rudzia - takie stroiki są najlepsze:) moja mama ma fioła na punkcie właśnie takich stroików i też kupuje takie różne suszonki i świeczki wkłada:) fajnie to wygląda:)
poki co znalazłam 3 sztuki w domu:D
Printable View
rudzia - takie stroiki są najlepsze:) moja mama ma fioła na punkcie właśnie takich stroików i też kupuje takie różne suszonki i świeczki wkłada:) fajnie to wygląda:)
poki co znalazłam 3 sztuki w domu:D
Dziewczyny piękne te stroiki jestem pod wrażeniem wow
znalazłam jakąś choineczke, może komuś się przyda, albo kogoś zainspiruje :)
???? ?? ???
nic nie widać:)
nie działa stronka? ja moge normalnie kliknac.. hm zatem zaraz zapisze fotki i tu wrzuce
Załącznik 49675 Załącznik 49676 Załącznik 49677 Załącznik 49678 Załącznik 49679 Załącznik 49680
1. Z tworzywa piankowego nożem wytcinamy stożek - podstawę choinki.
2-3. Nożem po spirali podetcinamy tworzywo piankowe, w to rozcięcie szydłem wsuwamy brzeg koronki.
4. Zamiast gwiazdy na szczyt choinki wstawiamy kokardkę. Stroimy choinkę, wtykając w tworzywo piankowe szyszki i inne ozdoby.
5. Białą farbą można pomalować koinkę, tak jakby przypruszyć ją śnieżkiem i gotowe.
źródło: modnoerukodelie.ru
działa działa działa, ja jestem taki zamuleniec ze nie zczaiłam ze te znaki zapytania to adres strony:x wybacz:D
a swoja droga to czadowa ta choinka z koronek:o w zyciu bym na takie cos nie wpadła:D
Świetna ta choinka ;)
Center
Bombka wstążkowa
Kilka stron wstecz wystarczy poszukać:)
Celina rzeczywisie coraz lepiej Ci idzie:)
a ja znowu wymodzilam conieco;) tym razem balwan wyszedl okraglejszy;) no i sprobowalam tekj kreconej-e duzo roboty widac w niektorych miejscach lewa strone wstazki a ja tego nie lubie a nie da sie za chiny ludowe tego zakryc chyba z mniejszymi bombkami lub szerszymi wstazkami trzebaby bylo sprobowac;)na szczescie tylko z 1 stroony widac mocniej wiec dalam ja na "tyl" z przodu czyli do zdjecia jest ta "lepsza czesc";)
o raju .. :slina: ta krecona rewelacyjna.. ale widać na pierwszy rzut oka ze dużo roboty z tym ^_^
Anoosia, jak zrobić tę kręconą bombkę? Bo ona też jest śliczna!!! :D
Dziewczyny zazdroszcze wam pomyslow i talentow... ja nawet nie wiem jak sie za to zabrac :(
aniu ty to normalnie niesmowita jeste kobieto:love: :love: :love:
diamond przepis jest taki kilo chęci i do dzieła kilka tutków przegladniesz i efekt murowany^_^
moze dzis za aniolki sie wezme z ciasta :D musze poszperaC Na necie jak to sie robi :D
---------- Dodano o godzinie 11:11 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:16 ----------
yhy juz sie narobilam na przepis na mase solna trzeba klej do tapet ciekawe skad wezme...
Dziewczyny śliczne ozdoby robicie. :) Gratuluję.
Też bym chciała ale czasu mało. Nie mam kiedy odpoczywać nawet.
krecona bombeczka genialna...ja sie do niej nie moge zebrac :D
Diamond...po co Ci klej do tapet wystarczy ze dasz make ziemniaczana;).... ale to jest wskazane gdy chcesz zrobic male elementy...przy wiekszych nie potrzeba ani kleju ani maki :)
natalia268 - ta choinka jest genialna, nie wiedziałam że z kawałka styropianu i koronki można stworzyć takie cudo :)
anoosia - ozdoby super ale najbardziej podobają mi się te kręcone niebieskie bombki :kwiatek: powiedz z czego są zrobione?
ze wstążki, tak jak wszystkie inne :) zerknij na stronke jak się je wykonuje
Moja bombka świąteczna z bibułki :p
hyh , nie jest doskonała ale jestem z niej dumna :D
wooow, nie jest doskonała????:o ja juz szczene zbieram z podłogi:D:kwiatek:
orzesz ty orzeszku:wow::wow::wow: cudna jest :love::love::love:
plushak boska ! jest na internecie gdzies kpk??
Plushak. przepiękna bombka! Wg. mnie jest doskonała!!
Pewnie że jest kpk już Wam wklejam:))
Anna Moja Pasja Rękodzieło: Kurs krok po kroku:)
dziękuje :*
chyba tez taką spróbuje :) śliczna !!
tu fajna bombka -> http://www.malowanalala.com/inspirac...ta/bombka.html
ale masa roboty ;P
PS polecam ten sklep ! :)
Plushak - śliczna bombka, ale masz rację, że okropnie pracochłonna.Pomysł i Twoje wykonanie "w dechę".
Nataszka tak jak Natalia wspominala ze wstazki atlasowej;)link do kpk na 14 stronie :)
Plushak wooow ta bomba jest suuuper ( i jak najbardziej idealna) nie bardzo kumam jak te platki zwijac "cukierkowo" chyba bede musiala kupic bibule i pocwiczyc bo efekt mi sie straasznie podoba:D
a tu kolejne bomby robione wlasnie tym sposobem co to jajo co Natalia 268 wstawila tylko w pionie wycinane kreski a nie w ten wzorek;)
tez pierw nie czailam ale poźniej ogarnełam.. tam nie bez powodu jest napisane ze zawijanie cukierkowe...trzeba zawijac tak jak cukierka
Cudeńka wstawiłyście, plusia bombka jest rewelacyjna, przepięknie Ci wyszła:love:.
przepiekne bombki dziewczyny:)
ja tez nie jarze jak zwujać ta bibułę na różyczki...skąd sie bierze taki pasek bibuły z rulonikami równitkimi? moze plusia zdradzi:D
Korzystałam z YT jak zawsze :p
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=jdLEpW4qSXQ]Zawijaniec - film instruktażowy - YouTube[/ame]
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=FZSQGhEwAV4]Różyczki z krepiny metodą "cukierkową" - YouTube[/ame]
Ja ostatnio zrobilam takiego aniołka
Załącznik 49944
A ja w tym roku pokusiłam się i zrobiłam takie bombki:)
Wrzucę kilka zdjęć moich świątecznych dekoracji:). Choineczka makaronowa, bombka z kaszy gryczanej, szyszka ozdobiona brokatem i wstążką sizalową;) Choinka mojej mamusi, którą dzisiaj przystroiłam.
Moje dzisiejsze prawie cudeńka ;) Siedzę w domu chora :( więc jest czas, żeby trochę bombeczek porobić :)
dziewczyny to nie moje wykonanie, lecz kolezanki mojej mamy. dala nam tą choinke boską w tamtym roku i leżała na strychu i teraz mi mama ją zniosła. Ona robiła to z piórek i jest zapakowana bo pełno brokatu jest. co nie, że boska?:d
Pan Kosz :D jedyne, co potrafię zrobić na święta :P
Zuzaneczka bardzo ładny ten kosz...typowo swiateczny...super
Diamond choineczka pierwsza klasa... ja jak cykne foto to pokaze moja jeszcze...