziewczyny kupiłam sobie stepper skrętny i naprawde mam zamiar wziąć sie za siebie:D mam nadzieje, ze wytrzymam chociaz 30 min za pierwszym podejsciem.:D
Dziewczyny przeczytałam te wasze posty i od pon wracam na siłownię...chyba z powrotem dostałam motywacji,ciągle się wykręcam,że nie mam czasu,ale teraz to jakoś "poustawiam" ;)
Diamond ja jestem w szoku, wyglądasz ślicznie. Widać,że porządnie się wzięłaś za siebie i ze skutkiem pozytywnym. Wiem co czujesz jeśli chodzi o wagę. Ja mam 164 cm wzrostu i ważę w tej chwili 53,4 kg i czuję się grubo. Nie jest tak, że mam jakąś anoreksję. Tylko w młodości ważyłam poniżej 50 kg i czułam się zdrowiej. Teraz tak jakby czuję się ociężała. Na pewno też tak masz, że dla własnego samopoczucia chcesz ważyć tyle, bo będzie Ci komfortowo. Ja nie mam potrzeby odchudzania, ale oczyszczenia. Znacie jakieś diety, czy ćwiczenia, ale takie bardziej na poprawę samopoczucia i sylwetki niż chudnięcie?
rudzia1985
23-04-2012, 21:44
Nooo...Ja sie moze nie odchudzam bo nie widze w tym sensu ale ostatnio sie mierzylam w talii i w biodrach...W talii mam ok 88 cm a w biodrach rowne 100 cm :o
Ostatnie moje mierzenie bylo jakies 2 latka w tyl i bylo 67/92 cm...
Powiem Wam, ze zle sie czuje z takimi cyckami jakie mam teraz bo mialam 75 B a teraz mam 85 C, nie wygode czuje jak leze albo chodze w ciasniejszych bluzkach, podobnie z brzuchem bo krotkiej juz nie ubiore, takie powyzej pepka...Zaginelo mi tez wciecie w talli...
Jestem inna bo moj chlop twierdzi, ze wygladam teraz kobieco a ja sie sama sobie nie podobam :P
DiamondShine
30-04-2012, 21:18
dziewczyny slyszalyscie cos o piciu soku z cytryny na czczo na odchudzanie?:D stosowala to ktoras z was?
murbania
30-04-2012, 21:57
o soku z cytryny nie słyszałam. O occie jabłkowym sporo, nawet schudłam 10 kg po piciu 3 razy razy dziennie takich drineczków, ale czy to tylko spowodowane tym piciem nie wiem bo wtedy równoczesnie wróciłam do pracy więc to może to.
A teraz z córunią zakupiłyśmy rowery, od dziś co wieczór pedałujemy po zakatkach miasta
DiamondShine
01-05-2012, 08:59
murbania powiedz wiecej cos o occie jablkowym
Zuuzaneczka
04-05-2012, 11:53
Kasiu, ja właśnie miałam pisać na FB, że chyba bardzo schudłaś, ale... głupio mi było tak bezpośrednio i publicznie napisać, zwłaszcza, że wcześniej nie byłaś wcale gruba! Teraz rewelacja, chudzina!!!! Zazdroszczę i podziwiam :ok:
RedSunset
05-05-2012, 08:38
Diamond, ja stosowałam detoks właśnie cytrynowy.
Polega to na tym, że do pół szklanki wody dolewasz sok z połówki cytryny - świeżo wyciśnięty, dodajesz pieprz cayenne i łyżkę syropu klonowego.
Ta mikstura ma przyspieszyć przemianę materii(pieprz), oczyścić organizm z toksyn(cytryna), dodać sił i energii ( syrop).
w ciągu dnia nalezy wypić około 7 szklanek tego cuda.
Ja byłam na detoksie przez 2 dni, nic nie jadłam, jedynie piłam ten sok i schudłam 2 kg w 2 dni. Niby nie odczuwałam głodu, ale wystraszyłam się że jak zakończę tą dietę i zacznę jeść cokolwiek to przytyję od razu z 20 kg, wystraszyłam się trochę i przestałam.
Nie wiem czy picie samego soku z cytryny wspomoże odchudzanie, ale na ban będzie zdrowe :) Ja bym dodawała jeszcze tego pieprzu na przyspieszenie przemiany i może byłby jakiś efekt.
DiamondShine
05-05-2012, 09:06
już drugi dzien pije sok z cytryny rano na czczo tak jak piszesz wyciskam połówke cytryny i dolewam pol szklanki i pije ;) nie wiem ale baaardzo mi smakuje ;)
mikstura z octu polega na tym, ze do szklanki wody dolewasz lyzeczke octu, na przyklad jablkowego, ale co kto lubi, mi sie wydaje ze najlepszy jest malinowy.
mozesz poslodzic to miodem. i tak pijesz na czczo codziennie, dzięki temu regulujesz organizm, ale nie jest to na chudniecie samo w sobie, chociaz podobno pomaga.
tez nie kazdy moze tak zakwaszac sobie organizm
A my w domku robimy tak,ze na noc do szklanki stawiamy łyżeczkę miodu i zalewamy wodą a rano dodajemy albo octu jabłkowego albo cytryny i pijemy;) pychotka;))
DiamondShine
08-05-2012, 16:16
ja juz 3 dzien pije ten ocet jablkowy wyczytalam na necie ze dwie lyzki stolowe octu do szklanki i reszte zalewamy wodą mineralną:) i szczerze nawet mi smakuje. trzy razy dziennie, rano na czczo bezposrednio przed sniadaniem, w poludnie przed obiadem i na noc jak sie juz kladziemy spac... zobaczymy co z tego wyjdzie
powiedzcie mi jeszcze czy paluszki slone tucza? bo lubie sobie teraz tak jakos zjesc raz dziennie jak moj maly wcina
Diamond pięknie zeszczuplałaś , po kiego grzyba Ci ten ocet daj spokój dziewczyno:P:P
DiamondShine
08-05-2012, 22:44
tusia obawiam sie ze to juz jakas obsesja:(
murbania
08-05-2012, 22:50
no Diamond nie szalej ta obsesja wiesz czym grozi. Jest ok więc daj spokój.
No a ten ocet pomógł mi jak miałam sporo na sumieniu :)
niestety paluszki to bardzo tuczące przekąski, a do tego dol zatrzymuje wode w organizmie:/ ale, kto nie lubi....:D
DiamondShine
09-05-2012, 08:29
no wlasnie moj malutki je uwielbia i jak tu przy nim nie zjesc hehe
dzis mamuska gotuje pierożki także znów się najem
ilonkjapazurek
12-05-2012, 08:27
Te forum mi pomaga naprawde... rosnie we mnie siła :D moze ja sprobojez tym octem dopiero 1/3 drogi za mną hmmm
diamond a jak cwiczysz na wewnetrzna strone ud,bo tez mam z tym duzy problem,bo schudlam a skora zostala;(
DiamondShine
16-05-2012, 20:29
Ilona przepraszam ze dopiero teraz odpisuje ale jakos przeoczylam ten temat.
a ja mam problem tez z wewnetrzna strona ud :( wiem ze chyba nozyce sa dobre ale ja nie dam rady ich zbytnio duzo robic bo mnie cos tam boli ... ale robie takie cwiczenia narysowalam w paincie mam nadzieje ze kapniesz o co mi chodzi i tez dobre sa bo czuje po nogach ;)
hehe jak dobrze kumam to na fotce lezysz i robisz tzw. szpagat w powietrzu tak?:)
DiamondShine
19-05-2012, 07:32
no tak tak ;) chociaz i tak nie dam rady hahaha normalnego szpagata zrobic :D
ilonkjapazurek
06-06-2012, 10:58
Ciezkie te odchudzanie, ale wazne ze ja juz polowa za sobą 11kg ;) jeszcze 2 tyle i bedzie EXTRAAAAAAAAAAAAA
trendy77
06-06-2012, 11:11
ilonka gratulacje w takim czasie 11kg co to za dieta:)?ja tez sie pochwale tyle ze u mnie ten okres dłuzej trwał ale od maja zeszłego roku zgubiłam 15kg nie powiem ile wazyłam bo az wstyd jak juz bede wygladac jak człowiek:Dto sie pochwale:skacze:
ilonkjapazurek
06-06-2012, 12:09
ilonka gratulacje w takim czasie 11kg co to za dieta:)?ja tez sie pochwale tyle ze u mnie ten okres dłuzej trwał ale od maja zeszłego roku zgubiłam 15kg nie powiem ile wazyłam bo az wstyd jak juz bede wygladac jak człowiek:Dto sie pochwale:skacze:
Taka moja własna :) Mogę się rozpisac o moich tajnikach :D Ja wazylam 83-84 kg przy 160cm wzrostu, wiec wygladalam jak pączek w rozmiarze 160 x 80 Boki mialam jak betoniara brzuch jak krowa w ciazy ... tak mi się wachala jak sie porzadnie najadłam to 85. Nie wygladam teraz super bo bokiem jak stane to wciaz dolna partia tulowia szeroka :( najbardziej spadl biust pod biustem czyli pas i nogi... dolna partia brzucha lezy.. a no i boki mi spadly duuzoo i mam obwisla skore na brzuchu po ciazy i po tej wadze ://// Nie wstydz się badz dumna 15 kg to BARDZo duzo.. ja jednak musze schudnac coanjmniej 22kg zeby wygladac jak dawniej. teraz 11kg wiec jeszcze drugie tyle i uh..
kochanaa
06-06-2012, 20:23
Kurcze ale macie silna wole :P Ja po tygodniu wysiadam :(
ilonkjapazurek mozesz napisac co robiilas, ze tak schudlas ;) Na pewno niektórym się przyda np mi :D
ilonkjapazurek
07-06-2012, 00:45
Kurcze ale macie silna wole :P Ja po tygodniu wysiadam :(
ilonkjapazurek mozesz napisac co robiilas, ze tak schudlas ;) Na pewno niektórym się przyda np mi :D
zasada pierwsza 2 litry wody dziennie 30 min po albo przed posilkiem nigdy w trakcie nie pijemy !!!! zielona i czerwona herbata bez slodkosci (jak dla mnie nalog polecam z bioactiv oczywiscie lisciste) posilki czesto malo o stalych porach ziemniaki ryze makarony i pieczywo smazone tluste i niezdrowe PAPA mowimy :) jesli macie ochote na cos ZJEDZCIE to moze byc to kebab pizza czy inny diabel, ale oczywiscie rozsadnej ilosci i raz na jakis czas a nie codziennie. nagradzajcie sie po zrzuceniu kg nowy ciuch czy kosmetyk :) polecam w chwilach slabosci zamiast slodkosci. i najwazniejsze gimnstyka poranna na CZCZO ! i po 18 papa dla jedzenia :) mozna wczesniej isc spac jak sie jest glodnym zey rano wstac i zjesc sniadanie :) + ja po czasie dolaczylam rowerek polecam strone IleWaży.pl - Fotograficzny przelicznik wag przydatny przy gotowaniu i dietach (http://www.ilewazy.pl) + zeszyt i kontrola zjadanych kalorri.. :)
Halo:)
Szukam chętnych do wspólnego odchudzania, najlepiej już z opracowanym patentem;) wiem wiem, zdrowa dieta, zdrowy tryb życia, trochę ruchu i powinno być dobrze ale jak to przełożyć na rzeczywistość? Odchudzanie jest proste robiłam już to milion razy:D ale zawsze "coś".
Czytałam poprzednie posty i widzę że wspólne nakręcanie skutkuje.
Ja troszkę do zrzucenia mam, ale na tą chwilę mój cel to 10 kg
Jeśli się nikt nie zgłosi to będę próbować... sama... :(... ;(...
souki2020
08-08-2012, 20:17
Izy ja się zgłaszam, od miesiąca siedzę w domu, bez roboty i przybyło mi 7kg w mies :( chcę to zrzucić ale ja bardziej jestem za djetą bo jem wszystko jak śmietnik;p
:jupi:
z dietami jest tak że jak już się na jakąś konkretną decydujesz to musisz ściśle się jej trzymać, u mnie zawsze kończyło się to porażką:(
najbardziej byłam zadowolona z proteinowej, naprawdę skuteczna i w sumie to nie wiem czemu ją przerwałam... zapewne coś mnie skusiło:diabelek:
kapuściana: straaaaasznie nudna, po 3 dniach kapusta wychodzi uszami
dieta 810 kcal: jedną paczuchę tygodniową wciągnęłam, nawet OK, batoniki suuuuper i w sumie to nie kupiłam kolejnej bo troszkę ona kosztuje a nie byłam pewna wyniku bo... nie miałam akurat wagi w domu:leze:
miałam jeszcze dietę ułożoną przez dietetyka, no ona niby nie była typowo na odchudzenie ale pani doktor powiedziała że spadek wagi to będzie "skutek uboczny", stosowałam ją miesiąc ale przyszły święta... i znów szlag wszystko trafił.
dlatego nie jestem do końca przekonana do restrukcyjnych diet, a raczej do próby zmiany sposobu żywienia nom i zmuszenia się do jakichś ćwiczeń:)
Souki2020 jak tam? Walczysz? Czy odpuściłaś podejście....
Ja właśnie wcinam "obiadek" ^_^ :
57849
Pod obiadkiem zestawienie a6w nad którym to teraz intensywnie myśle. Miałam kiedyś dwa podejścia i max to 17 dni :/:
Pierwsze dni są łatwe i przyjemne, później jak zaczyna to zajmować więcej czasu i ENERGII to już nie jest tak kolorowo.
souki2020
09-08-2012, 18:42
Izi
nie wytrzymałam na sniadanie zjadłam musli z truskawkami mrozonymi ;p i jogurtem 0%
na obiad miałam plan zjeść gotowane mięso z wielką salatką, ale co z tego wyszło tylek o bo kuraka upiekłam na glebokim tluszczu a salatke zawalilam z majonezem, dieta nie dla mnie za bardzo lubie jesc kurdek no maz sie smieje ze mi cycki urosly hahaha
Hehehe dlatego właśnie pisałam że dieta sama w sobie u mnie też nie przejdzie, ale powolnymi kroczkami można zmienić swoje przyzwyczajenia.
Zamiast śmietany dodawać lekki jogurt (zup np. już od jakiegoś czasu w ogóle nie zaprawiam), zamiast smalczyku olej, jasne pieczywo zmienić na ciemne lub chociaż pełnoziarniste, jak już jesz np.średnio dietetyczną kanapkę to weź do niej pomidorka, ogóraska czy inną roślinkę. Jest wiele takich małych "myków" które po jakimś czasie się odwdzięczą.
Można częściej dać odpocząć patelni a przeprosić się z piekarnikiem - to też już sporo.
Ja dziś drugi dzień przebrnęłam na samych zdrowych i niskokalorycznych potrawach a jak miałam moment załamania to założyłam moje ulubione niebieskie lateksy:) szczote w łape i zmierzyłam się z kabiną prysznicową:szabelka: po 30 minutach szorowania odechciało mi się jeść:D
Musisz zauważać u siebie takie drobne zmiany wprowadzone w życie i zaczniesz się cieszyć z nich - że mało wysiłku a że coś wychodzi, psychika w utracie wagi też odgrwa dużą rolę.
Także SOUKI bez załamki, powolutku a na halloween bez przebrania wystąpimy jako kościotrupy;) :win:
souki2020
09-08-2012, 23:24
;p mnie najgorzej jest wiesz jak właśnie dopada nuda i wtedy siadam i jem i jem i jem masakra, jak pracowalam nie mialam na to czasu teraz staram sie tak organizowac czas zeby czasu tez nie miec, najgorsze tylko ze moje dziecko to niejadek co on nie zje ja dojadam :/
Souki ja w tej chwili też nie mam stałego zajęcia i też od siedzenia w domu przybyły mi te cholerne nowe kilogramy. I ja w domu też mam dziecko - tylko takie duuuże;P i to znowu jest jadek, a jak on je to i ja;(
Ostatnio udało mi się namawiać go na wspólne spacery z psem, ściągnął sobie na telefon tą aplikację hope relay, że jak przejdziesz kilometr to przekazujesz 1zł na fundację więc robimy jak najwięcej:D
Dziś z rańca zrobiłam pierwszą serie a6w - nawet mi się nie marzy że zrobie wszystkie do końca, ale to i tak już kolejny postęp. Pochwal się za każdym razem jak zrobisz coś "dla Siebie" bo grunt w tym żeby to zauważać.
A teraz tak sobie siedzę i myśle o farfalle di concretto:love:
:diabelek::diabelek::diabelek::diabelek::diabelek: :diabelek::diabelek::diabelek::diabelek::diabelek:
dobrze że mam daleko^_^
pauka131
20-09-2012, 11:30
Hej dziewczyny. Boże jak ja Was podziwiam. Skąd w Was tyle silnej woli ? Jakbym miała zliczyć ile razy podchodziłam do diet ze skutkiem wiadomym to chyba d jutra bym nie zliczyła. Brałam miliony tabletek, godziny na siłowni. Wszystko może z miesiąc max i do tego z efektem -1kg... I jak tu się nie załamać ? Fakt faktem zrzuciłam 20 kg, ale dzięki tabletkom, które oczywiście brałam już z kompletnym nastawieniem, że się nie uda... No a jednak się udało. Moja przyjaciółka mi je przywiozła ze Stanów. Nazywają się ForeverSlim i odmieniły moje życie. Poszłam na łatwiznę po prostu, ale z Was jestem strasznie dumna i podziwiam na prawdę. Ja bym nie dała rady katować się dietami itp...
Pamiętam jak do tego tematu zajrzałam pierwszy raz i przeczytałam jak Diamond się odchudza,tak się wtedy zakręciłam,że postanowiłam zacząć jeździć na rolkach,pierwszy raz w życiu...początki były trudne,bo nawet równowagi za bardzo nie potrafiłam utrzymać,ale jak się już powiedziało A, to trzeba i B.Starałam się chodzić na te rolki codziennie i ćwiczyć po 3-4 godz.,pot się lał,strupki i siniaki po lądowaniu na asfalcie się to goiły, to powstawały nowe,ale waga zaczęła spadać,a ciało zaczęło wracać do formy :) Na dzień dzisiejszy schudłam 6kg i rozciągnęłam się do stanu sprzed ciąży :skacze: Wszystko super,bo rolki mnie bardzo wciągnęły-dokładnie freestyle slalom,ale pogoda sie popsuła,zzrobiło się zimno,a ja nie chcę znów przytyć ;/ więc pytam koleżanek z mojego regionu czy któraś nie chciałaby zacząć jeździć na łyżwach? zaznaczam,że ja jeszcze nie potrafię :D
Pamiętam jak do tego tematu zajrzałam pierwszy raz i przeczytałam jak Diamond się odchudza,tak się wtedy zakręciłam,że postanowiłam zacząć jeździć na rolkach,pierwszy raz w życiu...początki były trudne,bo nawet równowagi za bardzo nie potrafiłam utrzymać,ale jak się już powiedziało A, to trzeba i B.Starałam się chodzić na te rolki codziennie i ćwiczyć po 3-4 godz.,pot się lał,strupki i siniaki po lądowaniu na asfalcie się to goiły, to powstawały nowe,ale waga zaczęła spadać,a ciało zaczęło wracać do formy :) Na dzień dzisiejszy schudłam 6kg i rozciągnęłam się do stanu sprzed ciąży :skacze: Wszystko super,bo rolki mnie bardzo wciągnęły-dokładnie freestyle slalom,ale pogoda sie popsuła,zzrobiło się zimno,a ja nie chcę znów przytyć ;/ więc pytam koleżanek z mojego regionu czy któraś nie chciałaby zacząć jeździć na łyżwach? zaznaczam,że ja jeszcze nie potrafię :D
Haha Irunia kochanie ja chętnie na łyzwy się wybiorę :D Dostałam w prezencie dwa lata temu i leża do dziś ani razu nie użyte :D a mi się tez przyda zgubić parę kg:D
ilonkjapazurek
22-09-2012, 07:50
No no Ira ladnie :) Ja juz 22 mam za sobą jeszcze 3 zeby osiagnac cel ale zamierzam dotrzec do 55 :P
DiamondShine
22-09-2012, 09:43
Ilonko moje gratulacje!!!! ;) a jednak mozna!!! ja zastopowałam ze względu na to ze maz wrocil i ciagle smakolyki byly w lodowce ale juz ponad tydzien dietaaa :D az lepiej sie czuje i taki sam mam cel ja Ty Ilonko 55;)
Iraa ciesze sie ze Cie zmotywowałam !!!! :) ja teraz zaczelam codziennie na steperku w domu;)
Dziewczyny moje gratulacje :) Cieszę sie Waszym sukcesem. Ja też osiągnęłam swój mały sukces. A mianowicie 20 kg :) I to właśnie też dzięki tym tabletkom, o których pisała Pauka. Fakt faktem ciężko jest je jeszcze dostać, ale warto się wysilić :)
ilonkjapazurek
23-09-2012, 19:39
Szkoda, ze obie zalozylyscie konto we wrzesniu 2012 i obie macie na tym forum tylko po jednym poscie a mianowicie o tych tabletkach tak jakbyscie chcialy je tu zareklamowac. Takze do reszty forumowiczek JA ZRZUCILAM 22KG BEZ ZADNYCH TABLETEK I NIE DAJCIE SIE NA TO NABRAC !!!!!!
Dziewczyny moje gratulacje :) Cieszę sie Waszym sukcesem. Ja też osiągnęłam swój mały sukces. A mianowicie 20 kg :) I to właśnie też dzięki tym tabletkom, o których pisała Pauka. Fakt faktem ciężko jest je jeszcze dostać, ale warto się wysilić :)
kasiasssss
03-12-2012, 21:26
coo robilas,ze schudlas?
moja pasja paznokcie
19-02-2013, 18:45
Dziewczyny moja normalna waga to 63-65 kg przytyłam i ważę 71:( znacie jakieś szybkie sposoby bez jojo w kwietniu idę na ślub ;( zdążę?? ale mi się przytyło przez zimę:(
Jakby był taki sposób to wszystkie bysmy chodzily szczuple i szczesliwe ;) niestety kochana nie ma nic za darmo, trzeba zaczac jesć rozsadnie i zaczac sie ruszac :) na poczatek mozna poprobowac z przerzuceniem sie na pelnoziarniste produkty, zamiast bialego chleba wybierac ciemny, bialy ryz zamienic na brazowy, tak samo makarony. Zamiast smazenia zacznij piec lub dusic, odstawic slodkie napoje i zamienic na wode mineralna (naprawde szybko mozna sie uzaleznic od popijania wody mineralnej). Oczywiscie od czasu do czasu mozna sobie pozwolic na jakies szalenstwo, zeby sie nie zakatowac, ale chodzi tu glownie o zmiane odzywiania na stale a nie dieta czasowa bo jak sie chwile odchudzamy a potem wracamy do starych nawykow zawsze kilogramy wracaja. No i oczywiscie ruch, mozna chodzic na fitness, zumbe czy bardzo popularne teraz polo dance ;) a jak sie nie ma funduszy to sie ubiera dres, wygodne butki i mozna biegac :) wbrew pozorom fantastycznie sie biega zima :)
mialam podobnie i poszlam do dietetyczki i juz jest lepiej :) do naturhouse w legionowie, widze ze jestes z lomianek wiec nie tak daleko :)
dostalam racjonalna dietke , podobna jak loginka pisze, zelazne zasady no i trzeba sie bardzo pilnowac no i suplemenciki wspomagajace, na zrzucenie wody, mniejsze laknienie i tak dalej
Witam wszystkich chyba dobrze umieściłam mój post;p
a więc powiedzcie mi czy naprawde powinnam troche schudnąc zeby dobrze wyglądac czy nie musze juz;p zdjęcia ponizej.
Krasta, masz fajną figurke, wciecie w talii... czego chciec wiecej ? Na Twoim miejscu bym sie nie katowala zadnym odchudzaniem. Jesli chcesz faktycznie cos zrobic jeszcze dla siebie to wzmocnij miesnie brzuszka :)
własnie brzuch mam troszke większy chyba ze moze przesadzam. ale kiedys nie mialam takiego;p i jak mi sie dobrze wydaje to w brzuchu mi przybywa kg chyba bo od tamtej pory duzo sie zmienil;p
agnieszka-nails
10-04-2013, 14:19
a co sądzicie o produktach allevo? pomagają? da się je zjeść
Agnieszka ja jestem na Allevo 6 dzień:win: Mam zamiar jeść to przez 10.
Zjeść się da o ile ktoś naprawdę jest zdecydowany na dietę. Do wyboru są 2 zupki i 2 koktajle a posiłków w ciągu dnia 5:/: Coś się musi powtórzyć a później dzień w dzień w kółko to samo. Dieta straaaasznieee nudna. No są jeszcze batoniki (toffi lub żurawina - są smaczne) ale korzystam z nich tylko wtedy gdy wiem że nie będę mogła przygotować sobie posiłku na wodzie.
Kiedyś przez tydzień stosowałam podobną diete, również niskokaloryczną. Produkty nazywały się Weight Care, pamiętam że były trochę lepsze nie tyle w smaku ale przez to że były bardziej różnorodne (zupy, makarony, omlety). Podejrzewam że działanie to samo. Niestety kupiłam tylko na tydzień a później jakoś się zakręciłam i olałam sprawe:(
Wiesz to jest to samo jakbyś robiła sobie po swojemu posiłki niskokaloryczne a allevo jest dla ludzi którzy nie lubią stać przy garach, wymyślać, liczyć i kombinować - czyli dla mnie:skacze:
Po tych dniach czuję się dobrze i mam wrażenie że jest mnie trochę mniej, pewnie z 1kg (nie mam wagi;])ale to i tak fajnie. Żadna dieta cud ale napewno pomocna w postanowieniach.
Ogólnie polecam.
tego typu koktajli bylo juz sporo... reklame maja fajna :) ale mnie nie przekonują.
ja co prawda z przerwami, ale nadal na zdrowej diecie ciagle w dol ;)
kamillxx
10-04-2013, 18:01
kurczaki mi tez sie przytylo;( 1,5miesiaca temu 57,6 a wczoraj ...59:wow: stala waga to tak ok 52 jak szlam do porodu 61:strach:
glownie to oponka brzuch pracuje jako manikiurzystka czyli siedzaca praca i podzeranie na noc ...
mialam sobie zrobic mocna dietke ale dzisiaj 2 dzien i kurcze jesc sie chce...
wiec jak narazie plan to nioe podjadac wieczorem czyli ostatni posilek tak 18 i zwracac uwage na to co jem dam znac co i jak
no i troszke pocwiczyc glownie brzuch i nozki;)
agnieszka-nails
10-04-2013, 18:18
ja od poniedziałku startuję... dam sobie trochę czasu na przygotowanie psychiczne hehe. Myślę o tym allevo, spróbuję, zobaczę a co mi tam. Mam jeszcze DRENAFAST do rozcieńczania w litrze wody i picie, picie, picie... Zobaczymy. Schudnąć dużo nie chcę ale wszystko niestety mi idzie w biodra, uda i pupę :( Jak pogoda się ustabilizuje oraz będzie cieplej wyciągnę rower i siup na nim do pracy :) zobaczymy czy dam radę bo dawno nie jezdziłam a kawałek do pracy jest :) a praca siedząca więc i troche ruchu się przyda. Niby się mieszcze w normie jeśli chodzi o BMI ale jak patrzę na zdjęcia z przed 2 lat to aż chce się zmotywować.
Obecnie ważę 49 kg a moj cel 45 kg. Mam nadzieję, że do cieplejszych dni się wyrobię. Może pomyślicie, że przesadzam z tak niska waga ale jestem małą osóbką (152cm) więc nadal będe w normie ;)
Chantelle
10-04-2013, 19:09
agnieszka-nails od poniedziałku to gorzej niż od jutra ;)
mnie też się przytyło, ale ja nie mam siły motywacji w tym temacie, jak schudne 1go to nadrobie na 2 - bez sensu :(
kamillxx
10-04-2013, 19:55
no i pupa... juz wcielam orzeszki w polewie i stary poszedl po piwko:ok:
ale wezme sie za cwiczonka wczoraj troszke pocwiczylam i dzisiaj sa male zakwaski:yess:
Po wagach które wypisujecie to ważycie bardzo mało, ja już dawno ograniczyłam czipsy i nocne żarcie chociaż często jestem do rana na nogach, i ćwiczenia wg mnie podstawa, od tygodnia męczę się z Ewą Ch. odpalam yt i jedziem z koksem, dla poprawy samopoczucia i dla siebie , żeby się lżej chodziło, żeby się wolniej człowiek męczył etc etc etc :)) nie zamierzam rezygnować, ćwiczę codziennie :)
u mnie klientki dietę i ćwiczenia wspomagają liposukcją kawitacyjną i efekty super, zdarza się, że jednego dnia robię 4-5 samych tych zabiegów.
o to mogę polecic :D super dziala.
a ostatnio porwalam sie na lipolize iniekcyjną, tez ma super dzialac ale jestem dopiero kilka dni po 1 zabiegu wiec ciezko powiedziec.
Agnieszka Drenafast jest bardzo dobry ;)
potwierdzam, po jednym zabiegu 3-5 cm mniej w obwodzie np brzucha ( bo tego robie najwiecej to mogę się wypowiedzieć )
Asia jakby lipolize połączyć z lipsukcją albo z RF-em to juz w ogole byłby wypas. Albo mezoterapię igłową wprowadzając odpowiednie ampułki.
agnieszka-nails
10-04-2013, 21:44
nie kazdy niestety moze sobie pozwolic na wszystkie te zabiegi :(
Ja zrobiłam teraz uważam mega promocję, bo 3 zabiegi mam w cenie jednego. Także dla klientki nie jest to aż tak duży koszt.
Poza tym jak ze wszystkim jeden sobie może pozwolić inny nie, nie ma tu co dyskutować ;) każdy robi to co leży w jego możliwościach :)
Chantelle
10-04-2013, 22:02
też "ćwiczyłam":skacze: z E.Ch. raz zrobiłam skalpel i raz do połowy turbo...póxniej trafiłam na jakieś forum gdzie dziewczyny dokładnie opisywały co ona źle robi - że te jej ćwiczenia nie są super hiper:/ po skalpelu miałam straszne zakwasy, no ale wiadomo jak się siedzi w domu plackiem, to i po kilku skłonach na drugi dzień mięśnie będa boleć ;)
u mnie najlepiej sprawdza się odstawienie białego pieczywa i paluszków:love: i obfity obiad+zero kolacji<--nie jestem wtedy napompowana ;)
ale wam fajnie z tymi zabiegami :( nie stać mnie łeee ;( przy tym trzeba później stosować jakąś dietę? czy zabieg załatwia wszystko?
hmm jedzac w nadmiarze taki zabieg da ci efekt bardzo krotkotrwaly czyz nie?:)
poza tym, wiekszosc z nas jest z branzy, wiec zawsze mozna zatrudnuc kosmetyczke, sprobowac dostac dofinansowanie na doposazenie stanowiska....:) i wysylac ją na kursy rózne, teraz firmy dużo tego organizuja. i sie szybko zwroci ;)
Nie zaglądam Wam dziewczyny do portfela ale ja uważam, że 3 zabiegi za 150 zł (tak jest u mnie teraz) to nie jest duża kwota, zważywszy na to, że większość moich pań zmienia tryb życia, rzuca palenie- więc te pieniążki, które wydałyby np na używki wydają na zabiegi :)
Opiszę wam jak to wygląda żeby bylo wszystko jasne bo trochę źle rozumiecie sam cel i sens tych zabiegów. To nie jest tak, że zrobi się zabieg albo serię i juz nic wiecej nie trzeba- nie chodzi tu nawet o te zabiegi stricte kosmetyczne, bo nawet po tej chirurgicznej liposukcji jakiś tryb życia i dietę trzeba wprowadzić. Z resztą żadna dieta nie jest na miesiąc ani dwa- zdrowo i racjonalnie odżywiać powinno się cały czas.
Przy każdych zabiegach MODELUJĄCYCH sylwetkę (to jest ważne i cały czas podkreslam, ze to nie są zabiegi odchudzające tylko modelujące sylwetkę) wskazane jest wprowadzenie diety ( nie głodówki) a najlepiej po prostu zacząć się zdrowo odżywiać( wiem powtarzam aż do znudzenia), ograniczyć 'złe' tłuszcze, pić odpowiednią ilość wody. Ćwiczyć też trzeba. no niestety nic się samo nie zrobi.
A ogólnie to najlepsze efekty widzę u pań, które np mają obwisły brzuszek po ciąży, super ujędrnia się skóra, wszystko się spina, pojawia się wciecie w talii :)
Chantelle
10-04-2013, 22:36
asia ale to chyba nie pisałaś do mnie? jestem aktualnie hausmenadżerem ;) wybieram się na żelki, ale od dwóch tyg jestem mocno chora i ciągle przesuwam termin;[;a tu na dniach(moze jutro^_^)przyjdzie mi zestaw, a boję się go ruszyć...
na takie cuda wianki-zabieg, mogę iść jako klientka, ale i tak mnie narazie nie stać, poczytam, pomarze... z naiwności może przez noc coś mi ubędzie hehe^_^
Zen. po ostatniej linijce Twojego wpisu widzę, że to zabieg stworzony dla mnie :rolleyes:
spróbuj :) po pierwszym zabiegu będzie już efekt, ale polecam zrobienie tak minimum 5-6 zabiegów co 5-7 dni.
mam na mysli, ze robiąc zabiegi a jednoczesnie nie stosując diety, to nie będzie takiego efektu ;) tak samo jak jeden zabieg nie da tyle co seria. ja trochę zle zrobilam ze ta lipolize machnelam teraz, jak za tydzien ma byc pelnia lata :/ robię na bryczesy tak zwane, boczki:) a puchnie sie po tym niemilosiernie, szczegolnie ze naleze do osob o wrazliwej skorze i wszystko dziala na mnie mocniej. ale efekty są rewelacyjne więc mam nadzieje, ze szybko będzie schodzic ;)
A brałyście jakies tabletki ktore wam zmniejszaly apetyt lub cos w tym slylu?
agnieszka-nails
12-04-2013, 09:44
ta... najlepsze na schudnięcie jest rozstanie z facetem... właśnie to testuje. Apetyt- 0% więc nie ma co przybyć w biodra
Madziuszka
12-04-2013, 11:14
A brałyście jakies tabletki ktore wam zmniejszaly apetyt lub cos w tym slylu?
Wercia moja mama zaczęła 2 m-c temu brać alli i schudła 8 kg :D On ogranicza wchłanianie tłuszczu od 20-30 % ale bez diety sie nie obejdzie :(
agnieszka-nails
12-04-2013, 22:30
niestety bez diety nigdy sie nie uda eh a czasami tak ciezko sobie odmowic wieczorem batonika albo pizzy
moja pasja paznokcie
13-04-2013, 10:49
Ja przy rozstaniu z facetem schudłam 15 kg w 1.5 miesiąca :) na coś się przydało,ale niestety był efekt jojo :D
Ja sie zastanawiam nad dieta dukana, narazie nastawiam sie psychicznie ale wczoraj byl moj ostatni schabowy :) Ja chcialabym spasc tak z 11 kg, mam 162 cm wzrostu a warze 66 kg :( w tamte lato warzylam 59 kg ale moja ukochana waga to 55 :o:o:o Bylyscie na tej diecie dukana? Moja siostra byla niby schudla ale sie zle czula czasem efekt jojo nie wiem czy u niej byl hehe bo zaszla w ciaze wiec ja skonczyla
Chantelle
15-04-2013, 09:48
wercia musisz mieć silna motywację, bo po przerwaniu tej diety szybko mozna uzyskać efekt jo-jo. Druga sprawa to wyniki badań. Moja znajoma stosowała tą dietę przy niedoczynności tarczycy? jakoś tak...Przy tej diecie(nie konsultowała z endokronologiem) wszystko jej tak poleciało, ze do tej pory-ponad rook, jak nie może ustawić tsh. Chyba pojawiło się Hashimoto. Zrób badania, idź do lekarza(napewno będzie ci wybijał tą dietę z głowy proponując ruch i zdrowe odżywianie+ewentualnie jakieś zabiegi) jeśli nie będzie przeciwskazań z góry narzuconych przez stan zdrowia to próbuj ;)
A macie moze jakieś wypróbowane diety?
agnieszka-nails
15-04-2013, 21:36
najlepszą dietą jest MŻ "Mniej Żreć" co w moim przypadku nie działa jednak :D
Ja proponuje wybrać się do dietetyka. Zdrowa zbilansowana dieta to najlepsze rozwiązanie przy dużej ilości zbędnych kilogramów. Organizm łatwo ich nie chce oddac. Ja wypróbowałam na sobie wszystkie diety od herbalife po którym przytylam przez inne wynalazki i doprowadzilam sie do takiego stanu, że moj metabolizm prawie nie istniał. Teraz jestem na diecie ułozonej przez profesjonaliste( od listopada) i kilogramy leca w dół. Juz mam ponad dyszke na minusie i to nie koniec:D :mml:
tak dokładnie dukan bardzo wyniszcza, zwłaszcza nerki, znam kilka osób, które teraz przez to cierpią :/
Ja tez polecam dietetyka....przedewszystkim nauczy jesc poprawnie...nie sztuka jest nie jesc i chaudnac à jesc i chudnac;)
Dukana odradzam...stosowalam ,schudlam sporo i szybko,baaaardzo szybko i za szybko....skonczylo sie mdleniem w metrze i w rezultacie anemia. Nie wspomne o wszystkich nieprzyjemnych doleglisosciach podczas diety ;]
Mysle ,ze chyba jednak trzeba bardzo chciec schudnac à samozaparcie to wiecej niz polowa sukcesu!
Ja po ciazy zupelnie nie moge sie za siebie zabrac buuuu à trzeba :D
Tusia:ok:
Ja tez podjelam walke ze soba, ale ja nie stoduje zadnych diet. Zaczelam sie racjonalnie odzywiac, zdarza mi sie zgrzeszyc i zjesc np batona ale nie robie sobie wyrzotow. Ja przede wszystkim zaczelam cwiczyc raz z Chodakowska raz z Mel B. i cwicze juz regularnie prawei trzy miesiace.
Wrzucam tu dla motywacji swoje zdjecia przed i po 2 miesiacach(schudlam 4 kg bo chce chudnac powoli zeby nie bylo efektu jojo)
http://pliki.wzorki.info/images/thumbs/m1Isg.jpg (http://pliki.wzorki.info/images/m1Isg.jpg) http://pliki.wzorki.info/images/thumbs/UnJqh.jpg (http://pliki.wzorki.info/images/UnJqh.jpg) http://pliki.wzorki.info/images/thumbs/CQVi0.jpg (http://pliki.wzorki.info/images/CQVi0.jpg)
Ale dużo osob mowi ze dobra ta dieta dukana :( Ja juz nie moge na siebie patrzec ;( niby 66 to nie az tak duzo ale sie zle czuje nigdy nie bylam na zadnej diecie zawsze mialam sobie brzuszek ale musze juz z tym skonczyc ehh;/ ciezko niestety teraz zrzucic i to jeszcze 11 kg:porazka::porazka: malutka pumcia ale twoje efekty widac strasznie Gratuluje!!:ok::ok::ok::ok: i zazdroszcze hehe
Dietę trzeba dopasować do siebie i nie jest to sposób zmiany żywienia na 3 miesiace na przykład tylko permanentne wprowadzenie zmian w żywieniu. To że jedna osoba schudła na jakiejs diecie 15 kg nie znaczy że my również, kazdy ma inny organizm i trzeba o tym pamietać, najlepiej udać się do dietetyka, porobić wszystkie badania :)
Popieram wcześniejszą wypowiedź Zen :)
Jeśli chodzi o dietę dukana - ja osobiście na niej nie byłam, podobno ma negatywne skutki na organizm i nie jest zbyt zdrowa mimo, że są efekty. Mój brat stosował tą dietę, rzeczywiście stracił na wadze ponad 10kg, był bardzo zadowolony. Wg mnie podstawowa rzecz to zdrowe odżywianie i ruch ale my kobitki tak mamy, że trochę przesadzamy z tym odchudzaniem! Bycie szkieletem to przesada :D
ja sie wzielam za siebie w koncu zeby na urlopie nie wygladac jak foka :P heheh biegam, robie cwiczenia na brzuch... jak narazie daje rade 2-gi tydzien. nie wiem na ile starczy mi zapalu. Wkleje Wam pozniej fotki z postepami ( o ile takowe beda :P )
ja rowniez zaczelam robic brzuszki,dobrze ze wiosna pozniej nadeszla mam wiecej czasu,ale teraz mam zakwasy i jest przerwa :(
alicjakacik
08-10-2013, 13:11
Na zakwasy najlepsze są ćwiczenia żeby je zniwelować. Dobry trening kardio i kilogramy lecą:P no i jeszcze można zaczerpnąć opinii dobrego dietetyka. I jest cała zima na zgubienie kilogramów żeby w lato ubrać bikini.
A czy któraś z Was stosowała dietę SB?
Jakie efekty po 1 i 2 fazie?
dziewczyny schudłam 10 kg z 75 na 65 a cellulit jest dalej,mimo ćwiczeń,jak go zwalczyć?uda mam okropne ,no i tak do kolan
W takim razie problemem może być Twoja dieta ;(. Zazwyczaj ćwiczenia są wystarczająco skuteczne. No cóż, podstawą jest na pewno woda, ja jeszcze dodaję do niej cytryny. No i jakaś lekka kuchnia ;).
Ja tam nie wierzę w działanie tabletek na odchudzanie... dieta i ruch ot i kilogramy same bedą lecieć w dól ;)
rozstanie z facetem też swoje robi
Tabletki same nie zadziałają, dieta zawsze się przyda, choćby dla zdrowia. Odpowiednie zdrowe jedzenie, trochę aktywności na świeżym powietrzu i dobry suplement taki jak Acetomale gwarantuje że zgubimy kilka kg w miesiąc. Gorzej że zimą się nie chce :) i tu się zaczynają schody :D
Stosowałam ten suplement Acetomale, o którym wspominasz. Pomogło, bo rzeczywiście przemiana materii nabrała tempa. Moim sposobem na sport w zimie był steper. Kupiłam na alegro i stepowałam przed telewizorem :) Efekt steper + acetomale = 6 kilo mniej po dwóch miesiącach :)
Najgorsze co można doradzić na odchudzanie to tabletki. Wszyscy na wszystko biorą teraz tabletki i niszczą sobie wątroby tymi prochami.
Żeby się odchudzać trzeba to robić z głową. Ruch plus regularne ćwiczenia czynią cuda ;) poza tym dużo wody i potasu.
wonderwoman89
19-11-2015, 11:35
Hej dziewczyny! ja np. zawsze byłąm szczupła, ale dużo przytyłam na studiach... zmiana środowiska, inny tryb życia. To przychodziło tak stopniowo, ze nie zauważyłam, ale w końcu się ocknęłam... zaczęłam jeść 4-5 mniejszych posiłków dziennie, ograniczyłam alko i słodycze, oraz zaczęłam ćwiczyć. Na początku w domu, np. z Mel B, skakanka, hula-hoop, a potem, jak zyskałam odwagę to poszłam na siłownię. Ja ćwiczę teraz zumbę albo jogę, ale moja znajoma chwali sobie crossit, ponieważ każdego dnia dostają inny zestaw ćwiczeń, tzw. wod (http://www.amaroknutrition.com/pl/news/znajdz-swoj-wod_16.html), dzięki czemu nigdy się nie nudzi i jest bardzo zadowolona :) Najważniejsza jest motywacja i świadomość, że ćwiczysz dla siebie, dla lepszej kondycji, lepszego zdrowia, a nie dla kogoś :P
Dziewczyny mam do was pytanie odnośnie odchudzania, czy słyszałyście może o wczasach odchudzających w Primavera? bo tak się zastanawiam od tygodnia czy się tam nie wybrać na 8 dni, dużo czytałam na ich stronie Programy Odchudzające 8 Dniowe - Primavera (http://odchudzanie.primaveraspa.pl/programy-odchudzajace/) wszystko fajnie jest opisane i nawet są opinie osób, które tam schudły, a wy co o takich wczasach sadzicie? czy to naprawdę działa?
majka1985
14-04-2016, 12:02
Ja zdecydowałam się postawić na sport, bo wiem że na diecie raczej nie wytrwam... Teraz jest wiosna, więc przede wszystkim biegam, ale wcześniej korzystałam z usług tego centrum sportowego - siłownia kraków (http://jjsportcenter.pl/silownia-i-fitness.html) i byłam bardzo zadowolona. Super wyposażone miejsce! Dzięki zajęciom przez jesień i zimię straciłam około dziesięciu kilogramów.
banka mydlana
22-04-2016, 10:25
Tabletkom na odchudzanie z chemicznym składem niewiadomego pochodzenia mówię stanowcze NIE, ale suplementy na bazie składników naturalnych nie są złe, nie wyrządzą organizmowi krzywdy, a często mobilizują do ćwiczeń i stosowania diety (tzw efekt placebo :) ). Co do wspomnianego wcześniej Acetomale, to przeczytałam o tym suplemencie wiele komentarzy (http://bajdo.pl/forum/acetomale)i zastanawiam się czy on rzeczywiście działa :P
Jak ktoś już wyżej napisał, żaden suplement nie zadziała sam. Po pierwsze zróżnicowana i odpowiednio zbilansowana dieta + aktywność. A dodatkowo? Warto sięgnąć po specjalne herbatki, które wspomogą walkę z tłuszczykiem, jak np. Active Burn (big active) - sama ją piję, poza pomocą w odchudzaniu, jest też po prostu bardzo smaczna. :)
beatka1985
07-05-2016, 08:47
Jeśli korzysta się z tabletek od nieznanych producentów to tak się dzieje z wątrobą... Są suplementy o naturalnym składzie, które nie niosą negatywnych skutków jak na przykład african mango (http://www.africanmango24.pl/), które mnóstwo ludzi sobie chwali
hej dziewczyny a jakie sa wasze wrazenie i doswiadczenia po stosowaniu suplementów, myslicie, ze warto? znalazłam taki artykuł o jednym z suplementów, mianowicie o ultra slim Ultra slim - opinie i przeciwwskazania. Warto za tę cenę? (http://medtutor.pl/forum/ultra-slim-prawda-falsz)
i tak sie wlasnie zastanawiam czy zaczac brac czy nie, bo nie wiekm czy to co jest tam napisane to prawda.. jak sadzicie?
Według mnie dobrym pomysłem jest wzmocnienie efektów poprzez siłownię. Np. tutaj jest super opcja według mnie http://www.egobody.pl/?lang=pl&sec0=oferta :)
sollyana
12-08-2016, 10:31
Ja też jestem przeciwna tabletką i nigdy ich nie stosowałam. Przez większość życia nie miałam problemu z wagą i zawsze była ona w normie, ale od roku przybieram na wadzę i nie wiem co jest tego przyczyną. Nie jem dużo i jem dość regularnie a także staram się nie jeść późną porą. Jestem także wegetarianką i nie jem tłustego mięsa, a także nie spożywam tłustych produktów pochodzenia zwierzęcego o ograniczam się tylko do jajek. Pomyślałam sobie, że mogłabym wypróbować jakies zioła wspomagające odchudzanie. Co sądzicie o tych http://www.big-active.pl/ziola-mnicha-na-odchudzanie . Może którąś z Was ich póbowała?
Jeśli już wspominasz o herbacie, to czy słyszałyście że podobno yerba mate wspomaga proces odchudzania? Hamuje aktywność enzymu trawiennego – lipazy trzustkowej, która trawi tłuszcze. W wyniku jej zablokowania tłuszcze nie ulegają trawieniu w jelicie cienkim, tym samym obniża się kaloryczność posiłku. Czemu by więc nie spróbować? Można sobie zamówić - YERBA MATE BRASIL - ARGENTYNA LIMITED (http://argentynalimited.pl/pl/c/YERBA-MATE-BRASIL/12)
Chętnie wypróbuję.
KatarzynaW
14-10-2016, 10:21
A wspomagacie się jakoś? Szukam jakiś tabletek, ale tyle tego, że nie bardzo wiem jakie wybrać... Brał ktoś z Was Animal Cuts zobacz (http://supleon.pl/animal-cuts)? Jak działa?
reniusia1002
15-10-2016, 03:02
Żadne tabletki nie pomoga.
-Zbilansowana dieta najlepiej ulozona przez dietetyka
-ruch(trener personalny,swietnie się sprawdzają plyty oraz gotowe wstawki na youtoubie z Lewandowska,Chodakowska)
-Suplementacja witaminowa(ponieważ sa niedobory)
-książki oraz kompedia wiedzy związane z dietami(osobiście polecam ksiazke Chodakowskiej<Lewandowskiej)
wyspanie się codzienne to również ma spory wpływ.
Jeżeli będą przestrzegane te kilka krokow na pewno każdy schudnie i przedewszystkim zdrowo zacznie się odzywiac za czym idzie lepsza kondycja .
Ja kozystam z tych wszystkich krokow i bardzo dużo mi to daje nigdy nie wyszłam poza rozmiar 40 a n ajczesciej jednak mam 38.mam również skoki wagi ale sa zadko i nie sa takie duże.
Dziewczyny tak jak pisze Reniusia odpuście sobie te marne tabletki. Moim zdaniem jak ktoś bierze takie tabletki to pokazuje tym samym jaki jest słaby. Brak silnej woli żeby zrzucić te kilogramy. A wystarczy się za siebie wziąć. Zaczać biegać, pływać chodzi na siłownie i zdrowo jeść. To na prawdę jest aż tak proste.
Ktoś tu napisał, że tabletki same nie zadziałają. I to prawda. Prawda jest też, że te tabletki nie zadziałają nawet z dietą czy treningami. Tam zadziała właśnie dieta i treningi... Szkoda czasu i pieniędzy na kupowanie tabeletek czy innych suplementów które tak na prawdę nie działają i są do kitu. Mówię to wam z dobrego serca :P
solarskaa
11-12-2016, 00:19
jejuuu dziewczyny! nie próbujcie się odchudzać jakimiś tabletkami! włóżcie to trochę więcej wysiłku a satysfakcja będzie dużo większa! i kontrolujcie to co robicie. sprawdzajcie jak każda zmiana wpływa na Wasz organizm. najlepiej sprawdzać co się dzieje wewnątrz, np. mierząc poziomm tłuszczu w ograniźmie. są do tego specjalne wagi, np. taka: https://kredos.pl/waga-medyczna/waga-medyczna-lazienkowa-seca-804-specyfikacja, to pozwoli Wam zapanować nad tym co robicie. bo możecie się przez różne diety nabawić anemii, albo czegoś gorszego :p
Dziewczyny tak jak pisze Reniusia odpuście sobie te marne tabletki. Moim zdaniem jak ktoś bierze takie tabletki to pokazuje tym samym jaki jest słaby. Brak silnej woli żeby zrzucić te kilogramy. A wystarczy się za siebie wziąć. Zaczać biegać, pływać chodzi na siłownie i zdrowo jeść. To na prawdę jest aż tak proste.
Zgadzam się. A dodatkowo na co Wy liczycie? Że jak przestaniecie brać tabletki to waga utrzyma się już "sama" przez całe życie? Nie ma takiej opcji. Bo przecież będziecie się odżywiać zupełnie tak samo, a Wasze życie też nie stanie się bardziej aktywne, no bo przecież wystarczą tabletki.. :wow: Zdecydowanie tabletkom mówię nie. Odchudzanie polega na zmianie nawyków, przyzwyczajeń i dążenie do prowadzenia zdrowego stylu życia. Liczy się dieta i chodzenie na siłownię Siłownia i zajęcia fitness Kraków - Energym (http://www.energym.com.pl/) lub jakaś inna aktywność fizyczna, byleby się ruszać! :ok:
KatarzynaW
15-12-2016, 10:52
Moim zdaniem grunt to zdrowe odżywianie i nie podjadanie ;) A jak już mamy ochotę na coś slodkiego to polecam chipsy owocowe - https://www.jablkowykuba.pl/pl/c/Chipsy-Owocowe/48 . Na przekąskę są naprawdę dobre :)
Trzeba zacząć od tego, że takie tabletki i tak nic nie dają. Pięknie to wszystko wygląda w reklamach, a w rzeczywistości no niestety. Nic nie zastąpi ruchu i odpowiedniego odżywiania. Już nawet nie mówiąc o jakieś konkretnej diecie, ale wystarczy zwracać uwagę na to co się je. Często przeglądam blogi, na których są wrzucane ciekawe uwagi i porady, na przykład https://kcalmar.com/blog/. Dzięki temu wiem, czego unikać, a co wręcz przeciwnie należy zajadać bez wyrzutów sumienia, bo idzie tylko nam na zdrowie. Oprócz tego spotkać też można przepisy na popularne dania, ale w wersji dietetycznej i smacznej jednocześnie.
owca_kree12
30-12-2016, 11:26
Żadnych wspomagaczy, swoją drogą najlepsze jest wciąganie fety. Więc idąc tą drogą za wiele się nie osiągnie. Najlepiej po prostu iść do dietetyka, który ułoży dietę ze składników, które się lubi, ułoży pod Twój dzień. Dieta OXY ? nowa dieta białkowa (http://www.biomedical.pl/dieta-i-odzywianie/dieta-oxy-6521.html) Polecam dietę białkową, od niej szybko się chudnie. Oczywiście musi to być powiązane również z ćwiczeniami. Bo od samego odżywiania się schudnie się do pewnego momentu, później już tylko ćwiczenia.
A czy znacie może jakieś sprawdzone metody odnośnie pozbycia się cellulitu? Tutaj znalazłam jakiś krem na cellulit https://secretofyouth.net/konieccellulitu/ ale może moglibyście mi coś sprawdzonego jeszcze poradzić? Dzięki wielkie za rady :)
KatarzynaWW
16-01-2017, 10:47
A jakie suplementy na odchudzenie stosujecie? Co sądzicie o tabletkach Triapidix 300? Zobaczcie (http://netagent.pl/produkt/triapidix300)tutaj o których dokładnie mówię. Szukam suplementy który pomoże pozbyć sie mi kg, a nie pieniedzy w portfelu, wiec prosze Was o radę.
sollyana
16-01-2017, 12:40
Nie ma co liczyć na cud diety. Bądź rzeźbiarzem swojego ciała", jedz zdrowo i trenuj mądrze tylko tyle. Do ćwiczeń polecam rowerek stacjonarny. Dzięki treningowi na rowerku poprawisz kondycję, spalisz kalorie oraz wymodelujesz sylwetkę. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą https://www.omega-fitness.pl/rowerki-treningowe-cat-290.html
Według mnie najlepiej znaleźć sobie sport, który się lubi. Wtedy ćwiczenia przychodzą naturalnie, a nie są tylko koniecznością, która nie sprawia nam żadnej przyjemności.. polecam skakanie na trampolinie :D
Najważniejsze zasady odchudznaia się
odpowiednia dieta
plus odpowiednia aktywnosć fizyczna
Jedynie ćwicząć i jednocześnie stosując dietę jesteśmy w stanie zrzucić nadprogramowe kilogramy. Suplementy oczywiśćie jak najbardziej można stosować. Polecałabym jednak te naturalne. Jak na przykład błonnik,
https://www.nowafarmacja.pl/leki-suplementy-wyroby-medyczne/odchudzanie-i-dieta/blonnik
ladymakbet
12-04-2017, 17:27
Odchudzam się od niedawna i postanowiłam zdać się na porady dietetyka (https://edoktor24.pl/nasi-lekarze/dietetyka) Wcześniejsze próby zrzucania kilogramów na własną rękę zawsze kończyły się efektem jo-jo i szybkim powrotem do starych nawyków żywieniowych. Obecnie już minął prawie miesiąc, od kiedy zdrowo się odżywiam i widzę mniej cyferek na wadze :ok:
Jeżeli chodzi o odchudzanie to podam wam sprawdzoną formułę jak zrzucić zbędne kilogramy. Ja stosując te 3 proste kroki zrzuciłam na wadzę z 93kg do 56kg w 4 miesiące!. Uwaga o to TAJNA (ironia) receptura :)
Aktywność fizyczna: Polecam biegani, basen, rower i siłownię. Minimum 3 dni w tygodniu.
Odpowiednia dieta: Polecam wyliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne i sztywno się tego trzymać.
Odpowiednia suplementacja: Polecam środek o nazwie Kankusta Duo. Tutaj cały artykuł o tym jak ten środek działa - dietworldpro.com. Jest to jedyna suplementacja jaką stosowałam i mogę śmiało polecić bo bardzo przyspieszyło to mój cały proces zrzucania z wagi.
To tyle :) Wystarczy stosować się to tych trzech reguł i na prawdę nie ma tu żadnego rocket science :) Jak ktoś by był ciekawy jakiś szczegółów to pisać śmiało!
markizeczka
09-05-2017, 14:55
mnie ciągle pokonywało jakieś oszukiwanie, podjadanie itp. teraz sie trochę naczytałam Oszukiwałaś na diecie? - zobacz jak to naprawić (http://jestessuper.com/2016/08/16/oszukiwalas-na-diecie-zobacz-jak-to-naprawic/) i uznałam, że po prostu nie moge się skupiać na tym, ze coś zrobiłam źle
Kilka zasad:
unikanie słodyczy - jeśli już Wam sie czegoś słodkiego chce to polecam gorzką czekolade i miód
ciemne pieczywo zamiast białego
oraz picie duuuuużych ilości wody .I tylko wody.
http://fitwatch.pl/
Warto jest równeiż właczyć do diety świezo wyciskane soki. Świetne są soki z wyciskarki, które zachowują więcej właściwości zdrowotnych niż soki z sokowirówki.
Do odchudzania bardzo potrzebna jest motywacja, jeśli jej braknie szybko ją zakończymy. Znacie może jakieś fajne przepisy z wykorzystaniem takiej kaszy gryczanej Kasza gryczana prażona 4 x 100 g / Produkty - Melvit S.A. (http://melvit.pl/p_kasza-gryczana-prazona-4-x-100-g_17)? Piękna pogoda za oknem to mam okazję nadrobić zaległości jeśli chodzi o sport. Fajnie, że można połączyć przyjemne z pożytecznym :) Jaki jest wasz ulubiony sport?
elzbieta81
02-06-2017, 12:26
Diete powinno sie stosowac cale zycie .. a nie tylko wybrany okres czasu a pozniej wracac do starych nawykow zywieniowych ;)
Diete powinno sie stosowac cale zycie .. a nie tylko wybrany okres czasu a pozniej wracac do starych nawykow zywieniowych ;)
Dokładnie. I polecam tutaj nie żadne restrykcyjne diety ale po prostu zmianę swoich nawyków żywieniowych:
jedzenie częściej ale w mniejszych porcjach
zrezygnowanie ze słodyczy
picie duzej ilości wody
No i warto jest właczyć do swojego trybu życia aktywność fizyczną ;) Jesli nie będziecie się ruszały to nie ma opcji, że schudniecie :skacze::skacze::skacze:
Na tej stronie jet 7 porad na to jak schudnąć aby dobrze wyglądać założmy w bikini:
...
@merlina strzela w 10. :) przez diety typu 1000 kcal mozna sie tylko nabawic problemow z przemiana materii. To samo zreszta w przypadku pomijania posilkow. Ja po wszystkich eksperymentach mam potwornie rozstrojone jelita ;/ do dzisiaj co jakis czas musze sie wspierac dicopeg 10g bo czesto po daniach ciezkostrawnych zwyczajnie mam zaparcia. Lepiej rozsądnie podejść do temu i skorzystac z uslug dietetyka
shakirka
26-08-2017, 17:37
najważniejsza jest wiara w siebie:)
olka nie zawsze dietetyk to dobry wybor.. po co inwestowac kase w kogos kto narzuci ci co masz jesc.. pijac dicopeg 10g oczyszczasz organizm, dodaj do tego ciwczenia i regularne jedzeni ei bedzie ok
kocilower
11-09-2017, 09:33
Dieta = wyliczanie posiłków. Odrzuc cole i słodycze. Odstaw cukier. Licz wszystko. inaczej nic Ci nie da.
kinimini
11-09-2017, 21:27
Moim zdaniem czasem lepiej skorzystac z pomocy profesjonalistow niz w slepo samemu stosowac diety.. ja zdecydowalam sie na dietetyka z https://dietqueen.pl/o-nas/ i udalo mi sie na diecie stracic 20 kg :) wczesniej probowalam roznych metod, tych glupszych i jeszcze bardziej glupich, ale w koncu sie udalo :)
kinimini
23-12-2017, 10:56
:))
optometrysta
09-01-2018, 13:27
Dieta sama w sobie niestety nie daje zbyt wiele, trzeba również ćwiczyć. Na początku radziłbym poprosić o pomoc trenera personalnego. Bo co nam przyjdzie z wylanego potu skoro ćwiczenia są wykonywane źle. Ogólnie zastanawiam się nad suplementami, które przyspieszają spalanie tłuszczu. Mam jeden na oku i przeczytałem tu wiele pozytywnych opinii Trizer opinie - cała prawda o spalaczu (http://forum.jestemfit.pl/chce-schudnac/16797-trizer-opinie-cala-prawda-o-spalaczu.html)
Podobno ma bezpieczny skład i pomaga w kontrolowaniu masy tłuszczowej. Czy ktoś może potwierdzić czy faktycznie warto spróbować?
marcela22
10-01-2018, 19:06
No ale jednak dieta to już jak na moje 80% sukcesu. Kształtowanie sylwetki też zaczyna sie w kuchni. Ja od zawsze staram sie w sumie laczyc te dwie rzeczy: regularnie chodze na siłke no i mam zbilansowana diete pudełkowa z macro bios bar. Z racji pracy praktycznie 12h/dobe korzystam z cateringu i w sumie to nawet lepiej dla mnie. Mam swieze jedzenie i odpowiednio skomponowane tzn. o oklreslonej dawce kalorii i tego co najwazniejsze, zeby organim funkcjonowal. Dla mnie nie ma czegos takiego jak odchudzanie - to po prostu okreslony styl zycia
Dobrze wspomóc się w procesie odchudzania poradą dietetyka. Wiele osób mi polecało gabinet https://dietetykskoczylas.pl/ z Krakowa, bo to świetny fachowiec od żywienia. Jakie są zalety? Otrzymujemy pełną rozpiskę jadłospisu - wraz z gramaturą, sposobem przygotowania potraw na każdy dzień tygodnia. Dietetyk uwzględnia nasze preferencje żywieniowe, tryb pracy, stan zdrowia i na tej podstawie rozpisuje bezpieczną dietę.
W trakcie diety warto też wypróbować wyciskarkę do owoców i warzyw Muke, która jest prostokątna, więc nie zajmuje wiele miejsca i jako jedyna wyciskarka na rynku pozwala się złożyć do szafki kuchennej. Jest łatwa w utrzymaniu i w atrakcyjnej w porównanie do konkurencji cenie. A w ten sposób można dostarczyć do organizmu wiele cennych witamin.
cocolina
07-05-2018, 12:13
Jeśli odchudzanie to tylko pod okiem specjalisty... Sama próbowałam odchudzać się na własną rękę, ale skutek był mizerny. Dopiero, gdy skorzystałam z usług pana Aleksandra Sajdaka z poradni IKAR (http://www.poradniaikar.pl/) efekty mojej pracy były nie tylko zauważalne, ale także trwałe, bo utrzymują się do dnia dzisiejszego. Pan Sajdak nauczył mnie racjonalnego podejścia do diety oraz wskazał błędy, jakie do tej pory popełniałam, przez co wiem, że nie wrócę do starych nawyków nawet po zakończeniu naszej współpracy.
W odchudzaniu ważny jest umiar, nie można nic na szybko bo wyjdzie efekt jojo. Na stronie abnehmen-pillen (https://abnehmen-pillen.eu/wie-kann-man-schnell-10-kg-abnehmen-und-effekte-der-behandlung-dauerhaft-erhalten/) znalazłam bardzo fajne porady jak to robić prawidłowo, stosuję się i widzę efekty :)
Najgorzej jak chcemy chudnąć za szybko i za dużo. Wprowadzamy głodówki a to najgorsze co może być, żeby schudnąć trzeba jeść. 5 małych posiłków dziennie, jeść powoli i przy okazji spożywać duże ilości wody. Co jeszcze? na https://pilule-minceur.eu/comment-perdre-10-kg-rapidement-et-maintenir-durablement-les-effets-du-traitement/ jest wiele porad w temacie, ja stosuję i chudnę. Odstawiłam między innymi białe pieczywo, słodycze, przetworzoną żywność.
magadalena
14-05-2019, 21:56
Odchudzanie to nie jest wcale taki latwy temat. Wiele mozna sie naczytac w sieci, niestety wieksza czesc informacji to sa jakies brednie wyssane z palca. Juz totalnie do mnie nie przemawiaja produkty majace na celu zrzucenie zbednych kilogramow poprzez lykanie jakichs specyfikow. Przeciez to zostalo udowodnione naukowo, ze jedyne co one robia to wysuszaja nasz organizm. To nie jest dla naszego zdrowia dobre. Po pierwsze to trzeba diete skontultowac z jakims specjalistom w tej dzidzinie. Kazdy organizm jest inny i trzeba go poznac pod katem tego na jakie produkty najlepiej reaguje. Po drugie potrzebny bedzie jakis trening kilka razy w tygodniu. Najlepszym rozwiazaniem jest tutaj trener personalny np. https://stacjanowagdynia.pl/fitness-gym/egym-trening-personalny bo wtedy mozemy indywidualnie zbudowac swoj program. Da nam to najlepsze rezultaty w dluzszej perspektywie czasowej.
Mając problem z nadwagą, może warto byłoby zrobić też badania na tarczycę? Często niestety główne problemy biorą się właśnie stąd, a w dzisiejszych czasach jest to niemal plaga już. Najlepiej to zapoznać się z samymi badaniami: http://zapytajpremiera.pl/jakie-badania-na-tarczyce-warto-zrobic-profil-tarczycowy/. Warto o tym pomyśleć, nawet profilaktycznie, bo przecież nigdy nic nie wiadomo.
Ja się odchudzam ale i tak miałam cellulit, pozostałości po ciąży. Dlatego postanowiłam się go pozbyć, poszłam do znajomej która prowadzi gabinet medycyny estetycznej i ona za pomocą lasera kosmetycznego od https://shar-pol.pl/ mi go usunęła. Nie ma nawet śladu, widać że ma profesjonalny sprzęt, jestem naprawdę zadowolona.
magadalena
20-06-2020, 12:15
Moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak "dieta cud". Wszystko jest zależne w dużej mierze od poziomu przemiany materii, a ten jak wiadomo nie od dziś jest kwestią indywidualną. Jeśli nie możemy sobie poradzić ze zbędną tkanką tłuszczową to możemy poszukać specjalistycznych zabiegów. Pamiętajmy tylko aby były bezpieczene dla naszego organizmu czego nie można powiedzieć przykładowo o inwazyjnej liposukcji. Na rynku dostępne są najnowsze metody opracowane przez zagranicznych specjalistów. Jedną z najczęściej wybieranych jest kriolipoliza kraków (https://medistica.com.pl/kriolipoliza-w-walce-z-tkanka-tluszczowa/) polegająca na zamrażaniu tłuszczu, co skutkuje zmniejszeniem podskórnej tkanki tłuszczowej. Dzieje się tak ze względu na jej budowę gdyż składa się z nasyconych kwasów tłuszczowych, które nie są odporne na bardzo niskie temperatury. Po zabiegu obumarła tkanka jest wydalana z organizmu w procesie metabolicznym.
W odchudzaniu pomóc nam mogą różnego rodzaju suplementy, takie jak odżywki białkowe (https://www.bodypak.pl/pl/20-odzywki-bialkowe). Jednak najważniejsze są odpowiedni plan treningowy oraz dobrze zbilansowana dieta, o nie powinniśmy zadbać w pierwszej kolejności.
Ja odchudzam się dzięki diecie pudełkowej która jest tak dobrana abym przyjmowała odpowiednią ilość kalorii. Ten http://www.beyouty.pl/jakie-skladniki-odzywcze-powinny-zawierac-zdrowe-posilki/ artykuł na temat takich diet pomógł mi podjąć tą decyzję. Jestem zadowolona bo jadam zdrowo i smacznie.
Dodam też, że można wiele ciekawych diet znaleźć w internecie. Dobre dobranie diety i ćwiczeń to podstawa. Portali o zdrowym odchudzaniu jest bardzo dużo. Ja ostatnio znalazłam taki portal http://www.chudniemyzdrowo.pl/
Najlepiej iść na konsultacje do dietetyka.
Wychodzę z założenia, że najlepsze co może być to zdrowe jedzenie. Ja osobiście korzystam z wolnowaru od crock-pot SCCPBPP605-050 i bardzo sobie go chwalę, przede wszystkim ze względu na oszczędność moich sił w gotowaniu oraz pyszne jedzenie. Naprawdę polecam!
2000kcal, bez sportu, praca siedzaca. Kupilam z ciekawości opaske i na siedzeniu w domu na dupie robie normalnie 10k krokow(może kwestia tego ze mam 3 poziomy).
Dieta pudełkowa ketogeniczna - nie mam czasu na przygotowywanie sobie samodzielnie posiłków. Poza tym w odchudzaniu okazało sie,ze ta dieta własnie przynosi u mnie najlepsze rezultaty.
Mogę polecic ten catering dietetyczny w Łodzi (https://the-kitchen.pl/) - świetnie zbilansowane jedzenie.
A nie myśleliście o wizycie u dietetyka? Albo catering dietetyczny, w którym można skorzystać z pomocy specjalisty? Fajnie, że są propozycje jak np. jadłospis diety 2000 kcal, bo to mega ogromne ułatwienie. Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej na ten temat, to możecie poszukać informacji np. tutaj https://laboratoriumkalorii.pl/post/prosta-dieta-2000-kcal-dla-mezczyzn-jadlospis-na-diecie-redukcyjnej-do-2000-kalorii. Osobiście bardzo podoba mi się oferta cateringu dietetycznego i diet pudełkowych, bo to bardzo wygodne rozwiązanie.
Warto zacząć od wymiany produktów na te zdrowsze i mniej kaloryczne, na przykład majonez wegański :) Ważne jest czytanie składów, żeby wiedzieć co dokładnie znajduje się w danym produkcie. Ja już mam swoje zaufane sklepy, w których są świetnej jakości produkty (https://fitorsweet.pl/pl/c/Majonezy%2C-musztardy%2C-sos-tatarski/453)https://fitorsweet.pl/dania-i-dodatki/dodatki-do-dan/sosy-ketchupy-majonezy-musztardy/majonezy-musztardy-sos-tatarski (https://fitorsweet.pl/pl/c/Majonezy%2C-musztardy%2C-sos-tatarski/453):)
Podczas odchudzania nie wolno się głodzić! Trzeba po prostu stosować zdrową i zbilansowaną dietę z małym deficytem kalorycznym. :)
Janka102
17-07-2022, 10:17
Zdecydowanie warto skorzystać z porad dietetyka, często nawet nie wiemy co jest przyczyną nadmiernego tycia. Warto sobie zajrzeć do przychodni Nasz Lekarz, tam jest pani dietetyk, z tego co znajoma mi opowiadałą bardzo dobrze dobrałą jej dietę. I nie głodząc sie faktycznie straciła sporo na wadze.
Jakie jest Wasze zdanie na temat cateringów dietetycznych? Moja koleżanka od kilku miesięcy jest na diecie pudełkowej i rzeczywiście widzę, że schudła... Możecie polecić jakiś dobry catering w Krakowie, słyszeliście o Nice To Fit You? Na stronie: https://www.topspozywcze.pl/kody-rabatowe/kody-rabatowe-ntfy-nice-to-fit-you/ widziałam kod rabatowy ntft dający 5% zniżki, więc może tym bardziej warto się skusić?
Mówiąc o zdrowym odżywianiu, warto zwrócić uwagę na różnorodność smaków i składników w naszej diecie. Jeśli szukasz inspiracji, warto odwiedzić https://basiabasia.pl/sklep/, gdzie znajdziesz wiele ciekawych propozycji, w tym również masło orzechowe. To nie tylko pyszny dodatek do kanapek, ale także bogate źródło białka i zdrowych tłuszczów. Dostępne są różne warianty, takie jak masło orzechowe z dodatkiem kakao czy soli morskiej, dzięki czemu możesz wybierać w zależności od swoich preferencji.