-
Odp: [Rzęsy] Galeria zdjęć i komentarze
Sciagalam Bo sie babka uparla ze juz nie moze ich nosic bo strasznie ja piecze i swedzi.
Wiec jej sciaglam,chociaz Wcale tak zle nie wygladaly.
Ma przyjsc w nastepnym tygodniu jezeli objawy ustapia i zrobie na innym kleju D.
-
Cytat:
Napisał
edytakon
MRCHEWKOWA dlatego wywiad z klientka jest tak mega wazny :) niestety. Jak mi ktos mowi ze chce naturalny wyglad zawsze zakladam 0,15:)
Hihi ja pozwolę sobie wtrącić moją zupełnie odwrotną sytuację z klientką (na szczęście nie była nieprzyjemna, lecz zaskakująca). Zostałam poproszona o stworzenie rzęsek "naturalnych", klientka to licealistka i bała się że rzęsy będą razić w szkole. Zrobiłam takie (ogólnie niedopracowane, bo to była chyba moja druga klientka w życiu, ale mniej więcej zobaczcie o co chodzi):
Chyba 2 mies później ta dziewczyna poszła do innej stylistki - i zrobiła sobie takie rzęsy :P (fotka z prywatnego profilu na Facebooku). Czyżby przeszła ochota na naturalność? Głupio mi, gdybym wiedziała, że mogę, to też zrobiłabym jej takie długie!!
-
No dobrze, raz kozie śmierć! :D Oto moje pierwsze w życiu samodzielne wypociny. Wprawdzie nie ma się czym chwalić, bo widzę niedociągnięcia, przede wszystkim nie wykleiłam wszystkich rzęs, zwłaszcza w wewn kąciku. Po drugie nie potrafię skorygować rzęs, które naturalnie się krzyżują. Mam wrażenie, że przez doklejenie sztucznej tylko to podkreśliłam. Starałam się sprawdzać, czy się nie sklejają, szczoteczka bez problemu je rozczesywała. Wstyd się przyznać, że te delikatne piperki kleiłam ponad 3 godziny:placz: Po tym czasie moja moja ukochana przyjacióła się zbuntowała i delikatnie zasugerowała, że na pierwszy raz wystarczy jej taka ilość, jaką jej dokleiłam ;)
Aha, kleiłam Minkami z Evo (kocham je) skręt B 0,15 długość 6,8,10 - miało być mega delikatnie.
Załącznik 53785
Załącznik 53786
-
na zdjęciach wyglądają bardzo ładnie, równo, myślę, że koleżanka jest bardzo zadowolona :ok:
-
Dzięki marchewkowy, jest zadowolona, nic nie kłuje i nie ciągnie, ale to Wy tutaj jesteście fachurami:P
A tutaj wstawiam zdjęcia z dzisiejszych ćwiczeń na córce. Zgodziła się na jedno oko, więc miałam od razu okazję przećwiczyć ściąganie rzęs;)
Zakładałam Minki B 0,15 (8, 10, 11, 12). Przy czym 11 były z SL ten sam skręt i grubość.
Dopiero na zdjęciu zobaczyłam, jak bardzo rzucają się w oczy niedoklejone kąciki. Wewnętrzne pominęłam celowo, bo zawsze się je skubie, a zewn gdzieś mi się chyba schowały pod podkładką.
To, co wygląda na zgrubienia, to efekt nakładających się rzęs na zdjęciu. Nie wiem, jak tego uniknąć:(
-
Happyhandy, sama wiesz, czego tam brakuje. bardzo ładnie kleisz rzęski, podobają mi się te zdjęcia, nawet bardzo. nie unikniesz efektu nakładania się rzęs, na gęstych rzęskach nie widać prześwitów między nimi, ale nie oznacza to, że są posklejane, prawda?
-
kolejne:
Rzęski z EVO mink premium B 0,1 10 C 0,1 12,13
-
happyhandy i iwona - bardzo ładnie kleicie i widzę, że tendencja idzie w kierunku cieńszych rzęs i bardzo mnie to cieszy, moje klientki też powoli się przekonują do tych delikatniejszych.
-
Iwona, nie znam się jeszcze dobrze na klejeniu, ale jak na moje happy oko, to ślicznie i lekko wyglądają te Twoje "jedyneczki" :) ciekawi mnie jedynie, ile czasu zajmuje Ci taka aplikacja i czy to jest 2;1? Bo naturalne rzęsy są takie niezbyt bujne, a tu gęścioszek wyszedł aż miło :)
-
:) ciekawi mnie jedynie, ile czasu zajmuje Ci taka aplikacja i czy to jest 2;1? Bo naturalne rzęsy są takie niezbyt bujne, a tu gęścioszek wyszedł aż miło :)[/quote]
przyłączam się do pytania,rzęski śliczne :) wyglądają odjazdowo :)
-
No dziewczęta, piekne prace,
Happyhandy, super te 0,15 teczki (poprawilam, przejezyczenie tekstowe)
Iwona fajniuchne rzeski
a tu moja "przesadzona" Kasia, wykłóca się o każdą niedoklejoną rzęsę, widzicie tę odstającą w zewnętrznym kąciku? tam jest przerwa i dlatego nie powinnam jej dokleić, ale jak tak zrobiłam ostatnim razem to było pełne wyrzutu spojrzenie i stwierdzenie "nie dokleiłas jej, widzę to" :skacze:
-
dziewczyny dziękuję Wam bardzo, cieszę się, że się podoba :)
tak, to rzęsy 2:1 (najczęściej kleje wlasnie takie ostatnio, szczerze mówiąc to nie wiem czy pamietam już jak się przykleja 0,25tke :skacze:)
takie jak te zajmują mi około półtorej godziny (czasem do 2 - zależy która to aplikacja tego dnia)
dzikakuro, piękny wachlarz, a klientka - no już uzależniona - co się dziwić :D
-
moje uzupełnienie.. jak zobaczyłam co zrobiłam siostrze za 1 razem..:placz: ehh..
no i oczywiście szybko szybko.. nie wiem jak skorygować takie babole.. więc na razie dokleiłam jej tak jak umiałam.. a za 2 tyg ściągam i kleję nowe..a to moja najgorsza klientka :( wierci się .. oczami rusza.. wszystko ją boli, kłuje, szczypie..:/:
http://desmond.imageshack.us/Himg864...pg&res=landing
http://desmond.imageshack.us/Himg194...pg&res=landing
zamówiłam inny klej..od was z evo.. zobaczymy.. może będzie lepiej mi się kleić..
ja pracuję na Lash Perfect.. ale za długo mi schnie i jest zbyt gęsty jak dla mnie..
marzę o szkoleniu u Kury albo Edytki.. ale nad morze.. to ja mam za daleko :/:
mam nadzieję, że jak dobiorę odpowiednie dla siebie produkty będzie lepiej.. dół..
niby jak kleję.. jest w miarę ok... ale potem jak patrzę na zdjęcie to aż mi się płakać chce..
dziewczyny zadowolone.. bo nie wiedzą jak pięknie mogą takie rzęsy wyglądać..
-
przepraszam, przejezyczylam sie, nie 0,25 teczki tylko 0,15 tki
Iwona u mnie tez coraz chetniej dziewczyny biorą rzęsy 2:1, 3:1
A jak u Was z cenami za 2:1, 3:1 ? Ja mam drozej niz 1:1
bombelkowa, ja rozumiem, ze siostra to trudna klientka, ale moze nie czekac 2 tygodnie tylko sciagnac i od nowa zrobic? I nie rycz głupia,:] kto powiedział, ze od samego początku dobrze będzie:)
bombelkowa, nie wiem skąd jestes, ale:
Ja jestem z Gdyni, ale Edyta z Poznania. Edyta teraz bedzie jechac do Krakowa szkolić dziewczyny, ja prawdopodobnie do Częstochowy w czerwcu -warsztaty będą(dostalam taką propozycję i jakby ktora byla chętna to mozna się wstępnie na listę wciągnąć, wiem, wiem to nie ten wątek, ale nie znam konkretów, wiec tylko zajawiam), prawdopodobnie będę rowniez w Karczewie u Emilii B- będę tam permanenty robić, i mysle, ze Emilka nie bedzie miala nic przeciwko, abym Cie u niej wyszkolila (głowy nie dam, bo nie znam jej planów) więc mysle, ze spokojnie gdzieś z podanych miejscowosci masz bliżej niż nad morze:)
-
no właśnie się nie dała od razu..
dla niej zakładanie rzęs to trauma..
to osoba dla której kropelki do oczu do wydarzenie nie do przyjęcia :)
Częstochowa i Poznań zupełnie do przyjęcia bo ja z Łodzi.. :)
sorry za off top :)
jestem zła na moje szkolenie... kupa kasy.. niby polecana firma.. aaa.. czuję się tak po macoszemu trochę potraktowana..
-
Bombelku, myślę, że nie ma co rwać włosów z głowy. Jakąś podstawę już masz, więc doszkolenie u Kury bądź Edytki będzie dobrze zainwestowanym czasem i kasą, zwłaszcza jeśli zajmujesz lub planujesz zajmować się tym zarobkowo. Kasa ma to do siebie, że zawsze daje się jakoś zorganizować (ja na tę okoliczność z lekka się zapożyczyłam :skacze: )
Z Łodzi nie jest chyba dużo dalej do P-nia niż z mojej Jeleniej Góry. Poza tym masz tę przewagę, że już coś dziergałaś, a ja po raz pierwszy w życiu operowałam lewą ręką, to był kosmos, ręka obcego, a nie moja! Słuchać mnie nie chciała:leze:
Ale do rzeczy: cierpliwość i ciepło Edyty, ogromna, merytoryczna wiedza, pokazanie mi różnych maleńkich, pozornie nic nie znaczących sztuczek i produktów, które składają się na jedną wielką całość sprawiły, że wróciłam do domu i zabrałam się do pracy. Prawdopodobnie to, co robię pozostawia jeszcze wiele do życzenia, ale czuję, że pensety są przedłużeniem moich rąk. Wiem z całą pewnością, że bez Edyty nie doszłabym do tego :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Inwestuj dobrze Bombelku i nie żałuj, zwróci się szybciej niż myślisz :przytul:
A teraz rózga dla Happy za przydługą wypowiedź:haha:
-
dzięki :przytul:
bo już się podłamuję...
ja wiem, że na pewno jest jakiś element, który psuje mi prace.. muszę się dowiedzieć cóż to..:huh:
-
-
jak piszesz posta na dole są dodatkowe opcje -> dołaczone pliki -> zarządzaj załącznikami. Wgrywasz co trzeba i zatwierdzasz wiadomość. wsio.
-
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zebrać kilka dziewczyn i zorganizować coś (zaprosić kurkę;)) do Łodzi, czy też do Zgierza (pomogę zorganizować), zawsze tu troszku taniej za wynajem sali :)
Żeby nie było off :nie_powiem:
podobają mi się Wasze ostatnie stylizacje, w ostatnim czasie zauważam tendencje ku delikatności, w sensie cieńsze rzęski, bardziej naturalny look oraz robicie naprawdę duże postępy :brawa:
-
:skacze: do Zgierza mam rzut beretem :D
było by ekstra :D
chociaż jak na razie do edytki wylatuje :skacze:
-
Samaron - jaki avatar odjazd :leze:
-
Samaron - ja tam klientki informuję, że 1:1 to już metoda przestarzała i teraz rządzą 2:1 i norki, rzęsy się zupełnie inaczej "noszą". Mam dość widoku na mieście kobiet ze szczotkami 0,25 15 mm po 20 sztuk na oku powyginanych w każdą stronę- kobiety myślą chyba, że tak ma być... :/:
-
No właśnie na ulicach nadal widuję te "szczoty", większość pewnie wychodzi z założenia, że jak już wydały tyle kasy na rzęsy to ma je być widać albo inspirują się teledyskami z Mtv ;) W każdym razie mi się "nowy trend" baaardzo podoba. Myślę również, że po tym odróżnimy prawdziwą stylistkę od dzieweczki z zestawem z allegro ;)
Cubaro - dzięki - ot taki wiosenny, obrazek ma tytuł: why-raincoats-are-yellow :D
-
Jestem pod wrażeniem jak takie rzęski mogą pięknie wyglądać, efekt naturalny ale jak oko od razu piękniej wygląda.