Odp: zimowe inspiracje + wystrój świąteczny :)
no wlasnie tak chce zrobic tylko narazie kupilam w sklepie wszytskie rozmiary bombe i choinke zeby zobaczyc jak sie robi ,ile czego schodzi zeby wiedziec w razie czego ile zamowic i czy wogole bede miala zamowienia;)narazie mam pojedyncze sztuki dla siebie;) ale w sklepie rzeczywiscie sie nie oplaca bo metr wstazki nawet 1,30 kosztuje gdzie na allegro w rolce wychodzi nieco ponad 20 gr;) tak samo jest z xcala reszta i szpilki i styriopian -wszystko drozsze:(
kochane szpilki ja nie kupuje na allegro bo za opakowanie 50g zaplacilam na allegro 5 zl, w pasmanterii u mnie 3,90zl kosztuja a wzielam sie za sposob i kupuje w papierniczym:D I za 50g szpilek place 1,50zl:D
nigdzie u mnie w sklepach nie moglam dostac kul styropianowych i zamawiam z allegro;) Tak samo ze wstazkami;) po 32m i place 7zl za rolke;)
Ja sprzedalam juz 20szt bombek:D 2 na razie dalam kuzynkom na swieta;) I kolejne 2 robie dla znajomych na urodziny;) A reszta wszystko idzie na sprzedaj;)
No nie powiem, kaski duzo wpadło z tego, zostalo mi okolo 20kulek (z 35;) ) i liczac razy 20zl (podnioslam sie, bo mi zyc nei dali:D) 400zl mam dla siebie jezeli to sprzedam, bo to co do tej pory sprzedalam pokrylo mi z nadwyzka juz to co wydalam na potrzebne rzeczy;)
Tylko troche za pozno sie za to wzielam;) Ale teraz sobie zamowie 100kulek i bede sobie spokojnie robila;) przez caly rok i bede miala gotowe na przyszly do sprzedania:D hehe;)
anoosia Sliczna ta choineczka wyszła;)
RedSunset a bombka pierwsza klasa;) :*
Patii różnica w cenie szpilek niezła ;) Popatrzę w papierniczym. Pochwal się zdjęcimi bombek :skacze:
no ja tez w papierniczym kupilam ale po 2 zl a w pasmanterii 4 zl a te krotkie wogole po 8,50(na allegro widzialam po 6,50)
Znalazłam gościa na Allegro i ma te krótkie 13mm po 5,50 za 50gr. Powinno być ok. 1100szt w pudełku.
SZPILKI KRÓTKIE 13 MM (1375716043) - Aukcje internetowe Allegro
---------- Dodano o godzinie 21:40 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:13 ----------
Kursy na ozdoby świąteczne
Świąteczny wieniec Świąteczny wieniec zdobiony wstążkami i błyszczącym sznurkiem
Choinka styropianowa zdobiona taśmą cekinową Choinka styropianowa zdobiona taśmą cekinową - wersja dla leniwych i zapracowanych :)
Bombka "szyszka" cekinowo-wstążkowa Bombka "szyszka" cekinowo-wstążkowa
Orzeszek z jajka styropianowego i cekinów Orzeszek z jajka styropianowego i cekinów
Choinka ze styropianowego stożka, zdobiona metodą wstążkową i cekinami Choinka ze styropianowego stożka, zdobiona metodą wstążkową i cekinami
Bombka cekinowa Bombka cekinowa
Bombka wstążkowa Bombka wstążkowa
Jajko wielkanocne Jajko wielkanocne
Wielkanocne jajko wstążkowe - "karczoch" Wielkanocne jajko wstążkowe - "karczoch"
Wielkanocne jajko oklejane grochem Wielkanocne jajko oklejane grochem
Przyszła do mnie paczka :skacze: Tak to było zapakowane, że jakimś cudem wszystko dotarło. Wstążki 6mm trzy musiałam nawijać na szpulkę, bo się rozwiązały - masakra :zly: Kochani sprzedawcy ;) Na szczęscie towar zrekompensował te minusy.
jaaaaa Roksisk:o bedziesz produkowac na skale przemysłową:D ile kolorów wstązek:crazy:
Tusia jeszcze muszę kilka kupić, bo w realu przyszły ciut inne niż na zdjęciach z aukcji ;) i jeszcze jajeczkę muszę zamówić :D Będę miała na prezenty dla rodziny i znajomych jak znalazł ^_^
ożesz a mordke jeza ;P pasmanterie otwierasz? :D
Roksik od jakiego sprzedawcy zamawiałas?:)
zazdroszcze tylu kolorow:D
chociaz ja jeszcze pare bombek sprzedam i zamawiam tyle sami hihi:D
jest 23 wykonanych przezemnie bombek (pierwsze kilka sie powtarza;p) tak samo wzory i kolory kilku sie powtarzaja (ale np inna kokardka) a to dlatego ze sobie tak zazyczyli:)
powiem Wam, ze jak robilam te bordowo zlote (5szt pod rzad na zyczenie) i te brazowo, zloto biale (tez 5 pod rzad) to juz mis ie tak odechciewalo ze masakra... ciagle te same kolory tylko wzory musialam zmieniac... :/ no ale potem juz bylo okej:D
i co sadzicie o nich?:)
Załącznik 34435Załącznik 34436Załącznik 34437Załącznik 34438
Załącznik 34439Załącznik 34440Załącznik 34441Załącznik 34442
Załącznik 34443Załącznik 34444Załącznik 34445Załącznik 34446
Załącznik 34447Załącznik 34448Załącznik 34449Załącznik 34450
Załącznik 34451Załącznik 34452Załącznik 34453Załącznik 34454
Załącznik 34455Załącznik 34456Załącznik 34457Załącznik 34458
Załącznik 34459
Masakra Pati sa prze pieknie!! niesamowicie mi sie to podoba! długo sie robi taka bombe?
podziwiam :love:
dzieki dziewczyny:)
zazwyczaj jak mam wolny dzien, to tak od 16 do 24 zrobie 2-3 bombki
a ostatnio jak sie spieszylam z tym to od 18 do 1 w nocy zrobilam 4 bombki... ale juz na oczy nie widzialam hehe:D:)
Plush a tak to okolo 2-3h jedna:) zalezy ktory wzor:) ale jak sie spiesze.. a jak na spokojnie to powolutku bo tu sobie ide zapalic, tu popatrze na tv itp;p
Roksik no to tam gdzie ja:) Maja najkorzystniejsze ceny wstazek... bo gdzie indziej jesst po 7 ale 25m, a tutaj 7zl ale 32m:)
ja to juz w przyszłym roku przed swietami cos porobie..
w tym roku widziałam wstazke taka różową oczowalącą :slina: ale bylo jej malo, a po innych pasmanteriach nie chcialo mi sie szukac.. ale napewno bede musiała jej uzyc i zrobic jakas bombeczke bo byla cudowna..
Patii Cuuddoooowneeee !! :love:
Roksisk tyle tego :wow: to chyba będzie produkcja na dużą skalę :cwaniak:
Patii śliczne bombki :love:
Pati chyle czola, super bombeczki i fajniusio ze udalo Ci sie je sprzedac, sama bym kupila :p :)
przesliczna i calkiem ciekawa jest tak na 4 zdjeciu :)
rudzia dzieki:)
Ona jest bardziej pracochlonna;p bo jest "dwustronna" hihi:)
Moje pierwsze - już wiszą na choince :D Na granatowej przy kokardce jest brokat a na zdjęciu wyszedł jak brudny - w rzeczywistości super błyszczy ;)
Roksik super !
Wam to wychodza ladnie tak "splaszczone" te trojkaty, moje odstaja :(
chyba za lekko naciagam
Patii ,RoksiSK piekne te wasze bomby:ok:
Roksi a powiedz kochana czy te wstazki ktore kupilas sa sztywne?bo na miekkich tragicznie sie robi a chce zamowic i nie chce sie naciac;)
jeszcze jedno laseczki podpowiecie mi jak przyczepiacie te wstazki na samym koncu -te z pentelka?jakis krok po kroku jak moglabym prosic bo ja to zawiazuje i w ten supel wkladam szpilke ale to tak raczej slabo wyglada chyba :]
..aaa moje ostatnie dziela(te granatowo srebrne i jasny fiolet to miekkie wstazki wlasnie i maskara -odginaja sie i nie hcca byc czubate, ostre:( )
Anoosiu śliczne bombeczki :ok: Co do wstążek to chyba są sztywne - nie mam porównania z innymi... Ale dobrze się robi. Patii ma je od tego samego sprzedawcy.
Patii, Roksi, Anoosia, jesteście genialne!! Takie cuda robicie własnymi rękami, podziwiam was! :) Nie mam pojęcia jak to się robi, ale chyba nie miałabym cierpliwości do tego, bo efekt końcowy jest rewelacyjny, ale wyglądają na baaaardzo skomplikowane. Tak czy siak, jesteście na prawdę utalentowane :*
Te bombki są REWELACYJNE!!!
Ja w tym roku nastawiłam się na szydełko i papier, czyli gwiazdki.
Córka nie chciała choinki, więc ozdobiłam jej trochę okno - organza, bombki i gwiazdki szydełkowe ze srebrnych nici . U siebie ubrałam choinkę, którą kupiłam na allegro, a wygląda jak żywy świerk. Są na niej gwiazdki szydełkowe i z papieru, bombki, oraz dodatkowo gałązki gipsówki imitujące śnieg.
Iwonko Ty to masz talent i cierpliwość do takich rzeczy:) Podziwiam:)
Gwiazdki są piękne a jak jeszcze pomyśle o tym, że robione ręcznie to nie mogę wyjść z podziwu:)
A choinka naprawdę wygląda jak żywa!
Ivonna rzeczywiscie choinka jak zywa ,swietna robota wszystko sliczne:)
SunnyOlcia to nie jest takie trudne na jakie wyglada wyzej Roksisk dala krok po kroku jak sie robi takie cudenka ale rzeczywiscie trzeba troszke cierpliwosci miec -ja np odpoczywam i sie relaksuje przy tego typu rzeczach;)