Odp: Nie wiem co się stało...
To faktycznie ten żel mógł się nie utwardzić:/: a używałaś go wcześniej?
Jeśli żel wypływa tzn. że ciut ciut za dużo go nałożyłaś :( sondą lub patyczkiem fajnie się nakłada, jednak trzeba równo i dobrze rozprowadzić.
Ja kolorowe żele utwardzam około 4 minutek, wtedy mam pewność, że wszystko będzie ok i nic mi boczkiem nie wypłynie - kiedyś też miałam tak jak Ty :) przy sprawdzeniu utwardzenia i lekkim dociśnięciu sondy żel mi poprostu wypływał bokami :)
zgadzam sie z przedmówczyniami.
za dużo żelu jak na jedn raz i za krótko utwardzony, lepiej dac dwie cieniutkie warstwy i utardzać je dłużej. tęz mi sie tak raz zrobiło i tez z czarnym żelem, jak przyszła dziewczyn a to po ściągnięciu na szkielecie miała mokry żel :/: przyznaje sie, moja robota, troche spaprałam, ale pociesza mnie to że nie odpadły :)
Dzięki Dziewczyny za rady :przytul:
Jutro wracam do domu to szybciutko zrobie nowe i pędzelkiem po staremu :)
Odp: czemu się tak dzieje
Dziewczynki narazie sie dopiero wszystkiego ucze, ostatnio zrobilam pierwsze paznokietki zelem na formie i po jakims czasie biały żel zżółknął :( jaka moze byc tego przyczyna??
Może to wina materiału na którym pracujesz.Ja pracuję na Peggi Sage i nic takiego mnie nie spotkało.
agaciorko biale zelki czesto zolkna od promieni UV ... czyli solarium a nawet nasze slonko ... aha no i jesli palisz to wiadomo od czego zolkna ;)
dokładnie, Basia dobrze mówi. mógł tez od farby, jeśli jesteś fryzjerką, a nie używasz rękawiczek
No to teraz juz wiem :) jesteście kochane :):*
Ja zawsze maluje juz zrobiane pazurki bezbarwnym lakierem ktory chroni czesciowo przed
promieniami slonecznymi czy solarium.
Jednak u dziewczyn ktore pala jest to malo efektowne.
ja naszczęscie nie pale :)
jeżeli żółkną wam pazurki polecam lakier UV (taki fioletowawy) takich firm jak np inglot, creative, diamond shield i wielu wielu innych.Różnią się one głównie intensywnością fioletowego odcienia. Dobre rozwiązanie również dla palących. A i dla pewności można również delikatnie maznąć pazurki od spodu :)
niestety potrafią czarny zmienić w niebieski:/
Dlatego w zależności od pazurków używamy innego utwardzacza. Na czarnym raczej nie widać,że zżółkł. Miałam tu na myśli głw. biały akryl bądź żel. Przy niektórych barwach na prawde fajnie zmienia kolor. Ale np UV inglota nie jest tak bardzo fioletowy i w niewielkim stopniu zmienia kolor (prawie nie widać).Natomiast diamond shield ma intensywny kolor i bardzo zmienia odcień pazurka (ale na białym wygląda bosko) :)
Wiem dlaczego tak się dzieje. Musiałam zalać glossem skóry. To fota 5 dniowych paznokci. Tak sobie myślę, że każdemu się może zdarzyć. Tylko pretensja klienta była nieadekwatna do problemu, bo usłyszałam, że paznokcie właśnie odpadają. Klientka nie chce przyjść na poprawki,choć proszę i przepraszam- w ogóle niczego nie chce. Tylko ma nadzieje..., że jej nie odpadną-za tydzień. To jest cytat, a w ogóle to jej źle zbudowałam, a w ogóle to dlaczego użyłam glossa, u niej w zakładzie stylistka używa top coata i wtedy sie nie zapowietrzają, a w ogóle jej stylistka powiedziała, że źle zbudowałam paznokcia, bo nie dałam szkieletu pod spód(u nich w zakłądzie robi się na tipsie), a tam jest i szkielet i kamuflaż i biały żel i wybudowany jest paznokieć, ech, szkoda gadać.
Jest głucha na moje prośby, pt"to jesli pani nie chce do mnie przyjść to niech pani machnie raz pilnikiem przy skorkach i tym swoim top coatem" Jeszcze jedno. Kobitka pracuje dużo w wodzie i róznych komsetycznych ingrediencjach, jest kosmetyczką, manicurzystką, pedicurzystką i czym tylko,sprząta zakład etc. a poza tym potrafi również swoją Panią stylistkę w zakładzie zastąpić:) Musiałam się wygadać:D
e wiesz co, zdarza się że w tym zawodzie szybciej podchodzi. ja mam pomysł, jak chcesz się wyżyć, idz na paznokcie do niej do zakładu jak jej nei będzie...:D:D:D dobra a tak na powaznie, takie osoby się zdarzają, nie dogodzisz:/
to czemu kobieta nie zrobiła u siebie w zakładzie. Można chciała podpatrzeć jak Ty robisz