Jak zrobić z płaskiego pazurka wypukły
dziewczynki pomocy. a jak zrobić z płaskiego pazurka wypukły. chodzi mi żeby nadać mu odpowiedni kształt. żele na których pracuję są z firmy nails cosmetics. nie wiem czy ja coś zle robie, czy to wina żeli. ;(;(;(ratunku.:sciana::sciana::sciana:
Odp: Jak zrobić z płaskiego pazurka wypukły
ale powiedz o co dokladnie o co chodzi
czy chodzi ci ze pazur jest lyzeczkowaty i jak go przedluzyc zeby mial krzywa c?#
jesli tak to ja robie ta
przedluzam albo na tipsie albo na formie w zaleznosci jaki paznokiec,i buduje normalnie dajac wiecej zelu na srodku
jesli widze ze sie zlewa zel na boki albo jest za plaski pazur to robie drugi raz z drugiej warstwy krzywa
a ja mam wiele takich przypadkow
dokładnie tak. chodzi o krzywą c. jak nakładam żel podkładowy to mi strasznie spływa jest jakiś dziwny, bo bardzo rzadki. a budujący też jakiś dziwny. moze dlatego mi nie wychodzi.;(;(;(
to może podkładowego daj tylko tak cieniutko jak lakier do paznokci a potm budujący tak jak mała napisała na środek i szybko do lampy choć na parę sekund po jednym pazurku żeby zastygła masa i nie spływała... może wtedy wyjdzie :) jeśli nie to powtórz jeszcze raz i musi wyjść...
o kurka... ja pasjonatka doradzam stylistce... hmm... :o
jeśli na innych żelach było ok a na tych nie wychodzi to może rzeczywiście wina żeli... :]
no kurde. jak nałoze podkładowy to mi spływa. no ale już z zelami se poradziłam:skacze::skacze::skacze:. wylądowały za oknem w śmietniku. co nałożyłam warstwę to mi spłynęła. więc się wpieniłam i wywaliłam za okno:skacze::skacze::skacze:
ahhahha artystka z ciebie
trza bylo mocniej rzucic jakby domnie dolecialy to bym do mieszania z brokatami uzya haahahah
ja dlatego kupuje dosc geste zele bo mam duzo przypadkow takich
dzis byla laska na naturalki z ktorych polowa to takie wklesle
ja mam gesty zel to na raz jade
ale jak masz zadkei to na dwa razy buduj pazura
o kurka... ja pasjonatka doradzam stylistce... hmm... :o
jeśli na innych żelach było ok a na tych nie wychodzi to może rzeczywiście wina żeli... :][/quote]
wiesz co to że mam kurs to mi jeszcze do prawdziwej stylistki dużo brakuję:skacze: :skacze::skacze:a kazda rada jest dobra.:*:*:*
---------- Dodano o godzinie 22:07 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:05 ----------
Cytat:
Napisał
mala
ahhahha artystka z ciebie
trza bylo mocniej rzucic jakby domnie dolecialy to bym do mieszania z brokatami uzya haahahah
ja dlatego kupuje dosc geste zele bo mam duzo przypadkow takich
dzis byla laska na naturalki z ktorych polowa to takie wklesle
ja mam gesty zel to na raz jade
ale jak masz zadkei to na dwa razy buduj pazura
już ich nie mam:skacze::skacze::skacze: teraz musze poczekać az mi przyjda nowe:skacze::skacze::skacze:
żel podkładowy daję sie baardzo cienko ( sa fimry ktore polecaja go w ,,masowac" pedzelkiem, a nadmiar usunąć wacikiem) wiec musi go bys naprawde cienko.
Jesli chodzi o żelki to może był za rzadki. Sprawdz żel gesty lub sredniogesty.
Łatwiej sie zbudować krzywą akrylem niż zelem ale spokojnie dasz rade :) Nastepnym razem jak bedziesz miala za rzadki zel to nie wywalaj go tylko potrzymaj go troszke w lodówce....
Buziaki
dzięki ale to była woda
i już wiem ze to wina żelu podkładowego. nawet w lampie spływał. nie chciał się wiazać z płytką paznokcia