-
Odp: Przedłużanie rzęs 1:1 - wątek ogólny cz.2
alkaniolek to nie siersc to włos. Nie przetestujesz nic, dopoki do konca nie zrobisz calej aplikacji mowila juz o tym marchewkowy, jesli nie dostaniemy alergenu w odpowiednim natężeniu to wyklejenie paru rzesek "na probe" nic nie da. Włos z futerka norki jest hipoalergiczny i pozbawiony wszystkiego co moze uczulac, tyle teorii, w praktyce? Uczulac moze wszystko.
-
Ja bym sie tu troche posprzeczala, bo norki to zwierzeta futerkowe i to siersc, a nie wlos, jak zwane po angielsku mink fur, a fur to futerko, siersc. To nie wlos wg mnie :skacze: zreszta patrzac na te zwierzatka tez bym powiedziala ze maja siersc, a nie wlosy.
-
sprzeczasz się o semantykę i nazewnictwo angielskie-niech Ci będzie:D
wiem jedno, sierść, czy tam podszerstek to jest to najkótsze co wyłazi z cebulki włosowej zwierzaka, to generalnie nie zhipoalergizowane-moze uczulać, bo bliżej skóry. Pozniej mamy włos, Siersc(ok-podszerstek u norek jest biały, okrywa włosowa czarna) dlatego miedzy innymi nie produkuje się rzęs z norki dluższej niż 17 mm, bo po prostu norki nie mają takiego długiego wlosa, dowiedzialysmy się o tym jak chcialysmy zamowić rzęsy 20 mm:D
-
i co? oni to na wałek nakręcają tą sierść czy tam wlos? i ręcznie docinają długość? gdzie jest fabryka rzęs?:D może się wybierzemy ?:) wycieczka grupowa nie powinna być droga :)
-
tak ręcznie i ręcznie tkane. stad tez ta wysoka cena norek.
-
tak oraz... na wałek nakręcają :D
-
ja tam kurde nie wiem, ale tak na logike to wzielam, nawet wklepalam jaka jest roznica miedzy sierscia i wlosem i gdzies sie dogrzebalam, ze wlosy rosna i nie maja okreslonej dlugosci, rosna i rosna... a siersc rosnie do pewnej dlugosci i przestaje, pozniej sezonowo wypada jak to u zwierzat bywa :)
chociaz nie wiem bo w zwiazku z ta teoria wychodziloby chyba na to ze wlosy na nogach to powinny byc sierscia bo tez rosna do okreslonej dlugosci tylko (lol)
o tych norkach pisza ze je niby uzyskuja metoda wyczesywania norek i to co one gubia to z tego sa robione te rzesy... ale jak to naprawde wyglada chyba wiedza tylko Ci co przy tym pracuja ...
tak czy siak ja juz testowalam te noreczki na kolezankach i ogolnie zadowolone sa, zwlaszcza kazda ktora dotknie paluchem po aplikacji az wierzyc nie chce ze nic nie czuc i czuc jak swoje. Niestety z tego co zaobserwowalam przekrecaja sie mimo wszystko po 2 tygodniach, moze nie az tak tragicznie jak syntetyki, ale mimo wszystko nie zostaja tak pieknie prosto bez przekrzywiania sie. Tak sobie myslalam dzisiaj ze moze by je tak jakas odzywka smarowac.. zeby sie trzymaly w swojej pozycji tak pieknie jak juz zaczynaja sie kopac.. musze cos pokombinowac :skacze:
-
nie każde zwierzę ma sierść :)
są hipoalergiczne koty i psy, które mają właśnie włos a nie sierść... tak swoje 3gr dorzucam :)
-
Hejka laski:D
Tak jakby troche kiedys (przez chwilke) pracowalam w renomowanym salonie z asortymentem skorzanym i futrami. W tej krotkiej "przygodzie" zalapalam sie na szkolenie wlasnie z futer. no i norki maja dwa rodzaje "okrycia wierzniego".
miekka i gesta SIERSC, i WLOSY ktore sie nazywaja (przepraszam teraz jesli sie pomyle bedzie siara) POKRYWOWE lub POKRYWNE.
Wiec przypuszczam ze to z tych wlasnie wlosow sa nasze rzeski.
To mialam na szkoleniu. Nie wnikalam w to nigdy glebiej bo po miesiacu zmienilam prace na perfumerie:D(bardziej podniecajaca, pociagajaca i w ogole moja milosc. (poplynelam:skacze:
Ps. Edzia kochana juz odpalam wrotki:tuptup:
ciesze sie ze wieczorkiem juz bede wygladac jak gwiazda Hollywoodu;) a raczej moje rzeski :P
-
Alkaniolek, najwyraźniej cos żle robisz,nie zauwazylam zeby norki u ktorjekolwiek z moich klientek byly powykrecane. Swoja droga do norek zalecane sa utrwalacze...
Zuzka... czekom czekom :) gwiazdo Ty :)
-
Do dziewczyn, które już od jakiegoś czasu norki robią - i co, czy z czasem się trochę prostują, czy już nie, poprawili ten słaby punkt, czy jeszcze nie. Chodziło przede wszystkim o panie, które intensywnie korzystały z wody i sauny. Jestem ciekawa co mam mówić i czy już namawiać swoje klientki.
-
edytko przewijajac sie przez internet i poszukujac wczesniej jakiegos info, przygladalam sie tez fotka wlasnie norek np przy dopelnianiu kiedy to klientka przyszla po 2 tyg, rzeski byly jeszcze w miare na fotce, ale te po 3-4 tyg zdecydowanie niektore juz byly powyginane, oczywiscie jak pisalam wyzej i tak wygladaja niebo lepiej niz syntetyki powykrecane, ale mimo wszystko spodziewalam sie wiecej po nich :)
Bycmoze robie cos nie tak,w koncu nie bylam na doszkoleniu i sobie kombinuje :) A to wyzej napisane po prostu z tego co widzialam na necie.
Moze wkleicie jakies fotki jak wygladaja Wasze norki przy uzupelnianiu kiedy klientka przyszla po 3-4 tyg?
zuzia super ze masz takie info, :) dobrze ze w srod nas takie doedukowane dziewczyny, obeszlo sie bez biologa LOL mimo wszystko po ang nazwali norkowe rzesy w takim razie blednie, bo wszedzie jest "mink fur" ;)
-
alez prosze bardzo
, norka po 5 tygodniach, zeby była jasność w temacie, długość 15 tka, wiec nie w kij dmuchał
a zeby nie bylo ze sciemniam drugie i trzecie zdjecie to uzupełnienie, wiec ciezko, dlugo i powinno sie wykrecac, a sie nie wykręca:skacze:
-
-
Dzieki, moje tez tak wygladaja wiec chyba panikuje niepotrzebnie. Te ze zdjec sie wykrecaja w koncikach wew zwlaszcza, nie sa proste idealne, a myslalam ze po prostu takie zostaja te noreczki. Ja ich nie porownuje do syntetykow bo juz pisalam ze norki w ogole niebo lepiej z tym przekrecaniem, ale myslalam ze one w ogole sie nie beda wyginac. Nie ze sie czepiam, ani nic :kwiatek: Tak tylko myslalam ze beda perfect :D Te zdjecia daly mi do zrozumienia, ze sie po prostu czepiam, ale nie Was tylko tych norek :skacze:
-
Muszę się przyznać, że po raz pierwszy dziś się poddałam i dziewczyna wyszła ode mnie bez rzęs:( (sztucznych oczywiście) i choć była to nasza wspólna decyzja, to strasznie mi szkoda, że nie udało mi się stanąć na wysokości zadania.
Poradźcie dziewczyny, co robić w sytuacji, gdy trafiają się rzęski jasne (to był najmniejszy problem, bo widziałam je), cieniuchne, króciutkie. Nie są zniszczone żadnym zabiegiem ani leczeniem. Po prostu taka ich uroda. Są tak delikatne, że podobno kiedyś wykruszyły jej się po zabiegu henny.
Założyłam jej Mink B O,15 na przemian z 0,1 długość 6,8,10 , ale nie powiem, żebym była zadowolona. Rzęsy miały tendencję do kiwania się na boki. Niestety z tego wszystkiego nie zrobiłam fotki po:placz:
Aha, a zdjęłyśmy, bo widziała je. Po prostu jej naturalne rosną skierowane w dół.
-
ja bym zrobiła grubość 0,10 metodą 2:1 albo norki 100%. długość maksymalnie do 10mm. zaczęłabym od 6-7mm, można dać trochę 8mm, dużo 9mm, i 10 mm według stanu rzęs naturalnych. takie klientki nie mają łatwych rzęs, ale ich uśmiech wart starań :D
-
happy robilam podobne, zakladalam 0,15 w profilu D dlugosc 10 i 9mm
tylko ze ciezko kleic taki profil do "opadajacej" rzesy
-
Dzięki dziewczyny za podpowiedź, utwierdziłyście mnie w tym, co mi się kulało po głowie :przytul:
Marchewkowy, 2:1 to była pierwsza myśl, jaka mi przyszła do głowy, gdy ją zobaczyłam po wyklejeniu. Nie wykleiłam jej tak, bo najzwyczajniej w świecie jeszcze nie opanowałam tej sztuki, dopiero raczkuję w 1:1:(
Agul, też myślałam nad większym skrętem, niestety kiedy już było po wszystkim. Bo tak sobie kombinuję, że skoro rzęsy naturalne opadają, to trzeba je chyba większym skrętem "podnieść", tak? Tylko skoro ona ma swoje proste, to nie będzie problemu? Bo skraca się powierzchnia styku obu rzęs.
No i pytanie za 100 punktów, bo dla mnie to na razie czarna magia:czy metodą 2:1 można kłaść rzęsy o skręcie C? Myślę o minkach z Evo, bo są dla mnie najcudniejsze:] poza tym norki w takiej sytuacji byłyby zbyt proste i też by je widziała.
Ufff, ale się nagadałam...
-
Kura boskie te norki:kwiatek:...
też muszę w nie zainwestować,chociaż dla siebie...
moje...miały być na konkurs...ale nie wysłałam, bo po pierwsze nie zrobiłam zdjęcia"a"...lub je zagubiłam, a po drugie nie zauważyłam na zdjęciach, że mi się dolne zahaczyły o górne i wyglądają jakby leciały w dół... ;(
-
alkaniolek, przepraszam, ale gdzie Ty tam widzisz wykrecające się rzesy:/: koncoweczki idą w rozne strony, ale tak się dzieje bo taki stan rzeczy dyktuje naturalny material jakim są norki
prawdziwe naturalne 100% norki są nierowne i koncoweczki mają poszarpane-po prostu
happy handy, skręt większy, np nasze C (to skręt pomiedzy C, a D standardowym) i jednak 0,15 tka, bo nie kleisz 2:1, a czemu troszenke grubsza rzęsa? Bo ty masz "zgwalcic" rzęsę naturalną by podniosla się w górę. Proponuję tez uzycie termicznej zalotki przed zabiegiem
Evelyn, no widzisz gapo? Pogubilas foty:skacze:?
-
Ja się na rzęsach nie znam, ale te Kurkowe norki, to dla mnie już zupełny kosmos. Nawet nie wiedziałam, że takie istnieją. I co ważniejsze, są piękne i wyglądają bardzo naturalnie, takie pióreczka cieniutkie.
Evelyn szkoda, że nie wysłałaś, bo bardzo ładna aplikacja i jeszcze w tym makijażu dopełniona :ok:
-
Evelyn, śliczna praca. kolory pięknie współgrają, aż wstyd mi za moją aplikację, którą wysłałam, bo ja makijaży nie umiem robić :wstydek:
-
ładna praca, ładna, przepraszam zapomnialam pochwalić Evelyn.:* Szkoda tylko, zes te foty pogubila, no
marchewkowy - jedne z makijazem jedne bez, grunt ze stanęłas w szranki, a co z tego bedzie okaze sie juz niedlugo:skacze:
-
Chetnie wybralabym sie na kurs z norek. mam ukonczony 1:1 ogarniam temat juz. Czy bedzie organizowany albo czy jest opcja zeby odbył sie np w Lublinie?