-
Odp: Jak zdobyc klientki???
cichoo laski cichoo, we wtorek do mnie przychodzi Pani kosmetyczka, jakas zwykla zeberke chce na migdalo-szpickach, ogolnie to badziew-niewazne, ale rozumieta laski... Pani kosmetyczka, rowna sie baby, a baby rowna sie pazury.. Ja sie zaprzyjaznie z Pania kosmetyczka, nawet kanapki z ogorkiem jej zrobie!
-
kura taka klientka to skarb i zaloze sie ze wiecej ci przyprowadz:) moze dogadaj sie z nia ze dasz jej wizytowki i zeby cie polecala a ty wez od niej wizytowki i polecaj ja swoim klientkom ot taki handel wymienny:D
ja mialam bardzo malo klientek swoich takich stalych, ale to sie zmienilo i jeszcze w to nie wierze:D zrobilam sobie pazury na jednej rece a na drugiej odros 5 tygodniowy i zero zapowietrzen. poszlam do sklepu i panie zaczely ocha i acha i uslyszaly to klientki ktore w kolejce staly zaczely podchodzic ogladaly lapke nowa i z odrostami i w szoku byly ze tak sie trzymaja.
przyszla do mnie ta dziewczyna 2 tyg temu podczas robienia powiedzila mi ze musza byc super wypasy bo to bedzie moja wizytowka poniewaz duzo jej kolezanek robi pazurki, ostatnio mijalam ja na ulicy i wiecie co bylo najmilsze z tego spotkania jak wyjela reke i powiedziala pani agnieszko w szoku jestem nic sie nie zapowietrza moja mama sie do pani wybiera , i jest na jutro umowiona :D
-
ojej też bym tak chciała bo droga pantoflowa u mnie jest lipna że tak powiem a jak są umówione klientki to nie przychodzą :( co mnie wkurza:)
-
a ja jestem prawie że w załamce jedna z moich NIELICZNYCH klientek powiedziała że nie bedzie narazie robić pazurków no to ja jej że jak nie ma kasy to ja poczekam a ona na to ze przymieża sie do zakupu produktów i będzie robić sama ja zbita z tropu ale jeszcze troszeczke swiadoma powiedziałam jej ze to swietny pomyśł i życzyłam jej powodzenia!!!!!!chyba powinnam ja odwodzić ją od tego pomyśłu ale hu.......... jej wiecie gdzie!!!!!!!!!!!!
-
[agulusia, no na to licze
Haaa, super, znaczy coś Ci sie ruszylo w interesie!:D
A ja wlasnie stracilam jedna ze swoich nielicznych stalych klientek. I to przez glupote. Przychodzila przez pol roku, a na swieta, jak to na swieta kasy nie miala, wiec powiedzialam ok-zrobie, a Ty mi przyniesiesz nastepnym razem i.. zapomnialam zupelnie, ze jest mi winna kase, mysle, ze sama o tym nie pamietala. Jeszcze zyczenia noworoczne smsem mi przyslala i takie tam. Miesiac mija i ona cos zagaduje smsami, ja jej sama pisze:przyjdz na pznokcie bo za chwile nie bedzie co ratowac, a ona na to, ze chetnie by przyszla ale nie ma kasy, a przeciez jest mi juz i tak winna(sama mi o tym przypomniala) a ja-glupia dupa-mowie do niej, a kiedy bedziesz miala? a ona, ze za piec dni, ja mowie, ok przyjdz-zrobimy i co? I kasy nie zobaczylam za dwa sety,a jak jej sie przypomnialam w piatek ona mi smsa sorry, zapomnialam, w poniedzialek Ci osobiscie przywioze.. juz jest 20:00.
Wiec wiadomo jaki bedzie scenariusz:ani kasy ani stalej klientki.
-
dzikakura nie rób nigdy nawet znajomych za "to oddasz mi później" bo będą Cię na ulicy omijały nawet za 5 zł... Ja już to przeszłam, laska mi tylko 5 zł wisiała a chowała się na ulicy jak mnie zobaczyła.
-
Dokładnie nie masz kasy dziękuję do widzenia. Mnie tak nie raz ktoś pod włos brał to mówiłam ok spoko to nie martw się pazury odpoczną a Ty przyjdziesz jak będziesz miała pieniążki.
-
zgodze się z dziewczynami- NIGDY nie rób jak nie ma kasy, możesz być pewna że nie zobaczysz klientki, chociażby dlatego że będzie jej glupio.
-
-
dokładnie tak... ja tez miałam takie dwie fruzie co mnie na pazury naciagneły (na szczescie nie robiłam taich pazurów jak teraz tylko graslawce po 40zł) i do tej pory jak je widuje w biedronce to spierd***ą aż kółka od wóżka chca sie ****c... powiedziałam NIGDGY WIĘCEJ...
wypikowało mi u r w a c :huh:
-
Ladyss. nie uwierzysz, ja tez nie uwierze jak nie zobacze.. wysłałam jej koło 15 tej smsa, kochana, kiedy mogę się Ceibei spodziewac i dlugo dlugo nic, ok 22:00 odpowiedziała: kochana-wysłałam Ci na konto, noo to by były niezłe jaja, jakbym te kase jednak na koncie znalazła. dam znac jesli przyjdzie na razie nie ma:D
-
Haha głupio się jej zrobiło:D wolała na konto wysłać niż stanąć twarz w twarz z Tobą:D
-
to widzę, że niezłe są agentki. Dobrze, że napisałyście to będę wiedzieć na przeszłość :)
dzikakura i jak? dotarły pieniądze na konto?
-
jesli chodzi o promocje to ja proponuje tak
- przyprowadzisz klientke i od klientki procent tego co zostawiła wpisuje sie na twoje konto czyli
masz pazury za 50zł - 10% to jest 5zł i zapisujesz na konto tej pani która cie poleciła i z której polecenia tu przyszła kolejna, babeczce kumuluja sie pieniazki i może sobie nazbierać i zrobic pazurki za darmo albo dołożyć do kwoty i miec tańsze :D
- karta stałego klienta np. po 10 wizytach uzupełnianie gratis, wiecie taki karnecik :D
ja mam sporo pomysłow ale na razie możliwości wykonania brak :D
-
Cytat:
Napisał
zyza
- przyprowadzisz klientke i od klientki procent tego co zostawiła wpisuje sie na twoje konto czyli
masz pazury za 50zł - 10% to jest 5zł i zapisujesz na konto tej pani która cie poleciła i z której polecenia tu przyszła kolejna, babeczce kumuluja sie pieniazki i może sobie nazbierać i zrobic pazurki za darmo albo dołożyć do kwoty i miec tańsze :D
- karta stałego klienta np. po 10 wizytach uzupełnianie gratis, wiecie taki karnecik :D
czemu mozliwości wykonania brak?:d
-
Cytat:
Napisał
zyza
Jam mam włąsnie taki karnecik ze 10-ta wizyta gratis w cenie 70 zł, bo wiadomo jak pani zażyczy sobie np french z cyrkonii sv to nie będzie miała w 100% gratis
ale nie za wiele to daje
-
wczoraj dzwonię do sasiadki bo jakieś 2 kientki mi na czwartek skołowała i mówię jej że jak przyjdą te 2 to jej jakiś rabacik dam aż jestem ciekawa czy przyjdzie ona i te 2:]
-
bo pracuję jako kosmetyczka w spa i tam nie wykonujemy niestety żadnych pazurów ale podobne promocje mamy na zabiegi kosmetyczne :D
a po drugie jestem w ciąży i juz wogóle nic nie robie :D leze do góry kołami :D
---------- Dodano o godzinie 14:39 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:36 ----------
mozesz tez zrobic promocje np. przy studniówce że jak przyjdą we 3 sie umówić to kaza z nich dostanie rabat 30% :D
wtedy kumpela kumpele będzie ciągnęła siła do ciebie bo i tak miały paznokcie zrobić a jesli moga w ten sposób oszczędzić :D
tylko wazne żeby była mozliwośc z czego dac taki rabat :P
paznokietek u mnie sie jednak sprawdza najlepiej poczta pantoflowa :D
i ta promocja przyjdź ty i wez koleżankę ma branie na zabiegi :D
-
u mnie coraz mniej klientek... ale nie dziwnota bo ja droga jestem po 70 zł licze za frenche
ale postanowiłam zrobić se promocje wiosenną i zrobiłam coś takiego ciekawe ile osób sie skusi?
-
-
woszczur, fajny pomysł. :D napewno zyskasz nowe klientki. :)
-
Świetny pomysł, bedzie duzo chetnych pewnie :)
-
Takie akcje zawsze zasługują na uznanie. Brawo za pomysłowość:brawa::)
-
Swietny pomysl Woszczurku.
-
Fajne pomysły, nad kartą stałego klienta już myślałam i chyba wdroże w życie ;P
A tymczasem na wiosnę szykuję taką promocję dla Pań Młodych :)