Hmmm masz racje :) Dobre rozwiązanie, dzięki wielkie, a już myślałam że to a wykonalne, a jednak :)
Printable View
Hmmm masz racje :) Dobre rozwiązanie, dzięki wielkie, a już myślałam że to a wykonalne, a jednak :)
czy ta kratka w tej parafiniarce nie powinna być większa?? Załącznik 23839 czy to rozmiar standardowy ??
czy 2 parafiny po 350g wystarczą do niej??
powinna tam byc miarka w srodku ile ma byc parafiny, powinno byc jej dosyc duzo poniewaz moze nie zakryc calej raczki po wlozeniu jak bedzie 3cm parafiny od dna :D
Kratka jest tylko po to, żeby paluchami nie dotknąć dna i się przypadkiem nie oparzyć, nie ma potrzeby większej.
W środku powinna być podziałka, tzn. poziom max i min.
przejzałam cały temacik od A do Z i o to moja wyprawka do zabiegów parafinowych:
parafiniarka PARAFINIARKA + 2x 400ml PARAFINY + 100x RĘKAWICA (1055199727) - Aukcje internetowe Allegro
peeling do dłoni Załącznik 24167 peeling do stop Załącznik 24168 serum Załącznik 24170no jeszcze nie bardzo wiem którą maskę wybrać z bielendy może polecicie z tej firmy którąś??
myśle że to wszystko co potrzebuję :huh:teraz tylko trza kaskę :cwaniak2:
Mam jeszcze pytanko czy jedna ampułkę zużywa się przy jednym zabiegu w całości??
z ampulki to tak np na twarz to 3 kropeleczki wystarczaja w zupelnosci zeby sie ladnie wchonelo;p wiec cala ampulka raczej nie bardzo :)
Na dłonie taz max po 2 krople...to serum jest bardzo wydajne.
to jeszcze mi powiedzcie czy po peelingu trzeba koniecznie maskę czy wystarcza same serum lub na odwrót czy musi być i serum i maska???:blink: bo nie mam o tym zielonego pojęcia a przejżałam temat ale o nic nie znalazłam ;]
mysle ze maska po serum zwiekszy efekt :D serum ma inne wlasciwosci i maska inne wiec wiecej witaminek i sub. odzywczych sie dostanie do raczek :D wiec beda piekniejsze :D
Dziewczyny, przeczytałam 3/4 tego wątku ale nie znalazłam jednego.
Jeśli chodzi o skarpety i rękawiczki frote- to zakładacie zawsze nowe klientce czy macie pare par i jak się zbrudzą to po prostu je pierzecie???
I czy zamiast rękawiczek foliowych można użyć zwykłej folii?
Ja mam po dwie pary na dłonie i stopy i piorę.
a jesli chodzi o rękawiczki to nie mam takowych...zakładam zwykłe małe woreczki :ok:
Sa rekawice foliowe ktore sa wieksze by obklejone palce parafina mogly sie zmiescic.
Ale oczywiscie mozna uzyc zwyklych woreczkow foliowych.
jezeli chodzi o frote to tez mam po dwie pary i mzna je prac.
rekawiczek foliowych nie polecam ciezko jest wlozyc raczke w nie bo "kleja" sie do parafiny , lepiej owinac zwykla folia :) i siup do skarpety :D
próbowałam i rękawiczki i folię i popieram honey folia lepsza
a ja sie nie zgodze, mi sie wygodnie zakłąda do foliowych:) zakładam foliowe a potem w te wielkie frotte, żeby dłużej ciepło trzymało, potem frotte jest czyste, a folię z parafinką super łatwo się zdejmuje i do kosza:D
to musisz miec bardzo wielkie te rekawiczki :D
one sa takie ala na meskie dlonie moze nawet wieksze ale kurcze zawsze sie babeczkom z palcow parafinka zdzierala i nie byly pokryte parafinka ;s
ja sie zgadzam z asia.
bardzo dobrze sie zaklada rekawice foliowe bo sa naprawde wielkie i zadna parafina z palcow nie odchodzi jesli ja dobrze nalozysz pedzlem na rozszezone palce.
jeszcze nie widzialam zeby sie ktos bawil w nakladanie parafiny na dlonie pedzlem LOL
Ze wzgledow chigienicznych nie powinno sie wkladac reki do wanny.po to w zestawach jest zawsze pedzel.
---------- Dodano o godzinie 14:53 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:52 ----------
oczywiscie kazdy robi jak komu pasuje i lepiej.
w moim zestawie nie bylo pedzla, a poza tym to czego dotyka skora przykleja sie do niej wiec i tak jest higienicznie:/:
a nogi tez wkladacie, babaka po babce???
Jedna wyciag a druga wklada swoje nogi???
No ok. jak kto woli.:)
przeciez wkladasz konczyny umyte i zdezynfekowane(chyba ze nie:)), wiec nie rozumiem oburzenia(cyt."???") A logiczne , ze jak jakas choroba jest na skorze/paznikciach nie robi sie parafiny.