-
Odp: uczulenia na klej i inne produkty
A ja mam problem,
mam kllientke ktora drugi raz uczulil green, wczesniej maila golda, hs4,hs5 i nic.
Wychodzi jej opuchlizna po 4 dniach na powiekach.
Ale nie chce zmieniac kleju bo jest zadowolona bardzo z tego jak sie trzymaja, nie chce tez zdjac i zmienic na inne.
Powiedzialam jej zeby przez 2 do 3 dni brala antyhistamine plus wapno, jak po tym nie przejdzie to sciagamy i zakladamy nowe obowiazkowo.
No i na drugi raz musimy zrobic innym klejem, bo moze byc tak ze zadnego nie bedzie tolerowac.
Ale teraz nie wiem, czy nie lepiej zdjac i odczekac z tydzien i dopiero nowe zalozyc.
Co myslicie o tych 2,3 dniach na antyhistaminie, pomoga czy uczulenie wroci jak tylko odstawi ? Zdziwilo mnie ze dopiero po 4 dniach wyszlo u niej spuchniecie powieki, bo po zabiegu nie ma nic, ani czerwonych oczu , ani podraznioncych nic.
Ale mowi ze dzis rano miala spuchnieta powieke (rzesu robilysmy w piatek) a nasada rzes sie zaczzerwieniala.
Jak przebiaga u was alergia ?
-
z tego co wiem zazwyczaj właśnie wychodzi po kilku dniach. a resztę to nie wiem....
-
Bobas to objawy klasycznej alergii :(
-
przejdzie po 3 dniach antyhistaminy czy wolac na zdjecie?
-
u mnie puchły powieki na 2,3,4 ranek od aplikacji, 5 dnia nie było żadnych objawów.
wisienka, wyślę priv :D
-
Dziewczyny pomóżcie,
moja klientka dostała czerwonych plam w miejscu ułożenia płatków, używałam płatków żelowych. Dodatkowo pojawiło się swędzenie. Jak można najszybciej wyeliminować te objawy?:(
-
pic wapno i smarowac i smarowac mascia z kortyzolem
-
Agulusia - dziękuję:) za radę , wapno już jej podpowiedziałam
Zastanawiam się czy powodem zaczerwienienia mogła być wazelina kosmetyczna, której użyłam do posamarowania płatków do henny, żeby zdjąć resztki rzęs?
-
bobas ja miałam opuchnięte czerwone powieki na 3 dobę po aplikacji, zawsze tak mam. Po hs4 musiałam zdjąć rzęsy po 6 chyba dobie, bo juz nie wytrzymywałam, nasady rzęs przyklejonych wbijały mi się w opuchnięta powiekę, mrugać nie mogłam.
Przy lżejszym kleju, dwa trzy dni, wapno wit C antyhistaminy i przechodzi. ale zawsze po dopełnieniu mam uczulenie.
maksik na wazelinę nie sądzę, ale na płatki do henny to już szybciej.
-
No wlasnie to ciekawy przypadek jest, bo gold, hs4 i hs5 nie uczulaly, a green od pierwszego podejscia.
Szkoda, bo trzyma genialnie.
-
Dziewczyny może któraś ma jakiś pomysł na wyjaśnienie przypadku jednej z moich klientek. Dziewczyna przedłuża Rzesy już ponad rok i od roku zawsze ma delikatna reakcje alergiczna po uzupełnieniach. Nie chce żadnych klejow dla alergikow, zależy jej na trwałej aplikacji. Przerabiałyśmy już ultra plus, hs-y, golda na wszystkie niestety oba oczy reagują opuchnieciem i swedzeniem. Dziewczyna smaruje maścią powieki, dwa dni i mija.
Po alergii ani śladu. Alergie ocenia w skali od 1-10 na 3. Postanowiłam wypróbować na niej Green'a i co, alergia taka sama ale tylko na jednym oku. Podobne objawy skala bólu podobna. Co o tym myślicie? Wrażliwsze jedno oko? Zgłupialam.
-
Factum a gdzie trzymasz klej? To bylo uzupelnienei? rowno jej uzupelnilas, tzn po rowno jej wypadlo?
-
Cytat:
Napisał
bobas
Factum a gdzie trzymasz klej? To bylo uzupelnienei? rowno jej uzupelnilas, tzn po rowno jej wypadlo?
Bobas zawsze trzymam kleje w lodowce i wyciągam ok. 15 minut przed aplikacja. Tak to było uzupełnienie i w miarę równo wypadły Rzesy na obu oczach wiec ilośc kleju jakiej użyłam była mniej więcej taka sama.
-
Alergia moze wystapic na jednym oku :)
-
Cytat:
Napisał
agulusia
Alergia moze wystapic na jednym oku :)
Dziwne ale nie ma chyba innego wytłumaczenia na to. Dziękuje :)
-
Hej dziewczyny, mam taki problem, robię siostrze norki, baaardzo delikatne (1:1) bo takie sobie wymarzyła i takie jej się podobają, a problem jest taki, że przy każdym dopełnieniu ma taką jakby zaschniętą ropę między tymi rzęskami, wiem, że dba o nie, czasem przemyje, wyczesuje je, więc nie wiem w czym problem. A i przy doczepianiu rzęs tej ropy robi się więcej + na dolnych powiekach też tak przy lini wodnej. Myślicie że to alergia?
-
Cytat:
Napisał
amathonte
czasem przemyje,
rzes nie myjamy czasem tylko codziennie ;)
Cytat:
Napisał
amathonte
Myślicie że to alergia?
alergia raczej nie, stawiam bardziej na brak prawidlowej higieny oka;)
a to ze sie zbiera w trakcie aplikacji to poprostu efekt nie doczyszczenia lini wodnej oka, caly ten brudek wylazi na powieki, zeby oczy zareagowaly alergicznie na opary kleju mija troszke czasu, czasami kilkanascie godzin a czasami dni, moga podrazniac platki kolagenowe, ale ropiec oczy po paru minutach tez nie beda ;)
stawiam na brod
-
agulusia, źle jakoś dobrałam słowa nie wiem o co mi chodziło. Myje codziennie, ale przeważnie stara się omijać podczas mycia głowy i innych takich. Dlatego tym badziej się dziwię skąd ta ropa.. :( Może jakoś niedokładnie je przemywa?
-
jeśli myje twarz ale oczy omija to żadna higiena. Musi po prostu bardzo delikatnie opuszkami paluchów delikatnym mydełkiem umyć rzęsy u nasady, spłukać wodą, osuszyć i rozczesać rzęsy.
Jeśli to nie chodzi o higienę, to może siostra ma kłopoty w niedomykaniem powieki? Jedna moja klientka dba o higienę ale nie domyka jej się powieka i codziennie wstaje z ropami na oczach, ale tu znowu do higieny oka wracamy.
Jest jeszcze jedna możliwość - jeżeli poza zaropieniem oka, dość widoczne są naczynka krwionośne w oku to może to być zapalenie spojówki.
-
Może też to być początek zapalenia brzegów powiek. Wygoogluj
-
katii777 oby nie ! : O
Przekaże jej wszystko co mi tu dziewczynki napisałyście i może niech porządniej je myje. Zobaczymy na kolejnym dopełnieniu. Może kwestia niedokładnej higieny.
Dziękuję : *
-
Ja też stawiam na niedokładną higienę. Dwa dni unikac ale później czyścić. tam wszędzie musi być cyrkulacja powietrza :P
-
Dobra wiadomosc dla usmarkanych :D
Pozbylam sie kataru mam nadzieje ze raz na zawsze :D hehehe mowi to osoba ktora od 3llat miala non stop zatkany nos :P klleje od 4dni po 8-9 aplikacji dziennie klejem s i nic :skacze: nie ma zapach ani oparow ktore mnie podrazniaja :) a klientki nie maja czerwonych oczu:love:
-
Cytat:
Napisał
iosa
Jedna moja klientka dba o higienę ale nie domyka jej się powieka i codziennie wstaje z ropami na oczach, ...
Potwierdzam. Ja nie domykam powiek i rano budzę się z oczami załadowanymi ropą!
-
Moje drogie kleje teraz hs-4 i po aplikacji mam duszności , kaszel i świsty podczas oddychania . używałam niestety zwykłej maseczki , klej przy główce klientki.
Myślicie że hs-5 będzie miał mniej oparów ? :/: