PDA

Zobacz pełną wersję : Polecane / Nie polecane produkty do stylizacji rzęs (rzęsy, kleje itd)

Strony : 1 2 3 4 [5] 6 7 8

Agnieszka Praska
14-12-2013, 15:06
Evo sa bardziej podkrecone :)

kiwaczek2
14-12-2013, 15:19
Smieszka - obrazek obrazkiem. Wg mnie noble sa prawie proste.bierz evoskie

maritek
18-12-2013, 23:25
Cześć dziewczyny :) od jakiegoś czasu się tutaj zaczytuje a dzisiaj postanowilam zabrać głos :)
W kwestii Golda jeśli mmaciez nim problem, koniecznie dzwoncie do looksus lashes, szkolilam się u nich, miedzyczasie slyszalam jak klientki dzwonily i składały reklamacje a oni dopytywali co i jak więc na pewno to nie będzie bez znaczenia :) poza tym oni też pracują na swoich produktach więc na pewno widzą że coś nie gra, hak jeszcze dostaną sygnał z zewnątrz to może zaswieci im się czerwone światełko :)

A ja jeszcze z pytaniem do was :) jako poczatkujacej polecili mi w looksus klej silver ale aplikacja trwa u mnie 4 godziny... i najwiecej czasu zajmuje przytrzywanie rzesy sztucznej do naturalnej, masakra jakaś. Troszkę się boję tych szybszych klejów ale chyba muszę w końcu spróbować. Jaki szybszy klej polecicie? Tylko taki na którym ewentualna poprawka bedzie mozliwa ;)

mucha
23-12-2013, 01:03
Odnośnie kleju green.

Na początku sie nie polubieliśmy. Brak możliwości suwu, robiły mi się kulki kleju na rzęsach... posłałam do szuflady.
Później jakiś tam mi nie służył użyłam znów tego. I super. Po 3 tygodniach klientki przyszły z ponad połową rzęs.

Tylko strasznie boli głowa. Pracuje w maseczce takiej mocnej maseczce mimo to boli głowa i zbiera na wymioty.

Z moją wilgotnością mam ruletkę. Czasem dodaję kropelkę hs4 do niego i jest super mieszanka. Kropla w kieliszku starcza na godzinę ;), czasem tylko hs4 a czasem musze dodawać jeszcze innego. A dzisiaj to żaden mi zasychać nie chciał :(

Muszę wypróbować te zetkę.

Agnieszka Praska
23-12-2013, 07:58
Dziewczyny jak ktoras jest chetna na greena to chetnie sie pozbede mojego, uzyty 3 razy

kiwaczek2
23-12-2013, 08:53
a czemu agulusia i za ile? i kiedy otwarty?

a czy ktoś może mi coś powiedzieć o kleju S i hs7 z Evo? w porównianiu z innymi klejami. głownie o szybkość schnięcia mi chodzi, gęstość, wymianę kropelki.

Agnieszka Praska
23-12-2013, 09:18
Za koszt przesylki :) otwarty 2,5 tygodnia temu przechowywany w termooakowaniu w lodowce :)
Nie bede pisac dlaczego bo moja opinia zostanie odebrana za niewiarygodna badz zlosliwa bo jestem z konkurencji ;) poprostu oddam komus komu sie przyda :) napisze tylko ze jestem przyzwyczajona do szybszych klejow ten mnie spowalnia i od jego zapachu mi w gardle sniadanie staje pomimo podwojnej maski ;)

kiwaczek2
23-12-2013, 09:22
biorę, bo mi się kończy. juz ci piszę priv.
uważam że każda opinia jest dobra. wiele osób ma o greenie złą opinie. nie ważne czy konkurencja czy nie.

bombelkowa
26-12-2013, 10:09
zmieniam zdanie na temat golda :( zrobiłam sobie na nim i po tygodniu MASAKRA! więc poleciał do kosza..

alexhome
06-01-2014, 13:50
Ja też nie wiem co z tym Goldem. Jedna moja koleżanka używa go non stop i kobietki wracają po 5 tygodniach....niby....a ja i druga koleżanka robiąc na tym kleju zauważyłyśmy jak klientkom rzęsy obsypują się po tygodniu...teraz mam HS4 z NL i jestem mega zadowolona :)

gerta
08-01-2014, 00:28
właśnie skończyła mi się buteleczka Greena...
Ciężko wystawić mu jednoznaczną ocenę, ponieważ przez brak drażniących oparów oraz za (i zwłaszcza!) fenomenalną szybkość zasychania, która niemal wprowadza mnie w stan absolutnej ekstazy, przez pewien czas użytkowania nie chciałam spojrzeć trzeźwo na resztę właściwości kleju, a to niedobrze :) Niedobrze, ponieważ ocenę trzeba wystawić szczerą, a przy okazji warto uświadomić sobie samej, czy klej jest naprawdę dobry. Nie obeszło się bez drobnych wad, wobec czego wystawiam mu 4-.
Dla mnie jako użytkowniczki, szybkie wysychanie było niemal najistotniejszą kwestią ułatwiająca pracę, jednak muszę spojrzeć prawdzie w oczy - porządne klejenie takim sprinterem wymaga wprawy. Nie ukrywam, że na gęstych rzęsach nie zawsze wszystko wychodziło z Greenem tak jakbym chciała. Green jak gdyby od razu zastyga, sztywnieje, przez co rzęski w ostatecznym efekcie nie są tak lekkie i przyjemne w dotyku jak po dawnym Goldzie, UltraPlusie czy HS-5. Nawet podczas czesania szczoteczką, czuć tę sztywność Greena. Sztywność można zauważyć również podczas prób odklejenia włókienka od naturalnej rzęsy, włókienko ciężko 'odpada', a jeśli już odpadnie to w sposób odskakiwania. Tak szybkie schnięcie stwarza również inne ryzyko - jeśli klej zostanie pobrany w zbyt dużej ilości, bez wprawy, wówczas pod swoją własną siłą ciężkości źle rozłoży się na włókienku i zacznie formować grudki lub fałdki wyczuwalne podczas rozczesywania.
Przeszkadza mi również inna kwestia - w momencie, gdy kleju zostało z 1/4 buteleczki, Green tracił właściwości lepiące do minimum, a i wysychał później już bardzo długo. Formuła jest zatem niedopracowana.
Green nie zaimponował mi też trwałością. Podczas gdy po Ultra Plus dziewczyny po 3-4 tygodniu wpadały do mnie ze ZNIKOMYM ubytkiem, tak po Greenie było co uzupełniać (daj Bóg, że to jeszcze wina mojego niedoświadczenia z tym klejem, bardzo chciałabym 'uwierzyć' w ten klej :cool: ponieważ póki co, nie widzę dla siebie sprintera-zamiennika Golda).
I w tym miejscu pozwolę sobie pochwalić klej Ultra Plus, marudzę, że jest za rzadki i zbyt wolno schnie jednak doszłam do wniosku, że dzięki temu klej ma czas, by równomiernie rozłożyć się na długości włókien, zapewniając dobrą trwałość przedłużania. Wczesniej oceniałam go na 3+, jednak widząc teraz,jak trzyma rzęski, podnoszę ocenę do 4. Gdyby nie opary, które drażnią oczy moje i klientek, może jednak zdecydowałabym się na częstsze użytkowanie go? :)

iosa
08-01-2014, 07:54
Jeśli chodzi o Greena - to ja niestety nie mogę na nim pracować. Nie zgodzę się z opinia że nie ma drażniących oparów. Nie jestem alergikiem i zazwyczaj po pracy nie mam żadnych objawów ale podczas pracy na greenie - cala aplikację moje lewe oko łzawiło ( klej na pierścionku na lewej dłoni). Cały czas pracuję z pierścionkiem i nie mam takich objawów przy pracy z B U+ czy z HS4.

Dodatkowo mam rzęsy założone na greenie i za każdym razem jak tylko rzęsy poczują wodę, strasznie szczypią mnie oczy.

Gorzkajakmokka
08-01-2014, 09:15
Iosa ja też odczuwałam szczypanie i właśnie z tego względu wróciłam do hs4. Mimo, że według mnie ładnie trzyma i klientki przychodziły z całkiem przyjemnym uzupełnieniem. Poza tym Green,chyba nie polubił się z moim pomieszczeniem i szybko zasychał na kamieniu przez co musiałam często przerywać pracę aby uzupełnić kropelkę. Gdyby nie szczypanie to pewnie dalej bym używała :)

kiwaczek2
08-01-2014, 10:28
ja mimo zmiany kropelki co ok 10min (w salonie gdzie mam ciepło) i tak go lubię bo ładnie trzyma. moim zdaniem nie zasycha natychmiast, jest czas na poprawę. jedyny i główny minus to katar i zatkany nos który mam non stop po nim.

polecam również klej S evo. nie wiem jak z trwałoscią, bo dopiero keliłam na nim 2x, ale jestem zadowolona. szybki, rzadki. nie muszę tak często zmieniać kropli, mimo że i tak mam nawyk że robię to dość często.

=============

ale hs7 mi nie pasuje. rzęsy odskakują przy najmniejszej próbie rozdzielenia sklejki. oj nie fajnie, oj nie. a szkoda, bo kleiło się dobrze.

KatarzynaMolo
08-01-2014, 13:18
Jak dla mnie Noblowski Green to nr. 1 na początku też miałam z nim małe problemy dopóki nie nauczyłam się na nim pracować (byłam przyzwyczajona do "jeżdżenia" rzęsą po rzęsie). Jeśli chodzi o jego wysychanie ja zaopatrzyłam się w nawilżacz powietrza i staram się jak najwięcej wietrzyć salon kiedy tylko mam na to okazje nie ma kataru, nie ma kichania a klej spisuje się wyśmienicie :) Mam wrażenie, że takie warunki dobrze służą też innym klejom, jednak nagrzane suche pomieszczenie to nie najlepsze warunki ich pracy :)

gerta
12-01-2014, 22:55
dziewczynki, ten słynny tu już klej zetka - cóż to konkretnie? gdzie go dostanę? (można tutaj o to pytać, czy to już reklama?? jesli tak, to chociaz pelną nazwę bardzo poproszę :) )
z góry dziękuję za odp

halucynacja88
12-01-2014, 23:08
Ja też proszę o szczegółowe informacje dotyczące kleju Z.
Mam jeszcze pytanie odnośnie produktów, a szczególnie klejów firmy Neicha.
(nie wiem, czy mogę wkleic linka, ale jak wpiszecie w google nazwę tej firmy to łatwo odnajdziecie stronkę). Mam wrażenie, że klej Mega Bonding + to odpowiednik Ultra Plusa, Black Glue Super ma podobne właściwości jak HS4, Black Glue Ultimate byłby moim zdanie odpowiednikiem HS5, A hypoallergenic to chyba podobny klej do Sensitive z Noble? Proszę, podzielcie się opiniami:) co mysliciie o rzęsach Neicha? pracowałyście na tych produktach? :)

Joannah
12-01-2014, 23:23
Halucynacja daj link do firmy, bo pierwsze slysze

google nie gryzie

halucynacja88
13-01-2014, 12:41
Bobas, dodalam linka, ale moderatorzy usuneli. Chyba nie powinnam tu linkowac.

śmieszna
13-01-2014, 13:30
tak, ja mam rzęsy tej firmy (tylko mink), różne rozmiary i są ok. ładne profile. Mam wrażenie, ze są jakby trochę bardziej 'śliskie' i mniej 'matowe' od innych, które stosuję.

kiwaczek2
13-01-2014, 15:40
Gerta - zetkę przedaje lash butik. rzejrzyj pare stron wstecz, było porównanie oraz opi zetki

maritek
15-01-2014, 17:59
Dziewczyny pytałam już jakiś czas temu ale nikt nie odpisał... jaki klej mi polecicie w miarę szybki ale taki żeby poprawki były możliwe? Czasem krzywo mi się przyłoży, no i przy rozklejaniu nie chciałabym mieć problemów. Boje się tych najszybszych, poza tym większość klientek a dosc wrażliwe oczy i boje się ze te mocno oparowe mogłyby je uczulic. Preferowalabym coś z oferty evo bo z ich rzęs korzystam, to mam i jedną przesyłkę :)

nadiuszka
15-01-2014, 19:12
Klej D z Noble próbowałaś? Przy dobrych warunkach w gabinecie jest bardzo szybki, a trzyma bardzo długo.

Agnieszka Praska
15-01-2014, 19:28
maritek jak szukasz z evo to polecam D+ :) ewentualnie B ultra+ :)

maritek
16-01-2014, 00:52
Myślałam właśnie nad D+, w opisie jest że trzyma 8 tygodni. A jak w praktyce? Faktycznie się nie sypia? Po silverze po 3 tygodniach praktycznie pełne uzupełnienie jest konieczne :/

Agnieszka Praska
16-01-2014, 07:47
Trzyma ladnie :) to nie jest klej dla alergikow :) dobry jest dla wrazliwcow ;)

maritek
16-01-2014, 14:15
Ok wyprobujemy :)) a tak na marginesie szkoda że wysyłka w evo taka droga :/ i nie wiem dlaczego payU mi nie chce wskoczyć u Was przy płatnościach :/

edytakon
17-01-2014, 15:19
7,50 za przesylke ekoniomiczną to dużo?

maritek
17-01-2014, 19:11
Zawsze preferuję kuriera :) poza tym jak nie wskakuje mi payU muszę płacić przy odbiorze :/

Gorzkajakmokka
17-01-2014, 23:02
7,50 za przesylke ekoniomiczną to dużo?
Może mowa o pobraniowej ;-) Pamiętam, że ponad 20zł, chyba?

dzikakura
18-01-2014, 14:21
yhm, 21 za przesylke pobraniową priorytetową, za ekonomiczną pobraniową 18 zlotych

maritek
18-01-2014, 22:51
Tak, dokładnie. A nie mam innej opcji. Ktoś jeszcze ma problem z przekierowywaniem na payU przy płatnościach?

wisienkakwspz
19-01-2014, 14:16
maritek mi też PayU nie działa...

bombelkowa
19-01-2014, 14:32
ja właśnie testuję S... we will see :)

Edytkaa
20-01-2014, 19:02
Hej dziewczyny! używałyście moze kleju z SL Ultra X?? Słyszałyście cos o nim?

monisiaczek
25-01-2014, 19:36
Witam serdecznie:) Mam pytanie odnośnie kleju...Otóż podczas szkolenia uczyłam się na kleju HS5 z EVO . Pracuje na nim dalej jednak moje rzęski wytrzymują 2-3 tyg:( Podejżewam ,że jestem za wolna i klej wysycha zanim dokleje rzęse do rzęsy. Znacie może jakiś sprawdzony i troszkę wolniejszy klej?

Agnieszka Praska
25-01-2014, 22:23
mozliwe ze za malo kleju nabierasz ;) hs4 jest wolniejszy ciutke ale jesli jest chlodno w pomieszczeniu to typowa dotykowka bardzo fajny jest tez s evo :) mysle ze na hs4 spokojnie dasz rade :)

zania37
25-01-2014, 22:30
W końcu sie zmobilizowalam i przeczytałam wątek
bo zastanawiałam sie nad kupnem greena
i teraz już poprostu mam mętlik w głowie
już sama nie wiem czy kupic czy nie
Właściwie jak nie spróbuj to nigdy sie je dowiem
chciałam klej z mniejszymi oparami bo klientka mi sie skarżyła
i do tego szybki

monisiaczek
25-01-2014, 22:40
Oj za mało to napewno nie daje. Czasem jak sie przyłapie to aż za dużo. Z hs5 mam tez taki kłopot ze dosyć szybko mi gestnieje i muszę wciąż dokładać kropli. W gabinecie mam ciepło.. Ale nie tak przesadnie. I tu już niewiem w czym problem... To spróbuje z hs4:) a ten S to czym sie wyróżnia?

Blejsia
26-01-2014, 09:56
maritek ja tez zawsze kuriera ale w Evo nie ma problemu czy to poczta czy kurier paczke wysylaja natychmiast i zaraz jest :).

mucha
27-01-2014, 22:08
Monisiaczek

Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu

- jak weźmiesz więcej kleju tak szybko nie wyschnie :)

jak chcesz coś wolniejszego to bierz któryś z D. W moich warunkach D+ oraz Du+ za długo wiązały. Hs5 nie wiązał wcale, HS4 to mój ulubieniec, doszkalałam moja koleżankę z salonu i też pokochała hs4. Zaczynam zakochiwać się w Green.
Dotykowy idealny do Volume. Miałam uzupełnienie z 2:1 dzisiaj po 2 tygodniach, rzęsy super. I to była klientka, która wiecznie marudzi, ze ją coś szczypie swędzi, że powieki podrażnione. Po Green się nie skarżyła. Musze dać sobie założyć na Green, bo ja to juz jestem mega alergiczna na te wszystkie kleje

Miałam zrobić koleżance zdjęcia ale chora. Ale rzęsy sobie chwali że fajnie się trzymają. Mamy zmieniać na Volume z 1:1 typowo do zdjęć ale nie chce ich jeszcze zdejmować :)

dzikakura
30-01-2014, 16:46
dziewczyny hs4 i B u plus- to są kleje na tę porę roku przy róznych, panujących w salonach czy mieszkaniach wilgotnościach. Mocno trzymają, schną ociupinkę dłuzej niz hs4 ale to"ociupinkę" wsytarczy by dla tych które nie są błyskawicami i demonami szybkosci w klejeniu móc donieść mokra jeszcze rzęsę syntetyczną do rzesy naturalnej, a poza tym.. ja demonem szybkości jestem, a i tak hs czwórka dla mnie to debeściak:D

Gorzkajakmokka
30-01-2014, 16:49
Dobrze wiedzieć. Ja dostaje szału teraz jak muszę co chwilę zmieniać kroplę...
Chyba czas przeprosić się z hs4.

kiwaczek2
30-01-2014, 22:37
kurde a ja jakoś hs4 nie lubie, nie wiem czemu.

dzikakura
30-01-2014, 23:47
kiwaczek, bo może nabierasz go za dużo, ja na sztorc z pierscionka maczam i zawsze przez ten pierscionek wezme tyle ile trzeba, bo nie taplam rzęsy w kropli na kamieniu. Mam przez pierscionek większą kontrolę nad aplikacją, a zawsze wszystkich przekonywałam, że kamień lepszy, ale.. tylko krówsko poglądów nie zmienia (krówska nie dość, że nie zmieniają poglądów to noszą rzęsy J- ki, chcesz miec wygląd krowy założ se J kę):D:nie_powiem::nie_powiem:

wiem, poleciałam.....

Cataleya 1981
31-01-2014, 00:17
Kuraaaaa, ja uwielbiam J-ki zmieszane w kaciku zewnetrzym z B :aty:;P

kiwaczek2
31-01-2014, 07:53
racja, ja taplam jak krowa :D

nadiuszka
31-01-2014, 10:45
co do J-tek to się nie zgadzam. osobiście ich nie mam do roboty tylko do pokazania kursantkom co to za rzęsa, ale któregoś razu na Targach Beauty Forum widziałam panią która miała przepiękne J-ki założone! powaliło mnie to, też przedtem myślałam że to g... nie rzęsa. po tym jak tą panią zobaczyłam to zdanie zmieniłam. jak to się na wschodzie mówi z kupy też można cukierka zrobić, oby ręce do robienia były odpowiednie.

Agnieszka Praska
31-01-2014, 12:56
Kura co do Jtek sie zgadzam :P tyle sie tego szitu z krowio opadajacych kacikow nasciagalam przy poprawkach ze powinnam miec koszmary nocne :P ;)

halucynacja88
31-01-2014, 13:43
Znaczy, ze L-ki sa bee? Agulusia , masz na mysli, ze brzydko wygladaja, gdy rzesy zaczynaja odrastac?
ps wybaczcie prosze brak polskich znakow.. oraz moja ignorancje, w temacie elek, ale jestem poczatkujaca stylistka:)

Ale idiotka ze mnie:D :glupek::glupek::glupek::torba: jak BYK jest napisane, ze o Jki chodzi. zmeczenie daje sie we znaki.
Agulusia , cofam pytanie :D

gerta
05-02-2014, 22:39

Właśnie nabyłam go do testów. niedlugo na pewno coś napiszę ;)

Joannah
07-02-2014, 21:14
Czy ktos w Polsce juz korzystal z HS 10 i moze sie wypowiedziec? Interesuje mnie czy mocno sa zredukowane opary?

Blejsia
08-02-2014, 17:41
Kura mam pytanko do Ciebie robiłam u C-b kursik1:1 pracuje cały czas na kleju ultra plus jednak troszke juz za dlugo klei chciałabym coś o drobinke szybsze4go co możesz mi polecić? a pytanie do dziewczyn czy któraś wykonywała juz stylizacje rzesami ombre??i jeszcze jedno pytanko rzesy te ciemniejsze to te silk diamont??bo albo sie myle albo wczesniej jak zamawialam w mix-e to byly od 8-14 a teraz sa od6-14;/

a jeszcze jedno pytanko czy ktoras z was miała styczność z firmą Qiuck Lashes??Pytam bo ostatnio zadzowniła Pani do mnie z bardzo korzystna ofertą odnośnie kursów tylko nie wiem czy gra warta swieczki

kiwaczek2
08-02-2014, 18:02
o kleju było tu już wiele razy. poszukaj! ombre na pewno w galerii znajdziesz.

Blejsia
08-02-2014, 19:23
Szukałam i czytałam , na stronie evo tez przeglądałam bo wszystko jest opisane ale nie wiem który będzie troszke szybszy niz ten co mam, Nie powiem że jest zły bo bardzo dobry ale czasami rzeski lubia sie poprzytulac. Nie lubie jak ktoś sie pyta nie proszony ;/ a troszke zyczliwosci nie zaszkodzi! i to chyba normalne że szukamy pomocy i rady u osoby gdzie sie szkolimy i zaopatrujemy?!

kiwaczek2
08-02-2014, 19:50
Czy ja napisalam cos nie zyczliwie?

iosa
08-02-2014, 19:51
Blejsia zapytałaś na forum ogólnym - jeśli masz pytanie tylko do Kury - napisz do niej PW lub zadzwoń.

Tutaj ciągle ktoś pyta o kleje szybsze/ mniej oparowe - temat wałkowany wiecznie. Wypróbuj HS4

Blejsia
09-02-2014, 15:19
Kiwaczek2 przepraszam może żle odebrałam iosa dzieki zamowie:)

Joannah
09-02-2014, 21:58
Znalazlam ciekawy produkt, czy ktos sie z nim spotkal?

Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu

elwircia23
09-02-2014, 23:53
Cześć Dziewczyny ,przejrzałam cały wątek ,ale nie znalazłam opinii na temat rzęsek : Real Fur-rzęsy z norek od LL ,czy może ktoś używa? czy szybko się odkształcają? Czy są warte zakupu?Będę bardzo wdzięczna za pomoc.:)

kiwaczek2
10-02-2014, 08:05
bobas - nie widzę różnicy :D

nadiuszka
10-02-2014, 08:09
ja też nie bardzo. ale muszę przyznać pazurki ma ciekawe ;)

kiwaczek2
10-02-2014, 08:10
dokładnie, tez na to zwróciłam bardziej uwagę :D

Iwona Oleksy
10-02-2014, 09:55
Cześć Dziewczyny ,przejrzałam cały wątek ,ale nie znalazłam opinii na temat rzęsek : Real Fur-rzęsy z norek od LL ,czy może ktoś używa? czy szybko się odkształcają? Czy są warte zakupu?Będę bardzo wdzięczna za pomoc.:)

Używałam ich kiedyś - jak dla mnie za bardzo się prostowały pod wpływem wody - zakładałam C a po 3-4 tyg klientka przychodziła z Jtkami

śmieszna
10-02-2014, 14:09
podbijam pytanie o norki z LL, rozmawiałam z Pania z LL i uzyskałam info, że rzęsy nie są chemicznie podkręcane i trzeba na nie uważać (zatem sauna i codzienny basen odpada), ale tez chętnie się dowiem czegoś od kogoś, kto używał. Jak wypadają w porównaniu z np. Natural Lashes (wg mnie też się prostują).

Iwona Oleksy
10-02-2014, 18:06
Moim zdaniem (a porównywałam norki z LL, norki z Koroną z Noble oraz te z Natural lashes) te z Natural lashes najdłużej zachowywały skręt. chociaż mam takie klientki, którym prostuje sie absolutnie wszystko.

nadiuszka
10-02-2014, 19:42
trzeba się Gorzkiej zapytać o te norki z LL bo jej sama osobiście je kiedyś zakładałam. o ile pamięta cokolwiek z tego jak się nosiły.

kiwaczek2
10-02-2014, 20:02
a czy ktoś może się wypowiedzieć na temat kleju S? u mnie 2 klientki od razu wyczuły że jakich inny klej ponieważ ich szczypał/piekł na zamkniętym oku. stąd moje pytanie.

mucha
10-02-2014, 21:57
U mnie S schnie lata świetlne :/ Otworzony , stoi, pootwieram go kilka razy zobaczę za tydzień ...

Za to ja mam uzupełnione na green i nic się nie dzieje :skacze: zawsze swędziało, zaczerwieniało się teraz nic. Dla alergiczek miodzio.

ania38
10-02-2014, 23:24
a czy ktoś może się wypowiedzieć na temat kleju S? u mnie 2 klientki od razu wyczuły że jakich inny klej ponieważ ich szczypał/piekł na zamkniętym oku. stąd moje pytanie.
u mnie było podobnie ,kleiłam rzęsy klientce tylko jeden raz i miała na drugi dzień uczulenie,musiałam zdjąć rzęsy:( wcześniej kilka setów kleiłam HS4 i nic się nie działo klientka wracała aż do momentu użycia tego feralnego kleju:((

gerta
13-02-2014, 16:29

Pierwsze testy Ultra X od SL za mną.
Ogólnie nie spodobał mi się.

- zapach wyczuwalny na początku, ale nie zaliczyłabym go do wielce drażniących
- zamówiłam 5ml, czasem mam wrazenie ze w tych malych opakowankach klej szybciej się zbryla, ciezko go 'roztrzepac' a to z kolei sprawia, ze po wyciśnięciu poszczegolnych kropel, klej się rozlewa, jest rzadki, jakiś takie przezroczysty ?? długo schnie. i to wszystko zyskałam wraz z Ultra X...
- producent chyba sobie kpiny urządza... wysycha w 1s ??!!!! Nie zauwazaylam niestety. Przeciwnie. schnie jakby chcial a nie mogl. trzeba go pobrac naprawdę w ledwo zauwazalnej ilosci, wtedy łapie natychmiast, jednak koncowki odstają siłą rzeczy i mimo wszystko trzeba poprawic...
- wolne schniecie = w tym wypadku częste sklejanie się rzęsek
- przypuszczam, ze będzie dosc mocny, jednak rzeczywistą trwałość będę mogła ocenić siłą rzeczy za parę tygodni
- rzęsy są z nim elastyczne, miękkie
- klej nie powodowal grudek
- klej wywolal przekrwienie białek, choć klientki zarzekały się, że wcale nie odczuwały jakiegokolwiek pieczenia :| Nie mialam jeszcze takich niespójnych efektow

Na razie to moje pierwsze spostrzeżenia

monisiaczek
15-02-2014, 21:42
A ja dzisiaj kleiłam na HS4. To była jakaś masakra dla mnie..wogole mi nie wysychał! rzęsy mi sie sklejały z tymi obok i ogolnie wiecej czasu zajelo mi rozklejanie niz samo przyklejanie. Zaluje tego zakupu...wracam do HS5

Agnieszka Praska
15-02-2014, 22:00
kiwaczek bo Ska piecze jak sie uchyli oko ;) klientki musialy niedomykac powieki ;) on stylistce po oczach nie wali ;)

monisiaczek a nie masz za cieplo?? u mnie klej schnie jak dotykowka, 1:1 na nim wyklejam w 1,15 full set a objetosciowki w max 1.40
nigdy w zyciu zadna sklejka mi sie na hs4 nie zrobila:o

monisiaczek
15-02-2014, 22:08
Nie mam za ciepło,zawsze przed rzęskami jeszcze wietrze w gabinecie. HS5 mi sie dobrze kleilo jednak rzesy trzymaly sie te 3 tygodnie i po 3 tyg. malo co było na oczkach..ale teraz na hs4 to naprawde istna masakra dzisiaj była. Probowalam i wiecej i mniej nakladac kleju,ale to nie to.Te rzęsy aż gdzie nie gdzie byly gumowe.sklejek miałam mnóstwo:(

mucha
15-02-2014, 22:10
agulusia chyba masz rację. Ciepło i wilgotność. Ja swoje HS4 trzymam do kwietnia - maja, wcześniej nie ma sensu, za wilgotno i schnie straszliwie długo. Żałuję że tę S kę otworzyłam, bo też może ona ma problem z tą wilgotnością :(
HS7 póki co zamknięty leży nie otwieram. Mam zapas klejów do jesieni ;)

Gorzkajakmokka
15-02-2014, 23:07
U mnie ostatnio tak praktycznie każdy klej. Już miałam przez to ochotę zrobić sobie urlop od klejenia bo nerwowo nie wyrabiałam. Aplikacja w 3h to marzenie było.

tomaszka
16-02-2014, 13:53
Uwielbiam HS4. Mam ciepło w gabinecie. Zawsze stawiam go na oknie na parapecie (trochę chłodniej ). Pięknie mi się klei, długo trzyma. Super.:ok:

Mysiaczeq
16-02-2014, 16:10
ja tez uwielbiam hs4 :D a teraz zaczynam kleić na greenie, jestem ciekawa jak z trwałością bedzie bo klei sie genialnie

bombelkowa
17-02-2014, 11:47
hs4 nr 1 :ok:

Izi
17-02-2014, 12:06
Ja lubię wszystkie nowinki i staram się wypróbować każdy "nowy" na rynku klej ale HS4 jest takim moim... bezpiecznym klejem, który nie ma większych wymagań i nigdy nie zawodzi:) Stosuje go już od dawna na zmianę z innymi.

Z greenem się nie polubiliśmy. Ma u mnie humory i albo klei się super i trzyma jak beton albo totalnie się nie klei i rzęski odpadają:( Nigdy nie wiem na jaki jego "dzień" trafię. Ale muszę przyznać że w te momenty kiedy jest w dobrej formie jest najlepszym klejem z jakim miałam do czynienia. Mega przyśpiesza i ułatwia pracę, jedna z moich klientek powiedziała że już nie chce mieć klejone niczym innym:D

W sobotę otworzyłam REDa (nie pytajcie skąd mam bo nie powiem:nie_powiem:) i kleiło mi się całkiem przyzwoicie. Za dużo nie powiem na jego temat bo muszę jeszcze trochę nim popracować a co do trwałości to będę się mogła wypowiedzieć za jakieś 3-4 tygodnie jak mi klientki na uzupełnienia powracają.

monisiaczek
17-02-2014, 20:51
Dziewczyny tak zachwalacie ten hs4 a u mnie taka lipa....:( Niewiem co jest nie tak.Jak przyklejam rzęse do rzęsy to sklejają mi sie przy okazji te obok i mam meeeeega sklejki:(

Izi
17-02-2014, 21:00
monisiaczek może ma u Ciebie za ciepło albo za sucho...? Wstrząsasz buteleczką przed otwarciem?

bombelkowa
17-02-2014, 21:12
może za dużo kleju po prostu bierzesz? aż nie chce mi się wierzyć, że półsekundówka Ci sklejki robi :o

moncia2209
17-02-2014, 23:12
Każda poleca hs4 a ja wzielam hs5 i zastanawiam sie czy dobrze zrobilam - teraz nie będe spac przez 3 tyg i zastanawiac sie czy wszystko sie dobrze trzyma ...:(, wczesniej kleilam ponad rok na ultra plus z secret

Izi
18-02-2014, 07:38
moncia HS5 też jest dobry i trzyma nawet lepiej od 4 z tym że jest wymagający, nie lubi ciepła i czasem robi psikusy. Podziwiam Cię i Twoje klientki za pracę na tym smrodku SL:huh: Będziesz zadowolona z HSek.

mini89
18-02-2014, 09:11
Bedziesz zadowolona z HS5, mi ostatnio lepiej nawet podchodzi niż HS4 :) więc bez obaw :) te kleje są bardzo podobne :)

monisiaczek
18-02-2014, 18:42
Cieplo jest ale bez przesady.Czasem i otwarte okno mam przez pół dnia. Wstrząsam zawsze buteleczką.Jak biore za mało kleju to rzęsa sie nie trzyma,jak więcej to mam sklejki. Chyb wroce do HS5...

mucha
18-02-2014, 18:50
Oprócz temperatury ważnym czynnikiem jest wilgotność. Musisz to zwiąc pod uwagę

Ellie
21-02-2014, 03:20
O tak Stanowcze NIE dla Diamond Lashes, Design Lashes, Magic Lash...
wszystko to jedna firma, jeden shit. Chińskie rzęsy i klej, który w ogóle nie jest przeznaczony do kosmetyki, wręcz przeciwnie.... "z daleka od twarzy, nie wdychać, produkt silnie podrażnia śluzówki".
Wiem, bo zaczynałam swoją karierę w tej firmie "krzak" i cieszę się, że szybko poszłam dalej.
..a uczulenia i astmy po tym fantastycznym kleju, nie mogę się pozbyć do dziś jak już wspominałam w temacie uczuleń.

DRAMAT.

Gorzkajakmokka
21-02-2014, 17:13
Jak by na to nie patrzeć to wszystko prawie chinskie i koreańskie ;) Ja nie znam tych firm, boję się za dużych eksperymentow z klejami.
Chociaż kusi mnie ten klej Maxi, który ostatnio chwaliła Marchewka na blogu.

Mysiaczeq
21-02-2014, 17:23
Gorzka, kleiłam na Maksie na szkoleniu u Ali i powiem, że jest super, ale do dziś nie wiem skąd go wziąć :)

Gorzkajakmokka
21-02-2014, 18:14
Gorzka, kleiłam na Maksie na szkoleniu u Ali i powiem, że jest super, ale do dziś nie wiem skąd go wziąć :)
Ja widzę na all, ale podejrzanie tanio (50zł) i na stronie maxi już po ok 80. Kusi mni ten tanszy, ale oczywiście dumam czy nie bedzie felerny...

Izi
21-02-2014, 18:23
Dziewczynki mówicie pewnie o tym http://maxlashes.pl/produkty-do-przedluzania-rzes/35-klej-do-rzes-mocny.html
Ja mam drugą buteleczkę. Pierwszą kleiło mi się super, klientki wracały z gąszczem rzęs po 4-5 tygodniach. Później zamieniłam na inny, teraz kupiłam znów i chyba nie jest taki sam:/ ale może przez to że ostatnio coś się dzieje u nie w pomieszczeniu i wszystkie szybkoschnące kleje szaleją. Ale biorąc pod uwagę pierwszą posiadaną sztukę to POLECAM.

Edit: Gorzka na stronie i na alle sprzedaje ta sama osoba:)

Gorzkajakmokka
21-02-2014, 19:10
Dziewczynki mówicie pewnie o tym http://maxlashes.pl/produkty-do-przedluzania-rzes/35-klej-do-rzes-mocny.html
Ja mam drugą buteleczkę. Pierwszą kleiło mi się super, klientki wracały z gąszczem rzęs po 4-5 tygodniach. Później zamieniłam na inny, teraz kupiłam znów i chyba nie jest taki sam:/ ale może przez to że ostatnio coś się dzieje u nie w pomieszczeniu i wszystkie szybkoschnące kleje szaleją. Ale biorąc pod uwagę pierwszą posiadaną sztukę to POLECAM.

Edit: Gorzka na stronie i na alle sprzedaje ta sama osoba:)
Wiem, ale od razu załączyło mi się myślenie podejżliwca, że tu taniej i to sporo ;) no nic to lecę klikać, oby mnie nie zawiódł ;)

marchewkowy_las
21-02-2014, 19:49
dziewczyny, nie kupujcie na razie kleju Maxlashes. właśnie zrobiłam nowe zamówienie i widzę, że coś z tym klejem jest nie tak, nie łapie, brak lepkości, nie jest elastyczny. nawet opakowanie troszkę inne. napisałam do Maxlashes mail z zapytaniem, czekam na odpowiedź. ale jestem mega rozczarowana, bo był to najlepszy klej :(

kiwaczek2
21-02-2014, 22:13
dobrze, że napisałaś bo ja na dniach miałam kupić. szkoda bo on zawsze dawał radę , zawsze.

Joannah
21-02-2014, 22:16
A ja 2 dni temu zamowilam i zaplacilam za MaxLashes :)

Ja zauwazylam ze moja druga buteleczka greena cuchnie jak super glue, albo klej do tipsow. Daje tak ze przy 2 maskach i odor out dalej go strasznie czuje. Nie mam pojecia co jest grane. Pierwsza buteleczka nic nie smierdziala. Mam jeszcze trzecia w zapasie, ale nie otwieram jeszcze, bo wlasciwosci green'a nr 2 wydaja sie takie same.

Agnieszka Praska
21-02-2014, 22:28
A ja 2 dni temu zamowilam i zaplacilam za MaxLashes :)

Ja zauwazylam ze moja druga buteleczka greena cuchnie jak super glue, albo klej do tipsow. Daje tak ze przy 2 maskach i odor out dalej go strasznie czuje. Nie mam pojecia co jest grane. Pierwsza buteleczka nic nie smierdziala. Mam jeszcze trzecia w zapasie, ale nie otwieram jeszcze, bo wlasciwosci green'a nr 2 wydaja sie takie same.

mialam tak samo tyle ze moj dawal cos pomiedzy budaprenem a plynem do trwalej:huh: i oddalam na forum dziewczynie, u mnie na smrod zwracaly uwage klientki

kiwaczek2
21-02-2014, 22:55
dziewczynce :D
ja zapachu Twojej buteleczki nie czułam.

Agnieszka Praska
22-02-2014, 09:48
No widzisz kazdy inaczej reaguje, ja ski wcale nie czuje a wrazliwce juz tak ;)

zania37
23-02-2014, 12:22
ostatnio zamówiłam płatki kolagenowe z allegro od MagicLash
w ogóle gdy składałam zamówienie to myślałam, że to płatki włókninowe
bo kosztowały 29 zł za 10 sztuk
na włóknionwych też mi się dobrze klei, podklejam je taśmą i jest dobrze
gdy otrzymałam paczkę to byłam mile zaskoczona
tutaj zdjęcie nowych płatków i kolagenowych do porównania
http://pliki.wzorki.info/images/sJTPW.jpg

naprawdę polecam te nowe płatki, nie widziałam wczęsniej o nich,
są trochę cieńsze od tych drugich kolagenowych
jak rzęsa mi się przyklei do płatka to bez problemu odchodzi od niego
i to bez kawałka płatka jak to w przypadku tych z basaid
http://pliki.wzorki.info/images/dM0bf.jpg

w ogóle uwazam, bynajmniej jak dla mnie, ich powierzchnia jest lepsza od tych basaid
http://pliki.wzorki.info/images/4qSVM.jpg
czytałam caly temat wczesnniej, wiem, ze była mowa o płatkach ale nie pamiętam czy któraś z Was pisała o tych płatkach
na razie otworzyłam 5 opakowań i jak dotąd żaden płatek nie był zdeformowan, każdy trzymała się foli, nie tak jak w przypadku tych drugich, u mnie w co drugim opakowaniu płatki były przytrzaśnięte i zjechały z papierka:/:

mucha
23-02-2014, 13:19
nie miałam płatków z baisidai

te co masz nowe miałam. Dla mnie były ciut za mało wycięte co skutkowało podrażnieniem oczka i co druga klientka miała przesuszone czerwone oczka przez kolejne kilka dni. :/:

Odsuwałam płatki na dół ale dodatkowo wtedy musiałam podklejać kąciki taśma.

gdzieś widziałam ostatnio podklejone oczka tą taśmą
http://www.nexcare.com/3MContentRetrievalAPI/BlobServlet?lmd=1382040792000&locale=en_WW&assetType=MMM_Image&assetId=1361744357792&blobAttribute=ImageFile

szukam czegoś wygodnego dla tych delikatnych.

zania37
23-02-2014, 13:34
u mnie jak na na razie się sprawdzają, miałam 5 aplikacji nimi
zobaczymy później, jeszcze mam pozostałości innych płatków, gdyby coś nie tak było
tej taśmy jeszcze nie widziałam, ciekawe jak się na niej pracuje

kiwaczek2
23-02-2014, 14:02
Ja docinam tak by pasowalo do oka.

Gorzkajakmokka
23-02-2014, 14:17
Ja chyba też mam te wasze płatki. Fajnie przylegają. Ja je zawsze podcinam na kształt i wtedy już w ogóle bardzo mi się podobają :)

kiwaczek2
23-02-2014, 15:32
te płatki są bardzo podobne do tych sprzedawanych w noble....tylko tansze. ale właśnie fajne bo się nie świeca i nie odbijają światła, bo mnie to razi.

Joannah
23-02-2014, 22:45
Czy ten klej to nowe opakowanie czy stare?

75775

miss lola
24-02-2014, 17:59
U mnie te "nowe platki" powodowaly duzo alergii. Klientki mialy czerwone oczy i jedna tak sie przestraszyla, ze zrezygnowala z rzes, a nosila je ponad dwa lata :( Teraz mam zawsze obawy przed ich uzyciem, ale ksztalt maja jeden z lepszych na jakich pracowalam, powierzchnia i grubosc platkow jest tez godna polecenia.

Joannah
24-02-2014, 19:53
Czy ktos wie ile jest rzes ok. w paletkach MINK lashes Premium , a ile np w Blinkach Secret Lashes?
Wydaje mi sie ze Mink z Evo i Noble jest bardziej wydajniejszy niz rzesy z SL.

Mysiaczeq
24-02-2014, 20:24
chyba 12 paskow jest w SL a w noble i evo 16, ale moge sie mylic

marchewkowy_las
24-02-2014, 23:10
Joannah, to jest nowe opakowanie. u mnie wszystkie kleje w takim opakowaniu są do niczego :( dostałam odpowiedź, że jako pierwsza zgłaszam do nich ten problem.

edusia777
25-02-2014, 08:06
Ja juz kiedys pisalam o tym kleju z maxlashes. Bardzo dlugo na nim pracowalam, w sumie od 2010 roku. I faktycznie moja ostatnia buteleczka byla do niczego. Klej byl strasznie gesty, ciagnacy, miał ciemniejszy kolor i trzymal strasznie slabo. Teraz robie drugie podejscie. Zamowilam ten i ten drugi, moze bedzie lepszy.

Dodam jeszcze że ma dosyc duze opary jak dla mnie. Klientki tez go bardziej wyczuwaly niz np S-ke czy Hs-y.

kiwaczek2
25-02-2014, 12:45
To zglaszajcie im. Moze cos do nich dotrze ze jest nie tak.
Czyli starego juz nsie nie kupi?

noblelashes_pl
26-02-2014, 08:51
Mysiaczeq my mamy 16 pasków, 12 w SMARTach i 6 w MINI

cubaro
27-02-2014, 11:45
A ja potrzebuję klasyczny skręt B z rzęsek 0.1 i w noble się gubię, ponieważ widzę ten podkręcony i może mi ktoś podpowie które to będą, zwłaszcza te króciaski.

Gorzkajakmokka
27-02-2014, 12:51
A ja potrzebuję klasyczny skręt B z rzęsek 0.1 i w noble się gubię, ponieważ widzę ten podkręcony i może mi ktoś podpowie które to będą, zwłaszcza te króciaski.
Rzęsy z norek MINK - przedłużanie rzęs Noble Lashes (http://noblelashes.pl/rzesy-express-rzesy-z-norek-mink-rzesy-mink-express-j/p,298340)
masz rozrysowane niżej. Porównaj ze swoimi które używasz. Chyba bardziej J, ja B bliżej C bym ustawiła.

Chyba że smart. One chyba klasycznie wypadają.

cubaro
28-02-2014, 16:04
No właśnie, ja już tam zamawiałam, ale denerwuje mnie to porównywanie, co inny rodzaj opakowania to inne skręty i dalej nie wiem a chciałabym duże opakowania i nie curl, a tego J się boję aby nie były za bardzo proste

mucha
01-03-2014, 11:47
cubaro bierz skręt B ze standardowych palet. Smart nie miałam ale mówią tu, że słabe. "J" mam całą paletę i leży :/:

ja używam do kącików wew 8 i 9 - sa boskie.

cubaro
02-03-2014, 09:49
Mucha - zgadza się w standardowych są te klasyczne B, ale gdyby chciało się paletki smart to nie ma grubości 0.1 a w mini są tylko curl :/:, czyli pozostają tylko duże opakowania

mucha
03-03-2014, 12:49
cubaro jak nie ma jak są ??

MINK - EVOLASHES (http://evolashes.pl/90-mink.html)
Rzęsy z norek MINK MINI- przedłużanie rzęs Noble Lashes (http://noblelashes.pl/rzesy-express-rzesy-z-norek-mink-mini-mini-rzesy-b/p,321314)

do wyboru do koloru :)

Ponownie się zakochałam. Miałam wczoraj przyjemność wykleić koleżankę ( uczennicę Ali Rio :*) na silkopadach (te za 59 zł) ....
Bossssssssssssssssssskie:love::love::love::love: !!! Już do mnie idą świeżutkie cieplutkie :):skacze:

carmenita
04-03-2014, 19:49
Ostatnio zauważyłam, że LL chyba sypie mniej rzęs do opakowań... Co prawda obniżyli cenę, ale nieznacznie. Trochę mi się to nie podoba, bo na opakowaniu jest napisane 0,25 grama a tyle nie ma. :/ Zauważył ktoś coś podobnego?

Agula Hol
05-03-2014, 08:46
Nadrobiłam zaległości w tym temacie i na temat klejów też mogę coś dodać ;)
Klej HS-5 to mój faworyt, schnie szybko, nie skleja i ładnie trzyma, czasami zmieniam na HS-4 i wydaje mi się że rzęsy szybciej lecą niż przy poprzedniku, wolniej schnie, dla mnie ciut za wolno i czasami musze walczyć ze sklejkami. Miałam również greena- schnie rewelacyjnie, chyba nawet szybciej niż HS-5 ale nie dla wszystkich klientek się nadawał (jednej trzymał rewelacyjnej, a następnej potrafiło odpaść prawie wszystko) więc zrezygnowałam i wróciłam do HS-ek bo każdej trzymają tak samo więc nie ma ryzyka straty klientki. Klej B ultra Plus również przegrał z HS-5 ze względu na czas zasychania. Chyba już tak jestem przyzwyczajona do HS-5 że nawet te pól sekundy to dla mnie różnica :) Zastanawiałam się nad klejem S. Przy następny zamówieniu na pewno coś bliżej się mu przyjrzę. Ale to tylko moje spostrzeżenia. Wiadomo że temperatura pokoju, wilgotność itd robią swoje, więc każdemu przypasuje inny klej w zależności od warunków. ważne żeby szukać, testować aż znajdzie się swojego faworyta :)

moncia2209
05-03-2014, 08:58
Ja uzywałam ultra plus z sl, ale zmienilam na hs5, mialam cieplo w gabinecie wiec kupilam hs4, ktorego jeszcze nie uzylam, hs5 wydaje mi sie teraz za wolny w porownaniu do s, na ktorym kleilam na szkoleniu, ale boje sie go brac bo mam bardzo cieply gabinet, i nadal nie mam swojego ulubionego... bardzo chcialabym s, jednak sie boje ze przez tą temperature nie bedzie trzymal.... wiec niestety nie mam swojego faworyta,
chyba ze Wy macie propozyzje na schnący jak s i tak sie trzymajacy w cieplym pomieszczeniu.....

Gorzkajakmokka
05-03-2014, 09:03
Ostatnio zauważyłam, że LL chyba sypie mniej rzęs do opakowań... Co prawda obniżyli cenę, ale nieznacznie. Trochę mi się to nie podoba, bo na opakowaniu jest napisane 0,25 grama a tyle nie ma. :/ Zauważył ktoś coś podobnego?
Ja już dawno w woreczkach nie używam, ale możliwe że stosują brzydkie triczki. Może przejdź na paletki? Wtedy za dużo nie wyskubią ;)

cubaro
05-03-2014, 21:46
Mucha - ja mam właśnie te mini paletki i ten skręt B to jest curl, ja szukam klasycznego B, kapujesz :D?
No mówię Ci co ja się mam, muszę te duże zamawiać i koniec, w końcu mają bardzo dobre ceny :P

AnastazjaB
05-03-2014, 23:22
carmenita - z sypanymi najprostszy patent - zważ, zrób zdjęcia, reklamuj jak się nie zgadza ;)

mucha
11-03-2014, 12:44
happy można ja aplikować na skórę ?

rzęsowa
15-03-2014, 08:23
naczytałam się opisów na stronach sprzedawców o REDzie i nadal jestem "głupia"

mam taką prośbę: czy osoby które pracują/pracowały na klejach HS4, HS5 i RED mogły by zrobić małe porównanie? takie w punktach?
ja mam porównanie tylko miedzy HS 4a5 (pomijając wszelkie ultra+, D+, U+ bo te mi nie pasują kompletnie i wywalałam je z nerwami po 2-3 setach... są zbyt wolne jak dla mnie, zbyt gęste a po ultra+ : śpik do kolan, kaszel z dusznościami).

teraz pracuje tylko na 4 i 5... oczywiście zdaję sobie sprawę ze ktoś może mieć różne upodobania- sama wolę bardziej 5tkę niz 4kę ale zamieniam je klientkom raz na kilka setów :)

chciałabym spróbowac tego REDa, ale się obawiam żeby nie było jak z green'em (dla mnie green już widzę odpada, bo ponoć kapryśny w róznych temperaturach a u mnie warunki pracy są różne- różnie to bywa z wilgotnością i ciepełkiem) (chciałabym klej rzadki, bardzo szybki - szybszy niż 5tka, z minimalną emisją oparów... jeszcze dodatkowym atutem byłoby gdyby można nim pracować w rożnych warunkach:)
czy taki jest może ten RED?

marchewkowy_las
16-03-2014, 00:38
dla mnie RED jest właśnie taki - szybki, rzadki, z niewielką emisją oparów (pracuję z neutralizatorem), nie kapryśny, długo trzyma rzęsy.

śmieszna
16-03-2014, 10:10
Zgadzam się z marchewką. NIe wiem jeszcze ile trzyma, ale jest szybki ( myślę, że ciut szybszy niz hski), dosyć rzadki- lubię to :) i zgadzam się też, że opary są mniejsze.

rzęsowa
16-03-2014, 13:47
właśnie zamówiłam.. przy okazji wypróbuje neutralizator i welurowe aplikatory :)

zania37
16-03-2014, 18:07
Ja tez zamowilam, jutro pewnie przyjdzie
wiec we wtorek będę kleić moje pierwsze ofiary :D

evolaga
16-03-2014, 18:30
Dla mnie S z Evo, szybko i nie jest gęsty-naprawdę fajny:yess:

wisienkakwspz
17-03-2014, 11:28
Co do kleju Red z Noble - dla mnie bardziej wyczuwalny niż Green, ale mniej niż Hs4, klei się bardzo przyjemnie, a co do trwałości to sprawdzam ;)

kiwaczek2
17-03-2014, 12:10
jejeje w końcu ktoś czuje tak jak ja:)

zania37
18-03-2014, 13:31
dzisiaj miałam w końcu przyjemność klejenia redem z noble
kleiło się dobrze, muszę jeszcze na nim potrenować ale jak na pierwszy raz to szczerze mogę go polecić :ok:
do tej pory kleiłam na hs-5
hs-5 jest szybki ale red jest jeszcze szybszy
jak tam coś się skleiło to było trochę trudniej rozdzielić niż przy hs-5
ale zdecydowanie łatwiej niż przy greenie
bo przy greenie- bynajmniej u mnie- rzęsa odskakiwała jak próbowałam rozdzielić :(
do greena, niestety, brak mi cierpliwość- wiem, pewnie niestworzyłam mu odpowiednich warunków ;)
zobaczymy jak z trwałością
ale z tego co dziewczyny tutaj piszecie to jest dobrze :ok:

rzęsowa
18-03-2014, 21:34
dzisiaj miałam w końcu przyjemność klejenia redem z noble(...)
do tej pory kleiłam na hs-5
hs-5 jest szybki ale red jest jeszcze szybszy
(...)

własnie jestem po kilku próbach i miałam pisać właśnie to samo co zacytowałam

REWELACJA!!!

nautralizator też ok, wreszcie przestałam kaszlec...
normalnie przy hs4 i 5 po 3ciej klientce zaczęło mnie dusić...

---------- Dodano o godzinie 21:34 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:31 ----------

zapomniałam dodac że jeśli HS-5ta to półsekundówka to Red jest ćwierć-sekundówką a nawet nanosekundówką... działa z szybkością światła :)

zania37
19-03-2014, 14:27
red ma tylko mały minus u mnie :(
pomimo maseczki, zatkany nos

Patrycja_92
20-03-2014, 23:17
O to sie w takim razie chyba nie polubimy, ja już katusze znosiłam przy Greenie, Kiwaczek wie, bo sama była smarkająca jak ja, a skoro Red działa przez maskę to strach kupować :/

nadiuszka
21-03-2014, 07:26
nie przesadzajcie z tym smrodem. ja Reda czuję tylko wtedy kiedy sama leżę jako klientka i to dopiero jak się kroplę wyciska, później już nic. poza tym istnieje coś takiegojak neutralizator zapachu który bardzo fajnie działa ;)

kiwaczek2
21-03-2014, 07:29
neutralizator psikam non stop. jak perfumy;)

patrycja - ja po redzie zamaiast zatkanego nosa mam kaszel , taki numer.

mi niestety red nie podszedł. kupiłam teraz. i wcale nie jest szybszy niz green i nie trzyma mocniej, wręcz dużo słabiej. albo jakaś felerna partia albo nie wiem co.

katii777
21-03-2014, 08:33
Ja z Redem Love Forever:-) Trzyma do 12 tyg( sprawdzone), nie kaprysi w różnej temp., klientki go nie czują. Ciekawostka jest, że nigdy nie czułam zapachu żadnego kleju, a tu przy laniu kropki dostaje smrodkiem po nosie, pewnie inaczej się utlenia, jakoś bardziej w górę:-)

zania37
21-03-2014, 09:30
Ja nie czuje jego, żaden zapach mi nie dolatuje do nosa
tylko poprostu mam okropnie zatkany nos po
każdej aplikacji, nie katar tylko niesamowicie zatkany nos,
bez spraya do nosa sie nie obede
Dodam ze po greenie tak nie miałam

Patrycja_92
21-03-2014, 11:02
No to ja to samo miałam właśnie przy Greenie, nie czułam zapachu kleju, tylko po jakichs 2-3 godzinach zaczynałam mieć katar który następnego ranka przeradzał się w zatkany zawalony wręcz, swędzący cały nos, łzawiące oczy i uczucie w zatokach jakby mi miało rozsadzić :D Długo długo kleiłam bez maski zanim zrozumiałam o co chodzi, stawiałam na uczulenie na kurz, na kota itd no ale wyszło że to klej i od teraz kleje w masce i mam spokój :)

elawrona22
22-03-2014, 18:31
właśnie zamówiłam.. przy okazji wypróbuje neutralizator i welurowe aplikatory :)

Jaki neutralizator kupiłaś moja droga?

rzęsowa
22-03-2014, 20:42

kupiłam i używam ale... REDa zaczęłam testować od wtorku- wt , środa ok,
wykleiłam za ten czas do dziś 9 klientek i w czwatrek coś zaczęłam kaszleć :huh:

pat-Rysia
23-03-2014, 15:57
Myślę nad zakupem okularów z Wonder Lashes. Wiem, że ogólnie okulary nie cieszą się uznaniem, ze względu na szkiełka natomiast mi bardziej chodzi o światło. Jest wystarczająco silne? Szkiełek i tak nie planuje używać, a okularki wydają mi się wygodnym wyjściem. Tylko chodzi mi o te z WL bo wyglądają na porządne:D

zania37
23-03-2014, 16:34
ja mam takie okulary i powiem szczerze, że światło nie jest wystarczające jak dla mnie
ja używam ich tylko ze względu na szkła
lampa nic mi nie daje, naprawdę musiałam nadwyrężać wzrok żeby dojrzeć wszystkie rzęsy
a jak klientka miała już całkiem jasne rzęsy to kleiłam na oślep :skacze:
kupiłam sobie lampę kosmetyczną wolnostojącą
i ona daje mi światło, okularki mam na głowie i korzystam z szkiełek
zaznaczam, że u siebie w salonie mam oświetlenie led spotlight, rozmieszczone na całym suficie, co daje dobre równomierne oświetlenie w dzień, wieczorami ta lampka w ogóle mi nic nie dawała
więc jeżeli chcesz je kupić ze względu na lampkę to naprawdę nie polecam

phoenix
23-03-2014, 17:42
Hej moje drogie
Czytam wasz i coraz glupsza jestem
Zartuje jestescie niesamowite dzieki wam duzo fajnych rzeczy sie dowiaduje
Do sedna sprawy jednak
Robie kurs w wiedniu za tydzien a chce pracowac na rzesach i produktach Polskich wiec hcce juz zamowic co mi trzeba . Nie wiem jednak jaki klej zamowic . Wiem ktore sa dobre dla Was profesjonalistek ale nie moge znalezc jaki powinnam kupic ja swiezo po kursie ??
Bede wdzieczna za podpowiedzi

pat-Rysia
23-03-2014, 19:46
ja mam takie okulary i powiem szczerze, że światło nie jest wystarczające jak dla mnie
ja używam ich tylko ze względu na szkła
lampa nic mi nie daje, naprawdę musiałam nadwyrężać wzrok żeby dojrzeć wszystkie rzęsy
a jak klientka miała już całkiem jasne rzęsy to kleiłam na oślep :skacze:
kupiłam sobie lampę kosmetyczną wolnostojącą
i ona daje mi światło, okularki mam na głowie i korzystam z szkiełek
zaznaczam, że u siebie w salonie mam oświetlenie led spotlight, rozmieszczone na całym suficie, co daje dobre równomierne oświetlenie w dzień, wieczorami ta lampka w ogóle mi nic nie dawała
więc jeżeli chcesz je kupić ze względu na lampkę to naprawdę nie polecam

Wielka szkoda...dziękuję za odpowiedź:) ja kleje sobie w zaciszu domu i póki co nie bardzo mogę sobie pozwolić na lampę wolnostojącą:/:

Izi
23-03-2014, 20:16
pat-Rysia, latarka czołowa :D można kupić za grosze (ok 20zł). Ja nie lubię na niej pracować bo boli mnie od niej głowa ale zawsze mam przy sobie w razie awarii prądu - co ostatnio zdarza się notorycznie :(

zania37
23-03-2014, 21:17
pat-rysia
Ja tez przez pierwsze dwa miesiące kleilam w domu na kanapie:P
jak sie okazało ze lampka na głowę nie daje odpowiedniego światła
to kupiłam ta wolno stojąca
Wyciagalam ja przed przyjściem klientki
a potem znowu w kat :)

phoenix uważam ze powinnas kupic klej dość szybko schnacy
ja na początku kleilam na kleju który wysychal w 4 min
I to była masakra bo rzesy ciagle mi sie sklejały i non stop musiałam
powracać i rozklejac,
Jak kupiłam hs5 to i czas klejenia mi sie skrócił i sklejek nie było
a jak cos było nie tak to bez problemu mogłam poprawić
hs5 z Noble to polsekundowka i naprawdę polecam:ok:
red z Noble jest jeszcze szybszy

marchewkowy_las
24-03-2014, 02:22
Nie wiem jednak jaki klej zamowic . Wiem ktore sa dobre dla Was profesjonalistek ale nie moge znalezc jaki powinnam kupic ja swiezo po kursie ??
Bede wdzieczna za podpowiedzi
zależy od twoich zdolności. niektóre kursantki już pierwszego dnia szkoleniowego zaczynają kleić na klejach szybkoschnących jak HS-5, Green, Red. Jeżeli nigdy nie kleiłaś rzęs i nie wiesz, jak ci pójdzie, to na wszelki wypadek możesz wziąć D+ lub Hs-4, przy pracy z tymi klejami będziesz miała czas na ewentualne poprawki. radzę kupić dwa kleje: jeden wolniejszy i jeden szybszy, dzięki temu sama zdecydujesz, który jest lepszy dla ciebie.

zania37
24-03-2014, 18:49
Zadzwoniłam dzisiaj do mnie klientka ktora kleilam w czwartek na redzie, a dzisiaj poniedziałek, ze jej sie rzesy posypały :wow: i nie wiem co mam o tym myslec:/:
zamowilam ja na czwartek no i zobaczymy
wszystkie z zeszłego tyg kleilam na redzie i mam nadzieje ze nie będę miała reklamacji
pocieszanie sie tym ze to były jej pierwsze rzesy w życiu
i moze wcale tak o nie nie dbała jak mnie zapewniała przez telefon
mam nadzieje ze to była pierwsza i ostatnia pani na tym kleju której sie posypały

moncia2209
24-03-2014, 22:41
Nie straszcie... zamowilam i niedlugo będę go testować, ale mam nadzieje nie miec takiej historii jak Zania :(

pat-Rysia
25-03-2014, 07:42
pat-Rysia, latarka czołowa :D można kupić za grosze (ok 20zł). Ja nie lubię na niej pracować bo boli mnie od niej głowa ale zawsze mam przy sobie w razie awarii prądu - co ostatnio zdarza się notorycznie :(

Powiem szczerze, że nawet przeszedł mi przez głowę pomysł, żeby właśnie taką kupić:D

Szukałam lampy kosmetycznej, tak do 150-200zł ale jedyna, która zachęciła mnie swoją ceną to ta z noble zdaje się, że przykręcana.. tylko jeśli mam być szczera to nic mi nie mówi 11W i nie wiem, czy się decydować:(

Mysiaczeq
25-03-2014, 08:00
Mam bardzo podobną lampę jak ta z Noble i gorąco polecam :)

rzęsowa
25-03-2014, 08:15
ja najpierw pracowałam na zwykłej lampc biurkowej, potem wkręciłam żarówkę led na duzy gwint E27 , 5W z białym zimnym światłem ok 3000K

ale w styczniu w lidlu była taka lampa led, za 150zł, bardzo stabilna, ale ciężka :( (to jedyny jej minus) bezcieniowa, naprawde super, i artdzo fajne, przydatne poboczne przgródki- można włożyć klej, szczoteczki etc, wsio pod ręką
76281
kupiłam ją i jest/ była super, klientki wreszcie przestały narzekać że je razi światło (mimo iż zliczając moc miała 8 W wiec mocniejsza od tamtej żarówki ledowej "zwykłej")

niestety "była", bo jak się raz zamachnęłam z łózkiem to spadła prosto na przegub kulkowy...
póki była pęknięta i delikatnie ja ustawiam było ok, ale raz się zapomniałam , mocniej szarpnęłam i załamała na amen...

zbieram się do kupna nowej na allegro bo w lidlu juz ich nie ma, ale na allegro nie ma z przegródkami ;(;(;(

Mysiaczeq
25-03-2014, 08:55
wiecie może gdzie można dostać jeszcze Lcurve oprócz evolashes?

Gold.Lashes
25-03-2014, 12:30
wiecie może gdzie można dostać jeszcze Lcurve oprócz evolashes?

Rzęsy L Lashes - Magniticalashes - sklep.magniticalashes.pl (http://sklep.magniticalashes.pl/rzesy-l-lashes.html)

wisienkakwspz
25-03-2014, 12:34
Szkoda, że tylko takie grube tam mają :/:

Agnieszka Praska
25-03-2014, 13:19
do objetosciowek tylko u nas ;)

Mysiaczeq
25-03-2014, 13:45
Szkoda, że tylko takie grube tam mają :/:

a gdzie takie grubasy :/

---------- Dodano o godzinie 13:45 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:41 ----------

wlasnie slabo bo na magazynie od dluzszego czasu sa braki jak nie tego to czegos innego i tak sie ciagam z tym zamowieniem

edytakon
25-03-2014, 16:49
Mysiaczqu beda juz są na urzędzie celnym...

pat-Rysia
25-03-2014, 20:40
ja najpierw pracowałam na zwykłej lampc biurkowej, potem wkręciłam żarówkę led na duzy gwint E27 , 5W z białym zimnym światłem ok 3000K

ale w styczniu w lidlu była taka lampa led, za 150zł, bardzo stabilna, ale ciężka :( (to jedyny jej minus) bezcieniowa, naprawde super, i artdzo fajne, przydatne poboczne przgródki- można włożyć klej, szczoteczki etc, wsio pod ręką
76281
kupiłam ją i jest/ była super, klientki wreszcie przestały narzekać że je razi światło (mimo iż zliczając moc miała 8 W wiec mocniejsza od tamtej żarówki ledowej "zwykłej")

niestety "była", bo jak się raz zamachnęłam z łózkiem to spadła prosto na przegub kulkowy...
póki była pęknięta i delikatnie ja ustawiam było ok, ale raz się zapomniałam , mocniej szarpnęłam i załamała na amen...

zbieram się do kupna nowej na allegro bo w lidlu juz ich nie ma, ale na allegro nie ma z przegródkami ;(;(;(

Ja teraz robię przy lampce biurkowej i już mam dość..:/: jak robi się ciemno to już nic nie zobaczę. Muszę się jeszcze zastanowić ale chyba kupię tą z noble- myślę, że i tak będzie lepsza od tego co mam teraz:P Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :przytul:

jauntyangel
25-03-2014, 21:39
a ja mam taką lampkę Lampka Kosmetyczna Na Biurko* Bezcieniowa Centrum Kosmetyków (http://www.centrumkosmetykow.pl/pl/p/Lampka-Kosmetyczna-Na-Biurko-Bezcieniowa/1641) i jestem z niej bardzo zadowolona :) tylko zapłaciłam za nią mniej, bo gdzieś wyszperałam(chyba ba stronce Modena Nails) za 129 zł :D

rzęsowa
25-03-2014, 21:42
Ja teraz robię przy lampce biurkowej i już mam dość..:/: jak robi się ciemno to już nic nie zobaczę. Muszę się jeszcze zastanowić ale chyba kupię tą z noble- myślę, że i tak będzie lepsza od tego co mam teraz:P Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :przytul:

może spróbuj kupić samą żarówkę ledową do tej zwykłej lampki biurkowej?
http://allegro.pl/zarowka-led-bulb-banka-10w-e27-barwa-zimna-6000k-i4073473508.html

jak jak kupowałam swoją ok 2lata temu kosztowała grubo ponad 50zeta...
powiem szczerze- pracowało mi się na niej o wiele lepiej niż na zwykłej -nawet mocnej żarówce czy świetlówce energooszczędnej- mowa o świetle żółtym.

oraz małe sprostowano- nieświadomie okłamałam o temp światła.. nie 3000, a 6500K
właśnie sprawdziłam swoją żarówkę ...

50Hz,
7W
6500K-co oznacza zimne białe światło

malutkaistotkaa
26-03-2014, 07:31
Klej Ultra Plus 5ml - SecretLashes (http://www.secretlashes.pl/shop/product.php?id_product=177)
dziewczyny co sadzicie o tym kleju od nich blink lash??
prosze o wasze opinie widizlam ze sa sporo drozsze od evo czy noble ale wczoraj na nim pracowalam i na prawde super nic nie sklejał

Izi
26-03-2014, 09:19
Ja na tym kleju przestałam pracować dobre 2 lata temu. Kiedyś był hymm... najlepszy a później go popsuli. Któregoś pięknego dnia stracił swoje właściwości i do tego strasznie śmierdział i uczulał. Wiele z moich znajomych zgłaszało ten problem u dystrybutora, który nie komentował sytuacji. Jedna z bardzo dobrych stylistek dostała takiej wysypki po nim że całkowicie zakończyła przygodę z rzęsami mimo tego że robiła je pięknie. Zyskałam sporo nowych klientek tylko dlatego że go NIE używałam :D Może po takim czasie już zrobiono z nim porządek, ale ja jak się raz sparzę to kaplica. Unikam go jak ognia.

edytakon
26-03-2014, 09:28
Malutkaistotka zwróc uwage na ml - wcale nie jest duuuuzo drozszy od tego z evo
Sl 5 ml 59 - 11,6 za ml
Hs5 3 ml - 11,6 za ml
hs4 3 ml 12,67 za ml

Kiedyś pracowałam na Ultra plusie niestety byly wtedy w 10 ml opakowaniach i zasychał klej zanim go zużyłam

patka_przedluzanie_rzes
26-03-2014, 12:04
wykleiłam za ten czas do dziś 9 klientek i w czwatrek coś zaczęłam kaszleć :huh:
ja reda stosuje juz 2 tydzien, i nie kaszle, nei mam zatkanego nosa rewelacja, przy hs4 objawy jakie opisujecie mialam po 2 misiacach stosowania, ale powiem wam ze np zamowilam i pokusilam sie oklej hs4 ale duzy z noble zaplacilam jakos 100zł, i niesttey nie widzialam awizo i przelezał klej przez week na poczcie i niesttey klientki przychodzily z reklamacja po tygodniu siostrze zaczely sie sypa rzesy, na policzku miala takie opruszki od kleju i niesttey musialam caly klej wyrzucic, dlatego nie zamawiajcie dziewczyny kleju przed weekendem,, bo kto wie w jakich warunkach klej trzymaja na poczcie,,, a co do wytrzymalosci reda dowiem sie za tydzien gora 2 jak moja siostra mi powie na ktorym kleju lepiej sie trzymaja bo ona to moja stala modelka i wie co juz z czym dlateo zawsez na niej wykonuje testty i wiem co i jak bo ona ma trudne rzeski i ciezko sie trzymaja i zawsze wiem jaki klej jest rewelacyjny,,,

a i osttanio moja klientka (3 lata juz przedluza rzesy) zauwazyla ze gdy jest okres wypadania wlosow czyli po lecie i teraz na wiosne , to tez gorzej trzymaja jej się rzesy , a i testuje tez ten przyrząd z noble, ktory ma przyspieszac wiazanie kleju,, narazie mi sie podoba do samego nawilzania twarzy oraz przyjemnie jest tez klientką

wisienkakwspz
26-03-2014, 15:37
Mysiaczqu te L-ki z Magnitici z tego co widziałam tylko 0,25 mają...

Edytkaa
26-03-2014, 22:14
Klej Ultra Plus 5ml - SecretLashes (http://www.secretlashes.pl/shop/product.php?id_product=177)
dziewczyny co sadzicie o tym kleju od nich blink lash??
prosze o wasze opinie widizlam ze sa sporo drozsze od evo czy noble ale wczoraj na nim pracowalam i na prawde super nic nie sklejał

Ja osobiście używam tego kleju i nie narzekam :) Dobrze sie trzymaja rzeski :)

malutkaistotkaa
27-03-2014, 08:21
czyli jaki klej polecacie teraz jakiwedlug Was jest najlepszy na rynku ?

nadiuszka
27-03-2014, 08:53
wg mnie (wśród tych co próbowałam) na dzień dzisiejszy RED Noblowski

edusia777
27-03-2014, 16:54
moim zdaniem dla kazdego co innego. jedni lubia rzadszy inni gesciejszy. to tez zalezy jakie masz warunki w salonie, czy jest cieplo, wilgotno itp. no i jak reagujesz na opary danego kleju

tomaszka
27-03-2014, 20:14
Mi wczoraj przyszedł RED i już się nie mogę doczekać nim kleić. :]

pat-Rysia
30-03-2014, 12:20
Czy rzęsy z Magnitica Lashes są takie same jak te z Evo i Noble? Widzę, że mają identyczne opakowania i ceny:) Zależy mi żeby miały skręt i były tak delikatne jak z Evo :)

Mysiaczeq
31-03-2014, 17:08
patrysia, to samo :)

patka_przedluzanie_rzes
01-04-2014, 09:40
po 2 tygodniach klej red zaczyna mi dzialac lekko na oczy , podraznil troszke i razilo mnie swiatelko nad kientka, czulam jak bym miala takie zmeczone male oczy. (zobacze dzis jeszcze jak bedzie)
czekam jeszcze ok 1-2 tyg, jak klientki do uzupelnienia zaczna przychodzic i ocenie jak sie sprawuje, na razie siostra srednio jest zadowolona mowi ze jak byl wiatr to miala duzo rzes napoliczku i jeszcze jdna klientka po 2 ygodniach od nowego zalozenia rzes przychodzi juz,,, ale ocenie jak zobacze moze to jedna z tych klientek co jak wypadnia 1-3 rzes to juz panikuja, albo ,,,jednak red moze sie nie bedzie sprawdzal. z glowna ocena reda jeszcze poczekam,

KatarzynaMolo
02-04-2014, 09:40
Pat_Rysia z moich obserwacji wynika że jednak nie jest to samo.
Noble ma wiele rodzajów rzęs których Magnitica ani Ewo nie mają, L, Smart czy choćby kleje jak Red czy Blue których nikt inny nie ma.
Rzęsy sypane też są tam w paczkach 0,3 a nie 0,25 grama i mają inny skręt niż te z MAgniticki. Poza tym opakowania też widzę że są inne.

Cataleya 1981
02-04-2014, 11:34
Magnitica ma na pewno inne produkty. Dopóki byłam w Polsce mieszkałam akurat 3 bloki od Magniticy. Wielokrotnie oglądalam materiał, czasem cos kupowałam. Z pełna odpowiedzialnością moge stwierdzić że są inne skręty niż w Noblach. Niestety tez mniejszy wybór.

ilonka1819
02-04-2014, 17:15
Hej dziewczyny ja wiem ze odpowiedz pewnie juz gdzies w tym poscie padla ale jest tu tyle stron ze nie chce mi sie czytać :D taki leniuszek :) z jakiej firmy polecicie rzęski 1;1 prócz SL oczywiście...:) chciałabym w streszczeniu miec kilka firm zebym mogla sobie je sprawdzic :D bede wdzięczna ;)

Mysiaczeq
02-04-2014, 18:27
Ja polecam noble i evo

noblelashes_pl
03-04-2014, 10:18
:) (http://forum.wzorki.info/members/21883-ilonka1819.html)

Gold.Lashes
03-04-2014, 11:15
A ja polecam Magnitica Lashes, tym bardziej że można sobie ich produkty zobaczyć na własne oczy, dotknąć, pomacać i powąchać :) w ich salonie firmowym. Zresztą niektóre produkty mają taniej niż w Evo czy Noble.

ilonka1819
03-04-2014, 14:40
Rzęsy z Silk Diamond MINI - C 0.25 x Mix1 (8,9,10,11,12,13mm) - Profil C - Rzęsy Jedwabne/SILK MINI - MINI Kasetki - Magniticalashes - sklep.magniticalashes.pl (http://sklep.magniticalashes.pl/mini/rz/profil-c/rzesy-z-silk-diamond-c-0-25-x-mix1.html)

a czy te polecacie? potrzebuje właśnie takiego zestawu

Mysiaczeq
03-04-2014, 14:46
Dla mnie grubosc 0.25 nie istnieje ;/

ilonka1819
03-04-2014, 14:53
błędny link :
Rzęsy z Silk Diamond MINI - C 0.20 x Mix1 (8,9,10,11,12,13mm) - Profil C - Rzęsy Jedwabne/SILK MINI - MINI Kasetki - Magniticalashes - sklep.magniticalashes.pl (http://sklep.magniticalashes.pl/mini/rz/profil-c/rzesy-z-silk-diamond-c-0-20-x-mix1.html)
chodzi mi o jakosc rzęs ? czy warto kupić czy raczej nie?

Mysiaczeq
03-04-2014, 15:29
Jakosc dla mnie jest jak najbardziej ok

ilonka1819
03-04-2014, 15:31
ślicznie dziękuję za odpowiedź :*

mucha
04-04-2014, 00:46
Ja bym brała 0,15. Mam 4 duże kasetki 0,20 .. leżą i kwiczą. Muszę gdzieś je pchnąć ;)

Mysiaczeq
04-04-2014, 06:50
u mnie to samo jakims cudem uzbieralo sie 4 kasetki b 0,2 ktorych kompltnie nie mam komu kleic

gosialicious
04-04-2014, 07:22
Wczoraj otworzylam klej GOLD i klientka chciala drapac tylko prawa powieke mniej wiecej na srodku oka. Rzesy nie byly przyklejone do powieki, oko po aplikacji nie bylo czerwone. A cos ja non stop dziwnie swedzialo i oko non stop zaciskala, tak ze nie moglam pracowac.
Zmienilam klej na hs5 i minelo.

GOLDa bede probowac na innych klientkach.

kiwaczek2
04-04-2014, 08:10
a ja miałam 0,20 leżące i w końcu zaczęłam używać. i jestem zadowolona.

śmieszna
08-04-2014, 14:26
Ja kiwaczek tez mam coraz częściej chętne na te grubość. I fajnie to wychodzi. Najbardziej lubię robić uzupełnienie raz 0.20 raz 0.15 ;)

Pantalonada
11-04-2014, 12:18
Witam!
Piszę do Was z prośbą o radę.
Jakie rzęsy i kleje polecacie dla początkujących?
Czy tanie rzęsy i kleje z allegro nadadzą się do celów ćwiczebnych?
Wiadomo, że pierwsze śliwki robaczywki, więc szkoda byłoby mi produktów z najwyższej półki.
Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam! :D

Agnieszka Praska
11-04-2014, 12:21
wg mnie jak robic tto od razu dobrze i na pozadnych produktach ;) w watku dystrybutorskim sie porozgladaj ;)

Mysiaczeq
11-04-2014, 12:24
Bedziesz tylko sie denerwowac na slabych produktach. Np okaze sie ze klej schnie 4 sec i szlag cie trafi. A wyjdzie czy nie wyjdzie ale modelka na oczach nosic bedzie wiec fajnie by tez bylo zeby rzeski byly miekkie i wygodne. Polecam noble. Wszystkie produkty sa majwyzszej jakosci

iosa
11-04-2014, 12:26
to zależy na czym/kim będziesz ćwiczyć.
Jak na jakiś sztucznych przedmiotach natury martwej - to kupuj
jak na jakimś żywym organizmie typu mama/siostra/koleżanka - to nie radzę. Na allegro różne kwiatki można kupić. Warto poświęcić wieczór czy tez dwa i zapoznać się z tym i poprzednim wątkiem, wiele cennych informacji, między innymi jaki klej i rzęsy.

ja się uczyłam od razu na szybkim kleju i dobrych rzęsach i nie żałuję tego wkładu - z resztą nie jest on aż tak duży - paletka rzęs 59 zł klej 38zł.

Gorzkajakmokka
11-04-2014, 16:53
Na pewno klej , primer, remover i cleaner kupiłabym lepszej jakości. Rzęsy można eksperymentować. To że są tanie nie zawsze oznacza, że gorsze. Wiele których próbowałam miało mały skręt lub były dłuższe, ale w aplikacji nie widziałam mega różnicy i co było istotne nie prostowały się itp/.

rzęsowa
11-04-2014, 20:21

wiem już od czego mam kaszel...
przestałam pracować na neutralizatorze przy klejach (i przy REdzie i przy HS5) i skończył sie problem zkaszlem
uczula mnie neutralizator...

czy ktoś też tak ma?

zania37
11-04-2014, 23:07
Witam!
Piszę do Was z prośbą o radę.
Jakie rzęsy i kleje polecacie dla początkujących?
Czy tanie rzęsy i kleje z allegro nadadzą się do celów ćwiczebnych?
Wiadomo, że pierwsze śliwki robaczywki, więc szkoda byłoby mi produktów z najwyższej półki.
Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam! :D
Moje początki były z klejem który zasychal w ciagu 4 s
bo tak mi powiedziano na kursie, ze taki jest dobry dla początkujących
i szczerze mówiąc to była najgłupszą rzecz jaka wyniosłam z kursu
jak sie przerzuciłam na polsekundowke to od razu lepiej sie pracowało
także zainwestuj w dobry i szybki klej
Co do rzes to podzielam zdanie gorzkiej

Pantalonada
17-04-2014, 14:15
Dziękuję za odpowiedzi.
Szczególnie za radę z szybciej schnącym klejem.. nie wiem który jeszcze kupię, ale na pewno któryś z rekomendowanych :D

mucha
18-04-2014, 11:42
Pantalonada po prawej stronie pod postem który uznasz za pomocny, widnieje przycisk "Dzięki" . Naciśnij go czasem ;)

meraszka
18-04-2014, 17:43
rzesowa może masz uczulenie na olejek sosnowy ;)

rzęsowa
18-04-2014, 23:00
rzesowa może masz uczulenie na olejek sosnowy ;)
a moze... nie wiem.
wiem ze jak odstawiłam neutralizator przestałam cherlać :)

tomaszka
19-04-2014, 17:38
Ja od paru dni kleje juz na redzie i szczerze mówiąc jestem zachwycona. Zobaczymy jak z trwałością. :)

moncia2209
19-04-2014, 18:00
też kupiłam reda, ale czekam aż skoncze hs4 i s z evo :) jeszcze nie znalazlam swojego kleju idealnego :/

patka_przedluzanie_rzes
20-04-2014, 16:22
testowałam reda, i... mam narazie takie polowiczne zdanie,,, polowa klientek eracala z duzymi ubytkami i polowa rewelacja ! i niewiem co myslec, poczekam jeszcze 3 tygodnie i zobacze na stalych klientkach ktory klej lepiej sie trzyma, czy hs4 czy red, reda uwielbiam za szybkosc ! rewelacja ! dzieki temu praca idzie szybciej, poczekam tez na wasze opinie ;D

Mysiaczeq
20-04-2014, 18:39
patka u mnie to samo było. ostatnio robiłam na redzie i koleżanka napisała, że już po 3 dniach sporo poleciało ;/i tak testowawszy jednak nie moja bajka. za bardzo sztywny, rzęsy odskakują.

Gorzkajakmokka
20-04-2014, 20:25
Mnie też red nie powalił ;p wróciłam do hs4, wolny ale trudno :D

Mysiaczeq
21-04-2014, 09:24
ja tez wracam do hs4 niestety

Justessa
22-04-2014, 09:54
Mam pytanie, czy ktoras z was pracowala juz na kleju Blue?
Jak dlugo trzyma?

enedi
24-04-2014, 22:52
Czy któraś z Was używała nowe kleje Evo : S i Hs7?
Co możecie powiedzieć?
Cały czas szukam idealnego kleju. Red z Noble ok ,klientki zadowolone,zero podrażnień,ale po 5 dniach do wyrzucenia(całkowicie zasechł) teraz mam D z Noble i tragedia - wczoraj otwarty a rzęsy mi odkakują :( , miałam Hs5 z Evo to szybko wracały klientki na odnowę ,na Greenie wróciły po kilku dniach laski ,bo tak sie sypał,co chwilę coś testuję ,ale żaden klej nie robi szału...

katii777
25-04-2014, 00:44
Czy któraś z Was używała nowe kleje Evo : S i Hs7?
Co możecie powiedzieć?
Cały czas szukam idealnego kleju. Red z Noble ok ,klientki zadowolone,zero podrażnień,ale po 5 dniach do wyrzucenia(całkowicie zasechł) teraz mam D z Noble i tragedia - wczoraj otwarty a rzęsy mi odkakują :( , miałam Hs5 z Evo to szybko wracały klientki na odnowę ,na Greenie wróciły po kilku dniach laski ,bo tak sie sypał,co chwilę coś testuję ,ale żaden klej nie robi szału...
Jeśli tyle klejów przetestowalas i rzęsy nie trzymają, przyczyny szukalabym gdzieś indziej: odtluszczenie, zle dobrana ilość kleju, niedostateczna wilgotność w pomieszczeniu, za szybkie kleje w stosunku do możliwości (nie mylić z chęciami :skacze:) stylistki. Pracowałam ok rok temu na hs7, jest szybki, mocny, aczkolwiek dość "kruchy" np przy ściąganiu zrostów, zostawia resztki kleju na rzęsach. Myślę, że raczej Cię nie zachwyci. Spróbuj ultra plus b, smierdziel, ale klei i trzyma bez zarzutu. Nawilżaj pomieszczenie przy każdym kleju :-) i dokrecaj kleje, trzymaj w termoworeczku przy temp pow 22 stopni i nic nie wyschnie, chyba, że trafilas klej kiedyś otwarty przez pracownika fabryki i szybko się później u Ciebie zestarzal;-)

marchewkowy_las
25-04-2014, 03:31
enedi, ja pracowałam na HS-7 prawie rok temu, latem. testowałam wtedy też Green i w mojej ocenie siły wiązania Green wypadł średnio o 2-3 tygodnie lepiej, niż HS-7. może od momentu mojej styczności z HS-7 coś zmienili w formule i już jest lepszy. warto wypróbować, by znaleźć swój ukochany, najlepszy klej.
jeżeli nadal nie masz ulubionego kleju, to:

ciągle szukaj, eksperymentuj, metodą prób dobierz klej idealny na twoje warunki,
zmień warunki w pomieszczeniu (wilgoć, temperaturę) np ja zauważyłam, że Hs-5 lubi wysokie temperatury i jak jest około 30-40 stopni, to u mnie klei wyśmienicie a kiedy mam 18-20 stopni (a ja lubię raczej zimno), to nie łapie i się ślizga :/: Green też szybciej wysycha, kiedy jest ciepło. testowałyśmy go latem podczas upałów i sprawdził się wyśmienicie, a zimą był kapryśny.

posłuchaj rad katii777, ona tak klei rzęsy, że każdej klientce trzymają się wyśmienicie. czasem mam po niej uzupełnienia i za każdym razem podziwiam trwałość aplikacji, jest moim wzorem do naśladowania.

Mysiaczeq
25-04-2014, 06:47
u mnie na poczatku green i red trzymal super, potem zaczely sie problemy, teraz szukam czegos elastycznego, ktoś coś poleci?

enedi
25-04-2014, 08:12
Dzięki dziewczyny , mam właśnie 2 tygodniowego ultra + i po delikatnym przeczesaniu rzęsy już się sypią...Jest tak,że tydzien czasu wszystkie kleje są super i panią się trzymają ,a jesli robię już dłuzej niż tydzień w trakcie robienia mam całą szczote w rzęsach i kiepsko rzęsy trzymają się panią. Dziwne ,kiedyś pracowałam na BlackLashes kleju ultra i z wit.E(:huh:) i rzęsy trzymały się super naprawdę ,ale czas schnięcia za długi zdecydowanie. A X z Secretu ktoś testował?

kiwaczek2
25-04-2014, 08:19
jeśli nie pasują ci te kleje o ktorych piszesz to i Ska też nie przypasuje. moim zdaniem są dla ciebie za szybkie. UB+ spróbuj.

Agnieszka Praska
25-04-2014, 08:41
dokładnie tak, kleje o ktyorych piszesz naleza do grupy bardzo szybkich klejow i wychodzi na to ze sa za szybkie dla ciebie i kleisz na "sucho" dlatego sie sypia. sprobuj B+

Cataleya 1981
25-04-2014, 12:23
Dziewczyny u kogo jeszcze kupię klej Master ??? Ostatnia butelka poszła już w kosz bo przetrzymałam do ponad 3 miesięcy i dostałam zgłoszenie że się rzęsy sypią. Teraz próbuję Reda, ale na razie miłością nie zapałałam. Nie wiem czemu wydaje mi się wolniejszy niż Master. Wielokrotnie rzęsa po puszczeniu opadała na bok a dla mnie to już nie ma prawa mieć miejsca. Tak więc kto? gdzie ?

Agnieszka Praska
25-04-2014, 12:33
cat na angielskim ebayu widzialam ;)

Cataleya 1981
25-04-2014, 13:17
Jest ! :skacze: EDIT: Kurde... w Seulu to jest...

nadiuszka
25-04-2014, 16:50
Ula, co za problem zamówić sobie z Seoulu? już większość forumowiczek którym się spodobał BIS (po tym jak Lash Butik się wycofał z tej marki) to robi ;)
sprzedają każdemu w każdych ilościach ;)

mucha
25-04-2014, 19:09
Ja lubię Hs7. Nie zasycha tak szybko jak inne kleje w pierścionku, trzyma na prawdę mocno, przy uzupełnieniu ciężko jest zdjąć odrosty

Hs5 i S się u mnie nie sprawdziły. Rzęsy się ślizgają a później sypią, za duża wilgotność według mnie.
Hs4 Green i Hs7 używam na przemiennie. Klientki są różne różne mają rzęsy. To są kleje którym ufam.
Red czeka w kolejce na testy

enedi coś musisz robić żle bądź jak dziewczyny mówią, klej zasycha na rzęsie nim zdążysz ją przyłożyć do naturalki.

Mysiaczeq
25-04-2014, 22:08
red odpadl w przedbiegu. kolejnych reklamacji ciag dalszy. wracam z podkulonym ogonem do hs4 ale chcialoby sie cos szybszego o tych samych wlasciwosciach

mucha
25-04-2014, 22:11
Straszysz Mysiaczeq, straszysz :/:

nadiuszka
25-04-2014, 22:16
red odpadl w przedbiegu. kolejnych reklamacji ciag dalszy. wracam z podkulonym ogonem do hs4 ale chcialoby sie cos szybszego o tych samych wlasciwosciach
dziwne. mi klientki pięknie chodzą około tygodnia dłużej niż na innych.

kiwaczek2
25-04-2014, 22:20
czyli musi być kapryśny.....
ja wyrzucilam , po miesiącu panie przychodza bez żadnej rzęsy

Gorzkajakmokka
26-04-2014, 10:17
Ja też na hs4 chociaż po zetce i greenie wydaje się koszmarnie wolny ;(

nitko
26-04-2014, 22:54
Z kleju HS4 byłam zadowolona, teraz testuje REDA. Przyznaje, że klei szybko, więc nie ma problemu ze sklejkami a i czas aplikacji troszkę mi się zmniejszył. Prędkość zasychania zauważyłam na pierścionku. Jak kleiłam HS4 to do całej aplikacji wystarczały mi 2-3 krople, natomiast Red szybko zasycha i po 10-15 min już zaczyna się ciągnąć, więc dodaję nową. Zastanawiam się tylko jaki wpływ na aplikację ma to, że świeżą kroplę dodaję do tej zasychającej i wszystko razem się miesza. Czy któraś z Was korzysta z pierścionka pracując na redzie?

Izi
26-04-2014, 23:07
Ja czy w pierścionku czy na kamieniu wycieram chusteczką ile się da i dopiero aplikuje nową kroplę.

tomaszka
27-04-2014, 12:57
Ja zawsze krople kolejną daję obok. Nigdy do tej wysychającej.

Agnieszka Praska
27-04-2014, 14:40
zawsze trzeba wycyscic pierscionek :) i dopiero wtedy dajemy nowa krople

mucha
28-04-2014, 14:01
ja mam te pierścionki z przegródką. Fakt, że Reda jeszcze nie otwierałam, ale przeważnie na 2 - 3 kroplach robię aplikacje. Nowa kropla zawsze na świeżo. Jak próbowałam dolewać do starej bardzo szybko klej zaczynał się ciągnąć.

Mysiaczeq
28-04-2014, 14:14
pewnie za wolna jestem ;/

freda6
28-04-2014, 22:23
Hej dziewczyny
Jestem tu nowa wiec najpierw chcialam sie przywitac :)
Po tygodniach czytania forum wlasnie skonczylam swoj kurs przedluzania rzes i chcialam wiedziec czy sa firmy ktore wysylaja zamowienia rzes/kleji itd do Irlandii?

Agnieszka Praska
28-04-2014, 22:28
owszem sa ;) wiekszosc wysyla za granice ;)

freda6
28-04-2014, 22:34
czyli rozumiem ze moge u ciebie zlozyc zamowienie? i czy moge liczyc na pomoc przy kompletowaniu? :)

Agnieszka Praska
28-04-2014, 22:39
jesli potrzebujesz pomocy przy wyborze nie ma problemu, zapraszam tu bo zaraz nas pogonia ;)
http://forum.wzorki.info/dystrybutorzy-producenci/8291-evolashes-rzesy-kleje-removery-norki-rzesy-z-norek-64.html

kasiiia
02-05-2014, 21:24
dziewczyny a jakie płatki pod oczy polecacie? ja pracowałam cały czas na taśmie, ale w związku z waszymi radami spróbuję robić z płatkami tylko jest ich naprawdę całkiem sory wybór. I czy takie płatki przyklejamy tak samo na dolne rzęsy jak taśmę czy jakoś jeszcze należy oczko zabezpieczyć?

Agnieszka Praska
02-05-2014, 21:57
ja pracuje na kolagenowych, hydrozelowych nie lubie ;)
zabezpieczasz tak samo jak tasma ;) pod platki przetrzyj skore tonikiem lub micelem fajnie sie zassaja do skory i nie beda jezdzily ;)

nitko
02-05-2014, 23:26
Dzisiaj pierwszy raz kleilam na HS-5 z Noble i jestem pod mega pozytywnym wrazeniem. Szlo szybko i klielo sie sprawnie.
Dla mnie HS-5 jest szybszy od REDA i troche rzadszy a tak lubie.
Na Redzie pracowalam 4-tyg i nie zauwazylam zeby rzesy trzymaly sie dluzej niz po HS-4.
HS-5 sie balam, bo pisalycie ze kaprysny. Na razie jestem zachwycona i ciekawa jak bedzie sie kleilo dalej i jaka bedzie trwalosc rzes. Pewnie za jakis czas napisze.

nadiuszka
03-05-2014, 10:06
dziewczyny a jakie płatki pod oczy polecacie? ja pracowałam cały czas na taśmie, ale w związku z waszymi radami spróbuję robić z płatkami tylko jest ich naprawdę całkiem sory wybór. I czy takie płatki przyklejamy tak samo na dolne rzęsy jak taśmę czy jakoś jeszcze należy oczko zabezpieczyć?
masz tu cały przegląd płatków. wybieraj to co Ci będzie odpowiadać ;)
Mój rzęsowy świat: Czym separować dolne rzęsy? Przegląd rynku. (http://lashstylist.blogspot.com/2013/05/czym-separowac-dolne-rzesy-przeglad.html)

Cataleya 1981
03-05-2014, 13:38
Wykleiłam na Redzie około 6 klientek. Do zachwytu mi bardzo daleko :/: Czekam na uzupełnienia.

Mysiaczeq
03-05-2014, 13:56
A jesli chodzi o pierscionki bo ktos wyzej pytal to ja wyscielam folia aluminiowa. Zmieniam krople razem z folia

karolinka0410
05-05-2014, 23:03
cześć dziewczyny :) polecie mi jakieś rzęsy zastanawiam sie które są bardziej wydajne i korzystne cenowo czy rzęsy w paletkach mix czy w słoiczkach dopiero startuję i kompletnie nie mam pojecia jakie kupic zastanawiam sie nad firmą secret lashes i jeszcze pytanko mam odnoście całych zestawów startowych czy np lepiej kupić wszystko samemu na początek chciałabym chociaz z 3 rodzaje rzęs zeby poćwiczyć na bliskiej rodzinie nie chcę sie odrazu rzucać na glęboką wodę ;pp

Mysiaczeq
06-05-2014, 07:06
Ja bym brala paletki. Co do kuferkow sama zloz. Często w gotowcach sa malo przydatne rzeczy

iosa
06-05-2014, 07:58
jak zaczynałam, instruktorka przygotowała mi zestaw początkowy
-klej
-primer
- cleanser
- remover
- 2 paletki rzęs mix
- płatki kolagenowe
- taśmę
-szczoteczki do rzęs
- pęsety

chyba tyle, nie pamiętam już - to wystarczyło na ćwiczenia a zestaw 2 paletek mix na sporo osób mi starczyło.

teraz masz możliwość kupienia sobie rzęs w paletkach mini - kup sobie mini paletki mix i w niższej cenie, będziesz mieć kilka rodzajów rzęs.