-
solarium w gabinecie stylizacji paznokci
witam wszystkie stylistki :)
jestem początkującą stylistka i młodą forumowiczką :)
założyłam już temat o takim tytule, jednakże przez pomyłkę w złym dziale:) ale tam już to wyjaśniłam:)
moje pytanie będzie dotyczyło solarium :)
planuję otwrzyć gabinet stylizacji paznokci i chcę prowadzić do tego solarium.
mam ograniczony budżet, parę łóżek na oku i dylemat które wybrać:(
może któraś z was tez prowadzi solarium przy paznokciach i mogłaby wypowiedzieć się na temat ergoline 600 i 500 utp bądz ergoline 600 classic???
potrzebuje tez informacji o dobrych, sprawdzonych lamapach :)
będę wdzięczna za każdą opinię i sugestię:)
pozdrwiam serdecznie :)
-
Odp: solarium w gabinecie stylizacji paznokci
wiesz na temat lozek to ja Ci duzo nie podpowiem ale najczesciej jaki napis widzialam na moim solarium to ergoline 600 ale ostatnio poszlam do innego bylam 3 razy i lamy byly z karotenem czy kolagenem niewiem teraz dokladnie... na twarz byly pomaranczowe lamy a na reszte ciala normalne niebieskie ale na gornej czesci byly wmontowane tez 2 te pomaranczowe i na dole 1... i powiem ci ze wystarczyly 2 wizyty po 16 min (na nich trzeba dluzej lezec) i juz bylam opalona one nie opalaja na czerwono a ja mam do tego tendencje i jak dla mnie to to sa najlepsze lozka ... Takie jest bynajmniej moje zdanie bo na takie opalanie chce sie wracac :) a w moim solarium na te lozka jest 1zl. czyli 16min. 16 zl ;)
-
Dzieki Asik:)
te pomarańczowe to zapewne halogeny o takim kolorze.
może pani Ci powiedziała że są z karotenem czy dodatkowymi witaminami bo to taki chwyt reklamowy :)
będę wdzięczna za dalsze sugestie :)
pozdrawiam :)
-
w solarium ostatecznie najwazniejsze sa lampy i dobra klima:) Ja osobiscie bardzo lubie ergoline 600avantgarde, bardzo wygodne:D
Nie wiem na ile jestes zorientowana w temacie solaryjnym i jakich konkretnie porad od nas oczekujesz:/:
-
U mnie w niemczech znow na solarium ktore chodze sa 3 rodzaje lozek: Ergoline 600
Pozniej to Ergoline teraz nie wiem dokladnie czy 600 czy 500 chodzi mi o to wyprofilowane i najprostsza taka widac juz stara 500 i zauwazylam jedno-wszyscy chodza na ta 500 pomimo ze nie ma dobrej klimatyzacji a pozniej na to profilowane! na tych z klima pomimo ze lamp jest wiecej i wiekszej mocy nie opala sie tak szybko jak na tej 500 gdzie lampy sa blizej ciala!Dlatego nikt nie chce chodzic na te pozostale...
-
jak dzisiaj pojde na solarium to zapisze nazwe tego lozka moze cos Ci pomoze ;) bo naprawde ja bylam blada jak sciana po ciazy i pol roku tak chodzilam az wkoncu sie wystraszylam mojej bladosci, poszlam 3 razy i juz lepiej ;)
-
Cytat:
Napisał
Ewelina83
U mnie w niemczech znow na solarium ktore chodze sa 3 rodzaje lozek: Ergoline 600
Pozniej to Ergoline teraz nie wiem dokladnie czy 600 czy 500 chodzi mi o to wyprofilowane i najprostsza taka widac juz stara 500 i zauwazylam jedno-wszyscy chodza na ta 500 pomimo ze nie ma dobrej klimatyzacji a pozniej na to profilowane! na tych z klima pomimo ze lamp jest wiecej i wiekszej mocy nie opala sie tak szybko jak na tej 500 gdzie lampy sa blizej ciala!Dlatego nikt nie chce chodzic na te pozostale...
"Nie wiem na ile jestes zorientowana w temacie solaryjnym i jakich konkretnie porad od nas oczekujesz:/:"
wiem, że lampy sa najważniejsze:)
chodzi mi o firme lamp - planuje kupić hanau 3.3, ale może ktoś ma inne doświadczenia odnośnie lamp???
teraz powinny być tez zgodne z normą europejską 0.3, ale są one dosyć słabe i chyba kupie niezgodne z tą normą bo u nas nikt tego nie sprawdza.
oczekuje opinii na temat ergo 500, 600 utp lub classic i lamp:)
-
ja bylam zadowolona z opalania na lampach philipsa, a to ze lampy sa blisko ciala niestety nie jest zbyt dobre bo pali sie po prostu skora i niestety ludzie nie zdaja sobie sprawy z pozniejszych konsekwencji.
A co do tych lamp Hanau, to te o tym wspolczynniku 3,3 sa 160W , wiec przy zakupie solarium musisz zwrocic uwage czy podola takiej mocy:P
-
Fajnie ze zalozylas taki watek bo wlasnie sama go chcialam zalozyc hihi ;P
Ja palnuje salonik kosmetyczny ze stanowiskiem fryzjerskim i jednym lozkiem...ale tez nie wiem jakies wybrac... Obecnie kazdy (mieszkam w malej miejscowosci) chodzi do takiego pkt solarium sa tu 3 łóżka...czy opalaja hm opalaja ale bez rewelacji;)co napewno me koge powiedziec jest bardzo tu czysto lozka za czyszczone w srodku co sobote... chodzi mi ze otwieraja lozko w srodku pomiedzy lampami... co malo gdzie to tak naparwde czyszcza;)
Chetnie bym dowiedziala sie od osoby ktora prowadzi solarium mniej wiecej czy jest to oplacalne ile kosztuja saszetki do opalania ile lampy ktore wymieniaja i mniej wiecej co jaki czas wykonuje sie...czy ktos obiliczal koszty jakie ponosimy miej wiecej np przy godz chodzeniu lozka?aby miec obraz czy interessik sie oplaca;) pozdrawiam
-
te lozka co sa u mnie w solarium to sa SOLTRON THE SUNMAKER ale nie umiem znalezc tego lozka z tym kolagenem ale te jest mniej wiecej podobne do tego SPRINGSUN - łóżka do solarium nowe - Soltron XXL-95 Chilli Power :skacze:
ale tu znalazlam te lozko o ktore chodzilo :D
Solaria-Team - solaria - nowe i używane
a tu cyknelam zdjecie tych wszystkich guziczkow :D
-
co do lamp to są bardzo różne, czasami są na nie duże promocje, trzeba liczyć ok 4tys. łóżka łatwiej kupić używane, ci dystrybutorzy obracają różnież takimi i one mają bardzo konkurencyjne ceny, od 16tys za takie zwykłe łóżko, do 40 i więcej za używane, ale w super stanie i z różnymi dodatkowymi funkcjami
-
ja zdecydowałam sie w końcu na ergoline 500 classic.
nie jest najnowsze - rocznik 2001, ale nie jest drogie, zżera 11,5 kw z klimą, ma 44 lampy 160 v(ich ilość warto uwzględnić, bo im więcej lamp tym większe koszta ich wymiany) i fajnie wygląda:)
w środku dosyć dużo miejsca, klima więc ogólnie to łóżko wybrałam.
jak już je kupie i zacznie chodzić to napisze coś o nim więcej.
Lampy średnio zmienia się co 600 godzin chodzenia łóżka. jednakże to zależy od rodzaju lampy. każda lampa, każda firma ma inną żywotność lampy.
co do kosztów - trzeba liczyć ok. 0,25 zł kosztów za minutę opalania (prąd=lampy)- zależne od tego ile prądu zżera łóżko i jaki koszt lamp.
czyli przeciętnie - jeśli przyjmiemy 1zł/min. opalania to ok. 0,75zł jesteśmy na czysto.
zastanawiam się jeszcze nad firmą lamp, ale polecano mi nie raz hanau i chyba się tez na nie zdecyduje:)
a może jeszcze macie jakieś doświadczenia z lampami??? PISZCIE PROSZĘ!
dzięki za info o czyszczeniu łóżka w środku - gdzieś kiedys o tym czytałam, ale pewnie bym zapomniała o tej ważnej czynności:)
POZDRAWIAM:)
-
aneciak mam to samo solarium co Ty chcesz kupić:) mogę podac Ci namiary gdzie ja kupowałam w wielkopolsce;) ja jestem zadowolona, mam od nich lampy brązujące ale szczerze powiedziawszy działam od października także jak wyjde na prądzie to jeszcze nie wiem bo czekam za rachunkiem:) minutkę mam po 1 zł:) ale klienci zadowoleni;)
-
i w jakiej cenie to lozko kupilas???
-
Fajny temacik właśnie tego szukałam od przyszłego roku przynajmniej będę wiedziała z kim mam rozmawiać na temat łóżeczek :)
-
ostrzegam Tosia przed zakładaniem solarium... w moim przypadku okazało się to najprawdziwszą drogą przez mękę. Zanim się zdecydowałam miałam wszystkie sprawy techniczne rozwiązane, wszystko sprawdzone, a jak przyszło co do czego to z tych pięknych założeń nie wiele wyszło.
Jak na razie dużo nerwów i zero korzyści:)
pozdrawiam:)
-
Aneciak ale opisz dokładnie co się dzieje. Bo ja z chęcią poczytam. Bo nie wiem z czym musiała bym się liczyć kochana. :)
-
3 lata temu kupilam 3 solaria
Mega SUN 6800 pobor mocy cos kolo 12kwh
Ergoline Avangarde 800 exellence pobor mocy prawie 18 kwh
Q-med stojące z wibracją - jestem z niego bardzo zadowolona, to akurat kupowałam nowe lozko
reasumujac
ciesze sie, ze sprzedalam tego ergoline, bral bardzo duzo pradu, i uwazam, ze mega sun jest lepszy, przynajmniej u mnie bardziej sie sprawdzilo to lozko - wygodne, bardziej je polecam - ale wiem, ze wiecej na rynku jest ergoline i to rzecz gustu
klientki u mnie wolaly chodzic na MegaSun, wiec przekazuje jak to jest u mnie ;-)
lampy mam tylko brazujące, klientki sa baaaaaaardzo zadowolone i o to chodzi, nie wiem dokladnie jakie, bo tym sie juz maz zajmuje, wymienialam 3 tygodnie temu, wiec jak chcecie moge zobaczyc, ale wszystkie klientki pytaja, czy lampy z Afryki sciagam ;-) kiedys mialam tylko heraeus hanau, ale ostatnie 2 wymiany bralam inne i sa o niebo lepsze efekty,
jak u Was w miejscowosci nie ma lozka stojacego polecam Q-med z wibracja (3 rodzaje drgań odchudzające, gimnastyka, antycellulit) zajmuje malo miejsca, naprawde fajne łózko
w razie pytan sluze radą :kwiatek:
-
Magik sprawdź co to masz za lampy :D Proszę proszę :D
-
Magic ja tez prosze o sprawdzenie tych lamp:) wiec już masz dwie potrzebujące pomocy:)
Tosiaczek dla Ciebie krótko o przebojach z solarium:)
dwie najważniejsze rzeczy to wentylacja i siła( prąd trójfazowy).
ja wynajmując lokal dowiadywałam się czy nie będzie problemu ze zrobieniem dziury w ścianie na wentylację - problemu oczywiście miało nie być, Jednak potem okazało się, że budynek był jakiś czas temu remontowany, jest jeszcze na gwarancji i dziury zrobić nie mogę:(
pojawiła się opcja z wentylacją przez okno, ale ktoś się doczepił że muszę mieć taki papierek jak decyzja o warunkach zabudowy... a długo to trwa i jeszcze okoliczni mieszkańcy mogą miec jakies sprzeciwy na to solarium.
następny problem to siła.. miało tez nie być z nią problemu, ale jak przyszli ją zakładać okazało się że wiercić nie mogą, bo pod tynkiem idzie masa różnych instalacji. Bali sie że odetną np. prąd całemu budynkowi. i nie wiadomo co zrobić, bo schematów tych inastalacji nigdzie nie ma:(
lokal wynajęty, płacić trzeba a kasy zero:(
jakbys miała jakieś pytania służę pomocą:)
pozdrawiam:)
-
Aneciak kochanie ja będę się do Ciebie kierować z pytankami :) Od przyszłego roku myślałam żeby coś otworzyć dotację dostanę i tak myślałam o solarium :) Ale to podam ci najwyżej gg jak będę potrzebowała pomocy i pogadamy :) Jeśli nie masz nic przeciwko. :) :skacze:
-
kochana jakie masz model lozka megaSun? i jakie lampy jesli sa takie super hiih bo o to chodzi;)))
Wymianielas teraz lampy jakie to sa koszta wymiay ile lamp jest w takich solarium? co ile wymieniasz?
dziekuje za odp z gory;)
---------- Dodano o godzinie 13:56 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:53 ----------
Jesli to nie jest tajemnica to gdzie kupujesz lampy i przyjezdza ktos je montowac?
Ja akurat mam sklep obok solarium i przyjezdzaja z ergoline do nich....
A i jakie masz kosmetyki do opalania?:P
-
Piszcie tu jak najwięcej o solarium. Ja chce czytać na ten temat ;] ;] Bo może będę się przygotowywać do otworzenia saloniku i wepchnę tam solarkę. Bo mama nie daje mi spokoju :)
-
"Łóżko Ergoline 50/5 Ultra Turbo Power"
Słyszałyście o tym solarium?
-
Jedno z łóżkek mam ergoline 500 UTP i jestem mega zadowolona. Jest naprawdę fajne, lampy mają ponad 650 godzin już, a opalają dalej jak szalone, aż dziwne:wow: Tylko denerwuje mnie dezynfekowanie łóżka na górnej pokrywie, bo jest takie jakby podzielone na górze i wyginam się przy nim strasznie żeby dokładnie doczyścić.
No i klimatyzacja jest taka sobie, ale daje radę, chociaż lepiej by było gdyby była mocniejsza... ale ogólnie polecam.