Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Opinie o produktach Silcare / Noname

Strony : 1 2 [3] 4

k_ropka
24-04-2013, 19:36
Ja tak troszkę odbiegnę od tematu. Jeżeli by kogoś interesowała opinia o lakierach Garden of colour, to z czystym sumieniem polecam. Są świetne.

sztynka
24-04-2013, 22:31
Ja próbowałam pastel beige dawać na wybudowany pazurek i niestety mimo 4 warstw nadal miałam prześwity i wyszła po prostu taka kanapka z przodu. W przypadku hybryd wygląda dużo ładniej, ale niektóre odpryskują z żelu/akrylu.
Dzisiaj robiłam 2xpastelowe. Po intensywnym przemieszaniu mięta pokryła mi po 4 cienkich warstwach, natomiast żółty po 3 cienkich i jednej grubszej, ale jeszcze i tak nie do końca było ok. Można zobaczyć efekty w innym wątku.
Natomiast clear-v ma super konsystencje powtarzam po raz setny, jest świetny w pracy na szablonie, bardzo polecam.

agnieszka-nails
25-04-2013, 15:50
Czy stosując żel Silcare basic masked kładziecie cos pod to? Pracowałam do tej pory na IBD i kładłam primer, bonder, żel budujący i nabłyszczacz. Czy stosując Silcare mam go łączyć z bonderem z IBD?

nanami7
25-04-2013, 20:54
ZAWSZE pod cover obojetnie z jakiej firmy daje cienką warstwe cleara, a ze pracuje na basic MASKED, to tez daje clear pod spód :)

agnieszka-nails
25-04-2013, 23:31
tylko czy bedzie "współpracował" z IBD...

sandrus
26-04-2013, 00:04
Czy stosując żel Silcare basic masked kładziecie cos pod to? Pracowałam do tej pory na IBD i kładłam primer, bonder, żel budujący i nabłyszczacz. Czy stosując Silcare mam go łączyć z bonderem z IBD?

Zawsze możesz spróbować dać ten bonder ibd chociaż silcare używam bez bondera.

kiedys akceptowałam tylko ibd i nawet gdy zrobiłam żel ibd bez bondera to nic się nie stało,chociaż ta firma zawsze kojarzy mi sie ze stosowaniem ich bondera pod stylizacje.

I tak jak napisała koleżanka zawsze najbezpieczniej dac cover na clear czy inny żel a nie bezpośrednio na płytkę.

anikol
26-04-2013, 08:43
Już pędzę.....

Z reguły nie powinno się mieszać firm ze sobą ale z praktyki każda z nas wie swoje ;) i łączy różne firmy ze sobą raz z lepszym, drugi raz z gorszym skutkiem. Więc spróbuj.
Covery traktujemy jak kolorówkę czyli powinno się dawać choćby cieniusią warstewkę żelu przed.
Ja też produkty Silcare używam bez bondera no chyba że mowa i linii Perfect tu już musimy zastosować bonder z serii. Po bonder Base One sięgam rzadko ale jak już to sprawuje się :yess:

aldona794
26-04-2013, 09:37
Ja używam bondera ibd pod żele silcare i wszystko trzyma się bardzo dobrze. Nie widzę różnicy w trwałości, wszystko jest tak samo dobrze jak w przypadku pracy na samym ibd...

sylla
26-04-2013, 10:14

Ja też zawsze daje primer potem cieniutko clear i dopiero masked. Ale cleara na prawdę daję tak tylko żeby "liznąć". Zawsze to większa pewność....

aldona794
26-04-2013, 21:00
A ja mam pytanie odnośnie żelu affinity. Otóż zakupiłam żel od innego sprzedawcy i jak sie okazało jego skład jest zupełnie inny, podobnie jak opakowanie. Dodam że jego skład jest dosyć krótki w porównaniu do używanego przeze mnie wczesniej. Został wyprodukowany we wrzesniu 2012, jest to oryginalny żel?? Czy stara wersja?

anikol
27-04-2013, 12:55
Nie mam pojęcia, proszę wrzucić opakowanie :ok:

aldona794
28-04-2013, 11:12
W zasadzie opakowanie nie jest tak istotne, ten skład mnie martwi... nie wiem jaki ma być właściwy, czy ten który zajmuje 6 linijek czy ten z krótkim składem ( linijki). Używałam do tej pory tego z 6 linijkowym składem, tego drugiego naarzie obawiam sie użyć :/:

sztynka
28-04-2013, 13:52
Ja kupowałam raz Base on ten mleczny, jeszcze w starej wersji No Name i miał kolor biało-mleczny, a potem u innego sprzedawcy miał sino-różowy, więc jak najbardziej skłaniam się ku podróbce. Podobnie z coverem strej erii No Name . Był okropny, lejący, siny i półtransparentny, natomiast z oryginalnego sklepu miodzio.

anikol
28-04-2013, 19:18
Dlatego kochane kupujemy na stronie Silcare bądź też w sklepach stacjonarnych(jeśli mamy taką możliwość) co by potem nie było niespodzianek. Silcare ma konto na allegro Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=4041603) ale nie ma tam wystawionych wszystkich produktów od razu mówię ale za to można trafic tam niezłe promocje których nie znajdziemy w sklepie int.
Jeśli ktoś chce zrobić pełne i pewne zakupy to -> Nails Silcare (http://nails.silcare.com/)

aldona794
04-05-2013, 08:41
Dziewczyny, a czy któraś z Was mogłaby podać skład swojego żelu affinity, jeśli jesteście w jego posiadaniu?

nataszka
04-05-2013, 22:30
Ja swój affinity kupowałam na allegro od silcare i w składzie ma cztery składniki tylko: Urethane Acrylate, Trimethylolpropane Trimethacrylate, Carboxyethyl Acrylat, Trade Secret

aldona794
05-05-2013, 10:30
:/: ja kupując affinity od silcare również na allegro to tych składników miałam mnóstwo, pół etykietki zajmował sam skład, już sama nie wiem o co chodzi z tym żelem, może zmienili recepturę...

anikol
05-05-2013, 11:21
:/: ja kupując affinity od silcare również na allegro to tych składników miałam mnóstwo, pół etykietki zajmował sam skład, już sama nie wiem o co chodzi z tym żelem, może zmienili recepturę...

Ponowię swoją prośbę, prosze wstawić foto opakowania. :ok:

rouse
05-05-2013, 12:25
Ja swój affinity kupowałam na allegro od silcare i w składzie ma cztery składniki tylko: Urethane Acrylate, Trimethylolpropane Trimethacrylate, Carboxyethyl Acrylat, Trade Secret

Ja znowu kupowałam ten żel na stronie silcare i ma mnóstwo składników około 15-tu.

sandrus
05-05-2013, 13:49
Chetnie bym pomogła,ale dopiero co skończyłam ten żel i słoik wylądował w koszu.
Teraz muszę skończyć wszystkie inne.
Do affinity wrócę,bo to super żelik:)

malinowa
05-05-2013, 14:43
ja się zastanawiam nad kupnem tego affinity, sandrus (http://forum.wzorki.info/members/4849-sandrus.html) który miałaś kolor? nie bąbluje się?
napisz coś więcej jeśli możesz

aldona794
05-05-2013, 15:16
Mam trzy opakowania tego żelu i każde jest inne. To z 4 składnikami jest takie jak ze strony silcare i ten żel nie był zakupiony w firmowym sklepie. Natomiast to które ma koło 15 składników i jest ze sklepu firmowego z boku ma nadruk biały a nie czarny i ta linia oznaczająca kolor jest dużo jaśniejsza...

rudzia1985
05-05-2013, 17:18
To, ze opisujesz co masz w skladzie i z ilu skladnikow moze nic nikmomu nie mowic. Anikol juz 2 razy pisala o wstawieniu zdjecia. Jest przedstawicielem z Silcare to bedzie wiedziala czy to z jej firmy czy nie.

aldona794
05-05-2013, 17:33
opakowanie po lewej to żel ze sklepu firmowego, a po prawej od innego sprzedawcy (4 składniki)

nataszka
05-05-2013, 21:59
Ja mam ten po prawej- w styczniu zamawiany na allegro. A może to od pojemności zależy ( bo widze różnice w wysokości ). Mogła im się np. partia słoiczków 15ml skończyć i wypuscili nowe z ciut inna grafika i uproszczonym składem.

anikol
06-05-2013, 09:12
Nataszka ma rację. Pamiętacie nie raz były wypuszczane kolorki w metalowych pojemniczkach czy tez jakiś innych z kolekcji limited edition
Jak kupować to u źródła (najlepiej)

Odnośnie Affinity BLUE/VIOLET później wstawie baner promocyjny gdzie trzeba :cwaniak2:

Elizabeth76
06-05-2013, 09:13
czym sie różni żel Affinity BLUE/VIOLET??

anikol
08-05-2013, 11:46
Oba sa teraz w promocji ponieważ zostały dodane do tych obu ulepszone składniki, kochana zaraz wstawię baner....:*

---------- Dodano o godzinie 11:46 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 09:16 ----------

Żele Afiinity są sprzedawane i z ciemnymi i jasnymi etykietami :ok:

sztynka
08-05-2013, 19:39
Ja mam 30ml Ice Clear i jest z czarnym logo i białe literki i ma krótki skład. Kupowałam u innego sprzedawcy na allegro.

anikol
09-05-2013, 15:00
a ja wam zdradzę po cichu :D że coś się rozlewa do pojemniczków :cwaniak2:
może to nie nowość na rynku ale Silcare zawsze bierze Wasze sugestię po uwagę więc ino czekać tylko :kwiatek:

aldona794
09-05-2013, 17:14
Ja zaczęłam używać tego z 4 składnikami, mam nadzieję że paznokcie będą w porządku skoro i sklep firmowy rozprowadzał tę wersję żelu :)

zosia_29
10-05-2013, 11:57
Ja na żele tej marki nie narzekam :)

chantelle_
10-05-2013, 23:06
Anikol
Kurcze nie wytrzymam chyba z ciekawosci!!!!!! :D

Gorzkajakmokka
15-05-2013, 14:00
Hej dziewczyny,
w locie między sprzątaniem wpadłam was na szybko zapytać czy możecie mi poradzić, który żel zastąpi mi najlepiej klasyczny jednofazowy?
Używałam zawsze modeny, ale mi się skończyła a mam w domu trzy żele na które namowiła mnie forumowa koleżanka , ale w sumie jestem ciemna masa i nie ogarniam.

Mam:
Noname UV żel clear
Base On Uv gel Violet
Base on the gel thick clear

Przyzwyczajona do modeny gubię się trochę w oznaczeniach innych marek.
Poradzicie który najlepszy jako jednofazówka a który do formy?

Byłabym wdzięczna :*

sandrus
15-05-2013, 14:19
Mam:
Noname UV żel clear
Base On Uv gel Violet
Base on the gel thick clear

Wszystkie trzy to jedna seria dawne no name to obecne base on.
Na szablon polecam violet.
clear bedzie sporo rzadszy.

a o thick clear znalazłam takie info(nie znam go)
Żel UV 1-fazowy, bezbarwny, super gęsty.
Przeznaczony do budowania paznokci na tipsach. Specyficzny skład chemiczny żelu sprawia, iż na warstwie utwardzonej pozostaje gruby film dyspersyjny dlatego kolejne warstwy nakładanego żelu powinny być stosunkowo grube. Każdą warstwę żelu należy utwardzać w lampie UV o mocy 36 W przez 2 min. Po usunięciu filmu dyspersyjnego z ostatniej, utwardzonej warstwy zalecane jest użycie preparatu nabłyszczającego.

kalaa
15-05-2013, 14:19
na formę thick, jest bardzo gesty :) base one violet to jednofazowka

anikol
15-05-2013, 14:49
Seria Base One to jednofazóweczki więc to tylko kwestia gustu i przyzwyczajenia do gęstości w wyborze....każda lubi co innego. Pamiętajcie kochane THICK to gęsty THIN rzadki.
Ja głównie lece na Clear-v średniogęstym ale jak ktoś lubi gęsciocha polecam Violet Thick :ok:

Gorzkajakmokka
15-05-2013, 15:28
Dziękuję dziewczyny.
Czyli wszystkie tak na prawdę nadają się do kładzenia zaraz po bonderze? Czyli stresu mniej. :yess:

anikol
15-05-2013, 17:56
wszystkie się nadają do aplikacji bezpośrednio na płytkę paznokciową nawet bez bondera, ja go prawie wcale nie używam. Tylko primer i jazdaaaaaaaaaa dalej :D

Nilvena
15-05-2013, 18:24
A jakie są wasze opinie na temat cleanera Base One? Chce go kupić ale wcześniej miałam innym z Silcare. Nie wiem czy widać różnice wogole w cleanerach ?

sandrus
15-05-2013, 19:21
Nilvena cleaner jest ok:)
Robię tak samo jak Anikol:)

anikol
16-05-2013, 10:21
A używam Basic Cleaner i nie zamienię go na żaden inny, ten czort tak mocno odtłuszcza jakby krasnoludki latały po płytce z tysiącem ścierek :D jest najlepszy ! Każde zatłuszczenie, każdy brudek nie ma z nim czas :yess:
Base One jest zalecany do serii Base One wówczas mamy pewnosc że np po przetarciu nie tracą błysku (nie każdy używa nabłyszczacza a kładzie cienką warstwę żelu którym buduje jako top)

Blejsia
16-05-2013, 14:47
tak czytam i czytam i sie zastanawiam.. raz zaryzykowalam i po pozytywnach opiniach kupilam modene zel byl fajny do pewnego momentu znow sie przerzucialm na IBD ale wasze opinie i cena basica kusi;/. Mam taka mała prosbe jesli mogłybyscie mi polecici jakis dobry zelik ktory na 100% sie nie zapowietrzy?:) i z jakiej lini bo tych lini tyle ze nie wiem o co kaman;/

anikol
16-05-2013, 15:17
Mam taka mała prosbe jesli mogłybyscie mi polecici jakis dobry zelik ktory na 100% sie nie zapowietrzy?:)

Nie ma takiego żelu na całej kuli ziemskiej :D przecież trzymanie masy zalezy od wielu czynników nie tylko od samego produktu ale także od umiejętności stylistki oraz porządnego przygotowanie płytki.
Blejsia wróc sobie strona po stronie wstecz gdyż tam opisujemy i dzielimy się swoimi spostrzeżeniami na temat poszczególnych linii Silcare, wszystko jest pięknie opisane i wystarczy poczytać.
A w razie wątpliwości pisz śmiało kochana odpowiem Ci na wszystkie pytania :*

Blejsia
16-05-2013, 15:22
oj tak to prawda w 100% choc marne zelidła :D potrawia nawet przy dobres stylizacji zapowietrzyc sie po 2 h.:) Ogolnie to chciałabym zakupic cała podstawe ale nei wiem co doklanie chce :(

anikol
16-05-2013, 16:04
Ogolnie to chciałabym zakupic cała podstawe ale nei wiem co doklanie chce :(
Kochana to tym bardziej jak mam ci pomóc ;)
Żerknij proszę do poprzednich stron tam jest wiele cennych informacji.
Seria Base One będzie w sam raz na początek ale nie tylko bo ja głównie na niej pracuję. Poczytaj sobie i gdy już wchłoniesz część informacji pytaj śmiało.....seria ta jest bardzo dobra i najczęściej wybierana, znajdziesz w niej od cleara, po pinka, cover, żele białe do końcówki french, bonder....no wsio wsio. Z gęstością też można dopasować pod siebie są żele średnio gęste i gęste.
Na dobry początek skoro jesteś przyzwyczajona do pracy na bonderze więc:
bonder (choć żele bez niego też trzymają się super, jest bonder kwasowy i bezkwasowy)
base one ja uwielbiam clear-v średniogęsty a dla tych co lubia gęste żele polecam Violet Thick
do tego cover base one
nabłyszczacz polecam mimo wszystko perfect
odtłuszczacz Basic
i do dzieła.....aaaaaaaaa byłabym zapomniała o białym żelu to już zależy co preferujesz, każdy żel jest opisane w sklepie internetowym warto zwrócić uwagę na opis

k_ropka
19-05-2013, 13:03
przy ostatnim zamówieniu zakupiłam w sklepie Cleaner. Został wysłany mi zmywacz. Napisałam maila opisującego pomyłkę, firma odpisała, że przy następnym zamówieniu mi wyślą pominięty cleaner, więc zostałam bez cleanera :)

sandrus
19-05-2013, 13:27
No niestety pomyłki były są i będą.
Ja ostatnio dostałam fakturę wystawioną ze złym adresem:)
A też jestem gapa,bo zorientowałam się dopiero w drodze do salonu:)

Zawsze będę chwalić Silcare,bo jest to świetna firma!!!:ok:
A od chwili kiedy mam dostęp do stacjonarnego sklepu to już w ogóle jestem happy:)

Mam tu swoich żelowych faworytów
-clear v,ostatnio affinity violet
oraz pogodziłam się z basic one violet.

Nie mam żadnych reklamacji.Z paznokciami nic złego sie nie dzieje.
Praca na tych żelkach to przyjemność.
Dodatkowo jak wszystkie wiemy firma oferuje nam świetne ceny i częste wręcz rewelacyjne promocje:)
Chociażby ostatnia z jakiej skorzystałam -affinity 30ml za 19 zł.
I proszę za 100zł mamy 5 dużych słoików super żelu.
Chyba w żadnej innej firmie nie ma takich cudów.

teraz czekam na termiczne żele,które prawdopodobnie już od jutra bedzie można nabyć stacjonarnie.(nie wiem jak na stronie w sklepie)

natalia268
20-05-2013, 20:41
kto pierwszy będzie miał żele zminiające kolor niech zdaje relacje :cwaniak2: :skacze:

Blejsia
21-05-2013, 10:09
Anikol tak pocyztaałam i zdania sa podzilone choc w wiekszosci kazda lubi ten violet jesli byłabys taka mila i podrzuciła mi linka do tego nabłyszczacza bo nie moge go znalezc;/
Base One Violet - Nails Silcare (http://www.nails.silcare.com/base-one-violet.html) to ten żel?? a jaki bonder bys mi poleciła??

sylla
21-05-2013, 11:01
Mają być żele termiczne od Silcare??? Dajcie linka jakby były w sklepie internetowym. Jestem chętna na nie :D

kalaa
21-05-2013, 11:41
Żel Base One Termo Focus - WYBIERZ KOLORY - Nails Silcare (http://nails.silcare.com/zel-base-one-termo-focus-wybierz-kolory.html) proszę :kwiatek:

sylla
21-05-2013, 12:18
Dziękuję :) ale expresowo zadziałałaś :).

kalaa
21-05-2013, 13:12
nie ma za co :) pochwal się kolorkami jeśli zamówisz :)

anikol
21-05-2013, 20:39
Syllus nie śledzisz tematu nowości i promocje :cisza:
wstawiałam tam notkeczkę już ostatnio o żelach termicznych :kwiatek:

zosia_29
21-05-2013, 21:42
Szkoda że zdjecia nie oddaja kolorków...

sylla
22-05-2013, 08:02
Tak wiem przyznaje anikol, ostatnio byłam zabiegana. Ale już jestem na bieżąco :D. Ciekawe jak kryją te termy?

nataszka
22-05-2013, 23:57
Zakupiłam dzisiaj w sklepie stacjonarnym affinity ice blue.... poprzedni miałam z allegro od silcare (czteroskładnikowy) i bardzo ładnie rozjaśniał frencha... a ten kupiony dziś ( sześc linijek składników) juz po otwarciu mnie troche zdziwił kolorem- jak by taki mętny, wydaje mi się że ten poprzedni miałam taki czysto błękitny... nałażyłam na frencha i zżółkła mi końcówka ;( Co się dzieje? dlaczego? Czy został on jakoś "ulepszony" ?

sandrus
23-05-2013, 00:19
niestety nie pomogę.ostatnio zrobiłam większy zakup affinity,ale violet i wszystkie sa ok.

Evelyn.
28-05-2013, 09:35
Aniu mówiłaś mi o fajnym nabłyszczaczu bez przemywania, możesz przypomnieć nazwę?

sandrus
28-05-2013, 10:48
Ja nie Ania tylko Asia ,ale tez mogę polecić:P

A wiec ten znam i bardzo chwalę:)

PERFECT Gel UV Sealer 15ml SILCARE NABŁYSZCZA HIT! (3153927028) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/perfect-gel-uv-sealer-15ml-silcare-nablyszcza-hit-i3153927028.html)

natalia268
29-05-2013, 23:23
Połasiłam się dziś na żel TERMO !

O TEN :
http://nails.silcare.com/product/image/3896/SKY_DUBAI_1.jpg
źr : Żel Base One Termo Focus - WYBIERZ KOLORY - Nails Silcare (http://nails.silcare.com/zel-base-one-termo-focus-wybierz-kolory.html)

przejścia koloru brak.. albo ja ślepa, zmęczona i daltonistka.
NIE polecam. na wzorniku dawałam 3 warstwy... nie wiem jak by było na pazurku, raczej dałabym go na cover niż na przezroczysty szkielet.
Ogólnie spodziewalam się że będzie tylko lekka zamiana kolorków, ale tu nic nie widze...
żałuję zakupu. Choć może inne kolorki są lepsze. Te które mają większą zmianę

Jeszcze jutro w dzień sprawdzę...

anikol
30-05-2013, 18:48
Natalia poczytaj wątek https://pl-pl.facebook.com/photo.php?fbid=567059470005409&set=a.129951280382899.13497.126010754110285&type=1&theater

Blejsia
04-06-2013, 18:56
czy któras używala masek kremow peelengow do dloni?jak zapachy?

kalaa
04-06-2013, 21:11
ja jakiś czas temu kupiłam 3 kremy, aloesowy, cytrynowy i oliwkowy chyba, ale zapachy bez szału i tak samo z jakością, nie przypadły mi do gustu. Do stóp mam też o zapachu cytrynowym, jest lepszy niż ten do rąk, ogólnie całkiem ok. Miałam jeszcze mydło ich i zapach rewelacja :)

Blejsia
04-06-2013, 21:55
kurcze bo chciaąłm wziąść cały zestaw teraz ma lekka rozkminke

nataszka
12-06-2013, 23:39
Jak tam wasze ostatnio zakupione affinity? Mój ice blue kupiony na ostatniej promocji starasznie żołknie w lampie ;( Zastanawiam się jak z innymi kolorami i który wziąć do frencza?

sandrus
12-06-2013, 23:57
czy któras używala masek kremow peelengow do dloni?jak zapachy?

Ja mam jakiś peeling oliwkowy czy jakos tak.
Rewelacji nie ma.Ujdzie :)
Nataszka moje żele ok.

Zuuzaneczka
13-06-2013, 14:07
Jak tam wasze ostatnio zakupione affinity? Mój ice kupiony na ostatniej promocji starasznie żołknie w lampie ;( Zastanawiam się jak z innymi kolorami i który wziąć do frencza?

Ja mam Violet i absolutnie nie żółknie, wręcz wybiela frencha :D

nataszka
13-06-2013, 15:08
To ja mam jakiegos pecha, bo mi ten ice ostatnio tez tak ładnie wybielał a teraz taka porażka. Tylko że tamten kupowałam na allegro od silcare w styczniu czyli przed "ulepszeniem" i miał tylko 4 składniki w opisie a nie szesc linijek... hmm zamówie ten violet do frencha a do reszty chyba zwykly clear? nie szarzeje lub żółknie? mówie oczywiście o tych affinity

sztynka
13-06-2013, 18:24
No to mi właśnie affinity clear robił się szary znowu.

nataszka
13-06-2013, 23:28
hmmm to jaki affinity wybrac np na zielony żel żeby koloru nie zmienił?róż?

anikol
14-06-2013, 11:56
hmmm to jaki affinity wybrac np na zielony żel żeby koloru nie zmienił?róż?

Jak kłade kolor to zawsze wykańczam clearem Nataszko bo kazdy zabarwiony clear ciut zmieni nam kolor żelu. Nie widać tego może od razu ale w słoneczku jak najbardziej, klientki nie raz przychodziły i mówiły ale Ania bez tego niebieskiego bo mi w swietle zmienia odcień :/:
U mnie na kolor tylko ląduje przezroczysty :ok:

Inkapaznokcie
14-06-2013, 12:21
A do frencha który będzie najlepszy? Mam akurat w Base One uv gel violet i nigdy go jeszcze nie użyłam i się zastanawiam czy do frencha będzie dobry, czy nie zminie jego koloru?

nataszka
14-06-2013, 13:38
Inkapaznokcie mi ten violet ładnie wybielał frencha tak jak bys połozyła jakiś top z uv. Tylko ze ja od base one miałam zapowietrzenia dlatego testuje affinity ale wiecie każdy robi inaczej i każdy ma klientki z różnymi wymaganiami płytki więc nie skreślam tego zelu całkowicie, poprostu mi nie odpowiada.
Za to z ręką na sercu polecam wam ten clear do naturalnej płytki a nawet na krótkiego tipsa
Exellent Easy Vanish Clear - Nails Silcare (http://www.nails.silcare.com/exellent-easy-vanish-clear.html)
Jest mega elastyczny, zero zapowietrzeń i ja na niego bez problemu daje zwykly kamuflaż i biały, zalewam znowu nim i wszystko się super "kupy" trzyma. Mam taka klientke która codziennie na zmywaku pracuje, płytke ma tak miękką że jak opracwuje kształt i za mocno pilniczkiem przycisne do zelu to juz sie podpowietrza, zawsze 2-3 tyg i paznokcie do naprawy a teraz 5 tyg i cisza...zrobiłam jej frencha na tipsa właśnie z tym clear i juz sobie myślałam że pewnie teraz w tej wodzie to juz wogóle je zgubiła a ona dzwoni po 5 tyg czy jej moge uzupełnic tylko bo tak świetnie się trzymają. I wytrzymały kolejne trzy tyg po uzupełnieniu :) Teraz testuje ten żel na nogi, wydaje mi się że taki elastyczny dobrze sie spisze w te lato, gdy co drugi dzień trzeba kryte buty zakładac... dam znac za 2-3 tyg.
Własnie Anikol moze podszepnij firmie żeby bardziej rozreklamowali ten zel bo ostatnio jak go w sklepie brałam to Pani sie bardzo zdziwiła bo ponoc wcale nie ma nim zainteresowania... jeszcze mi go wycofaja i będzie :/:

anikol
14-06-2013, 13:49
Własnie [B]Anikol moze podszepnij firmie żeby bardziej rozreklamowali ten zel bo ostatnio jak go w sklepie brałam to Pani sie bardzo zdziwiła bo ponoc wcale nie ma nim zainteresowania... jeszcze mi go wycofaja i będzie :/:

hehehehe a wcale że nie :P np u nas w Zielonej jak tylko przyjdzie momentalnie schodzi w sklepie int było to samo jak zaczęłam zachwalać na forum i u siebie na blogu oba nabłyszczacze czyli Perfect i Exellent znikły na kilka dni ze sprzedaży bo poszło wszystko :yess:

Inkapaznokcie
14-06-2013, 14:07
Ja się zastanawiałam czy nie zamówić Affinity przezroczystego. :)

nataszka
14-06-2013, 14:14
To ja właśnie w Zielonej byłam ostatnio (2-3tyg temu) i dziewczyna taka zdziwina była :skacze: Ale tam chyba dwie pracują ;) może ta akurat nie miała klientów na ten excellent easy vanish- tylko ja o gestym clear mowie a nie o tym nabłyszczaczu. A tak sie teraz zastanawiam , skoro ten clear easy vanish taki dobry to może zwykly clear zamówic sobie tez z tej serii excellent (LUX) , co o nim sądzisz? wyczytałąm że tez jest ciut elastyczny, miałaś go kiedys pod pilnikiem anikol? Bo jakiegos cleara potrzebuje i tak sobie rozmyslam... affinity, perfect(+bonder) czy excellent...

anikol
14-06-2013, 14:38
A ja ciągle wierna jestem clear -V base one :yess: bardzo go lubię dla mnie jest perfecto i nie żółknie.
Co do Exellent Clear Lux to pięknie się poziomuje :ok: i nie jest to elastyczny żel typowy budujący

nataszka
14-06-2013, 15:12
EXELLENT LUX żel 15g CLEAR+INNE / SILCARE+ GRATISY (3252805086) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/exellent-lux-zel-15g-clear-inne-silcare-gratisy-i3252805086.html)
tu to właśnie wyczytałam
"LINIA EXELLENT LUX ŻEL UV
Exellent Lux jest to żel nowej generacji. Zaawansowana technologia i innowacyjne formuły zapewniają doskonałą przyczepność i elastyczność."
Dlatego tak mnie zainteresował. Bo np. affinity faktycznie takie troche inne pod pilnikiem są.

anikol
14-06-2013, 17:05
Nataszko każdy żel jest "niby" elastyczny ja za elastyczny tak samo uważam clear-v ale Lux nie jest taki giętki jak affinity czy też sylikony exellent jeśli o to ci chodzi.

nataszka
14-06-2013, 23:41
anikol dzięki :przytul: właśnie o takie porównanie mi chodziło. Ty to jesteś skarb dla tej firmy i dla nas :) Może jakieś warsztaty/pokazy w Zielonej górze by się przydały z Silcare ? ;)

anikol
15-06-2013, 18:10
anikol dzięki :przytul: właśnie o takie porównanie mi chodziło. Ty to jesteś skarb dla tej firmy i dla nas :) Może jakieś warsztaty/pokazy w Zielonej górze by się przydały z Silcare ? ;)

Już niedługo :yess: ale ciiiiiiiiii co by nie zapeszyć :cwaniak2:

nataszka
20-06-2013, 14:45
Przyszła mi dzisiaj paczuszka z wyprzedażami BASE ONE i od razu przetestowałam... cover ma tak śliczny odcień że aż żałuje że nie zamówiłam więcej- ten z wyprzedaży jest ciut ciemniejszy niż te co kupowałam normalnie!aż włozyłam obydwa do lampy żeby zobaczy co będzie po naświetleniu i jest różnica.
Natomiast french dark pink sporo jaśnieje w lampie ale na szczęśnie nie robi się trupio blady ;). Zawiódł mnie tylko W4 bianco estermo ponieważ myslałam ze bedzie on śniezno biały a niestety do takiej bieli wiele mu brakuje. Do tego jest baaardzo rzadki.
Ja szukam takiego który będzie rzadki ale kredowo biały, taki jak korektor, taki suchy, nie sliski po przemyciu, bo one nie spływają tak i mają świetną biel. Czy znajdę taki w silcare?

nanami7
20-06-2013, 18:43
tak z basic mam rzadki i jest kredowo bialy :)

karchola
20-06-2013, 22:06
Mi jak go wiecej nieco dałam to nie chciał się utwardzać, Modenowy jest bardzo podobny a nawet jak się grubiej położy to ladnie sie utwardza

nataszka
20-06-2013, 22:13
Ja już kiedys bardzo dawno miałam ten z basic i tak mi się teraz przypomina że właśnie miałam problemy z utwardzeniem jego i wtedy zraziłam się do takich kredowo białych. A ostatnio w sklepie chinskim znalazłam własnie taki biały żel i tak sobie pomyślałam że na nogo chociaż się nada :skacze: i tak go pokochałam ze nawet ręce nim robie no ale przecież nie będę ciągle żelu u chinczyka kupować he he. Zamówiłam sobie jeszcze 50ml tego coverku, mam nadzieje że przyjdzie tez taki ciemniejszy i wzięłam przy okazji 5ml tego french z basic, spróbuję może się poprawił ;) karchola a moge prosic na priv tak w razie czego namiar na ten modenowy? Zeby tu tematu nie zaśmiecac ;)

Jakich primerów używacie pod żele silcare? bo ten ich chyba nie cieszy sie za dobrą opinią. A wiem że nie kazdy żel z kazdym primerem współgra...

fryzzz
21-06-2013, 09:11
Dziewczyny a czy któraś z was testowała W3 lub W1? możecie napisać jaka ma konsystencje? Na stronie jest napisane ,,srednio gęsty" ale na wszystkich białych z tej serii tak jest napisane a Nataszka pisała, że w4 jest rzadki :/:

nataszka
21-06-2013, 10:52
Wydaje mi się ze one wszystkie mają podobna konsystencje poniewaz opis jest identyczny i w sumie jedna seria, tylko chyba odcień bieli się zmienia. Fakt że wczoraj bylo gorąco strasznie ale przy tej samej temperaturze clear-v i cover były o wiele wiele gęściejsze
A czy polecacie primer z silcare?

fryzzz
21-06-2013, 11:04
Ale cover np też ma opis ,,średnio gęsty", no nic poczekam na podpowiedź Anikol :)

anikol
21-06-2013, 12:09
Ale cover np też ma opis ,,średnio gęsty", no nic poczekam na podpowiedź Anikol :)

jestem :*

co do primera to czasem silcare czasem inny
co do covera to kocham go ponad wszystko i pokochałam jeszcze bardziej french pink basica jest cudnie mleczny i wybija kolor łożyska paznokcia idealnie. Co do french pink dark i pink dark mają to do siebie że bledną i robią się białawe ale niektóre moje klientki to lubią bo mówią że mają french jak perfekcyjna pani domu z programu, ona często ma takie bardzooooooooooo blade łożysko.
Co do białych to kredowy rzadki to basic ale ja się trzymam od rzadkich z daleka.
Co do W3 lub W1 to faktycznie są podobnej konsystencji różna się odcieniem głównie :ok:

fryzzz
21-06-2013, 12:35
Dzieki Aniu :) A który gęsty biały żel silcare polecasz?
Masz może zdjęcie jak wyglądają french pink i dark pink na pazurkach?

nataszka
21-06-2013, 14:07
french pink basic ci nie blednie ?! ja z rok temu go zamówiłam i robił mi się trupio blady w lampie. To juz ten base one french dark pink teraz tak nie zbledł. Normalnie lece szukac tego w basic w kuferkach i aż sprawdze

Zobaczcie ten z basic blednie prawie całkowicie :/: naświetlane razem raz przez 2min

sandrus
21-06-2013, 15:15
Jakich primerów używacie pod żele silcare? bo ten ich chyba nie cieszy sie za dobrą opinią. A wiem że nie kazdy żel z kazdym primerem współgra...

a ja bym raczej powiedziała,że każdy jeden dobry primer bedzie dobry pod każdy żel.
primera z silcare akurat nie polecam.
ostatnio używam z firmy Olivia,ale z bardziej dostepnych dziewczyny polecały golden

natalia268
21-06-2013, 16:13
ja do tego basica dodałam białego i był świetny, taki mleczny ! :) przynajmniej w ten sposob go wykorzystalam

nataszka
21-06-2013, 16:18
Ja mam końcówke primera z MM i w sumie dobrze się trzyma z Silcare. Ale jak na primer MM dałam żel SF to zaczą mi się zapowietrzac jak nigdy dlatego wolę popytac czego używacie pod Silcare żeby nie było że uznam że żel do du... a to poprosu primer nie będzie pasowac

malinowa
21-06-2013, 21:39
ja pod żele silcare używam primera max od dobrejrady i wszystko gra

Inkapaznokcie
21-06-2013, 21:51
Dziewczyny mam problem. Zamówiłam ostanio żel Affinity przezroczysty. Robiłam go pięciu osobą trzech z nich mówiło ze strasznie szczypie, a dwie nic nie mówiły. Sama postanowiłam jeszcze sprawdzić i też mnie szczypał i to bardzo. Myślałam że mi normalnie paznokcie mi wypala. Czy któraś z was miała podobny problem z tym żelem?

nataszka
21-06-2013, 23:06
Jak jest goraco to żel jest rzadszy i lubi poszczypac ale to nic złego. Jak mocno szczypie to mozna wyciagąc palec na chwilke. Trzeba wyczuc ten moment kiedy zaczyna ściągac i od razu na samym początku wyciągac . Jak się włoży drugi raz to juz nie będzie szczypac. Wiele żeli szczypie, nawet te dużo droższe więc nie jest to żadna wada.

Gorzkajakmokka
24-06-2013, 14:53
Ja używam modeny i też szczypie.

Powiedzcie który nabłyszczacz i jednofazówkę polecacie? Weszłam na stronę silcare i zgłupiałam.

nataszka
24-06-2013, 16:34
Z tego co tutaj wyczytałam to chwalony jest nabłyszczacz z serii perfect a do zadań specjalnych ten silikonowy easy vanish sealer- może nie ma tak pięknego błysku ale super trzyma się płytki, nie zapowietrza się nawet jak wyjedziesz na naturalna płytkę no i mozna go kłaśc bez obaw na twarde żele. Co do jednofazówek to już rzecz gustu jaka gąstośc wolisz- najczęciej rozmowy toczą się między affinity a clear-v base one ;)

Patrycja_92
24-06-2013, 23:08
Ja nabłyszczacz mam z linii Perfect chociaż na moich własnych pazurach popekał dwa razy, a daje tak cieniutko że ledwo co, wazne ze reszta klientek zadowolona :) A jednofazówkę to mam Base one Clear :)

PS. Ja to mam takie małe marzenie żeby otworzono sklep stacjonarny we Wrocławiu <3

anikol
25-06-2013, 19:41
Ja używam modeny i też szczypie.

Powiedzcie który nabłyszczacz i jednofazówkę polecacie? Weszłam na stronę silcare i zgłupiałam.

Ja proponuję cofnąć się kilka stron wstecz i poczytać moje oraz dziewczyn opinie a w razie wątpliwości proszę śmiało pytać :ok:

Gorzkajakmokka
26-06-2013, 09:55
Ja proponuję cofnąć się kilka stron wstecz i poczytać moje oraz dziewczyn opinie a w razie wątpliwości proszę śmiało pytać :ok:
Na pewno jak będę miała więcej czasu to zerknę :) póki co te odpowiedzi na szybko mnie podratowały i bardzo za nie dziękuję.:kwiatek:

Nilvena
27-06-2013, 22:02
Testowałyście może żele z linii High LED ? :) Jak się sprawdzają? faktycznie utwardzają się w tradycyjnej lampie 30 sekund tak samo jak w ledowej? jak z trwałością? :)

aha... i drugie pytanie...

Czy żele w wyprzedaży w linii Base One różnią się tylko opakowaniami? Np base one violet jest i w białym opakowaniu i w różowym a różni się ceną :)

Blejsia
02-07-2013, 18:49

Czytałam prosze krzyczć ale nadal nie rozumiem:( prosze tak jak krowie na rowie:):):) kupiłam ten nabłyszczacz perfect ze sklepu internetowego nigdzie nie ma informacji ile go utwardzac?? to że nie należy go przemywać to wiem z forum ,jednak ja pomalowałam utwardziłam ok 2 min i zrobił sie przydki i matowy;/ do tego facet mi wkrecił probke QUICK FINISH mam nadzieje że jest dobry;/

ajda***pazurki
02-07-2013, 22:37
ja go utwardzam 3minuty i jest ok. ładnie błyszczy:)

anikol
03-07-2013, 11:27
Perfect cudnie sie błyszczy więc podjerzewam że to wina żarówek w lampie a nie samego żelu. Ja utwardzam go czasem 2, 3 a nawet 4 minutki, mimo przedłużonego czasu utwardzania nigdy się żadnej klientce nie ukruszył, żadnych pajączków nic a nic. A co do QUICK FINISH nie należy on do moich faworytów, kupiłam raz i więcej do niego nie wróciłam.

sandrus
03-07-2013, 11:43
też go miałam nie raz i nigdy nie było problemów.

kajka11
03-07-2013, 11:56
A ja ostatnio zmieniłam nablyszczacz na Silcare base on i mam mega problem...większośći klientką porobiły sie wlasnie takie pajączki, ryski na wierzchniej warstwie i potem zaczyna to pękac głębiej...czy ktoś miał taki problem..może wiecie jak go rozwiązać i co jest przyczyna...?????
...................................

Widzę,że przedstawicieli marki Silcare totalnie olewają czyjś problem...a chyba powinno komuś zależeć na klientach..tych stałych i być może nowych...

Blejsia
15-07-2013, 22:17
A ja sie skusilam na cleaner truskawkowy-szczere to szkoda bylo moich pieniedzy! Kiedys miałam z innrj firmy to klientku pytaly sie co tak ladnie pachnie s ten tylko tyle ze czerwony.skusilam sie rowniez na oliwke zapach tez sredni:/ a na dodatek przyslali mi inne kspturki do pedi niż zamawislam

Zuuzaneczka
15-07-2013, 23:48
Ja mam nabłyszczacz Perfect i polecam, utwardzam 2, czasem 3 minuty i wszystko jest ok :)

Gorzkajakmokka
16-07-2013, 10:49
A tam, bez przesady :) Celaner ma inne funkcje niż super zapach :)
Nie skreślałabym ich z tego powodu :D

anikol
16-07-2013, 11:27
Jak dla mnie Cleaner to tylko Cleaner Basic 1000ml - Nails Silcare (http://nails.silcare.com/cleaner-basic-1000ml.html) nie ma drugiego tak dobrego i mocnego odtłuszczacza na rynku :yess:
Co do oliwek to zapach mnie i moim klientkom bardzo odpowiada, w szczególności truskaweczka :crazy:

Kochane w sprzedaży pojawiły się już hybrydki New Color It jutro będę testować wedle informacji jakie dostałam można je ściągać silcarowym acetonem ale uprzednio lekko trzeba je zmatowić.
A za jakiś czas pojawią się nowe hybrydki pod nową linią, widziałam słoneczko kolorków i bardzoooooooooooo kusi me oczy :D które będą utwardzały się również w lampach Led.
czekamy.....

nanami7
16-07-2013, 12:50
Byleby zdaly egzamin ;) czekam z niecierpliwoscia i zacieram raczki hihi :)

zosia_29
17-07-2013, 16:38
Ja od jakiegoś czasu pracuję na żelach i powiem że bardzo mi odpowiadają clear, violety a cleaner ma odtłuszczać a nie pachnieć jak chcecie pachnące oliwki to z spn-u są zarąbiste :P osobiście używam i panie są zachwycone bo nawet po umyciu rąk pięknie pachnie :)

hola, hola ! To temat SILCARE a nie SPN ... ;)

nataszka
20-07-2013, 13:39
Używał ktoś tej serii ? Żele UV Exellent SILCARE 15g LIMITOWANA SERIA (3408157650) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/zele-uv-exellent-silcare-15g-limitowana-seria-i3408157650.html)
To chyba to samo co te żele exellent lux w srebrnych pojemniczkach na stronie sklepu internetowego. Zastanawiam się czy nie skorzystac z wyprzedaży ;)
Myślałam o tym soft pink zeby stosowac go jako podkład pod clear-v base one. Tylko czy mozna tak mieszac ? Kiedyś miałam z MM taka różowawą bazę i byla rewelacja. Może ten silcare tez się nada ;)

anikol
20-07-2013, 18:22
Nataszko teoretycznie nie wolno na sylikon dawać żelu twardego ale praktyka czasem podpowiada nam co innego ;)
Ja np śmiało jako pierwszą warstwę daję UWAGA nabłyszczacz sylikonowy Exellent na to lecę np kolorkiem z serii Base Onie i znów wykańczam Exellentem. Ten żel kocham nie tylko ale i kupe stylistek :yess: Nataszka ty też tak robisz prawda !
W salonie już 95% klientek jako wykończenie kłade właśnie Exellent, wówczas mam pewność że kobieta przyjdzie z mega odrostami, a jak chce szybkiego uzupełnienia to spiłowuję granice odrostu i bezpośrednio na płytkę lecę tym że żelem.
Silcare daje nam tak tanie i jakościowo fantastyczne produkty więc tylko korzystać.

---------- Dodano o godzinie 17:22 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:18 ----------

Matko przecież to nie sylikony hahahahaha :leze:
Czytam Exellent i myślę o sylikonach :D
Nataszko śmiało kupuj :ok:

malinowa
21-07-2013, 11:47
anikol (http://forum.wzorki.info/members/2165-anikol.html) jak używasz tego nabłyszczacza, chyba o ten chodzi Exellent Easy Vanish Sealer 15 ml - Nails Silcare (http://nails.silcare.com/exellent-easy-vanish-sealer-15-ml.html) na samą płytkę i na to dajesz kolor zwykły i znów nabłyszczacz to rozumiem, że nie budujesz paznokci i klientki nie łamią paznokci, nic nie odchodzi?

MURKA
21-07-2013, 16:02
malinowa pewnie anikol robi tak na naturalkach

a ja znam już basica znam base one a chciałabym całą serie do paznokci naturalnych żadne przedłużanie tylko wszystko na naturalnym to co wybrać kochane chodzi mi o clear biały no i covereki i róz by sie przydał co polecacie?:huh:

anikol
21-07-2013, 17:31
Malinowa dokładnie, chodzi o naturalki, spróbuj sama na sobie najpierw a zobaczysz że wsio się pięknie trzyma. :ok:
Z coverków to polecam Base one oraz znany masked oraz mleczny Pink French który ostatnio stał się jednym z moich ulubieńców a już wam piszę czemu.
Nie drażniła was przezroczysta przedłużka przy kładzeniu kolorku ?! nawet delikatny prześwit wolnego brzegu do szału mnie doprowadzał i ostatnio zamiast robić przedłużke clear-v robię mlecznym pink basic i wolny brzeg pazureczka jest super mleczny i kolor pięknie wygląda na całości :yess: Poza tym cudownie tunel wychodzi na tym żelu :cwaniak2:

nataszka
21-07-2013, 23:12
Murka na naturalna płytke to polecam silikonowy clear :) możesz na niego dac spokojnie ten twardy cover base one o którym pisze anikol. I zwykly biały żel. Wszystko sie świetkie kupy trzyma :DSilikony Silcare są niezawodne :ok:Już my je z anikol na wszystkie strony testujemy :leze: Ten clear świetnie sprawdza się też u stóp.
Ale zeby ten nabłyszczacz silikonowy dac jako podkład pod twardy kolor to nie próbowałam :wow:oczywiście juz obgryzam swoje i jutro próbuje :cwaniak2: a teraz tak dumam...skoro nadaje się jako podkład pod kolor base one to może tez by się sprawdził jako podkład pod clear-v przy bardzie wymagającej płytce??
A pod ten mleczny dajesz anikol najpierw jakiś podkład?

anikol
22-07-2013, 10:41
Nataszko pamiętaj że to są moje eksperymenty (które mimo wszystko sprawdzają się wyśmienicie)
Stopy robię tylko na Exellent na to np końcówka french, czy tez kolor i pokrywam znów Exellent, spróbuj. Ostatnio klientka wróciła z 2miesięcznym odrostem na syreczkach. Exellent jako baza na to poszedł kolor Heartbreaker Base One i znów Exellent. Zero odprysków !
Pod mleczny Pink French nic nie daję tylko primer i porządnie odtłuszczam.

nataszka
22-07-2013, 11:09
Mówisz tu o nablyszczaczu silikonowym? Ja znowu ten gesty clear silikonowy testowalam na nogach i do frencha jest super:ok: A do kolorku to faktycznie juz tam nic budowac na nogach nie trzeba bo kolorek troche grubości daje więc wystarczy ten rzadki nablyszczacz skoro się kupy trzyma :D
Już widze jak fachowcy z Silcare lapią się za glowe czytając te nasze kombinacje... oni się głowia żeby wyprodukowac nabłyszczacz a my go na podkład używamy :leze: No cóż my kobiety tak mamy ;)

anikol
22-07-2013, 12:53
Nataszko tak chodzi mi o sylikonowy nabłyszczacz :D
Co do producentów żeli to cieszą się iż produkty cieszą się dobrą renomą a jeśli znajdują podwójne zastosowanie to tym bardziej są szczęśliwi.
Każda z nas eksperymentuje z produktami i jeżeli te figle mają wymierne korzyści to czemu by nie łamać konwenansów, ja jestem jak najbardziej za :ok:

MURKA
23-07-2013, 12:38
nataszko który silikonowy konkretnie daj linka proszę :) i dziękuję :przytul:

ajda***pazurki
23-07-2013, 14:09
a ja mam problemik ponieważ zauważyłam ze żółknie mi biały żel. tzn jak klientka przychodzi na odnowę to on jest jakiś szary żołty. taki brzydki . i sama niewiem czego to wina, bo próbowałam różnych białych już i to samo. więc może to wina cleara lub nabłyszczacza?

_kasiunia_4
23-07-2013, 19:42
to chyba nie ten temat.. chyba że używasz silcare? ale o tym nie wspomniałaś..
jaki dokładnie masz nabłyszczacz ?

obstawiam, że może to być jego wina.. ja też szukam obecnie innego bo mój strasznie żółknie po wizycie na słoneczku.. ;/

ajda***pazurki
23-07-2013, 22:33
używam produktów silcare a nabłyszczacz mam exellent

nataszka
24-07-2013, 00:14
Nabłyszczacz exellent raczej nie zołknie. Podejrzewam że to wina białego żele. Ja mam dwa różne białe z silcare i po dłuższym przetrzymaniu w lampie żołkną. Może słonko lub solarium zadziałało na nie tak samo. Nałoż sobie na tipsa troche białego żelu, włoż do lampy na 6 min a potem porównaj z tym w słoiczku.
MURKA przepr że tak późno odpisuje ale zalatana jestem...
Exellent Easy Vanish Clear - Nails Silcare (http://www.nails.silcare.com/exellent-easy-vanish-clear.html)
Ostatnio siostrze zrobiłam żel na jej cieniutką płytke no i po dwóch tyg miała mega zapowietrzenia... odpiłowałam powietrze, uzupełniłam tym clear i od tyg zero zapowietrzeń.

Ech byłam dziś w sklepie stacjonarnym w ZG i wykupili mój ulubiony nabłyszczacz :(

_kasiunia_4
24-07-2013, 06:53
jeśli chodzi o biały żel z Silcare to ja polecam white angel z tych żeli :
Base One Color Gel - WYBIERZ KOLORY - Nails Silcare (http://www.nails.silcare.com/base-one-color-gel-2157.html)
odkryłam go dzięki Anikol i dobrze mi się nim pracuje :)
nie zauważyłam żeby żółkł, szarzał itp. cały czas pięknie wygląda :)

ajda***pazurki
24-07-2013, 08:27
no tego białego akurat niemam. ale w najbliższym czasie zakupię skoro polecacie.:) a co do trzymania za długo to raczej nie bo jak klientka ode mnie wychodzi to jest ok. dopiero po ok 3-4 tygodni wygląda ten french nieciekawie

katarina1977
24-07-2013, 23:05
czasami produkty wpływaja na nabłyszczacz , mnie Excellent zbrązowiał u koleżanki- twierdzi że nic nie robiła tzn zero farby do włosów ale jakos nie wierzę bo sama sobie równiez nim nabłysczam i nic się nie odbarwiło u mnie. Więc to zależy od traktowania pazura ;p

nataszka
25-07-2013, 00:29
Mi właśnie ten white angel żółknie w lampie po dłuższej chwili. Jak robiłam każdy palec osobno a klientka wkładała na zmiane do lampy całą rękę to przy piątym pazurku ten pierwszy juz był mega żółty :( jakoś nigdy nie kazałam wkładac klientkom pojedynczo po pazurku, oczywiście oprócz kciuka. Poza tym jak potem grzeje clear i nabłyszczacz to czy biały i tak nie zżółknie? Czy warstwa cleara go chroni?
ajda***pazurki mi nie chodziło o to ze ty za długo trzymasz ten biały w lampie tylko o to że moze potem klientka idzie na solarium np albo na słońcu dużo przebywa i to "dobija" tego frencha tak samo jak by sie w lampie przetrzymało. A silikonowy nabłyszczacz faktycznie może chłonąc jakieś substancje typu farba do włosów, balsam brązujący...skrobanie młodych ziemniaków itp. Może spróbuj go pociągnac na koniec jakims top coat z uv. Ja zawsze przy frenchu tak robie bo uv wybiela frencha a ten nabłyszczacz silikonowy nie ma sam takiej poświaty.

malinowa
30-07-2013, 15:13
czy ktoś może sie wypowiedzieć jak z trwalością tych nowych hybryd w użytkowaniu? jak z kryciem? mozna gdzieś obejrzeć kolory na wzorniku?

reniusia1002
30-07-2013, 21:34
trwaloć to 1,5 do 2 tygodnii a kolorowka jest na allegro bo silcare ma swoj sklep na allegro tam maja wstawiona kolorowke ktora w 100% odpowiada kolorom w buteleczkach .onii czyli Silcare zmieniali tylko troche wizualnie butelki i zanim je zmienili to pusczali w sklepach stacjonarnych po 11 zl na allegro dalej maja taka cene wiec warto a kolor po 1 razie idealnie kryje.

sandrus
30-07-2013, 21:45
szkoda,że z trwałością tak kiepsko.

malinowa
31-07-2013, 14:12
chodziło mi konkretnie o te nowe hybrydy, na allegro są w starej wersji i dostępne tylko 24 kolory i kolory nie są pokazane na wzorniku, nowych kolorów jest więcej , jak ktoś przetestuje nowe hybrydy niech da znać

nanami7
01-08-2013, 12:40
dziewczyny sorry ze napisze tu o innej marce ale np Ins trzymają sie na bazie z Harmony , wiec moze i warto polaczyc hybryde Silcare z Gelishem ? Trzeba kombinowac.
Silcare ma boskie kolorki, wiec jak mi otworza w koncu stacjonarny to bede kupowac :skacze: juz sie doczekac nie moge.

emma89
02-08-2013, 13:27
I jak testowala juz moze ktoras hybrydy silcare z baza gelisha?? lepiej sie trzyma? kusi mnie bardzo ta cena na allegro 11zl za buteleczke ale chcialabym miec pewnosc ze jak polacze z gelishem to bedzie sie dluzej trzymal niz 1,5-2 tyg :P a sciaga sie je normalnie bez problemow? czy tak jak INS trzeba pilowac? :)

Sweetestgirl13
02-08-2013, 19:13
Dziewczyny ja nie kupuje bazy pod zadna hybryde uzywam zelu nablyszczajacego excellent easy vanish i poprostu mur beton wszystko sie trzyma;) jestem mega zadowolona.

emma89
03-08-2013, 00:12
Ja bylam dzisiaj u mnie w stacjonarnym sklepie Silcare :) i zakupilam kilka hybryd poniewaz mieli promocje za jedyne 5 zl :wow: co prawda tylko kilka kolorow ale wzielam :D za te cene to prawie jak za darmo heh no i teraz sie zastanawiam co mam zrobic z baza i wykanczajacym hmmm bo babka w sklepie mowila ze sama ma hybrydy nalozone i trzymaja sie jej juz 3 tyg... no i sie zastanawiam czy kupowac te baze z gelisha czy lepiej kupic z silcare? a i jeszcze jedno jak to z tym wykanczajacym? moge uzyc silcare czy musze miec baze i finish z gelisha? czy moge miec baze gelisha a finish silcare? no juz sama nie wiem hmmm..... pomozcie plis :thx:

ewelinka:*
03-08-2013, 12:01
ja tam mieszam;) baza niezmiennie gelish, ale topy różnie, albo silikonowy, albo gelish, albo mm i wszystko ok., ale chyba gelish najdłużej się błyszczy;)

reniusia1002
03-08-2013, 14:24
za 5 zl wow jestem w szoku w poniedzialek zatem rowniez lece do sklepu Stacjionarnego i zobacze jak cena ale co najsmieszniejsze 2 tyg temu u mnie w sklepie stacj.rzucili cene 11 zl a tydz temu juz walneli 25 zl pomimo ze nadal byly to stare opakowania zobacze w poniedzialek jak tam cena jestem mega ciekawa.pozdr.

anikol
04-08-2013, 17:57
Kochane z tego co mi wiadomo nie będzie buteleczek z okienkiem :/:

k_ropka
05-08-2013, 14:36
Dziewczyny ja nie kupuje bazy pod zadna hybryde uzywam zelu nablyszczajacego excellent easy vanish i poprostu mur beton wszystko sie trzyma;) jestem mega zadowolona.
I ładnie schodzą? Bo parę dni temu też się zastanawiałam, czy tak nie zrobić :)

zosia_29
05-08-2013, 14:54
Żele budujace mam z tej firmy i powiem wam że dla mnie są świetne :ok: hybryd nie próbowałam ale tez i mało hybryd robię.

agaretka
05-08-2013, 15:46
Zosiu jakich żeli używasz?

nataszka
05-08-2013, 19:46
Polecam clear-v :ok:

agaretka
05-08-2013, 21:04
Kurcze zastanawiam się nad żelami silcare . Tylko ja lubię jednym żelem robić i naturalki i przedłużać. Znajdę taki żelik żeby się nadawał?

Sweetestgirl13
05-08-2013, 21:21
I ładnie schodzą? Bo parę dni temu też się zastanawiałam, czy tak nie zrobić :)

Świetnie schodzą;) polecam:D

ajda***pazurki
05-08-2013, 22:46
Sweetestgirl13 a powiedz mi kładziesz pod ten nabłyszczacz primer? a przed kolorkiem przemywasz?i rozumiem że również tym nabłyszczasz?:D

k_ropka
06-08-2013, 17:51
dokładnie o to samo chciałam się jeszcze zapytać :)

anikol
06-08-2013, 18:42
Kurcze zastanawiam się nad żelami silcare . Tylko ja lubię jednym żelem robić i naturalki i przedłużać. Znajdę taki żelik żeby się nadawał?

Uważam że bazowanie na jednym żelu w stylizacji paznokci to wielki błąd.
Płytka naturalna zażelowana zupełnie inaczej zachowuje sie aniżeli pazurki przedłużone a po drugie co klientka to inna płytka, inny zawód, inne wymagania.
Nie da się jednoznacznie powiedzieć i wielokrotnie o tym pisałam że żel X jest najlepszy bo jednym paniom sie trzyma jak beton a u drugich niekoniecznie.
Stylizacja paznokci to tak szeroka dziedzina a i naszym zadaniem jest eksperymentować poznawać nowe produkty dla dobra naszych klientek.

sztynka
06-08-2013, 19:08
Popieram Anikol, ale dla mnie i do jednego i drugiego dobra była seria Affinity. żele są jakby z lekka gumowate i elastyczniejsze od linii Base On. ale ja teraz używam klasycznego Violeta z Base On i jestem zadowolona.

fryzzz
07-08-2013, 11:05
A czy któraś z Was używa żeli z lini Lovely? Chciała bym zapytać jaką gęstość ma biały żel?
A może polecicie jakiegoś białego gęściocha z silcare?

sylla
07-08-2013, 12:40
Powracając do kolorówki No name. Są rewelacyjne i krycie super. Według mnie lepsze niż w Base one. Ale mam porównanie tylko do pasteli... Ale ubolewam nad jakością słoiczków. Bardzo szybko mi pękają zakrętki . Teraz planuję dokupić parę kolorów właśnie z tej serii ale boję się tych cieknących opakowań :(

Nie wiem też czy już pisałam o zelu Basic 1-Phase french white?
Jak dla mnie za rzadki ale mam to zużyję . Ale ja nie o tym...
Biel fantastyczna , śnieżna bym rzekła ale co do utwardzania to jest różnie. Jak robię na rękach to bardzo cieniutko muszę . Ciut grubiej i już się nie utwardzi. Tak więc muszę dwie warstwy dawać bo prześwity są . Natomiast na stopach to dla mnie wielka zagadka. Też daję bardzo cienko i się nie chce utwardzić. Doszłam nawet do wniosku , że to przez sposób aplikacji. Bo na stopach nakładam żel na wszystkie paluszki od razu i przecieram linię uśmiechu i dopiero cała stopa do lampy. Na rękach robię pojedynczo każdy palec . Może dłużej się utwardzają i dlatego tak...?
W każdym razie muszę zrezygnować z tego żelu na stopy bo długo muszę czekać do utwardzenia :(. Może inny biały tej firmy jest lepszy? Polecacie coś?

anikol
07-08-2013, 13:36
Byłan kilka dni temu w Gorzowie i moje i wasze modły o gęsty żel do french zostały złożone więc czekamy.....
Kochane jak szukacie gęstego do french to zachęcam kupić żel biały 3D 23 Basic Color Gel 3D White 5 g - Nails Silcare (http://nails.silcare.com/23-basic-color-gel-3d-white-5-g.html) :skacze:
Świetnie nim się robi french co prawda trzeba poczekać aż się wypoziomuje ale można śmiało zrobić 5 paluchów przetrzeć i do lapmy a wszelkie nierówności giną pod warstwą budującą. :ok: a co jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma ;)

sylla
07-08-2013, 15:47
A ja znowu swoje...
Może głupie pytanie ale szukałam na stronie Silcare żeli kolorowych no name. I nie znalazłam . Za to pełno jest one base. Czy te drugie zastąpiły te pierwsze czy ja nie widzę tamtych?

anikol
07-08-2013, 18:10
A ja znowu swoje...
Może głupie pytanie ale szukałam na stronie Silcare żeli kolorowych no name. I nie znalazłam . Za to pełno jest one base. Czy te drugie zastąpiły te pierwsze czy ja nie widzę tamtych?

hihihihihi :leze: sylluś kiedy Ty słońce ostatnio robiłaś zakupy w Silcare ;)
Kochanie seria No Name od kilku dobrych miesięcy zmieniła nazwę na Base One :D
to są to same produkty tyle że pod inną nazwą :piatka:

Patrycja_92
07-08-2013, 19:31
czy którakolwiek Babeczka używa nabłyszczacza Quick Finisha z linii Perfect i ma jakieś problemy? Wcześniej uzywalam dwoch innych marek i było wszystko spoko, a odkad zmienilam na perfect to strasznie żólkną mi pazury, u roznych klientek, siedzacych w domu i pracujacch, palących i nie palących itd nie wiem o co chodzi -.-

sylla
07-08-2013, 23:37
hihihihihi :leze: sylluś kiedy Ty słońce ostatnio robiłaś zakupy w Silcare ;)
Kochanie seria No Name od kilku dobrych miesięcy zmieniła nazwę na Base One :D
to są to same produkty tyle że pod inną nazwą :piatka:

Oj dawno dawno. Kupowałam jakieś pojedyncze sztuki przez Allegro... pewne końcówki serii. No to nie błysnęłam. Ale faktycznie przeglądałam kolorówkę i widzę , że te same nazwy kolorków są w one base co ja mam na swoich no name ;)
To już wiem wszystko:yess:

kalaa
12-08-2013, 13:09
Dziewczyny potrzebuję Waszej pomocy... Pracuję w tej chwili wyłącznie na silcare, począwszy od odtłuszczacza skończywszy na nabłyszczaczu i zaczęły mi się zapowietrzać pazurki :(. Nie wiem czy źle łączę dane produkty, wcześniej mi się to zdarzało rzadko, co prawda miałam przerwę ok 5msc od robienia pazurków ze względu na problemy zdrowotne, ale przez ten czas nie cofnęła bym się chyba tak bardzo, żeby robić paznokcie jak początkująca stylistka :(. Nawet jak zrobiłam sobie samej paznokcie, to są zapowietrzenia! co naprawdę mi się nie zdarzało :huh:. Do stylizacji użyłam cleaner basic ten zielony, primer perfect, bazę bezkwasową base one, cover basic, jedynie biały do frencha użyłam z innej firmy, do budowania base one clear - v i nabł. exellent. Czy ja źle łączę te produkty? czy po prostu nie umiem już porządnie zrobić pazurków ;( i nie ma znaczenia czy robię na naturalkach czy przedłużam. Masakra, na razie się podłamałam, mam nadzieję, że polecicie mi inne łączenie produktów i będzie lepiej :( (albo czeka mnie dłuugi i ciężki powrót do formy:placz:) liczę na Was dziewczynki, pozdrawiam :kwiatek:

ajda***pazurki
12-08-2013, 15:02
powiem wam szczerze że u moich klientek też się zdarzają zapowietrzenia ale nie zawsze i też używam silcare, i też niewiem dlaczego:/:

Patrycja_92
12-08-2013, 15:06
Kala wywal Primer Perfect jak szybko sie tylko da, ja mialam, dziewczyny wszystkie co do jednej wracały zapowietrzone, zmienilam na zwykłą kwasowke i problem zniknął :)) A też uzywam dokładnie tgo wszystkiego z Silcare co Ty, włącznie z bonderem itd :)

sztynka
12-08-2013, 16:21
kalaa dokładnie wywal ten primer i powinno pomóc. Ja mam pod te żele kwasówkę z mistero i jest w porządku. Również mam wszystkie żele silcare, a biały allepaznokcie.

nataszka
12-08-2013, 16:39
Ja też primera uzywam z MM. Ale powiem wam szczerze że jak pracowałam na innej firmie to mialam zero zapowietrzeń a teraz to różnie bywa...niektóre klientki noszą żele silcare po 6 tyg bez zapowietrzeń a u innych znowu po tyg jest tyle powietrza że czasem ciężko to uratowac ;(

kalaa
12-08-2013, 16:49
dzięki dziewczynki za szybkie odpowiedzi :* w takim razie wywalę ten primer, ale muszę go zastąpić jakimś innym i teraz pytanie jakim. Ja mam z mistero ten primer delicate, czy on by styknął? czy lepiej coś innego kupić. Powiem Wam, że chyba zgłupieję przy okazji bo wybór w tych primerach jest ogromny a chciałabym znaleźć taki co by współgrał jak najlepiej z tymi żelami z silcare.

malinowa
12-08-2013, 18:40
ja używam pirmer max od DR pod żel base one v lub violet z base one i wszystko jest ok

ajda***pazurki
12-08-2013, 22:50
chyba macie racje , jak tak przemyślałam sprawę to jak miałam primer z perfecta to częściej zapowietrzone były.

emma89
12-08-2013, 23:33
Posiada ktos moze sloneczko nowych kolorow lakierow hybrydowych?? Znalazlam fajna stronke gdzie maja nowe hybrydki po 15 zl :) i potrzebuje koloru naturalnego takiego pod plytke :P ale nie mam pojecia jak one na zywo wygladaja... moze ktos doradzic?? tu link do sklepu Lakiery Hybrydowe (http://kajuba.pl/c/1680688/lakiery-hybrydowe.html?keywords=&producers)[700178]=700178&prices[0]=&prices[1]= wydaje mi sie ze nr 20 bylby ok.. co myslicie?

nataszka
12-08-2013, 23:54
Ja mam primer MM standard ale myśle że ten delicate też się nada. Jest po prostu delikatniejszy dla płytki

natalia268
14-08-2013, 16:44
czemu w sklepie internetowym nie ma żeli clear w wiekszej pojemności niż 5g ? :blink:

Sweetestgirl13
14-08-2013, 18:26
ja mam to samo z zelami silcare jednym trzyma sie dlugo a drugim zapowietrzaja sie tak szybko ze odpadaja pojedynczo... i nie wiem co jest grane wiec odstawiłam zel silcare i wróciłam do activa oraz modeny. natomiast jedyna rzecz która zostanie u mnie z silcare to zel nablyszczajacy exellent , bo jest mega uzywam go nawet do hybryd;) oraz zel clear silikonowy exellent.;)

nataszka
14-08-2013, 23:35
do silikonowców też nie mam zastrzeżeń :ok:

Blejsia
17-08-2013, 21:16
Dziewczyny a jak jest z kolorowymi zelami??maja dobra pigmentacje?? teraz jest promocja 2+1 a wisza mi 50 zł bo zle fakture podliczyli i w sumie wyszło przez przypadek i tak pomyslamm zeby sobie zeliki wziasc. Da sie nimi jakies wzrorki porobic?

Sweetestgirl13
18-08-2013, 03:03
Sweetestgirl13 a powiedz mi kładziesz pod ten nabłyszczacz primer? a przed kolorkiem przemywasz?i rozumiem że również tym nabłyszczasz?:D

Tak uzywam primera kwasowego;) nic nie przemywam klade na lepka warstwe i nim rowniez nablyszczam;)

k_ropka
18-08-2013, 17:16
Ja spróbowałam, dałam nabłyszczacz jako bazę i top, bez primera. trzyma się wszystko super, mam tylko jeden odprysk, bo piłując komuś paznokcie i mojemu się mocno oberwało :) a kolor dałam też z Silcare (ten starszy nie ulepszony)

marylin
18-08-2013, 19:43
Mam kilka kolorków silcare base one i jestem zadowolona. Kiedyś na próbę zrobiłam kolory po jednym na każdym palcu-na oliwce,żeby potem zdjąć- nie zeszły,musiałam piłować:):):skacze:

fryzzz
19-09-2013, 22:36
A czy któraś z Was ma problemy z thick clearem? Od kiedy go zaczęłam używać miałam kilka przypadków złamań pazurków co wcześniej praktycznie się nie zdażało, wydaje mi się on bardziej ,,kruchy" od cleara ale może dostałam jakieś wadliwe pudełeczko bo gdy pracuję innymi żelami złamania nie występują.

anikol
20-09-2013, 09:45
A czy któraś z Was ma problemy z thick clearem? Od kiedy go zaczęłam używać miałam kilka przypadków złamań pazurków co wcześniej praktycznie się nie zdażało, wydaje mi się on bardziej ,,kruchy" od cleara ale może dostałam jakieś wadliwe pudełeczko bo gdy pracuję innymi żelami złamania nie występują.

Fryzzz moja szefowa pracuje na nim i uwierz mi ciężko aż mi się go sciąga bo twardy jest jak akryl. Może za cienki szkielet robisz?
Ja go z kolei nie znoszę , żele gęste to nie moja bajka i uważam że gęsciochy twarde takie jak thick raczej nie są dobre do naturalnej płytki bo przy większym uderzeniu materiał na paznokciu pęknie. Ale to jest moje osobiste zdanie. Naturalki buduję clear-v a jako podkład daję basic french pink, jest rzadki i robi mi swoistą bazę do tego co się będzie działo dalej.

fryzzz
20-09-2013, 11:08
Aniu, wątpie że jest to wina zbyt cienkiego szkieletu bo przy innych żelach się tak nie dzieje, otworzę dziś drugi pojemniczek z thick clearem i zobaczymy.
Co do samego żelu jest dla mnie ciut za gęsty a clear ciut za rzadki ale wszystko zależy od temperatury bo wtedy zmienia się odrobinę konsystencja (w cieple rzadszy a zimnie gestszy) wiec stosuje obydwa zamiennie :)

Sweetestgirl13
20-09-2013, 12:31
Ja spróbowałam, dałam nabłyszczacz jako bazę i top, bez primera. trzyma się wszystko super, mam tylko jeden odprysk, bo piłując komuś paznokcie i mojemu się mocno oberwało :) a kolor dałam też z Silcare (ten starszy nie ulepszony)

Ten żel silikonowy jest świetny;) można położyć nawet najtańsza hybryde a ona i tak zejdzie łatwo acetonem gdyż silikon zmiękcza ją, bynajmniej mi się tak wydaje;)

agaretka
20-09-2013, 12:45
Ja jestem w trakcie testowania affinity ice violet. Ma bardzo fajną konsystencję i przyjemnie się na nim pracuje. Na naturalkach trzyma się już tydzień czasu bez żadnego uszczerbku( żel z Indigo wytrzymywał ok 5 dni) Natomiast pazurki na szablonie( całe zbudowałam tym żelem, łącznie ze szkieletem ) noszone są prawie 2 tygodnie i również ładnie się trzymają. :)

malinowa
20-09-2013, 13:04
NOWOŚĆ! Żel Perfect Eurofiber Gel Clear - Nails Silcare (http://nails.silcare.com/nowosc-zel-perfect-eurofiber-gel-clear.html)
dziewczyny próbowałyście tego żelu? czy pod niego wystarczy tylko primer?
anikol (http://forum.wzorki.info/members/2165-anikol.html) może ty coś wiesz o tym żelu, jak w praktyce się spisuje, a i kiedy będą uzupełnione kolory hybryd?

anikol
20-09-2013, 13:59
NOWOŚĆ! Żel Perfect Eurofiber Gel Clear - Nails Silcare (http://nails.silcare.com/nowosc-zel-perfect-eurofiber-gel-clear.html)
dziewczyny próbowałyście tego żelu? czy pod niego wystarczy tylko primer?
anikol (http://forum.wzorki.info/members/2165-anikol.html) może ty coś wiesz o tym żelu, jak w praktyce się spisuje, a i kiedy będą uzupełnione kolory hybryd?

malinowa jeszcze go nie mam u siebie ale kupię i wytestuję dla Was specjalnie no problemo :*
Kolorki hybrydek Garden będą się pojawiać spokojnie.....:przytul: POwiem Wam że sprzedają się świetnie, sama je noszę na łapkach a dziewczyny do tej linii nie mają zastrzeżeń i robią zapasy nie wiem tylko jak Wasze odczucia, podzielcie się....

malinowa
20-09-2013, 14:15
anikol (http://forum.wzorki.info/members/2165-anikol.html) dzięki, co do hybrydy to ja pytałam o color it, chociaż o tych drugich też chętnie dowiem się czegoś więcej, color it te nowe mają jak dla mnie idealną konsystencje, fajny , płaski pędzelek i super krycie, co do noszenia to muszę przetestować, bo na razie wzięłam jeden kolor na próbę

anikol
20-09-2013, 16:46
Musisz zatem koniecznie kupić na próbę hybrydki Garden są cudne :D są wprawdzie rzadsze od Color It ale tak jak się je położy to zostaną,krycie maja super!

malinowa
20-09-2013, 18:14
na pewno kupię te hybrydki Garden tylko czekam jeszcze na recenzje tego żelu Eurofiber i na nowe kolory żeli no name w sklepie bo już sobie upatrzyłam kilka kolorów

sandrus
21-09-2013, 17:57
Anikol może bedziesz potrafiła pomóc:)

silcare wyprzedaje teraz hybrydy color it za grosze.
I tak pomyślałam sobie,ze może je zakupić i używac jako kolorowy żel.
Tylko przeczytałam gdzieś,że sa mega gęste.
prawda to?
suma sumarum chciałam klaść je tylko na żel czy akryl a nie na naturalne paznokcie a więc nie interesuje mnie to jak sie trzymaja na naturze tylko czy nie ma z nimi problemu przy nakładaniu i ewentualnie utwardzaniu:)

anikol
21-09-2013, 22:59
Mi stare hybrydy color IT nie przypadły do gustu właśnie przez swoja gęstość :/ a ta co jest wyprzedawana to właśnie ta poprzednia. Jak lubisz gesciochy to te się nadadzą.

nataszka
22-09-2013, 00:36
Anikol a kiedy doczekamy się w końcu jakiś pokazów z silcare?

anikol
23-09-2013, 10:19
Anikol a kiedy doczekamy się w końcu jakiś pokazów z silcare?

Nataszko dobrze trafiłaś bo pokazami w Zielonej zajmuję się ja. Więc jeśli wyrażacie chęć nie ma problemu choć powiem szczerze że w pierwszej kolejności chciałabym zorganizować warsztaty połączone właśnie z pokazem w okolicach zimy ;) Dajcie mi chwilkę czasu....:kwiatek:

agaretka
23-09-2013, 11:53
Ja też jestem chętna na jakiś pokaz:)

malinowa
23-09-2013, 12:56
a ja muszę się pożalić na hybrydę color it nowa wersja kolor nr 150, po nałożeniu na paznokcie kolor od skórek zaczął się zmieniać w brzydki pomarańcz już po chwili od utwardzenia i z każdym dniem kolor zmienia się na całej płytce w brzydki pomarańcz, a już miałam ochotę na inne kolory a tu taka niemiła niespodzianka, wyszło ombre samo z siebie

anikol
23-09-2013, 13:42
A co was najbardziej interesuje? Co chciałybyście aby znalazło się w tematyce pokazu ?
Oczywiście będę kombinować żebyście.....a nie powiem co :D
Czekam na wasze sugestie.....:kwiatek:

---------- Dodano o godzinie 12:22 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:59 ----------

Malinowa reklamuj produkt, napisz i dołącz zdjęcie ja uważam że trzeba reagować.
Nieciekawie to wygląda. Ale dziwnie że tak od skórek.....a co kładłaś prze i po hybrydzie ?

---------- Dodano o godzinie 12:42 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:22 ----------

Jak można zwrócić produkt?

Klient, jeśli zauważył wady w produkcie może go zwrócić w firmowym sklepie, bądź drogą pocztową
z uzasadnieniem zwrotu. Wówczas zapoznając się z uzasadnieniem zwrotu podejmowane są decyzje dotyczące reklamacji.

Co się stanie jak zamówiony kosmetyk nie spełni oczekiwań?

Zaufanie to podstawa. Zależy nam na jak najlepszej satysfakcji z zakupionych produktów marki Silcare. Jeśli Klient nie jest zadowolony z produktu, oferujemy zwrot pieniędzy, wymianę na inny produkt w tej samej cenie lub za dopłatą. Zwrotu produktu można dokonać w ciągu 10 dni od daty zakupu w wybranym sklepie firmowym Silcare, bądź drogą pocztową.

malinowa
23-09-2013, 19:02
spróbuje zareklamować tą hybrydę, kładłam ją na paznokcie utwardzone żelem no name french, nabłyszczacz z linii perfect, na wzorniku też kolor się zmienił na ten pomarańcz

anikol
23-09-2013, 20:39
a spróbuj prosze wykonać pazurki stricte produktami Color It czyli bazę i top Color It....nie wiem czy to coś zmieni ale jestem ciekawa ;) bardzo cię proszę.

karchola
23-09-2013, 20:57
A czy ja mogłabym prosić jeszcze raz linka do tego nabłyszczacza na który kładziecie kolor? Nie jestem pewna czy dobrze myślę a poprzednie linki nie działają.

malinowa
23-09-2013, 20:59
niestety nie posiadam bazy ani nabłyszczacza new color it, silcare odpisało, że mi wymienią tą hybrydę

anikol
23-09-2013, 22:02
silcare odpisało, że mi wymienią tą hybrydę

I to się nazywa podejście :ok: śmigiem migiem poszło....

nataszka
23-09-2013, 23:06
Anikol a okolice zimy to mniej więcej jaki miesiąc ;)? pytam tak bo we wrocławiu w listopadzie tez szykują się forumkowe warsztaty...a do Zielonej Góry o wiele mi bliżej :cwaniak2: Poza tym warsztaty połączone z pokazem silcare to strzał w dziesiatke moim zdaniem :yess:
Co do tematów hmmm myśle ze coś lekkiego żeby przyciągneło wiele osób. Może cos w stylu "szybko, łatwo , efektownie". Ciekawe zobienia które wydają sie bardzo pracochłonne a tak naprawde gdy zobaczy sie to krok po kroku okazuja sie nie takie trudne. A co do pokazów silcare to ja bym proponowała zrobic charakterystykę kazdej lini- co do czego i dlaczego ;) bo już tyle tego w silcare jest że łatwo sie pogubić.Np. dlaczego firma wprowadziła dwie linie hybryd a nie jedna, czym się one różnią, czym rózni się linia base one od basic , która do jakiej klientki itp.

---------- Dodano o godzinie 23:06 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:04 ----------

Karchola chciałam ci wysłac link do nabłyszczacza a tu go nie ma na stronie;( Anikol ratunku co sie dzieje? Przeciez to złoty produkt silcare !

anikol
24-09-2013, 00:12
Nataszko myślisz widzę tymi samymi kategoriami co ja odnośnie warsztato pokazu :P kochana nie umiem ci podać konkretnej daty! A charakterystyka bedzie na 10000 % wszystko do pomacania i wypróbowania.
Co do nablyszczacza to wykupują jak tylko się pojawi my dziś zamowilysmy do salonu 10 sztuk a ponoc ktoś zamówił 50 z polecenia hahaha bo drugiego takiego nie ma :D

nataszka
24-09-2013, 01:33
A już myślałam że tylko ja chodze spac po północy :lol: Uff czyli jak nie ma na stronie to chwilowe braki ale będzie dalej produkowany i dostepny?

_kasiunia_4
24-09-2013, 12:16
Anikol masz gdzieś może hybrydy New Colour IT na wzorniku tak żebym mogła zobaczyć jak te kolorki prezentują się w rzeczywistości? ;)

Która baza jest lepsza ta Secure IT czy z The Garden of Colour ?

anikol
24-09-2013, 20:49
Anikol masz gdzieś może hybrydy New Colour IT na wzorniku tak żebym mogła zobaczyć jak te kolorki prezentują się w rzeczywistości? ;)

Która baza jest lepsza ta Secure IT czy z The Garden of Colour ?

a Kasia mnie nie czyta z uwagą ;) Nie pracuję na Color It zdecydowanie wolę Garden :yess:

emma89
24-09-2013, 21:52
ja też jestem chętna na warsztaty i pokaz silcare :) może na warsztatach jakieś fajne szybkie zdobienie sylwestrowe,świąteczne czy coś :)

malinowa
24-09-2013, 22:29
http://allegro.pl/nowosc-lakier-hybrydowy-6ml-silcare-5-1-gratis-i3563993958.html
kolory hybryd

zosia_29
25-09-2013, 16:23
Czy już ktoś sprawdzał jakie są te hybrydy? Jak się trzymają?

claudia.c
25-09-2013, 19:01
Co do nablyszczacza to wykupują jak tylko się pojawi my dziś zamowilysmy do salonu 10 sztuk a ponoc ktoś zamówił 50 z polecenia hahaha bo drugiego takiego nie ma :D
a jaka jest jego nazwa ;)
bo ja zastanawiam się nad tym
NABŁYSZCZAJĄCY Exellent Easy Vanish Sealer
czy nada się do naturalnych paznokci np.jako hybryda 2w1

_kasiunia_4
25-09-2013, 19:22
claudia.c ja go mam i bardzo lubie fajnie błyszczy :) jak wyjedziesz nim na naturalka to nie wchodzi powietrze ;) powinien się nadać na hyrydę ;)

marchewka1
26-09-2013, 15:59
Witam i prosze o rade,mam obecnie ten nablyszczacz Base One Quick Finish - Nails Silcare (http://nails.silcare.com/base-one-quick-finish.html) ale niestety zolknie,zarowki sa ok,nie jest zabrudzony rzadnym innym kolorkiem, czy silcare posiada inny nabl bez przemywania,ktory nie zolknie?dziekuje

chantelle_
26-09-2013, 16:49
Witam i prosze o rade,mam obecnie ten nablyszczacz Base One Quick Finish - Nails Silcare (http://nails.silcare.com/base-one-quick-finish.html) ale niestety zolknie,zarowki sa ok,nie jest zabrudzony rzadnym innym kolorkiem, czy silcare posiada inny nabl bez przemywania,ktory nie zolknie?dziekuje

Tak, ten :) Perfect high quality professional UV Gel Sealer - Nails Silcare (http://nails.silcare.com/perfect-high-quality-professional-uv-gel-sealer.html)

Anikol, testowalas moze żele LED? Są teraz w promocji i się nad nimi zastanawiam..:)

anikol
26-09-2013, 23:51
Nabłyszczacz Perfect jest super a co do pędów to bardzo rzadko po nie sięgam bo pracuje na zwykłych uvkach. Ale żele są w porzadeczku ! :D

fryzzz
28-09-2013, 14:39
Anikol a możesz napisać coś więcej o tych żelach led, chodzi mi głównie o fioletowy i niebieski ale także o róż, wydaje mi się on transparenty ale moze sie myle...

Aniuta27
29-09-2013, 10:27

za długo w lampie trzymasz, dlatego żółknie.. trzymaj niecałe 2 minuty. 100sek, 110sek, wyjmij łapkę i odczekaj chwilę, nie dotykaj itp niech dobrze wyschnie zanim zaaplikujesz oliwkę. u mnie działa...

marchewka1
29-09-2013, 16:04
Witam,dziekuje serdecznie za rady.Ostatnio bardzo polubilam zel led clear, mimo ze jest gesty ladnie sie poziomuje i co mnie cieszy blyskawicznie utwardza sie takze w lampie uv,niestety mocno piecze,ale i na to sa sposoby,szkoda ze coverek i french dark pink no name nie utwardzaja sie w lampce ledowej,ale czekam, moze zostanie wprowadzony coverek led,

anikol
29-09-2013, 17:54
Anikol a możesz napisać coś więcej o tych żelach led, chodzi mi głównie o fioletowy i niebieski ale także o róż, wydaje mi się on transparenty ale moze sie myle...

no oczywiście że są to żele transparentne. Cóż więcej mogę o nich napisać niż to co jest podane na stronie....hmmmm tak jak pisałam bardzo rzadko po nie sięgam z uwagi na to że mam w pracy zwykłe lampy UV. Mają podobną konsystencję jak Affinity i jeżeli ktoś preferuje prace z lampą led polecam te żele.

:piatka:

chantelle_
29-09-2013, 20:05
no oczywiście że są to żele transparentne. Cóż więcej mogę o nich napisać niż to co jest podane na stronie....hmmmm tak jak pisałam bardzo rzadko po nie sięgam z uwagi na to że mam w pracy zwykłe lampy UV. Mają podobną konsystencję jak Affinity i jeżeli ktoś preferuje prace z lampą led polecam te żele.

:piatka:

A one chyba się w UV też utwardzają, tak?

Agula Hol
30-09-2013, 11:45
Witam dziewczyny:) W temacie marki Silcare jestem nowa. Słyszałam o nim już kilka razy ale jakoś tak zawsze mam obawy przed nowymi firmami, no ale jak nie spróbuję to się nie przekonam :] Kuszą mnie tu strasznie żele kolorowe ze względu na duży wybór. W takim razie mam pytanie: które żele kolorowe polecacie bo jest kilka kolekcji? czy nie będą one odchodzić przez zastosowanie ich z żelami firmy SPN? Czyli robiąc jeden kolor mam go nałożyć na zbudowanego już i wypiłowanego paznokcia i na koniec nabłyszczyć? Czy odnośnie hybryd nakładanych na żel zasad jest ta sama( budowa, piłowanie, kolor hybrydy i nabłyszczacz(jaki nabłyszczacz czy z tej samej kolekcji co hybryda czy normalny do żeli))?
Będę bardzo wdzięczna o wszelkie informację na temat kolorowych żeli i hybryd z Silcare. :*

anikol
30-09-2013, 11:57
Aga cofnij się kilka stron wstecz wszystko jest opisane a w razie wątpliwości pytaj. :kwiatek: po to jestem na straży!
Nie ma sensu pisać chyba wszystkiego na nowo bo zarówno moje jak i dziewczyn opinie są zawarte w kilku wcześniejszych stronach.
Ja nie pracuję na żelach SPN więc nie powiem Ci czy będą współgrały tu już musza się wypowiedzieć dziewczyny ale wszystko powinno być :ok:
Poczytaj nas najpierw dobrze :*

sandrus
30-09-2013, 12:38
Witam dziewczyny:) W temacie marki Silcare jestem nowa. Słyszałam o nim już kilka razy ale jakoś tak zawsze mam obawy przed nowymi firmami, no ale jak nie spróbuję to się nie przekonam :] Kuszą mnie tu strasznie żele kolorowe ze względu na duży wybór. W takim razie mam pytanie: które żele kolorowe polecacie bo jest kilka kolekcji? czy nie będą one odchodzić przez zastosowanie ich z żelami firmy SPN? Czyli robiąc jeden kolor mam go nałożyć na zbudowanego już i wypiłowanego paznokcia i na koniec nabłyszczyć? Czy odnośnie hybryd nakładanych na żel zasad jest ta sama( budowa, piłowanie, kolor hybrydy i nabłyszczacz(jaki nabłyszczacz czy z tej samej kolekcji co hybryda czy normalny do żeli))?
Będę bardzo wdzięczna o wszelkie informację na temat kolorowych żeli i hybryd z Silcare. :*

Ja polecam dawną serie kolorowki no name czyli obecną base one.
super krycie,super konsystencja,super kolory.
Mi najwygodniej robi się pod nabłyszczacz.

chantelle_
30-09-2013, 14:52
Przetestowalam LED violet, bardzo przyjemny żelik, taki gęsciejszy, utwardza sie ok.40 sekund w lampie uv, klientke nie szczypał :)

Zobaczymy jak z trwałością, bardzo go polubiłam.

nataszka
07-10-2013, 13:18
Ja też polecam kolorówke base one- dosc gęste i dobrze kryjące. Czy żel na podklad czy na zbudowanego pazurka to już jak kto woli, ale jesli kolor chcesz zastąpic hybrydą to juz napewno na zbudowanego pazurka a na to tlko nabłyszczacz do hybryd lub silikonowy exellent easy vanish sealer bo zwykły twardy nabłyszczacz na hybrydzie popęka lub sie złuszczy. Jak dla mnie kolorówka silcare jest równie dobra jak te trzy razy droższe. Kolor przeważnie kłade dwoma cieńszymi warstwami bo jedna grubsza lubi się nie dogrzac ale to normalne w każdej firmie.

---------- Dodano o godzinie 13:18 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 22:05 ----------

Jak długo trzymają wam się te stare wyprzedawane hybrydy połozone na zwykły żel?

natalia.gras
17-10-2013, 13:50
Dziewczyny...
co mozecie mi powiedziec o hybrydach Silcare, chce wiedziec czy sie trzymaja ja wszystkie hybrydy sciagam pilnikiem lub frezerka.
I czy nadaja sie na zel?

nataszka
19-10-2013, 14:35
Natalia ja zamówiłam na próbe te geste hybrydy z wyprzedaży i na żelu trzymały się bez problemu. Nosiłam chyba ze dwa tygodnie aż mi sie znudziło ;) To ze są gęste bardzo mi odpowiada bo nie spływaja nawet z warstwy dyspersyjnej podkładu. Trzeba tylko dawac 2-3 cienkie warstwy bo grubsza się nie dogrzeje.

malinka
20-10-2013, 17:52
Witam,mam pytanie odnośnie żeli base one 50g z allegro,kuszą ceną bo za takie duże opakowanie do zapłaty jest 17zł,ale czy jest to to samo co inne cleary z base one z mniejszą pojemnością?bo ten duży jest w białym opakowaniu a tamte w różowym,w domu też wszystkie które mam są w różowym,chciałabym się was zapytać czy te duże opakowania są tak samo dobre jakościowo co te mniejsze?
Z góry dziękuję Wam za odpowiedź:*

nataszka
20-10-2013, 20:27
Na 100% jakośc taka sama bo juz lece trzecie pudełko 50ml i żadnych niespodzianek:ok: ja używam clear-v. chyba wyprzedają jakies nadmiary magazynowe czy co i może dlatego nie chciało im sie robic "lepszych " opakowan.

malinka
20-10-2013, 20:38
Nataszka dziekuje ci bardzo za odpowiedz
Tak sie balam ze cos z nimi nie tak ze takie tanie
Ale sie ciesze dzieki jeszcze raz i pozdrawiam:*

k_ropka
21-10-2013, 09:53
dziewczyny czy clear-v szczypie w lampie? Ja ostatnio robiłam sobie i mnie jeden palec piekł. No ale moja płytka jest mocno nadwyrężona, wiec może dlatego. Wczoraj robiłam koleżance hybrydy i jeden paznokieć dorabiałam, bo się połamał i ją też mocno piekło ( a koleżanka ma płytkę w bardzo dobrym stanie). Wcześniej nic takiego się nie działo.

anikol
21-10-2013, 10:03
dziewczyny czy clear-v szczypie w lampie? Ja ostatnio robiłam sobie i mnie jeden palec piekł. No ale moja płytka jest mocno nadwyrężona, wiec może dlatego. Wczoraj robiłam koleżance hybrydy i jeden paznokieć dorabiałam, bo się połamał i ją też mocno piekło ( a koleżanka ma płytkę w bardzo dobrym stanie). Wcześniej nic takiego się nie działo.

Raczej nie szczypie, używam go w salonie i klientki się nie skarżą :ok: wszystko też zalezy od kondycji płytki i jej grybości. Bo mnie np wszystko szczypie od zawsze :D takie mam pazurki, były wrażliwe i będą.

k_ropka
21-10-2013, 15:17
no właśnie ja też od dłuższego czasu nim robię pazurki i nigdy nic nie szczypało. Mnie mogło, nadwyrężona płytka. Ale moja koleżanka nigdy nic nie robiła, ma swoje mocne paznokcie i takie cuda. A słoik duży, ledwo zaczynany. Pieczenia nie zniosę :)

nataszka
22-10-2013, 20:12
Jak szczypie to trzeba wyczuc ten moment kiedy zaczyna ściągac i wyciągnąc palca na moment. przy ponownym włożeniu już nie szczypie. ja zauważyłam że cześciej szczypie jak jest ciepło i żel jest rzadszy. I tylko grubsza warstwa szczypie, która buduje paznokcia a podkład nigdy.
A teraz ja mam pytanko- zamawiał ktos te hybrydy z wyprzedaży od silcare ale przez allegro? Bo ja ostatnio zamówiłam trzy na próbe i wszystkie były świetne( na żel zamiast kolorowego żelu)- bardzo gęste, kolor niezważony. A dziś kupiłam kilka w sklepie stacjonarnym i nie dośc że są o wiele rzadsze to jeszcze kolory zwazone- rozwarstwione. Niektóre nawet po wymieszaniu nie przypominają swojego koloru. I teraz tak się zastanawiam czy zamówic przez allegro? Bo nie wiem czy miałam takie szczęście że wszystkie trzy w takim dobrym stanie mi sie trafiły czy może te na sklepie mieli jakieś zleżałe? Ma ktos jeszcze te z internetu? W sklepie wszystkie były zważone i rzadkie

_kasiunia_4
22-10-2013, 21:51
ja jakoś w tamtym tyg. zamówiłam właśnie 2 kolorki z tych hybryd na próbę :) jest z nimi wszystko ok :)

nataszka
22-10-2013, 21:56
to chyba te w sklepie zleżałe :/... mogłam przez internet zamówic a mnie pokusiło podejśc przy okazji do sklepu :/

sztynka
23-10-2013, 11:16
Nataszka na pewno zleżałe w sklepie, raz tak miałam z podkładem do twarzy w drogerii. Nadawał się do koszta, bo zbyt narażony na promieniowanie był.
Co do żeli 50g za 17 zł, to ja kupiłam pink klarowny. Jest tak samo fajny jak violet tylko ciut gęstszy, ale akurat violeta nie było wtedy :( Mimo wszystko żele są te same i świetnie się trzymają, polecam na 100%.

A ja jeszcze raz zapytam, który nabłyszczacz sobie kupić z silcare? Mam teraz jakiś drogi, ale niezbyt mi odpowiada, szukam czegoś lepszego.

sandrus
23-10-2013, 11:36
Ja zawsze brałam ten nabłyszczacz
PERFECT Gel UV Sealer 15ml SILCARE NABŁYSZCZA HIT! (3597886917) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/perfect-gel-uv-sealer-15ml-silcare-nablyszcza-hit-i3597886917.html)

hersa
23-10-2013, 12:36
Ja ten wzięłam na próbę w małym opakowaniu Base One Quick Finish - Nails Silcare (http://nails.silcare.com/base-one-quick-finish.html)
Jest świetny, ładnie się błyszczy, nie pęka, nie odłazi nawet jak delikatnie wyjadę na naturalka i niedrogi :) Nie testowałam tylko czy przy lekkim odświeżeniu się trzyma (matowienie po 2 tyg. i sam nabłyszczacz), Infinity i Modena się trzymały pięknie, mam nadzieję że ten też będzie.

malinowa
23-10-2013, 13:04
PERFECT Gel UV Sealer 15ml SILCARE NABŁYSZCZA HIT! (3597886917) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/perfect-gel-uv-sealer-15ml-silcare-nablyszcza-hit-i3597886917.html)
mi ten nabłyszczacz pęka, dajecie go na warstwę dyspersyjną kolorowego żelu czy przemywacie i nabłyszczacie? ja na warstwę dyspersyjną zawsze daje przy pazurkach jednokolorowych
a co do tego nabłyszczacza Base One Quick Finish - Nails Silcare (http://nails.silcare.com/base-one-quick-finish.html) to żółkł mi na frenchu i słabo się błyszczał, albo grudki się robiły, możliwe że ja nie umiem się tymi nabłyszczaczami obsługiwać, hersa (http://forum.wzorki.info/members/2827-hersa.html) tobie nie żółknie na frenchu?

zosia_29
23-10-2013, 13:07
Ja tez używam żeli 50g w białych opakowaniach i są super jedynie niestety od kolorówek w pudełeczkach pękają wieczka i jeden żel nie utwardzał mi się więc go wyrzuciłam niestety.

malinowa
23-10-2013, 13:14
jest jeszcze do kupienia clear v 50 ml z wyprzedaży, bo na allegro nie mogłam znaleźć?

anikol
23-10-2013, 21:31
Nie kładzie się twardego glossa na nieprzetarta warstwę. Malinowa przetrzyj, potraktuj pazura ciut blokiem i bedzie git. A jak nie to polecam sylikon można nim lecieć bezpośrednio po kolorze :)

nataszka
24-10-2013, 00:48
Ja używam tylko tego silikonowego :ok:
Anikol jak tam przygotowania do warsztatów? Bo ja już chętnych zbieram :cwaniak2:

anikol
24-10-2013, 10:43
Powinnam w przyszłym tygodniu napisać o dokładniejszym terminie. Tylko kochana te warsztaty akurat nie wiem czy są skierowane do Ciebie słońce bo ja chce na pierwszy rzut zrobić coś w stylu "Stylista doskonały" czyli nacisk na mega linię uśmiechu, poprawne aplikowanie koloru, zdobienia one stroke, praca hybrydami silcare.....a Ty przecież z tym problemu nie masz i to będą warsztaty ciut droższe.
Nataszko powiedz mi co CIę interesuje dokładnie to może wcisnę w jakiś weekend Ciebie i Twoje znajome indywidualnie no problemo, tylko muszę wiedzieć ile Was będzie. Ja mam kalendarz napięty jak baranie jajaca ;) w pracy klientki mi żyć nie dają nie mam chwili nawet na kawę prawda szefowo? Drapi czyli moja szefowa jest tu na forum i może potwierdzić. Więc ja chętna jestem tylko muszę wiedzieć wcześniej żeby sobie ułożyć wszystko w pracy i nie zapisywać zabiegów na dany dzień. Nataszko to może w listopadzie? Jedyny mój wolny weekend to 23-24 ? Co mam dla was przygotować?

nataszka
24-10-2013, 13:43
Hmm ja myslałam własnie o takich warsztatach w większym gronie, coś w stylu takich jak w Żaganiu czyli że wszystkiego po troche... a co do tematów ktore proponujesz to ci powiem że mi i moim znajomym bardzo by to odpowiadalo- mi do idealnego frencha daleko, z kolorem czasem mam różne niespodzianki, nie trzyma sie tak super jak clear a do hybryd raz sie zraziłam bo zamowilam z innej firmy i wszystko w dwa dni mi odlazilo wiec nie robie a przydalo by sie bo klientki pytaja wiec jakis warsztat by sie przydal.Kwiatków one stroke tez nie ogarniam, chyba nie mam zdolnosci malarskich :( A co do tych osób co by tez chciały razem ze mną to mysle że jedna by tez była bardzo tym zainteresowana bo to taki samouk po godzinach pracy i duzo jeszcze się uczy. natomiast druga PAni...ma córke trzydziestoletnia która jest niepełnosprawna, bardzo obgryza paznokcie itp., jak jej ta Pani robi "tipsy" to dziewczyna bardzo sie uspokaja, wycisza, ma zajecie... Poduczyłam troche Ta Panią podstaw z dobrego serca i tak jej wspomniałam że są organizowane takie ciekawe warsztaty...Mówiła że chetnie by pojechala coś podpatrzec...
A że ciut droższe czyli mniej wiecej?100-200 czy np gdzies bliżej 300-400?Sorry że tak dopytuje ale październik i listopad są zawsze u mnie kiepskie więc bym musiała z miesiac wcześniej wiedziec :/

czarnula13
24-10-2013, 17:19
Witam:]mam pytanie czy żel base one clear-v nie zmienia kolorów żeli przez tą fioletową poświatę?i czy jak dam bonder pod niego z innej firmy to nic się nie stanie?wcześniej używałam żeli z innej firmy ale wyczytałam że ten dobrze się trzyma na naturalnej płytce dlatego chce zmienić na ten.zastanawiam się też nad żelem affinity violet ale też boje się że może zmieniać kolor kolorowych żeli.będę wdzięczna za odpowiedź:)

nataszka
24-10-2013, 20:12
clear-v nie ma fioletowej poświaty, affinity violet napewno zmieni odcień czerwieni, czarnego...

czarnula13
24-10-2013, 21:05
Dziękuję za odpowiedź;]to raczej zakupie ten clear-v;]

hersa
25-10-2013, 09:35
mi ten nabłyszczacz pęka, dajecie go na warstwę dyspersyjną kolorowego żelu czy przemywacie i nabłyszczacie? ja na warstwę dyspersyjną zawsze daje przy pazurkach jednokolorowych
a co do tego nabłyszczacza Base One Quick Finish - Nails Silcare (http://nails.silcare.com/base-one-quick-finish.html) to żółkł mi na frenchu i słabo się błyszczał, albo grudki się robiły, możliwe że ja nie umiem się tymi nabłyszczaczami obsługiwać, hersa (http://forum.wzorki.info/members/2827-hersa.html) tobie nie żółknie na frenchu?

Dopiero przeczytałam. Jeszcze go nie testowałam na frenchu, ale nie widzę żeby pazurki zmieniały kolor w jakiś sposób. Jak będę robić komuś frencha to dam znać czy żółknie. Ten z Infinity, mimo że miał lekko fioletową poświatę to w lato, albo po solarium żółkły całe pazury po nim, czy french czy nie-french. Mam tylko kilka klientek stałych, które rzadko decydują się na biały french, ale namówię teraz którąś i przetestuję.

anikol
25-10-2013, 09:56
Nataszko napisz mi n PRIV swój numer telefonu i kochana zadzwonię do Ciebie na weekend to obgadamy szczegóły :*

---------- Dodano o godzinie 09:56 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:52 ----------

Nataszko co do hybryd to Garden wymiata :wow: są mega! Tylko kolorków póki co mało. Mam chyba 8 w salonie, wybrałam te naj naj, pięknie kryją. Ja daje dwie cieniusie warstewki wyglądają jak lakierem muśnięte dzięki temu że to nie gęsciochy ale śmiało można je ujarzmić. Pomacasz na warsztatach, zrobisz sobie albo ja Ci zrobię jedną łapkę i będziesz testować. Czerwienie i róże sa bajeczne :love: a beż jasny jaki świetny! Jak się bałam hybryd tak teraz ze ściągnięciem i gadaniem większym niż robota do godzinki się mieścisz. Ja ściągam frezem NIE ACETONEM! wryyyyyy