paula tych zeli z acitiv to ja bym nie polecala... kiedys mialam i wlasnie strasznie sie zapowietrzal...
Printable View
paula tych zeli z acitiv to ja bym nie polecala... kiedys mialam i wlasnie strasznie sie zapowietrzal...
ja pracuje na żelach PB - są super :D
ale polecam gorąco żele, czy też akryle astonishing bo są rewelacyjne :D wykorzystałam już próbki, a teraz czekam na paczke :) i jeszcze kupuję od Dobrej Rady super builder do mieszania np. z pyłkami itp.
dzięki dzidzia, wlasnie mialam z nimi problem, a babka mowila ze ona na nich robi i sa dobre. poczytam troche postow i wybiore jakis zel ktory chwalicie ;)
ja lacze takze zele roznych firm,activ,sf,ra nails,infinity i nic sie nie dzieje jest ok
Wiem- cena może powalać, ale zarówno żele jak i akryle są bardzo wydajne i delikatne w obróbce z tej firmy. High gloss aqua jest z linii bardziej ekskluzywnej. Ma wiele zalet: można nim nawet przedłużyć pazurka na formie. Dodatkowo do 3 razy można zrobić uzupełnienie nie używając żelu budującego. Przy żelu na stopach wystarczy położyć np. białą końcówkę z polar white utwardzić i od razu kłaść high gloss aqua. Oszczędzamy w tym przypadku na żelu budującym!!!
Dzięki zaletom żeli z abc... naprawdę nie odczuwa się tych cen.
Zresztą- jak komuś drogo- jest jeszcze druga linia perfection- tańsza; 20 gr kosztuje ok 107 zł
SNC :):)
jak dla mnie sa git :) pozdrawiam buziaki :)
Ja pracuje na żelach kilku firm(Perfect Lady,GN,Infinity Nails,Sheba,Basic,NN,CM,LNC) i dowolnie je ze soba lacze,jak do tej pory wszystko jest w porzadku :P
ja pracuje na zelach reni nail, sun flower, evershine, ale już wychodzę z nich na rzecz naszego produktu, czyli nowe żele zby-mal
Ja już pracowałam na kamuflażu z silcare i jest super, ale właśnie chciałam wypróbować różowy przeźroczysty z silcare, ale nie galaretkę, tylko ten średniogęsty. Macie już jakieś opinie na temat tego żelu??
ja pracuje na reni nails i golden nails
ja pracowałam na zelach z silcare(próbowałam basic,exellent,perfect)ale szczególnie na naturalkach często odpryskiwał,kruszył sie brzeg-teraz pracuje na sun flower jako warstwe podkładowa daje b+b a buduję z clear 2 i jestem bardzo zadowolona chociaż przy roztrzepanej klientce czasami boczkiem spłyni:(
z żeli sun flower polecam Ci Gęsty budujący 2, jest naprawdę baaaardzo gęsty, ale to baardzo :):):), nie rozlewa się, co jest ważne jak zaczynamy na formie, nadaje sie na szkielecik no i na zbudowanie całego paznocia :) pozdrawiam
dziwne to, bo praktycznie wszystkie poprzednie opinie na temat sicare były pozytywne...chyba, że jednofazowe średniogęste są średnie, a tylko galaretka i kamuflaż są dobre...Co wy na to???
---------- Dodano o godzinie 13:30 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:29 ----------
Silcare miałam na myśli...- mała literówka
Ja używam sf.Mi osobiście pasuje nylonowy,a coverek polecam od dobrej rady tzw,masked :)
ten masked to jest pewnie ten basic z silcare.... ej kobiety, ale czy ktoś może zna odpowiedź na moje pytanie??
Cover - Perfect Beuty swietne krycie
Budujacy- od Dobrej Rady superbuild jak dla mnie ok
Mega Shine- Perfect Beuty jak dla mnie swietny super sie blyszczy
Kolorowka - Dobra Rada duzy wybor kolorow za bardzo niska cene
do frencha uzywam Xtreme White IBD dla mnie najlepszy i niezastapiony
:)
A ja mam ochotę na nowości i chciałabym zupełnie zmienić żele. Zastanawiam się nad Spn, od zawsze kusiło mnie żeby zakupić kilka żeli i teraz się zastanawiam.
Jednofazóweczka uv, budujący oraz gloss z I-nails.
Cover i white z PB. Mam chętkę na blush z PB - ślicznie się poziomuje (ale najpierw muszę skończyć słoiczek z i-nails)
W tygodniu składałam zamówienie u DR i zapomniałam o clear i białym . Kupiłam więc w hurtowni (trochę z duszą na ramieniu) jakieś z firmy RICCO. Clar już sprawdziłam jest super ,a błyszczy się tak ,że nie trzeba nakładać nabłyszczacza .
Dziewczyny czy jakaś firma oprócz Sun Flower ma w swojej ofercie żel typu galaretka?
ja pracuje na galaretce z basica Silcare - Twoja hurtownia kosmetyczna i utwardza sie nawet gruba warstwa w ciągu 5-7 sekund, ale minus jest taki że pieruńsko piecze
jest jeszcze coś w rodzaju galaretki z golden nails tylko on jest bardziej gumiasty i wolniej się utardza nazywa sie STRONG ale jest 2xdroższy od basica. więcej nie znam:/:
Bardzo mi pomogłaś Kochana :przytul: ja kupiłam na próbę z sun flower i mi się spodobał, gdyż mam jeszcze problemy z zalewaniem skórek. Ale chciałam teraz kupić większy 30g i jak dla mnie jest troszkę drogi.
---------- Dodano o godzinie 21:50 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:48 ----------
Masz na myśli ten?
Basic żel jednofazowy - Clear 15 g :: idora.pl
nie ma sprawy,. tak własnie o tym pisałam. z reszta w poprzednim poście dałam ci nawet link to strony silacre"a, mozesz u nich nawet zamówić bez rejestrowania sie... dzwonisz podajesz towar jaki chcesz kupić podajesz dane do wysyłki i pani albo podaję ci nr konta zebys wpłaciła pieniązki, albo mówsisz ze chcesz za pobraniem :)
Pa_Pi1 co do żelu typu galaretka, jest w hurtowni, w której będę składać zamówienia forumkowe i 30g kosztuje 29 zł :P i jest naprawdę niezły :) Wejdź sobie w temat zakupy forumkowe (moja sygnatura) i tam wejdź w link allegro i popatrz sobie na ich produkty, może się skusisz na jakieś zakupy i rabacik będziesz miała dodatkowo :) :*
tez uzywam silkera , nie szczypie,ale jest dziwny,nie zastyga w lampie
ja pracuje na WORLD NAILS sa geste fajnie sie przedluza na szablonie;)i ładnie sie blyszcza(clear) a kupuje na plantach w kielcach i nie sa drogie;) i nie piecza
moze zel piec jak za gruba warstwe nalozysz..
no własnie... ja rano przeglądałam ich strony i miałam do ciebie pisac bo intrersuje mnie czy masz jakies doswiadczenie jesli chodzi o ten żel o którym piszesz... tio chyba jest własnie ten CBF UV GEL jednofazowy przezroczysty30g *NOWOŚĆ* (839638828) - Aukcje internetowe Allegro
tak pomyśłałam że sie chyba na niego skusze na próbe:D
No ja właśnie też sie zastanawiam :)
Witam,jestem nowa i mam pytanko jaki żel polecacie dla początkującego samouka? Myślę o jakimś jednofazowym.Zestaw mam z Nail Design ale jakoś słabo mnie przekonują,jak chodziłam robić paznokcie u kosmetyczki to najlepiej trzymał mi się IBD a SF pękał i nie trzymał mi się dobrze.
Tak czytałam i myślę o zakupie żelu IBD budującego albo Activ Clear lub Gold,nie wiem który lepszy.
---------- Dodano o godzinie 17:29 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:55 ----------
O,to już mam mętlik bo żele Silicare i od Dobrej Rady też kuszą. :( Help!!!:)
a dziewczyny slyszałyście coś o takich żelach jak black prince albo margoo???
a ja jestem wierna Golden Nails choć przetestowałam już bardzo dużo produktów
wprawdzie dawno zadane było to pytanko, ale ja ostatnio kupiłamm żel gęsty z allepaznokci, wprawdzie nie wiem czy dobry, bo nie testowałam go napaznokciach, nie wiem jak się trzyma, jak się piłuje, ale po pędzlu widzę jest ciut rzadszy niż galaretka z basica. na upatrego można uznać go za rzadsz a odmiane galaretki :)
Ja dostałam od Mikołaja żele Basica miedzy innymi "galaretkę" fajnie się nakłada nie spływa ale.....właśnie mam pytanie do Ciebie woszczur bo pisałaś że pieką pod lampą, własnie mnie też pierońsko pieką w momęcie zastygania ze normalnie zły mi lecą ;(Masz może jakiś swój spsób zeby tak nie piekło ?
nakładać mniejsze warstwy a więcej razy, i w pierwszej fazie utwardzania nie wkładać ręki od razu do lampki tylko przez 10 sek utwardzać w świetle lampki