-
upominki dla klientek
To ja zaloze nowy temat i mysle ze tez sie przyjmie.
Mamy temat otrzymywania napiwkow,ale czy wy dajecie swoim klientkom jakies male upominki np na swieta?
ja staram sie robic to co roku....oczywiscie tylko tym stalym nie tym co przychodza jak im sie chce
w tamtym roku przywiozlam z pl kazdej swieczke z miuszelkami
na swieta dostaly czekoladki,swieczke i oliwke do paznokci.kazda dostala to samo
ucieszylam sie jak widzialam uzaskoczenie na ich twarzy i radosc ze o nich mysle
w tym roku na swieta tez cos naszykuje ale jeszcze nei wiem co
-
Odp: upominki dla klientek
ja daję małe oliwki do skórek :D
Panie bardzo się cieszą z prezenciku :)
ostatnio jednej - stałej, która jest u mnie już ponad rok klientką - dałam kolczyki obstrołkowane :D bardzo się ucieszyła :):skacze:
ale ja też często dostaję prezenty od moich pań :D np jak pracowałam jeszcze w domu, to żadna, ale to żadna nie przyszła bez słodyczy dla moich małych :D
zdarzały mi się też perfumy, kosmetyki (kremy, balsamy,) a nawet wejściówka na dicho do klubu :Dsą też napiwki ;)
też się ucieszyłam :D
-
dzieki
no mam nadzieje ze dzieki waszym pomyslom bede wiedziala co dac moim paniom w tym roku
bo nie mam pojecia
-
mała może kup takie małe drewniane świeczniki i ję pomaluj tak na swiątecznie :D dodaj kilka cyrkonii i będzie miodzio :D
Drewniane świeczniki elipsy PROMOCJA!!! (1244845728) - Aukcje internetowe Allegro
koszt niewielki, a że to święta to panie będą mogły taki świecznik wykorzystać do stroików świątecznych :D
-
Bardzo fajne te świeczniki i FAJNY pomysł!!!!!!!!:ok:
-
Kamilko a gdzie kupujesz te małe oliwki ?
A ja daje np;patyczki do odsuwania skórek albo takie kuleczki lub serduszka musujące które wrzuca się do wody-właściwości nawilzające i ślicznie pachną ;)
-
-
Niby nic a cieszy. Ja tez daje prezenty od czasu do czasu swoim klientkom- ostatnio byly to kremy do rak,wczesniej oliwki,albo robie gratisy np- zabieg parafinowy na dlonie albo makijaz- sa strasznie zadowolone:leze:
-
ja stałym klientkom co 5 wizyta parafina gratis ! bardzo sie ciesza z takiego prezentu , teraz dla nowych klientek szykuje prezenciki w formie probek kremow,balsamow, peelingow i masek ( gratisy mam od kolezanek z hurtowni kosmetycznej ) wiec prezenciki dla klientek za free :) a one pewnie beda happy ;)
-
hm swieczniki i kremy do rak tez fajna sprawa
jeszcze nie mialam
musze cos poszukac na necie u nas
-
mala w rosmannach masz te pułki z miniaturkami... W polsce za 2,5 - 3 złotych można znaleść kremik czy szampon, albo żel antybakteryjny do rąk (wiesz taki tańszy odpowiednik carex'a)... Albo w rosmanie, albo w naturze znalazłam miniaturę szamponu Joanna o zapachu czarnej pożeczki... Normalnie NIGDY nie używam tej firmy do włosów, ale ten zapach mnie powalił... Normalnie wypiła bym szampon:) I wcale nie przesadzam... W niemczech tego szamponiku nie znajdziesz, ale może będziesz w polsce... Jak tak to koniecznie go sprawdź... Kosztował chyba 3 złote za 100ml...:P
-
Fajny temacik i świetna sprawa z tymi upominkami dla klientek :)) Może jak też moim coś sprezentuję w tym roku a co :D
-
Fajny temat. Pewnie będzie skarbnicą pomysłów na prezenty. Ja jak do tej pory bardziej przyziemne. Do pazurków rozdaje rękawiczki gumowe.
Taka mała bzdura i mało 'romantyczna' ale może zmobilizuje do działania kobietki...
-
ale po co te rękawiczki? Przecież nie każdemu w nich wygodnie. Ja np.nie umiem zmywać ani robić paznokci w rękawiczkach.
-
Wiem farbstift że nie wygodnie.
Nikomu ich na siłę nie wciskam. Ale tak się składa , że dziewczyny pytają mnie o rękawiczki. A że akurat mam w nadmiarze więc rozdaje na prawo i lewo...
-
ja bez rekawiczek do garow nie podchodze nawet... fuuu... zwlaszcza jak sa tluste... bleee
-
Milym gestem jest wreczyc drobny upominek klientka, ja swoim dajeoliwki z mozliwoscia wyboru ulubionego zapachu, male kremy do rak ktore mieszcza sie w torebkach, czesto tez pilniczki do skracania paznokci. Milo jest kiedy my dostajemu upominki, a jeszcze milej kiedy sami je wreczamy :)
-
Ja daje czasem małe zapachowe mydełka :) Są perfumowane i ślicznie pachną
-
ja chyb a sie skusze na taki kremik do rak
narobilyscie mi smaka jakos na niego
tlyko musze poszukac jakis ladnie pachnacych
-
kiedyś dawałam oliwki ,które sama robiłam z pustych buteleczek po lakierach bezbarwnych lub innych płynach ,
dodawałam olejek zapachowy i już ananasowy zrobił furorę :)
pilniczki lub takie maleńkie szczoteczki do rak
teraz to głównie kolczyki, które wykonuję
-
ja też oliwki daję, czasem lakiery bezbarwne (nie każda ma) :)
ale Wy tak pięknie malujecie ie lepicie kwiatuchy akrylowe, to moze bombki z malowankami lub kwiatkami akrylowymi?:)
-
Ja dawałam ampułki do wcierania w wały, paznokcie i skórę a ponieważ wyciągałam je z najgłębszego dna i pięknego szklanego słoiczka miały poczucie czegoś wyjątkowego.
Ampułka - grosze, błyszczenie oczu klientki - bezcenne.
Standardowo oliwka i np masaż dłoni gratis.
-
Samaron gdzie można kupić te ampułki ? ;]
-
dołączę się do pytania Edytki :)
-
Ale pomysłów :) Super!!
Właśnie, Sami, gdzie można kupić te ampułki??
-
Ja w tamtym roku nie mialam za duzo czasu na wymyslanie super prezentow wiec ( bo dopiero co zaczelam dzialalnosc) wiec dalam kazdej klientce wizytowke magnetyczna z moim telefonem i mikolajka lub cos innego o tematyce swiatecznej. I tez bylo zachwycenie ze strony klientek. Ale w tym roku musze sie bardziej postarac z tymi prezentami. Wiec temat jest jak najbardziej na miejscu.
-
ja jak będę w Rossmannie to nakupuję małych kremów do rąk :)
-
No rzeczywiscie w Rossmanie sa miniaturki kosmetykow,trzeba sie tam wybrac. Dla klientek prezencik jak znalazł.:skacze:
-
Też bym chciała kogoś obdarować prezencikami, ale nie mam jeszcze klientek :( ale jak tylko się jakaś zjawi dostanie na pewno jakiś ciekawy upominek :)
-
Ja kupowałam w aptece, a potem wyciskałam z blistra i przekładałam do słoiczka np po drogim kremie.
Badania potwierdziły, ze to co w lepszym opakowaniu znacznie lepiej działa ;)
-
hihihihihi samaron jestes niesamowita hiihihihi
-
na allegro też są różnego rodzaju ampułki, mam plan kupić taką szklaną kulę- słoik, jak na słodycze w sklepach mają i tam włożyć takie :)
mi się spodobał pomysł z parafiną dla stałych klientek i pozwolę sobie odgapić, dobrze Aniu? ja dla stałych robiłam zabieg pedicure tylko że do normalnego, dodawałam elementy spa , płatki róż, olejek w całym pomieszczeniu, świeczki, maski itp itd
-
ja juz jedna rzecz kupilam hihi
wiem ze wczesniej ale akurat mieli takze to sie nie zepsuje do grudnia
kupilam kazdej po buteleczce soli do kapieli
buteleczki wygladaja tak:
eBay: Neue und gebrauchte Elektronikartikel, Autos, Kleidung, Sammlerst?cke, Sportartikel und mehr ? alles zu g?nstigen Preisen
1 buteleczka wyszla mnie 1 euro
takze moge jeszcze cos dokupic
-
Mala zajrzyj do KIKa tam sa tez fajne pierdolki np. swiecznik z kieliszka i zalane muszelki, kamyczki i ladnie zapakowany :) chyba 2 euro kosztuje ;) ale jest kilka kolorkow fajnych i mi sie ode podobaja :)
-
dziewczyny wspaniałe pomysły!!! Ja zaczynam pracować nad biżuterią "własnej roboty" :]
ja robię czasem gratisowy pedicure - skaczą z radości:D
-
Co by nie dostały to beda sie cieszyc:skacze: tak to juz dziala. Ja tez skacze z radosci jak dostane cos od swojej klientki a mam rozne przedstawicielki handlowe ,wiec kawa, deserki,testery kosmetykow itd. Ja sie z tego bardzo ciesze dlatego tez sie czasem odwdzieczam.^_^
-
kurcze świetny temat! :) Ja myślę,że chociaż gratisowy zabieg manicure spa do stylizacji i bedzie super :D
albo np. pierścionki akrylowe, tylko wiecie gdzie można te obręcze kupić? :)
-
oo własnie dołanczam się do pytania dzoanki:)
a btw ja mam tylko kilka stalych klientek wiec nie mam za bardzo pola do popisu...
ale kiedys dostalam w drogerii takie male pilniczki, chyba 5cm dlugosci mialy...
to dalam 2 dziewczynom po jednym takim:) wszedzie sie zmiescil taki maluchny a i dziewczyny sie bardzo ucieszyly:)
Czasami rabacik:)
Ale nie wpadlam jeszcze na pomysl z oliwka:D A bardzo fajny:)
-
ja w sumie teraz robię straszne promocje do stylizacji, bo jesień i klientek coraz mniej, dlatego myślałam o pierścionkach żeby ich zachęcić jeszcze czymś :D
-
pomysły wszystkie fajne tylko ja mam jeden problem nie mam stałej klientki:) ani jednej żebym cokolwiek mogła komuś podarować