krzywe palce i paznokcie.....
o czyms takim tu nie czytalam a moze by sie przydalo ... czesto zdarzaja mi sie klientki ktore maja oblesnie krzywe paluchy a paznokiec w druga strone... czyli jakby sie czlowiek staral i tak bedzie krzywo... co robicie w takim przypadku ..?? tipsa naklejacie zgodnie z wzrostem pazura czy zgodnie z paluchem?? a moze znajdujecie zloty srodek ?? no do dziela dziolszki ;)
Odp: krzywe palce i paznokcie.....
Cześć dziewczyny!
Co do krzywych paznokci mam problem. Jako dziecko straciłam kawałek opuszki palca a co za tym idzie, paznokieć się przekrzywił. Myślicie, że na przekrzywionym paznokciu da się założyć tipsa? Niedługo wybieram się na wesele i chciałabym mieć tipsy, ale nie wiem czy to jest realne.
Jakie są wasze opinie?
... wprawdzie nie wiem jak wyglada to jednak jeśli jest on- to po poprawnym i estetycznym usunieciu skorek nadbudowujesz ten inny paznokieć akrylem bądz żelem tak aby zrobić kieszonkę pod formę. Jesli pazokieć jest bardzo zmodyfikowany i nie da się mu zrobić kieszonki na formę to wtedy po wyrównaniu płytki spróbuj przykleić tips i nadrobić masą akrylową lub żelową ,tak aby nadać mu maksymalnie naturalny kształt. Nie przejmuj się jeśli będzie odrobinę grubszy , bo możesz ten efekt poprawić piłowaniem , nadając mu odpowiednią budowę.
Dziewczyny ja mam pytanie. Wiadomo wiekszośc z nas ma lekko skrzywionego palca wskazującego( koncówka ucieka do środka) i tutaj pada moje pytanie. Robicie stylizacje względem tego uciekającego opuszka na bok, czy względem całego palca prosto?
Ja robie względem całego palca, żeby dłoń wyglądała estetycznie i wydaje mi sie, że to to ok, ale co Wy sadzicie na ten temat?
Ja nic z tym nie robię, moja kosmetyczka też nie. Paznokieć wygląda normalnie.
To wszystko można dobrze skorygować jeśli zabieg jest umiejętnie zrobiony. Ale na pewno nie da sie tego zrobić idealnie.
ja też pamiętam że musiałam kiedys pracwac z dziewczyna ktora miala krzywe paznokcie, najgorsze byl to jak musialam jejprzykleic tipcy:P :P do tego jeszcze strasznie jej sie rozdwajaly paznkcie, rzez pol godziny mowila jakie to sa dla niej wazne te paznokcie i ze dba o nie i że codziennie łyka tabletki, oeparol - zapamietalam, bo nie moglam wymowic nazwy i bylo to dla mnie troche smieszne. zawsze jak jest taka osoba to nie wiem czy powiedziec ze jej nie robie paznokci, czy sie meczyc, raczej tu nie zatuszujesz krzywizny:)
Cytat:
Napisał
Anna Otkińska
krzywo rosnące paznokcie zawsze mozna trochę skorygować przyklejajac tipsa pod lekkim skosem zawsze to estetyczniej będzie wyglądać zdaża się tez tak że płytka nie jest równej długości ja tak mam np więc tipsy obcinam na taka samą długość co wszystkie z góry potem tego nie widać tylko od spodu się nieco różni długośc
dobrze ze mam proste palce xd
Ojj ja też nie wiedziałabym co z takimi osobami robić :) A na poważnie - zdarzyło mi się parę razy, że klientka miała krzywego palucha, ale jakoś nie przeszkadzało mi to w normalnym wykonaniu pracy.