Odp: urzadzenie do pylu - Pochłaniacz pyłu
DZiewczyny czy jakaś firma produkuje pochłaniacze,ale takie bardzo zabudowane?
Mój coś podobnego do tego
POCHŁANIACZ DO PYŁU Naildesign do zel i akryl (3765894642) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
aż prosi się o wyrzucenie!!!!
Normalnie go nienawidzę!...
Syf,brud i jeden wielki śmietnik...Tak właśnie wygląda miejsce mojej pracy po piłowaniu żelu.
Nie wiem,moze dla kogoś kto robi mani a okazjonalnie bawi się zelem taki pochłaniacz jest ok,ale jak ja piłuje mase kilka razy dziennie to juz mam serdecznie dość.
Pył jest wszędzie.Usyfione lampy uv,frezarka,dozowniki..czyli wszystko to co powinnam i mam pod ręką.
ograniczyłam jak tylko mogłam stawianie preparatów pomocniczych na stoliku,ale nie ukrywam,ze jest to diabelsko męczące.
Generalne oczyszczanie wszystkiego z pyłu jak ma sie klientki jedną po drugiej,albo jak się trafi jakieś opóźnienie wykańcza mnie psychicznie.
Jak Wy sobie radzicie z tymi pochłaniaczami???POMOCY
Mam obecnie pochlaniacz z jednym wiatraczkiem,niby dobrze zasysa,a jednak wszedzie pelno pylu. Przed nalozeniem worka proponuje obudowe pod spodem owinac zwykla,miekka wata,na to worek i jeszcze dodatkowo nakladam gumke,mam wrazenie,ze ta w worku jakos slabo dociska. Szczelnie i nic nie wywiewa pod spodem, worek wymieniam co 3-4 klientki, im mniej w worku tym lepiej wciaga pyl,mam wrazenie,ze jezeli worek jest zapelniony,wlatujace powietrze nie ma mozliwosci swobodnie wyleciec przez worek pod pochlaniaczem i wybija je z powrotem gora, dlatego zastanawiam sie nad kupieniem pochlaniacza biomak tego do pedicure. to urzadzenie wyglada na interesujace, choc opinie na rosyjskim forum sa rozne,z tego co zrozumialam tez malo szczelne i chyba nawet w Young nails je gdzies widzialam,ale nie jestem pewna. https://www.youtube.com/watch?featur...vCVHt8WsY&NR=1. jest tez AIR MAGIC,moze malo elegancko wyglada,ale opinie ma swietne,stronka do zerkniecia Ěŕíčęţđíŕ˙ âűň˙ćęŕ "Ŕir-Magic" - Ęëóá Íĺéë Ěŕńňĺđîâ - NailClub, tylko gdzie to w Polsce znalezc? oficjalna stronka dystrybutora http://www.airmagic.com.ua/. Iw dodatku pochlania tez w znacznym stopniu zapach liquidu
Ja przeszłam już test pochłaniaczy, miałam chyba z 8 różnych i stwierdzam, że im pochłaniacz ma większą moc, tym więcej pyłu wydmuchuje od spodu czy bokami. Testowałam też 2 pochłaniacze biomaka-taki mały okrągły (totalna porażka, zupełnie nieszczelny) i ten http://www.biomak.pl/pl/index.php?pa...emart&Itemid=1 jest faktycznie dobrze zabudowany, ale przy tym bardzo głośny, nie mniej jednak pył wciąga bardzo dobrze i nie wydmuchuje go.
Teraz mam taki pochłaniacz Pochłaniacz pyłu 3 wentylatory PS3 MAX 35 kolorów (3777657640) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. mocy niesamowitej nie ma, ale też nic nie wydmuchuje, co prawda rękawiczki mam w pyle całe, ale wolę to, niż pył wszędzie dookoła(zaczynałam na takim samym z jednym dużym wiatrakiem i też był ok).
W jakiejś gazecie paznokciowej czytałam o pochłaniacza centralnych, że są najlepsze, ale to wiąże się z całą instalacją jak w przypadku np klimatyzacji. Bardzo dobrze podobno sprawdzają się też frezarki z pochłaniaczem, ale to też drogi interes.
phoenix z Twojego linku miałam ten droższy-rozdmuchiwał bardzo pył (na allegro kupiłam go za 99zł już z przesyłką)
Witam,czy ktos mial przyjemnosc pracowac na takim pochlaniaczu? POCHŁANIACZ PYŁU PROMED TIPSY MANICURE PEDICURE (3796737366) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. lub moze ktos slyszal jakies opinie? dziekuje za informacje
Cytat:
Napisał
gosia666
Hej, nie odbierz tego źle ale masz dowod na to ze on ma 25 watt? Jest taka informacja zamieszczona na nim? Pytam bo wszedzie gdzie ogladam takie same to maja ponizej 20watt. z gory dzieki za odp
A ja tak klęłam ten swój pochłaniacz,że chyba się obraził i padł.Popsuł się ten guzik do włączania i od wczoraj od południa lipa wielka.
Kolejny niespodziewany wydatek potrzebny jak wrzód na d...e:D
może go rozkręć i może kabelki się tylko wyrobiły od włącznika :) Ja to zawsze lubiłam grzebać w takich urządzeniach :P
Wyjęłam wczoraj ten guzik,ale tam tylko jakies styki :)
Nic więcej :)
Mam koleżankę,która lubi takie roboty to może ją jakoś zwerbuję,ale i tak przydałby sie nowy ,bo tego to już nawet doczyścić nie mogę.
Dziewczyny orientujecie się gdzie, oprócz allegro, można kupić pochłaniacz pyłu promed, bo za chiny ludowe nie mogę nigdzie znaleźć?
Swoj kupilam tutaj Pochłaniacz pyłu Nr Art. 230110. Jest dosc duzy,latwy w czyszczeniu i przede wszystkim bardzo szczelny.Po wlaczeniu zwyklego pochlaniacza,mam na mysli te z woreczkami,unosi sie wszedzie pyl, tutaj nie mam tego problemu,pyl nie unosi sie i nie jest wywiewany spod pochlaniacza, jest moze troszke glosniejszy,ale mysle ,ze to nic w porownaniu z czystym otoczeniem,a ja mam czarne meble i podloge. Jest dosc drogi,ale bezkonkurencyjny. Oszczedza czas, a przede wszystkim zdrowie.
marchewka1 ja właśnie mam ten zwykły pochłaniacz
na początku dobrze wciągał ale teraz kiepski sie zrobił
zmieniam często worki ale doczyscic go to nie wiem jak
całe szczęście ze ten wiatrak jest od mojej strony to klienta go nie widzi:D
fajny jest ten co masz o skoro piszesz ze nie kurzy sie z niego to będę musiała sobie taki sprawic:ok:
marchewka dziękuję :) tylko kurcze to jest ten sam sprzedający co na allegro, a ma trochę kiepskich komentarzy... poza tym ma wystawionych kilka aukcji z tym pochłaniaczem, a jak zadzwoniłam zapytać kiedy by wysłali, to okazało się, że nie mają pochłaniaczy na stanie... Przetestowałam już masę pochłaniaczy i żaden nie spełnił moich oczekiwań i postanowiłam spróbować jeszcze z tym. Mam podejrzenie astmy kaszlowej, więc tym bardziej muszę zadbać o swoje zdrowie, a jak piszesz, że ładnie pochłania to tym bardziej jestem zachęcona, ale obawiam się trochę sprzedającego.
Nie sprawdzalam ich komentarzy na allegro,ale ze sklepem nie mialam problemow,jak to sie mowi szybko i sprawnie. Cenowo nie wychodzi drozej kupic ze sklepu Promed w Niemczech, tylko nie wiem ile za przesylke licza.promed Nailfan -complete- | 19-Dust extraction | 1-Manicure and Pedicure | promed? GmbH - Kosmetische Erzeugnisse. Zerknij tez tutaj http://www.nded.pl/index.php? za przesylke do Polski wyswietla prawie 50zl,tej strony jednak nie znam
A powiedz mi, bardzo głośny jest, bo jak widzę te prawie 50db, to jestem trochę przerażona? Miałam klimatyzator przenośny o takich parametrach i nie mogłam znieść tego szumu :/
Wlasciwie to raczej powiedzialabym,ze ten pochlaniacz szumi niz halasuje,mozna spokojnie rozmawiac nie podnoszac glosu, mi nie przeszkadza. Tutaj mozesz zerknac i posluchac [ame=http://www.youtube.com/watch?v=cVGbByk6D9w]Aspirateur de table Promed Nailfan - YouTube[/ame],
dziękuję Ci bardzo, przekonałaś mnie :D
zebra ja mam ten drugi
Pochlaniacze z wszystkich twoich linków
(zobaczylam tylko zdjęcia)
sa identyczne tylko inaczej wyglądają
ja z mojego jestem zadowolona
za często nie robię paznokci
średnio co 5 raz zmieniam woreczek
kurz wciąga dobrze
Miałam prawie wszystkie przez Ciebie podane i jeszcze kilka innych, szukałam do skutku ^_^ no i znalazłam, dziewczyny mnie tu jeszcze dodatkowo przekonały-promed, jak do tej pory nie miałam lepszego pochłaniacza. Te z linków, to wg mnie wszystko jeden czort, te z mniejszą mocą są cichutkie, słabo wciągają, ale też nie wydmuchują pyłu bokami, z większą mocą są głośniejsze, lepiej wciągają pył, ale za to wydmuchują go od spodu lub bokami. Część pyłu oczywiście wciągną, ale i tak wszystko dookoła miałam w pyle. Przy pochłaniaczu promed stanowisko pracy mam czyste, trochę pyłu osiada mi na rękawiczkach jak pracuję frezarką, ale to nie to samo co przy innych pochłaniaczach. Różnica w cenie jest ogromna, ale w jakości też.
Ja mam ten pierwszy niestety nie polecam nie ma dobrego ciagu po kazdym uzyciu frezarki musze czyscic biorko z pylu i na rekawiczkach tez duzo zostaje :(
Ja używam osobiście pochłaniacza z 3 wiatraczkami i wszystko działa świetnie.Kupiłam na allegro u tego użytkownika
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Dostępne są też z dwoma i jednym wiatraczkiem.Polecam, pochłaniacz jest duży i naprawdę fajnie się sprawdza.Plus fajnie wygląda http://imgx.wizaz.pl/forum/images/smilies/smile.gif
Tez myślę o zakupie pochłaniacza chyba najlepiej biały nie widać tak wszystkich drobinek pyłu ;)
PS: Potrójny jest megaa ! <3 :skacze:
Cytat:
Napisał
marchewka1
Swoj kupilam tutaj
Pochłaniacz pyłu Nr Art. 230110. Jest dosc duzy,latwy w czyszczeniu i przede wszystkim bardzo szczelny.Po wlaczeniu zwyklego pochlaniacza,mam na mysli te z woreczkami,unosi sie wszedzie pyl, tutaj nie mam tego problemu,pyl nie unosi sie i nie jest wywiewany spod pochlaniacza, jest moze troszke glosniejszy,ale mysle ,ze to nic w porownaniu z czystym otoczeniem,a ja mam czarne meble i podloge. Jest dosc drogi,ale bezkonkurencyjny. Oszczedza czas, a przede wszystkim zdrowie.
Witam
A mozesz mi powiedziec czy ten pochlaniacz jet wygodny?? to znaczy czy nie jest za wysoko ustawiony bo z tego co widze to kawal klocka z niego
I z czego jest ta czarna podkladka pod dlon klientki to plastik, czy cos miekkiego?
Dziekowac ;)
witam https://www.youtube.com/watch?v=K__BfaMGIRo mozesz zerknac jak wyglada ten pochlaniacz,jest duzy to fakt,ale ma swietne filtry,mi pasuje ,jest w sam raz, podkladka jest z dosc miekkiej gumy ,szybko sie plucze pod biezaca woda
Dziewczynyv kusicie tym pochlaniaczem, tez wlasnie chcę zmienic bo mam dosc tego pyłu, ale zastanawiam sie czy jet on wygodny podczas wykonywania nail art czy stylizacji na paznokciach klientki, chodzi mi o to ze przy tym klasycznym miekkim dlon ladnie mozna podeprzec, natomiast nie wiem jak tutaj, to jednak twardy plastik, czy wygodnie wam sie stylizuje paznokcie przy tym pochlaniaczu? Opieracie na nim swoje dlonie podczas pracy?
W ofercie jest taki oto pochłaniacz:
POCHŁANIACZE PYŁU
ja ostatnio kupiłam ten z allepaznokcie .zdj zapożyczone z ich str uważam ze mogę ponieważ ten o to kupiłam i to jest mój pierwszy pochłaniacz jestem mega zadowolona.poniewaz wlasnie wygodny jest dla klientki,klientka może obie dłonie nawet dla wygody polozyc nie chodzi glosno i jest mocny.przed zakupem tez wlasnie dużo szukałam na forum i dziewczyny z forum mi powiedziały na co zwracać uwagę mi poki co starczy.jak już otworze wlasny alon może kupie większy .zobzacze jak długo będzie ten chodzil.