-
O czym chcecie czytac w AP?
Witajcie:)
Bardzo się cieszymy wtedy, gdy piszecie szczere opinie na temat Akademii Paznokcia i Nail Art. W tym temacie chciałabym, byście pisały co i dlaczego podoba Wam się w naszych gazetach oraz co Wam się nie podoba i co wg Was powinniśmy zmienić.
Interesuje mnie o czym chciałybyście czytać w Akademii Paznokcia, czy artykuły które umieszczamy w gazecie cieszą się Waszym zainteresowaniem. Jakie działy szczególnie, a bez jakich mogłaby sie AP obyć.
Czekam na opinie:)
-
Odp: O czym chcecie czytac w AP?
ja napisze ze fajnie by bylo gdyby bylo wiecej zdobien na krotkie paznokcie.Z regoly drukowane sa spicki i tp,ale jakby ylo wiecej zdobien na krotkich pazurkach to tez by bylo fajnie.
ja mam czesto tak ze przychodza do mnie dziewczyny,biora gazete patrza i wiele zdobien jest na dlugich paznokciach...
ja wiem ze sa tez krotkie ale jakby bylo wiecej czasem (np co jakis tam nr)bylo by fajnie..
-
Dokładnie zgadzam się , żeby było więcej zdobień codziennych paznokci użytkowych.
-
chciałabym coś więcej o kształtach od a do z , jak je dobrze wykonać które są poprawne na co zwracać uwagę
zdobienia salonowe ale takie na prawdę ciekawe inne
pomyślę :D
-
Mnie się bardzo podobają wszelkie teksty dotyczące prowadzenia własnego salonu, pozyskiwania i utrzymywania klientek, porady prawne - to są rzeczy, których nie znajdę w innej gazecie.
Nie obraziłabym się gdyby było więcej szczegółowych i konkretnych informacji o prawidłowej technice budowania paznokci, o metodach, o sposobach wykonywania nowych (i starych też ;) ) kształtów paznokci. Nawet dobre podłożenie szablonu to temat rzeka i myślę, że niejedna z nas przeczytałaby o tym z ciekawością.
-
fajne są konkursy :ok: co do zdobień na krótkie paznokcie jak najbardziej popieram! Przydałoby się więcej kpk paznokci "użytkowych". Mnie osobiście denerwuje dużo reklam co kilka stron i na całą stronę, ale wiem, że to chyba nieuniknione :D I chętnie poczytałabym o zdobieniach farbką akrylową, niekoniecznie one stroke, inne malowanki też są fajne, pamiętam kiedyś były tematy "lekkim ruchem ręki" czy jakoś tak i to było bardzo fajne, takie ćwiczenia po kolei co i jak ;)
-
A ja bym chciała dowiedziec sie wiecej na temat one storke . Jakie pędzelki sposoby itp rzeczy :D . No i jak powyżej np o kształtach paznokci :P
-
Dobrym chwytem byloby gdyby do gazety byly dodawane dodatki, np. jakaś ozdoba, pilniczek, 10 sztuk szablonów, lub tzw testery , dziewczyny kupowalyby nawet gdyby gazeta byla drozsza zalozmy o te 2 zl.
Zgadzam się także i wprost błagam o więcej użytkowych paznokci, krótkich, róznych odsłon frenchy. Jak najbardziej mile widziane metamorfozy- tzw paznokcie przed i po. To działa :)
Bliżej wiosny lata przydaly by się także paznokcie ale u stóp albo kompleciki dłoni i stóp.
-
Zdecydowanie wiecej paznokci uzytkowych... bo wszystko to pieknie wyglada na sztyletach ,ale naprawde w zycu codziennym dlugosc robionych przez nas paznokci ,to zupelnie inna bajka...
Mi brakuje tez artykulow o paznokciach "z problemem"... ostatnio mialam pana obgryzacza ,ktory mial tak bardzo powrastane paznokcie po bokach w opuszki palcow ,ze naprawde nie potrafilam sobie z nimi poradzic :( a moze po takim artykule ,bylo by mi latwiej?!
-
Chętnie poczytam o wszelkich problemowych paznokciach, więcej o rekonstrukcjach na wiele sposobów (szablonem, tipsem, jedwabiem i czym to jeszcze jest możliwe^^ ), myślę że dodawanie próbek jest świetnym pomysłem! Na pewno dziewczyny kupowały by pismo a i producenci mogą zareklamować swoje produkty :) Poczytałam bym też o różnych metodach robienia żelowego frencha - za pomocą gęstego białego żelu, rzadkiego , czy od razu na szablon żel, czy na żelowy szkielet. Metody aplikacji coverów. Ale co według mnie mogłoby być ciekawe jak podczas stylizacji umilać czas klientce aby się nie nudziła i była zrelaksowana ;)
-
Ja osobiście uważam, że powinno być więcej prac Valentiny, Liliyi i Natalii Yakubchuk :D
no i przykłady krok po kroku z malowania farbkami :) to byłoby trafem w 10 moim zdaniem;)
-
poolciaa Valentina wydaje wlasne czasopismo więc po co ona w naszym czasopismie? ich prace mozesz podziwiac na ich stronach a tu chodzi o pomysly na estetyczne codzienne paznokcie bo co jak co takie jak noszą owe panie nasze klientki sobie nie zrobią :)
-
Ja uważam, że mamy tyle utalentowanych dziewczyn w Polsce, że nie musimy "pożyczać" od sąsiadów.
-
Cytat:
Napisał
poolciaa
Ja osobiście uważam, że powinno być więcej prac Valentiny, Liliyi i Natalii Yakubchuk :D
a ja uwazam przeciwnie wąłsnie bo to pismo racezj ma nam pomagac jak zrobic dobrze paznokcie a nie tylko ma służyc jako katalog
fajnie jak jakis mały artykuł z takimi pazurkami bedzie ale po co je oglądac w gazecie skoro sa stronki z takimi cudami a ja np nie wykorzystam ich pomysłów na moich klientkach:/: i tez jestem za pazurkami "użytkowymi" jak je dziewczyny nazwały
french oczywiscie bo na 10 klientek 8 robi frencha....nadal....
i zdobienia krok po kroku tez mile widziane :) co do nakładania covera tez fajny pomysł :)
-
Hmmmmmm, naprawdę chcecie mieć AP z samymi frenczami i krótkimi paznokciami?
-
marzena.k nie z samymi ;) bardziej chodzi o paznokcie "na codzien" w sensie długości bardziej normalnej niż sztylety i nie sam french - to jasne - inne zdobienia tez
dlatego ja od siebie napisałam ze takie artykuły o pazurkach arcydziełach czy konkursowych pazurkach oczywiście tez fajnie poodglądac i poczytać ale większość z nas chyba robi swoim klientkom bardziej użytkowe pazurki niż pokazowe :) nie wiem czy sie dobrze wyrażam
-
Ja tam wolę zdobienia wbijające w fotel i extremalne długości, ale rozumiem, że dziewczyny poszukują inspiracji do codziennej pracy w salonach, zdobienia nieużytkowe zazwyczaj wykonywane są na w miarę ładnej płytce, a do salonu przychodzą dziewczyny często po ratunek i wykonanie zdobienia na takich "prawdziwych przypadkach" jest niekiedy nie lada wyzwaniem.
-
samaron no wąłsnie widzisz sa osoby takie jak TY :) ale chyba większośc klientek to takie zwyczajne dziewczyny czy starsze kobiety które zwykłaki robią właśnie...dlatego taka dyskusja ;)
ja napisałam ze takie super tez chetnie obejrze i pocztram jak sie je robi ale zeby nie była to większość w gazecie ;)
-
No dokładnie, trzeba iść na kompromis pół na pół:D
-
mi tez sie wydaje ze tak pol na pol...bo moim zdaniem ta gazetka tez by sie wtedy klientkom przydala.
moje zawsze lapia za gazete (bo mam na wierzchu) ale z regoly konczy sie na tym ze tylko patrzea i tyle...
a czesto szukaja inspiracji w AP i innych gazetkach
-
-
osobiscie tez uwielbiam wszelkie pazurki nieuzytkowe i jak sobie robie to wlasnie takie (rzadko kiedy krociaki) z tym, ze ja juz sie przyzwyczailam do mega dlugosci ale moje klientki nie, one tylko podziwiaja i na tym sie konczy, zdobienia pazurkow krotszych owszem przydalyby sie bo szczerze mowiac to ja sama czasami mam pustke w glowie co na takich wymodzic a babeczki czesto zdaja sie na mnie:) nie wiedzac, ze myslac nad ich zdobieniem wykrecam moja mozgownice na druga strone a tego nie lubie :):):)
-
goslavahttp://forum.wzorki.info/images/ranks/club.gif no bo własnie na długich można poszalec a z krótkimi co.... ja osobiście mam tylko 2 klientki na długie a reszta zwyczajnie króciutkie...sama musze krótkie bo nosze soczewki wiec mus bo jak ściągam pazurkami to mis ie sklejaja i juz raz potargałam:):):) wiec nie poszaleję nawet na swoich
-
Ja też jestem za tym, aby zróżnicować- nieco zdobień użytkowych (pomysłów, alternatyw dla nudnego frencha) oraz mega szaleństw.
Oprócz tego bardzo lubię czytać o technice oraz pielęgnacji. Póki co najlepszym artykułem, do którego często wracam jest artykuł o budowie tunelu. Często też wracam do numerów z stepami poszczególnych kształtów paznokci.
Można by pisac wiecej o manicurze, bo teraz to coraz bardziej modna usługa i czasopismo mogłoby nam pomóc urozmaicić ten zabieg i przeprowadzać go profesjonalnie :)
-
Cytat:
Napisał
kobietazpazurem
poolciaa Valentina wydaje wlasne czasopismo więc po co ona w naszym czasopismie? ich prace mozesz podziwiac na ich stronach a tu chodzi o pomysly na estetyczne codzienne paznokcie bo co jak co takie jak noszą owe panie nasze klientki sobie nie zrobią :)
ale to czasopismo nie jest ogólnie dostępne w Polsce i na pewno drogie, a powiedz mi co mozna zrobic na krotkich paznokciach? kwiatka i wrzucic cyrkonie. to czasopismo jest po to by sie rozwijac a nie stac w miejscu robiac krotkie pazury z pojedynczymi wzorkami. Oczywiscie nie mowie teraz, ze cala gazeta ma byc w zdobieniach naszych wschodnich kolezanek, ale one robia perfekcyjne paznokcie, a my kupujac magazyny o paznokciach i szkolac sie nieustannie, probujemy dojsc do perfekcji, nie sadzisz?:)
moim zdaniem wszystko powinno byc wyposrodkowane - czyli zdobienia salonowe, jak najbardziej, bo to tez rozwija. Ale wg mnie zdobienia dluzszych paznokci rozwijaja nasza wyobraznie i to z nich czerpiemy inspiracje, by tworzyc cos na tych krotszych ;) tak mi sie wydaje:)