Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : uczulenia na klej i inne produkty

Strony : 1 [2]

mini89
03-02-2014, 19:46
HS5 też ma opary

ledith
03-02-2014, 20:44
tak tak wiem ale z tego co wyczytałam emisja oparów jest średnia wiec może w połączeniu z wapnem i maseczką pomoże.

A te maski w BHP zwykłym dostane bo póki co mam tylko zwykłe ?

malutkaistotkaa
04-02-2014, 08:08
dziewczyny mozna miec uczulenei na platki?? bo niektorym dziecwyznom jak zakladam mowia ze strasznie je swedzi moz eto od tego kolagenu nie mam pojecia..
robilam im na plastrach i mowily z ewtedy ok nic si enei dzieje

kiwaczek2
04-02-2014, 08:22
u mnie to norma że muszę zmieniac platki, często jest podrażnienie, swedzenie , pieczenie lub zaczerwienienie. i najcześciej skarżą sie na angel.
dlatego trzeba miec kilka w zapasie i już.

bombelkowa
04-02-2014, 08:48
można ;)
o uczuleniu na kolagen było na szkoleniu ;) spróbuj kleić je na taśmach bądź na płatkach bez kolagenu.
Może usuwasz za mało kolagenu i dostaje im się do oczu ?

halucynacja88
04-02-2014, 09:03
Kiwaczek, u mnie tez klientki skarżą się najczęsciej na płatki Angel, niestety. A szkoda, bo ja bardzo lubię na nich pracować. :/:

Gorzkajakmokka
04-02-2014, 13:42
dziewczyny mozna miec uczulenei na platki?? bo niektorym dziecwyznom jak zakladam mowia ze strasznie je swedzi moz eto od tego kolagenu nie mam pojecia..
robilam im na plastrach i mowily z ewtedy ok nic si enei dzieje
Mnie też swędziniestety od nich. Dobrze,że są taśmy i cienkie płatki bisa.

Happyhandy
06-02-2014, 23:26
To prawda, cienkich Bisów nie czuje się na powiece, a kolagenowymi płatkami niedawno podrażniłam oko klientce.

marchewkowy_las
08-02-2014, 21:52
mnie swędziały raz kolagenowe, a żelowe wcale. jedna klientka ma uczulenie na hydrożelowe pakowane po 10 - zaczerwienienie skóry, cały płatek się odznaczył i to na samym początku aplikacji, nawet nie zdążyłam odtłuścić, zauważyłam niepokojące zaczerwienienie. dziewczyna się nie skarżyła, nawet nie czuła ciepła, ale zmieniłam na silcopad i wszystko zniknęło, po aplikacji skóra już była właściwego zdrowego koloru. jedna klientka skarżyła się na angel, bo ona czuje, jak one "parują". też nie zdążyłam odtłuścić, od razu po założeniu się poskarżyła, że ona czuje ich zapach "w oczach" i u niej z kolei tylko te hydrożelowe pakowane po 10 się sprawdzają. każda klientka wyjątkowa, trzeba mieć kilka rodzajów płatków i wybrać dla klientki te najlepsze dla niej. poza tym na różnych płatków u różnych osób inaczej się pracuje, staram się ułatwić sobie pracę. paniom, które mają dużo skóry i zmarszczek na dolnych powiekach staram się wybierać najcieńsze. dla pań o jasnych rzęsach wybieram najbielsze, paniom o ruchliwych oczkach wybieram żelowe lub silcopad.

kiwaczek2
09-02-2014, 08:27
no i zapisywać sobie co u kogo było źle, bo weź tu potem zapamiętaj. moje panie teraz skarżą sie teraz na płatki żelowe bez włókien - większość ma po nich podrażnienie (a kupiłam tak by sprawdzić i teraz muszę zużyc :P)

mucha
09-02-2014, 11:24
kiwaczek2 ja tak właśnie robię. Bardzo często zdarza mi się, że Julia chce takie rzęsy jak Norma, albo przyjdzie klientka i mówi, że chce ciut krótsze bądź dłuższe niż poprzednie... a jak ani jedna rzęsa nie została....

Jeżeli chesz moge Ci zeskanować i przesłać mój wzór takiej karty.

kiwaczek2
09-02-2014, 12:33
mnie? nie no co ty dzięki - ja mam, zapisuję wszstko jak najdokładniej się da.

nadiuszka
09-02-2014, 14:01
my takie karty kursantkom już na szkoleniu dajemy razem z ankietą dla klientki, oświadczeniem i pozwoleniem na publikację zdjęć, przerabiamy co i do czego służy ;)
czasem się mnie klientki pytają, a to pani pamięta co ja miałam ostatnio :D

maksik
09-02-2014, 14:33
Muszko, a czy ja mogłabym prosić skan takiej karty na pw?

mucha
09-02-2014, 19:32
maksik masz pw.

kiwaczek nie wiem co za chochlik ale widziałam tam znak zapytania.:skacze:

pat-Rysia
13-02-2014, 11:00
mogłabym również prosić o takie skany? :) szczerze mówiąc robiłam u różnych dziewczyn rzęsy, nigdy nic takiego nie dostałam, aż mnie ciekawość zżera jak to wygląda

ash
14-02-2014, 11:58
Witam wszystkie użytkowniczki.
Przyszłam po poradę.

W środę założyłam rzęsy. Jestem alergiczką i w związku z tym od poniedziałku brałam leki przeciwalergiczne.
Nic nie swędziało itp.
Dziś rano obudziłam się z zapuchniętymi powiekami. Nic nie swędzi, ale są zapuchnięte i zaczerwienione :/:
Nadal biorę leki przeciwalergiczne.
I teraz pytanie, jest szansa że uczulenie minie w ciągu 2-3 dni czy darować sobie i udać się na ściągnięcie rzęs :(
Będę bardzo wdzięczna za informacje.

bombelkowa
14-02-2014, 12:58
Jeżeli nic nie kłuje to nie musisz zdejmować :)
Najlepiej udać się do okulisty po krople ze sterydami i wtedy szybko alergia minie :przytul:
właśnie przerabiam to z siostrą.. alergia nie jest bezwarunkowym przeciwwskazaniem, zależy to tylko od Ciebie, bo wszystko mija po 2-3 dniach.

ash
14-02-2014, 13:04
Będę walczyć, przynajmniej spróbuje, bo tak jak mówię nie czuję żadnego dyskomfortu, poza wyglądem mocno zmęczonej :P. Może opuchlizna zejdzie.

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź.

mucha
15-02-2014, 01:01
mogłabym również prosić o takie skany? :) szczerze mówiąc robiłam u różnych dziewczyn rzęsy, nigdy nic takiego nie dostałam, aż mnie ciekawość zżera jak to wygląda

takiego czegoś sie nie dostaje tylko sie wypełnia podczas pierwszej wizyty :). Coś jak ankieta przed pierwszą wizytą w prywatnej lecznicy. Stylistka zachowuje u siebie te informacje na przyszłość :D Wszystkie moje klientki wypełniają takie karty po raz pierwszy mimo iż gdzieś tam już ileś razy były na aplikacji.

Jeżeli nic nie kłuje to nie musisz zdejmować :)
Najlepiej udać się do okulisty po krople ze sterydami i wtedy szybko alergia minie :przytul:
właśnie przerabiam to z siostrą.. alergia nie jest bezwarunkowym przeciwwskazaniem, zależy to tylko od Ciebie, bo wszystko mija po 2-3 dniach.

Mi po hs4 po 5 dniach nie zeszło a było gorzej. Musisz kontrolować sprawę ash. jeżeli po 3-4 dniach nie ustąpi trzeba zdjąć.

Suzi
15-02-2014, 06:00
Hej dziewczyny:) Ja też jestem stylistką rzes (mnie uczulają kleje) , robie je od 4-5 lat i powiem wam że kleje wypróbowałam różne , widziałam tutaj wasze zmagania z wiatraczkami :) fajnie . Mi niestety nic nie pomaga musiałam ograniczyć robienie rzęs , sama nie noszę od 4 lat i widze że te kleje to dramat, popsuł mi się wzrok od nich , alergia okropna -rzesy aplikuje w maseczkach na świńska grype:) jest troszkę lepiej. Na tylu grupach nikt niczego nie wymyslił , jedyne coto ręs nie robić wogole :(((

pat-Rysia
15-02-2014, 11:17
takiego czegoś sie nie dostaje tylko sie wypełnia podczas pierwszej wizyty :). Coś jak ankieta przed pierwszą wizytą w prywatnej lecznicy. Stylistka zachowuje u siebie te informacje na przyszłość :D Wszystkie moje klientki wypełniają takie karty po raz pierwszy mimo iż gdzieś tam już ileś razy były na aplikacji.

Mi po hs4 po 5 dniach nie zeszło a było gorzej. Musisz kontrolować sprawę ash. jeżeli po 3-4 dniach nie ustąpi trzeba zdjąć.

Źle zrozumiałaś :D miałam na myśli, że jako klientka nigdy nic takiego nie miałam w rękach, a robiłam u hmm...na pewno 2 dziewczyn:) Na moim kursie też o niczym takim nie wspominali, ale to akurat mnie zupełnie nie dziwi, bo był "wątpliwej jakości" że tak powiem :(

Mysiaczeq
19-02-2014, 22:51
ja Was może troche zaskoczę, ale jedna z moich dziewczyn ma uczulenie na.... silcopady :D

kiwaczek2
20-02-2014, 08:39
objawia sie jak?

Ellie
21-02-2014, 03:10
W moim przypadku, gdy kilka lat temu, moje własne prywatne oczy prawie umarły po "kleju" do rzęs marki Design Lashes, uczulenie trzyma się do tej pory i nie można mnie dotknąć ŻADNYM KLEJEM.
Niestety już po wszystkich pojawia się silna reakcja alergiczna.... nieważne czy to jest antyalergik evo,noble czy secret... Oczy puchną, swędzą, szczypią, pieką, PALĄ WRĘCZ.
Wysuszają się do takiego stanu, że zmarszczek się pozbyć do tej pory nie mogę.

Szewc bez butów chodzi.... :(

Mysiaczeq
21-02-2014, 07:10
uczulenie na silcopady objawia sie u tej dziewczyny, zaczerwienieniem, swedzeniem i pieczeniem skory do ktorej platek przylega, poza silikonem jest tez uczulona na lateks i mnostwo innych rzeczy

mucha
23-02-2014, 13:00
Wczoraj wyklejałam moją modelkę na Green i tak ją oczyszczam podklejam przyklejam, szykuję przymierzam się się jak pies do jeża, klej w pierścionek paseczek z rzęsami na paluch i kleję. Spokojnie powoli dokładnie pitu pitu... po pół godziny zorientowałam się że na buzi mam tylko maseczkę lekarską .... :wow:

Po pół godzinie założyłam swoją mega maseczkę, ale myślę, że gdyby miała wyjść alergia to wystarczy jeden sztach kleju.

Kichania brak, nos wolny, głowa nie boli, oczy i broda nie swędzą :skacze::skacze::skacze:

kiwaczek2
23-02-2014, 15:41
moim zdaniem zacznie się kichanie :)

Drozja
24-02-2014, 10:01
kiwaczek2 ja tak właśnie robię. Bardzo często zdarza mi się, że Julia chce takie rzęsy jak Norma, albo przyjdzie klientka i mówi, że chce ciut krótsze bądź dłuższe niż poprzednie... a jak ani jedna rzęsa nie została....

Jeżeli chesz moge Ci zeskanować i przesłać mój wzór takiej karty.

Moglabym tez prosić? :)

Czy to możliwe ze mi jako stylistce (sama nie noszę rzes) spuchly powieki od kleju? :wow: Uzywam Hs4, już drugie opakowanie, wcześniej nic się nie działo, a od wczoraj mam strasznie obolale oczy, jakby mnie ktoś pobił, a jedna powieka spuchla. Nie wiem gdzie szukać przyczyny.

mucha
25-02-2014, 00:24
Nie zaczęło się :ok: kiwaczku :skacze::skacze:

asiuniak33
25-02-2014, 21:06
Drozja może sobie podrażniłaś zapachem kleju, jeśli nachylałaś się nad nim a pomieszczenie nie było wietrzone. Ja zazwyczaj wtedy mam katarek :) ale raz mi się zdarzyło, że znalazłam się za blisko kleju i za szczypało oko a łzy pociekły ciurkiem.
Przypadkiem nie zatarłaś sobie dłonią?

nadiuszka
25-02-2014, 22:39
Drozja, całkiem można dostać uczulenia. Ja kiedyś miałam uczulenie, powieki mi się łuszczyły. Nie mogę na 100% stwierdzić że to klej, ale na 90% zwalam na niego. Klientka co prawda ma go bliżej oczu niż my ale my tak samo mamy go na co dzień przy oczach i paruje nam w kierunku twarzy również. Tak sobie myślam...

kiwaczek2
25-02-2014, 23:03
Jq uwazam ze skoro kichamy, kaszlemy, mamy zatkany nos to rownie dobrze mozna i w inny sposob dostac uczuenia.

Drozja
26-02-2014, 10:32
Spuchlo mi tylko jedno oko i dzisiaj już prawie nie ma śladu, powieka była spuchnieta, ale oko nie było zaczerwienienie, wiec ostatecznie obstawiam ze to po prostu jęczmień.

A co do luszczacych się powiek, to moja mama ma z tym problem, ale ona ogólnie ma problemy z cera od zawsze, wiec nie wiem czy to kwestia rzęs... Możliwe tez ze to kwestia higieny. Ale jak na mamę nakrzyczalam to potem mówiła ze naprawdę stara się te powieki jak najdokładniej myć a i tak raz jest lepiej raz gorzej i to w sumie nie wiadomo czy skóra się luszczy czy co. W weekend wrzucę wam zdjęcia, bo mam na innym kompie. :)

Happyhandy
26-02-2014, 18:55
Moja najtrudniejsza klientka baaardzo długo miała problem z łuszczącymi się powiekami. Wiązałam to z uczuleniem, przewlekłą chorobą tarczycy czy choćby urokiem rzuconym przez wredną sąsiadkę;) a całkiem niedawno okazało się, że kobitka najzwyczajniej w świecie okłamywała mnie w kwestii mycia oczu. Sprawa się rypła, kiedy się wystraszyła, ze straci rzęsy. Zaczęła myć jak należy i skończył się problem z łuszczącymi powiekami.

gosialicious
14-03-2014, 07:45
Prosze o pomoc.

Dziewczyna byla u mnie 3 razy, wczoraj 4y raz poszla do mojej znajomej na rzesy, bo mnie bierze choroba.

Od 2 lat nosi rzesy, a od okolo pol roku (o czym sie dopiero teraz dowiedzialam) po aplikacji rzes ma zawsze lewe oko czerwone jak wampir przez okolo 2tygodnie.
Do mnie przychodzi co 3 tygodnie.

I dzisiaj raniutko znowu oczy jak wampir. Dolna czesc oka czerwona. Nic nie szczypie, nic nie swedzi. Tylko takie wrazenie, jakby powieka byla bardzo ciezka i oko czerwone.

Czy jej sie nie domyka powieka? Czy nagle dostala uczulenia na jednym oku?

Szczerze to nie mam zadnego doswiadczenia jesli chodzi o ´problemy´, bo przez 8 miesiecy klejenia wszytskie klientki byly ´bezproblemowe´;(

Ona chce je na sile zakladac, nie chce rezygnowac.
Czy wolno mi jej dalej zakladac te rzesy, czy moze miec pozniej problemy z oczami?
Troche sie przestraszylam.

iosa
14-03-2014, 07:58
takie objawy występują właśnie przy niedomykającej się powiece ( mam kilka takich przypadków), najlepiej wyślij ją do okulisty - dostanie maść, która jej pomoże

marchewkowy_las
15-03-2014, 02:02
objawy niedomykającej się powieki. jeżeli chce na siłę rzęsy, to:

kleisz na kleju dla alergików, sprawdzone, zero zaczerwienień w takich przypadkach,
ona cały zabieg nie rozmawia, tylko się skupia, by powieka była domknięta,
kombinujesz z płatkami. u mnie w takich przypadkach całkiem dobrze się sprawdziły silcopady, które "dosuwam" do brzegu górnej powieki. tylko muszą być przyklejone luźno. niezbyt wygodnie nam w ten sposób się pracuje, ale umożliwia aplikację i klientka jest szczęśliwa.

mucha
15-03-2014, 12:00
:wow: marchewkowy las kiedy Ty śpisz ?

miss lola
16-03-2014, 13:34
Muszka ja tez o takich porach czytam i odpisuje na maile. W dzien nie bardzo mam czas, chyba ze karmie malego jak teraz a druga reka ogarniam wsztskie wiadomosci na telefonie ;)

wisienkakwspz
30-04-2014, 16:58
Mam pytanie - kleiłam moją mega alergiczkę klejem blue z Noble i wszystko byłoby ok, tylko na wieczór jej powieki puchną... mówi, że w dzień jest w porządku tylko właśnie wieczory są takie - czy alergia może się tak objawiać? Ona marzy o rzęsach i za nic nie chce ich ściągać, bo to pierwszy klej po którym wogóle udało się jej rzęsy ponosić kilka dni ;)

Mysiaczeq
30-04-2014, 17:07
a wczesniej tez tak bylo?
u mnie po redzie jedna spuchla i zaczela sie luszczyc. druga luszczyla sie i byla zaczerwieniona ;/

katii777
30-04-2014, 22:37
Spróbujcie potraktować klientke Nano misterem po zabiegu. U mnie dwie alergiczki zero ucZulenia nawet.na Reda.

Mysiaczeq
30-04-2014, 23:06
wlasnie latam z jezykiem na brodzie zeby kupic wode destylowana i nigdzie nie ma. tak czy siak wrocilam do hs4. masakrycznie wolny jest

ania38
30-04-2014, 23:12
rzeczywiście hs 4 wolny jest dla mnie obecnie najlepszy jest hs 5,dużo szybszy i nie robię sklejek

Mysiaczeq
30-04-2014, 23:19
w moich warunkach hs5 nie dziala

Agnieszka Praska
30-04-2014, 23:25
mysiaczek stacja benzynowa ;) tam na bank maja ;)

nadiuszka
01-05-2014, 06:35
ja też podwędziłam buteleczkę wody demineralizowanej mężowi bo kupował do auta ;)

Mysiaczeq
01-05-2014, 07:59
dzis podskocze na stacje i kupie ;)

Gorzkajakmokka
01-05-2014, 22:01
wlasnie latam z jezykiem na brodzie zeby kupic wode destylowana i nigdzie nie ma. tak czy siak wrocilam do hs4. masakrycznie wolny jest
Ja kupiłam w cerf. W części dla aut i widziałam też obok desek do prasowania ;)

Mysiaczeq
01-05-2014, 22:26
mam wode :) moge dzialac :)

mucha
03-05-2014, 01:04
no to działaj Mysiaczeq :skacze:

Ja póki co próbowałam na sobie mężu i dzieciach, bo cudeńko śliczne, się całe towarzystwo zleciało. "Mi też" "mi też"
wspaniałe uczucie na twarzy... niesamowite. Musze na włosy też wypróbować. Wody mam dwa litry to łohoho.

Mysiaczeq
03-05-2014, 09:20
wczoraj na kolezance testowalam i dla mnie bomba

wisienkakwspz
03-05-2014, 12:56
Wcześniej kleiłam jej na kleju dla alergików z Noble i z Evo, próbowałam też D+, wszystko ją uczulało tak, że po 2 dniach musiałyśmy ściągać, dopiero na tym blue może jako tako rzęsy nosić, chociaż użyłam też nano, więc może to też coś pomogło ;)

Happyhandy
03-05-2014, 22:47
Wisienka, a jak Ci się kleiło na blue? Jaką ma konsystencję?
Mam też jedną alergiczkę i zauważyłam,że na alergicznych klejach aplikacja nie wychodzi tak ładnie i czysto jak na innych. Rozważam właśnie zakup blue i będę wdzięczna za opinię:kwiatek:

wisienkakwspz
04-05-2014, 13:33
happy właśnie pozytywnie mnie zaskoczył, bo jest średnio gęsty i w miarę szybko łapie, a co do trwałości jeszcze nie jestem w stanie się wypowiedzieć, ale na razie na + ;)

gosialicious
15-05-2014, 10:54
Dziewczyny a ile tego wapna ma pic klientka??

:)

Mysiaczeq
15-05-2014, 12:31
Ja super wapno sobie kupilam z kwercetyna i cynkiem. 2 tabletki dziennie :)

marchewkowy_las
15-05-2014, 23:49
ja też piłam 2 dziennie. nienawidzę pić wapna, więc kiedy nie miałam swędzenia, tylko lekko napuchnięte powieki, to wcale nie piłam :spiacy: jeżeli czułam, że coś się zaczynało dziać z powiekami i miałam ochotę je dotknąć, to od razu sięgałam po wapno. miałam chyba z Biedronki o pomarańczowym smaku, błeeee :)

mucha
15-05-2014, 23:53
w pierwszy dzień ja biorę podwójną dawkę wapna, do tego wit C i E i zyrtek też podwójną dawkę. Ja duża baba jestem, to ni się rozchodzi po organizmie. Na drugi i trzeci dzień alergii normalne dawki jak wskazuje producent na opakowaniu.

Izi
16-07-2014, 20:15
Jeśli występuje alergia tzn. opuchnięte i swędzące powieki to czy jest sens ściągania aplikacji? Chodzi mi o to czy w jakikolwiek sposób uśmierzy to cierpienia;( klientce?

Ja myślę że nie i że nawet remover może jeszcze podziałać negatywnie, ale to tylko moje domysły. Jak jest naprawdę?

Zastanawiam się czy ściągać rzęsy czy po prostu przeczekać. Jak długo (maksymalnie) może utrzymywać się taka opuchlizna i zaczerwienienie? Dopiero doświadczam takich nieprzyjemnych sytuacji a myślałam że skoro tak długo udawało mi się tego uniknąć to może zostanę zaoszczędzona a tu klops :(

galbi
16-07-2014, 21:58
ja jeszcze nie spotkalam sie z alergia, ale wydaje mi sie, ze lepiej sciagnac rzesy, powieki sa opuchniete i rzesy zaczynaja wbijac sie i podrazniac, pewnie sciaganie nie bedzie przyjemne, ale juz po bedzie ulga

Izi
16-07-2014, 22:23
Ale klientka na same rzęsy nie narzeka, nic się nie wbija w opuchnięte miejsca i nic nie przeszkadza.

mucha
17-07-2014, 00:04
Jeśli występuje alergia tzn. opuchnięte i swędzące powieki to czy jest sens ściągania aplikacji? Chodzi mi o to czy w jakikolwiek sposób uśmierzy to cierpienia;( klientce?

Ja myślę że nie i że nawet remover może jeszcze podziałać negatywnie, ale to tylko moje domysły. Jak jest naprawdę?

Zastanawiam się czy ściągać rzęsy czy po prostu przeczekać. Jak długo (maksymalnie) może utrzymywać się taka opuchlizna i zaczerwienienie? Dopiero doświadczam takich nieprzyjemnych sytuacji a myślałam że skoro tak długo udawało mi się tego uniknąć to może zostanę zaoszczędzona a tu klops :(

niech sobie kupi żel flos lek z zieloną herbatą (około 3-4 zł w aptece) i smaruje powieki (wielkość /ilość tak glówka od zapałki), rano i wieczorem na czyste powieki. wieczorem może sobie jeszcze zimne plastry ogórka położyć, takie księżyce niech sobie wykroi tylko cieniutkie;) Po 3 dniach powinno ustąpić, ja nie ustąpi niestety trzeba zdjąć :/

Izi
17-07-2014, 07:40
Wysłałam ją po hydrocortisonum to jej pani w aptece dała żel ze świetlikiem:/: Wapno pije od 4 dni. Dziś jest druga doba od aplikacji i decyzja klientki - ściągamy. ;(

Wiem że to nie moja wina, wiem że była tego świadoma, wiem że na pewno jest wściekła i obolała ale nie ma do mnie o to pretensji ALE będzie mi się śnić codziennie przez najbliższe 10 lat!!!

EDIT: no i zdjęte:( Oddałam jej pieniążki choć zapierała się że nie chce. Ale to jedyne co mogłam dla niej zrobić w tym momencie. Ja nie zbiednieje a ona się nie wzbogaci ale sumienie ciut zdrowsze. To nie są (przynajmniej u mnie) częste przypadki, więc wole się od takiej złej energii oczyścić.

wisienkakwspz
17-07-2014, 13:06
izi ja bym kasy nie oddała, bo usługa wykonana, a nie jesteś w stanie przewidzieć, że ktoś się uczuli... Ja miałam 2 takie sytuacje, że musiałam ściągnąć i po prostu za zdjęcie nie policzyłam ;)

mucha
17-07-2014, 23:53
Izi współczuję i Tobie i Twojej klientce :(
I już nie chodzi o kasę, bo ona na pewno wolałaby mieć te rzęski a Ty zadowoloną klientkę :przytul:

One Million Lashes
17-07-2014, 23:58
EDIT: no i zdjęte:( Oddałam jej pieniążki choć zapierała się że nie chce. Ale to jedyne co mogłam dla niej zrobić w tym momencie. Ja nie zbiednieje a ona się nie wzbogaci ale sumienie ciut zdrowsze. To nie są (przynajmniej u mnie) częste przypadki, więc wole się od takiej złej energii oczyścić.

Niezależnie od tego czy jest to alergia u stałej klientki czy nie, nie zwracam pieniędzy za wykonany zabieg, ale też nie liczę za zdjęcie. Wystąpienie alergii nie jest przecież twoją winą, a przecież poświęciłaś czas, materiał, umiejętności itp. żeby wykonać zabieg. A klientka zawsze mogła przyjść chociażby na próbę alergiczną przed zabiegiem lub zdecydować się na zabieg na kleju dla alergików. Istotna jest również kwestia poinformowania klientki o ewentualnym ryzyku wystąpienia alergii i "zabezpieczenia się" oświadczeniem o ryzyku związanym z zabiegiem.

Izi
18-07-2014, 08:47
Wiadomo że żadne próby nie dają pewności czy alergia wystąpi czy nie. Klientka była świadoma, również tego że jest w grupie wysokiego ryzyka. Nie było problemu z podpisaniem oświadczenia. Klientka baaardzo w porządku.
Pierwszy raz zdarzyło mi się ściągać własne rzęsy:(

I nie chodzi tu o zarobek, porządek w papierach czy zdrowy rozsądek. Mi chodzi o moje zabezpieczenie moralne:/:

wisienkakwspz
18-07-2014, 11:18
izi na prawdę nie masz się co przejmować, widać, że masz miękkie serduszko, ale w biznesie trzeba być twardym, taka moja rada na przyszłość ;)

Izi
21-07-2014, 17:59
W czwartek wieczorem udało mi się jeszcze "załatwić" lek na receptę dla tej mojej poszkodowanej. Nie dodałam drobnego faktu, że klientka w sobotę wychodziła za mąż :/
Gdyby ta farmaceutka jej nie załatwiła tym świetlikiem to alergia nie rozwinęłaby się aż tak bardzo. (świetlik nie zaszkodził ale w żaden sposób nie zahamował rozwoju)

Silna dawka kortyzonu zdziałała cuda w ciągu niemal jednej nocy a dziś klientka przybiegła do mnie z czymś takim:
77592

Ogłaszam sprawę za zamkniętą a sumienie oczyszczone.

:D

natka_23
21-07-2014, 18:36
Istotna jest również kwestia poinformowania klientki o ewentualnym ryzyku wystąpienia alergii i "zabezpieczenia się" oświadczeniem o ryzyku związanym z zabiegiem.

jakie masz to oswiadczenie? moglabym prosic o małą ściąge ? :)

nadiuszka
21-07-2014, 21:25
taką dokumentację to się na szkoleniu dostaje ;)

natka_23
21-07-2014, 22:20
taką dokumentację to się na szkoleniu dostaje ;)

teraz juz wiem ale ja nie dostalam na moim szkoleniu

iosa
21-07-2014, 23:14
natka_23 przeszukaj wątek
gdzieś tu już było podawane jak ma wyglądać takie oświadczenie.

Ja pisałam sobie sama - na chłopski rozum to weź

aticzka88
22-07-2014, 08:05
ja również pisałam sobie sama, to nie jest trudne az tak ;) Natka, jak podejdziesz do tego na spokojnie to na pewno sklecisz kilka sensownych zdan, ktore beda Twoim oswiadczeniem :)
tu niestety nikt Ci takiego nie poda, bo większość jest zobowiązana tajemnicą swoich szkoleń, więc nie można.

Joannah
24-09-2014, 21:48
Prosze o pomoc,
nie moge znalezc postu w ktorym, z tego co pamietam Ala napisala co nas uczula w kleju.
Z tego co pamietam byl to rozpuszczalnik.

Ale czy ktos moze wie dokladnie co naj uczula w kleju? Ktory ze skladnikow?

Pozdrwiam

Sieciunia
29-09-2014, 00:14
dziewczyny można być uczulonym na rzęsy syntetyczne? W poniedziałek zrobiłam rzęsy na kleju dla alergików, od niedzieli łykałam zyrtec i piłam wapno. Wczoraj nie wytrzymałam i ściągnęłam. Zastanawiam się czy to może nie uczulenie na klej tylko na coś innego. Próbowałam też z taśmą zamiast płatków. Powieki swędzą, łuszczy mi się skóra na powiekach, na hs5 dodatkowo były opuchnięte...;(

Izi
29-09-2014, 10:40
Prosze o pomoc,
nie moge znalezc postu w ktorym, z tego co pamietam Ala napisala co nas uczula w kleju.
Z tego co pamietam byl to rozpuszczalnik.

Joannah, cytat Ali przeklejony z innego wątku: "jeżeli chodzi o skład klejów, to wszystkie się składają głównie z 3 składników. substancja klejąca (pochodne cjanoakrylatu), rozpuszczalnik i barwnik. i to, co uczula nasze klientki, i to, co wydziela opary i śmierdzi, to jest własnie rozpuszczalnik. jest on w każdym kleju rzadkim, płynnym. z reguły im rzadszy klej, tym go więcej, tym większe opary, więc większe prawdopodobieństwo, że uczul"

Agnieszka Praska
29-09-2014, 22:43
cyjanoakryl rowniez silnie alergizuje :)

Sieciunia mozesz miec alergie na klej dla alergikow niestety :(

Sieciunia
30-09-2014, 18:27
Aga widzisz dla mnie jeszcze jakies szanse? normalnie zalamana jestem ;(

meraszka
03-10-2014, 19:09
Sieciunia spróbuj Cortinef - działa nawet u klientek silnie uczulonych na klej. To jest maść sterydowa na alergie oczne, jest wprawdzie na receptę ale czasem udaje sie dostać bez. U moich uzaleznionych od rzęs babeczek sprawdza się jak do tej pory genialnie. Cienka warstwa na nasadę powieki zaraz po zabiegu i przez dzień dwa po, i problemu nie ma. Można tez na noc odrobinę dać do worka spojówkowego.
Uprzedzając pytania- jeśli nie nałożymy na nasadę rzęs, to nie wpływa na wiązanie kleju- rzęski normalnie trzymają :) A klejów używam standardowo Ski, HS4, HS5 albo BU+ i żadnych antyalergicznych.

natasza1689
22-10-2014, 12:17
I mi się to przytrafiło - dziewczyna uczuliła się :( To było jej kolejne uzupełnienie -wszystko na tych samych produktach co wcześniejsze i wczoraj dzwoni ,że ją pieką i piasek w oczach.Przemywała wieczorem solą i dzisiaj nic lepiej.Podałam jej preparaty jakie opisujecie tu i zobaczymy.Mieszka 120km dalej i będę musiała jechać jej ściągnąć :(

maglashes
22-10-2014, 15:46
Jestem tu nowa ale czytam od deski do deski :) Ja robię rzęsy od 6 lat. Przez moje łapki przewinęło się już dużo produktów. Uczulenia to temat rzeka jak wiecie. Największa plagę uczuleń przeżyłam jak klientki zaczęły smarować się revitalashem- jakiego kleju nie użyłam to była tragedia. Potem okazywało się, że to revitalash a nie klej ;/ ale często podrażnione oko reagowało na klej kolejnym podrażnieniem i tak w kółko. Zaczęłam używać kleju o tego o Klej antyalergiczny WL - Wonder Lashes (http://www.sklep.wonderlashes.pl/pl/p/Klej-antyalergiczny-WL/217) mówią że krótko trzyma ale mi u niektórych klientek trzyma 5 tygodni :) jak są grzeczne ;) wkurza mnie że wolno schnie ale serio nie uczula. Zreszta chyba te antyalergiczne schnął dłużej bo nie maja tylu oparów. na nim kleje tez rzęsy na paskach na półotwartym i robię dolne rzesy. Ogólnie polubiłam sie z nim. A na codzien tez używam wonderr lashes tego z czarna zakrętką. Jest mega mocny i długo trzyma. Wcześniej pracowałam na Ultra z Secreta ale popsuł sie strasznie. Z noble lashes się nie lubie;/ nie wiem czemu tyle osób sie nim zachwyca- miałam hs 4 i 5 i żaden mi nie podszedł. Ten wonder lashes bez porównania lepszy. już nawet ultra plus jest lepszy. Sie rozpisałam :) Miło mi poznać :) tak w ogóle. Fajnie że jest gdzie poczytać. tak czy siak- pytajcie czym sie smarują klientki- z naciskiem na revitalasha i porównujcie odtłuszczacze- czasem odór może zabić słonia więc i oko średnio reaguje.

agathha90
29-10-2014, 22:42
Hej dziewczyny, tak czytałam o tych alergiach... U mnie właśnie zaczęło się to dziać po Evo hs5 ... Myślę, że ta przeklęta alergia wynika przez tą wzmożoną ilość oparów, jednak... Co mnie dziwi, wydzwoniłam wszystkie klientki z informacją, że klej może być trafiony i czy nic się nie dzieje. Dodam, że kleju używam od ok 3 miesięcy, bo wcześniej używałam U. I jedne skarżą się na uczucie piasku w oku, jedna wybrała się do okulisty (już umówiłam ją na ściągnięcie, typowa alergiczka jak się później okazało) inna ma oczy jak wamp, a pozostałe NIC... Najgorsze jest to, że jednej klientce kleiłam rzęski po raz pierwszy i od razu jakieś problemy. Podczas klejenia skarżyła się na delikatne uczucie oparów, ale podkleiłam inaczej taśmę i było w porządku, też nie jestem w stanie kontrolować ruchów gałki ocznej i jak czasem delikatnie uchyli oko. Jednak zmierzając do mojego pytania :)) Chciałam zapytać czy nano rozpylacz może być sposobem do przeciwdziałania powstaniu alergii chociaż w jakimś małym stopniu ??

A i jeszcze jedno pytanie czy jest możliwość, że klej hs 5 wiązałby do 2 tygodni, gdzie pieką oczy podczas kąpieli ?? Bo miałam taka skargę...

iosa
30-10-2014, 08:30
Klej HS5 jest klejem wymagającym specjalnych warunków. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam - jednego kleju używasz od 3 miesięcy ?

Problemem może być sama taśma - nie napisałaś jakiej używasz - jednak źle doklejona taśma może powodować delikatne nacięcia rogówki - i to może być powodem bólu i zaczerwienienia oka.
Bywa że klientki nie domykają powiek, czego same sobie nie uświadamiają - musisz im na to zwracać uwagę.

U mnie nano rozpylacz pomógł u alergiczki.

U mnie hs5 ładnie trzymał ( ale przypominam o warunkach, w których kleimy).

Żeby unikać pieczenia oczu podczas kąpieli, należy dbać o higienę oka - czyli myć oczy, wtedy przypadkowe zetknięcie z wodą nie będzie kończyło się mocnym pieczeniem.

KatarzynaMolo
30-10-2014, 08:56
maglashes dziwi mnie to co piszesz nie jedna z nas testowała już produkty każdej firmy i o klejach Wonder Lashes zdanie słyszałam tylko jedno zresztą takie samo jak moje. Ten klej dla alergików przypomina mi taki tani bubel kiedyś na allegro sprzedawał to Diamond Lashes czy jakoś tak dokładnie ta sama buteleczka, konsystencja itp nikomu tego nie polecam lepiej jednak robić zakupy u bardziej prestiżowych firm bo przez takie kombinowanie i chęć oszczędności możemy stracić tylko klientki.

agathha90 po pierwsze zmieniaj częściej klej nawet jak go nie zużyłaś. I tak jak pisze iosa mycie oczy to niezwykle ważna kwestia o której wiele naszych klientek zapomina :) Nano jest na prawdę dobry na allergie ale polecam ten z akumulatorem jednak te na baterie są zbyt felerne.

Aribeeth
30-10-2014, 11:09
Witam kochane

To mój pierwszy post na forum. Rzęski kleję od 5 lat :)

Co do uczuleń na klej i płatki niestety zdarza się to. Niektóre klientki mają alergie krzyżowe, które objawiają się w okresie letnim i jesiennym. Przykładowo w zimie mogą mieć rzęski ale latem muszą rezygnować.
Ja osobiście używam kleju antyalergicznego z Wonder Lashes. Uczulenia nie spowodował u nikogo, ale niestety minusem jest to, że brak oparów powoduje, że trzyma się około 10 dni.
Niektóre klientki z alergiami uzupełniają rzęsy co 10 dni (ciężko się odzwyczaić od efektu :P)

Co do płatków, to nigdy do końca niewiadomo czym są nasączone. Teraz na rynku dostępne są fajne taśmy, które ładnie zastępują płatki.

A teraz mam pytanko. Używałyście może nano rozpylacza :)? Słyszałam, że można go używać właśnie w pracy z alergikami i stosować 'zwykły' oparowy klej.

maglashes
30-10-2014, 11:44
No comment

agathha90
30-10-2014, 12:33
Tak, ja rozumiem że trzeba często zmieniać kej, kupuje specjalnie 3 ml, które mniej więcej zużywam w 1,5 miesiąca, 2 miesiace max. 3 miesiące hs 5 -używałam w sensie, że ciągle tego kleju nie tej buteleczki. Tylko, że innych klejów używałam 1,5 roku U chyhba (taka zielona ulotka z evo ) i nie było problemów.

Czy powinnam zmieniać kleje w sensie, że raz evo raz inna firma? Bo inne dziewczyny na forum (przepraszam, ale nie pamiętam nicka) pisały, że skaczą pomiędzy kilkoma klejami właśnie, żeby nie występowały reakcje alergiczne.

A i zapomniałam dodać używam zwykłej cienkiej taśmy, takiej jakby plastikowej, o chirurgiczna kleje paski na ręce. Do płatków nie mam przekonania, bo właśnie zawsze opary mi leciały ...

KatarzynaMolo
30-10-2014, 13:02
agathha90 nie chodzi o to żeby zmieniać firmy tylko kleje :)
Jak nie masz zaufania do płatków to spróbuj z taśmą piankową :)

Martak23
30-10-2014, 13:02
maglashes nie traktuj naszej społeczności na forum jak idiotów.

Jesteśmy inteligentnymi dziewczynami i widzimy przecież że jesteś przedstawicielem Wonder Lashes.
Firma o której nikt nigdy nie słyszał, nagle zakłada na forum swój wątek, a "świeża" niby to forumowiczka reklamuje firmę i wychwala ponad niebiosa jej produkty besztając zarazem konkurencję.

FAKTY SĄ TAKIE: Masz 4 posty, z tego w 3 z nich wychwalasz Wonder i besztasz Noble. Fakty mówią same za siebie.
Nic nie wnosisz na to forum poza nachalna reklamą i bezczelną promocją.
Aribeeth to samo: 1 post i 100 pochwał.

Już poinformowałam o Twoich poczynaniach Noble i Revitalash i powiedzieli mi że przyjrzą się sprawie i wyciągną konsekwencje. Bo tak nie może być żebyś wykorzystywała nasze forum w taki podły sposób.

agathha90
30-10-2014, 13:14
agathha90 nie chodzi o to żeby zmieniać firmy tylko kleje :)
Jak nie masz zaufania do płatków to spróbuj z taśmą piankową :)

Uuuu :D Dziekiii!!! :skacze: Może moje klientki przestaną marudzić na ciągnięcie przy zdejmowaniu taśmy - chociaż przy tej chirurgicznej, której używałam jak zaczynałam było o wiele gorzej :D prawie depilacja :o

Aribeeth
30-10-2014, 13:16
Nikogo nie obrażam. Wyrażam jedynie swoją opinię, bo na takim kleju pracuję. Nie rozumiem. Przepraszam w takim razie, że nie używam Noble Lashes. Logowałam się na tym forum z myslą o poczytaniu RZETELNYCH informacji i podzieleniu się swoją wiedzą i wieloletnim doświadczeniem. Widzę myliłam się.

Martak23 Od Maja 18 postów i wszystkie o miłości do Noble Lashes? Przypadek? Nie sądzę :]

Martak23
30-10-2014, 13:51
Te przepychanki są bez sensu jak widać nie było ani słowa w mojej wypowiedzi która "firme wielbie"
Nie trzeba być alfą i omegą, żeby widzieć, że jesteś przedstawicielem tej firmy. Tak jak już pisałam poinformowałam i Noble i Revitalash jak i inne firmy o treściach które na nich wypisujesz i odniosły się one jednakowo i na pewno tak tego nie zostawią to na prawdę nie jest tak skoplikowane sprawdzić IP komutera i dojść do tego kto to pisze :) to już są kpiny na każdym forum itp wynajęte firmy bądź osoby które robią nieczystą konkurencje lub pozycjonują firmy już niewiadomo co czytać.

KatarzynaMolo
30-10-2014, 13:58
agathha90 nie ma sprawy :) Marchewkowy fajnie wypowiada się w tej kwestii zobacz sobie Jak i czym najlepiej podklejać dolne rzęsy? cz. I Taśmy | Pytanie do instruktora (http://www.pytaniedoinstruktora.pl/jak-czym-najlepiej-podklejac-dolne-rzesy-cz-tasmy)

Mi piankowa bardzo przypadła do gustu chociaż czasem lubie wrócić do płatków :)

Martak23 nie ma się co unosić każda z nas widzi co piszę użytkownik a co przedstawiciel takie sytuacje już były i będą widocznie niektóre firmy mają taki rodzaj promocji, że chcą wybić się w ten sposób.

maglashes
30-10-2014, 14:29
Martak23 Nie jestem tu żeby się kłócić. Przepychanki sa serio bez sensu. Nie lubmy się ale przestańmy śmiecić. Niech kazdy wie swoje ;/ Nikogo nie chciałam obrazić. Tylko moja SUBIEKTYWNA opinia. Jak każdego.

aribeeth- niepotrzebnie za mnie dostałaś sorry- nie miałam w namyśle obrażania nikogo :(

agathha90 ja tez lubi piankową taśmę choć mogłaby być troszkę cieńsza, moje koleżanki polecały mi płatki takie silikonowe białe co do makijażu żeby się nie obsypywał się używa. I taśma taka perforowana z wypustkami nie robi depilacji. :)

One Million Lashes
30-10-2014, 20:08
Jeśli chodzi o płatki typu kolagen/żel itp moim zdaniem najbezpieczniej jest przed użyciem je "obrobić" (usunąć nadmiar kolagenu/żelu).

Co do taśm jeśli już decydujemy się na ich użycie trzeba je trochę inaczej przyklejać, w odpowiedniej (tzn. bezpiecznej) odległości od gałki ocznej, żeby nie powodowały podrażnień i nacięć. Dotyczy to zarówno taśmy medycznej (białej) jak i taśmy perforowanej (przezroczystej z dziurkami).
Z doświadczenia wiem, że to jak taśma trzyma (czy schodzi łatwo czy mocno trzyma rzęsy dolne) zależny po prostu od danej dostawy. Długi czas zamawiałam taśmy medyczne i perforowane od jednego polskiego producenta i raz przychodziły ze słabym klejem, a raz trzymały na mur beton.

W tej chwili moim niekwestionowanym ulubieńcem jest taśma piankowa: klientki ją lubią, jak pojawią się łezki w czasie zabiegu, płyną sobie pod pianką i kompletnie nie odklejają taśmy, ani nie przeszkadzają w czasie klejenia. Ale mam tez klientki, które chcą mieć zakładane rzęsy tylko i wyłącznie na płatkach (Angel) lub na taśmie medycznej.

KatarzynaMolo
31-10-2014, 08:38
Szczerze powiem, że z Angelami jeszcze nie miałam do czynienia chyba. One Million Lashes a jak z ilością żelu na nich ?

aticzka88
31-10-2014, 11:13
Szczerze powiem, że z Angelami jeszcze nie miałam do czynienia chyba. One Million Lashes a jak z ilością żelu na nich ?

dla mnie tez Angele sa naj naj naj :)
pieknie pachna, klientki je uwielbiaja :)
maja malo zelu i tylko jedna klientka ich nie toleruje.
a reszta jest zachwycona :D

wisienkakwspz
31-10-2014, 11:58
Też pracuję głównie na płatkach Angel, ale usuwam trochę żelu, bo lubi wypłynąć, taśmę piankową też lubię, chociaż mogłaby być ciut cieńsza, ale zdecydowanie lepsza od zwykłej medycznej ;)

One Million Lashes
31-10-2014, 22:23
Nie są grube to ich duży plus, co do ilości żelu jest go w sam raz i jest dobrze rozłożony (nie zdarzyło mi się żeby wychodził za obręb płatka) :) Do tego są różowe i cudownie pachną - klientki je uwielbiają :)

galbi
01-11-2014, 11:39
Ciekawi mnie grubość taśmy piankowej. Duzo grubsza od np platkow angel? Do czego można porównać?

Mysiaczeq
01-11-2014, 12:46
microfoam w porownaniu do ulotki z zaleceniami
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/01/7aa3a809f954df4e912913d9bd089f45.jpg

Agnieszka Praska
02-11-2014, 09:41
pianka ma grubość jakbyś 2angele ze sobą złączyła 😊 cienka nie jest ale nie szczypie w oczy, trzeba uważać żeby rzęska się do niej nie przykleiła bo oderwanie bez farfocli graniczy z cudem

Mysiaczeq
02-11-2014, 11:57
Agnieszka u mnie bez problemu odkleja sie bez farfocli i raczej moglabym spowiedziec ze sporadycznie cos na rzesce pozostanie. Moze juz sobie technike wyrobilam : D

wisienkakwspz
04-11-2014, 14:01
co do ilości żelu jest go w sam raz i jest dobrze rozłożony (nie zdarzyło mi się żeby wychodził za obręb płatka) :)
To ja chyba trafiłam na jakąś inną partię, bo właśnie zauważyłam przez 2 ostatnie zakupy płatków w Noble, że żelu jest więcej, już na tej przezroczystej podkładce wypływa poza płatek...

malutkaistotkaa
05-11-2014, 07:25
ja kupilamta tasme dla mnei jest za gruba nie umiem jej przyklejac bo najlepiej byoby przykleic 1 paskiem ale co z rzeskami w wew i zew kaciku beda wysataly i mozemy skleic klientke ... nie wiem jak to rozwiazac jesli ktos chce moge odsprzedac po tanszej cenie ta tasme bo uzylam jej raz i lezy w kuferku

Mysiaczeq
05-11-2014, 07:36
Malutka tasme trzeba dociac do ksztaltu oka. Zrobic takie wyciecie jak w platkach kolagenowych :)

Chantelle
05-11-2014, 08:36
Marchewkowa gdzieś radziła że do tego docinania sprawdzają się te folijki z płatków żelowych. Ja tak robię i wszystko jest ok. Dodatkowym + tej taśmy jest to że łezki się pod nią chowają. przypadku płatków łezki wypływały. Jeśli rzęski za bardzo kładą mi się na taśmie to układam poduszkę troszkę wyżej, tak żeby broda klientki się troszkę obniżyła. Płatki Angel u mnie nie przeszły ze względu za zbyt intensywny zapach .

kiwaczek2
05-11-2014, 13:56
ja z kolei nic innego nie używam tylko taśmy. trzeba wyciąć jak płatek i już. a co do farfocli - ani razu nie zdarzylo mi się by oderwana rzęsa od płatka miała farfocle. natomiast na zwykłych płatkach to normalne.
co do Angel - niestety uczulenia na nie to normalka

aticzka88
06-11-2014, 15:00
ja właśnie otrzymałam dziś ta tasme i jestem jej bardzo ciekawa, niebawem zdam relacje ;) duzo opini juz było i sama sie na nia skusilam ;)

Marilyn*
06-11-2014, 15:26
Dziewczyny mowicie o tej chirurgicznej taśmie piankowej? Kupiłam ja jakis czas temu i dla mnie.... REWELACJA! Mega ułatwia pracę! Stosowalam juz tasmy medyczne te zwykle, podkladki z Silcopad czy jakos tak , 2 rodzaje, kolagenowe, itp. I taśma chirurgiczna jest Najlepsza! uwierzcie ze warta swej ceny :)

aticzka88
06-11-2014, 15:29
nie wiem czy jets to tasma chirurgiczna :P
tasma microfoam z noble :)

Marilyn*
06-11-2014, 15:32
Taak, to ta :) Piankowa Microfoam :)

KatarzynaMolo
07-11-2014, 09:57
Marilyn* (http://forum.wzorki.info/members/23960-marilyn-.html) napisałaś, że warta jest swojej ceny ale jakby nie patrzeć chyba licząc ilość zabiegów i cenę wychodzi dużo taniej niż płatki :P Wczoraj w końcu się przekonałam i spróbowałam Angeli też całkiem nieźle tylko obawiam się, że przy jasnych rzęsach ten kolor może przeszkadzać ale do ciemnych jak najbardziej :ok:

Marilyn*
07-11-2014, 11:17
Zdecydownie racja. Wystarczy 10 klientek czyliok 25cm taśmy i koszty zwrócone! Bardzo Polecam, jest idealna :ok:

aticzka88
07-11-2014, 12:00
wypróbowałam dziś ta tasme, jak dla mnie jest genialna, nie mam żadnych zarzutów, żadnych. !! :D

tomaszka
08-11-2014, 20:56
ja też kupiłam ją na targach u Kati i jestem zachwycona.

Marilyn*
22-01-2015, 12:48
Dziewczyny Ratunkuuu! Mam masakryczne uczulenie na mój ulubiony klej RED z NL. Uzywam tego plynu pochlaniajacego opary, specjalnej podkladki sylikonowej do kleju i pracuje w masce.... niestety to nie pomaga! Mecze sie, kicham, prycham , oczy mam jak królik i nos zawalony :( Moze macie jakis pomysl na to? Lub podobne doswiadczenia? Czy jedynym wyjsciem jest zmiana kleju? :(

enedi
23-01-2015, 18:49
Marilyn ja tak mam na każdy klej już i mimo maski budowlanej neutralizator itd nic nie pomaga, wiec zostaje Ci zmiana kleju (o ile już się nie uczulilas na któryś ze składników występujących w każdym kleju 😕)
Na alergie nie ma mocnych. Możesz wspomagać się Cirrusem w tabletkach wtedy objawy znikają ale organizm dostaje. Próbuj inne kleje, może D z Noble?

bombelkowa
28-01-2015, 09:38
Marilyn, jaka maska? zwykła nie wystarczy.. z filtrem może pomóc ...

mucha
28-01-2015, 17:54
Marilyn może nie pociesze... jeżeli to alergia na klej, odczulisz się za jakieś dwa lata. Ile ja się namęczyłam to tylko ja wiem :(
Ze swojej strony polecam zmianę klejów na Green, HS7 lub Flowless od Loretty. Ich opary nie są tak mocne. A ponadto sterydy do psikania do noska. Ja używałam Flixonase w Polsce chyba też one są. Antyhistaminy mi nie pomagały

Ja już jestem wolna od alergii ;) Ale wciąż używam maseczki chirurgiczne, po całym dniu powłoka jest czarna, wolę "to" mieć na masce niż w płucach ;)

MM-makeup
28-01-2015, 22:53
Mucha, czy ja dobrze zrozumiałam, że masz powłokę maski czarną od kleju????? Rany, ja też siedzę czasem po kilkanaście godzin i używam zwykłej maseczki, ale teraz przestraszyłam się nie na żarty!

enedi
29-01-2015, 11:49
Nic szokujacego niestety. Ja wydmuc****c nos miałam peeeelno osadu czarnego od kleju. :-/

Marilyn*
17-02-2015, 21:25
Enedi spróbuje Cirrusa, czy stosowac go jakis czas przed czy jak czuje ze dopada mnie alergia? Kiedys próbowalam D , nie pamietam jak z wiązaniem , chyba srednio co? (skoro przy nim nie zostalam :P) Tez jestem w szoku jesli chodzi o ten czarny osad :( nigdy o tym nie slyszalam :( Czy ty rowniez sie meczysz? Czy alergia ustąpila?

Bombelkowa, zwykla maska, a jak wyglada ta z filtrem? Gdzie moge ją znalezc?

Mucha zazdraszczam ze juz po wszystkim, ale tez napewno swoje przeszlas. Mialam Greena , slabo trzymal rzęski, a zalezy mi na trwalosci tym bardziej ze mam kilka problematycznych klientek/rzęs. Ale HS 7 i FLowless nie testowalam, wiązanie wporządku? Sterydow jakos sie boje :( Skutkow ubocznych potem :( Ale tonący brzytwy się łapie...

kiwaczek2
17-02-2015, 23:04
ja w koncu , z polecenia innych postawiłam sobie nawilżacz obok siebie i juz 4 dzień jestem bez kropli do nosa, a stosowałam dzień w dzień juz ponad 3 miesiące

enedi
18-02-2015, 08:07
Ja brałam Cirrus jak zaczynałam kichac. Nowy D wiąże rewelacyjnie i u mnie sprawdza się najlepiej bo klientki przychodzą i maja dużo więcej rzęs niż wcześniej.
Mecze się dalej , doszło swędzenie szyi i duszności ze swistem w gardle. Ale zamawiam maski z wkładem węglowym i jedna sprawdza się rewelacyjnie. Będę wieczorem w pracy to Ci wysle na pv numerację i stronę z której zamawiam.

Możesz powiedzieć coś więcej o nawilzaczu? Gdzie go kupiłaś? :)

ledith
18-02-2015, 17:38
Enedi poproszę także info odnośnie masek .
Szukałam stacjonarnie w sklepach ale nie mogę dostać z wkładem węglowym , zamówiłam przez internet i wysłali nie taka ;/ jak zadzwoniłam okazało się ze i tak nie maja na stanie tych z filtrem ;(

Musze pochwalić Hs11 ma zdeeeecydowanie mniejsze opary od hs4 :yess:a świsty i ataki duszności po klejeniu to moja zmora :(
Na chwile obecna jest zdecydowanie lepiej :]

enedi
22-02-2015, 09:56
Przepraszam za zwłokę😉
Strona z której zamawiam to Rękawice robocze, rękawice ochronne, odzież robocza, odzież ochronna EMBIPOL Wrocław-obuwie robocze, obuwie ochronne sklep internetowy. - Embipol (http://www.embipol.pl)
To firma z Wrocławia ,polecam wypróbować kilka masek z filtrem i wkładem węglowym dlatego ze na mnie na przykład działały jakieś a pózniej znowu chodziłam z pulsująca głowa w okolicy zatok i bólem gardła. Ja wymieniam maski co tydzień wcześniej co około 2 tygodnie :)

kiwaczek2
22-02-2015, 22:32
pierwszy lepszy nawilzacz z allegro mam za ok 60zł, po prostu stoi przy mnie jak kleję. nie sądziłam że to takie proste rozwiązanie.

Marilyn*
23-02-2015, 14:22
To teraz mam mam dylemat który klej wybrac, czy D+ ulepszony, Hs7, czy H11 , po ktorym (gdzies tu na forum wyczytalam ze) klientki "szczypią łoczy" :P
Kiwiaczek wrzuc linka do swojego nawilzacza, moze znalazlas wzorowe rozwiazanie skoro u Ciebie dziala, chyba tez zainwestuje w nawilzacz :ok:

enedi
01-03-2015, 15:33
Potwierdzam ! Nawilżacz powietrza dział cuda. Nie mam aż takiego kataru i suchości w nosie, kaszel i świsty w gardle ustały i wszelkie swędzenia brody czy szyji. Ale kupiłam jakieś zwykły na Allegro za 60zl z wysyłka i cały czas strzela prąd w kontaktach i jak dotykałam przedłużacz (sprawdzany wszystko z nim ok) to tak mnie kopało i elektryzowało ze musiałam odczekać 15 minut zanim dotknęłam klientki bo strzelalam ja prądem :huh:
No i minus taki ze mój ukochany D z NL nie klei wcale w takim nawilżeniu i szukam innego kleju. Co polecacie?

Marilyn*
01-03-2015, 22:33
Enedi moze sprobuj tego klej do rzęs (http://evolashes.pl/107-klej-hs-7-3ml.html) , ja zamierzam kupic nawilzacz , podobno ten klej lubi wilgotnosc :)

Marilyn*
16-03-2015, 09:06
Dziewczyny kupilam ten D+ bo pozsotalych nie bylo, i cos z nim chyba nie tak, powinien schnac 1-2 sekundy a schnie całą wiecznosc, rzesy sie slizgaja, jakas porazka :(

iwonka p
17-03-2015, 08:10
Mam to samo z nowym D, stary wiązał w różnych warunkach, nawet latem, teraz mam ciepło w salonie jakieś 22 stopnie i 25% wilgotności i klej się ślizga. Muszę otwierać okno podczas aplikacji :-S

Marilyn*
17-03-2015, 11:25
Ja zareklamowalam, mimo ze bylo chlodno w pomieszczeniu, nie spisal sie , wiazal mega dlugo :(

zania37
17-03-2015, 12:47
Z moich obserwacji wynika ze D klei najlepiej w temperaturze 18-20 stopni, jak już jest cieplej to długo schnie, w lato to już w ogóle odpada ten klej, chyba ze pomieszczenie jest klimatyzowane,
Ja, jak temp jest za wysoka, to do kropli D dodaje krople Reda i klei sie super, sam red w gorące dni tez jest kiepski, ciągnie sie po kilku minutach

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

enedi
17-03-2015, 14:03
Jak ciepło to podobno hs11 no i kleje z Secretu. Całe lato przerobiłam na ultra plusie i to jedyny klej który dawał radę w bardzo gorącym pomieszczeniu z waiatrakiem.

namezaneta
18-03-2015, 12:13
dziewczyny znam ten bol ;/ wszytskie uczulamy sie na cyjano akryl ktory jest w klejach i do rzes i do paznokci . to on wywoluje u nas kichanie , propblem z oddychaniem itd . sama na to cieprpie i nie wiem jak juz sobie z tym radzic ;( niech mi ktos pomoze poleci cos dokladnie . lekarze nie wiedza jak pomoc mowia ze jedyna opcja to unikanie tego skladnika.. ;( nie ma takiej opcji abym zrezygnowala z robienia rzes i paznokci. zwykla maska mi nie pomaga . polecicie mi cos dokaldnie moze byc na priv bo juz nie mam sily na zatakany nos i katar ;(

enedi
18-03-2015, 15:38
Namazeta poczytaj ja na tej stronie lub poprzedniej wrzuciłam stronę z maskami z filtrem. Mi tylko to pomaga. Zamówiłam klej SLA najdroższy bo niby bez wszystkich składników uczulajacych i ma minimalne opary ale reaguje jak na każdy inny. Niestety może z czasem przejdzie ja na to liczę. Nie odczuwam różnicy na kleje które wg producenta maja mniejsze opary czy większe-z każdym mam to samo. Może minie z czasem,któraś z dziewczyn mówiła ze po 2 latach sie "uodpornila". Ale jednak reakcja występuje na wszystkie zapachy (bynajmniej u mnie) nawet katar dostaje u fryzjera, czuje żele jak mi robi dziewczyna pazury na wszystko :(

namezaneta
18-03-2015, 15:48
No dziekuje bede musiala kupic jakas maske a jaka konkrtenie polecasz ? ja uzywam kleju secert lashes no ale nie zmienie na inny , wiem ze ja sie uczulilam na cyjanoakryl ktory wlasnie jest w klejach do rzes i do tipsow- cyajnoakryl silnie uczula po czasie.. ;( juz mam tak od 2 lat

enedi
18-03-2015, 17:12
no włanie poszukaj mojego postu tutaj pisałam adres firmy od której zamawiam i to maski z wkładem węglowym ,firma jest super możesz do nich zadzwonić powiedzieć na co jesteś uczulona i oni odpowiednią Ci dobiorą.

namezaneta
18-03-2015, 21:01
a sluchaj jak masz maske z tym wkladem to zero znaku alergii? zatkany nos itd? bo wlasnie napisalam do tej firmy i czekam na odp. kupilam sobie jeszcze wapno allertec i wode fizjlogiczna czysta do nosa i bede sie wspomagac w czasie uslug . Bardzo Ci dziekuje.

enedi
18-03-2015, 21:12
Mam zatkany nos jak pracuję i bardzo delikatny na codzień nawet jak nie pracowałam(alergia utrzymywała mi się 4-7dni) ale to już chyba mi zostanie na zawsze. No ,ale bez masek to kichałam cały czas ,leciała mi woda litrami z nosa, potworny ból zatok i głowy (do tego stopnia ,że prawie mdlałam) swędząca szyja i broda a teraz tych objawów nie mam. Chociaż przeniosłam już gabinet do domu (zaraz kończę pracę) i robiłam kilka godzin w sypialni w której potem spałam. Rano obudziłam się z przeokropnym bólem zatok i głowy ,kręciło mi się w głowie ogólnie dramat. Okazuje się ,że nie mogę spać ani dłużej przebywać w pokoju w którym pracuję.

Marilyn*
18-03-2015, 22:40
Enedi to możemy sobie przybic piątke , ja wlasnie jestem na antybiotyku i lecze alergiczne zapalenie zatok :(
Namezaneta moze sprobojmy nawilzacz powietrza? Ktos polecal, moze cos zaradzi

enedi
19-03-2015, 09:38
Ja z nim pracuje. Coś tam działa ale w takim stanie to juz noe za wiele :(
Maski nawilżacz i nie przebywanie w pokoju w którym sie robi za długo bez maski, wietrzenie ciagle pomieszczenia to jedyne opcje ale nie działają niewiadoma jakich cudów (choć pewnie zależy od stopnia zaawansowania alergii) ale próbujcie na wszystkie sposoby może akurat bedzie :ok:

MoniLash
22-03-2015, 19:58
Ja ostatnio zakupiłam taka maseczkę budowlaną z małym wętylatorkiem (niewiem jak to nazwać ) - ona nie przepuszcza pyłków itp nie czuje też dzięki niej zapachu kleju i zaczyna mi się polepszać :)

ledith
22-03-2015, 21:49
Te półmaski mają zaworki żeby można było swobodniej oddychać ;) Ja teraz maskę zmieniam podczas zabiegu ok. 2 razy bo zauważyłam że od ciagłego chuchania w maskę zaczęły mi się robić krostki na brodzie.

Póki co nadal szukam idealnej :cwaniak2:

namezaneta
22-03-2015, 22:35
a kupujecie gdzies stacjonarnie czy przez neta zamawiacie ?

enedi
23-03-2015, 11:35
Zależy w jakiej miejscowości mieszkasz. U mnie nie ma takich firm.
Ps. Trzeci raz pisze Ci skąd zamawiam Embipol.pl

kiwaczek2
23-03-2015, 16:18
bo nawilzacz musi stac bezposrednio przy was, wtedy działa . nie ma nosa zatkanego.

namezaneta
23-03-2015, 23:06
wiem skad zamowilas bo ja pisalam ze do nich napisalam ;) pytam skad stacjonarnie bo ja znalezc nie moge a mieszkam w warszawie.

monisiaczek
29-03-2015, 14:23
Mam klientke która po kilku uzupełnieniach uczuliła sie na klej. Zamowilam sensitive z Noble...czy jest jakas szansa ,że to uczulenie nie wystapi? skład klejow jest zazwyczaj ten sam. Wiec czym sie rozni ten klej Sensitiv od np. Ultra Plusa?

mucha
02-04-2015, 10:20
Przed chwilą sprawdziłam u mnie w saloniku jest 70% wilgotności.

namezaneta rzęsy kleję już ponad 5 lat. Kleje, po których czułam sie najgorzej to:
1 - ultra plus z Sekret Lashes
2 - Hs4

Hs5, D+,S, Red, Hs10, u mnie w ogóle nie wiązały... być może zbyt duża wilgotność.

Używam Green, Hs7, i kleje od Loretty, Jet i Flow less. I to są kleje po których mnie w nosie nie kręci. Byłam u koleżanki na rzęskach i mieszała mi hs4 + sensitive. alergia na oczkach wystąpiła plus katar, szczypanie oczu, łzawienie, ataki kichania około 10 -12 kichnięć raz za razem, swędząca szyja i hektolitry wyciekającej wody z nosa... około 4-5 dni. Rzesy spadły po 2 tygodniach :(

z moich obserwacji:
Green klei jak szatan przy 16 stopniach i 70% wilgotności, uzupełnienie robię na jednej kropelce w pierścionku.
Hs7 lubi nieco cieplej, powyżej 20stopni, wiąże dłużej, wtedy skaczę po oczku (kącik-środek-kącik) ale trzyma kapitalnie. Flow less zachowuje się jak hs7 i mogę nawet bez maseczki kleić, ale zakładam. Jet mieszam z greenem jeżeli klientkom spadają.

Poza tym ja używam Flixonase spray do nosa, ma sterydy ale nie mam żadnych skutków ubocznych, nie tyję... teraz nawet chudnę ;)

Jeżeli rozważacie zakup tego nawilżacza, co uważam za bardzo dobry pomysł, to wypróbujcie te kleje. Green i hs7.

Pozostała mi alergia na pył żelowy przy robieniu paznokci. Z tego było mi o wiele łatwiej zrezygnować. :P z rzęs nie zrezygnuję !

kiwaczek2
02-04-2015, 22:45
uwielbiam te rozbieżności w warunkach
u mnie green klei cudownie do max 20 stopni i przy bardzo niskiej wilgotności ;d

vanniti
25-05-2015, 08:13
Witam wszystkie forumowiczki!:) Jestem tutaj nowa i przychodzę z prośbą o pomoc.
Dwa lata temu zaczelam swoją przygodę z rzeskami-robi mi je zawsze moja mama, jednak po roku dostalam alergii na klej najprawdopodobniej, oczy zaczęły puchnac, były mocno zaczerwienione, czasami pojawiało się zaropienie jednego oka, nie sciagalam rzęs bo po kilku dniach same sypaly się jak szalone. Zrobiłam rok przerwy i dwa dni temu założyłam rzeski ponownie. W dniu aplikacji czułam lekką suchość gałki ocznej, ale to wszystko,więc pomyślałam że w koncu będę mogła do nich wrocic, ale następnego dnia rano obudziłam się ze spuchnietymi powiekami (gornymi), wczoraj sciagnelam bo swedzenie i bol były nie do wytrzymania i o dziwo dopiero po ściągnięciu zaczela się masakra, oczy spuchly jeszcze bardziej, są mega zaczerwienione i powieki i gałki, swedza, pieka i lzawia. Dodam jeszcze ze rok temu kiedy pojawilo się uczulenie rzeski miałam zakładane na kleju dla alergikow i reakcja uczuleniowa pojawiala się niemal odrazu przy aplikacji pierwszych rzes-zaczerwienione powieki, przed pojawieniem się alergii mama używała zwyklych szybkoschnacych w wiekszosci noblelashes i rok było okej :(
Dwa dni temu aplikacja na kleju dla alergikow i speedym ze star lash academy i uczulenie pojawilo się w pełnej okazalosci po dwoch dniach i moje pytanie brzmi :
Czy możliwe jest, że po zmianie firmy kleju w calosci na speedy SLA a nie pol na pol z NL alergia ustapi? Jest prawdopodobienstwo, że sklad klejów jest inny i po calkowitym przejsciu na ten ze star lash academy mój problem zniknie? Czy jestem już skazana na zycie bez tych cudeniek?:(
Bardzo liczę na Waszą pomoc!

mucha
29-05-2015, 18:02
na jakim kleju z noble rzęski były zakładane ?

po sensitive rzęski będą się sypały, podziwiam stylistki, które na nim kleją. to się w ogóle da? ;)

muszelek
03-07-2015, 14:44
czy jest jakiś tusz nieuczulający?

mucha
05-07-2015, 11:30
muszelek pytanie nie w temacie. Ale przy okazji jak tusz uczula spróbuj przedłużyć rzęski :)

jolkusia
14-06-2016, 19:07
Ja poszukuję kleju do sztucznych rzęs takich jak tutaj. Może któraś Pani może mi coś polecić bo chce komplet sprezentować :)

b3amj
30-10-2017, 11:16
Witam, potrzebuję pomocy.
Przez rok przedłużałam rzęsy, bez żadnych problemów. Niestety uczuliłam się - po nocy po zabiegu mam spuchnięte powieki, swędzą i łuszczą się. Ponieważ moje własne są dość nędzne to zaczęłam przyklejać rzęsy na pasku - i tutaj to samo, (używałam kleju z inglota duo). Przy jakiejś większej okazji, wizażystka przykleiła mi rzęsy klejem bezbarwnym (inglot) i to było to, żadnej reakcji alergicznej. Od tamtej pory, jakieś 8 miesięcy, regularnie przyklejam rzęsy na pasku.
Ostatnio rozmawiałam, ze znajomą, która jest uczulona na czarny barwnik! I mówiła, że to może być przyczyną. Stąd moje dwa pytania:
1. Sądzicie, że jest to możliwe, i wina leży w kolorze kleju?
2. Jakie kleje przezroczyste polecacie? Wyszukałam Joanna Lashes Clear, ale nie mogę znaleźć żadnych rzetelnych opinii.

Bardzo proszę o pomoc, bo kompleksy mnie zjadają każdego dnia!

Caliope
16-03-2022, 13:50
Współczuję, to musi być naprawdę trudne.

chanah
03-06-2022, 10:53
Trzeba uważać, bo to blisko oczu. Lepiej sobie podarować super rzęsy, niż się męczyć