-
Odp: najpopularniejszy sposob wykonywania frencha
Może spróbuj skosikiem 4 albo nawet 2? Zależy też jaka wielkość płytki, albo zwykłą 2? Mi się skosem robi rewelacyjnie.
Jeśli chodzi o sondę czy patyczek, to broniłam się rękami i nogami ale miałam klientkę, która miała maluteńką płyteczkę i chciała french na naturalkach i wtedy patyczek mnie uratował, bo pędzelkiem kompletnie nie umiałam jej zrobić.
-
Ja natomiast używam sondy do nakładania białego żelu, maluje jak pisakiem a pędzelkiem robię linię uśmiechu. Sonda też jest świetna to nakładania ozdób.
-
French jest dla mnie najbardziej wdziecznym sposobem na ładne paznokcie i przyznam ze uwielbiam go robic, i tylko pedzelkiem!! :)
-
A sondą nakładacie gęsty żel tak???czy rzadki tez da sie nałożyc???nigdy nie robiłam sonda...musze spróbowac koniecznie!!
-
ja też robię sondą i linię uśmiechu przecieram pędzelkiem :) i do żelu gęstego i rzadszego używam sondy, też da rade nałożyć :)
-
ja bardzo chcialam nauczyc sie nakladac french pendzelkiem,jednak mam za malo cierpliwosci.
Chyle czolo tym co potrafia robic pedzlem.
-
Ja zawsze robię pędzelkiem - tak uczyłam się na kursie :) Wiecie pędzelek jest dobry do gęstego i rzadkiego żelu.. A sonda chyba tylko do gęstego? Bo nie nałoży się nią takiej mega cienkiej warstwy pod sam nabłyszczacz :P Aaaale bardzo bym chciała spróbować tą metodę sondą.. Macie jakieś linki do sklepików gdzie kupie jakaś fajną i tanią? Bo to chyba wielkość tej kulki na końcu jest ważna,a są chyba różne rozmiary?
-
Ja nakładam najpierw cower budujac nim krzywa C, wyrównuje ja czystym pedzelkiem ,potem bialy zel a na koniec warstwa clear.Po nalozeniu covera na jeden palec przez 15-30 sekund utwardzam go w lampie robiac w tym czasie nastepny paznokiec.
-
Ja frencha robię obowiązkowo white żelkiem :D TIPSOM FRENCH MÓWIĘ NIE !! :huh: najpierw robię V a później suchutkim pędzelkiem od brzegu do brzegu tworząc idealną linie uśmiechu :D Ot cała filozofia :]
-
Zawsze można odwrotnie tez ze najpierw bialy pozniej kamuflaż ale czasem sie rozlewa ten bialy zanim sie go utwardzi i wychodzi slabo.Co do tipsów to wiesz sama Gozdusiu że u mnie się sprawdzają,raz już się nabrałaś na to :P Wszystko zalezy od plytki
-
ja też robię french pędzelkiem.:) i czystym formuję linię uśmiechu.:) sondą ani patyczkiem nigdy nie robiłam.:D
będzie trza spróbować.:ok:
-
Cytat:
Napisał
Dagiecz
najpierw cower budujac nim krzywa C, wyrównuje ja czystym pedzelkiem ,
eee...? masz chyba na myśli linię uśmiechu...?
ja najpierw układam cover, później dopycham do niego biały (jak w akrylu )
i oczywiście to wszystko pędzelkiem ;)
tipsów french nie uznaję :)
-
Ja używam pędzelka. Chociaż na kursie uczyli mnie robić French sondą :)
-
Ja wreszcie doszłam do tego jak si wygodnie wykonuje pędzelkiem i w miarę mi wychodzi. Linię uśmiechu przecieram pędzelkiem lekko zamoczonym w żelu clear. Poćwiczę i powinno być super! Może wreszcie wykonam tak ładnego frencza jak większość z was.... :tuptup:
-
Cytat:
Napisał
Dagiecz
Zawsze można odwrotnie tez ze najpierw bialy pozniej kamuflaż ale czasem sie rozlewa ten bialy zanim sie go utwardzi i wychodzi slabo.Co do tipsów to wiesz sama Gozdusiu że u mnie się sprawdzają,raz już się nabrałaś na to :P Wszystko zalezy od plytki
zgadza sie czasem sie rozlewa.. ale ja np. nie umiem inaczej.. zawsze na poczatku koncówka french a później cover.. choc musze spróbowac na odwrót ale ciezko mi sie do tego zabrac.. jakos nie umiem sobie tego wyobrazic :D
-
Od zawsze widziałam że robisz frenchowymi tipsami :D Od razu widać różnicę. Fakt że na długiej płytce wygląda korzystnie , ale i tak jestem zwolenniczką własnoręcznego tworzenia białej końcówki i uśmiechu :) ! ^_^
-
Jasne że linie uśmiechu:)
---------- Dodano o godzinie 10:42 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:41 ----------
Cytat:
Napisał
paznokietki000
Od zawsze widziałam że robisz frenchowymi tipsami :D Od razu widać różnicę. Fakt że na długiej płytce wygląda korzystnie , ale i tak jestem zwolenniczką własnoręcznego tworzenia białej końcówki i uśmiechu :) ! ^_^
No wiem ,ja tez ale sobie czasem robie na tipsie z czystego lenistwa
---------- Dodano o godzinie 10:43 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:42 ----------
Cytat:
Napisał
natalia268
zgadza sie czasem sie rozlewa.. ale ja np. nie umiem inaczej.. zawsze na poczatku koncówka french a później cover.. choc musze spróbowac na odwrót ale ciezko mi sie do tego zabrac.. jakos nie umiem sobie tego wyobrazic :D
No niby tak ale wtedy bialego zelu trzeba nakladac dwie warstwy bo jedna gruba spływa a to wydłuża trwanie stylizacji
-
nie czytalam wszystkieg bo brak czasu ale mi sie podoba strasznie metoda robienia luku clearem badz kamuflazemi pozniej bialy frenchyk :) tutaj gosc z youngnails pokazuje jak zrobic :)) [ame=http://www.youtube.com/watch?v=hbAvGyz7VLc]YouTube - Speed Gel Sculpting Reverse Application Part 2 of 3[/ame]
---------- Dodano o godzinie 09:34 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:30 ----------
Musze dodac ze wczesniej sie meczylam z frenchem bo zel mam rozlewajacy :/: .. z takim sposobem rowniez i robie po jednym paluszku.. ale przynajmniej linia usmiechy jest idealna.. z robieniem po jednym palcu wyrabiam sie w 2 godzinki.. ale i tak chcialabym skrocic :( czy mozecie polecic jakis dobry bialy i gesty zel??
-
ja wiem,że moje pytanie będzie z worka ''tych głupich''. jako,że ja początkująca i samouk nie bardzo rozumiem sformułowanie,ze ''dopieszczacie robiony'' french przez przetarcie go pędzelkiem. czy poprawiacie french za pomocą pędzelka zanużonego w cleanerze i tylko poprawiacie krawędz frencha na lini wlosa czy ''przejeżdżacie'' zmoczonym pędzelkiem po całym nałożonym frenchu. zagwozdka dla mnie niemała:) będę wdzięczna za odpowiedź.
-
przecierasz tylko samą linie żeby była wyraźniejsza i ostrzejsza no i równa naturalnie :) na rysunku przedstawiłam mniej więcej o co biega :) mam nadzieje, że w miarę wyjaśniłam :)
Załącznik 31275
-
Ja linie frencha wykonuję ściętym pędzelkiem praca wtedy jest dużo prostsza i wychodzi bardzo ładny french:)
Załącznik 31856
-
na tym pierwszym filmiku ona przyklja tipsa klejem, pote znowy tym klejem smaruje cala plytke??/ czy ja zle widze??
Pierwszy raz cos takiego na oczy widzialam i nie ukrywam , ze jestem w szoku i to bardzo duzym:huh::wow:
A apropo moich frenchy :)
jak robie pazurki żelowe. to zeby miec ładna linie usmiechu po namalowaniu jej przeciagam pedzelkiem zamoczonym w cleanerze.
Natomiast akryl poprawiam sonda, albo patyczkiem , zależy co mam blizej pod reka :P
-
Ja nakladam sonda z mala kuleczka bialy zel,a kamuflaz duza kulka sondy.I idzie jak burza!
-
kiedys robilam tak, ze po bazie nakladalam biala koncowke zamrażałam i potem dokladalam rozowy zel od walu paznokciowego do linii usmiechu bialego zelu, utwardzalam calosc 2 minuty i potem dziurke miedzy bialym a rozowym zelem wyrownywalam budujac krzywac C zelem budujacym
odklad mam super zel do kamuflarzu klade go od walu do krawedzi czolowej, potem na niego bialy zel , przecieram linie usmiechu pedzelkiem, za kazdym razem przecieram go zeby byl ostry kwadratowy i dopiero przecieram linie usmiechu, najpierw kladac bialy zel w literkę V
pedzel przecieram wylacznie wacikami bezpyłowymi
pozdrawiam Magdalena Perec
-
Ja od początku zaczęłam sondą ,którą dostałam jako gratis za zakupy i nie zamienię jej <3 co prawda trzeba by ją wymienić już ale dla mnie tylko sondą mogę wykonać :D pędzelkiem przecieram potem krawędź lini aby ładnie się zlała aczkolwiek nawet bez tej czynności linia jest równa i nie trzeba...można idealnie wyczuć nią gdzie kończy się cover.Również używam jej do brokatów bo jakoś boję się że z pędzelków by nie zeszedł w 100% :P