A klanat, to te stronki od mojej hurtowni :)
Dobre produkty i instruktorów mają ogólnie, ale poziom irlandzkich stylistek paznokci baaardzo odbiega od polskich.
Na naszą korzyść :):):)
Oto moja dzisiejsza praca. Normalnie wypiłowałabym je bardziej, ale były robione na lakier i już mi środkowy odpadł więc tylko wskazujący jest porządnie uformowany niestety.
Mam nadzieję, że się spodoba.
Wklejam stepika specjalnie dla was:kwiatek: Wybaczcie kształt, bo jest nie za ładny i za kilka innych błędów które też tam widać:P
1.Standardowo przygotowujemy naturalną płytkę paznokcia. Podkładamy formę. Następnie przeprzedłużamy łoże paznokcia coverem trochę na kształt trójkąta
2.Na wolnym brzegu lepimy listki z biłego akrylu, dodajemy na końcówkę i gdzie niegdzie na listki przeźroczysto- różowy bulion.
3.Do liqidu dodajemy kroplę lub dwie różowej farbki witrażowej i mieszamy aby liqid połączył się z farbką. Maczamy pędzelek w zabarwionym liqidzie, a następnie w przeźroczystm proszku akrylowym. Zalewamy listki akrylowe tworząc szpic.
4.Całość zalewamy akrylem clear tworząc krzywą C
5.Opiłowujemy paznokcia nadając mu odpowiedni kształt.
6.Odpylamy, przemywamy, nabłyszczamy i gotowe:P
17-05-2010, 21:04
rudi80
Odp: Krok po kroku
cos znow odemnie-pierwsze proby malowania zelem, nastepne wyjda lepiej :)
1/standardowo przygotowujemy plytke paznokcia, podkladamy szablon i robimy szkielet z przezroczystego zelu zatapiajac w nim 2 odcienie zielonego brokatu i bialy bulion
2/bialym zelem malujemy platki kwiatkow a w srodek kwiatka dajemy czerwony i pomaranczowy brokat
3/calosc zalewamy przezroczystym zelem, odtluszczamy i pilujemy do odpowiedniej formy
4/biala farbka zaznaczamy kontury platkow a czarna malujemy cienkie galazki i nablyszczamy
20-05-2010, 12:57
kachna831
Zeskanowałam dla Ws mój nowy zakup książka ARTSTYLE :D Jest tylko w języku rosyjskim i angielskim ale wiadomo co i jak :D
Ostatnio każdym paznokcią robie zdjęcia. Wklejam stepa takich krótkich może komuś się kiedyś przyda:D
1.Standardowo przygotowujemy naturalną płytkę paznokcia. Podkładamy formę.
2.Następnie przeprzedłużamy łoże paznokcia coverem.
3.Na koniec wolnego brzegu nakładamy czarny akryl nie dociągając całkiem do przedłużonego łoża paznokcia.
4.Pomiędzy czarny koniec, a łoże paznokcia nakładamy akryl clear połaczony z masą perłową. Cieniujemy masę delikatnie na czarny koniec.
5.Całość zalewamy akrylem clear tworząc krzywą C oraz zaciskamy tworząc tunele.
6.Opiłowujemy paznokcie nadając im odpowiedni kształt.
7. Odpylamy, przemywamy i malujemy farbkami akrylowymi listki i kwiatuszek na każdym paznokciu.
8. Po wyschnięciu farbki nabłyszczamy paznokcie i nakładamy oliwkę:]
Honey tak jak ci obiecałam, wrzucam stepika paznokci z konkursu Klasyczny french... Przepraszam za jakość zdjęć, ale nie miałam aparatu przy sobie i robiłam telefonem. Niestety zrobiłam na paluchu, bo nie miałam chętnych na obie ręce.:) Mam nadzieję, że coś tam da się dojżeć:D
1.Standardowo przygotowujemy naturalną płytkę paznokcia. Podkładamy formę.
2.Żelem clear budujemy szkielet paznokcia i utwardzamy
3.Żelem kamuflującym przedłużamy łoże paznokcia, utwardzamy
4.Na wolny brzeg nakładamy złoty brokat i cieniujemy go do połowy wolnego brzegu
5.Następnie na koniec wolnego brzegu nakładamy złoto- białą masę perłową i cieniujemy ją w kierunku złotego brokatu i całość utwardzamy.
6.Na wolnym brzegu lepimy kwiatuszka akrylowego z listkami, a środek kwiatka robimy ze złotego bulionu lub brokatu.
7.Całość zalewamy żelem clear i utwardzamy
8.Opiłowujemy paznokcie nadając im odpowiedni kształt
9.Odpylamy, przemywamy i malujemy białą farbką akrylową nieregularne wzorki na każdym paznokciu.
10.Po wyschnięciu farbki nabłyszczamy paznokcie i nakładamy oliwkę:)
23-05-2010, 20:34
moniska139
Załącznik 23489
Krok 1
Przedłużamy i opracowujemy paznokcie. W trakcie przedłużania uwzględniamy fioletowy akryl ze świecącymi drobinkami/brokatem/pyłkami, w miejscach gdzie chcemy aby kolor ten był widoczny na paznokciach. Fioletem tworzymy raczej nieregularne abstrakcyjne kształty. W przypadku zdobienia, które przedstawiamy w tym tutorialu, kolor fioletowy został umiejscowiony jak na zdjęciu poniżej, tworząc kształt trójkątny. Mieszamy żółtą farbkę z białą, tak aby uzyskać cytrynowy kolor – rysujemy nią kontur wzoru.
Krok 2
Różową farbką rysujemy linie obok krawędzi uprzednio narysowanych farbką cytrynową.
Krok 3
Dodajemy ciemnozieloną farbkę aby ożywić i uatrakcyjnić zdobienie.
Krok 4
Następnie białą farbką dorysowujemy białe linie. W całym zdobieniu staramy się tak dodawać kolejne kontury i kolory, aby zachować równe proporcje każdego koloru i żeby bezbarwny szkielet paznokcia ginął zapełniony farbkami.
Krok 5
Pędzelkiem stawiamy małe białe kropki tworzące linie.
Krok 6
Dodajemy ozdoby: półperełki 3D/blaszki w dowolnym kształcie/cekiny/kółka z dziurkami lub inne ozdoby według naszego uznania, najlepiej w kolorze cytrynowym. Ostatnim etapem jest nabłyszczanie.
1.Standardowo przygotowujemy płytkę. Podkładamy formę
2.Z akrylu clear i przeźrczystego niebieskiego z brokatem budujemy szkielet paznokcia
3.Na łożu pazokcia cieniujemy niebieski brokat tak aby nie widać było naturalnego pazokcia
4.Układamy małe muszelki na paznokciu
5.Całość zalewamy akrylem clear
6.Następnie opiłowujemy paznokcia nadając mu odpowiedni kształt
7.Odpylamy, przemywamy. Zieloną farbką akrylową z dodatkiem czarnej malujemy wodorosty
8.Po wyschnięciu farbki całość nabłyszczamy
9.Następnie z kolorowych akryli lepimy zwierzątka podwodne, bombeli i kamyczki
10. Dajemy oliwke i gotowe:)
Krok po kroku moich konkursowych "Misterious face":) Może ktoś skorzysta :P
1.Standardowo przygotowujemy płytkę paznokcia. Podkładamy formę
2.Budujemy szkielet paznokcia z akrylu clear
3.Czarny akryl połączony z czarnym brokatem cieniujemy do połowy paznokcia
4. Następnie nakładamy fioletowy brokat cieniując go od końca czarnego do 1/3 wolnego brzegu
5.Od końca fioletowego brokatu nakładamy złoto- białą masę perłową aż do końca wolnego brzegu
6.Całość zalewamy akrylem clear
7.Następnie opiłowujemy paznokcie nadając im odpowiedni kształt
8.Odpylamy, przemywamy. Złotą farbką akrylową malujemy maskę, kontury malujemy czarną farbką, a na jednej połowie maski malujemy pawia za pomocą zielonej i niebieskiej farbki.
9.Po wyschnięciu farbki calość nabłyszczamy i na jeszcze nie utwardzony żel nakładamy bulion w różnych kolorach tworząc kontury, ornamenty itd. a na pawia nakładamy zielony i granatowy brokat. Natomiast na małym palcu i kciuku malujemy listki. Całość utwardzamy. Następnie lepimy kwiatki akrylowe
10. Palec na którym jest ogon pawia, nabłyszczamy i tworzymy ogon z różnych kolorów bulionu i brokatu, utwardzamy. Żeby bulion nie poodpadał malujemy go jeszcze raz żelem nabłyszczającym w pędzelku i utwardzamy
11. Nakładamy oliwkę i gotowe:D
1. Standardowo budujemy paznokcia. Opracowujemy kształt.
2. Malujemy french żelem white. Utwardzamy.
3. Nakładamy bardzo cienką warstwę żelu clear na nie kolejno ozdoby: pyłki holo małe i duże w koloże mix. Utwardzamy.
4. Całość zalewamy żelem clear. Utwardzamy.
5. obrabiamy paznokieć. Farbką akrylową malujemy wzór. Czekamy aż wyschnie.
6. Zalewamy żelem utwardzamy. Lepimy trzy listki kwiatków z akrylu, na clear akryl nakładamy cyrkonie SV. Nabłyszczamy.
01. Przygotowujemy płytkę paznokcia: matowimy, odpylamy, odtłuszczamy i nakładamy primer.
02. Podkładamy formę i tworzymy szkielet w kształcie szpica.
03. Zdejmujemy formę.
04. Nakładamy biały akryl a w środku różowy neonowy z brokatem.
05. Zalewamy paznokcie żelem clear jednocześnie je budując. Utwardzamy w lampie UV.
06. Zmywamy warstwę dyspersyjną i opiłowujemy paznokcie nadając im pożądany kształt.
07. Czarną farbką akrylową malujemy wzór.
08. Na warstwę nabłyszczacza nakładamy cyrkonie na palcu serdecznym i kciuku.
dorabiamy reszte, łapki s a w ksztalcie takim jak tulow tylko mniejsze i na koncowkach ponacinane zeby wygladaly jak lapki
buciki zrobione z dwoch kulek i naciete tak by obcas odznaczal sie od podeszwy
1. Zmywamy lakier i dezynfekujemy recę klientki
2. Matowimy płytkę.
3. Odpylamy, odtłuszczamy cleanerem.
4. Przyklejamy tipsy z głębokim tunelem
5. Zrównujemy tipsa z naturalnym paznokciem. Odpylamy.
6. Nakładamy kolorowy akryl w kolorze neon róż, na kciuku i palcu serdecznym cieniujemy z neonowym pomarańczem. Czekamy az dokładnie wyschnie.
7. Po dokładnym wyschnięciu nakładamy cieniutką warstwę żelu. A na niego ozdoby. Utwardzamy.
8. Nakładamy żel i budujemy paznokcia. Utwardzamy. Obrabiamy paznokieć, nadajemy mu kształt.
9. Po obrobieniu nakładamy cienką warstwę żelu. Utwardzamy
10. Kolorowym akrylem lepimy kwiatki i listki na palcu serdecznym i kciuku na zewnątrz i małe kwiatuszki na każdym palcu od wewnątrz.
2. Na wolny brzeg paznokcia nakładamy zielone pieguski. Następnie paznokcie modelujemy przezroczystym akrylem. Opiłowujemy paznokcie, nadając im ostateczny kształt.
3. Przy użyciu różowej i białej farbki akrylowej, płaskim pędzelkiem, malujemy kwiaty.
4. Takie same kwiaty wykonujemy przy użyciu fioletowej i białej farbki. Następnie białą farbką malujemy mniejsze kwiaty rumianku , tak aby delikatnie nachodziły na poprzednio namalowane kwiaty.
5. Dodajemy kwiatki w kolorze niebieskim. Nanosimy drobne detale w postaci kropeczek i kreseczek , aby zwiększyć efekt trójwymiarowy.
6. Żółtą i pomarańczową farbką malujemy środeczki kwiatka, oraz zielone listki. Następnie Nabłyszczamy żelem w pędzelku , utwardzamy w lampce 3 min. Aplikujemy oliwkę na skórki.
Nastepnie z jednej strony od lozyska nakladamy brokat cieniujac go lekko w strone koronki , a z drugiej strony hologramy(cieniujemy), na koncowke nakladamy folie gnieciona :
oki to moj stepik pierwszy calych pazurow
(pogubilam sie pozniej w fotografowaniu motyla ale mam nadzieje ze mi wybaczycie :P)
hah widze ze kobietka z pazurem robila tu podobnego stepa :D zeby nie bylo ja swoje zrobilam na 25 czerwca bo mi sie daty pomylily :D
takze calkiem niezaleznie zrobilysmy swoje pazurki :D
1. Po przygotowaniu naturalnej płytki podkładamy formy na kształt szpica
2. Nakładamy żel bazowy
3. Utwardzamy go 2 minuty
4. Robimy cienkie szkielety z żelu clear
5. Nakładamy kamuflaż, jeśli prześwituje, dokładamy druga warstwe
6. Cieniujemy brokat w formie frencha
7. Budujemy żelem clear, utwardzamy, opracowujemy
8. Nabłyszczamy, dodajemy cyrkonie
1. Przedłużamy paznokcie w kształt szpica.
2. Przedłużamy łoże coverem akrylowym na kształt szewronu i na wolny brzeg nakładamy biały akryl.
3. Na pędzelek nabieramy niebieską i białą farbkę akrylową.
4. Na białym akrylu malujemy wzór.
5. Budujemy paznokcie akrylem clear. Opiłowujemy nadając kształt i przemywamy cleanerem.
6. Srebrną farbką akrylową malujemy wzorki: kotwicę, sznur i rozgwiazdy.
7. Czarną farbką obrysowujemy kontury a następnie dodajemy elementy białą farbką.
8. Nabłyszczamy i wcieramy oliwkę w skórki.