Zobacz pełną wersję : Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)
trafiłas na upierdliwą marudę w dodatku upartą i nie mająca swojego zdania:] jestem przekonana, ze te pazury jej nie odpadną a jak zechce je zgryźć to szybciej sobie płytke pokaleczy niz je usunie:]:P
dzikakura
13-02-2010, 14:34
dzieki dziewczyny- tak jak mowie, wiem, ze zawalilam, bo przedobrzylam z glossem(mam taki rzadki, ze zawsze klade tak od gory do 1/3 płytki, a reszte to on juz sam robi), a tu chcialam, aby gloss byl rowno-rowniusienko, bo to Pani kosmetyczka i w ogole i.. lepsze okazalo sie wrogiem dobrego:D
Jestescie kochane.
P.S. Aska, a w zyciu nie pojde do tego zakladu:D tipsiora mi przykleją:)
P.S.2, a i jeszcze french z boku troche przypilowalam( z kwadracików do ovalu), nie widac, ja nie zauwazyłam, ale one tak:D
Zaczynam sie tylko zastanawiac, czy mi sie priorytety nie pomylily, czy ja robilam uzytkowe paznokcie, czy konkursowe:porazka:
barbara_kawka
13-02-2010, 15:11
kurko mnie to sie wydaje ze ona przylazla bo pewnie uslyszala ze duzo klientek zamaist do niej to do ciebie chodzi i przyszla sobie zrobic ... potem cosik zepsula i teraz bedzie kazdemu mowic ze tak i tak ... :/ ale wiesz ja to czarnowidz jestem ;)
dzikakura
13-02-2010, 16:38
Hyy Baśka, co Ty, to nie tak:) Ja już Ci mówię ile ja klientek mam. W styczniu miałam cztery, w tym miesącu już też, a kroi się piąta(woooow, szalenstwo) ja nie jestem zagrożeniem ani dla tych, które robią po 30 złotych łopaty(bo ja robię drożej), ani zagrożeniem dla stylistek w salonach, bo mam tego tyle i kot napłakał, patrz wyżej. Czemu tak jest? A z prostej przyczyny. Ogłaszam się na portalu, gdzie są prawie same paznokcie za 30 złotych:), więc ginę w powodzi tych za 30 złotych, a u góry mam marny napis-pazur za złotych 60. Rzadko komu się chce otwórzyć moją galerie w ogłoszeniach, myslę ze to taka przyczyna, więc jaka ja konkurencja?:))))) a szczególnie dla salonu, który musi, no- musi mieć dwa, trzy komplety dłoni dziennie, bo jakby funkcjonował?
Pani była po prostu wściekła, bo ona takich paznokci nie umie i tyle, a że mi się nieznacznie w mojej opinii-zespuło, to już w ogole woda na młyn.Ale faktycznie wg mnie będzie mi robić antyreklamę.
maluteńka12345
14-03-2010, 20:57
a moglby mi ktos pomoc ..;( nie wiem dlaczego ale czasem niektore tipsy mi sie po prostu łamia wraz z zelem. i nie zawsze jest to spodowane tym ze np. uderze gdzies mocnoo.. ilosc zelu tez mi sie wydaje ze jest odpowiednia jaka nakladam na tipsa..;p wiec co moze by przyczyna??
kiepskiej jakości tips, albo może za mały?
maluteńka12345
14-03-2010, 22:17
za maly na pewno nie,a tipsy z sun flower-a;p wiec jaka moze byc jeszcze przyczyna?:(
masz zle jakosciowo tipsy, nie powinny sie lamac......dobry tips to elastyczny tips
maluteńka12345
14-03-2010, 22:23
a z jakiej firmy sa dobre tipsy??:):)
minimouse
14-03-2010, 22:39
weź swojego tipsa i złam go w pół tak wolnym brzegiem do kieszonki żeby się złączyły przytrzymaj i rozprostuj jeżeli nie pęknie wróci do swojej pierwotnej postaci ... to być może ich jakość nie jest przyczyną pękania
ważne żeby były elastyczne, ja brałam z allegro i były dobre. myślę że ot jednak może chodzić o to że za małe rozmiary i pod wpływem masy i ucisku się łamią.
a jak ci się łamią?
maluteńka12345
14-03-2010, 22:45
wlasnie róznie..ale zazwyczaj boki ale zdarzylo mi sie ze w poł tez..:(;/ kurde ciezko troche to opisac jak sie łamia:P
na moje oko jednak te rozmiary:) a jak nie, to może za mało masy na bokach żelu i się robi nietrwały
maluteńka12345
14-03-2010, 22:49
a moze to byc przyczyna tego ze cleanerem tipsa tez przemywam?
mhm, tipsa się nie przemywa niczym, tylko matowi
maluteńka12345
14-03-2010, 22:52
chodzilo mi o primer;p;p czy moze byc przyczyna primera?;p;p mysle o czym innym a pisze co innnego heh ;p
minimouse
14-03-2010, 22:55
primer kładziemy tylko na naturalny paznokieć .... nigdy na tipsa ....
maluteńka12345
14-03-2010, 22:57
czyli zmatowic tipsa oczyscic i polozyc primer na kawalek naturalnej plytki poczekac jak odparuje i moge wtedy dzialac z zelem prawda??:)
dokładnie, na tipsa nic nie kładziemy, zupełnie nic (oprócz masy:D)
minimouse
14-03-2010, 22:59
no to jeden problem rozwiązany :) :D ....
maluteńka12345
14-03-2010, 23:01
juhuu to juz chyba wiem co zle robie..;PP dziekuje dziewuszki za pomoc..;)) ;);*
minimouse
14-03-2010, 23:05
przyjemność po naszej stronie :)
dzikakura
14-03-2010, 23:18
Mogę się mylic, ale czy łamią Ci się na wysokości konca Twojego naturalka?
Jeśli tak, to kochana zbyt malo zelu jednak, czyli niewybudowana krzywa C.
Sweet-ka
15-03-2010, 09:18
A może za małą krzywą zbudowałaś i pazurek nie jest wytrzymały jeśli pęka razem z żelem...
No i tak jak dziewczyny napisały preparaty przygotowujace płytke tylko nakladamy na naturalna plytke ;)
rudzia1985
18-03-2010, 23:43
Kochane, a powiedzcie mi co jest nie tak:
jak sobie zrobie lewa reka to sie nic nie dzieje, a jak zrobie prawa to zazwyczaj dwa paznokcie - srodkowy i serdeczny mi sie zapowietrzaja po tygodniu :( dodam ze robie na tipsie bo nie umiem na formach ;)
jest tak za kazdym razem :( z 8 palcami nic sie takie powaznego nie dzieje, a tylko te dwa mi sie "psuja"
pierwszy raz jak robilam pazurki to na akrylu i mowie, ze chyba sie do tego nie nadaje i przeszlam na zele i to samo :(
nie wiem co jest grane - rozumiem jakby byly to wszystkie pazury ale tylko te 2 :(
kobietazpazurem
19-03-2010, 08:40
Jak się rob i prawą rękę lewą to zawsze wyjdzie troszkę gorzej, jeżeli jesteś praworęczna to się nie martw z czasem nabierzesz wprawy.
Kochane moje :* a ja mam taki problem i zarazem pytanko do Was...
jak już opracowuje gotowego pazurka, potem przemywam cleanerem i daje nabłyszczacz, no i robia się czasami takie krostki, ze pazurek nie jest idealnie gładki... tak jakby to jakis pył został na paznokciu...co dokładnie robicie po opiłowaniu? może ja coś źle albo za malo robię? :( help
dzoana a spróbuj dawać mniej nabłyszczacza. U mnie to pomogło może masz ten sam problem.
soffii25
19-03-2010, 13:31
dokładnie tak jak napisała Ladyss. Nabłyszczacz wcale nie jest taki łatwy w nakładaniu, bo albo sie nałoży za mało i zostają takie niepokryte plamki, albo za dużo czego skutkiem są właśnie te bąble :) ja też miałam z tym problem ;)
ja tez mialam z tym problem, dzoana dawaj mniej nablyszczacza i problem powinien zniknac:)
ale starałam się dawać mniej i raczje to samo... a po opiłowaniu co robicie? tylko cleanerem czy jak?
soffii25
19-03-2010, 16:08
ja zawsze przecieram acetonem ( rzadko używam cleanera) po odpyleniu i nakładam odtłuszczacz
natka_23
19-03-2010, 16:33
ja tez mam pytanko:P
1. jak robie szkielet z przezroczystego akrylu i mimo ze mam czysty pędzel to szkielet nie jest super przezroczysty o co chodzi?:)
2. i mam powietrze w przezroczystym akrylu:( co mam z tym zrobic?>
Ale nawet po wyschnięciu ten akryl nie jest przeźroczysty?
a jakiej firmy masz akryl? bo np allepaznokcie nie jest idealnie przezroczysty...a zeby nie było bąbelków musisz dokładnie wytrzeć namoczony w liquidzie pędzelek o ściankę kieliszka żeby pozbyć się z niego powietrza
kobietazpazurem
19-03-2010, 18:42
natka a nie masz przybrudzonego liquidu? J kiedys tak zrobilam ze dolewalam do buteleczki to czego nie zuzylam a potem bylam zdziwiona czemu bialy akryl jest szary a mi liquid barwil.
natka_23
19-03-2010, 21:09
Ale nawet po wyschnięciu ten akryl nie jest przeźroczysty?
no właśnie nie jest idelanie przezroczysty np tak jak żel.
a jakiej firmy masz akryl? bo np allepaznokcie nie jest idealnie przezroczysty...a zeby nie było bąbelków musisz dokładnie wytrzeć namoczony w liquidzie pędzelek o ściankę kieliszka żeby pozbyć się z niego powietrza
mam z Charbonne produkty i wycieram o ściankę ale może za słabo. zwróce na to uwagę :)
---------- Dodano o godzinie 21:09 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:07 ----------
natka a nie masz przybrudzonego liquidu? J kiedys tak zrobilam ze dolewalam do buteleczki to czego nie zuzylam a potem bylam zdziwiona czemu bialy akryl jest szary a mi liquid barwil.
nie nie , liquid zawsze wylewam i nalewam nowy, tylko nie wiem czy np to że najpierw robie coverem beżowym a później clearem czy to nie ma wpływu? może powinnam mieć dwa kieliszki z liquidem??
natka powietrza pozbedziesz sie jak bedziesz ugniatala mase akrylowa bo akryl jak polozysz to nalezy go jeszcze pedzlem uklepac :) poza tym jak dziewczyny napisaly wyzej wycisnij nadmiar liquidu o kieliszek bo wraz z tym nadmiarem pozbywasz sie pecherzykow powietrza :)
Wiesz co natka ja na Charbone właśnie się uczyłam i wydaje mi się że też ten przeźroczysty był taki "mętny". Może po prostu takie te akryle są:/:
nie nie , liquid zawsze wylewam i nalewam nowy, tylko nie wiem czy np to że najpierw robie coverem beżowym a później clearem czy to nie ma wpływu? może powinnam mieć dwa kieliszki z liquidem??
nie ma potrzeby aż dwóch kieliszków ale zanim włożysz pędzelek po coverze do kieliszka musisz go dokładnie wytrzeć o ręcznik papierowy bo jak włożysz brudny do kieliszka to zrobi Ci się "błotko" i będzie brudziło przezroczysty akryl
Kochane, a powiedzcie mi co jest nie tak:
jak sobie zrobie lewa reka to sie nic nie dzieje, a jak zrobie prawa to zazwyczaj dwa paznokcie - srodkowy i serdeczny mi sie zapowietrzaja po tygodniu :( dodam ze robie na tipsie bo nie umiem na formach ;)
jest tak za kazdym razem :( z 8 palcami nic sie takie powaznego nie dzieje, a tylko te dwa mi sie "psuja"
pierwszy raz jak robilam pazurki to na akrylu i mowie, ze chyba sie do tego nie nadaje i przeszlam na zele i to samo :(
nie wiem co jest grane - rozumiem jakby byly to wszystkie pazury ale tylko te 2 :(
A w którym miejscu Ci się zapowietrzają? Od wałów? Bo akrylem to może za słabo uklepujesz masę, ja też nie umiem sobie dobrze ugnieść lewą ręką, a skoro przy żelu robi się to samo, to może jakoś wybitnie nabłonki Ci narastają na tych 2 paznokciach? U mnie porastają tak na środkowych u obu rąk, ale inaczej niż na pozostałych paznokciach i muszę je porządniej potraktować:D
kobietazpazurem
20-03-2010, 08:53
albo może po prostu przy wałach nie jest aż tak dobrze odtłuszczone i stamtąd idzie zapowietrzenie..
soffi to nie dobrze. dzoana jakich produktów używasz???
rudzia1985
20-03-2010, 16:33
A w którym miejscu Ci się zapowietrzają? Od wałów?
w roznych miejscach ;) przewaznie jest na bokach :/:
denerwuja mnie te dwa pazury ;(
albo może po prostu przy wałach nie jest aż tak dobrze odtłuszczone i stamtąd idzie zapowietrzenie..
Sandra raczej watpie bo z innymi mi sie nic nie dzieje, tylko z tymi dwoma:/:;(
moze mam krzywe i dzuirawe :D
a w nos z tym :P moze im sie odwidzi, zobaczymy :D
soffi po opracowaniu pazurka przemywasz acetonem? :wow: przeciez to moze uszkodzic materiał a szczególnie akryl.... dziewczyny błagam napiszcie swoje doswiadczenia, jak zrobicie pazura i opiłujecie to co dalej? tylko cleaner czy co? zeby nie bylo kłopotu z nabłyszczaczem jak napisała strone wczesniej...
valia pracuje na PL a nabłyszczacz mam od DR ale zamierzam zmienic na PB...
---------- Dodano o godzinie 19:58 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:55 ----------
a co do akrylu natka to clear w większości nie są idealnie przeźroczyste, a na pewno nie tak jak żel... to po prostu zrób szkielet cieniuski z akrylu a reszta zel i bedzie ok ;)
dzoanko gdzieś mamy temat o tym czym przemywamy, ale zabij mnie nie moge znaleźć..:/ ja cleanera nie używam w ogole, przemywałam kieeedyś zmywaczem, potem spirytusem a teraz za porada agulusi spirytusem skażonym hibitanem
kobietazpazurem
21-03-2010, 08:31
zmywaczem? pierwsze słyszę, musze spróbować.
soffi po opracowaniu pazurka przemywasz acetonem? :wow: przeciez to moze uszkodzic materiał a szczególnie akryl.... dziewczyny błagam napiszcie swoje doswiadczenia, jak zrobicie pazura i opiłujecie to co dalej? tylko cleaner czy co? zeby nie bylo kłopotu z nabłyszczaczem jak napisała strone wczesniej...
Ja już też kiedyś pisałam, że przemywam spirytusem (etanol 96%) zmieszanym z acetonem w proporcji na oko pół na pół.
Z akrylem nic się nie dzieję, bo nie moczę go w tej mixturze a tylko przecieram, szybko wysycha i wszystko jest w najlepszym porządku, nabłyszczacz (fikusowy) ładnie się trzyma i długo błyszczy:D
---------- Dodano o godzinie 09:29 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:27 ----------
w roznych miejscach ;) przewaznie jest na bokach :/:
denerwuja mnie te dwa pazury
Jak na bokach, to może coś tam spływa Ci na skórki?
A może krzywa troszku kulawa i pazurek niestabilny?
Kobieto po spirytusie śliczniej błyszczą:)
Rudzia a może coś ta prawą ręką robisz, może w klawiature stukasz czy coś?
hmm to ja juz sama nie wiem.. poszukam to moze cos znajde..
minimouse
21-03-2010, 13:06
ja nie wiem czy dobrze robię ale nie używam primera i paznokietek po przygotowaniu (przed nakładaniem czego kolwiek) dobrze odtłuszczam acetonem a po zbudowaniu pazurka nadaniu kształtu itp odpylam dobrze szczoteczką i przemywam cleanerem i na to nabłyszczacz (ja mam ten w srebrnej buteleczce z allepaznokci - i jak dla mnie super) no i na koniec wiadomo oliwka ....
rudzia1985
21-03-2010, 19:07
Sam czasami mi sie rozleje ale to przed wlozeniem do lampy i wtedy szybko go "naprawiam",
mozliwe, ze przez to, ze jednego palucha mam znieksztalconego i nie jest prosty ale to dziwne, bo dziewczyna na roznych pazurach pieknie wychodza ;)
a moze tipsa zle przyklejam na tych dwoch albo juz mam klej do du.. hmmmm
Asia przewaznie wszystkimi palcami u jednej reki kilkam na klawiaturze i tylko ten srodkowy o serdeczny u prawej reki mi sie zapowietrzaja ;)
inne to mi sie scieraja i potem mam skosy :D :D
ja przemywam tez pazura zmywaczem ale bez acetonu :)
swistaczek
21-03-2010, 22:53
dziewczyny czy możliwe aby akryl nie chciał sie utwardzić?zanim wysycha mija może z 10minut , więc cos jest nie tak(((mam akryl z firmy alle paznokcie i potrzeba bardzo dużo czasu aby np kwiatki akrylowe były utwardzone.... proszę pomóżcie )))dziękuje i pozdrawiam
_kasiunia_4
21-03-2010, 22:58
a uzyskujesz dobrą konsystencję ? może za rzadkie kuleczki robisz ? mi wysychał bardzo szybko..
szybkość schnięcia zależna też jest od liquidu ;) widocznie masz wolno schnący :)
swistaczek
21-03-2010, 23:08
liquid uv bezwonny firmy alle paznokcie )akryl również tej firmy...tez tak myślałm że może zadużo daje liquidu albo zbyt mało proszku ale gdy konsystencja jest zbyt gesta to nawet od pędzelka sie nie chce odkleić ,moze poprostu cos źle robie .Ostatnio własnie zrobiłam sobie samej paznokcie metoda kombo i długo musiałam czekać zanim warstwa akrylu wyschła((((
_kasiunia_4
21-03-2010, 23:14
bezwonne liquidy z tego co wiem mają to do siebie że długo schną może po prostu zmień liquid na inny ?
albo kombinuj z tym :) może cieńsze warstwy nakładaj a więcej ich zamiast np. 2 czy 3 konkretnych ?
swistaczek
21-03-2010, 23:19
czyli faktycznie może jest cos z tym liquidem, jak by nie było bardzo dziękuje za odpowiedz mam nadzieje że zmiana liquidu wystarczy))))jeszcze raz dzieki kasiunia 4))pozdrawiam)))
julcia88
22-03-2010, 00:05
liquid uv bezwonny firmy alle paznokcie )
moja rada - nie używaj bezwonnych i szybciuchno go zmień a problem powinien zniknąć :)
swistaczek
22-03-2010, 00:17
jeśli moge wiedzieć to na jaki najlepiej go zmienic ? może mi doradzicie ? dziekuje)))):)
Kochana ja mam z allepaznokcie i akryl i liquid:) Liquid ECONOMIC i szybciutko schnie jak dla mnie;)) Wiec myśle ze economic byłby ok;)
buziaki;)
KaMiLaC.
22-03-2010, 07:12
dziewczyny czy możliwe aby akryl nie chciał sie utwardzić?zanim wysycha mija może z 10minut , więc cos jest nie tak(((mam akryl z firmy alle paznokcie i potrzeba bardzo dużo czasu aby np kwiatki akrylowe były utwardzone.... proszę pomóżcie )))dziękuje i pozdrawiam
jesli chcesz zeby liquid szybko schnal mozesz dodac takie specjalne krople na przyspieszenie czasu wysychania :) ma je w swojej ofercie firma Perfect Beauty :)
http://www.pbnails.pl/product_info.php?cPath=20&products_id=333
polecam liquidy srednioschnace np. Golden Nails - spokojnie zdarzysz nim zbudowac pazurka czy ulepic kwiatka zanim wyschnie :) w polaczeniu z proszkiem jest bardzo plastyczny, a cena liquidu jest niewielka :) no i laczy sie w innymi markami, bo to tez wazne :)
Agnieszka Praska
22-03-2010, 08:25
dzoanko po opracowaniu nie przmywa sie pazuta bo i po co:P wystardzy ze pozadnie odpylisz i mozna spokojnie klasc nablyszczacz, zawsze odpyla sie pazur od walow do wolnego brzegu, nie na boki nie pod waly i nie jak nam sie machnie!! bardzo wazne jest zeby zawsze od walow do wolnego brzegu odpylac bo dzieki temu wymieciemy caly pyl i nie bedzie problemow z nablyszczaniem.
acetonem rowniez przemywam zele ale tylko i wylacznie glosy, ktore warstwe dyspresyjna zostawiaja ladnie sie blyszcza wtedy nawet ladniej niz po spirytusie czy cleanerze:D
a co wazne pod nablyszczacze zawsze daje baze przy walach , wytartym pedzelkiem wcieram i delikatnie rozcieram rozkiem wacika bezpylowego to nam uratuje pazurek jak zajedziemy naturalka, nablyszczacz sie nie zapowietrzi. tak robie i przy zelach i przy akrylach:D
za zmywacz po tylkach dostaniecie:cisza: zmywacza nie uzywamy bo sa dodawane do niego substancje nawlizajace i natluszczajace!!!!!!
aceton, cleaner, spirytus ale na boga nie zmywacz:P
kobietazpazurem
22-03-2010, 08:27
Kochana chyba nie w tym dziale utworzyłaś temat. Zapraszamy tu http://forum.wzorki.info/pomoc-pytania-problemy/
kobietazpazurem
22-03-2010, 08:29
Ja po opracowaniu zawsze oczyszczam cleanerem , żeby usunąć pyłki, bo nawet malutki może być przyczyną odpowietrzenia.
kobietko miałam napisac to samo :D
Agnieszka Praska
22-03-2010, 08:41
to wszystko zalezy od szczoteczki:D ja uzywam takiej mieciutkiej do mycia twarzy
takiej, po odpyleniu nie ma potrzeby przemywac bo pylkow poprostu nie ma:D
dzoanko po opracowaniu nie przmywa sie pazuta bo i po co:P wystardzy ze pozadnie odpylisz i mozna spokojnie klasc nablyszczacz, zawsze odpyla sie pazur od walow do wolnego brzegu, nie na boki nie pod waly i nie jak nam sie machnie!! bardzo wazne jest zeby zawsze od walow do wolnego brzegu odpylac bo dzieki temu wymieciemy caly pyl i nie bedzie problemow z nablyszczaniem.
acetonem rowniez przemywam zele ale tylko i wylacznie glosy, ktore warstwe dyspresyjna zostawiaja ladnie sie blyszcza wtedy nawet ladniej niz po spirytusie czy cleanerze:D
a co wazne pod nablyszczacze zawsze daje baze przy walach , wytartym pedzelkiem wcieram i delikatnie rozcieram rozkiem wacika bezpylowego to nam uratuje pazurek jak zajedziemy naturalka, nablyszczacz sie nie zapowietrzi. tak robie i przy zelach i przy akrylach:D
za zmywacz po tylkach dostaniecie:cisza: zmywacza nie uzywamy bo sa dodawane do niego substancje nawlizajace i natluszczajace!!!!!!
aceton, cleaner, spirytus ale na boga nie zmywacz:P
Agulusia a jak wcierasz baze przed nabłyszczeniem, to bezpośrednio na to nabłyszczacz, czy najpierw ta baze utwardzasz?
wiesz co bo właśnie zainwestowalam w nablyszczacz pb i base juz mam i o ile sie nie myle to Ty ich uzywasz? ;) a powiedz mi kochana jak naturalka przygotowujesz to przemywasz cleanerem i dajesz primer czy jak? i czy dajesz primer tej samej firmy czy moze byc innej? z góry dzięki :*
kobietazpazurem
22-03-2010, 09:00
No i właśnie ten zmywacz mi nie pasował...
Agnieszka Praska
22-03-2010, 09:00
nablyszczacz mam PB a baze czyli bonder z ibd:D
odsowam skorki matowie odtluszczam acetonem, primer i wcieram baze
baze z pb(zreszta kazda baze) dajesz na czubeczek pedzelka malutenko i wcierasz w pazurka pedzelkiem, nie malujemy baza ja lakierem tylko zawsze wcieramy:) primer mam jakis no name bezkwasowy nawet nie wiem jakiej firmy bo jak kupowalam lampe to gratis go dostalam:)
pod nablyszczacz daje baze jw utwardzam i dopiero daje nablyszczacz:D
trzyma sie wszystko jak beton;)
no rozumiem, czyli lepiej przemywac acetonem a nie cleanerem? bo ja mam chyba z 3 primery i juz sama nie wiem którego używać... mam z PL, ale jak go nakładam to strasznie dlugo schnie ;/ albo nawet nie wysycha do końca... mam z nail design juz x lat :D ale w sumie po nim dobrze sie chyba pazury trzymaja i mam teraz tez silcare i nie wiem jakiego mam uzywac juz...
---------- Dodano o godzinie 09:31 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:13 ----------
i czy moge uzywac szczoteczki tez z miekkim wlosiem, ktorej uzywalam do czesania mojej coreczki jak byla malenka? :D
---------- Dodano o godzinie 09:31 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:31 ----------
i czy moge uzywac szczoteczki tez z miekkim wlosiem, ktorej uzywalam do czesania mojej coreczki jak byla malenka? :D czy lepiej np. pedzel taki do różu?
Agnieszka Praska
22-03-2010, 09:48
pewnie ze mozesz uzywac:D ona ma miekkie wlosie i ladnie wszystko wymiecie bo te twarde to nie dosc ze nieprzyjemne dla skory i dobrze pylkow nie zbieraja:)
primery bezkwasowe zostawiaja lekko blyszczaca powloke na paznokciu a kwasowe po wyschnieciu robia sie matowe:)
swistaczek
22-03-2010, 10:27
Kochana ja mam z allepaznokcie i akryl i liquid:) Liquid ECONOMIC i szybciutko schnie jak dla mnie;)) Wiec myśle ze economic byłby ok;)
buziaki;)
Dziekuje bardzo )))dzieki waszej pomocy pwnie pokocham prace z akrylem i wkoncu naucze sie robic kwiatuszki))))bo najwazniejsze by sie nie zniechecać i ćwiczyć )))pozdrawiam wszystkie)))
---------- Dodano o godzinie 10:27 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:25 ----------
sory ,poprostu jeszcze nie wiem wszystkiego o tym forum ale poprawie sie )))dzięki))
aaaaa to moze dlatego.. bo PL faktycznie jest bezkwasowy a te inne chyba kwasowe... a który w takim razie lepszy?
Agnieszka Praska
22-03-2010, 13:20
kwasowe sa najlepsze do paznokci problematycznych oraz dla klientek ktore przychodza pierwszy raz, dopoki nie poznamy nowych pazurkow bezpieczniej jest uzywac kwaskowek:)
oczywiscie podziekowania mi sie skonczyly, ale jak wrócą to się odwdzięczę :D
A powiedz mi czy faktycznie lepiej na poczaktu naturalka po opracowaniu przetrzec acetonem niz cleanerem? a mase zelowa normalnie cleanerem przymywasz no nie?
Agnieszka Praska
23-03-2010, 11:51
aceton to najmocnieszy odtluszczacz pazurka, cleanera nie uzywalam od prawie roku :D
do przemywania masy uzywam albo acetonu(jesli na szablonie robiony jest zel) albo spirytusu skazonego hibitanem;)
o odtluszczniu acetonem dowiedzialam sie od instruktorki nfu jak bylam na rozowie o prace;)
a spirytus salicylowy moze byc do przemywania żelu? a w aceton sobie tez zainwestuje skoro ma to pomóc :)
a spirytus salicylowy moze byc do przemywania żelu? a w aceton sobie tez zainwestuje skoro ma to pomóc :)
Salicylowy odradzam, bardzo wysusza naskórek, można sobie zrobić krzywdę, skóra potrafi złazić płatami.
dziewczyny cleanerem nie przemywamy naturalka przed nalozeniem masy bo zawiera on wode.cleaner sluzy do przmywania warstwy klejacej zelu
ja uzywam acetonu do moich pazurkow bo inaczej zawsze mam powietrze.
acetonu uzywam tez do mojej pani fryzjerki bo ona zawsze ma lapki w wodzie itp
ja najpierw matowie potem odpylam szczotka daje dehydrator i potem priemer
i wystarczy
ja cleaner tez odstawilam na bok, zgadzam sie z mala
edit7715
23-03-2010, 22:37
Ale sie dowiaduje ciekawych rzeczy czytając wasze wypowiedzi.Ja cały czas przemywam pazurki clinerem po zmatowieniu i odpyleniu i nie wiedziałam że to może zaszkodzi.Mam tylko pare osób którym sie pazurki zapowietrzaja ale reszta (także i ja) nie ma żadnych problemów.Powiedzcie mi gdzie moge taki aceton kupic,bo chciałabym aby paznokcie trzymały sie wszystkim jak beton.Dajcie może linka gdzie go kupujecie:D
rudzia1985
23-03-2010, 22:52
przypinam sie do pytania Edit :D
mam jeszcze cleaner ale niedlugo mi sie skonczy i w taki przypadku i idac za Waszymi radami zakupie aceton :)
tylko nie piszcie o allegro czy ebay'u ;) najlepiej jakies sklepy w miescie w jakich go znajde :)
Agnieszka Praska
24-03-2010, 07:40
w hurtowniach kosmetycznych:D ja kupuje w ef ale silcare tez ma aceton:)
Silcare - Twoja hurtownia kosmetyczna (http://silcare.pl/produkt/1893)
spirytusu salicylowego nie polecam poniewaz zawiera salicylany ktore powoduja przyspieszone rogowacenie i obumieranie naskorka, salicylanow uzywa sie miedzy innymi do usuwania brodawek(kurzajek), odciskow i modzeli:) do zdrowej skory nie polecam.
agulusia a taki zwykly aceton techniczny tez mozna kupiony w sklepie malarskim??
A ten techniczny nie ma zbyt wysokiego stężenia przypadkiem?
Agnieszka Praska
24-03-2010, 11:34
agulusia a taki zwykly aceton techniczny tez mozna kupiony w sklepie malarskim??
odradzam:) wypali ci skore:D
kobietazpazurem
24-03-2010, 17:02
dziewczyny to sa substancje źrące. Typowe do rozpuszczania... Chcecie sobie rozpuścić skóre?
rudzia1985
24-03-2010, 21:36
a ja w tej dziurze, w ktorej mieszkam, nie mam hurtowni kosmetycznych leeeee :(
agulusia a powiedz mi czy lepiej kupic aceton silcare czy moge kupic tez taki aceton kosmetyczny z allegro? one są w podobnych cenach...
Agnieszka Praska
25-03-2010, 13:13
nie musi byc silcare ale musi byc z pewnego zrodla, zeby sie nie okazalo ze ktos kupuje ten "budowlany" i przelewa w butelki;)
miedzy tymi dwoma acetonami jest ogromna roznica probowalam i ten z obi nie dosc ze zamrozil mi palce to jeszcze byly biale i mialam zerzarta skore, kosmetyczny jest rozrabiany zeby stezenie obnizyc.
zastanawiam się pomięzy tymi:
silcare: 4nails - aceton BASIC 600 ml prof. USUWA TIPSY ! (963442505) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item963442505_4nails_aceton_basic_600_ml_prof_usuw a_tipsy.html)
i tym: *** ACETON / różowy 500ml *** NOWOŚĆ (971480867) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item971480867_aceton_rozowy_500ml_nowosc.html)
i mają jeszcze u siebie zajedwabiste pilniki w sprzedazy :D - PILNIK ** BANAN ** KOLOROWY 180/180 1 szt=0,85 zł (958345903) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item958345903_pilnik_banan_kolorowy_180_180_1_szt_ 0_85_zl.html)
który mam wziąć? :D
dzoana trochę zbaczamy z tematu ale skoro wkleiłaś te linki to wypowiem się na temat tych pilników... Ja rozumiem że cena jest kusząca ale tak naprawdę to wyjdziesz na nich jak Zabłocki na mydle... Nawet do manicure bym ich nie poleciła:/:
hmm no w sumie niby gradacja jest 180/180.. jak patrzałam na innych aukcjach to też były kolorowe inne, ale już faktycznie takie zwykłe 240... jakoś bardzo mi na nich nie zależy, ale tak mi w oko wpadły :D
kobietazpazurem
26-03-2010, 07:07
dziewczyny tanie pilniki to największe zło...są to przysłowiowe jednorazówki.. Szybko się wypiłowywują i nic z nich nie ma... Ja kiedyś pozałowałam takiego zakupu i teraz trzymam się jednych pilniów bo inaczej bym musiała kupywać je codziennie.
julcia88
26-03-2010, 07:42
Nawet do manicure bym ich nie poleciła:/:
dokladnie nie ma co oszczedzac na cenie pilnikow.. tych uzyjesz raz i beda do wyrzucenia wiec nie oplaca sie ich kupowac :P
Agnieszka Praska
26-03-2010, 07:46
dzoanko pilniki odpusc taki badziew kupisz w kazdym sklepie i one sie nie nadaja do stylizacji:)
co do acetony to raczej bym kupila nie barwiony bo ciort wie z czym go rozrabiaja zeby byl rozowy;)
V&P ACETON KOSMETYCZNY 600ml (969365455) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/item969365455_v_p_aceton_kosmetyczny_600ml.html)
M1 ACETON BASIC 600ml -FIRMOWY! (967688825) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/item967688825_m1_aceton_basic_600ml_firmowy.html)
Aceton 600 ml - PROMOCJA !!! (962109204) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/item962109204_aceton_600_ml_promocja.html)
L&L ACETON PŁYN USUWANIE TIPSY 1000 ml (973624077) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/item973624077_l_l_aceton_plyn_usuwanie_tipsy_1000_ ml.html)
oki dzzieki dziewczyny za rady :* a kobietko czym dezynfekujesz pilniki? moze jakis namiar?:P
hmm no w sumie niby gradacja jest 180/180.. jak patrzałam na innych aukcjach to też były kolorowe inne, ale już faktycznie takie zwykłe 240... jakoś bardzo mi na nich nie zależy, ale tak mi w oko wpadły :D
Tu akurat nie chodzi tylko o gradacje:D te wszystkie kolorowe pilniczki są giętkie niczym papier, one są dobre ale dla małych dzieci. Chciałabym widzieć jak osoba która wystawiła tą aukcje opracowuje takim pilnikiem akryl:D
oki wielkie dzieki dziewczyny, agulusia linki się przydały, dziś sobie zakupię :P
ileż to rzeczy można się dowiedzieć. Zawsze odtłuszczałam pazury cleanerem, kończy mi się więc musiałabym kupić, zastanawiałam się jaki bo z basica jest do d... klejącej warstwy w ogóle nie zmywa, a mam całą butlę acetonu basica zakupioną do ściągania żelu easy off to mam problem z głowy :P
no rozumiem, czyli lepiej przemywac acetonem a nie cleanerem? bo ja mam chyba z 3 primery i juz sama nie wiem którego używać... mam z PL, ale jak go nakładam to strasznie dlugo schnie ;/ albo nawet nie wysycha do końca... mam z nail design juz x lat :D ale w sumie po nim dobrze sie chyba pazury trzymaja i mam teraz tez silcare i nie wiem jakiego mam uzywac juz...
?
kochanie -primer z PL wysychajac pozostawia lepki film poprawiajacy przyczepnosc nanoszonych w dalszej kolejnosci materialow,wiec po jego uzyciu masz wrazenie ,ze pazurki sa mokre ,a on nie chce schnac,ale spokojnie po okolo 30 sekundach mozesz juz zaczac nakladac zelik lub akryl :)
info o tym jest w opisie materialu :):P
;( Więc tak... robie tipsy żelowe z tipsem... pewnego dnia chcialam zrobic mamie na probe zel na naturalnym paznokciu ( tylko na jednym :P) przemylam paznokcia cleanerem pozniej zmatowilam i znow przemylam nalozylam troszeczke primmera w nadzieji ze zel bedzie sie trzymal... po wyschnieciu zalozywam pierwsza warstwe zelu i do lampy na 4 min.. znow przemylam cleanerem i nalozywam zel i niewinne ozdobki...lampa ,zel,lampa cleaner i troche podpilowalam do ladnego ksztaltu , no wyszedl ladny hura hura ale za chwile odpadł! :( czemu czy cos zrobilam nie tak? naprawde prosze o nauczke ( tylko bez wulgaryzmu)... dziekuje ! : )
Piszemy normalną czcionką
soffii25
06-04-2010, 12:34
może źle zmatowiłaś płytkę przed przyklejeniem tipsa, może źle go przykleiłaś (między tips i nat. płytkę dostało się powietrze), albo masz słaby, stary klej (ale w to sama wątpię ;) Nic innego mi do głowy nie przychodzi
;( przemylam paznokcia cleanerem pozniej zmatowilam i znow przemylam nalozylam troszeczke primmera w nadzieji ze zel bedzie sie trzymal... po wyschnieciu zalozywam pierwsza warstwe zelu i do lampy na 4 min.. znow przemylam cleanerem i nalozywam zel i niewinne ozdobki...lampa ,zel,lampa cleaner i troche podpilowalam do ladnego ksztaltu , no wyszedl ladny hura hura ale za chwile odpadł!
Po zmatowieniu a przed odtłuszczeniem warto porządnie wymieść pył,
poza tym nie ma sensu zmywanie warstwy dyspersyjnej, skoro nakładasz kolejną dawkę żelu, musiałabyś znowu żel zmatowić, odpylić itd...
nie wiem na jakich żelach pracujesz ale może poprotu żel nie pasuje do zelowania naturalnych
ja miałam taki żel że na przedłużce trzymał sie rewelacyjnie, a jak zażelowałam naturalną płytkę to zaraz odpadła albo pękał i robiła sie pajęczynka
inny problem to taki czy zalałas żelem pod spdem dla "zabezpeczenia"
chodzi o to ze jak sie zeluje nat. płytkę to żel (ostatnią warstwę) powinno dać sie (juz po opiłowaniu, nadaniu krztałtku i wypicowaniu) ciut pod paznokcieć żeny nie było "szparki" tylko wszystko było "zatkane" tą warstwę nalezy utwardzić i na nieprzemytą, jeszcze lepką dać nabłyszczacz- w sensie żel finish ktorego sie nie przemywa :)
soffii25
06-04-2010, 13:03
ups, żle zrozumiałam pytanie, bo tam nie ma mowy o tipsie ;)
zgadzam się z Woszczurem, że żel, który masz nie nadaje się do nat. płytki. Kiedyś miałam podobną syt. tylko, że mi wszystko właściwie odpadło na drugi dzień
aneczka19895
06-04-2010, 13:08
woszczurek ma rację :)
samaron w sumie też bo nie trzeba przemywać kolejnych warstw żelu.
Dziewczyny tutaj znają się na rzeczy więc jeśli się dostosujesz to na bank wszystko Ci się uda superowo :good:
Tak się dzieje, gdy tips jest niedopasowany do kształtu paznokcia, tzn. paznokieć jest wypukły, a tips ma zbyt mały tunel. Wtedy gdy trochę odrośnie, nie wytrzymuje naprężenia i się odspaja po bokach.
luska102
08-04-2010, 21:28
Dziewczyny, mialam babke ktorej juz robilam wczesniej i pazuki trzymaly sie super bo przychozila nawet co 6 tyg. i miala wszystkie na miejscu.
Jednak osttnio zadzwonila i prosila o szybszy termin bo jeden je calkiem powietrzem podszedl i poprostu odpadl.(minelo 2 tygodnie od stylizacji). A podobno we wszystkie podchodzi powietrze.
Pytalam tu i tam i pytam was co mi mozecie powiedziec?
Moze to ,to ze jest cieplej i ma bardziej spocone i tluste dlonie niz w zimie???
przyczyn moze byc wiele
poszukaj na forum o podchodzeniu powietrza
ale moze byc ze zaczela brac jakies tabletki,zachorowala,miala miesiaczke w dzien robienia
wiele wiele rzeczy
Sweetestgirl13
11-04-2010, 09:28
tez tak mialam u kolezanki ze normalnie jej trzymaly 4 tyg lub i wiecej a razm cale jej powietrze podeszly a okazalo sie ze miala miesiaczke podczas robienia paznokciii:):)
ale przyczyn jest wiele:yess:
luska102
11-04-2010, 18:09
Jutro ma przyjsc to mam nadzieje ze sie dowiem co bylo nie tak.dzieki dziewuchy.!!
mi podchodzi powietrze - biorę tabletki anty ;) mojej mamie nie podchodzi powietrze i koleżankom które nie biorą tabletek też nie podchodzi :P tylko mi :D
ja o molich to wogole nie mowie
obojetnie kto mi zrobi to mam powietrze
najpierw myslalam ze to moja wina ale dwa razy mialam nakladane przez stylistki inne (ktore szkola)i to samo
takze cos z moim organizmem nie tak
rudzia1985
11-04-2010, 22:54
ja o molich to wogole nie mowie
obojetnie kto mi zrobi to mam powietrze
najpierw myslalam ze to moja wina ale dwa razy mialam nakladane przez stylistki inne (ktore szkola)i to samo
takze cos z moim organizmem nie tak
no to chyba u mnie jest podobnie - ale zapowietrzaja mi sie tylko dwa place ;)
choc ostatnio zrobilam na naturalnych i nic nie mialam :huh:
malutkaistotkaa
12-04-2010, 09:36
a mi zapowietrzają sie jak zakładam 1raz po dluzszej przerwie...\
tez nie wiem dlaczego a pozniej juz spokoj:):skacze:
czestô jest tak ze paznokiec musi sie przyzwyczaic do materialu.tzn np przy zmianie zeli czy nowy nakladaniu zel sie zapowietzryc moze.zauwazylym tak przy niektorych dziewczynach u mnie
kobietazpazurem
13-04-2010, 14:23
Dziewczyny, mialam babke ktorej juz robilam wczesniej i pazuki trzymaly sie super bo przychozila nawet co 6 tyg. i miala wszystkie na miejscu.
Jednak osttnio zadzwonila i prosila o szybszy termin bo jeden je calkiem powietrzem podszedl i poprostu odpadl.(minelo 2 tygodnie od stylizacji). A podobno we wszystkie podchodzi powietrze.
Pytalam tu i tam i pytam was co mi mozecie powiedziec?
Moze to ,to ze jest cieplej i ma bardziej spocone i tluste dlonie niz w zimie???
A robisz na formie czy na tipsie jak na tipsie to po prostu klej może być już starszy i nie trzyma tak rewelacyjnie. Klientka może też teraz np. ciężej pracować rękoma lub robic nimi wiele innych rzeczy do których się oczywiście nie przyzna. Czasem i my mamy słabszy dzień, że nam po prostu nie wychodzi. Skoro zawsze miała dobrze to narazie się nie przejmuj. Zrób jeszcze raz jak się problem powtórzy wtedy zacznij się zastanawiać w czym może być przyczyna :)
mi podchodzi powietrze - biorę tabletki anty ;) mojej mamie nie podchodzi powietrze i koleżankom które nie biorą tabletek też nie podchodzi :P tylko mi :D
ja też biore hormony i nic mi sie nie zapowietrza... jedynie tam gdzie niedociągne pilnikiem i źle przygotuje płytkę
czestô jest tak ze paznokiec musi sie przyzwyczaic do materialu.(...)
ja też to zauważyłam jak miałam więcej klientek
no tylko dziwi mnie to...może jak robię sobie paznokcie to się tak nie staram :P a komuś jednak tak...:)
rudzia1985
15-04-2010, 19:22
bo sobie w kazdej chwili mozesz poprawic :)
a klientka patrzy inaczej na Twoja prace :)
ogolnie na moich naturalkach nic sie nie dzieje na tych dwoch moich nieszczesnych pazurach, a wczesniej jak robilam na tipsie to mi sie zapowietrzalo...hmmmm
renatka1717
20-04-2010, 12:21
witam... mam do Was pytanie:)
kupiłam sobie zestaw z Sunny Nails :)
i mam problem... bo jak nakładam żel clear po wcześniejszym nałożeniu primera na naturalnego pazurka to po wyciągnięciu z lampy (2 min) i przemyciu robią mi się takie maluśkie wybrzuszenia i matowe kropki;/ jak by pęcherze czy coś.. i nie wiem co robić:(
Renata
Witam wszystkie miłośniczki paznokci! Miło mi że dołączyłam do tego grona :))
Jestem początkującą fanką paznokci akrylowych i mam pewien problem. Mam kwiatuszki które wtapia się w akryl,są czarne. Przy nakładaniu na paznokieć schodzi z nich czarna farba (przy kontakcie z liquidem). Nie mogę poradzić sobie z nałożeniem takich kwiatków, nawet jak nakładam na nie karyl clear, ta czarna frba niesamowicie się rozmazuje. Macie dla mie jakąs radę? Pozdrawiam:good:
czarnyaniol121
20-04-2010, 13:46
a w jaki sposób "bierzesz" żęl z opakowania i jak nakladasz na płytke?
a przy innych żelach też ci sie tak robiło?
Witam wszystkie miłośniczki paznokci! Miło mi że dołączyłam do tego grona :))
Jestem początkującą fanką paznokci akrylowych i mam pewien problem. Mam kwiatuszki które wtapia się w akryl,są czarne. Przy nakładaniu na paznokieć schodzi z nich czarna farba (przy kontakcie z liquidem). Nie mogę poradzić sobie z nałożeniem takich kwiatków, nawet jak nakładam na nie karyl clear, ta czarna frba niesamowicie się rozmazuje. Macie dla mie jakąs radę? Pozdrawiam:good:
Przy odbarwiających się ozdobach najlepsza będzie ich wymiana...
Ale może spróbuj lekko klejem do tipsów "pogłaskać" kwiatuszka?
Może da to jakąś warstwę zabezpieczającą.
albo "pogłaskać" lakierem do paznokci... ja mam taki problem z bulionem, oddałam go do reklamacji, i mi zamienili (spod lady) na te lepsze. skubańce ;)
minimouse
20-04-2010, 16:48
są takie ozdoby co się nawet pod lakierem rozmazują ... wiec ja bym wybrała inna izdobę ... iż wiem jak takowe potrafią byc irytujace ...
ehh... tak to jest z tymi ozdobami ;/ ja jak kupuje coś to od razu sprawdzam a jak się rozmazuje to ide z reklamacja. tak najlepiej.
znam ten ból, ja mam taki bulion barwy złotej, z którego zostaje żółta plama na koniec, także wyjścia są dwa albo spróbować zwrócić skoro dziewczyny tak mówią (nie wiem, nie próbowałam) albo zainwestować w lepsze jakościowo ozdóbki (np. mój bulion był kupiony po "okazyjnej cenie") he :skacze:
luska102
22-04-2010, 19:43
A jam mam jakis problem z nablyszczaczem.
Od niedawna mam nablyszczacz od SN (mysle ze w PL jest taka firma i ktos ja zna)
Robilam juz kilka razy nim (mam go Jakis miesiac) ale ostatnio po nablyszczeniu obu rak jedna wyszla zupelnie zolta!!:beee: .Prawa byla slicznie bielutka a lewa zolciutka. Spilowalam szybciutko i nablyszczylam SNC.
Pomozcie moze wiecie cos na ten temat????:(
no nic nie umiem wymylić... na razie mam pustkę :(
witam... mam do Was pytanie:)
kupiłam sobie zestaw z Sunny Nails :)
i mam problem... bo jak nakładam żel clear po wcześniejszym nałożeniu primera na naturalnego pazurka to po wyciągnięciu z lampy (2 min) i przemyciu robią mi się takie maluśkie wybrzuszenia i matowe kropki;/ jak by pęcherze czy coś.. i nie wiem co robić:(
Renata
Tak mi się robiło jak nałożyłam za mało (zbyt cienką warstwę) żelu. W lampie "ucieka" i powstają takie matowe kropeczki. I nie przemywaj od razu po wyjęciu z lampy, lepiej zostaw żeby ostygły, wtedy będą błyszczące.
luska102
23-04-2010, 07:21
no nic nie umiem wymylić... na razie mam pustkę :(
No ja tez dumam i mysle i wydaje sie ze to jakies Akty X...
rudzia1985
27-04-2010, 15:35
nie wiem gdzie o to zapytac, a nowego tematu nie bede zakladac, a w akrylach nie znalazlam ;)
Laski powiedzcie mi cos co mnie zainteresowalo ( wczesniej nie widzialam tego bo moze nie zwrocilam uwagi )
w filmikach Woszczura w temacie http://forum.wzorki.info/metoda-akrylowa/187-video-instrukcje-paznokcie-akrylowe-2.html#post144369
babka przed nalozeniem nablyszczacza czyms przy wale smaruje - co to jest i dlaczego tak robi ? :)
też mnie to zainteresowało... nawet pogłosniłam dźwięk... ale nie dosłyszałam. więc nagrałam i wrzuciłam do audacity, zwolniłam i nadal nie wiem... obserwując buteleczki to ten kóry używa na poczatku przed nałozeniem formy i przed nabłyszczcaczem to sa one identyczne więc mnie sie wydaje ze to moze być promotor :lol: (czyt primer) choiaz ona nim przejeżdza koło skórek... albo moze jakis dehydrator czy jak tam
chociaż z tym primerm to nie głupie bo babka zapobiega przed powietrzem ...
no mnie to primerem zalatuje ^_^
rudzia1985
27-04-2010, 15:47
ona tam gada o jakims "proteinbon" ( tak zrozumialam :P ) hahahha, nie wiem :D
tez wlasnie zauwazylam, ze to te same butelki i wlasnie mnie to zastanowilo :)
a to tak mozna nakladac primer na akryl i sie nic nie stanie pozniej ? :huh:
ja sie tez doslyszalam tlumaczac na nasze bondera proteinowego:D, cos w tym moze byc bo gdzies bodajze Agulusia pisala o bonderze IBD, ze dobrze jest nim pociagnac skorki przed nablyszczaczem to wtedy sie nie zapowietrza
Agnieszka Praska
27-04-2010, 18:24
to jest prawdopodobnie bonder;)
czarnulkaaa87
27-04-2010, 21:37
Myslicie, ze bonder IBD by byl taki orginalny :skacze: to moze sie skusze :P
rudzia1985
27-04-2010, 22:10
no wlasnie tez mnie to zastanawia :P
szkoda, ze w Niemczech takie ceny bondera IBD sa :(
jakis inny tez mozna stosowac w taki sposob ?
Agnieszka Praska
28-04-2010, 07:41
oczywiscie ze tak, wszystkie bondery i base gel:D ibd nie ma cudownych wlasciwosci;)
minimouse
29-04-2010, 12:17
kochane moje ...
wczoraj myślałam że się obedrę ze skóry ... robiłam koleżance paznokcie ... wszystko tak jak zawsze ... ja jeszcze nie skończyłam a żel już się zapowietrzył .... masakra ...
może Tobie się tak wydawało że wszystko tak jak zawsze? może źle odpylone, a może kobitka miała okres ... ;) ?
minimouse
29-04-2010, 21:37
ona w ogóle ma jakieś podejrzane paznokcie .... może po prostu nie "lubi" żelu .... a akrylu nie chce .... twierdzi że bardzo niszczy paznokcie ....
hmmm a może coś dawałaś na skórki i niedokładnie usunęłaś?
artemisa
01-05-2010, 16:08
Witam!
Mam problem i to nie mały. Kiedy zaczynałam przygodę z stylizacją 3lata temu. Kupiłam sobie zestaw startowy z neo-nails.
French wychodził ładnie, teraz mam problem ponieważ nie chce mi zastygać, rozmazuje się bądź rozlewa. Żeli próbowałam już różnych reni nails, gabrielle, teraz używam SF. I ciągle ten problem. Próbowałam już różnych pędzelków, różne długości trzymania w lampie, mniej nakladalam żelu i nic. Proszę pomóżcie mi.
Pozdrawiam
a kiedy ostatni raz wymieniałaś żarówki w lampie???
kobietazpazurem
01-05-2010, 16:17
sprawdź zarowki bo po 250 godzinach pracy żarówki sa do wymiany, ja raz tak mialam, że kupilam po prostu żel z błędem fabrycznym i nie chciał si utwardzać, jeżeli to nowy żel to idź sprawdź w sklepie czy zwrotów nie było, po trzecie jeżeli masz ten żel długo to pamiętaj, że każdy produkt ma swoją datę ważności, żele też, jeżeli masz go już bardzo długo np. te trzy lata to możesz go wyrzucić.
rudzia1985
01-05-2010, 16:30
tez mi sie wydaje, ze to bedzie problem z lampa ;)
jak kupilam uzywana lampe z jedna zarowka na probe to nie chcial mi zel sie zamrozic wiec kupilam nowa i odrazu na 4 zarowki i teraz wszystko jest tak jak byc powinno :)
też wiąże ten problm z żarówkami... tylko mała poprawka... zarówki maja żywotność do 500godzin roboczych:)
artemisa
01-05-2010, 16:45
a wiecie dziewczyny ze o tym nie pomyslalam. ale z innymi zelami nie mam problemu
kobietazpazurem
01-05-2010, 18:46
zależy jakie żarówki ja kupuje niemieckie i mają do 250 godzin, tak z resztą pisze na opakowaniu.
Hm... Mogą być i żarówki, a może być i wina żelu, tak jak pisała kobietazpazurem...
A może tez troszke za gruba warstwa?
Ja mialam tak, że tez mi nie utwardzał się, zaczełam dawać ciensze warstwy bylo lepiej, a jak wymienilam zarowki w lampie to było już całkiem super i teraz wszystko okej...;)
Może wypróbuj albo dawać cieniutko żelu i np 2 warstwy, albo wymien żarówki albo cała lampe;)
Moje drogie, zwracam się do Was o poradę.
Otóż zakupiłam ostatnio tipsy szklane oraz frencze. W piątek postanowiłam zrobić sobie francuski. Skrzętnie przygotowałam płytkę, lekko zmatowiłam, odtłuściłam, przykleiłam dokładnie tipsy szklane z krótką kieszonką, spiłowałam dokładnie próg tipsa, odtłuściłam, potraktowałam własną płytkę odrobiną primera kwasowego. Następnie nałożyłam cienką warstwę żelu firmy ShineLine jasny róż, lampa, żelik biały tej samej firmy jako french, lampa, kolejna warstwa bieli, lampa, żel jasny różowy, lampa. Odtłuszczenie, itd... i... lipa. Efektem było:
Po 1: pewne ilości żelu jasnego różowego zeszły. Po prostu jakby częściowo nie utwardził się do końca i miejscami był, zaś w innych nie.
Po 2: dosłownie kilka dni później miejscami wolne brzegi odkruszały się, tzn. tips być może lekko został gdzieś uderzony i milimetrowy kawałeczek ułamywał się. Tworząc nieprzyjemny, haczący uszczerbek np. na środku tipsa. Trudno mi to opisać, niestety nie mam zdjęć, bo kolejnego dnia jeden tips odłamał się przy brzegu i niestety nie wytrzymałam i je ściągnęłam (dosłownie... odgryzując takie były miękkie i tak łatwo schodziły:/)
Co mogło być przyczyną? Moje mierne umiejętności? Żel złej firmy? Tipsy firmy X-Nail... na moje oko made in korea:/
farbstift
19-05-2010, 20:14
hym...ja jak spiłuję próg to juz tylko matowię i nie odtłuszczam, no i przy tipsach nigdy primera nie używam. Ja robie głównie na formie, wiec za wiele nie pomogę:(
gdzies tu jest temat jak robimy to na tipsach, ogólnie to wydaje mi się ze za krotko utwardzałaś w lampie. ale żeby wolny brzeg się kruszył na środku? to musze sie zastanowić bo mi nic nie przychodzi do głowy
minimouse
21-05-2010, 15:13
albo kiepski żel albo wymaga dłuższego czasu utwardzania .... ja kiedys też źle utwardziłam żel i po prostu zlazły bez najmniejszego wysiłki .... jak matowymi tipsa to już nie powinno się go niczym "płynnym traktować" tylko dobrze odpylić ... ja jeszcze czasem przemywam tylko naturalną płytkę przy skórkach acetonem uważając by na niego nie "najechać" .... wiec to że przemyłaś zmatowione tipsy cleanerem mogło spowodować odchodzenie żelu .... takie są moje sugestie :)
Wcześniej też tak robiłam i nigdy nie schodził (ale był to żelik clear, nie light pink). Ale na zaś już nigdy nie będę przemywać tylko porządnie odpylać po zmatowieniu. Może rzeczywiście za krótko w lampie trzymałam, bo standardowo zawsze na 180 sec. mam. Tym razem jednak miałam góra 100-120 sec. bo mnie luby popędzał :/
Asiu no właśnie pierwszy raz mi się skruszył tipsior na środku :/ Jak jakiś odchodził to ewentualnie po jakimś czasie od bocznych brzegów podchodził powietrzem i się po prostu stopniowo odklejał lub przy uderzeniu łamał. Ale tu pierwszy raz miałam taki mały uszczerbek na środku. Ogólnie giętkie były pazury niemal jak "gumki" :/
Witam dziś przyszedł mi oto ten zakup. (http://allegro.pl/item1040381544_tipsy_french_v_super_gleboki_usmiec h_100szt.html#gallery) Czy ktoś go już kiedyś miał? Według mnie one są zbyt giętkie i inne niż na zdjęciu czyli uśmiech jest o wiele inny wręcz tragiczny, nawet nie wiem jak to przykleić! Pomocy.
Jakie polecacie mi tipsy aby robić frencz... zależny mi na fajnym łuku(uśmiechu).
tu masz tipsy z glebokim usmiechem
Tipsy głęboki uśmiech białe 100 szt. OKAZJA (1045056752) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item1045056752_tipsy_gleboki_usmiech_biale_100_szt _okazja.html#gallery)
t-nail TIPSY FRENCH BEZ KIESZONKI UŚMIECH 200SZT (1054401349) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item1054401349_t_nail_tipsy_french_bez_kieszonki_u smiech_200szt.html#gallery)
ale polecam szczerze prace na formie, i wiele ladniejsz bedzie twoja praca :)
---------- Dodano o godzinie 17:16 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:14 ----------
jesli juz uparlas sie na tipsy to mysle ze te drugie sa zrobione z trwalszego materialu
paznokietek1000
27-05-2010, 17:22
wg tych zdjęć łuk jest całkiem fajny.
ja niestety nie robie frencha z tipsa tylko maluje sama.
ale moje klientki chwalą sobie nasze tipsiaki Classic (http://www.zbymal.sklepna5.pl/pokaz_produkt.php?idprod=193&cow1=4) , New (http://www.zbymal.sklepna5.pl/pokaz_produkt.php?idprod=192&cow1=4)
wg tych zdjęć łuk jest całkiem fajny.
No właśnie według zdjęć,,, a na prawdę wyglądają całkiem inaczej,.
Jestem załamana i zaraz wyrzucę wszystko w piz...... bo mam już naprawde dosyć !!!!!!!!!! otóż dwoni dziś dziewczyna (2)i mówi że zrobiły sie zapowietrzenia!!ja nie wiem już co robie żle robię tak matowię przy skórkach frezarką na całym pazurku pilnikiem odpylam odtłuszczam pędzluje bonderen i nakładam pierwszą warstwę tym zelemhttp://www.allegro.pl/item1026847277_dolly_lux_nowe_zele_uv_15ml_4_kolor y_17zl.html utwardzam 2 min nakładam cover z allepaznokci utwardzam 2 min druga warstwa covera 2 min piłowanko w celu nadania kształtu odpylenie nabłyszczenie i koniec i kurde sie zapowietrza czemu??
Ewa a jak nadasz już kształt, przed nabłyszczeniem nie dajesz jeszcze warstwy cleara?
Szczerze to tylko na białą końcówkę w celu wyrównania :( i na to nabłyszczacz
Jestem załamana i zaraz wyrzucę wszystko w piz...... bo mam już naprawde dosyć !!!!!!!!!! otóż dwoni dziś dziewczyna (2)i mówi że zrobiły sie zapowietrzenia!!ja nie wiem już co robie żle robię tak matowię przy skórkach frezarką na całym pazurku pilnikiem odpylam odtłuszczam pędzluje bonderen i nakładam pierwszą warstwę tym zelemhttp://www.allegro.pl/item1026847277_dolly_lux_nowe_zele_uv_15ml_4_kolor y_17zl.html utwardzam 2 min nakładam cover z allepaznokci utwardzam 2 min druga warstwa covera 2 min piłowanko w celu nadania kształtu odpylenie nabłyszczenie i koniec i kurde sie zapowietrza czemu??
Moim zdaniem pierwszą przyczyną może być brak primera. A druga sprawa to trochę się gubię w Twoim opisie, ponieważ nie wiem w którym momencie budujesz pazura? Tym coverem budujesz? Nie wiem, czy to jest przyczyna zapowietrzenia ale ja zawsze daje clear na cały pazur po coverze, nie tylko na białą końcówkę, buduje pazura tym clearem i wtedy piłuje ...
Moim zdaniem pierwszą przyczyną może być brak primera. A druga sprawa to trochę się gubię w Twoim opisie, ponieważ nie wiem w którym momencie budujesz pazura? Tym coverem budujesz? Nie wiem, czy to jest przyczyna zapowietrzenia ale ja zawsze daje clear na cały pazur po coverze, nie tylko na białą końcówkę, buduje pazura tym clearem i wtedy piłuje ...
ja rowniez tak robie :) albo po prostu zmien zele
minimouse
31-05-2010, 19:54
ja bym zmieniła żele ... o tych dolly nigdy nie słyszałam .... no i primer bym dała ...
milenka_olsztyn
31-05-2010, 20:59
też bym dała primer no i żel clear...
sory ale coverem w żelu nie buduje się paznokcia... cover musisz mieć wycieniowany i przy skórkach prawie nie powinno go być więc siłą rzeczy nie da się paznokcia zbudować... kładź mniej covera i dodaj clear...
Jeszcze raz dzięki dziewczynki clear daję na końcówkę i trochę go zaciągam na cover to nie jest tak że go tam nie na wogóle :/: a primer z tego co się uczyłam jest pod akryl a bonder pod żel ale jak wy dajecie to i to to może spróbuję a może mi dacie jakiegoś linka do żelu który kładziecie na :gołego: pazurka:huh: a na niego cover.Sorry że tak pytam ale z żelami dopiero zaczynam^_^
paula211
31-05-2010, 22:47
dziewczyny a czy pod covera dajecie na podkładowy jeszcze cleara czy na podkładowy już cover?
Sweet-ka
31-05-2010, 23:17
Jeśli chodzi o cover to różnie dziewczyny pracyją, ja osobiscie preferuje zorbienie szkielety z przezroczystego ( nawet jesli mam dac podkladowy) bo wiem ze jak klientka zrezygnuje z frencha to chcąc zmienic pazurki nie bede piłowała po naturalku ( co czesto dziewczyny przy tym jak i bezposrednio po nalozeniu brokatowego zleu czy akrylu robią), a i powieszchnia jest równiejsza i łatwiej i szybciej jest. Ja przewaznie pracuje na jednofazówkach)
Jeśli chodzi o primery to wazne sa zalecenia firm ( n i czy zel jest jendofazowy czy trójfazowy). Przy jednofazowych są firmy które zalecaj primer a inne nie ja jendak na wszelki wypadek daje szczególnie jeśli ma problematyczną płytkę. Znam nawet osoby ktore zamiast bondera dają primer.
Bonder ( czyli tzw. primer UV) stosowany jest do żeli trójfazowych ale jesli dasz dodatkowo primer nie pwinno byc problemów
Primer kwasowy stosowany jest do metody akrylowej żelowej ( tu też zależne jest od zalecenia firmy)
milenka_olsztyn
01-06-2010, 07:47
ja normalnie kwasowy primer daje na naturalny paznokieć potem kłade bonder z sun flower na to cienka warstwa cleara z SPN na to cover z ellio (tak wiem pomieszanie z poplątaniem w firmach:D) kłade biały żel i zalewam clearem a potem opracowuje.
Ja tak samo jak Milenka, chociaż mam pewność że zrobiłam co mogłam żeby pazurki się trzymały:haha:
ewa666 wklej nam zdjęcie swoich pazurków z bliska, pokaż krzywą i żel przy skórkach. Może dałaś za mało/za dużo żelu ale trafiły Ci się pazurki problematyczne i trzeba używać innych produktów.
Kurcze słabo widać... Nakładaj żel trochę dalej od wałów bocznych bo tam na bank będą zapowietrzenia i niestety wiem to z doświadczenia. Dobre przygotowanie płytki to raz a odpowiednie nałożenie żelu to dwa.
Witam serdecznie :)
NA wstępie chciałabym się przywitać i z góry gorąco podziękować za pomoc. Forum czytam skrupulatnie od kilku miesięcy i bardzo pomogły mi zawarte tu informacje. Paznokcie robię tylko sobie i niby w miarę to idzie ale są bardzo mało trwałe. Wykonuje wszystkie czynności jak trzeba tzn, odsuwam delikatnie skórki, matuję płytkę, odpylam, cleaner, primer i na końcu żel. Używam produktów SF, żel przeźroczysty jednofazowy "2". Początkowo przedłużałam na formie ale czesto po kilku dniach paznokcie jeden po drugim zaczynały łamać się z boku przy końcu linii uśmiechu. Tak naprawde każdego dnia musiałam poprawiać jeden paznokiec. Za robienie paznokci zabralam się głownie dlatego, ponieważ moja płytka, chociaż duza i podobno ładna, jest także bardzo łamliwa i nigdy nie udało mi sie zapuscic paznokci. Pracuję w branży w której spotykam się z wieloma ludźmi i uważam ze ładne dłonie i paznokcie sa wizytówką człowieka. Niestety nie mam czasu ani siły biegać do salonu na paznokcie wiec wymyslilam sobie ze bede robic je sama np wieczorami, a w razie "wu" gdyby cos sie zlamało przed waznym spotkaniem to nie bede musiala rzucac wszystkiego i biec do salonu zeby poprawic paznokiec, tylko na spokojnie zrobic to w domu.
Bardzo proszę, poradźcie mi co mogę robić źle. Utwardzenie naturalnej płytki żelem wykonuję następujaco:
1) odsuwam skórki drewnianym patyczkiem, matuję płytkę pilnikiem, usuwam błonki, poleruję blokiem
2) odpylam, przemywam cleanerem
3) nakładam primer
4) czekam :)
5) Warstwawa żelu i do lampy
6) druga warstwa zelu, lampa
7) Nadaję ksztalt pilnikiem, odpylam, cleaner
8)Ostatnia warstwa i do lampy
Podałam najzwyklejszy schemat przy żelu bezbarwnym. W nakładanie wzorków już przestałam się bawić bo wkurzam się tylko że siedze nad paznokciami 3 godz i nastepnego dnia się łamią, wiec skoncentrowałam sie tylko nad utwardzaniem płytki żelem. Niestety paznokcie pokryte żelem w zeszły piatek już się łuszczą przy wolnym przegu a jeden w całości mi odpadł :( Bardzo proszę o rady.
Oto kilka z moich prac:Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
poleruję blokiem?? jaki to jest blok, jaką ma gradację
bo jeśli jest to typowy blok polerski to to może być przyczyna, że żel odpada
innym powodem może być słabo zalany wolny brzeg paznokcia
kasiasssss
07-06-2010, 13:40
widze ze sa pomalowane zelem jak lakierem,pociagniete tylko,gdzie masz krzywa?
Annauelle
07-06-2010, 13:43
Niewiele widac na tych zdjeciach...
Na zdjeciach dosc malo widac, ale tak
Blok, wlasnie, czy plytka byla dostatecznie zmatowiona, to znaczy matowa ale nie przepilowana
Czy primer i cleaner byl dobrze wyschniety
Czy krzywa C zostala dostatecznie zbudowana, tzn, napisalas, ze paznokcie pekaja z boku przy linii usmiechu, moze w tym miejscu sa po prostu dostatecznie wzmocnione.
I kolejna sprawa. Mialas juz kiedys paznokcie robione zelem? Moze twoja plytka zelu nie toleruje, tak tez sie zdaza, moze powinnas sprobowac z akrylem???
Pozdrawiam serdecznie
xsunnyolciax
09-06-2010, 19:32
Hej :*
ostatnio kupiłam sobie żel clear z firmy Effective nails.
na początku pracowało mi się na nim ok, ale jak zażelowałam sobie naturalną płytkę, żel odszedł mi całym płatem bez problemu z paznokci:( nie mam pojęcia dlaczego, nigdy taka sytuacja mi się nie zdarzyła. Dodam, że paznokcie były odtłuszczone i zmatowione jak należy. Wiecie, czym to może być spowodowane?? jestem załamana, bo zawsze mi się pazurki długo trzymały a tu.. ;/ Pracował ktoś na tym żelu??
dzikakura
10-06-2010, 01:02
do evette: jak ci peka przy linii usmiechu to na bank za malo tam jest zelu, poza tym w opisie zauwazylam jeden błąd. Przemywasz cleanerem i na to jeszcze jedna warstwa zelu i do lampy?
Jak wytrzesz warstwe dyspersyjną to warstwy zelu nie bedą mialy takiej przyczepnosci jak trzeba, Przemywa pazurki sie dopiero na koniec, przed nablyszczaniem, a i wtedy sie pazurka matowi, a jezeli juz musisz, bo nie wiem dlaczego... to koniecznie zmatow warstwe zelu by na nią polozyć następną
poza tym.. po co przy opracowaniu pazurka po matowieniu pilnikiem uzywasz bloku? Po co wyrownujesz powierzechnie pazura po matowieniu pilnikiem?
Im wieksza porowatosc przygotowanego do nalozenia materialu pazura tym lepiej(oczywiscie nie przygotowuj go pilnikiem o gradacji 80 np:)). Pazur ma być zmatowiony pilnikiem, odpylony szczoteczką, odtluszczony czyms co tam masz do odtluszczania, na to primer, bonder i nakladasz żel (a ja jak mam mocny kwasior(czyt żel kwasowy jednofazowy) to i bonder sobie odpuszczam, choc bonder absolutnie nie zaszkodzi.
xsunnyolciax- a jak slusznie zauwazyla kolezanka.. primer dalas? A zawinelas żel pod spód naturalka? a byl to w ogole żel do naturalków? A jak nie to jaki masz swoj wolny brzeg pazura? cienki i elastyczny, czy gruby i fajny i nie wyginający się?
Jak nie zawiniesz zelem pod spód naturalka to masz prawie 100% gwarancje, ze żel nie do naturalkow zapowietrzy sie od wolnego brzegu i odpadnie, wystarczy, ze pukniesz gdzies. Naturalek sie zegnie wtedy , a zel niekoniecznieo jest mniej elastyczny od pazura, i powstaje szpara miedzy zelem a naturalkiem, a szpara rowna sie zapowietrzenie, a zapowietrzenie.... wiadomo;]
Poza tym ja nie wiem co to za szał jest na żelowanie naturalków, jak mnie klient prosi o zazelowanie naturalkow to mi sie dusza cała buntuje, wole "ostrzyc" naturalka i nawet minimalnie, ale przedluzyc żelem i potem juz normalnie klasc sobie zelik, a wolny brzeg z zelu kocha sie z kolejnymi warstwami żelu;]
Milość żelu do naturalków jest kapryśna i niestała, o;]
1) odsuwam skórki drewnianym patyczkiem, matuję płytkę pilnikiem, usuwam błonki, poleruję blokiem
Evette, płytke należy tylko zmatowić, nie poleruj jej.
Żel trzyma się powierzchni zmatowionej paznokcia bądź warstwy dyspersyjnej więc jak zrobisz inaczej żel nie będzie się trzymał.
xsunnyolciax
10-06-2010, 18:04
primer oczywiście był :D ale żel do naturalków to chyba nie koniecznie, zwykły clear 3 fazowy jakim buduję zawsze pazury. moje są cienkie i wyginają się :(
dzikakura
11-06-2010, 00:29
primer oczywiście był :D ale żel do naturalków to chyba nie koniecznie, zwykły clear 3 fazowy jakim buduję zawsze pazury. moje są cienkie i wyginają się :(
No to w mojej opinii masz odpowiedź na swoje pytanie. Zel swoje pazur swoje. :D
evette dodam cos od siebie co sie nauczylam tu na forum im mniej cleanera tym lepiej
duzo cleanerow ma w sobie zawartosc wody jakies dodatki zapachy, najlepszy jest taki co w skladzie ma tylko isopropanol albo tak jak dziewczyny pisaly czysty spirytus...
jak odpylam pazurka to juz nie przemywam cleanerem tylko daje odtluszczacz (dehydrator) primer nawet jak trzeba to dwa razy
Może spróbuj żeli sylikonowych?? Są bardzo elastyczne i jak położysz je prawidłowo na naturalki powinno wszystko grać. ^_^
cocaine258
16-06-2010, 16:37
ja tez do naturalkow uzywam zelu silkonowego, a najlepiej jak napisala kura przedluzyc chociaz ciutke naturalsa zelem a potem juz hulaj dusza! :D
Co prawda to prawda cocaine258, nie każdy ma ładną płytkę do żelu silikonowego, czasami warto ją lekko wydłużyć.
xsunnyolciax
16-06-2010, 19:23
dzięki, spróbuję tak jak mi radzicie :*:*
hairkama
16-06-2010, 19:44
Witam wszystkie Panie bardzo serdecznie. Otóż nie wiem czy zauważyłyście że po zdobieniu paznokci akrylowych (od założenia 1-4 dni) robią się małe dziurki. Hmm tak myślę że może napowietrzam akryl za bardzo przy nakładaniu.Nie pokaże wam teraz jak to wygląda ale wieczorkiem późnym załączę zdjęcia.Co myślicie o tym? Może jakieś rady? Czy to moja wina czy też akrylu? Dodam że używam Ez Flow Hight Definition :placz:
Emilia B.
16-06-2010, 19:49
może być tak, że właśnie jakiś bąbelek się wdał (jak moczysz pędzel to go delikatnie w liquidzie przyciskaj i on wtedy się odpowietrza-czasami między włosiem zostają bąbelki powietrza) :) Albo jak zostanie na kulce trochę suchego proszku i wtedy przy obrabianiu i użytkowaniu w końcu wychodzą dziurki (masa się ściera i dochodzi do tych miejsc, ujawniając ubytki).
Trzecia możliwość- klientka się dziurkuję :D
soffii25
16-06-2010, 19:51
ja pracuję na akrylu, ale nie robiły mi się dziurki. Produktów Ez Flow nigdy nie używała, ale nigdzie nie czytałam złych opinii na ich temat. Może faktycznie jakiś błąd popełniłaś nakładając materiał :/
Emilia B.
16-06-2010, 19:59
Też nie podejrzewam akrylu bo firma jest na prawdę świetna. Myślę, że to może być powietrze w pędzlu....
cocaine258
16-06-2010, 20:23
Też nie podejrzewam akrylu bo firma jest na prawdę świetna. Myślę, że to może być powietrze w pędzlu....
dokladnie o tym samym sobie pomyslalam ;)
honeypuff
16-06-2010, 20:29
jak juz gdzies wczesniej pisalam mi sie robia takie "dziurki" i zapowietrzenia z pudrem ECO ;s jest jakis nadmuchany :skacze: ale co tam mieszam z brokatem i nic nie widac :D
Może też być tak, jeśli do piłowania wykańczającego używasz pilnika o zbyt grubej ziarnistości, wtedy powstają mikropory, które w czasie użytkowania się ujawniają, szczególnie, jeśli paznokcie nie są pokryte żelem typu finish UV.
pogodka20
22-06-2010, 11:52
Albo po prostu przy nakładaniu akrylu nie zauważyłaś, ze masz tam jakiś bąbelek i nie pozbyłaś się go zanim akryl stwardniał, a piłowanie spowodowało, ze się on otworzył, czego też mogłaś nie zauważyć:D i nabłyszczyłaś, a po pewnym czasie (czyli te 4dni) tam gdzie był bąbelek żel się wytarł, otworzył (nie wiem jak to nazwać) od użytkowania i dlatego mogą być te bąbelki. Trochę namieszałam:skacze:
kobietazpazurem
25-06-2010, 06:03
może ozdoby ci powypadaly?
kamilaaaa123
29-08-2010, 08:04
czesc ;)
za kazdym razem gdy przedluzam paznokcie na szablonie to po wyjeciu z lampy i chcac zdiac szablon to zel urywa mi sie z szablonem albo jest malo utwardzony . Utwardzam pierwsza warstwe od 2.5 do 3 minut . Czasem zel calkiem z paznokcia . Wczym moze tkwic problem?? dodac ze przedluzam na obgryzionych paznokciach i uzywam zeli simple -nails.. moze tu chodzic o jakosc zelu? prosze o pomoc . pozdrawiam
kobietazpazurem
29-08-2010, 08:55
Proponuję wymienić zarówki od lampy i utwardzać żel dłużej. 2 czy trzy minuty dla grubej warstwy to czasem za mało, żwłaszcza jak szwankują żarówki,
No i zapraszam do tematów!
http://forum.wzorki.info/pomoc-pytania-problemy/908-problemy-przy-stylizacji-paznokci-wszystkie-ktorych-nie-ma-w-tematach.html
http://forum.wzorki.info/pomoc-pytania-problemy/4572-zarowki-od-lampy-uv.html
farbstift
29-08-2010, 09:04
albo po prostu nie zdejmuj po zrobieniu szkieletu, tylko rób kolejne warstwy nadal na formie
http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/332-wszystko-o-formach-szablonach-prawidlowe-podlozenie-instrukcje-itp.html
Prawdopodobnie szkielet jest za cienki i odklejenie formy powoduje pęknięcie żelu.
czarnyaniol121
29-08-2010, 12:34
dokładnie
Tak jak radza dziewczyny sprawdź żarówki, dłużej utwardzaj...
zwróć wieksza uwage i wzmocnij miejsce łaczenia sie paznokcia z żelem, albo poprostu kolejna warstwe rób bez ściagania formy i dopiero później ściagaj forme:D
Justyna25
29-08-2010, 20:09
mam podobny problem, tez tak do 1 mm sie powietrze podkrada ;(;(;(
HELP!!
zrknij tutaj: http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/331-podchodzenie-powietrza-pod-paznokiec.html
robisz zele czy akryle?
ewelinka:*
30-08-2010, 19:58
czesc ;)
za kazdym razem gdy przedluzam paznokcie na szablonie to po wyjeciu z lampy i chcac zdiac szablon to zel urywa mi sie z szablonem albo jest malo utwardzony . Utwardzam pierwsza warstwe od 2.5 do 3 minut . Czasem zel calkiem z paznokcia . Wczym moze tkwic problem?? dodac ze przedluzam na obgryzionych paznokciach i uzywam zeli simple -nails.. moze tu chodzic o jakosc zelu? prosze o pomoc . pozdrawiam
hej. niektore zele nie nadaja sie do budowania szkieletu, jesli uzywasz zelu jednofazowego slabej jakosci zel bedzie on po prostu zbyt miekki, ja uzywam buildera. wyprobuj moze formy przezroczyste, dzieki ktorym swiatlo uv przeniknie cala mase. a po trzecie sprawdz zarowki tak jak radza dziewczyny;)
napisz relacje jak sobie radzisz...
Ewelinka zwróć też uwagę na podłożenie formy. Źle podłożona forma może powodować, że szkielet będzie nieprawidłowo zbudowany a co za tym idzie, będzie się łamał przy zdejmowaniu formy. Poza tym ilość nakładanego żelu też jest istotna.
Myśle ze liczy sie tez sposob w jaki zdejmujesz forme
Na kursie pani mi pokazywala ze nie ciagne jej do przodu a tylko delikatnie i powoli sklejam ku środkowi a potem wyciagnąć i złazi bez problemu
Klanat, słuszna uwaga. Najpierw powinno się odklejać delikatnie formę od boków a później całą resztę :)
MalaMi280783
31-08-2010, 19:49
Mi się żelik próbował odrywać jak za krótko utwardzałam i na nieprzezroczystej formie.. jak wyczailam że miękki to odchyliłam formę po bokach patyczkiem i znów do lampy a jak już dało się ją oderwać a żel pod spodem pazurka dalej chciał pływać to paluchy opuszkami do góry i do lampy.. nie miał wyjścia musiał się utwardzić..
31-08-2010, 23:36
Mi się żelik próbował odrywać jak za krótko utwardzałam i na nieprzezroczystej formie.. jak wyczailam że miękki to odchyliłam formę po bokach patyczkiem i znów do lampy a jak już dało się ją oderwać a żel pod spodem pazurka dalej chciał pływać to paluchy opuszkami do góry i do lampy.. nie miał wyjścia musiał się utwardzić..
to się działo z clearem? oj... to dziwna sprawa mi nigdy sie tak nie zdarzyło... mimo, że na nieprzezroczystej formie zazwyczaj robie... pierwsze słyszę, że aż tak ciężko się utwardzał:wow: miałam tak raz z białym żelem, ale był po prostu za miękki, bo dużo pigmentu i nie nadawał się do tego.
Giordani
31-08-2010, 23:44
Mnie sie wydaje ze źle podłożona forma!
MalaMi280783 czy to napewno był żel budujący??
MalaMi280783
01-09-2010, 10:20
Dziewczyny to była kolorówka - czerń i dlatego tak mi się robiło :)
milenka_olsztyn
01-09-2010, 11:24
formę najlepiej zdejmować tak że po utwardzeniu sklejamy ją na maxa pod opuszkiem i ciągniemy w dół... nigdy w górę..
01-09-2010, 23:44
dokładnie:)
Witajcie:):*
Jestem Waszą czytelniczką od bardzo dawna, ale dopiero dziś postanowiłam zasięgnąć Waszej opinii bo nie wiem już co mam o tym myśleć.
Paznokciami żelowymi zajmuje się od miesiąca,jestem samoukiem.
Mam żele z Allepaznokcie i nie potrafie wykonać frencha,a dokładniej mój biały żel po nałożeniu na pierwszą warstwę robi się taki jakby się rozpuszczał,rozwarstwiał.Nie wiem jak to opisać ale jest to bardzo denerwujące,nakładam 2 cienkie warstwy,no to ta pierwsza jest z takimi "dziurkami" a druga jest już miejscami za gruba i w ogole wygląda to bardzo brzydko.Proszę powiedzcie mi czy to ja robie coś źle czy te żele są do niczego,chociaż po waszych opiniach nie są to żele najgorsze.Dodam że ostatnio jak robiłam paznokcie,to zrobiłam tak podkład z żelu przeźroczystego,odtłuściłam i nie była płytka z wyglądu całkiem gładka tylko też tak jakby chropowata.Prosze powiedzcie co robie źle.
A tak na marginesie to to co wy tworzycie na paznokciach to istne dzieła sztuki,nigdy nie umie oderwać od nich oczu:wow:
Pozdrawiam:kwiatek:
Nie wiem czy dobrze zrozumialam, ale po nalozeniu podkladu z clear, odtluscilaś paznokiec?
_kasiunia_4
27-09-2010, 17:04
najprawdopodobniej źle nakładasz żel i być może za krotko utwardzasz
Przepraszam,źle troche napisałam a w zasadzie nie dokonczyłam tak odtłuściłam ponieważ robiłam sobie podkład pod zwykłe lakiery do paznokci po to by dłużej mi się trzymały lakiery:)
emilka13
27-09-2010, 17:05
Mnie też się tak robiło z żelem ale był on bardzo rzadki . Po utwardzeniu robiły się bąbelki.Zaczęłam nakładać 2 cieńsze warstwy i nic się nie dzieje. :ok:
Po nałożeniu cleara należy powierzchnię zmatowić i odtłuścić i dopiero nakładać biały żel ;]
Mam nadzieję, że pomogłam:)
Tą pierwszą warstwe jeśli robie całe paznokcie żelowe trzymam minute,natomiast jak robiłam teraz pod zwykłe lakiery to trzymałam 2minuty.
_kasiunia_4
27-09-2010, 17:07
malinka zrób może zdjęcia jak to wygląda :) będzie łatwiej ocenić co może być źle jak się zobaczy :)
to może trzymaj 2 minuty możesz mieć słabsze żarówki i żel może się nie dokładnie utwardzić ;)
Przyznam że na początku mojej pazurkowej kariery miałaam tak samo,też pracuje na allepaznokciowych żelach.Najpierw nałóż kamuflaż albo zel clear formujac linie uśmiechu.Rób tak najlepiejj z każdym paznokciem z osobna,góra po dwa, u obu rąk na zmiane,utwardzaj każdy około minuty każdy a w tym czasie nakładaj nadrugiej ręce.Potem nałuż od razu grubsza warstwe białego i gwarantuje że nie będzie się rozwarstwiał ani przy nakładaniu ani przy piłowaniu :) Nie zapomnij o warstwie wykończeniowej-tzw bubującej i zachowaniu wszystkich krzywizn
Czyli tą pierwszą warstwe przed nałożeniem białego mam odtłuścić zmatowić i na to biały?Bo jak teraz robiłam lekierami to wlasnie tak jak pisałam utwardziłam 2 min przeźroczysty potem odtłuściłam i zmatowiłam. Tylko właśnie ten żel nie był taki gładki tylko jakby wiecie wlać do farby rozpuszczalnik i ona się tak "rozdziela".Postaram się jutro zrobić zdjęcie jak mały będzie w przedszkolu.
Jezeli po nalozeniu clear odtluszczasz paznokiec, powinnas potem go jeszcze zmatowic zeby zwiekszyc przyczepnosc nastepnej warstwy
Czyli tą pierwszą warstwe przed nałożeniem białego mam odtłuścić zmatowić i na to biały?Bo jak teraz robiłam lekierami to wlasnie tak jak pisałam utwardziłam 2 min przeźroczysty potem odtłuściłam i zmatowiłam. Tylko właśnie ten żel nie był taki gładki tylko jakby wiecie wlać do farby rozpuszczalnik i ona się tak "rozdziela".Postaram się jutro zrobić zdjęcie jak mały będzie w przedszkolu.
A jakim pilknikiem matowisz ?Jaka gradacja? Bo jak pilnik jest za gruby a warstwa żelu za cienka to moze sie tak robic
tak wlasnie powinnas zrobic:) a jezeli zel nie ma jednolitej konsystencji to trzeba go wymieszac:)
Aha,no to spróbuje jutro i dam znać co mi wyszło:]
Dziękuje Wam bardzo za rady:kwiatek:
RedSunset
27-09-2010, 19:48
a może masz coś nie tak z żelem?? może jest po terminie ważności?? ja też zachwalałam żele z alle aż do dziś :(
kupiłam biały, na pierwszy rzut oka bardzo fajny, jednak nie chciał się utwardzić w lampie... po 3 minutach był nadal rzadki...dopiero po 6 się utwardził ( i to cienka warstwa), spróbuj go wymieszać jeszcze, poczekaj aż trochę bąbelki powietrza zejdą i zobacz jeszcze raz.
AtelierStylizacji Carolla
27-09-2010, 19:51
białe żele sa z reguły mocno z pigmentami które sie osadzają na dnie naczynka, wymieszaj żel delikatnie żeby nie wsunąć w niego powietrza i powinno byc wszystko ok
No i dłużej potrzymaj, jesli żel ma dużo pigmentu to nieraz 2 minuty mu nie wystarczą. Poza tym dziurki się robią prawdopodobnie dlatego, że żelu jest za dużo i z zewnątrz robi się skorupka utwardzona, a spod spodu go "wywala" do góry, robi się bąbelek i pęka co powoduje powstanie takich właśnie dziurek.
Zuuzaneczka
27-09-2010, 21:37
Dziewczyny błagam pomożcie ;( szukałam takiego wątku, ale nie znalazłam, otóż... Sporadycznie pracuję akrylem, właściwie robię głównie kwiatki... Mam akryle z RaNails (biały, kamuflaż, pink, clear) i liquid również tej firmy, wszystko zamówione z hurtowni Silhouette DCD, świeżutkie... Problem polega na tym, iż zrobiony przeze mnie biały kwiatek akrylowy po jednym dniu koszmarnie żółknie, mało powiedziane - niemal rdzewieje! Poza tym nic się nie dzieje, kwiatki świetnie się trzymają i są ładne, ale muszę je usuwać bo wyglądają jak GRZYB! ;(Ostatnio natomiast pokryłam siostrze 2 pazurki clearem żeby wtopić kwiatuszki fimo, po 2 dniach siostra dzwoni i mówi że paznokcie są prawie brązowe... Nie wiem co jest grane, zawsze używam świeżego liquidu, pracuję chyba poprawnie, skoro wszystko wychodzi tak jak chcę, kulki są plastycze, mam dobry pędzel z którym nic się nie dzieje, no nie wiem o co chodzi! Wstyd mi zaproponować kwiatka klientce... Próbowałam pokrywać kwiatki lakierem UV ale nie pomaga!!! :why:help!!!!
Dodaje fotki...
1. Tak było po zrobieniu
2. Tak jest!
:porazka:
Sweet-ka
27-09-2010, 21:52
Kochanie on może sie przebarwiac od prac domowych czy solarium, czy nawet podkladu :) Zabezpieczasz czymś kwiatuszki? Sprawdz lakier bezbarwny ( lub top coat bez połysku ) lub klej do pazurkow ;) To zabiepieczy kwiatuszki :D I daj znac czy nadal jest to samo bo wiesz osobiscie nie pracowalam na tym akrylu wiec nie wiem czy ma taka tendencje :)
Zuuzaneczka
27-09-2010, 22:03
Dzięki :* malowałam lakierem z filtrem (inglot uv techno coat) ale jest to samo, spróbuje z klejem...
ja mam i mi nie brązowieje. może wadliwa partia jakas? albo czy to nie ubrudzone? kurcze środki są białe! tylko tam gdzie "cieniej" jest!
Zuzaneczka rzeczywicie koszmarnie to wyglda ,pedzel musi byc idealnie czysty i liquid a innych powodow nie znam :)
Zuuzaneczka
27-09-2010, 23:11
Aj jestem zła, już spiłowałam to g**** :( zamówię coś innego... Dodam, że raz liquid (kolor lekko fioletowy) stał w naczynku porcelanowym zamknięty przez dwa dni, otwieram a tam herbata :D Chyba coś nie halo z tym płynem...
I tu jest pies pogrz*****!!!! :)
paznokietki000
28-09-2010, 00:58
Dobrze że się wyjaśniło że to sprawka liquidu , te pazureczki śliczniutkie zrobiłaś , więc szkoda trochę ich , ale najważniejsze że problem z głowy:) :D
Agnieszka Praska
28-09-2010, 06:59
mnie sie tak samo robila z proszkiem i liquidem ra :/: mozliwe ze znowu wypuscili wadliwa serie:huh:
a kazdy liquid zrobi sie herbaciany jak postoi kilka dni zamkniety w naczynku^_^ oczywiscie brudny taki ktorego nie wylalo sie po pracy skonczonej
RedSunset
28-09-2010, 08:40
no to jestem w szoku że tak się dzieje z liquidem Ra... a właśnie zastanawiałam się nad kupnem kilku akryli tej firmy... ale na Twoim miejscu Zuzaneczka...spróbowałabym jeszcze z innym liquidem... Z drugiej strony, ja też przez kilka dni trzymałam używany liquid w zamkniętym naczynku i nic się z nim nie stało...na dodatek zrobiłam nim paznokcia i też nic się nie stało (liqiud mam z alle).
Dziewczyny jesteście niezastąpione, potrzymałam żel w lampie dłużej ,zmatowiłam i już jest wszystko ok, wymieszałam jeszcze biały i pazurek wyszedl super:skacze: Dziękuje Wam bardzo:kwiatek::*Chyba bede czestszym gościem na Forum:)
Pozdrawiam
a ja co do ra zawsze ale to zawsze jestem super zadowolona :D chociaz biały puder jest bardzo "czuły" przy frenczu lepiej się inne sprawdzają ;)
Zuuzaneczka
28-09-2010, 18:05
Mnie też się dobrze pracuje na RaNails, akryl jest bardzo plastyczny, no ale chyba to jakaś kiepska partia :[
Wyjezdzajac na wakacje "odswiezylam" paznokcie warstwa top coat - koszmar
Tandetny mi sie trafil, po ok. 2-3 dniach intensywnego plazowania moje paznokcie z fajnych kolorowych
zrobily sie szaro - zolte :/: