Odp: Podchodzenie powietrza pod paznokieć
;(sorki :huh::huh:
a gdzies na poczatku ktos napisal ze jak po zmatowieniu naloze primer i bedzie sie swiecil to znaczy ze zle opracowalam paznokiec. ale sa dwa rodzaje primerow to ktory do czego??;(
szukam i szukam i teraz znalazlam ze ten produkt jest pod gel, acrylic and polish, tu na forum angielskim tez cos pisza o tym produkcie mozesz popatrzec
Young Nails Protein Bond - do you use with l&p? - Salon Geek
Ale to nie jest bonder typu żel, to jest bezkwasowy "primer" , bonder utwardza się w lampie i jest żelem podkładowym pod inne żele. Być może jest za słaby.
Pod akryl lepiej stosować mniej delikatne wytrawiacze czyli normalny, regularny kwasowy primer.
Najpierw spróbuj z tym glossem, mega oszczędnie, prawie suchym pędzlem, a jak to nie pomoże, zmień ten proteinbond na kwasowy primer.
Wiesz nie wiem, a napisane na nim, żeby utwardzać w lampie?
Bo tak jeszcze na logikę, butelka powinna być czarna, nie przepuszczalna dla światła, a nie taka z matowionego szkła tylko.
nie pisze... znalazlam z ibd stic acid primer w okolicy. po jutrze jade i kupie. moze faktycznie rozmiekczylam tego pazura. matko zeby to bylo to!!
ten ibd to moze byc?
---------- Dodano o godzinie 21:27 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:26 ----------
Cytat:
Napisał
Jade
Ten produkt naklada sie na opracowanego paznokcia cienka warstwe i zostawia do wyschniecia i dopiero na to daje sie zel czy akryl tyle sie doczytalam nie ma nigdzie mowy o wsadzaniu do lampy.
ale on nie wysycha, on zostawia warstwe dyspersyjna.
ja tylko napisalam co przeczytalam o tym produkcie moze nie chodzi o doslowne wysuszenie.Sami faktycznie masz racje:)
Hehe, jak siedzenie w lampie nic mu nie daje, to może się trochę klei po wyjęciu :D
Young Nails
kpk z uzyciem tego produktu :)
dobra ide walkowac temat od poczatku i chyba kupie tego ibd bo do niego mam tylko dojscie na szybko :D dziekaski :)
---------- Dodano o godzinie 21:40 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:37 ----------
Cytat:
Napisał
Jade
to juz widzialam. tylko zmylil mnie ten filmik, a potem to sie juz zakrecilam i mylalam ze to bonder:/:
Coralick ale nie uzywaj juz tego zmiekczacza do skorek, bo z tego co wiem takie preparaty dodatkowo natluszczaja plytke i nie wolno ich uzywac do takich stylizacji :). Jedynie do manicuru tradycyjnego :)
gwarantuje ze jutro leci do kosza :)
A trzeba było ten stepik przed konkursem z indigo dać? :D
Moim zdaniem właśnie coralick 3 przyczyny:
1. zalewanie skórek glossem
2. namiękczanie płytki i skórek
3. zbyt słaby primer
eliminuj pojedyńczo, wtedy zobaczymy co faktycznie zawiniło.
Hehe...zostaw sobie dla kobitek manikiurek... :P
sami... planuje zakup frezarki... moze to tez ulatwi mi matowienie choc tutaj na 90% uwazam ze wszystko robie dobrze.
1. gloss i nieszczesne skorki
2. niezmiekczanie pazurow
3. primer kwasowy z ibd
4. cleaner tylko do ostatniej wartwy
5. a na odpylenie plytki szczoteczka i kropelka acetonu
tak moze byc?
a czy moge odpylac warstwe akrylu acetonem? czy mi go rozmiekczy?
---------- Dodano o godzinie 21:56 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:55 ----------
Cytat:
Napisał
Sylwia1982
Hehe...zostaw sobie dla kobitek manikiurek... :P
zrobie se szpony w nogach:leze::leze:
Sami ja go dopiero teraz znalazlam:) Coralick nie uzywaj acetonu do przemywania...