-
Odp: jak nakladac ozdoby na tipsy?
ja robie tak
szkielt ,lampa,cover,lampa,clear na koncowke i ozdoby, lampa,clear buduje krzywa lampa, opeacowanie i nablyszczacz
w miedzy czasie nic nie piluje i nie wolno zmywac warstwy dyspresyjnej bo ta dzieki niej sie wiaze zel z warstwa pod spodem:)
-
agulusia idealnie, wszystko tak jak być powinno i racja nie wolno nic w między czasie działać z żelkiem, ale mam taka zagwozdkę do Was gdy robimy french i po wyjęciu z lampki okazuje się że klientka coś rozmazała, co zrobicie, żeby nie bawić się w starcie filmu dyspersyjnego ponownie piłowanie, odtłuszczanie.... jak to poprawić szybciej??
-
Cytat:
Napisał
paznokietek1000
agulusia idealnie, wszystko tak jak być powinno i racja nie wolno nic w między czasie działać z żelkiem, ale mam taka zagwozdkę do Was gdy robimy french i po wyjęciu z lampki okazuje się że klientka coś rozmazała, co zrobicie, żeby nie bawić się w starcie filmu dyspersyjnego ponownie piłowanie, odtłuszczanie.... jak to poprawić szybciej??
Emmmm... nałożyć kamuflaż?? :D
-
anita
Kochani ja chciała bym wrócic do brokatu bardzo lubie ten materiał do zdobienia ale zabardzo nie wiem jak z nim postępować dowiedziałam sie tu o waszych sposobach nakładania i super sama zastosowalam osobny pedzelek i posypywac nim zel zrobilam to na druga warstwe zelu i powiem tak super pieknie ulozylam co chcialam ale pierwsze to chyba wydawalo mi sie ze za malo tego zelu nalozylam jakos za suche mi sie te brokaty wydawaly(czy to tak ma wyglądać),a drugie to włozyłam ozdobiony paznokic do lampy a pózniej hmmmmmm trzeba przemyc ta warstwe co została tak?wiec tak ja najpierw sprobowalam ja przemyc i wyszlo masakrycznie wiec metda prób i błedów ....spiłowałam i nakładam od nowa,doszlam do wyjecia z lampy i przemyłam tylko tam gdzie nie było brokatu i nałozyłam nastepna warstwe żelu i do lampy pozniej znow przemylam tylko to co bez brokatu bo on nadal jakis taki dziwny i dopiero za 3 razem zmylam całosc ale kurcze nie wiem czy to tak ma wygladac i powiem wam z dopiero ta 3 warstwa przykryla ten brokat balam sie ze go spiluje, a moze ja za cienko nakladam tego zelupomozcie bo jakos nie moge znalezc zyczliwej osoby co by mi to wyjasnila.
na wieczku jakiegoś pudełka daj w proporcji 1:1 żel i brokat, wymieszaj dokładnie i dopiero nakładaj na paznokcie:) będzie łatwiej bo jak sie utwardzi to nie rozmarzesz po całym tipsie i nie potrzeba 3 warst żeby to zatopić
-
a ja mam pytanie uzywalyscie kiedys folii hologramowych z dekorynki??
chodzi mi o takie co przykleja sie klejem pozneij odrywa i zostajje wzorek na paznokciu
jestem ciekawa jak to wyglada na koncu:)i czy to takie latwe jak sie wydaje;p
-
Cytat:
Napisał
paznokietek1000
przeciagnac belikatnie bialym i coverkiem tak zeby tylko pokryc tak mi sie wydaje:D
raz mi sie to zdarzylo i wyszlo idealnie:)
-
Cytat:
Napisał
paznokietek1000
a ja nawet jeśli nie bardzo mam czas, bo cos tam to i tak wole zrobić od nowa, bo wg mnie najgorsze są poprawki, lepiejn posiedzić 10 minut dłużej, ale potem nie mam m wyrzutów sumienia:D
---------- Dodano o godzinie 10:31 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:14 ----------
Cytat:
Napisał
afterglow
Woszczurku, a jeśli używasz kamuflażu? to jak robisz?
a jesli używam kamuflażu (chyba chodzi ci o brokatowy french) to robię tak: (skopiowałam tamto i dodałam w odpowiednie miejsce cover:))
- dezynfekcja,
- odsunięcie skórek
- matowienie
- odtuszczenie
- forma/ kto robi na tipsie to tips
- primer
- szkielet---lapma
- sciąganie formy, przemywanie, wyrównanie do równści pilnikiem zeby nie było "gór i dolin"
- !!teraz cover i od razu formuję linię usmiechu---->lampa!!
- !!jeśli robię french z żelu to nie przemywam masy z covera tylko lekko zachaczam kolorem na mokry cover i przecieram wytartym w "cleanerze" pedzelkiem, jeśli jest to brokat to przemywam cover!! i daję cienko żel tylko na ta częśc gdzie ma być brokat (uśmiech ) na to pedzlem wachlarzem nakładam brokat,nie dotykając żelu tylko "pukając" palcem w pędzle żeby brokat sam zleciał
- resztę zbędnego brokatu strząsam żeby został tylko tam gdzie ma zostać--- lampa
- bez przecierania nakładam dośc gruba warstwę żelu claer budując od razu krzywiznę---lampa
- optacowanie ostatecznego kształtu
- nabłyszcanie---lampa
- oliwka na skórki:)
kolorowy french KPK dałam tutaj http://forum.wzorki.info/zdjecia-paz...html#post61048 tu wiadać co daje najpierw:)
-
Cytat:
Napisał
mgilka25
ja również zaczynam od dołu, i dociskam troszke tez po boczkach , jesli klej wyleci to sie nic nie dzieje zwsze mozna go usunac ..
a sluchajcie mam pytanko ... jak jest różnica miedzy zelem a akrylem ? poza tym ze jedno to proszek a drugie zel :P
sposób utwardzania się rozni) zel utwardza sie po włożeniu do lampy, a akryl paruje :crazy: no i łatwiej sie obrabia pazurek żelowy) A ja i tak wole akryl:przytul:
-
Cytat:
Napisał
annamon79
klej w pedelku jak najbardziej a te wycisskane to sie do niczego nie nadaja,tylko sam problem z nim..
Zgadzam się :good:
-
Odp: Cyrkonie na pazurkach
:*
Cytat:
Napisał
barbara_kawka
ja osobiscie pare razy cyrkonie dawalam na klej... ale moj jest bialy , brzydki i cyrkonie szybko odpadaly... a teraz robie podobnie jak dziewczyny : po zbudowaniu pazurka , na warstwe nablyszczajaca daje kropke zelu jednofazowego i na to cyrkonie... do lampki i potem top coat :D
Dziękuję...skorzystam, ja na klej :good:
-
Odp: Jak zatapiacie koronki
Ja buduję szkielecik na formie, następnie nakładam jeszcze jedną cieniutką warstwę żelu przyciętą koronkę dociskam i wkładam do lampki. Zazwyczaj się trzyma. Można też przykleić. W obecnym numerze "paznokci" jest opisane, że można owinąć palec z koronką folią i tak zatapiać. Ja nigdy nie próbowałam.
-
Cytat:
Napisał
madzialena
ja smaruje wyznaczone miejsce przykładam do paznokcia i tak jakby śliznę tipsa, po czym ustawiam na odpowiednim miejscu dociskam :) w ten sposób pozbywam się powietrza :)
a co do siateczek to dzisiaj sama na sobie będę próbować i zobaczymy jak mi sie uda ;)
Ja tak właśnie robię, wtedy paznokiec jest skierowany odpowiednio, a nie tak jak niektórzy robią meeega skocznie
Co do siateczki, to na klej daję, na żelu jakoś mi mało się trzymała :)
-
a ja mam takie pytanko, na którą warstwę żelu wtapiać/przykleić koronkę, pracuję na żelu jednofazowym, a przy okazji mam jeszcze jedno pytanko: kupiłam piekny lakier taki mocniutki jaskrawy róż, ale po wyschnięciu jest matowy, co mam na niego położyć, sealant czy on się będzie trzymał na lakierze, czy zwykły nabłyszczacz...od niedawna robię pazurki, a jak robię to french ze zdobieniami i z lakierkami i koronkami to jeszcze nie mam doświadczenia
-
koronke to zaraz na pierwsza warstwe(szkielet) najlepiej dac, zeby pozniej sie pilnikiem nie dokopac bo bedzie nie wesolo:P
co do lakieru to zwykly bezbarwny tez da polysk;)
-
śliczne dzięki za pomoc, ale mam jeszcze jedno pytanko: czy jeśli uzupełniam paznokcie to spiłowuję cały żel? jeśli są wtopione ozdoby to wiem, że tak, ale jeśli nie to też cały żelik?
-
to zależy co tak naprawdę robisz, bo przy zwykłym uzupełnieniu nie trzeba spiłowywać, tylko nadajesz kształt i uzupełniasz głównie od wału, jeżeli zmieniasz ozdoby lub malujesz na nowo frencza, to piłujesz do szkieletu
-
przy odnowie tylko spolowujemy ozdoby i ogolnie dokopujemy sie do szkieletu
przy uzu=pelnieniu ja zawsze pozbywam sie nablyszczacza spilowuje zapowietrzenia , nakladam bonder, dopelniam ozdoby buduje pazurka bardzo delikatnie, opilowuje i nablyszczam
-
co do koronki to jak piłuje później brzegi paznokcia to w końcu sie do niej dopiłowuje.. i pózniej nie wiem co z tym fantem zrobic? :(
-
to najpierw ją przytnij tak żeby akurat styknęło
-
ja robie tak:
buduje szkielet
ściagam formę
opracowuje do równości
na tą część gzdie ma być koronka daję klej (ostatnio że nie miałam do tipsów to dałam kropelkę:porazka:) i na ten mokry klej "owijam koronkę" i trzymam ją mocno pod pazkociem tak aby dobrze dolegała.
jak klej wyschnie to zalewam cienką warstwa clearu, utwarzdzam, piłuję boki ni nic mi się nie oderwie nie spiłuje i w ogóle:)
-
Cytat:
Napisał
woszczur
ostatnio że nie miałam do tipsów to dałam kropelkę:porazka:)
widziałaś klej do tipsów x-rated? jak to nie jest kropelka to ja jestem chiński cesarz, moim zdaniem wsystkie te kleje to to samo, płacimy za ładniejsze opakowanie..:)
-
mi zostają takie strzępki nierówne od tej oronki po piłowaniu... jak zabiore sie za wtapianie koronki gdzies i nie wyjdzie to zrobie fotke i pokaze o co mi chodzi i co się robi ;]
-
mam to samo wiem o co chodzi, dlatego tez nie lubię jej zatapiać
-
Cytat:
Napisał
asia
widziałaś klej do tipsów x-rated? jak to nie jest kropelka to ja jestem chiński cesarz, moim zdaniem wsystkie te kleje to to samo, płacimy za ładniejsze opakowanie..:)
Tez tak myśle :) Robią nas po prostu w bambuko :P
-
ja wycinam kawałek koronki jaki chcę przykleić a następnie biorę go na kropelkę akrylu i przyklejam na pazurka... potem dokładam jeszcze akrylu przy przykryć koronkę i gdy akryl zasycha, przyciskam pędzlem koronkę by nie odstawała. Działa ten sposób ale jest dość czasochłonny. Moja kumpla mówiła ze namacza koronkę w goracej wodzie i potem jest taka mięciutka i łatwo ją przykleić. nie próbowałam. :)