Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Frezarka- nie taki diabeł straszny...

Strony : 1 2 3 [4] 5 6

murbania
14-06-2012, 22:00
jak nie ma za co jak jest.. :)

Już prawie ją pakowałam do reklamacji :) Instrukcja taka skromna i nic w niej na ten temat

laurencja
16-06-2012, 22:03
hej kobitki szukam frezarki tym razem tylko i wylączne do pediksa...moge przeznaczyc do 1000zl mam na oku

Frezarka Marathon 90W Do Pedicure + Osprzęt (2417954573) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/frezarka-marathon-90w-do-pedicure-osprzet-i2417954573.html)

Frezarka Champion BLUE lub IVORY 90watt - 2KOLORY (2402667868) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/frezarka-champion-blue-lub-ivory-90watt-2kolory-i2402667868.html)

FREZARKA Promed 2520 TIPSY ŻEL AKRYL PEDICURE (2397910342) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/frezarka-promed-2520-tipsy-zel-akryl-pedicure-i2397910342.html)

mam dylemat a musze kupic na juz pomożcie prosze!!!:/:

---------- Dodano o godzinie 22:03 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:32 ----------

znalazlam jeszcze taka DenTech - Sklep On-Line (http://www.dentech.pl/sklep-on-line/protetyka/urzadzenia1/mikrosilnik-saeshin-strong-210-105l.html) moze ktoras z was ja posiada

karchola
16-06-2012, 22:29
FREZARKA Promed 2520 TIPSY ŻEL AKRYL PEDICURE (2397910342) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/frezarka-promed-2520-tipsy-zel-akryl-pedicure-i2397910342.html)

Jest technicznie najsłabsza - 20 tys. i 40 wat chyba wolałabym, którąś z 90W

Marathon i Champion nie bardzo się różnią, a nawet mają tą samą rączkę. Na praktykach w salonie korzystałam z championa i bardzo fajnie się nią pracuje. Nie ma problemu przy opracowywaniu stóp nie zatrzymuje się. Spokojnie pociągnie pracę w salonie - z tego co rozmawiałam z szefową ma ją 2 lata i nic kompletnie się nie działo.
Ja paznokcie w sumie robie po koleżankach ale gdybym miała się decydować na coś lepszego to definitywnie wybrałabym champion :) Może jest to subiektywna ocena.

Co do tej ostatniej się nie wypowiem ponieważ nic o niej nie słyszałam.

laurencja
17-06-2012, 10:57
dzieki wielkie za podpowiedz...przy tej ostatniej kusi mnie moc bo az 170W to duzo wiecej niz posiadaja inne frezarki ale tez o niej nie slyszalam i troche sie zastanawiam:/:

---------- Dodano o godzinie 10:57 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 23:07 ----------

jeszcze jedno moje pytanko moze i glupie ale czym sie rozni frezarka od mikrosilnika??

:):):)
21-06-2012, 13:30
Hey kupiłam frezarke i ona ma taki bolec, nie wiem jak go wyciągnąć zeby włozyc frez, przekręcam i nie idzie wyciągnąć :( na zajęciach tego tam nie było :( Pomóżcie :)

Nysza
21-06-2012, 13:36
co to za frezarka, jaki model - może masz ją na kluczyk ??
musi dać radę wyciągnąć ten bolec

:):):)
21-06-2012, 13:38
nie nie, nie na kluczyk twist-lock jest ale nie umiem wyciągnać boje sie że cos popsuje

ok udało mi sie wyciągnąć :)

Gorzkajakmokka
03-07-2012, 16:14
Dziewczyny ja tu tylko ciągle pytam i pytam, ale wiem, że wy jesteście skarbnicami wiedzy. Na kursie miałam styczność z frezarką, ale tylko na chwilę- do skórek. Teraz już mam dość wiecznego piłowania i rozważam zakup taniej frezarki. Tak do 300 zł max.
Widziałam wcześniej, że polecałyście z activa taką do 200zł więc to by było już dla mnie idealne. Chyba, że ktoś może coś polecić w tej cenie lepszego? Ewantualnie trochę drożej.
I pytanie. Czy frezarką można ściągać żel i tipsy? Czy nadaje się do tego? Czy to raczej właśnie do skórek i takich drobniejszych robótek?

Paulka
03-07-2012, 16:21
oczywiscie ze sie nadaje:) tylko oczywiscie musi miec odpowiednie obroty, a raczej predkosc...ja rowniez rozgladam sie za frezarka, na allegro znalazlam ponizej 300zł i mysle ze dobre obroty od 0 do 30tys, prawe i lewe, frezy wymieniane na twislock a to byla ogolnie frezarka JD500

Gorzkajakmokka
03-07-2012, 16:30
Nie wiem czemu zawsze uważałam, że frezarka jest za mocna do ściagania paznokci ponieważ może powodować to nieprzyjemne uczucie gorąca. Nie wiem nawet czy właśnie tak nie mówiła nam ta kobietka z kursu. Chociaż to tak dawno było. Do czego jeszcze używacie freazrki poza równaniem przed uzupełnieniem, ściąganiem i skórkami? Można nią matowić też? Czy wtedy w ogóle pilniki potrzebne są do czegoś poza jakąś ostateczną kosmetyką i równaniem boczków?

---------- Dodano o godzinie 16:30 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:29 ----------

FREZARKA manicure JD500-35W 3kolor+35frezow+5nakla (2435408734) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/frezarka-manicure-jd500-35w-3kolor-35frezow-5nakla-i2435408734.html)

lub
http://allegro.pl/rosaris-frezarka-jd500-35w-36x-frezy-profi-i2426638342.html
O tej mowa? I później wszystkie inne frezy pazują czy trzeba z tej samej firmy kupować? Przepraszam jak to durne pytania :D

Edit: teraz doczytałam o tej JD700 i może jednak ją bym kliknęła, hmmm.

hersa
03-07-2012, 18:05
Ja mam taką różową właśnie i jest fajna, większość frezów pasuje, musisz patrzeć na średnicę trzonka żeby nie był za duży, ale rzadko się to zdarza. Frezarka właśnie musi być mocna do ściągania masy żeby się silniczek nie spalił, a co do pieczenia to faktycznie musisz uważać żeby mocno i długo nie przyciskać bo można poparzyć palce najlepiej kupić dobry frez, ja mam od Dr (z tego co pamiętam) frez karbidowy oraz super mocny z PB i nie zdarzyło mi się nikogo poparzyć, za to kapturkami ściernymi zakładanymi na mandrel raz mamę podgrzałam troszkę więc trzeba uważać, działa to tak samo jakbyś szybko i mocno tarła pilnikiem-też wytwarza się ciepło. Matowić płytkę też można frezarką tylko delikatniejszym frezem i też chętnie się dowiem jaki dziewczyny polecają :)

Gorzkajakmokka
04-07-2012, 00:54
Ok kupiłam tę 500, wstępnie wypróbowałam te podstawowe frezy i czuję, że się polubimy. Mam nadzieję, że faktycznie ułatwi mi trochę życie i odejmie piłowania :)

Nysza
04-07-2012, 08:57
może poćwicz trochę na samych tipsach
aby wyczuć dobrze jej moc
i nie robić spustoszeń na paznokciach - bo to akurat robi się w błyskawicznym tempie ...

Paulka
04-07-2012, 09:19
no i nie musisz pracowac na najwyzszych obotach, masz pokretełko to zacznij sobie od najslabszych:)

DiamondShine
04-07-2012, 10:20
ja musze caly ten temat chyba wydrukować, bo się przymierzam do frezarki

Nysza
04-07-2012, 11:30
troszkę przeraża mnie fakt pracy na frezarce bez przeszkolenia
a potem przepiłowane płytki wokół płaczą że tipsy niszczą paznokcie ....

w poniedziałek 09.07. 2012 mamy tzw Dzień otwarty czyli KOLOROWY DZIEŃ Z NAILS COMPANY
będzie tam też poruszany temat pracy na frezarce oraz omówiony nowy frez węglikowy spiekany
tutaj proszę szczegóły
http://forum.wzorki.info/konkursy-pokazy-targi/9059-02-07-2012r-zabrze-kolorowy-dzien-z-nails-company-pokaz.html

Gorzkajakmokka
04-07-2012, 13:31
Spokojnie, w ogóle nawet nie próbowałam najwyższych obrotów. Zaczęłam od najmniejszych na sobie i mamie. Podejrzewam, że zanim zacznę działać cokolwiek na tym papierku ściernym zrolowanym ( wybaczcie za brak fachowej nazwy) to minie trochę czasu. Aktualnie próbowałam tych podstawowych. Na małych obrotach. Myślę, że raczej rozsądna ze mnie babka :D

karchola
04-07-2012, 23:31
To chyba ja jestem stuknięta i z miejsca kapturkami na mandrel po sobie poleciałam. Gorzka w kontactcie we wrocku mają dobre frezy do żelu za 30zł a nie tak g** jak w tych zestawach ;) Ja osobiscie mam złoty karbidowy ale dlatego, że na gwałt potrzebowałam a na węglik spiekany trzeba było poczekać ponad 2 tyg. :)

Gorzkajakmokka
05-07-2012, 00:51
To chyba ja jestem stuknięta i z miejsca kapturkami na mandrel po sobie poleciałam. Gorzka w kontactcie we wrocku mają dobre frezy do żelu za 30zł a nie tak g** jak w tych zestawach ;) Ja osobiscie mam złoty karbidowy ale dlatego, że na gwałt potrzebowałam a na węglik spiekany trzeba było poczekać ponad 2 tyg. :)
dokupiłam kilka w tym właśnie karbiodwy, ale wygląda przerażająco i pewnie długo będę się do niego przymierzać;p takie do skórek tez warto kupić dodatkowo?
Dokupiłamtaki,ale nie wiem czy dobry?https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcRqxZqH7UfY_9eRGH2-a_XX793LTannZ_HV-SIp2G8JQJnAQW1nJA

Agnieszka Praska
05-07-2012, 07:30
dobry ;)

Nysza
05-07-2012, 09:03
pewnie ze dobry - teraz tylko ćwiczyć
najlepiej na sobie aby poczuć jak błędy bolą ;]

sztynka
05-07-2012, 19:55
Mam ten do skórek i dobry jest :-) Używam też stożka diamentowego, aby głębiej błonki zebrać. Do zdejmowania kapturków ściernych 180 , ale faktycznie czasem przypieką. Miałam frezy karbidowe, ale nie mam szczęścia do nich, zawsze mi się felerne trafiają :/: Ja frezarką robię wszystko, zaczynając od skórek, matowienie płytki, zdejmowanie masy, opracowywanie, wypiłowywanie spodu paznokcia przy odnowie itd. A mam Jd700 :D za 220 zł

malinowa
05-07-2012, 21:48
sztynka (http://forum.wzorki.info/members/9530-sztynka.html) a jakim frezem matowisz pazurki? a jakim opracowujesz ? a i ten do frezowania od spodu też mnie interesuje, jak możesz to podaj linki żeby mo9żna było zerknąć
ja do zdejmowania masy mam taki Golden-Nails :: Frez karbidowy 1 (http://www.golden-nails.pl/index.php?p307,frez-karbidowy-1) i nie jestem zadowolona, chciałabym masę zdejmować szybciej a tym się nie da

Gorzkajakmokka
06-07-2012, 00:32
pewnie ze dobry - teraz tylko ćwiczyć
najlepiej na sobie aby poczuć jak błędy bolą ;]
No niestety nie mam ani żelu ani tipsów aktualnie,więc na sobie nie dam rady,ale dzisiaj dziewczyna,przy uzupełnianiu zgodziła abym na niej delikatnie spróbowała. Faktycznie,super przyśpieszenie pracy i ułatwienie. na szczęście też,obeszło się bez bólu.:zab:

Nysza
06-07-2012, 08:47
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu

:)
miałam na myśli, tipsa, którego doklejasz, plastik, a nie wystylizowane dłonie :D
(nigdy nie mówię, że robię tipsy, bo to nie prawda , tipsy produkowane są w fabryce)
generalnie pierwsze kroki z frezarką robi się na plastikowych tipsach
nie muszą być przyklejone do paznokci
po prostu trzymasz sobie tipsiora w paluszkach
i próbujesz frezy i moc frezarki
na nich doskonale widać co dany frez potrafi

fryzzz
06-07-2012, 09:27
Super pomysł z tym ćwiczeniem na tipsach, u mnie na kursie były ćwiczenia na sobie na wzajem ale tylko przy skórkach i pedicurze przy ściąganiu martwego naskórka ale uważam że to nie był dobry pomysł

Paulka
12-07-2012, 15:31
dziewczyny powiedzcie mi ktora z Was nadal podtrzymuje swoje dobre zdanie o frezarce 500 i 700, chce sobie kupic ktoras z nich, wiem jakie wartosci maja miec itp, jedna i druga ma 35W, obroty od 0 do 30tys,prawe lewe, frezy wymieniane twist-lock, jeda i druga zachwalacie, a teraz...po 3 latach podtrzumujecie dobre zdanie o nich??

claudia.c
12-07-2012, 16:06
ja powiem tak na początek do użytku domowego napewno wystarczy te 35W ja mam Jd 700;),
lecz jeśli mamy więcej klientek i robimy przy tym pedi to min. te 90W musi mieć
jak bym miała kase to bym nawet nie myślała o Jd tylko o :D
FREZARKA 90W MARATHON do pedi-manicure + 30 frezów (2467599588) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/frezarka-90w-marathon-do-pedi-manicure-30-frezow-i2467599588.html)
pracowałam na niej i nie ma co porównywać :ok:

Paulka
12-07-2012, 16:11
ja potzebuje takie do domwego uzytku pedi nie bede robila, dziewczyn na pazurki tez strasznie duzo nie mam, ale chodzi mi o to ile macie juzte frezarki czy nadal dzialaja tak bez zarzutu:)

Askar
12-07-2012, 16:49
Paulka, ja mam jd 500 od ponad dwóch lat i działa na razie ok. Fakt, że nie codziennie mam klientki i nie wiem co by było gdybym używała jej na co dzień. Do takiego użytku o jakim piszesz, to mogę ją polecić :)

claudia.c
12-07-2012, 18:09
u mojej po roku zaczęła rączka głośniej chodzić i złapała luzy oraz drży
a mam ją do własnego użytku

sztynka
12-07-2012, 18:33
U mojej JD700 po roku padły prawe obroty. Używam jej dla siebie i dwóch klientek, czyli 3 razy w miesiącu.

Ladyss
12-07-2012, 18:48
Ja mam JD700 jakieś 2,5 roku a od ponad roku używam jej w salonie - to jest około 50 pań miesięcznie + jestem hard corem bo używam jej także do pediksa, na szczęście nie są to duże ilości zabiegów. Zaczęła mi się przegrzewać rączka, jeśli się nie mylę muszę wymienić szczotki. Jeśli to nie pomoże to po prostu zacznę chomikować pieniążki na inną, już lepszą :)

karolinciusia
07-08-2012, 23:23
mam problem, kupiłam frezarke jd 500 i jak nią pracuje to robi się rączka ciepła czy Wy też trak macie przy swoich frezarkach?
oddać na gwarancje?

Camilla
08-08-2012, 01:13
Ja miałam bardzo dobre zdanie o JD500 do teraz.. pierwsza chodziła mi w odmu do własnego uzytku z 3 lata jedyne co to w rąćzze coś świszczało ( miała blokade frezów na kluczyk).. pożniej zakupiłam do salonu druga po roku działania strasznie cieżko chodziła wymiana frezów ( twist-lock) czesto rozkrecałam rączke i czyściłam wszytsko z pyłu jak mi poradzono , wreszcie rączka przestała działać , zaniosłam do naprawy powiedziano mi ze wyrobiły sie łożyska od tego twist locka a takich cześci to sie nie dokupi nigdzie. Frezarka dobra jedynie raczka nie działa a samej rączki nie dokupie i cała wylądowała w koszu , pracuje teraz swoja YUKI ktora uzywam do pedicure ale musze kupić druga jakas tylko teraz mam dylemat jaka.. i napewno nie chce z twist lockiem , najlepsze rozwiązanie to magnetyczne mocowanie frezów.

Ladyss
08-08-2012, 22:12
mam problem, kupiłam frezarke jd 500 i jak nią pracuje to robi się rączka ciepła czy Wy też trak macie przy swoich frezarkach?
oddać na gwarancje?

Oddaj, tak nie powinno być.
Moja JD700 tak się nagrzewała od początku, oddałam po kilku dniach. Dostałam nową i już wszystko było ok.
Zauważyłam brutalną rzeczywistość - nie ma co sugerować się opiniami innych na temat tych modeli bo to co dostaniemy to ruletka :/: albo się chrzanią od razu albo wytrzymują lata...

Paulina2912
08-08-2012, 22:52
Witam dziewczyny dopiero zaczynam swoją przygodę z paznokciami ,a tak naprawdę niedługo dopiero idę na pierwszy kurs. Bardzo was proszę o pomoc mam problem z zakupem frezarki :( nie chcę kupić byle jakiego dziadostwa proszę o pomoc: na co powinnam zwrócić uwagę? jaką frezarkę wybrać na początek taką za 200zł czy lepiej coś droższego? ewentualnie gdzie polecacie zakupić frezarkę? Jeśli to ma być lepsza frezarka jakie frezy mam dokupić i gdzie? Zaznaczę,że frezarką chciałabym robić paznokcie żelowe,akrylowe jak również pedicure .Proszę o szybką odpowiedź dziękuję :] acha muszę dodać,że nastawiam się na pracę z klientkami więc na pewno często będę jej używać

nanami7
08-08-2012, 23:34
Paulina nie chce Tobie podcinac skrzydelek ale nastawiasz sie na prace z klientami, ale najpierw (nawet po kursie), trzeba duuuuzo duuuuzo cwiczyc by zabierac sie za klientki ;)

Wiem ze dziewczyny kupowaly frezarki na allegro, a najczesciej pojawiajaca sie nazwa byla JD 500 :)

karolinciusia
09-08-2012, 08:26
Ladyss Dziękuje za pomoc

DiamondShine
11-08-2012, 14:43
no to sie pochwale od kąd jestem w salonie, przełamałam sie i zaczelam pracowac frezarką. Rzeczywiscie, nie wyobrazam sobie teraz bez niej :)

karolinciusia
12-08-2012, 12:27
a skórki jak pięknie po frezarce są usunięte - ja też sobie nie wyobrażam już pracy bez frezarki :)

ale niestety musze odesłac rączkę, z tej strony co kabel wychodzi śrubki się odkręciły i kabel poluzował :( nowa frezarka :(

hersa
12-08-2012, 14:15
mi się wykręcały śrubki od nowości, w końcu je lekko odkręciłam, pomalowałam lakierem do paznokci i niewyschnięte przykręciłam, nic się nie odkręca od tamtej pory :)

karolinciusia
12-08-2012, 20:12
hersa ciekawy sposób jeśli zdarzenie się powtórzy wypróbuje ten sposób z lakierem

albo odesle im niech oni się męczą :))

zosia_29
09-09-2012, 20:13
Czytam wasze opinie i pracowałam na frezarce taniej wytrzymała mi 3 lata no i w końcu padła zasanawiałam się nad tą 700 opinie są podzielone fakt gdyby mnie było stać kupiła bym droższą ale też nie ma gwarancji że będzie lepsza...

Nysza
09-09-2012, 20:22
lepsza będzie na pewno ... sama specyficznie podchodziłam
do takich zakupów , ale nie zapomnę momentu jak się "przesiadłam"
na lepszy (droższy) model - jakby mnie na 100 koni wsadzili - poezja pracy
w końcu praca z frezarką stała się przyjemnością i miłą częścią pracy :) ...

co do tańszych frezarek - no cóż , może akurat uda Ci się kupić tę solidniej wykonaną
nie zawsze jest kasa aby kupić od razu coś lepszego ..

Candynails
09-09-2012, 21:30
Bardzo ważne jest nasze zdrowie, musimy dbać o ręce którymi pracujemy, JD 500 i JD 700 wytrzymają spokojnie do 3 lat nawet przy dużej ilości klientek, jednak ucierpieć mogą nasze nadgarstki, rączki tych frezarek nie należą do najlżejszych i wibracje podczas pracy są dość mocno odczuwalne. Do domowego użytku mogą być, ale do pracy w salonie mając około 50 klientek miesięcznie i więcej nie polecam, ja się już dorobiłam problemów:/:

germana
10-09-2012, 00:00
a ja się doczekałam Marathona 3...
Miałam budżet właśnie ok 700 i miałam dylemat czy kupić coś słabszego
w salonie jak byłam okazyjnie popracować to działałam na http://www.fantoma.pl/index.php?products=product&prod_id=55
dobrze mi się na niej pracowało... chociaż z piętkami jednej klientki było trochę ciężko.
ale zaryzykowałam bo marathon zawsze mi się marzył.
pierwszy raz zobaczyłam go na kursie pazurkowym w 2009 i tak myślałam "coś takiego mieć to jest coś..." mimo że wtedy z frezarką nei miałam doczynienia ale widziałam jak w salonie na nim działają...

Mam nadzieje że nie wyrzuciłam kasy w błoto... :huh:
jeszcze go nie testowałam...

karolinciusia
11-09-2012, 21:30
hej :)

Dziewczyny frezarka nie ułatwiła mi pracy :( napewno robie coś źle, ale co?
1. nakładam remover odsuwam skórki (pr.óbowałam też bez ale nic nie zmieniło)

2. usuwam skórke - ALE on a sie nie niszczy tylko podnosi do góry i i tak musze ją wyciąć cążkami --CO ROBIE ŹLE???

mAM FREZARKE JD500 OBROTY USTAWIONE PRAWIE NA MAX, DOKUPIONY FREZ DIAMENTOWY STOŻEK - MOŻE FREZ ZA SŁABY

z GÓRY DZIĘKUJE ZA POMOC:):przytul:

Gorzkajakmokka
12-09-2012, 20:49
Ja mam JD500 i już 2 miesiące po kupieniu była na gwarancji. Zapycha mi się klawisz prawo-lewo. Teraz znowu w jedną stronę. Wkurzające to jest bo frezarka daleko, odsysacz pyłu działa a ciągle jakieś atrakcje ;(

karchola
12-09-2012, 22:43
Moja po tyg. pracy się zapchała pyłem. Oddałam do naprawy i jak ją dostałam to wycięłam z folii ubranko dla niej. Zostawiłam wycięte tylko na podłączenie rączki i miejsca wentylacji. Nie grzeje się i nie zapycha :)

Ciekawe kiedy ją usmażę ;P

asia
15-09-2012, 21:50
hej :)

Dziewczyny frezarka nie ułatwiła mi pracy :( napewno robie coś źle, ale co?
1. nakładam remover odsuwam skórki (pr.óbowałam też bez ale nic nie zmieniło)

2. usuwam skórke - ALE on a sie nie niszczy tylko podnosi do góry i i tak musze ją wyciąć cążkami --CO ROBIE ŹLE???

mAM FREZARKE JD500 OBROTY USTAWIONE PRAWIE NA MAX, DOKUPIONY FREZ DIAMENTOWY STOŻEK - MOŻE FREZ ZA SŁABY

z GÓRY DZIĘKUJE ZA POMOC:):przytul:

prosimy nie uzywać capsa !!

1. przy pracy z frezarka nie ma potrzeby nakladania removera

2. zaleznie od tego jakiego freza uzywasz, mozesz albo podniesc skorke i przygotowac do wyciecia to co z niej zostalo - wtedy pamietaj o odsunieciu blonek (frez malutki stozek, ten cieniusienki). albo tez delikatnie usunac skorke frezem (tymi delikatnymi, np kuleczkowymi albo kamiennymi)

3. obroty frezarki ustawiamy raczej w okolicach min, a nie max. po pierwsze mozesz spalic sobie sprzet niechacy, po drugie pazur to delikatny twor, nie ma potrzeby go katowac

karolinciusia
15-09-2012, 21:55
asia (http://forum.wzorki.info/members/978-asia.html) dziękuje :)

Będe pamiętała o capsie (nie wiedziałam).

asia
15-09-2012, 21:57
spoko ;) w razie pytan pisz ;)

owsianka
18-09-2012, 12:35
hej doradźcie mi proszę bo widzę, że sie swietnie znacie, czy JD 500 i 700 mogę stosowac do pedicuru ? jeśli tak to która z nich jest lepsza, czy jest jakaś różnica między ich działaniem ? chodzi mi tylko o sporadyczne i indywidualne użytkowanie, takie raz na miesiąc :)
z góry dzieki za odp :)

sztynka
18-09-2012, 16:14
Do sporadycznego użytkowania mam JD 700, ale po roku jest już bardzo słaba. Używam raz na miesiąc . Także nie polecam.

karchola
18-09-2012, 21:17
owsianka tak jak napisała sztynka. Nie sądzę by pociągnęła długo z 1 pedixem dziennie. Polecam cierpliwość, oszczędność i inwetycje w Marathona 3 - to chyba jedna z tańszych która na pewno da radę :)

owsianka
18-09-2012, 22:19
dzieki za tak szybkie odpowiedzi :) tak tak chodzi mi o pedicure 1/msc :)

MartaOSz
23-09-2012, 12:34
Hej dziewczyny
Mam takie pytanie do Was.....
Natomiast raczka do mojej frezarki jest na wykonczeniu i tak pomyslalam ze moze któraś z Was po zmianie frezarki ma taką rączke na zbyciu.....Z checia bym odkupiła ... Jak cos to prosze o info :)

Camilla
23-09-2012, 12:43
Hej dziewczyny
Mam takie pytanie do Was.....
Natomiast raczka do mojej frezarki jest na wykonczeniu i tak pomyslalam ze moze któraś z Was po zmianie frezarki ma taką rączke na zbyciu.....Z checia bym odkupiła ... Jak cos to prosze o info :)

RACZKA PROSTNICA DO FREZARKI UNIWERSALNA JD DR ITP (2631874521) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/raczka-prostnica-do-frezarki-uniwersalna-jd-dr-itp-i2631874521.html)

b tutaj kupisz bez problemu , ja miałam ten sam problem , dwie dobre bazy i zepsute rączki - łożyska posiadały.:kwiatek::kwiatek:

Patrycja_92
01-10-2012, 21:58
Chciałabym kupić frezarkę, tylko do domowego uzytku, sporadycznie, do obróbki i zdejmowania masy ok 2-3 razy w miesiącu, tanią, która lepsza?
10 watowa CT 1203 uciągnie czy musi być 35 watowa JD500 ?\

:kwiatek:

paulina16121
01-10-2012, 22:22
Witam was kobietki :) przepraszam ,że tak się wtrąciłam jednak prosiłabym o pomoc w wyborze frezarki co myslicie o tej ? mnie zależy na chwilę obecną na pracy nią w domu przy pedicure , przedłużaniu pazurek,(a co na to się przekłada również frezowaniu starej masy żelowej , akrylowej) nie posiadam jakiś wielkich nakładów gotówki ,które mogę na nią przeznaczyć więc pomyślałam ,że może ta:) Proszę o radę:) Frezarka do manicure i pedicure JD700 czarna 35Watt Gratisy - Allepaznokcie Hurtownia Kosmetyczna (http://www.allepaznokcie.pl/11787-frezarka-do-manicure-i-pedicure-jd700-czarna-35watt-gratisy.html)

Patrycja_92
01-10-2012, 23:10
Pytałam o prawie dokładnie to samo jeden post przed Tobą, też frezarka, też tania, też do uzytku domowego- wystarczyło przeczytać i czekać na odpowiedzi Dziewczyn, bo jak będziemy dublowac posty to to i tak nic nie da- więcej sie nie dowiemy ;)

karchola
01-10-2012, 23:17
Nie wiem czy 10W czasem się nie zatrzyma przy kontakcie z pazurkiem. Powiem tak. Ja zadaję sobie sprawę,ze jak się nie pracuje to 200zl to wydatek ale to nie jest jednorazowy zakup. Ja mam z activa jd500 z kapturkami, jestem zadowolona chociaz trochę żałuje ze nie poczekałam na marathona. Pati ;) a jak za rok magicznie się okaze, że masz babeczke 1/tydzien czyli też bez szału to kupisz nową frezarkę jak się okaze, że ta nie daje rady? ;)

Patrycja_92
01-10-2012, 23:29
W sumie masz racje, chyba kupię tę co Ty masz Karchola, lepiej kupić taką, która "ogarnie" te kilka klientek więcej raz, niz dwa razy, bo ta poprzednia okazała się za słaba, dziękuje za odpowiedż :kwiatek::kwiatek::kwiatek:

violcias
06-10-2012, 23:42
owsianka tak jak napisała sztynka. Nie sądzę by pociągnęła długo z 1 pedixem dziennie. Polecam cierpliwość, oszczędność i inwetycje w Marathona 3 - to chyba jedna z tańszych która na pewno da radę :)

Witam też jestem na kupnie frezarki
karchola mówisz że tą polecasz ?? czy to jakaś inna ?
FREZARKA MARATHON-3 CHAMPION NOWY MODEL PROMOCJA ! (2692602539) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/frezarka-marathon-3-champion-nowy-model-promocja-i2692602539.html)

germana
07-10-2012, 00:40
ja mam Marthona 3 ALE TEGO KLASYCZNEGO.... miesiąc... Pierwsze wrażania:
parę trudnych pedi zrobiłam ( łącznie z 80 letnią Panią z mega haluksami i wiadomo...) Bardzo fajna i zgrabna regulacja obrotów co pozwala na dobre opracowanie przestrzeni między palcami, odcisków jak i zarówno ciężkich piętek. Duża moc.
freziki zmienia się łatwo.
jeszcze chce sobie do niej zafundować frez... może z węglika spiekanego do zdejmowania akrylu ale to w tej kwestiii jeszcze sie nie wypowiem... ;p
chodzi cicho. Ja pracuje jak na razie wolno i troszkę się nagrzewa rączka przy dłuższej pracy ale wtedy zazwyczaj daje jej chwile przerwy na opracowanie pazurków i skórek.
Zdecydowanie ułatwia i przyspiesza prace (wcześniej tarłam tarą dłuuuugo).

sztynka
07-10-2012, 20:02
10W nie pociągnie żelu, ani akrylu. Tyle ma moja mini frezareczka za 5 zł na baterie. Nie polecam też JD jeśli macie jakiekolwiek pedicure, to jest bez sensu, ona wam padnie po kilku razach. Nie jest to mój wymysł, tylko potwierdzone u kilku już użytkowniczek. Do pediksa polecam wam coś o mocy powyżej 50 W. Już nawet te multiszlifierki sprzedawane na allegro z większymi obrotami są lepsze niż JD.

violcias
07-10-2012, 20:45
germana czyli tą masz ?
FREZARKA MARATHON-3 PROFESJONALNA + 47 FREZÓW (2675078427) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/frezarka-marathon-3-profesjonalna-47-frezow-i2675078427.html)

germana
07-10-2012, 21:06
violcias (http://forum.wzorki.info/members/5423-violcias.html) - tak ^_^

violcias
07-10-2012, 21:09
dzięki za szybką odp :*

karchola
07-10-2012, 22:41
Germana a na pewno nie zatykasz jej tych szparek w rączce służących do chłodzenia? Ja kiedyś namiętnie trzymałam rączke frezarki dłonią a nie jak długopis, wtedy mi się szybko nagrzewała :)

germana
08-10-2012, 00:21
karchola - dziękujeza podpowiedź :cwaniak:, muszę zwrócić na to uwagę jutro mam pedi więc zobaczę jak trzymałam wcześniej.... ^_^

claudia.c
08-10-2012, 14:36
troszkę się nagrzewa rączka przy dłuższej pracy ale wtedy zazwyczaj daje jej chwile przerwy na opracowanie pazurków i skórek.
mi też się zawsze nagrzewała, widocznie tak mają przy dłuższej pracy

zyza
13-10-2012, 20:17
moja JD 700 tez wysiadla szybciutko po kilku pediksach ... musze zmienic raczke ale na grubo sie zastanawiam czy jednak nie kupic sobie do pedi marathona mocniejszego...
w tej chwili nie stac mnie na te za 4000tys :)

asia
13-10-2012, 21:53
przy kupnie nowej frezarki wazne jest, aby miała gwarancję. wtedy, przynajmniej przez ten okres, można bez problemu oddać

kasiulka81
07-11-2012, 22:46
Moja JD500 też padła i to tylko po pracy na masie żelowej ;( po 4 - 5 razy w miesiącu i teraz muszę póki co walczyć pilnikami:placz: no masakra. Powiedzcie mi kochane czy naprawdę nie da się kupić nic taniej niż te 600zł ??? Bo tak czytam tu sobie i powiem szczerze, że polecacie super frezarki, tylko jak na moje skromne potrzeby to trochę za drogo, z drugiej strony może lepiej zainwestować raz i mieć spokój :huh:

mmloda
07-11-2012, 23:02
Kasiulka ja na przykład pracuje na frezarce Marathon 3 Lux i póki co jestem naprawdę zadowolona - ona kosztuje coś koło 700zł, więc nie jest to mało ale nie jest to też dużo i za tą cenę masz naprawdę dobry sprzęt. Ja trochę na nią czasu odkładałam, ale wyszłam z założenia, że właśnie lepiej kupić coś porządniejszego niż się potem wkurzać, że pieniądze poszły w błoto. Może kiedyś jak się dorobię to kupię sobie jakąś wypaśniejszą, ale póki co ta jest naprawdę super :)

kamillxx
12-11-2012, 19:39
bylam juz zdecydowana na frezarke Marathon 3 lux niestety nie mieli w activie na stanie zaczelam szukac dalej i znalazlam taka stronke porownanie frezarek frezarki kosmetyczne (http://mikrosilniki.com/37755.html)i tam jest napisane ze moc 85v ze str activ to tak naprawde 35 v?
z drugiej stron wy takie kupilyscie i jestescie zadowolone:/:
znalazlam jeszcze jedna interesujaca i polecana frezarke Frezarki podologiczne i kosmetyczne do paznokci, manicure i pedicure leczniczy, do pielęgnacji stopy i pięt - LNC (http://pl.ladys-nails.eu/pol_m_Frezarki-i-frezy_Frezarki-744.html)tu jest napisane ze moc ma 85 v a jak wpisalam w google to takie sa takie same urzadzenia TANSZE i moc 40v?Mikronarzędzia - Kompletny zestaw frezarki MHX i urządzenia zasilającego SGX Xenox 68600 Elektronarzedzia24.pl (http://www.elektronarzedzia24.pl/zestaw-frezarki-urzdzenia-zasilajcego-xenox-68600-p-12125.html)

i którą teraz wybrac?
bo wg artykułu marathon 3 lux ma zanizona moc czli 40v a ta moc ma o polowe tańsza xenon?
mam metlik w glowie prosze o pomoc ;(

przed chwila sprawdzilam ze raczki do xenona sa do 40v wiec urzadzenie nie moze miec wiecej vat....

Candynails
12-11-2012, 21:38
kasiulka81 (http://forum.wzorki.info/members/7006-kasiulka81.html)
ja miałam JD500 2 lata przy pracy po 12 godzin dziennie, jedna klientka po drugiej, i nic się z nią nie stało. Musiałam trafić na jakiś feralny egzemplarz, myślę, że na początek pracy te tańsze są wystarczające, jak już się dorobisz to kupisz sobie taką wypasioną:D

Evelyn.
18-11-2012, 10:48
dziewczyny wiecie może gdzie można kupić taką końcówkę do frezarki?? jak na tym zdjęciu to złote, za chiny znaleźć swojej nie mogę, a do tej szerszej mam mało frezów:((
Miniwiertarka miniszlifierka frezarka precyzyjna (2734125350) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/miniwiertarka-miniszlifierka-frezarka-precyzyjna-i2734125350.html) zdjęcie

asia
18-11-2012, 17:32
tuleja zaciskowa, powinna byc w sklepach z narzedziami, moze castoramie, etc. na allegro tez powinno byc

Mozesz tez sprobować kupic frezy z wiekszym trzpieniem, ale że do frezarek kosmetycznych i medycznych zazwyczj są węższe, to moze byc trudno.

Evelyn.
18-11-2012, 18:21
bardzo dziękuję Asiu. Właśnie o to mi chodziło i nie wiedziałam jak to się nazywa. Wiesz może jaki na węższe frezy będzie rozmiar?? bo znalazłam coś takiego DREMEL 483 tulejka tuleja zaciskowa uchwyt 0,8 mm (2774309605) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/dremel-483-tulejka-tuleja-zaciskowa-uchwyt-0-8-mm-i2774309605.html)

kasiulka81
18-11-2012, 21:56
Mąż mi naprawił znowu moją frezareczkę JD500 :skacze::skacze: rozkręcił ja na części pierwsze , poczyścił ile się dało, popsikał WD40 gdzie się dało i na razie działa:ok:Na początku wydawała dziwne dźwięki, ale teraz jest OK (odpukać w niemalowane :P) i oby jak najdłużej, bo zbliża się gorący okres Świąteczno-Sylwestrowy (nawet dla mnie amatorki) i sam wiecie jak to bez frezarki długo chodzi na robocie.

kamillxx
19-11-2012, 18:27
moje drogie zakupilam frezareczke Mikrosilnik SAESHIN STRONG 210/105LN (http://www.art-dental.pl/p,1531,mikrosilnik-saeshin-strong-210105ln.html) jest promocja 850 zamiast 1200 170watt
mam pytanie odnosnie frezow do skorek na jakich pracujecie i jak ich prawidlowo uzywac
czy moczycie skorki i je odpychacie czy tylko traktujecie frezarka ?

prosze o pomoc....:)

asia
21-11-2012, 00:44
evelyn nie pamietam, postaram sie jutro sprawdzic, moze gdzies jest napisane

kamillxx
25-11-2012, 11:56
wklejam filmik praca frezarka przy stopkach moze komus sie przyda

jak mozecie to prosze opiscie jak krok po kroku wykonujecie manicure frezrka szczegolnie chodzi mi o dokladne opracowanie skorek czy odsuwacie kopytkiem czy zmiekczacie skorki....

zyza
25-11-2012, 19:41
a ja mam taki problem ze dokupilam sobie nowa raczke do frezarki jd700 ale cos sie dzieje z baza... po jakis paru minutach pilowania frezarka sie zatrzymuje, po czym jak odpocznie znow troche piluje... tak jakby sie przegrzewala... dwoch specjalistow do niej zajrzalo, jeden naoliwil, drugi cos przelutowal i dalej to samo... mialyscie cos takiego? moze wiecie co sie dzieje?

mam ja juz 3 lata i byla uzywana i do pedi i do mani...
planuje sobie kupic cos z wiosna bo beda na czasie pedicury ale teraz chcialam podreperowac mojego cherlaczka :)

asia
26-11-2012, 12:36
ja mialam tak, ze jak obracalam pokrętło to się włączała co prawda lampka, ale obroty nie, ale na gwarancje pusciłam , zaczarowali i jest ok, podobno chodzilo o styki i jakies tam blaszki

lonia1990
09-12-2012, 19:55
Witajcie;)

Ja mam tą frezarke FREZARKA ACTIV JD500 SREBRNA + KOMPLET FREZÓW !!! (2802952291) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/frezarka-activ-jd500-srebrna-komplet-frezow-i2802952291.html) niecały rok.. ale że od stycznia bedę pracować w salonie chce kupić coś lepszego myśle o tej FREZARKA MARATHON-3 IMPORTER HURT-DETAL ZAPRASZAM (2839647201) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/frezarka-marathon-3-importer-hurt-detal-zapraszam-i2839647201.html) warto ją kupić??

asia
11-12-2012, 12:48
nie widzę przy tej frezarce info o mocy?

mar-kos
11-12-2012, 13:08
Frezarka ma moc 90 W :) Spokojnie starczy Ci do manicure w salonie, sam osobiście ją doradzam klientkom do gabinetów. Jak zadbasz o nią i nie przeszkadza Ci dłuższy czas pracy to możesz spokojnie i na pedicure się z nią rzucić :D

asiek
11-12-2012, 13:42
Mroczne sekrety salonów kosmetycznych - program tv. Odcinek 5 - VOD (http://vod.pl/mroczne-sekrety-salonow-kosmetycznych,94435,w.html) obejrzałam ten odcinek i się przeraziłam, dziewczynie tak piłował ktoś frezarką paznokcie że aż w szpitalu wylądowała. A specjalistka mówi o tym, że nie wolno używać frezarki do naturalnych paznokci, i do pedicure. Krótki filmik niecałe poł godzinki trwa, ale warto obejrzeć.

rudzielec
11-12-2012, 14:34
a ja jakis czas temu kupilam frezare od naszej germany i powiem wam ze jakos nie moge sie przekonac:D jednak chyba wole pilnikiem:D z reszta teraz mam malo czasu na paznokcie wiec lezy i sie kurzy:):)

Drapi
12-12-2012, 10:25
asiek masakra ten film! jestem w szoku!!!

asiek
12-12-2012, 11:56
Też byłam, miałam szkolenie z frezarki, ale do tej pory się nie przekonałam, nawet jak mi znajoma robiła pazurki to się jej bałam :D a jeszcze po tym co obejrzałam to chyba tym bardziej się nie dotknę :p

Nena90
16-12-2012, 17:45
asiek masakra ten film! jestem w szoku!!!
Ciekawe na jak wysokie obroty nastawili tą frezarkę i co to był za frez... W odpowiednich rękach to jest bezpieczne a po zobaczeniu takich filmów klientki tylko się wystraszą (zakładam, że klientki chodzą do PROFESJONALISTEK a nie pseudostylistek, w rękach których nawet pilnik nie jest bezpieczny ;) ).

asiek
16-12-2012, 19:52
Ja się jej boję nie tylko u siebie w rękach, ale nawet u profesjonalisty :P

mala
18-12-2012, 15:58
ja uzywam caly czas frezerki i powiem ze nie moge sobie wyobrazic pracy bez.skorki takze usowam frezerka
NailselectionShop - Diamantschleifer. (http://nail-selection.eu/shop/product_info.php?info=p143_diamantschleifer-.html)
pierwszy i trzeci frez uzywam do skorek.

Nena90
18-12-2012, 22:18
Asiek ja na szczęście się nie boję :) Przez półtorej roku nie zrobiłam tym krzywdy ani sobie ani nikomu innego więc chyba nie taka frezarka straszna jak ją malują ;) Grunt to dobrać dobry frez, odpowiednie obroty i wiedzieć jak trzymać rączkę (m.in. pod jakim kątem) - na dobrym szkoleniu powinni to wytłumaczyć i wtedy nie ma się czego bać :)

paula2329
19-12-2012, 21:43
Ja tez nie wyobrazam sobie pracy bez frezarki.Swietnie radzi sobie ze skorkami-ja osobiscie odsuwam je delikatnie patyczkiem i frezem kulkowym scieram je delikatnie(nie mocze ich predzej).Umiejetne poslugiwanie sie eliminuje ryzyko zrobienia tzw. zadziora:).Przy akrylu i zelu dodatkowo delikatnym frezem walcowym matowie plytke,frez ten swietnie oczyszcza wał okolopaznokciowy,zwiekszajac przyczepnosc nakladanego materialu

przytulanka86
10-01-2013, 13:29
Kilka z was pisze o zaniżonej mocy czy Marathon 3 (FREZARKA MARATHON-3 PROFESJONALNA + 47 FREZÓW (2916791479) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/frezarka-marathon-3-profesjonalna-47-frezow-i2916791479.html)) ma te podawane 90W ? i jak to jest z tymi szczotkami są wymienne ?? A raczka grzeje się ? Bo moja JD 500 tragedia :/

Ola_
16-01-2013, 13:39
Witajcie, przeczytałam wasze dotychczasowe wpisy od samego początku i generalnie nie wiem czy mam kupić JD 500.
Dodam, że frezarka ma służyć sporadycznemu użytkowaniu (nie codziennemu) i generalnie chciałabym używac ją także do pedicure. Znalazłam zestaw na allegro C&C* manicure FREZARKA JD500 +36 Frezów+3kolor (2929643681) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/cc-manicure-frezarka-jd500-36-frezow-3kolor-i2929643681.html) ale proszę o opinię kogoś kto używał tych frezów dołączonych w zestawie. Czy są one warte czy lepiej dokupić no i jeszcze sprawa kapturków do pedicure czy mogą być te: Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/listing/user.php?string=kapturek&us_id=10421341)
Proszę o opinię i o wyrozumiałość z racji tego, że jest to mój "start ".
Z góry dziękuję :)

mar-kos
16-01-2013, 14:30
Kilka z was pisze o zaniżonej mocy czy Marathon 3 (FREZARKA MARATHON-3 PROFESJONALNA + 47 FREZÓW (2916791479) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/frezarka-marathon-3-profesjonalna-47-frezow-i2916791479.html)) ma te podawane 90W ? i jak to jest z tymi szczotkami są wymienne ?? A raczka grzeje się ? Bo moja JD 500 tragedia :/

Frezarka ma deklarowane 90W.
JD 500 grzeje się bo pewnie chodzi na zbyt wysokich obrotach zbyt długi czas. To nie jest frezarka wyczynowa i mimo deklarowanej skali obrotów, na maksa za długo nie pójdzie. Może rączka się zanieczyściła i dlatego się grzeje ?

Witajcie, przeczytałam wasze dotychczasowe wpisy od samego początku i generalnie nie wiem czy mam kupić JD 500.
Dodam, że frezarka ma służyć sporadycznemu użytkowaniu (nie codziennemu) i generalnie chciałabym używac ją także do pedicure. Znalazłam zestaw na allegro C&C* manicure FREZARKA JD500 +36 Frezów+3kolor (2929643681) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/cc-manicure-frezarka-jd500-36-frezow-3kolor-i2929643681.html) ale proszę o opinię kogoś kto używał tych frezów dołączonych w zestawie. Czy są one warte czy lepiej dokupić no i jeszcze sprawa kapturków do pedicure czy mogą być te: Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/listing/user.php?string=kapturek&us_id=10421341)
Proszę o opinię i o wyrozumiałość z racji tego, że jest to mój "start ".
Z góry dziękuję :)

Jest to dobra frezarka na początek, cena jest moim zdaniem OK. Do nauki będzie w sam, słabsza moc akurat będzie w tym wypadku twoim sojusznikiem :D nie zwojujesz nią za bardzo pedicure, ale jak masz cierpliwość to czemu nie :) Do nauki wystarcza Ci z tego zestawu, mogą być dowolne ważne, żeby trzpień pasował do rączki.

przytulanka86
16-01-2013, 14:45
Rączka była czyszczona wiele razy wiadomo pyłki się gromadzą no tak wyczynowa nie jest 1-2 klientki ok więcej nie pociągnie na pełnych obrotach hehe No ale 2 lata służyła dzielnie nadal służy ale chyba już pora na Marathon 3 a JD 500 odsprzedam komuś kto chciałby sobie poćwiczyć ;)

Ola_
16-01-2013, 14:58
Frezarka ma deklarowane 90W.
JD 500 grzeje się bo pewnie chodzi na zbyt wysokich obrotach zbyt długi czas. To nie jest frezarka wyczynowa i mimo deklarowanej skali obrotów, na maksa za długo nie pójdzie. Może rączka się zanieczyściła i dlatego się grzeje ?

Jest to dobra frezarka na początek, cena jest moim zdaniem OK. Do nauki będzie w sam, słabsza moc akurat będzie w tym wypadku twoim sojusznikiem :D nie zwojujesz nią za bardzo pedicure, ale jak masz cierpliwość to czemu nie :) Do nauki wystarcza Ci z tego zestawu, mogą być dowolne ważne, żeby trzpień pasował do rączki.

Pedicure też sporadyczny :) czy lepiej zakupić JD 700 do pedicure ?

mar-kos
16-01-2013, 15:40
Moc urządzenia urządzenia ma wpływ na to jak mocno możesz docisnąć frez/kapturek zanim się zatrzyma czy zwolni. Mocniejsze frezarki są lepsze do Pedi, ponieważ zapewniają większy komfort pracy oraz możliwość szybszego wykonania zabiegu. Osobiście klientkom doradzam albo JD 500 na start do nauki czy do pracy w domu, jeśli do pedi/salonową to Marathon-3.
Jak dla mnie nie warto dopłacać i jak widzę kilku innych sprzedawców również się z niej wycofało.

Ola_
16-01-2013, 18:08
Generalnie będę jej używać sporadycznie, pedicure też sporadycznie ;)
dlatego pomyslalam o tej JD 500, chociaz teraz widze ze JD 700 moze i bylaby lepsza.
Jakie kapturki polecała być do pedicure ??

sandrus
18-01-2013, 00:38
Moja pierwsza frezarka zakupiona kilka lat temu to jd 700jeszcze na kluczyk.chodzila ok tylko zawsze z tym kluczykiem zabawa byla he he.
Kolejna to jakas taka z allegro,parametry jak jd 700 tez byla ok,ale jakims cudem oderwala mi sie jedna czesc z tych trzech malenkich,ktore zaciskaja frez.
Zaczela sie zabawa bo frez dygotal i drgania byly niemilosierne;-)
Kupilam wiec jd 500 z activ i po kilku dniach padla.nie chcialo mi sie jej odsylac wiec kolega rozkrecil i rozlozyl rece.stwierdzil,ze powinna dzialac gdyz przyczyny awarii nie widac.dodam,kolega nie jest byle majsterkiem.
Tak wiec raczke od tej activ wzielam do tej starej z all i troche jeszcze popracowalam.
W finale cos sie porobilo z raczka i z frezarka wreszcie tez.
Na chwile obecna mam taka z allegro z lcd.
Fajne jest to ze wcale sie nie grzeje a denerwujace ze ma krotki kabel:-)

Ola_
18-01-2013, 08:37
A mogłabyś podać jej symbol ?
No i najważniejsze pytanie czy robisz nią pedicure ??:)

sandrus
18-01-2013, 09:09
Mam taka
Frezarka DR248 LCD 35W 30tys Frezy Pedał Gwarancja - m.allegro.pl (http://m.allegro.pl/przedmiot,frezarka-dr248-lcd-35w-30tys-frezy-pedal-gwarancja,2934307981.html)

Ola_
18-01-2013, 10:58
Mam taka
Frezarka DR248 LCD 35W 30tys Frezy Pedał Gwarancja - m.allegro.pl (http://m.allegro.pl/przedmiot,frezarka-dr248-lcd-35w-30tys-frezy-pedal-gwarancja,2934307981.html)

A możesz coś więcej o niej powiedzieć ???
bo jestem na etapie wyboru frezarki no i frezów do niej :)
myslałam o tej JD500 ale już mam mieszane uczucia. Będzie ona do użytku sporadycznego, nie mniej jednak chciałabym żeby była w stanie wykonać pedicure...

sunny
19-01-2013, 15:50
Cześć dziewczyny!
Mam prośbę, żebyście mi pomogły. Od niedawna sama robię sobie paznokcie żelowe. Denerwuje mnie piłowanie paznokci pilnikiem, bo tracę na to blisko 1,5 godz. Zastanawiałam się nad frezarką (jak chodziłam do kosmetyczki, to takie piłowanie frezarką trwało bardzo krótko).
Paznokcie robię sobie raz w miesiącu,a więc sporadycznie i tylko u rąk.
Zależy mi na ścieraniu warstwy żelowej. Czy taka frezarka będzie ok?
jaapee * ZESTAW * FREZARKA + FREZY + KAPTURKI * (2914125690) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/show_item.php?item=2914125690)
Nie chcę wydawać dużo pieniędzy.
Z góry dziękuję za info.

---------- Dodano o godzinie 15:50 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:34 ----------

Mam jeszcze jedno pytanie. Bo właśnie znalazłam jeszcze żele Easy Off, które można usuwać płynem do zdejmowania tipsów. jaapee * ZEL UV 5ml *DO NATURALNYCH PAZNOKCI* HITT (2930289044) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/jaapee-zel-uv-5ml-do-naturalnych-paznokci-hitt-i2930289044.html)
A może to jest lepsze rozwiązanie od frezarki?
Pomóżcie proszę debiutantce.

karchola
19-01-2013, 18:47
Generalnie easy off są na naturalki a nie do przedłużeń więc też zależy co z tymi paznokciami robisz. No i jeszcze kwestia, że część z nas uważa, że piłowanie jest "zdrowsze" niż moczenie. A ta frezarka raczej może się do niczego nie nadawać - zatrzymywać przy przyłożeniu do płytki. Lepiej dać 200zł w 40W i mieć spokój oraz pewność :)

sunny
21-01-2013, 23:43
Generalnie easy off są na naturalki a nie do przedłużeń więc też zależy co z tymi paznokciami robisz. No i jeszcze kwestia, że część z nas uważa, że piłowanie jest "zdrowsze" niż moczenie. A ta frezarka raczej może się do niczego nie nadawać - zatrzymywać przy przyłożeniu do płytki. Lepiej dać 200zł w 40W i mieć spokój oraz pewność :)

Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Ja robię paznokcie na swoich i nie robię ich długich, bo nie lubię. Żele zakładam, bo mam twarde i zadbane paznokcie i nie muszę ich malować 2 razy w tygodniu, tylko robię raz w miesiącu.
Na razie odpuszczę sobie frezarkę. Zdecydowałam się na samodzielne robienie pazurków, żeby trochę zaoszczędzić kasy, bo mamy teraz z mężem spore wydatki. Więc wrócę do piłowania

Jeszcze raz dzięki :-)

sandrus
22-01-2013, 00:05
A możesz coś więcej o niej powiedzieć ???
bo jestem na etapie wyboru frezarki no i frezów do niej :)
myslałam o tej JD500 ale już mam mieszane uczucia. Będzie ona do użytku sporadycznego, nie mniej jednak chciałabym żeby była w stanie wykonać pedicure...

Mam ja ok.miesiaca wiec wiele napisac o niej nie moge.
Robilam kilka razy pedi,ale jeszcze chyba zbyt wczesnie by wydawac konkretne opinie.

Ola_
22-01-2013, 10:39
To mi nie pomogłaś :p

anetta280
10-02-2013, 13:51
Dziewczyny po przeczytaniu wszystkiego co napisałyście o frezarkach jestem załamana, bo okazuje się że jeśli nie masz kilku stów na frezarkę to lepiej sobie głowy tematem nie zawracać.
Ja wypatrzyłam sobie taką frezarkę;
FREZARKA DO MANICURE I PEDICURE CT 1203 GWARANCJA BIAŁA - Allepaznokcie Hurtownia Kosmetyczna (http://www.allepaznokcie.pl/15224-frezarka-do-manicure-i-pedicure-ct-1203-gwarancja-biala.html),
bo mogę sobie na nią pozwolić, bo ma 10 W więc na początek krzywdy sobie nie zrobię (chyba) bo paznokcie robię sobie, średnio raz, dwa razy w miesiącu (żel, akryl) i czasem chciałabym mężusiowi pediksa zrobić. Czy jest w ogóle sens zapłacić stówę za taki sprzęt??? I jeszcze jedno pytanie, czy muszę mieć ukończone szkolenie z obsługi frezarki żeby zacząć jej używać??

sandrus
10-02-2013, 14:27
Niewiele droższa będzie
Jd 500 i 700 a napewno te będą lepsze.
Szkolenia mieć nim musisz w końcu robisz tylko sobie i najwyżej siebie przepiłujesz;-)

kamillxx
10-02-2013, 14:30
co do szkolenia to jak bedziesz miala mezusia i kogos innego do cwiczen a takze swoje stopki mysle ze dasz rade musisz koniecznie zorientowac sie jaki frez do czego i najlepiej najpierw na sobie bo bedziesz wiedziala co odczuwa druga osoba
ja przeszlam wlasnie taka droge i jest ok trening czyni mistrza jezeli masz kase na szkolenie to napewno warto
co do tej frezarki to uwazam ze te 10w nie wiemczy na skorki starczy a o pediksie nie ma mowy
do pedi min 60 w i najtanszy i godny polecenia to marathon 3 ok 600-800 lepiej odlozyc i kupic lepsza na dluzej albo tylko do mani to mozesz kupic z mniejsza moca i tansza moc to min chyba 35v

anetta280
10-02-2013, 19:26
kamillxx 600 zł to na chwilę obecną dla mnie cena zaporowa, muszę chyba przemyśleć zakup jd700 :)

kamillxx
10-02-2013, 19:29
do mani powinna stknac ale nie mam z nia doswiadczenia wiec sie nie wypowiadam
a moze na raty wiesz napewno warto kupic raz a dobrze chodziaz sa dziewczyny ktore te jd przez kilka lat uzwaja i sa zadowolone wiec moze to i dobry wybor...

samaron
10-02-2013, 20:23
Ja mam tę CT (tylko jakiś tam inny model trochę) i do mani spokojnie wystarczy, nawet do ściągania masy, ale tutaj musi być dobry frez.
Męskie pedi nie wiem czy pociągnie, musisz spróbować po prostu, jeśli tylko do użytku domowego, raz na jakiś czas, to myślę, że da radę.
Bardzo wygodny jest ten włącznik w rączce, rączka lekka, minusem jest krzywa tulejka zaciskowa - co przeszkadza nieco na wolnych obrotach. W porównaniu z JD dla mnie ta CT jest jakaś wygodniejsza :)

sunny
05-03-2013, 00:10
Dziewczyny mam problem - pytanie. Wiem, że temat forum to frezarka i o to was kiedyś pytałam (bardzo mi pomogłyście i już mam), ale nie mogę znaleźć innego forum, na którym ktoś by mi odpowiedział na mój problem (fora jakby głuche).
Od 3 miesięcy robię sobie sama pazurki (wcześniej chodziłam kilka lat do kosmetyczki, ale dostałam na prezent zestaw startowy i chciałam się sama pobawić, tym bardziej że teraz siedzę w domu i jeszcze kilka miesięcy tak będzie :)).
Jak sobie zrobię pazurki, to niektóre są super a niektóre mi tak brzydko odchodzą u nasady i zachaczają np. włosy przy myciu czy czesaniu (tak jakby odpryskiwały). Co może być przyczyną i jak tego uniknąć. Zwykle tylko 2 ostatnie u obu rąk super się trzymają nawet 4 tygodnie.
Po spiłowaniu nakładam Primer, potem warstwa żelu, ozdabiam, żel, żel trzecia warstwa, odtłuszczam, piłuję, top coat, odtłuszczam. Gdzie tkwi problem? Za grubo żelu? Niedokładnie nakładam? Źle spiłowuję?
Pomóżcie proszę.
Iwona

Askar
05-03-2013, 08:49
Sunny, ale poszłaś na łatwiznę... :) Mamy cały dział o żelach Metoda żelowa - Forum Paznokcie Wzorki.Info (http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/) nie wpisuj pytania, gdzie Ci pasuje, bo zrobi się bałagan. Poszukaj może tutaj http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/313-krok-po-kroku-wykonanie-pazurkow-zelami-tips.html lub tu http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/838-zele-kolejnosc-nakladania.html Jeśli tam nie będzie odpowiedzi (w co wątpię) to przeczytaj sobie cały temacik o metodzie żelowej, jest tam wiele pomocnych rad,bo pytania jak Twoje były zadawane już setki razy :)

sylvi
12-03-2013, 14:35
czesc. Mam nadzieje ze ktos moze mi pomoże, mialam frezarke escort 2 pro. po kilku sporadycznych użyciach zepsuła się rączka, najpierw nie można było wyjąc frezu, szanowny mąz naprawił, niestety nie ma mozliwości kupna w rozsądnej cenie zamiennika, obecnie rączka wogole nie działa, światełko sie świeci, rączka sie nagrzewa ale nie kreci się frez. Jeśli ktos ma dostęp do rączki do tego modelu prosze dajcie mi znać, odkupie. Lub jesli ktoraś wymieniała rączke i czy jestescie mi w stanie podpowiedziec czy ta będzie pasowała, ma 3 bolce , jak w escorcie, neonail * Rączka Prostnica do Frezarka JD500 Jd700 (3089956324) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/neonail-raczka-prostnica-do-frezarka-jd500-jd700-i3089956324.html)

tymczasem na szybkiego kipiłam frezarke... i nie mam pojecia ja włożyć frez... frezarka inna , ale chodzi o rączke , identyczna jak tutaj FREZARKA DELUX - Hurtownia kosmetyczna - Paznokcie, Tipsy, ozdoby, akryle i żele do przedłużania i pielęgnacji paznokci marki NEW NAILS (http://sklep.new-nails.com/frezarka-3850.html) oczywiscie inny sprzedawca... tutaj pisze że jest twist lock, ale moją kręce i nie nic nie klika, nie moge włożyc frezu, zanim ja odeśle do zwrotu, chce się upewnić, moze któraś z was ma taką rączkę i mi podpowie co zrobić??

dzięki z góry za pomoc.

jadira37
12-03-2013, 18:50
Witam wszystkie dziewczyny!!!

Przeczytałam całe forum i doradźcie mi proszę odnośnie zakupu frezarki.
Najpierw myślałam o frezarce J500,(a z tego co piszecie długo nie wytrzymuje)); chce robić też pedicure i manicure więc myślę o ;FREZARKA 90W MARATHON +35frez+5walc+3kaptur13mm+2n (3067667354) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/frezarka-90w-marathon-35frez-5walc-3kaptur13mm-2n-i3067667354.html)
lub; Opuszczanie Facebooka... | Facebook (http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.activeshop.com.pl%2Ffreza rka-paznokci-activ-power-white-p-3070.html&h=8AQFGoaD2)

Może Wy coś mi rozjaśnicie w głowie ,bo mam mętlik.

loginka
12-03-2013, 22:18
Wystarczylo przeczytac jedna strone wstecz, tam znajduje sie odpowiedz na Twoje pytanie ;)

Madziullka
12-03-2013, 23:17
Jak wiekszość ja jestem jak najbardziej za Marathonem:ok: Miałam do użytku 2 szt jd tylko teraz nie wiem ktora jaka ale napewno 500 albo 700. Bez porównania. Jezeli zamierzacie robić pedi kilka razy w tyg to nawet chwili się nie zastanawiajcie tylko kupujcie marathon. Fakt to jest wydatek, ale lepiej kupić frezarkę za 600zł niż 2 po 300zł, które pochodzą kilka miesięcy sporadycznie używane. Zreszta już to powiedziala Kamila;)
Jak zaczynalam swoją kariere z paznokciami to też chciałam kupić coś tańszego i kupilam oczywiście. Tylko, że z takim skutkiem, że jd podzialała ok 8 miesięcy i teraz stoi w pudełku, bo sie zozwalila, potm została naprawiona i chodzi tak rewelacyjnie, że przy przyłożeniu do pięty na najwyzszych obrotach staje w miejscu i nie da rady nic zrobić nia:why:

jadira37
13-03-2013, 14:07
Madziullka-ślicznie Ci dziękuję,już wiem co zrobić:)
Ja co prawda też zaczynam i mam nadzieję,że mi się rozkręci ...
**ale wóz,albo przewóz**,każda z Was zaczynała.
Pozdrawiam.

asia
14-03-2013, 13:29
czesc. Mam nadzieje ze ktos moze mi pomoże, mialam frezarke escort 2 pro. po kilku sporadycznych użyciach zepsuła się rączka, najpierw nie można było wyjąc frezu, szanowny mąz naprawił, niestety nie ma mozliwości kupna w rozsądnej cenie zamiennika, obecnie rączka wogole nie działa, światełko sie świeci, rączka sie nagrzewa ale nie kreci się frez. Jeśli ktos ma dostęp do rączki do tego modelu prosze dajcie mi znać, odkupie. Lub jesli ktoraś wymieniała rączke i czy jestescie mi w stanie podpowiedziec czy ta będzie pasowała, ma 3 bolce , jak w escorcie, neonail * Rączka Prostnica do Frezarka JD500 Jd700 (3089956324) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/neonail-raczka-prostnica-do-frezarka-jd500-jd700-i3089956324.html)

(..)

dzięki z góry za pomoc.

mam escorta 2, mialam w ktoryms momencie uzytkowania taki problem, odeslalam im do serwisu i za 2 dni byla u mnei spowrotem dzialajaca. tam jakis styk jest zapylony, czy cos w tym stylu, oni to rozkrecaja czyszcza i wszystko dziala.

LadyJenova
18-03-2013, 09:54
Witam,
Też jestem na etapie zakupu frezarki, jednak mam już doświadczenie bo pracuję w salonie na frezarce, jednak za bardzo nie mam funduszy aby kupić sobie Marathon lub Escort choć mi się marzy ;)
Znalazłam na allegro taki oto wynalazek ;) SimplyNails,FREZARKA JD-500,35W FREZY 34szt.NEW (3065377273) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/simplynails-frezarka-jd-500-35w-frezy-34szt-new-i3065377273.html)
Zastanawiałam się między JD500 a JD700. Kiedyś na JD700 pracowałam i nie było źle też na tej starszej z kluczykiem do zmieniania frezów.
Wiem, ze musi mieć jak najwiekszą moc, aby w miarę przyzwoicie działała. Stwierdziłam, że skoro ten model JD500 posiada taką samą moc i ilość obrotów co JD700 a design JD500 podoba mi się bardziej to chyba nie ma różnicy którą kupię. Co o tym myślicie?
Pozdrawiam i miłego dzionka wszystkim z rana :)

lonia1990
18-03-2013, 20:09
LadyJenova- ja miałam podobną.. koło roku... zepsuła mi sie przez ten czas 2 razy.. ;/ średnio polecam.
W styczniu zakupiłam sobie "marathon-3" i z niej jestem mega zadowolona :)

A ja mam pytanie jakie frezy polecacie do do spiłowywania masy żelowej???

asia
18-03-2013, 21:01
dziewczyny ja kupowalam swojego eskorta daaaaaawno, natomist zrobilam taki myk :) na stronie active, musicie szperać co jakiś czas, dają promocje i ja swoją upolowałam duuużo taniej, bo nie miała firmowych nalepek. Był to towar "wadliwy" w związku z tym i wystawiali go taniej, natomiast mechanicznie 100% sprawnie. Do dziś zresztą nie wiem których nalepek nie ma, bo nazwa etc- wszystko jest. Frezarka była też objęta gwarancją, także naprawdę można to nazwać okazją i polecam Wam ten sposób ;)

LadyJenova
18-03-2013, 23:23
LadyJenova- ja miałam podobną.. koło roku... zepsuła mi sie przez ten czas 2 razy.. ;/ średnio polecam.
W styczniu zakupiłam sobie "marathon-3" i z niej jestem mega zadowolona :)

A ja mam pytanie jakie frezy polecacie do do spiłowywania masy żelowej???

O kurczaczki to lipa troche bo juz kupiłam... nie mogłam się doczekac odpowiedzi;/ no ale zobaczymy moze trafi mi sie jakis "cudowny" egzemplarz :)
Zamierzam sobie w miedzyczasie uzbierac wlasnie na marathona :)
Dzieki jeszcze raz za odpowiedź:)

sandrus
19-03-2013, 07:45
Dziewczyny czy to ta,którą polecacie?

profesjonalna frezarka Marathon 3LUX moc 90W - [JACKBAL] - (2617) (http://www.ongles.pl/product_info.php?products_id=2617)

karchola
19-03-2013, 09:43
tak, super jest jeszcze champion z activa :>
Frezarka Do Paznokci Manicure Pedicure 90W OKAZJA! (3098079283) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/frezarka-do-paznokci-manicure-pedicure-90w-okazja-i3098079283.html)

sandrus
19-03-2013, 09:52
Ja już chyba nie kupię nic więcej z Activ po doświadczeniach z lampą i frezarką:/:

karchola
19-03-2013, 11:19
to albo Ty miałaś pecha albo ja mam szczęście bo ja od nich mam 2 lampy, frezarke i wsio śmiga, dziewczyny z salonu też frezarki i lampy od nich i nie było problemu...

lonia1990
19-03-2013, 11:38
Dziewczyny czy to ta,którą polecacie?

profesjonalna frezarka Marathon 3LUX moc 90W - [JACKBAL] - (2617) (http://www.ongles.pl/product_info.php?products_id=2617)

No ja mam taką!! Jest super ;):)

Blejsia
19-03-2013, 18:29
Kochane poczytałam poczytałam i zgłupiałam:( potrzebuje frezarki do mani i pedi myslałam o takiej z activ Hurtownia kosmetyczna i fryzjerska - ACTIV - (http://www.activeshop.com.pl/zestaw-frezarka-champion-ivory-zestaw-kapturkow-nosnikow-podstawowy-p-5693.html) ale po tym co czytam to juz sama nie wiem:( może cos doradzicie? bedę bardzo dużo pracowała także musi być wytrzymala

jadira37
19-03-2013, 18:53
Ja jednak ze względu na braki gotówki na początek zdecydowałam się na zakup Frezarki JD 500-dziś przysłali.^_^
Oby się sprawdziła,resztę kaski poświęcę na kupno żeli i hybryd.

A potem zbieram na MARATHON-kumpela ma ją od 2 lat i jest mega zadowolona,bo robi nią i ręce i nogi.
Pozdrawiam dziewczyny;)

mar_tyna
19-03-2013, 20:26
Cześć Dziewczyny! Co sądzicie o tej frezarce? niby to jakiś nowy model jd700 bo ma aluminiową rączkę? Mam nadzieje, że to nie podróba!!! :/: Czy któraś z Was ma może taką czy jest ok?
Pozdrawiam i z góry dziękuje! :D

SimplyNails,FREZARKA JD-700,35W FREZY 34szt. NEW (3103704626) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/simplynails-frezarka-jd-700-35w-frezy-34szt-new-i3103704626.html)

karchola
19-03-2013, 20:49
Blejsia, szefowa w poprzednim salonie ją miała od 2 lat do mani i pedi i śmigała porządnie :) z reszta to chyba jest marathon w innym pudełku :p parametry ma te same, a z 90W na bank Ci pociągnie wszystko

germana
19-03-2013, 22:44
Ja też mam maratona juz pół roku i zdecydowanie polecam :ok: Nawet za tą kasę na prawde się opłaca.
Daje rade z pedi ^_^ i w pięknie ściąga mase w połączeniu z super mocnym frezem z PB.
miałam jd ale mataton jest o niebo lepszy. bardzo płynna i elastyczna regulacja ! :)

sandrus
19-03-2013, 23:11
kurcze ja już przerobiłam w swojej karierze kilka frezarek.
zawsze miałam jakieś tańsze,bo przecież psuły się w najmniej odpowiednim momencie i na szybko to zawsze kasy nie było na coś lepszego.

700 zł to konkretna suma,ale zaczynam odkładac skoro tak polecacie:)

LadyJenova
20-03-2013, 00:46
Cześć Dziewczyny! Co sądzicie o tej frezarce? niby to jakiś nowy model jd700 bo ma aluminiową rączkę? Mam nadzieje, że to nie podróba!!! :/: Czy któraś z Was ma może taką czy jest ok?
Pozdrawiam i z góry dziękuje! :D

SimplyNails,FREZARKA JD-700,35W FREZY 34szt. NEW (3103704626) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/simplynails-frezarka-jd-700-35w-frezy-34szt-new-i3103704626.html)

Heyka generalnie wczoraj zamowiłam u tego sprzedawcy pochłaniacz i frezarkę tylko ja wziełam JD500 bo ma te same parametry co JD700 tyle że mi ta 500 bardziej sie podoba jest zgrabniejsza moim zdaniem. Właśnie chwilkę temu sie do niej dostałam odpakowałam z pudełka i specjalnie na tę okazyję nie wypiłowałam sobie wczoraj tipsiorków :D :skacze: jak dla mnie bomba przynajmniej po tym jednym razie użytkuje się spoko rączka się nawet lekko ciepła nie zrobiła a ładnych kilka minut popiłowała także zobaczymy. Co do tej rączki hmm nie wiem czy jest ona aluminiowa cieżko stwierdzić ma taki półmat wiec być może jest na pewno lżejsza od tej ze starszego modelu JD700 na którym miałam przyjemność pracować.
Zobaczysz którą będziesz wolała czy JD500 czy 700 obydwie mają tę samą moc i ilość obrotów wiec raczej bez różnicy. Frezarka była ładnie opakowana w firmowy kartonik w środku fakturka i karta gwarancyjna co np. nie spotkalo mnie jak kupowałam lampę na allepaznokciach...
Z pochłaniacza też jestem mega zadowolona ciągnie jak odkurzacz :) Jest śliczny w kolorku perłowym i przede wszystkim niewielki na czym mi zależało.
Ogólnie polecam! Wklejam link do swojej frezarki: SimplyNails,FREZARKA JD-500,35W FREZY 34szt.NEW (3065377273) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/simplynails-frezarka-jd-500-35w-frezy-34szt-new-i3065377273.html)

sandrus
20-03-2013, 08:39
Raz w zyciu miałam jd 500
i mój spec od wszelkich napraw po konkretnych oględzinach stwierdził,że więszego bubla nigdy nie miałam:D
cały środek to jedno wielkie g.

Blejsia
20-03-2013, 09:05
Sandrus zapewne w środku był plastik :) teraz tak looknełam na ich cene sa bardzo tanie więc chyba nie ma co za wiele oczekiwać :). Karchola czyli myslisz że warto ja kupić? otwieram nie długo salonik i potrzebuje sprzetu dobrego ale na frezarke chce przeznaczyc max 1 tys;/ na wiecej mnie nie stac:). tak jak poczytałam to te marathony mnie zaciekawiły:)

leydy pokaz pochłaniacz bo tez szukam dobrego nie za dużego :)

karchola
20-03-2013, 10:02
Powiem Ci, że dziewczyny często je mają bo to jest właśnie frezarka "z niższej półki cenowej" a pociągnie salonowo więc myślę, że warto :)

mar_tyna
20-03-2013, 13:15
Heyka generalnie wczoraj zamowiłam u tego sprzedawcy pochłaniacz i frezarkę tylko ja wziełam JD500 bo ma te same parametry co JD700 tyle że mi ta 500 bardziej sie podoba jest zgrabniejsza moim zdaniem. Właśnie chwilkę temu sie do niej dostałam odpakowałam z pudełka i specjalnie na tę okazyję nie wypiłowałam sobie wczoraj tipsiorków :D :skacze: jak dla mnie bomba przynajmniej po tym jednym razie użytkuje się spoko rączka się nawet lekko ciepła nie zrobiła a ładnych kilka minut popiłowała także zobaczymy. Co do tej rączki hmm nie wiem czy jest ona aluminiowa cieżko stwierdzić ma taki półmat wiec być może jest na pewno lżejsza od tej ze starszego modelu JD700 na którym miałam przyjemność pracować.
Zobaczysz którą będziesz wolała czy JD500 czy 700 obydwie mają tę samą moc i ilość obrotów wiec raczej bez różnicy. Frezarka była ładnie opakowana w firmowy kartonik w środku fakturka i karta gwarancyjna co np. nie spotkalo mnie jak kupowałam lampę na allepaznokciach...
Z pochłaniacza też jestem mega zadowolona ciągnie jak odkurzacz :) Jest śliczny w kolorku perłowym i przede wszystkim niewielki na czym mi zależało.
Ogólnie polecam! Wklejam link do swojej frezarki: SimplyNails,FREZARKA JD-500,35W FREZY 34szt.NEW (3065377273) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/simplynails-frezarka-jd-500-35w-frezy-34szt-new-i3065377273.html)

Ja dzisiaj zamówiłam swoją jd 700 mam nadzieje ze szybko przyjdzie! :D Na pewno nie jest to super profesjonalny sprzęt do salonu i wykonanie ma wiele do życzenia ale jak na początek wydaje mi się ok!
I na pewno będzie lepsza od tej mojej zabawkowej z Tchibo hahaha! może z czasem też kupie pochłaniacz ale najpierw muszę zacząć coś zarabiać... :/:
Pozdrawiam :)

LadyJenova
20-03-2013, 13:48
Sandrus Być może jest to i tandetny plastik ale bardzo ułatwia pracę, a każdy kupuje to na co go stać w danej chwili. Ja miałam okazje pracować już na kilku frezarkach: na JD700 na marathonie 3 na podologicznej YUKI z pochłaniaczem i na championie z activ i mówiąc szczerze doszłam do wniosku że być może marathona kiedyś kupię ale nie widzę sensu wyrzucania kasy na droższe o ile ta pochodzi mi dłużej (zobaczymy) Marathon 3 którego używałam w poprzednim salonie grzał się niemiłosiernie i nie musiała być to długa praca. Wystarczyło że opracowywało się końcowo paznokcie a rączka robiła się bardzo ciepła tak samo jak i urządzenie, a frezarka miała zaledwie 2-3 miesiące i pracowała z pochłaniaczem. Podologiczna YUKI staje i się wyłącza po 10 min pracy przy pedicurze, a champion po roku pracy przy sporadycznych tipsach leży aktualnie w szafce ze spalonym silnikiem bo gwarancji nie ma a naprawa droga:) także można tak wyliczać oczywiście zależy na jaki egzemplarz się też trafi, jednak póki co i ten "tandetny plastik" nie jest zły :) mar_tyna ja wpłacałam i składałam zamówienie przed godz. 15 to następnego dnia już wszystko miałam :)

mar_tyna
20-03-2013, 14:06
O to świetnie! już jutro będę mogła wypróbować swoją pierwszą frezarkę! :skacze:
Dzięki za rady pozdrawiam!

Blejsia
20-03-2013, 14:45
Krochla ale która ta z activ czy marathona?? bo juz zglupiałam

karchola
20-03-2013, 15:58
One się między sobą niewiele różnią, obie mają 90w mocy, podobne obroty, marathonowską rączkę. Champion ładniej wygląda ale chyba też z tego tytułu jest nieco droższy.

el.ch
22-03-2013, 23:08

dziewczyny troche z innej beczki moze. ale przelecialam wszystkie strony, ktore znam i nie znalazlam.
W zalaczonym filmiku jest frez ktory strasznie mi sie podoba, chcialabym go miec. Moze ktoras w was jest bystrzejsza ode mnie i gdzies go widziala?
Filmik organica, ale u dystrybutora na stronie nie znalazlam :( moze ktos ma takie cudo innej firmy? Albo wie gdzie szukac, moze ja jakos malo spostrzegawcza jestem sama juz nie wiem.
Jak sobie pomysle o tej mojej wiecznie pokrzywdzonej prawej rece to az mnie sciska :D

kamillxx
24-03-2013, 07:12
macie moze gdzzies filmik jak czyscicie raczke marathona?albo instrukcje?

rudzia1985
24-03-2013, 11:00
albo wie gdzie szukac, moze ja jakos malo spostrzegawcza jestem sama juz nie wiem.
Z wygladu ksztaltu chyba to taki bedzie HM Fräser Bit Hartmetallfräser Fräseraufsatz Hartmetall Fräsaufsatz Top Qualität | eBay (http://www.ebay.de/itm/HM-Fraser-Bit-Hartmetallfraser-Fraseraufsatz-Hartmetall-Frasaufsatz-Top-Qualitat-/170885477316?pt=Manik%C3%BCre_Pedik%C3%BCre&hash=item27c99173c4) ale oczywiscie sama do konca nie wiem :)

Udalo sie trafic mniej wiecej jak wyglada ten frez jak odciagnal od palca. Moze to cos pomoze w poszukiwaniu :) Jakosc kiepsiutka bo to skadrowane ze screenu. Ksztal z mojego linka podobny, jednak zlobienia na frezie zupelnie inne :P
W 4:16 min fajnie go widac z bliska.

sandrus
24-03-2013, 21:50
Sandrus Być może jest to i tandetny plastik ale bardzo ułatwia pracę, a każdy kupuje to na co go stać w danej chwili. ...

Kochana,ale ja sama ją miałam i kupiłam ją właśnie dlatego,że w danej chwili nie było mnie stać na nic lepszego.

Nawet teraz kiedy w planach mam zamiar kupić tą chwaloną przez dziewczyny to muszę na nią zwyczjnie odkładać ,bo są to dla mnie naprawdę ogromne pieniądze.

Podkreśliłam tylko,że osoba która od zawsze naprawia mi frezarki tak skwitowała to urządzenie.

marchewka1
24-03-2013, 23:13
Safety Bit - Bezpieczny Frez - YoungNails Polska (http://www.youngnails.pl/electric-file-and-bits/183-safety-bit-bezpieczny-frez.html) cena 150ZL

el.ch
25-03-2013, 00:25
zamowilam :)
Dzieki wielkie marchewka :)

ajda***pazurki
25-03-2013, 19:36
dziewczyny wiem że mnie zwyzywacie że nie przeczytałam wątku ale powiedzcie czy warto kupić tą frezarkę? chodzi tylko o ściąganie masy żelowej 35vat? potrzebuje szybkiej odpowiedzi ponieważ moe ją od kogoś odkupić w okazyjnej cenie????

sandrus
25-03-2013, 20:30
Jak Ci potrzebna tylko do ściągania masy to możesz kupić.zainwestuj w dobry frez.
Jakie ma obroty?

ajda***pazurki
25-03-2013, 20:56
do 30000 tyś frez mam ale ogólnie śćiągam kapturkami

sandrus
25-03-2013, 22:53
Jeśli masz mozliwośc taniego zakupu to możesz zaryzykować.

To jest jd pewnie 500.

el.ch
05-04-2013, 00:24
Strasznie trudny kontakt z ludzmi z tego sklepu... chyba jednak sie nie doczekam zakupu... szkoda, narobilam sobie smaku na ten frez...

wczoraj dostalam frez, jak sie uda to jutro go wyprobuje :) przyszedl w swoim pudeleczku taki ladny :) i ostry jest jak diabli z tego co widze :) no nic, jak juz sprobuje jak chodzi cos Wam napisze.

Frez jest zaje... po prostu super, w 10 minut zdjeta masa, po prostu zakochalam sie, a ta okragla koncowka powoduje, ze faktycznie nie sposob zrobic nim krzywde. Trzeba pracowac na wolnych obrotach, bo jest bardzo ostry, ale nie zacina sie wcale, co zdarzalo mi sie, przy innych, jesli obroty byly za wolne. Po prostu rewelacja - pisze o zelu, na akrylu jeszcze nie probowalam.
Jednym slowem zakup bardzo udany, wart swojej ceny, mimo ze do tanich nie nalezal. Zobaczymy jak z trwaloscia :)

Agnieszka Praska
02-05-2013, 21:38
ja zakupilam w zeszym tygodniu marathona 3 :love:
narazie jestem zachwycona:D

jadira37
03-05-2013, 16:54
el.eh-super,że frez dotarł i jesteś zadowolona.
Ja chyba też się skuszę:)
agulusia-i długo będziesz cieszyć się tą frezarką:ok:

ada1222
09-05-2013, 23:34
hej dziewczyny ;p a co myslicie o tym modelu?JD900

nada sie do manicure i pedicure? :ok:
http://www.kosmetykiimpuls.pl/frezarki,pedicure,

---------- Dodano o godzinie 23:34 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:04 ----------

Frezarki - Frezarka do pedicure JD900 - EURO FASHION (http://sklep.kargetta.com/frezarka-do-pedicure-jd900-p-112.html)

Madziullka
10-05-2013, 09:25
Do manicure owszem, ale do pedi moze być awaryjna. Jeszcze zależy jak cząsto będzie używana w ciau dnia/ tygodnia i ile chcesz wydać pieniędzy??? W tym temacie króluje Mahathon 3:ok:

ada1222
10-05-2013, 11:53
marathon nawet tansza..ale boje sie ze sie spali czy cos ;D a mial ktos moze ta j900 ? teraz dopiero dopatrzylam ze jd900 ma tylko 30V ..to wszystko wiadomo..

nie wiem jak w praktyce by bylo z ta marathon.. no tak do tysiaca zl mniej wiecej ;D

Madziullka
10-05-2013, 15:04
To ja Ci powiem jak jest w praktyce z marathonem. Mam dziennie po ok 4-7 klientek 6 dni w tygodniu. Robię nią pedi (teraz coraz częsciej) i nawet nóżki w krytycznym stanie :P, zdejmuję masę itp. U mnie chodzi często w ciągu dnia i nie było przez półtora roku żadnej awarii. A miałam w swojej karierze 5 letniej jeszcze do czynienia z dwoma sztukami jd500 chyba i oczywiscie pół roku, a nawet jedna po ok.3 miesiącach i szlak je trafił. Sawały w miejscu i to obie przy pedi i nie można było ich naprawić, żeby byly do używalności.

Moj facet, po awarii mojej jd500, stwierdził, po oględzinach sprzętu:D, że w środku silniczek, który jest w rękojeśćci, nie jest przymocowany jakosś tam odpowiednio i przy dluższej pracy ukręcają się kabelki, które łączą silnik z kablem, który wystaje z rączki:/: Ja miaalm takie doświadczenie i już więcej w życiu bym jej nie kupiła.

A jeżeli masz tyś zł na frezarkę, to marathona z 2 letnią gwarancją za 800zł kupisz spokojnie i będziesz bardzo zadowolona:D

Drapi
10-05-2013, 15:08
tez zamowilam wlasnie ten frez.. juz nie moge sie doczekac kiedy przyjdzie i go uzyje :))))

ada1222
11-05-2013, 21:41
Dziekuje slicznie za pomoc Madziullka (http://forum.wzorki.info/members/17082-madziullka.html) !! :***

to chyba zrobie tak jak mowicie ;D :cwaniak2::cwaniak2::cwaniak2::cwaniak2:

el.ch
12-05-2013, 20:55
Ja w dalszym ciagu zakochana w frezie :) na dodatek w przypadku pracy z malymi paznokciami, u obgryzaczek itp, na malutkich rekach itp jest super, nie sposob zrobic nim krzywde :) mam nadzieje Drapi, ze bedziesz rownie zadowolona.

jadira37
13-05-2013, 17:46
Ja też chyba skuszę się na ten frez,EL.CH-zachęciłaś mnie do zakupu:)

el.ch
14-05-2013, 17:19
hahaha musze sie do dystrybutora o jakas premie za reklame upomniec :D normalnie dzialam jak naganiacz :D :D :D (a na poczatku pisalam, ze nie jestem zadowolona z kontaktu z firma etc, ale z jakoscia frezu nie ma to nic wspolnego)
a tak na serio ja nie zaluje :) mam nadzieje, ze nie bedziecie zawiedzione :)

Katia_07
14-05-2013, 21:19
Hej dziewczyny, ja jestem po szkoleniu pedicure kosmetyczny i medyczny. Udało mi się załatwić dotację unijną na sprzęt i zastanawiam się nad kupnem frezarki podologicznej, waham się pomiędzi Yuki V40, Gerlach Luna a Ortho-Spray (na szkoleniu pracowałam na Podolog Nova2 i jestem nią zachwycona ale cena mnie zabiła i raczej jej nie kupię bo najdroższa ;(). Może któraś z was pracowała na którejś z tych frezarek i jest w stanie mi coś doradzić. Może też macie namiary na konkretną hurtownię gdzie można kupić sprzęt podologiczny. Z góry dzięki

Agnieszka Praska
15-05-2013, 07:52
Katia jak bedziesz rozgladac sie za frezarka to pytaj jak z czyszczeniem, mnie lune odradzano bardzo w 4 sklepach jak szukalam frezarki, i polecano yuki i vento cenowo bardzo podobnie stoja.
nie wiem czy to prawda bo wkoncu nie kupilam ale luny przez ciagla prace i nadmiar pylu bardzo sie psuja, pisze info jakie w hurtowniach uzyskalam.

Drapi
18-05-2013, 09:32
wiecie co.... zamowilam ten frez tydzien temu i nadal go nie dostalam... czy wy tez tak dlugo czekalyscie? bo mnie to troche irytuje i zniecheca...

el.ch
18-05-2013, 18:56
wiecie co.... zamowilam ten frez tydzien temu i nadal go nie dostalam... czy wy tez tak dlugo czekalyscie? bo mnie to troche irytuje i zniecheca...

Ja tez dlugo czekalam, wez ich troche popedz. Odezwali sie w ogole od momentu zamowienia? Bo u mnie byla taka dziwna sytuacja, ze zamawialam przez jedna strone, a potem dostalam odpowiedz z innej od nich. Zaraz postaram sie maila przetrzepac, moze znajde adres z ktorego odpowiedzieli to Ci podesle.

sandrus
18-05-2013, 22:13
No i stało się!dziś padła moja frezarka(kolejna zresztą)

Pytałam Was już kiedyś o marathona,bo miałam w planach odkładać,ale oczywiście nie odłożyłam a chyba jestem zmuszona kupić.
Znalazłam w activ,ale tak jak już kiedyś pisałam nie mam szczęscia do sprzetu z ich sklepu.
Wydaje mi sie,ze któraś z Was pisała ,ze gwarancja na tą frezarkę-2 lata,na stronie widzę notkę,ze rok...
W poniedziałek do nich zadzwonię,ale moze któras ma opcję zerknąć na cenę gabinetową/hurtową ???

FREZARKA MARATHON - 3 LUX - ACTIV (http://www.activeshop.com.pl/frezarka-do-paznokci-marathon-3-lux.html)

Ewita
19-05-2013, 18:54
Sandrus ja od siebie tylko tyle mogę Ci podpowiedzieć, że na frezarki jest bardzo często już tylko 12-miesięczna gwarancja, w SPN wiem że jest 24-miesięczna i jeśli kupisz w jakimś konkretnym sklepie to dają Ci jeszcze możliwość pogwarancyjnego serwisu ;)
Pozdrawiam

Malineczka00
24-05-2013, 20:07
Cześć Dziewczyny! ;-)
Frezarka może i nie taki diabeł straszny,ale..ale wybór jest ciężki. Specjalnie założyłam sobie konto,żeby się Was drogie Panie poradzić. Potrzebuję frezarkę tylko i wyłącznie do użytku własnego-piłowanie starego żelu i hybrydu. Pedicure nie wchodzi w grę. Mam problem z mocą. Tylko na taki użytek jak ja potrzebuję poniżej 35 W nie poradzi sobie ze spiłowaniem żelu?
pozdrawiam

syrena16
24-05-2013, 20:12
Nie tylko dla Ciebie... ostatnio na czuja kupiłam tą

FREZARKA DO MANICURE I PEDICURE - NAIL MASTER - CZERWONA (http://www.allepaznokcie.pl/15816-frezarka-do-manicure-i-pedicure-nail-master-czerwona.html)

ma 90 W i niską cenę

za tydzien napiszę jak wrażenia bo nadal jest w Polandzie.
Chyba że już ktoś ma to proszę o opinie , bo kupowałam przez net i martwie się czy dobrze zrobiłam.
Ja zawsze lubię pomacać

Malineczka00
24-05-2013, 20:31
W którymś z tematów, kilka stylistek chwaliło sobie do piłowania żeli tą frezarke:Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://toptek.nazwa.pl/allegro2012/sierpien/zfaktury/frezarkamini1.jpg (http://www.google.pl/imgres?client=firefox-a&hs=y4b&sa=X&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1024&bih=497&tbm=isch&tbnid=3ZKPlUxzVlJJJM:&imgrefurl=http://allegro.pl/okazje-50-frezarka-mini-komplet-frezy-manicure-i3011999783.html&docid=H85ksxssezYaZM&imgurl=http://toptek.nazwa.pl/allegro2012/sierpien/zfaktury/frezarkamini1.jpg&w=660&h=403&ei=vJufUeyBN4G24ASc4oDQDg&zoom=1&ved=1t:3588,r:0,s:0,i:83&iact=rc&dur=1739&page=1&tbnh=175&tbnw=287&start=0&ndsp=7&tx=219&ty=66).
Wyszukałam ją na allegro i.. ona ma tylko 10 W.. :wow:
Czytałam dużo o jd500,że na domowe zacisze sprawdza się. Chyba na nią się skuszę. Do nd mam czas na decyzję.

Agnieszka Praska
24-05-2013, 20:39
syrena jak na 90W ma troche malo obrotow:huh: zazwyczaj frezarki o takiej mocy maja 10-20 tys wiecej
ogladalam identyczna frezarke w hurtowni kosztowala 499zl tylko ze miala 15W, prawdopodobnie miala inne bebechy w srodku:)

Malineczka polecam jd500 zamiast tej szlifierki ktora wkleilas ;)

Malineczka00
24-05-2013, 20:51
No właśnie szlifierka..Mój mąż przyglądał się jak oglądałam "toto" na allegro i stwierdził, że ma taką samą w garażu ;-) rzecz jasna nie różową ;-) Jeszcze poszperam w Internecie..Ale chętnie też poczytam Waszych opinii. Jak na razie wygrywa jd500.

agnieszka-nails
24-05-2013, 23:16
właśnie padła mi frezarka :why:, na szczescie zdażyłam zrobić sobie pedicure :yess:... czeka mnie kolejny zakup :/

o taka właśnie eh http://allegro.pl/frezarka-do-paznokci-zestaw-50-elementow-salon-i3267800068.html wytrzymała chyba rok

---------- Dodano o godzinie 23:16 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:48 ----------

chyba mi padła przez pył poniewaz nie miałam wtedy jeszcze pochłaniacza eh i robiłam nią tezpedicure... sama juz nie wiem :/:

ania38
24-05-2013, 23:21
da mnie cena za niska ja na profesjonalną frezare podchodzi:(

czyli nie polecam,chociaz nie znam tego sprzętu:(

syrena16
24-05-2013, 23:28
Aga ale ona ma
obroty: 20 000 max RPM

więc chyba ok?
ps: Aga obroty na minutę nie mają nic wspólnego z mocą urządzenia (W)- wiedza pochodzi od Męża biegłego w kwestiach mechanicznych

syrena jak na 90W ma troche malo obrotow:huh: zazwyczaj frezarki o takiej mocy maja 10-20 tys wiecej
ogladalam identyczna frezarke w hurtowni kosztowala 499zl tylko ze miala 15W, prawdopodobnie miala inne bebechy w srodku:)

Malineczka polecam jd500 zamiast tej szlifierki ktora wkleilas ;)

sandrus
25-05-2013, 00:03
Agnieszka witaj w klubie:D
Mi padła w sobotę przy pedi!!!!dobrze,ze miałam jakąś tam starą i dopiero co zreperowaną,bo bym babkę wypuściła ze zrobioną jedną nogą,bo nawet kawałka tarki nie posiadam hehe

Teraz kupuję już marathonn.
mam dość tych tańszych frezarek.

agnieszka-nails
25-05-2013, 11:23
Ja ją kupiłam szczerze mówiąc tylko dla siebie do pedicure ale po jakimś czasie wylądowała w salonie. Służyła dobrze, wyczyszcze ją w środku i może jeszcze pochodzi... wydaje mi się, że ta rączka tylko padła a to można dokupić za grosze... eh nie stać mnie na Marathona jeszcze.

---------- Dodano o godzinie 11:23 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:20 ----------

Ja na szczęście mam tarkę w razie co leży i czeka eh. Mam nadzieję, że nigdy się nie przyda bo ich nienawidzę ;(

Ale zobaczcie jakie "cudo" znalazłam na allegro AG39 FREZARKA PILNIK DO STÓP PIĘT PEDICURE PEELING (3274119971) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/ag39-frezarka-pilnik-do-stop-piet-pedicure-peeling-i3274119971.html) hehehe

jadira37
25-05-2013, 12:27
Ja mam JD 500-i jak do użytku wyłącznie własnego to bym nie przepłacała.
Ja jak na razie jestem zadowolona,do opracowania skórek i ściągnięcia masy żelowej w zupełności wystarczy-ale to moje skromne zdanie.
Z czasem mam nadzieję,odłożę na coś lepszego.
Pozdrawiam dziewczyny.

Dolcia
01-06-2013, 12:13
Dziewczyny a lepszy Marathon 3 czy Success 2 z abc ?

sandrus
01-06-2013, 12:47
znacie tą?
Profesjonalna Frezarka kosmetyczna Meditech 65 W (3266160516) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/profesjonalna-frezarka-kosmetyczna-meditech-65-w-i3266160516.html)

Agnieszka Praska
02-06-2013, 10:52
Aga ale ona ma
obroty: 20 000 max RPM

więc chyba ok?
ps: Aga obroty na minutę nie mają nic wspólnego z mocą urządzenia (W)- wiedza pochodzi od Męża biegłego w kwestiach mechanicznych

ja wiem ze obroty nic nie maja do mocy ;)
tylko ja pedi lece przy 20 tys obrotow czyli ta frezarke bym zajechala po 3 pedi pod rzad, kazda frezarka ma specyfikacje na ktorej pisze ile moze pracowac na pelnych obrotach jest to czas zazwyczaj 15 minut.
przez to ze frezarka ma wiecej obrotow ustawiam ja na "pol gwizdka" i moge ciagle pracowac 60minut;)

asia
02-06-2013, 12:54
ja tak samo robie, do polowy to max, inaczej nie ma sily zeby jej nie zajechac szybko

alwaritta
26-06-2013, 12:14
Nie tylko dla Ciebie... ostatnio na czuja kupiłam tą

FREZARKA DO MANICURE I PEDICURE - NAIL MASTER - CZERWONA (http://www.allepaznokcie.pl/15816-frezarka-do-manicure-i-pedicure-nail-master-czerwona.html)

ma 90 W i niską cenę

za tydzien napiszę jak wrażenia bo nadal jest w Polandzie.
Chyba że już ktoś ma to proszę o opinie , bo kupowałam przez net i martwie się czy dobrze zrobiłam.
Ja zawsze lubię pomacać

I jak spisuje się frezarka?
zastanawiam się nad kupnem takiej samej. Do teraz miałam JD 500
ale padła mi już zupełnie. Syrena 16 czy w zestawie frezarka ma pedał,
obroty prawo - lewo i system TWIST _ LOCK bo w opisie nie znalazłam?
Pozdrawiam

milane
28-06-2013, 10:01
Dziewczątka pomózcie szukam jakiejś frezarki, moja JD 800 własnie odmówiła mi współpracy:)chciałabym cos w cenie do 600zł może cos polecicie?

---------- Dodano o godzinie 10:01 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 18:57 ----------

dziewczyny która z was ma marathona?słyszałam same dobre opinie od sprzedawców?rzeczywiscie jest taka nie zawodna?

Patrycja_92
01-07-2013, 14:38
Moja JD 500 własnie skończyła swój żywot, 8 miesięcy po zakupie, nawet nie dotrwała do konca gwarancji, dostałam ją na urodziny i mam nadzieje ze mój ukochany ma paragon bo bede musiala jeszcze ze 150 zł wypiep**yc na nową, szmelc aż szkoda, paznokci robie średnią ilość, przy pochłaniaczu, tylko do ściągania masy a i tak nie wytrzymała nawet roku. Szkoda gadać.

Mysiaczeq
01-07-2013, 20:12
ja mam jd500 i nie narzekam, uzytkuje od poltora roku ;) do pedi, zelu ;)

milane
02-07-2013, 08:19
mam takie same zdanie jak Patrycja_92 te frezarki typ JD 500,JD 700,JD800,to szmelc! miałam każdą i każda wytrzymała tylko dwa lata,być może do zdejmowania masy jak najbardziej sie nadaja natomiast do pedicure nie bardzo..grzeje sie rączka,zatrzymuje sie,spowalnia itp po kilkunastu latach pracy własnie decyduję sie na marathona...

sylla
02-07-2013, 09:22
Ja mam jd500. Faktycznie po dwóch latach coś tam trzeszczy / lata w środku. Nie wiem ile pociągnie jeszcze... Spojrzałam od razu na Marathona... Nie taka straszna ta cena . Mówisz , że do pedi też się nadaje? Bo ja Jd tylko do zdejmowania masy. Nie ma mowy o pedi niestety...

milane
02-07-2013, 13:39
marathon może nie jest zbyt piękny ale ma 90w! a JD tylko do 35w także to jest zbyt mała moc zeby robić pedicure,no i podobno marathon jest bezawaryjny! tylko niestety niezbyt piękny ten sprzęt;(ale to nie najwazniejsze, najtaniej marathona można juz kupić za 550zł na alegro,w sklepach około 700zł

mar-kos
02-07-2013, 15:09
Muszę troszeczkę sprostować. Marathon w wersji podstawowej ma rączkę o mocy 45W, a sama baza ma 90W. Oznacza to, że kupiony marathon ma 45W, ale można podłączyć do niego rączkę o maksymalnej mocy 90W.

W marathonach zastosowano po prostu lepszej klasy silniki (bodajże bezszczotkowe) które pozwalają na więcej niż te w frezarkach JD które są stricte przeznaczone do manicure, co czuć w pracy.

Zwykle tak polecamy klientkom JD do manicure, Marathon do mani i pedi, Gerlach do luksusowych salonów do pedi.

Co do cen frezarek ,nie patrzyłem kto sprzedaje je na allegro, ale proponuję zweryfikować sprzedawcę, ponieważ zwykle za tak dużą obniżką cenową idą cięcia w innych sektorach (dodatkowe koszta, brak serwisu).

MalinowaXXX
05-07-2013, 22:11
Cześć dziewczyny,
poszukuję dobrej frezarki, niezawodnej. Do żelu, akrylu i pedicure.
Biorę pod uwagę Niemieckie produkty (Chińskie nie wchodzą w grę- przy intensywnym korzystaniu wytrzymują mniej niż rok!).
Możecie mi coś polecić?

zastanawiam się nad:
FREZARKA PROMED 2520 tipsy żel pedicure + GRATISY (3374641757) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/frezarka-promed-2520-tipsy-zel-pedicure-gratisy-i3374641757.html)
i
FREZARKA BAUSCH 360, 110W PROFESJONALNA + GRATIS (3316866429) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/frezarka-bausch-360-110w-profesjonalna-gratis-i3316866429.html)

używałyście ich może? którą możecie polecić? Promed pomimo mniejszych parametrów jest bardzo chwalony, a o tej drugiej słowa nie znalazłam...

---------- Dodano o godzinie 22:11 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:06 ----------

marathon jakiej jest produkcji?

sylla
06-07-2013, 10:46
Ta pierwsza fajnie wygląda . Niestety tylko wizualnie mogę pochwalić . Nie znam jej od strony technicznej.

MalinowaXXX
06-07-2013, 10:59
mają jeszcze ładniejszą (promed 1030), ale podobno ta o wiele lepsza ;) biorę pod uwagę jeszcze tego marathona, bo bardzo chwalicie ale nie wiem jaka produkcja. w ciągu 2 lat mialam juz 3 te chinskie jd i za kazdym razem silnik sie psul, a pracuje coraz wiecej i potrzebuje naprawde dobrej i niezawodnej frezarki

milane
06-07-2013, 18:14
Ja pracowałam pare lat temu na tej frezarce bauscha musze przyznać,że jak dla mnie za duża rączka nie wygodna i ciezka a i moc taka sobie...

MalinowaXXX
06-07-2013, 18:25
Właśnie wydaje mi się trochę dziwna... :) w takim razie muszę wziąć pod uwagę promeda 2050 i marathon 3 (bardzo ją sobie chwalicie widzę). Pomóżcie wybrać dziewczyny, pracowałyście na nich? Muszę w poniedziałek którąś kupić ;P

mania818
06-07-2013, 20:11
mi ostatnio padła po 3 latach JD 700 i zakupiłam taką https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1389319031283547&set=a.1385360998346017.1073741828.100006163898908&type=1&theater
widze niesamowitą różnicę , zwłaszcza przy pedicure , rączka się nie grzeje , jestem bardzo zadowolona

milane
07-07-2013, 12:43
Ja zamówiłam sobie marathona jestem ciekawa róznicy między JD jeszcze do mnie nie dojechała,ja przede wszystkim brałam pod uwagę moc marathona który rzeczywiscie ma dużą,a jak bedzie w praktyce...nie wiadomo podzile sie opinią

sandrus
07-07-2013, 23:24
mi ostatnio padła po 3 latach JD 700 i zakupiłam taką https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1389319031283547&set=a.1385360998346017.1073741828.100006163898908&type=1&theater
widze niesamowitą różnicę , zwłaszcza przy pedicure , rączka się nie grzeje , jestem bardzo zadowolona

Mania a ta Twoja ile kosztuje?

agnieszka-nails
08-07-2013, 09:49
moja frezarka chyba juz powoli pada :( Zwalnia mi na obrotach po pewnym czasie i strasznie grzeje... Najbardziej zalezy mi na pedicurze... Szukam frezarki która go przetrwa na dlugo...

mania818
08-07-2013, 22:20
Mania a ta Twoja ile kosztuje?

dokładnie 990 zł , kupiłam w sklepie gebiss.pl

Gorzkajakmokka
09-07-2013, 10:25
Mi dziś znowu padła frezarka :( nie wytrzymam. Na szczęście gwarancja na miejscu, ale kurde... to już 2 raz. Nie wspomnę o setce razów kiedy ją sama "dmuchałam" :D

milane
27-07-2013, 14:52
Podziele sie opinia mojego nowego zakupu czyli marathon lux otóż frezarka jest naprawdę dobra użytkuję ją od 3 tygodni,rączka sie nie grzeje nawet przy dłuższej pracy,pracuje na połowie mocy ponieważ jest naprawde szybka,solidnie wykonana,no może z wylądu nie zbyt ładna ale to nie najważniejsze,porównując do jakiej kolwiek JD....NIE MA ŻADNEGO PORÓWNANIA! lepiej dołożyć te 200zł i cieszyć się komfortem pracy

namezaneta
28-07-2013, 11:45
zatstanawiam sie na dkupnem jd 500 tylko czy jd500 rozni sie czyms od jd500 S ?CHCE KUPIC TA CO O TYM MYSLISCIE ? KOCHANE DZIEWCZYNY PROSZE O POMOC BO WIEM ZE SIE W TYM DOBRZE ORIETNUJECIE ;) SimplyNails FREZARKA ZESTAW MANICURE JD500S /35W (3368288594) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/simplynails-frezarka-zestaw-manicure-jd500s-35w-i3368288594.html)

milane
28-07-2013, 11:58
Miałam frezarkę JD 500 pracowałam na niej około 2 lat do zdejmowania masy jak najbardziej sie nadaje,a jesli chodzi o pedicure to niestety się grzeje po jakims czasie,co do tej JD500S to z tego co widac to ma tylko rączkę inną a moc taka sama jak w jd 500.

namezaneta
28-07-2013, 12:55
a czym sie rozni ta raczka jest jakas roznica bo chce dzis zamowic i chce byc pewna ze dobrze zrobie ;)

missfree
29-07-2013, 11:27
Witajcie. Zdecydowałam się na zakup frezarki, przeleciałam cały temat i jeśli chodzi o moje koszta zdecydowałam się naby jd500 lub jd700. Niestety opinie jakie przeczytałam są niesowicie różne niektórym frezarka służy kilka lat zaś innym ulega awarii po kilku użyciach. Mi zależy na frezarce która będzie służyła wyłącznie do pedicure dla mnie raz w miesiącu. I będzie używana w zasadzie tylko do obróbki spodu stopy bez paznokci. Na pewno nie będzie używana do materiałów takich jak żeli czy akryli. Myślicie że przy tak rzadkim użyciu któraś z powyższych frezarek da radę ??
Druga sprawa wywnioskowałam iż najlepiej kupic frezarke gdzies w sklepie czy hurtowni bo w razie awarii łatwiej jest złożyc reklamacje, a co z allegro ??
Z drugiej strony jesli powyższe frezarki nie nadają się do pedicure myślałam również o multiszlifierkach tych budowlanych. Doradźcie proszę :)

sylla
29-07-2013, 12:31
Jd 500 czy 700 dla samej siebie jest ok. Chociaż nie wiem ... Jam masz zaniedbane stopy - musiały by być niczym baby jagi co całe życie bez butów chodzi ;) . To przy cięższym frezowaniu chyba nie da rady. Chociaż może i da! Ogólnie te frezarki nie są złe. Myślę że jak będziesz je umiejętnie używała to będzie ok. Ja mam jd 500 i zdejmuję nią masę żelową klientkom już ponad dwa lata (odpukać) . Jak za tą cenę to sprzęt jest przyzwoity.
Oczywiście musisz dobre frezy mieć i będzie ok.

mini89
29-07-2013, 12:35
te frezarki tylko dla Twojego użytku jak najbardziej się sprawdzą :) ja mam JD500 i chodzi ładnie juz parę lat. Też używam jej domowo.
Kwestia dokupienia odpowiednich frezów, bo te co bywają w zestawach nie szczególnie się nadają do pedi.

missfree
29-07-2013, 12:36
Więc chyba zdecyduję się na JD700 z tym że warto kupowac przez allegro co z ewntualną reklamacją. A i przy okazji poradzcie co dokupic do obróbki spodu stopy jakieś frezy czy katpurki ?? Stopy nie są zaniedbane.

mini89
29-07-2013, 12:44
Frezy i kapturki jak najbardziej ;) z tym że kochana, jak nigdy tego urządzenia nie miałaś w rękach to proponuję może jakiś kurs ? żebyś sobie krzywdy nie zrobiła...

missfree
29-07-2013, 12:49
Miałam bo jestem po szkole kosmetycznej, po prostu mam dosyć robienia sobie stóp tarką. Napiszcie proszę co będzie mi potrzebne do dokupienia :)

ciasteczko000
05-08-2013, 14:18
A z jakiej strony internetowej możecie polecić frezarkę Marathon 3 ? Bo niestety większość linków już jest niedostępnych...np, z jakich Wy kupowałyście :)

MURKA
06-08-2013, 21:56
ja ta chyba kupię https://www.hurtowniaava.pl/produkt592_frezarka-marathon-3-lux.html:)?

sylla
07-08-2013, 13:10
Murka a jaka jest jej cena? Bo trzeba się zalogować....

germana
07-08-2013, 14:55
ja kupowałam swoją w sklepie activ razem z trzpieniami i frezami
ZESTAW F-68 FREZARKA MARATHON 3 LUX + OSPRZĘT ZESTAW CLASSIC - ACTIV (http://www.activeshop.com.pl/zestaw-68-frezarka-marathon-3-lux-osprzet-zestaw-classic.html)

MURKA
07-08-2013, 22:39
Sylla 705 zł trochę dużo no i za bardzo urodziwa nie jest ale............

sylla
07-08-2013, 23:29
Dużo nie dużo ... Zależy jak na to spojrzeć. A co do urody... ma robić swoje a nie wyglądać ;).

emila
08-08-2013, 08:38
Neo Nail ma teraz ją w promocji, też się zastanawiam nas zakupem :)

Frezarka Marathon-3 - Frezarki - NeoNail (http://www.neonail.pl/katalog/188-urzadzenia/frezarki/frezarka-marathon-3.html)

losek78
08-08-2013, 10:24
polecam Marathona , nie ma lepszej , teraz już się tym nie zajmuje z powodu braku klientek ale frezarkę wspominam bardzo dobrze

stefcia92
21-08-2013, 17:46
pilnie potrzebuje nie za drogiej frezarki takiej żeby sprawdziła sie również do pedicure

ma któraś może FREZARKA MANICURE/PEDICURE 300D (http://www.beligistino.pl/product_info.php?cPath=245_246&products_id=2532)czy jest dobra prosze o opinie.
mam do wyboru jeszcze Frezarka kosmetyczna 300B (http://gebiss.pl/Frezarka_kosmetyczna_300B_35k_Promocja-1121.html) u mnie w hurtowni w cenie 1.360 :P

która Waszym zdaniem będzie dobra ?
a moze macie coś fajnego do polecenia?
(http://www.beligistino.pl/product_info.php?cPath=245_246&products_id=2532)

kamillxx
22-08-2013, 21:33
potrzebuje dobrego frezu do zciagania akryli i zelii.... plis dajcie linka ktory konkretnie

malinowa
22-08-2013, 21:40
SPN Nails - Twoje najpiękniejsze paznokcie (http://www.sklep.spnnails.pl/produkt/41/2930/), cena 65zł

kamillxx
22-08-2013, 22:06
dzieki malinowa a co jeszcze polecasz z spnu ? moze cos wezme przy okazjii

milane
22-08-2013, 22:11
potwierdzam najlepszy jest frez z spn pracuje nim juz rok i wogóle sie nie tępi:)

malinowa
22-08-2013, 22:15
biały gęsty żel SPN Nails - Twoje najpiękniejsze paznokcie (http://www.sklep.spnnails.pl/produkt/31/938/), używam od roku, zrobienie idealnej linii uśmiechu to to żaden problem, no i od razu na cztery paluszki nakładam i dopiero przecieram,
Rosa Kolinsky rozmiar 2 - magik.pl (http://www.spn-magik.pl/produkt/rosa-kolinsky-rozmiar-2) pędzelki, te akurat są dostępne w sklepie spn Magdy Perec, ale pozostałe produkty też możesz u niej zamówić

ANGELAangel
28-08-2013, 00:24
Witam wszystkich:))) jestem tu nowa :] Mam pytanie mam nadzieje że coś mi doradzicie .Poszukuje frezarki do spiłowania masy żelowej do użytku domowego(tylko na moje własne potrzeby) coś do 200 zł . Macie jakieś propozycje?? :)))
Będę bardzo wdzięczna za pomoc bo jestem w tym teamcie totalnie zielona;(
i jeszcze jedno pytanie czy macie jakiś dobry kamuflaż do polecenia ?? dziękuje za wszelkie info :))

mar-kos
28-08-2013, 08:17
W tej cenie to chyba tylko JD 500.

Ladyss
28-08-2013, 21:25
Dziewczyny mam problem z moją frezarką... I aż trudno uwierzyć z jaką... Z Marathonem 3. Kupiona pod koniec maja, użytkowana raptem 2 miesiące zaczęła się nagrzewać (głowica) do tego stopnia że nie mogę pracować nią dłużej niż 5 minut przy obrotach na 3/4. Od głowicy nagrzewa się dodatkowo frez do tak kosmicznej temperatury że parzy klientki.
Odesłałam na gwarancję (Activ) i tu zaczęły się schody... Dostałam zwrot z informacją że frezarka była testowana przez 3 godziny i absolutnie nic się nie dzieje i ja ją na pewno źle użytkuje! Ale że niby jak ją mogę źle użytkować? Nagle po kilku latach przestałam umieć pracować frezarką? No przecież to jest śmiech na sali żebym na JD700 pracowała 2 lata bez problemów a Marathonem dwa miesiące... Serwis mnie olał, nie potrafią nic innego powiedzieć niż to że jak się nią poprawnie pracuje to się nie nagrzewa. Podejrzewam że ich test polegał tylko na włączeniu frezarki "w powietrzu" bo jakoś nie wierzę że Pan serwisant zaczął nią ściągać żel z paznokci.
Może ktoś miał podobny problem, może ktoś wie jak taką sytuację rozwiązać, może ktoś wie gdzie mogę taką frezarkę naprawić na własną rękę. Mam od Activu w salonie sprzęt za kilka tysięcy zł i już wiem że nie zostawię u nich ani złotówki więcej...

ANGELAangel
29-08-2013, 09:05
mar-kos (http://forum.wzorki.info/members/16138-mar-kos.html)

dzięki :))
czyli jakaś taka by się nadawała ??:)
rosaris * FREZARKA JD500 * 35W * 36x FREZY * PROFI (3464051336) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/rosaris-frezarka-jd500-35w-36x-frezy-profi-i3464051336.html)

lub

FREZARKA manicure JD500-35W 3kolor+35frezow+5nakla (3478576421) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/frezarka-manicure-jd500-35w-3kolor-35frezow-5nakla-i3478576421.html)
;)

mar-kos
29-08-2013, 10:04
Dziewczyny mam problem z moją frezarką... I aż trudno uwierzyć z jaką... Z Marathonem 3. Kupiona pod koniec maja, użytkowana raptem 2 miesiące zaczęła się nagrzewać (głowica) do tego stopnia że nie mogę pracować nią dłużej niż 5 minut przy obrotach na 3/4. Od głowicy nagrzewa się dodatkowo frez do tak kosmicznej temperatury że parzy klientki.
Odesłałam na gwarancję (Activ) i tu zaczęły się schody... Dostałam zwrot z informacją że frezarka była testowana przez 3 godziny i absolutnie nic się nie dzieje i ja ją na pewno źle użytkuje! Ale że niby jak ją mogę źle użytkować? Nagle po kilku latach przestałam umieć pracować frezarką? No przecież to jest śmiech na sali żebym na JD700 pracowała 2 lata bez problemów a Marathonem dwa miesiące... Serwis mnie olał, nie potrafią nic innego powiedzieć niż to że jak się nią poprawnie pracuje to się nie nagrzewa. Podejrzewam że ich test polegał tylko na włączeniu frezarki "w powietrzu" bo jakoś nie wierzę że Pan serwisant zaczął nią ściągać żel z paznokci.
Może ktoś miał podobny problem, może ktoś wie jak taką sytuację rozwiązać, może ktoś wie gdzie mogę taką frezarkę naprawić na własną rękę. Mam od Activu w salonie sprzęt za kilka tysięcy zł i już wiem że nie zostawię u nich ani złotówki więcej...

Frez na pewno dobrze pasuje do frezarki? Na rynku jest dostępnych kilka średnic trzpieni i jeśli będzie nie prawidłowy włożony do rękojeści wtedy zostanie źle zablokowany (będzie luźny) i będzie nagrzewać rekojeść (dodatkowe drgania). Innym powodem może być, za wysoka liczba obrotów na dany frez, nie każdym frezem można "cisnąć" frezarkę na wysokie obroty i dotyczy to również frezarek za kilka tysięcy.

Roko z Częstochowy powinno podjąć się naprawy, ale nie obiecuję.

mar-kos (http://forum.wzorki.info/members/16138-mar-kos.html)

dzięki :))
czyli jakaś taka by się nadawała ??:)
rosaris * FREZARKA JD500 * 35W * 36x FREZY * PROFI (3464051336) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/rosaris-frezarka-jd500-35w-36x-frezy-profi-i3464051336.html)

lub

FREZARKA manicure JD500-35W 3kolor+35frezow+5nakla (3478576421) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/frezarka-manicure-jd500-35w-3kolor-35frezow-5nakla-i3478576421.html)
;)

To jest ten sam model tylko z różnym wyposażeniem.

Ladyss
29-08-2013, 19:45
mar-kos obie te opcje również przyszły mi do głowy... Średnica frezów jest dobra, marathon ma standardową średnicę. Zresztą grzeją mi się nawet frezy na kapturki ścierne dodane do frezarki a na mniejszych obrotach nie da się po prostu pracować.
Sprawa druga że głowica zaczęła się nagrzewać po 2 miesiącach, gdyby to zależało od frezu nagrzewałaby się od razu.

milane
29-08-2013, 21:52
Ladyss ja tez w maju kupiłam frezarke marathon 3 i tez mi sie rękojesc nagrzewa tylko że jak kupiłam na alegro,i powiedzieli mi ze mogę odesłać sama raczke i od ręki mi ja wymienią,ja tą frezarke kupiłam na promocji jakoś 550zł może jakięs lewe te freazarki?

mar-kos
30-08-2013, 09:15
Activ na swojej stronie informuje o podrobionych frezarkach marathon 3 Nieoryginalne głowice do frezarki MARATHON 3 LUX - ACTIV (http://www.activeshop.com.pl/artykuly/nieoryginalne_glowice_do_frezarek_marathon_3_lux).

Jednakże myślę, że to bardziej problem kilku sztuk z danej partii, niż podrabianych frezarek.

milane
30-08-2013, 11:51
W takim razie wg rysunku ja mam podróbę:(i co teraz robić?dzisiaj omal nie poparzyłam ręki przy pracy...

mar-kos
30-08-2013, 12:15
Najlepszym wyjściem będzie reklamować lub nawet żądać zwrotu pieniędzy. Allegro jest dosyć mocno uczulone na temat podrób.
Za handel podróbami przewidziana jest kara grzywny lub nawet pozbawienia wolności.