ja podobnie baza clear-2lub 3 warstwy kolorku i nablyszczacz:)
Printable View
ja podobnie baza clear-2lub 3 warstwy kolorku i nablyszczacz:)
fajny żelik zakupiłam. nr 26 z alle :) neonowy róż.
Allepaznokcie Hurtownia kosmetyczna Nowy Targ Nowy Sącz - 26. różowy neonowy - żel kolorowy - NOWOŚĆ
ja używam neo nails i naildesign i jestem z nich zadowolona:)
Ja ze względu na to, że bardzo lubię kolorowe pazurki i chciałam mieć dużą paletę kolorowych żeli, a jednocześnie nie chciałam wydać fortuny - zdecydowałam się na tańsze żele (ok 8zł za opakowanie 5g) firmy Silcare. Jestem z nich bardzo zadowolona i z czystym sumieniem mogę je wszystkim polecić! Może nie zawsze pokrywają już po pierwszej warstwie, ale za to super się trzymają. Oprócz tego Silcare posiada ogromną gamę kolorystyczną :ok:
popieram,tez uzywak kolorowke z silker,jestem usatysfakcjonowana
a ja włąsnie dzisiaj wypróbowałam ntn piękny różowy neon:) boski jest:)
lena neon który ma nr??
nr 68
Dziewczyny, a czy te kolorowe żele silcare można kłaść też na naturalny pazurek? Czy tylko tips lub szablon?? Weszłam na ich stronkę i jestem w szoku bo mają bardzo dużo różnych rodzajów kolorówek: linia basic kolor, no name color. Czym one się różnią? Oprócz ceny:)
Nie wiem czy dobrze zrozumialam... Ale niby czemu ma sie nie dać nalożyc kolorowki na naturalka ? :huh:
Tylko oczywiscie pod spód jakis podklad, np. warstwa cleara. I na to kolorowke, nablyszczacz i po problemie.
PS pamietaj o dokladnym otuleniu wolnego brzegu paznokcia :)
z naturalna płytką bywa rożnie - na niektórych inne zele niż typu soak off średnio sie trzymają. Ale jeżeli sie odpowiednio pazurka zbuduje i zabezpieczy wolny brzeg powinno być ok :) trzeba spróbować :)
no zgadza sie, ale chyba wiecej przypadków jest na TAK niż na NIE ^_^
O moja tez nie lubią silikonów, zaraz mi pękają na stresie, musi być twardy żel. Kładę bazę z jednofazówki, potem 2-3 warstwy kolorówki, przemywam, i nabłyszczam :D
ja ostatnio przetestowałam zeliki z ntn i też są super łądnie kryją:)
No właśnie ja też zauważyłam, że silikonowe gorzej się trzymają, dlatego szukam fajnej kolorówki z "normalnych":)
dziewczyny a moze lepiej by sie trzymaly twarde zele,gdy nalozymy na warstwe clear,coverek-tak dla wzmocnienia tych slabszych pazurkow i po opracowaniu kolorek i nablyszczacz oczywiscie???? robi tak ktos??? powiem szczeze,ze probowalam u klientki,ktorej sie a to cos ukruszylo,a to peklo itp...i bylo o niebo lepiej,co wy na to? zapewne Ameryki nie odkrylam,ale zaryzykuje:skacze::D
Ale po co ten cover pod kolorowy żel? Warstwa cleara nie wystarczy?
Tez nie wiem...Po kij ten coverek tam miedzy warstwami ? Szkoda materialu bo i tak go przykryjesz kolorem i tak...
cienko clear > budujacy > opracowanie > kolorek > nablyszczacz
lub
cienko clear > kolorek > budujacy > opracowanie > nablyszczacz
tu w temacie Alicja robiła krok po kroku kolorowych żeli z mistero milano na cały paznokieć http://forum.wzorki.info/sprzedawcy-...tml#post229131
mnie na kursie uczono,ze cover dobrze jest nalozyc przed kolorowym zelem ,zeby nie przepilowac paznokcia przy uzupelnianiu, po prostu wtedy lepiej widac - to taki sposob dla poczatkujacych:)
Ale po co cover w kolorowych zelach pod spod ? :)
Wystarczy nalozyc clear i na to kolor i bedzie tak samo...Szkoda covera nakladac, ktory tez jest zelem kolorowym, by pozniej go innym kolorem przykryc ;)
Ale dając cleara, na to cover a na to kolorowy chyba od razu paznokieć robi się grubszy, czyż nie?