ja też mam te hybrydki :D jutro lecę po żarówki do lampy i robie sobie stópki :) bo na dłoniach mam jeszcze hybrydki nsi i ef i chcę zostawić dla porównania :)
Printable View
ja też mam te hybrydki :D jutro lecę po żarówki do lampy i robie sobie stópki :) bo na dłoniach mam jeszcze hybrydki nsi i ef i chcę zostawić dla porównania :)
z całym szacunkiem dla EF ale pod nazwa pisze soak off gel .. wiec to hybryda chyba do konca nie jest ?? :huh:
jak dla mnie ( może powiem herezje)
ale granica między soak offami a typowymi hybrydami jest "płynna"...
tym bardziej jak właśnie wypuszczają miliardy podobnych produktów i ja osobiście się gubię :placz:
a ja wczoraj próbowałam ściągnąć hybrydki indigo, opiłowałam najpierw delikatnie i wogóle ale szczerze marnie to szło pomimo moczenia ponad 10 minutowego. w końcu szybko ściągnęłam pilniczkiem..... jakaś rada?
zlotko nie tanie kupiłysmy za 62 zł na to rabatu nie było bo to już cena promocyjna była chyba ze sie pomylili i dali ci rabat ?? ;)
ja dzisiaj kupilam te,mam nadzieje,ze zdadzą egzamin:)http://allegro.pl/jaapee-lakier-zelowy-hybrid-manicure-hybrydowy-i1656132606.html
jak juz sie dowiem to zdam relacje ;)
teraz sa za 124 zł ale i tak zawsze trochę taniej niż pojedyncze.
i są już na stronce...
EF Exclusive Gellacco
ja właśnie zakupiłam swój komplet :cwaniak2:
co do zdejmowania.
ja mam bazę i topa z artistica i kolory z hormony i zdejmują się pięknie nawet bez wcześniejszego opiłowywania.:P
Ja mam harmony...
po czym w ogóle można odróżnić soaka od prawdziwej hybrydy?
konsystencja? aplikacja?
:huh:
a ja sie zastanawiam nad inną kwestia - skąd wiemy że Shellac to też nie soak off tylko w buteleczce lepszej jakości (bo firma tez jest z wysokiej półki) ? przeciez np w zwykłych lakierach rożnych firm też jest duża róznica w jakości.
Nie jestem ekspertem- ale parę hybryd już przerobiłam i wiem jedno- po Shellac'u nie ma każdych problemów z paznokciami (w sensie, że są słabsze), a ściąganie kolorowej warstwy jest śmiesznie łatwe.
W przypadku innych firm bywało różnie- czasami musiałam tak naprawdę ściągać prawie wszystko pilnikiem, a wiadomo, że wtedy obciążam mocno paznokcie.
Oczywiście nie poznałam wszystkich- więc mówię tylko z własnego doświadzczenie :)
Więc zamówiłam ze Stanów zestaw Shellac i nie mogę się doczekać jak przyjdzie- cieszę się jak dziecko:skacze:
no tak -ale podobnie jest z lakierami - te dobrej jakości ładnie sie zmywają, a czasami jak sie klientce zmywa jakiś cud-wynalazek to normalnie pół litra zmywacza trzeba użyć :D
Więc mi sie wydaje,ze to wszystko jeden pies tylko sie mimo wszystko jakością różnią... no i wiadomo,ze z tych najwyższej półki sie pracuje lepiej.
Bo ogólnie założenie jest takie samo jak z soak-offami - na naturalną płytkę, bez budowania i ściąga sie acetonem...
Chemikiem nie jestem i może nie jestem po prostu w stanie tego ogarnąć :D Co nie zmienia faktu, że uwielbiam hybrydki :D
hybryda to rzadszy zel i w wygodniejszej aplikacji jak dla mnie :D
teraz mam ef i trzyma sie jak stal, nic sie nei dzieje
miałam napisać jak sprawują się hybrydy z LNC... i powiem to tak: trzymają się pięknie, nic się nie dzieje, nie tracą błysku. Są super....alllleee mam zastrzeżenie co do koloru Baby pink. W buteleczce jest śliczny, delikatny róż. ale po nałożeniu na paznokieć i utwardzeniu traci kolor i staje się biały w dodatku jest jakiś taki niejednolity i nie da się równomiernie pokryć nim pazurka...
dla mnie glowna cecha hybrydy to brak koniecznosci matowienia.
A np EF juz w nazwie ma soak off i w KPK na youtube plytka jest tak przygotowywana.
a jesli chodzi o CND, bardzo wiele osob potwierdza ta ceche:ok:
mam z firmy Mi bardzo fajnie sie trzyma :)
a ja dziś zrobiłam sobie pudrowy róż z mm :love: jestem nim zachwycona :D
(musiałam sie pochwalić :P ) hehe
Emi poka ;)
jutro zorbie foteczke bo dziś przy sztucznym świetle to nic ładnego nie wyjdzie :)