i jak z tym ciastem? :D ja uwielbiam piec :love: ale zmywać potem już nie :haha:
Printable View
i jak z tym ciastem? :D ja uwielbiam piec :love: ale zmywać potem już nie :haha:
czekamy:D:d hehe ja mam reke do ciasta jak nie wiem, zawsze mi wyjdzie, a nawet o tym nie wiedzialam:d
to najbliżsi zadowoleni :D ja rzadko teraz mam ciasto w domu, upiekę i na drugi dzień zostają okruszki i weź się człowieku wyrób z robotą jak żarłoki czekają :huh: i wkurza mnie, że moja matka jak jedzie do brata to nigdy sama nie upiecze tylko korzysta z tego, że ja robię i ostatnio mi pół blachy wywiozła :/: a było dla Mojego na specjalne życzenie, się nadziubałam przy tym cieście jak głupia :porazka: więc teraz jak coś upichcę to wywożę z dala od sępów haha :skacze:
u mnie ostatnio najczęstszy deser to banany+lody bakaliowe i do blendera :D mniammm
Tusia, Łobuzie :P Ty wiesz ile ja się musiałam naklikac, żeby dostac się do zdjęcia Twojego pleśniaka? Ale było warto :) Wygląda super :)
a ja dzisiaj robie serniczek, z przepisu kasiulki, juz razrobilam i wyszedl meeega pyszny, w sam raz do koszyczka na swieconke sie włoży;) zakasuje rekawy i sie biore do dzieła;)
Rudzielec - jak tam serniczek się udał ???? Bardzo się cieszę, że Ci tak zasmakował :skacze: u mnie też ten serniczek robi furorę od wielu lat :P
kasia - mama moja stwierdzila, ze zadne ciacho mi jeszcze tak nie wyszło:D wiec bylo okej blacha zniknela w moment:D
Super ze ciasto ci wyszlo tylko czemu blacha Ci zniknela w moment a nie ciacho???:)Przyslij mi kawalek:*
oj Asia nie czepiaj sie szczegółów;) nastepnym razem Ci pośle;) :kwiatek:
Rudzielec - cieszę się kochana, że ciacho tak smakowało :skacze: u mnie też to się tak z tą blachą dzieje :leze: znika w moment :haha: ale to cieszy jak domownikom smakuje :)
Ja dziś będę robic zebrę :)
kasia - jasne:D ty;lko, ze ja daje [roporcje na cale wiaderko sera, czyli kilogram i podwajam ilosc jajek i zoltek no i cukru, i wychodzi jeszcze wyzsze:D i daje jeszcze ananasa na wierzch prócz brzoskwinek, taka moja mala zmiana, ale tak czy inaczej nie da sie zepsuc tego ciacha;]
skarbenia - ja tez lubie robic zebre, tylko dziele ciasto na 4 czesci i dodaje barwników kolorowych i wychodzi teczowa;) zdjecie z neta;]
Lubię wszelkie ciasta ciasta, które są wilgotne, a nie suche :)
rudzielec fajne te ciacho :)
a ja wczoraj robiłam ciasio marchewkowe :) wyszło pyszne, wilgotne, ciut za słodkie (sypnęło mi sie tak jakoś :wstydek: ) ale do kawusi idealne :)
Załącznik 40542
Emilia - pewnie pyszniaste te ciacho, miałam okazję kiedyś tego marchewkowego spróbować od koleżanki i bardzo mi spamowało, faktycznie fajna babka, taka wilgotna :ok: mówiąc "babka" mam na myśli ciacho a nie koleżankę :P chociaż kupela tez spoko :leze: ale głupotki gadam :haha:
jest pyszne - robiłam je pierwszy raz i rewelacja (ono chyba nie może sie nie udac) :D w domu też wszystki smakuje (a tata miał nieziemską mine jak mu powiedziałam że z marchewek haha :D)
a teraz zrobiłam deserek ale nie na słodko - dla odmiany :) Przedstawiam wam Muffinki z oliwkami i serem :) Pychotka - jedną muffiną najadłam sie jak obiadem hehe :)
Załącznik 40546
Jadłam marchewkowe, bardzo ciekawe w smaku :) Gdyby mi nie powiedziano, że z marchewek, to w życiu bym się nie domyśliła ;)
a ja ostatnio robiłam ciasio z jabłuszkami - znikło w kilka godzinek hehe :D
Załącznik 40914Załącznik 40915
emilia no swietne, musialo byc pyszne:o zauwazylam ze os czasto pieczesz cos i pichcisz przy ciastach;) ja niestety mam to samo, bo przez to obzeram sie strasznie;)
no ja w sumie jak upiekę to wiadomo że sobie chapnę ale nie mam okazji aż tak dużo zjeść - jest dla kogo rozdzielać hehe :P lubię piec, zwłaszcza dla innych :) no ale nie ukrywajmy - ciacho to nie danie ligt i mimo wszystko troszkę kcal nam dostarcza ale jak sie zje od czasu do czasu w przyzwoitych ilościach to się nic nie stanie, albo po ciachu na spacerek hehe :D
jak chcesz na blogu mam przepis :D ciacho jest bardzo łatwe i szybkie ;)
jasne jasne odpisze sobie przepis;) najlepsze są sprawdzone ;) wiec moze dzis sie skusze;) tez mam wieeeelka rodzine i momentalnie znika ciasto:d zanim wystygnie juz nie ma połowy;)
Ty to wszechstronna kobieta jesteś:)
Ale mi ślinka cieknie na te smakołyki Wasze :slina: i jeszcze takie zdjęcia pokazujecie :placz: mniam, mniam :P
A ja od kiedy jest tak piękna pogoda zajadam się lodami, a co! ;)
aaaa ja wlasnie robie sernik papieski, z polski dostalam twarog z wlasnej roboty, matko jak pachnie:D jak sie upiecze to wstawie fotke:D